abonnement Unibet Coolblue
pi_160167915
Een topic waar we verder kunnen kletsen over het opvoeden van 1-jarigen.. voor zover opvoeden mogelijk is :P


Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_160168572
Dot, het is vloeken in de kerk hier natuurlijk, maar hier houdt de ochtend-wakkertijd 1 op 1 verband met hoe goed hij heeft gegeten de vorige dag. Met name het avondeten, daarmee kan hij de lunch nog wel eens inhalen. Als hij lekker heeft zitten smullen en goed veel kwark toe, dan hoor ik hem pas tussen 7.30-8. Slechte eet-dagen, ergens tussen 6 en 7.. met uitschieters die beginnen met een 5 bij aanhoudende ziekte bijv. Niet wat je wil horen na de bord-leeg discussie, maar dat is wat hier het meest invloed heeft!
pi_160169071
Ik vind het lastig om te bepalen of dat door wel/niet goed eten komt. Mijn gevoel zegt inderdaad ook dat wanneer Beertje Boaz 's avonds goed gegeten heeft, hij in het weekend ook uitslaapt (ik ga jullie niet jaloers maken met de tijden waarop we soms ontwaken). Maar eet ie slecht, dan is ie ook om 7 uur wakker (en dat is vroeg voor ons doen).
  woensdag 24 februari 2016 @ 10:00:46 #4
149959 SQ
snelle trees
pi_160169392
ik ben verder niet bijgelezen maar wilde even toevoegen dat ik een zeer variabele eter heb (de ene dag drie happen en de andere dag drie borden) en dat heeft echt totaal geen enkele invloed op haar slaappatroon ;)
disclaimer
pi_160169408
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2016 10:00 schreef Stormqueen het volgende:
ik ben verder niet bijgelezen maar wilde even toevoegen dat ik een zeer variabele eter heb (de ene dag drie happen en de andere dag drie borden) en dat heeft echt totaal geen enkele invloed op haar slaappatroon ;)
Hier ook niet :') Sterker nog: ze komt eerder voor een nachtfles als ze goed gegeten heeft, als dat ze minder goed gegeten heeft...

Kleine kindjes, ik snap er geen fluit van :D
pi_160169470
Oh, en ik vind het zo spannend voor Razz!! De laatste loodjes, hoe spannend is dat! Heb je nog wel een beetje kunnen genieten deze zwangerschap?
pi_160169811
Ja, die kindjes zijn er ook, maar dot vroeg wat hielp bij anderen geloof ik? :?
  woensdag 24 februari 2016 @ 10:37:10 #8
149959 SQ
snelle trees
pi_160169846
Klopt, sorry.
disclaimer
pi_160170060
quote:
1s.gif Op woensdag 24 februari 2016 10:35 schreef Crumpette het volgende:
Ja, die kindjes zijn er ook, maar dot vroeg wat hielp bij anderen geloof ik? :?
Lees het nu ook ja :)

Dot, helaas geen tips, hier een goede maar korte slaapster. Ik denk niet dat er tips zijn. Of het is een fase, of heeft weinig slaap nodig... Het komt hier ook geregeld voor dat ik al om 6 uur geluiden door de babyfoon hoor... Probeer het wel iets te rekken door haar wat boekjes in bed te geven waardoor ik toch weer een kwartiertje kan blijven liggen.

Wat trouwens frusti is: bij mij is ze steevast vroeg wakker en als papa de ochtend heeft, wordt het makkelijk 8 uur... Whyyyyyyy
pi_160171135
Ik vind 6 uur eigenlijk wel een prima dreumes tijd, maar half 6 vind ik echt te gortig :P En qua eten is er ook niet echt een peil op te trekken. Ik zorg sowieso dat hij altijd wel met een vol buikje naar bed gaat, dus als hij niks eet krijgt hij nog een yoghurtsmoothie of een bak fruit ofzo. En ook nog een fles melk. Maar laatst at hij drie pannenkoeken en dat vind ik toch een best avondeten voor zo'n muppet, maar het was alsnog 5 uur.
pi_160171203
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2016 11:41 schreef Dot. het volgende:
Ik vind 6 uur eigenlijk wel een prima dreumes tijd, maar half 6 vind ik echt te gortig :P En qua eten is er ook niet echt een peil op te trekken. Ik zorg sowieso dat hij altijd wel met een vol buikje naar bed gaat, dus als hij niks eet krijgt hij nog een yoghurtsmoothie of een bak fruit ofzo. En ook nog een fles melk. Maar laatst at hij drie pannenkoeken en dat vind ik toch een best avondeten voor zo'n muppet, maar het was alsnog 5 uur.
3!! Ja dat is flink! Dan zal jij er zo een hebben waarbij dat niks uitmaakt.. half 6 is ook echt te vroeg }:|.

