FOK!forum / Sport Algemeen / Doping #118 - Meldpunt meldonium
franklopdinsdag 15 maart 2016 @ 13:20
EPO.jpg

laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
under construction
urine controle
Bij deze controle dien je een urinestaal af te staan. Er moet minimum 90 ml urine geproduceerd worden. Ben je aanvankelijk niet in staat om 90 ml te produceren, dan zul je moeten wachten tot je dit toch zal lukken. Dit is nodig omdat het A-staal 60 ml moet zijn en het B staal minstens 30 ml. Deze urine zal gecontroleerd worden op de afbraakstoffen die dopingmiddelen achterlaten in het lichaam. Er zijn 2 stalen nodig om een foutief uitgevoerde test uit te sluiten. Als een A staal positief wordt bevonden, dan dient het B-staal in aanwezigheid van de atleet geopend te worden en gecontroleerd om zo het A-staal te bevestigen of te weerleggen.

bloedanalyse
Bij bloedanalyse wordt onder meer gekeken naar volgende stoffen:

-hematocriet: het volume aan bloedcellen (voornamelijk rode bloedlichaampjes) dat door middel van centrifuge gescheiden kan worden van het bloedplasma;
-hemoglobine: de concentratie van het ijzerhoudende eiwit in de rode bloedcel dat zuurstof transporteert van de longen naar de spieren voor de energielevering;
-erytrocyten: het aantal rode bloedlichaampjes;
-reticulocyten: het aantal en percentage nieuwe, nog niet geheel 'volgroeide' rode bloedlichaampjes

De waardes van de hier opgesomde stoffen worden meestal gecontroleerd ivm het gebruik van EPO of bloedtransfusies. Er wordt naar nog veel meer gekeken natuurlijk, maar deze 4 waren de laatste jaren erg belangrijk.

T/E-ratio
Testosteron/epitestosteron ratio: bij een normale mens is deze ratio 1:1, maar er bestaan uitschieters. Er is een grens vastgelegd van 4:1, kom je daarboven dan zal er een aanvullend onderzoek gedaan worden om het gebruik van testosteron of prohormonen aan te tonen of uit te sluiten. Een aanvullend onderzoek kan bestaan uit IRMS, isotopenratio massaspectrometrie, om vast te stellen of het lichaamseigen of lichaamsvreemd testosteron is.

biomedisch paspoort
een elektronisch document waarin de resultaten van bloed- en urinecontroles over een langere periode worden bijgehouden. Hierdoor wordt een beeld geschetst van de 'normale' waarden van de atleet. Worden er bij een controle pieken vastgesteld in vergelijking met het bloedpaspoort, dan is dit een eerste alarmsignaal dat er mogelijk doping wordt gebruikt. Om een atleet op basis van het biomedisch paspoort te straffen, moet dit wel uitvoerig gemotiveerd en gestaafd worden.

haaranalyse
Wordt soms als aanvullende test toegepast aangezien het WADA niet echt zeker is van de nauwkeurigheid van deze test. Het voordeel is dat afbraakstoffen over een langere periode in het haar op te sporen zijn. Het nadeel is dat door kleursopoelingen e.d. de nauwkeurigheid nog sneller verminderd en hierdoor zeker niet als een volwaardige test kan doorgaan. De politie gebruikt deze test wel om druggebruik vast te stellen.

Niet echt een test maar ook een onderdeel van het anti-dopingbeleid:

Whereabouts
Sporters die whereabouts moeten indienen, zullen per kwartaal in elk geval de volgende informatie moeten aanleveren:

Een correct en actueel postadres, waar de sporter ook bij verblijf in het buitenland post kan (laten) ophalen en (laten) lezen;
Voor elke dag het volledige adres van de locatie waar de sporter verblijft. Dit kan een thuislocatie zijn, maar ook de locatie van een hotel op een trainingslocatie, of het adres van ouders of partner;
Voor elke dag het 1-hour time slot (het Uur): voor een aaneengesloten periode van zestig minuten een specifieke locatie waarop de sporter zeker beschikbaar is voor een dopingcontrole;
Het wedstrijdschema van de sporter inclusief de adressen van de wedstrijdlocaties;
De namen en adressen van locaties waar de sporter reguliere activiteiten uitvoert, zoals trainen, werken en/of studeren;
De tijdstippen waarop deze reguliere activiteiten plaatsvinden.

Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Tom Simpson, de bekendste dopingdode
15i2q8w.jpg

Jarmila Kratochvílová liep op 26 juli 1983 in München de 800 m in 1.53,28. Dit is het oudste officiële wereldrecord in de vrouwenatletiek (outdoor). Is het geen schatje O+ 2qkntqw.jpg

Marita Koch, een van de superatletes gevormd door Staatsplan 14.25 van de DDR (haar WR uit 1985 op de 400 m. is nog steeds een onbereikbare droom voor de huidige topatletes)
hx4wie.jpg

Ben Johnson, een kantelpunt in de anti-dopingwedloop
3537gx0.jpg

Bjarne Riis, mr. 60%
drcohv.jpg

Marion Jones, het gezicht van de Balco affaire
34rhirb.jpg

Lance Armstrong, de man die de professionaliteit in dopinggebruik een trapje hoger schakelde
maexhu.jpg

Dr. Michele Ferrari, begeleidde onder meer Lance Armstrong, Alexander Vinokourov, Thomas Dekker, Axel Merckx, Mario Cippolini, ....
2zziz6a.jpg

Fuentes, Spaans gynaecoloog die sporters van vers bloed voorzag.
eufemiano-fuentes_2465130b.jpg

Tyson Gay, de Amerikaanse topsprinter die in 2013 werd betrapt. De substantie waarop is niet vrijgegeven.
2n8t347.jpg
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Doping in de DDR video van yt gehaald :'(

Die Goldmacher: Sport in der DDR (2008) Duitstalige docu
(je vindt deel 2 tem 7 bij dit filmpje in youtoube)

Reputations: The Ben Johnson Story
(Je vindt deel 2 tem 5 bij dit filmpje in youtube.)

Catche me if you can: de Balco-affaire (Je vindt deel 2 tem 5 bij dit filmpje in youtube)

Australische journalist neemt peptides en geeft zijn ervaring

ForaTV lezing over doping (voornamelijk effectiviteit van Epo, en de opsoring van Epo) door 2 profs van de universiteit van Zurich:

Doping in de Harm Kuipers realiteit:
Harm Kuipers over doping in de sport

Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Gewiss dominantie.

Riis op Hautacam

Landis 2006

Lance Armstrong 2003 Luz Ardiden (vanaf 8:30 wordt het interessant!)

Seoul '88
Ben Johnson ex-WR 100 m. 9.79s Florence Griffith Joyner WR 200 m. 21.34s (staat nog steeds Koch-style)
https://vimeo.com/101032213
51a740b816.jpg
franklopdinsdag 15 maart 2016 @ 13:21
quote:
De teller staat inmiddels op meer dan honderd. Sinds 1 januari zijn er meer dan honderd sporters betrapt op het gebruik van het verboden middel meldonium, maakte het wereldantidopingagentschap WADA zelf wereldkundig.

Hoewel het in het gros van de gevallen om Russische sporters gaat, zijn er volgens het WADA ook sporters uit andere landen betrapt: "de positieve gevallen zijn gemeld door meer dan één laboratorium en door een aantal verschillende sportfederaties en antidopingagentschappen."

Meldonium staat sinds 1 januari op de lijst van verboden middelen. Sindsdien zijn een aantal (bekende) sporters betrapt op het gebruik van het middel. De bekendsten zijn Maria Sjarapova, schaatser Pavel Koelizjnikov en shorttracker Semen Jelistratov.
Stalen uit Sotsji snel hertesten

Op een bijeenkomst zei WADA-voorzitter Craig Reedie gisteren dat er mogelijk een nieuw onderzoek wordt gestart naar doping in de Russische sportwereld. "Ik ga kijken of er voldoende informatie is om verder onderzoek te doen."

David Howman, directeur van het WADA, zei verder dat de stalen die tijdens de Spelen van Sotsji verzameld zijn, zo snel mogelijk opnieuw moeten worden getest. "Sommige moeten nu worden getest vanwege de informatie die we nu hebben." Kanttekening daarbij is dat het middel meldonium in 2014 nog niet verboden was.
I.R.Baboondinsdag 15 maart 2016 @ 13:34
Marijn de Vries over Meldonium
Captain_Fabulousdinsdag 15 maart 2016 @ 13:36
Stalen uit Sochi hertestemn, wat is dat nu weer voor onzin. Als het niet verboden was, mocht het indertijd. Dan niet zeiken achteraf.
Ericrdinsdag 15 maart 2016 @ 14:02
quote:
Wat een slap verhaal.
_-_ratjetoe_-_dinsdag 15 maart 2016 @ 17:23
Wada gaat stalen van olympische spelen 2008 en 2012 hertesten. Lijkt wel de Truman show
heywoodudinsdag 15 maart 2016 @ 17:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 17:23 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Wada gaat stalen van olympische spelen 2008 en 2012 hertesten. Lijkt wel de Truman show
Hertesten is niet iets bijzonders natuurlijk.
heywoodudinsdag 15 maart 2016 @ 17:30
De volgende heeft een Europese titel en een zilveren WK-indoormedaille op zak:

https://en.wikipedia.org/wiki/Nataliia_Lupu
Joost-mag-het-wetendinsdag 15 maart 2016 @ 17:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 17:23 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Wada gaat stalen van olympische spelen 2008 en 2012 hertesten. Lijkt wel de Truman show
Ze mogen zoveel hertesten als ze zelf willen, maar als Meldonium toen niet op de verboden lijst stond gaan ze zich aan een reeks rechtszaken mogen verwachten ...

In het geval van EPO destijds was dat anders, EPO was verboden maar eerst niet op te sporen. Als ze dan later een opsporingsmethode vinden hang je alsnog natuurlijk ...
wimderondinsdag 15 maart 2016 @ 17:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 13:21 schreef franklop het volgende:

[..]

100 positieve tests toch (mogelijk meerdere per sporter dus)? Is dit nieuwe info of slechte journalistiek?
THEFXRdinsdag 15 maart 2016 @ 18:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 14:02 schreef Ericr het volgende:

[..]

Wat een slap verhaal.
Harm Kuipers kopie.
Zelvadinsdag 15 maart 2016 @ 18:24
Koelizjnikov: Schaatsen is een technische sport
_-_ratjetoe_-_dinsdag 15 maart 2016 @ 18:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 17:26 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Hertesten is niet iets bijzonders natuurlijk.
Daarom refereerde ik ook naar de Truman show, het creëren van een schijnwerkelijkheid.

Doelde op de cycli van hertesten, gevolgd door berichten dat er sporters betrapt zijn, en vervolgens stilte tot in de lengte der dagen
heywoodudinsdag 15 maart 2016 @ 19:27
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 18:33 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Daarom refereerde ik ook naar de Truman show, het creëren van een schijnwerkelijkheid.

Doelde op de cycli van hertesten, gevolgd door berichten dat er sporters betrapt zijn, en vervolgens stilte tot in de lengte der dagen
Ja we wachten volgens mij ook nog op de resultaten van de hertesten van 2006 :')
DeeBeedinsdag 15 maart 2016 @ 20:02
quote:
quote:
"Wie dat zegt, begrijpt niks van schaatsen", liet Koelizjnikov optekenen. "Meldonium zorgt niet voor een verbetering van je techniek."
Rellende Rotscholier vindt dit een leuk bericht. :)
heywooduwoensdag 16 maart 2016 @ 21:38
Volgende meldoniumgevalletje, ene Yuliya Efimova :')

Zwemkampioene weer betrapt op doping

Pino112woensdag 16 maart 2016 @ 21:44
Efimova :') :r :r
Anastasiswoensdag 16 maart 2016 @ 21:59
Efimova is toch al eerder betrapt op het een of ander?

Edit:
-> https://www.swimmingworld(...)ed-of-world-records/
DeeBeedonderdag 17 maart 2016 @ 04:16
Wow, echt bizar, doping in het zwemmen. :{

Ik dacht dat alle records en de oneindige vooruitgang door de zwembaden, badmutsen en lijnen in het water kwamen.

Wel een dommerd, voor de tweede keer betrapt. Het aantal gevallen uit Rusland wordt nu wel zo belachelijk hoog dat het lijkt alsof deze rommel met een soort van voedselbonnen systeem verstrekt wordt ofzo. :D :')
TheVulturedonderdag 17 maart 2016 @ 06:06
Iets zegt me dat Meylutite ook nog voor de bijl gaat
Rellende_Rotscholierdonderdag 17 maart 2016 @ 10:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 20:02 schreef DeeBee het volgende:

[..]


[..]

Rellende Rotscholier vindt dit een leuk bericht. :)
Wat een lul joh.
THEFXRdonderdag 17 maart 2016 @ 11:33
lijkt mij dat geen enkele Rus meer veilig is. Tramadol staat nog steeds op de watchlist :') :')
TheVulturedonderdag 17 maart 2016 @ 11:40
Waarom slikken al die Russen dat toch, terwijl het helemaal niet prestatieverbeterend werkt :+
PippenScottiedonderdag 17 maart 2016 @ 12:27
OlympicStatman twitterde op woensdag 16-03-2016 om 23:18:42 It appears that a 2nd Russian volleyball player has tested positive for Meldonium. No name given yet https://t.co/bfcehhTbNm reageer retweet
OlympicStatman twitterde op donderdag 17-03-2016 om 12:01:31 First meldonium positive for Thursday is Russian Olympic bobsledder and former heptathlete Nadezhda Sergeeva https://t.co/oQHHMh8QW2 reageer retweet
Frozen-assassindonderdag 17 maart 2016 @ 12:28
En we gaan weer door _O_

Heywoodu zit al te rammen op F5 knop op sports.ru
THEFXRdonderdag 17 maart 2016 @ 12:29
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2016 12:27 schreef PippenScottie het volgende:
OlympicStatman twitterde op woensdag 16-03-2016 om 23:18:42 It appears that a 2nd Russian volleyball player has tested positive for Meldonium. No name given yet https://t.co/bfcehhTbNm reageer retweet
OlympicStatman twitterde op donderdag 17-03-2016 om 12:01:31 First meldonium positive for Thursday is Russian Olympic bobsledder and former heptathlete Nadezhda Sergeeva https://t.co/oQHHMh8QW2 reageer retweet
lol, bobsleeën, das een krachtsport, voor de aanloop.
PippenScottiedonderdag 17 maart 2016 @ 12:30
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2016 12:28 schreef Frozen-assassin het volgende:
En we gaan weer door _O_

Heywoodu zit al te rammen op F5 knop op sports.ru
giphy.gif
PippenScottiedonderdag 17 maart 2016 @ 12:30
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2016 12:29 schreef THEFXR het volgende:

[..]

lol, bobsleeën, das een krachtsport, voor de aanloop.
Ook bobsleeërs hebben hartproblemen.
heywoodudonderdag 17 maart 2016 @ 12:33
Het is nu gewoon wachten tot de eerste bobsleeër tijdens de push overlijdt. Treurig dit.
TheVulturedonderdag 17 maart 2016 @ 12:56
Wordt een kleine Russische ploeg op de Spelen :D
rubbereenddonderdag 17 maart 2016 @ 19:17
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2016 06:06 schreef TheVulture het volgende:
Iets zegt me dat Meylutite ook nog voor de bijl gaat
er zullen toch wel sporters zijn die gewoon op tijd gestopt zijn met dat spul
Zelvadonderdag 17 maart 2016 @ 20:23
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2016 19:17 schreef rubbereend het volgende:

[..]

er zullen toch wel sporters zijn die gewoon op tijd gestopt zijn met dat spul
Niet als het in de verplichte Pot Russie zit.
Stephen_Dedalusdonderdag 17 maart 2016 @ 20:50
Niet normaal al die hartklachten onder Russen!
kikoooooodonderdag 17 maart 2016 @ 20:54
Heeft iemand een linkje naar de laatste ARD docu?
THEFXRdonderdag 17 maart 2016 @ 21:53
Het WADA lab in Rio heeft haar acdrediatie terug, euh goedkeuring
Pino112vrijdag 18 maart 2016 @ 10:26
NOSsport twitterde op vrijdag 18-03-2016 om 10:22:17 De B-staal van Pavel Koelizjnikov is ook positief. Hij is voor onbepaalde tijd geschorst. https://t.co/HiwHOyDnZX https://t.co/U39CS2rCyj reageer retweet
Frozen-assassinvrijdag 18 maart 2016 @ 10:28
quote:
14s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 10:26 schreef Pino112 het volgende:
NOSsport twitterde op vrijdag 18-03-2016 om 10:22:17 De B-staal van Pavel Koelizjnikov is ook positief. Hij is voor onbepaalde tijd geschorst. https://t.co/HiwHOyDnZX https://t.co/U39CS2rCyj reageer retweet
Einde carriere Pavel dus :)
PippenScottievrijdag 18 maart 2016 @ 10:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 10:28 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Einde carriere Pavel dus :)
Het waren twee fantastische maanden. :')
Ericrvrijdag 18 maart 2016 @ 10:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 10:28 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Einde carriere Pavel dus :)
Mooi, huppakee weg.

Als je de grenzen blijft opzoeken kan je verwachten dat je nog een keer gaat branden.

Record schrappen, titel weg en doei Pavel.
Slobeendvrijdag 18 maart 2016 @ 10:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 10:49 schreef Ericr het volgende:

[..]

Mooi, huppakee weg.

Als je de grenzen blijft opzoeken kan je verwachten dat je nog een keer gaat branden.

Record schrappen, titel weg en doei Pavel.
Record voor 1 januari gereden toch.
Ericrvrijdag 18 maart 2016 @ 10:54
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 10:51 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Record voor 1 januari gereden toch.
Gewoon die hele kerel schrappen wegens tweede overtreding.
TheVulturevrijdag 18 maart 2016 @ 10:55
Je krijgt ook echt het idee dat zo'n eerste tijdelijke schorsing helemaal geen nut heeft, ze gaan daarna vrolijk verder met de boel besodemieteren. Misschien wordt het wel gewoon tijd voor een onmiddellijke levenslange schorsing bij de eerste keer dat je betrapt wordt.
heywooduvrijdag 18 maart 2016 @ 11:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 10:55 schreef TheVulture het volgende:
Je krijgt ook echt het idee dat zo'n eerste tijdelijke schorsing helemaal geen nut heeft, ze gaan daarna vrolijk verder met de boel besodemieteren. Misschien wordt het wel gewoon tijd voor een onmiddellijke levenslange schorsing bij de eerste keer dat je betrapt wordt.
Justin-Gatlin-100m.jpg
Joost-mag-het-wetenvrijdag 18 maart 2016 @ 13:03
Is degene die bij de Russen dacht dat ze wel met die meldonium zouden wegkomen ondertussen al omgelegd door de FSB ?
ThePlaneteervrijdag 18 maart 2016 @ 13:46
Gaat nou zo hard dat zelfs Aranka ook verdacht wordt bij mij.
THEFXRvrijdag 18 maart 2016 @ 18:10
:D

Cd2CDb3UUAAdQND.jpg
TargaFloriovrijdag 18 maart 2016 @ 18:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 18:10 schreef THEFXR het volgende:
:D

[ afbeelding ]
Hetzelfde programma als Van Persie.
heywooduzaterdag 19 maart 2016 @ 11:33
Natalie Newhart, een naam uit de CrossFit-scene, is betrapt op anabole steroïden. Lastig te geloven, want ze heeft best een gemiddelde lichaamsbouw.

http://games.crossfit.com/article/natalie-newhart-fails-drug-test

SPOILER
Battle-Ropes-small.jpg
Wombcatzaterdag 19 maart 2016 @ 11:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 17:23 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Wada gaat stalen van olympische spelen 2008 en 2012 hertesten. Lijkt wel de Truman show
Dat soort berichten levert vreemd genoeg nooit iets op. Terwijl je toch zou verwachten dat er nieuwe tests zijn die wel positieve gevallen opleveren.
Misschien ben ik cynisch, maar ik heb de indruk dat ze dit vooral voor de bühne roepen.
heywooduzaterdag 19 maart 2016 @ 11:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 11:40 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Dat soort berichten levert vreemd genoeg nooit iets op. Terwijl je toch zou verwachten dat er nieuwe tests zijn die wel positieve gevallen opleveren.
Misschien ben ik cynisch, maar ik heb de indruk dat ze dit vooral voor de bühne roepen.
Die van 2008 hebben toch een positieve CERA-test voor Rashid Ramzi opgeleverd (goud op de 1500), maar ja, das ook al lang geleden :P
Wombcatzaterdag 19 maart 2016 @ 11:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 11:42 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Die van 2008 hebben toch een positieve CERA-test voor Rashid Ramzi opgeleverd (goud op de 1500), maar ja, das ook al lang geleden :P
Wow. Eén heel positief geval maar liefst.
Dat valt weer in de categorie "we moeten af en toe iemand pakken, zodat het lijkt dat we er serieus mee bezig zijn."
rubbereendzaterdag 19 maart 2016 @ 11:50
het is een complot :(

Uitvinder meldonium: "Verbod is complot tegen de Russen"
Stephen_Dedaluszaterdag 19 maart 2016 @ 13:14
Mooi hoe Russen altijd in de slachtofferrol kruipen.
OProgzaterdag 19 maart 2016 @ 17:20
Kan hij dan ook uitleggen waarom ze het volgens hem dan gebruiken? :')
THEFXRzaterdag 19 maart 2016 @ 18:32
quote:
dat kan mooi in BNW :D
Zelvazaterdag 19 maart 2016 @ 18:51
Mayor promotes Riga as 'Meldonium Home City' amid widening doping scandal

nilsusakovs twitterde op dinsdag 15-03-2016 om 09:18:45 Jaunā pieeja pilsētas reklāmai. Neoficiāla, protams :) https://t.co/S7hXOZrtTd reageer retweet
CdkzgqXWwAA_nTB.jpg
Immerdebestebobzondag 20 maart 2016 @ 22:38
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2016 12:56 schreef TheVulture het volgende:
Wordt een kleine Russische ploeg op de Spelen :D
Dat is niet uniek.
tong80maandag 21 maart 2016 @ 11:22
http://www.volkskrant.nl/(...)-meldonium~a4267141/

Helemaal geen Russiche ploeg lijkt me.

:P
PippenScottiemaandag 21 maart 2016 @ 11:27
Hoe worden Russische atleten eigenlijk betrapt op meldonium? Ze mogen toch dit hele jaar al niet aan officiele wedstrijden deelnemen?
Zijn dit dan allemaal out-of-competition controles?
heywoodumaandag 21 maart 2016 @ 11:28
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 11:27 schreef PippenScottie het volgende:
Hoe worden Russische atleten eigenlijk betrapt op meldonium? Ze mogen toch dit hele jaar al niet aan officiele wedstrijden deelnemen?
Zijn dit dan allemaal out-of-competition controles?
Ze mogen wel aan nationale wedstrijden meedoen. De Russische bond is geschorst voor internationale wedstrijden, de atleten zijn individueel niet geschorst.
PippenScottiemaandag 21 maart 2016 @ 11:32
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 11:28 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ze mogen wel aan nationale wedstrijden meedoen. De Russische bond is geschorst voor internationale wedstrijden, de atleten zijn individueel niet geschorst.
K, thanks.

Er komt nog meer....

OlympicStatman twitterde op maandag 21-03-2016 om 10:51:17 "around 40 Russian athletes from more than 10 different sports have tested positive for meldonium" R-Sport reageer retweet
heywoodumaandag 21 maart 2016 @ 11:34
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 11:32 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

K, thanks.

Er komt nog meer....

OlympicStatman twitterde op maandag 21-03-2016 om 10:51:17 "around 40 Russian athletes from more than 10 different sports have tested positive for meldonium" R-Sport reageer retweet
Ik vraag me wel af of dat over de totaalstand op dit moment gaat of over wat er nog niet bekend is.

1. Atletiek
2. Bobsleeën
3. Shorttrack
4. Langebaanschaatsen
5. Kunstschaatsen
6. Biatlon
7. Tennis
8. Zwemmen
9. Rugby
10. Wielrennen

We hebben dus al 10 sporten op het lijstje, kijkend naar alleen Russen :P
PippenScottiemaandag 21 maart 2016 @ 11:38
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 11:34 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ik vraag me wel af of dat over de totaalstand op dit moment gaat of over wat er nog niet bekend is.

.....

We hebben dus al 10 sporten op het lijstje, kijkend naar alleen Russen :P
Uit mijn hoofd zijn er maar een naam of 20 bekend, tot nu toe?

1. Atletiek: 4
2. Bobsleeën: 1
3. Shorttrack: 3?
4. Langebaanschaatsen: 2
5. Kunstschaatsen: 1
6. Biatlon: ....3?
7. Tennis: 1
8. Zwemmen: 1
9. Rugby.... 3?
10. Wielrennen: 1
PippenScottiemaandag 21 maart 2016 @ 11:39
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 11:38 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Uit mijn hoofd zijn er maar een naam of 20 bekend, tot nu toe?

1. Atletiek: 4
2. Bobsleeën: 1
3. Shorttrack: 3?
4. Langebaanschaatsen: 2
5. Kunstschaatsen: 1
6. Biatlon: ....3?
7. Tennis: 1
8. Zwemmen: 1
9. Rugby.... 3?
10. Wielrennen: 1
Nog een volleyballer gemist.
heywoodumaandag 21 maart 2016 @ 11:39
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 11:38 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Uit mijn hoofd zijn er maar een naam of 20 bekend, tot nu toe?

1. Atletiek: 4
2. Bobsleeën: 1
3. Shorttrack: 3?
4. Langebaanschaatsen: 2
5. Kunstschaatsen: 1
6. Biatlon: ....3?
7. Tennis: 1
8. Zwemmen: 1
9. Rugby.... 3?
10. Wielrennen: 1
Oh ja, op die manier klopt het niet inderdaad :+

En dan zijn 2 van de biatleten ook nog eens niet Russisch :P
heywoodumaandag 21 maart 2016 @ 12:06
En door

OlympicStatman twitterde op maandag 21-03-2016 om 12:03:01 #Wrestling Meldonium2014 World silver medalist Evgeny Saleev (RUS)2014 World Junior champion Sergey Semenov (RUS)https://t.co/XqTl6UOywX reageer retweet
PippenScottiemaandag 21 maart 2016 @ 12:13
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 12:06 schreef heywoodu het volgende:
En door

OlympicStatman twitterde op maandag 21-03-2016 om 12:03:01 #Wrestling Meldonium2014 World silver medalist Evgeny Saleev (RUS)2014 World Junior champion Sergey Semenov (RUS)https://t.co/XqTl6UOywX reageer retweet
Die arme kerels worstelen ook al met hartproblemen. ;(
Joost-mag-het-wetenmaandag 21 maart 2016 @ 13:05
quote:
Femke Van den Driessche eindigt op podium van loopwedstrijd

Femke Van den Driessche heeft sportief nog eens van zich laten horen. Na alle heisa over het motortje in haar fiets, verzette ze gisteren haar gedachten in de Zwinstedenloop, een loopwedstrijd in Nederland. Haar conditie is Van den Driessche duidelijk nog niet kwijt.

Van den Driessche liep mee in de Zwinstedenloop in Sluis in Nederland. Ze eindigde als derde op het podium op de tien kilometer. "Het heeft geholpen mijn zinnen te verzetten na de commotie van de voorbije weken", noteerde Het Nieuwsblad na de wedstrijd uit haar mond.

"Mijn schoonmoeder doet geregeld mee aan loopwedstrijden. Ze had me aangeraden om me in te schrijven."

Een carrièreswitch naar de atletiek zit er niet aan te komen. "Het heeft ontzettend veel deugd gedaan. Misschien loop ik binnenkort dus nog weleens in een wedstrijd mee. Maar dat betekent niet dat ik nu een loopcarrière ga beginnen."

Vorige week maandag kondigde Van den Driessche aan dat ze definitief afscheid heeft genomen van het veldrijden.
Zou ze al beseffen dat ze bij een schorsing ook deze dingen niet meer zal kunnen doen ?
tong80maandag 21 maart 2016 @ 13:20
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 11:38 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Uit mijn hoofd zijn er maar een naam of 20 bekend, tot nu toe?

1. Atletiek: 4
2. Bobsleeën: 1
3. Shorttrack: 3?
4. Langebaanschaatsen: 2
5. Kunstschaatsen: 1
6. Biatlon: ....3?
7. Tennis: 1
8. Zwemmen: 1
9. Rugby.... 3?
10. Wielrennen: 1
Zitten wel grote winnaars tussen. Hoeveel sporters hebben het systematisch gebruikt met te weinig talent ?

:P
tong80maandag 21 maart 2016 @ 13:20
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 12:13 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Die arme kerels worstelen ook al met hartproblemen. ;(
Ha ha ha Briljant :D

:P
Coppimaandag 21 maart 2016 @ 13:23
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 13:05 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Zou ze al beseffen dat ze bij een schorsing ook deze dingen niet meer zal kunnen doen ?
Volgens mij mag dat nog wel als ze alleen door de UCI geschorst is. Daarnaast als ze gewoon als amateur aan de start wil staan bij kleine loopwedstrijden dan kraait er geen haan naar. Bij grote wedstrijden hoef je je ook niet onder je eigen naam in te schrijven. Ik vul als voornaam vaak een onzinnaam in bij inschrijving zodat er zoiets als "Allez" op mijn startnummer staat ipv mijn echte naam. Femke zou zich in kunnen schrijven als Vroem Vroem Van den Driessche
franklopmaandag 21 maart 2016 @ 13:25
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 13:23 schreef Coppi het volgende:

[..]

Volgens mij mag dat nog wel als ze alleen door de UCI geschorst is. Daarnaast als ze gewoon als amateur aan de start wil staan bij kleine loopwedstrijden dan kraait er geen haan naar. Bij grote wedstrijden hoef je je ook niet onder je eigen naam in te schrijven. Ik vul als voornaam vaak een onzinnaam in bij inschrijving zodat er zoiets als "Allez" op mijn startnummer staat ipv mijn echte naam. Femke zou zich in kunnen schrijven als Vroem Vroem Van den Driessche
Armstrong mocht toch ook niet meer aan triatlons meedoen?

Maar onder andere namen kan het natuurlijk wel, ze zal ook niet als wedstrijdloper meedoen denk ik. Recreatief zou dat wel gewoon mogen.
tong80maandag 21 maart 2016 @ 13:28
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 13:25 schreef franklop het volgende:

[..]

Armstrong mocht toch ook niet meer aan triatlons meedoen?

Maar onder andere namen kan het natuurlijk wel, ze zal ook niet als wedstrijdloper meedoen denk ik. Recreatief zou dat wel gewoon mogen.
Prins Pils schaatste zo de elfstedentocht.

:P
Coppimaandag 21 maart 2016 @ 13:28
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 13:25 schreef franklop het volgende:

[..]

Armstrong mocht toch ook niet meer aan triatlons meedoen?

Maar onder andere namen kan het natuurlijk wel, ze zal ook niet als wedstrijdloper meedoen denk ik. Recreatief zou dat wel gewoon mogen.
Qua Armtrong heb je wel een punt, dus ik ben ook niet helemaal zeker van mijn eigen bewering. Maar formeel is Femke dacht ik alleen door de UCI geschorst niet door haar NOC/BOC. Misschien dat de triathlonbond liever geen criminele fietsers zag op haar fietsonderdeel?

Enfin, ze kan in ieder geval lekker recreatief gaan hollen met haar moeder. Wel even uitleggen dat hooverboards bij hardlopen niet zijn toegestaan.
kanovinniemaandag 21 maart 2016 @ 13:30
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 13:23 schreef Coppi het volgende:

[..]

Volgens mij mag dat nog wel als ze alleen door de UCI geschorst is. Daarnaast als ze gewoon als amateur aan de start wil staan bij kleine loopwedstrijden dan kraait er geen haan naar. Bij grote wedstrijden hoef je je ook niet onder je eigen naam in te schrijven. Ik vul als voornaam vaak een onzinnaam in bij inschrijving zodat er zoiets als "Allez" op mijn startnummer staat ipv mijn echte naam. Femke zou zich in kunnen schrijven als Vroem Vroem Van den Driessche
Wat voor wedstrijden rij je dan dat je geen licentie hoeft te laten zien?
Coppimaandag 21 maart 2016 @ 13:30
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 13:30 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Wat voor wedstrijden rij je dan dat je geen licentie hoeft te laten zien?
Loopwedstrijden bedoel ik. Zevenheuvelenloop en dat soort westrijden, mag je aan meedoen zonder atletenlicentie.
kanovinniemaandag 21 maart 2016 @ 13:35
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 13:30 schreef Coppi het volgende:

[..]

Loopwedstrijden bedoel ik. Zevenheuvelenloop en dat soort westrijden, mag je aan meedoen zonder atletenlicentie.
Dat zijn toch niet echt wedstrijden? Meer iets zoals de joop zoetemelk classic qua fietsen? Jan en alleman kan zich er voor inschrijven. Lijkt mij niet te vergelijken met amateurkoersen bij het wielrennen.
Coppimaandag 21 maart 2016 @ 13:42
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 13:35 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Dat zijn toch niet echt wedstrijden? Meer iets zoals de joop zoetemelk classic qua fietsen? Jan en alleman kan zich er voor inschrijven. Lijkt mij niet te vergelijken met amateurkoersen bij het wielrennen.
Het punt was dat Femke in principe aan alle loopwedstrijden mocht meedoen (waarschijnlijk).

Verder zijn de Zevenheuvelenloop, CPC, Venloop, en Dam tot Dam abosluut geen Joop Zoetemelk classic toertocht. Het zijn zeer hoog aangeschreven wedstrijden waar door toppers als Bekele en Gebreselassie wereldrecords worden gelopen. Dat is juist het toffe van hardlopen; wereldtop en recreant in dezelfde wedstrijd. Stond me een paar jaar geleden een paar starten van de start van de 7heuvelenloop wat op te warmen, komen opeens Bekele en Ayele Abshero naast me staan om hetzelfde te doen. Als atletiekliefhebber voelt dat toch een beetje alsof Messi en Ronaldo voor hun warming-up een balletje met je gaan trappen. ;) .
Grippermaandag 21 maart 2016 @ 15:11
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 13:35 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Dat zijn toch niet echt wedstrijden? Meer iets zoals de joop zoetemelk classic qua fietsen? Jan en alleman kan zich er voor inschrijven. Lijkt mij niet te vergelijken met amateurkoersen bij het wielrennen.
Het is bij die grote hardloop evenementen net zoals bij bekende cyclo's.
Jij komt toch pas 3 uur na de toppers binnen als 874e dus wat maakt jouw prestatie nog uit voor de boeken.
Alleen voor jezelf is het belangrijk.
THEFXRmaandag 21 maart 2016 @ 17:18
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 12:06 schreef heywoodu het volgende:
En door

OlympicStatman twitterde op maandag 21-03-2016 om 12:03:01 #Wrestling Meldonium2014 World silver medalist Evgeny Saleev (RUS)2014 World Junior champion Sergey Semenov (RUS)https://t.co/XqTl6UOywX reageer retweet
er klopt hier iets niet, er staat duidelijk op de wada website dat dit sinds 1 jan verboden is, het komt van de watchlist af. je gaat mij niet vertellen dat er meer dan 100 athleten dit gemist hebben incl de persoonlijke emails.
Mijn conclusie is dat hier sprake is van staatsdoping.
Zelvamaandag 21 maart 2016 @ 17:24
'Meldonium kan lange tijd in lichaam blijven'

:')
heywoodumaandag 21 maart 2016 @ 17:26
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 17:18 schreef THEFXR het volgende:

[..]

er klopt hier iets niet, er staat duidelijk op de wada website dat dit sinds 1 jan verboden is, het komt van de watchlist af. je gaat mij niet vertellen dat er meer dan 100 athleten dit gemist hebben incl de persoonlijke emails.
Mijn conclusie is dat hier sprake is van staatsdoping.
Je bent wel op dreef met die open deuren he.
wimderonmaandag 21 maart 2016 @ 17:49
quote:
"Dat is atypisch, want dat zie je eigenlijk nooit. Wat betreft 'maanden': dat lijkt me uitermate onwaarschijnlijk. Het zijn eerder enkele weken, maar ik blijf voorzichtig. Er wordt nu onderzoek naar gedaan en dan moet blijken om hoeveel dagen/weken het daadwerkelijk gaat."
Ben toch wel benieuwd wat daar uit gaat komen en wat voor gevolgen het eventueel gaat hebben.

Zullen nu wel meer van dit soort verhalen komen:
mjshrimper twitterde op maandag 21-03-2016 om 11:28:05 Russian runner Andrei Minzhulin says he stopped taking meldonium mid-Nov, failed test 3mo later https://t.co/zqpg31Dn24 reageer retweet
THEFXRmaandag 21 maart 2016 @ 17:52
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 17:49 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ben toch wel benieuwd wat daar uit gaat komen en wat voor gevolgen het eventueel gaat hebben.

Zullen nu wel meer van dit soort verhalen komen:
mjshrimper twitterde op maandag 21-03-2016 om 11:28:05 Russian runner Andrei Minzhulin says he stopped taking meldonium mid-Nov, failed test 3mo later https://t.co/zqpg31Dn24 reageer retweet
now way, dat spul heeft een halftijdwaarde van 6 uur.
heywoodumaandag 21 maart 2016 @ 17:53
quote:
https://twitter.com/OlympicStatman/status/711807232313196544
wimderonmaandag 21 maart 2016 @ 17:54
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 17:52 schreef THEFXR het volgende:

[..]

now way, dat spul heeft een halftijdwaarde van 6 uur.
Dat wordt nu dus onderzocht. We wachten het af.
THEFXRmaandag 21 maart 2016 @ 17:54
quote:
i beat you, by 35 seconds :P
Zelvamaandag 21 maart 2016 @ 17:56
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 17:49 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ben toch wel benieuwd wat daar uit gaat komen en wat voor gevolgen het eventueel gaat hebben.
Zelfs als het waar zou zijn, dan nog ben je schuldig als je de stof in je lichaam hebt. Dan hadden ze maar eerder moeten stoppen.

Als een amateurwielrenner jarenlang epo gebruikt,dan opeens een profcontract tekent bij een WorldTour-ploeg, en vrij direct daarna positief test, dan komt ie ook niet weg met 'ja, toen ik het nam was het nog niet verboden voor mij'. Volgens de officiële regels althans.
THEFXRmaandag 21 maart 2016 @ 17:58
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 17:49 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ben toch wel benieuwd wat daar uit gaat komen en wat voor gevolgen het eventueel gaat hebben.

generaal pardon, iedereen 1 jaar.
Zelvamaandag 21 maart 2016 @ 18:01
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 17:54 schreef THEFXR het volgende:

[..]

i beat you, by 35 seconds :P
Moet wel doping zijn. :(
TargaFloriomaandag 21 maart 2016 @ 18:49
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 17:58 schreef THEFXR het volgende:

[..]

generaal pardon, iedereen 1 jaar.
Het zou me niks verbazen.
tong80maandag 21 maart 2016 @ 18:57
Al zou het niet verboden zijn. :D

:P
rubbereendmaandag 21 maart 2016 @ 23:19
Italiaanse 'dopingzondaren' vrijgesproken
THEFXRmaandag 21 maart 2016 @ 23:29
quote:
en terecht, die italianen en hun "administratie"
_-_ratjetoe_-_maandag 21 maart 2016 @ 23:30
Dat Letse bedrijfje heeft dit onder Russische druk naar buiten gebracht, zo lijkt het. Ach, dit valt iig makkelijk te onderzoeken
Pino112dinsdag 22 maart 2016 @ 13:23
NOSsport twitterde op dinsdag 22-03-2016 om 13:19:30 De Russische zwemster Joelija Jefimova zegt niet te zijn gewaarschuwd dat meldonium op de dopinglijst staat. https://t.co/C8MWBYDQWQ reageer retweet
Frozen-assassindinsdag 22 maart 2016 @ 13:36
De ene bond weet het wel en heeft iedereen geinformeerd maar de andere bond niet :D

Russische worstelbond overweegt niemand te sturen naar Rio, te veel zondaars
_-_ratjetoe_-_dinsdag 22 maart 2016 @ 13:36
quote:
7s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 13:23 schreef Pino112 het volgende:
NOSsport twitterde op dinsdag 22-03-2016 om 13:19:30 De Russische zwemster Joelija Jefimova zegt niet te zijn gewaarschuwd dat meldonium op de dopinglijst staat. https://t.co/C8MWBYDQWQ reageer retweet
Waarom is ze er dan mee gestopt? :')

Ze heeft twee mogelijke smoesjes door elkaar gehaald, kan gebeuren
heywoodudinsdag 22 maart 2016 @ 13:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 13:36 schreef Frozen-assassin het volgende:
De ene bond weet het wel en heeft iedereen geinformeerd maar de andere bond niet :D

Russische worstelbond overweegt niemand te sturen naar Rio, te veel zondaars
Dat zou zonde zijn, zoveel sporters met een mooiere naam dan Magomedrasul Gazimagomedov zijn er niet ;(
Ericrdinsdag 22 maart 2016 @ 13:43
http://www.ebay.nl/itm/Me(...)e:g:gcoAAOSwpIdW8MKJ

Voor wie er zelf aan wil beginnen,
THEFXRdinsdag 22 maart 2016 @ 18:10
quote:
7s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 13:23 schreef Pino112 het volgende:
NOSsport twitterde op dinsdag 22-03-2016 om 13:19:30 De Russische zwemster Joelija Jefimova zegt niet te zijn gewaarschuwd dat meldonium op de dopinglijst staat. https://t.co/C8MWBYDQWQ reageer retweet
zelfs ik wist het en ik ben no way een prof atleet.
rubbereenddinsdag 22 maart 2016 @ 18:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 18:10 schreef THEFXR het volgende:

[..]

zelfs ik wist het en ik ben no way een prof atleet.
talloze berichten vanuit Rusland dat atleten ruim van te voren getipt zijn, dus dit geloof ik niet zo.
THEFXRdinsdag 22 maart 2016 @ 19:34


inclusief uitleg over Meldonium

[ Bericht 4% gewijzigd door THEFXR op 22-03-2016 19:41:38 ]
TheArtdinsdag 22 maart 2016 @ 23:26
Het Russische zwemmen moet er schijnbaar nu helemaal aan geloven:

CeL1NzlW0AUv8Ks.jpg

Morgen in The Times.
THEFXRwoensdag 23 maart 2016 @ 00:08
Heintje lacht weer in zijn vuistje, muhahaha
TheArtwoensdag 23 maart 2016 @ 10:29
Angel Mullera voor 2 jaar geschorst vanwege het vluchten voor een controle. Deze Spaanse steeplechaser had al een dopingverleden. Hij werd vlak voor de Spelen van 2012 uit het Spaanse team getrapt vanwege dopingbeschuldigingen, maar werd even later toch weer in het team opgenomen en heeft deelgenomen. Daarna werd hij in 2013 echt al eens betrapt.

http://masdeporte.as.com/(...)d&utm_medium=twitter
TheArtwoensdag 23 maart 2016 @ 10:30
En daar is het verhaal van The Times: http://nos.nl/artikel/209(...)enkt-van-doping.html
PippenScottiewoensdag 23 maart 2016 @ 10:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 23:26 schreef TheArt het volgende:
Het Russische zwemmen moet er schijnbaar nu helemaal aan geloven:

[ afbeelding ]

Morgen in The Times.
Nou ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren. :')
De internationale zwembond, FINA, heeft in 2014 Vladimir Putin een orde van verdienste gegeven.

https://www.swimmingworld(...)oversial-fina-order/

quote:
“Russia is undoubtedly one of the most important and major powers in world sport. These achievements are only possible thanks to the active support from the Russian authorities to Aquatics. The personal involvement of President Putin in this area greatly contributes to strengthen the fraternity between nations, improve the lifestyle and education of the youth in Russia and promote a healthier society, in a spirit of peace and friendship,” Maglione said.
Pino112woensdag 23 maart 2016 @ 12:54
quote:
0s.gif Op woensdag 23 maart 2016 10:30 schreef TheArt het volgende:
En daar is het verhaal van The Times: http://nos.nl/artikel/209(...)enkt-van-doping.html
Wordt een kleine Russische delegatie op de Spelen.
Zou mooi zijn als het er 0 zijn.
I.R.Baboonwoensdag 23 maart 2016 @ 13:43
Alberda: het komt door de tijdzones.

(ok, dat is niet het enige dat ie zegt, maar dát excuus had ik nog nooit gehoord)

(daarnaast is het argument 'het is in Rusland een ideologie, hier een economie' ook niet zo sterk. Een economisch systeem lijkt me bij uitstek een systeem om alle beschikbare middelen te gebruiken zolang daar niet op gehandhaafd kan worden (volgens mij past dat ook bij de conclusie van dat boek van Joris Luyendijk))
PippenScottiewoensdag 23 maart 2016 @ 13:51
quote:
10s.gif Op woensdag 23 maart 2016 13:43 schreef I.R.Baboon het volgende:
Alberda: het komt door de tijdzones.

(ok, dat is niet het enige dat ie zegt, maar dát excuus had ik nog nooit gehoord)

(daarnaast is het argument 'het is in Rusland een ideologie, hier een economie' ook niet zo sterk. Een economisch systeem lijkt me bij uitstek een systeem om alle beschikbare middelen te gebruiken zolang daar niet op gehandhaafd kan worden (volgens mij past dat ook bij de conclusie van dat boek van Joris Luyendijk))
Hij bagatelliseert nogal.

"Ach, zo doen ze dat in Rusland. Niets aan te doen. Lekker mee laten doen aan de Spelen, want wij zijn allemaal familie".
Coppiwoensdag 23 maart 2016 @ 14:00
quote:
10s.gif Op woensdag 23 maart 2016 13:43 schreef I.R.Baboon het volgende:
Alberda: het komt door de tijdzones.

(ok, dat is niet het enige dat ie zegt, maar dát excuus had ik nog nooit gehoord)

(daarnaast is het argument 'het is in Rusland een ideologie, hier een economie' ook niet zo sterk. Een economisch systeem lijkt me bij uitstek een systeem om alle beschikbare middelen te gebruiken zolang daar niet op gehandhaafd kan worden (volgens mij past dat ook bij de conclusie van dat boek van Joris Luyendijk))
Hij zegt het ook niet als excuus. Hij noemt het als verklaring voor de slechte prestaties.
TheArtwoensdag 23 maart 2016 @ 23:59
En daar is het volgende land dat er in The Times aan gaat: China.

CeQ-hgCWAAA6BSz.jpg:large

Morgen in de papieren versie dus.
Frozen-assassindonderdag 24 maart 2016 @ 00:08
Knotsgek _O_
Mani89donderdag 24 maart 2016 @ 00:10
Ik zie liever de bubbel van Jamaica eens doorgeprikt zien worden. Of die van de JOE KEE zelf.
DeeBeedonderdag 24 maart 2016 @ 04:10
De hypocrisie is echt om van te walgen inderdaad, lijkt wel de koude oorlog met Rusland en China als 'bad guys'.

Beter pakken de Russen nu door en doen wat onthullingen over de UK ofzo ja. :9~
heywoodudonderdag 24 maart 2016 @ 11:43
Selectieve Russische schorsingen de deur uitgegooid door CAS :W

(met name dingen als Kirdyapkin die precies zijn goud van 2012 kon houden, nu dus niet meer :+ )
#ANONIEMdonderdag 24 maart 2016 @ 11:52
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 00:10 schreef Mani89 het volgende:
Ik zie liever de bubbel van Jamaica eens doorgeprikt zien worden. Of die van de JOE KEE zelf.
Skybots.
heywoodudonderdag 24 maart 2016 @ 11:53
En Zaripova moet naast olympisch goud ook de wereldtitel van 2011 inleveren (mocht ze eerst houden door de handige periode die de Russen uitkozen :') ).

Habiba Ghribi heeft nu ineens WK/OS goud ipv twee keer zilver :+
Stansfielddonderdag 24 maart 2016 @ 12:12
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 00:10 schreef Mani89 het volgende:
Ik zie liever de bubbel van Jamaica eens doorgeprikt zien worden. Of die van de JOE KEE zelf.
Niks aan het handje in Jamaica.

http://nos.nl/video/529929-geen-schandaal-als-in-wielrennen.html

Blijft leuk ook al is dit al veel vaker gepost hier....
PippenScottiedonderdag 24 maart 2016 @ 12:12
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 11:43 schreef heywoodu het volgende:
Selectieve Russische schorsingen de deur uitgegooid door CAS :W

(met name dingen als Kirdyapkin die precies zijn goud van 2012 kon houden, nu dus niet meer :+ )
Eindelijk dus een grote titel voor Jared Tallent?

Edit.. jup. En hij is er erg blij mee. Heeft nog verdomd lang geduurd.

JaredTallent twitterde op donderdag 24-03-2016 om 11:13:05 History has been rewritten.... I am Olympic champion! https://t.co/eRRCy6zqXt reageer retweet
heywoodudonderdag 24 maart 2016 @ 12:14
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 12:12 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Eindelijk dus een grote titel voor Jared Tallent?
JaredTallent twitterde op donderdag 24-03-2016 om 11:13:05 History has been rewritten.... I am Olympic champion! https://t.co/eRRCy6zqXt reageer retweet
CeTj_dXVAAAi8gY.jpg
Mani89donderdag 24 maart 2016 @ 13:36
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 12:12 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Eindelijk dus een grote titel voor Jared Tallent?

Edit.. jup. En hij is er erg blij mee. Heeft nog verdomd lang geduurd.

JaredTallent twitterde op donderdag 24-03-2016 om 11:13:05 History has been rewritten.... I am Olympic champion! https://t.co/eRRCy6zqXt reageer retweet
Voelt een beetje als Ekimov die schaamteloos de olympische tijdrit titel in ontvangst neemt na de schrapping van Hamilton.
PippenScottiedonderdag 24 maart 2016 @ 14:22
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 13:36 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Voelt een beetje als Ekimov die schaamteloos de olympische tijdrit titel in ontvangst neemt na de schrapping van Hamilton.
Iemand met Ekimov vergelijken is niet zo aardig. :N
heywoodudonderdag 24 maart 2016 @ 14:23
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 13:36 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Voelt een beetje als Ekimov die schaamteloos de olympische tijdrit titel in ontvangst neemt na de schrapping van Hamilton.
Ja, bijna.
DeeBeedonderdag 24 maart 2016 @ 14:37
Dat iemand een 'aardige vent' is ipv een Rus maakt het nog niet waarschijnlijker dat die Aussie zich ook niet dopeert, snap Mani's punt wel.

Plus, na Londen en de superslomo's weten we uberhaupt al dat alle snelwandelaars huichelachtige valsspelers zijn natuurlijk! :P
heywoodudonderdag 24 maart 2016 @ 14:40
quote:
10s.gif Op donderdag 24 maart 2016 14:37 schreef DeeBee het volgende:
Dat iemand een 'aardige vent' is ipv een Rus maakt het nog niet waarschijnlijker dat die Aussie zich ook niet dopeert, snap Mani's punt wel.

Plus, na Londen en de superslomo's weten we uberhaupt al dat alle snelwandelaars huichelachtige valsspelers zijn natuurlijk! :P
Nou nee hoor, ze houden zich (op de gediskwalificeerden na) aan de regels zoals die in de reglementen staan :Y

Ik denk overigens dat er echt wel veel zijn die verboden spul gebruiken, maar dat neemt niet weg dat ik de kans bij een willekeurige Rus toch groter acht :+
THEFXRdonderdag 24 maart 2016 @ 14:57
quote:
10s.gif Op donderdag 24 maart 2016 14:23 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ja, bijna.
_O- _O-
Ericrdonderdag 24 maart 2016 @ 14:59
800px-Jared_Tallent_6371.jpg

Op zijn Wiki, geeft ook gelijk aan wat voor grap die tak van sport is.
PippenScottiedonderdag 24 maart 2016 @ 15:10
Snelwandelen is inderdaad een vrij overbodige sport.
heywoodudonderdag 24 maart 2016 @ 15:19
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 14:59 schreef Ericr het volgende:
[ afbeelding ]

Op zijn Wiki, geeft ook gelijk aan wat voor grap die tak van sport is.
Nee hoor, zolang het binnen de regels blijft is er niks aan de hand :)
Coppidonderdag 24 maart 2016 @ 16:06
Mooie foto ook:

ChrisErickson00 twitterde op donderdag 24-03-2016 om 11:09:11 Here's a group of the happiest bunch of mates in the world right now! #banchegin #justiceforjared https://t.co/X48Q8HN1vx reageer retweet
heywoodudonderdag 24 maart 2016 @ 17:36
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 16:06 schreef Coppi het volgende:
Mooie foto ook:

ChrisErickson00 twitterde op donderdag 24-03-2016 om 11:09:11 Here's a group of the happiest bunch of mates in the world right now! #banchegin #justiceforjared https://t.co/X48Q8HN1vx reageer retweet
Zeker _O_
fathankdonderdag 24 maart 2016 @ 19:25
Prof snelwandelaar worden was altijd mijn grote droom


Kon Helaas geen goeie dokter vinden die met me in zee wilde :'(
PippenScottiedonderdag 24 maart 2016 @ 22:17
De teller loopt op naar... 123!

nichols_bc twitterde op donderdag 24-03-2016 om 19:49:02 Currently 123 meldonium positives since substance was banned on 1st January 2016 #WADA reageer retweet
Szuravrijdag 25 maart 2016 @ 13:19
AFP twitterde op vrijdag 25-03-2016 om 13:18:33 #BREAKING: 27 Russian athletes tested positive for meldonium - sports minister reageer retweet
Wombcatvrijdag 25 maart 2016 @ 14:37
Gelukkig blijven de russen positief ^O^
Montovvrijdag 25 maart 2016 @ 14:40
quote:
14s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 14:37 schreef Wombcat het volgende:
Gelukkig blijven de russen positief ^O^
Als beste getest.
wimderonvrijdag 25 maart 2016 @ 17:31
quote:
“Uniek record”: Italiaanse rugbyspeler test positief op elf (!) producten

Een Italiaanse rugbyspeler is bij een dopingcontrole betrapt op het gebruik van niet minder dan elf verschillende producten. La Gazzetta dello Sport heeft het vrijdag ironisch over een “uniek record”.

Davide Vasta komt uit voor Amatori Catania in de Serie B, het derde niveau in Italië. Hij liep tegen de lamp bij een controle buiten competitie.

In zijn urine vonden de dopingjagers sporen van anbolen als testosteron, methandrostenolon, mesterolon en nandrolon. Ook werd een product aangetroffen dat de vorming van borsten moet tegengaan. De cocktail van anabolen stimuleert immers de ontwikkeling van borsten bij mannen.

De rugbyspeler is voorlopig geschorst tot zijn zaak ten gronde wordt behandeld.
:')
DeeBeevrijdag 25 maart 2016 @ 17:39
Op het derde niveau ook. _O_
TargaFloriovrijdag 25 maart 2016 @ 18:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 17:31 schreef wimderon het volgende:

[..]

:')
Pot Italiano?
THEFXRvrijdag 25 maart 2016 @ 19:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 17:31 schreef wimderon het volgende:

[..]

:')
ik zeg 11x de normale straf, dus 22 jaar ofzo
TheArtvrijdag 25 maart 2016 @ 22:16
De volgende voor het meldpunt is Anastasia Chulkova, de wereldkampioene puntenkoers van 2012. Baanwielrennen dus ja.
PippenScottievrijdag 25 maart 2016 @ 22:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 22:16 schreef TheArt het volgende:
De volgende voor het meldpunt is Anastasia Chulkova, de wereldkampioene puntenkoers van 2012. Baanwielrennen dus ja.
Je was me net voor.
Ook Pavel Yakushevsky (brons op teamsprint Europees Kampioenschap) betrapt.

http://tass.ru/en/sport/8(...)d&utm_medium=twitter
THEFXRvrijdag 25 maart 2016 @ 22:57
is er ook een lijst met russen die nog niet positief getest hebben?
THEFXRvrijdag 25 maart 2016 @ 23:26
quote:
March 25, 2016

USADA announced today that Michael Buckley, of Reno, Nev., an athlete in the sport of cycling, has tested positive for multiple prohibited substances and accepted a four-year sanction for his rule violation.

Buckley, 41, tested positive for the presence of an exogenous anabolic steroid which was confirmed by CIR (GC/C/IRMS) analysis, anastrozole, LGD-4033, and ostarine as the result of an out-of-competition sample collected on December 5, 2015. Anastrozole is a substance in the class of Hormone and Metabolic Modulators, while exogenous anabolic steroids, ostarine, and LGD-4033 are considered anabolic agents. These substances are prohibited under the USADA Protocol for Olympic and Paralympic Movement Testing, the United States Olympic Committee (USOC) National Anti-Doping Policies (USOC NADP) and the International Cycling Union (ICU) Anti-Doping Rules, all of whom have adopted the World Anti-Doping Code and the World Anti-Doping Agency Prohibited List.

Buckley’s period of ineligibility began on January 20, 2016, the date his provisional suspension was imposed. In addition, Buckley has been disqualified from all competitive results obtained on and subsequent to December 5, 2015, the date the sample was collected, including forfeiture of any medals, points and prizes.

