abonnement Unibet Coolblue
pi_159538915
Fijn DAD, dat het nu zo gaat!
GM, anderhalf. Van harte!!
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_159549277
1,5 jaar al GM, wowie! Mooie foto's heb je in de collage.
DaD, fijn dat het steeds beter gaat.
05:15 is toch een normale tijd NTS ;)

Wij brengen B om en om naar bed. Net wat uitkomt tenminste, maar aardig om en om. Maakt eigenlijk niet zoveel uit wie hem brengt en soms brengen we hem samen. Vindt ie geweldig. Altijd hetzelfde ritueel al is daar nu sinds een week een onderdeel bij gekomen: zijn Brandweerman Sam poster uitgebreid bekijken en alle namen opnoemen. Is ook handig om mee tijd te rekken, aldus B.

Het is zo'n gezelligerd, zijn peuterbuien zijn weer op de achtergrond en hij bunkert als een bouwvakker. Ik was het hele weekend met hem alleen en het was genieten. O+ O+ O+ Vanochtend sliep hij uit tot 07:45 en daarna nog lekker bij mij in bed tv gekeken. Heerlijke start van de zondag.

Morgen gaat ie weer naar opa en oma en ik werk alleen 's ochtends en 's avonds dus we gaan eens opruimen thuis. Leuk z'n groot huis met veel bergruimte maar wij gooien dus nooit wat weg. Echt belachelijk. Dus we gaan de auto volladen voor de kringloop en het grofvuil. Het varieert van een kruimeldief tot een kapotte spiegel zeg maar.
pi_159549376
Slimme B. Dat tijdrekken door alles te benoemen werkt nog best bij die ouders he ;) :P

Is je vrouw weer opgeknapt exode?
S. 2014
J. 2016
  zondag 31 januari 2016 @ 20:52:01 #179
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_159552879
Heerlijk Exode, lekker declutteren :).

Ken je de mop van de ouders die dachten dat hun kind wel erg lang sliep vanmiddag?
Had Draak vanochtend met d'r vingers aan de babyfoon gezeten waardoor alleen de camera op haar kamer zichtbaar was. Dus ik ging om 16.00uur maar eens kijken boven, heeft ie z'n hoeslakens eraf getrokken, knuffels uit bed gegooid en de zijkant van het bed aangevreten, tussen de fleece door }:|. Maar dan dat triomfantelijk gezicht van hem, priceless :') _O-.
pi_159555129
Hahahah nts, dat opeten van het bed zet gewoon door he? :o :') Maar zijn gezicht zal geweldig zijn geweest.

Gm, al 1,5 jaar zeg! :D en die visjes O+

Exode, heerlijk die truucjes om slaap uit te stellen. Hier is dat om en om kusjes geven. Eerst man en ik en dan wil R ons om en om ook kusjes geven O+ te lief gewoon.
Vandaag in de dierentuin vlakbij lekker los gelopen en daarna wakker gehouden die 10 min in auto terug en toen snel op bed. Heerlijk geslapen en nu weer. Vanmiddag met rietjes gespeeld. Kwam de tip op pinterest tegen. Net als met grote magneten spelen en post its. Waarom kom ik daar zelf niet op. Net wel weer drie houten puzzels en een xylofoon besteld :@ Morgen weer onze wekelijkse zwemles. Nog steeds heeft hij wel wat uitslag, heel vreemd.
pi_159557685
L van Chanty ging er toch laatst in de bouwmarkt met zo'n mooie auto vandoor? O+ Onze dreumes ging vandaag in de Gamma met een rollator aan de haal :') _O-
  maandag 1 februari 2016 @ 06:17:34 #182
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_159561214
Zijn er meer hele jaloerse dreumessen?

O. Is zo vreselijk jaloers. Niemand mag aan haar mama komen. De kat mag niet op schoot en gisteren mocht mijn man van O. Niet eens zijn hand op mijn been leggen. Ze wordt dan echt heel boos en probeert van alles om zijn hand dan van mijn been te krijgen. Als ik een ander kindje vast heb, is het nog erger :@

Over een paar maanden komt mijn neefje hier 1x in de week en zie er best tegenop want ik kan met O. In de buurt niet fatsoenlijk een fles geven oid.
pi_159561275
Jup, hier ook een jaloerse dreumes. Wat helpt is hem erbij betrekken, dus als ik een baby op schoot neem hem heel dicht tegen me aan trekken en hem de baby ook wat speelgoed laten geven of als ik met mijn vriend kroel hem ook mee laten kroelen.
  maandag 1 februari 2016 @ 08:40:51 #184
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_159561658
Mee laten helpen kan ik wel eens proberen maar meedoen helpt niet echt. Als ze mee mag knuffelen word man gewoon weggeduwd.
pi_159561728
Fijn he Hilmo....ik verheug me al op de latere leeftijd smoesjes die we zelf allemaal gebruikt hebben. Varierend van 'mijn horloge staat stil' tot 'ik dacht dat ik om 02:00 thuis moest zijn'.
Tot op heden bestond het rekken voor het slapen gaan uit 'water drinken?' en 'nog 1 keer kroelen?'
pi_159562158
Snoenk, hier moet W ook altijd meedoen als er geknuffeld wordt door ons hoor. Maar dwingend is hij nog niet echt daarin. Andere kindjes die mijn aandacht vragen daarentegen... :') toch SQ?
pi_159562231
Onze frot heeft de laatste dagen eindelijk eens prima geslapen. Helaas vannacht weer flink wakker geweest, dus de werkweek begint weer met een gaap :).

Vraagje, hoeveel echte 'regels' hebben jullie al voor je dreumes?
Wij laten hem best wel vrij, vinden het belangrijk dat hij lekker de wereld kan ontdekken. Daarnaast is het ook een flinke doorzetter, dus iets aangeven heeft vaak ook niet echt zin.
Het enige wanneer we echt ingrijpen is als hij slaat of met eten gooit. Dan maken we het hem echt duidelijk, verder lossen we het meestal pragmatisch op door hem af te leiden ofzo.

Ik zie bij andere ouders dat ze soms best ver gaan met 'geen schoenen op de bank', 'niet hard schreeuwen', 'niet aan de kastjes/laatjes komen', etc.
pi_159562285
Nouja er zijn een paar dingen die niet mogen (niet aan de planten trekken bijv, niet met je duplo op de glazenkast rammen), maar verder is de woonkamer hier nogal dreumesproof. Geen schoenen op de bank? En daar moet je dreumes dan zelf voor zorgen? Doe hem dan zijn schoenen uit zou ik denken. :+
W reageert goed op 'nee', maar het komt dan ook weinig voor. Afleiding is soberso gezelliger.
pi_159562443
Saar mag de wereld ontdekken maar wel binnen de kaders die wij veilig achten... zo mag ze niet tegen de glazen deurtjes van de kast slaan/schoppen, en mag ze ook geen blokken naar mn kop gooien :P en op de bank moet zij haar schoenen uit, maar dat doe ik dan wel zelf, leg haar wel uit waarom ik de schoenen uitdoe.
Verder hebben wij net als crump een dreumesproof woonkamer dus kan ze ontdekken zoveel ze wil.

En "nee" kent ze ook,en wij leggen ook altijd uit waarom het Nee is...
S. 2014
J. 2016
pi_159562696
Hier is ook wel wat jaloezie als wij samen knuffelen, dat wurmt F zich ertussen zodat we allebei een wang van hem kunnen kussen :D O+ Hij ziet mij niet zo vaak met andere kindjes op schoot dus ik heb geen idee hoe hij daarop zou reageren :)

Over regels moet ik even nadenken, we hebben wel manieren waarop dingen gaan maar of dat ook regels zijn? Schoenen heeft hij niet aan in huis en als hij iets gevaarlijks grijpen we wel in. Onze huiskamer is niet aangepast eigenlijk; oma's theeservies staat nog steeds in het glazen kastje en de lego volkswagenbus op ooghoogte. Hij weet dat hij daar niet aan mag zitten en doet het vervolgens ook niet meer. ik besef me nu ik dit schrijf dat dit eigenlijk wel heel relaxed is :+
pi_159562726
Wij laten L ook redelijk vrij, maar er zijn echt wel dingen die gewoon niet mogen.

Zo heeft ze een hele tijd continu op het knopje van de tv gedrukt }:| Aan-uit-aan-uit, ja dat mag dus écht niet. En we hebben genoeg dagen gehad dat we van 'sochtends vroeg tot 's avonds laat 'nee' hebben moeten zeggen. Een tijdlang hebben we de salontafel ervoor geschoven :+, maar ze moet toch ook wel echt leren dat iets gewoon niet mag, ook al kan ze er wel bij. Maar nu heeft ze het door en wordt er niet meer aan de tv gezeten.

Onze houtkachel bijvoorbeeld is ook echt een 'nee', ook al staat hij niet aan.

Overigens hoef ik me geen zorgen meer te maken om een dreumesproof-woonkamer, want ons kind leeft sinds deze week alleen nog maar buiten :D
Bij het opstaan 's ochtends wijst ze nu meteen naar haar jas, die MOET aan. En de boterham zit er nog niet eens helemaal in of ze staat bij de deur te gillen dat ze naar buiten wil. Regen, wind, kou, het boeit haar niet. Dus ik zit weer in de tuindeuren met mijn laptop :D

Maar ze is zó druk en lief aan het spelen met haar emmertjes en schepjes (en zand en steentjes en modder :')), dus ik vind het wel prima zo. Maar van wie ze het heeft?

Jaloezie is hier gelukkig nog niet echt sprake van. Lijkt me heel lastig, en ik heb er ook niet echt tips voor. Ik ben benieuwd hoe dat straks met de baby gaat. L heeft een babypop gekregen die de hele dag door wordt geknuffeld en gekust, maar dat lijkt me toch anders :P

[ Bericht 0% gewijzigd door Dyre op 01-02-2016 12:04:41 ]
pi_159562776
Wat heerlijk zo'n buitenkind Dyre!

Saartje ziet nog erg pips en is nog warm, maar heb nog niet gemeten want ze heeft een half trauma voor dat ding.
En nu heb ik zelf keelontsteking, dus het is feest in huize GM. :P
S. 2014
J. 2016
pi_159562922
Beterschap GM!

Buitenspelen is ook heerlijk Dyre! O+

Bij het KDV van F wordt ook veel buitengespeeld. Ik keek gisteren weer eens op de website met de foto's en vond er zoveel leuke van hem O+ Deze was van vorige week, ze waren druk aan't spelen met takken.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 1 februari 2016 @ 10:34:04 #194
149959 SQ
snelle trees
pi_159562931
We hebben ook niet zo veel echte regels denk ik. Ze mag niet aan de planten zitten. En ik probeer haar aan te leren dat ze haar reet niet weg moet draaien als ik net een strontluier open maak, en dat ze haar interesse in messen verliest, en dat ze niet de trap op mag, maar die dingen zijn voorlopig nog een gevalletje "voorkomen is beter dan genezen" :')
Ze is ook zó aan het ontdekken nog. En net als de meesten hier juich ik dat alleen maar toe en zorg ik er voor dat het tamelijk veilig gebeurt ;)

Dyre, wat leuk zeg, dat ze het buitenspelen zo ontdekt heeft :D O+
disclaimer
pi_159563864
Hier een mix tussen ontdekkingsreis en regels. Ons huis is niet zo dreumesproof, veel deurtjes die open kunnen ( }:| ), planten, katten ~O> ... En te groot VT-wonenverslaafde om niks decoratieverigs te laten staan ;)
Er wordt verder wel veel geklommen, met van álles gespeeld (vooral ook veel niet-speelgoed ;) ), samen de vaatwasser uitruimen (alleen de vorken en messen haal ik er eerst ff uit :Y) ) en onder begeleiding zelf de trap opklimmen enzo.
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
  maandag 1 februari 2016 @ 12:03:39 #196
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_159564741
Voor poppen is O wel lief O+

Regels hebben we nog niet echt. Ze mag niet aan de kast zitten en de poezen niet plagen. En zodra ze met haar eten gaat zitten spelen (lees gooien) zetten we het bord weg. Verder is het huis redelijk O-proof gemaakt.