Overigens krijgt W niks extra voor bedtijd als hij weinig heeft gegeten. Dan gaat ie gewoon naar bed en dan hoop ik maar dat mocht hij nog iets nodig hebben, zoals een fles, hij daar om vraagt voor iedereen al lang en breed ligt te snurken. Soms vraagt hij, meestal niet, maar dan is het de volgende ochtend dus wel vroeg en HANGRY :( :'( :')
  woensdag 24 februari 2016 @ 13:19:26 #12
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_160173835
Dot wij hadden ook zo'n vroege vogel. Kwart over vijf stipt... maar het wordt vanzelf later. Hier hielp helemaal niets. Nu hij 9 is slaapt hij tot ruim 7 uur ;) En... als eind maart de klok wordt verzet is het mss beter. Bij ons hielp dat iig een tijdje.

Hier is het ritme zoek. Als het dametje 's middags naar bed gaat is het 's avonds feest. Ik ga haar maar eerder wakker maken vanmiddag.
pi_160177121
Hier ook geen tips, onzes is nogal stabiel in eten, slapen etc..
Vannacht wel huilepieps, maar dat leek ons met de jackpot van 4 tegelijk doorkomende kiezen ook niet zo raar. 1x knuffels, molletje en extra toedekken om 3u en verder :Z

Straks 's zien hoe oppas het doet vanavond, wij eten uit ter ere van de promotie van de vriend van een van onze beste vriendinnen. Maar eerst even de promotie zelf fotograferen! -O-
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
  woensdag 24 februari 2016 @ 18:13:25 #14
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_160180908
Ik kom even pronken. Hij praat nog lang niet zoveel als de meesten hier, maar puzzelen doet hij als een baas :7 kan de hele puzzel maken met af en toe nog wat aanwijzingen van ons O+

Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_160181638
Lucas, masterpuzzelaar! Wat een toffe puzzel ook, zo groot! Wij hebben alleen maar van die kleintjes, a4 cirka.
pi_160182021
Knap Chanty! Heb ooit eens gehoord dat of de motoriek als eerste komt, óf de spraak. Nou, met zijn motoriek zit het alvast wel snor!
pi_160183788
Chanty, wat goed! Helemaal trots ook :D

Wat eten betreft hebben wij geen goed voorbeeld. L eet al weken heel erg slecht 's avonds. Lekker met de lepel erin roeren en alles met je handjes fijnknijpen is hartstikke leuk. Even proeven ook nog wel, maar eten zelf: nee :N
'Vroeger' at ze makkelijk 2 borden macaroni en kon ze echt smullen van een lekkere stamppot, maar dat zien we nu echt niet meer terug.
En daar zijn we in principe heel makkelijk in: als ze honger heeft eet ze heus wel. We willen het niet forceren of er echt een ding van maken, dus we laten haar gewoon.

Maar nu waren we laatst bij het cb en daar buigt haar gewicht dermate af dat we over een week of 10 extra terug moeten komen om haar opnieuw te wegen en in de gaten te houden :{ Haar lengte loopt wel heel mooi over de middellijn, dus de 'verhouding' is echt een beetje scheef.

We houden het maar op een fase, en het is nou eenmaal een actieve meid. De boterhammen en het fruit gaan er over het algemeen wel goed in. En ze zeggen vaak: 'als het verder gewoon een vrolijke meid is...' Maarja, ook dat vinden we de laatste tijd een beetje lastig.
L kan af en toe zo ontzettend over haar toeren zijn om helemaal niks, haar lontje lijkt héél kort. En misschien heeft dat wel allemaal met elkaar te maken?
Ze is vaak nog steeds een hele lieve, vrolijke meid hoor, maar we zien ineens (drift)buien die eerder heel zeldzaam waren nu dagelijks voorbij komen.
Zo sneu voor haar, maar ook zo lastig mee om te gaan, want op het moment dat ik haar wil troosten wil ze juist zelf helemaal niks en is ze echt compleet over haar toeren :X
(en dat is ook en beetje de reden dat ik zo weinig gepost heb de laatste tijd, maar dat probeer ik nu weer op te pakken)
  woensdag 24 februari 2016 @ 20:12:24 #18
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_160183961
Hoi peuter L.. Of in ieder geval het doet mij heel erg denken aan het gedrag van beginnende peuter V.

Eet ze misschien wel als je er een spelletje van maakt? Dingen op jouw bord leggen en zeggen dat ze die eeecht niet mag eten en dan de andere kant op kijken oid.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_160184158
Ohja, dingen van mama's en papa's bord afpakken is hartstikke leuk :D Maar in haar mond stoppen doet ze niet. Ze speelt er wel mee, maar totaal geen behoefte om het te eten.
's Avonds krijgt ze wel altijd nog wat yoghurt of een ander toetje, zodat er nog iets in die buik zit bij het slapen gaan.

Ze maakt er zelf geen probleem van eigenlijk. Ze zegt netjes 'klaaaaah' als ze er genoeg van heeft en dan gaat ze op de grond spelen. Dus wij zagen er ook niks vervelends in, totdat het opviel dat haar gewicht zo achterbleef. En inderdaad zakken al haar broeken van haar dunne kippenbillen af :+

Enne, peutergedrag? Tsja, daar hadden we niet eens over nagedacht... Dit gaat dus langer duren dan we dachten :')
  woensdag 24 februari 2016 @ 20:28:53 #20
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_160184526
Die driftbuien zijn herkenbaar dyre, het is de laatste tijd wat minder maar daarvoor was het meerdere keren per dag :') wel vervelend dat haar lijn zo afbuigt maar laat je niet gek maken door het cb! Zolang ze actief is en er Gezond uitziet... :)

En Lucas is idd motorisch wel sterk, zeker zijn fijne motoriek. Komt natuurlijk door het spelen met allerlei knopjes :+
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_160186555
Het klinkt allemaal als 'normaal' voor mij, Dyre. In de zin van: avondeten dat er niet in gaat (maar het andere eten over het algemeen wel), de driftbuien en de frustratie. Het wordt altijd erg als typisch 'peutergedrag' gezien, maar I heeft er nu ze peuter is eigenlijk minder last van dan toen ze dreumes was. Ze eet nu ineens wel weer goed haar avondeten, ze kan steeds beter op een andere manier duidelijk maken wat ze wil (omdat ze steeds beter praat), waardoor ook de woede uitbarstingen minder heftig en lang zijn.

Dat van het gewicht is wel even schrikken natuurlijk, maar ja, zo'n afbuiging kan ook zo weer herstellen, en als zij zelf gewoon heel goed aangeeft dat ze niet meer hoeft en verder over de dag door toch aardig wat binnenkrijgt, lijkt me het niet echt reden om het als een probleem te zien. Je kunt natuurlijk eens wat andere dingen uitproberen wat eten betreft, of haar wat vaker de dingen geven waarvan je zeker weet dat ze het wel lekker vindt (pannenkoeken bijvoorbeeld?). En eieren, gekookt, gebakken, dingen waar lekker wat calorieën in zitten.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_160188673
Ik weet niet of het praktisch kan, maar zou je misschien kunnen proberen om s middags warm te eten? Misschien is ze s avonds wel zo moe dat ze geen trek meer heeft?
pi_160190587
Ik zou me geen zorgen maken als jij denkt dat ze prima eet Dyre!
M'n peuter zit met z'n bmi op een zwaar ondergewicht. Maar als je ziet hoe die groeit en eet, dan maak ik me echt geen zorgen :')

Ik heb met Js morgen een afspraak bij de ha voor een vreemde harde "moedervlek?" en een check of hij alleen oostindisch doof is, of echt minder hoort...
Ik ben stiekem best zenuwachtig, stom he :@
pi_160195577
Lijkt me niet stom Loj, spannend hoor.. Toi toi toi!

Lucas had het gister fijn met de oppas! Eten, naar bed brengen en zelfs nog even troosten later op de avond ging super. En vandaag is hij vrijwel de hele dag met papa (en oma }:| :@ ) want ik ga voor een klus even opennaar naar 020 w/
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_160195999
Succes vandaag Loj.

Dyre, herkenbaar wb de peuter/dreumesdrift. Saar maakt ook een sport van alles doen wat niet mag... :')
Wb eten geen tips... mijn kind is een kliko :P

Vanmorgen was saar in bed een leeuw aan het nadoen... hoor je dr brullen en aan zichzelf vragen wat de beesten doen... zo kan ze de poes ook... heel hard Maaaauw.
S. 2014
J. 2016
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')