abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_163806926
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zondag 17 juli 2016 13:26 schreef Andromache het volgende:

[..]

Ik moest toch ergens slapen...
Dat begrijp ik, maar ik denk dat de conclusie die en post hoger staat de enige juiste is. Tot op heden komt het warrig en erg stressvol over. Een foto zou ook veel duidelijk kunnen maken.
  zondag 24 juli 2016 @ 11:09:44 #77
165633 eriksd
The grand facade...
pi_163970424
Dit verloopt zo chaotisch, genieten.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_164034572
Ik ben benieuwd naar je vorderingen!
  donderdag 28 juli 2016 @ 02:40:56 #79
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_164059026
registreer om deze reclame te verbergen
Hallo, hoog tijd voor... de foto's!

Vrijdag 1 juli
Hoera, de notaris, mezelf getrakteerd op een taartje, en ik mag erin!

De hal
UxBFDsL.jpg

De grote slaapkamer
M8EFU8S.jpg

De logeer-/studeerkamer
kAZBkdO.jpg

De berging
TIJLIlC.jpg

De woonkamer
ytnidAY.jpg

Het plafond
3SuxQUX.jpg

Je ziet het al, vandaag stond in het teken van gereedschap inslaan, en het laminaat er uithalen. Keukenkoper is niet komen opdagen, grrrr... Blijf ik zitten met dat ding.

Zaterdag 2 juli
Het laminaat er voor de rest uithalen, en versjouwen naar de wagen van de koper. Best een werkje.

Direct ook maar even het elektra in kaart brengen. Er blijken drie loze leidingen te zijn, waarvan één in de slaapkamer en 2 nog niet gelokaliseerd (later meer).

sUvg0hw.jpg
TxY78nj.jpg

Zondag 3 juli
Ondertussen bezig met verhuisadministratie, familie ontvangen die even wil kijken, en beginnen met muurtje er uit tikken. Niet-dragende muur: we have a winner :)
bCkJfIO.jpg

O ja, verder ook de andere te stucen plekjes in huis in kaart brengen. Dit lijkt me er een.
9SlDXHk.jpg

Maandag 4 juli
Yay, het laminaat is binnen! Wel even in mijn eentje 20 pakken naar de 2e verdieping sjouwen. Ik was doodop die avond. Intens moe.

pdCypha.jpg

Beginnen met behang er af halen in de grote slaapkamer. Het lijkt voorspoedig te gaan, maar ben er uiteindelijk 4 dagen mee bezig geweest. En vandaag heb ik 's middags wat hulp, dus alle radiatoren gaan er af. Ook de vieze groene platen weggehaald, toch maar. Ze leken goed, maar ze stuiven alle kanten op als je ze even loshaalt. Nieuwe ondervloer dus gekocht.

al0ABWW.jpg

het heeft even geduurd (lees: ca. 1,5 liter water verder) voor we er achter kwamen dat je dit ding met een inbussleutel dicht kunt draaien. Positief: bij de volgende 2 radiatoren wisten we het wel :+
zAuERqV.jpg

De radiator in de woonkamer had helaas niet zo'n afsluiter. Die hebben we helemaal leeg moeten kiepen via de regenpijpingang op het balkon.

Maar we hebben er nog zin in. *O*

67DfyxN.jpg

Dinsdag 5 juli

Het plafond is helemaal voorgestreken door de stucadoor, ze kunnen morgen al beginnen! Betekent wel dat NU de muur er uit moet. Klote, wilde dat pas later doen. Toch maar doen dan. Leidingzoeken gaat niet helemaal lekker, hij slaat overal aan. Later bleek dat er leidingen kriskras door de hele muur liepen, dus heel voorzichtig er om heen werken maar. Muur is er aan het einde van de dag voor ca 1/3 uit. En er komt gezellig een Fokker helpen voor het weghalen van 2 metalstuds uit die muur en het afhalen van de lulluke lamellen. Stucadoor, komt u maar! ^O^

J5VUdLI.jpg

Woensdag 6 juli
Stucadoor is bezig in de kamer waar het behang afgehaald moet worden. Ik ga dan bezig met de keuken uit elkaar halen, waar ik dan weer wel en dan weer niet een koper voor heb. Sowieso moet de hoge kast er nu uit omdat die het verder weg halen van de muur in de weg zit.

