FOK!forum / Ouder(s) / Draagtopic #160
GotCvrijdag 18 maart 2016 @ 10:22
Welkom in het draagtopic! Hier kun je terecht voor alles wat met het dragen van je kindje te maken heeft.

2XguMP4.gif

Waarom dragen?
SPOILER
Het dragen van je baby in een draagdoek of ergonomische drager heeft voordelen voor zowel ouder als kind. Je kindje voelt zich warm en geborgen, hoort je hartslag en ligt in een natuurlijke gebogen houding – net als in de baarmoeder. De behoefte aan contact met de moeder na de geboorte wordt op deze manier vervuld, maar is niet voorbehouden aan de moeder. Het mooie van dragen is dat het ook aan de vader de mogelijkheid biedt om geborgenheid aan zijn kind te bieden.
Baby’s die worden gedragen blijken opvallend minder te huilen. Bij ongemak als krampjes kan de draagdoek uitkomst bieden: door je kindje buik-tegen-buik te dragen geef je een natuurlijke darmmassage.
Verder wordt de ontwikkeling van spieren en gewrichten gestimuleerd door de zogenaamde kikkerhouding die met een draagdoek gemakkelijk te maken is.
Kinderen die al wat ouder zijn kunnen vanuit een draagdoek goed contact maken met de wereld om hen heen – ze bevinden zich op dezelfde hoogte als volwassenen en zien en horen de mensen praten, wat weer goed is voor de taalontwikkeling en sociale ontwikkeling. Maar worden de prikkels even te veel, dan kan een kindje zich goed afsluiten door tegen mama of papa aan in slaap te vallen.

Het grootste voordeel voor de dragende ouder is, naast de heerlijke nabijheid van je kleintje, het praktische aspect. Je hebt je handen vrij voor het huishouden of de zorg voor oudere kinderen. Voor vaders kan een draagdoek een goed troosthulpmiddel zijn.

Een groot misverstand is dat je je baby kunt verwennen door hem of haar veel bij je te dragen. Dit is niet het geval. Baby’s die veel aandacht krijgen ontwikkelen zich juist op veel gebieden beter.
Ok, dragen, maar waarmee dan?
SPOILER
Er zijn verschillende mogelijkheden om je kindje te dragen: draagdoeken of ergonomische babydragers.

Draagdoeken
Draagdoeken kunnen rekbaar of geweven zijn.

Rekbare doeken zijn zacht en comfortabel, en vooral fijn als je baby nog niet zo groot is. Daarna kunnen ze, door het meerekken, te weinig steun geven waardoor het dragen zwaar aan kan voelen. Een bekend merk rekbare doek is bijvoorbeeld de Tricot Slen.

Geweven doeken zijn de meest ergonomische optie, voor zowel jou als je baby. Het gewicht van je kindje wordt optimaal verdeeld en de draagdoek vormt zich altijd volledig naar jouw lichaam en dat van je kind. Met een geweven doek kun je buik-, rug- en heupdragen. Er is een enorme keuze in geweven doeken – verschillende stofsamenstellingen (100% katoen, katoen met wol, of linnen, of bamboe, of…), kleuren en patronen, en lengtes. Van welk materiaal je een doek neemt en van welk merk die dan is, is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Een katoenen doek is vaak wel een fijne doek om mee te beginnen.
De meest gebruikte knoop bij pasgeboren baby’s is de Front Wrap Cross Carry (FWCC). Hiervoor heb je een doek in maat 5 nodig als je zelf maat 34 of kleiner hebt, een maat 6 als je kledingmaat 36 tot en met 44/46 hebt, en een maat 7 als je eigen kledingmaat 46/48 of groter is.
Doeken in maat 3 of 4 kunnen bij bepaalde knopen worden gebruikt om te rugdragen. Zie ‘Welke verschillende soorten knopen zijn er?’ voor een verwijzing naar instructiefilmpjes met verschillende doekmaten.

Ergonomische dragers
Ergonomische dragers zijn voorgevormd en hoef je dus niet te knopen. Hierdoor zijn ze vaak wat handiger in gebruik. Sommige dragers werken met een kliksysteem, andere met klittenband of gespen. Een draagconsult kan je helpen om te bepalen wat bij jou (en je partner) past. Merken van ergonomische dragers zijn onder andere Ergobaby, Manduca, Tula en Bondolino. Dragers van BabyBjörn en Chicco zijn niet ergonomisch. Je ziet in het onderstaande plaatje duidelijk het verschil:

jtxvnb.jpg

De beentjes bungelen en de baby zit niet in de kikkerhouding. Er hangt te veel gewicht aan het heupgewricht. De zo belangrijke kikkerhouding (knietjes hoger dan de heupjes, bol ruggetje) is bij dit soort voorgevormde dragers niet te bereiken door het harde rugpand. Daarnaast kan een baby die met het gezicht naar voren zit zich niet afsluiten als er te veel prikkels zijn.

Hulp nodig bij het bepalen wat er bij jou en je partner past op draaggebied? Kijk op de website draagdoek.startpagina.nl om te zien waar er bij jou in de buurt een draagconsulent te vinden is.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een doek?
SPOILER
Eigenlijk is het heel simpel: het belangrijkste is dat je de doek mooi vindt. Doeken zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, uiteenlopend van ongeveer 50 euro voor een Little Frog of Yaro, tot honderden euro's voor exclusieve doeken van Oscha of Woven Wings. Het is aan jou om te bepalen wat je aan een doek uit wilt geven.
Bepaal de lengte van de doek die je wilt en de stofsamenstelling, en ga los op alle mooie kleuren en patronen die er zijn! Pas op: doeken werken verslavend...
Welke verschillende soorten knopen zijn er?
SPOILER
Een heleboel! Direct vanaf de geboorte kun je beginnen met een Front Wrap Cross Carry. Ook rugdragen is in principe al vrij snel mogelijk, maar enige ervarenheid met knopen is hierbij wel gewenst, plus dat je je kindje minder goed in de gaten kan houden.
Andere bekende knopen zijn de Front Cross Carry, Rucksack, Double Hammock… Op de website www.wrapyouinlove.com vind je onder het kopje ‘tutorials’ heel veel instructiefilmpjes, ingedeeld naar de lengte van de doek die je ervoor nodig hebt.
Wat trek ik mijn kindje aan in de draagdoek?
SPOILER
Onthoud dat de doek zelf ook een laag stof is. Verder kun je de volgende richtlijn aanhouden:
Rond het vriespunt: jasje + sjaal + muts en (half) onder je jas
Rond de 5 graden: jasje + sjaal + muts
Rond de 10 graden: dun jasje of vestje aan
Rond de 15 graden: normale kleertjes aan
Rond de 20 graden: luchtige kleertjes aan
Rond de 25 graden: alleen een rompertje aan
Boven de 30 graden: niet meer in de draagdoek

Bron: http://durftedragen.nl/wa(...)aan-in-de-draagdoek/
lunapuellavrijdag 18 maart 2016 @ 10:32
Wij hebben wel een kinderwagen en gebruiken die nog best veel. Het lukt mij niet lekker om een tas mee te nemen als ik draag, dus voor zaken als boodschappen e.d. gaan we toch vaak met de wagen (hoewel ik dan soms ook baby draag en de boodschappen in de wagen gepleurd worden :') ).
Selvariavrijdag 18 maart 2016 @ 10:48
Wij hebben ook wel een kinderwagen die wel regelmatig gebruikt wordt. :Y Het ligt er een beetje aan wat we gaan doen.

Als ik samen met man ga draag ik N. eigenlijk altijd en man draagt een rugzak met babybenodigdheden. Het scheelt wel dat ze nu in de kinderstoel kan, eerder hadden we altijd het probleem 'waar laten we de baby als we ergens een hapje gaan eten?' :P

Als ik veel uit de stad nodig heb of ik ben alleen en moet veel boodschappen hebben neem ik de wagen mee. N. vindt zowel de wagen als het dragen prima, ik kies dan voor de makkelijkste optie.

Als je van plan bent veel te gaan dragen zou ik idd gaan voor een tweedehands kinderwagen, helemaal zonder wagen kan ik me niet voorstellen, al zijn er natuurlijk wel mensen die dat doen en waar dat prima gaat.

Ik ben gelijk met een geweven doek begonnen, ook met oog op de langere termijn en omdat ik ze mooier vind dan rekbare doeken. Beentjes eruit ging hier vanaf het begin prima, ik kan me nooit een voorstelling maken bij 'beentjes in de doek'. :@ Het zal even zoeken zijn wat het beste bij je past. Beginnen met een Tula + insert zou ik dan weer niet doen, er zijn genoeg draagzaken die beter passen voor die mini's. O+
FlyingFishvrijdag 18 maart 2016 @ 10:49
Ik gebruik m'n wagen denk ik net zoveel als ik m draag. Bij veel boodschappen is de wagen gewoon praktischer, ook omdat ik dan zelf makkelijker dingen van lage planken kan pakken.

Wij hadden een grote baby (55cm en 4570 gram) en die zat de eerste weken ook met een verkleiner nog niet echt lekker in de Tula, plus dat ik die binnenshuis ook niet zo fijn vond. Ik had een tweede hands rekbare doek erbij wat voor thuis wel handig was. Een vipcarrier met bamboo (¤30), wat voor de warme augustusmaand wel fijn was. Pas 1,5e maand geleden heb ik een katoenen doek gekocht, maar ik gebruik toch vooral de tula, en sinds twee weken eindelijk zonder insert.

Overigens hebben wij wel een goedkope wagen gekocht, maar ook vooral omdat ik 1000 euro voor een kinderwagen absurd vind en ik weinig verschil merkte bij testritjes. We hebben een Mutsy evo met reiswieg, zitje, voetenzak en luiertas nieuw voor 400 euro. Als je hem dan niet heel vaak gebruikt is het ook niet zo erg, zeker als je hem wel voor meer kinderen wil gaan gebruiken.
LadyBlackvrijdag 18 maart 2016 @ 10:51
Haha ja ik heb nu een tricot slen te leen en ik vind t echt wennen die beentjes erin!

Mijn inimini jongetje zit net zo prima in de geweven doek iig.
Moppertvrijdag 18 maart 2016 @ 10:59
Wij hebben wel kinderwagens, boodschappen vind ik weer fijner met een draagdoek en een trolly Rekbare doeken vind ik verschrikkelijk, ik vind ook met newborn een geweven doek veel comfortabeler. Eigenlijk is het allemaal zo verschillend per persoon :D
Goitskevrijdag 18 maart 2016 @ 11:01
Wat ik handig vind als je bijv de stad in gaat vooral de eerste maanden als je ergens wat wil eten of kledingpassen dan heb ik graag de wagen mee, ook veel naar de markt gewandeld en dan alles onderin de wagen
Quoivrijdag 18 maart 2016 @ 11:06
Klinkt allemaal logisch. Allemaal dingen waar ik nog niet bij had nagedacht. Ook voor korte horecabezoekjes (een hobby :P ) is een wagen wel handig natuurlijk. In principe zou je dan met een tweedehands kinderwagen onderstel met een maxi cosi en reiswieg goed uit de voeten kunnen, neem ik aan.

Afijn, terug naar de doeken en de dragers! Ik heb iets geleerd over de voetjes en beentjes en ga snel eens rondzoeken naar alle mogelijkheden :) (zonder dat mijn werk daar chronisch onder lijdt :') )
Miezziejvrijdag 18 maart 2016 @ 11:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 11:06 schreef Quoi het volgende:
Klinkt allemaal logisch. Allemaal dingen waar ik nog niet bij had nagedacht. Ook voor korte horecabezoekjes (een hobby :P ) is een wagen wel handig natuurlijk. In principe zou je dan met een tweedehands kinderwagen onderstel met een maxi cosi en reiswieg goed uit de voeten kunnen, neem ik aan.

Afijn, terug naar de doeken en de dragers! Ik heb iets geleerd over de voetjes en beentjes en ga snel eens rondzoeken naar alle mogelijkheden :) (zonder dat mijn werk daar chronisch onder lijdt :') )
Dat komt mij redelijk bekend voor.. :@ :')
Moppertvrijdag 18 maart 2016 @ 11:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 11:06 schreef Quoi het volgende:
Klinkt allemaal logisch. Allemaal dingen waar ik nog niet bij had nagedacht. Ook voor korte horecabezoekjes (een hobby :P ) is een wagen wel handig natuurlijk. In principe zou je dan met een tweedehands kinderwagen onderstel met een maxi cosi en reiswieg goed uit de voeten kunnen, neem ik aan.

Afijn, terug naar de doeken en de dragers! Ik heb iets geleerd over de voetjes en beentjes en ga snel eens rondzoeken naar alle mogelijkheden :) (zonder dat mijn werk daar chronisch onder lijdt :') )
Let de volgende keer even op waar je die korte bezoekjes doet :D
De plaats waar ik mijn horeca bezoeken graag deed die waren niet heel kindvriendelijk.
Net dat ene knusse koffiehuisje past dan die wagen voor geen meter, of je moet net die ene plek bij het raam hebben enzo. :D Ik eindigde dan zo erg vaak weer bij de la place _O- omdat druk en vol en kinderwagen groot.
Quoivrijdag 18 maart 2016 @ 11:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 11:11 schreef Moppert het volgende:

[..]

Let de volgende keer even op waar je die korte bezoekjes doet :D
De plaats waar ik mijn horeca bezoeken graag deed die waren niet heel kindvriendelijk.
Net dat ene knusse koffiehuisje past dan die wagen voor geen meter, of je moet net die ene plek bij het raam hebben enzo. :D Ik eindigde dan zo erg vaak weer bij de la place _O- omdat druk en vol en kinderwagen groot.
Ja, dat wordt de uitdaging. Gelukkig zijn veel van die plekjes erg kids-proof :Y En anders komen we daar vanzelf achter inderdaad.
lunapuellavrijdag 18 maart 2016 @ 11:33
Anders leer je vanzelf nieuwe kindvriendelijke plekjes kennen hoor. :) Als ergens een kinderstoel staat is het instant favoriet en komen we zeker nog eens terug.
Cholulavrijdag 18 maart 2016 @ 11:53
Horeca bezoeken gaat juist heel fijn met een draagdoek is mijn ervaring. Geen gedoe met een wagen die in de weg staat. Je kindje kan om zich heen terwijl hij tegelijk geborgen bij jou of je lief zit.
Jagärtrutvrijdag 18 maart 2016 @ 12:01
Wij hebben een tweedehands kinderwagen, maar in de afgelopen 6 maanden misschien 10x gebruikt. Ik vind het maar irritant, de wagen. In de stad moet je altijd op zoek naar een lift en je loopt altijd mensen in de weg en kunt niet goed om mensen heen slalommen. Plus, we wonen op de 4e verdieping zonder lift, dat maakt het ook een gesjouw om beneden te komen.

Boodschappen doen met wagen vind ik ook lastig, want waar laat je alle boodschappen tijdens het boodschappen doen? Met doek neem ik gewoon een karretje of mandje en is het perfect..
Quoivrijdag 18 maart 2016 @ 12:48
Klinkt goed hoor :) Ik zie het al helemaal voor me!
Cassandra87vrijdag 18 maart 2016 @ 12:54
De wagen was echt mijn grootste miskoop ooit. Ik wilde perse een Joolz. In de praktijk draag ik elk vrij moment buiten de deur.
We hebben nu wel de wandelwagen inzet gepakt ipv de wagenbak. Die kan helemaal plat en past in de gang. G vind dat wat fijner, omdat die iets rechter op kan (wipstoel stand)
Maar zal mij benieuwen of we m vaak pakken. Nu met lange afstanden lopen en zwaardere baby krijg ik sneller last van mijn bekken maar dat is te wijten aan te veel te snel gedaan (na een stortbevalling zat ik bijv al met zes weken alweer op het paard)
Dus mijn bekken/rug is vrij gevoelig. Ondanks de klachten draag ik nog veel liever dan dat ik de wagen pak. Die wordt echt alleen gebruikt als ik niet kan dragen, omdat ik bijv kleding wil passen.

En zelfs dat is over een maand ofzo verleden tijd omdat G dan in de Tula past en door mijn man gedragen zal worden
Selvariavrijdag 18 maart 2016 @ 13:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 11:53 schreef Cholula het volgende:
Horeca bezoeken gaat juist heel fijn met een draagdoek is mijn ervaring. Geen gedoe met een wagen die in de weg staat. Je kindje kan om zich heen terwijl hij tegelijk geborgen bij jou of je lief zit.
Dat accepteerde en accepteert de mijne echt niet. :D

Stil zitten was op een gegeven moment echt evil, huilen, afzetten, de wereld was verder veel te interessant! In de wagen liggen was op een gegeven moment ook niet meer oké, we kozen dan altijd lunchrooms/restaurants met van die leren bankjes, dan kon ze gewoon lekker liggen spelen en alles zien.
pinquitvrijdag 18 maart 2016 @ 16:01
Horeca bezoeken met mijn baby :') :D mja wellicht ooit eens proberen
Quoivrijdag 18 maart 2016 @ 16:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 16:01 schreef pinquit het volgende:
Horeca bezoeken met mijn baby :') :D mja wellicht ooit eens proberen
Sja, alleen maar als jij dat leuk vindt hè? ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door Quoi op 18-03-2016 20:08:17 ]
MevrouwCactusvrijdag 18 maart 2016 @ 20:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 16:01 schreef pinquit het volgende:
Horeca bezoeken met mijn baby :') :D mja wellicht ooit eens proberen
Dat deden wij de eerste 9 maanden ook niet nee... Nu gaat het wel goed gelukkig.

Hier ook geen kinderwagen. Die hebben we van Marktplaats en staat bij mijn moeder. Die loopt dan met Sjaak lekker buiten op oma-dag. Wij halen de wagen op als we een dagje uit gaan, dan kunnen we afwisselen tussen Tula en wagen.
DevilsAndDustvrijdag 18 maart 2016 @ 20:29
Wij hadden een tweedehands kinderwagen van Marktplaats gehaald, maar die heb ik een paar maanden later weer verkocht. In die tijd had ik hem maar vier keer gebruikt. Daar nam 'ie me een beetje te veel ruimte voor in. :+.

