abonnement Unibet Coolblue
pi_164687725
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:17:06 #2
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164687787


Grave foto wel
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164687884
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:17 schreef Zahreddine het volgende:
[ afbeelding ]

Grave foto wel
lijkt op een scene uit een jaren 80 action flick :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:19:43 #4
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164687921
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:18 schreef Slayage het volgende:

[..]

lijkt op een scene uit een jaren 80 action flick :P
Yes, haha.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:22:21 #5
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164688083
Die vent die hoopt op een conflict tussen de VS en Rusland :') man man man.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:23:19 #6
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164688126
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:22 schreef Straatcommando. het volgende:
Die vent die hoopt op een conflict tussen de VS en Rusland :') man man man.
Te triestig voor woorden.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:25:26 #7
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164688237
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:23 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Te triestig voor woorden.
Denkt zeker dat hij dan nog steeds veilig vanuit z'n huisje Twitter kan afstruinen en lekker op fok bullshit kan plaatsen.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:27:56 #8
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164688334
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:25 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Denkt zeker dat hij dan nog steeds veilig vanuit z'n huisje Twitter kan afstruinen en lekker op fok bullshit kan plaatsen.
Hij heeft al gezegd dat hij ISIS steunt een paar maanden geleden :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:31:15 #9
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164688466
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:27 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Hij heeft al gezegd dat hij ISIS steunt een paar maanden geleden :')
Van alle kampen kies je de haatbaardensekte die compleet van de kaart geveegd worden. Dasmooiman
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:33:39 #10
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164688548
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:31 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Van alle kampen kies je de haatbaardensekte die compleet van de kaart geveegd worden. Dasmooiman
Volgens Amaq is er niets aan de hand!

One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:35:01 #11
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164688596
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:33 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Volgens Amaq is er niets aan de hand!

[ afbeelding ]
Offtopic maar is die gek niet minister (geweest) in Egypte? :D
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164688602
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:33 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Volgens Amaq is er niets aan de hand!

[ afbeelding ]
mwah
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164688639
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:35 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Offtopic maar is die gek niet minister (geweest) in Egypte? :D
iraki information minister
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:37:49 #14
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164688679
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:35 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Offtopic maar is die gek niet minister (geweest) in Egypte? :D
De Goebbels van Irak onder het bewind van Saddam.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:38:32 #15
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164688705
quote:
17s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

iraki information minister
Nee dat weet ik :P na zijn geweldige carrire als zodanig.

Was altijd een genot. S ochtends vroeg jan de hoop met het ontbijt nieuws waarbij jan dan weer achter de camera aan moest schuiven. Om vervolgens air strikes te zien en dan die mafketel die kwam vertellen dat de VS aan het vluchten Was.

Beste sitcom ever.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164688739
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:38 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Nee dat weet ik :P na zijn geweldige carrire als zodanig
in egypte minister?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:40:12 #17
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164688759
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:39 schreef Slayage het volgende:

[..]

in egypte minister?
Ik weet zeker dat hij naar Egypte is vertrokken iig. Of hij er nog zit is een tweede :p en of ie minister Was of wilde worden dat weet ik niet meer. Dacht zoiets.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164688768
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:43:50 #19
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164688869
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:40 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Ik weet zeker dat hij naar Egypte is vertrokken iig. Of hij er nog zit is een tweede :p en of ie minister Was of wilde worden dat weet ik niet meer. Dacht zoiets.
Nope, hij zit nu bij de Verenigde Arabische Emiraten. Wat een genot was hij toch wel niet...

https://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_Saeed_al-Sahhaf
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164690106
Comment of the High Command of the Syrian Arab Army on the Situation in al-Hasaka
http://mod.gov.sy//index.php?node=5642&nid=16495

translation

The armed wing of the Kurdish Worker's Party, Asayish, recently escalated its provocative actions in the city of Hasaka, which includes attacking the country's institutions, stealing oil and cotton, delaying school exams and kidnapping secure civilians, and wreaking havoc and disturbing stability.

These escalations have become more dangerous with the encirclement of the city and the targeting of Syrian army positions with artillery and tanks, which led to several deaths among soldiers and civilians. Despite numerous attempts to try to stabilize the situation and return to safety and calmness, the Asayish did not respond and have continued to commit their criminal activities in a bid to take over all of Hasaka. This resulted in an appropriate response from the Syrian army in striking the source of the shelling and gatherings of the armed groups responsible.

The general command of the army and the armed forces would like to clarify that the continued aggression against the Syrian army is only from the Asayish, and is not related to any other Syrian faction, and affirms its steadfastness to repel similar aggressions from any group, while continuing to work to make sure the situation does not blow up to ensure the integrity of the Syrian territory and the safety of all its citizens regardless of where they may be.

Gevechten in Hasakah zijn weer van start gegaan.
pi_164690283
kovandire twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 21:12:37 breaking #qamshilokurdish forces surround Qamilshly air port and not letting any palne to get doen or fly from #twitterkurds reageer retweet
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 21:30:58 #22
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164690584
Asayish zijn snitches
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164691317
RamiAILoIah twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 21:29:06 Pro YPG whores in #TwitterKurds suggest to change Hasakah name to Haskani (like Kobani) maybe Obama can come & save their pussies.. #Syria reageer retweet
Rami _O- _O- _O- _O_ _O_ _O_

Gaat lekker in Hasakah, Assad die YPG en PKK afslacht.... Amerika die nu moet kiezen tussen YPG en of een directe confrontatie met Rusland en Assad en iedereen weet het antwoord al natuurlijk ;)
pi_164691463
kasimf twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 14:18:01 معارك بين الاكراد والميليشيات الشيعية في العراق. ومعارك بين الجيش السوري وقوات الحماية الكردية في الحسكة؟ ما الذي يحدث؟ reageer retweet
Faisel vraagt zich ook af wat er aan de hand is _O- _O- _O-
pi_164691645

Officieel persbericht van het Syrische leger betreft hetgeen gaande is in Hasakah!
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 19 augustus 2016 @ 22:03:54 #26
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164691769
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:43 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Nope, hij zit nu bij de Verenigde Arabische Emiraten. Wat een genot was hij toch wel niet...

https://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_Saeed_al-Sahhaf
Zit ik er ff naast.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164692297


We miss you.... :'(
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 22:21:04 #28
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164692446
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 22:16 schreef JubaUrbicus het volgende:
[ afbeelding ]

We miss you.... :'(
Tegen Assad zijn maar wel Saddam steunen _O- _O- _O-
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164692928
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 22:21 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Tegen Assad zijn maar wel Saddam steunen _O- _O- _O-
Saddam de leeuw vergelijken met Assad de oogarts? Weet je door wie Saddam is opgehangen? Precies door diezelfde apen die Ya Ali en Ya Zahra roepen en nu in naam van Ali en Zahra zuivere Arabieren aan het uitroeien zijn!
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 22:31:56 #30
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164692970
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 22:31 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Saddam de leeuw vergelijken met Assad de oogarts? Weet je door wie Saddam is opgehangen? Precies door diezelfde apen die Ya Ali en Ya Zahra roepen en nu in naam van Ali en Zahra zuivere Arabieren aan het uitroeien zijn!
:') :') :') :') :') :') :') :') :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 22:35:35 #31
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164693196
Weer voortgang in Daraya trouwens. Moet toch een keer afgelopen zijn daar...
pi_164693266
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 22:31 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

:') :') :') :') :') :') :') :') :')
??? ??? ???? ????? ?? ??? ??????? ???? ?? ???????

;)
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 22:41:18 #33
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164693473
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 22:36 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

??? ??? ???? ????? ?? ??? ??????? ???? ?? ???????

;)
Labbayk Ya Saddam?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164693593
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 22:41 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Labbayk Ya Saddam?
لكل داء دواء يستطب به الا الحماقة اعيت من يداويها

لبيك يا الله و رحمك يا صدام
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 22:53:09 #35
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164693909
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 22:44 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

لكل داء دواء يستطب به الا الحماقة اعيت من يداويها

لبيك يا الله و رحمك يا صدام
Bel roh, Bel dam, nafdika ya Bashar.

En nu terug on topic
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164693975
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 22:53 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Bel roh, Bel dam, nafdika ya Bashar.

En nu terug on topic
:')

On topic:

Het is goed dat Bashar de Koerden een kopje kleiner maakt, goede ontwikkeling vind ik!
pi_164694532
Trick or treat? Ik hoop dat de Koerden hun hand overspelen en dat ze de Turken en Russen over hun heen krijgen. https://english.alarabiya(...)ires-to-regroup.html
pi_164694644
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 22:54 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

:')

On topic:

Het is goed dat Bashar de Koerden een kopje kleiner maakt, goede ontwikkeling vind ik!
Gaat de VS hun helpen? Als de VS de Koerden tegen Assad en Rusland gaan verdedigen kan het uit de hand lopen. Turkije gaat in ieder geval niet aan VS Koerdische kant staan. Als Turkije groen licht krijgt van Poetin kunnen ze alsnog die bufferzone implementeren.
pi_164695806
Turkije moet zich er voorlopig helemaal niet mee bemoeien

pi_164697861
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 23:05 schreef Atak het volgende:
Trick or treat? Ik hoop dat de Koerden hun hand overspelen en dat ze de Turken en Russen over hun heen krijgen. https://english.alarabiya(...)ires-to-regroup.html
Wordt een interessant spel gespeeld nu. Deze oorlog wordt steeds "leuker" (uiteraard niet letterlijk)
pi_164698198
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 21:30 schreef Zahreddine het volgende:
Asayish zijn snitches
snitch?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 00:26:20 #42
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164698266
Hasakah is een verloren zaak voor de NDF, de SAA in Kawkab zal snel een deal moeten maken
Say what?
pi_164698272
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 23:30 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Turkije moet zich er voorlopig helemaal niet mee bemoeien

[ afbeelding ]
tr heeft daar atm niks te winnen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164698514
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 00:26 schreef UpsideDown het volgende:
Hasakah is een verloren zaak voor de NDF, de SAA in Kawkab zal snel een deal moeten maken
hoe realistisch is deze scenario?

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164699019
Syria_Rebel_Obs twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 00:50:12 #SDF offensive toward #Jarablus is led by Furat Jarablus, former Kataeb Yusuf al-Jadir and led by Abu Furat (famous #FSA commander) cousin. reageer retweet
Syria_Rebel_Obs twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 00:47:08 #SDF, mainly #FSA linked forces in this battle, took over Jabal Amarinah and Amarinah village, reaching 13 km south to #Jarablus. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164699241
quote:
Diplomatic efforts to solve Syria crisis heat up

Diplomatic efforts to solve the more than five-year-old Syrian crisis, which has resulted in the death of more than 290,000 people, have gained momentum in recent days, with international political figures taking initiatives to bring the war to an end.

PM Binali Yıldırım said Aug. 18 during a dinner with the heads of diplomatic missions in Ankara that one of the most crucial points for solving the Syrian crisis was preserving the country’s territorial integrity.

“One of the most important conditions for going back to smooth sailing in Syria is preserving the territorial integrity of Syria. Syria depends on a governance figure that does not rest on ethnic structures,” Yıldırım said, adding that he believed a “noteworthy development on this path could be experienced in the forthcoming months.”

“In this field, Turkey is conducting all the active works that are on Turkey’s share,” he said.

Deputy Prime Minister Numan Kurtulmuş on Aug. 17 described Ankara’s Syria policy as “a source of many sufferings for Turkey today,” adding that relations with Russia were important for a solution.

Turkish Foreign Minister Mevlt avuşoğlu made a surprise visit to Iran on Aug. 18, while en route to India for a scheduled official visit.

avuşoğlu’s unannounced stop in Iran on Aug. 18 came after reports that he was planning to visit following Iranian Foreign Minister Mohammad Javad Zarif’s trip to Ankara on Aug. 12.

Speaking to state-run Anadolu Agency on Aug. 19 in India, avuşoğlu said he had made a stopover in Iran before continuing on to India in order to discuss regional issues, especially the Syrian crisis.

“We conduct bilateral or multiple meetings with our counterparts outside various platforms over the topic of reaching a cease-fire in Syria. Importantly, we [discussed] these issues that we had talked about in general in more detail,” avuşoğlu said in India on Aug. 19, reiterating his previous remarks that Iran and Russia played a crucial role in solving problems in the region, namely Syria and Iraq.

“We are ready for cooperation so long as the territorial integrity of Syria is preserved,” avuşoğlu said, just one day after Yıldırım’s similar remarks.

“We need to [redouble] our efforts on this topic [solving the Syrian crisis]. As time flies, the problems cuts even deeper and becomes unsolvable. That was the reason why I stopped over in Iran on [Aug. 18],” he added. “It was a very useful stop.”

avuşoğlu also conducted a telephone conversation with U.S. Secretary of State John Kerry, from India.
The call, which touched on the current developments in Syria, was initiated by the Turkish side on Aug. 18, diplomatic sources told the Hrriyet Daily News on Aug. 19.

The two counterparts had most recently conducted a telephone conversation on Aug. 16 – again upon avuşoğlu’s request. During that phone conversation, avuşoğlu and Kerry exchanged ideas on the latest situation in Syria, including the latest developments surrounding Manbij and Aleppo, the same diplomatic sources said.

“During the talk [on Aug. 16], Mr. Minister and Mr. Kerry exchanged ideas on the latest situation in Syria, including the latest developments surrounding Manbij and Aleppo, as well as the extradition process of FET [Fetullahist Terrorist Organization] protagonist Fethullah Glen and the visit that U.S. Vice President Joe Biden will pay to our country in the coming days,” said the source, speaking under customary condition of anonymity.

avuşoğlu is on an official visit to India from Aug. 18 to 20. On the occasion of the visit, the “Road Map between the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Turkey and Ministry of External Affairs of the Republic of India,” whose negotiations have been completed, is expected to be adopted.