En au!!! Ik bezeer me lelijk aan scharnieren! Het wordt waarschijnlijk een lelijk litteken, het is nog steeds (drie weken later) een beetje ontstoken.

GpOZajx.jpg

Ik voel me wat hulpelozer worden.

UWiWDnk.jpg

Donderdag 7 juli

Stucadoor doet zijn ding in de woonkamer/keuken. Ik kan weer verder met rauhfaserbehang afsteken. Het gaat moeizaam, met veel steekplekjes en allerlei schilfers tot gevolg.

AUVG0b9.jpg
6ewdBL4.jpg

En dit over ca. 20 m2. Hels karwei. En maar soppen en steken. Slagveld slaapkamer groet u.

KrFHXuR.jpg

Vrijdag 8 juli

Eindelijk, een koper voor mijn keuken! Wil wel dat ik hem uit elkaar haal, dit doe ik de hele dag. En uitvogelen wat ik met de waterleiding moet doen om hem af te sluiten en geen waterballet te krijgen.

Zaterdag 9 juli
Mijn vader komt helpen, klussen kan 'ie niet, maar slopen wel. Ik sleep ondertussen het eerdere sloopafval en dat van vandaag naar de Bulky op straat. Zwaar werk. En de buren zijn niet bepaald blij met al het gips in het trappenhuis, maar ik kan er echt niks aan doen. Resultaat:

nHBIdM0.jpg

Myn heity is leaf O+

En alvast ingeslagen voor mijn stucklusje van de komende dagen. En o ja, het behang is er ein-de-lijk af!! *O*

Zondag t/m maandag

De slaapkamermuren zien er nu niet uit, nu al het behang er af is en je zicht hebt op het cellenbeton en de gibo-blokken. Dat gaat doorschijnen. Er moet dus gestuct worden. Stucen? In alle rust en met voldoende geduld? Nah, dat moet lukken! Ik heb de kunst nu afgekeken bij de vakman. Fix& Finish proberen op de radiatorwand, als dat goed gaat, lekker door. :)

Zondag: mwah, dit ging best aardig, niet perfect, maar ik vertrouw op mijn kunnen
Maandag: hm, het is op een groter oppervlak toch wel wat moeilijker, en er zitten kruimels in het beslag waardoor mijn spackmes niet lekker spackt. Het spul is te nat, het aanbrengen gaat mwah, en ik blijf maar gekke strepen trekken, telkens als ik denk dat het goed gaat
Dinsdag: dit is niet te doen, het doet zo'n pijn aan mijn handen.

Conclusie: chemische brandwonden. :( De hele godganse week zit ik met miniklusjes met handschoenen aan, maar ik dacht dat dat bij nat spul zoals dit niet hoefde. O, hoe had ik zo stom kunnen zijn? Acuut alles afspoelen en koelen, koelen en nog eens koelen. Midden op de dag met gierende fietsbanden naar huis en rusten.

De slechtste muur ziet er nu zo uit:
GkkOJ4d.jpg

Heb alle strepen en klodders zo gelaten en ben een beetje gevlucht van het stucdebakel.

Dinsdag 12 juli
Thuis zitten balen. Ik kan niks doen. Zelfs afwassen gaat niet. Mijn wonden verbinden en ondertussen maar wat verhuisadministratie en klus-Googlen doen.

Woensdag 13 juli
Laminaatlegdag. Er komt een ervaren vriend langs. Het doel is het hele huis in één dag leggen. Maar ik wil ook eigenlijk de rest van de keukenmuur eruit. Aan het eind van de ochtend hebben we slechts 10m2 gedaan. Later blijkt dat dit komt doordat we verkeerd om zijn begonnen, maar, ok, ik ben blij met zijn hulp.

Yay ik kan ergens slapen!!

kN2EDye.jpg

En yay de hele keukenmuur is eruit!

hjH57X2.jpg

Maar ehm... dit is dus wel dezelfde ruimte waar zaterdag al mijn spul naar toe verhuisd moet worden.... Ahum. :{ Wonen in de echte zin des woords is nog ver weg... Let wel even op het strak gestucte plafond, erg blij mee :) Het is alleen nog niet droog.

Donderdag 14 juli
Inpakken. Had nog niks gedaan.

Vrijdag 15 juli
Rest inpakken, en collega helpt me heen-en-weerverhuizen met deel 1.