In an effort to aid athletes, as well as all support team members such as parents and coaches, in understanding the rules applicable to them, USADA provides comprehensive instruction on its website on the testing process and prohibited substances, how to obtain permission to use a necessary medication, and the risks and dangers of taking supplements as well as performance-enhancing and recreational drugs. In addition, the agency manages a drug reference hotline, Drug Reference Online (www.GlobalDRO.com), conducts educational sessions with National Governing Bodies and their athletes, and proactively distributes a multitude of educational materials, such as the Prohibited List, easy-reference wallet cards, periodic newsletters, and protocol and policy reference documentation.

USADA is responsible for the testing and results management process for athletes in the U.S. Olympic and Paralympic Movement, and is equally dedicated to preserving the integrity of sport through research initiatives and educational programs.
Zelvavrijdag 25 maart 2016 @ 23:50
Coe defends 'proactive' IAAF anti-doping record

quote:
"You know as well as I do that if you don't go fishing, you don't catch fish and there are many sports that have taken that attitude.

"The IAAF hasn't, actually. A few people infiltrated the system and caused us irreparable damage, there's no point in even pretending otherwise.

"But actually, if you look at all the key advances that have been made in sport around anti-doping, they've more than often been driven by my sport -- the athlete biological passport, the out-of-competition random testing.

"We have paid a very high price for what has been revealed in the last few years but actually our systems have shown to be pretty robust."
Ja nou :')

Er waren alleen wel wat volhoudende journalisten voor nodig. Maar voor de rest is het heel robuust hoor _O-
PippenScottiezaterdag 26 maart 2016 @ 07:07
Vorig jaar vond hij Seppelts docu nog een oorlogsverklaring en nam hij in niet mis te bestane woorden afstand van de man en zijn bevindingen.

http://www.independent.co(...)sident-10439533.html
trein2000zaterdag 26 maart 2016 @ 16:42
Russen zijn gek...

http://www.telegraaf.nl/t(...)ssische_bazen__.html
wimderonzaterdag 26 maart 2016 @ 17:57
quote:
79-Jähriger positiv getestet

Doping-Eklat in Italien: Ein fast 80 Jahre alter Weit- und Dreispringer wird positiv auf ein Steroid und Testosteron getestet. Seine Erklärung ist abenteuerlich.

Der italienische Weit- und Dreispringer Giorgio Maria Bortolozzi ist durch einen unangekündigten Dopingtest gefallen - im Alter von 79 Jahren!

Wie sich herausstellte, nahm der Routinier vor der zwischen Ende Februar und Anfang März ausgetragenen italienischen Indoor-Leichtathletikmeisterschaft in der Hafenstadt Ancona das Steroid DHEA und Testosteron.

Bortolozzi dopt offenbar schon länger. Wie lange, ist noch nicht geklärt.

"Ich nehme DHEA schon seit 15 Jahren - aber nur zu therapeutischen Zwecken. Mein einziger Fehler: Ich habe vergessen, dies anzugeben", sagte Bortolozzi zu seiner Verteidigung.
Bortolozzi_Ancona2012.jpg
TargaFloriozaterdag 26 maart 2016 @ 17:57
:') :')
THEFXRzaterdag 26 maart 2016 @ 18:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 17:57 schreef wimderon het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
met 79 jaar is dementie een valide excuus.
Szurazaterdag 26 maart 2016 @ 18:04
:')
PippenScottiemaandag 28 maart 2016 @ 11:32
Gabriele Petrova, Bulgarije, hinkstapsringen, nummer 4 op het WK vorig jaar.

:W

Mel...donium!
franklopmaandag 28 maart 2016 @ 11:38
Je gaat toch haast echt denken dat meldonium nog weken/maanden traceerbaar is, niet iedereen zal die mails toch gemist hebben? :')
_-_ratjetoe_-_maandag 28 maart 2016 @ 11:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 18:02 schreef THEFXR het volgende:

[..]

met 79 jaar is dementie een valide excuus.
Hartproblemen ook wel ;)
zorro28maandag 28 maart 2016 @ 11:51
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2016 11:38 schreef franklop het volgende:
Je gaat toch haast echt denken dat meldonium nog weken/maanden traceerbaar is, niet iedereen zal die mails toch gemist hebben? :')
Aan de andere kant is het dan wel vreemd dat een aantal met dat 'excuus' aan komt zetten. Daarmee geven ze immers indirect toe het na 1 januari nog gebruikt te hebben :P
wimderondinsdag 29 maart 2016 @ 18:01
quote:
DOPING issues have gone viral this month, with the latest allegations by the Times implicating Russian and Chinese swimming. The World Anti Doping Agency, fighting fires on an increasing number of fronts, is investigating the evidence. Its Scottish president, Sir Craig Reedie, says WADA is: "under no illusions about the challenges facing sport’s integrity," and acknowledges clean athletes are "justifiably concerned that their rights are being eroded through the minority that choose to dope".

He says that the English paper's information and evidence will be reviewed before taking an informed decision on what form of inquiry is needed and who will conduct it.

We would hope to see similar forensic evaluation to that which WADA applied in its treatment of the Russian athletics doping saga. The broadsheet's expose on the back on an exclusive by German TV, ARD, won plaudits. Yet it is disturbing, even to a hack like myself after more than 49 years in sport journalism, to discover just how the award-winning Sunday Times Insight team failed humiliatingly with an attempted sting while acting as an agent provocateur in attempting to collect evidence of doping.

Two of their number, David Collins and George Arbuthnott, used false names when they approached a Swedish international athlete, Mustafa Mohamed. They door-stepped the country's steeplechase record-holder at the hotel where he was staying in Portugal. Posing as a coach and backer, they attempted to enlist Mohamed to recruit athletes for a running camp in Kenya. They said 15-20% of the camp profit would go to the company and that a doctor would be arranged to provide doping products. Mohamed immediately said he was not interested, that he had never doped, and would never get involved in anything of that nature. He declined their offer to sleep on it. He told them he ran "for passion, not for money or fame".

He surreptitiously took photographs of the pair, waited until they checked out, and then confirmed the journalists' real names with hotel reception. Then he phoned his coach. Reports were made to the Swedish Sports doping commission, IAAF, and WADA.

The journalists' tactics seem drawn from the "how-to" handbook of the notorious "Fake Sheikh" journalist, Mazher Mahmood, who was discredited in a Panorama expose. The paper last night was offered the chance to respond but said they did not comment on its "public interest investigations".

They are surely aware that all the detail is already in the public domain, published on the Swedish website Spanaren (Scout) which carried a picture of the flame-haired Arbuthnott, snatched with photo-journalistic flair by Mohamed, his byline credited.

The shoddy, shabby affair was reported by internationally respected Swedish sports writer Cege Berglund, who confirmed the detail yesterday. "It was very surprising to me that they operated like that," he said.

Why, one wonders, would an English newspaper put such resources into trying to frame a little-known Swedish endurance runner?

Mohamed is aiming for the Olympics in Rio this summer, but he is no superstar.

Cege offers an answer: "Guilt by association, as you say."

Exactly. Mohamed and Britain's Mo Farah are friends. They were both born in Mogadishu. Farah came to Britain aged eight, Mohamed arrived in Sweden aged 11. As Cege says, "Farah is big game for doping hunters."

And if Mustafa Mohamed had been a man of lesser integrity and intelligence, who knows where Farah would be now? Probably not running today in Cardiff at the World Half Marathon Championships. He'd have been smeared by the coincidence of coming from the same country, and being a friend of a man smeared by the press as a doper. Fighting once more for his reputation based on myth and innuendo spun by journalists.
(...)
WADA will need to be certain that dubious journalistic work – despite award-winning reputations – does not cloud the waters. If faith is to be restored, then it will be by honesty, transparency, and integrity. Not discredited sharp practice and attempted entrapment.
Journalisten van de Sunday Times hebben geprobeerd Mustafa Mohamed erin te luizen (om zo Farah eventueel te kunnen pakken) :')
TheVulturewoensdag 30 maart 2016 @ 11:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 maart 2016 18:01 schreef wimderon het volgende:

[..]

Journalisten van de Sunday Times hebben geprobeerd Mustafa Mohamed erin te luizen (om zo Farah eventueel te kunnen pakken) :')
Ouch :')
Frozen-assassinwoensdag 30 maart 2016 @ 20:10
En nu een Nederlander voor de bijl! Geen meldonium dat niet, wel EPO :')

quote:
Thom van Beek is betrapt op het gebruik van doping. De 24-jarige schaatser is na een marathonwedstrijd positief getest op EPO.
Dat meldt de schaatsbond KNSB woensdagavond in een persbericht.

De B-staal is inmiddels ook geanalyseerd en is net als de A-staal positief.
Rellende_Rotscholierwoensdag 30 maart 2016 @ 20:11
Hahaha, EPO gebruiken bij een technische sport als schaatsen. Dat heeft toch helemaal geen zin. Wat een dommerik. _O-
Szurawoensdag 30 maart 2016 @ 20:16
Wie? :')
THEFXRwoensdag 30 maart 2016 @ 20:18
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 20:10 schreef Frozen-assassin het volgende:
En nu een Nederlander voor de bijl! Geen meldonium dat niet, wel EPO :')

[..]

een schaatser, ik zeg gelijk de controle verhogen op die gasten!
OProgwoensdag 30 maart 2016 @ 20:21
quote:
Op 8 februari 2016 liet hij weten met ingang van seizoen 2016/2017 te trainen bij Orie's Team LottoNL-Jumbo.
quote:
“De melding dat ik als schaatser bij een dopingzaak betrokken ben geraakt is correct. Ik ben oprecht verbijsterd en heb geen EPO gebruikt, nu niet en ook in het verleden niet. Ik ben mij er overigens van bewust dat ik met deze uitspraak de schijn tegen mij heb, in het verleden zijn er sporters geweest die eerst hebben ontkend en waarbij later toch doping gebruik is vastgesteld. Ik zal er dan ook alles aan doen wat in mijn macht ligt om de oorzaak van mijn probleem te achterhalen en te bewijzen dat ik onschuldig ben. Onderzoeken met gerenommeerde wetenschappers op doping gebied zijn inmiddels gestart. Ik voel mij gesterkt door dopingzaken uit het verleden, zoals die van de Belgische triatleet Rutger Beke, die eerder hebben aangetoond dat een beschuldiging van EPO gebruik toch geleid heeft tot een onvoorwaardelijke en onberispelijke vrijspraak. Uiteraard respecteer en onderschrijf ik de doping regels in Nederland en ben ik voorstander van dopingvrije sportbeoefening.”
Stompwijk, 30 maart 2016
Thom van Beek
Hij is van beroep rietdekker. Misschien kunnen ze proberen aan te tonen dat ze epo gebruiken bij het vastmaken van het riet. :')
Rellende_Rotscholierwoensdag 30 maart 2016 @ 20:21
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 20:16 schreef Szura het volgende:
Wie? :')
Ik ken hem ook niet, maar hij zou dus naar de schaatsploeg van Lotto Djumbo gaan. Dat ging vervolgens wegens een 'medisch probleem' niet door. Gelachen, genoten.

Karma voor Sven Kramer, die altijd afgeeft op wielrenners omdat ze zijn reputatie in diskrediet brengen. En dan wordt nu een potentiële ploeggenoot betrapt. Prima genot.
Szurawoensdag 30 maart 2016 @ 20:22
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 20:21 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ik ken hem ook niet, maar hij zou dus naar de schaatsploeg van Lotto Djumbo gaan. Dat ging vervolgens wegens een 'medisch probleem' niet door. Gelachen, genoten.

Karma voor Sven Kramer, die altijd afgeeft op wielrenners omdat ze zijn reputatie in diskrediet brengen. En dan wordt nu een potentiële ploeggenoot betrapt. Prima genot.
Genot.

En Kramer :r. Grootste lul van de Nederlandse sportwereld.
DeeBeewoensdag 30 maart 2016 @ 20:25
Haha, die quote van de week al in dat artikel 'een medisch probleem'. _O-

Wel grappig dat de uitslag van de dopingtest blijkbaar eerder bekend was bij Lotto-Djumbo dan het grote publiek, toch leuk als het eerst intern even doorgebeld en besproken wordt blijkbaar. :) Kan je nog leuk verhaaltje aan spinnen enzo, laat gaan.

Heerlijk ook dat een ontzettende krabbelaar al aan de EPO zit, kan je voorstellen wat voor programma 'we' voor Sochi hadden. _O_
THEFXRwoensdag 30 maart 2016 @ 20:26
quote:
11s.gif Op woensdag 30 maart 2016 20:21 schreef OProg het volgende:

[..]

[..]

Hij is van beroep rietdekker. Misschien kunnen ze proberen aan te tonen dat ze epo gebruiken bij het vastmaken van het riet. :')
wat een gast, zelfs de B-staal positief, dan heb je geen zaak dus hij mag zich de kosten besparen.
Rellende_Rotscholierwoensdag 30 maart 2016 @ 20:27
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2016 20:22 schreef Szura het volgende:

[..]

Genot.

En Kramer :r. Grootste lul van de Nederlandse sportwereld.
B5SviCmIEAALuLN.jpg:large

Kramert in 2014. Dat zijn mooie dingen.

En nog een lekkere quote van Sjac Orie:
quote:
Kramers coach Jac Orie vindt vooral dat het schaatsen geen last moet krijgen van het negatieve (doping-) imago van de wielersport. “Dat is er nu eenmaal”, stelt Orie in de Telegraaf. “En dat is wel een dingetje dat we moeten ondervangen. In principe ben ik fervent voorstander van kruisbestuiving, maar in dit geval wil ik hier een beetje terughoudend in zijn.” Het sporttechnisch beleid moet daarom duidelijk gescheiden blijven, zodat problemen niet automatisch overgeheveld worden.
Genot.
DeeBeewoensdag 30 maart 2016 @ 20:27
Ik ben ook benieuwd naar de reactie van Erben Wennemars.
Szurawoensdag 30 maart 2016 @ 20:28
quote:
9s.gif Op woensdag 30 maart 2016 20:27 schreef DeeBee het volgende:
Ik ben ook benieuwd naar de reactie van Erben Wennemars.
Incidentje
DeeBeewoensdag 30 maart 2016 @ 20:29
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2016 20:28 schreef Szura het volgende:

[..]

Incidentje
Ellen van Langen vindt deze reactie uitstekend.
OProgwoensdag 30 maart 2016 @ 20:30
In die verklaring van eerder deze week.

quote:
Van Beek hoopt in de komende maanden alsnog groen licht te krijgen om weer topsport te bedrijven, benadrukt hij. Mocht dat gebeuren dan zal hij opnieuw met de ploeg om tafel gaan.
:') :')
Szurawoensdag 30 maart 2016 @ 20:30
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 20:29 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Ellen van Langen vindt deze reactie uitstekend.
Alleen de Russen gebruiken
wimderonwoensdag 30 maart 2016 @ 20:31
thijszonneveld twitterde op woensdag 30-03-2016 om 20:23:35 Hashtag technische sport. reageer retweet
THEFXRwoensdag 30 maart 2016 @ 20:32
quote:
9s.gif Op woensdag 30 maart 2016 20:27 schreef DeeBee het volgende:
Ik ben ook benieuwd naar de reactie van Erben Wennemars.
die begint weer te stotteren.
I.R.Baboonwoensdag 30 maart 2016 @ 21:21
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 20:11 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Hahaha, EPO gebruiken bij een technische sport als schaatsen. Dat heeft toch helemaal geen zin. Wat een dommerik. _O-
Marathonschaatsers hebben geen techniek.
roos85woensdag 30 maart 2016 @ 22:22
quote:
Schaatser Thom van Beek betrapt op gebruik van epo
Gepubliceerd: 30 maart 2016 20:05
Laatste update: 30 maart 2016 21:29

Thom van Beek is betrapt op het gebruik van doping. De 24-jarige schaatser is na een marathonwedstrijd positief getest op epo.
De KNSB meldt woensdagavond in een persbericht dat de B-staal inmiddels ook is geanalyseerd door de Dopingautoriteit en deze is net als de A-staal positief.

De schaatsbond neemt de zaak naar eigen zeggen "zeer serieus" en heeft Van Beek Van Beek voorlopig geschorst tot de tuchtcommissie een uitspraak heeft gedaan, aldus een woordvoerder.

Van Beek zegt in een reactie dat hij "oprecht verbijsterd" is dat hij in een dopingzaak terecht is gekomen. "Ik heb geen epo gebruikt, nu niet en ook in het verleden niet."

"Ik ben mij er overigens van bewust dat ik met deze uitspraak de schijn tegen mij heb. In het verleden zijn er sporters geweest die eerst hebben ontkend en waarbij later toch dopinggebruik is vastgesteld."

"Ik zal er dan ook alles aan doen wat in mijn macht ligt om de oorzaak te achterhalen en te bewijzen dat ik onschuldig ben. Onderzoeken met gerenommeerde wetenschappers op dopinggebied zijn inmiddels gestart."


Lotto-Jumbo
Van Beek bereikte vorige maand een akkoord om over te stappen naar Lotto-Jumbo. Hij zou zich gaan richten op het allroundschaatsen en dan met name de 5 kilometer. Enkele dagen later kreeg hij de schorsing opgelegd.

Afgelopen zondag werd bekend dat de transfer naar de ploeg van kopman Sven Kramer toch niet doorgaat.

Lotto-Jumbo gat toen als reden dat Van Beek zelf een 'medisch probleem' had gemeld en dat daarop in overleg was besloten voorlopig af te zien van een samenwerking.

Podium
De geboren Zuid-Hollander debuteerde in het seizoen 2010/2011 bij de NK afstanden en hij werd in 2014 vierde bij het na-olympische NK allround, maar richtte zich de laatste jaren namens Team Van Werven vooral op het marathonschaatsen.

Van Beek eindigde afgelopen winter als tweede bij het Nederlands kampioenschap masastart. Daarnaast stond hij viermaal op het podium bij de Marathon Cup.

De schaatser uit Stompwijk kwam als zesde over de streep bij het NK marathon.
http://www.nu.nl/schaatse(...)gebruik-van-epo.html
Slobeendwoensdag 30 maart 2016 @ 23:20
quote:
jackvangelder twitterde op zaterdag 26-03-2016 om 19:42:02 @hjanssen01 bedankt Hans reageer retweet
_-_ratjetoe_-_woensdag 30 maart 2016 @ 23:58
Ik vind dat jullie wel een beetje cynisch aan het doen zijn hier. Rutger Beke is ook gewoon vrijgesproken. Dus.
_-_ratjetoe_-_donderdag 31 maart 2016 @ 00:01
Van Beek vorige week:

http://lmgtfy.com/?q=vrijspraak+epo
Evertjandonderdag 31 maart 2016 @ 00:14
Waarom altijd van die C-sporters die hier in Nederland betrapt worden. Waarom nooit een echte topper die we aan de schandpaal kunnen nagelen. Zou de NOC*NSF hun toppers de hand boven hun hoofd houden. Zie bijv de silent bans van Vos en Kramer
supernigerdonderdag 31 maart 2016 @ 00:24
Nederlanders gebruiken geen doping.

gr. gr.
Joost-mag-het-wetendonderdag 31 maart 2016 @ 00:35
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 23:58 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Ik vind dat jullie wel een beetje cynisch aan het doen zijn hier. Rutger Beke is ook gewoon vrijgesproken. Dus.
Daar had de KU Leuven natuurlijk wel van bewezen dat hij een nierdeficiëntie had ... O+
wimderondonderdag 31 maart 2016 @ 01:09
Alexei Bugaychuk, waterpolo, meldonium.
Szuradonderdag 31 maart 2016 @ 08:50
Dat dit uitgerekend van een NOS'er moet komen. Maar inderdaad:

@hendriksmj
Hoe groot kan het verschil zijn: de Twitter-reacties uit de schaatswereld toen Kulizjnikov werd betrapt en nu met Thom van Beek.
supernigerdonderdag 31 maart 2016 @ 08:53
Heeft Thijs Sunfield hierover al een column geschreven?
roos85donderdag 31 maart 2016 @ 09:22
quote:
1s.gif Op donderdag 31 maart 2016 08:50 schreef Szura het volgende:
Dat dit uitgerekend van een NOS'er moet komen. Maar inderdaad:

@hendriksmj
Hoe groot kan het verschil zijn: de Twitter-reacties uit de schaatswereld toen Kulizjnikov werd betrapt en nu met Thom van Beek.
Zal wel te maken hebben met het niveauverschil tussen Kulizjnikov en Van Beek, plus dat het de tweede keer is dat Kulizjnikov betrapt is op het gebruik van doping.

Neemt niet weg dat er wel wat pittigere reacties op Van Beek hadden mogen komen.
DeeBeedonderdag 31 maart 2016 @ 11:17
Die 'excuses' van hem zijn sowieso lachwekkend. Net als het feit dat blijkbaar iedereen het al wist een paar dagen terug bij de bond en teams en hij ineens om 'medische redenen' niet bij Lotto ging rijden meer. Die kunnen nu heel mooi ontkennen ooit een betrapte dopeur in dienst gehad te hebben, is dat even mooi meegenomen...

En het is ultieme hypocrisie, als het Rusjes zijn dan is iedereen 'oh zo boos', maar nu is het lekker stil. :')
TargaFloriodonderdag 31 maart 2016 @ 11:26
quote:
10s.gif Op woensdag 30 maart 2016 20:30 schreef OProg het volgende:
In die verklaring van eerder deze week.

[..]

:') :')
_O-
TargaFloriodonderdag 31 maart 2016 @ 11:27
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 00:14 schreef Evertjan het volgende:
Waarom altijd van die C-sporters die hier in Nederland betrapt worden. Waarom nooit een echte topper die we aan de schandpaal kunnen nagelen. Zou de NOC*NSF hun toppers de hand boven hun hoofd houden. Zie bijv de silent bans van Vos en Kramer
Zijn gewoon ATP praktijken.
franklopdonderdag 31 maart 2016 @ 11:28
quote:
10s.gif Op donderdag 31 maart 2016 11:27 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Zijn gewoon ATP praktijken.
Is Söderling inmiddels al klaar met zijn silent ban? :D
supernigerdonderdag 31 maart 2016 @ 12:10
quote:
1s.gif Op donderdag 31 maart 2016 08:50 schreef Szura het volgende:
Dat dit uitgerekend van een NOS'er moet komen. Maar inderdaad:

@hendriksmj
Hoe groot kan het verschil zijn: de Twitter-reacties uit de schaatswereld toen Kulizjnikov werd betrapt en nu met Thom van Beek.
Thom van Beek is een nobuddy.

Kulizjnikov is een wereldkampioen.
franklopdonderdag 31 maart 2016 @ 12:37
Russen, baanwielrennen, Meldonium.
quote:
The Russian Cycling Federation has confirmed two further positive tests for banned substance meldonium, with track cyclists Anastasia Chulkova and Pavel Yakushevsky both failing anti-doping controls.

Chulkova, a former world champion in the points race, and Yakushevsky, both tested positive for what the federation described as “leftover traces” from use of the drug in September 2015, the last time the federation claims the athletes took it.

Meldonium was placed on the World Anti-Doping Agency list on January 1 of 2016, meaning it was lawful to use before then despite its performance enhancing properties.

Read more at http://www.cyclingweekly.(...)#Gj3Zr1R80S6A7opQ.99
roos85donderdag 31 maart 2016 @ 12:39
Het houdt niet op, niet vanzelf..
THEFXRdonderdag 31 maart 2016 @ 13:02
Meldonium overheerst zo, ik zeg een apart topic voor deze drug.
THEFXRdonderdag 31 maart 2016 @ 14:58
een paar uit de Federation Cup, allemaal gelijk 4 jaar schorsing
THEFXRdonderdag 31 maart 2016 @ 15:26
Dit is wel een goed twitter account om te volgen
https://twitter.com/Dopingnytt

p.s. ook voor de NOS, ja
heywoodudonderdag 31 maart 2016 @ 15:28
quote:
10s.gif Op donderdag 31 maart 2016 12:37 schreef franklop het volgende:
Russen, baanwielrennen, Meldonium.

[..]

Die waren al van vorig weekend dacht ik :P
franklopdonderdag 31 maart 2016 @ 15:34
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 15:28 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Die waren al van vorig weekend dacht ik :P
O naja kwam vandaag op Twitter voorbij :)
Knipoogjedonderdag 31 maart 2016 @ 20:24
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 20:26 schreef THEFXR het volgende:

wat een gast, zelfs de B-staal positief, dan heb je geen zaak dus hij mag zich de kosten besparen.
Het is een geheim complot :o
De Russen zitten er achter als wraak en in een poging de NL schaatsers in discrediet te brengen. Eerst proberen ze het door de stalen van een kleinere schaatser te vervalsen. Als dit lukt en niet uitkomt gaan ze voor een grote vis. Let op, bij succes wordt volgend schaatsseizoen Kramer of Sjenkie 'betrapt' op EPO...
conspiracies ftw :D
Rabieluhdonderdag 31 maart 2016 @ 20:27
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 20:24 schreef Knipoogje het volgende:

[..]

Het is een geheim complot :o
De Russen zitten er achter als wraak en in een poging de NL schaatsers in discrediet te brengen. Eerst proberen ze het door de stalen van een kleinere schaatser te vervalsen. Als dit lukt en niet uitkomt gaan ze voor een grote vis. Let op, bij succes wordt volgend schaatsseizoen Kramer of Sjenkie 'betrapt' op EPO...
conspiracies ftw :D
Tja hoe betrouwbaar zijn die controleurs die de plasjes collecteren?
THEFXRdonderdag 31 maart 2016 @ 22:24
quote:
12s.gif Op donderdag 31 maart 2016 20:27 schreef Rabieluh het volgende:

[..]

Tja hoe betrouwbaar zijn die controleurs die de plasjes collecteren?
bedoel je de collectors of de laborant?
THEFXRdonderdag 31 maart 2016 @ 22:38
quote:
Dopingnytt ‏@Dopingnytt 28 min.28 minuten geleden

9 out of 20 doping tests positive at the Norwegian Bodybuilding and Fitness Champs 2015
gelijk verbieden deze sport, bijna 50% zit aan de dope.
Rabieluhdonderdag 31 maart 2016 @ 22:50
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 22:24 schreef THEFXR het volgende:

[..]

bedoel je de collectors of de laborant?
Collectors, ik weet totaal de procedure ook niet hoor, je hebt natuurlijk die hokken na een wedstrijd waar sporters zich meteen moeten melden maar je hebt ook die verrassingsbezoeken.

Ik weet niet hoe waterdicht zo'n procedure dan is, is die collector alleen? Met z'n 2en? Is de sample makkelijk te besmetten?

Beetje gespeculeer zonder enige kennis van zaken hoor, misschien moet ik me eerst even inlezen :+.

*edit: http://www.usada.org/testing/sample-collection-process/urine/ netjes uitgelegd allemaal hier.
Frozen-assassindonderdag 31 maart 2016 @ 22:59
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 22:50 schreef Rabieluh het volgende:

[..]

Collectors, ik weet totaal de procedure ook niet hoor, je hebt natuurlijk die hokken na een wedstrijd waar sporters zich meteen moeten melden maar je hebt ook die verrassingsbezoeken.

Ik weet niet hoe waterdicht zo'n procedure dan is, is die collector alleen? Met z'n 2en? Is de sample makkelijk te besmetten?

Beetje gespeculeer zonder enige kennis van zaken hoor, misschien moet ik me eerst even inlezen :+.

*edit: http://www.usada.org/testing/sample-collection-process/urine/ netjes uitgelegd allemaal hier.
Dat proces is behoorlijk streng hoor, zeker minimaal paar waarnemers erbij. Je mag je eigen begeleider meenemen. Daar zal er niet gesjoemeld worden. Je moet zelf je box verzegelen enz
Rabieluhdonderdag 31 maart 2016 @ 23:00
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 22:59 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Dat proces is behoorlijk streng hoor, zeker minimaal paar waarnemers erbij. Je mag je eigen begeleider meenemen. Daar zal er niet gesjoemeld worden. Je moet zelf je box verzegelen enz
Ziet er inderdaad solide uit.
heywoodudonderdag 31 maart 2016 @ 23:01
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 22:59 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Dat proces is behoorlijk streng hoor, zeker minimaal paar waarnemers erbij. Je mag je eigen begeleider meenemen. Daar zal er niet gesjoemeld worden. Je moet zelf je box verzegelen enz
Een van die Jamaicaanse sprinters (Campbell-Brown dacht ik) had toen een heel gedoe met dat haar potje pis omgestoten was of dat het dekseltje er niet goed op zat ofzo, en werd vrijgesproken. (als ik het me goed herinner)
Frozen-assassindonderdag 31 maart 2016 @ 23:02
quote:
10s.gif Op donderdag 31 maart 2016 23:01 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Een van die Jamaicaanse sprinters (Campbell-Brown dacht ik) had toen een heel gedoe met dat haar potje pis omgestoten was of dat het dekseltje er niet goed op zat ofzo, en werd vrijgesproken. (als ik het me goed herinner)
Ah ja dat is wel een zuur moment. Als het door haar zelf gedaan is zal ze wel opnieuw moeten pissen. Maar als het door een ander is.. Lastig
DeeBeevrijdag 1 april 2016 @ 11:19
Weer een paar prachtige stukjes cabaret:

http://nos.nl/artikel/209(...)k-na-epo-nieuws.html

'Zo'n kleine sport...dan verwacht je dit niet...' :?

