abonnement Unibet Coolblue
pi_163054933
Over die blokjes maakte ik me wel zorgen destijds. Riley heeft totaal geen interesse daarin. Omgooien was en blijft het leukste.
Gelukkig deed ze het wel. Maar ze had het net zo goed niet kunnen doen :@

Vanmorgen op de psz hadden ze een activiteit geregeld waar de ouders bij mochten zijn. Een kenningsmakingsles met budo-tigers. Is een soort gymles met twee knuffeltijgers. Opdrachtjes doen, dansen en gek doen. Was leuk
  donderdag 16 juni 2016 @ 10:12:31 #152
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_163055038
quote:
7s.gif Op woensdag 15 juni 2016 22:57 schreef Fazzoletti het volgende:
Wij zijn vandaag naar cb geweest voor de 2 jaar afspraak. Stats: 85 cm & 11.4 kg O+ Nog steeds -1 zoals de voorlaatste metingen ook waren.
Het blokjes stapelen en praten/benoemen stelde niet zo veel voor maar misschien ook omdat ik me niet kan inbeelden dat er 2 jarige zijn die niet 3 blokjes kunnen stapelen of een zin kunnen zeggen :@
*O* voor de stats

Toen J net 2 was, zei hij echt nog geen zinnen. Ik denk dat ie zelfs maar 20 woorden oid zei? Nu op de PSZ is er een jongetje dat volgende week 3 wordt en alleen nog maar losse woordjes zegt. J was niet heel uitzonderlijk, dit jochie wel. Gelukkig hoor ik m wel vooruitgaan elke keer als ik zie.

Blokken stapelen kon J dan weer wel als de beste, en lichaamsdelen aanwijzen ook hoor ;)
pi_163055269
Ik heb 2 nichtjes, de 1 is eind maart 2 geworden en de andere eind april maar die zeggen nog geen zinnetjes hoor. Bij B komen er hele verhalen uit, maar die schijnt enorm voor te lopen wat dat betreft. Ik vind het wel mooi om die verschillen te zien. B moet je bijvoorbeeld geen kleine dingen laten doen zoals een drukker dichtmaken of een knoop en mijn nichtjes doen dat weer blindelings.
  donderdag 16 juni 2016 @ 10:30:53 #154
73386 Fazz
onderweg
pi_163055395
Ik geloof ook wel dat ieder kind zo z'n eigen ontwikkelingsfase doorloopt, op z'n eigen tijd :) Het cb doet die testen zeker vooral om kindjes die heel erg achter lopen er ook te kunnen vissen?

De kinderen van vriendinnen die ongeveer even oud zijn gaan vrij gelijk op met F dus het zal wel goed zijn. Maar ik kan me wel voorstellen dat je je zorgen maakt als je om je heen anders ziet :)
pi_163055922
Nouja, zo'n CB bezoek is natuurlijk niet bedoeld om al een soort CITO-test te doen met kinderen om hun niveau na te gaan he. Het gaat om een zeer algemeen basaal niveau in de ontwikkeling (en ja, dat is voor sommige kinderen misschien wel erg basaal, maar ook flauw om daar 'flauw' over te doen, vind ik, of te onderstrepen hoe makkelijk jouw kind dat allemaal vindt. Maar misschien ligt dat aan mij?)
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_163056012
Wat leuk, Omen, dat ze dat doen op het kdv!

De kdv-leidsters van I waren ook weer leuk bezig. I zit nu voor haar laatste paar weken bij de dreumesgroep. Samen met haar buurmeisje zal ze per 1 juli overgaan naar de peuters. Nu hadden de twee vaste leidsters allebei van thuis oude schoenen met hakken meegenomen en handtasjes, voor I en haar buurmeisje om mee te spelen. Vanochtend stond I me dus met hakken aan en een handtasje om haar arm uit te zwaaien. _O- .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_163056125
Ik vind het wel goed dat ze testen. Om achterstand snel op te pikken, zowel voor ouders als eventueel jeugdzorg.
Onze relatie met het CB is niet heel erg goed, maar dat komt door hele andere dingen. Mijn vrouw gaat er heen, ik kan beter niet gaan. Dat is geen issue van CB an sich maar wel van ons CB.
pi_163056168
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 09:06 schreef LadyBlack het volgende:
Hobbesje gefeliciteerd! Wat een blij meiske O+

Fazz, hier moest E bij de 2 jaar afspraak op een bumbapop zn ogen, oren, neus etc aanwijzen. Aánwijzen!!! :o _O- Goed, daarvoor liep ze liedjes te zingen en een pop naar bed te brengen met een heel verhaal, dus ze hebben haar wel horen praten, maar echt... ik schrok ook wel even toen ik me bedacht dat er dus misschien kindjes zijn die daar nog moeite mee hebben.
Hier zou de mijne moeite mee hebben denk ik. Die vind bumba namelijk eng... Bij zichzelf of zijn aapje gaat t prima (en bij de kat ook, die vond de aanwijsfase niet zo tof.."oog"-->prik)..

Maar mijnesen zijn best verlegen(al groeit W daar nu al wat overheen). Dus thuis hele verhalen en liedjes, maar op t CB durven ze dan niet zo goed. De doe-dingen gaan wel, maar práten dat gaat echt mooi niet gebeuren! Maar ik heb goede hoop dat W bij de ogentest over een maand nu wel durft te benoemen (al moet ze dan nu geloof ik die met de rondjes die dan weer makkelijker aan te wijzen zijn).
pi_163056462
hier trouwens prima CB wbt verpleegkundige en arts. Alleen de meet en weeg mevrouw kan niet zo goed met mijn kindjes. Die schreeuwt al enthousiaste dingen naar ze als ze net binnenkomen en haar nog niet eens gezien hebben en in plaats van dat het het ijs breekt (wat vast de bedoeling is) schrikken die van mij en worden er extra verlegen van..

Maar over t algemeen in t geheel geen klagen over t CB. Zéker als je kindje achterloopt met dingen is het denk ik wel fijn om van ze te horen of dat achterlopen gewoon binnen de 'normale' ontwikkeling valt of dat er beter actie op ondernomen kan worden.
pi_163058145
Hier een langzame prater. Ze word over 2 maanden 3 maar van zinnen praten is echt nog geen sprake.. wel 2 woordjes na elkaar maar thats it.
Met 2 jaar een doorverwijzing naar het audiologisch centrum gekregen omdat ze toen helemaal nog niet praate op mama en papa na. Het gaat nu wel hard maar was blij dat ze er hulp bij krijgt.
  donderdag 16 juni 2016 @ 14:24:35 #161
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_163059888
De 2 jaar afspraak is hier al zo lang geleden, ik heb echt geen idee meer :D
Hier wel vrij vlotte praters. Kleuter zei zijn eerste 2 woord zinnetjes met 14 maanden. Maar liep pas met 21 maanden. Die heeft zijn energie duidelijk voor andere dingen gebruikt ;) Mijn meiden geen idee. Die zijn nergens vlot mee maar ook nergens langzaam mee. Oudste was meer van de uitersten. En het tweeling-zijn scheelt ook wel. Zeker met de motorische dingen zat er steeds maar weinig tijd tussen en dan kon de ander het ook.
pi_163061449
Ik weet het ook alleen maar omdat de logopediste het van de week zei hoor haha! Dat ze vond dat er in nog geen jaar tijd zoveel vooruir gang is geweest. Vriend maakt zich er helemaal niet druk om. Een van zijn ooms ging pas praten toen hij 4! Was.
pi_163064262
Ik haak ook maar eens aan ;)

Alweer bijna een maand is dit meisje 2 jaar
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ze heeft haast dezelfde stats als F van Fazz: 86,5cm en 11,2kg. In ontwikkeling is ze lang niet zo snel trouwens...denk dat ik daardoor ook meer ben blijven meelezen bij de dreumesen.
De meeste september-november kinderen daar zijn minstens zo ver.

Klimmen en steppen doet ze heel erg graag. Lezen is ze niet in geïnteresseerd, of tenminste niet met ons ;) (oma is juist prima!). Verder kleurt ze veel, bij voorkeur met de viltstiften van d'r grote zus :(. Blokken stapelen was bij het CB geen enkel probleem en woordjes was voldoende. En dan praat ze pas sinds begin mei echt wat meer dan de standaard 'ik-kan-net-praten-woorden'. Wel nog echt losse woorden en soms iets wat lijkt op twee-woordzinnetjes (ik ben blijkbaar 'strenger' dan de CB-arts daarin ;)). Ogen/oren/neus en dergelijke kon ze pas vlak voor we naar het CB moesten...zo ineens kwam ze daar mee thuis van de creche. Dieren benoemt ze zelf nog nauwelijks en ook de dierengeluiden interesseren haar niet (alleen de giraf doet ze heel graag na... *) 'mjam mjam mjam O+)
pi_163067006
Je mag de mijne lenen hoor :')
Net 3 jaar en zegt me vanmiddag (nadat ik vroeg of ze dr bananenschil wilde gaan weggooien) Mama ik vind het belangrijker dat je nu eens naar mij gaat luisteren. :')
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_163067251
Tally _O-
B zegt wel eens aan tafel met eten 'Mama stop met praten, nu ik tellen (vertellen dus)' :D
pi_163067611
Wat klinkt dat tof Omen! We hebben hier wel dinsdag een zomergerst. Maar we zijn dan alleen welkom tussen half 5 en half 7,onmogelijke tijden :')

Ow noemde tijdens de twee jaar afspraak zijn oog een oor. Daar deden ze niet moeilijk over, maar dat kan er mee te maken hebben gehad dat hij heel enthousiast alles begon aan te wijzen. "Dit is knie, dat is nagel, dat is bil :D "

Mijn jongste praat nog niet (nou toevallig dinsdag dan) met 20 maanden. Komt vast wel goed ;)

En wat een mooierd Kurs O+

Ow had ook weer een mooie opmerking vanochtend: "mama, je mag me niet wakker maken, ik ben nog niet uitgerust :D "
Ik heb nu ook echt het gevoel dat hij toe is aan school. Maarja, hij moet nog een half jaar wachten ;)
pi_163067970
Kursor wat een prachtig meisje O+

Mijnes wordt op het cb panisch van meten en wegen -O- ik schaamde me dood vorige keer, krijsen en spartelen. Meten hebben we zn broekmaat aangehouden :') en wegen snel even op de babyschaal gedropt. We oefenen nu thuis wel met de weegschaal.

Ik heb hem laatst thuis gemeten en gewogen en zelf in de curve ingevoerd, was prima.

Ik wacht al 3 maanden op de 3 jaar oproep en ga er niet achteraan bellen, vind t wel best. De ogentest is wel belangrijk, verder maak ik me nergens druk om.
Die ogentest gaat meneer eeeecht niet doen weet ik nu al
pi_163068082
Tally. Haha. Geweldige opmerking O+

Ow al toe aan school. O+
Riley heeft dat echt nog niet. We hadden het er laatst over, maar ze wil geen andere jufjes :P

Zo blij ook met de psz. Ze waren aan het knutselen voor vaderdag en in een kringgesprek hebben ze toen uitgelegd dat je verschillende soorten gezinnen hebt en dat Riley dus geen papa heeft, maar wel mee mag knutselen. Nu heeft ze iets voor haar tante gemaakt O+
Nu nog even kijken of ze het daadwerkelijk wil geven, want cadeaus uitpakken is tof en dan houd je zo'n cadeau het liefst zelf :D
pi_163068413
quote:
1s.gif Op donderdag 16 juni 2016 19:00 schreef Tally het volgende:
Je mag de mijne lenen hoor :')
Net 3 jaar en zegt me vanmiddag (nadat ik vroeg of ze dr bananenschil wilde gaan weggooien) Mama ik vind het belangrijker dat je nu eens naar mij gaat luisteren. :')
:') _O-

Fieder ik dacht dat Djenna die ogentest ook no way gossee zou gaan doen maar toch deed ze het ^O^
sta soms echt te kijken van mijn eigen kind.