Oftewel, het kan, maar doe vooral waar je jezelf prettig bij voelt. ^O^ .
lunapuellavrijdag 18 maart 2016 @ 20:32
Wat hier ook meespeelt trouwens is dat we geen auto hebben. Dus ik moet bijv boodschappen nog een eind met de bus of te voet vervoeren. Kan me voorstellen dat je met een auto makkelijker zonder wagen kan.
LuDannvrijdag 18 maart 2016 @ 21:18
Wij hebben een wagen voor de oma's. :P Zelf gebruiken we hem niet zo vaak. Laatst naar de dierentuin was het wel handig voor de zooi die je meesleept als je met een baby op pad gaat, maar daar is alles mee gezegd. Onze baby vindt de wagen 3 keer niks, dat is ook een factor waar je van afhankelijk bent. Ze wordt veel liever gedragen en gelukkig vinden zowel mijn man als ik dat ook erg fijn om te doen. We maken weleens ruzie over wie haar mag dragen. :')
#ANONIEMzondag 20 maart 2016 @ 13:01
Ik heb m'n mini ook weer voor het eerst in de doek. Evil krampjes en niks hielp. Snel geknoopt (slordig.. maar ja, gekrijs..) en instant slaaps O+ . Kan ik rustig even dreumes eten geven en naar bed doen.

Kieknou:

021852ED-20BC-4D46-BCCE-F7CBDFAE3175_zpsuzjfhijp.jpg
GotCzondag 20 maart 2016 @ 13:02
Mnoh O+ O+
elamanilozondag 20 maart 2016 @ 13:02
Ohhh, zo klein O+ O+ O+
BlueEyeszondag 20 maart 2016 @ 13:04
*rammel*
#ANONIEMzondag 20 maart 2016 @ 13:05
Ik heb nu wel spijt dat ik m'n zachte Ellevill verkocht heb omdat A niet meer gedragen wilde worden -O- . Eén doek is fijn maar twee is fijner. Heeft iemand nog iets zachts, enigszins voordeligs liggen? Een Yaro ofzo? Liefst maat 6 of 7. Geen roze.
FlyingFishzondag 20 maart 2016 @ 13:06
Wij gaan over een paar maanden op vakantie naar Canada, O is dan 10~11 maanden. Het plan is om daar ook redelijk veel te gaan wandelen en waarschijnlijk zal dat grotendeels niet buggy-proof zijn. Ik heb een Tula waarmee hij natuurlijk op de rug kan, maar dan zit hij grotendeels tegen mijn rug aan te kijken. Mn man heeft foto's gezien van zo'n rugdrager waarbij de baby hoger zit en dus overal kan kijken, en er zit ook een afdakje bij tegen de zon.

Wat is jullie ervaring/mening over zo'n soort drager? Wat zijn dingen om op te letten, afgezien van de heupjes natuurlijk.

carriers_deuter_kangakid.jpg
Selvariazondag 20 maart 2016 @ 13:21
Geen ervaring FF, maar ziet er voor de drager niet heel fijn uit! En het kindje lijkt op een stoeltje oid te zitten, ik weet niet of hij daarin fijn zou kunnen slapen.

Wij gaan 2,5 week naar Schotland zonder wagen of buggy en zijn gewoon van plan de Tula en een doek mee te nemen. Als N. haar hoofd iets opzij draait ziet ze genoeg. :P

Razz! O+ O+ O+ Wat prachtig! Ik heb nog een Girasol liggen in maat 6 in neutrale kleuren, geef maar een gil als ik foto's moet maken. :)
LuDannzondag 20 maart 2016 @ 13:43
Razz. O+!

Ik heb er een tijdje geleden wat over opgezocht, FF, omdat mijn man zo'n drager ook wel zag zitten. Van wat ik erover vond zijn ze vooral erg groot en zwaar om mee te nemen. Het dragen ermee schijnt behoorlijk zwaar te zijn, niet ergonomisch. En ze zijn best prijzig ook. Van wat ik online aan ervaringen kon vinden slapen baby's er over het algemeen niet in, ze zitten daar toch een beetje te 'los' voor.

http://www.babybij.nl/blo(...)JO5L1O4cUaAiEZ8P8HAQ
Goitskezondag 20 maart 2016 @ 13:53
Het lijkt mij erg zwaar doordat ze naar achteren kunnen leunen. Ik raad wel aan 2 dragers mee te nemen bijv 2 tula's Teun heeft ooit de ergobaby ondergespuugd tijdens de vakantie. Hij was eigenlijk net te klein voor de tula toddler van zijn broer maar heb hem er echt wel even in gedaan!
Moppertzondag 20 maart 2016 @ 13:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 20:32 schreef lunapuella het volgende:
Wat hier ook meespeelt trouwens is dat we geen auto hebben. Dus ik moet bijv boodschappen nog een eind met de bus of te voet vervoeren. Kan me voorstellen dat je met een auto makkelijker zonder wagen kan.
ik deed ook alles zonder auto en zonder wagen. boodschappen gewoon in een trolley en lekker wandelen.
#ANONIEMzondag 20 maart 2016 @ 13:59
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2016 13:21 schreef Selvaria het volgende:
Geen ervaring FF, maar ziet er voor de drager niet heel fijn uit! En het kindje lijkt op een stoeltje oid te zitten, ik weet niet of hij daarin fijn zou kunnen slapen.

Wij gaan 2,5 week naar Schotland zonder wagen of buggy en zijn gewoon van plan de Tula en een doek mee te nemen. Als N. haar hoofd iets opzij draait ziet ze genoeg. :P

Razz! O+ O+ O+ Wat prachtig! Ik heb nog een Girasol liggen in maat 6 in neutrale kleuren, geef maar een gil als ik foto's moet maken. :)
Als je foto's wil maken graag! Is 'ie zacht? Ik heb niet zo'n zin om een doek eerst nog in te dragen, lui als ik ben.
Moppertzondag 20 maart 2016 @ 14:03
quote:
0s.gif Op zondag 20 maart 2016 13:06 schreef FlyingFish het volgende:
Wij gaan over een paar maanden op vakantie naar Canada, O is dan 10~11 maanden. Het plan is om daar ook redelijk veel te gaan wandelen en waarschijnlijk zal dat grotendeels niet buggy-proof zijn. Ik heb een Tula waarmee hij natuurlijk op de rug kan, maar dan zit hij grotendeels tegen mijn rug aan te kijken. Mn man heeft foto's gezien van zo'n rugdrager waarbij de baby hoger zit en dus overal kan kijken, en er zit ook een afdakje bij tegen de zon.


ook met een Tula kan een kind zo hoog zitten. Dat is niet framedrager exclusief. hoog genoeg dragen en hij kan gewoon over je schouder heen kijken. Het slaapkapje van de Tula kan je ook gebruiken bij zon.

ik zou het niet doen. Het merendeel is heel ergonomisch en ik zou mijn kind niet uren in een hard zitje vervoeren.
Selvariazondag 20 maart 2016 @ 14:12
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2016 13:59 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Als je foto's wil maken graag! Is 'ie zacht? Ik heb niet zo'n zin om een doek eerst nog in te dragen, lui als ik ben.
De doek is al lekker zacht. :Y
SPOILER
VKaxLA2.jpg
In de staart is een andere kleur draad meegeweven:
dmEoZFa.jpg
Als ik nog een draagfoto moet maken hoor ik het wel!
Moppertzondag 20 maart 2016 @ 14:35
CbSgdTD.jpg

zo kan hij er gewoon overheen kijken.
njah door mijn square niet. Maar als ik die niet. droeg dan wel
FlyingFishzondag 20 maart 2016 @ 14:58
We hebben even uitgeprobeerd, en door de banden te verstellen kan hij idd een stuk hoger zitten. Mijn man is inmiddels ook overtuigd, scheelt weer veel geld uitgeven :)

Als back-up gaat er overigens ook een doek mee, maar daar ben ik niet zo handig mee dus ik geef de voorkeur aan de Tula. En we hebben bewust gekozen voor af en toe een accommodatie met wasmachine, dus in het ergste geval zitten we een halve week zonder Tula.
Goitskezondag 20 maart 2016 @ 15:01
quote:
0s.gif Op zondag 20 maart 2016 14:58 schreef FlyingFish het volgende:
We hebben even uitgeprobeerd, en door de banden te verstellen kan hij idd een stuk hoger zitten. Mijn man is inmiddels ook overtuigd, scheelt weer veel geld uitgeven :)

Als back-up gaat er overigens ook een doek mee, maar daar ben ik niet zo handig mee dus ik geef de voorkeur aan de Tula. En we hebben bewust gekozen voor af en toe een accommodatie met wasmachine, dus in het ergste geval zitten we een halve week zonder Tula.
doek is natuurlijk ook prima maar in elk geval een backup voor het geval dat
lunapuellazondag 20 maart 2016 @ 15:09
Oh Razz, wat een heerlijke foto O+
SaskiaRzondag 20 maart 2016 @ 15:28
Smelt Razz!
Stippelrientjezondag 20 maart 2016 @ 19:49
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2016 13:01 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik heb m'n mini ook weer voor het eerst in de doek. Evil krampjes en niks hielp. Snel geknoopt (slordig.. maar ja, gekrijs..) en instant slaaps O+ . Kan ik rustig even dreumes eten geven en naar bed doen.

Kieknou:

[ afbeelding ]
O+
Stippelrientjezondag 20 maart 2016 @ 19:56
quote:
0s.gif Op zondag 20 maart 2016 13:06 schreef FlyingFish het volgende:
Wij gaan over een paar maanden op vakantie naar Canada, O is dan 10~11 maanden. Het plan is om daar ook redelijk veel te gaan wandelen en waarschijnlijk zal dat grotendeels niet buggy-proof zijn. Ik heb een Tula waarmee hij natuurlijk op de rug kan, maar dan zit hij grotendeels tegen mijn rug aan te kijken. Mn man heeft foto's gezien van zo'n rugdrager waarbij de baby hoger zit en dus overal kan kijken, en er zit ook een afdakje bij tegen de zon.

Wat is jullie ervaring/mening over zo'n soort drager? Wat zijn dingen om op te letten, afgezien van de heupjes natuurlijk.

[ afbeelding ]
Comfort voor jezelf en je kind is vaak ver te zoeken bij die dragers. Gewicht, drukverdeling, warmte..
Heb je al eens gedacht aan de ruck leren voor je vakantie? Hardstikke handig. Kind kijkt over je schouder mee en een zonnehoedje op de bol en klaar!

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 10:14 schreef GotC het volgende:
Q, je weet alles wel al van ons :P.

Wb dat binnenboort blijven, het advies is om de beentjes juist niet in die houding te houden, tenzij het kindje dat echt heel graag wil de eerste dagen :)
Benen naar buiten is belangrijk voor een goede heupontwikkeling en balans, daarnaast meen ik me te herinneren dat het gevaarlijk is ivm afzetten.
Ook vanwege de druk en bolling op de heupen en rug.

quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 10:04 schreef Quoi het volgende:
Hey dragerts! :W
Ook ik vind de tijd rijp om eens te komen buurten. In augustus hoop ik onze kleine man te kunnen verwelkomen en dragen is het plan. Ik ben van nature niet het meest geduldig, maar heb inmiddels al enkele YouTube'jes gezien waarin het me toch best 'do-able' lijkt, ook voor mij :P

Eerste vraagje: Hebben jullie wel een kinderwagen? Mijn ouders beginnen wat te morren over dat ze een kinderwagen willen geven, en eerlijk gezegd heb ik veel zin om ons kindje - vooral in het begin - gewoon continu tegen onszelf aan te 'plakken'. Vooral omdat we een gastouder op 100m hebben wonen, is er nooit een echte reden om met een wagen te kunnen rijden. Wel - bedenk ik me net - als mijn ouders een keertje oppassen. Misschien moeten ze er anders zelf maar eentje kopen :P Afijn, benieuwd naar jullie ervaringen!

Tweede vraagje: Vanwege mijn gebrek aan geduld kijk ik wel naar die kant-en-klaar dragers (bijv Tula). Alleen: wat ik bij die allerkleinsten zo fijn vind is dat de beentjes nog lekker binnen boord kunnen. Als ik het goed heb is dat niet zo met zo'n carrier. Klopt dat? Ik vind dat soms zo open en bloot. Nu zou je over zo'n carrier alsnog een sjaal kunnen knopen, maar da's ook zoiets.

Ik ga me in het weekend eens verdiepen in een aantal suggesties die hier voorbij kwamen: Tula, Emeibaby en Marsupi. Verder had ik zelf de Tricot-slen en VipCarrier nog gevonden. Ik houd me aanbevolen voor tips! :)
1. Ja, maar die staat al maaaaaaaaaaaaanden werkeloos in de trapkast en eigenlijk alleen de eerste weken gebruikt in de tuin als soort van box in de schaduw (zomer) of om boodschappen in te vervoeren :D

2. het is "beter" om beentjes buiten dan binnen de drager te dragen.
SPOILER
Overigens is een sjaal om je drager heen binden een beetje een zuurstof belemmerend en soms teveel warmte vasthoudend iets. Ik zie veel "draagsjaals" (van allie express of de markt :p ) enorm dicht opgeknoopt :X
Nou gebruik ik soms ook wel een sjaal die ik in een puntje om knoop en dan de punt van voren draag voor mijn kindje. Maar ik heb dan niet zestien lagen kleding aan een beren pakje een jas en dan ook nog de doek en draagsjaal om :P Overigens zit zijn hoofdje altijd vrij ;)
Mijn tip is emaibaby ^^, Daar kan je vanaf dag een tot en met broekmaat 86 (-92 ) nog goed mee dragen.

quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 19:56 schreef L0t.. het volgende:
Supertof Stippel! O+
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 19:45 schreef Mabawa. het volgende:
Zo tof Stippel! O+
Heeeeeul tof! Ik voelde mij een stoere draagmama/tante

quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 19:05 schreef lunapuella het volgende:
Wat ziet dat er knus uit Stippel O+
Zo voelde dat ook O+

inhaal reacties :D
Sorry ik had het een beetje boel druk!
Stippelrientjezondag 20 maart 2016 @ 20:26
De testdoeken Nona zijn er. 10985301_10209003317942685_3604005235940725646_n.jpg?oh=f8e3d821bf9ad2e2cf681968ecfcbfc0&oe=57504556

Oude weving en dus rete stug. En dan ben ik nog wel de laatste in de rij van testers. Maar een beetje stug vind ik wel fijn. Dat heeft lekker grip ^^,

Het is een maat 6 zonder middenmarkering.. handig... not ..
ik zit vaak te hannessen om het midden te vinden om niet ergens te kort of te veel te hebben bij het afknopen. Maar hij voelt prettig, zijn ook echt wel mijn kleurtjes :D Maar echt zo geen new born doekje.

Maatje 4 is de andere. Die is nog stugger. Ik heb er pas twee keer mee geknoopt nu. Een slingknot ging er niet echt mee de ruck prima. Zit lekker stevig dat wel.

Ik ben rete benieuwd naar het verschil in weving met de nieuwere batches.

En gisteren gewoon een workshop shortie dragen gedaan echt zo leuk. De slingknot geleerd! Ik moet nu gewoon een maatje 2 of 3 hebben :@ De RRRR en de DH met rebezopass
Die laatste daar is mijn wurm echt qua lengte nog te klein voor, maar prima om onder de knie te krijgen. De RRRR moet je best lenig voor zijn in je armen O.o Ik had echt een freaky draagpop die steeds zijn hoofd zo eng ging draaien ^^,
op de foto zit die dan ook achteruit te kijken _O- (dragen kun je leren)

SPOILER
1004485_1018738258192211_5870984336050508670_n.jpg?oh=d9b593c4e3f9523b43edfabf5065f2d3&oe=577DF16D
12814275_1018738278192209_1711056107606948598_n.jpg?oh=5eba9de4eae86735981d454567a91a1a&oe=57947E39
ik ben die met de blauwe yaro ^^, Kende toevallig alle dames al van kleine meetings lokaal.
Links is mijn (draag) vriendinnetje met beste vriendje van wurm. Die zijn zo leuk samen O+
Ze maakt zelf prachtige dragers O+

van de DHrp heb ik geen foto, want wurm had mama hard nodig en had ik hem net weer uit de doek getoverd voor een foto geschoten werd
GotCzondag 20 maart 2016 @ 20:31
Geinig Stippel! :)
Stippelrientjezondag 20 maart 2016 @ 20:40
freaky pop gespot? :9
Unihipilizondag 20 maart 2016 @ 20:40
Oh lord :D die draagpop is wel echt te freaky.
Stippelrientjezondag 20 maart 2016 @ 20:42
quote:
0s.gif Op zondag 20 maart 2016 20:40 schreef Unihipili het volgende:
Oh lord :D die draagpop is wel echt te freaky.
Hij ging ook heel de tijd zo raar met zijn arm doen.... dan was ik klaar met knopen (zonder spiegel) en had hij weer een chicken wing uitsteken _O-
GotCzondag 20 maart 2016 @ 20:42
quote:
0s.gif Op zondag 20 maart 2016 20:40 schreef Stippelrientje het volgende:
freaky pop gespot? :9
Niet te missen. Exorcist much? :+
Stippelrientjezondag 20 maart 2016 @ 20:43
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2016 20:42 schreef GotC het volgende:

[..]

Niet te missen. Exorcist much? :+
Hij had nog net geen "wanna play?"
GotCzondag 20 maart 2016 @ 20:45
quote:
0s.gif Op zondag 20 maart 2016 20:43 schreef Stippelrientje het volgende:

[..]

Hij had nog net geen "wanna play?"
En dat dan gezellig op je rug knopen O+
Stippelrientjezondag 20 maart 2016 @ 20:46
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2016 20:45 schreef GotC het volgende:

[..]

En dat dan gezellig op je rug knopen O+
^O^ ging dus ook erg soepel _O-

Overigens snap ik nu ook waarom ze draagpoppen mutsjes geven :D
BlueEyesdinsdag 22 maart 2016 @ 15:51
http://www.famme.nl/zou-j(...)orthype-met-je-baby/
Moppertdinsdag 22 maart 2016 @ 15:59
Dit is echt al zo lang in NL ik vind het verschrikkelijk :D
kwakz0rdinsdag 22 maart 2016 @ 16:17
Haha das mijn ouwe dansschool (van toen ik veertien was en het vreselijk vond) :D

Zijn ieg wel allemaal ergonomische dragers zo te zien.
Phaidradinsdag 22 maart 2016 @ 20:17
quote:
0s.gif Op zondag 20 maart 2016 13:06 schreef FlyingFish het volgende:
Wij gaan over een paar maanden op vakantie naar Canada, O is dan 10~11 maanden. Het plan is om daar ook redelijk veel te gaan wandelen en waarschijnlijk zal dat grotendeels niet buggy-proof zijn. Ik heb een Tula waarmee hij natuurlijk op de rug kan, maar dan zit hij grotendeels tegen mijn rug aan te kijken. Mn man heeft foto's gezien van zo'n rugdrager waarbij de baby hoger zit en dus overal kan kijken, en er zit ook een afdakje bij tegen de zon.

Wat is jullie ervaring/mening over zo'n soort drager? Wat zijn dingen om op te letten, afgezien van de heupjes natuurlijk.

[ afbeelding ]
Mijn vriend heeft er 1 tweedehands gekocht. Het is niet 100% ergonomisch, maar als alles goed is afgesteld, zit het beter dan ik had verwacht. Mijn vriend vindt het prettig dragen, moet er wel bij zeggen dat hij veel ervaring heeft met lange afstanden lopen met zware rugzak. Beide kinderen vonden/vinden het prachtig om erin te zitten, inderdaad omdat ze veel meer zien. Ik vond het dragen best zwaar worden na 1 jaar (inmiddels met andere doeken valt dat erg mee), en het was fijn dat we af konden wisselen en geen buggy mee hoefden. Mijn kinderen zaten vanaf 11 maanden in deze drager, trouwens.
Goitskedinsdag 22 maart 2016 @ 21:28
quote:
:o het ziet er niet uit! Ik ga wel door het bos wandelen als ik zo nodig moet bewegen
BlueEyesdinsdag 22 maart 2016 @ 21:53
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 21:28 schreef Goitske het volgende:

[..]

:o het ziet er niet uit! Ik ga wel door het bos wandelen als ik zo nodig moet bewegen
Ik huppel met mijn dreumes op mijn rug.
Vindt hij hilarisch :')
En bowlen met hem op mijn rug te juichen lukt ook prima :D
Malteservrijdag 25 maart 2016 @ 15:41
Na een week van spuug en poep moeten beide doeken in de was. Mogen doeken in de droger en zoja, aanrader of juist niet?
Doeken al vaker gewassen maar we hebben sinds kort pas een droger, vandaar mijn vraag.
#ANONIEMvrijdag 25 maart 2016 @ 15:44
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2016 14:12 schreef Selvaria het volgende:

[..]

De doek is al lekker zacht. :Y
SPOILER
[ afbeelding ]
In de staart is een andere kleur draad meegeweven:
[ afbeelding ]
Als ik nog een draagfoto moet maken hoor ik het wel!
Oh deze reactie helemaal gemist! Ja heel graag een draagfoto. Denk dat ik 'm wel wil overnemen, huidige doek is al lekker ondergespuugd dus een reserve is wel fijn.
Selvariavrijdag 25 maart 2016 @ 16:10
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 15:44 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Oh deze reactie helemaal gemist! Ja heel graag een draagfoto. Denk dat ik 'm wel wil overnemen, huidige doek is al lekker ondergespuugd dus een reserve is wel fijn.
Alle begrip hoor, voor die drukte met je prachtige nieuwe aanwinst! O+
SPOILER
p8JdVp5.jpg
pZYyqba.jpg
Hij is echt megafijn, zo makkelijk aan te spannen en zacht! O+
GotCvrijdag 25 maart 2016 @ 17:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 15:41 schreef Malteser het volgende:
Na een week van spuug en poep moeten beide doeken in de was. Mogen doeken in de droger en zoja, aanrader of juist niet?
Doeken al vaker gewassen maar we hebben sinds kort pas een droger, vandaar mijn vraag.
Hangt van de blend af :) Maar als het gewoon katoentjes zijn, kan dat prima. Lage temperatuur.
Moppertvrijdag 25 maart 2016 @ 18:24
Ik heb mijn eerste officiële Artipoppe invoice :D *O*
De Vishnu Marble komt mijn kant op *O*
(ik vind het leuk dat nu iedereen meer kans heeft op scoren :Y )

http://slingofest.com/wra(...)merino?modelId=16501

quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 16:10 schreef Selvaria het volgende:

[..]

Alle begrip hoor, voor die drukte met je prachtige nieuwe aanwinst! O+
SPOILER
Hij is echt megafijn, zo makkelijk aan te spannen en zacht! O+
Hij staat jullie echt prachtig O+ Die draadjes meegewoven enzo hoort heel erg bij Girasol, is dus ook geen flaw.
Malteservrijdag 25 maart 2016 @ 19:49
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 17:12 schreef GotC het volgende:

[..]

Hangt van de blend af :) Maar als het gewoon katoentjes zijn, kan dat prima. Lage temperatuur.
Ja, allebei katoen. Dank je!
#ANONIEMzondag 27 maart 2016 @ 15:53
Ik merk dat ik Pluis2 een stuk meer draag dan Pluis1. De duowagen is heel fijn voor de supermarkt en polderwandelingen, maar voor de stad in of naar de kinderboerderij is de doek een stuk fijner ^O^ !

En nu merk ik ook hoe slordig ik eigenlijk knoop :@ toch maar eens goed aan het aanspannen en netjes afknopen gaan werken ..

Bijvoorbeeld de FWCC - heeft iemand tips hoe ik die zijbanen netter kan krijgen? Als ik ze samenpak wordt het al-tijd een rommeltje, terwijl ze op foto's van anderen zo netjes en glad langs de baby zitten.

Kiek:

20E72BCE-15BA-43BA-BE0C-8BAAAB6878C1_zpshjavsbb3.jpg

(nekrolspuugdoek was in de modder gevallen }:| )

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 27-03-2016 16:03:51 ]
L0t..zondag 27 maart 2016 @ 16:26
Ik vind dat ook nog lastig idd Razz! Het helpt wel om niet de baan in 1 geheel aan te spannen maar echt cm voor cm van binnen naar buiten. Ik moet ook echt nog flink aan mn aanspankunsten werken want na 1,5 uur wandelen was ze toch best een stuk naar beneden gezakt.

IMG_20160327_133353_zpsds7wiqev.jpg
En ze zit hier bijv ook een beetje scheef. Veel oefenen nog dus.
#ANONIEMzondag 27 maart 2016 @ 16:27
Je huis O+ O+ !
L0t..zondag 27 maart 2016 @ 16:29
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 16:27 schreef Razztwizzle het volgende:
Je huis O+ O+ !
Huis van mn moeder :P.
Dot.zondag 27 maart 2016 @ 18:53
Ik heb mini vandaag ook geknoopt en ik vond het ook lastig, vooral omdat ze nog zo in die kikkerhouding zit. Die banen tussen haar beentjes door is echt te veel stof lijkt wel.
Moppertzondag 27 maart 2016 @ 18:57
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 18:53 schreef Dot. het volgende:
Ik heb mini vandaag ook geknoopt en ik vond het ook lastig, vooral omdat ze nog zo in die kikkerhouding zit. Die banen tussen haar beentjes door is echt te veel stof lijkt wel.
Ja dat kan ook teveel stof zijn, daarom geeft bijvoorbeeld artipoppe ook aan of een doek geschikt is voor babybeentjes.Anders is de doekbaan die onder de beentjes door moet eigenlijk te breed.
GotCzondag 27 maart 2016 @ 18:58
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 18:53 schreef Dot. het volgende:
Ik heb mini vandaag ook geknoopt en ik vond het ook lastig, vooral omdat ze nog zo in die kikkerhouding zit. Die banen tussen haar beentjes door is echt te veel stof lijkt wel.
Je kan deze ook proberen, FWCC met een twist :) Wat fijner voor newborn.
Moppertzondag 27 maart 2016 @ 18:59
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 15:53 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik merk dat ik Pluis2 een stuk meer draag dan Pluis1. De duowagen is heel fijn voor de supermarkt en polderwandelingen, maar voor de stad in of naar de kinderboerderij is de doek een stuk fijner ^O^ !

En nu merk ik ook hoe slordig ik eigenlijk knoop :@ toch maar eens goed aan het aanspannen en netjes afknopen gaan werken ..

Bijvoorbeeld de FWCC - heeft iemand tips hoe ik die zijbanen netter kan krijgen? Als ik ze samenpak wordt het al-tijd een rommeltje, terwijl ze op foto's van anderen zo netjes en glad langs de baby zitten.

Kiek:

[ afbeelding ]

(nekrolspuugdoek was in de modder gevallen }:| )
Cassis O+ Het helpt idd als je doet wat lot zegt. De doek inje hoofd in 4en verdelen..
Eerst de buiten kant aantrekken, dan een cm of 20 van de kant, dan 40cm van de kant en dan de andere rand aanspannen. zo kan je het netter aanspannen en zit het overal strakker.

Ook kan je eventueel de doek twisten. Dan zit het ook meer bij elkaar.

Oh en tegen het verliezen kan je het nekrolletje ook naar binnen toe inrollen :D
#ANONIEMzondag 27 maart 2016 @ 21:51
Dank voor de tips! Ik ga het morgen weer eens proberen :Y .
Amselzondag 27 maart 2016 @ 22:24
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 16:10 schreef Selvaria het volgende:

[..]

Alle begrip hoor, voor die drukte met je prachtige nieuwe aanwinst! O+
SPOILER
Hij is echt megafijn, zo makkelijk aan te spannen en zacht! O+
Ooooh O+ Mocht Razz niet willen dan ben ik wel geïnteresseerd :)
hetzusjevanmaandag 28 maart 2016 @ 00:08
Iemand ervaring met het merk Dahlia? Ik kan die nergens 2ehands vinden..?
Moppertmaandag 28 maart 2016 @ 00:43
Ik heb nog nooit van het merk gehoord :o
Moppertmaandag 28 maart 2016 @ 00:51
Oooh dat zijn die canadezen? :D ik erger mij aan alles in het frans dus daar was ik al door afgehaakt ooit. Ze zijn ook niet populair, de fanclub heeft maar 113 leden, daarom zie je ze niet tweedehands
Selvariamaandag 28 maart 2016 @ 10:29
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 22:24 schreef Amsel het volgende:

[..]

Ooooh O+ Mocht Razz niet willen dan ben ik wel geïnteresseerd :)
Sorry, ik heb hem verkocht aan Razz!
Dot.maandag 28 maart 2016 @ 12:03
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 18:57 schreef Moppert het volgende:

[..]

Ja dat kan ook teveel stof zijn, daarom geeft bijvoorbeeld artipoppe ook aan of een doek geschikt is voor babybeentjes.Anders is de doekbaan die onder de beentjes door moet eigenlijk te breed.
Ik had m'n dunste doek gebruikt, maar die heeft wel bredere banen, Fidella Embellished Tree.

Ze zit nu in de ringsling, dat is toch het minste stof. Wel even goed positionere met de ringen.
Amselmaandag 28 maart 2016 @ 12:14
quote:
1s.gif Op maandag 28 maart 2016 10:29 schreef Selvaria het volgende:

[..]

Sorry, ik heb hem verkocht aan Razz!
Nou daar hoef je toch geen sorry voor te zeggen, fijn voor Razz! O+
hetzusjevanmaandag 28 maart 2016 @ 13:21
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2016 00:51 schreef Moppert het volgende:
Oooh dat zijn die canadezen? :D ik erger mij aan alles in het frans dus daar was ik al door afgehaakt ooit. Ze zijn ook niet populair, de fanclub heeft maar 113 leden, daarom zie je ze niet tweedehands
Dat verklaart het :+. Alhoewel ze het nu 2-talig doen, FR en EN :P.

Ik heb nu een didymos met 50% katoen / 50% linnen maar ik vind 'm echt warm. Mijn dochter is net een mini kacheltje (hoor ik van iedereen :D) dus ik zoek iets dunners / luchtigers / minder warms. Heeft iemand advies waarop ik het best kan letten bv qua stof?
Moppertmaandag 28 maart 2016 @ 13:23
Welke didymos heb je nu? En wat is je budget?
hetzusjevanmaandag 28 maart 2016 @ 13:57
Ik heb nu de rosalinde. Tsja budget. 150¤ max. voor nu, ik draag nog te weinig om een duurdere doek te kunnen goed praten tegenover vriendlief :+.
Moppertmaandag 28 maart 2016 @ 14:10
Ik denk dat het voor jullie dan slimmer is om iets te kopen wat luchtiger geweven is..
Ik ga kijken of ik iets kan vinden :D
hetzusjevanmaandag 28 maart 2016 @ 21:57
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2016 14:10 schreef Moppert het volgende:
Ik denk dat het voor jullie dan slimmer is om iets te kopen wat luchtiger geweven is..
Ik ga kijken of ik iets kan vinden :D
Thanks O+!
Moppertdinsdag 29 maart 2016 @ 18:44
Ik kom weinig goedkope luchtige doeken tegen :(
OF het is net boven budget..

Ik zou kijken naar iets onder de 200 g/sm en dan met bamboo en silk bijvoorbeeld.
Of bamboolinnen.

f6WXfK9.jpg
Mijn Vishnu is er *O* *O*
Siciliawoensdag 30 maart 2016 @ 08:41
Ik heb even wat advies nodig. Ik ben op zoek naar een goedkope doek en kom dan uit bij een aantal Yaro's die binnen budget en erg mooi zijn maaaaarrrrr de ene is met linnen en alleen verkrijgbaar in maat 5, de ander is met hennep en alleen in maat 7, weer een ander is met repreve maat 6 en de laatste 100% katoen, maat 6 maar mintgroen dus twijfel of het kan voor mijn jongetje. Wat is fijner? Katoen, hennep, linnen of reprive? En ik knoop graag voor af en ben nogal inimini (1.60 en draag maat 32/34) lukt dat met een 5 en is een 7 niet veel te groot?
Dat zijn nogal wat vragen he :@ iemand die me kan adviseren?
Phaidrawoensdag 30 maart 2016 @ 09:21
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 08:41 schreef Sicilia het volgende:
Ik heb even wat advies nodig. Ik ben op zoek naar een goedkope doek en kom dan uit bij een aantal Yaro's die binnen budget en erg mooi zijn maaaaarrrrr de ene is met linnen en alleen verkrijgbaar in maat 5, de ander is met hennep en alleen in maat 7, weer een ander is met repreve maat 6 en de laatste 100% katoen, maat 6 maar mintgroen dus twijfel of het kan voor mijn jongetje. Wat is fijner? Katoen, hennep, linnen of reprive? En ik knoop graag voor af en ben nogal inimini (1.60 en draag maat 32/34) lukt dat met een 5 en is een 7 niet veel te groot?
Dat zijn nogal wat vragen he :@ iemand die me kan adviseren?
Even voor het perspectief: ik ben nog ietsjes kleiner (1,53) met zelfde postuur en ik heb 2 doeken in maat 7. Eerst vond ik dat veeeeel te lang, maar nu mijn kleinste 1 geworden is, merk ik dat een 5 echt te kort is voor DH (zeker over jassen heen), 6 is precies pas, en met een maat 7 heb ik mooie staarten O+. Niet te gek, gewoon cm of 30.

En ik heb Vesper Galaxia Glow (heeel roze) voor mijn jongetje, gaat best :+. En een paarse Artipoppe O+.

Oh, welke blend fijner is, dat is zo persoonlijk. Ik vind linnen bijvoorbeeld niet fijn als de doek erg dun is. Dat gaat snel snijden. Ik heb wel een dunnere (250 g/m2) doek met hennep, die vind ik fijner. 100% katoen, daar zijn ook weer zoveel verschillen tussen.. Over Yaro heb ik wel goede verhalen gehoord, maar zelf nooit geprobeerd. Repreve heb ik volgens mij nog niet uitgeprobeerd, of in een blend met 3/4 andere stoffen zodat ik er niet echt een beeld van heb wat repreve precies doet.

[ Bericht 11% gewijzigd door Phaidra op 30-03-2016 09:26:28 ]
Siciliawoensdag 30 maart 2016 @ 09:25
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 09:21 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Even voor het perspectief: ik ben nog ietsjes kleiner (1,53) met zelfde postuur en ik heb 2 doeken in maat 7. Eerst vond ik dat veeeeel te lang, maar nu mijn kleinste 1 geworden is, merk ik dat een 5 echt te kort is voor DH (zeker over jassen heen), 6 is precies pas, en met een maat 7 heb ik mooie staarten O+. Niet te gek, gewoon cm of 30.

En ik heb Vesper Galaxia Glow (heeel roze) voor mijn jongetje, gaat best :+. En een paarse Artipoppe O+.
^O^ Beter een 7 dan een 5 dus, want dan kan ik dreumes er ook makkelijk mee dragen en niet alleen baby. Maar dat is er 1 met hennep, is dat wel zacht/soepel?
Phaidrawoensdag 30 maart 2016 @ 09:26
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2016 09:25 schreef Sicilia het volgende:

[..]

^O^ Beter een 7 dan een 5 dus, want dan kan ik dreumes er ook makkelijk mee dragen en niet alleen baby. Maar dat is er 1 met hennep, is dat wel zacht/soepel?
Zie edit hierboven nog over blends.. :P. Hennep en linnen kunnen allebei heel stug zijn in het begin. Maar het hoeft niet. Lekker duidelijk he??? :')

Mijn dunne doek met hennep was behoorlijk zacht vanaf het begin (voor hennep dan). Ik heb ermee geknoopt vanaf 4 maanden ongeveer. Dat was echt prima te doen. En anders eerst een paar nachtjes mee slapen, of hangmat maken voor dreumes.
Selvariawoensdag 30 maart 2016 @ 09:45
Ik heb drie doeken met linnen (gehad) en het verschilde echt enorm. Mijn Yaro (een witte :+ , 50% katoen) kreeg ik al helemaal ingedragen en was vrij dun. Mijn Natibaby (ook 50%)kwam als stuk karton binnen maar werd heel snel supersuperzacht. Mijn Vesper (Meadow, 48% linnen) kwam al heel zacht binnen uit de doos en was na 2x dragen al superfluffy en zit verder als een huis (nieuwe favo doek! *O* )

Yaro 100% katoen zijn fijne doeken! Ik heb alleen geen ervaring met zwaardere kindjes daarin, ik verkocht de mijne voor N. 8 kilo was. Girasol vind ik ook een superfijn merk als je het over katoen hebt en Hoppediz dan weer veel minder.

Wat maten betreft zou ik eerder iets te veel dan iets te weinig doek willen hebben. Ik gebruikijn zesjes ook voor de ruck, veel makkelijker met Tibetaans afknopen en ik hou wel van staarten. O+
Siciliawoensdag 30 maart 2016 @ 10:10
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2016 09:45 schreef Selvaria het volgende:
Ik heb drie doeken met linnen (gehad) en het verschilde echt enorm. Mijn Yaro (een witte :+ , 50% katoen) kreeg ik al helemaal ingedragen en was vrij dun. Mijn Natibaby (ook 50%)kwam als stuk karton binnen maar werd heel snel supersuperzacht. Mijn Vesper (Meadow, 48% linnen) kwam al heel zacht binnen uit de doos en was na 2x dragen al superfluffy en zit verder als een huis (nieuwe favo doek! *O* )

Yaro 100% katoen zijn fijne doeken! Ik heb alleen geen ervaring met zwaardere kindjes daarin, ik verkocht de mijne voor N. 8 kilo was. Girasol vind ik ook een superfijn merk als je het over katoen hebt en Hoppediz dan weer veel minder.

Wat maten betreft zou ik eerder iets te veel dan iets te weinig doek willen hebben. Ik gebruikijn zesjes ook voor de ruck, veel makkelijker met Tibetaans afknopen en ik hou wel van staarten. O+
Bedankt voor alle ervaringen! Ik heb een hoppediz maat 6 en een girasol maat 4 en inderdaad vind ik de girasol fijner dan de hoppediz. Ik denk dat dan ik ga voor de mooiste :D Nu nog even bedenken welke ik dan de mooiste vind :')
Ik twijfel tussen:
Yaro-La-Vita-Mint-1_zpsgojflj6f.jpg
en
Yaro-Four-Winds-Black-Natural-Hemo_zpsr8gf83em.jpg
Moppertwoensdag 30 maart 2016 @ 10:12
Bovenste!
Phaidrawoensdag 30 maart 2016 @ 10:15
Ik O+ mint, dus ik zou absoluut voor de bovenste gaan! Maar ik heb natuurlijk geen idee welke van de 2 jou het beste zou staan.
Siciliawoensdag 30 maart 2016 @ 10:23
Ja ik neig ook naar die want ook ik O+ mint. Babykamer is ook mint en voetenzak in de maxicosi is ook mint. Maar die onderste past makkelijker overal bij en heeft een O+ verenpatroon O+. Even de mening van vriend pijlen. Die draagt niet, maar toch :).
Goitskewoensdag 30 maart 2016 @ 10:23
De bovenste O+
Siciliawoensdag 30 maart 2016 @ 10:34
Het is de mintgroene geworden O+!
Bedankt allemaal!
Moppertwoensdag 30 maart 2016 @ 16:27
quote:
1s.gif Op maandag 28 maart 2016 21:57 schreef hetzusjevan het volgende:

[..]

Thanks O+!
Ik voel me zo stom.. ik zet een draagdoek van mezelf te koop en bedenk me ineens dat hij perfect voor je is wat betreft soort doek.

Hij is heeel dun en luchtig geweven en met 50% linnen :D
N75Cdkg.jpg
hetzusjevanwoensdag 30 maart 2016 @ 22:43
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 16:27 schreef Moppert het volgende:

[..]

Ik voel me zo stom.. ik zet een draagdoek van mezelf te koop en bedenk me ineens dat hij perfect voor je is wat betreft soort doek.

Hij is heeel dun en luchtig geweven en met 50% linnen :D
[ afbeelding ]
Aah nou ik vind het toch lief dat je alsnog aan me denkt hoor, thanks! Maarre je hebbem zeker niet in een stereotype meisjeskleur ;)?
Moppertwoensdag 30 maart 2016 @ 22:58
Nee. Maar er is wel de hoppediz pune.. Dat zijn helehele dunne doeken. Het maakt knopen iets lastiger maar wel koel.
Stippelrientjewoensdag 30 maart 2016 @ 23:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 16:01 schreef pinquit het volgende:
Horeca bezoeken met mijn baby :') :D mja wellicht ooit eens proberen
enige horeca bezoek voor ons is het mama café :')
Stippelrientjedonderdag 31 maart 2016 @ 02:52
kijk nou O+
SPOILER
2i1pi1l.jpg
sorry voor de nekklachten :9
Morretjedonderdag 31 maart 2016 @ 13:31
O+ stippel O+

Moppert, is er een database waar je op blend kunt zoeken? Ik zoek voor mijn zusje een koele doek, liefst met bamboe/linnen, maar het is nu bijna niet te doen om alle webshops af te gaan en van elke doek specifiek te bekijken welke blend ze zijn..
Moppertdonderdag 31 maart 2016 @ 13:33
Slingofest.com heeft die mogelijkheid maar mist veel van de goedkopere doekjes.

Verder weet ik dat veel webshops ook de mogelijkheid hebben
SaskiaRvrijdag 1 april 2016 @ 13:21
https://www.facebook.com/(...)=0&app_id=2392950137
Jammer dat de 'traditional carrier' zo'n vreselijk ding is.
GotCvrijdag 1 april 2016 @ 19:18
Vandaag 50% korting op Calin Blue doeken via calinblue.com met de code '50OFF'.
Zijn wel dunne doeken, kunnen snijden als je niet zorgvuldig knoopt. Daarentegen zijn het -schijnbaar- top zomerdoeken doordat ze zo dun zijn :).
MevrouwCactusvrijdag 1 april 2016 @ 21:00
Ik heb (helaas) een Tula Winter Solstice te koop. Ik kan zelf niet meer dragen (nog steeds bekkeninstabiliteit) en vrouw gaat het komende jaar ook niet kunnen dragen ;( Dus we gaan een buggy kopen.

Daydreamerwinter7_1024x1024.jpg?v=1446829626
#ANONIEMzaterdag 2 april 2016 @ 17:10
Dreumes heeft een kotsfestijndag en baby wil niet slapen. Gelukkig bestaan er draagdoeken! Knopen gaat al beter. Iemand nog tips nav deze foto?

SPOILER
1D189C74-1349-4536-B851-D1F1ADABC329_zpsdqhfl770.jpg
Siciliazaterdag 2 april 2016 @ 17:23
Awhh Stippel O+ zo jammer dat mijn vriend (nog) niet wil!

Razz, geen tips, maar wauw wat een mooie doek! En mij lijkt het prima te zitten, maar ik heb er weinig verstand van.

Onze nieuwe doek is er en ik ben heel blij met deze keus. Hij is mooi en al heel zacht! Vanmiddag even snel geknoopt om uit te proberen:
20160402_125810_zps6kpebype.jpg
GotCzaterdag 2 april 2016 @ 17:27
Razz, het ziet er fijn en comfi uit O+ Voor jou ook fijn? Ondanks kotsfestijn? :*

Mooie kleur Sicilia! Staat je goed :)
#ANONIEMzaterdag 2 april 2016 @ 17:30
Mooie doek Sicilia!!

@Gotc - thanks! Ja het zit wel ok, alleen dat spreiden van die rugbanen vind ik lastig, mijn beperkt ruimtelijk inzicht snapt niet waar ik dan moet trekken met welke hand :') . Ohja en het snijdt een beetje onder m'n oksel. Maar m'n rug vindt dit leuker dan een sloppy knoop!
GotCzaterdag 2 april 2016 @ 17:51
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 17:30 schreef Razztwizzle het volgende:
Mooie doek Sicilia!!

@Gotc - thanks! Ja het zit wel ok, alleen dat spreiden van die rugbanen vind ik lastig, mijn beperkt ruimtelijk inzicht snapt niet waar ik dan moet trekken met welke hand :') . Ohja en het snijdt een beetje onder m'n oksel. Maar m'n rug vindt dit leuker dan een sloppy knoop!
Meestal helpt het om niet omhoog aan te spannen, maar horizontaal. Maar ik vond de fwcc ook altijd wat trekken in m'm oksel :(

Fijn! Lekker met Tas O+
Selvariazaterdag 2 april 2016 @ 18:03
Wat staat hij jullie mooi Razz! O+ Veel plezier ermee! Inderdaad wat meer horizontaal (dus als de vleugels van een vliegende vogel) aanspannen, dat werkt hier altijd heel goed. :)
Selvariazaterdag 2 april 2016 @ 18:04
En Sicilia ook trouwens, mooie doek blijft dat. O+
JufMariskazaterdag 2 april 2016 @ 18:35
Razz, als je het fijn vindt kan ik morgen even meekijken, komen we samen vast uit :)
Cassandra87zaterdag 2 april 2016 @ 21:48
En anders wil ik ook wel een keer op de koffie komen en kijken of ik eventueel kan helpen, ben nog geen expert maar heb wel een beetje door wat ik het beste wel en niet kan doen (en stiekem kom ik dan vooral om je pluisjes te bewonderen O+)

Mooie doek, staat jullie goed Sicilia! En wat lijkt hij alweer groot zo!
#ANONIEMzaterdag 2 april 2016 @ 21:52
Ja leuk JM en Cassandra!! En Cassandra, misschien kan je mij als C groter is ook eens leren rugdragen *) ?
Cassandra87zaterdag 2 april 2016 @ 22:21
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:52 schreef Razztwizzle het volgende:
Ja leuk JM en Cassandra!! En Cassandra, misschien kan je mij als C groter is ook eens leren rugdragen *) ?
ben nog steeds voornemens om de opleiding te volgen, wellicht heb ik die tegen die tijd gedaan :D
Stippelrientjezaterdag 2 april 2016 @ 22:21
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 17:30 schreef Razztwizzle het volgende:
Mooie doek Sicilia!!

@Gotc - thanks! Ja het zit wel ok, alleen dat spreiden van die rugbanen vind ik lastig, mijn beperkt ruimtelijk inzicht snapt niet waar ik dan moet trekken met welke hand :') . Ohja en het snijdt een beetje onder m'n oksel. Maar m'n rug vindt dit leuker dan een sloppy knoop!
als je aanspant... trek hem dan opzij ipv omhoog bij het na spannen.
Oh spuit elf lees ik (bij)
Stippelrientjezaterdag 2 april 2016 @ 22:23
Calin blue. Ik pak hem nog niet zo veel nu, maar dat komt door de reis, zachtmaak en logeerdoekjes... :D

Maar ik vind het een fijn doekje hoor. Je kunt er heel secuur mee knopen O+
Ruck heb ik er trouwens nog niet mee gedaan, dat zal ik binnenkort eens doen :D
Siciliazaterdag 2 april 2016 @ 22:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 21:48 schreef Cassandra87 het volgende:
En anders wil ik ook wel een keer op de koffie komen en kijken of ik eventueel kan helpen, ben nog geen expert maar heb wel een beetje door wat ik het beste wel en niet kan doen (en stiekem kom ik dan vooral om je pluisjes te bewonderen O+)

Mooie doek, staat jullie goed Sicilia! En wat lijkt hij alweer groot zo!
Heuj maar dan kom ik ook graag, want gezellig! En ik kan ook wel wat tips gebruiken :D
Cassandra87zaterdag 2 april 2016 @ 22:26
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 22:24 schreef Sicilia het volgende:

[..]

Heuj maar dan kom ik ook graag, want gezellig! En ik kan ook wel wat tips gebruiken :D
*O* *O* gezellig!
Maar JM is morgen in de buurt of wat? :D
Marjolijntjezondag 3 april 2016 @ 21:06
Dat was lang geleden O+

12799170_10153570964815840_5900958638685524353_n_zpslepygtzu.jpg
GotCzondag 3 april 2016 @ 21:08
Wat ben je mooi Marjolijntje O+ En wat zit ze lekker!
Mariposaszondag 3 april 2016 @ 21:36
Dat ziet er comfortabel uit!
Ik had L vandaag op m'n rug (tula), maar ik vond het best zwaar. Ik zal wel wat verkeerd doen als ik jullie en anderen met veel oudere kinderen ogenschijnlijk moeiteloos zie rondlopen. Ik ga ook een beetje voorover lopen, brugpieper met te zware schooltas idee. Ik zal de volgende keer even een foto maken.
Marjolijntjezondag 3 april 2016 @ 21:42
Ik vind het nu zwaar worden hoor! Maar mijn lijf wil niet heel lekker meer, dat helpt mee. Verder heb ik F. altijd heel veel gedragen (lang ook nog bijna wekelijks wel) en is ze niet heel zwaar. Ze gaat nu richting de 15 kg. Maar lang kan ik het nu echt niet meer. :)
Maltesermaandag 4 april 2016 @ 09:43
quote:
0s.gif Op zondag 3 april 2016 21:36 schreef Mariposas het volgende:
Dat ziet er comfortabel uit!
Ik had L vandaag op m'n rug (tula), maar ik vond het best zwaar. Ik zal wel wat verkeerd doen als ik jullie en anderen met veel oudere kinderen ogenschijnlijk moeiteloos zie rondlopen. Ik ga ook een beetje voorover lopen, brugpieper met te zware schooltas idee. Ik zal de volgende keer even een foto maken.
Dit! Maar dan in de doek. Heb een consult gehad voor de ruck. Twix vindt het helemaal leuk, ik vind het best zwaar.
Kwestie van wennen? Of is mijn lijf er niet geschikt voor?
Ik draag hem, bijna 7 kilo, probleemloos uren op mijn buik.
Lamb29maandag 4 april 2016 @ 10:17
Wauw mooi marjoleintje! Leuk de jurk weer in actie te zien, staat je erg mooi
SQmaandag 4 april 2016 @ 10:23
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2016 09:43 schreef Malteser het volgende:

[..]

Dit! Maar dan in de doek. Heb een consult gehad voor de ruck. Twix vindt het helemaal leuk, ik vind het best zwaar.
Kwestie van wennen? Of is mijn lijf er niet geschikt voor?
Ik draag hem, bijna 7 kilo, probleemloos uren op mijn buik.
Ter geruststelling: ik had dat de eerste paar keer ook met rugdragen. Ik denk zelf dat het komt omdat je lichaam echt zó ingesteld is op het gewicht vóórop, dat je spieren zich even moeten aanpassen. Je gebruikt andere spieren / je spieren op een andere manier met rugdragen.
Als je in de sportschool een nieuwe spiergroep gaat trainen is dat in het begin ook zwaar ;)
Inmiddels wil ik niet meer anders en kan ik prima kilometers lopen met twaalf kilo slapende dreumes op mijn rug. Het komt dus goed!
Maltesermaandag 4 april 2016 @ 10:50
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 10:23 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Ter geruststelling: ik had dat de eerste paar keer ook met rugdragen. Ik denk zelf dat het komt omdat je lichaam echt zó ingesteld is op het gewicht vóórop, dat je spieren zich even moeten aanpassen. Je gebruikt andere spieren / je spieren op een andere manier met rugdragen.
Als je in de sportschool een nieuwe spiergroep gaat trainen is dat in het begin ook zwaar ;)
Inmiddels wil ik niet meer anders en kan ik prima kilometers lopen met twaalf kilo slapende dreumes op mijn rug. Het komt dus goed!
Dat stelt me enigszins gerust! Dank!
Marjolijntjemaandag 4 april 2016 @ 12:23
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 10:17 schreef Lamb29 het volgende:
Wauw mooi marjoleintje! Leuk de jurk weer in actie te zien, staat je erg mooi
Nog steeds erg blij mee!

En inderdaad, rugspieren moeten ook even wennen aan rugdragen. De eerste keer (of keren) kun je er ook best een beetje spierpijn van hebben. En pijn kan ook betekenen dat het niet strak of niet hoog genoeg zit. :)
Chantywoensdag 6 april 2016 @ 15:20
Vandaag ook even Lucas op de rug gedragen om luiers te kopen. Wel verdomd zwaar die 10 kilo. Nou heb ik het laatste half jaar nauwelijks meer gedragen dus ben dat gewicht ook niet meer gewend. En denk dat het knopen nog wel strakker kan. Maar dat oefenen komt wel weer als beeb twee er is :+

12932632_1096688067043807_9044751913155399915_n.jpg?oh=034f67ef2611eac3735726acb36f77df&oe=5782FA81

12928146_1096688040377143_8992944177032365219_n.jpg?oh=928a590fdfb7152c7fbef3a241a46021&oe=577EF3DB
Mariposaswoensdag 6 april 2016 @ 20:27
10 kg, dat weegt mijn precies 11 maanden jongere zoon en tevens naamgenoot ook. :+
Jij hebt wel contra gewicht. Dat is wel een handige oplossing voor het voorover gaan lopen. 8-)
SaskiaRwoensdag 6 april 2016 @ 20:37
quote:
0s.gif Op woensdag 6 april 2016 20:27 schreef Mariposas het volgende:
10 kg, dat weegt mijn precies 11 maanden jongere zoon en tevens naamgenoot ook. :+
Jij hebt wel contra gewicht. Dat is wel een handige oplossing voor het voorover gaan lopen. 8-)
Mijn 8 maanden oude olifantje ook ;) Ik draag haar nu nog steeds op de buik, want rugdragen vind ik nog een beetje eng. Heeft iemand hier nog tips voor (met de Tula)?
BlueEyeswoensdag 6 april 2016 @ 20:43
quote:
0s.gif Op woensdag 6 april 2016 20:37 schreef SaskiaR het volgende:

[..]

Mijn 8 maanden oude olifantje ook ;) Ik draag haar nu nog steeds op de buik, want rugdragen vind ik nog een beetje eng. Heeft iemand hier nog tips voor (met de Tula)?
Oefenen bij bank/bed met op je rug hopsen en eraf halen en verder vooral doen/proberen.
Hier was het even over een drempeltje gaan om over te gaan op het rugdragen maar uiteindelijk hielp het door te doen.
Mariposaswoensdag 6 april 2016 @ 20:46
quote:
0s.gif Op woensdag 6 april 2016 20:37 schreef SaskiaR het volgende:

[..]

Mijn 8 maanden oude olifantje ook ;) Ik draag haar nu nog steeds op de buik, want rugdragen vind ik nog een beetje eng. Heeft iemand hier nog tips voor (met de Tula)?
Inderdaad eerst even bij bed oefenen of met een ander als vangnet. Want zo makkelijk als het op het filmpje eruit ziet lukt het hier niet hoor. Heb nog geen tutorial gezien met een spartelend, zich naar achter zwiepend kind die 5 kg zwaarder is fan de kindjes indie filmpjes. :+
Moppertwoensdag 6 april 2016 @ 20:51
Wow kindje zit er wel heel slecht in :o
Mariposaswoensdag 6 april 2016 @ 20:53
Ja kind zit er nogal scheef in. Maar goed, het principe van op je rug krijgen is duidelijk.
BlueEyeswoensdag 6 april 2016 @ 20:55
Ik ken ook een handiger filmpje daarin.
En heb veel aan de instructies via hier van Moppert gehad in lussen en hoe open en klikken en alles :D
Morretjewoensdag 6 april 2016 @ 21:00
Kind gaat ook schever zitten door de manier waarop ze het doet, heb ik het idee. Ze trekt de heupband ook best strak, dan draait ie ook niet lekker natuurlijk..
Heeft Wrap you in love daar niet een hendig filmpje voor? Ik ben echt fan van haar instructiefilmpjes.
BlueEyeswoensdag 6 april 2016 @ 21:03
Ik kan het filmpje niet vinden maar er is 1 die ook duidelijk laat zien hoe je de banden goed los moet hebben met schuiven en arm er doorheen steken.
En idd de buikband strak werkt niet lekker met draaien.
Vlinderwoensdag 6 april 2016 @ 21:08
Ik vind mijn filmpje nog steeds het beste :P 8-)
coccinellewoensdag 6 april 2016 @ 21:10
quote:
1s.gif Op woensdag 6 april 2016 21:03 schreef BlueEyes het volgende:
Ik kan het filmpje niet vinden maar er is 1 die ook duidelijk laat zien hoe je de banden goed los moet hebben met schuiven en arm er doorheen steken.
En idd de buikband strak werkt niet lekker met draaien.
Filmpje van Vlindur :Y
Vlinderwoensdag 6 april 2016 @ 21:11

inmiddels zelfde verhaal, maar dan zonder kussentje :)
BlueEyeswoensdag 6 april 2016 @ 21:12
Nou Vlindur waar was jij toen mijn smurfje 8 mnd oud was :D
Inderdaad zo is het wat ik bedoel!
Vlinderwoensdag 6 april 2016 @ 21:13
O+
Chantywoensdag 6 april 2016 @ 22:22
quote:
0s.gif Op woensdag 6 april 2016 20:37 schreef SaskiaR het volgende:

[..]

Mijn 8 maanden oude olifantje ook ;) Ik draag haar nu nog steeds op de buik, want rugdragen vind ik nog een beetje eng. Heeft iemand hier nog tips voor (met de Tula)?
Gewoon doen idd en eerst bocen bed of bank. Je moet idd even de drempel over maar je merkt snel genoeg dat je je kind niet zomaar laat vallen ;)

En ja ik heb een lichtgewicht vergeleken met anderen maar rugdragen hou ik niet lang vol en buikdragen voelt niet meer echt prettig met die buik.
Siciliawoensdag 6 april 2016 @ 22:26
Wij gebruikten de doeken vandaag voor wat anders:
Collage%202016-04-06%2012_42_25_zpswohnehkw.jpg
Zo leuk, dochter heeft er bijna een uur achter elkaar in gelegen en lekker boekjes gelezen O+
SaskiaRwoensdag 6 april 2016 @ 22:27
Bedankt voor de tips! Het is niet zozeer het omdoen dat ik eng vindt, meer het feit dat ik haar dan niet kan zien, straks gebeurt er wat en merk ik het niet. En het is ook ongezellig, nu praat ik de hele tijd tegen haar en geef kusjes enzo.
Maargoed, gewoon maar proberen.
Siciliawoensdag 6 april 2016 @ 22:29
quote:
0s.gif Op woensdag 6 april 2016 22:27 schreef SaskiaR het volgende:
Bedankt voor de tips! Het is niet zozeer het omdoen dat ik eng vindt, meer het feit dat ik haar dan niet kan zien, straks gebeurt er wat en merk ik het niet. En het is ook ongezellig, nu praat ik de hele tijd tegen haar en geef kusjes enzo.
Maargoed, gewoon maar proberen.
Op je rug is ook gezellig hoor, kriebelhandjes op je rug en in je haar O+
Chantywoensdag 6 april 2016 @ 22:38
quote:
0s.gif Op woensdag 6 april 2016 22:27 schreef SaskiaR het volgende:
Bedankt voor de tips! Het is niet zozeer het omdoen dat ik eng vindt, meer het feit dat ik haar dan niet kan zien, straks gebeurt er wat en merk ik het niet. En het is ook ongezellig, nu praat ik de hele tijd tegen haar en geef kusjes enzo.
Maargoed, gewoon maar proberen.
Lucas is lekker aan het wijzen als hij op mijn rug zit. Maar idd de knusheid is wel anders. En als er iets mis is merk je dat echt wek. Verder gewoon veel in etalages kijken of selfies maken :+
GotCdonderdag 7 april 2016 @ 05:32
Het is zeker een stuk minder knus. Wel gezellig nog steeds en we kletsen wat af, maar voelt meer functioneel ipv geborgen (vind ik)?

Het is gewoon even wennen :) Ik snap ook niet dat mensen hun minibaby zsm op hun rug willen hebben. Het is toch veels te gezellig voorop O+
Chantydonderdag 7 april 2016 @ 08:16
quote:
1s.gif Op donderdag 7 april 2016 05:32 schreef GotC het volgende:
Het is zeker een stuk minder knus. Wel gezellig nog steeds en we kletsen wat af, maar voelt meer functioneel ipv geborgen (vind ik)?

Het is gewoon even wennen :) Ik snap ook niet dat mensen hun minibaby zsm op hun rug willen hebben. Het is toch veels te gezellig voorop O+
Nou ja ik kan activiteiten bedenken waarbij de rug handiger is: stofzuigen bv :P en de winkelwagen uitruimen op de band.
GotCdonderdag 7 april 2016 @ 10:18
quote:
1s.gif Op donderdag 7 april 2016 08:16 schreef Chanty het volgende:

[..]

Nou ja ik kan activiteiten bedenken waarbij de rug handiger is: stofzuigen bv :P en de winkelwagen uitruimen op de band.
Ik heb geen moeite om dat zelfs nu met 15kg aan peuter te doen :+. Maar soms zie je mensen die al met een baby van een maand gaan rugdragen, daar doelde ik meer op ;)
Chantydonderdag 7 april 2016 @ 10:40
quote:
1s.gif Op donderdag 7 april 2016 10:18 schreef GotC het volgende:

[..]

Ik heb geen moeite om dat zelfs nu met 15kg aan peuter te doen :+. Maar soms zie je mensen die al met een baby van een maand gaan rugdragen, daar doelde ik meer op ;)
Nou ik ben wat kleiner dan jij en ik kom met baby op de buik moeilijk bij de onderste producten in de kar :@ wil ook niet baby tegen de kar stoten. Dus ik kan me voorstellen dat ik mijn mini straks wel op de rug doe. Hoewel ik wel vind dat de nekspieren goed ontwikkeld moeten zijn voor ik ga rugdragen.
GotCdonderdag 7 april 2016 @ 11:09
quote:
1s.gif Op donderdag 7 april 2016 10:40 schreef Chanty het volgende:

[..]

Nou ik ben wat kleiner dan jij en ik kom met baby op de buik moeilijk bij de onderste producten in de kar :@ wil ook niet baby tegen de kar stoten. Dus ik kan me voorstellen dat ik mijn mini straks wel op de rug doe. Hoewel ik wel vind dat de nekspieren goed ontwikkeld moeten zijn voor ik ga rugdragen.
Gewoon doen wat voor jou het prettigste is :Y Wat voor mij werkt, hoeft niet voor jou te werken :).
Ik vond het gewoon al onwijs lastig om goed op m'n rug te knopen met een mini, kon er gewoon niet goed bij. Leek wel alsof ik van die dinosaurusarmpjes had :+.
Chantydonderdag 7 april 2016 @ 11:47
quote:
0s.gif Op donderdag 7 april 2016 11:09 schreef GotC het volgende:

[..]

Gewoon doen wat voor jou het prettigste is :Y Wat voor mij werkt, hoeft niet voor jou te werken :).
Ik vond het gewoon al onwijs lastig om goed op m'n rug te knopen met een mini, kon er gewoon niet goed bij. Leek wel alsof ik van die dinosaurusarmpjes had :+.
Zó groot ben je nou ook weer niet :+

Een refluxbaby wil ik trouwens ook niet op de rug :+
Stippelrientjedonderdag 7 april 2016 @ 15:09
Een paar dagen geleden was er calin blue met korting als tip gegeven... bedacht me toen.. waarom pak ik die eigenlijk nooit meer? :@

En geheel in topic mee met rugdragen..
SPOILER
e5ihhg.jpg
2ia3f3n.jpg
Zo een fijn doekje vind ik het. Lekker van de zomer ook mee dragen O+
coccinellevrijdag 8 april 2016 @ 17:41
Is er ook een drager waarbij mijn buik er niet als een ontplofte muffin uitziet bij rugdragen?

:'(
McLauravrijdag 8 april 2016 @ 17:49
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 april 2016 17:41 schreef coccinelle het volgende:
Is er ook een drager waarbij mijn buik er niet als een ontplofte muffin uitziet bij rugdragen?

:'(
Aardig antwoord: misschien
Politiek correct antwoord: met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid.... niet
Eerlijk antwoord: nee. Zelfs bij een slanke den 'tekent' het.
Stippelrientjevrijdag 8 april 2016 @ 20:16
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 april 2016 17:41 schreef coccinelle het volgende:
Is er ook een drager waarbij mijn buik er niet als een ontplofte muffin uitziet bij rugdragen?

:'(
Een doek :Y
Stippelrientjezaterdag 9 april 2016 @ 12:56
Nona! Wat een fijne testdoeken waren dit.
12963889_10209249887226763_8506443601206546028_n.jpg?oh=bc327e4dae222090dd0fbd502644318f&oe=57844173
Veeeeeel langer dan gepland bij ons gebleven en dag vinden wij super fijn!! Genoten van de stevige zit. Het was behoorlijk worstelen in hef begin. Erg stug, maar met dagelijks veel knopen al snel veel binding mee.
Ik blijf erbij.. het is beslist geen newborn doek (misschien veelgedragen tweedehands), maar dat geeft niets. Ze blijven toch maar even zo klein ;)
Met mijn(7 maanden, inmiddels 8 maanden) 8 kilo baby, die veel te snel ontwikkeld, was dit al een super doek. En hier kan je echt nog lang mee vooruit!
SPOILER: zomaar wat plaatjes bij elkaar van ons avontuur
12931273_10209249887586772_4861152067936504144_n.jpg?oh=a99e3cb641e6b9f3d3b164c1152b1bbf&oe=5782062812805871_10209249887866779_4771652295084736485_n.jpg?oh=1c4b7a4d1150d3e06e8cb383c38ae2fe&oe=57B5263912923147_10209249888346791_1221895180763886077_n.jpg?oh=2bdc697b47acf4569a258ab72a804da7&oe=5776CFC112990869_10209249888986807_1281385412330338606_n.jpg?oh=a79676bf30d2e44db65c26a01b5c953f&oe=57BEAE50]12974471_10209249890146836_6319847763308125616_n.jpg?oh=058102fe74f7d6bee6d0f9fcd15a3b36&oe=57BC6A0112938263_10209249890706850_423759442947678378_n.jpg?oh=e095a020629a6bbaa3b9996a0936fca5&oe=57BAE064
Nona komt op onze wishlist! Dat beslist! Till we meet again ^^,

[ Bericht 1% gewijzigd door Stippelrientje op 09-04-2016 13:06:11 ]
Stippelrientjezondag 10 april 2016 @ 21:53
Meer draagsters die "troubles" hebben met hun kind die niet graag meer voorop gedragen wil worden? Hij ziet dan denk ik te weinig of zo. Verrekt zijn nek bijna als hij DENKT iets te horen.... :')
Selvariazondag 10 april 2016 @ 21:58
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 21:53 schreef Stippelrientje het volgende:
Meer draagsters die "troubles" hebben met hun kind die niet graag meer voorop gedragen wil worden? Hij ziet dan denk ik te weinig of zo. Verrekt zijn nek bijna als hij DENKT iets te horen.... :')
Heel herkenbaar, als ze niet slaperig is loop ik regelmatig met een hoofd dat loodrecht uit mijn borst steekt om alles maar te kunnen zien. :') Ik draag haar tegenwoordig eigenlijk altijd op mijn rug, tenzij het tijd is voor een slaapje, dan slinger ik haar op mijn buik en is ze vaak binnen no-time weg. *;
Stippelrientjezondag 10 april 2016 @ 22:02
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2016 21:58 schreef Selvaria het volgende:

[..]

Heel herkenbaar, als ze niet slaperig is loop ik regelmatig met een hoofd dat loodrecht uit mijn borst steekt om alles maar te kunnen zien. :') Ik draag haar tegenwoordig eigenlijk altijd op mijn rug, tenzij het tijd is voor een slaapje, dan slinger ik haar op mijn buik en is ze vaak binnen no-time weg. *;
Ja! Hoewel hij ook in slaap valt op mijn rug... met overhevelen is dat weer wat lastiger...
Huilerig voor het slapen gaan in de avond dan mag ik hem wel voorop knopen O+
De FCC vind hij dan al fijner dan de FWCC overdag, maar dat gaat echt niet van harte. Hij wil dan minstens een arm eruit, want dan kan hij zich beter omdraaien :')

Heupknopen mag wel, maar dat vind ik alleen voor korte stukjes fijn. Blij dat ik ondertussen prima kan rug knopen, maar ik mis dat knusse :@
Selvariazondag 10 april 2016 @ 22:20
Dat mis ik ook wel ja, maar mijn dame is sowieso te nieuwsgierig aangelegd om lekker te kroelen. ;( Daarom geniet ik maar extra als ze wel eens moe is en ik haar zo in voel zakken tegen me aan. O+

Trouwens, lentekriebels much? :D Afgelopen week 3 doeken verkocht / geruild, en deze week komen er weer 2 nieuwe bij. *O*
Moppertmaandag 11 april 2016 @ 13:04
Ik herken dat wel die lentekriebels!

Mijn nieuwe doek
mjFD3jC.jpg

Argus the six swans
Mariposasmaandag 11 april 2016 @ 13:18
Ik weet niet precies waar ik nu naar moet kijken :D :')
Spees_Eendmaandag 11 april 2016 @ 13:20
Naar haar gebruikelijke selfie natuurlijk ;)
Unihipilimaandag 11 april 2016 @ 13:28
Naar haar oor.

(en dan een beetje naar beneden en naar rechts)
Moppertmaandag 11 april 2016 @ 13:52
hehehe ik had 19239192 fotos zonder mijzelf maar daar kreeg ik weer klachten over dat de kleur van de doek niet goed genoeg was _O-
Morretjemaandag 11 april 2016 @ 16:54
Komt ook van je sjaal Moppert ;)

Mijn zusje heeft zich een Ellevill Paisley gekocht voor beeb 2, met bamboe en linnen. Heb m nog niet gevoeld, ze heeft m van marktplaats :o :D
Lamb29maandag 11 april 2016 @ 21:51
Ik Ben aan het kijken voor een drager geschikt voor newborn naast mijn doek.

Zag een hele mooie emei op fb.. Is 120¤ netjes? Of hebben jullie nog tips?

Ik heb aan een boba 3G maar daar vind ik hem nog echt te klein voor Ondanks dat hij officieel vanaf 3.5kg is.
Mariposasdinsdag 12 april 2016 @ 14:22
Even net snel een foto gemaakt voor ik de deur uitging:
SPOILER
80D4A91D-EE38-4422-A21E-23A2586E2092_zpsqig7k9ag.jpg
Tips? Het zwaartepunt voelt alsof het te laag zit (in het holle gedeelte van m'n rug), maar ik krijg m niet hoger. Vind dit niet zo geweldig aanvoelen.
SQdinsdag 12 april 2016 @ 14:27
Hm nee, ziet er volgens mij goed uit? Zo zit mauwtje ook altijd.
En nog iets lager wellicht? Dat het gewicht echt op je heupen rust?
Moppertdinsdag 12 april 2016 @ 14:32
Kan idd een stuk hogeren een boel strakker bij de schouderbanden, die combinatie zal denk ik veel uitmaken.
Roomsnoesdinsdag 12 april 2016 @ 14:33
Wat vind je niet prettig? Waar ie zit of trekt ie ergens?
Hij ziet er zo op het oog wat losjes uit bij je schouders, en dan voelt het al snel heel zwaar.
Mariposasdinsdag 12 april 2016 @ 14:38
Probleem is dat ik'm niet strakker krijg bij de schouderbanden. De schouderbanden zelf zitten op z'n kortst en die riempjes op de schouderbanden zelf ook.
Iets lager voelt wel iets beter voor m'n rug aan ja. Misschien dan maar wat lager dragen ipv hoger.
BlueEyesdinsdag 12 april 2016 @ 14:56
Als het mij niet in 1 keer lukt om F hoog op mijn rug te krijgen buk ik nog wel eens voorover zodat ik met mijn handen de band op mijn rug omhoog schuif en doe dan mijn buikband strakker om vervolgens rechtop de schouderbanden beter aan te kunnen trekken.
Dan zit F ook hoger over mijn schouders mee te kijken.
SQdinsdag 12 april 2016 @ 14:57
Over je schouders meekijken? Dan moet je de heupband toch zo ongeveer net onder je bewbs trekken?
BlueEyesdinsdag 12 april 2016 @ 14:59
Nou aardig rolladewaardig hoog ja
Selvariadinsdag 12 april 2016 @ 15:00
Precies, den heupband onder den tetten doet het hier goed. :Y Echt zo hoog als bijv. de ruck komt 'ie dan niet, maar wel wat hoger dan dit.
Morretjedinsdag 12 april 2016 @ 16:00
quote:
0s.gif Op maandag 11 april 2016 21:51 schreef Lamb29 het volgende:
Ik Ben aan het kijken voor een drager geschikt voor newborn naast mijn doek.

