abonnement Unibet Coolblue
pi_164791470
Magnetronkoffie, ik heb het gisteren met mijn moeder ook nog eens gehad over dat eenzame gevoel e.d. ik ga ook maar weer eens op zoek naar iets voor mezelf, ik deed 1 keer in de week sporten, maar dat had ik gestopt omdat er te vaak iets tussen kwam. Toch ga ik weer iets zoeken, want ik heb het nodig om niet altijd alleen maar mama te zijn.
En begeleidster komt volgende week weer, daarmee ga ik het er ook nog eens over hebben.

Niet teveel verplichtingen inderdaad. Dat had ik een beetje met het sporten toen.
Dat was naderhand nog even wat drinken, dat was op zich wel gezellig. Maar er waren ook regelmatig etentjes enzo, daar heb ik dan gewoon wat minder mee en dan verstikt het me.
Met mijn vrijwilligerswerk ontloop ik die dingen ook een beetje, voornemen om het de komende keer (over maand of 2) toch maar eens wil proberen… maar ik zie nog wel of ik dat ook ga doen.

Gisteren voor intake slaaponderzoek geweest, degene die de intake deed vond de verwijzing zeer terecht :D.
Bult aan vragenlijsten ingevuld, nu dagboekje bijhouden en soort stappenteller en ik mag een keer komen slapen volgende maand. Ik had de indruk dat hij wel een bepaalde richting in zat te denken, we zullen zien… ik ben benieuwd of er iets uitkomt wat de moeheid verklaart of dat we dingen af kunnen strepen (is ook wat waard denk ik).
En als we het toch meer moeten zoeken in de balans tussen inspanning en ontspanning. dan weten we ook waar we heel concreet mee bezig moeten.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_164791652
@Summer2Bird: wat fijn dat je het voor elkaar hebt gekregen toch een kat te mogen. Mooie kat!

En dat met die stress die een stuk minder wordt in combinatie met een huisdier, ken ik. Ik heb nog nooit huisdieren gehad, omdat ik altijd allergisch was. Waar ik op ben gegroeid, had ik altijd last van allergie. Daar ben ik overheen gegroeid. Ik heb een tijd twee logeerkatten in huis gehad, omdat het baasje op zee zat. Zó gezellig! Dit jaar heb ik er weer een te logeren gehad. Hij logeerde hier twee weken en dat was zo'n knuffelkat. Ik mis hem echt enorm, het was opeens zo stil in huis ;(
Als ik weer in een huis met een tuin woon, wil ik een lieve oude kat O+
  dinsdag 23 augustus 2016 @ 18:39:29 #278
399061 kuolema
vermaledijd
pi_164792079
Heeft iemand ervaring met studiebegeleiding voor mensen met autisme namens de universiteit of school? Er staat wel een stukje op de site maar ik weet niet zo goed wat ik me erbij voor moet stellen. Ik denk overigens niet dat ik het wil, maar wil toch even informeren.

quote:
17s.gif Op zondag 21 augustus 2016 12:50 schreef summer2bird het volgende:
Ik heb een kat.
Ik heb het eindelijk voor elkaar gekregen dat mensen op de woonafdeling een kat mogen.

Hij heet Ollie, is 5 en een half jaar en ik heb 'm uit het asiel.
[ afbeelding ]

Ik ben helemaal gek op hem. Hij is enorm lief en wilt alleen maar knuffelen.
Ik voel mijn stress ook afnemen als ik met hem op de bank lig.
Hij heeft niesziekte, en morgen gaan we even naar de dierenarts. Ik heb zelfs in het weekeind met hem hete douches genomen (hij zat gewoon droog op de badmat) om hem te laten stomen.
Waarschijnlijk komt het wel goed maar toch morgen even naar de arts.


T'klinkt misschien wel gek maar als kind had ik ook altijd hele andere banden met mijn katten en hond dan met mensen.
Ik voel mij er toch wat meer thuis bij ze.
O+
Wat is hij leuk! Tof dat je dat voor elkaar hebt gekregen!
Gaat het al iets beter met hem?
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_164796860
Geen ervaring met studiebegeleiding bij ass, ik had in die tijd nog geen diagnose.
De decaan heeft me toen (ivm studievertraging door depressie en behandeling) wel geholpen een jaar extra studiefinanciering aan te vragen (maar dat zal nu ook allemaal wel anders zijn).
Mama van 2 lieve meiden :)
  dinsdag 23 augustus 2016 @ 22:43:44 #280
399061 kuolema
vermaledijd
pi_164799791
Mogelijk kom ik ook in aanmerking voor een jaar extra studiefinanciering, dat is al eens ter sprake gekomen bij de decaan. Ik heb nog 8 maanden studiefinanciering tegoed, dus moet dat binnenkort eens gaan regelen. Maar mij werd verteld dat ik dan eerst moet bewijzen dat ik succesvol bezig ben met mijn studie. Dat is nog niet het geval.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_164805111
Nijna, we hebben allemaal iets nodig voor onszelf. Iets waarmee we weer even in contact staan met onzelf. Ik ben nog dus van de pillen en zit mobiel en er is geen koffie hier, goddammit :(
Supermarkt is ook nog dicht.

Zo herkenbaar van dat sporten en na afloop 'gezellig blijven drinken'. Eeest dit kleine dingetje, dan nog iets anders erbij blabla. Ik deed in principe alleen extra's als het direct op de route lag van de activiteit die ik echt voor mezelf doe.

Na het sporten wat gaan drinken? Nu meteen? Nee je bedoelt morgen? (Denkwolkje:jij kan me toch niks boeien en blijf morgen liever m'n eigen agenda volgen dan de agenda van iemand die me toch niks kan boeien) ik zeg:"Nee dank je, geen zin morgen met je wat te gaan drinken".

Is het drinken direct na het sporten en heb -ik- nog energie zat, zin in wat nieuws, genoeg interesse wat die persoon zeg maar van me zou willen, etc, dan ga ik mee en zie wel hoe 't wordt (+1 yolo).

Als ik alleen maar iedereens agenda achteraan hol, dan word ik geleefd door anderen, gewoon wat meer zeg maar "nep-asociaal" doen met als reden dat je jezelf afschermt.

Edit: misschien moet ik ook maar eens een slaap-dagboek-ding gaan bijhouden. Mijn slaappatroon is nog vager dan Twin Peaks :').

Laat je weten hoe het slaaponderzoek is gegaan? Succes alvast, terwijl ik slapeloos op bed lig Nijna, zal ik aan je denken :p

[ Bericht 12% gewijzigd door magnetronkoffie op 24-08-2016 08:33:03 ]
pi_164805529
Opoefiets, ik heb zelf op katten gepast waarvan de eigenaren op vakantie waren (ik kreeg het aangeboden toen ik samen met m'n vader bij een kennis van hem was en zij zag hoe goed ik met haar katten omging en meer aandacht gaf aan de katten dan hun computer, hun eten en de menselijke aanwezigen :p

6 weken heb ik daar gezeten in dat huis!! Wunderschön! :D
pi_164805647
Kuo. Ikzelf niet uit eigen ervaring, want had nog geen diagnose en was de weg te erg kwijt om ernaar te vragen (was totale chaos voor mij).

Kun je je decaan niet vragen of iemand anders? Receptie? Informatiebalie?

Ik ken wel iemand die iemand kent die op dit moment studeert en autistisch is (zelfde uni dacht ik ook), stuur je zo wel even DM, is niet veel maar beter dan niks.
pi_164806442
Wat vinden jullie trouwens van dat "autistendiagnose" topic in KLB?
Ik heb dat topic enkele dagen terug al gereport.

Weet niet hoe ik moet copypasten hier.

Ze zitten gewoon autisme af te zeiken, is dat hoe 'normale mensen' met elkaar om horen te gaan?

Wtf moet ik daar nou weer van leren, behalve dan dat mijn zin om nog langer met dat soort mensen om te gaan, alleen nog maar verder afneemt.
pi_164807072
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2016 18:39 schreef kuolema het volgende:

Wat is hij leuk! Tof dat je dat voor elkaar hebt gekregen!
Gaat het al iets beter met hem?
Ja :D
Hij is helemaal beter ondertussen :)
Twiddel
  woensdag 24 augustus 2016 @ 10:35:03 #286
329970 PandaDrop
Dropetende wegenbouwer
pi_164807279
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 augustus 2016 15:08 schreef Michie_ het volgende:
Je hebt ook nog steeds genoeg mensen die geloven dat autisme niet bestaat of een mode ding is.

Laatst werd er iemand boos op me omdat hij vond dat autisme niet bestaat en ik maar een luie uitkeringstrekker ben zonder doel in het leven. Natuurlijk zijn er ergere dingen denkbaar dan bijv autisme maar er heerst nog altijd een taboe op psychische aandoeningen.
Dus je hebt nu geen werk. :? Samenwerking met collega's gaat stroef?
Ik volg nu een studie Civiele Techniek. Communicatieve vaardigheden vallen erg tegen, ik weet niet of ik ooit op de bouwplaats kom. :'(

[ Bericht 1% gewijzigd door PandaDrop op 24-08-2016 10:50:47 ]
tong80
Wel een mooie one liner dan.
:T
  woensdag 24 augustus 2016 @ 10:42:23 #287
329970 PandaDrop
Dropetende wegenbouwer
pi_164807449
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 09:55 schreef magnetronkoffie het volgende:
Wat vinden jullie trouwens van dat "autistendiagnose" topic in KLB?
Ik heb dat topic enkele dagen terug al gereport.