Meanwhile, U.S. officials, who were not authorized to speak publicly on the matter and demanded anonymity, told the Associated Press that the top American and Russian diplomats plan to meet next week in another bid to stop Syria’s civil war and forge a counterterrorism partnership.

The sources said U.S. Secretary of State John Kerry and Russian Foreign Minister Sergey Lavrov would gather in Geneva on Aug. 26, and that the talks could take two days.

The diplomacy comes amid fierce fighting in Aleppo, and new Russian bombing operations from an Iranian air base.

Moscow backs the Syrian government and President Bashar al-Assad, while Washington and Turkey support the “moderate” rebels and want al-Assad ousted.

Russian Foreign Ministry spokeswoman Maria Zakharova said Aug. 18 that Russia and Turkey were working together constructively on resolving the Syrian crisis.

Speaking at a weekly briefing, Zakharova said differences between Russia and Turkey on the issue “cannot be solved in a single day because these are significant disagreements, substantial issues.”

“Work on this is underway and we value it as positive and constructive,” she added, in the wake of a meeting earlier this month between Turkish President Recep Tayyip Erdoğan and his Russian counterpart, Vladimir Putin, marking rapprochement after a crisis last November.

Meanwhile, Gen. David L. Goldfein, the chief of staff of the U.S. Air Force, paid a visit to the İncirlik Air Base in the southern province of Adana in order to inspect the U.S.-led coalition fight against the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL).

Aircraft from six countries, including the U.S. jets, are contributing to the coalition from İncirlik.

August/19/2016
http://www.hurriyetdailyn(...)103037&NewsCatID=510
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 01:20:40 #47
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164699421
De deal tussen Turkije en Iran kan een belangrijke oorzaak zijn van de escalatie, de YPG voelt zich nu bedreigd en wil de SAA volledig weg hebben
Conflicts twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 01:02:17 VIDEO: #Hasakah regime governor calls for immediate cease-fire as reports of Kurdish forces are advancing.https://t.co/BLnLoFKMup reageer retweet
syriahr twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 01:17:31 #SOHR International coalition warplanes fly over #Hasakah city &reinforcements arrive to the US base northwest city https://t.co/miGjwWi6u2 reageer retweet
Say what?
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 01:24:25 #48
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164699474
quote:
99s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 00:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

hoe realistisch is deze scenario?

[ afbeelding ]
Als evacuatie van Sheikh Maqsoud is zoiets mogelijk, maar het zal niet lang stand houden zo'n smalle corridor.
Say what?
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 01:28:50 #49
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164699541
TheArabSource twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 22:35:47 #US military on high alert after Syrian Air Force nearly bombs ... https://t.co/s4WtKGGPPZ #Hasakah #Syria https://t.co/OTnqrDi6dD reageer retweet
BarzanSadiq twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 01:23:52 #BREAKINGReports of #Syrian warplanes targeted a #YPG base in #Rmelan town near a #US military base northeast of #Syria. Not confirmed yet. reageer retweet
Say what?
pi_164699565
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 01:20 schreef UpsideDown het volgende:
De deal tussen Turkije en Iran kan een belangrijke oorzaak zijn van de escalatie, de YPG voelt zich nu bedreigd en wil de SAA volledig weg hebben

welke deal zou dat moeten zijn dan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 01:30:25 #51
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164699568
Assad is een slimme man
MohammedASalih twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 01:19:53 W~ #Syria army saying it's fighting #PKK forces in #Hasakah, it's sending message of goodwill 2 Turkey&testing #US-#Kurd relations in #Syria reageer retweet
Say what?
pi_164699583
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 01:28 schreef UpsideDown het volgende:
TheArabSource twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 22:35:47 #US military on high alert after Syrian Air Force nearly bombs ... https://t.co/s4WtKGGPPZ #Hasakah #Syria https://t.co/OTnqrDi6dD reageer retweet
BarzanSadiq twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 01:23:52 #BREAKINGReports of #Syrian warplanes targeted a #YPG base in #Rmelan town near a #US military base northeast of #Syria. Not confirmed yet. reageer retweet
gaat het dan toch eindelijk echt escaleren :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 01:31:49 #53
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164699594
Er wordt blijkbaar een confrontatie uitgelokt
Say what?
pi_164699595
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 01:30 schreef UpsideDown het volgende:
Assad is een slimme man
MohammedASalih twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 01:19:53 W~ #Syria army saying it's fighting #PKK forces in #Hasakah, it's sending message of goodwill 2 Turkey&testing #US-#Kurd relations in #Syria reageer retweet
wat is deze!? _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164699600
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 01:31 schreef UpsideDown het volgende:
Er wordt blijkbaar een confrontatie uitgelokt
door wie en waarom?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164699711
TheArabSource twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 01:02:15 [Breaking] Syrian Army launches biggest attack on key military base in ... https://t.co/SP7VsxyHvR #Syria https://t.co/tXsLACaQ6W reageer retweet
mb dat "nieuwe front" waar hij het over had

BosnjoBoy twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 01:36:38 @BosnjoBoy Few hours left, thousands ready reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164700015
Kijken wie eerder Jarablus gaat pakken, YPG of FSA.


FSA kan ieder moment Jarablus binnenvallen.
pi_164700129
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 01:59 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Kijken wie eerder Jarablus gaat pakken, YPG of FSA.

FSA kan ieder moment Jarablus binnenvallen.
FSA gaat alles op alles zetten om Jarablus over te nemen, ISIS verlaat de stad op dit moment. Turkije wilt FSA in Jarablus hebben en daarom voeren zij ook die aanvallen uit op ISIS, PKK maakt daar natuurlijk gebruik van en proberen zodoende om de stad toch nog over te nemen. Het wordt uiteindelijk FSA vs PKK.
pi_164700202
leithfadel twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 02:15:50 Really intense clashes in Hasakah City right now. Asayish try to capture the Beiruti Bridge again. So far, US supplied humvee was destroyed reageer retweet
pi_164700356
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 02:10 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

FSA gaat alles op alles zetten om Jarablus over te nemen, ISIS verlaat de stad op dit moment. Turkije wilt FSA in Jarablus hebben en daarom voeren zij ook die aanvallen uit op ISIS, PKK maakt daar natuurlijk gebruik van en proberen zodoende om de stad toch nog over te nemen. Het wordt uiteindelijk FSA vs PKK.
En dan zit de USA meteen tweestrijd..... ondersteun je de Koerden of FSA.
mon citoyens vous serez unis.
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 02:33:33 #61
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164700391
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 01:59 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Kijken wie eerder Jarablus gaat pakken, YPG of FSA.

FSA kan ieder moment Jarablus binnenvallen.
Het wordt of FSA of Turkse jihadisten, beide keren zal het tot een confrontatie komen zoals bij Tal Rifaat en Mare
quote:
99s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 01:00 schreef Slayage het volgende:
Syria_Rebel_Obs twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 00:50:12 #SDF offensive toward #Jarablus is led by Furat Jarablus, former Kataeb Yusuf al-Jadir and led by Abu Furat (famous #FSA commander) cousin. reageer retweet
Syria_Rebel_Obs twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 00:47:08 #SDF, mainly #FSA linked forces in this battle, took over Jabal Amarinah and Amarinah village, reaching 13 km south to #Jarablus. reageer retweet
Say what?
pi_164702064
quote:
The Syrian government forces have deployed at least 2 surface-to-air missile systems (photos below) to the area of Hasakah in eastern Syria, pro-government social media account reported. The move followed Pentagon’s statement that the United States is ready to shoot down Syrian warplanes over Hasakah.
pi_164702265
FSA met Turkse steun gaan voor Jarablus en al Bab(?) en Assad gaat voor Hasakah en Qamshili, deal anyone? :)
pi_164702519
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 08:46 schreef JubaUrbicus het volgende:
FSA met Turkse steun gaan voor Jarablus en al Bab(?) en Assad gaat voor Hasakah en Qamshili, deal anyone? :)
Er wordt wellicht een soort Molotov-ribbentrop accoord gesloten achter de schermen, waarin Syrie wordt verdeeld.
pi_164703066
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 01:59 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Kijken wie eerder Jarablus gaat pakken, YPG of FSA.


FSA kan ieder moment Jarablus binnenvallen.
Goede zaak als de koerden verder in gevecht raken met de zogenaamde FSA. Dit komt het conflict in Syrie ten goede.
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 11:59:00 #66
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164704737
sayed_ridha twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 11:16:15 4th day of clashes in Hasakah. SyAAF carries out airstrikes on Aziziyeh while Asayish attempt to advance towards Bassel roundabout in south reageer retweet
sayed_ridha twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 11:42:22 Hasakah Governor calls for Redur Khalil & other leaders in 'Kurdistan Worker's Party' to return to negotiation table https://t.co/2iG1t10zLn reageer retweet
sayed_ridha twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 11:43:29 pt Governor Mohamad al-Ali says SAA gave YPG tanks & weapons to fight IS not people of Hasakah, calls for end of fighting with Kurd brothers reageer retweet
sayed_ridha twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 11:45:06 pt Governor al-Ali blames Arab "mercenaries and traitors" for spreading hate against the Kurds reageer retweet
Say what?
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 12:00:32 #67
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164704772
islamicworldupd twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 09:21:22 #SDF forces captured Hamir Labidah from #ISIS/#Daesh militants south of #Manbij #Syria reageer retweet
Say what?
pi_164704839
quote:
when the going gets tough _O- :')

dat syrie wordt nog gekker :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164704870
of het iets betekent weet ik niet, maar de timing is wel opvallend.

quote:
Turkey to take more active role on Syria in next six months, PM says

Turkey will take a more active role in addressing the conflict in Syria in the next six months to prevent the war-torn country from being divided on ethnic lines, Turkish Prime Minister Binali Yildirim said on Saturday.


Yildirim also told a group of reporters in Istanbul that while Syrian President Bashar al-Assad could have a role in the interim leadership, he must play no part in its future.

Syria's more than five-year conflict has taken on an ethnic dimension, with Kurdish groups carving out their own regions and periodically battling groups from Syria's Arab majority whose priority is to get rid of Assad.

Turkey fears the strengthening of Kurdish militant groups in Syria will further embolden its own Kurdish insurgency, which flared anew following the collapse of a ceasefire between militants and the state last year.
vvanwilgenburg twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 11:44:07 YPG official told me yesterday they will not stop fighting until Syrian regime removed from Hasakah city. reageer retweet


[ Bericht 37% gewijzigd door Slayage op 20-08-2016 12:19:21 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 12:23:01 #70
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164705247
islamicworldupd twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 10:45:34 #Asayish & #NDF forces have deployed reinforcement in #Qamishli following increasing tension #Syria reageer retweet
islamicworldupd twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 11:59:09 #Asayish forces cut the road from Al-#Hasakah to #Qamishli airport #Syria reageer retweet
islamicworldupd twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 12:07:19 @islamicworldupd #SDF forces took over #NDF Headquarter in southern al-Nashwa neighborhood Al-#Hasakah #Syria reageer retweet
Say what?
pi_164705564
Waarom zou je Syri niet willen opsplitsen naar sektarische lijnen? Dat lijkt me de enige optie op vrede daar :')
pi_164706369
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 12:37 schreef BEFEM het volgende:
Waarom zou je Syri niet willen opsplitsen naar sektarische lijnen? Dat lijkt me de enige optie op vrede daar :')
ik persoonlijk vind dat de islamitische gemeenschap (de ummah) al genoeg is verdeeld door imperialisten.
kijk naar bv hoe india eruit zag voor de imperialisten het idee kregen om het sub continent op te splitsen toen ze hun koffers al aan het inpakken waren. met als resultaat dat de ummah nu verdeeld is over drie rivaliserende landen, india/pakistan/bangladesh.
om maar niet te spreken over het m-o waar er voor de imperialisten 1 politieke entiiteit was en nu ik weet niet hoeveel. oh en er werd ook nog eens een kolonie gesticht in 1948 om de moslims nog meer te sarren.

verdeel en heers is een politiek dat tot op de dag van vandaag relevant is
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164706483
quote:
99s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 13:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik persoonlijk vind dat de islamitische gemeenschap (de ummah) al genoeg is verdeeld door imperialisten.
kijk naar bv hoe india eruit zag voor de imperialisten het idee kregen om het sub continent op te splitsen toen ze hun koffers al aan het inpakken waren. met als resultaat dat de ummah nu verdeeld is over drie rivaliserende landen, india/pakistan/bangladesh.
om maar niet te spreken over het m-o waar er voor de imperialisten 1 politieke entiiteit was en nu ik weet niet hoeveel. oh en er werd ook nog eens een kolonie gesticht in 1948 om de moslims nog meer te sarren.

verdeel en heers is een politiek dat tot op de dag van vandaag relevant is
Ik weet niet wat ummah is.

Maar ik snap je punt. De andere kant is dat ze niet met elkaar om kunnen gaan en je onderdrukking/oorlog/burgeroorlog krijgt. Splitsing lijkt me beter dan. Of gewoon normaal met elkaar om gaan ( :') :') :') )

Hoe zou je Syri willen regeren dan?
pi_164706530
JulianRoepcke twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 09:07:58 #BreakingReport3 sources tell me, #Turkey prepares a cross border intervention by Syrian rebels to take #Jarablus from ISIS.#Aleppo #Syria reageer retweet
Begint tijd te worden :D
pi_164706548
pi_164706841
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 13:28 schreef JubaUrbicus het volgende:
JulianRoepcke twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 09:07:58 #BreakingReport3 sources tell me, #Turkey prepares a cross border intervention by Syrian rebels to take #Jarablus from ISIS.#Aleppo #Syria reageer retweet
Begint tijd te worden :D
nog steeds geruchten maar het zou ook hiermee te maken kunnen hebben

deze dude loopt al een tijdje te spammen over een "nieuwe front"

quote:
mb dat "nieuwe front" waar hij het over had

BosnjoBoy twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 01:36:38 @BosnjoBoy Few hours left, thousands ready reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 13:51:26 #77
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164706910
Conflicts twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 13:16:18 BREAKING: YPG call on Kurds & Arabs to unite and defend the region against the 'terrorist' regime. https://t.co/GJCdvy96Ur reageer retweet
Achillus1 twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 13:46:36 #BREAKING: German media reports that #US airstrikes hit #SAA troops in #Hasakah reageer retweet
het escaleert uit de hand
Say what?
pi_164706936
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 13:51 schreef UpsideDown het volgende:
Conflicts twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 13:16:18 BREAKING: YPG call on Kurds & Arabs to unite and defend the region against the 'terrorist' regime. https://t.co/GJCdvy96Ur reageer retweet
Achillus1 twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 13:46:36 #BREAKING: German media reports that #US airstrikes hit #SAA troops in #Hasakah reageer retweet
het escaleert uit de hand
that escalated quickly :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 13:54:47 #79
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164706956
Conflicts twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 13:29:32 SYRIA: SDF announce they will advance no further north around #Manbij and will instead press southward. https://t.co/pK9QxbhCGr reageer retweet
De VS lijkt een een confrontatie bij Jarablus te willen voorkomen
Say what?
pi_164707026
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 13:54 schreef UpsideDown het volgende:
Conflicts twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 13:29:32 SYRIA: SDF announce they will advance no further north around #Manbij and will instead press southward. https://t.co/pK9QxbhCGr reageer retweet
De VS lijkt een een confrontatie bij Jarablus te willen voorkomen
misschien is het toch waar dat de rebellen via turkije jarablus willen innemen en dat er mogelijk een deal is dat de rebellen de turkse grens gaan zuiveren van isis en dat sdf de cantons gaat verbinden, dan verklaart dat ook bv waarom de rebellen continu lopen te kutten bij ar rai aan de turkse grens.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164707134
ِAssad gaat ondanks Amerikaanse waarschuwingen door met het bombarderen van Hasakah, hij weet zelf ook dat ze bluffen en dat Amerika absoluut geen zin heeft in directe confrontatie. Wat betreft die tweet over Amerikaanse luchtaanvallen op de SAA, dan kan ik daar niks van vinden in de Arabische twitter feed. Dus ik denk dat het een broodje aap verhaal is.
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 15:22:56 #82
390954 Domingesto
Wereldverbeteraar
pi_164708728
sayed_ridha twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 14:57:07 Russian & Iranians are mediating a meeting between SAA & PYD/YPG commanders in Qamishli in order to reach ceasefire in Hasakah reageer retweet
Ik verwacht wel een wapenstilstand in de aankomende dagen. Amerikanen hebben idd geen zin in een directe confrontatie en Assad weet dat hij is uitgespeeld in Hasakah.
Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.
pi_164711644
Waarom valt Assad YPG aan? :') deze groepering hebben ze juist hard nodig in de strijd tegen ISIS??
Geen sig.
pi_164712002
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 17:38 schreef Knudde het volgende:
Waarom valt Assad YPG aan? :') deze groepering hebben ze juist hard nodig in de strijd tegen ISIS??
alsof isis de enige vijand van assad is...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 17:53:18 #85
390954 Domingesto
Wereldverbeteraar
pi_164712036
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 17:38 schreef Knudde het volgende:
Waarom valt Assad YPG aan? :') deze groepering hebben ze juist hard nodig in de strijd tegen ISIS??
Er braken schermutselingen uit tussen de Asayish (Koerdische politie) en het NDF (Assad-gelieerde militie). Dat gebeurt wel vaker. Assad (SAA) probeerde in eerste instantie te voorkomen dat het escaleerde en de YPG erbij betrokken raakt, maar begon met luchtaanvallen nadat de Asayish progressie boekte.

sayed_ridha twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 17:21:15 2 hours passed and little to no clashes in Hasakah, seems an agreement/ceasefire may have been reached reageer retweet
Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.
pi_164712051
quote:
2s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 17:52 schreef Slayage het volgende:

[..]

alsof isis de enige vijand van assad is...
Dat begrijp ik ook wel, maar waarom een groepering aanvallen die je juist hard nodig hebt tegen jouw vijanden?
Geen sig.
pi_164712097
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 17:53 schreef Domingesto het volgende:

[..]

Er braken schermutselingen uit tussen de Asayish (Koerdische politie) en het NDF (Assad-gelieerde militie). Dat gebeurt wel vaker. Assad (SAA) probeerde in eerste instantie te voorkomen dat het escaleerde en de YPG erbij betrokken raakt, maar begon met luchtaanvallen nadat de Asayish progressie boekte.

sayed_ridha twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 17:21:15 2 hours passed and little to no clashes in Hasakah, seems an agreement/ceasefire may have been reached reageer retweet
Kijk dit is wat duidelijker
Geen sig.
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 17:55:24 #88
390954 Domingesto
Wereldverbeteraar
pi_164712101
That escalated quickly! :')
sayed_ridha twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 17:52:21 Clashes resume at West Nashwa :/ reageer retweet
Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.
pi_164712102
ik blijf me verbazen hoe de assadisten knullig bezig zijn. de gasten in het filmpje worden gewoon de dood ingestuurd door hun commandanten, die geen idee hebben waar ze mee bezig zijn.

overigens indrukwekkend drone footage van assadisten die proberen te infiltreren door de rebellen linies maar afgeslagen worden door een paar mortieren.

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164712173
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 17:53 schreef Knudde het volgende:

[..]

Dat begrijp ik ook wel, maar waarom een groepering aanvallen die je juist hard nodig hebt tegen jouw vijanden?
assadisten zien de koerden ook als hun vijand. daarnaast is dit de zoveelste schermutseling tussen de twee kampen sinds het begin van de opstand, meestal duurt het een paar dagen en komt er weer een staakt het vuren, dit keer leek het er wel op dat het volledig zou escaleren, mede doordat de assadisten de luchtmacht voor het eerst had ingezet.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 18:00:34 #91
390954 Domingesto
Wereldverbeteraar
pi_164712240
Assad wil graag zijn status quo in die regio behouden en voorkomen dat de Koerden de overmacht krijgen.
Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself.
pi_164712400
quote:
99s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 17:55 schreef Slayage het volgende:
ik blijf me verbazen hoe de assadisten knullig bezig zijn. de gasten in het filmpje worden gewoon de dood ingestuurd door hun commandanten, die geen idee hebben waar ze mee bezig zijn.

overigens indrukwekkend drone footage van assadisten die proberen te infiltreren door de rebellen linies maar afgeslagen worden door een paar mortieren.

Eerlijk is eerlijk mooie beelden. Maar hoe komen ze in hemelsnaam aan drones en een snel internet verbinding in een land wat helemaal kapot is geschoten? En mooie beeldmontage? HD beelden krijg je niet snel geupload :')
Geen sig.
pi_164712426
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 18:07 schreef Knudde het volgende:

[..]

Eerlijk is eerlijk mooie beelden. Maar hoe komen ze in hemelsnaam aan drones en een snel internet verbinding wat helemaal kapot is geschoten? En mooie beeldmontage? HD beelden krijg je niet snel geupload :')
al een tijdje maken ze gebruik van de technieken. niks nieuws wat dat betreft. hoe ze aan de verbindingen komen. keine ahnung!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 18:12:41 #94
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164712507
Say what?
pi_164714458
quote:
99s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 17:55 schreef Slayage het volgende:
ik blijf me verbazen hoe de assadisten knullig bezig zijn. de gasten in het filmpje worden gewoon de dood ingestuurd door hun commandanten, die geen idee hebben waar ze mee bezig zijn.

overigens indrukwekkend drone footage van assadisten die proberen te infiltreren door de rebellen linies maar afgeslagen worden door een paar mortieren.

N de oppositie krijgt het maar niet voor elkaar om ze op de knien te krijgen.
mon citoyens vous serez unis.
pi_164715614
Wat betreft Jarablus (van nieuw naar oud):
JulianRoepcke twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 18:23:52 #News Turkish artillery pounds #Jarabulus, drones overhead, hundreds of rebels wait to storm from inside #Turkey. https://t.co/rQEzj0i0gY reageer retweet
sayed_ridha twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 16:27:23 Militants from Turkish backed Opp groups seen in Qaraqamesh village which is near the Syrian border with Jarablus https://t.co/5Pa71qmJJZ reageer retweet
Dalatrm twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 16:27:12 #NSyA official spokesperson confirms #Turkey #Jarablus #Carablus op, says #DeirEzzor natives will be taking part https://t.co/XVrYCFZUHL reageer retweet
ClassiAtassi twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 06:32:50 BREAKING: Emerging reports of an opposition build up from within Turkey near Jarablus, there's talk of an assault planned on the ISIS city. reageer retweet


[ Bericht 22% gewijzigd door #ANONIEM op 20-08-2016 20:03:29 ]
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 20:06:31 #97
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164715722
Vandaag een stuk of honderd terroristen lovers / naeve mensen met de Syri vlag met drie sterren erop zien zwaaien bij de Dom. Ben er maar hoofdschuddend voorbij gefietst.
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 20:18:10 #98
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164716150
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 20:06 schreef Richestorags het volgende:
Vandaag een stuk of honderd terroristen lovers / naeve mensen met de Syri vlag met drie sterren erop zien zwaaien bij de Dom. Ben er maar hoofdschuddend voorbij gefietst.
Geen portret van Assad bij de hand toevallig? :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Say what?
pi_164716179
Lees ik het nu goed dat Rusland, Afrin heeft gebombardeerd? Of is dat verzonnen?

e: in de buurt van :') Rebellen ofzo.
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 20:22:25 #100
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164716316
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 20:06 schreef Richestorags het volgende:
Vandaag een stuk of honderd terroristen lovers / naeve mensen met de Syri vlag met drie sterren erop zien zwaaien bij de Dom. Ben er maar hoofdschuddend voorbij gefietst.
Achterlijke mensen zullen altijd bestaan.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 20:56:48 #101
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164717324
SyAAF bombardeert gewoon verder. Zoals verwacht doen de Amerikanen niets
http://www.reuters.com/ar(...)-syria-idUSKCN10V0GD
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 20:59:34 #102
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164717395
MarkMonmonier twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 19:33:26 The corporal claims that the #NDF is seizing [#Syriac] territory to expel Israeli proxies. From #Hasakah. Really. https://t.co/NzVr0eRwiT reageer retweet
Geen frisse gasten
Say what?
pi_164717423
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 20:59 schreef UpsideDown het volgende:
MarkMonmonier twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 19:33:26 The corporal claims that the #NDF is seizing [#Syriac] territory to expel Israeli proxies. From #Hasakah. Really. https://t.co/NzVr0eRwiT reageer retweet
Geen frisse gasten
ColdKurd twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 18:45:54 #Al_hasaka #YPG Nine mercenaries caught in an ambushFour were killed and the rest will be disposed of soon ... reageer retweet
Over frisse gasten gesproken. Executeren van gevangenen?
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 21:02:40 #104
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164717467
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 21:00 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

ColdKurd twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 18:45:54 #Al_hasaka #YPG Nine mercenaries caught in an ambushFour were killed and the rest will be disposed of soon ... reageer retweet
Over frisse gasten gesproken. Executeren van gevangenen?
Da's lopendebandwerk in Syri, dat zou je na 5 jaar brute oorlog wel moeten weten
Say what?
pi_164717501
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 21:02 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Da's lopendebandwerk in Syri, dat zou je na 5 jaar brute oorlog wel moeten weten
Maar YPG was toch feministische democratische veganistische strijders enzo?
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 21:05:38 #106
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164717534
Mensen die rebellen steunen en plots pro-SAA zijn omdat ze vechten met de YPG :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164717578
Ik steun niet per se rebellen. Ik kijk alleen naar wat er goed is voor Turkije :7

YPG vs SAA is goed voor Turkije.
SAA vs rebellen, dat moeten ze samen maar uitzoeken :+ Wat mij betreft had Turkije vanaf dag 1 alles dichtgegooid maar men zat toen nog onder plak van VS.

Als de rebellen verliezen heb ik geen slechte dag ofzo, wmb gaan ze maar met elkaar praten maar ik denk niet dat ze onder Assad samen kunnen komen, onder een vervanger van hem misschien wel.
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 21:09:53 #108
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164717642
quote:
10s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 20:18 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Geen portret van Assad bij de hand toevallig? :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hehe, dat was een mooie troll geweest :P
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 21:11:23 #109
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164717670
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 21:07 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Ik steun niet per se rebellen. Ik kijk alleen naar wat er goed is voor Turkije :7

YPG vs SAA is goed voor Turkije.
SAA vs rebellen, dat moeten ze samen maar uitzoeken :+ Wat mij betreft had Turkije vanaf dag 1 alles dichtgegooid maar men zat toen nog onder plak van VS.

Als de rebellen verliezen heb ik geen slechte dag ofzo, wmb gaan ze maar met elkaar praten maar ik denk niet dat ze onder Assad samen kunnen komen, onder een vervanger van hem misschien wel.
Maher Al-Assad
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 20 augustus 2016 @ 22:42:26 #110
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164720129
Nou Hasakah zal wel tegen de vlakte gaan, beide partijen bouwen troepen op
ColdKurd twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 21:32:02 #Al_hasaka #YPGBig surprise coming on the way.. Regime gasping for breath I cant give details because of military reasons .. reageer retweet
Syria_Rebel_Obs twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 22:28:30 Reports coming for a large #SDF offensive for #Hasakah to support #YPG and Asayish. Arab Shammar tribe sending hundreds. reageer retweet
Syria_Rebel_Obs twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 22:30:05 For now, al-Sanadid forces weren't involved in recent battle. Remember Shammar tribe is very-well funded and armed (foreign support). reageer retweet
Say what?
pi_164721578
oud nieuws

[ Bericht 98% gewijzigd door ClapClapYourHands op 20-08-2016 23:46:58 ]
pi_164721604
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 20:59 schreef UpsideDown het volgende:
MarkMonmonier twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 19:33:26 The corporal claims that the #NDF is seizing [#Syriac] territory to expel Israeli proxies. From #Hasakah. Really. https://t.co/NzVr0eRwiT reageer retweet
Geen frisse gasten
BOEHOE HET IS DE SCHULD VAN ISRAEL :'( :'( :'(

Geen wonder dat het in het Midden-Oosten altijd een teringzooi is. Wat een idioten.
pi_164721658
Overigens wel weer nieuws over IS en Turkije. Laffe dakhazen.

http://www.nu.nl/onrust-t(...)loft-in-turkije.html
pi_164722758
BosnjoBoy twitterde op zondag 21-08-2016 om 00:20:54 Rebel (#FSA CIA/Pentagon) groups tomorow waiting order for Jarabulus offensive #Aleppo #حلب All updates below : https://t.co/oIIcQQZNSh reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 21 augustus 2016 @ 00:22:49 #115
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164722839
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 21:04 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Maar YPG was toch feministische democratische veganistische strijders enzo?
wel als je de media moet geloven idd
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 21 augustus 2016 @ 00:25:36 #117
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164722843
Dalatrm twitterde op zondag 21-08-2016 om 00:02:01 PT CREDIBLE but UNCONFIRMED#Turkey vetted #FSA x'ed into #Syria, west of #Jarablus #Cerablus with artillery support and jets overhead reageer retweet
  zondag 21 augustus 2016 @ 00:57:34 #118
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164723537
ColdKurd twitterde op zondag 21-08-2016 om 00:26:45 #Al_hasakaOne hour ago a big meeting ended Kurdish forces rejected all suggestions for trucethe Battles stronger than ever before now reageer retweet
ColdKurd twitterde op zondag 21-08-2016 om 00:34:30 #Al_hasakaNew reinforcements arrived, including heavy weapons Regime forces Launches especial shells for lighting the sky every few minutes reageer retweet
Say what?
pi_164723707
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 00:57 schreef UpsideDown het volgende:
ColdKurd twitterde op zondag 21-08-2016 om 00:26:45 #Al_hasakaOne hour ago a big meeting ended Kurdish forces rejected all suggestions for trucethe Battles stronger than ever before now reageer retweet
ColdKurd twitterde op zondag 21-08-2016 om 00:34:30 #Al_hasakaNew reinforcements arrived, including heavy weapons Regime forces Launches especial shells for lighting the sky every few minutes reageer retweet
wat was dit keer de aanleiding voor de schermutselingen?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 21 augustus 2016 @ 01:05:16 #120
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164723733
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 01:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat was dit keer de aanleiding voor de schermutselingen?
Volgens NDF had Asayish een RPG op een controlepunt van NDF geschoten ofzo. En daarna gingen ze knokken.
  zondag 21 augustus 2016 @ 01:14:53 #121
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164724054
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 01:05 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Volgens NDF had Asayish een RPG op een controlepunt van NDF geschoten ofzo. En daarna gingen ze knokken.
?

Aanleiding is het mislukken van de onderhandelingen
Say what?
  zondag 21 augustus 2016 @ 01:18:02 #122
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164724123
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 01:14 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

?

Aanleiding is het mislukken van de onderhandelingen
2 dagen geleden ofzo bedoel ik. Toen het hele verhaal begon.
pi_164724915
RamiAILoIah twitterde op zondag 21-08-2016 om 01:56:30 Sources: Reports #USA is giving direct intel/surveillance information helping YPG terror group in battles against SAA in Hasakah.. #Syria reageer retweet
Dit was te verwachten natuurlijk.
  zondag 21 augustus 2016 @ 02:06:45 #124
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164724941
ColdKurd twitterde op zondag 21-08-2016 om 01:14:25 #Al_hasakaI will Repeat agen the civilians r safe, the regime force trapped now without any supply & we have all the time to play with them reageer retweet
lol
Say what?
pi_164725006
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 02:06 schreef UpsideDown het volgende:
ColdKurd twitterde op zondag 21-08-2016 om 01:14:25 #Al_hasakaI will Repeat agen the civilians r safe, the regime force trapped now without any supply & we have all the time to play with them reageer retweet
lol
Dat was gisteren ook al te zien op de map, ze zitten vast en zijn omsingeld. Ik ben benieuwd hoe het gaat aflopen want onderhandelingen zijn mislukt.
pi_164725020
Arabische stammenleiders in en rondom Hasakah roepen de Arabieren op om zich aan te sluiten bij het Syrische leger:

http://worldnews-sy.com/?p=37032
  zondag 21 augustus 2016 @ 02:23:30 #127
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164725190
Nu al te laat, de YPG heeft de meest invloedrijke Arabieren al lang achter zich
Say what?
pi_164725244
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 02:23 schreef UpsideDown het volgende:
Nu al te laat, de YPG heeft de meest invloedrijke Arabieren al lang achter zich
Zoals?
pi_164725293
Die Koerdische droom gaat daar in geen honderd jaar werkelijkheid worden, als het moet dan zal Erdogan al zijn principes opzij zetten en Assad steunen om de Koerden daar af te slachten. Amerika heeft ook niks te willen en die gaat geen all out war riskeren om hun belofte met de Koerden te behouden (namelijk een Koerdische staat in Noord Syri).
  zondag 21 augustus 2016 @ 02:34:04 #130
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164725312
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 02:28 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Zoals?
De Shammar Arabieren in de regio zijn al vanaf het begin loyaal aan de YPG, die ze heeft getraind en bewapend.

Voor de rest Jaysh al-Thuwar, Liwa Thuwar al-Raqqa en nog wat oppositie splintergroeperingen in de regio.
Say what?
  zondag 21 augustus 2016 @ 02:40:34 #131
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164725383
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 02:33 schreef JubaUrbicus het volgende:
Die Koerdische droom gaat daar in geen honderd jaar werkelijkheid worden, als het moet dan zal Erdogan al zijn principes opzij zetten en Assad steunen om de Koerden daar af te slachten. Amerika heeft ook niks te willen en die gaat geen all out war riskeren om hun belofte met de Koerden te behouden (namelijk een Koerdische staat in Noord Syri).
De YPG is dan ook niet voor de 'Koerdische droom', dan moet je bij Barzani en zijn ENKS aankloppen, waar de YPG de leider recent weer uit Syri heeft geknikkerd

Federalisme (Ocalan) gaat slecht samen met nationalisme (Barzani)
Say what?
  zondag 21 augustus 2016 @ 08:11:13 #132
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164726925
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 02:06 schreef UpsideDown het volgende:
ColdKurd twitterde op zondag 21-08-2016 om 01:14:25 #Al_hasakaI will Repeat agen the civilians r safe, the regime force trapped now without any supply & we have all the time to play with them reageer retweet
lol
Ze hebben het wel hoog in de bol zitten.
pi_164726965
DefenseUnitsYPJ twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 13:50:43 عاجل : البيان الثاني لقيادة العامة #لوحدات_حماية_الشعب حول هجمات النظام السوري في #الحسكة https://t.co/iVB3CBHIhA https://t.co/guzYGUysUM reageer retweet
Heel kort wat er in die brief staat:

Assad heeft ons genaaid terwijl wij ISIS buiten Hasakah en Shadadi hebben gehouden en terwijl wij tientallen martelaren verloren hebben aan ISIS en Nusra, Assad maakt misbruik van onze fronten tegen ISIS en probeert nu onze veiligheid in Hasakah dwars te zitten. Wij roepen alle Koerden, Arabieren, Assyrirs en Armenirs op om samen met ons de terroristische regime aan te pakken!
  zondag 21 augustus 2016 @ 08:43:47 #134
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164727019
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 08:33 schreef JubaUrbicus het volgende:
DefenseUnitsYPJ twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 13:50:43 عاجل : البيان الثاني لقيادة العامة #لوحدات_حماية_الشعب حول هجمات النظام السوري في #الحسكة https://t.co/iVB3CBHIhA https://t.co/guzYGUysUM reageer retweet
Heel kort wat er in die brief staat:

Assad heeft ons genaaid terwijl wij ISIS buiten Hasakah en Shadadi hebben gehouden en terwijl wij tientallen martelaren verloren hebben aan ISIS en Nusra, Assad maakt misbruik van onze fronten tegen ISIS en probeert nu onze veiligheid in Hasakah dwars te zitten. Wij roepen alle Koerden, Arabieren, Assyrirs en Armenirs op om samen met ons de terroristische regime aan te pakken!
Ja dat zal het zijn ja. De NDF kan niks vanuit daar, ze zijn omsingeld :') ze zoeken gewoon een false flag om de stad in te nemen.
pi_164727031
Kort offtopic: Moeten Koerden ook in het leger in Turkije?
pi_164727082
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 14:03 schreef JubaUrbicus het volgende:
ِAssad gaat ondanks Amerikaanse waarschuwingen door met het bombarderen van Hasakah, hij weet zelf ook dat ze bluffen en dat Amerika absoluut geen zin heeft in directe confrontatie. Wat betreft die tweet over Amerikaanse luchtaanvallen op de SAA, dan kan ik daar niks van vinden in de Arabische twitter feed. Dus ik denk dat het een broodje aap verhaal is.
De Amerikanen doen niks omdat ze anders gezeik met de Russen krijgen.
mon citoyens vous serez unis.
pi_164727249
IS heeft weer een nieuw nivo bereikt: zij hebben 6 mensen levend in een vat met kokend teer gestopt.

quote:
The Islamic State terrorist group has displayed yet another one of its gruesome methods of public execution, killing six men in Iraq accused of collaborating with the U.S.-led coalition and Kurdish forces by boiling them to death in vats of tar.
http://www.foxnews.com/wo(...)death-sentences.html
pi_164727298
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 09:21 schreef User8472 het volgende:
IS heeft weer een nieuw nivo bereikt: zij hebben 6 mensen levend in een vat met kokend teer gestopt.

[..]

http://www.foxnews.com/wo(...)death-sentences.html
:X :X :X
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_164728256
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 09:21 schreef User8472 het volgende:
IS heeft weer een nieuw nivo bereikt: zij hebben 6 mensen levend in een vat met kokend teer gestopt.

[..]

http://www.foxnews.com/wo(...)death-sentences.html
deze vid skip ik maar
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164728264
quote:
5s.gif Op zondag 21 augustus 2016 08:46 schreef BEFEM het volgende:
Kort offtopic: Moeten Koerden ook in het leger in Turkije?
elke turkse national moet in het turkse leger.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164728471
de YPG is idd iets anders dan de PKK

Syria_Rebel_Obs twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 23:39:54 Song (Zap Zap Zape) about to be "#Hasakah Battle theme" as heard in streets, Asayish and #YPG-#YPJ during clashes https://t.co/FNc9JFrw3I reageer retweet
Syria_Rebel_Obs twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 23:42:28 This song is an old pro-#PKK and Abdullah #Ocalan (#Apo) song, heard in protests and riots in #Bakur (S-E #Turkey name in kurdish). reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164728576
quote:
Suspected Daesh terror bombing kills 50, injures 94 at wedding in Turkey's southern

At least 50 people were killed and 94 wounded when a suspected Daesh blast targeted an outdoor wedding celebration in the southern Turkish province of Gaziantep on Saturday night, the province's governorate said.

The blast took place in a mainly Kurdish-inhabited neighborhood of the city, while local reporters and officials said that the family hosting the wedding is from eastern Turkey. Reports suggest that 300 to 500 people were at the area when the explosion took place.

Speaking to reporters in Gaziantep, Health Minister Recep Akdağ said there were 73 people undergoing treatment from the attack, including 17 in critical condition.

According to hospital sources, the condition of the bride and groom-Besna and Nurettin Akdoğan-was not critical, but treatment is still underway.

Glser Ateş, who was wounded in the attack, said she was had been speaking with her neighbor when the blast happened. "I don't know what happened. The only thing I know is that my neighbor died on top of me.

"If she had not fallen on me, I would have died, too. Her body saved me," Ateş said. "I condemn terror. There were innocent children there. No one had done anything wrong."

Şkr Akdoğan, the groom's brother, said: "We couldn't see anything. Nothing but body parts."

Condemning the attack in a statement, President Tayyip Erdoğan said the attack was likely carried out by Daesh terrorists.

He underscored that there is no difference between the Glenist terror-cult (FET), PKK terrorist organization and Daesh.

"Our country and nation only have a single message to those who attack us -- you will not succeed!" he added.

Prime Minister Binali Yıldırım also condemned the attack, and said that Turkey will continue to combat all types of terrorism with determination.

Deputy Prime Minister Mehmet Şimşek said that the explosion may have been caused by a suicide attack, adding that the death toll might be higher than reported.

"The aim of terror is to scare the people but we will not allow this," said Şimşek, who also represents Gaziantep in the Turkish parliament.

"It is barbaric to attack a wedding," he told Turkish media outlets.

Gaziantep borders Syria's Aleppo province, where intense clashes between Daesh and U.S.-backed SDF and opposition groups have been continuing for weeks in the towns of Manbij and Jarablous.

Four years ago on Aug 20, 10 people were killed and 66 others were injured in a car bomb attack carried out by PKK terror organization in Gaziantep. This coincidence also raised questions whether this date was specifically chosen.

