Welk type heb je? Wat wil je ermee doen?quote:Op woensdag 3 januari 2018 12:48 schreef henkjansmits het volgende:
Beschikt iemand hier nog over de handleiding om de Bestron Alfredo tuning uit te voeren?
Zo wat krijg ik hier honger van zeg. Ik doe het zelf nog met een Ferrari, maar al jaren verschillende resultaten, soms geniaal soms teleurstellend.quote:Op woensdag 3 januari 2018 19:50 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Welk type heb je? Wat wil je ermee doen?
Meer mensen hier met een Roccbox? Zag ook dat de Uuni nu gasburners verkoopt Leuk om te zien dat er steeds meer modellen op de markt komen voor 'portable ovens'..
[ afbeelding ]
Alfredo tuning, is toch thermostaat koelen met een ventilator uit een pc?quote:Op woensdag 3 januari 2018 12:48 schreef henkjansmits het volgende:
Beschikt iemand hier nog over de handleiding om de Bestron Alfredo tuning uit te voeren?
Al veel gebruikt. In ieder geval zeer solide apparaat en in weer en wind te gebruiken. Kijk al uit naar het voorjaar en zomermaandenquote:Op vrijdag 5 januari 2018 19:57 schreef pmponer het volgende:
Roccbox hier aanwezig, al een tijdje niet gebruikt, wat vind jij ervan Martijn?
Je pizza's zien er goed uit iig.
Als je hem ooit wil verkopen hoor ik het graag.😂quote:Op vrijdag 5 januari 2018 19:57 schreef pmponer het volgende:
Roccbox hier aanwezig, al een tijdje niet gebruikt, wat vind jij ervan Martijn?
Je pizza's zien er goed uit iig.
De pizza moet het hebben van extreme hitte, ik heb laatst voor een collega een stuk staal van oven formaat geregeld van 10 mm dik, deze verhit hij eerst een tijd onder de gril en daar dan de pizza op.quote:Op zaterdag 6 januari 2018 10:57 schreef Goitske het volgende:
Ik heb even een vraag. Wil zelf pizza gaan bakken. Wat raden jullie aan kan het gewoon op de bakplaat of moet ik echt voor een pizzasteen gaan?
NY style is een steen/ staal eigenlijk wel van belang ja. Als je enkel bakplaat hebt, kun je ook hier eens naar kijken voor een Sicilian/ grandma style pizza:quote:Op zaterdag 6 januari 2018 10:57 schreef Goitske het volgende:
Ik heb even een vraag. Wil zelf pizza gaan bakken. Wat raden jullie aan kan het gewoon op de bakplaat of moet ik echt voor een pizzasteen gaan?
Ziet er lekker uit!quote:Op zondag 29 april 2018 16:47 schreef Tree het volgende:
Worden er geen pizza's meer gebakken hier? Hier gister weer aan de slag geweest met de Roccbox, wat een topding is dat
[ afbeelding ]
Werkstation
[ afbeelding ]
Pepperoni
[ afbeelding ]
Margherita
[ afbeelding ]
Cornicione
Gisteren ook voor het eerst de zogenaamde 'slap' techniek uitgeprobeerd voor het openen van het deeg, met een beetje oefenen kwam ik al aardig ver!
Bij zelfgemaakte pizza gebruik ik al jaaaaaaaaren sambal in plaats van die flauwe tomatensausmeuk. Mensen lachten er me om uit, totdat een van hun zelf een stukje proefde.quote:Op maandag 29 augustus 2016 11:55 schreef BYM het volgende:
Mijn laatste creatie van gisteravond ....
[ afbeelding ]
Vrouwlief had ipvtomatensaus sambal erop gesmeerd en nog wat andere indonesische dingen, m'n kameraad wilde ham kaas en rucola, en moederlief wilde salama kaas en ananas ...
Allemaal waren ze stomverbaasd over de kwaliteit ervan
Helaas geen foto's ervan genomen
[..]
Ja, volgens het eerste recept in de OP moet er ook een klein beetje suiker bij ja
[..]
Ik ook niet, maar weet wel dat er iets suiker bij moest
Waar koop je de pepperoniworst?quote:Op zondag 29 april 2018 16:47 schreef Tree het volgende:
Worden er geen pizza's meer gebakken hier? Hier gister weer aan de slag geweest met de Roccbox, wat een topding is dat
[ afbeelding ]
Werkstation
[ afbeelding ]
Pepperoni
[ afbeelding ]
Margherita
[ afbeelding ]
Cornicione
Gisteren ook voor het eerst de zogenaamde 'slap' techniek uitgeprobeerd voor het openen van het deeg, met een beetje oefenen kwam ik al aardig ver!
Echt zo raar dat ze het niet meer hebben in nederland.. Vroeger had de appie hetquote:Op zondag 29 april 2018 22:28 schreef Tree het volgende:
Voor de pepperoni heb ik een stick ‘pepperami’ gebruikt, te koop bij de expat shop hier in Den Haag.
Ben zelf ook al tijden op zoek naar pepperoni maar is gewoon niet te vinden hier in Nederland, ben bang dat ik deze zomer maar een voorraadje moet inslaan als ik in Amerika ben
Ben zowel jaloers op die roccbox als op die cornicione. Dat ziet er goed uit. Welk recept gebruik je voor deeg?quote:Op zondag 29 april 2018 16:47 schreef Tree het volgende:
Worden er geen pizza's meer gebakken hier? Hier gister weer aan de slag geweest met de Roccbox, wat een topding is dat
[ afbeelding ]
Werkstation
[ afbeelding ]
Pepperoni
[ afbeelding ]
Margherita
[ afbeelding ]
Cornicione
Gisteren ook voor het eerst de zogenaamde 'slap' techniek uitgeprobeerd voor het openen van het deeg, met een beetje oefenen kwam ik al aardig ver!
Dit was 62% water, 2,4% zout en verse gist. Heeft 28 uur gerezen op 10 graden. Ik was zelf ook heel blij met het resultaat!quote:Op dinsdag 1 mei 2018 09:32 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Ben zowel jaloers op die roccbox als op die cornicione. Dat ziet er goed uit. Welk recept gebruik je voor deeg?
Komt aardig overeen met mijn recept toch. Hoeveel gist? En hoe bewerk je het na het rijzen?quote:Op dinsdag 1 mei 2018 18:34 schreef Tree het volgende:
[..]
Dit was 62% water, 2,4% zout en verse gist. Heeft 28 uur gerezen op 10 graden. Ik was zelf ook heel blij met het resultaat!
Om te bepalen hoeveel gist ik nodig heb gebruik ik altijd deze tabelquote:Op dinsdag 1 mei 2018 20:40 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Komt aardig overeen met mijn recept toch. Hoeveel gist? En hoe bewerk je het na het rijzen?
Detroit is volgen mij dieper (deep dish), maar sicilian/ gradma pizza/ detroit heeft volgens mij veel gelijkenissen. Is maar net wat voor naam je er aan geeft. In ieder geval op een ovenplaat in een normale oven op 230gr 15 minuten afgebakken.quote:Op donderdag 3 mei 2018 21:49 schreef Tree het volgende:
Lekker . Die laatste foto, is dat een detroit style?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |