abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_159388276
registreer om deze reclame te verbergen
Welkom in het Peutertopic!!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki: http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

2014-06-16-lifetoddler1.jpg
pi_159395952
Dank voor de felicitaties! Mijn meiden zijn vandaag inderdaad 3 geworden.
Gister een superleuk feestje gevierd voor alledrie de kindjes. Druk maar heel gezellig. Flink verwend. Ik kom weer kastruimte te kort.

Verder zijn we nog een beetje zoekende naar een ritme met een kleuter in huis en mijn peuters hebben daar ook wel wat moeite mee.

They did it again:
99e76918-4d3f-4489-8501-241af7a68c57_zpstelnnzin.jpg

[ Bericht 37% gewijzigd door Kyara op 25-01-2016 22:43:32 ]
pi_159406868
Hier ook kastruimte te kort :D

Vandaag naar het consultatiebureau gegaan. Riley groeit nog keurig op haar lijn. Maar omdat ze op de -2,5 lijn zit wil de dokter even overleggen of ze naar een kinderarts moet
Gewicht was ze maar 1 kilo zwaarder dan vorig jaar. Maar nog wel in het groene gedeelte
Ogentest mogen we overdoen. Want ze had geen zin meer en haar ogen draaiden alle kanten op. Behalve naar de kaart met plaatjes
Verder ging gewoon alles goed. Ze maakt zich geen zorgen over haar.:X
Lengte is 88,5 en gewicht is 11,9
pi_159411257
registreer om deze reclame te verbergen
Als ze haar lijntje volgt en nog in het groen zit zie ik geen probleem eerlijk gezegt. Mijn meiden zijn iets minder dan 2,5 kg zwaarder en bijna 10 cm langer :D

Lekker eigenwijsje. O+ Hier zijn ze alleen thuis tegendraads, bij anderen zijn het engeltjes en doen ze braaf alles wat van ze gevraagd wordt :')
  dinsdag 26 januari 2016 @ 18:16:45 #5
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_159413688
Nog gefeliciteerd, Kyara! *O*

Toch grappig dat ze zo graag onder hun bed liggen :D Het bed ziet er nog wel zo comfortabel uit.

Thuis eigenwijs en buitenshuis een engeltje ken ik hier ook :Y

Stats lijken me prima, Omen. Ze volgt toch nog haar lijn? Ben benieuwd waarom ze haar zouden willen doorsturen, je kleine eigenwijsje :)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_159414287
Vraag me ook af wat het doel van doorsturen zou zijn omen. Wij hebben ook lang bij de ka gelopen met Eva, haar curve boog toen wel lange tijd steeds meer af en dat was volgens de kinderartsen niet eens echt reden tot zorg. En een kilo per jaar aankomen is niet zo heel gek toch? Eva is dat ook (ok, iets meer) in 1 jaar aangekomen, van 10,6 naar 11,8 in iets meer dan een jaar. Wel bijna 92 cm bij de laatste meting in oktober.
Zeker als alles gewoon goed gaat qua ontwikkeling en ze haar lijntje volgt zou ik, denk ik, niet zo graag naar het ziekenhuis gaan. Het is in mijn ervaring toch best een dingetje altijd, zo'n ziekenhuis.

Kyara, hier precies hetzelfde. Buitenshuis altijd horen hoe lief ze is en thuis soms behang tekort komen :D en die foto onder het bed, dat kan toch niet lekker liggen!
E.
pi_159414361
registreer om deze reclame te verbergen
Wij hebben in oktober bij Eva buisjes laten plaatsen en neusamandelen laten verwijderen, helaas niet het gehoopte resultaat. We hoopten dat het slechte slapen daaraan zou liggen maar ze slaapt nog steeds niet door -O-
Wel zijn haar oorontstekingen verleden tijd en ze snurkt ook veel minder, dat is wel super!
We twijfelen nu een beetje of we een verwijzing naar een orthopedagoog gaan regelen, eens kijken of we daar wat handvatten kunnen krijgen. Had er al even met Kyara over gepraat en denk dat het wel iets zou kunnen toevoegen.
En we gaan deze week bij 2 basisscholen kijken. Hoe kan dat nou? Een school bekijken voor Eva :o
E.
pi_159416344
O basisscholen bekijken .. praat me er niet van! Vanavond naar de eerste open avond geweest :X
Dit was een wat kleinere school, ben zelf een groot voorstander van kleinschaligheid. Half februari gaan we nog naar een jenaplan kijken. Manlief is daar niet zo van. Ik heb ondanks mijn onderwijsachtergrond nooit via stages/werk ervaren hoe het is op een jenaplan dus ik wil dat toch eens gezien hebben.

Spark wat klote zeg -O- .. had zo voor jullie gehoopt dat dit het wel zou doen voor jullie.

Iedere keer als ik Djenna ophaal bij de PSZ krijg ik te horen dat het zo'n lief, rustig meisje is :') ... En dan denk ik: :') :') :') .. je moest eens weten.
pi_159417853
Goed gevoel bij de school van vanavond twinkle? Ik ben zelf een beetje huiverig voor kleinschalig. Mijn nichtje zat op een erg kleine school van 4 combinatieklassen en daar was geen budget om extra spullen aan te schaffen voor kinderen die meer begeleiding nodig hadden. Daardoor haalde ze steeds onvoldoendes voor rekenen en kon ze verder moeilijk meekomen. Nu naar een grotere school (ik praat over dorpen trouwens, een grote school heeft hier 300 leerlingen) met meer budget en mogelijkheden en nu haalt ze negens voor rekenen en komt hartstikke goed mee!
Maar dat is natuurlijk wel beoordeling van 1 school. Hier in het dorp zijn alle scholen ongeveer gelijk qua leerlingen.
E.
pi_159418957
Hoe sta je daar zelf in, Omen? :)

Spark, de dingen die je noemt zijn niet gebonden aan een kleinschalige school hoor, dus ik zou ze zeker niet over een kam scheren. Ik vind een massale school niet tof, omdat mijn kind daar verdrinkt, en als er iets vervelends gebeurt in de thuissituatie is het ook wel fijn dat de lijntjes kort zijn, is mijn ervaring. Bovendien betalen wij tien keer meer schoolgeld op onze kleinschalige school dan de grote openbare, dus financiŰle middelen zijn er zeker :)
  dinsdag 26 januari 2016 @ 21:24:44 #11
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_159420105
Omen, je kleine Riley. Ben jij zelf ook klein? En weet je hoe lang haar vader is? Klinkt iig alsof er niks geks is, maar een kinderarts kan dat vast beter beoordelen ;).

Hier zijn ziekenhuizen en tandartsen trouwens geen vervelend iets voor J. Hij heeft er tot nu toe alleen goede ervaringen mee natuurlijk (de vorige keer in t ziekenhuis kreeg ie een broertje ;)) Vandaag weer naar de tandarts geweest, en hij vond t zelfs leuk. Tandarts mocht uitgebreid in z'n mond kijken, nadat eerst schaapjes tandjes zijn gecontroleerd waren natuurlijk. Consultatiebureau vindt ie ook leuk (daar hebben ze een kiepauto he mama!) en de laatste keer huisarts weet ie denk ik niet meer?

En 300 leerlingen, dat is hier de kleine school in het dorp :D (na ja, de site zegt 280) De 2 grote basisscholen hebben 500+ leerlingen... Ik vind t vrij groot, ik zat vroeger op een wijkschool met minder dat 200 lln.
pi_159420149
Mja met een wat kleinere school bedoel ik in dit geval een school met 2 kleuterklassen en van de overige groepen 1. Grootste klas 23 ll. Echt een walhalla voor leerkrachten ook lijkt me. Overige scholen in ons stadse dorp zijn veeeeel groter en op de een of andere manier ook populairder :? . Maar ik heb er met verschillende mensen over gepraat en ze kunnen ook niet echt aangeven wat negatief zou zijn aan deze school. Wat wel weer leuk is .. ik heb nog altijd veel contact met de dames van de pufclub waar ik ten tijde van de zw.schap van Djenna bij zat en die gaan daar nu ook kijken. Ik denk gewoon dat het een ietswat onopvallend schooltjeis wat ondergesneeuwd is door andere scholen die veel harder van de daken schreeuwen dat ze voor een bepaalde visie staan ofzo :?
Ik heb zelf een onderwijsachtergrond en ben echt wel kritisch op bepaalde onderwijsgevoelige punten maar ik kon echt niks slechts kunnen vinden. Komt goed!
pi_159420181
Dat weet ik LE, daarom zei ik er ook bij dat dat maar de ervaring van 1 school was. Ik woon in de Achterhoek, er zijn hier sowieso geen scholen van 600 leerlingen :D twijfelen nu tussen drie basisscholen, alledrie hebben leerlingen tussen de 200 en 300. Kleiner is er ook niet in het dorp. De school van mijn nichtje had er 60 ofzo? Die zitten al jaren op de rand van mogen blijven bestaan in ieder geval, weet de norm niet precies daarvan, maar dat spreekt mij dus niet aan.
E.
pi_159420496
Hier gaan ze naar een voor stadse begrippen kleine school met 250 leerlingen. Ik wilde geen grote school maar kleiner is voor ons ook geen optie want ik heb wel gekeken dat er voor elk jaar toch wel gemiddeld 2 klassen waren. Of dat ook daadwerkelijk gaat lukken is natuurlijk altijd afwachten. Nu zijn er in elk geval 3 kleuterklassen.
pi_159420558
Oh ik vind 300 ook niet echt een kleine school :D Huidige school heeft er 130 (?), mijn beeld is vertekend merk ik.
pi_159420618
Wat is hier de ervaring met gemengde klassen dan? 3/4 bijvoorbeeld? Ik heb het zelf nooit gehad en ik hoor van mensen in mijn omgeving ook negativiteit daaromheen, maar er zijn niet zo heel veel scholen die helemaal geen combinatieklassen hebben.
E.
pi_159420625
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 21:33 schreef L-E het volgende:
Oh ik vind 300 ook niet echt een kleine school :D Huidige school heeft er 130 (?), mijn beeld is vertekend merk ik.
Volgens mij is de Vrije school hier ook behoorlijk groot :Y
pi_159420677
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 21:34 schreef .Sparkling. het volgende:
Wat is hier de ervaring met gemengde klassen dan? 3/4 bijvoorbeeld? Ik heb het zelf nooit gehad en ik hoor van mensen in mijn omgeving ook negativiteit daaromheen, maar er zijn niet zo heel veel scholen die helemaal geen combinatieklassen hebben.
Ik heb zelf op Jenaplan gezeten. Dus onderbouw (1-2), middenbouw (3-4-5) en bovenbouw (6-7-8). Maar daar was natuurlijk ook het onderwijs helemaal op ingericht.
pi_159420751
quote:
2s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 21:35 schreef Kyara het volgende:

[..]

Ik heb zelf op Jenaplan gezeten. Dus onderbouw (1-2), middenbouw (3-4-5) en bovenbouw (6-7-8). Maar daar was natuurlijk ook het onderwijs helemaal op ingericht.
Ja, ik hoor vaak dat er niet voldoende tijd per klas is om alles grondig uit te leggen. Waar ik wel in kan komen, er zit net zoveel tijd in 1 schoolweek als in een enkele klas maar dan moeten er twee klassen aan het werk gehouden worden. Maar is dat ook daadwerkelijk zo?
Ik ben best wel nerveus voor die scholen bekijken merk ik :D
E.
pi_159420773
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 21:34 schreef .Sparkling. het volgende:
Wat is hier de ervaring met gemengde klassen dan? 3/4 bijvoorbeeld? Ik heb het zelf nooit gehad en ik hoor van mensen in mijn omgeving ook negativiteit daaromheen, maar er zijn niet zo heel veel scholen die helemaal geen combinatieklassen hebben.
Hier alleen maar gemengde klassen gehad. Ik vind het voor mijn late leerling wel fijn om wat meer aansluiting te vinden, hij trekt wel naar de oudere kinderen toe. Nadeel is dat het soms onpraktisch is omdat ze andere lesstof aangeboden krijgen, verder vind ik er niet zo veel van geloof ik.
pi_159420862
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 21:37 schreef L-E het volgende:

[..]

Hier alleen maar gemengde klassen gehad. Ik vind het voor mijn late leerling wel fijn om wat meer aansluiting te vinden, hij trekt wel naar de oudere kinderen toe. Nadeel is dat het soms onpraktisch is omdat ze andere lesstof aangeboden krijgen, verder vind ik er niet zo veel van geloof ik.
Daar kan ik inkomen inderdaad!
Mijn nichtje (is ze weer!) kon dus niet zo goed omgaan met de combinatieklassen want als de andere groep uitleg kreeg en zij dus moest werken, werd ze afgeleid door de uitleg van de andere groep en kreeg haar werk niet af. Maar dat zal ook per kind verschillen denk ik, Eva lijkt in geen enkele manier op haar nicht en ik verwacht daar ook niet direct problemen in.
E.
pi_159420900
Snap ik hoor Spark, ik vond/vind het ook echt een ding. En zo persoonlijk, zo individu-afhankelijk wat goed onderwijs is.
pi_159420938
Ik vond het ook altijd wel leuk. En je bent een keer de jongste, de middelste en de oudste. En elke rol is weer anders en ook daar leer je van.

Wij hadden 2 bovenbouwklassen en dan kreeg je bijvoorbeeld samen met de groep 8 van de andere klas rekenles terwijl de rest bij de andere docent hun eigen dingen aan het doen waren.

Maar goed, Jenaplan onderwijs is ook een aparte vorm van onderwijs die daar op gericht is. Als regulier onderwijs noodgedwongen in 2 klassen samengevoegd wordt is dat ook weer anders. Het hangt ook weer af van de samenstelling denk ik. Als je met 5 kinderen uit jouw jaar samen in een grote klas van een ander jaar wordt gezet is dat ook weer anders als dat het meer 50/50 is.
pi_159421011
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 21:40 schreef L-E het volgende:
Snap ik hoor Spark, ik vond/vind het ook echt een ding. En zo persoonlijk, zo individu-afhankelijk wat goed onderwijs is.
Dit dus.

Ik vond het ook best wel een dingetje :Y

Schrijf vooraf vragen op. Bedenk wat jij belangrijk vindt. Vraag of je methodes mag inzien. Hoe ze met kinderen om gaan die niet helemaal met de stroom mee gaan, wat ze doen met straffen en belonen etc. En vooral: volg je gevoel en je intu´tie.
pi_159421066
We hebben trouwens vorige week een gesprekje gehad met de gastouder over Eva, hoe haar ontwikkeling daar gaat. Die is eigenlijk precies zoals we hadden verwacht.
Ze is vrij snel angstig en laat zich wel een beetje makkelijk de kaas van het brood eten en kijkt erg de kat uit de boom. Verder loopt ze qua taken wel wat voor, ze doet al taken die richting groep 1 gaan. Ik ben wel benieuwd of ze tot de basisschool genoeg uitdaging blijft houden bij de gastouder, ze verveelt zich nogal snel en als ze nu al taken doet die ze eigenlijk over een jaar pas hoeft te doen. Maar even in de gaten houden.
Ze is echt precies haar vader, vind ik soms zo gek om te zien :D
E.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')