Deputies of the province departed for Gaziantep after the blast, while Prime Minister Binali Yıldırım instructed several ministers to head to Gaziantep.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164731654
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 21 augustus 2016 @ 13:56:55 #144
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164732333
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 10:58 schreef Slayage het volgende:
de YPG is idd iets anders dan de PKK
Kom je daar na 5 jaar pas achter? Het is een sterk doorontwikkelde versie
sayed_ridha twitterde op zondag 21-08-2016 om 13:28:25 Asayish in control of both roundabouts in Nashwa reageer retweet
sayed_ridha twitterde op zondag 21-08-2016 om 13:39:50 Clashes in east Nashwa & Gweiren axis, SAA artillery in Kawkab base target Asayish in Engineer Facility/Silos & Mufti Tell Hajar reageer retweet
sayed_ridha twitterde op zondag 21-08-2016 om 13:49:04 Pro-SAA source claims of clashes between Dolab 'Uways checkpoint and Train Station in west Hasakah reageer retweet
Say what?
pi_164732358
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:56 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Kom je daar na 5 jaar pas achter? Het is een sterk doorontwikkelde versie

mij is het bekend, alleen alle landen die de YPG steunen en tegelijkertijd de PKK op een terreur lijst hebben zitten kennelijk niet.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 21 augustus 2016 @ 14:00:07 #146
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164732401
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

mij is het bekend, alleen alle landen die de YPG steunen en tegelijkertijd de PKK op een terreur lijst hebben zitten kennelijk niet.
PKK op de tereurlijst is gewoon formaliteit
Say what?
  zondag 21 augustus 2016 @ 14:00:31 #147
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164732412
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 13:56 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Kom je daar na 5 jaar pas achter? Het is een sterk doorontwikkelde versie
sayed_ridha twitterde op zondag 21-08-2016 om 13:28:25 Asayish in control of both roundabouts in Nashwa reageer retweet
sayed_ridha twitterde op zondag 21-08-2016 om 13:39:50 Clashes in east Nashwa & Gweiren axis, SAA artillery in Kawkab base target Asayish in Engineer Facility/Silos & Mufti Tell Hajar reageer retweet
sayed_ridha twitterde op zondag 21-08-2016 om 13:49:04 Pro-SAA source claims of clashes between Dolab 'Uways checkpoint and Train Station in west Hasakah reageer retweet
Waaruit blijkt dat? Ik ben erg sceptisch t.a.v. die claim.
pi_164732516
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 14:00 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

PKK op de tereurlijst is gewoon formaliteit
met de nodige consequenties zou je zeggen, maar ook hier in den haag zet de PKK elke week bijna een tentje alsof het niks is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164732525
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 14:00 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Waaruit blijkt dat? Ik ben erg sceptisch t.a.v. die claim.
welke claim?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 21 augustus 2016 @ 14:07:47 #150
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164732569
VivaRevolt twitterde op zaterdag 20-08-2016 om 18:31:08 SDF is advancing towards Khafsah reageer retweet
EmmanuelGMay twitterde op zondag 21-08-2016 om 13:56:46 South #Manbij : #YPG / #SDF take Tal Hudhan, Al Judaydah + 6 others villages from #Daesh v @warcoresponted https://t.co/WFTQvnLOTl reageer retweet
Say what?
  zondag 21 augustus 2016 @ 16:05:47 #151
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164735461
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 14:06 schreef Slayage het volgende:

[..]

welke claim?
Dat ze zijn doorontwikkeld. Ik denk dat de YPG en de PKK enorm verweven zijn.
pi_164735510
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 10:45 schreef Slayage het volgende:

[..]

elke turkse national moet in het turkse leger.
Behalve als je het afkoopt ;)
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  zondag 21 augustus 2016 @ 16:26:39 #153
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164735987
De terroristen krijgen het steeds lastiger in Aleppo:

todayinsyria twitterde op zondag 21-08-2016 om 14:43:06 #SAA repelled attack on Alqara hill and captured Tal Syratel.#Aleppo latest mapvia @PetoLucem https://t.co/np1DpfvEVC reageer retweet
pi_164744750
quote:
1s.gif Op zondag 21 augustus 2016 16:07 schreef marsan het volgende:

[..]

Behalve als je het afkoopt ;)
er zijn idd wel een aantal uitzondering oa turken die een bepaalde periode in het buitenland wonen, medische problemen enzo.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164744922
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 16:05 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Dat ze zijn doorontwikkeld. Ik denk dat de YPG en de PKK enorm verweven zijn.
verweven zijn ze zeker alleen hebben beide takken (turks/syrisch) een andere ontwikkeling doorgemaakt passend bij hun lokale realiteit.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 21 augustus 2016 @ 21:51:55 #156
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164745429
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 21:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

verweven zijn ze zeker alleen hebben beide takken (turks/syrisch) een andere ontwikkeling doorgemaakt passend bij hun lokale realiteit.
Dat is waar. Maar ik denk dat ze nog steeds vrij hecht zijn.
  zondag 21 augustus 2016 @ 22:03:04 #157
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164745828
Iemand een samenvatting van de laatste twee weken? Over Hasakah bijvoorbeeld? Wtf is daar gebeurd.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 21 augustus 2016 @ 22:49:44 #158
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164747782
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 22:03 schreef Szura het volgende:
Iemand een samenvatting van de laatste twee weken? Over Hasakah bijvoorbeeld? Wtf is daar gebeurd.
Conflicts twitterde op zondag 21-08-2016 om 22:42:18 PHOTO: Statement read by Kurdish forces on mosque loud speakers in #Hasakah today - @IvanSidorenko1 https://t.co/L2ckGfVdg8 reageer retweet
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Say what?
pi_164747787
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 22:03 schreef Szura het volgende:

Over Hasakah bijvoorbeeld? Wtf is daar gebeurd.
een uit de hand gelopen burenruzie
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164747850
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 22:49 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Conflicts twitterde op zondag 21-08-2016 om 22:42:18 PHOTO: Statement read by Kurdish forces on mosque loud speakers in #Hasakah today - @IvanSidorenko1 https://t.co/L2ckGfVdg8 reageer retweet
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
best een stoere dreigement :Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 21 augustus 2016 @ 22:52:11 #161
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
  zondag 21 augustus 2016 @ 22:54:28 #162
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164747988
quote:
99s.gif Op zondag 21 augustus 2016 22:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

best een stoere dreigement :Y
Ze kunnen dat doen, als gevolg van hun comfortabele positie
Say what?
pi_164748059
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 22:54 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Ze kunnen dat doen, als gevolg van hun comfortabele positie
ik vraag me af wat de assadisten bezielde om dit zover te laten komen :?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 21 augustus 2016 @ 23:00:30 #164
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164748259
Je ziet nu duidelijk dat de YPG niet langer akkoord gaat met de standaard voorwaarden uit het verleden maar zelf de regels gaat bepalen
TimInHonolulu twitterde op zondag 21-08-2016 om 20:42:04 #Kurdish source confirms no ceasefire in #Hasaka. Today Russians and Iranians moderated meeting in qamişlo and #YPG rejected all conditions. reageer retweet
Say what?
  zondag 21 augustus 2016 @ 23:03:37 #165
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164748398
Vreemd van SAA ja...

Aleppo nog steeds status quo/hel?

En hoe gaat het met Ghouta en Latakia?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_164748579
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 23:03 schreef Szura het volgende:
Vreemd van SAA ja...

Aleppo nog steeds status quo/hel?

En hoe gaat het met Ghouta en Latakia?
latakia niet gek veel, ghouta assadistenw at gebied erbij meen ik en aleppo voornamelijk hel, maar vandaag wel een succes voor de assadsten in zuid aleppo.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164748808
ligt kennelijk gevoelig in iran buitenalndse troepen in het land

quote:
Facing criticism from MPs, Iran’s regime has stepped back from full public agreement to Russian use of an Iranian airbase for operations in northern Syria.

Russian Tu22-33M “Backfire” long-range bombers and Su-34 tactical bombers began operations from the Hamedan base last Monday. Iranian officials — including the Secretary of the National Security Council, Ali Shamkhani — indicated that the agreement was part of an Iranian-Russian “strategic cooperation” in the region.

However, 20 MPs — most of them conservatives — filed a protest that the Russian use of the base violated the Islamic Republic’s Constitution, which prohibits any foreign military presence in the country. Speaker Ali Larijani had to insist, “Iran and Russia enjoy close views on the solution to the crisis of terrorism in the region and [have] close cooperation, but no military base has been granted to Russia or any other country at all.”

On Saturday, Defense Minister Hossein Dehghan tried again to redefine the position. He indicated that the Russian warplanes were not “deployed” at the Hamedan base. Instead, they were merely using it as a “stopover”.

While trying to ease internal criticism, Dehghan maintained the firm line over intervention behind Syria’s Assad regime:

[Russia and Iran are [fighting instability and insecurity, the establishment of peace and security, and the eradication of terrorism in the region].

We will keep up the cooperation until the attainment of the intended goals.

The Defense Minister also tried to justify Russian attacks on opposition-held territory in northern Syria, as well as the nominal targets of the Islamic State and the jihadists of Jabhat al-Nusra.

The West is of the opinion that only Daesh [the Islamic State] should be confronted in Syria as a terror group, but we believe that all those groups that operate to cause instability in the [Arab] country are terrorist and should be confronted.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 22 augustus 2016 @ 07:18:50 #168
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164755602
Poging #102425225343626 om Kabani te veroveren, laten we zien of het dit keer wel lukt:

https://www.almasdarnews.(...)t-latakia-offensive/
  maandag 22 augustus 2016 @ 09:48:25 #169
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164756727
Hasakah is echt snel gegaan zeg. En dat terwijl de SAA luchtsteun had.

De Koerden worden met de dag sterker zo lijkt het wel.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164758160
iraans nationalisme? :P

AP twitterde op maandag 22-08-2016 om 10:59:22 BREAKING: Iran's foreign ministry spokesman says Russia will stop using Iranian air base for Syria airstrikes for the time being. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 22 augustus 2016 @ 11:16:35 #171
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164758314
quote:
99s.gif Op maandag 22 augustus 2016 11:08 schreef Slayage het volgende:
iraans nationalisme? :P

AP twitterde op maandag 22-08-2016 om 10:59:22 BREAKING: Iran's foreign ministry spokesman says Russia will stop using Iranian air base for Syria airstrikes for the time being. reageer retweet
Schijnt inderdaad gevoelig te liggen bij de conservatieven dat een buitenlandse (en waarschijnlijk ook Christelijke) macht aanwezig is. Die gasten hebben nog veel te veel macht in Iran.
pi_164761980
vvanwilgenburg twitterde op maandag 22-08-2016 om 13:17:07 Just talked to YPG official Ismail Rasho he said only few points of Syrian govt left inside city, running out of food/water. reageer retweet
putintintin1 twitterde op maandag 22-08-2016 om 13:33:23 #Syria RT reporter:situation in #Hasakah is difficult and regime could be forced to leave the city by US\#YPG https://t.co/ybVWf43FJo reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164762022
markito0171 twitterde op maandag 22-08-2016 om 12:46:41 #Syria Seems #FSA Rebels in south #Aleppo have no lack of (brand new)Grad rockets https://t.co/cHYZaYHWA8 reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op maandag 22-08-2016 om 13:22:15 Whole SE area of #Nayrab Airbase is now abandoned after #ATGM strikes vs BM-27 (17-07) & helicopter (22-07). #Aleppo https://t.co/nkhXtTaJNF reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op maandag 22-08-2016 om 12:46:54 17th July: 2 areas impacted with 16 buildings & warehouses wiped out/damaged in #Safira Defense Factories SE #Aleppo https://t.co/R714QuA3h7 reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op maandag 22-08-2016 om 14:05:53 @QalaatAlMudiq Site has 7 helicopters visible: 4 possibly damaged by blast (under repair?) & seem 3 intact. #Safira https://t.co/TMmdwyzViQ reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164762043
warreports twitterde op maandag 22-08-2016 om 09:38:38 Iran defense minister,Dehqan,criticizes Russia:"disclosing military presence in Iranian airbase was show-off&unfair" https://t.co/67wG8YR367 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164762438
Hasakah lijkt een verloren strijd voor SAA, maar ik ben vooral benieuwd wat voor gevolgen de strijd tussen YPG en SAA zullen zijn...

Zal de YPG bijvoorbeeld ook in Qamisli strijden om SAA compleet weg te krijgen in dat gebied?
En wat te zeggen over Sheikh Maqsood? Zullen ze SAA daar tegenwerken?
En zal YPG zich tijdens de uitbreiding richting Al-Bab ook SAA-gebied (Nubl/Zahraa/Mayer etc.) pakken?