'Tranen in mijn ogen...wat moet ik hiermee...' :'(

'Ik ken EPO alleen van de boeken van wielrenners...' _O-

'Het is maar marathonschaatsen...een paar rondjes rond de ijsbaan...oer-Hollands...' :D

'Lichaamseigen EPO...' _O_
Rellende_Rotscholiervrijdag 1 april 2016 @ 11:25
Ik heb met stij-gen-de verbazing zitten kijken. Die zijn niet goed joh.
Ericrvrijdag 1 april 2016 @ 11:35
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 22:38 schreef THEFXR het volgende:

[..]

gelijk verbieden deze sport, bijna 50% zit aan de dope.
Dat is nog een laag percentage als het gaat om bodybuilding wedstrijden. Zelfs in de zogenaamde natural wedstrijden zit de hoofdmoot gewoon aan allerlei hormonale middelen. Je komt ook niet ver als natural, onmogelijk om prof te worden en zelfs op landelijk niveau zal je nooit een podium halen zonder aan de AAS te gaan.
Slobeendvrijdag 1 april 2016 @ 12:03
mrconde twitterde op vrijdag 01-04-2016 om 11:58:21 1/4/16 - After one year of testing at the Ghent University, Belgium, WADA now has a method for detecting TB-500 in human urine and plasma. reageer retweet
Joost-mag-het-wetenvrijdag 1 april 2016 @ 12:28
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 22:38 schreef THEFXR het volgende:

[..]

gelijk verbieden deze sport, bijna 50% zit aan de dope.
Tom Waes (Belgische tv presentator) nam ooit voor een programma en de grap deel aan t Belgisch kampioenschap. Hij eindigde laatste uiteraard, maar schoof na de dopingcontrole op tot op het podium :D
zorro28vrijdag 1 april 2016 @ 13:25
quote:
10s.gif Op vrijdag 1 april 2016 11:19 schreef DeeBee het volgende:
Weer een paar prachtige stukjes cabaret:

http://nos.nl/artikel/209(...)k-na-epo-nieuws.html

'Zo'n kleine sport...dan verwacht je dit niet...' :?

'Tranen in mijn ogen...wat moet ik hiermee...' :'(

'Ik ken EPO alleen van de boeken van wielrenners...' _O-

'Het is maar marathonschaatsen...een paar rondjes rond de ijsbaan...oer-Hollands...' :D

'Lichaamseigen EPO...' _O_
_O- :')
THEFXRvrijdag 1 april 2016 @ 13:27
quote:
10s.gif Op vrijdag 1 april 2016 11:19 schreef DeeBee het volgende:
Weer een paar prachtige stukjes cabaret:

http://nos.nl/artikel/209(...)k-na-epo-nieuws.html

'Zo'n kleine sport...dan verwacht je dit niet...' :?

'Tranen in mijn ogen...wat moet ik hiermee...' :'(

'Ik ken EPO alleen van de boeken van wielrenners...' _O-

'Het is maar marathonschaatsen...een paar rondjes rond de ijsbaan...oer-Hollands...' :D

'Lichaamseigen EPO...' _O_
quote:
Het enige wat wij kunnen doen, is transparant zijn. Iedereen mag ons bellen, ze mogen bij ons thuis komen."
ik wil wel langskomen, wat gaan we dan doen? >:)
THEFXRvrijdag 1 april 2016 @ 13:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 12:03 schreef Slobeend het volgende:
mrconde twitterde op vrijdag 01-04-2016 om 11:58:21 1/4/16 - After one year of testing at the Ghent University, Belgium, WADA now has a method for detecting TB-500 in human urine and plasma. reageer retweet
HO, het is wel 1 april, he
Bonobo11vrijdag 1 april 2016 @ 14:07
quote:
10s.gif Op vrijdag 1 april 2016 11:19 schreef DeeBee het volgende:
Weer een paar prachtige stukjes cabaret:

http://nos.nl/artikel/209(...)k-na-epo-nieuws.html

'Zo'n kleine sport...dan verwacht je dit niet...' :?

'Tranen in mijn ogen...wat moet ik hiermee...' :'(

'Ik ken EPO alleen van de boeken van wielrenners...' _O-

'Het is maar marathonschaatsen...een paar rondjes rond de ijsbaan...oer-Hollands...' :D

'Lichaamseigen EPO...' _O_
’’Ik ken Thom van Beek als een eerlijke en sportieve gozer. Zo eerlijk dat hij niet eens vals durft te spelen met kaarten. Tjonge, ik denk dat ik hier een nachtje slecht van slaap.’’

http://www.schaatsen.nl/n(...)-om-nieuws-van-beek/
THEFXRvrijdag 1 april 2016 @ 23:40
Hilary Evans ‏@OlympicStatman 2 min.2 minuten geleden

Slovakian European Games wrestling medallist István Lévai - meldonium positive
heywooduzaterdag 2 april 2016 @ 00:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 april 2016 23:40 schreef THEFXR het volgende:
Hilary Evans ‏@OlympicStatman 2 min.2 minuten geleden

Slovakian European Games wrestling medallist István Lévai - meldonium positive
Andrei Rybakov/Rybakou ook, dubbel wereldkampioen en houder van twee WR's :P (gewichtheffen)
komradzaterdag 2 april 2016 @ 00:05
waar staat de teller inmiddels op? 200+?
OProgzaterdag 2 april 2016 @ 04:39
quote:
10s.gif Op vrijdag 1 april 2016 14:07 schreef Bonobo11 het volgende:

[..]

’’Ik ken Thom van Beek als een eerlijke en sportieve gozer. Zo eerlijk dat hij niet eens vals durft te spelen met kaarten. Tjonge, ik denk dat ik hier een nachtje slecht van slaap.’’

http://www.schaatsen.nl/n(...)-om-nieuws-van-beek/
Hier moet ik het hardst om lachen.

quote:
"Dit verwacht je niet in het marathonschaatsen. Volgens mij is epo al twintig jaar verboden. Ik heb alle boeken gelezen van de wielrenners, daar ken ik het woord epo van."
:') :')

quote:
Aan de andere kant is het echter nog steeds minimaal. Bij mij is bijvoorbeeld nog nooit bloed afgenomen, en dat is verbazingwekkend. Een bloedpaspoort kennen we ook helemaal niet.
Genoeg ruimte om lekker je gang te gaan dus. :')
Joost-mag-het-wetenzaterdag 2 april 2016 @ 05:10
quote:
15s.gif Op zaterdag 2 april 2016 04:39 schreef OProg het volgende:

[..]

Hier moet ik het hardst om lachen.

[..]

:') :')

[..]

Genoeg ruimte om lekker je gang te gaan dus. :')
quote:
’’Het is te vroeg om te oordelen. We moeten het vervolgonderzoek afwachten.’’

"Vond ik toen raar. Vier man testen, drie man uit één ploeg"

"We moeten even zien hoe dat verder gaat.’’

’’Als hij dit echt heeft gedaan, vind ik het onvoorstelbaar."

"maar hij is ook gewoon een goede schaatser"

"Hij is zo enorm sterk, hij heeft dit helemaal niet nodig"
Het lijkt wel een verzameling quotes uit een willekeurig wielerartikel van de jaren '90 of '00
THEFXRzaterdag 2 april 2016 @ 12:54
Maria Sharapova was caught as part of the biggest drug sweep in tennis history

quote:
Every player who played singles in Melbourne was given a blood test
Maria Sharapova was caught following tennis' biggest anti-doping plan
Over 450 blood tests were carried out, and additional random examinations
Sharapova's case is expected to be heard towards the end of this month

Maria Sharapova was caught at the Australian Open following the biggest anti-doping operation ever mounted in tennis.

Every player, male or female, who played any form of singles in Melbourne was given a blood test as part of the unprecedented sweep, primarily designed to expand the sport’s biological passport programme.

With the two qualifying draws taken into account it means that well over 450 blood tests were carried out, and additional random examinations during the event occurred as well.

Among these were dozens of urine tests, the collection of which is much cheaper and simpler than blood. It emerges that it was one of these which entrapped Sharapova.

The work was carried out by Stockholm-based testing company IDTM. The International Tennis Federation did not wish to comment on the figure but a spokesman confirmed to Sportsmail that the information relating to the mass testing in Australia is correct.

The likes of Roger Federer and Andy Murray, who in the past fortnight have reiterated their calls for more testing to be done, are likely to be somewhat reassured by the widening of the biological passport scheme, first introduced by tennis in 2013.

Meldonium was said by last month by Dick Pound, former President of WADA, to be a fairly common currency in tennis as well as other sports. As of Friday the number of positive tests for the substance in 2016 across the sporting world was up to 140, according to WADA.

It could be that other tennis players apart from Sharapova will be found to have taken a drug which is widespread in Eastern Europe.

The Russian took the unusual step early last month of making a formal public admission after being notified. However, the protocol followed by tennis allows for anonymity until a ruling by an independent tribunal has been made, so it is possible that more like her are out there.

Last year the tennis anti-doping programme carried out 2,431 urine examinations on players, and that number does not include tests undertaken by other organisations involved in the fight against illegal performance enhancers.

While the Indian Wells and current Miami Open tournaments have been carrying on Sharapova has been posting images on her social media pages of what she has been up to.

Last weekend she posed, smiling, in front of a private jet whisking her and friends off to Mexico for a beach holiday. In the past week there have also been pictures of her practising on a tennis court and working out in the gym.

The message she seems to want to convey is that she is in good spirits and has definitely not given up on coming back to the sport.

http://www.dailymail.co.u(...)-tennis-history.html

maria-sharapova-sports-celebrities-beach-sexy-bikini-woman-sea-1920x1200.jpg

maria-sharapova-height-302986732.jpg

[ Bericht 2% gewijzigd door THEFXR op 02-04-2016 13:02:26 ]
fathankzaterdag 2 april 2016 @ 13:09
quote:
0s.gif Op donderdag 31 maart 2016 22:38 schreef THEFXR het volgende:

[..]

gelijk verbieden deze sport, bijna 50% zit aan de dope.
In je poseerslip met zelfbruiner op een podium gaan staan stijf van de hgh is geen sport :")
zorro28zaterdag 2 april 2016 @ 15:45
Overigens zegt Jillert Anema in de DVHN dat hij van iemand binnen de KNSB heeft gehoord dat er nog iemand betrapt zou zijn :9
Steven184zaterdag 2 april 2016 @ 16:10
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 april 2016 15:45 schreef zorro28 het volgende:
Overigens zegt Jillert Anema in de DVHN dat hij van iemand binnen de KNSB heeft gehoord dat er nog iemand betrapt zou zijn :9
Waarschijnlijk nog een nobody.
Wombcatzaterdag 2 april 2016 @ 16:12
Het zou wel tof zijn als het wel een topper is.
DeeBeezaterdag 2 april 2016 @ 17:02
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 april 2016 15:45 schreef zorro28 het volgende:
Overigens zegt Jillert Anema in de DVHN dat hij van iemand binnen de KNSB heeft gehoord dat er nog iemand betrapt zou zijn :9
Wederom vrij grappig dat er blijkbaar mensen betrapt worden en eerst even alle teams en belanghebbende worden ingelicht, er de nodige damage control gedaan kan worden en het daarna bekend wordt gemaakt ofzo...

Inb4 de volgende schaatser die om medische redenen volgend jaar niet kan rijden. _O-
0ne_of_the_fewzaterdag 2 april 2016 @ 17:12
Wie zijn er dit jaar verrassend jong gestopt?
fathankzaterdag 2 april 2016 @ 17:19
John heitinga
zorro28zaterdag 2 april 2016 @ 17:22
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 april 2016 17:02 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Wederom vrij grappig dat er blijkbaar mensen betrapt worden en eerst even alle teams en belanghebbende worden ingelicht, er de nodige damage control gedaan kan worden en het daarna bekend wordt gemaakt ofzo...

Inb4 de volgende schaatser die om medische redenen volgend jaar niet kan rijden. _O-
Anema suggereert zelfs dat het zonder het Lotto-Jumbo contract waarschijnlijk helemaal niet bekend was geworden
showtimerzaterdag 2 april 2016 @ 18:31
hajoseppelt twitterde op zaterdag 02-04-2016 om 18:29:51 Tomorrow next doping story will come. Big doping scandal in UK. Football involved. In @thesundaytimes and @ARD_Presse @WDR @sportschau. reageer retweet
Rellende_Rotscholierzaterdag 2 april 2016 @ 18:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 18:31 schreef showtimer het volgende:
hajoseppelt twitterde op zaterdag 02-04-2016 om 18:29:51 Tomorrow next doping story will come. Big doping scandal in UK. Football involved. In @thesundaytimes and @ARD_Presse @WDR @sportschau. reageer retweet
Het broekje ligt inmiddels op de enkels.
TargaFloriozaterdag 2 april 2016 @ 18:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 18:31 schreef showtimer het volgende:
hajoseppelt twitterde op zaterdag 02-04-2016 om 18:29:51 Tomorrow next doping story will come. Big doping scandal in UK. Football involved. In @thesundaytimes and @ARD_Presse @WDR @sportschau. reageer retweet
:9~ :9~
roos85zaterdag 2 april 2016 @ 18:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 18:35 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Het broekje ligt inmiddels op de enkels.
Nat slipje hier!
Wombcatzaterdag 2 april 2016 @ 18:40
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 april 2016 18:39 schreef roos85 het volgende:

[..]

Nat slipje hier!
Hopelijk ligt 'ie niet op je enkels, want dan glij je misschien nog uit.
DeeBeezaterdag 2 april 2016 @ 18:42
Wow, ook doping in een andere technische sport. :{
Rellende_Rotscholierzaterdag 2 april 2016 @ 18:43
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 april 2016 18:39 schreef roos85 het volgende:

[..]

Nat slipje hier!
Geil.
Rellende_Rotscholierzaterdag 2 april 2016 @ 18:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 18:42 schreef DeeBee het volgende:
Wow, ook doping in een andere technische sport. :{
Ronald Waterreus snapt hier helemaal niets van.
0ne_of_the_fewzaterdag 2 april 2016 @ 18:53
Sinds Juve in '95 zijn voetballers er fysiek nog veel sterker geworden en geven 90 minuten gas.