Omen dat hebben ze goed opgelost dan toch? ^O^
Hier ook al verschillende cadeautjes voor vaderdag die ze het liefste meteen wilde geven aan papa. Heb wel 100 keer gezegd de afgelopen tijd dat we zondag heel zachtjes naar beneden gaan en dat papa dan mag uitslapen. En dat we dan een ontbijtje gaan maken en hem dan de cadeautjes geven. Maar tis zo abstract natuurlijk. Had misschien een aftelkalender kunnen doen bij nader inzien.
pi_163068525
Fieder, iets minder bemoedigend. Ik heb de test drie keer moeten doen, omdat Riley twee keer een geweldig goed in peuter zijn was en het brilletje dat ze omkreeg echt heel stom vond. :+
pi_163068758
Twinkle, kan ze de verrassing bewaren naar papa?
Zondag is mijn vrouw jarig, ik had gisteren met B een tekening voor haar gemaakt en boven verstopt. Komt ze thuis van werk, rent B naar haar toe 'Mama, tekening gemaakt, boven! Pakken voor jarig zijn.' _O-
  donderdag 16 juni 2016 @ 20:10:01 #172
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_163069128
Haha, J wist mij afgelopen dinsdag te vertellen dat hij voor een geheim met papa naar de stad was geweest, en dat ze toen kadootjes voor mama hebben gekocht (ik ben volgende week jarig), maar dat gingie niet tegen mij vertellen want dat is een geheim _O-
  donderdag 16 juni 2016 @ 20:44:43 #173
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_163070309
Wat goed opgepakt van de psz Omen!

Hier ging de ogentest trouwens 3x goed. Nou ja, 1 keer niet maar dat lag niet aan zijn medewerking ;)

Toe aan school, zijn ze wel een beetje. Maar dat komt heel erg omdat ze er natuurlijk ook vaak komen omdat M daar zit.
pi_163116821
Hier ging bij Jan de ogentest de eerste keer mis, hij kon precies alles op noemen, met 1 oog wilde hij nog wel wat doen en daarna vond hij die bril stom en was het niet meer van plan...
Teun deed de blokjes test niet, die vind blokjes namelijk geen bal aan. Gezien hoe hij er mee om ging zei de arts goh hij speelt thuis met duplo? en vind blokken niks aan zeker??
Volgende maand moet hij voor de 2 jaar test zal wel weer zien hoe hij het doet, meneer is bijdehand genoeg maar als hij geen zin heeft vertikt hij het.

Vandaag even naar mijn collega de aanhanger terug gebracht. Ik had even gebeld van goh is er iemand thuis (boerenbedrijf) en kan die iemand ff de aanhanger afkoppelen (ik heb nog nooit met aanhanger gereden dus laat staan aan en af koppelen) maar haar oudste zoon nam op begon te lachen en zegt jaa joh ik ben thuis komt wel goed!
Dus toen ik het erf op kwam zei hij lachend dus dit was echt je eerste keer met aanhanger??? Hij is bijna 16 en rijd al jaren op een tractor op eigen terrein _O-

Maar Jan zag hem, ogen groot en riep gelijk Mathijs is thuis!!!!! Dus Mathijs gelijk Jan ga je zo mee op de tractor???? dus hop Jan mee in de tractor rondje erf rijden heel langzaam. Teun vind de tractor leuk zolang hij uit is anders maakt hij te veel lawaai dus die stond al weer in de stallen bij de kalfjes. Hij loopt dan de kalfjes brokjes te voeren steeds naar de kruiwagen 2-3 brokjes er uit en legt die neer in de voerbak van de kalfjes O+

Verder vandaag voor het eerst weer wat rust in huis. Schoonouders, schoonzusje en oude buren hebben hier gisteren nog weer geholpen en de woonkamer is verhuisdoosvrij, nog wel wat klusjes maar daar hebben de kinderen geen last van. Lamp boven de eethoek hangt etc dus ziet er voor hun weer normaal uit.
Dus na 2 weken van complete relstand en elkaar mishandelen was vandaag rust in de keet. Teun was heerlijk aan het spelen, allebei tekening voor opa gemaakt voor vaderdag, nog een andere tekening voor een verjaardag waar wij vanavond naar toe gaan. De jongens zijn naar opa en oma om te logeren dus morgen ook even uitslapen. Jan mocht vandaag even lekker wat langer televisie kijken hij had echt een chill ochtendje. Ik dacht laat maar even gaan heb ik ook even rust ;)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 9% gewijzigd door Goitske op 18-06-2016 19:25:30 ]
  maandag 20 juni 2016 @ 11:58:12 #175
73386 Fazz
onderweg
pi_163159015
Leuke foto's Goitske! De boerderij doet het altijd goed, bij alle kinderen volgens mij!

Wij waren dit weekend naar een festival, met kamperen en al. F vond het fantastisch O+ Zo veel te zien en te doen. Enige minpuntje was het middagslaapje op zaterdag, dat heeft hij toch echt nodig (bleek ook :X ) maar niets werkte. Uiteindelijk maar een autoritje van 1,5 uur door de omgeving gemaakt O-)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')