Misschien moet ik maar gaan oefenen met die pop om haar iets minder jaloers te krijgen :')
  maandag 1 februari 2016 @ 12:17:46 #197
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_159565113
Hier zijn de regels hetzelfde als voor de jongens. Niet achter elkaar aan rennen en niet op de meubels springen (oudste is 9...). Niet gooien of timmeren met spullen en van mijn spullen afblijven. Die staan er dus gewoon en ik zeg dan altijd "nee dat is niet om mee te spelen" of "geef dat maar even hier".
Schoenen zijn hier mijn verantwoordelijkheid en niet die van dreumes dus die gaan zsm uit als we thuis zijn.
Dreumesen moeten lekker kunnen verkennen. Dat betekend hier oa dat we altijd onze schoenen moeten zoeken want die trekt ze aan. En schooltassen zijn erg leuk om spulletjes in te stoppen en mee rond te lopen.


Heb er hier nu 2 vd 3 ziek. Elin kon vanmorgen vanaf 4 uur alleen maar huilen. Heeft 1 keer gespuugd en ligt sinds 10 uur in bed te slapen en huilt af en toe in de slaap. Kleuter heb ik net van school gehaald. Koorts en hoest zich een ongeluk. Tsja we wonen in het oosten daar heerst het ;) .
Gelukkig had ik om 10 uur het goede idee om zelf even wat bij te slapen :P

Het slapen hier gaat de goede kant weer op. Dametje kan ineens heel veel nieuwe dingen dus die was erg druk in haar slaap. Nu nog alles een uur naar voren en dan hebben wij ook weer een avond.

Dyre wat lief dat buitenspelen.
pi_159566110
Heerlijk Dyre! B is ook het liefste de hele dag buiten. Fijn is dat he?
Overigens heb ik als kind een keer aan de houtkachel gezeten. Mijn ouders waren het 'nee' zeggen helemaal zat. Dus dan maar voelen zeg maar. Ik weet er zelf niets meer van, maar blijkbaar liep de kraan al en stond mijn vader klaar om me meteen op te pakken en naar de keuken te rennen. Daarna liep ik er blijkbaar met een boog omheen. :D :o

Regels....uhm...niet slaan, altijd opruimen voor het slapen gaan, niet aan de tv zitten, en niet met de auto's over de muur of ramen rijden. Dat was het :)
  maandag 1 februari 2016 @ 13:34:36 #199
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_159567153
Beterschap Hobbesje en GM!

Oei, regels. Uit de keukenkasten blijven, de zithoek is geen gymzaal, van de mediabox/tv/radio afblijven, uit de prullenbak blijven, niet klooien met eten maar momenteel ben ik alleen maar bezig met alles uit z'n mond halen. Hij vreet alles aan :(. De box, het bed, de kinderzithoek, z'n speelgoed, de afstandsbediening, de afwerklatten op ramen en deuren, you name it, hij zet er z'n tanden in.

Ik heb zojuist met pijn in mijn hart m'n zelfgemaakte kinderzithoek (tafel met 2 stoeltjes) weggegooid, meneer vreet door 5 lagen bootlak heen waardoor hij op het sprookjesboekenpapier komt (daar was het blad en de zitgedeelte mee beplakt) :'(.
  maandag 1 februari 2016 @ 13:38:42 #200
149959 SQ
snelle trees
pi_159567278
Ik zou haast overwegen om Piranha een andere nickname te geven NTS, misschien is het een self-fulfilling prophecy :')

Aw, O'tje, wat ben je lief met je popje O+

En wat een intrigerende takkenzooi :P Fazz, wat zijn ze aan het bouwen? Ziet er leuk uit!
disclaimer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')