abonnement Unibet Coolblue
pi_164524443
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164524542
QalaatAlMudiq twitterde op zondag 14-08-2016 om 16:54:10 While 1st Rebel gains reported on Jamiyah Az-Zahra fornt, Jaish Al-Fateh started preemptive shelling on Huways in S. https://t.co/pTKo3a214M reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 14 augustus 2016 @ 18:21:27 #3
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164526144
Nrg8000 twitterde op zondag 14-08-2016 om 16:14:05 #Map. Peshmerga advance against ISIS on Gwer front towards Mosul. #IraqHD - https://t.co/5Jx0mJSRRg https://t.co/EPAkOryf7F reageer retweet
Say what?
pi_164526350
Einde van IS in Irak begint al inzicht te komen! *O*
pi_164527574
cement factory poef weg met nauwelijks tegenstand :')

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 14-08-2016 om 19:07:19 Breaking. The Cement Factory is under full control of Jaish Al-Fateh, S. #Aleppo. https://t.co/uDq1s84vVk reageer retweet
niks aan de hand jongens... leith :+

leithfadel twitterde op zondag 14-08-2016 om 19:47:48 Tiger Forces source denies losing the Cement Factory. Claims situation there is "stable" - we will see. reageer retweet


[ Bericht 30% gewijzigd door Slayage op 14-08-2016 20:02:03 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164528840
sinds wanneer heeft ahrar op afstand bestuurde vbied???

Ahrar_lens twitterde op zondag 14-08-2016 om 18:51:42 نسف مراكز المليشيات الطائفية في حي جمعية الزهراء بسيارة مفخخة مسيرة#أحرار_الشام#عدسة_أحرار_الشام#حلب https://t.co/KumFpj3LqD reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164529023
JaF gaat hard in Aleppo nu. Flinke aanval vanuit het westen van Aleppo en ze lijken flink door te stomen.
  User die overal opduikt 2022 zondag 14 augustus 2016 @ 20:09:12 #8
186611 Haags
pi_164529035

Is deze kaart uit de OP actueel?
Zonder wrijving geen glans
pi_164529059
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 20:09 schreef haags_kwartiertje het volgende:
[ afbeelding ]
Is deze kaart uit de OP actueel?
zo goed als
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  User die overal opduikt 2022 zondag 14 augustus 2016 @ 20:10:31 #10
186611 Haags
pi_164529072
quote:
99s.gif Op zondag 14 augustus 2016 20:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

zo goed als
Oh wauw, dat IS gebied is wel echt flink uitgedund zeg.
Zonder wrijving geen glans
pi_164529164
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 20:10 schreef haags_kwartiertje het volgende:

[..]

Oh wauw, dat IS gebied is wel echt flink uitgedund zeg.
gelukkig maar.

nog ff een tank gescoord en meteen JaF tag erop :P

Buzzriet twitterde op zondag 14-08-2016 om 20:06:03 JAF have taken the first goodies drom Cement factory in south #Aleppo https://t.co/YdM9yFGT4L reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164529336
ahlalsham1 twitterde op zondag 14-08-2016 om 20:23:14 Reinforcements from both regime and JaF at Cement Factory arrived. Fierce battle still ongoing to capture the remaining parts. reageer retweet
rood omlijnd cement fabriek



RamiAILoIah twitterde op zondag 14-08-2016 om 20:06:41 Massive explosion rocked Atme border crossing with #Turkey. Ambulances rushing to the site.. #Syria reageer retweet
RamiAILoIah twitterde op zondag 14-08-2016 om 20:14:16 Eyewitnesses: Fierce gun fire reported after the massive explosion rocked Atme border crossing with #Turkey. Causalities unknown yet #Syria reageer retweet


[ Bericht 52% gewijzigd door Slayage op 14-08-2016 20:29:27 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 14 augustus 2016 @ 21:20:28 #13
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164531490
Conflicts twitterde op zondag 14-08-2016 om 21:16:15 SYRIA: Explosion at the Atmah border crossing with Turkey kills 30 rebel fighters - @Step_Agency1 reageer retweet
Say what?
pi_164531679
Voorbereidingen voor het innemen van Afrin. Goed excuus.
  zondag 14 augustus 2016 @ 21:34:16 #15
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164532051
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:25 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Voorbereidingen voor het innemen van Afrin. Goed excuus.
Kansloze missie
Say what?
  zondag 14 augustus 2016 @ 21:35:33 #16
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164532114
Sws moet het ISIS zijn geweest, vanuit Al-Rai
sterion75 twitterde op zondag 14-08-2016 om 21:23:51 It appears the suicide bomber struck a bus loaded with #FSA recruits #Atmah crossing #Syria https://t.co/IU4httooc2 reageer retweet
Say what?
pi_164532477
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:35 schreef UpsideDown het volgende:
Sws moet het ISIS zijn geweest, vanuit Al-Rai
sterion75 twitterde op zondag 14-08-2016 om 21:23:51 It appears the suicide bomber struck a bus loaded with #FSA recruits #Atmah crossing #Syria https://t.co/IU4httooc2 reageer retweet
fucking isis honden

sayed_ridha twitterde op zondag 14-08-2016 om 21:05:19 30+ militants from 3 FSA groups and reportedly Faylaq al-Sham killed including several civilians at Atmeh bordercrossing reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 14 augustus 2016 @ 21:44:42 #18
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164532536
Oh wacht Atmah ligt in Idlib :')
Say what?
  zondag 14 augustus 2016 @ 21:44:45 #19
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164532538
quote:
99s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

fucking isis honden

sayed_ridha twitterde op zondag 14-08-2016 om 21:05:19 30+ militants from 3 FSA groups and reportedly Faylaq al-Sham killed including several civilians at Atmeh bordercrossing reageer retweet
Lood om oud ijzer
FSA-honden

Burgerslachtoffers zijn altijd spijtig
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_164532552
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:34 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Kansloze missie
Gezien de veranderingen de afgelopen weken zou ik dat niet zeggen. Turkse vliegtuigen boven Syri etc.

"Zij vielen ons eerst aan, nu nemen we het gebied in."

Te makkelijk deze :+

TROzelKuvvetSRY twitterde op zondag 14-08-2016 om 21:09:52 Sald?r?y? Ypg-Pkk'n?n Yapt?g? Dsnlyor. reageer retweet
Men denkt dat YPG-PKK de aanvaal heeft uitgevoerd.
pi_164532582
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:44 schreef Szura het volgende:

[..]

Lood om oud ijzer
FSA-honden

tuurlijk jongen. als jij met die gedachten beter kan slapen...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 14 augustus 2016 @ 21:46:21 #22
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164532606
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:45 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Gezien de veranderingen de afgelopen weken zou ik dat niet zeggen. Turkse vliegtuigen boven Syri etc.

"Zij vielen ons eerst aan, nu nemen we het gebied in."

Te makkelijk deze :+
No way dat dat wordt toegestaan. Daarnaast gaat het ze niet lukken. Met hoeveel man zitten ze nog in die corridor? 1.500?
  zondag 14 augustus 2016 @ 21:48:00 #23
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164532695
quote:
99s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:45 schreef Slayage het volgende:

[..]

tuurlijk jongen. als jij met die gedachten beter kan slapen...
Ja. Als ze realistisch waren hadden ze zichzelf allang overgegeven aan de SAA of de YPG. Doorvechten in dat kleine stukje land getuigt van weinig respect voor mensenlevens en van een extremistische instelling.
pi_164532696
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:46 schreef Richestorags het volgende:

[..]

No way dat dat wordt toegestaan. Daarnaast gaat het ze niet lukken. Met hoeveel man zitten ze nog in die corridor? 1.500?
Atmeh is ten westen van Aleppo eh, in rebellen gebied.

  zondag 14 augustus 2016 @ 21:50:00 #25
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164532784
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:45 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Gezien de veranderingen de afgelopen weken zou ik dat niet zeggen. Turkse vliegtuigen boven Syri etc.

"Zij vielen ons eerst aan, nu nemen we het gebied in."

Te makkelijk deze :+

TROzelKuvvetSRY twitterde op zondag 14-08-2016 om 21:09:52 Sald?r?y? Ypg-Pkk'n?n Yapt?g? Dsnlyor. reageer retweet
Men denkt dat YPG-PKK de aanvaal heeft uitgevoerd.
Turkse nationalisten willen dat graag denken ja

YPG Afrin is al jaren een gehaktmolen voor infiltranten, daar aanvallen is praktisch gelijk aan zelfvernietiging
Say what?
pi_164532845
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:50 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Turkse nationalisten willen dat graag denken ja

YPG Afrin is al jaren een gehaktmolen voor infiltranten, daar aanvallen is praktisch gelijk aan zelfvernietiging
Aanval zal gepaard gaan met bombardementen. Afrin heeft geen lucht steun, een grote en gerichte aanval zal de YPG in Afrin niet overleven aangezien ze daar weinig gevochten hebben en geen gevechtservaring hebben + matige gear.
  zondag 14 augustus 2016 @ 21:51:41 #27
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164532859
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:48 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Atmeh is ten westen van Aleppo eh, in rebellen gebied.

[ afbeelding ]

Oh had niet gechecked, zit op mobiel. Gezien de suggestie dat het IS was dacht ik dat het bij de Azaz corridor was. IS kan niet in Idleb komen.
  zondag 14 augustus 2016 @ 21:53:03 #28
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164532914
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:51 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Aanval zal gepaard gaan met bombardementen. Afrin heeft geen lucht steun, een grote en gerichte aanval zal de YPG in Afrin niet overleven aangezien ze daar weinig gevochten hebben en geen gevechtservaring hebben + matige gear.
Dan moet Rusland eerst een fiat hebben gegeven daarvoor.
pi_164532916
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:51 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Oh had niet gechecked, zit op mobiel. Gezien de suggestie dat het IS was dacht ik dat het bij de Azaz corridor was. IS kan niet in Idleb komen.
Ik moest ook ff op de map kijken maar toen ik daar geel boven het gebied zag voelde ik het al aankomen :+

Laatste dagen riepen sommige rebellen al dat ze delen van YPG terug wilden nemen.
1+1, makkelijke bait.
  zondag 14 augustus 2016 @ 21:53:28 #30
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164532936
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:51 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Oh had niet gechecked, zit op mobiel. Gezien de suggestie dat het IS was dacht ik dat het bij de Azaz corridor was. IS kan niet in Idleb komen.
lone wolves kunnen alles, maar het maakt de kans wel kleiner idd
Say what?
pi_164532941
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:53 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Dan moet Rusland eerst een fiat hebben gegeven daarvoor.
Men is er met Rusland al uit, ergens in vorige topic al een bericht over geweest.
  zondag 14 augustus 2016 @ 21:55:25 #32
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164533035
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:51 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Aanval zal gepaard gaan met bombardementen. Afrin heeft geen lucht steun, een grote en gerichte aanval zal de YPG in Afrin niet overleven aangezien ze daar weinig gevochten hebben en geen gevechtservaring hebben + matige gear.
Onwaarschijnlijk
Say what?
  zondag 14 augustus 2016 @ 21:58:38 #33
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164533145
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:53 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Men is er met Rusland al uit, ergens in vorige topic al een bericht over geweest.
Over dat?
pi_164533181
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:58 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Over dat?
Over Turkse Airforce boven Syri, niet specifiek Afrin :+

Het zal me niet verbazen als dit gewoon een verkapte false flag attack is :+
  zondag 14 augustus 2016 @ 22:00:26 #35
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164533222
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:53 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

lone wolves kunnen alles, maar het maakt de kans wel kleiner idd
Ja lone wolf kan wel. Maar het zou ook zomaar Syrische geheime dienst kunnen zijn. Die zijn nogal actief in Idlib de laatste tijd. Of andere 'rebellen'.
  zondag 14 augustus 2016 @ 22:04:21 #36
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164533393
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2016 22:00 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ja lone wolf kan wel. Maar het zou ook zomaar Syrische geheime dienst kunnen zijn. Die zijn nogal actief in Idlib de laatste tijd. Of andere 'rebellen'.
neeneenee het moet de pkk zijn! :(

:P
Say what?
pi_164534679
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:48 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ja. Als ze realistisch waren hadden ze zichzelf allang overgegeven aan de SAA of de YPG. Doorvechten in dat kleine stukje land getuigt van weinig respect voor mensenlevens en van een extremistische instelling.
wat er met dat stuk is, is mij een raadsel. is het al geruime tijd daar bijna muisstil.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164534717
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:53 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Dan moet Rusland eerst een fiat hebben gegeven daarvoor.
misschien vanuit turkije? dunno.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164535608
gevechten nog steeds gaande at cement factory

leithfadel twitterde op zondag 14-08-2016 om 22:14:53 VBIED just hit the Cement Factory. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164535634
Iemand had ooit een plaatje gepost met daarop de gouvernementen van Syri en hoeveel procent elke partij in bezit had.

Is daar nog een update van?
pi_164535668
quote:
1s.gif Op zondag 14 augustus 2016 22:55 schreef zarGon het volgende:
Iemand had ooit een plaatje gepost met daarop de gouvernementen van Syri en hoeveel procent elke partij in bezit had.

Is daar nog een update van?
rebellen en isis in de min, koerden assadisten in de plus :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 14 augustus 2016 @ 22:59:54 #42
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164535807
Dat is ansich weinig relevant, de indeling van de gouvernementen zijn op de tekentafel bedacht en dus gebaseerd op lucht
Say what?
  zondag 14 augustus 2016 @ 23:13:19 #43
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164536399
EzidiPress twitterde op zondag 14-08-2016 om 21:22:10 Two members of #Ezidi Special Force Ezidkhan (YT) secure the road to a refugee camp on Mt #Shingalphoto: Ali Pir https://t.co/6uV8KAgLFM reageer retweet


Die hebben ook snel progressie gemaakt
Say what?
pi_164536476
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 23:13 schreef UpsideDown het volgende:
EzidiPress twitterde op zondag 14-08-2016 om 21:22:10 Two members of #Ezidi Special Force Ezidkhan (YT) secure the road to a refugee camp on Mt #Shingalphoto: Ali Pir https://t.co/6uV8KAgLFM reageer retweet
[ afbeelding ]

Die hebben ook snel progressie gemaakt
misschien is de implosie nabij?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 14 augustus 2016 @ 23:17:00 #45
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164536554
quote:
99s.gif Op zondag 14 augustus 2016 23:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

misschien is de implosie nabij?
Gebaseerd op?
Say what?
pi_164536664
quote:
5s.gif Op zondag 14 augustus 2016 23:17 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Gebaseerd op?
het gaat makkelijke dan gedacht imo bij fallujah ook en nu bij mosul.

de op afstand bestuurde vbied van ahrar vandaag bij zahra. beetje vaag de verloop van het filmpje. ook is er geknipt.

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164536786
Wie schiet er hier op wie in dat filmpje?
pi_164539589
best knap als je dit kan met je artillerie

Conflicts twitterde op zondag 14-08-2016 om 23:44:40 VIDEO: Drone footage of a regime artillery strike on a rebel truck in Ramouseh area in SW. Aleppo - @miladvisor https://t.co/zYvJCAr0RN reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164540068
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 23:22 schreef Adrie072 het volgende:
Wie schiet er hier op wie in dat filmpje?
de good guys vs de bad guys :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164544967
gisteren mislukt

Nrg8000 twitterde op maandag 15-08-2016 om 08:04:37 The JaF/FH offensive on the Cement Factory in S #Aleppo has been repelled after offensive forces withdrew this morning. reageer retweet
vandaag nieuwe kansen

BosnjoBoy twitterde op maandag 15-08-2016 om 11:48:27 (1) Rebels massing troops to storm Al Rai town in N.#Aleppo, on the #Turkey border. #Syria, fighting started. reageer retweet


[ Bericht 18% gewijzigd door Slayage op 15-08-2016 11:53:28 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 15 augustus 2016 @ 12:39:52 #51
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164547352


Aanval afgeslagen in Aleppo.

MIG29_ twitterde op maandag 15-08-2016 om 09:47:14 @MIG29_ " I swear you will got Hit with full power "Tiger said https://t.co/3k71wEJlhD reageer retweet
sayed_ridha twitterde op maandag 15-08-2016 om 12:18:57 According to Pro Opp SOHR, at least 35 militants from Jaish Fateh were killed in yesterday's failed attacks on Cement Plant & al-Zahraa reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164547392
quote:
Turkish PM suggests three-step road map for Syria

Turkish Prime Minister Binali Yıldırım has suggested a three-pronged road map for a solution to the five-year-old war in Syria, which has not only affected neighboring countries but also many parts of the world with the flight of more than 4 million refugees.

Stating that he was optimistic that a solution was at hand due to the changing nature of Turkish foreign policy, in which Ankara aims to make more friends and decrease its number of enemies, Yıldırım said the time had come for Turkey to mend relations with Syria after taking steps for rapprochement with Israel and Russia, adding that they would overcome the Syrian problem together with regional actors.

“It will be a solution that will absolutely preserve Syria’s territorial integrity,” Yıldırım told Turkish daily Karar in an interview published on Aug. 15.


“Therefore, a state structure like the PYD [the Democratic Union Party] in this country [Syria] will be out of the question,” said Yıldırım, referring to Turkey’s objection to the PYD and its military wing, the People’s Protection Unit (YPG), which has created a federation for the peoples of northern Syria.

Turkey considers the PYD and YPG to be offshoots of the outlawed Kurdistan Workers’ Party (PKK), which has been fighting the Turkish state since 1984.

Turkey differs with the United States with regards to the PYD and YPG. The U.S. sees the two groups as its most reliable and effective partners in the fight against the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL). The U.S., on the other hand, designates the PKK as a terror organization.

In the second stage, Yıldırım said the new era would not feature a state structure in which any of Syria’s sectarian, ethnic or regional formations has supremacy over the others.

“Namely, a structure will be formed that will eliminate the main defect of the current bloody problem in Syria,” he said. “As there will be no sectarian structure, this also means that [Syrian President Bashar] al-Assad will not be there in the long-run.”

Turkey opposes the rule of al-Assad and blames him for many of the 290,000 deaths in the civil war and the creation of 4 million refugees.

“When a solution is put in place, Syrians who had to flee and seek refuge in regional countries including Turkey, will return to their country within the scope of a plan,” said Yıldırım, defining this last stage as the most important step for Turkey, which hosts around 3 million refugees, most of whom are from Syria.

http://www.hurriyetdailyn(...)102851&NewsCatID=510
August/15/2016
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 15 augustus 2016 @ 12:56:28 #53
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164547681
Geen gains en een heleboel Jihadisten minder *O* *O* *O*

sayed_ridha twitterde op maandag 15-08-2016 om 12:53:18 Syrian Army's 147th Regiment in full control of the Cement Plant after repelling assault by TIP/JFS https://t.co/VVdzFcwLEN reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164547711
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 15 augustus 2016 @ 17:21:50 #55
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164555713
Ooh, gaan we de Amerikanen aan de kant van de SAA krijgen?

Reuters twitterde op maandag 15-08-2016 om 15:08:31 Russia says close to starting joint military action with USA in Aleppo: RIA https://t.co/uT5NPdnHaL reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 15 augustus 2016 @ 17:24:50 #56
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164555791
Geen idee voor welk karretje de Amerikanen zich nu weer gaan laten spannen, maar een einde aan de gevechten daar zou voor alle burgers meer dan welkom zijn.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_164555801
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 17:21 schreef Zahreddine het volgende:
Ooh, gaan we de Amerikanen aan de kant van de SAA krijgen?

Reuters twitterde op maandag 15-08-2016 om 15:08:31 Russia says close to starting joint military action with USA in Aleppo: RIA https://t.co/uT5NPdnHaL reageer retweet
Tuurlijk want grotendeels van de tegenstanders zijn terroristische organisaties.
mon citoyens vous serez unis.
  maandag 15 augustus 2016 @ 17:28:00 #58
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164555881
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 17:24 schreef Szura het volgende:
Geen idee voor welk karretje de Amerikanen zich nu weer gaan laten spannen, maar een einde aan de gevechten daar zou voor alle burgers meer dan welkom zijn.
Tegen Rusland en de USA samen kan niemand op, even afwachten maar als het waar is dan voorspeld dit veel goeds. Alleen ben ik van opinie dat ze Idlib ook moeten aanpakken.

Beelden van cement plant


One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 15 augustus 2016 @ 17:32:53 #59
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164556000
''Successvolle twee fases'' volgens JAI :') :') Daarom dat ze terrein verliezen daar :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 15 augustus 2016 @ 18:07:29 #60
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164556798
Turkije eist terugtrekking Koerdische strijders uit Manbij

Turkije probeert weer eens de aandacht te trekken, nu willen ze de troepen die Manbi hebben gepakt dat ze zich gaan terug trekken achter de Eufraat :') Turkije wilt dus dat ISIS dat gaat terugpakken
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 15 augustus 2016 @ 18:15:40 #61
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164556980
lol TR heeft daar niks over te zeggen, daarbij is Manbij een etnisch gemengde stad, Arabieren en Koerden hebben evenveel recht om daar te zijn
Say what?
  maandag 15 augustus 2016 @ 18:17:00 #62
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164557009
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 18:15 schreef UpsideDown het volgende:
lol TR heeft daar niks over te zeggen, daarbij is Manbij een etnisch gemengde stad, Arabieren en Koerden hebben evenveel recht om daar te zijn
Maar, maar.. Toerkeyy strongk
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 15 augustus 2016 @ 18:18:25 #63
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164557037
Heb je die dnerverkoper Cavusoglu ook weer :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_164557222
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 17:21 schreef Zahreddine het volgende:
Ooh, gaan we de Amerikanen aan de kant van de SAA krijgen?

Reuters twitterde op maandag 15-08-2016 om 15:08:31 Russia says close to starting joint military action with USA in Aleppo: RIA https://t.co/uT5NPdnHaL reageer retweet
op welke front is de vraag, als het al waar is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164557268
shit man we hebben hier in voorburg ook sleeper cells. als je weet van wie deze tags zijn laat het de plisie weten...

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164558783
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 21:45 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Gezien de veranderingen de afgelopen weken zou ik dat niet zeggen. Turkse vliegtuigen boven Syri etc.

"Zij vielen ons eerst aan, nu nemen we het gebied in."

Te makkelijk deze :+

TROzelKuvvetSRY twitterde op zondag 14-08-2016 om 21:09:52 Sald?r?y? Ypg-Pkk'n?n Yapt?g? Dsnlyor. reageer retweet
Men denkt dat YPG-PKK de aanvaal heeft uitgevoerd.
_O-

En dan IS die het opeist.
  maandag 15 augustus 2016 @ 19:39:26 #67
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164559011
quote:
10s.gif Op maandag 15 augustus 2016 19:30 schreef BEFEM het volgende:

[..]

_O-

En dan IS die het opeist.
Inderdaad :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164559214
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 18:07 schreef Zahreddine het volgende:
Turkije eist terugtrekking Koerdische strijders uit Manbij

Turkije probeert weer eens de aandacht te trekken, nu willen ze de troepen die Manbi hebben gepakt dat ze zich gaan terug trekken achter de Eufraat :') Turkije wilt dus dat ISIS dat gaat terugpakken
turkije eist en eist en de rest van de wereld denkt "smoel houden kleuter."
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  maandag 15 augustus 2016 @ 19:56:20 #69
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164559613
ExposeTerror twitterde op zaterdag 13-08-2016 om 19:26:14 Iraqi militia buildup for upcoming offensive in #Aleppo! https://t.co/utwlylLPEx reageer retweet
Fatah Halab gaat een pak slaag krijgen :7

Dit zijn geen misselijke jongens.
  maandag 15 augustus 2016 @ 20:03:51 #70
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164559885
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 17:32 schreef Zahreddine het volgende:
''Successvolle twee fases'' volgens JAI :') :') Daarom dat ze terrein verliezen daar :')
Met welke manschappen en materieel willen ze dat doen? Eerst knalden ze elkaar de tering in en de laatste tijd verliezen ze alleen maar manschappen en terrein. Ze moeten oppassen dat de SAA er niet straks twee pockets van maakt.
  maandag 15 augustus 2016 @ 20:06:02 #71
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164559953
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 19:56 schreef Richestorags het volgende:
ExposeTerror twitterde op zaterdag 13-08-2016 om 19:26:14 Iraqi militia buildup for upcoming offensive in #Aleppo! https://t.co/utwlylLPEx reageer retweet
Fatah Halab gaat een pak slaag krijgen :7

Dit zijn geen misselijke jongens.
Wanneer Irak is schoongeveegd van ISIS gaan er tienduizenden van die Jongens komen
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 15 augustus 2016 @ 20:21:26 #72
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164560477
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 20:06 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Wanneer Irak is schoongeveegd van ISIS gaan er tienduizenden van die Jongens komen
Ik denk dat het kaartenhuis van ISIS in Irak trouwens ook steeds sneller begint om te vallen. Die gasten kunnen amper nieuwe rekruten krijgen en het moraal onder de bestaande strijders zal wel tot het vriespunt dalen. Dat zie je ook met hun executies. Ik denk dat ze op een gegeven moment gaan invechten. Ze zijn eigenlijk ook maar een nietszeggend clubje dat door een professioneel leger allang was weggevaagd. Ik blijf het wel verbazingwekkend vinden hoe lang ze het volhouden, ze vechten namelijk ook meer conventionele gevechten en zelfs daarin zijn ze nog steeds niet makkelijk te verslaan. Plus dat hun tegenstanders gewoon niet zo goed zijn. En hun tegenstanders rukken toch behoudend op omdat ze altijd die geflipte zelfmoordaanslagen uitvoeren en overal bommen leggen.
pi_164563554
ISIS pleegt zelfmoord aanslag in Aleppo :') en vermoorden daarbij 50 rebellen! Wat kan Assad hier toch om lachen...

  maandag 15 augustus 2016 @ 21:20:26 #74
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164563872
Berichten van Amaq zou ik niet te serieus nemen...
Say what?
pi_164564638
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 21:17 schreef JubaUrbicus het volgende:
ISIS pleegt zelfmoord aanslag in Aleppo :') en vermoorden daarbij 50 rebellen! Wat kan Assad hier toch om lachen...

[ afbeelding ]
Ze zijn bijna uitgespeeld en daar winnen de rebellen het meest mee.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  maandag 15 augustus 2016 @ 21:32:19 #76
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_164564750
Voor de oorlog in Syrie in Aleppo 2miljoen inwoners, nu 40.000.
  maandag 15 augustus 2016 @ 21:32:23 #77
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164564751
TheArabSource twitterde op maandag 15-08-2016 om 21:09:53 Russia deploys jets at Iranian Airbase to combat insurgents in Syria (Pictures) https://t.co/xY7BJZk34h https://t.co/aSV6lwesb2 reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 15 augustus 2016 @ 21:33:00 #78
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_164564783
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 21:17 schreef JubaUrbicus het volgende:
ISIS pleegt zelfmoord aanslag in Aleppo :') en vermoorden daarbij 50 rebellen! Wat kan Assad hier toch om lachen...

[ afbeelding ]
Dit kunnen we toch niet lezen man.
  maandag 15 augustus 2016 @ 21:33:03 #79
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164564788
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 21:32 schreef Roffa123 het volgende:
Voor de oorlog in Syrie in Aleppo 2miljoen inwoners, nu 40.000.
Nee joh
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 15 augustus 2016 @ 21:34:31 #80
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_164564888
J
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2016 21:33 schreef Szura het volgende:

[..]

Nee joh
Jawel, https://en.wikipedia.org/wiki/Aleppo

2005 2,4 miljoen
2015 estimate 40.000
  maandag 15 augustus 2016 @ 21:36:04 #81
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_164564993
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 21:34 schreef Roffa123 het volgende:
J

[..]

Jawel, https://en.wikipedia.org/wiki/Aleppo

2005 2,4 miljoen
2015 estimate 40.000
Onzin
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 15 augustus 2016 @ 21:37:14 #82
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_164565071
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2016 21:36 schreef Szura het volgende:

[..]

Onzin
Ze zeggen dat het de meest verwoestelijke stad is sinds de burgeroorlog. Zijn ook veel mensen gevlucht natuurlijk uit de stad.
  maandag 15 augustus 2016 @ 21:38:35 #83
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_164565160
Waar zijn jullie voor? Coalitie, Rebellen, Syrie (En Rusland) of de Koerden?
pi_164565242
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2016 21:30 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ze zijn bijna uitgespeeld en daar winnen de rebellen het meest mee.
Hoe bedoel je?
pi_164565326
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 21:33 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Dit kunnen we toch niet lezen man.
Jawel hoor, meerdere actieve posters hier in dit topic kunnen dit wel lezen.
  maandag 15 augustus 2016 @ 21:42:21 #86
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_164565373
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 21:41 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Jawel hoor, meerdere actieve posters hier in dit topic kunnen dit wel lezen.
Dat wel, maar aangezien er ook Nederlands word gesproken, zou je het anders willen vertalen?
pi_164565768
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 21:39 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Hoe bedoel je?
IS in Syri en Aleppo. Bijna uitgespeeld. Degene die het meest profiteert daarvan zijn de rebellen.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_164565809
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 21:42 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Dat wel, maar aangezien er ook Nederlands word gesproken, zou je het anders willen vertalen?
Er staat eigenlijk dat er een strijder van ISIS zichzelf heeft opgeblazen tussen Free Syrian Army strijders (rebellen die samen met JF tegen Assad vechten) en 50 stuks van hun overleden zijn, het speelde zich af in Atmah wat behoort bij Aleppo provincie en het grenst aan Turkije.
  maandag 15 augustus 2016 @ 21:53:02 #89
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_164565839
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 21:52 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Er staat eigenlijk dat er een strijder van ISIS zichzelf heeft opgeblazen tussen Free Syrian Army strijders (rebellen die samen met JF tegen Assad vechten) en 50 stuks van hun overleden zijn, het speelde zich af in Atmah wat behoort bij Aleppo provincie en het grenst aan Turkije.
Dankjewel!!
pi_164565930
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2016 21:51 schreef Aloulu het volgende:

[..]

IS in Syri en Aleppo. Bijna uitgespeeld. Degene die het meest profiteert daarvan zijn de rebellen.
En ISIS in Irak ook bijna uitgespeeld, als Mosul weer overgenomen wordt (wat zeker gaat gebeuren) dan is het einde uit. Dan zijn ze weer precies zoals ze waren tijdens Zarqawi periode, hier en daar aanslagen plegen en weer hopen op een nieuwe kans om weer een nieuwe staat uit te roepen. En zo zal het voor de aankomende 100 jaar doorgaan in die zandbak.
pi_164565997
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 21:52 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Er staat eigenlijk dat er een strijder van ISIS zichzelf heeft opgeblazen tussen Free Syrian Army strijders (rebellen die samen met JF tegen Assad vechten) en 50 stuks van hun overleden zijn, het speelde zich af in Atmah wat behoort bij Aleppo provincie en het grenst aan Turkije.
Grenspost Atma Idlib niet Aleppo.
In Aleppo is IS vergeleken met de vroegere situatie flink weggedrukt waar de overige rebellen van profiteren.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_164566253
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 21:54 schreef JubaUrbicus het volgende:
En ISIS in Irak ook bijna uitgespeeld, als Mosul weer overgenomen wordt (wat zeker gaat gebeuren) dan is het einde uit. Dan zijn ze weer precies zoals ze waren tijdens Zarqawi periode, hier en daar aanslagen plegen en weer hopen op een nieuwe kans om weer een nieuwe staat uit te roepen. En zo zal het voor de aankomende 100 jaar doorgaan in die zandbak.
Ja precies. Irak gingen ze sowieso nooit winnen h. Sjieten zijn er veel en veel meer en steun van regionale grootmacht Iran en ze vormen de centrale overheid in Bagdad.

In Syri maken de Koerden ze goed af. Ben vooral benieuwd wat Erdoğan gaat doen met de rebellen nu hij on speaking terms is met Poetin. Wat wilt Turkije en voor welke prijs.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_164566303
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2016 21:56 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Grenspost Atma Idlib niet Aleppo.
In Aleppo is IS vergeleken met de vroegere situatie flink weggedrukt waar de overige rebellen van profiteren.
ريف حلب stond er dus ik dacht dat het dan wel zou behoren tot Haleb provincie.

Op dit moment doet Trump uitspraken waarmee hij zich populair aan het maken is bij de Saudirs. Veel Saudiers beginnen nu te zeggen dat Trump beter voor hun is dan Clinton en dat kan ik wel begrijpen:

AlArabiya_Brk twitterde op maandag 15-08-2016 om 20:40:28 ترامب: إيران دولة تمول الإرهاب لزعزعة استقرار الشرق الأوسط #العربية_عاجل reageer retweet
Trump: Iran is een land dat terrorisme in de hand houdt om de stabiliteit in het midden oosten dwars te zitten.
pi_164566494
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 22:02 schreef JubaUrbicus het volgende:
ريف حلب stond er dus ik dacht dat het dan wel zou behoren tot Haleb provincie.
Bij mij staat en stond echt Idlib.

quote:
Op dit moment doet Trump uitspraken waarmee hij zich populair aan het maken is bij de Saudirs. Veel Saudiers beginnen nu te zeggen dat Trump beter voor hun is dan Clinton en dat kan ik wel begrijpen:

AlArabiya_Brk twitterde op maandag 15-08-2016 om 20:40:28 ترامب: إيران دولة تمول الإرهاب لزعزعة استقرار الشرق الأوسط #العربية_عاجل reageer retweet
Trump: Iran is een land dat terrorisme in de hand houdt om de stabiliteit in het midden oosten dwars te zitten.
Trump is zionistenvriendje. Maar Hillary ook wel hoor. Moeten die lobby dienen h. Slechter dan Obama gaan de Saudirs en Israliers het niet krijgen wat betreft Iran.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_164566626
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2016 22:06 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Bij mij staat en stond echt Idlib.

[..]

Trump is zionistenvriendje. Maar Hillary ook wel hoor. Moeten die lobby dienen h. Slechter dan Obama gaan de Saudirs en Israliers het niet krijgen wat betreft Iran.
Klopt ik zie het nu ook (ik verwar Idlib en Halep om de een of andere reden vaak met elkaar). Foutje van mij.
  maandag 15 augustus 2016 @ 22:09:40 #96
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_164566685
quote:
1s.gif Op maandag 15 augustus 2016 22:06 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Bij mij staat en stond echt Idlib.

[..]

Trump is zionistenvriendje. Maar Hillary ook wel hoor. Moeten die lobby dienen h. Slechter dan Obama gaan de Saudirs en Israliers het niet krijgen wat betreft Iran.
Dat Trump tegen Iran is ook omdat hij voor Israel is, niet omdat hij zo'n grote vriend is van S-A.
pi_164566807
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 22:09 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Dat Trump tegen is ook omdat hij voor Israel, niet omdat hij zo'n grote vriend is van S-A.
Het is altijd mooi meegenomen als je jezelf populair kan maken bij je petrodollar vriendjes. Op dit moment zie ik steeds meer Arabieren (Saudirs) zeggen: We zitten tussen 2 kwaden en we moeten de minst schadelijke partij steunen.
pi_164566874
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 22:09 schreef Roffa123 het volgende:
Dat Trump tegen is ook omdat hij voor Israel, niet omdat hij zo'n grote vriend is van S-A.
Tuurlijk. Maar wat betreft de gezamenlijke belangen van Isral en Saudie Arabi komt het op precies hetzelfde neer. Beide landen draait alles in buitenlandse politiek om Iran en haar invloed in de regio te minimaliseren. Beide landen en politieke eindverantwoordelijken hebben precies daarom een afkeer van Obama.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  maandag 15 augustus 2016 @ 22:13:32 #99
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_164566887
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 22:11 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Het is altijd mooi meegenomen als je jezelf populair kan maken bij je petrodollar vriendjes. Op dit moment zie ik steeds meer Arabieren (Saudirs) zeggen: We zitten tussen 2 kwaden en we moeten de minst schadelijke partij steunen.
Nou zei Trump dat hij het stom vind dat de USA wel nucleaire wapens heeft maar ze niet gebruikt, dat noem ik niet echt de onschadelijkste.
  maandag 15 augustus 2016 @ 22:18:50 #100
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164568447
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 22:02 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

ريف حلب stond er dus ik dacht dat het dan wel zou behoren tot Haleb provincie.

Op dit moment doet Trump uitspraken waarmee hij zich populair aan het maken is bij de Saudirs. Veel Saudiers beginnen nu te zeggen dat Trump beter voor hun is dan Clinton en dat kan ik wel begrijpen:

AlArabiya_Brk twitterde op maandag 15-08-2016 om 20:40:28 ترامب: إيران دولة تمول الإرهاب لزعزعة استقرار الشرق الأوسط #العربية_عاجل reageer retweet
Trump: Iran is een land dat terrorisme in de hand houdt om de stabiliteit in het midden oosten dwars te zitten.
https://twitter.com/realD(...)?ref_src=twsrc%5Etfw

http://www.cnsnews.com/ne(...)-may-find-its-saudis

Hij zegt elke week wat anders.
  maandag 15 augustus 2016 @ 23:07:20 #102
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164569443
Ik verwacht er niet teveel van.
MIG29_ twitterde op maandag 15-08-2016 om 22:26:00 #Breaking #SAA Advancing now in 1070 area #Aleppo reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 01:01:03 #103
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164573159
Deze map _O-
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Say what?
pi_164573768
IraqiSecurity twitterde op maandag 15-08-2016 om 23:37:35 Great footage of #Iraq's army aviation (Mi-28NE, Bell 407 helicopters) providing CAS to PMUs at Alas oil field. https://t.co/e06gdSUEWX reageer retweet
Langzaam maar zeker gaat het richting Mosul.
pi_164576288
quote:
10s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 01:01 schreef UpsideDown het volgende:
Deze map _O-
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Assad
Barrel bomb airbase
_O-
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 07:10:49 #106
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164576961
quote:
10s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 01:01 schreef UpsideDown het volgende:
Deze map _O-
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
_O-

Wel, Oost-Aleppo heeft denk ik wel het wereldrecord aantal ziekenhuizen in de wereld :D zo vaak als die gebombardeerd worden. Ze blijven maar opduiken.
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 07:12:19 #107
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164576965
En het kaartenhuis stort weer verder in:

https://www.almasdarnews.(...)elm-isis-east-mosul/
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 08:07:11 #108
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_164577152
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 07:10 schreef Richestorags het volgende:

[..]

_O-

Wel, Oost-Aleppo heeft denk ik wel het wereldrecord aantal ziekenhuizen in de wereld :D zo vaak als die gebombardeerd worden. Ze blijven maar opduiken.
Klopt, onvoorstelbaar ook dat zogenaamde "kwaliteitskranten" ,maar ook media als de NOS het zeer propagandistische zgn "Syrisch observatorium voor mensenrechten" citeren. Dit is vaak de bron van al die onzinberichten..
pi_164578514
Ja die SOHR moet echt zsm worden geweerd uit de media, dat is toch geen bron :')
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 10:40:15 #110
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164579053
Souria4Syrians twitterde op dinsdag 16-08-2016 om 02:00:07 Battle Map: Syrian Army & Allies CAPTURE more than half of 1070 projects in ongoing counteroffensive. #Aleppo https://t.co/9AN2aLaXyI reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164580404
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 23:07 schreef Zahreddine het volgende:
Ik verwacht er niet teveel van.
MIG29_ twitterde op maandag 15-08-2016 om 22:26:00 #Breaking #SAA Advancing now in 1070 area #Aleppo reageer retweet
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 10:40 schreef Zahreddine het volgende:
Souria4Syrians twitterde op dinsdag 16-08-2016 om 02:00:07 Battle Map: Syrian Army & Allies CAPTURE more than half of 1070 projects in ongoing counteroffensive. #Aleppo https://t.co/9AN2aLaXyI reageer retweet
je moet niks verwachten dan zal je nooit teleurgesteld raken ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164580481
mother russie to the rescue and assadisten agree, "assad or we burn the country"

QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 16-08-2016 om 11:20:14 Amidst 1st reports of #RuAF Tu-22M bombing Rebel-held territory, activists say very high nbr of airstrikes last 12 hrs in Aleppo-Idlib Prov. reageer retweet
ahlalsham1 twitterde op dinsdag 16-08-2016 om 09:34:09 This is getting ridiculous. 200 RuAF bombings from last nidnight till now (10am) at South Aleppo. At this rate, they will level everything. reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 16-08-2016 om 08:40:39 @QalaatAlMudiq Forthcoming arrival of Russian AircraftCarrier in Oct. shows clear increase of #RuAF capabilities after recent Assad setbacks reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 16-08-2016 om 09:06:01 @QalaatAlMudiq Also reports Russia asked Iran & Iraq to use their airspace to strike Syria with cruise missiles (fired from Caspian Sea). reageer retweet
en waar het op lijkt ook imo

raytheonunited twitterde op dinsdag 16-08-2016 om 09:30:47 @QalaatAlMudiq Desperate to give Assad an advantage before January 2017. However they have done all of these last year. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 11:49:50 #113
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164580546
Terror_Monitor twitterde op zondag 14-08-2016 om 09:22:07 #IRAQ#IS Releases Pics Shows Attack On #Peshmerga At Cement Plant In Outskirts Of #Sinjar City. #TerrorMonitor https://t.co/VgBZjiRgyz reageer retweet
2 dagen later:
BarzanSadiq twitterde op dinsdag 16-08-2016 om 08:48:05 Footage of #ISIL corpses as #Peshmerga repelled a wide scale #ISIL assault western #Sinjar earlier today. https://t.co/xA7NTBhyEE reageer retweet
faalhazen :')
Say what?
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 11:51:31 #114
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_164580574
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 11:52:51 #115
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164580594
AFP twitterde op dinsdag 16-08-2016 om 11:06:09 #UPDATE Russian warplanes 'bomb Syria from Iranian base' https://t.co/e9niDaVr4x reageer retweet
WarfareWW twitterde op maandag 15-08-2016 om 20:06:48 Exclusive: #Russian AF deployed to Hamedan airbase in #Iran being prepared for airstrikes on terrorists in #Syria https://t.co/8EYgA272zi reageer retweet
Say what?
pi_164580598
goed gesprek ook nav deze tweet ;)

GissiSim twitterde op zondag 14-08-2016 om 17:04:39 SDF just announced they will take al-Bab next and not Jarabulus. What does this mean? Here is my short hot take /1 https://t.co/9kglnnAKlU reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 11:53:41 #117
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_164580608
quote:
Is Rusland niet juist voor de Syrische regering?
pi_164580618
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 11:53 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Is Rusland niet juist voor de Syrische regering?
lezen LAN
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 11:54:51 #119
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_164580633
quote:
99s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 11:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

lezen LAN
Ah het was een fout.
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 11:55:56 #120
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164580658
quote:
99s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 11:53 schreef Slayage het volgende:
goed gesprek ook nav deze tweet ;)

GissiSim twitterde op zondag 14-08-2016 om 17:04:39 SDF just announced they will take al-Bab next and not Jarabulus. What does this mean? Here is my short hot take /1 https://t.co/9kglnnAKlU reageer retweet
Zijn analyse klopt imo
Say what?
pi_164580672
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 11:55 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Zijn analyse klopt imo
daar heeft het alle schijn van.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 12:04:54 #122
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164580848
ShirazMaher twitterde op dinsdag 16-08-2016 om 11:58:02 Amazing news. The @SyriaCivilDef have been nominated for the Nobel Peace Prize. Help them win by signing here: https://t.co/mchNv2R78F reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 12:18:07 #124
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164581097
Misverstand of de eerste tekenen van cordinatie?
Sandicapitano twitterde op dinsdag 16-08-2016 om 11:25:33 Report of heavy #US airstrikes comes from Al-Bab where #SDF is preparing for next offensive vs #ISIS #TwitterKurds https://t.co/lWG4FHZzkz reageer retweet
aerdt twitterde op dinsdag 16-08-2016 om 11:47:50 Now| #Russia is reportedly bombing #ISIS targets in al-Bab. Too far from #SAA frontlines, so likely in support of #SDF reageer retweet
Say what?
pi_164581249
ze hebben beide gezegd dat het eraan zat te komen dus zou best kunnen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164588197
Duitse overheid: Turkije werkt samen met terroristen.

Bron.

Zou het moddergooien zijn begonnen?

[ Bericht 9% gewijzigd door HSG op 16-08-2016 16:15:20 ]
mon citoyens vous serez unis.
pi_164590039
bm21_grad twitterde op dinsdag 16-08-2016 om 15:28:52 Tu-22M3s flying from Mozdok could only carry 5-8 tons of bombs, now flying from Hamedan they can carry 22 tons says expert Konstantin Sivkov reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164590391
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 16:09 schreef HSG het volgende:
Duitse overheid: Turkije werkt samen met terroristen.

Bron.

Zou het moddergooien zijn begonnen?
het is algemeen bekend dat turkije en de VS organisaties steunen die terroristisch zijn / zouden zijn. mbt de syrische rebellen.

zo steunt de VS ook direct met troepen op de grond de syrische tak van de PKK.

even als dat de russen direct/indirect hezbollah in syrie steunt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164590491
quote:
99s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 16:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

het is algemeen bekend dat turkije en de VS organisaties steunen die terroristisch zijn / zouden zijn. mbt de syrische rebellen.

zo steunt de VS ook direct met troepen op de grond de syrische tak van de PKK.

even als dat de russen direct/indirect hezbollah in syrie steunt.
Maar steunt Rusland Hezbollah door wapens, munitie en andere voorraden te leveren? Turkije doet dat namelijk wel met terroristische organisaties.
mon citoyens vous serez unis.
pi_164590542
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 16:52 schreef HSG het volgende:

[..]

Maar steunt Rusland Hezbollah door wapens, munitie en andere voorraden te leveren? Turkije doet dat namelijk wel met terroristische organisaties.
dude hezz bestuurt de nieuwste tanks van de russen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164590556
quote:
99s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 16:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

dude hezz bestuurt de nieuwste tanks van de russen
Misschien via via gekregen.
mon citoyens vous serez unis.
pi_164590624
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 16:54 schreef HSG het volgende:

[..]

Misschien via via gekregen.
tuurlijk via via zo gaat dat altijd, doet niks af aan het feit dat de russen het op zijn minst oogluikend toestaan, dus steunen. er was zelfs een rel met de israelisch meen ik hierover.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164591445
het verhaal van een insider die erbij was toen de breuk met nusra werd gepland en uitgevoerd door bagdadi zelf middels een list door te beweren dat hij handelde op orders van zawahiri.

deel 1 van een drie luik, komende week pas deel twee

quote:
Present At the Creation

The never-told-before story of the meeting that led to the creation of ISIS, as explained by an Islamic State insider.

By Harald Doornbos, Jenan Moussa
August 16, 2016


Since its creation, we have learned about the Islamic State from its enemies. Its story has largely been told by those fighting the group in Iraq and Syria, traumatized civilians who have escaped its brutal rule, and the occasional defector. That is about to change. This is the story of Abu Ahmad, a Syrian operative for the Islamic State who witnessed the group’s lightning expansion firsthand and spent months among its most notorious foreign fighters.

In this series of three articles, he provides unique insight into how Abu Bakr al-Baghdadi’s political scheming paved the way for the Islamic State’s expansion into Syria, al Qaeda’s efforts to stem the group’s rise, and the terrifying weapons in the arsenal of the self-proclaimed “caliphate.” Some names and details have been omitted to protect Abu Ahmad.

Abu Ahmad never hesitated in his embrace of the Syrian uprising. Born in a northern Syrian city to a conservative and religious Sunni Arab family, he was a student when the revolt began in March 2011, and joined the protests against President Bashar al-Assad from day one.

“With excitement in our hearts we saw [the uprising in] Egypt happening, followed by the revolution in Libya,” he said. “We hoped the wind of change would not pass our country.”

When the uprising became a full-fledged civil war by mid-2012, Abu Ahmad decided to take up arms and fight. He joined a jihadi-leaning rebel group, whose members were mostly Syrians but also included some foreign fighters from Europe and Central Asia. The composition of the brigades was in flux then — every couple of months, Abu Ahmad’s group would either change its name or unite with other jihadi rebels. But then the groups began to consolidate: In Spring 2013, Abu Ahmad chose to side with the Islamic State of Iraq and the Levant when it officially expanded into Syria, as tensions escalated between the jihadi group and the Nusra Front. The group would go on to proclaim itself a worldwide caliphate in June 2014, assuming the name “Islamic State” to reflect its global ambitions. To this day, Abu Ahmad is a serving member in the organization, with unique insight into the group’s behavior and its history.

Over the course of our more than 15 meetings with Abu Ahmad, we questioned him intensively about his knowledge of the jihadi group and his bona fides as one of the “soldiers of the caliphate.” Over a period of 10 months, we spent more than 100 hours with him. He patiently answered our questions on everything from how he ended up with the Islamic State, how the organization is organized, and the identity of the European foreign fighters within the group. Our interviews would go on for six hours a day, in week-long stretches.

Abu Ahmad took a great personal risk in talking to us. Because he is still with the Islamic State, we had to deliberately obscure some details about his life to protect his identity.

Abu Ahmad agreed to speak to us, he explained, for several reasons. Although he is still with the Islamic State, he doesn’t agree with everything the outfit does. He is attracted to the organization because he views it as the strongest Sunni group in the region. However, he is disappointed that it “has become too extreme,” blaming it for doing such things as crucifying, burning, and drowning its opponents and those who violate its rules.

For example, Abu Ahmad objected to a punishment that the Islamic State implemented in the northern Syrian city of al-Bab, where it put a cage in the middle of the city center, known as Freedom Square, to punish Syrian civilians guilty of minor crimes, such as selling cigarettes. The group, Abu Ahmad said, imprisoned Syrians in the cage for three days at a time, hanging a sign around their neck stating the crime that they had committed.

“Now the square is known as the Punishment Square,” he said. “I think this kind of harsh punishment is bad for us. It is making ISIS more feared than liked by Sunnis, which is not good at all.”

In the past, Abu Ahmad said, he had hoped the Islamic State would become “jihadi unifiers,” capable of bringing Sunni jihadis together under one banner. He admired the foreign fighters whom he knew, mainly young men from Belgium and the Netherlands who had traveled to Syria to fight jihad. They had all lived in rich and peaceful countries, and while tens of thousands of Syrians had paid large sums of money to be smuggled to Europe to escape the war, these jihadis voluntarily traveled in the exact opposite direction.

“These foreigners left their families, their houses, their lands and traveled all the way to help us here in Syria,” Abu Ahmad said. “So to support us they are truly sacrificing everything they have.”

But Abu Ahmad would soon sour on aspects of the jihadi group. First, the Islamic State has not brought jihadis together; on the contrary, tensions have risen with other groups, and he worried that “the rise of ISIS led to the breakup with the Nusra Front and the weakening of unified jihadi forces in Syria.”

Secondly, while some of the foreign fighters were men who led truly religious lives in Europe, he discovered another group that he took to thinking of as the “crazies.” These were mostly young Belgian and Dutch criminals of Moroccan descent, unemployed and from broken homes, who lived marginal lives in marginal suburbs of marginal cities. Most of these crazies had no idea about religion, and hardly any of them ever read the Quran. To them, fighting in Syria was either an adventure or a way to repent for their “sinful lives” in Europe’s bars and discos.

There was Abu Sayyaf, a jihadi from Belgium, who often talked about beheadings. He once asked his emir, Abu al-Atheer al Absi, if he could slaughter somebody. “I just want to carry a head,” Abu Sayyaf said. Locally he was known as al-thabah, or “the slayer.”

In war, the first victim is often the truth. The stories Abu Ahmad told us were so incredible, and so close to the seat of the Islamic State’s power, that we were determined to put his assertions to the test.

In order to do so, we set up a quiz for Abu Ahmad. He said that he knew many of the Dutch and Belgian fighters who had joined the Islamic State, so we prepared a list with roughly 50 photographs of jihadis from those countries who are known to have left for Syria. During a meeting with Abu Ahmad, we asked him to identify the men in the pictures.

Abu Ahmad’s answers confirmed that he had extensive knowledge about the European jihadis fighting for the Islamic State. In front of us — without access to the internet and with no outside help — Abu Ahmad went through the images, and correctly identified roughly 30 of the jihadis by name. In most cases, he would add some anecdotes about the fighter. For the other pictures, he said that he had not seen the people and did not know their names.

A behind-the-scenes photograph supplied by Abu Ahmad showing an Islamic State execution in the city of Palmyra.

Abu Ahmad showed us private photos and videos on his laptop of some Dutch, Belgian, and Central Asian fighters in Syria, which are not posted online. The only way that he could have had these images was through deep, personal experience within the jihadi community.

Abu Ahmad also proved that he had behind-the-scenes access to some of the Islamic State’s most spectacular acts of violence. After the jihadi group captured Palmyra in 2015, Abu Ahmad paid a visit to the desert city to witness a Game of Thrones-like setting for executions of the group’s opponents. One day in July 2015, two Islamic State members from Austria and Germany executed two people who they claimed were Syrian Army soldiers on the ancient city’s great colonnade. This was one of many executions in Palmyra; on July 4, the Islamic State released a video showing the bloody spectacle of teenage fighters executing 25 alleged Syrian soldiers in the city’s amphitheater.

Weeks before the official Islamic State video of the gruesome executions by the German and Austrian fighters went online, Abu Ahmad supplied us with a picture of the execution. The photograph not only shows the two prisoners moments before they are killed, but also shows two members of the Islamic State’s media unit capturing the horror scene. Never has the group published such a “behind-the-scenes” picture of one of its executions; it is not available online. The picture supplied by Abu Ahmad is truly unique — secretly taken by an insider.

Remarkably, one of the two cameramen in the photograph is Harry Sarfo, a German citizen who traveled to Syria to join the Islamic State. He said he subsequently became disillusioned with the group and fled back to Germany, where he is currently imprisoned. The New York Times profile of Sarfo claims that Islamic State members told Sarfo “to hold the group’s black flag and to walk again and again in front of the camera” as they filmed a propaganda video. The photograph supplied by Abu Ahmad, however, contradicts the narrative that Sarfo played a passive role in this production: While the video only shows him holding the black flag, the photograph shows that he was one of the two cameramen filming the killers who are about to execute the two Syrians.

Abu Ahmad has not just watched the growing war between Syria’s jihadis from afar — he witnessed its beginning up close. The split between the Nusra Front and the Islamic State was one of the most epochal events of the Syrian war; it resulted in a massive divide within the anti-Assad ranks and signaled the rise of a new jihadi force, led by Abu Bakr al-Baghdadi, that has come to overshadow al Qaeda.

Abu Ahmad had a front-row seat to how the jihadi world’s biggest divorce unfolded.

Islamic State leader Abu Bakr al-Baghdadi delivers a sermon during Friday prayer at a mosque in Mosul on July 5, 2014. (Photo by Al-Furqan Media/Anadolu Agency/Getty Images)

The caravan of the caliphate

In mid-April 2013, Abu Ahmad noticed a dark red-brown car pull up in front of the headquarters of Majlis Shura al-Mujahideen (MSM), a Syrian jihadi group led by Abu al-Atheer, in the northern Syrian town of Kafr Hamra.

One of Abu Ahmad’s friends, a jihadi commander, walked up to him and whispered in his ear: “Look carefully inside the vehicle.”

The car was nothing special: not new enough to attract attention but not a jalopy, either. It wasn’t armored and it did not have a license plate.

Inside the vehicle sat four men. Abu Ahmad recognized none of them. The man sitting behind the driver wore a folded black balaclava like a cap. On top of it was a black shawl, falling over his shoulders. He had a long beard. Except for the driver, all occupants held small machine guns on their laps.

PQ_doorn_2-2

Abu Ahmad could see that there was no extra security at the gate of the headquarters. As usual, just two armed fighters stood guard in front of the entrance. The internet connection at the headquarters was working normally. To him, there didn’t seem to be any sign that today was different from any other day.

But after the four men got out of the car and disappeared into the headquarters, the same jihadi commander walked up to him again and whispered “You have just seen Abu Bakr Al-Baghdadi.”

Since 2010, Baghdadi had been the leader of the Islamic State of Iraq (ISI), al Qaeda’s affiliate in that war-torn country. According to Baghdadi’s own account, he sent Abu Muhammad al-Jolani as his representative to Syria in 2011, instructing him to set up the Nusra Front to wage jihad there. Until the beginning of 2013, ISI and Nusra worked together. But Baghdadi wasn’t satisfied. He wanted to combine al Qaeda’s Iraqi and Syrian affiliates to create one outfit that stretched across both countries — with him, of course, as the leader.

Every morning, for five days in a row, the red-brown car dropped off Baghdadi and his deputy, Haji Bakr, at the headquarters of MSM in Kafr Hamra. Before sunset, the same car with the same driver would pick them up from the headquarters and take Baghdadi to a secret location for the night. The next morning, the car would come back to drop off Baghdadi and Bakr.





Over the course of those five days, inside the headquarters of MSM, Baghdadi talked extensively to a group of important jihadi leaders in Syria. These were some of the world’s most wanted men, all gathered in one room, sitting on mattresses and pillows on the ground. They were served breakfast and lunch: roasted or grilled chicken and french fries, tea, and soft drinks to wash it down. Baghdadi, the most wanted man in the world, drank either Pepsi or Mirinda, an orange-flavored soda.

In addition to Baghdadi, the participants included Abu al-Atheer, the emir of MSM; Abu Mesaab al-Masri, an Egyptian jihadi commander; Omar al Shishani, a leading Chechen jihadi who had come to Syria from Georgia; Abu al-Waleed al-Libi, a jihadi leader from Libya who had come to Syria; Abed al-Libi, an emir in the Libyan Katibat al-Battar group; two Nusra intelligence chiefs; and Haji Bakr, Baghdadi’s second in command.

Abu Ahmad was fascinated by the congregation of so many senior commanders. During breaks in the talks, he would walk around the headquarters, speaking to people who attended the meeting. Abu Ahmad was full of questions: Why did Baghdadi come from Iraq to Syria? Why did all these commanders and emirs meet with him? And what was so important that Baghdadi himself discussed for days on end?

The answer to Abu Ahmad’s questions could be found in a speech made by Baghdadi, shortly before the Kafr Hamra meeting. On April 8, 2013, Baghdadi announced that his organization had expanded into Syria. All jihadi factions there — including Nusra — had to submit to his control. “So we declare while relying on Allah: The cancellation of the name Islamic State of Iraq and the cancellation of the name Jabhat al-Nusra, and gathering them under one name, the Islamic State in Iraq and al-Sham,” he intoned.

“The sheikh is here to convince everybody to abandon Jabhat al-Nusra and al-Jolani,” one of the participants in the talks told Abu Ahmad. “Instead, everybody should join him and unite under the banner of ISIS, which soon will become a state.”

The Islamic State's fighters in Syria (from left to right): Abu al-Atheer, Abu Ahmad’s “emir”; Abu Shishan al-Belgiki, a Belgian citizen of Chechen origin; Abu Tamima, a French jihadist; and Omar al-Shishani, an infamous Chechen jihadist who rose to be one of the top commanders in the organization.

The al Qaeda allegiance lie

Baghdadi, however, faced one big problem in realizing his goal. The assembled emirs explained to the ISI chief that most of them had sworn allegiance to Ayman al-Zawahiri, Osama bin Laden’s chosen successor and the leader of al Qaeda. How could they suddenly abandon Zawahiri and al Qaeda and switch to Baghdadi?

According to Abu Ahmad, they asked Baghdadi during the meeting: Have you pledged allegiance to Zawahiri?

Baghdadi told them that he had indeed pledged allegiance, but hadn’t declared it publicly, per Zawahiri’s request. But Baghdadi assured the men that he was acting under the command of the al Qaeda leader.

The jihadi leaders had no way to check if this claim was true. Zawahiri was perhaps the most difficult person in the world to contact — he had not been seen in public in years, and is still in hiding, most probably somewhere in Pakistan or Afghanistan.

With Zawahiri unable to mediate the dispute himself, the jihadi leaders had to make up their own minds. If Baghdadi acted on behalf of Zawahiri, there was no doubt they had to follow the order to join ISIS. But if Baghdadi was freelancing, his plan to take over Nusra and other groups was an act of mutiny. It would divide al Qaeda and create fitna, or strife, between all the jihadi armies.

So the commanders gave Baghdadi a conditional allegiance. “They said to him: ‘If it is true what you are saying, then we will support you,’” Abu Ahmad told us.

Baghdadi also spoke about the creation of an Islamic state in Syria. It was important, he said, because Muslims needed to have a dawla, or state. Baghdadi wanted Muslims to have their own territory, from where they could work and eventually conquer the world.

The participants differed greatly about the idea of creating a state in Syria. Throughout its existence, al Qaeda had worked in the shadows as a nonstate actor. It did not openly control any territory, instead committing acts of violence from undisclosed locations. Remaining a clandestine organization had a huge advantage: It was very difficult for the enemy to find, attack, or destroy them. But by creating a state, the jihadi leaders argued during the meeting, it would be extremely easy for the enemy to find and attack them. A state with a defined territory and institutions was a sitting duck.

Abu al-Atheer, the MSM emir, had already told his fighters before the arrival of Baghdadi that he was very much against declaring a state. “Some people are talking about this unwise idea,” Atheer told his men. “What kind of madman declares a state during this time of war?!”

Omar al-Shishani, the leader of the Chechen jihadis, was equally hesitant about the idea of creating a state, said Abu Ahmad. There was a reason why Osama bin Laden had been hiding all these years — to avoid getting killed by the Americans. Declaring a state would be an open invitation to the enemy to attack them.

Despite the hesitation of many, Baghdadi persisted. Creating and running a state was of paramount importance to him. Up to this point, jihadis ran around without controlling their own territory. Baghdadi argued for borders, a citizenry, institutions, and a functioning bureaucracy. Abu Ahmad summed up Baghdadi’s pitch: “If such an Islamic state could survive its initial phase, it was there to stay forever.”

Baghdadi had another persuasive argument: A state would offer a home to Muslims from all over the world. Because al Qaeda had always lurked in the shadows, it was difficult for ordinary Muslims to sign up. But an Islamic state, Baghdadi argued, could attract thousands, even millions, of like-minded jihadis. It would be a magnet. “Baghdadi and other jihadi leaders,” said Abu Ahmad, “would compare this to Prophet Muhammad’s migration, or hijrah, from Mecca to Medina to escape prosecution.”

The assembled jihadi leaders extensively discussed how a state would function, how it would deal with its population, what its aim would be, and its stance toward religious minorities.

After days of talking, every participant — including initial skeptics Atheer, Shishani, and the two Nusra Front intelligence officials — agreed with Baghdadi’s plan. The only condition they wanted from him was this: The newly created state must be declared in full cooperation with Nusra and Ahrar al-Sham, another jihadi rebel group. Baghdadi agreed to these terms.

The next step was, on the spot, to pledge allegiance.

One by one they stood in front of Baghdadi, shaking his hand and repeating the following words: “I pledge my allegiance to the Emir of the Faithful, Abu Bakr al-Baghdadi al-Qurashi, for compliance and obedience, in vigor and impulsion, abjectness and abundance, and in favoring his preference to mine, and not contending the orders of his trustees, unless I witness manifest disbelief.”

Then Baghdadi asked each commander to bring in some of his fighters. Abu al-Atheer, the MSM commander, invited Belgian, Dutch, and French fighters who were under his command to the occasion. Among the foreigners who personally met Baghdadi and pledged allegiance were Abu Sayyaf, known as “the slayer”; Abu Zubair, a Belgian jihadi; Abu Tameema al-Fransi, a French jihadi killed in July 2014; and Abu Shishan-al-Belgiki, a handsome blond jihadi with a Chechen background wanted in Belgium, his home country, for possible participation in beheadings.

Later that day, the Europeans — who until recently mostly had been small-time criminals in Amsterdam, Brussels, or Paris — enthusiastically told everybody how they pledged bayah to Baghdadi.

Many others followed suit. Our narrator, Abu Ahmad, would offer bayah two days later to Abu al-Atheer.

comingtuesday2

The switch from ISI to ISIS meant that all groups or factions who had joined ISIS would cease to exist in name. For the Nusra Front and its leader, Abu Muhammad al-Jolani, this development was a potential disaster; it could mean the end of their influence in the world’s most important jihadi battleground. Jolani ordered Nusra fighters not to join ISIS but wait until al-Zawahiri published a ruling on who should lead the jihad in Syria.

A large majority of Nusra commanders and fighters in Syria didn’t listen. When Abu Ahmad visited Aleppo only weeks later, some 90 percent of the Nusra fighters in the city had already joined ISIS.

Baghdadi’s new soldiers ordered the few remaining Nusra Front loyalists out of the al-Oyoun Hospital, which had been until then the main Nusra base in the city. “You must leave; we are from al-dawla [the state] and we hold a clear majority among the fighters,” they told the Nusra men, according to Abu Ahmad. “So this headquarters now belongs to us.”

Everywhere in northern Syria, ISIS seized Nusra headquarters, ammunition caches, and weapons stores. Amazingly, al Qaeda’s affiliate in Syria was suddenly fighting for its existence. A new age had begun — the age of the Islamic State.
http://foreignpolicy.com/2016/08/16/present-at-the-creation/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164591689


[ Bericht 65% gewijzigd door Slayage op 16-08-2016 18:09:40 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164596799
PDChina twitterde op dinsdag 16-08-2016 om 19:20:41 Senior #PLA official pays visit to #Syria to enhance co-op b/w the 2 countries' militaries https://t.co/koXazsZdn4 https://t.co/ymDir9HYtC reageer retweet
pi_164598437
quote:
99s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 17:30 schreef Slayage het volgende:
het verhaal van een insider die erbij was toen de breuk met nusra werd gepland en uitgevoerd door bagdadi zelf middels een list door te beweren dat hij handelde op orders van zawahiri.

deel 1 van een drie luik, komende week pas deel twee

[..]

Interessante shit. Deel 2 ook posten hier!
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 21:17:20 #137
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164599378
China _O_ _O_

Chinese military to provide ‘aid and training assistance’ to Syrian government

quote:
High-level PLA officer says China to continue exchanges and cooperation with Syrian military

The Chinese military will provide aid and training assistance to the Syrian government, as a Chinese military envoy agreed with Syrian defence minister in Damascus on Sunday.
The latest move is another step taken by Beijing to strengthen engagement in the Middle East. Beijing appointed Xie Xiaoyan, its former ambassador to Iran, as its special envoy to Syria in March.

The Chinese military delegation to Syria, headed by rear admiral Guan Youfei, director of international cooperation at the Central Military Commission, met Fahd Jassem al-Freij, Syrian vice prime minister and minister of defence, Xinhua reported on Tuesday.
China’s appointment of Syria envoy to boost involvement in Middle East and protect regional interests, say analysts

“They reached consensus on enhancing personnel training, and Chinese military offering humanitarian aid to Syria,” the Xinhua report said without given more details.
Rear Admiral Guan Youfei, head of China military delegation to Syria. Photo: SCMP Pictures
Al-Freij thanked the Chinese government and military for their help, while Guan said the Chinese military was willing to continue exchanges and cooperation with the Syrian military.
Guan also met Lieutenant General Sergei Chvarkov, chief of the Russian centre for reconciliation of opposing sides in Syria on Monday.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164603160
quote:
Als die nou ook even meehelpen met bombarderen....
mon citoyens vous serez unis.
pi_164609436
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 22:32 schreef HSG het volgende:

[..]

Als die nou ook even meehelpen met bombarderen....
misschien dat het dan wel opschiet :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164609460
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 21:01 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Interessante shit. Deel 2 ook posten hier!
het is dat iemand op mijn twitterfeed ernaar linkte en ik heb meestal problemen met het lezen van FT artikelen. hopelijk lukt het :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Redactie Frontpage woensdag 17 augustus 2016 @ 08:06:59 #141
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_164613308
Irak gaat eindelijk de varkens executeren die meededen aan het Camp Speicher massacre:
https://www.almasdarnews.(...)4-speicher-massacre/
Ta mre
El Coo
ウイスキー
  Redactie Frontpage woensdag 17 augustus 2016 @ 08:14:04 #142
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_164613336
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 12:18 schreef UpsideDown het volgende:
Misverstand of de eerste tekenen van cordinatie?
Sandicapitano twitterde op dinsdag 16-08-2016 om 11:25:33 Report of heavy #US airstrikes comes from Al-Bab where #SDF is preparing for next offensive vs #ISIS #TwitterKurds https://t.co/lWG4FHZzkz reageer retweet
aerdt twitterde op dinsdag 16-08-2016 om 11:47:50 Now| #Russia is reportedly bombing #ISIS targets in al-Bab. Too far from #SAA frontlines, so likely in support of #SDF reageer retweet
Super dat de Russen de SDF nu ook bijstaan.
Ta mre
El Coo
ウイスキー
  Redactie Frontpage woensdag 17 augustus 2016 @ 08:16:58 #143
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_164613351
quote:
99s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 17:30 schreef Slayage het volgende:
het verhaal van een insider die erbij was toen de breuk met nusra werd gepland en uitgevoerd door bagdadi zelf middels een list door te beweren dat hij handelde op orders van zawahiri.

deel 1 van een drie luik, komende week pas deel twee

[..]

Bedankt voor het plaatsen! Interessant leesvoer.
Ta mre
El Coo
ウイスキー
pi_164613863
quote:
99s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 00:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

misschien dat het dan wel opschiet :')
Denk het wel want een ding is zeker.... China heeft geld.
mon citoyens vous serez unis.
pi_164613895
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 16:52 schreef HSG het volgende:

[..]

Maar steunt Rusland Hezbollah door wapens, munitie en andere voorraden te leveren? Turkije doet dat namelijk wel met terroristische organisaties.
Mwah daar ga ik wel van uit hoor. VS doet het ook met SDF en Rusland met Hezbollah. Saudi met IS... En Turkije dus ook weer op zijn beurt.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_164613988
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 09:19 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Mwah daar ga ik wel van uit hoor. VS doet het ook met SDF en Rusland met Hezbollah. Saudi met IS... En Turkije dus ook weer op zijn beurt.
Ik dacht Iran met Hezbollah.
mon citoyens vous serez unis.
pi_164614167
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 09:19 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Mwah daar ga ik wel van uit hoor. VS doet het ook met SDF en Rusland met Hezbollah. Saudi met IS... En Turkije dus ook weer op zijn beurt.
Raar dat Turkije IS steunt de bevolking van Turkije leek mij op vakantie in Alanya en Bodrum vrij modern, turkse meisjes met rokjes, mannen met tatoeages. Vond eerder de Egyptenaren radicaler tijdens mijn vakantie in Caro. Blijkbaar vergist. ;(
pi_164614368
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 09:26 schreef HSG het volgende:

[..]

Ik dacht Iran met Hezbollah.
Eh ja Iran bedoel ik ook. Maar aangezien die ook steeds nauwer samenwerken gaan die wapens wel prima rond geloof ik.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_164615585
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 09:17 schreef HSG het volgende:

[..]

Denk het wel want een ding is zeker.... China heeft geld.
sterker nog de chinezen steunen de russen al geruime tijd financieel mbt syrie ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164615627
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 09:38 schreef Charleville het volgende:

[..]

Raar dat Turkije IS steunt de bevolking van Turkije leek mij op vakantie in Alanya en Bodrum vrij modern, turkse meisjes met rokjes, mannen met tatoeages. Vond eerder de Egyptenaren radicaler tijdens mijn vakantie in Caro. Blijkbaar vergist. ;(
het zijn twee verschillende dingen, ene is internationale politiek, waarin elke vorm van coalitie geoorloofd is om je belangen te dienen en het andere is de bevolking van een land met heel veel verschillende gezichten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 17 augustus 2016 @ 11:43:52 #151
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164616395
VivaRevolt twitterde op woensdag 17-08-2016 om 01:08:39 YPG is amassing forces near Arima reageer retweet
Tutomap twitterde op woensdag 17-08-2016 om 11:06:17 #SDF advance in S #Manbij & regain #kajaliheavy clash in S & W#Syria #منبج #الکجلي map in https://t.co/apmL07jthq https://t.co/YxouPSQFxG reageer retweet

WSJ twitterde op dinsdag 16-08-2016 om 02:04:05 U.S.-backed forces aim at another Syrian town https://t.co/CpLklsUYOl 🔓 reageer retweet
Say what?
pi_164616856
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 22:32 schreef HSG het volgende:

[..]

Als die nou ook even meehelpen met bombarderen....
Met alleen luchtaanvallen ga je maar heel beperkt iets voor elkaar krijgen. Kijk maar naar hoe geweldig Saoedi-Arabi het doet in Jemen.
pi_164617105
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 12:07 schreef drexciya het volgende:

[..]

Met alleen luchtaanvallen ga je maar heel beperkt iets voor elkaar krijgen. Kijk maar naar hoe geweldig Saoedi-Arabi het doet in Jemen.
Met SA is het een ander verhaal. Die mogen van mij part daar gigantisch afgaan.
mon citoyens vous serez unis.
pi_164617194
Zoals verwacht gaan ze richting Al-Bab...

Vraag me af wat de bedoeling met Jerablus is nu. Gaat FSA vanuit Azaz/al-Rai richting Jerablus? (Hebben ze berhaupt wel genoeg aantallen om zoiets te bereiken?)
  woensdag 17 augustus 2016 @ 12:25:05 #155
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164617232
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 12:23 schreef zarGon het volgende:
Zoals verwacht gaan ze richting Al-Bab...

Vraag me af wat de bedoeling met Jerablus is nu. Gaat FSA vanuit Azaz/al-Rai richting Jerablus? (Hebben ze berhaupt wel genoeg aantallen om zoiets te bereiken?)
Jerabalus laten ze met rust. Door Al Bab in te nemen kunnen ze ook de aansluiting met het Afrin canton maken met als bijkomend voordeel het uit de buurt blijven van de Turkse artillerie installaties.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  woensdag 17 augustus 2016 @ 12:26:12 #156
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164617248
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 12:23 schreef zarGon het volgende:
Zoals verwacht gaan ze richting Al-Bab...

Vraag me af wat de bedoeling met Jerablus is nu. Gaat FSA vanuit Azaz/al-Rai richting Jerablus? (Hebben ze berhaupt wel genoeg aantallen om zoiets te bereiken?)
Nee, dat kunnen ze niet.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164617362
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 12:25 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Jerabalus laten ze met rust. Door Al Bab in te nemen kunnen ze ook de aansluiting met het Afrin canton maken met als bijkomend voordeel het uit de buurt blijven van de Turkse artillerie installaties.
Vraag me af wat SAA daar nou zou van vinden. Dat Al-Bab wordt ingenomen en de kantons met elkaar zijn verbonden.
pi_164618148
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 12:32 schreef zarGon het volgende:

[..]

Vraag me af wat SAA daar nou zou van vinden. Dat Al-Bab wordt ingenomen en de kantons met elkaar zijn verbonden.
op de lange termijn een uitdaging, omdat het een steeds grotere machtsblok aan het worden is, maar op de korte termijn zijn er toch voordelen voor assad, omdat de rebellen nog verder verdeeld worden, omdat steeds meer en meer mensen bij het sdf gaan.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 17 augustus 2016 @ 13:29:50 #159
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164618308
quote:
99s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 17:30 schreef Slayage het volgende:
het verhaal van een insider die erbij was toen de breuk met nusra werd gepland en uitgevoerd door bagdadi zelf middels een list door te beweren dat hij handelde op orders van zawahiri.

deel 1 van een drie luik, komende week pas deel twee

[..]

Hoe is de uiteindelijke breuk met de Nusra Front dan weer gebeurd? Die knakker speelde trouwens wel hoog spel. No way dat hij onder de autoriteit van AQ handelde, dit was zijn eigen spelletje. Ze hadden hem ook kunnen vermoorden.
pi_164618395
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 13:29 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Hoe is de uiteindelijke breuk met de Nusra Front dan weer gebeurd?
gulani (de officiele afgevaardige van zarqawi) accepteerde het leiderschap/power grab van baghdadi niet. de rest is geschiedenis. denk dat het volgende artikel daarop in zal gaan.

quote:
Die knakker speelde trouwens wel hoog spel. No way dat hij onder de autoriteit van AQ handelde, dit was zijn eigen spelletje. Ze hadden hem ook kunnen vermoorden.
het was ook verraad uiteraard, maar kennelijk heeft hij ze op de een of andere manier weten te overtuigen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 17 augustus 2016 @ 17:12:32 #161
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164624041
Meanwhile in Egypt:

quote:
Tons of explosives buried by the Nazis in Egypt’s Sinai peninsula are now in danger of being re-used as Islamic State and other jihadi groups are digging up the desert to uncover this massive cache, the NEWSWEEK reported.

Reports confirmed that jihadists use the munitions as materials for making bombs, IEDs and other weapons.

Up to 17 million landmines are estimated to be buried in an arid area in Egypt’s northwest around the battleground of Al-Alamein battle, which took place between the Axis powers and Allied forces in 1942.

In 2004, a notorious jihadi group known as Ansar Beit al-Maqdis (which later pledged allegiance to ISIS), massacred 34 people in the resort city of Taba. The explosives used in the bloody attack were reportedly harvested from old mines.

In July 2015, ISIS-affiliated militants launched a wave of suicide bombings and attacks on Egyptian Army outposts, killing nearly 100 servicemen and civilians.

Egyptian authorities accused Hamas of smuggling weapons and ammunition to jihadi group following the overthrow of former president Mohammed Morsi.
https://www.almasdarnews.(...)ttack-egyptian-army/

Altijd die moffen weer.
pi_164624805
part deux van het stuk van harald doornbos

quote:
How the Islamic State Seized a Chemical Weapons Stockpile
When jihadists captured a Syrian military base, they found a cache of some of the world’s most dangerous weapons buried in its bunkers. In Part II of an exclusive series, an Islamic State member explains how they eventually fell into the hands of the self-styled “caliphate.”

By Harald Doornbos, Jenan Moussa
August 17, 2016


Since its creation, we have learned about the Islamic State from its enemies. Its story has largely been told by those fighting the group in Iraq and Syria, traumatized civilians who have escaped its brutal rule, and the occasional defector. That is about to change. This is the story of Abu Ahmad, a Syrian operative for the Islamic State who witnessed the group’s lightning expansion firsthand and spent months among its most notorious foreign fighters.

In this series of three articles, he provides unique insight into how Abu Bakr al-Baghdadi’s political scheming paved the way for its expansion into Syria, al Qaeda’s efforts to stem the group’s rise, and the terrifying weapons in the arsenal of the self-proclaimed “caliphate.” Some names and details have been omitted to protect Abu Ahmad. Read part one here.

Abu Ahmed told us how the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIS) came to acquire some of the world’s most fearsome weapons, which were claimed as spoils of war from Syrian President Bashar al-Assad’s forces months before its creation.

Roughly four months before the split between the Nusra Front and ISIS, in December 2012, dozens of Syrian jihadi fighters climbed a hill toward Regiment 111 — a large army base near the town of Darat Izza, in northern Syria. That town had been taken roughly five months earlier by a coalition of rebel groups. But while they had besieged Regiment 111 since the summer of 2012, they still had not succeeded in capturing the base from the troops loyal to President Assad.

The weather had turned bad in winter, however, making it more difficult for the Syrian Air Force to hold off the rebels with airstrikes. Moreover, the base was huge, sprawling over almost 500 acres, and difficult to protect from all approaches.

Syrian Army soldiers inside Regiment 111 successfully defended their base during the first rebel attack in early November 2012, killing 18 Nusra fighters in the process. But the cold December wind only fortified the rebels’ resolve. The base was a goldmine: home to guns, artillery, ammunition, and vehicles. And deep inside Regiment 111’s bunkers lay something even more valuable — a cache of chemical weapons.

Jihadists looting the weapons stockpiles in the Syrian army base known as Regiment 111, shown here in a still shot taken from a video posted online.

The attack was led by the Nusra Front and supported mainly by Kataib Muhajiri al-Sham, a unit within Liwa al-Islam; Majlis Shura al-Mujahideen; and Katibat al-Battar, which consisted largely of Libyan jihadis. The fighters knew that the base possessed ammunition and other weapons, but did not know in advance it contained chemical weapons.

As the rebels climbed the hills near Regiment 111, intense fighting erupted. “That day, all of us were full of excitement and revenge,” Abu Ahmad told us. “Everybody wanted to avenge the 18 Nusra brothers who were martyred during the first attack. People were screaming: ‘This time we will conquer it!’”

Within a day, the combined jihadi forces had broken through the lines of the Syrian Army. Shortly after, Regiment 111 was fully under jihadi control. They found large stocks of weapons, ammunition and, to their surprise, chemical agents. They were, according to Abu Ahmad, mainly barrels filled with chlorine, sarin, and mustard gas.

What followed was the distribution of the war spoils. Everybody took some ammunition and weapons. But only the Nusra Front seized the chemical weapons. Abu Ahmad watched as the al Qaeda affiliate called in 10 large cargo trucks, loaded 15 containers with chlorine and sarin gas, and drove them away to an unknown destination. He did not see what happened to the mustard gas.

Three months later, both the Syrian government and rebel groups reported an attack in Khan al-Assal, near Aleppo. The international media said that 26 people had been killed, among them 16 regime soldiers and 10 civilians. Both the Syrian regime and opposition claimed that chemical weapons had been used — and both accused the other of having carried out one of the first chemical weapons attacks in the Syrian war.

Abu Ahmad kept his mouth shut in public, but privately he and some of his Syrian jihadi comrades discussed the matter. Although they did not have any evidence, they wondered whether the material used in the Khan al-Assal attack had been taken from Regiment 111. He knew he couldn’t ask Abu al-Atheer for clarification. By now he had learned one of the golden rules of the secretive jihadi movement: When it’s none of your business, keep quiet.

“Among our people, it is not done to ask,” Abu Ahmad told us.

Dutch-Turkish jihadi Salih Yilmaz justifies the use of chemical weapons in response to a question posed to him on his blog and responds to a critique of the Islamic State by saying the jihadist group seized its chemical weapons stockpiles from its opponents.

That would be the end of the issue for the next eight months. Beginning in April 2013, Abu Ahmad and his comrades would be preoccupied with Abu Bakr al-Baghdadi’s expansion into Syria, and the escalating tensions between the newly-created ISIS and the Nusra Front. It was a confused time in the Syrian jihadi world: Many factions within the Nusra Front were breaking off to join ISIS, while the al Qaeda affiliate worked feverishly to maintain loyalty within its ranks. Territory, bases, and weapons were up for grabs like never before.

But in mid-August 2013, Abu Ahmed received news that made him think that ISIS had emerged from the split with the Nusra Front in possession of the chemical weapons seized at Regiment 111 — and that it was now using them against its enemies.

Out of the blue, Abu al-Atheer, the man to whom Abu Ahmed had pledged loyalty — and who had in turn pledged loyalty directly to Baghdadi — told his own commanders that ISIS had twice used chemicals during attacks against the Syrian Army. The announcement came during a normal conversation between Abu al-Atheer and his men; the ISIS commander told the story happily and proudly.

“The brothers sent a car bomb with chemicals to a [Syrian Army] checkpoint near al-Hamra village in Hama,” Abu al-Atheer claimed, as they sat in their headquarters.

Al-Hamra is located roughly 20 miles northeast of the city of Hama. It is still controlled by forces loyal to the Syrian government.

Abu al-Atheer spoke of another ISIS chemical attack. “We also used one car bomb filled with chemicals against regime forces near to Menagh Airbase,” he said. Menagh Airbase is located roughly 20 miles north of Aleppo. After a year-long siege, on Aug. 5, 2013, Menagh Airbase was eventually overrun by jihadis led by ISIS.

Again, Abu Ahmed thought back to that cold December day when jihadi fighters overran Regiment 111. Were these the same chemical weapons that he and his comrades had found stockpiled in the base back then?

Whether they are or not, the Islamic State appears to still have these weapons in their arsenal. More than two years later, on Oct. 6, 2015, the New York Times published an article describing how the Islamic State used chemical weapons against moderate rebel fighters in the northern town of Marea. According to the Times, the group fired projectiles that delivered “sulfur mustard.” This substance is more commonly known as mustard gas.

The Dutch-Turkish jihadi Salih Yilmaz, a former soldier in the Dutch Army who has joined IS, admitted on Aug. 31, 2015, on his now defunct blog that Islamic State indeed used chemical weapons there. Yilmaz was asked by a reader of his blog “why did they accuse [the Islamic State] of recently using chemical weapons in Aleppo province?”

Yilmaz responded by writing: “Where do you think IS got their chemical weapons from? From our enemies — and thus we use their own weapons against them.”
http://foreignpolicy.com/(...)&utm_campaign=buffer
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164625050
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 17:12 schreef Richestorags het volgende:
Meanwhile in Egypt:

[..]

https://www.almasdarnews.(...)ttack-egyptian-army/

Altijd die moffen weer.
wtf! :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164625195
BosnjoBoy twitterde op woensdag 17-08-2016 om 17:52:07 @BosnjoBoy (24) After Khanaser, a new front about to open, 5 groups (4 FSA) will participate. Attack is 5x larger https://t.co/ZhEh0fBN6e reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164631672
Het kaartje in dit recente artikel http://www.moonofalabama.(...)leppo-.html#comments op een, sowieso boeiende site voor een wat andere blik op Syri, Jemen en het Midden-Oosten, heeft wel een hoge amusementswaarde; let op het aantal hospitaals in Aleppo:
pi_164647126
opmerkelijk hoeveel de media los kan maken en krachtig kan zijn. uiteraard is het een drama, maar voor Syrie is niets nieuws noch iets uitzonderlijks, maar toch omdat er in dit geval een video bij is die de reactie van het kind showt raakt het mensen op de een of andere manier.

quote:
The Boy in the Ambulance

Silent and in shock, a child rescued after a reported airstrike becomes the face of Aleppo
Hitting the play button begins a scene that has played out in Syria thousands of times over the past five years. It’s dark and men are frantically yelling. A young child in shorts is passed between the arms of his rescuers from a building. He’s caked in dust. The left side of his face is smeared with blood.

He doesn’t make a sound.

The man on the ground, in a yellow vest, holds him tight as he walks away. The boy wraps his right arm around the man’s shoulder as he’s whisked into a waiting ambulance. He looks back outside as he’s placed on an orange seat, alone, next to orange cabinets and an orange first aid kit.

He doesn’t make a sound.

The man who carried him in bends down to get a walkie talkie and then leaves. Another man with a camera focuses on the boy. He’s wearing shorts and a t-shirt with a cartoon character. His hands are placed calmly on his thighs. His right eye is wide open, the other eye less so. He looks to the doors of the ambulance, toward the voices. He blinks and looks away.

In a moment of pure horror, the boy lifts his left hand to his face, runs his fingers through his hair and then back down the side of his face before dropping it down. He looks at the palm of his hand and, unsure what to do, turns it over and wipes it on the seat. He feels the seat from front to back, front to back.

He doesn’t make a sound.

That was just the first 37 seconds of footage shared on Aug. 17 by the Aleppo Media Center, reportedly showing the immediate aftermath of an apparent airstrike in a neighborhood of the northern city of Aleppo, which for years has been a battleground between government and rebel forces. The footage and a picture of the boy were shared widely online in the hours that followed. A name and age of the boy began to circulate. Suspicions about the perpetrator did, too. A lot of details were unclear.

His silence instantly resonates with those who watch the footage. His daze is enough to reduce a viewer to tears. The realizations begin to set in that he should be crying. That he should be surrounded by someone he knows. That he is a survivor, saved by brave first-responders. That he should be anywhere else than in the back of an ambulance by himself.

The video comes just days after more than a dozen doctors who remain in the rebel-held side of Aleppo wrote a letter to President Obama, asking for aid for the civilians who are trapped. “We do not need tears or sympathy or even prayers,” the letter reads. “We need your action.”

After focusing on the boy, the footage then shows a girl wearing pink who had been placed in the ambulance. Another boy is carried in to join them. Later, a bloodied man in a white tank top is helped from the building, with blood all over his face. He is lead into the ambulance before the doors close. In the video’s final moments, a body is removed from the rubble on an orange stretcher as men shout Allahu Akhbar. It’s not clear whether that person was dead or alive.

Devastating pictures and footage from Syria are common now. Bloodied children are pulled out from underneath a sea of rubble. Men and women are hurried from the scene. Ambulances arrive empty and leave full. Bodies pile up. The next day brings the same thing.

But this is unique. It’s that he is alive. It’s that he is, to a point, aware. It’s his face. It cannot be unseen.
http://time.com/4456905/aleppo-syria-boy-ambulance/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164647159
ze hebben weer eens mot

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 18-08-2016 om 13:00:18 Airstrikes reported for the first time on Kurdish positions in #Hasakah during clashes with Regime forces. https://t.co/fGJQxax3Sc reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164647202
quote:
2s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 13:01 schreef Slayage het volgende:
ze hebben weer eens mot

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 18-08-2016 om 13:00:18 Airstrikes reported for the first time on Kurdish positions in #Hasakah during clashes with Regime forces. https://t.co/fGJQxax3Sc reageer retweet
Wat denkt SAA hiermee te winnen?

Snap niet waarom ze elkaar aanvallen in die regio.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 18-08-2016 13:06:35 ]
pi_164647271
quote:
1s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 13:05 schreef zarGon het volgende:

[..]

Wat denkt SAA hiermee te winnen?

Snap niet waarom ze elkaar aanvallen in die regio.
sinds het begin van de opstand leven ze op gespannen voet. zo nu en dan lopen de spanningen op en wordt er over en weer geschoten soms zelfs artillerie ingezet en nu zelfs een luchtaanval ergens op. het regime lijkt in de koerdische gebieden uitgespeeld, maar ze accepteren het simpelweg (nog) niet, omdat assad heel het land weer gaat veroveren! meestal duurt het niet zo gek lang deze dingen tussen de twee kampen.

tegenstrijdige belangen? assad wil de baas zijn en de koerden willen de baas zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164647395
sayed_ridha twitterde op donderdag 18-08-2016 om 11:30:41 Syrian Army repelled large assault by IS on Nasrallah axis north of Kweires Airbase east of Aleppo reageer retweet
Je gaat opent een offensief terwijl je elders van alle kanten wordt afgeslacht. :') Typisch IS weer.
mon citoyens vous serez unis.
pi_164647601
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 13:19 schreef HSG het volgende:
sayed_ridha twitterde op donderdag 18-08-2016 om 11:30:41 Syrian Army repelled large assault by IS on Nasrallah axis north of Kweires Airbase east of Aleppo reageer retweet
Je gaat opent een offensief terwijl je elders van alle kanten wordt afgeslacht. :') Typisch IS weer.
ik zag dit ook gisteren langs komen en ik dacht: wat is deze? :')

hun counter bij ar rai is gisteren ook afgeslagen. bij mosul zijn ze een enorm gebied kwijtgeraakt. gaat niet zo best iig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164647653
quote:
99s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 13:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik zag dit ook gisteren langs komen en ik dacht: wat is deze? :')

hun counter bij ar rai is gisteren ook afgeslagen. bij mosul zijn ze een enorm gebied kwijtgeraakt. gaat niet zo best iig.
Hun ervaren commandanten zijn dood, hun ervaren strijders zijn afgemaakt, hun toevoeren worden platgebombardeerd, ze worden afgeslacht, weinig eten en drinken, ect ect.

Het enige wat ze nog over hebben zijn groentjes die niet weten hoe ze leiding moeten geven en jonkies die denken dat jihad iets stoers is omdat ze dan een AK47 mogen dragen.
mon citoyens vous serez unis.
pi_164648583
part drie van het stuk van harald doornbos

quote:
The Greatest Divorce In the Jihadi World

Al Qaeda wasn't about to take ISIS's defection from its ranks lying down. In Part III of an exclusive series, an Islamic State insider describes the events that led to civil war within the anti-Assad ranks.

By Harald Doornbos, Jenan Moussa
August 18, 2016

Since its creation, we have learned about the Islamic State from its enemies. Its story has largely been told by those fighting the group in Iraq and Syria, traumatized civilians who have escaped its brutal rule, and the occasional defector. That is about to change. This is the story of Abu Ahmad, a Syrian operative for the Islamic State who witnessed the group's lightning expansion firsthand and spent months among its most notorious foreign fighters.

In this series of three articles, he provides unique insight into how Abu Bakr al-Baghdadi's political scheming paved the way for its expansion into Syria, al Qaeda's efforts to stem the group's rise, and the terrifying weapons in the arsenal of the self-proclaimed "caliphate." Some names and details have been omitted to protect Abu Ahmad. Read part one here and two here.

It was May 2013, and the newly formed Islamic State in Iraq and the Levant was intent on cementing its status as the world's most fearsome jihadi force. But before it could do so -- or use the new cache of chemical weapons it had obtained -- it would have to contend with a new challenge from senior al Qaeda figures.

Al Qaeda's senior leadership was not about to accept Abu Bakr al-Baghdadi's claim to authority -- particularly in light of his brazen lie that he had been instructed to do so by al Qaeda leader Ayman-al Zawahiri. One month after the historic meeting between the ISIS chief and other jihadi leaders in Kafr Hamra, a small group of men, including a few armed guards, secretly traveled in a couple of vehicles through Syria. Fearing that they might be discovered by Baghdadi's loyalists or targeted by the Syrian regime, they moved quietly and carefully.

This group was called Lajnat Khorasan, or the "Khorasan Committee." Its members had emerged from their underground lairs in Afghanistan and Pakistan and come to Syria on behalf of Zawahiri, who remained in hiding.

One of the Khorasan Committee members, a Syrian by the name of Abu Osama al-Shahabi, told his associates to be extremely cautious during their travels. "I have information [Baghdadi] was planning to assassinate [Nusra] emir Abu Mariya al-Qahtani," Shahabi said to the others, according to Abu Ahmad. "So we too should be careful."

The mission of the Khorasan Committee was to investigate Baghdadi's expansion into Syria. Their findings were to be given to Zawahiri, who would then decide al Qaeda's response to the situation in Iraq and Syria, where the rivalry between ISIS and the al Qaeda-affiliate Nusra Front clearly had gotten out of control.

The Khorasan Committee's existence would only become public knowledge in September 2014, when the U.S.-led coalition targeted its members in the first airstrikes in Syria. By then, the al Qaeda veterans who made up the committee had moved on from investigating Baghdadi's maneuvering to planning attacks abroad. Director of National Intelligence James Clapper said about the group, "in terms of threat to the homeland, Khorasan may pose as much of a danger as the Islamic State."

But back in summer 2013, the Khorasan Committee was directing its attention not to the United States, but its jihadi rival. The task could not have been more urgent: Each day, it seemed, another jihadi opposition group switched loyalty from al Qaeda to ISIS. If Zawahiri couldn't regain the loyalty of some groups in Syria, or at least stop this mutiny in its tracks, the al Qaeda leader ran the risk of becoming a general without soldiers.

Six members of the Khorasan Committee visited the headquarters of ISIS in Kafr Hamra, which previously served as the headquarters of the Majlis Shura al-Mujahideen. Abu Ahmad personally met four of them: Abu Osama al-Shahabi; the Kuwaiti Muhsen al-Fadhli, born in Kuwait (killed in a U.S. airstrike on July 8, 2015, in the Syrian town of Sarmada); Sanafi al-Nasr, a Saudi also known as Abu Yasser al-Jazrawi (killed by a U.S. drone in the northern Syrian town of al-Dana on Oct. 15, 2015); and Abu Abdel Malek, another Saudi national (killed in the same October strike in al-Dana).
U.S_State_Department_photo_of_Muhsin_al-Fadhli

Muhsen al-Fadhli

Abu Ahmad said that the members of the Khorasan Committee were all friendly and had good knowledge of the Quran. All of them had spent years with bin Laden or Zawahiri in "Khorasan," an old Islamic historical term for a region covering parts of Iran, Afghanistan, and Central Asia.

Abu Ahmad didn't spend much time with Fadhli. They spoke briefly during a meeting in the northern Syrian town of Sarmada; at the time, Abu Ahmad did not know that he was such a senior figure in al Qaeda. But two years later, after the airstrike killed Fadhli, Abu Ahmad saw a picture online of the man he had met. The photo was part of a Reuters article that quoted a Pentagon spokesman describing him as "among the few trusted al Qaeda leaders that received advanced notification of the Sept. 11, 2001 attacks." In 2012, the U.S. State Department had even issued a $7 million reward for information leading to finding Fadhli.

Abu Ahmad knew the two Saudi members of the Khorasan Committee better. He once traveled in a car with both men, and knew Malek rented a house in the northern Syrian town of al-Bab. Jazrawi, meanwhile, was the head of the Nusra Front's political bureau. He was based in Latakia countryside, in northwestern Syria.

When Abu Ahmad heard the news that the duo was killed by an American strike, he felt sad. "They looked and behaved like normal guys," said Abu Ahmad. "Although they were leaders, they did not behave in an arrogant fashion."

Among all the Khorasan Committee members, Abu Ahmad was closest to Shahabi, a Syrian in his forties from al-Bab. Shahabi was in direct contact with Zawahiri, al Qaeda's commander in chief. It had taken him one and a half months to move unnoticed from Afghanistan to Syria. He traveled with his pregnant wife, which made the trip even harder. He said to Abu Ahmad: "I'm already 20 years in jihad, so hardship is nothing new to me."

The Khorasan Committee's goal was fundamentally political. They were tasked with convincing jihadi commanders who had already pledged allegiance to Baghdadi during the five-day meeting in Kafr Hamra to change their minds.

Baghdadi's claims were nonsense, they told everyone. Zawahiri had never sent Baghdadi from Iraq into Syria. Zawahiri had never said that other commanders could pledge allegiance to ISIS and to Baghdadi himself.

But the Khorasan Committee had a tough sell ahead of them. Shahabi managed to convince an important commander who had recently joined ISIS to meet in a town close to the Turkish border.

"It is very clear," Shahabi told him, "that Baghdadi only created ISIS because he felt Nusra was becoming very powerful. He knew that [Nusra chief] Julani was becoming too big of a leader."

"We thought Baghdadi was acting on orders from Zawahiri," replied the commander. "What you are telling me comes as a shock."

Shahabi suggested that he should immediately rescind his allegiance to ISIS. But the commander wasn't ready to do that. "I pledged my allegiance to him [Baghdadi]," the commander said. "Give me time to think and discuss this with others. But I just cannot undo this all of a sudden."

"Anyhow, we have sent most of the messages and letters [about the investigation] already to al-Zawahiri," replied Shahabi, according to Abu Ahmad's recounting of the conversation. "He will rule in favor of Nusra, not ISIS."

http://foreignpolicy.com/(...)in-the-jihadi-world/
joshua_landis twitterde op donderdag 18-08-2016 om 14:05:55 Confirmed from private sources inside Jarabulus: ISIS starts abandoning its positions inside Jarabulus https://t.co/FNUkRt8sDu reageer retweet


[ Bericht 80% gewijzigd door Slayage op 18-08-2016 14:54:28 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164650113
quote:
99s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 12:59 schreef Slayage het volgende:
opmerkelijk hoeveel de media los kan maken en krachtig kan zijn. uiteraard is het een drama, maar voor Syrie is niets nieuws noch iets uitzonderlijks, maar toch omdat er in dit geval een video bij is die de reactie van het kind showt raakt het mensen op de een of andere manier.
Dat is toch de standaard procedure, om het maar niet over wat er werkelijk gaande is, te hoeven hebben? Je zou het eens hebben over het feit dat er geen gematigde rebellen bestaan, dat de VS verschillende partijen steunt, en ga zo maar door.

De recente actie van gematigde koppensnellers krijgt minder aandacht dan dit; dat geeft ook wel weer te denken. Wat dat aangaat, kots ik van de manier waarop dit conflict door de reguliere media wordt belicht.
pi_164650717
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 15:41 schreef drexciya het volgende:

[..]

Dat is toch de standaard procedure, om het maar niet over wat er werkelijk gaande is, te hoeven hebben? Je zou het eens hebben over het feit dat er geen gematigde rebellen bestaan, dat de VS verschillende partijen steunt, en ga zo maar door.

De recente actie van gematigde koppensnellers krijgt minder aandacht dan dit; dat geeft ook wel weer te denken. Wat dat aangaat, kots ik van de manier waarop dit conflict door de reguliere media wordt belicht.
Kunnen we al spreken over probagenda tegen Assad en Rusland wat we hier te zien krijgen in de media?
pi_164650776
Is dat 3e deel compleet of gaat het nog verder? Beetje vreemd einde indien, zo ja.
pi_164651849
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 16:14 schreef Charleville het volgende:

[..]

Kunnen we al spreken over probagenda tegen Assad en Rusland wat we hier te zien krijgen in de media?
Volgens mij is er weinig propaganda aan de tientallen doden die er dagelijks vallen door bombardementen.
pi_164652381
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 16:54 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Volgens mij is er weinig propaganda aan de tientallen doden die er dagelijks vallen door bombardementen.
Volgens mij is dat inherent aan oorlog.
Het kiezen van beelden is echter weldegelijk propaganda.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_164652597
quote:
1s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 17:22 schreef marsan het volgende:

[..]

Volgens mij is dat inherent aan oorlog.
Het kiezen van beelden is echter weldegelijk propaganda.
Zo vaak komen die bombardementen niet meer in het nieuws anders.
pi_164654941
Hebben die lui van de Syrische overheid echt allemaal het IQ van een pinda?
  donderdag 18 augustus 2016 @ 19:08:08 #181
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_164655002
quote:
5s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 19:06 schreef BEFEM het volgende:
Hebben die lui van de Syrische overheid echt allemaal het IQ van een pinda?
Volgens mij is dat eerder regel dan uitzondering daar tussen de Middellandse Zee en de Perzische Golf ;(
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_164657227


p_vanostaeyen twitterde op donderdag 18-08-2016 om 19:43:56 Syrian regime bombed Kurdish forces (and civilians) in #Hasakah. Official reaction from YPG's general command https://t.co/fmFy6vfREN reageer retweet
7layers_ twitterde op donderdag 18-08-2016 om 19:26:17 For those barking western YPG supporters: remember, Assad is fighting "NATO backed terrorists" so sit your a** down. #Hasakah #TwitterKurds reageer retweet
LIVE STREAM:

https://www.facebook.com/video.php?v=1128762183838708

-----------------

Turkije heeft een deal denk ik, Assad slacht koerden af in Hasakah!
pi_164657313
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 20:09 schreef JubaUrbicus het volgende:
[ afbeelding ]

p_vanostaeyen twitterde op donderdag 18-08-2016 om 19:43:56 Syrian regime bombed Kurdish forces (and civilians) in #Hasakah. Official reaction from YPG's general command https://t.co/fmFy6vfREN reageer retweet
7layers_ twitterde op donderdag 18-08-2016 om 19:26:17 For those barking western YPG supporters: remember, Assad is fighting "NATO backed terrorists" so sit your a** down. #Hasakah #TwitterKurds reageer retweet
LIVE STREAM:

https://www.facebook.com/video.php?v=1128762183838708

-----------------

Turkije heeft een deal denk ik, Assad slacht koerden af in Hasakah!
Met vliegtuigen gewoon h...best wel breaking. Geen schermutselingen meer. Ben benieuwd hoe Rusland erin staat...straks gaan ze wat lood op ook de YPG droppen :D
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_164657597
quote:
1s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 20:11 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Met vliegtuigen gewoon h...best wel breaking. Geen schermutselingen meer. Ben benieuwd hoe Rusland erin staat...straks gaan ze wat lood op ook de YPG droppen :D
Je hoort op die stream gewoon live hoe Assad de YPG hard van achter neemt! Vliegtuig aanvallen, mortier aanvallen alles! :D Ik zei het eerder hier op het forum: De Koerden zijn de grootste verliezers, als hun rol voorbij is zullen ze hard van achter genomen worden. YPG beschuldigd Assad ervan dat hij ISIS in leven wil houden (wat op zich best wel kan kloppen) en Turkije (Erdogan) heeft vandaag nog gedreigd dat hij zal binnentreden om de YPG te vernietigen. Oftewel, Turkije, Rusland en Assad hebben een deal: YPG vernietigen!
pi_164658766
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 15:41 schreef drexciya het volgende:

Dat is toch de standaard procedure, om het maar niet over wat er werkelijk gaande is, te hoeven hebben? Je zou het eens hebben over het feit dat er geen gematigde rebellen bestaan, dat de VS verschillende partijen steunt, en ga zo maar door.

De recente actie van gematigde koppensnellers krijgt minder aandacht dan dit; dat geeft ook wel weer te denken. Wat dat aangaat, kots ik van de manier waarop dit conflict door de reguliere media wordt belicht.
het conflict is ook niet al te best belicht uiteraard, zekers, maar het is een conflict met heel veel haken en ogen en met heel veel nuances en die gaan vaak verloren in de vluchtige media tegenwoordig.
daarnaast heeft iedereen natuurlijk zijn eigen kijk op dingen en zo is dat dit conflict niet anders. jij hebt het over "gematigde koppensnellers" en dat "gematigde rebellen niet bestaan" en dat zijn dingen die heel erg subjectief zijn en niet simpelweg "de waarheid" zoals jij denkt deze te zijn. ik begrijp wel dat jij deze woorden gebruikt, maar ik zou dat niet doen, omdat ik heel anders naar het conflict kijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164658845
SAA overleeft het toch helemaal niet als de Koerden/SDF terugslaan in Hasakah en Qamasli?!

Alsof ze te veel aan strijders hebben en die met gemak kunnen missen of zo... Que?
pi_164658880
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 16:17 schreef Adrie072 het volgende:
Is dat 3e deel compleet of gaat het nog verder? Beetje vreemd einde indien, zo ja.
dude, probeer helder te formuleren wat je vraag is, omdat het zo voor mij, maar ik denk ook voor anderen niet helemaal duidelijk is wat je bedoelt, hoewel ik wel denk dat ik weet wat je bedoelt.

je hebt het over "dat 3e deel", derde deel van wat kan ik er niet uit halen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164658955
quote:
2s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 20:56 schreef Slayage het volgende:

[..]

dude, probeer helder te formuleren wat je vraag is, omdat het zo voor mij, maar ik denk ook voor anderen niet helemaal duidelijk is wat je bedoelt, hoewel ik wel denk dat ik weet wat je bedoelt.

je hebt het over "dat 3e deel", derde deel van wat kan ik er niet uit halen.
:D.

Van dat verhaal dat je hebt gepost... Driedelig, Doornbos endezo.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 18-08-2016 20:59:18 ]
pi_164659214
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 20:09 schreef JubaUrbicus het volgende:
[ afbeelding ]

Turkije heeft een deal denk ik, Assad slacht koerden af in Hasakah!
das een boude stelling :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164659262
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 20:20 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Turkije (Erdogan) heeft vandaag nog gedreigd dat hij zal binnentreden om de YPG te vernietigen.
waar heeft erdogan dat gezegd?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164659287
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 20:55 schreef zarGon het volgende:
SAA overleeft het toch helemaal niet als de Koerden/SDF terugslaan in Hasakah en Qamasli?!

Alsof ze te veel aan strijders hebben en die met gemak kunnen missen of zo... Que?
idd, ik geloof niet dat dit volledig zal escaleren, het zal waarschijnlijk weer eindigen met een sisser en met weer grondverlies voor de assadisten
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164659380
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 20:58 schreef zarGon het volgende:

[..]

:D.

Van dat verhaal dat je hebt gepost... Driedelig, Doornbos endezo.
ah okay, moet ie naar boven scrollen :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164659396
tja...

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 18 augustus 2016 @ 21:12:31 #194
94451 SillyWalks
Ministry of Silly Walks
pi_164659418
Ik denk dat ISIS zich gaat terugtrekken uit Jarabulus, om plaats te maken voor de troepen van Erdogan.

ISIS heeft liever een islamist aan de macht daar, dan de seculiere Koerden.
Minister: lt's not particularly silly, is it? I mean, the right leg isn't silly at all and the left leg merely does a forward aerial half turn every alternate step.
Mr Pudey: Yes, but I think that with Government backing I could make it very silly.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 donderdag 18 augustus 2016 @ 21:15:16 #195
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164659491
quote:
99s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 21:06 schreef Slayage het volgende:

[..]

das een boude stelling :P
Eerder wens is de vader van de gedachte..
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164659990
quote:
1s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 21:15 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Eerder wens is de vader van de gedachte..
daar lijkt wel op idd. dat turkije een aangepaste koers gaat varen in syrie en dat ze zeggen dat ze willen samen werken met de russen/iran en syrie (niet zo zeer assad) is wel een feit, maar om meteen dit soort resultaten te boeken geloof ik niks van. je hebt ook zoiets als een publieke opinie die je moet bewerken (zoals we met de russen en de turken hebben gezien) en dat is tot op heden niet gebeurd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164660054
Van ruzie tussen IS en Turkije merk je ook niet zoveel meer. Wanneer zijn er voor het laatst raketten in Turkije beland?
pi_164660233
quote:
5s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 21:30 schreef BEFEM het volgende:
Van ruzie tussen IS en Turkije merk je ook niet zoveel meer. Wanneer zijn er voor het laatst raketten in Turkije beland
IS laatst Turkije nog bedreigd in een video dacht ik.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_164660242
quote:
5s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 21:30 schreef BEFEM het volgende:
Van ruzie tussen IS en Turkije merk je ook niet zoveel meer. Wanneer zijn er voor het laatst raketten in Turkije beland?
isis vecht voor zijn leven bij manbij, ze hebben geen luxe om de turken te terroriseren met die achterlijke raketten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164660459
quote:
99s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 21:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

ah okay, moet ie naar boven scrollen :P
Dat derde deel is maar vaag. Gaat eigenlijk nergens over en lijkt inderdaad abrupt te stoppen :?

'Paar luitjes reden naar Syrie om anderen te overtuigen toch bij Al Qaeda te blijven'. Dat is het enige wat er staat.
pi_164660736
quote:
99s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 21:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

waar heeft erdogan dat gezegd?
AJABreaking twitterde op donderdag 18-08-2016 om 16:28:46 عاجل | #أردوغان: وحدات حماية الشعب الكردية شمال #سوريا تهدد أمننا القومي وسنتدخل إذا لزم الأمر reageer retweet
pi_164660875
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 21:40 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Dat derde deel is maar vaag. Gaat eigenlijk nergens over en lijkt inderdaad abrupt te stoppen :?

'Paar luitjes reden naar Syrie om anderen te overtuigen toch bij Al Qaeda te blijven'. Dat is het enige wat er staat.
je moet het ook als 1 stuk lezen, wat jij benoemt heb ik niet zo ervaren.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164660893
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 21:45 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

AJABreaking twitterde op donderdag 18-08-2016 om 16:28:46 عاجل | #أردوغان: وحدات حماية الشعب الكردية شمال #سوريا تهدد أمننا القومي وسنتدخل إذا لزم الأمر reageer retweet
erdogan spreekt geen arabisch dus dat kan hij nooit gezegd hebben :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164661168
quote:
99s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 21:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

erdogan spreekt geen arabisch dus dat kan hij nooit gezegd hebben :P
Jeweetzelf
pi_164661727
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164662058
quote:
1s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 17:22 schreef marsan het volgende:

[..]

Het kiezen van beelden is echter weldegelijk propaganda.
dan is alles waar een medium voor kiest om uit te zenden een propaganda stuk.

check dit "propaganda" stuk van CNN, inclusief "theater" :P

CNN twitterde op donderdag 18-08-2016 om 18:14:00 His name is Omran. The heartbreaking image that brought @KateBolduan to tears https://t.co/Mlg2f13Pw1 https://t.co/MMAV3jNinu reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164662441
quote:
99s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 21:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

erdogan spreekt geen arabisch dus dat kan hij nooit gezegd hebben :P
DailySabah twitterde op donderdag 18-08-2016 om 16:23:58 LIVE — Erdoğan: YPG's actions in Syria's north threaten national security in south, if necessary Turkey will intervene there as well reageer retweet
Erdogan moet gewoon met Assad samenwerken in YPG gebied, de rest zoekt Assad zelf maar uit.
pi_164662520
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 22:27 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

DailySabah twitterde op donderdag 18-08-2016 om 16:23:58 LIVE — Erdoğan: YPG's actions in Syria's north threaten national security in south, if necessary Turkey will intervene there as well reageer retweet
Erdogan moet gewoon met Assad samenwerken in YPG gebied, de rest zoekt Assad zelf maar uit.
ah okay, dat soort uitlatingen is niks nieuws.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164662598
quote:
99s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 22:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

ah okay, dat soort uitlatingen is niks nieuws.
Alleen is het moment van de uitlatingen wel belangrijk.
pi_164662653
merkwaardige tweet/bericht. ik denk niet dat de amerikanen het zouden aandurven om een assad vliegtuig uit de lucht te schieten.

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 18-08-2016 om 17:09:33 @QalaatAlMudiq Reports US warplanes overflying #Hasakah to prevent SyAF from making further airstrikes on Kurdish forces. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164662676
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 22:30 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Alleen is het moment van de uitlatingen wel belangrijk.
mwah.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164662785
quote:
99s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 22:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

dan is alles waar een medium voor kiest om uit te zenden een propaganda stuk.

check dit "propaganda" stuk van CNN, inclusief "theater" :P

CNN twitterde op donderdag 18-08-2016 om 18:14:00 His name is Omran. The heartbreaking image that brought @KateBolduan to tears https://t.co/Mlg2f13Pw1 https://t.co/MMAV3jNinu reageer retweet
Het kiezen van de beelden is propaganda.
Een medium kan er dan voor kiezen om het verder te verspreiden.
Lukt het, dan was het een geslaagde poging.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_164663190
Smerige propaganda weer bij de NOS vandaag. Walgelijk hoe zelfs wederom kinderen hiervoor misbruikt worden. En zowel de staatspropagandazender NOS als RTL trappen hier met open ogen in.. Walgelijk.
pi_164663290
quote:
1s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 22:35 schreef marsan het volgende:

[..]

Het kiezen van de beelden is propaganda.
Een medium kan er dan voor kiezen om het verder te verspreiden.
Lukt het, dan was het een geslaagde poging.
Yep! Zo opzichtelijk en dan toch wordt het uitgezonden.. Laat wel weer zien hoe gekleurd onze pers is.
  donderdag 18 augustus 2016 @ 23:05:52 #215
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164663785
Het lijkt er op dat dezelfde strategie gevolgd wordt als bij Manbij, eerst verkondigen Raqqa aan te vallen, 3 dorpen innemen en vervolgens opeens de aanval openen rond Manbij.
Avashin twitterde op donderdag 18-08-2016 om 21:32:31 YPG advancing towards Jarablus. #TwitterKurds reageer retweet
todayinsyria twitterde op donderdag 18-08-2016 om 17:43:28 #SDF is advancing towards Jarablus. Several villages captured from #IS, militants evacuating families from Jarabulus https://t.co/hWSHt4rxhE reageer retweet
Say what?
pi_164664076
quote:
Syrian warplanes hit Kurdish-held areas for first time
Kurdish YPG fighters vow "not to be silent" after areas of Hasakah city they control is bombed by Assad forces.
http://www.aljazeera.com/(...)160818173939424.html
  donderdag 18 augustus 2016 @ 23:19:53 #217
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164664211
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 20:09 schreef JubaUrbicus het volgende:
[ afbeelding ]

p_vanostaeyen twitterde op donderdag 18-08-2016 om 19:43:56 Syrian regime bombed Kurdish forces (and civilians) in #Hasakah. Official reaction from YPG's general command https://t.co/fmFy6vfREN reageer retweet
7layers_ twitterde op donderdag 18-08-2016 om 19:26:17 For those barking western YPG supporters: remember, Assad is fighting "NATO backed terrorists" so sit your a** down. #Hasakah #TwitterKurds reageer retweet
LIVE STREAM:

https://www.facebook.com/video.php?v=1128762183838708

-----------------

Turkije heeft een deal denk ik, Assad slacht koerden af in Hasakah!
Volgens andere berichten waren de Asayish degenen die begonnen met arrestaties van NDF gasten en artilleriebombardementen op buurten met burgers. De NDF voelde zich daarna genoodzaakt om terug te slaan. Ook zouden volgens de berichten lokale stammen steeds meer voor de NDF partij kiezen dan voor de Asayish, ook vanwege het gerommel in de SDF (het Arabieren verhaaltje daar is slechts voor de bhne, het is een grote Koerdische show dat).

Waarheid sneuvelt als eerste in de oorlog. Zoals gebruikelijk beschuldigen beide partijen elkaar.
  donderdag 18 augustus 2016 @ 23:50:30 #218
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164664988
Say what?
  donderdag 18 augustus 2016 @ 23:54:39 #219
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164665094
quote:
1s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 23:19 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Volgens andere berichten waren de Asayish degenen die begonnen met arrestaties van NDF gasten en artilleriebombardementen op buurten met burgers. De NDF voelde zich daarna genoodzaakt om terug te slaan. Ook zouden volgens de berichten lokale stammen steeds meer voor de NDF partij kiezen dan voor de Asayish, ook vanwege het gerommel in de SDF (het Arabieren verhaaltje daar is slechts voor de bhne, het is een grote Koerdische show dat).

Waarheid sneuvelt als eerste in de oorlog. Zoals gebruikelijk beschuldigen beide partijen elkaar.
Wilde fantasieen van twitterfanboy's. De waarheid is dat de SAA en YPG hun milities nog altijd niet onder controle hebben welke random op elkaar lopen te schieten in de steden. Steeds weer moeten beide partijen om tafel om deze taferelen een halt toe te roepen. Men geeft ook iedereen maar wapens, iedereen loopt met AK's rond, slechte zaak.
Say what?
pi_164667476
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164667491
quote:
1s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 22:49 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Yep! Zo opzichtelijk en dan toch wordt het uitgezonden.. Laat wel weer zien hoe gekleurd onze pers is.
wat was de "propaganda" dan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 07:25:00 #222
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_164671662
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 01:45 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat was de "propaganda" dan?
Het frame is dat de Syrische overheid en de Russen verantwoordelijk zijn voor alle slachtoffers in Syrie. Iets dat natuurlijk aperte onzin is. Zonder het legitieme ingrijoen Russen was heel syrie nu in burgeroorlog. Het beeld van dat jongetje is een mooi geregisseerd beeld van de terroristen die de bevrijding van de stad nog steeds tegenhouden en die mensen in gijzeling houden en verhuld de hypocriete rol van de westerse landen, golfstaten en Turken die jarenlang massaal de terroristen hebben gesteund en nog steunen.

Willen we dat het geweld stopt moeten we juist samen met de Russen , Iraniers en de Syrische overheid zorgen dat de terroristen zo snel mogelijk verslagen worden. Aangezien deze wil er niet is, zal deze oorlog nog jaren voortduren en krijgen we nig vele van dit soort beelden te zien.
pi_164671768
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 07:25 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

Het frame is dat de Syrische overheid en de Russen verantwoordelijk zijn voor alle slachtoffers in Syrie. Iets dat natuurlijk aperte onzin is. Zonder het legitieme ingrijoen Russen was heel syrie nu in burgeroorlog. Het beeld van dat jongetje is een mooi geregisseerd beeld van de terroristen die de bevrijding van de stad nog steeds tegenhouden en die mensen in gijzeling houden en verhuld de hypocriete rol van de westerse landen, golfstaten en Turken die jarenlang massaal de terroristen hebben gesteund en nog steunen.

Willen we dat het geweld stopt moeten we juist samen met de Russen , Iraniers en de Syrische overheid zorgen dat de terroristen zo snel mogelijk verslagen worden. Aangezien deze wil er niet is, zal deze oorlog nog jaren voortduren en krijgen we nig vele van dit soort beelden te zien.
+1
Racist
pi_164672299
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 22:27 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

DailySabah twitterde op donderdag 18-08-2016 om 16:23:58 LIVE — Erdoğan: YPG's actions in Syria's north threaten national security in south, if necessary Turkey will intervene there as well reageer retweet
Erdogan moet gewoon met Assad samenwerken in YPG gebied, de rest zoekt Assad zelf maar uit.
Zelden zulke onzin gelezen. :') Assad moet juist zuinig zijn met de Koerden aangezien zij het meest effectiefst zijn. De Turken hebben al jarenlang continue bewezen dat ze niet te vertrouwen zijn.
mon citoyens vous serez unis.
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 09:22:07 #225
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164672768
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 23:54 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Wilde fantasieen van twitterfanboy's. De waarheid is dat de SAA en YPG hun milities nog altijd niet onder controle hebben welke random op elkaar lopen te schieten in de steden. Steeds weer moeten beide partijen om tafel om deze taferelen een halt toe te roepen. Men geeft ook iedereen maar wapens, iedereen loopt met AK's rond, slechte zaak.
Nou dat was juist een beetje de strekking van mijn verhaal, de waarheid sneuvelt als eerste. Er moet altijd 1 partij begonnen zijn per incident, maar welke dat is weet je nooit want ze beschuldigen elkaar middels allerlei verhalen.
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 11:06:30 #226
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164674594
Nou de shit is aan hoor, de Asayish gaat er met gestrekt been in :')
leithfadel twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 08:47:12 YPG and Asayish want NDF to leave Hasakah City. This is their demand to the Syrian government. reageer retweet
BarzanSadiq twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 10:24:28 #BREAKING#Kurdish #Asayish advancing in the center of #Hasakah, they are trying to control #Hasakah governorate building. reageer retweet
Avashin twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 11:02:50 YPG besieged Hassake security zone. #TwitterKurds reageer retweet
Say what?
pi_164674635
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 07:25 schreef Gabrunal_2013 het volgende:

[..]

lekker makkelijk of niet om iedereen die tegen het regime vecht af te schilderen als "terroristen"?

quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 08:50 schreef HSG het volgende:

[..]

De Turken hebben al jarenlang continue bewezen dat ze niet te vertrouwen zijn.
de turken hebben jaren lang hun eigen koers gevaren en waren niet op oproep basis inzetbaar om westerse belangen te dienen. :*

dit is 1 van de belangrijkste redenen waarom turkije door velen in het westen wordt uitgekotst. omdat ze hun eigen belangen nastreven. w/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164674656
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 11:06 schreef UpsideDown het volgende:
Nou de shit is aan hoor, de Asayish gaat er met gestrekt been in :')

de end game mbt de assadisten in haseke?

heb je daar alleen het ndf trouwens?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164674801
check de zwermen assadisten om die ene tank. behoorlijke aanval atm bij ramouseh.


QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 09:30:43 @QalaatAlMudiq Intensive use of #ATGMs (likely #Fagot) by Rebels, at least 5 fired so far. reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 08:44:07 Fierce attack by pro-Regime on Ramoussah's front after Rebels thwarted w/ #ATGMs 1 overnight attempt to sneak into N. #Aleppo Artillery Base reageer retweet
Conflicts twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 08:11:13 PHOTOS: #SDF releases images of #ISIS fleeing #Manbij with human shields - @SDF_Press_1 https://t.co/1zTRwBnqhM reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 11:24:08 #230
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164674904
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 11:19 schreef Slayage het volgende:
check de zwermen assadisten om die ene tank. behoorlijke aanval atm bij ramouseh.


QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 09:30:43 @QalaatAlMudiq Intensive use of #ATGMs (likely #Fagot) by Rebels, at least 5 fired so far. reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 08:44:07 Fierce attack by pro-Regime on Ramoussah's front after Rebels thwarted w/ #ATGMs 1 overnight attempt to sneak into N. #Aleppo Artillery Base reageer retweet
Conflicts twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 08:11:13 PHOTOS: #SDF releases images of #ISIS fleeing #Manbij with human shields - @SDF_Press_1 https://t.co/1zTRwBnqhM reageer retweet
Tsja, ik denk dat onze hakbar schreeuwers het toch gaan afleggen.

https://www.almasdarnews.(...)eppo-next-offensive/

Tevens als je kijkt dat Al-Qarissi constant wordt aangevallen (veroverd door SAA en daarna weer verloren) worden de "rebellen" ook langs alle flanken in Zuid-Aleppo onder druk gezet. Daarnaast hebben ze nog steeds geen echte supply line naar Aleppo weten te forceren, ondanks die symbolische drie trucks die Aleppo inreden.
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 11:25:13 #231
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164674927
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 11:06 schreef UpsideDown het volgende:
Nou de shit is aan hoor, de Asayish gaat er met gestrekt been in :')
leithfadel twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 08:47:12 YPG and Asayish want NDF to leave Hasakah City. This is their demand to the Syrian government. reageer retweet
BarzanSadiq twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 10:24:28 #BREAKING#Kurdish #Asayish advancing in the center of #Hasakah, they are trying to control #Hasakah governorate building. reageer retweet
Avashin twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 11:02:50 YPG besieged Hassake security zone. #TwitterKurds reageer retweet
[ afbeelding ]
Niet echt slim dit, het geeft Assad een vrijbrief om straks allemaal bommen te gaan gooien.
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 11:25:51 #232
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164674940
Over Al Hasakah: Nu gaan we zien hoever de Yanks bereidt zijn te gaan om hun Koerdische vriendjes te beschermen. Een directe confrontatie met Assad troepen zie ik echt niet gebeuren.

Dit gaat wel rond in de rumor-mill:
quote:
Report that Coalition Planes are preventing SyAF Airforce from conducting Air Raids inside Hasakah City

Bron
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164674984
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 11:24 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Tsja, ik denk dat onze hakbar schreeuwers het toch gaan afleggen.

https://www.almasdarnews.(...)eppo-next-offensive/

Tevens als je kijkt dat Al-Qarissi constant wordt aangevallen (veroverd door SAA en daarna weer verloren) worden de "rebellen" ook langs alle flanken in Zuid-Aleppo onder druk gezet. Daarnaast hebben ze nog steeds geen echte supply line naar Aleppo weten te forceren, ondanks die symbolische drie trucks die Aleppo inreden.
het is een strijd tussen david en goliath.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164675008
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 11:25 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Niet echt slim dit, het geeft Assad een vrijbrief om straks allemaal bommen te gaan gooien.
dit moest vroeg of laat gebeuren. nu isis bij haseke uitgespeeld lijkt te zijn is dit misschien het moment waar de koerden op zaten te wachten die paar bombardement hebben ze ongetwijfeld al ingecalculeerd
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164675019
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 11:25 schreef DustPuppy het volgende:
Over Al Hasakah: Nu gaan we zien hoever de Yanks bereidt zijn te gaan om hun Koerdische vriendjes te beschermen. Een directe confrontatie met Assad troepen zie ik echt niet gebeuren.

Dit gaat wel rond in de rumor-mill:

[..]

die tweet had ik gisteren gedeeld, lijkt me de grootste onzin. voor de buhne max.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 11:29:48 #236
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164675020
pi_164675029
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 11:25 schreef DustPuppy het volgende:
Over Al Hasakah: Nu gaan we zien hoever de Yanks bereidt zijn te gaan om hun Koerdische vriendjes te beschermen. Een directe confrontatie met Assad troepen zie ik echt niet gebeuren.

Dit gaat wel rond in de rumor-mill:

[..]

Dat verhaal over coalition airplanes is echt onzin. Twitterkurds propaganda :')
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 11:30:37 #238
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164675036
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 11:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

dit moest vroeg of laat gebeuren. nu isis bij haseke uitgespeeld lijkt te zijn is dit misschien het moment waar de koerden op zaten te wachten die paar bombardement hebben ze ongetwijfeld al ingecalculeerd
Ja ze zoeken gewoon een reden om de stad over te nemen. Maar zie de tweet die ik heb gepost.
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 11:31:11 #239
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164675046
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 11:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

die tweet had ik gisteren gedeeld, lijkt me de grootste onzin. voor de buhne max.
Deze timing is daarentegen wel verdacht:
sayed_ridha twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 07:55:46 45 US Marines arrive in al-Mabroukeh in west Hasakah countryside, they will de-mine areas where IS had left IEDs - Ara News reageer retweet
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164675068
dit is voor het eerst volgend mij

sayed_ridha twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 08:06:28 Turkish artillery struck IS controlled Jarablus city & outskirts, 5 areas reportedly hit reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164675135
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 11:29 schreef Richestorags het volgende:
ze hebben elkaar nodig gehad in het verleden met name tegen isis en dat zal met sommige punten ongetwijfeld nu ook het geval zijn. bv idd voor salarissen en zo, maar om het gebied fysiek over te kunnen nemen heb je die salarissen niet nodig. en die gedeelde vijand isis is ook niet mee rwat het was. dan komt er een andere dynamiek in het spel.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 11:39:53 #242
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164675213
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 11:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

ze hebben elkaar nodig gehad in het verleden met name tegen isis en dat zal met sommige punten ongetwijfeld nu ook het geval zijn. bv idd voor salarissen en zo, maar om het gebied fysiek over te kunnen nemen heb je die salarissen niet nodig. en die gedeelde vijand isis is ook niet mee rwat het was. dan komt er een andere dynamiek in het spel.
Dat bericht lijkt mij propaganda. Er wordt nog steeds gevochten.

YPG heeft versterkingen gestuurd. Misschien proberen ze een stuk van de stad te bezetten als een soort statement en proberen ze niet de hele SAA te verdrijven, dat zou nog kunnnen.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164675214
altijd leuk dit soort filmpjes. maakt mij niet uit wie het doet :P

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164675237
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 11:39 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Dat bericht lijkt mij propaganda. Er wordt nog steeds gevochten.

YPG heeft versterkingen gestuurd. Misschien proberen ze een stuk van de stad te bezetten als een soort statement en proberen ze niet de hele SAA te verdrijven, dat zou nog kunnnen.
ik kan me best voorstellen dat er mensen zijn die vinden dat de assadisten en koerden verder moeten optrekken op zijn minst tijdelijk. ik zou dat niet meteen afdoen als propaganda.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164675274
nusra bezig met PR op sky :P

quote:
"Thousands of soldiers, the most experienced military commanders, all logistic efforts came together in order to foil the attempts of these four horsemen of the Syrian apocalypse - the Assad regime, Russia, Iran and the militia of Hezbollah.
AbuSulaymanMM twitterde op donderdag 18-08-2016 om 18:44:48 My interview with @AlexCrawfordSky on #JFS formation and recent developments in #Aleppo.https://t.co/e4mLBK5TIx reageer retweet
de russen bezig met PR aan het strand in latakia _O-



[ Bericht 37% gewijzigd door Slayage op 19-08-2016 11:50:16 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164675499
sayed_ridha twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 10:41:57 Syrian Airforce have bombed Asayish/YPG in Hasakah on 3 occasions so far, twice yesterday & once today, no truth to Coalition intervening reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 12:44:45 #247
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164676372
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 11:43 schreef Slayage het volgende:
nusra bezig met PR op sky :P

[..]

AbuSulaymanMM twitterde op donderdag 18-08-2016 om 18:44:48 My interview with @AlexCrawfordSky on #JFS formation and recent developments in #Aleppo.https://t.co/e4mLBK5TIx reageer retweet
de russen bezig met PR aan het strand in latakia _O-

[ afbeelding ]
Die vieze vetzak verdient extreme bommen voor zijn extreme smeerlapperij.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 13:17:28 #248
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_164676927
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 08:50 schreef HSG het volgende:

[..]

Zelden zulke onzin gelezen. :') Assad moet juist zuinig zijn met de Koerden aangezien zij het meest effectiefst zijn. De Turken hebben al jarenlang continue bewezen dat ze niet te vertrouwen zijn.
Juist, de koerden bieden Assad ook leverage tov de Turken. De Turken kunnen zo in toom gehouden worden.
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 13:30:26 #249
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_164678637
SyAAF has conducted 11 air raids/sorties so far on 3rd day of clashes between Kurdish Asayish & Arab/Assyrian NDF in Hasakah

Aldus @sayed_ridha

YPG evacueert koerden uit hasakah
pi_164681373
haha , platbombarderen die boel!
Dat zal ze leren!
Vuile vieze tering terroristen die het zijn!
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164681527
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 12:44 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Die vieze vetzak verdient extreme bommen voor zijn extreme smeerlapperij.
hij is aan het genieten van op het strand, waar heb je het over?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164681576
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 14:49 schreef ClapClapYourHands het volgende:
SyAAF has conducted 11 air raids/sorties so far on 3rd day of clashes between Kurdish Asayish & Arab/Assyrian NDF in Hasakah

Aldus @sayed_ridha

YPG evacueert koerden uit hasakah
ouch
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 16:42:23 #254
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164681642
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 16:33 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
haha , platbombarderen die boel!
Dat zal ze leren!
Vuile vieze tering terroristen die het zijn!
Zo, jij dacht na hier altijd een beetje mee te lezen ook ineens even met een inhoudelijke bijdrage te komen?
pi_164681736
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 16:42 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Zo, jij dacht na hier altijd een beetje mee te lezen ook ineens even met een inhoudelijke bijdrage te komen?
en jij had ook niks beters te doen en dacht laat ik ook maar een inhoudelijke bijdrage leveren.

quote:
net als ik uiteraard :+
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 16:46:58 #256
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164681787
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 16:45 schreef Slayage het volgende:

[..]

en jij had ook niks beters te doen en dacht laat ik ook maar een inhoudelijke bijdrage leveren.

[..]

Ik heb inderdaad niets beters te doen :+
pi_164681879
aanval bij ramouseh weer afgeslagen onder andere door de zware inzet van atgms, vraag me af hoe groot de levering is geweest.

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 16:54:44 #258
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164681966
loomisroberto twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 16:50:23 #Aleppo Cruise missiles launched have now hit their targets, a mortar factory, Jihadist camp, and armament depot. reageer retweet
pi_164682144
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 16:54 schreef Richestorags het volgende:
loomisroberto twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 16:50:23 #Aleppo Cruise missiles launched have now hit their targets, a mortar factory, Jihadist camp, and armament depot. reageer retweet
ik wil best die beelden zien van de mortar factory, Jihadist camp, and armament depot die gehit zijn. zou best bijzonder zijn een 100% bulls eye score voor russische kruisraketten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164682197
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 17:09:46 #261
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164682249
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 17:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik wil best die beelden zien van de mortar factory, Jihadist camp, and armament depot die gehit zijn. zou best bijzonder zijn een 100% bulls eye score voor russische kruisraketten.
Ik weet ook niet of het waar is, maar ik zag het voorbij komen. Als niemand anders erover praat zal het vast onzin zijn ja.
pi_164682994
quote:
Niet dat er nou doden en gewonden liggen....
mon citoyens vous serez unis.
pi_164683034
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 17:40 schreef HSG het volgende:

[..]

Niet dat er nou doden en gewonden liggen....
dat is idd te te zien op de beelden, dat er geen doden en gewonden liggen...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164683039
vvanwilgenburg twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 17:00:57 Regime airstrikes continue in city of HasakahI came back from Hasakah city two hours ago. Early afternoon there... https://t.co/pQrRqPN4Rc reageer retweet
pi_164683048
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 17:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat is idd te te zien op de beelden, dat er geen doden en gewonden liggen...
Dus conclusie is... die twee raketten hebben nou niet bepaald veel aangericht.
mon citoyens vous serez unis.
pi_164683070
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 17:43 schreef HSG het volgende:

[..]

Dus conclusie is... die twee raketten hebben nou niet bepaald veel aangericht.
dat is idd een conclusie dat je kan trekken als je uit een ei komt...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164683092
Geruchten hier en daar dat een bepaalde groep SDF te snel wil af zijn in Jarablus.

JohnArterbury twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 16:44:05 Interesting place to keep your eyes on: Jarablus reageer retweet
JohnArterbury twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 16:54:24 @BrianTNichols think along the lines of who might want to beat the SDF there reageer retweet
pi_164683133
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 17:43 schreef HSG het volgende:

[..]

Dus conclusie is... die twee raketten hebben nou niet bepaald veel aangericht.
Bij de eerste hit zijn er waarschijnlijk een man of 4-5 omgekomen. Bij de 2e hit een man of 7-8.

Een ATGM doet alsnog veel schade bij mensen.
pi_164683178
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 17:47 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Een ATGM doet alsnog veel schade bij mensen.
het is een anti pantser raket, beetje naief om te denken dat er niks gebeurt als eentje bij je hoofd ontploft, alleen maar omdat je geen lijken weggedragen ziet worden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164683183
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 17:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik wil best die beelden zien van de mortar factory, Jihadist camp, and armament depot die gehit zijn. zou best bijzonder zijn een 100% bulls eye score voor russische kruisraketten.
bm21_grad twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 17:35:39 RuMoD footage of Kalibr cruise missile hitting what they claim is a JaN command point/base near Dar Taaza https://t.co/Qn6P4sn1Za reageer retweet
pi_164683263
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 17:45 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Geruchten hier en daar dat een bepaalde groep SDF te snel wil af zijn in Jarablus.

JohnArterbury twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 16:44:05 Interesting place to keep your eyes on: Jarablus reageer retweet
JohnArterbury twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 16:54:24 @BrianTNichols think along the lines of who might want to beat the SDF there reageer retweet
Turkije
pi_164683288
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 17:53 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Turkije
Niet zo zeer Turkije zelf, eerder met hulp van Turkije :+
pi_164683311
Dalatrm twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 17:30:50 PT Meeting between #Syria Regime #SAA & #PYD #YPG ended a while ago at #Qamishli. Regime refused to meet any #Kurds demands in #Hasakah reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164683337
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 17:55 schreef Slayage het volgende:
Dalatrm twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 17:30:50 PT Meeting between #Syria Regime #SAA & #PYD #YPG ended a while ago at #Qamishli. Regime refused to meet any #Kurds demands in #Hasakah reageer retweet
Masallah, komt Assad alsnog op het juiste pad terecht. Biji BAAS
pi_164683396
Oh fuck, straks komen al die mensen naar Turkije :{w
pi_164683418
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 17:59 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Oh fuck, straks komen al die mensen naar Turkije :{w
no shit sherlock
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164683430
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 18:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

no shit sherlock
Eigenlijk zou Turkije ze dan gewoon moeten doorsturen naar Barzani, misschien kan hij die mensen wat fatsoen bijbrengen.
pi_164683438
jamiejmcintyre twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 17:56:20 All US SOF safe in N. Syria, after its planes bomb nearby. DoD Spox warns Syrian jets cud b shot down “well advised not to interfere w/ US reageer retweet
pi_164683441
blof

Ald_Aba twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 17:59:04 DoD Spox Capt. Davis warns US could shoot down Syrian warplanes if they bomb near U.S. SOF again. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164683450
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 18:02 schreef Slayage het volgende:
blof

Ald_Aba twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 17:59:04 DoD Spox Capt. Davis warns US could shoot down Syrian warplanes if they bomb near U.S. SOF again. reageer retweet
Straks gaan de Russen de boel daar platbombarderen om de Amerikanen te jennen.
pi_164683458
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 18:03 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Straks gaan de Russen de boel daar platbombarderen om de Amerikanen te jennen.
ik zie het de russen eerder doen dan de amerikanen. obama heeft laten zien dat hij geen zin heeft in escalatie.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164683465
jamiejmcintyre twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 17:52:24 US scrambled jets over N. Syria after 2 Syria Su-24s bomb dangerously close to US SOF on the ground. Say Dod Spox Capt. Davis. reageer retweet
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 18:06:33 #283
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_164683494
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 17:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik wil best die beelden zien van de mortar factory, Jihadist camp, and armament depot die gehit zijn. zou best bijzonder zijn een 100% bulls eye score voor russische kruisraketten.
En een video:

pi_164683496
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 18:04 schreef ClapClapYourHands het volgende:
jamiejmcintyre twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 17:52:24 US scrambled jets over N. Syria after 2 Syria Su-24s bomb dangerously close to US SOF on the ground. Say Dod Spox Capt. Davis. reageer retweet
:O
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164685726
RamiAILoIah twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 19:23:22 YPG terror group is using Arabs/Christians in Hasakah as human shields and refused to allow them to leave the city.. #TwitterKurds #Syria reageer retweet
RamiAILoIah twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 19:27:11 #USA jets protecting YPG terrorist militia in Hasakah (and later all over north #Syria) is a message to #Turkey #Iran & #Russia.. reageer retweet
pi_164685752
De uiteindelijke intentie van de VS is om Syri langs etnische en religieuze lijnen te verdelen. Zodra Assad niet meewerkt (door bijvoorbeeld de YPG te bombarderen) herinnert de Westerse media opeens wat voor wrede dictator hij is en hoe zielig de gewone bevolking is. Als Iran niet meewerkt wordt het embargo verscherpt. Als de rebellen niet meewerken worden ze als terroristen weggezet en gebombardeerd. Turkije werd via de Glen-sekte in het gareel gehouden, maar dat gaat niet meer, waarop Turkije via de pers zwart wordt gemaakt, wordt bedreigd met verwijdering uit de NAVO en de PKK ongekende aanslagencombo's maakt.
pi_164685755
Ik hoop natuurlijk wel op een directe confrontatie tussen Amerika en Assad / Rusland, maar dat is denk ik een droom die niet uitkomt.
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 19:43:54 #289
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164686183
Hoe moet de Syrische luchtmacht nu weten dat er daar Amerikanen zijn als ze hun coordinaten niet geven?

Niet dat zij daar eens legaal zijn
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164686294
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 19:43 schreef Zahreddine het volgende:
Hoe moet de Syrische luchtmacht nu weten dat er daar Amerikanen zijn als ze hun coordinaten niet geven?

Niet dat zij daar eens legaal zijn
Gewoon de Russen sturen, kijken of ze een Russisch vliegtuig boven Syri neerschieten
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 19:48:39 #291
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164686407
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 19:46 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Gewoon de Russen sturen, kijken of ze een Russisch vliegtuig boven Syri neerschieten
Haha dat durven ze niet. Met iemand als Obama?

Gewoon Russen als escorte gebruiken voor de SyAAF.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_164686452
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 19:30 schreef ClapClapYourHands het volgende:
"Sham legion amasses forces in order to enter Jarabulus from Turkey"
https://www.facebook.com/khalediskef2/posts/520664511461554
pagina niet beschikbaar
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164686632
quote:
all of our servers are busy right now
please try again in a minute
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164686663
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 19:53 schreef Slayage het volgende:

[..]

all of our servers are busy right now
please try again in a minute
Paar keer F5-en en dan duikt de pagina wel op :P
pi_164686861
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 19:54 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Paar keer F5-en en dan duikt de pagina wel op :P
op zich is het zeer zeker mogelijk. hebben ze namelijk eerder gedaan een aanval vaniut turkije bij latakia. daarnaast gaan de rebellen n u al geruime tijd door turkije om in noord aleppo te komen, sinds idlip voor noord aleppo is afgesloten
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164687040
quote:
99s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 18:02 schreef Slayage het volgende:
blof

Ald_Aba twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 17:59:04 DoD Spox Capt. Davis warns US could shoot down Syrian warplanes if they bomb near U.S. SOF again. reageer retweet
Soldiers of Fortune?! of betekent SOF tegenwoordig iets anders?
Ich glaube, dass es manchmal nicht gengend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schne Augen weinen
pi_164687359
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:03 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Soldiers of Fortune?! of betekent SOF tegenwoordig iets anders?
SOF is Special Forces.
pi_164687365
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:03 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Soldiers of Fortune?! of betekent SOF tegenwoordig iets anders?
special ops forces meen ik
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164687628
kuba_dyrda twitterde op vrijdag 19-08-2016 om 19:59:57 #BREAKING: #Assad' s forces told YPG that they have 24h to leave #Hasakah. If not, they will face serious consequences | #Syria reageer retweet
Onbevestigd
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:14:48 #301
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_164687663
dicht
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')