Of wordt het wel kalm tussen die twee?
pi_164764711
game over voor de assadisten in haseke

Syria_Rebel_Obs twitterde op maandag 22-08-2016 om 16:13:25 As #Hasakah about to fall into their hands, #SDF federalists forces moving troops and some artillery toward #SAA Kawkab base. reageer retweet
Syria_Rebel_Obs twitterde op maandag 22-08-2016 om 16:15:02 #YPG and allies want revenge not anymore against #NDF but also against #SAA that killed civilians in #Hasakah by shellings from Kawkab. reageer retweet
Syria_Rebel_Obs twitterde op maandag 22-08-2016 om 16:16:23 Everyone must remember that the fall of Kawkab will hiver #SDF dozens of tanks, artillery, transport vehicles, ammo... This base is full. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164765250
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2016 23:00 schreef UpsideDown het volgende:
Je ziet nu duidelijk dat de YPG niet langer akkoord gaat met de standaard voorwaarden uit het verleden maar zelf de regels gaat bepalen
TimInHonolulu twitterde op zondag 21-08-2016 om 20:42:04 #Kurdish source confirms no ceasefire in #Hasaka. Today Russians and Iranians moderated meeting in qamişlo and #YPG rejected all conditions. reageer retweet
Dom van ze om de Russen te negeren die de YPG juist geholpen heeft.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 22-08-2016 17:56:31 ]
pi_164766740
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 17:51 schreef vigen98 het volgende:
Dom van ze om de Russen te negeren die de YPG juist geholpen heeft.
Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de VS hier achter de schermen een grote rol speelt. Zij willen graag Syri in stukken geknipt zien, en daarvoor is ondersteuning van de Koerden een logische zet.
  maandag 22 augustus 2016 @ 19:29:25 #179
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164767792
sayed_ridha twitterde op maandag 22-08-2016 om 16:09:11 Pics from NDF bases in Nashwa/Gweiren captured by YPG in Hasakah https://t.co/JmhuW7Pisf reageer retweet

Ziet er eigenlijk wel vredig uit
Say what?
pi_164767942
AFP twitterde op maandag 22-08-2016 om 19:09:46 #BREAKING Turkey launches artillery strikes on IS, Kurdish PYD in north Syria: TV reageer retweet
archicivilians twitterde op maandag 22-08-2016 om 17:54:42 #Syria: Clashes also began between Regime & #YPG in #Aleppo, as reports saying that #YPG took control of Regime positions at Castello Rd. reageer retweet
  maandag 22 augustus 2016 @ 19:37:45 #181
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164768039
Turkije :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 22 augustus 2016 @ 19:42:00 #182
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164768152
Wel knap dat de PYD nu al een kantoor heeft in Noord-Manbij :')
Say what?
  maandag 22 augustus 2016 @ 20:02:58 #183
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164768700
BarzanSadiq twitterde op maandag 22-08-2016 om 19:30:52 #BREAKING#YPG/#Asayish has taken the central prison of #Hasakah, #NDF and #Syrian army are retreating. reageer retweet
ColdKurd twitterde op maandag 22-08-2016 om 19:50:50 #Al_hasakaI thought there would be some drama tonight Maybe NDF Did not likes the horror movie yesterday #YPG advancing without resistance reageer retweet
Say what?
pi_164770678
Zou wel een behoorlijke draai zijn, als Turkije nu voor Assad kiest. Maar ik vind het goed, als Turkije voor Assad kiest. Turkije moet voor zichzelf kiezen hier en dat is nu Assad.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  maandag 22 augustus 2016 @ 21:14:15 #185
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164770741
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 21:12 schreef Mathemaat het volgende:
Zou wel een behoorlijke draai zijn, als Turkije nu voor Assad kiest. Maar ik vind het goed, als Turkije voor Assad kiest. Turkije moet voor zichzelf kiezen hier en dat is nu Assad.
Dat is dan wel een positieve wending. Nu Bab Al-Hawa sluiten
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164771627
DrPartizan_ twitterde op maandag 22-08-2016 om 21:32:35 Jarablus Military Council (SDF) commander assassinated, allegedly by Turkish MIT, after announcement today. (ANHA) https://t.co/P9u1QAX2wW reageer retweet
  maandag 22 augustus 2016 @ 21:42:50 #187
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164771653
Mijn respect voor de YPG verdwijnt toch als smeltende sneeuw hoor
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 22 augustus 2016 @ 21:46:41 #188
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164771758
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 21:42 schreef Zahreddine het volgende:
Mijn respect voor de YPG verdwijnt toch als smeltende sneeuw hoor
De NDF had al lang eieren voor z'n geld moeten kiezen
Say what?
pi_164771775
Assad en Erdogan moeten wel samenwerken, die Koerden beginnen een grote bek te krijgen en worden steeds sterker. Het is nu of nooit... Afmaken die hap! Zelf zie ik liever Syri onder een centrale regering hetzij onder Assad, liever dat dan Koerden die een eigen staat creren.
  maandag 22 augustus 2016 @ 21:47:28 #190
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164771785
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 21:46 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

De NDF had al lang eieren voor z'n geld moeten kiezen
Asayish ook, zelden zo een opportunisten gezien.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 22 augustus 2016 @ 21:48:30 #191
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164771815
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 21:47 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Asayish ook, zelden zo een opportunisten gezien.
De YPG is nu de baas, daar zullen ze mee moeten leren omgaan
Say what?
  maandag 22 augustus 2016 @ 21:50:11 #192
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164771875
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 21:48 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

De YPG is nu de baas, daar zullen ze mee moeten leren omgaan
Gewoon bombarderen. Zullen ze wel anders piepen, de Verenigde staten doen toch niets.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164771925
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 21:50 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Gewoon bombarderen. Zullen ze wel anders piepen, de Verenigde staten doen toch niets.
_O_ _O_

Assad _O_ SAA _O_
  maandag 22 augustus 2016 @ 21:52:31 #194
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164771950
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 21:51 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

_O_ _O_

Assad _O_ SAA _O_
Ik dacht dat jij pro rebellen was?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164771951
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 21:50 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Gewoon bombarderen. Zullen ze wel anders piepen, de Verenigde staten doen toch niets.
Dat heeft in de andere steden ook zo goed gewerkt.
  maandag 22 augustus 2016 @ 21:53:22 #196
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164771977
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 21:50 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Gewoon bombarderen. Zullen ze wel anders piepen, de Verenigde staten doen toch niets.
Nee, de SAA weet dat ze kansloos zijn tegen de YPG, anders hadden ze nu al 24/7 een bommenregen laten vallen rond Hasakah, maar dat gebeurt niet
Say what?
pi_164771986
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 21:52 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Ik dacht dat jij pro rebellen was?
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 21:52 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Ik dacht dat jij pro rebellen was?
Niet meer, deze bullshit in Syrie kan niet worden opgelost behalve als Assad de macht neemt.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 maandag 22 augustus 2016 @ 21:56:17 #198
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164772069
Het wordt maar eens pijnlijk duidelijk hoe ver de pik van de VS in dit conflict zit. En het mooie is dat dat de meeste denken het zelf in de hand te hebben terwijl zo'n beetje iedereen tegen iedereen uitgespeeld wordt _O-
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164772108
Koerden gaan Noord Syri pakken hoor ik dat goed?





Daar gaan we wat aan doen!
  maandag 22 augustus 2016 @ 21:58:11 #200
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164772149
Al twee van die FSA-adepten hier die gedraaid zijn :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_164772162
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 21:57 schreef JubaUrbicus het volgende:
Koerden gaan Noord Syri pakken hoor ik dat goed?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Daar gaan we wat aan doen!
Voorlopig moet die opletten dat Aleppo niet valt.
  maandag 22 augustus 2016 @ 21:59:17 #202
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164772199
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 21:56 schreef Straatcommando. het volgende:
Het wordt maar eens pijnlijk duidelijk hoe ver de pik van de VS in dit conflict zit. En het mooie is dat dat de meeste denken het zelf in de hand te hebben terwijl zo'n beetje iedereen tegen iedereen uitgespeeld wordt _O-
De VS ziet Rojava tegenwoordig als blauwdruk voor heel Syri, nadat ze er achter kwamen dat de FSA grotendeels uit salafisten bestaat en niet in staat zijn een goed georganiseerd leger op de been te krijgen, waar de SDF dat wel lukt
Say what?
  maandag 22 augustus 2016 @ 21:59:36 #203
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164772210
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 21:58 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Voorlopig moet die opletten dat Aleppo niet valt.
The Botox Tiger is de shit weer aan het opruimen zo te lezen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_164772237
hxhassan twitterde op maandag 22-08-2016 om 20:49:40 People are sick & tired of disunity; JFS + other Islamists are taking advantage of the regime/Russia recent campaigns to unite the rebels. reageer retweet
(JSF, AAS, Zenki, Ajnad Al Sham, Liwa Al Haqq)

Buzzriet twitterde op maandag 22-08-2016 om 21:38:10 #BREAKINGJabhat Fatah Sham and Ahrar Sham will merge! Mheisny will be one of the first to give his Bayah.Tomorrow official statement reageer retweet
pi_164772246
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2016 21:59 schreef Szura het volgende:

[..]

The Botox Tiger is de shit weer aan het opruimen zo te lezen
Ze hebben ook maanden gedaan om het gat te dichten. De SAA is nou niet bepaald in de situatie om lekker stoer te doen tegen de Koerden.
pi_164772344
Syria_Rebel_Obs twitterde op maandag 22-08-2016 om 20:30:17 #SDF forces in #Sheikh_Maqsud reinforcing largely frontlines against regime in #Ashrafiyah and #Bani_Zaid. Mobilization ongoing. Tension. reageer retweet
pi_164772375
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:00 schreef ClapClapYourHands het volgende:
hxhassan twitterde op maandag 22-08-2016 om 20:49:40 People are sick & tired of disunity; JFS + other Islamists are taking advantage of the regime/Russia recent campaigns to unite the rebels. reageer retweet
(JSF, AAS, Zenki, Ajnad Al Sham, Liwa Al Haqq)

Buzzriet twitterde op maandag 22-08-2016 om 21:38:10 #BREAKINGJabhat Fatah Sham and Ahrar Sham will merge! Mheisny will be one of the first to give his Bayah.Tomorrow official statement reageer retweet
Vraag me af hoe diep Rusland erin wil gaan. Die kunnen bijna niet anders dan meer materiaal er naar toe brengen.
  maandag 22 augustus 2016 @ 22:04:35 #208
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164772409
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:00 schreef ClapClapYourHands het volgende:
hxhassan twitterde op maandag 22-08-2016 om 20:49:40 People are sick & tired of disunity; JFS + other Islamists are taking advantage of the regime/Russia recent campaigns to unite the rebels. reageer retweet
(JSF, AAS, Zenki, Ajnad Al Sham, Liwa Al Haqq)

Buzzriet twitterde op maandag 22-08-2016 om 21:38:10 #BREAKINGJabhat Fatah Sham and Ahrar Sham will merge! Mheisny will be one of the first to give his Bayah.Tomorrow official statement reageer retweet
Maar volgens bepaalde mensen was Ahrar iets heel anders dan Nusra hoor!1!!1!1
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_164772426
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:04 schreef Szura het volgende:

[..]

Maar volgens bepaalde mensen was Ahrar iets heel anders dan Nusra hoor!1!!1!1
Volgens sommige mensen was YPG iets anders dan PKK _O-
pi_164772541
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:00 schreef ClapClapYourHands het volgende:
hxhassan twitterde op maandag 22-08-2016 om 20:49:40 People are sick & tired of disunity; JFS + other Islamists are taking advantage of the regime/Russia recent campaigns to unite the rebels. reageer retweet
(JSF, AAS, Zenki, Ajnad Al Sham, Liwa Al Haqq)

Buzzriet twitterde op maandag 22-08-2016 om 21:38:10 #BREAKINGJabhat Fatah Sham and Ahrar Sham will merge! Mheisny will be one of the first to give his Bayah.Tomorrow official statement reageer retweet
Doet me denken aan jabhat islamiyah van Allouch destijds.
  maandag 22 augustus 2016 @ 22:10:20 #211
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164772560
Die gast in Londen is wel heel optimistisch
syriahr twitterde op maandag 22-08-2016 om 21:55:30 #SOHR Kurdish forces control about 90% of #Hasakah city https://t.co/vgMWiphbuy reageer retweet
Say what?
pi_164772609
De huissalafist is pro assad geworden _O- _O- _O-
  maandag 22 augustus 2016 @ 22:14:17 #213
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164772665
Als Isral de Koerden zou bombarderen was hij zionist geworden
Say what?
pi_164772724
die andere clown van dit topic, Atak, die in vorige topics nog aan het pochen was over safe-zone, rebellen, rusland en weet ik veel wat is ook ineens volledig omgedraaid

heeft clapclap de bronnen voor die twaalf turkse jets al geleverd, of is zijn legerbron een van de 80000 arrestanten?
pi_164772864
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_164772929
quote:
10s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:21 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Spicy Saddam _O_
En dan straks butthurt doen wanneer TR ze gaat bombarderen in Hasakah of zo, let maar op.
:')
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  maandag 22 augustus 2016 @ 22:25:58 #218
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164773028
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:22 schreef IPA35 het volgende:

[..]

En dan straks butthurt doen wanneer TR ze gaat bombarderen in Hasakah of zo, let maar op.
:')
Ja, terwijl zij duidelijk de agressor zijn in deze. De Koerden laten zich echt gebruiken door Amerika.
pi_164773117
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:25 schreef Richestorags het volgende:
Ja, terwijl zij duidelijk de agressor zijn in deze.
:')_!

  maandag 22 augustus 2016 @ 22:31:51 #220
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164773206
Maar toch verloren van een stel bergkrijgers
Say what?
pi_164773327
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:25 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ja, terwijl zij duidelijk de agressor zijn in deze. De Koerden laten zich echt gebruiken door Amerika.
Yep. Ze hebben voldoende kansen gehad een deal te maken met Damascus, zeker recentelijk nog toen ze Nubl/Zahra ontzette en daarna nog toen ze Bani Zeid verdeelden. Maar inmiddels is wel duidelijk hoe diep de PKK in de zak van Obama zit.

Dus zal tijd worden ze een lesje te leren.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_164773334
En zo wordt het hier ook weer duidelijk dat iedereen aan zijn eigen belangen denkt...

Goed zichtbaar nu ook wie er pro-SAA en wie pro-SDF/YPG.
pi_164773402
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:34 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Yep. Ze hebben voldoende kansen gehad een deal te maken met Damascus, zeker recentelijk nog toen ze Nubl/Zahra ontzette en daarna nog toen ze Bani Zeid verdeelden. Maar inmiddels is wel duidelijk hoe diep de PKK in de zak van Obama zit.

Dus zal tijd worden ze een lesje te leren.
Wat heb jij eigenlijk liever wat betreft Jarablus - Al-Bab - Mare - Azaz: liever in de handen van IS, FSA of SDF/YPG?
pi_164773408
ypg zijn terroristen, platgebombardeerd moeten ze worden!
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164773464
quote:
11s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:36 schreef zarGon het volgende:

[..]

Wat heb jij eigenlijk liever wat betreft Jarablus - Al-Bab - Mare - Azaz: liever in de handen van IS, FSA of SDF/YPG?
Ligt aan Erdo...

Mocht hij eventjes klaar zijn met de Amerikanen en inderdaad toenadering willen zoeken tot Rusland en Iran (en dus indirect met Syri) dan zou een move op Jarablus nog wel handig zijn.

Maar eigenlijk zie ik ISIS niet als gevaar daar, dus lieft ISIS. ISIS is immers zwakker dan Nusra en Co en geniet geen whitewashing in de media.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_164773514
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:38 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Ligt aan Erdo...

Mocht hij eventjes klaar zijn met de Amerikanen en inderdaad toenadering willen zoeken tot Rusland en Iran (en dus indirect met Syri) dan zou een move op Jarablus nog wel handig zijn.

Maar eigenlijk zie ik ISIS niet als gevaar daar, dus lieft ISIS. ISIS is immers zwakker dan Nusra en Co en geniet geen whitewashing in de media.
Dan kan beter FSA het hebben, dan heb je tenminste nog kans op termijn dat Gov nog samenkomt met die groeperingen. Met ISIS en YPG kan je niet samenkomen. YPG wil sowieso los van Syri.
  maandag 22 augustus 2016 @ 22:40:52 #227
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164773540
Ze willen niet los van Syri, ze willen er een federatie van maken
Say what?
pi_164773544
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:34 schreef zarGon het volgende:
En zo wordt het hier ook weer duidelijk dat iedereen aan zijn eigen belangen denkt...

Goed zichtbaar nu ook wie er pro-SAA en wie pro-SDF/YPG.
  maandag 22 augustus 2016 @ 22:41:38 #229
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164773572
Ik zie ISIS overigens het liefst aan de macht in Riyad
Say what?
pi_164773580
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:40 schreef UpsideDown het volgende:
Ze willen niet los van Syri, ze willen er een federatie van maken
YPG liegt wel vaker.
  maandag 22 augustus 2016 @ 22:41:55 #231
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164773586
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:40 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Dan kan beter FSA het hebben, dan heb je tenminste nog kans op termijn dat Gov nog samenkomt met die groeperingen. Met ISIS en YPG kan je niet samenkomen. YPG wil sowieso los van Syri.
Dat is volgens mij onzin
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_164773598
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:40 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Dan kan beter FSA het hebben, dan heb je tenminste nog kans op termijn dat Gov nog samenkomt met die groeperingen. Met ISIS en YPG kan je niet samenkomen. YPG wil sowieso los van Syri.
Lijkt er meer en meer op ja. Die lui zijn gewoon te pro-USA.

Arabische stammen in die regio zijn tribaal en waarschijnlijk wel geschikt om mee te onderhandelen omdat die alles doen wat het stamhoofd ze voorlegt.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_164773618
aronlund twitterde op maandag 22-08-2016 om 16:34:44 Interesting on Baath-YPG clashes in Hassakeh, incl. claim that MIT visited Damascus yesterday https://t.co/QZIs5QGzUd Ar—by Mohammed Ballout reageer retweet
pi_164773665
Slim zou nu zijn om een simpele deal te maken met Ankara en het luchtruim open te stellen voor aanvallen op de PKK.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_164773780
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:38 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Ligt aan Erdo...

Mocht hij eventjes klaar zijn met de Amerikanen en inderdaad toenadering willen zoeken tot Rusland en Iran (en dus indirect met Syri) dan zou een move op Jarablus nog wel handig zijn.
Vermoed dat de Amerikanen het liefst een splitsing van Syri zien, la Irak. Wat dat betreft lijkt het me beter als FSA dat gebied inneemt, daarmee kun je - denk ik - beter de eenheid bewaren, no?

Al denk ik dat Syri opsplitsen per bevolkingsgroep/religieuze stroming het beste is (voor de bevolking), want ik zie soennieten en sjiieten (en andere groepen) in Syri niet echt vredig met elkaar leven. Helaas.

Hoop serieus dat Turkije/Iran/Rusland iets kunnen bedenken waar ze alledrie mee tevreden zijn; dat zijn toch de drie regionale machten die vrede kunnen 'forceren'. Al zal zoiets in het nadeel zijn van de Koerden.

quote:
Maar eigenlijk zie ik ISIS niet als gevaar daar, dus lieft ISIS. ISIS is immers zwakker dan Nusra en Co en geniet geen whitewashing in de media.
Best wel grappig deze, vermoed dat Turkije er ook zo over denkt (IS vs. YPG).

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-08-2016 22:47:29 ]
pi_164773855
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:40 schreef UpsideDown het volgende:
Ze willen niet los van Syri, ze willen er een federatie van maken
Iran en Turkije zien de bui al hangen...
  maandag 22 augustus 2016 @ 22:49:10 #237
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164773857
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:47 schreef zarGon het volgende:

[..]

Vermoed dat de Amerikanen het liefst een splitsing van Syri zien, la Irak. Wat dat betreft lijkt het me beter als FSA dat gebied inneemt, daarmee kun je - denk ik - beter de eenheid bewaren, no?

Al denk ik dat Syri opsplitsen per bevolkingsgroep/religieuze stroming het beste is (voor de bevolking), want ik zie soennieten en sjiieten (en andere groepen) in Syri niet echt vredig met elkaar leven. Helaas.

Hoop serieus dat Turkije/Iran/Rusland iets kunnen bedenken waar ze alledrie mee tevreden zijn; dat zijn toch de drie regionale machten die vrede kunnen 'forceren'. Al zal zoiets in het nadeel zijn van de Koerden.

[..]

Best wel grappig deze, vermoed dat Turkije er ook zo over denkt (IS vs. YPG).
Zijn dat nou werkelijk 'FSA'-gasten die Turkije wil injecteren in Jarabulus dan? Of gewoon weer (verkapt) extremistisch tuig.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_164773884
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:49 schreef Szura het volgende:

[..]

Zijn dat nou werkelijk 'FSA'-gasten die Turkije wil injecteren in Jarabulus dan? Of gewoon weer (verkapt) extremistisch tuig.
Ja.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  maandag 22 augustus 2016 @ 22:55:17 #239
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164774098
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:43 schreef IPA35 het volgende:
Slim zou nu zijn om een simpele deal te maken met Ankara en het luchtruim open te stellen voor aanvallen op de PKK.
Slim? De PKK zal een brandhaard van TR maken.

Dan maken ze dezelfde fout als Damascus
Say what?
pi_164774099
Syria_Rebel_Obs twitterde op maandag 22-08-2016 om 22:43:50 #SDF launching waves of mortars from #Sheikh_Maqsud toward regime positions in Bani Zaid and along #Castello road, cutting it tonight. reageer retweet
pi_164774118
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:55 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Slim? De PKK zal een brandhaard van TR maken.

Dan maken ze dezelfde fout als Damascus
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  maandag 22 augustus 2016 @ 22:57:00 #242
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164774178
No shit sherlock, maar met zo'n organisatie moet je alleen willen onderhandelen en niet escalleren
Say what?
pi_164774181
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:55 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Slim? De PKK zal een brandhaard van TR maken.

Dan maken ze dezelfde fout als Damascus
Sow best wel raar dat YPG zo dik verbonden is aan PKK dan.
  maandag 22 augustus 2016 @ 22:57:52 #244
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164774203
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:55 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Syria_Rebel_Obs twitterde op maandag 22-08-2016 om 22:43:50 #SDF launching waves of mortars from #Sheikh_Maqsud toward regime positions in Bani Zaid and along #Castello road, cutting it tonight. reageer retweet
Lol, willen ze Russische fosformunitie koppen ofzo :')
  maandag 22 augustus 2016 @ 23:00:00 #245
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164774263
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 22:57 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Sow best wel raar dat YPG zo dik verbonden is aan PKK dan.
Het is hetzelfde, wat pas echt raar is is de expansiekracht
Say what?
pi_164774287
Shit hits the fan. Wereldoorlog in de maak.
pi_164774299
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:00 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Het is hetzelfde, wat pas echt raar is is de expansiekracht
Zo, mooi dat hebben we ook opgelost.

YPG = PKK, hoeven we het daar niet meer over te hebben en kan het "Maar Turkije haat Koerden echt waar" argument er uit.
pi_164774319
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:00 schreef theNull het volgende:
Shit hits the fan. Wereldoorlog in de maak.
wie tegen wie?
De VS moet gewoon oprotten uit Syrie, heeft helemaal niks te zoeken daar.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  maandag 22 augustus 2016 @ 23:02:43 #249
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164774341
quote:
14s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:01 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Zo, mooi dat hebben we ook opgelost.

YPG = PKK, hoeven we het daar niet meer over te hebben en kan het "Maar Turkije haat Koerden echt waar" argument er uit.
Dat etnisch profileren doen de Turken toch echt zelf

"alleen arabieren mogen over de Eufraat!!"
Say what?
pi_164774389
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:02 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Dat etnisch profileren doen de Turken toch echt zelf

"alleen arabieren mogen over de Eufraat!!"
Turken zegt dat de YPG niet over de Eufraat mochten, je moet niet dingen gaan verzinnen. Die separatistische terroristen zijn niet te vertrouwen. Zie de uitkomst ervan nu. :s)
  maandag 22 augustus 2016 @ 23:05:36 #251
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164774429
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:04 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Turken zegt dat de YPG niet over de Eufraat mochten. Die separatistische terroristen zijn niet te vertrouwen. Zie de uitkomst ervan nu. :s)
Ze maken altijd duidelijk onderscheid in etniciteit, daarmee creer je atlijd problemen
Say what?
pi_164774455
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:05 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Ze maken altijd duidelijk onderscheid in etniciteit, daarmee creer je atlijd problemen
Nu niet gaan draaien. Turkse officials hebben het altijd over de PYD/YPG gehad, niet over Koerden.
  maandag 22 augustus 2016 @ 23:08:10 #253
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164774523
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:06 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Nu niet gaan draaien. Turkse officials hebben het altijd over de PYD/YPG gehad, niet over Koerden.
AFP twitterde op maandag 22-08-2016 om 18:35:17 #BREAKING Turkey PM says creation of any Kurdish entity in northern Syria 'unacceptable' reageer retweet
Say what?
pi_164774566
Het wordt tijd dat Assad, Erdogan en Putin samen komen en een goede strategie bedenken. Het is een goed idee om een oorlog uit te lokken tussen ISIS en YPG, die lusten elkaar rouw. In de tussen tijd moet Hasakah en Qamshili met de grond plat gemaakt worden. Jarablus wordt door FSA overgenomen met hulp van Turkije, op zich is dat niet erg op de korte termijn. FSA is kwetsbaar en die zullen makkelijker overlopen naar regime kant. Wat nu belangrijk is voor de toekomst van Syrie is de Koerden zo zwak mogelijk maken en hun schade te minimaliseren.
pi_164774571
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:08 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Conflicts twitterde op maandag 22-08-2016 om 18:35:41 BREAKING: Turkey PM says creation of any Kurdish entity in northern #Syria 'unacceptable' - @AFP reageer retweet
ConflictNews pakken _O_ Pak gewoon de originele uitspraken :)
  maandag 22 augustus 2016 @ 23:10:53 #256
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164774633
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:09 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

ConflictNews pakken _O_ Pak gewoon de originele uitspraken :)
Al gedaan voor jij dit postte ;)
Say what?
  maandag 22 augustus 2016 @ 23:11:27 #257
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164774650
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:09 schreef JubaUrbicus het volgende:
Het wordt tijd dat Assad, Erdogan en Putin samen komen en een goede strategie bedenken. Het is een goed idee om een oorlog uit te lokken tussen ISIS en YPG, die lusten elkaar rouw. In de tussen tijd moet Hasakah en Qamshili met de grond plat gemaakt worden. Jarablus wordt door FSA overgenomen met hulp van Turkije, op zich is dat niet erg op de korte termijn. FSA is kwetsbaar en die zullen makkelijker overlopen naar regime kant. Wat nu belangrijk is voor de toekomst van Syrie is de Koerden zo zwak mogelijk maken en hun schade te minimaliseren.
2012 wil zijn idee terug
Say what?
pi_164774668
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:10 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Al gedaan voor jij dit postte ;)
Westerse media is niet serieus te nemen als het aankomt op Turkije, zoals ik al zei, pak de originele uitspraken erbij. Men schrijft nu ook "Turkije bombardeert Koerden en IS", waarom geen YPG en IS?
pi_164774731
markito0171 twitterde op maandag 22-08-2016 om 23:09:32 Regime airstrikes now on kurdish #Afrin city in northern #Aleppofor 1st time since start of the #Syria'n revolution https://t.co/sXLt44h91h reageer retweet
pi_164774737
ColdKurd twitterde op maandag 22-08-2016 om 22:27:01 #Al_hasakaSoon the battle will move out of the citya little bit Kawkeb is waiting reageer retweet
  maandag 22 augustus 2016 @ 23:14:32 #261
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164774755
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:11 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Westerse media is niet serieus te nemen als het aankomt op Turkije, zoals ik al zei, pak de originele uitspraken erbij. Men schrijft nu ook "Turkije bombardeert Koerden en IS", waarom geen YPG en IS?
Oke het de schuld van 'de westerse media'
Say what?
pi_164774897
Amerika, Saudi Arabi en Qatar zouden berecht moeten worden in Den Haag wegens het vernietigen van Syri.
pi_164774951
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:13 schreef ClapClapYourHands het volgende:
markito0171 twitterde op maandag 22-08-2016 om 23:09:32 Regime airstrikes now on kurdish #Afrin city in northern #Aleppofor 1st time since start of the #Syria'n revolution https://t.co/sXLt44h91h reageer retweet
Vind het qua timing zo vaag eh...

Ik zou het snappen als ze afspreken elkaar met rust te laten in Aleppo (zodat zowel FSA als SAA in dat gebied even adem kan halen en beiden elkaar op andere fronten kunnen richten), maar dit is toch totaal niet in het voordeel van SAA?

SAA heeft z'n handen vol aan FSA en IS, waarom nog deze verandering in houding (neutral -> vijandig) tegenover de Koerden?
pi_164774959
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:18 schreef JubaUrbicus het volgende:
Amerika, Saudi Arabi en Qatar zouden berecht moeten worden in Den Haag wegens het vernietigen van Syri.
en het vernietigen van Irak
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164774990
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:20 schreef zarGon het volgende:

[..]

Vind het qua timing zo vaag eh...

Ik zou het snappen als ze afspreken elkaar met rust te laten in Aleppo (zodat zowel FSA als SAA in dat gebied even adem kan halen en beiden elkaar op andere fronten kunnen richten), maar dit is toch totaal niet in het voordeel van SAA?

SAA heeft z'n handen vol aan FSA en IS, waarom nog deze verandering in houding (neutral -> vijandig) tegenover de Koerden?
Je weet niet wat er achter de schermen gaande is. Misschien hebben Turkije en Syri al deels een akkoord.
pi_164775014
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:20 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

en het vernietigen van Irak
Uiteraard.
pi_164775027
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:13 schreef ClapClapYourHands het volgende:
markito0171 twitterde op maandag 22-08-2016 om 23:09:32 Regime airstrikes now on kurdish #Afrin city in northern #Aleppofor 1st time since start of the #Syria'n revolution https://t.co/sXLt44h91h reageer retweet
Assad gaat los. Leert het ook nooit h die langnek. Je zou na 5 jaar alles platgooien wel zeggen dat ie wat geleerd heeft. Maar nee.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_164775074
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:21 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Je weet niet wat er achter de schermen gaande is. Misschien hebben Turkije en Syri al deels een akkoord.
Ik denk dat Assad groen licht heeft gegeven aan Turkije om orde op zaken te stellen in Syri met grondtroepen. Win/win situatie, ypg/pkk is vijand van beide.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164775081
"BREAKING: the Aleppo Media Council reports that for the first time regime warplanes have bombarded Efrin"
https://twitter.com/AleppoAMC/status/767830138767761410
pi_164775150
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:24 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Ik denk dat Assad groen licht heeft gegeven aan Turkije om orde op zaken te stellen in Syri met grondtroepen. Win/win situatie, ypg/pkk is vijand van beide.
Wat zou Assad ervoor terug krijgen?
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_164775160
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:26 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Wat zou Assad ervoor terug krijgen?
Eenheid van Syri.
pi_164775163
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:26 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Wat zou Assad ervoor terug krijgen?
dat ypg/pkk vernietigd wordt.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164775173
YPG vallen de rawafid aan in Nubbol & Zahraa

markito0171 twitterde op maandag 22-08-2016 om 23:13:28 #Syria #YPG shelling regime loyal shiite enclave Nubbol & Zahraa in northern #Aleppohttps://t.co/ux0YHUSIfc reageer retweet
mohammad
pi_164775203
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 15:12 schreef zarGon het volgende:
Hasakah lijkt een verloren strijd voor SAA, maar ik ben vooral benieuwd wat voor gevolgen de strijd tussen YPG en SAA zullen zijn...

Zal de YPG bijvoorbeeld ook in Qamisli strijden om SAA compleet weg te krijgen in dat gebied?
En wat te zeggen over Sheikh Maqsood? Zullen ze SAA daar tegenwerken?
En zal YPG zich tijdens de uitbreiding richting Al-Bab ook SAA-gebied (Nubl/Zahraa/Mayer etc.) pakken?

Of wordt het wel kalm tussen die twee?
Had niet verwacht dat het zo snel zou verspreiden... :').
pi_164775219
Wellicht gaat er nog meemaken dat de Russen ook de YPG gaat bombarderen......dat zou wel echt breaking zijn. Volgens mij is Poetin wel te paaien voor besprekingen met Turkije om het Syri conflict meer te beindigen.
Slim van Erdoğan om Poetin wat veren in zijn reet te stoppen en te vriend te houden.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  maandag 22 augustus 2016 @ 23:29:20 #277
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164775229
Shit is aan. Beter heeft Assad een deal gemaakt anders is dit zelfmoord.
pi_164775259
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:26 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Wat zou Assad ervoor terug krijgen?
Turkije kan wellicht (delen van) FSA begeleiden/sturen in een richting dat uiteindelijk beter is voor Assad? En tel daarbij op dat beide regeringen geen grond willen verliezen aan de Koerden...
pi_164775292
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:26 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Eenheid van Syri.
Dat kan ja. Dat Assad gewoon gewacht heeft tot hij de YPG wel in en goede timing kon aanvallen.

Blijf je zitten met de pro-Turkse rebellen in Noord Syri als je en deal met Erdoğan hebt.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_164775301
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:29 schreef Richestorags het volgende:
Shit is aan. Beter heeft Assad een deal gemaakt anders is dit zelfmoord.
Jep, daar lijkt het op...
pi_164775394
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:29 schreef Richestorags het volgende:
Shit is aan. Beter heeft Assad een deal gemaakt anders is dit zelfmoord.
Als hij weet dat hij de backing van de Russen hebt inzake zijn YPG politiek nu is alles goed. Desnoods gaan de Russen in een volgend stadium de Syrische Koerden dwingen normaal te doen. Anders laat Poetin alle steun vervallen en behoort de YPG ook tot de terroristen. De definitie van de Russen was dat een ieder dat is die tegen het regime vecht.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_164775409
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:31 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Dat kan ja. Dat Assad gewoon gewacht heeft tot hij de YPG wel in en goede timing kon aanvallen.
YPG aanvallen terwijl de gevechten volop bezig zijn in Aleppo en ze nog last hebben van IS.... Da's toch geen goede timing?

quote:
Blijf je zitten met de pro-Turkse rebellen in Noord Syri als je en deal met Erdoğan hebt.
Minste van de twee/drie kwaden... Het is voor SAA onmogelijk om de Koerden in het noorden te stoppen; en wat de Koerden eenmaal hebben ingenomen, zullen ze echt niet snel of makkelijk afstaan. Dan kun je beter de rebellen hebben waar je in de toekomst veel betere deals mee kan maken. Denk ik dan, eh.
pi_164775453
Het is niet alsof Assad alleen zal zijn in de bestrijding van de YPG. Iran zit ook niet te wachten op de verscheuring van Syri. Die kunnen ook flink wat mankracht inzetten aangezien het hun ook flink aangaat.
pi_164775484
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:20 schreef zarGon het volgende:

[..]

Vind het qua timing zo vaag eh...

Ik zou het snappen als ze afspreken elkaar met rust te laten in Aleppo (zodat zowel FSA als SAA in dat gebied even adem kan halen en beiden elkaar op andere fronten kunnen richten), maar dit is toch totaal niet in het voordeel van SAA?

SAA heeft z'n handen vol aan FSA en IS, waarom nog deze verandering in houding (neutral -> vijandig) tegenover de Koerden?
Morgen is er een meeting tussen Turkije, Iran, Irak, VS en KRG(barzani).
https://twitter.com/rudawenglish/status/767704447430565888

En allemaal (buiten Irak en vs om) haten de ypg. Dus zal gewoon weggeven worden aan andere rebellen met behulp van die landen.

KRG blokkeerd nu ook gewoon de grenzen tussen hun en Rojava(noord Syri)
"It's like my swag just rubbed off on everybody. It was unbelievable."
  maandag 22 augustus 2016 @ 23:38:52 #285
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164775517
Ik snap alsnog niet wat ze er nu aan hebben om Afrin te beschieten (als dat waar is)
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_164775524
Sinds de gevechten tussen SAA en de YPG hebben ISIS strijders de aanvallen in Deir Azzour opgevoerd, ze gaan voor kuwereis airport.
pi_164775528
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:30 schreef zarGon het volgende:
Turkije kan wellicht (delen van) FSA begeleiden/sturen in een richting dat uiteindelijk beter is voor Assad? En tel daarbij op dat beide regeringen geen grond willen verliezen aan de Koerden...
Zo een deal?

Turkije zet zich in voor tijdelijk aanblijven van Assad maar uiteindelijk aftreden. En spoort diens groepen in Syri daar ook voor aan. Dat ze dit accepteren.

De Russen en het Syrische regime keren zich tegen de YPG die sowieso ook Syrische eenheid en het centrale gezag in de weg staat.

De Turken verjagen de YPG ook actiever in Noord Syri en gebruiken FSA proxies om hun plaats in te nemen. Die dan uiteindelijk weer instemmen met tijdelijk aanblijven van Assad maar uiteindelijke aftreden (Russisch-Turkse deal).
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_164775552
DrPartizan_ twitterde op maandag 22-08-2016 om 21:55:59 El-Cadir, SDF commander, killed by Turkish MIT just hours after forming Jarablus Military Council against ISIS. https://t.co/VKdQOuwxdr reageer retweet
Turkije helpt IS.

IS zal Turkije bedanken met nog een aanslag in Turkije.
mohammad
pi_164775577
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:37 schreef mrstylo het volgende:

[..]

Morgen is er een meeting tussen Turkije, Iran, Irak, VS en KRG(barzani).
https://twitter.com/rudawenglish/status/767704447430565888

En allemaal (buiten Irak en vs om) haten de ypg. Dus zal gewoon weggeven worden aan andere rebellen met behulp van die landen.

KRG blokkeerd nu ook gewoon de grenzen tussen hun en Rojava(noord Syri)
Wat is nou het grootste verschil tussen YPG en KRG? Is er een verschil in ideologie tussen die twee?

Bedoel, Turkije vindt de KRG prima, om maar wat te noemen. Of ligt het puur aan dat Turkije de YPG een verlengstuk van PKK vindt?
pi_164775637
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:39 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Zo een deal?

Turkije zet zich in voor tijdelijk aanblijven van Assad maar uiteindelijk aftreden. En spoort diens groepen in Syri daar ook voor aan. Dat ze dit accepteren.

De Russen en het Syrische regime keren zich tegen de YPG die sowieso ook Syrische eenheid en het centrale gezag in de weg staat.

De Turken verjagen de YPG ook actiever in Noord Syri en gebruiken FSA proxies om hun plaats in te nemen. Die dan uiteindelijk weer instemmen met tijdelijk aanblijven van Assad maar uiteindelijke aftreden (Russisch-Turkse deal).
Zoiets, ja.

Ik vermoed dat zoiets (Turkije die warme relaties met Syri behoudt - los van de rebellen) goed bevallen bij Iran en Rusland. Lokken ze Turkije ook weg bij de VS.

Het is wel n grote gok, want de YPG heeft inmiddels laten zien dat ze wel kunnen strijden (al zij het met steun van de VS).
pi_164775668
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:40 schreef zarGon het volgende:

[..]

Wat is nou het grootste verschil tussen YPG en KRG? Is er een verschil in ideologie tussen die twee?

Bedoel, Turkije vindt de KRG prima, om maar wat te noemen. Of ligt het puur aan dat Turkije de YPG een verlengstuk van PKK vindt?
KRG is provincie van Erdogan :P
https://twitter.com/rudawenglish/status/767611377200558080

:')

Maar verschil is gewoon dat het andere leiders zijn. En die zien natuurlijk dingens anders.

En buiten dat is ypg wel uit dezelfde kan ontstaan als die van de PKK. Dat is zeker een reden ja
"It's like my swag just rubbed off on everybody. It was unbelievable."
pi_164775674
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:39 schreef M.N.Ahmed het volgende:
DrPartizan_ twitterde op maandag 22-08-2016 om 21:55:59 El-Cadir, SDF commander, killed by Turkish MIT just hours after forming Jarablus Military Council against ISIS. https://t.co/VKdQOuwxdr reageer retweet
Turkije helpt IS.

IS zal Turkije bedanken met nog een aanslag in Turkije.
:O.

Turkije helpt Turkije. Dat IS er eventueel baat bij heeft is leuk voor IS, maar daar doet Turkije het niet voor.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-08-2016 23:44:58 ]
pi_164775726
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:44 schreef zarGon het volgende:

[..]

:O.

Turkije helpt Turkije. Dat IS er eventueel baat bij heeft is leuk voor IS, maar daar doet Turkije het niet voor.
Is zeker leuk voor IS. Nu hoopt IS natuurlijk dat PKK een paar Turkse murtadeen opblaast.
mohammad
  maandag 22 augustus 2016 @ 23:48:50 #294
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_164775809
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:43 schreef zarGon het volgende:

[..]

Zoiets, ja.

Ik vermoed dat zoiets (Turkije die warme relaties met Syri behoudt - los van de rebellen) goed bevallen bij Iran en Rusland. Lokken ze Turkije ook weg bij de VS.

Het is wel n grote gok, want de YPG heeft inmiddels laten zien dat ze wel kunnen strijden (al zij het met steun van de VS).
Assad bombardeert de YPG nu ivm de deal die Putin en Erdogan hebben gesloten...
pi_164775823
quote:
1s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:48 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Assad bombardeert de YPG nu ivm de deal die Putin en Erdogan hebben gesloten...
Assad steunt IS
pi_164775843
Zowel Assad al IS hebben een S in de naam
pi_164775844
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:44 schreef zarGon het volgende:

[..]

:O.

Turkije helpt Turkije. Dat IS er eventueel baat bij heeft is leuk voor IS, maar daar doet Turkije het niet voor.
IS heeft er geen baat bij. Turkije bombardeert ook Jarablus
pi_164775851
ISIS wordt gebruikt in voordeel van regime, daar is niks mis mee.
pi_164775917
quote:
0s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:49 schreef JubaUrbicus het volgende:
ISIS wordt gebruikt in voordeel van regime, daar is niks mis mee.
Jij bent echt de meest nutteloze user hier he :')
"It's like my swag just rubbed off on everybody. It was unbelievable."
  maandag 22 augustus 2016 @ 23:53:05 #301
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_164775964
quote:
9s.gif Op maandag 22 augustus 2016 23:49 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Assad steunt IS
Dat is te kort door de bocht. wat wel waar is dat de opkomst van IS uiteindelijk Goed uitkwam om westers ingrijpen tegen Damascus te voorkomen. Uiteindelijk moeten alle terroristen in Syrie , inclusies IS natuurlijk gewoon opgeruimd worsen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')