Weet niet hoe ik moet copypasten hier.

Ze zitten gewoon autisme af te zeiken, is dat hoe 'normale mensen' met elkaar om horen te gaan?

Wtf moet ik daar nou weer van leren, behalve dan dat mijn zin om nog langer met dat soort mensen om te gaan, alleen nog maar verder afneemt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
IDkaart en Mapima (achter dit account schuilt wss een Leidse/Haagse vrouw die mbo/wo) zijn de forumvervuilers. Zij zetten elke poep en scheet op Fok.nl. Haar verhalen kloppen van geen kant.

Waarom denk dat haar topic niet in R&P staat? Juist omdat KLB voor onzinklachten is.


Ik ben officieel geen echte autist. wel heb ik ASS (was eerst PDD-NOS). :')
Wel autistische kenmerken, zoals repeterend gedrag (zoals trillen met voeten of aan spullen rammelen). En een oog voor details en techniek. Ik word helaas als huisslaaf gebruikt voor aanschaf en reparatie computers, telefoon en huishoudelijke apparaten. Ik weet het meeste van hun, maar zij denken dat ik god ben. :')

[ Bericht 6% gewijzigd door PandaDrop op 24-08-2016 10:55:59 ]
tong80
Wel een mooie one liner dan.
:T
pi_164807698
*zucht* reactie weg... mij ging het niet om de dingen die jij benoemt, maar om de dingen die ik benoem.
Ik zit mobiel, dus er gaat nog wel het 1 en ander mis :p
  woensdag 24 augustus 2016 @ 10:54:03 #289
329970 PandaDrop
Dropetende wegenbouwer
pi_164807769
tong80
Wel een mooie one liner dan.
:T
pi_164808370
quote:
Danku
  woensdag 24 augustus 2016 @ 11:25:36 #291
329970 PandaDrop
Dropetende wegenbouwer
pi_164808645
quote:
Aan autisten wordt veel geld verdiend. Zo zijn er medicijnen voor autisten, cursussen voor autisten (zoals: hoe om te gaan met seks als autist. _O- ), scholen voor autisten, kampen voor autisten, tijdschriften voor autisten, apps om het leven van een autist dragelijker te maken, speciaal voedsel zonder zogenaamde ingrediënten die schadelijk zijn voor een autist et cetera.
Dit vind ik wel minder.
Medicijnen voor autisten? Zijn die er dan?
Cursussen voor autisten. Dit zijn meestal Sova trainingen.
Scholen voor autisten: Ja, ze bestaan, maar ik heb altijd op een cluster 2 school gezeten.
Sommige autisten zitten op regulier onderwijs. (met evt. aanpassingen)
Kampen voor autisten, Meeste autisten vinden kampen niet heel erg gaaf. Vreemde locatie, verandering van leefstijl en woonruimte.
Tijdschriften van autisten vind ik prut. Leer gewoon mee leven en pas je aan. en de tijdschriften zijn toch voor ouders met autisten bedoeld
Apps voor autisten? nooit van gehoord, Misschien moet ik het proberen wat dat is.
Speciaal voedsel voor autisten? WAHAHAHAHAH, godver serieus? Ik ben vegetariër, maar goed.
tong80
Wel een mooie one liner dan.
:T
pi_164814736
Nou, een zoekmachine speciaal voor autisten zou me wel wat lijken.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Scholen voor autisten? Waar de leerlingen meer bezig zijn met leren ipv met elkaar?
Met elkaar omgaan als iets wat vrijblijvend is, waar je kunt kiezen en dingen kunt uitproberen. Waar je kunt leren en waar je ook mag falen.
Een veilige leerplek, dat lijkt me wel wat :)

Ik vond kampen vreselijk ;(
En niet vanwege de locaties, maar vooral vanwege de mensen en soms ook de regeltjes (ze lieten me wel wat meer m'n gang gaan).

[ Bericht 23% gewijzigd door magnetronkoffie op 24-08-2016 15:40:30 ]
pi_164815268
quote:
9s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 11:25 schreef PandaDrop het volgende:

[..]

Scholen voor autisten: Ja, ze bestaan, maar ik heb altijd op een cluster 2 school gezeten.
Dat streeft de overheid nu meer na; inclusie ipv exclusie. Daar is iedereen bij gebaat. Scholen komen leerlingen 'tegemoet' door ze koptelefoons te geven, waardoor het geluid uit de omgeving minder prikkels geeft. Een mooie uitvinding, in mijn ogen. :)
1 + 1 = blauw
pi_164816521
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
FOK! is net een groot tijdschrift
pi_164821224
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2016 22:43 schreef kuolema het volgende:
Mogelijk kom ik ook in aanmerking voor een jaar extra studiefinanciering, dat is al eens ter sprake gekomen bij de decaan. Ik heb nog 8 maanden studiefinanciering tegoed, dus moet dat binnenkort eens gaan regelen. Maar mij werd verteld dat ik dan eerst moet bewijzen dat ik succesvol bezig ben met mijn studie. Dat is nog niet het geval.
Ik weet niet precies hoe (weet de details niet), maar mijn zusje was er zo lang mee bezig..ik kan je toch aanraden om eem beetje te gaan netwerken, mijn ervaring is dat je zo toch sneller dingen te weten kunt komen.
Mijn ervarimg is dat mensen de neiging hebben niet alle relevante info te geven, waaronder info die -wel- mijn beslissing had kunnen veranderen.
pi_164822048
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 08:52 schreef magnetronkoffie het volgende:
Kuo. Ikzelf niet uit eigen ervaring, want had nog geen diagnose en was de weg te erg kwijt om ernaar te vragen (was totale chaos voor mij).

Kun je je decaan niet vragen of iemand anders? Receptie? Informatiebalie?

Ik ken wel iemand die iemand kent die op dit moment studeert en autistisch is (zelfde uni dacht ik ook), stuur je zo wel even DM, is niet veel maar beter dan niks.
Ik weet niet of decaan of studieadviseur meer informatie heeft, maar wil het eigenlijk niet vragen, hoopte dat iemand hier meer zou weten.
quote:
99s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 10:26 schreef summer2bird het volgende:

[..]

Ja :D
Hij is helemaal beter ondertussen :)
Fijn!
quote:
1s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 20:07 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik weet niet precies hoe (weet de details niet), maar mijn zusje was er zo lang mee bezig..ik kan je toch aanraden om eem beetje te gaan netwerken, mijn ervaring is dat je zo toch sneller dingen te weten kunt komen.
Mijn ervarimg is dat mensen de neiging hebben niet alle relevante info te geven, waaronder info die -wel- mijn beslissing had kunnen veranderen.
Ik vertrouw wat dat betreft wel op de decaan, die er zelf over begon.
Ik begrijp niet zo goed wat je bedoelt.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_164828482
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 20:35 schreef kuolema het volgende:

[..]

Ik weet niet of decaan of studieadviseur meer informatie heeft, maar wil het eigenlijk niet vragen, hoopte dat iemand hier meer zou weten.
Je wilt het niet aan decaan/studieadviseur vragen? Wat voor (potentieel) nadeel kan het hebben het hen te vragen?

quote:
Ik vertrouw wat dat betreft wel op de decaan, die er zelf over begon.
Ik begrijp niet zo goed wat je bedoelt.
Ik edit dit stukje later nog wel.
Edit: ik had het ook slecht uitgelegd (twijfelde ook een beetje ivm dingen). Wat ik wilde zeggen, er zijn vast bepaalde rwgelingen en bepaalde potjes voor bepaalde specifieke gevallen en die potjes veranderen ook continu.
Niet iedereen weet van alle potjes, het kan zeker zinvol zijn om een beetje rond te vragen....en al helemaal niet (nooit) zomaar blind vertrouwen op 't woord van een enkel persoon.

[ Bericht 18% gewijzigd door magnetronkoffie op 25-08-2016 01:43:49 ]
pi_164832600
Slapen? Wasda?
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 augustus 2016 22:43 schreef kuolema het volgende:
Mogelijk kom ik ook in aanmerking voor een jaar extra studiefinanciering, dat is al eens ter sprake gekomen bij de decaan. Ik heb nog 8 maanden studiefinanciering tegoed, dus moet dat binnenkort eens gaan regelen. Maar mij werd verteld dat ik dan eerst moet bewijzen dat ik succesvol bezig ben met mijn studie. Dat is nog niet het geval.
Ik doe even in een nieuwe post.
Misschien zie ik iets verkeerds, maar als je moet bewijzen dat je goed bezig bent met je studie, dan heb je dat extra jaar studiefinanciering toch sowieso niet nodig?

Maar goed. Aan welke/wat voor verdere voorwaardes zou je moeten voldoen? Of voldoe je daar al aan?
pi_164832695
quote:
0s.gif Op woensdag 24 augustus 2016 16:48 schreef Vimbavimba het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Uhh...das wel erg dom hoor.
Maar in elk geval bedankt voor de kleine update en op zich doet dat er op dit moment niet meer zo toe neem ik aan?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')