Zag een hele mooie emei op fb.. Is 120¤ netjes? Of hebben jullie nog tips?

Ik heb aan een boba 3G maar daar vind ik hem nog echt te klein voor Ondanks dat hij officieel vanaf 3.5kg is.
Qua prijs geen tips, maar emeibaby raad ik ouders idd ook vaak aan als een van de weinige dragers die voor mini's geschikt is.
Moppertdinsdag 12 april 2016 @ 17:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2016 14:38 schreef Mariposas het volgende:
Probleem is dat ik'm niet strakker krijg bij de schouderbanden. De schouderbanden zelf zitten op z'n kortst en die riempjes op de schouderbanden zelf ook.
Iets lager voelt wel iets beter voor m'n rug aan ja. Misschien dan maar wat lager dragen ipv hoger.
Dat zit de schouderband absoluut nog niet. je ka de pfa's die bij het rugpaneel ook nog strakker trekker.
mousemickydinsdag 12 april 2016 @ 18:20
¤120 voor een tweedehand emeibaby is volgens mij behoorlijk gangbaar, nieuw zijn ze rond de ¤150. Ik heb voor die van mij ¤125 incl verzenden betaald. Superdrager!
Mariposasdinsdag 12 april 2016 @ 19:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2016 17:20 schreef Moppert het volgende:

[..]

Dat zit de schouderband absoluut nog niet. je ka de pfa's die bij het rugpaneel ook nog strakker trekker.
De pfa's zitten op z'n strakst. De schouderband kon op de foto nog iets strakker, heb ik daarna op z'n korst getrokken.
Moppertdinsdag 12 april 2016 @ 19:19
Ok, op de foto zitten de pfa's nog niet op zijn strakst dus ik ging er van uit dat die nog konden.
Mariposasdinsdag 12 april 2016 @ 19:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2016 19:19 schreef Moppert het volgende:
Ok, op de foto zitten de pfa's nog niet op zijn strakst dus ik ging er van uit dat die nog konden.
Kan hooguit 1 cm omhoog, scheelt ook niet echt veel.
Moppertdinsdag 12 april 2016 @ 20:00
Bij mij dus wel, die ene cm zorgt er bij mij echt voor dat ik blij ben met de tula of niet.
Afstellen is bij mij als het aankomt op dragers echt cm werk :D
Chantydinsdag 12 april 2016 @ 20:59
quote:
0s.gif Op maandag 11 april 2016 21:51 schreef Lamb29 het volgende:
Ik Ben aan het kijken voor een drager geschikt voor newborn naast mijn doek.

Zag een hele mooie emei op fb.. Is 120¤ netjes? Of hebben jullie nog tips?

Ik heb aan een boba 3G maar daar vind ik hem nog echt te klein voor Ondanks dat hij officieel vanaf 3.5kg is.
Ik haak even aan. Las dat de Tula met babyinsert geschikt is voor newborns vanaf 3,5 kilo. Iemand daar ervaring mee? Ik ga zelf dragen met doek maar mijn man draagt niet met doeken.
Moppertdinsdag 12 april 2016 @ 21:07
Ja klopt, ideaal is het niet maar het kan wel. Zeker als het niet 24/7is.
Mariposasdinsdag 12 april 2016 @ 21:11
Persoonlijk zou ik het afraden met een zomerbaby, met die insert wordt het wel erg warm.
Selvariadinsdag 12 april 2016 @ 21:24
Ik zou dan een andere drager aanschaffen / lenen die zonder insert past. Ze zitten daar toch nooit echt lekker in.

Mijn twee nieuwe doeken zijn er! *O*
Chantydinsdag 12 april 2016 @ 21:37
Zijn er geschikte dragers die wel makkelijk zijn? Dus niet knopen. Begreep dat de emeibaby niet de makkelijkste is die dat lijkt me niet geschikt voor man. Hij zal de baby overigens niet veel dragen. Ik heb sowieso de hele zomer verlof dus denk zelfs dat hij pas gaat dragen zodra ik ook weer ga werken in september/oktober en hij met twee kids op pad wil op zijn vrije dag eens per week. Idee is om de kinderwagen weg te doen en een simpele buggy voor de oudste te halen en baby te dragen.
Moppertdinsdag 12 april 2016 @ 21:39
Echt zonder knopen en zonder afstellen kom je alleen op dingen met insert uit.
Al het andere heeft wel iets van knopen of afstellen nodig,.
Chantydinsdag 12 april 2016 @ 21:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2016 21:39 schreef Moppert het volgende:
Echt zonder knopen en zonder afstellen kom je alleen op dingen met insert uit.
Al het andere heeft wel iets van knopen of afstellen nodig,.
Afstellen op Tula niveau (dus met kliksysteem) is prima dat kan ie wel. Heb nog een beco liggen met insert maar daar vond ik Lucas niet lekker in zitten. En bij mij zat hij niet lekker, maar misschien bij man wel. Van de Tula weten we dat die fijn zit maar als t kind er net zo oncomfortabel in zit als in de beco... :{
SaskiaRdinsdag 12 april 2016 @ 21:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2016 21:37 schreef Chanty het volgende:
Zijn er geschikte dragers die wel makkelijk zijn? Dus niet knopen. Begreep dat de emeibaby niet de makkelijkste is die dat lijkt me niet geschikt voor man. Hij zal de baby overigens niet veel dragen. Ik heb sowieso de hele zomer verlof dus denk zelfs dat hij pas gaat dragen zodra ik ook weer ga werken in september/oktober en hij met twee kids op pad wil op zijn vrije dag eens per week. Idee is om de kinderwagen weg te doen en een simpele buggy voor de oudste te halen en baby te dragen.
Marsupi!!!! Gewoon omdoen, vastplakken en klaar. Kan niks aan afgesteld worden :) en is dunne stof dus handig in de zomer. En voor newborns t/m maat 68. En goedkoop :)
Quoidinsdag 12 april 2016 @ 22:11
Ik zat net op de Tula-track en nu lees ik dit. Marsupi. Ik ga even kijken naar de Marsupi :)
Moppertdinsdag 12 april 2016 @ 22:16
Maar de marsupi is dan wel weer meer knoperig dan een tula.
De schouderbanden kunnen makkelijk zakken doordat je ze niet goed vastplakt.

De marsupi is er in meerdere T-shirt maten en partners kunnen die dus niet makkelijk uitwisselen.
Dat maakt het ook lastig met het wel of niet over de jas heen knopen. en is lastig met sommige figuren.

En ik vind de banden op de rug dan weer niet goed voor de bolling van de rug ( maar dat is persoonlijk)
SaskiaRdinsdag 12 april 2016 @ 22:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2016 22:16 schreef Moppert het volgende:
Maar de marsupi is dan wel weer meer knoperig dan een tula.
De schouderbanden kunnen makkelijk zakken doordat je ze niet goed vastplakt.

De marsupi is er in meerdere T-shirt maten en partners kunnen die dus niet makkelijk uitwisselen.
Dat maakt het ook lastig met het wel of niet over de jas heen knopen. en is lastig met sommige figuren.
Oh, daar had ik geen last van, gewoon goed stevig vastplakken. Het is lastig met iets vergelijken, omdat het zo'n apart systeem is. Ik kon N. er binnen 10 seconden indoen :)
En als je een maat L of XL koopt, kunnen beiden hem wel gebruiken denk ik... Mijn man heeft 40 cm meet buikomvang dan ik en toch gebruikte hij hem ook (ok, dan waren de banden wel n beetje kort....)
Moppertdinsdag 12 april 2016 @ 22:26
Maar te kort plakken kan weer een holle rug geven, en de bolle rug houding verpesten.

Het is een prima drager, maar heeft ook weer zo zijn nadelen,
Chantydinsdag 12 april 2016 @ 22:27
Ik ga er eens induiken tnx. Mijn man en ik delen niet zwanger wel hetzelfde postuur :+ maar ik denk dat ik die uk sowieso alleen in zoeken draag.
SaskiaRdinsdag 12 april 2016 @ 22:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2016 22:26 schreef Moppert het volgende:
Maar te kort plakken kan weer een holle rug geven, en de bolle rug houding verpesten.

Het is een prima drager, maar heeft ook weer zo zijn nadelen,
Ze zat er altijd wel goed in, geloof ik... Maar je moet altijd na het knopen/plakken/klikken effe kijken of baby goed zit natuurlijk :)
#ANONIEMdinsdag 12 april 2016 @ 22:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2016 21:37 schreef Chanty het volgende:
Zijn er geschikte dragers die wel makkelijk zijn? Dus niet knopen. Begreep dat de emeibaby niet de makkelijkste is die dat lijkt me niet geschikt voor man. Hij zal de baby overigens niet veel dragen. Ik heb sowieso de hele zomer verlof dus denk zelfs dat hij pas gaat dragen zodra ik ook weer ga werken in september/oktober en hij met twee kids op pad wil op zijn vrije dag eens per week. Idee is om de kinderwagen weg te doen en een simpele buggy voor de oudste te halen en baby te dragen.
En de Bondolino? Die snapt mijn man zelfs. En dat zegt wat. Zit kindje zo'n beetje vanaf maat 68 lekker in zonder insert.
Chantydinsdag 12 april 2016 @ 23:02
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2016 22:31 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

En de Bondolino? Die snapt mijn man zelfs. En dat zegt wat. Zit kindje zo'n beetje vanaf maat 68 lekker in zonder insert.
Mja in de Tula ook ;), maar hoe zit het kindje erin met insert?
FlyingFishdinsdag 12 april 2016 @ 23:30
Chanty, ik heb een insert voor een Tula als je uit wil uitproberen of lenen, wij gebruiken hem pas op zijn vroegst volgend jaar ergens weer en dan zou die van jullie er al uitgegroeid moeten zijn. O was een flinke baby (4,5 kg) en heb ik vanaf het begin ook in de Tula gedragen. Enige nadeel vond ik dat je de beentjes moet spreiden en dat vond hij maar vervelend. Is bij een draagdoek ook zo, maar heb wel het idee dat het daar wat minder is. Vooral omdat je daar niet zit met een onderkant van de Tula waar hij met zijn beetjes sowieso overheen moet kunnen, als je begrijpt wat ik bedoel.
Stippelrientjewoensdag 13 april 2016 @ 01:53
Beentjes spreiden in een doek is anders. Je kunt trouwens een twist draaien onder de billen zodat je newborn niet ongemakkelijk zit.

Inserts zijn niet aan te raden :)
Stippelrientjewoensdag 13 april 2016 @ 01:54
Mijn man duwt zijn telefoon onder mijn neus.... "kijk!"
Ik zie de yaro urban geo, waar ik weken geleden wat van liet zien (die op het weefgetouw), met wachtlijst notering. Even begrijp ik er niets van, want ik had net tegen een vriendinnetje gezegd dat ik zo twijfel nu ik hem zo geknoopt zag op de foto en ik er even over ging denken..
"Oh lief dat je dat onthouden hebt dat ik die wel tof vond!"
"Nee, niet voor jou!"; zegt hij met een grijns. "Mijn eigenste (afgrijselijk plat pratende) doek in een vierkeuh!"
"Maar mag ik die wel eens lenen dan?"; glim ik terug.
"Alleen als je mij die heupknoop met die gekke schuif wil leren"

O+
Chantywoensdag 13 april 2016 @ 07:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 april 2016 23:30 schreef FlyingFish het volgende:
Chanty, ik heb een insert voor een Tula als je uit wil uitproberen of lenen, wij gebruiken hem pas op zijn vroegst volgend jaar ergens weer en dan zou die van jullie er al uitgegroeid moeten zijn. O was een flinke baby (4,5 kg) en heb ik vanaf het begin ook in de Tula gedragen. Enige nadeel vond ik dat je de beentjes moet spreiden en dat vond hij maar vervelend. Is bij een draagdoek ook zo, maar heb wel het idee dat het daar wat minder is. Vooral omdat je daar niet zit met een onderkant van de Tula waar hij met zijn beetjes sowieso overheen moet kunnen, als je begrijpt wat ik bedoel.
Oeh als ik tzt een keer kan uitproberen graag O+ ik vind idd als ik op foto's kijk dat de spreidstand er niet heul lekker uitziet in de Tula. Maar met een maandje of 2 a 3 oud zit ze wellicht al wat beter erin.
pinquitwoensdag 13 april 2016 @ 09:07
K heb ook een tula met insert, voor man, maar ik vind het maar niets eigenlijk :') echt voor korte stukjes in huis, want het ziet er zo oncomfortabel uit :{
En dan is mijn baby al 68cm
Ik had hem het liefst in een emeibaby gezien. Dat doe ik bij een eventuele volgende wel iig
pinquitwoensdag 13 april 2016 @ 09:11
quote:
0s.gif Op maandag 11 april 2016 21:51 schreef Lamb29 het volgende:
Ik Ben aan het kijken voor een drager geschikt voor newborn naast mijn doek.

Zag een hele mooie emei op fb.. Is 120¤ netjes? Of hebben jullie nog tips?

Ik heb aan een boba 3G maar daar vind ik hem nog echt te klein voor Ondanks dat hij officieel vanaf 3.5kg is.
Dus, heb je hem al? Ik heb hem gezien namelijk, en anders neem ik hem :P
Cassandra87woensdag 13 april 2016 @ 09:12
Ik heb een gloednieuwe insert nog nooit gebruikt omdat ik bij nader inzien de insert te geforceerd vindt. Hopelijk past hij over een maand in de Tula maar maat 68 bevalt m wel :') Mijn man heeft met de caboo carrier gedragen, ook ideaal!
SQwoensdag 13 april 2016 @ 09:13
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2016 09:07 schreef pinquit het volgende:
K heb ook een tula met insert, voor man, maar ik vind het maar niets eigenlijk :') echt voor korte stukjes in huis, want het ziet er zo oncomfortabel uit :{
En dan is mijn baby al 68cm
Ik had hem het liefst in een emeibaby gezien. Dat doe ik bij een eventuele volgende wel iig
Past hij nog niet in de tula zonder insert?
Ik ben de Tula gaan gebruiken rond juli denk ik trouwens, toen was ze 70 centimeter.
pinquitwoensdag 13 april 2016 @ 09:17
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2016 09:13 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Past hij nog niet in de tula zonder insert?
Ik ben de Tula gaan gebruiken rond juli denk ik trouwens, toen was ze 70 centimeter.
Bijijijna hoor :) maar nog niet helemaal lekker, zit nog wat ruimte in de stof en beentjes hangen ook nog niet mooi naar beneden. Maar ik denk eigenlijk wel dat hij zonder insert beter zit dan met
FlyingFishwoensdag 13 april 2016 @ 09:22
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2016 07:05 schreef Chanty het volgende:

[..]

Oeh als ik tzt een keer kan uitproberen graag O+ ik vind idd als ik op foto's kijk dat de spreidstand er niet heul lekker uitziet in de Tula. Maar met een maandje of 2 a 3 oud zit ze wellicht al wat beter erin.
Laat tzt maar weten!

Ik vond O overigens vanaf maat 62 goed in de insert zitten, toen kon hij ook zelf makkelijk zijn beentjes wijd doen. Zonder insert zit hij er pas sinds 6 maanden oud in en dan nog vind ik het niet optimaal omdat hij zijn hoofd niet over de rand van de tula kan doen, waar hij met insert wel overheen kan bewegen.
Cassandra87woensdag 13 april 2016 @ 09:23
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2016 09:17 schreef pinquit het volgende:

[..]

Bijijijna hoor :) maar nog niet helemaal lekker, zit nog wat ruimte in de stof en beentjes hangen ook nog niet mooi naar beneden. Maar ik denk eigenlijk wel dat hij zonder insert beter zit dan met
hier ook, die laatste cm gaan dan ineens langzaam hé :')
Dot.woensdag 13 april 2016 @ 09:51
Ik moet zeggen dat ik niet kan wachten tot we de Bondolino weer kunnen gebruiken. Ik ben toch lui geworden met knopen na de Tula :') Volgens mij zat Stip met 62 best goed in de Bondo, dus ik hoop dat dat bij mevrouw ook lukt. Anders moet ik misschien een doek ruilen voor een Emeibaby ofzo. Ik heb nog een mooie werkloze Babysabye Green Tea in maat 7 :X Ik wilde leren rugknopen met Stip en toen werd ik zwanger, dus heb ik bijna niet meer gedragen...
zeefjewoensdag 13 april 2016 @ 10:20
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2016 01:54 schreef Stippelrientje het volgende:
Mijn man duwt zijn telefoon onder mijn neus.... "kijk!"
Ik zie de yaro urban geo, waar ik weken geleden wat van liet zien (die op het weefgetouw), met wachtlijst notering. Even begrijp ik er niets van, want ik had net tegen een vriendinnetje gezegd dat ik zo twijfel nu ik hem zo geknoopt zag op de foto en ik er even over ging denken..
"Oh lief dat je dat onthouden hebt dat ik die wel tof vond!"
"Nee, niet voor jou!"; zegt hij met een grijns. "Mijn eigenste (afgrijselijk plat pratende) doek in een vierkeuh!"
"Maar mag ik die wel eens lenen dan?"; glim ik terug.
"Alleen als je mij die heupknoop met die gekke schuif wil leren"

O+
Even onder een spoiler

SPOILER
ik ben lid van draagpraat en daar las ik dit ook. Nog een fokster gespot O+
#ANONIEMwoensdag 13 april 2016 @ 11:25
quote:
0s.gif Op woensdag 13 april 2016 09:51 schreef Dot. het volgende:
Ik moet zeggen dat ik niet kan wachten tot we de Bondolino weer kunnen gebruiken. Ik ben toch lui geworden met knopen na de Tula :') Volgens mij zat Stip met 62 best goed in de Bondo, dus ik hoop dat dat bij mevrouw ook lukt. Anders moet ik misschien een doek ruilen voor een Emeibaby ofzo. Ik heb nog een mooie werkloze Babysabye Green Tea in maat 7 :X Ik wilde leren rugknopen met Stip en toen werd ik zwanger, dus heb ik bijna niet meer gedragen...
Ben jij mij? Ik heb destijds Manduca en Bondolino verkocht want A wilde niet meer gedragen worden en Pluis2 zou in een doek. En nu ben ik dus weer online een Bondolino aan het shoppen want ik mis 'm zo :') .
Lamb29woensdag 13 april 2016 @ 11:51
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2016 09:11 schreef pinquit het volgende:

[..]