Zaterdag 16 juli
De grote verhuisdag voor wat vrijdag niet lukte, keukenkastjes wegbrengen naar de koper voor een mooi bedrag, en ondertussen gaan mijn verhuizers verder met het doorleggen van het laminaat vanuit de hal naar de woonkamer. Ik heb een laminaatloper i.p.v. een rode loper. :+

Xb1A6T2.jpg (beetje klein)

Van toen tot nu

Inmiddels ben ik weer aan het werk. Ik heb de afgelopen 11 dagen besteed aan uitpakken van zo veel mogelijk dozen (10+ dozen kleding en schoenen, ca. 10 dozen met boeken en nog niet klaar, inrichten van de badkamer + wc en schoonmaken), en een soort provisorisch ontbijt- en werkhoekje inrichten. Mijn vader is nog gekomen met een restant aan spul, waaronder sinds zaterdag een koelkast (heel blij mee), en mijn broer heeft nog geholpen met verder leggen van laminaat in de woonkamer. Hij kwam er achter dat we verkeerdom zijn begonnen. Tja, heel stom, het was echt niet mijn eerste keer, en mijn ervaren vriend was in de ogen van mijn broer toch matig ervaren. Nu ja.

vAh66TC.jpg
Zo veel boeken en spellen, en dan nog is er een hele stapel die in een nieuwe Billy moet!

PWVMhJ0.jpg
Schoon badkamertje :) Wel nog koud water omdat de radiatoren er nog niet op zitten en ik ook nog even moet uitvinden hoe de ketel bijgevuld moet worden.

BzhK43V.jpg
Voorlopig slapen in de logeerkamer, op de grond.

D1a8dJP.jpg
Dit is nog maar 1/3 van wat in deze kamer stond. Stond helemaal vol na de verhuisdag. Blij dat het al zo ver weggewerkt is.

kzWjDa7.jpg
Ook nog een stukje in de berging.

DVNPa3s.jpg
Dit is nu de plek waar ik kampeer.... eh woon.. eh iets daar tussenin :D

En hoera!! De stucadoor is eergisteren geweest en heeft mijn prutswerk opgelost! *O*
xAx7KLd.jpg

Doelen met prioriteit
Dit weekend heb ik het hele weekend hulp.

• De stucadoor zegt dat ik de plafonds kan schilderen, dat wil ik dan maar gaan doen. Ik heb nu Histor Powerdek Ral 9001, maar twijfel nog over de kwaliteit daarvan, en ook de kleur. Stomme is, ik heb de bon van deze pot verf niet meer. :( Kan hem dus niet meer terugbrengen.
• Het laminaat in de woonkamer wil ik af hebben
• Er moet ook laminaat in de berging komen.
• De berging moet geschilderd worden of anderszins afgewerkt. Ik heb in de structuurverf allerlei lelijke plekjes zitten van muurvuller in de wand die ik als zichtwand ga gebruiken. Zo'n 40 stuks. Dat hadden ze wel even wat netter mogen afwerken. Ik dacht aan gipsplaten vastschroeven aan de wand, is dat een goed idee?

rZJ8OnA.jpg

• Zo mogelijk ook de vloer leggen in de grote slaapkamer, als het stucwerk droog is. Dan is de vloer excl. plinten en keukenhoek helemaal af.
• Radiatoren kan ik in de week erna 's avonds spuiten, met hulp van een kennis hoop ik ze er weer aan te schroeven, en dan mag ik eindelijk thuis warm douchen.

Sowieso heb ik meer van zulke plekken in wanden, hoe krijg ik die er netjes af? Met schuurpapier korrel 80 en 180 gaat het zo-zo.

Zo snel mogelijk daarna ga ik bij keukenzaken langs die de Ballerina-keuken leveren die ik wil hebben, om hem definitief te kopen. Dan kan ik ook door met het leidingfreeswerk uitbesteden aan de vakman. Het zou wel fijn zijn om in september een keuken te hebben. tot nu toe gaat het opzich aardig met kampeerkoken op het balkon en kant-en-klaar en ovenschotels in de combimagnetron. Ik heb een afwasteil, ik heb water en ik heb een afvoer, alleen niet in één systeem. :s)
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
  donderdag 28 juli 2016 @ 02:47:28 #80
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_164059047


[ Bericht 100% gewijzigd door Andromache op 28-07-2016 02:47:47 (Een gekke dubbelpost, mod, mag weg) ]
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
pi_164070296
Zo dan, wat een update _O_

Kan je die Historverf niet in je berging gebruiken? Is het echt heel erg dat in een berging zulke plekjes zitten, daar dekt de latex toch wel op?
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_164070845
registreer om deze reclame te verbergen
Foto-update *O*

Kan je de verf niet gewoon alsnog gebruiken om de plafonds mee te schilderen, en als het niet bevalt schilder je het over met een ander tint? Het is geen donkerblauw oid, dus je hoeft niet bang te zijn dat je het 3 lagen later nog steeds ziet. Enige wat je ermee verliest is een hoop tijd en evt een extra pot verf (die je sowieso moet kopen als deze kleur niet bevalt).

In de berging, over hoeveel m2 gaat het? Indien klein: structuurverf afsteken, gaten vullen en behangen met renovlies is misschien nog wel goedkoper/makkelijker? Gipsplaten zijn een goede manier om snel een strakke wand te krijgen, maar je loopt dan wel tegen problemen aan bij bijv kozijnen; hoe werk je die overgang af, en is het ergens een probleem dat je muur 12.5mm dikker is? Zitten er stopcontacten?
  donderdag 28 juli 2016 @ 23:36:42 #83
335643 faptist
Maakt fouten
pi_164078448
Als je de pot verf gepind hebt kun je hem gewoon ruilen hoor. Sowieso doen ze vaak niet zo moeilijk over dichte potten.

Die plekjes op je muur.. Ik heb ook een paar van die vlekjes ( je kent de truc met het schuursponsje?) maar die heb ik dus gewoon overgeschilderd.
Je ziet het wel als je er naar gaat zoeken/kijken, maar wanneer je er eenmaal leeft en er spullen staan valt het echt weg in de muur hoor.

Ik vind dat je hartstikke goed bezig bent. Hopelijk genezen de plekjes snel en kun je snel weer zonder handschoenen klussen. Heel veel succes!
Enne.. Zorg dat je lekker slaapt.. Anders ga je er echt aan ten onder. :*
  vrijdag 29 juli 2016 @ 07:36:18 #84
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_164082218
De Hornbach doet een beetje moeilijk geloof ik zonder bon. En ook al ben ik niet van plan hier tientallen jaren te wonen, Sikkens Alphatex is misschien toch wel beter voor een vers gestuct plafond dan Histor Monodek. Vandaag nog even bellen met de verfspecialist.

Truc met de schuurspons? Leg uit?

Het gaat om ca. 7m2. Wegschuren van structuurverf aldaar lijkt me niet fantastisch en dan nog valt de muurvuller op. Renovlies zou dan wel kunnen inderdaad, dat gaat niet direct over structuurverf heen.

Gipsplaten moeten kunnen naast het kozijn, aan die kant zitten tevens geen stopcontacten. En de rest van de wanden krijgt toch allerlei spul er tegenaan (planken/wasmachine). Ik ga die dus nu bestellen.

Na dit weekend komt weer een fotoupdate :)
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
pi_164083392
Ik heb gekozen voor 9010 op de wanden en helder wit op de plafonds. En ik vind het resultaat erg fris.
RAL 9001 is te crème, te romantisch voor mijn smaak. Heb helaas al alle kozijnen in die tint en dat is meer dan genoeg roomwit.
pi_164083463
Voor de berging Wedi bouwplaat er tegenaan zetten? Dikte 10 of 12,5 mm. En dan de onderste meter goedkope tegels er tegenaan lijmen? Ideaal rond de wasmachine en super netjes.
Of alleen schilderen en spullen er in.
Wil je een berging of een bijkeuken?
pi_164102025
Leuke update, veel gedaan! Doet me denken aan mn eigen appartement. Hou vol!
pi_164582615
Hoe gaat het inmiddels?
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  Moderator dinsdag 23 augustus 2016 @ 17:28:06 #89
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_164790727
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 07:36 schreef Andromache het volgende:
Na dit weekend komt weer een fotoupdate :)
Hoe is het inmiddels hier met de verbouwing ?
  donderdag 25 augustus 2016 @ 13:52:07 #90
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_164841345
Ben ziek geweest, heb inmiddels een keer het plafond in de slaapkamer geverfd, hoop het zondag af te maken. De berging heb ik gewoon geverfd en netjes geschuurd. De muurvullerplekjes vallen nauwelijks op. Ral 9010 is echt heel mooi! En Sikkens werkt fijner dan Histor. Duidelijk. Ben zeer benieuwd naar de zijdeglansverf die ik besteld heb. De blauwe kleur is erg mooi in de pot. Het lichtgrijs is misschien iets te licht...

Er komt 18-9 iemand langs, en hopelijk heb ik dan meer klaar. Slaapkamers moeten lukken. :) Hopelijk ook de hal en het toilet/badkamer geverfd.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
  zondag 11 september 2016 @ 13:03:55 #91
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_165244302
Grote slaapkamer is behalve gordijnen,plinten, kozijnen en wat verfplekjes bijwerken af :) de kleuren zijn fantastisch en Sikkens Alphatex IQ geeft een mooi glanseffectje op de muur. en o ja mijn bed moet nog in elkaar. Ik zal z.s.m. foto's plaatsen. Ben mijn kabeltje kwijt...

Vanmiddag ga ik beginnen met het gronden van plafonds in logeerkamer, hal, wc en badkamer. Als alles meezit, kan ik mijn logé zoals bedoeld in de logeerkamer laten overnachten. :)

[ Bericht 4% gewijzigd door Andromache op 11-09-2016 13:12:51 ]
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
pi_165245669
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2016 07:36 schreef Andromache het volgende:
De Hornbach doet een beetje moeilijk geloof ik zonder bon. En ook al ben ik niet van plan hier tientallen jaren te wonen, Sikkens Alphatex is misschien toch wel beter voor een vers gestuct plafond dan Histor Monodek. Vandaag nog even bellen met de verfspecialist.

als je het bedrag en de datum van kopen nog weet, kunnen zij daar wel een bon bijzoeken.
ik heb hetzelfde bij bauhaus gehad en die konden daar en bon bij vinden.

verder: goed bezig
  maandag 12 september 2016 @ 00:49:04 #93
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_165263402
En dan, fotoupdate!

Woensdag 2 augustus
Morgen komt er eindelijk een wasmachine, dus de afgelopen dagen bezig geweest met laminaat in de berging leggen. Over deze afstand (1,6 m breedte) lukt het me we in mijn eentje om rijen er in te leggen. En vanavond is het af. Hoera! Blij mee!

cEZDrMj.jpg

In de week daarna
Ik was nog niet toegekomen aan verven van de berging. Het was een heel gedoe om de oude muurvullerplekjes netjes bij te schuren, en om de wasmachine heen te werken en af te plakken, maar het is me gelukt. Zo blij mee. Plafond lijkt zo mooi, de muren trekken goed bij, de plekjes vallen niet erg op, en heb toch maar lekker voor dit kamertje de pot Histor Monodek gebruikt.

NP6RqVr.jpg

tyIQkU6.jpg Nou, dit valt toch mee?

De weken daarna
Ben even flink ziek geweest, af en aan verkouden en tegen longontsteking aan zittend. Maar inmiddels toch tijd om de andere kamers te gaan schilderen. Anders komt er nooit wat van. Na lang wikken en wegen voor de muren Sikkens Alphatex IQ besteld (was goedkoper dan Semi Satin SF, helaas wel wat oplosiddel), en voor de plafonds Sikkens Alphacryl Pure Mat SF in 9010. De kleuren in de slaapkamer zijn petrolblauw (R0.50.40) en lichtgrijs(LN.01.82). En na heel wat dagen voor en na mijn werk afplakken, stukjes schilderen, alle vlakken twee keer gedaan, is mijn slaapkamer klaar. Inmiddels heb ik eergisteren (10 september) ook de vloer erin gelegd met een kennis. Eindelijk, ik hoef niet meer in de logeerkamer maar heb de ruimte in de grote slaapkamer! *O*

In wording
dGnngY4.jpg

hoera vrijwel af!
Gg72gHT.jpg

En direct matras versleept, was het zat. Alleen nog even het bed in elkaar. Knus naast een stapel laminaat slapen _O-
XEkh0S9.jpg

En passant ook latjes gehaald voor onder de vloerrails van de inbouwkasten. Die zaten bij de vorige bewoner aan het laminaat vastgeschroefd, maar ik wilde dat beslist niet. Zal vast een mooi gezicht zijn geweest, hoe sterk is de eenzame fietser met twee houten latten van ca. 270 cm op de bagagedrager op een Nieuwegeins industrieterrein? :D Maar de latjes zitten vastgeschroefd op de eerder geboorde plekken in het beton. Zo'n klein iets, maar zo'n genot dat de kasten weer normaal bruikbaar zijn.
gy0ZkSl.jpg

Trouwens, de radiatoren van beide slaapkamers zijn nu ook gespoten in zilvergrijs. En een goede tip, ALTIJD ontvetten, schuren is niet voldoende! Jammer, twee bussen Hammerite aan verspild. Maar het resultaat is mooi.

Zondag 11 september
Nu heb ik de smaak te pakken. Direct na thuiskomst van een bruiloft door met gronden van het gestucte plafond in hal, badkamer, wc en logeerkamer. Eerst wel even de vloer goed afplakken.

Xbt97OP.jpg
LhJm5Iu.jpg

Morgen hoop ik de eerste laag te kunnen schilderen. Moet ik wel op tijd thuis zijn van het werk....

En hoe nu verder

Voorlopig heb ik nog geen keuken omdat ik de dingen die ik wil nog niet voor een goede prijs heb kunnen vinden. En ik ben niet zo'n beste onderhandelaar, en het kost veel tijd om bij allerlei zaken langs te gaan. Tot die tijd leef ik zo ongeveer. Het gaat best, maar is niet supercomfortabel. Je kunt veel koken met een magnetron, ben ik al achter. En ik heb een soort van keuken opgebouwd uit dozen ;)

Klus- en kookhoekje
ej2axEn.jpg

De bank staat soort van goed, nu de rest nog.
RyR4D0l.jpg

Doel voor tot en met deze werkweek
De logeerkamer helemaal geschilderd excl. kozijnen, bedbank in elkaar gezet. En plafond in hal, wc en badkamer geschilderd. Ben benieuwd of het gaat lukken. Ik wil mijn moeder graag laten zien hoe mooi het in wording is!
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
pi_165445492
^O^ Je bent lekker bezig geweest
pi_165446473
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2016 00:49 schreef Andromache het volgende:
Je kunt veel koken met een magnetron, ben ik al achter.
Dat klopt. :@

Ziet er goed uit allemaal :)
pi_165736432
quote:
1s.gif Op zondag 11 september 2016 13:03 schreef Andromache het volgende:
Grote slaapkamer is behalve gordijnen,plinten, kozijnen en wat verfplekjes bijwerken af :) de kleuren zijn fantastisch en Sikkens Alphatex IQ geeft een mooi glanseffectje op de muur. en o ja mijn bed moet nog in elkaar. Ik zal z.s.m. foto's plaatsen. Ben mijn kabeltje kwijt...

Vanmiddag ga ik beginnen met het gronden van plafonds in logeerkamer, hal, wc en badkamer. Als alles meezit, kan ik mijn logé zoals bedoeld in de logeerkamer laten overnachten. :)
Foto update zag er goed uit!

Hoe gaat het er mee, nog veel kunnen doen?
pi_165814247
Ben ook wel benieuwd
  woensdag 19 oktober 2016 @ 22:43:19 #98
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_166071638
Nou eh ergens in september heb ik de logeerkamer geschilderd. Sindsdien:

- nog wat plekjes in het grijs te doen
- alle plafonds in hal, douche en wc geschilderd, blijken schrobvast i.v.m. douchecondens :)
- 1 muurtje in de hal geschilderd
- meeste restanten rauhfaserbehang in hal verwijderd
- radiatoren opgehangen, helaas darna gigntische lekkage waardoor de vloer in de logeerkamer er uit mocht, dit is deze week opgelost. Heb nu na ruim drie maanden eindelijk verwarming en warm douchewater in huis! Heel erg fijn!
- heb een keuken gekocht, komt in week vijftig
- balkon en galerij opgefleurd met allemaal plantjes
- de schuifpui proberen schoon te maken maar blijft heel stroef lopen en ik moet er met mijn volle gewicht aan hangen

Verder heb ik alles wat ik nodig heb. Een douche, een wasmachine, een bed, een bank, een tv en een computer. Kan nog geen mensen over de vloer hebben want het is nog een teringzooi en ik voel me door dystjymie niet echt altijd goed om te gaan klussen na mijn werk. Maar dit weekend heb ik er weer wat tijd voor. Het komt vast voor het einde van het jaar goed. Heb intens behoefte aan mensen en sociale warmte in mijn huisje en dat wordt nu echt tijd.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
  woensdag 15 februari 2017 @ 02:54:01 #99
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_168911208
Megakick. Ben ik goed in. Dus waarom nalaten? ;)

Mijn huis is ein-de-lijk een plek om te wonen! *O* Ik ben een trage en te precieze klusser. Misschien. En ik had privé wat dingen aan mijn kop. Maar dat is allemaal vergeten, ik woon zo fijn in mijn huisje nu!

Even op een rijtje:
- half oktober: schuifpuiprobleem opgelost: verweerd rubber, heb het er gewoon onderuit getrokken, isolatie is nu niet top maar valt mee als ik hem op slot zet. Vervanging rubbers zou een godsvermogen kosten.
- half oktober: logeerkamer geverfd
- half oktober: keuken gekocht

- november: lang gedaan over installateurs uitzoeken, rondwinkelen scheelt letterlijk duizenden euro's, aan klussen niks gedaan eigenlijk, ik heb dus echt maanden gekampeerd op een half betonnen vloer
- eind november: de kampeerkeuken maar eens leeggehaald, een soort halve keuken in de berging opgebouwd, en ehm... knus slapen in de slaapkamer :{ , en nu een kampeerwoonkamertje in de logeerkamer!

FvCYJNw.jpg
Md0QIXj.jpg
rQP7lfN.jpg
11r8fc4.jpg

- december: woonkamer en keuken verven plus plafond, elektra laten aanpassen d.m.v. een keukenverdeler, zelf afvoer omleiden, en keukenmuur gestuct en geverfd. En o ja, gefoeterd op de man die tóch geen dakdoorvoer kwam plaatsen en niet afbelde. Dan toch maar recirculatie-afzuiging.

wFYUumY.jpg
PMs4yiW.jpg

- december: zelf inbouwdoosjes geboord en nieuw schakelmateriaal geplaatst, yeah! Voor het allereerst zelf met elektra aan de slag. Was eigenlijk niet eens zo onder de indruk van wat de installateur deed. Als je weet waar je mee bezig bent, valt het best mee. En dit schakelmateriaal had geen dubbele dimmers of gecombineerde wcd/schakelaar, dus dat wordt bijboren. Ben hier best trots op. Niemand in mijn omgeving weet hoe dit te doen. Dus. Nou. :)

V2jI9aq.jpg

- half december. eindelijk. MIJN KEUKEN!!! *O* *O* *O* En mégadank aan de monteur die mij erg, erg geholpen heeft met sjouwwerk.

ys5QUcf.jpg

- half januari: betonvloer keuken wordt eindelijk laminaatvloer (ja dit zijn dus van die dingen die ik op de een of andere manier te lang laat liggen), gordijnen die al ruim een maand in huis waren maar eens ophangen, en mechanische ventilatie vervangen en laten reinigen (ja, de lamp is stukgevallen)

AzdzKgh.jpg

- eind januari: ben de pc in de woonkamer zat: hangend bureau maken in de logeerkamer; platen schroeven en lijmen, radiatorgaten aftekenen en uitzagen met een decoupeerzaag (had niks beters), beitsen en met hele lelijke lak lakken -O- , alles weer afkrabben en afbijten. :% Maar dan toch heel mooi resultaat met transparante white wash interieurlak, ophangen maar. Zo blij met mijn studeerkamer/logeerkamer nu!

MUV2uVq.jpg
b7jMj1C.jpg

En het is (tot nu toe) af! *O* *O* Alleen nog de plinten, verlichting, twee extra stopcontactjes, eens een keer de bovenlichten afdekken, in juli badkamer en toilet renoveren, plankjes en schilderijen ophangen, etc. Maar nu: ein-de-lijk. Mijn kasteeltje. O+ O+

NYgAQMU.jpg
lIsxB6d.jpg
nAsWydW.jpg
DEiEHMf.jpg

Die keuken met fantastische combistoomoven. :Y) Die kleuren waaronder het donkerfuchsiaroze. O+
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
pi_168911364
Wauw! Mooi hoor. Zeker dat donkerfuchsiaroze :Y
Wat een werk allemaal, goed gedaan!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')