Nadal is er jaloers op.
THEFXRzaterdag 2 april 2016 @ 18:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 18:31 schreef showtimer het volgende:
hajoseppelt twitterde op zaterdag 02-04-2016 om 18:29:51 Tomorrow next doping story will come. Big doping scandal in UK. Football involved. In @thesundaytimes and @ARD_Presse @WDR @sportschau. reageer retweet
tumblr_ldsjz0PFKc1qbozzn.gif
wimderonzaterdag 2 april 2016 @ 18:56
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 18:53 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Sinds Juve in '95 zijn voetballers er fysiek nog veel sterker geworden en geven 90 minuten gas.

Nadal is er jaloers op.
Valencia rond de eeuwwisseling en het Atletico van nu vinden dit geen leuke opmerking.
THEFXRzaterdag 2 april 2016 @ 18:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 18:44 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ronald Waterreus snapt hier helemaal niets van.
en wat zegt sunfield???
DeeBeezaterdag 2 april 2016 @ 18:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 18:44 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ronald Waterreus snapt hier helemaal niets van.
535e2ea1d051e-fggfgfg.gif
THEFXRzaterdag 2 april 2016 @ 19:10
DavidCollinsST twitterde op zaterdag 02-04-2016 om 18:15:30 investigation reveals 150 sportsmen have been prescribed performance enhancing drugs (front page) #dopingscandal @Arbuthnott @JCalvertST reageer retweet
OProgzaterdag 2 april 2016 @ 19:15
Ik hoop dat er nu echt iets komt, geen clubs van vijfde niveau of zoiets.
showtimerzaterdag 2 april 2016 @ 19:16
quote:
6s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:15 schreef OProg het volgende:
Ik hoop dat er nu echt iets komt, geen clubs van vijfde niveau of zoiets.
JCalvertST twitterde op zaterdag 02-04-2016 om 18:15:31 The #dopingscandal has widened to include Premier League footballers. Read more in @thesundaytimes @Arbuthnott @DavidCollinsST reageer retweet
Mani89zaterdag 2 april 2016 @ 19:17
Ik durf nog niet blij te worden.
Mani89zaterdag 2 april 2016 @ 19:17
Als Mo Farah niet voor mijn dood tegen de lamp loopt, maak ik er een eind aan.
PippenScottiezaterdag 2 april 2016 @ 19:21
Hajo Seppelt is mijn held. :)
opgebaardezaterdag 2 april 2016 @ 19:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:17 schreef Mani89 het volgende:
Als Mo Farah niet voor mijn dood tegen de lamp loopt, maak ik er een eind aan.
je gaat Mo Farah verraden of is vandaag je laatste dag? :'(
Spieszaterdag 2 april 2016 @ 19:28
Britten die gepakt worden, genot :9~
TheArtzaterdag 2 april 2016 @ 19:28
:9~ :9~ :9~
PippenScottiezaterdag 2 april 2016 @ 19:30
Wish list, in no particular order:

Mo Farah
Bradley Wiggins
Paula Radcliffe
Chris Froome
Jessica Ennis
0ne_of_the_fewzaterdag 2 april 2016 @ 19:33
Wenger roept dit toch al jaren?
Ereinionzaterdag 2 april 2016 @ 19:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:17 schreef Mani89 het volgende:
Ik durf nog niet blij te worden.
Ik ook niet. Dit klinkt te mooi om waar te zijn, beter om de verwachtingen wat te temperen.
Rabieluhzaterdag 2 april 2016 @ 19:44
Voetballers ja? Dit gaat geweldig worden :9~
TheArtzaterdag 2 april 2016 @ 19:44
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:33 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Wenger roept dit toch al jaren?
Klopt en hopelijk gaat er nou eindelijk eens wat gebeuren. Die Engelse kutpers had hier al veel eerder mee kunnen beginnen.
PippenScottiezaterdag 2 april 2016 @ 19:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:42 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Ik ook niet. Dit klinkt te mooi om waar te zijn, beter om de verwachtingen wat te temperen.
Hajo Seppelt stelt nooit teleur!
Rabieluhzaterdag 2 april 2016 @ 19:46
Morgen als ik wakker word wil ik 3 topics erbij zien door alle commotie.
Koffieplanterzaterdag 2 april 2016 @ 19:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:17 schreef Mani89 het volgende:
Als Mo Farah niet voor mijn dood tegen de lamp loopt, maak ik er een eind aan.
Soms ben je best grappig. Ga zo door!
Wombcatzaterdag 2 april 2016 @ 19:50
Bij Fuentes ging het ook om niet alleen maar wielrenners, maar die andere sporters zijn nooit bekend geworden.

Hoewel ik ook allang blij ben als er een stel van die Sky-kopmannen worden gepakt.
zorro28zaterdag 2 april 2016 @ 19:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:50 schreef Wombcat het volgende:
Bij Fuentes ging het ook om niet alleen maar wielrenners, maar die andere sporters zijn nooit bekend geworden.

Hoewel ik ook allang blij ben als er een stel van die Sky-kopmannen worden gepakt.
Tja, wielrennen is nou eenmaal een makkelijk slachtoffer
Wombcatzaterdag 2 april 2016 @ 19:52
Bij Fuentes ging het ook om autocoureurs. Zou lachen zijn als Hamilton hierbij betrokken zijn. Is Rosberg opeens tweevoudig wereldkampioen :o
THEFXRzaterdag 2 april 2016 @ 19:53
150 sporters, dus het is echt groot
Wombcatzaterdag 2 april 2016 @ 19:54
Fuentes was toch 200?
En hoeveel waren daarvan ook alweer bekend geworden?
THEFXRzaterdag 2 april 2016 @ 19:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:54 schreef Wombcat het volgende:
Fuentes was toch 200?
En hoeveel waren daarvan ook alweer bekend geworden?
uk is geen spanje, he
PippenScottiezaterdag 2 april 2016 @ 19:58
Ik maak me alleen een beetje zorgen om "sporters hebben doping voorgeschreven gekregen".

Ik voel een heleboel "ja, maar ik heb het niet gebruikt"-jes aankomen.
Immerdebestebobzaterdag 2 april 2016 @ 20:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:17 schreef Mani89 het volgende:
Als Mo Farah niet voor mijn dood tegen de lamp loopt, maak ik er een eind aan.
Je bent al uitgestorven:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Maniche%C3%AFsme
Immerdebestebobzaterdag 2 april 2016 @ 20:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:30 schreef PippenScottie het volgende:
Wish list, in no particular order:

Mo Farah
Bradley Wiggins
Paula Radcliffe
Chris Froome
Jessica Ennis
Ik vind Wiggo nog wel sympathiek eigenlijk :D Ik hoop op de val van Mo _O_
Van_Poppelzaterdag 2 april 2016 @ 20:29
De dopingbom barst eindelijk. *O* Volgende week Kramer, Schippers en Farah aan de dopinggalg :Y
Immerdebestebobzaterdag 2 april 2016 @ 20:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 20:29 schreef Van_Poppel het volgende:
De dopingbom barst eindelijk. *O* Volgende week Kramer, Schippers en Farah aan de dopinggalg :Y
En Nederland alsnog naar EK voetbal _O_
THEFXRzaterdag 2 april 2016 @ 20:33
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:58 schreef PippenScottie het volgende:
Ik maak me alleen een beetje zorgen om "sporters hebben doping voorgeschreven gekregen".

Ik voel een heleboel "ja, maar ik heb het niet gebruikt"-jes aankomen.
TUE's scandal
wimderonzaterdag 2 april 2016 @ 22:09
Gymnast Nikolai Kuksenkov, who won the Russian all-around title on Friday, tests positive for meldonium
0ne_of_the_fewzaterdag 2 april 2016 @ 22:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 19:44 schreef TheArt het volgende:

[..]

Klopt en hopelijk gaat er nou eindelijk eens wat gebeuren. Die Engelse kutpers had hier al veel eerder mee kunnen beginnen.
Ja heb mij altijd verbaasd dat de woorden van Wenger aan dovemansoren gericht leken.
Zou mij niet verbazen als doping gebruik gelinkt is aan de corruptie binnen de fifa.
THEFXRzaterdag 2 april 2016 @ 22:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 22:09 schreef wimderon het volgende:
Gymnast Nikolai Kuksenkov, who won the Russian all-around title on Friday, tests positive for meldonium
als dat toch geen generaal pardon wordt.......
TheArtzaterdag 2 april 2016 @ 22:57
Voorpagina van The Times:

CfEM17DUEAEwIIS.jpg:large

Het gaat dus om één of andere dokter die zegt dat hij 150 sporters heeft helpen dopen, waaronder Premier League-spelers, cricketers, tennissers en 'British TDF cyclists'.
hhh38zaterdag 2 april 2016 @ 23:01
Tour de France cyclists _O_
Captain_Fabulouszaterdag 2 april 2016 @ 23:01
Ik lig al helemaal te soppen gewoon. Betekent dit dat Sky binnenkort opgeheven wordt?
Mani89zaterdag 2 april 2016 @ 23:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 22:57 schreef TheArt het volgende:
Voorpagina van The Times:

[ afbeelding ]

Het gaat dus om één of andere dokter die zegt dat hij 150 sporters heeft helpen dopen, waaronder Premier League-spelers, cricketers, tennissers en 'British TDF cyclists'.
Hopelijk is er ook bewijs en niet alleen een claim van een of andere fantastische klaphark.
OProgzaterdag 2 april 2016 @ 23:11
Zou dit gaan betekenen dat de wielrenners weer de lul zijn en de voetballers en tennissers vrolijk doen alsof de neus bloed?
TheArtzaterdag 2 april 2016 @ 23:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 23:11 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Hopelijk is er ook bewijs en niet alleen een claim van een of andere fantastische klaphark.
hajoseppelt twitterde op zaterdag 02-04-2016 om 18:47:23 Doping UK. Many sports in focus. Big storys sunday in print @sundaytimes - in tv @ARD_Presse @sportschau 18.00 and @WDR 22.15 Sport Inside. reageer retweet
Seppelt heeft het dus ook over dat het morgenavond op ARD komt. Ben benieuwd of dat meer is dan dit voorlopig.
TheArtzaterdag 2 april 2016 @ 23:15
quote:
9s.gif Op zaterdag 2 april 2016 23:11 schreef OProg het volgende:
Zou dit gaan betekenen dat de wielrenners weer de lul zijn en de voetballers en tennissers vrolijk doen alsof de neus bloed?
Zoals altijd zal dat wel het geval zijn ja.
wimderonzaterdag 2 april 2016 @ 23:20
ZenGrifter twitterde op vrijdag 20-05-2011 om 09:40:24 Is a gluten-free diet behind Djokovic's smash success? http://ind.pn/mJM9vF reageer retweet
Overigens verwacht ik geen grote namen bij de wielrenners, anders had er wel 'stars' of 'champions' gestaan denk ik.
THEFXRzaterdag 2 april 2016 @ 23:29
Andy Murray?
THEFXRzaterdag 2 april 2016 @ 23:35
Hier meer over die dokter:

http://www.dailymail.co.u(...)terminal-cancer.html
TheArtzaterdag 2 april 2016 @ 23:51
StanCollymore twitterde op zaterdag 02-04-2016 om 23:40:18 BREAKING .The doctor in the Sunday Times story claims to have treated Leicester, Chelsea and Arsenal players. reageer retweet
Slobeendzaterdag 2 april 2016 @ 23:53
Genot. Maar wel namen graag.
THEFXRzaterdag 2 april 2016 @ 23:54
Australische TUE's


CfEJHMUWEAAVEF0.jpg

CfEJHMlXEAA8ZQX.jpg

CfEJGsYW4AAnwDg.jpg

CfEJHFSW8AA9S_S.jpg
zorro28zaterdag 2 april 2016 @ 23:58
Wel extreem veel in Australian football
THEFXRzaterdag 2 april 2016 @ 23:59
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 april 2016 23:58 schreef zorro28 het volgende:
Wel extreem veel in Australian football
zwemmen, het meest
Rellende_Rotscholierzondag 3 april 2016 @ 00:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 23:51 schreef TheArt het volgende:
StanCollymore twitterde op zaterdag 02-04-2016 om 23:40:18 BREAKING .The doctor in the Sunday Times story claims to have treated Leicester, Chelsea and Arsenal players. reageer retweet
Vooral bij Leicester zou het een hoop verklaren. Hoe daar ineens voetballers totaal getransformeerd zijn. _O- Die hebben een stuk of vijf Froome's in de ploeg.
Mani89zondag 3 april 2016 @ 00:06
quote:
Nou dat is dan wel een credible source. :')
wimderonzondag 3 april 2016 @ 00:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 april 2016 23:53 schreef Slobeend het volgende:
Genot. Maar wel namen graag.
sportingintel twitterde op zondag 03-04-2016 om 00:02:57 From Sunday Times: "Despite Bonar’s claims, The Sunday Times has no independent evidence Bonar treated the players." Errrrrm. reageer retweet
CfEd5noXIAAwkuy.jpg:large
Mani89zondag 3 april 2016 @ 00:14
Geen namen. :z

Het is dus blijkbaar met een verborgen camera opgenomen.
zorro28zondag 3 april 2016 @ 00:14
quote:
0s.gif Op zondag 3 april 2016 00:12 schreef wimderon het volgende:

[..]

sportingintel twitterde op zondag 03-04-2016 om 00:02:57 From Sunday Times: "Despite Bonar’s claims, The Sunday Times has no independent evidence Bonar treated the players." Errrrrm. reageer retweet
[ afbeelding ]
Nou ja, je kan ook niet zomaar iemand noemen als zelfrespecterende journalist :+ Maar kans is groot dat het een gevalletje doofpot wordt
Rabieluhzondag 3 april 2016 @ 00:15
quote:
0s.gif Op zondag 3 april 2016 00:14 schreef zorro28 het volgende:

[..]

Nou ja, je kan ook niet zomaar iemand noemen als zelfrespecterende journalist :+ Maar kans is groot dat het een gevalletje doofpot wordt
Het is nu al een domper :(.
THEFXRzondag 3 april 2016 @ 00:19
quote:
0s.gif Op zondag 3 april 2016 00:15 schreef Rabieluh het volgende:

[..]

Het is nu al een domper :(.
even afwachten wat Seppelt heeft.
Frozen-assassinzondag 3 april 2016 @ 00:19
Zonder namen

FLOPSHOW
Immerdebestebobzondag 3 april 2016 @ 00:23
quote:
0s.gif Op zondag 3 april 2016 00:19 schreef Frozen-assassin het volgende:
Zonder namen

FLOPSHOW
Wel met Arsenal, Chelsea en Leicester _O_