Dus, heb je hem al? Ik heb hem gezien namelijk, en anders neem ik hem :P
Yup :D
Solly :D
pinquitwoensdag 13 april 2016 @ 12:11
quote:
1s.gif Op woensdag 13 april 2016 11:51 schreef Lamb29 het volgende:

[..]

Yup :D
Solly :D
:D nice! *O*
Lamb29woensdag 13 april 2016 @ 12:36
Telefoon & baby aangekoppeld dus krijg even geen plaatje hier maar de emeibaby full sasim komt mijn kant op *O*
Stippelrientjezaterdag 16 april 2016 @ 12:55
JUNO gereserveerd *O* Die komt asap deze kant uit na release O+

Mijn meneer is ineens helemaal om met aantal doeken kopen :D Hij heeft een heuze wishlist met tig doeken. Even kijken welke ik als eerste wil voor mijn papastash! O.o
Lamb29zaterdag 16 april 2016 @ 22:07
Mijn emeibaby is binnen O+
Morgen even uitproberen! Net even op youtube gedoken om dat aanpassen eens goed te bekijken in de filmpjes. Enige wat beetje lastig te vinden is is duidelijk hoe ik het zitje smaller kan knopen. Heeft iemand hier misschien een foto/filmpje oid waarop het duidelijk te zien is?

En vandaag vuurdoop gehad publiekelijk knopen en dragen... Rommelmarkt op mijn dochter school leende zich niet voor de wagen... Omdat ik nog niet een heel eind met E in de doek naar school durfde te lopen dus op school geknoopt.
Zo leuk al die reacties en pogingen om in de doek te kijken O+
Cassandra87zondag 17 april 2016 @ 18:09
Ik heb ook eens mazzel O+ de yaro la vita lemon komt mijn kant uit O+ die stond al op mijn wensen lijstje als zomer doekje, zo fleurig O+
Selvariazondag 17 april 2016 @ 18:18
Inmiddels al een doek verkocht Cassandra? ;)

Ik wilde deze even delen: bijna 1 jaar en nog altijd intens gelukkig als ze in de doek mag. :D O+
SPOILER
EyxUvgY.jpg
mousemickyzondag 17 april 2016 @ 18:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 22:07 schreef Lamb29 het volgende:
Mijn emeibaby is binnen O+
Morgen even uitproberen! Net even op youtube gedoken om dat aanpassen eens goed te bekijken in de filmpjes. Enige wat beetje lastig te vinden is is duidelijk hoe ik het zitje smaller kan knopen. Heeft iemand hier misschien een foto/filmpje oid waarop het duidelijk te zien is?

En vandaag vuurdoop gehad publiekelijk knopen en dragen... Rommelmarkt op mijn dochter school leende zich niet voor de wagen... Omdat ik nog niet een heel eind met E in de doek naar school durfde te lopen dus op school geknoopt.
Zo leuk al die reacties en pogingen om in de doek te kijken O+
Volgens mij is het zitje al smal genoeg van zichzelf? Hier iig wel bij minibaby van 50cm. Je moet de doek bijna helemaal strak door de ringen trekken, dan past t prima. De touwtjes die er bij mij onderaan zitten zijn juist om het zitje breder te maken...
Cassandra87zondag 17 april 2016 @ 20:18
quote:
10s.gif Op zondag 17 april 2016 18:18 schreef Selvaria het volgende:
Inmiddels al een doek verkocht Cassandra? ;)

Ik wilde deze even delen: bijna 1 jaar en nog altijd intens gelukkig als ze in de doek mag. :D O+
SPOILER
was niet nodig :D heeft me bijna niets gekost, gewonnen
Lamb29zondag 17 april 2016 @ 22:43
quote:
1s.gif Op zondag 17 april 2016 18:53 schreef mousemicky het volgende:

[..]

Volgens mij is het zitje al smal genoeg van zichzelf? Hier iig wel bij minibaby van 50cm. Je moet de doek bijna helemaal strak door de ringen trekken, dan past t prima. De touwtjes die er bij mij onderaan zitten zijn juist om het zitje breder te maken...
Was ik ondertussen achter :D Online vind je dus best veel filmpjes dat ze verkleinen met een touwtje. Maar zonder geprobeerd en ging goed! Nog even handigheid in het stellen van de doek krijgen en het zitje goed knie tot knie.... Maar E sliep zo :D

Weet jij hoe ik straks wanneer ik meer stof voor knie tot knie nodig heb dat met dat flapje stof moet doen? Helemaal omvouwen in de buikband is weer te breed?

SPOILER
13051616_1153199294693357_1796516838294576344_n.jpg?oh=559a782819b231f43defb9ca9513d191&oe=57BE2401
Cassandra87maandag 18 april 2016 @ 04:44
121zrs8.jpge66tdk.jpg
Voor het eerst sinds weken weer gedragen op mijn rug. Hij was heel erg hangerig en huilerig en ik moest het huishouden doen.
Even later is hij nog iets gezakt met zijn kontje maar ik vond dit niet slecht zo (kom maar door GotC :p), we gaan weer vaker oefenen :D
#ANONIEMmaandag 18 april 2016 @ 05:57
Selvaria wat een blijerd heb je O+

Lamb wat knus zo! Is het een fijne drager? Ik twijfel nog: Emeibaby of Bondolino. Als het salaris van deze maand binnen is hak ik de knoop door.

Cassandra, ik ben geen expert maar dat ziet er wel goed uit toch? Mag je mij ook wel leren als je langskomt :Y !

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 18-04-2016 05:57:32 ]
mousemickymaandag 18 april 2016 @ 09:58
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2016 22:43 schreef Lamb29 het volgende:
Was ik ondertussen achter :D Online vind je dus best veel filmpjes dat ze verkleinen met een touwtje. Maar zonder geprobeerd en ging goed! Nog even handigheid in het stellen van de doek krijgen en het zitje goed knie tot knie.... Maar E sliep zo :D

Weet jij hoe ik straks wanneer ik meer stof voor knie tot knie nodig heb dat met dat flapje stof moet doen? Helemaal omvouwen in de buikband is weer te breed?

Je spoiler O+ Mijn minibaby lijkt dan alweer zo'n reus met z'n 8 maanden, maat 74/80 :o

Dat flapje, geen idee, t zit hier ook altijd een beetje frommelig. F is nog nooit uit de drager gevallen ;)
En ik kwam er achter dat J er in geval van nood met z'n 98cm en 13.5kg ook gewoon nog in past!


Wij waren gisteren naar de open dag van de brandweer, met F op vriend's rug. Hij heeft naar iedereen gelachen en brandweermannen gecharmeerd :P
klaproossmaandag 18 april 2016 @ 10:50
quote:
10s.gif Op zondag 17 april 2016 18:18 schreef Selvaria het volgende:
Inmiddels al een doek verkocht Cassandra? ;)

Ik wilde deze even delen: bijna 1 jaar en nog altijd intens gelukkig als ze in de doek mag. :D O+
SPOILER
Toetje O+
Selvariamaandag 18 april 2016 @ 13:34
Heeft iemand hier wel eens een gebroken draad laten repareren, en bij wie? Ik vond er net een in mijn WW. ;(

Zo lang maar even niet meer gebruiken denk ik he?
klaproossmaandag 18 april 2016 @ 13:57
quote:
1s.gif Op maandag 18 april 2016 13:34 schreef Selvaria het volgende:
Heeft iemand hier wel eens een gebroken draad laten repareren, en bij wie? Ik vond er net een in mijn WW. ;(

Zo lang maar even niet meer gebruiken denk ik he?
Beter van niet nee. Ik ken wel iemand. Als je me even pb't op facebook dan geef ik je dr naam even :)
Selvariamaandag 18 april 2016 @ 14:00
quote:
1s.gif Op maandag 18 april 2016 13:57 schreef klaprooss het volgende:

[..]

Beter van niet nee. Ik ken wel iemand. Als je me even pb't op facebook dan geef ik je dr naam even :)
Pb komt eraan, thanks! *O*
watmoetikkiezenmaandag 18 april 2016 @ 14:10
quote:
1s.gif Op maandag 18 april 2016 05:57 schreef Razztwizzle het volgende:
Selvaria wat een blijerd heb je O+

Lamb wat knus zo! Is het een fijne drager? Ik twijfel nog: Emeibaby of Bondolino. Als het salaris van deze maand binnen is hak ik de knoop door.

Cassandra, ik ben geen expert maar dat ziet er wel goed uit toch? Mag je mij ook wel leren als je langskomt :Y !
Ik heb nog een Bondolino die je mag overnemen..
Een zomer-bondolino (dus minder dik). Heb m destijds via hier gekocht maar niet veel gebruikt want vond de doek fijner..
#ANONIEMmaandag 18 april 2016 @ 14:51
quote:
0s.gif Op maandag 18 april 2016 14:10 schreef watmoetikkiezen het volgende:

[..]

Ik heb nog een Bondolino die je mag overnemen..
Een zomer-bondolino (dus minder dik). Heb m destijds via hier gekocht maar niet veel gebruikt want vond de doek fijner..
Je hebt PM!
Jagärtrutmaandag 18 april 2016 @ 16:03
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2016 22:43 schreef Lamb29 het volgende:

[..]

Was ik ondertussen achter :D Online vind je dus best veel filmpjes dat ze verkleinen met een touwtje. Maar zonder geprobeerd en ging goed! Nog even handigheid in het stellen van de doek krijgen en het zitje goed knie tot knie.... Maar E sliep zo :D

Weet jij hoe ik straks wanneer ik meer stof voor knie tot knie nodig heb dat met dat flapje stof moet doen? Helemaal omvouwen in de buikband is weer te breed?

SPOILER
Dat flapje vouw ik om in de buikband, en trek het daarna tussen ons om hem meer een zitje te geven. Je kunt zoveel in de buikband vouwen als je wilt natuurlijk...

Wat een mooierd, zeg!
Jagärtrutmaandag 18 april 2016 @ 16:05
Ik vind de emei op de rug lastig, hoewel ik de buikband strak trek zakt hij altijd naar onder en krijg ik T niet mooi hoog op de rug. Ik heb ook een beetje een holle rug, dat maakt het niet makkelijker, denk ik..

Zit te denken om eens een tula te proberen, misschien is dat makkelijker op de rug?
coccinelledinsdag 19 april 2016 @ 10:29
Heeft er iemand ervaring met een meitai?


Die van diva ziet er zo comfi uit O+
pinquitdinsdag 19 april 2016 @ 10:39
quote:
0s.gif Op maandag 18 april 2016 16:05 schreef Jagärtrut het volgende:
Ik vind de emei op de rug lastig, hoewel ik de buikband strak trek zakt hij altijd naar onder en krijg ik T niet mooi hoog op de rug. Ik heb ook een beetje een holle rug, dat maakt het niet makkelijker, denk ik..

Zit te denken om eens een tula te proberen, misschien is dat makkelijker op de rug?
Makkelijker sowieso, je hoeft alleen banden strak te trekken, net als bij een rugzak
SQdinsdag 19 april 2016 @ 10:40
ik heb nav de opmerkingen hier laatst de tula eens op taillehoogte vastgesnoerd. Hosanna _O-
Ik dacht altijd dat die band op de heup moest rusten maar het draagt echt stukken beter als ie hoger zit :D
BlueEyesdinsdag 19 april 2016 @ 10:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2016 10:40 schreef Stormqueen het volgende:
ik heb nav de opmerkingen hier laatst de tula eens op taillehoogte vastgesnoerd. Hosanna _O-
Ik dacht altijd dat die band op de heup moest rusten maar het draagt echt stukken beter als ie hoger zit :D
:D
BlueEyesdinsdag 19 april 2016 @ 10:45
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 april 2016 10:29 schreef coccinelle het volgende:
Heeft er iemand ervaring met een meitai?


Die van diva ziet er zo comfi uit O+
Had Kwak er niet een?
lunapuelladinsdag 19 april 2016 @ 11:01
Ik heb een meitai van Hoppediz (de Hoptye dus). Vond het moeilijk goed aanspannen, en het knopen ook wel gedoe, dus ben uiteindelijk overgegaan op de Tula.
coccinelledinsdag 19 april 2016 @ 12:04
Ik heb zo'n last van de heupband bij de tula en storchenwiege carrier. Het doet echt pijn nu S. zwaarder begint te worden.

Met de doek had ik er nooit last van, maar kon ik de boel nooit goed strak trekken om een mooie zit te maken. De doek was mij veel te glad en mijn vingers werken niet goed mee (EDS).
De storchenwiege kan ik goed knopen, zowel op de rug als buik. Maar de heupband he ;( . S. lijkt een drager van draagdoekenstof ook veel lekkerder zitten.
Cassandra87dinsdag 19 april 2016 @ 12:10
Kun je geen doek met meer grip proberen cocci?
Mineoladinsdag 19 april 2016 @ 13:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2016 10:40 schreef Stormqueen het volgende:
ik heb nav de opmerkingen hier laatst de tula eens op taillehoogte vastgesnoerd. Hosanna _O-
Ik dacht altijd dat die band op de heup moest rusten maar het draagt echt stukken beter als ie hoger zit :D
hahaha, nooit te oud om te leren he! dit kostte mij ook een aantal maanden :D
Lamb29dinsdag 19 april 2016 @ 13:42
quote:
1s.gif Op maandag 18 april 2016 05:57 schreef Razztwizzle het volgende:
Selvaria wat een blijerd heb je O+

Lamb wat knus zo! Is het een fijne drager? Ik twijfel nog: Emeibaby of Bondolino. Als het salaris van deze maand binnen is hak ik de knoop door.

Cassandra, ik ben geen expert maar dat ziet er wel goed uit toch? Mag je mij ook wel leren als je langskomt :Y !
ik vind um briljant!
pinquitdinsdag 19 april 2016 @ 13:59
fotooooosssss *O* *O*
pinquitwoensdag 20 april 2016 @ 14:19
Ik ben geen fan van de tula. Ik denk dat mijn rug te kort is, die band past niet lekker, doet echt pijn.
WupWupwoensdag 20 april 2016 @ 14:37
Je mag mijn wompat wel eens proberen? Ik heb hem nog wel in gebruik, dus lenen kan niet, maar een keertje omslingeren is geen probleem.
Stippelrientjewoensdag 20 april 2016 @ 22:20
quote:
10s.gif Op zondag 17 april 2016 18:18 schreef Selvaria het volgende:
Inmiddels al een doek verkocht Cassandra? ;)

Ik wilde deze even delen: bijna 1 jaar en nog altijd intens gelukkig als ze in de doek mag. :D O+
SPOILER
Vesper O+

leuke foto ook :D
Stippelrientjewoensdag 20 april 2016 @ 22:23
quote:
1s.gif Op maandag 18 april 2016 13:34 schreef Selvaria het volgende:
Heeft iemand hier wel eens een gebroken draad laten repareren, en bij wie? Ik vond er net een in mijn WW. ;(

Zo lang maar even niet meer gebruiken denk ik he?
ja.. bij lisanne
WW fanaat en vanalles maakster..

zal je een DM doen met contactgegevens.. mocht het nog nodig zijn.
Stippelrientjewoensdag 20 april 2016 @ 22:26
Morgenmiddag op de deurmat liggen O+
Selvariawoensdag 20 april 2016 @ 22:31
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2016 22:23 schreef Stippelrientje het volgende:

[..]

ja.. bij lisanne
WW fanaat en vanalles maakster..

zal je een DM doen met contactgegevens.. mocht het nog nodig zijn.
Thanks, maar ik heb al een adresje van klaprooss gekregen, morgen stuur ik de doek al op. *O*
Stippelrientjewoensdag 20 april 2016 @ 22:32
quote:
1s.gif Op woensdag 20 april 2016 22:31 schreef Selvaria het volgende:

[..]

Thanks, maar ik heb al een adresje van klaprooss gekregen, morgen stuur ik de doek al op. *O*
ik heb bijgelezen idd :D

kijk dan maar niet bij haar als je WW fan bent ;) slecht voor je centjes
Moppertwoensdag 20 april 2016 @ 22:38
Al die fangroepen zijn zo slecht voor mijn centjes :D

SPOILER: om die reden wat dingen in de (uit) verkoop
Goedkoper dan goedkoop omdat ik teveel doeken heb :D

Tula ringsling migaloo sorbet
Nieuw 130, nu voor 80 inclusief standaard verzenden binnen nl
QoJE5hK.jpg
pzCxTuF.jpg

Orlando 6 (50%linnen en 50% katoen)
Nieuw 160, Nu voor 100 inclusief standaard verzenden binnen nl
NUTmAjO.jpg

standard Tula wrapconversion Full voyage seychelles
Nieuw 300 nu voor 200 inclusief standaard verzenden
eRvfxcb.jpg
qH1aJOo.jpg
Marjolijntjevrijdag 22 april 2016 @ 15:25
Ik droeg mijn bijna kleuter op vakantie O+

jq3lmg.jpg
Stippelrientjezondag 24 april 2016 @ 21:05
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2016 22:38 schreef Moppert het volgende:
Al die fangroepen zijn zo slecht voor mijn centjes :D

SPOILER: om die reden wat dingen in de (uit) verkoop
Goedkoper dan goedkoop omdat ik teveel doeken heb :D

Tula ringsling migaloo sorbet
Nieuw 130, nu voor 80 inclusief standaard verzenden binnen nl
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Orlando 6 (50%linnen en 50% katoen)
Nieuw 160, Nu voor 100 inclusief standaard verzenden binnen nl
[ afbeelding ]

standard Tula wrapconversion Full voyage seychelles
Nieuw 300 nu voor 200 inclusief standaard verzenden
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oh die Orlando! O+

Ik weet heul niet hoe die aanvoelt... maar wat een mooi patroontje ook! O+

Ik heb nog tegoed op mijn bon (van mijn man en die zei laatst..... wacht maar op moederdag wie weet komt er tegoed bij ;) )
Volgens mij woonde je niet vlakbij zodat ik hem eens live kan zien he?
Stippelrientjezondag 24 april 2016 @ 21:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 april 2016 15:25 schreef Marjolijntje het volgende:
Ik droeg mijn bijna kleuter op vakantie O+

[ afbeelding ]
Wat een leuke foto!
Moppertzondag 24 april 2016 @ 21:20
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2016 21:05 schreef Stippelrientje het volgende:

[..]

Oh die Orlando! O+

Ik weet heul niet hoe die aanvoelt... maar wat een mooi patroontje ook! O+

Ik heb nog tegoed op mijn bon (van mijn man en die zei laatst..... wacht maar op moederdag wie weet komt er tegoed bij ;) )
Volgens mij woonde je niet vlakbij zodat ik hem eens live kan zien he?
Ik kan hem je altijd opsturen om te testen en te bekijken.
Is het niets dan stuur je hem na lenen gewoon terug?
Stippelrientjezondag 24 april 2016 @ 21:21
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2016 21:20 schreef Moppert het volgende:

[..]

Ik kan hem je altijd opsturen om te testen en te bekijken.
Is het niets dan stuur je hem na lenen gewoon terug?
O+ Dat is een fijne optie! Ik moet/wil dat wel eerst even overleggen met mijn meneer. Die is degene die de cadeaubonnen moet spekken :P
LadyBlackzondag 24 april 2016 @ 21:22
Ok advies gevraagd van deze eeuwige twijfelkont :')

Hoe vergelijkbaar zijn volgens de kenners de Didymos Indio, de Ellevil Zara en de Lennylamb Little Love?

Heb bij Musjes die Lennylambs gevonden, maar ik heb er nog geen ervaringen over gelezen. Ze zijn al lekker zacht, zelfs nieuw.

En dan staat er op de draagdoekenmarkt nog een mooie Ellevil Zara voor maar 60 euro!
Stippelrientjezondag 24 april 2016 @ 21:26
Die little love groene versie springt er voor het oog zo mooi uit O+

Geen ervaring met de Ellevil en LL verder. Didymos die ik heb gevoeld moesten heel wat liefde gebruiken.
Lamb29zondag 24 april 2016 @ 21:28
Ik heb voor de 2de keer in het wild gedragen vandaag <3

Vorige week op een grote rommelmarkt op school met de Indijani en vandaag met de emeibaby naar ikea.... We krijgen de smaak te pakken.

[ Bericht 2% gewijzigd door Lamb29 op 24-04-2016 21:46:04 ]
Moppertzondag 24 april 2016 @ 21:31
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2016 21:22 schreef LadyBlack het volgende:
Ok advies gevraagd van deze eeuwige twijfelkont :')

Hoe vergelijkbaar zijn volgens de kenners de Didymos Indio, de Ellevil Zara en de Lennylamb Little Love?

Heb bij Musjes die Lennylambs gevonden, maar ik heb er nog geen ervaringen over gelezen. Ze zijn al lekker zacht, zelfs nieuw.

En dan staat er op de draagdoekenmarkt nog een mooie Ellevil Zara voor maar 60 euro!
Lennylamb = imho geweldig, draagkrachtig en absoluut de moeite waard. juiste hoeveelheid grip
Indio = niet mijn ding dus kan ik weinig goeds over zeggen :D
elleville = fijn, wel erg glad en weinig grip.

quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2016 21:28 schreef Lamb29 het volgende:
Ik ging voor de 2de keer in het wild dragen vandaag <3

Vorige week op een grote rommelmarkt op school met de Indijani en vandaag met de emeibaby naar ikea.... We krijgen de smaak te pakken.
Fotos!!? :D ik wil zelf ook nog graag een indijani :Y
Stippelrientjezondag 24 april 2016 @ 21:34
Ondertussen hebben we deze prachtige handgeweven RHW maat 3 te logeer O+
Wat draagt dat fijn zeg!
SPOILER
r296c3.jpg
De rrrr in het wild geknoopt. Kan de Ccb maar net knopen met een maat 3. Ik vind daar een spiegel bij gebruiken toch wel handiger. Dit was bij thuiskomst voor het slaapje. Wurm kijkt heul gezellig :+

dfjas0.jpg
Mijn meneer vindt hem ook fijn dragen, maar dan op de heup met een slipknot
zelfknoper O+

Verder doe ik er eigenlijk alleen de ruck mee. Welke knopen zijn ook leuk met een maatje 3?
DH rebozo moet ik nog eens oefenen....
Stippelrientjezondag 24 april 2016 @ 21:36
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2016 21:28 schreef Lamb29 het volgende:
Ik ging voor de 2de keer in het wild dragen vandaag <3

Vorige week op een grote rommelmarkt op school met de Indijani en vandaag met de emeibaby naar ikea.... We krijgen de smaak te pakken.
Tof!
LadyBlackzondag 24 april 2016 @ 21:44
Oh thx Moppert, glad is precies niet wat ik nodig heb dus dan valt de Ellevil af :D

Ik draag nu gemiddeld zo'n 6 uur per dag gok ik, dus mijn hoppediz kan wel een collega gebruiken oO<
Moppertzondag 24 april 2016 @ 21:53
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2016 21:34 schreef Stippelrientje het volgende:
Ondertussen hebben we deze prachtige handgeweven RHW maat 3 te logeer
Wat draagt dat fijn zeg!
RHW vind ik zo mooi :D maar als ik er dan 1 echt graag wil hebben is hij boven mijn budget :D
Ik doe niet aan kleine maatjes -O-
-Springzondag 24 april 2016 @ 21:53
Thanks voor je uitleg, Moppert! Ik ben nog niet helemaal overtuigd van linnen, moet ik bekennen. Ik ga eens kijken of ik er ergens een kan lenen eerst.

Dat heb ik laatst ook gedaan met een maatje 4 trouwens. Het leek me heerlijk, een wat handzamere doek. Boy was I wrong. Rete-irritant juist, dat gebrek aan stof.

En nog even m'n draagschoffie ♡


20160424_175419.jpg
Stippelrientjezondag 24 april 2016 @ 21:57
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2016 21:53 schreef Moppert het volgende:

[..]

RHW vind ik zo mooi :D maar als ik er dan 1 echt graag wil hebben is hij boven mijn budget :D
Ik doe niet aan kleine maatjes -O-
Ja..... *zucht*

Ik opperde dat ik mij wil gaan verdiepen in weven van doeken. Mijn meneer was al allerlei weefgetouwen aan het bekijken :D
Stippelrientjezondag 24 april 2016 @ 21:57
quote:
1s.gif Op zondag 24 april 2016 21:53 schreef -Spring het volgende:
Thanks voor je uitleg, Moppert! Ik ben nog niet helemaal overtuigd van linnen, moet ik bekennen. Ik ga eens kijken of ik er ergens een kan lenen eerst.

Dat heb ik laatst ook gedaan met een maatje 4 trouwens. Het leek me heerlijk, een wat handzamere doek. Boy was I wrong. Rete-irritant juist, dat gebrek aan stof.

En nog even m'n draagschoffie ♡

[ link | afbeelding ]
Kwam je die tutten nog ophalen? :P Dan mag je wel linnen van mij proberen hoor ;)
Wat voor knoop probeerde je dan met de 4?
GotCzondag 24 april 2016 @ 22:00
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2016 21:22 schreef LadyBlack het volgende:
Ok advies gevraagd van deze eeuwige twijfelkont :')

Hoe vergelijkbaar zijn volgens de kenners de Didymos Indio, de Ellevil Zara en de Lennylamb Little Love?

Heb bij Musjes die Lennylambs gevonden, maar ik heb er nog geen ervaringen over gelezen. Ze zijn al lekker zacht, zelfs nieuw.

En dan staat er op de draagdoekenmarkt nog een mooie Ellevil Zara voor maar 60 euro!
O+ Indio O+ Klaprooss had er ook 1 te koop geloof ik?

En *boks* met Spring. Ik haat korte doeken. De knopen lukken prima, maar ik hou van mooi afknopen enzo O+ Niet in de puntjes :r. M'n 4 ligt hier al maanden in de kast.
Stippelrientjezondag 24 april 2016 @ 22:04
Ik was deze gewoon vergeten te posten! :@

Juno is binnen! 2lkz34g.jpg

SPOILER
jhgaqx.jpg
het duurde even voor ik hem mocht testen, want het tasje moest ook uitgebreid getest worden :D
255j4gl.jpg
Lekker mee gooien en smijten. :D
Soepel uit de verpakking voelt wel wat ruwig aan qua stof, maar dat is na een aantal keer knopen al veel minder. Morgen eens de strijkbout erop zetten en kijken wat dat doet. Ze draagt heel luchtig, maar lekker stevig. En ik vind het patroon zo tof! Eigenlijk alleen de zwarte kant buiten nog maar gedragen :@
Moppertzondag 24 april 2016 @ 22:04
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2016 21:57 schreef Stippelrientje het volgende:

[..]

Ja..... *zucht*

Ik opperde dat ik mij wil gaan verdiepen in weven van doeken. Mijn meneer was al allerlei weefgetouwen aan het bekijken :D
Ik vind het zo tof hoe sommige kleine merken dat doen.
Ik zou er de tijd niet voor vrij kunnen maken en het geduld ook niet.
Stippelrientjezondag 24 april 2016 @ 22:09
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2016 22:04 schreef Moppert het volgende:

[..]

Ik vind het zo tof hoe sommige kleine merken dat doen.
Ik zou er de tijd niet voor vrij kunnen maken en het geduld ook niet.
Het lijkt mij heel erg tof O+
Maar dan over een jaar of zo pas :D We willen verhuizen met ook oog op een ruimte waar we de brouwerij van mijn meneer kunnen uitbreiden en ook een werkruimte voor mij :D

Lijkt me heel tof om handgeweven doeken te gaan maken.
Stippelrientjezondag 24 april 2016 @ 22:10
Voor nu bedtijd! :D

:*
Moppertzondag 24 april 2016 @ 22:11
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2016 22:10 schreef Stippelrientje het volgende:
Voor nu bedtijd! :D

:*
Slaap lekker! En mag ik alvast op de wachtrij voor de eerste custom :D?
Cassandra87zondag 24 april 2016 @ 22:53
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2016 22:04 schreef Stippelrientje het volgende:
Ik was deze gewoon vergeten te posten! :@

Juno is binnen! [ afbeelding ]

SPOILER
[ afbeelding ]
het duurde even voor ik hem mocht testen, want het tasje moest ook uitgebreid getest worden :D
[ afbeelding ]
Lekker mee gooien en smijten. :D
Soepel uit de verpakking voelt wel wat ruwig aan qua stof, maar dat is na een aantal keer knopen al veel minder. Morgen eens de strijkbout erop zetten en kijken wat dat doet. Ze draagt heel luchtig, maar lekker stevig. En ik vind het patroon zo tof! Eigenlijk alleen de zwarte kant buiten nog maar gedragen :@
die krijg ik voor moederdag O+ van mijn vent die klaagt over mijn hoeveelheid doeken, omdat ie toch niets beter weet :') O+
IsabellaMariaAnnamaandag 25 april 2016 @ 06:58
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2016 21:44 schreef LadyBlack het volgende:
Oh thx Moppert, glad is precies niet wat ik nodig heb dus dan valt de Ellevil af :D

Ik draag nu gemiddeld zo'n 6 uur per dag gok ik, dus mijn hoppediz kan wel een collega gebruiken oO<
Ik heb een Indio natur maat 6 die ik niet gebruik nu. Weet nog niet of ik hem wegdoe of niet, maar die mag je wel lenen om te kijken of het wat voor je is?
Stippelrientjemaandag 25 april 2016 @ 07:05
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2016 22:11 schreef Moppert het volgende:

[..]

Slaap lekker! En mag ik alvast op de wachtrij voor de eerste custom :D?
Hahahaha ja O+
Stippelrientjemaandag 25 april 2016 @ 07:05
quote:
1s.gif Op zondag 24 april 2016 22:53 schreef Cassandra87 het volgende:

[..]

die krijg ik voor moederdag O+ van mijn vent die klaagt over mijn hoeveelheid doeken, omdat ie toch niets beter weet :') O+
Ja! Super leuk! Wist je ook al dat de juno in div kleuren uitgebracht gaat worden?
Cassandra87maandag 25 april 2016 @ 07:58
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2016 07:05 schreef Stippelrientje het volgende:

[..]

Ja! Super leuk! Wist je ook al dat de juno in div kleuren uitgebracht gaat worden?
had ik gelezen ja :) maar ik ga mijn zwarte hennepblend verkopen dus er mag een zwarte terug komen. Als ie fijn is aas ik wel op een rode trouwens, want die kleur heb ik nog niet :D
LadyBlackmaandag 25 april 2016 @ 08:44
quote:
1s.gif Op maandag 25 april 2016 06:58 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

Ik heb een Indio natur maat 6 die ik niet gebruik nu. Weet nog niet of ik hem wegdoe of niet, maar die mag je wel lenen om te kijken of het wat voor je is?
Oh dat is eigenlijk wel een fijne optie! Want ik kan ook passen bij Musjes, maar dan krijg je niet echt een beeld van hoe een ingedragen doek knoopt, en je draagt ook maar heel eventjes natuurlijk. Dus pm!
LadyBlackmaandag 25 april 2016 @ 08:45
quote:
1s.gif Op zondag 24 april 2016 22:00 schreef GotC het volgende:

[..]

O+ Indio O+ Klaprooss had er ook 1 te koop geloof ik?
Oh? Klap, welke???? oO<
Aereniamaandag 25 april 2016 @ 09:04
Net Tula Betty curved suckpads besteld via een US/Etsy-webshop. *O* Maar een paar euro duurder (incl. verzenden) dan die afschuwelijke Tula Droola's die ze hier in NL in sommige webshops verkopen! :D Ben benieuwd!

Ze zijn wel heul hard nodig, want het eerste dat mijn prulleke doet als ze in de Tula zit is een plekje zoeken om aan te sabbelen :9
Selvariamaandag 25 april 2016 @ 15:35
Eerste keer ooit slaaps op de rug! O+
SPOILER
R8BOxrx.jpg
MissBlissmaandag 25 april 2016 @ 16:13
quote:
1s.gif Op maandag 25 april 2016 09:04 schreef Aerenia het volgende:
Net Tula Betty curved suckpads besteld via een US/Etsy-webshop. *O* Maar een paar euro duurder (incl. verzenden) dan die afschuwelijke Tula Droola's die ze hier in NL in sommige webshops verkopen! :D Ben benieuwd!

Ze zijn wel heul hard nodig, want het eerste dat mijn prulleke doet als ze in de Tula zit is een plekje zoeken om aan te sabbelen :9
Oeh, welke Etsy-shop heb je die besteld? Ik wil ook leuke suckpads voor mijn Tula O+

Selv, wat een heerlijke foto! O+
Aereniamaandag 25 april 2016 @ 16:29
quote:
11s.gif Op maandag 25 april 2016 16:13 schreef MissBliss het volgende:

[..]

Oeh, welke Etsy-shop heb je die besteld? Ik wil ook leuke suckpads voor mijn Tula O+


Bij AriLucia! :)
MissBlissmaandag 25 april 2016 @ 17:12
quote:
1s.gif Op maandag 25 april 2016 16:29 schreef Aerenia het volgende:

[..]

Bij AriLucia! :)
Thanks!
Moppertmaandag 25 april 2016 @ 17:33
Zo jammer alleen dat je er dan 5 a 6 weken op kan wachten tot je het in huis hebt.
En dan ook nog de douanekosten -O- er zijn te weinig eu shops
klaproossmaandag 25 april 2016 @ 17:47
quote:
1s.gif Op maandag 25 april 2016 08:45 schreef LadyBlack het volgende:

[..]

Oh? Klap, welke???? oO<
Uhm pure! Maat 6, wel een 100%katoen :)
Stippelrientjemaandag 25 april 2016 @ 18:04
quote:
1s.gif Op maandag 25 april 2016 15:35 schreef Selvaria het volgende:
Eerste keer ooit slaaps op de rug! O+
SPOILER
slaapjes O+
Moppertmaandag 25 april 2016 @ 18:32
quote:
1s.gif Op maandag 25 april 2016 15:35 schreef Selvaria het volgende:
Eerste keer ooit slaaps op de rug!
Lieve foto O+
Selvariamaandag 25 april 2016 @ 18:42
Mijn suckpads kwamen van LenaetGabi (ook op Etsy). 24 dollar inclusief verzenden en het duurde 2 a 3 weken voor ze er waren vanuit Canada, viel me alles mee. ^O^
BlueEyesmaandag 25 april 2016 @ 19:33
Ik heb via SewBabySays 2 keer besteld, 1keer heeft ze speciaal voor mij de stof aangeschaft en had ik inspraak op hoe ik het wilde.
Beide rond de 25 euro geloof ik en ook ongeveer 2/3 weken wachten voor ze er waren maar top gemaakt O+
LadyBlackmaandag 25 april 2016 @ 19:47
quote:
1s.gif Op maandag 25 april 2016 17:47 schreef klaprooss het volgende:

[..]

Uhm pure! Maat 6, wel een 100%katoen :)
Oh damn, dat is knetterpaars of niet? :o Dan sla ik even over :@ :')
_Ophelia_maandag 25 april 2016 @ 19:52
Knetterpaars is mijn lievelings O+
Maar ik heb drie doeken, twee ringslings en zometeen drie dragers dus geen excuus. -O-