Ik weet ook niet hoe actueel de lijst nog is. In Barneveld hebben ze ook een bakkerij bijvoorbeeld, maar die zie ik er niet tussen staan...quote:Op zondag 13 december 2015 01:22 schreef Bartjebart het volgende:
Is het eigenlijk nog nodig dat al die winkels in de spoilers staan? Op de website kun je via filiaalzoeker zien of een winkel een bakkerij heeft of niet.
Aan welke knutsel?quote:Op zondag 13 december 2015 12:29 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik zal binnenkort even aan de knutsel gaan.
Leuk dat er eindelijk een lijstje is.
Check!quote:Op zondag 13 december 2015 19:16 schreef citywok het volgende:
Superzaterdag doen ze ook al een half jaar niet meer aan (helaas), kan ook uit de OP.
App over de lidl?quote:Op dinsdag 15 december 2015 19:08 schreef Zelfscanner het volgende:
Ik zoek wat mensen met een telefoon die op android draait. En die een snelle test willen doen of een app werkt.
Ben deze aan het bouwen, maar heb simpelweg maar 2 toestellen hier.
Stuur een PM met het toestelmerk en versie en eventueel een email adres. (De app is dan makkelijker te versturen)
Groetjes
Zie PMquote:
bronquote:Gerookte zalm van Dirk van den Broek krijgt een 1: 'Hier eet ik geen hap meer van'
De gerookte Schotse zalmfilet die te koop is bij onder meer Dirk van den Broek en Vomar is de slechtste van Nederland. Dat blijkt uit een test van Het Parool, waarbij de gerookte zalm van tien Nederlandse supermarkten door een testpanel werd geproefd.
De gerookte Schotse zalm is volgens de vierkoppige jury 'tranig en vies' en 'te vet en te smeuïg'. 'Hier eet ik geen hap meer van', aldus een jurylid. De zalm ziet er wel mooi uit, maar de rooksmaak zou te weinig aanwezig zijn. Daarnaast was de geur 'te olieachtig'. Het eindcijfer: een 1.
Supermarktketen Dirk van den Broek kan zich niet vinden in het oordeel van de jury. 'We herkennen ons niet het oordeel en zullen het intern gaan onderzoeken', aldus de reactie van Detailresult, waaronder naast Dirk ook Deka Markt valt.
Scharrig
Ook de zalm van EkoPlaza en Jumbo kon de jury niet bekoren. De biologische variant van EkoPlaza (cijfer 2) was 'droog en te zout'. De gerookte zalm van de Jumbo (cijfer 3,5) heeft een 'nogal scharrig uiterlijk' en zou licht rauw lijken.
De gerookte zalm van Lidl kwam daarentegen als beste uit de test en kreeg een 8. 'Mooie kleur, licht gezouten en een fijne rooksmaak,' zo luidt het oordeel van de jury. Bovendien is deze zalm met 1,50 euro per ons verruit de goedkoopste.
Het Parool-testpanel:
Jean Beddington (67): Kookte tot 2012 in haar restaurant Beddington. Is nu adviseur en kookt incidenteel bij andere restaurants. Vis is haar favoriete ingrediënt.
Agniet Helmens (56): Directeur van Pension Homeland op het Marineterrein. Ze organiseerde festivals, werkte bij tv, voor Rollende Keukens en was serveerster.
Jaap Koning (73): Zit al 63 jaar in de vis. Hij begon bij zijn vader in de winkel. Daarna opende hij nog drie winkels. Nu met pensioen, maar nog bijna dagelijks bezig met vis. Zo keurt hij elk jaar het eerste vaatje haring.
Xandra van Gelder (56): Journalist en schrijft over eten en andere alledaagse zaken. Ze organiseert geregeld proeverijen om consumenten te laten kiezen uit het overvloedige aanbod in de winkels.
De chocopasta ook?quote:Op zaterdag 19 december 2015 12:52 schreef Pisces29 het volgende:
Vandaag alles maar dan ook alles van mijn lijst met Deluxe en Delicieux spullen kunnen kopen.
Iedereen waarschuwde me hier 10 dagen geleden, maar ook dit jaar heeft mijn Lidl nog alles voor de kerst op voorraad
bronquote:Goedkope producten van de supermarkt
Feest-eten Chef-kok Rentinck bereidt kerstdiners met producten van speciaalzaak en Lidl
Budget en luxe menu’s: allebei goed
Het blauwe Lidl-mandje is goed gevuld met goedkope producten. Alle ingrediënten zijn afkomstig uit de budgetsupermarkt die speciale kerstproducten aanbiedt. Met de spullen, die in totaal 48 euro hebben gekost, kun je thuis een driegangendiner voor vier personen op tafel toveren.
Chef-kok Pjotr Rentinck van restaurant De vijfde smaak in Koog aan de Zaan bereidt voor ons het hoofdgerecht: gegrilde ossenhaas met witlof, appel en rosevalkrieltjes. De chef volgt daarbij een recept uit het kerstmenu van Lidl.
De doorgewinterde chef is sceptisch aan de start. De aardappeltjes zijn van tevoren gekruid en zitten met saus en al in een aluminium bak die in de oven gaat. Ook de bouillon is voorgemaakt en komt uit een pot. „Ik ben gewend alles zelf te maken”, zegt Pjotr. ,,Hoe minder ingrediënten in een product zitten hoe beter.” Een blik op de achterkant van de aardappelschotel leert dat het gerecht geen conserveringsmiddelen bevat, wel is er suiker aan toegevoegd. Voor de smaak helemaal niet nodig, volgens de chef.
Ook het vlees bekijkt hij met een kritisch oog. Pjotr wijst op de kleine streepjes wit vet die door het vlees lopen. „Veel mensen zijn bang voor vet, maar dat geeft het vlees juist smaak.” Ook de kleine gaatjes in de ossenhaas vallen hem op. „Die maken het vlees malser, maar zorgen er ook voor dat de sappen er sneller uitlopen.”
De ossenhazen zijn afkomstig van een koe van eigen bodem. „De kwaliteit van het vlees is prima, maar de smaak van een Nederlandse koe is anders dan die van een Schotse zoals in het andere mandje. Het vlees is minder mals omdat hier vooral oudere melkkoeien worden geslacht.”
Om te voorkomen dat de dunne ossenhaasjes eindigen als een rubberen zool braadt Pjotr ze heel kort aan. Eén minuut om en om in een scheut olijfolie en een klontje boter is voldoende. Pjotr: „De olie wordt lekker warm en de boter zorgt voor extra smaak.”
De Zaanse chef knikt goedkeurend bij het zien van de groenten en het fruit in het mandje. „Dat ziet er goed uit.” Hij bereidt de saus voor het vlees en kookt de witlof volgens recept in room.
In amper een kwartier heeft de ervaren chef de spullen uit het boodschappenmandje omgetoverd tot een hoofdgerecht. Een thuiskok doet daar volgens het recept een uur en tien minuten over.
Eenmaal opgemaakt ziet het budgetgerecht er professioneel uit. Pjotr lacht. „Ik zou me zelf nooit wagen aan die voorgemaakte aardappeltjes, maar de smaak is niet slecht.” De kritische chef zegt het verschil tussen dit hoofdgerecht en dat met producten uit de delicatessewinkels wel te proeven, maar is toch tevreden over de smaak. „Vooral in het vlees proef ik verschil. De ossenhaas is zacht en smaakt prima, maar is minder sappig.
Het koken van de witlof zorgt ervoor dat de groente zijn bitterheid verliest en dat is jammer.” Al met al valt het gerecht de kok niet tegen. ,,Dit is een prima kerstmaal. Het is maar net hoeveel geld je aan eten wilt uitgeven.”
bronquote:Ingrediënten uit de delicatessenwinkels
Hetzelfde hoofdgerecht gaat Pjotr Rentinck nog een keer bereiden, nu met ingrediënten afkomstig uit delicatessenwinkels en speciaalzaken. Om de gasten een bijzonder menu voor te schotelen werken de koks in restaurant De vijfde smaak met bijzondere stukken vlees en met verse producten. Ze maken bouillons en sauzen zelf en serveren de gerechten met een bijpassende wijn.
Wie dat effect thuis wil evenaren moet op pad. Het verzamelen van ingrediënten die niet zijn voorverpakt is omslachtig, omdat niet in ieder winkelcentrum een kaasspecialist, slijterij of bijzondere slager is gevestigd. Het hoofdgerecht dat Pjotr gaat bereiden uit het mandje met luxe-ingrediënten, bestaat uit gegrilde ribeye met witlofstronken, rosevalaardappelen en een saus van rundvleesbouillon en appeltjes.
De spullen in het houten kistje zien er smakelijk uit. Dat komt deels omdat ze in papieren zakjes zitten in plaats van in een plastic verpakking. Maar daar betaal je dan ook een aardige duit voor, ruim 100 euro kost dit diner dat geschikt is voor vier personen.
Het bijzondere vlees, een ribeye van een Schotse koe, komt uit Heemstede.
Daar huist slagerij Chateaubriand. Het is één van de weinige plekken in Europa waar je het exclusieve vlees kunt kopen. Een stuk van de buitenlandse koe kost er 8 euro per portie.
Volgens Pjotr heeft de kaas van de kaasspecialist lang de tijd gehad om te rijpen. „Dat zorgt voor veel smaak, maar omdat het zoveel tijd kost, is de kaas duurder.”
Wijnkenner en slijter Ed van Schie zocht de wijn uit. Hij legt uit dat bij het vlees een stevige wijn hoort, maar dat die de smaak van de witlof niet mag overheersen. Hij kiest uiteindelijk voor een malbec uit Argentinië.
Pjotr is vooral enthousiast over het vlees. „Dit zou ik mijn gasten ook voorschotelen.” De witte vetstrepen zijn in de ribeye duidelijker aanwezig dan in de ossenhaas uit het andere mandje. „Dit is een heel subtiel en smaakvol stukje vlees, heel bijzonder.” Pjotr is blij dat hij de rosevalaardappelen zelf kan snijden en kruiden, want: „Dat is het smaakvolst.” Na het aanbraden van het vlees besluit Pjotr de grote stronken witlof in hun geheel te grillen.
„Dan blijven ze lekker bitter. De hartjes laat ik ook altijd zitten. Die geven een stevige smaak.” De vlam slaat in de pan en in no-time zijn de stronken gaar. Met een soepele zwaai van zijn arm blust Pjotr de pruttelende saus af met port en het gerecht kan worden opgediend.
Als de twee borden naast elkaar staan, ziet zowel het budget- als het luxehoofdgerecht er smakelijk uit. „Het vlees van Chateaubriand is sappiger en malser, het heeft ook net wat meer bite dan de ossenhaas”, zegt Pjotr. Een bijkomend voordeel is volgens hem dat het duurdere gerecht geen onnodige toevoegingen bevat en lastiger om klaar te maken was het ook niet.
Robert Kroon, specialist op het gebied van eten en drinken, is er om de gerechten te proeven. Smakelijk smult hij van de ossenhaas. „Lekker zacht!” meent hij. Pas als de man een hap neemt van de ribeye, proeft hij verschil: „Zo, wat is dit? Lekker zeg!”
Soort filet americain dus?quote:Op maandag 21 december 2015 20:19 schreef Trusten het volgende:
[..]
Hebben ze al een paar jaar, is verrassend lekker Heeft overigens echt niks met tapenade te maken
[ afbeelding ]
Daar lijkt het meer op dan op tapenade maar het is wat 'grover' en minder sterk gekruid dan filetquote:
Ojee. Ik moet morgen nog op pad, maar vrees het ergste.quote:Op maandag 21 december 2015 17:48 schreef Doedezemaar het volgende:
Loeidruk vanmiddag, karrenchaos in de hele winkel, maar ik heb waar ik voor kwam kunnen kopen, namelijk de truffelkaas en wat flessen wijn. Ik ben zo blij dat ik niet hoef in te slaan voor een kerstdiner, ik ben bang dat dat niet goed was gekomen
Ik was er rond 18.30, was heel rustig, was er zo doorheen!!quote:Op maandag 21 december 2015 17:48 schreef Doedezemaar het volgende:
Loeidruk vanmiddag, karrenchaos in de hele winkel, maar ik heb waar ik voor kwam kunnen kopen, namelijk de truffelkaas en wat flessen wijn. Ik ben zo blij dat ik niet hoef in te slaan voor een kerstdiner, ik ben bang dat dat niet goed was gekomen
Same here, ik moet ook verse ingrediënten hebben. En eerlijk is eerlijk: ik heb deze week eigenlijk alleen morgen en donderdag tijd. Dus morgen op pad, wat er dan 's ochtends niet is kan ik 's avonds of donderdag nog proberen te scoren. En gewoon meerdere winkels in één rit pakken, dan moet het eigenlijk altijd wel lukken.quote:Op maandag 21 december 2015 21:04 schreef RickoKun het volgende:
Ikzelf moet ook nog, uitgesteld omdat ik anders met vlees zit dat zaterdag niet meer goed is. En anders probeer ik t woensdag ochtend nog een keer.
je kunt het vergelijken met tartaar. Alleen dan met knoflookolie, pijnboompitten en parmezaanse kaas.quote:
Hier beide kerstdagen dicht en kerstavond maar tot 18u.quote:Op maandag 21 december 2015 22:53 schreef Zelfscanner het volgende:
Gewoon op 1e kerstdag naar de lidl gaan
quote:Op maandag 21 december 2015 22:55 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Hier beide kerstdagen dicht en kerstavond maar tot 18u.
Ik keek naar de openingstijden van Lidl in de omgeving, nooit geweten dat ze met kerst open zijnquote:Op maandag 21 december 2015 22:53 schreef Zelfscanner het volgende:
Gewoon op 1e kerstdag naar de lidl gaan
Bij lidl is het wat moeilijker met kerst. O.a. Amsterdam beide kerstdagen open.quote:Op dinsdag 22 december 2015 09:12 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Ik keek naar de openingstijden van Lidl in de omgeving, nooit geweten dat ze met kerst open zijn
Lag onder de boom van mijn zusquote:Op vrijdag 4 december 2015 20:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb ik gekocht als verjaarscadeau voor mijn zus.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |