abonnement Unibet Coolblue
pi_157969041
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2015 18:04 schreef Thomas-sama het volgende:
Je sjouwt je een hernia voor die luttele 10 minuten :')
Das wel 1,50 per keer joh. Dus als je dat 5 weken doet heb je wel genoeg voor die rugkraak behandeling die je dan nodig hebt.
Je hoeft geen wolf te zijn om te weten dat naast het pad de mooiste bloemen groeien
Loesje
pi_157969772
quote:
10s.gif Op woensdag 2 december 2015 18:25 schreef lololo het volgende:
Bij ons hoorde ik allerlei verhalen dat de PET vaak een halve leidinggevende/planner werd op zijn/haar depot. Waar collega's dan weer vaak niet blij mee zijn. :+
Dat maken ze er zelf van. Je hebt van die figuren die menen inderdaad dat ze boven je staan, omdat ze toevallig de tassen inruimen.
Vervolgens moet je ze ook nog helpen met het verdelen van de losse post, omdat ze geen enkel idee hebben welke straat in welke loop zit ;(
pi_157970601
Hier is er wel een pet geloof ik. Maar de tassen zetten we vaak met zijn allen in de kasten. Ben je binnen 5 minuten klaar, en kan je gaan lopen.
pi_157971879
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2015 18:55 schreef bikkie het volgende:

[..]

Dat maken ze er zelf van. Je hebt van die figuren die menen inderdaad dat ze boven je staan, omdat ze toevallig de tassen inruimen.
Vervolgens moet je ze ook nog helpen met het verdelen van de losse post, omdat ze geen enkel idee hebben welke straat in welke loop zit ;(
Het schijnt dat het toch vaak op verzoek gebeurt, dat TC of planner vragen om allerlei taken erbij te nemen mbt planning en aanspreekpunt zijn. Scheelt hen weer werk.

Vroeger had je de Postbode+, die reed met zijn busje de post naar de depots en was tussenschakel in de communicatie tussen leiding en postbezorgers. Ik viel geregeld in als PB+, in de praktijk kwam dat er dus op neer dat je een halve teamcoach moest zijn. Maar officieel had je dus geen enkele beslissingsbevoegdheid. Ik vond het altijd een vervelende situatie. Jou werd van alles kwalijk genomen als er iets mis ging en er werd van jou verwacht dat je alles op loste. Zowel van de kant van de bezorgers als van de kant van de TC.

Ik vermoed dat het zo nu ook vaak gaat met de PET.
pi_157971909
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2015 19:26 schreef Sebastiaan92 het volgende:
Hier is er wel een pet geloof ik. Maar de tassen zetten we vaak met zijn allen in de kasten. Ben je binnen 5 minuten klaar, en kan je gaan lopen.
Zo zal het heel vaak gaan in de praktijk ja. Mensen willen aan de slag. Als ik mee moest helpen met lossen schreef ik dat overigens altijd gewoon als werktijd.
pi_157972333
Ik vond de postbode + een geweldige uitvinding, want die had tenminste wijkenkennis..
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_157976639
quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2015 20:27 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik vond de postbode + een geweldige uitvinding, want die had tenminste wijkenkennis..
Klopt, was doorgaans iemand die erg goed met het postcodegebied bekend was. Maar PB+ spelen vond ik dus maar een kutkarwei meestal.

Vaak lange dagen waarin je veel meer dan de bedoeling was brandjes aan het blussen was.

Typisch dagje:
06:00 beginnen met VOS, meteen tijdsdruk erop want om 6:45 moest je in de auto zitten om de postbussen naar de retailer te brengen zodat die ze op tijd kon sorteren.
7:00 stond je dan als het goed is bij de retailer, daarna ritje langs de depots om lege tassen, bezorgrapporten en eventuele herstelpost op te halen. Daarna langs een paar 'brengklanten' door de spits die ondertussen in volle hevigheid is los gebarsten.

Meestal kwam je dan zo tegen half negen weer terug op kantoor, handelde je de herstelpost af en ging je pauze houden, vaak met de mededeling van je collega's dat het druk was en dat 'we achter lopen'. Maw: opschieten jij! :P

Kwart voor negen de werkvloer weer op en voorbereiden, je maakt immers gewoon deel uit van het voorbereidingsteam en er wordt verwacht dat je zelf de nodige wijken zet, zowel door TC als door je collega's.

Ondertussen word je verantwoordelijk geacht voor het soepel verlopen van die voorbereiding en dat jij er voor zorgt dat alles op tijd af is. In de praktijk sta je dus collega's die zelf ook wel beter zouden moeten weten voor te kauwen welke wijk ze moeten gaan zetten. "Nee Pietje, dat is een kleine middagwijk en 2 meter van je vandaan liggen nog 2 joekels van ochtendwijken die over 3 kwartier in de auto moeten liggen". Dat gaat al behoorlijk vervelen als je dat bij nieuwe krachten wekenlang moet doen, laat staan als je het moet doen bij collega's die er al 10 jaar langer dan jezelf werken, keer op keer op keer op keer.

Fuck, 10:00 al, snel de aangetekende stukken ophalen (die zaten toen nog niet bij pakketpost). Fijn, het zijn er 30... Snel op volgorde leggen. Ho, telefoon! Ach, het is Miepje, die is ziek. Bellen, bellen, bellen. Fijn, vervangers gevonden.

Crap! Het is al 10:30, ik moet gaan laden! "JA WE ZIJN NOG NIET KLAAR HOOR, DAT KRIJG JE ALS JIJ DE HELE TIJD ANDERE DINGEN AAN HET DOEN BENT!!!". Jaja, ik houd ook van jullie. Ondertussen pleur ik alles wat wel klaar is al vast in de auto.

10:45: nog steeds niet alles klaar, als een bezetene help je mee om de laatste vakken te zetten.

10:55 scheur je als een bezetene de poort uit, 11:00 levertijd ga je dus niet meer halen.

11:10 bij eerste depot, chagrijnige gezichten want je bent te laat. Je neemt een zooi klachten in ontvangst "Je moet tegen Flipje zeggen dat hij niet zus en zo moet doen maar zof en zos!" en beantwoordt wat vragen.

11:25 bij 2e depot, 25 minuten te laat dus nóg chagrijnigere gezichten. "Ja, toen ik zei dat ik mee wilden helpen bij het opvangen van Miepje had ik er niet op gerekend dat ik pas zo laat kon beginnen!". Volkomen valide argument natuurlijk maar voor mij is de late levering ook overmacht. Vragen of iemand anders nog een deel van Miepje haar wijk wil doen. Nee, niemand kan of wil. Shit, ok, dan neem ik er wel een paar straten bij. Het wordt toch al een latertje vandaag. Nog wat vragen en klachten in ontvangst nemen.

11:45. Ok, van het uur dat ik eigenlijk gerekend had om aangetekende stukken te gaan rijden (van 11:00 tot 12:00) is nog een kwartier over en op kantoor lopen ze nog steeds achter met de voorbereiding natuurlijk. Dan maar ff de lunchpauze uitstellen. Aangetekenden die op de route van depot naar kantoor liggen bezorg ik wel nog eventjes, ben ik er toch nog snel een stuk of vijf kwijt.

12:30. Op kantoor, al vast laden wat klaar is. "JA WE ZIJN NOG NIET KLAAR WANT JIJ KWAM MAAR NIET TERUG!". Tussen het op en neer rennen nog wat klachten doorspelen naar voorbereiders die zonder uitzondering kwaad worden en een "JA ZEG MAAR TEGEN TRUUSJE DAT *random verwensingen*"-antwoord geven. Ach wat fijn, aan mijn eigen middagwijk is helemaal nog niks gedaan, die hebben ze laten liggen omdat die geen urgentie had. Blijkbaar opeens wél in staat om zelf na te denken maar voor mij betekent het dus een extra trip op en neer en daarmee weer minimaal een half uur langer werken. TC komt toevallig langs en vangt dat op en blaft dat dat niet de bedoeling is en dat het dan maar wat later wordt. Met zijn allen op mijn middagwijk die in ijltempo gezet wordt (en daar is de kwaliteit dan ook naar).

12:50 Weer de poort uit scheuren. Ga weer te laat komen, maar goed, iig mijn eigen wijk bij! Telefoon gaat, vast een bezorger die zich afvraagt waar ik blijf, gisteren was ik er immers al voor 12:30. Dadelijk toch weer even zeggen dat de officiële levertijd echt 13:00 is voor haar wijk.

13:05 Bij 1e depot. Idd, Truusje had gebeld en vroeg zich af waar ik bleef, ze staat namelijk al 3 kwartier te wachten! Vervelend Truus, maar ik had toch 2 weken geleden al gezegd dat de officiële levertijd 13:00u is en dat ik niet kan garanderen dat ik eerder ben. Hell, bij een beetje drukte zijn die tijden al moeilijk haalbaar. Truus pruttelt nog wat maar ik besteed er geen aandacht aan omdat ik met tassen sta te gooien en als de bliksem naar het volgende depot moet.

13:15 Volgende depot. Wow, heb ik nu 5 minuten 'gewonnen'? Hoe tof! Een meevaller! Ook hier verschillende mensen die al 3 kwartier staan te wachten. "JA, IK GA DIE 3 KWARTIER ALS WERKTIJD SCHRIJVEN HOOR!". Ook hier weer even uitgelegd dat levertijd 13:00 is en dat ik ook pas om 12:30 wist dat de voorbereiding nog niet klaar was en dat op het laatste moment de TC per se mijn eigen wijk ook mee wilde sturen. "JA ZEG MAAR TEGEN TC DAT *DITDATZUSZOSCHELD*". Nou, dat mag je hem zelf vertellen vriend :') .

13:25. Hehe, ff rust, alleen nog maar mijn eigen werk om me mee bezig te houden. Waar waren we met die aangetekenden? Oh ja, nog 'maar' 25 te bezorgen.

15:00 klaar met aangetekenden. Tijd voor mijn eigen wijk bezorgen en dat stuk van Miepje erbij.
15:05 Telefoon. Klaasje. Die kan een tas niet vinden. Fuck. Bellen naar kantoor. Nee, tas staat niet meer op kantoor, is dus meegegaan naar depot. Hij staat echt niet op het depot Klaas? Ook niet met een verkeerd label misschien? "Nee, echt niet, heb alle tassen al doorzocht!". Ok, rijd dan maar even naar het andere depot om daar te kijken Klaas! "Whut? Kan jij dat niet doen lolo? :( ". Ja, normaal wel maar lolo is al meer dan 8 uur aan het werk met nog een uur of 2 te gaan en heeft nog maar 1 keer 10 minuten pauze gehad (bovendien twijfelt lolo nogal aan jouw capaciteiten om het depot en tassen goed te doorzoeken, het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat een tas die 'kwijt' is toch gewoon op depot blijkt te staan als ik zelf kom kijken).

15:15 ondertussen, verder met wijk.
15:25 Klaas weer, hij kan zijn tas echt niet vinden! Al op het andere depot wezen kijken dan? Nee, hij had alle tassen op zijn eigen depot nog eens doorgespit. Ok, dan toch even naar dat andere depot, zoals ik al voorgesteld had Klaas...
15:30 Klaas weer! Zo snel? Dan heeft ie vast zijn tas gevonden. Jawel hoor! Tas bleek gewoon op goede depot te staan maar idd met verkeerd label. Daar kwam een andere PB achter die net was komen bijladen. Die kent Klaas ook wel en had even meegeholpen met zoeken. Best knap Klaas, dat je zelf na 2 keer alle tassen doorzoeken niet gezien hebt dat de jouwe er gewoon bij zat...
16:50 Klaar met wijk en stuk van Miepje. Naar kantoor!
17:05 Op kantoor, administratie van aangetekenden afhandelen. HO TELEFOON! TC van de avondploeg. Waar auto nr 7 blijft. Die heb ik net ingeleverd Henk, waarschijnlijk net jouw chauffeur mis gelopen dan.

17:15 Klaar! Telefoon uitzette... Anna is net klaar en ziet dat er nog twee tassen van Truus op depot staan. Wat moet ze daar nu mee? Laten staan. Truus is gewoon aan het werk en zal die nog wel weg brengen dan. "Ja, maar ze had al lang klaar moeten zijn!". Zal wel goed komen Anna... "Kan je haar niet even bellen?". *verborgen zucht* Doe jij dat maar even Anna, daar hangt die lijst met nummers voor op het depot, zodat jullie onderling kunnen communiceren over dat soort zaken en er niet meteen paniek uitbreekt :) .

De volgende dag hoor je dan op depot dat Truus gewoon even koffie drinken was bij een vriendin die in haar wijk woont en dat dat wat uitliep. Mag je weer uit gaan leggen dat het eigenlijk de bedoeling is dat alles voor 17:00 in de bus ligt (tegenwoordig 18:00 als ik me niet vergis) en dat anderhalf uur koffieleuten geen geldig excuus is om daar niet aan te voldoen. Truus kijkt wat bozig en ik voel me een ontzettende sukkel omdat ik gewoon 11+ uur gewerkt had met maar 10 minuten pauze ipv net als Truus te doen en er gewoon schijt aan te hebben :P

Miepje is nog steeds ziek, "Jij doet vandaag weer dat ene stuk van Miepje erbij he lolo? Anders wordt het voor mij wat veel!". Ja hoor schat, dat doe ik, natuurlijk. En ik ga ook achter je verlof aan waar ik niet over ga en ik geef al jullie klachten door aan de voorbereiders, netjes ontdaan van gescheld en boosheid, zoals ik dat ook met hun antwoorden op jullie klachten doe. Ach kijk, de telefoon gaat...

:+

Dat waren dan nog de dagen dat er relatief weinig aan de hand was maar het gewoon een beetje druk was . Met meerdere ziekmeldingen of planningen die niet bleken te kloppen (jarenlang een ware plaag geweest), kapotte fietsen en een TC die je voor van alles en nog wat moest hebben kwam je helemaal niet meer aan je normale voorbereidingswerkzaamheden toe, waar je collega's je dus weer op aan keken. "Die lololo doet écht geen flikker hè?".

Werkpakket moest ongeveer om 14:00 afgelopen zijn, daar ging je 4 van de 5 keer ruim overheen. 15:00 klaar zijn en fatsoenlijk pauze hebben kunnen nemen was een luxe. En dan was het eigenlijk de bedoeling dat je nog telefonisch bereikbaar bleef voor de bezorgers als je thuis zat. Zó stom was ik dan weer niet, die telefoon ging gewoon uit zodra ik het gebouw uitliep. Wat dan weer tot kritiek van bezorgers en TC leidde als ik buiten werktijd niet bereikbaar was.

Ik kreeg er overigens geen cent extra voor, hoewel het werk van een PB+ 2 schalen hoger ingedeeld stond dan waar ik in zat. Dat hielp ook niet mee met motivatie en je gewaardeerd voelen.

Dus nee, ik was geen fan van PB+ spelen _O-
pi_157977152
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2015 22:43 schreef lololo het volgende:

[..]

Klopt, was doorgaans iemand die erg goed met het postcodegebied bekend was. Maar PB+ spelen vond ik dus maar een kutkarwei meestal.

Vaak lange dagen waarin je veel meer dan de bedoeling was brandjes aan het blussen was.

Typisch dagje:
06:00 beginnen met VOS, meteen tijdsdruk erop want om 6:45 moest je in de auto zitten om de postbussen naar de retailer te brengen zodat die ze op tijd kon sorteren.
7:00 stond je dan als het goed is bij de retailer, daarna ritje langs de depots om lege tassen, bezorgrapporten en eventuele herstelpost op te halen. Daarna langs een paar 'brengklanten' door de spits die ondertussen in volle hevigheid is los gebarsten.

Meestal kwam je dan zo tegen half negen weer terug op kantoor, handelde je de herstelpost af en ging je pauze houden, vaak met de mededeling van je collega's dat het druk was en dat 'we achter lopen'. Maw: opschieten jij! :P

Kwart voor negen de werkvloer weer op en voorbereiden, je maakt immers gewoon deel uit van het voorbereidingsteam en er wordt verwacht dat je zelf de nodige wijken zet, zowel door TC als door je collega's.

Ondertussen word je verantwoordelijk geacht voor het soepel verlopen van die voorbereiding en dat jij er voor zorgt dat alles op tijd af is. In de praktijk sta je dus collega's die zelf ook wel beter zouden moeten weten voor te kauwen welke wijk ze moeten gaan zetten. "Nee Pietje, dat is een kleine middagwijk en 2 meter van je vandaan liggen nog 2 joekels van ochtendwijken die over 3 kwartier in de auto moeten liggen". Dat gaat al behoorlijk vervelen als je dat bij nieuwe krachten wekenlang moet doen, laat staan als je het moet doen bij collega's die er al 10 jaar langer dan jezelf werken, keer op keer op keer op keer.

Fuck, 10:00 al, snel de aangetekende stukken ophalen (die zaten toen nog niet bij pakketpost). Fijn, het zijn er 30... Snel op volgorde leggen. Ho, telefoon! Ach, het is Miepje, die is ziek. Bellen, bellen, bellen. Fijn, vervangers gevonden.

Crap! Het is al 10:30, ik moet gaan laden! "JA WE ZIJN NOG NIET KLAAR HOOR, DAT KRIJG JE ALS JIJ DE HELE TIJD ANDERE DINGEN AAN HET DOEN BENT!!!". Jaja, ik houd ook van jullie. Ondertussen pleur ik alles wat wel klaar is al vast in de auto.

10:45: nog steeds niet alles klaar, als een bezetene help je mee om de laatste vakken te zetten.

10:55 scheur je als een bezetene de poort uit, 11:00 levertijd ga je dus niet meer halen.

11:10 bij eerste depot, chagrijnige gezichten want je bent te laat. Je neemt een zooi klachten in ontvangst "Je moet tegen Flipje zeggen dat hij niet zus en zo moet doen maar zof en zos!" en beantwoordt wat vragen.

11:25 bij 2e depot, 25 minuten te laat dus nóg chagrijnigere gezichten. "Ja, toen ik zei dat ik mee wilden helpen bij het opvangen van Miepje had ik er niet op gerekend dat ik pas zo laat kon beginnen!". Volkomen valide argument natuurlijk maar voor mij is de late levering ook overmacht. Vragen of iemand anders nog een deel van Miepje haar wijk wil doen. Nee, niemand kan of wil. Shit, ok, dan neem ik er wel een paar straten bij. Het wordt toch al een latertje vandaag. Nog wat vragen en klachten in ontvangst nemen.

11:45. Ok, van het uur dat ik eigenlijk gerekend had om aangetekende stukken te gaan rijden (van 11:00 tot 12:00) is nog een kwartier over en op kantoor lopen ze nog steeds achter met de voorbereiding natuurlijk. Dan maar ff de lunchpauze uitstellen. Aangetekenden die op de route van depot naar kantoor liggen bezorg ik wel nog eventjes, ben ik er toch nog snel een stuk of vijf kwijt.

12:30. Op kantoor, al vast laden wat klaar is. "JA WE ZIJN NOG NIET KLAAR WANT JIJ KWAM MAAR NIET TERUG!". Tussen het op en neer rennen nog wat klachten doorspelen naar voorbereiders die zonder uitzondering kwaad worden en een "JA ZEG MAAR TEGEN TRUUSJE DAT *random verwensingen*"-antwoord geven. Ach wat fijn, aan mijn eigen middagwijk is helemaal nog niks gedaan, die hebben ze laten liggen omdat die geen urgentie had. Blijkbaar opeens wél in staat om zelf na te denken maar voor mij betekent het dus een extra trip op en neer en daarmee weer minimaal een half uur langer werken. TC komt toevallig langs en vangt dat op en blaft dat dat niet de bedoeling is en dat het dan maar wat later wordt. Met zijn allen op mijn middagwijk die in ijltempo gezet wordt (en daar is de kwaliteit dan ook naar).

12:50 Weer de poort uit scheuren. Ga weer te laat komen, maar goed, iig mijn eigen wijk bij! Telefoon gaat, vast een bezorger die zich afvraagt waar ik blijf, gisteren was ik er immers al voor 12:30. Dadelijk toch weer even zeggen dat de officiële levertijd echt 13:00 is voor haar wijk.

13:05 Bij 1e depot. Idd, Truusje had gebeld en vroeg zich af waar ik bleef, ze staat namelijk al 3 kwartier te wachten! Vervelend Truus, maar ik had toch 2 weken geleden al gezegd dat de officiële levertijd 13:00u is en dat ik niet kan garanderen dat ik eerder ben. Hell, bij een beetje drukte zijn die tijden al moeilijk haalbaar. Truus pruttelt nog wat maar ik besteed er geen aandacht aan omdat ik met tassen sta te gooien en als de bliksem naar het volgende depot moet.

13:15 Volgende depot. Wow, heb ik nu 5 minuten 'gewonnen'? Hoe tof! Een meevaller! Ook hier verschillende mensen die al 3 kwartier staan te wachten. "JA, IK GA DIE 3 KWARTIER ALS WERKTIJD SCHRIJVEN HOOR!". Ook hier weer even uitgelegd dat levertijd 13:00 is en dat ik ook pas om 12:30 wist dat de voorbereiding nog niet klaar was en dat op het laatste moment de TC per se mijn eigen wijk ook mee wilde sturen. "JA ZEG MAAR TEGEN TC DAT *DITDATZUSZOSCHELD*". Nou, dat mag je hem zelf vertellen vriend :') .

13:25. Hehe, ff rust, alleen nog maar mijn eigen werk om me mee bezig te houden. Waar waren we met die aangetekenden? Oh ja, nog 'maar' 25 te bezorgen.

15:00 klaar met aangetekenden. Tijd voor mijn eigen wijk bezorgen en dat stuk van Miepje erbij.
15:05 Telefoon. Klaasje. Die kan een tas niet vinden. Fuck. Bellen naar kantoor. Nee, tas staat niet meer op kantoor, is dus meegegaan naar depot. Hij staat echt niet op het depot Klaas? Ook niet met een verkeerd label misschien? "Nee, echt niet, heb alle tassen al doorzocht!". Ok, rijd dan maar even naar het andere depot om daar te kijken Klaas! "Whut? Kan jij dat niet doen lolo? :( ". Ja, normaal wel maar lolo is al meer dan 8 uur aan het werk met nog een uur of 2 te gaan en heeft nog maar 1 keer 10 minuten pauze gehad (bovendien twijfelt lolo nogal aan jouw capaciteiten om het depot en tassen goed te doorzoeken, het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat een tas die 'kwijt' is toch gewoon op depot blijkt te staan als ik zelf kom kijken).

15:15 ondertussen, verder met wijk.
15:25 Klaas weer, hij kan zijn tas echt niet vinden! Al op het andere depot wezen kijken dan? Nee, hij had alle tassen op zijn eigen depot nog eens doorgespit. Ok, dan toch even naar dat andere depot, zoals ik al voorgesteld had Klaas...
15:30 Klaas weer! Zo snel? Dan heeft ie vast zijn tas gevonden. Jawel hoor! Tas bleek gewoon op goede depot te staan maar idd met verkeerd label. Daar kwam een andere PB achter die net was komen bijladen. Die kent Klaas ook wel en had even meegeholpen met zoeken. Best knap Klaas, dat je zelf na 2 keer alle tassen doorzoeken niet gezien hebt dat de jouwe er gewoon bij zat...
16:50 Klaar met wijk en stuk van Miepje. Naar kantoor!
17:05 Op kantoor, administratie van aangetekenden afhandelen. HO TELEFOON! TC van de avondploeg. Waar auto nr 7 blijft. Die heb ik net ingeleverd Henk, waarschijnlijk net jouw chauffeur mis gelopen dan.

17:15 Klaar! Telefoon uitzette... Anna is net klaar en ziet dat er nog twee tassen van Truus op depot staan. Wat moet ze daar nu mee? Laten staan. Truus is gewoon aan het werk en zal die nog wel weg brengen dan. "Ja, maar ze had al lang klaar moeten zijn!". Zal wel goed komen Anna... "Kan je haar niet even bellen?". *verborgen zucht* Doe jij dat maar even Anna, daar hangt die lijst met nummers voor op het depot, zodat jullie onderling kunnen communiceren over dat soort zaken en er niet meteen paniek uitbreekt :) .

De volgende dag hoor je dan op depot dat Truus gewoon even koffie drinken was bij een vriendin die in haar wijk woont en dat dat wat uitliep. Mag je weer uit gaan leggen dat het eigenlijk de bedoeling is dat alles voor 17:00 in de bus ligt (tegenwoordig 18:00 als ik me niet vergis) en dat anderhalf uur koffieleuten geen geldig excuus is om daar niet aan te voldoen. Truus kijkt wat bozig en ik voel me een ontzettende sukkel omdat ik gewoon 11+ uur gewerkt had met maar 10 minuten pauze ipv net als Truus te doen en er gewoon schijt aan te hebben :P

Miepje is nog steeds ziek, "Jij doet vandaag weer dat ene stuk van Miepje erbij he lolo? Anders wordt het voor mij wat veel!". Ja hoor schat, dat doe ik, natuurlijk. En ik ga ook achter je verlof aan waar ik niet over ga en ik geef al jullie klachten door aan de voorbereiders, netjes ontdaan van gescheld en boosheid, zoals ik dat ook met hun antwoorden op jullie klachten doe. Ach kijk, de telefoon gaat...

:+

Dat waren dan nog de dagen dat er relatief weinig aan de hand was maar het gewoon een beetje druk was . Met meerdere ziekmeldingen of planningen die niet bleken te kloppen (jarenlang een ware plaag geweest), kapotte fietsen en een TC die je voor van alles en nog wat moest hebben kwam je helemaal niet meer aan je normale voorbereidingswerkzaamheden toe, waar je collega's je dus weer op aan keken. "Die lololo doet écht geen flikker hè?".

Werkpakket moest ongeveer om 14:00 afgelopen zijn, daar ging je 4 van de 5 keer ruim overheen. 15:00 klaar zijn en fatsoenlijk pauze hebben kunnen nemen was een luxe. En dan was het eigenlijk de bedoeling dat je nog telefonisch bereikbaar bleef voor de bezorgers als je thuis zat. Zó stom was ik dan weer niet, die telefoon ging gewoon uit zodra ik het gebouw uitliep. Wat dan weer tot kritiek van bezorgers en TC leidde als ik buiten werktijd niet bereikbaar was.

Ik kreeg er overigens geen cent extra voor, hoewel het werk van een PB+ 2 schalen hoger ingedeeld stond dan waar ik in zat. Dat hielp ook niet mee met motivatie en je gewaardeerd voelen.

Dus nee, ik was geen fan van PB+ spelen _O-
Ik geloof niet dat "mijn" pb+ maar een fractie deed van wat ik hier allemaal lees :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_157977615
Lololo! Wat schrijf je leuk _O- _O-
Hier meerdere depothoofden en je kan echt het verschil zien. De een kwakt alleen de tassen in de schappen verder niks, weet niet eens wie welke wijk heeft (10 wijken) en andere die met iedereen een praatje maakt, met je meedenkt en ook daadwerkelijk checkt of alle tassen er zijn (dat houd voor mij in ook weten dat wijk K op dinsdag altijd 4 tassen heeft en nu maar 2 dus dat er iets niet klopt).
Duvel & Niels
pi_157979023
quote:
1s.gif Op woensdag 2 december 2015 23:00 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik geloof niet dat "mijn" pb+ maar een fractie deed van wat ik hier allemaal lees :')
Nou ja, dat dachten heel veel mensen van mij ook dus. :D

Ik snap ook wel dat die beeldvorming kan ontstaan, niemand ziet namelijk wat jij de hele dag aan het uitvoeren bent. De postbezorger ziet niet dat jij al vanaf 6:00u aan het werk bent. Die ziet het wél als jij om 15:00 thuis bent (ik woonde in het postcodegebied waar ik PB+ speelde) en op de bank ligt terwijl de bezorger pas tegen vijven klaar (maar dan ook pas om 13:00 begonnen is). Zeker met zieken of falende planning merkte ik altijd dat dat als enigszins oneerlijk werd ervaren. Het werd niet met zoveel woorden gezegd maar volgens mij vonden er een hoop dat ik me er makkelijk van af maakte als ik niet meedeed met tot 5 uur rondlopen. Vaak zat deed ik dat trouwens wél.

De collega's in de voorbereiding: die zagen mij eventjes tot 6:45, dan zat ik in de auto tot een uur of half negen en dan had ik pauze. Aan het proces binnen heb je dan idd nog niet veel bijgedragen. Zo rond kwart voor negen was ik weer op de vloer maar dan stond de TC vaak voor je neus of moest ik hem zelf hebben om iets te bespreken of door te geven. Zo rond die tijd kwamen ook altijd de ziekmeldingen en/of werden hiaten in de planning ontdekt. Veel bellen dus en tussendoor zit je je collega's te 'commanderen' dat wijk X of Y prioriteit heeft for whatever reason (een reason die zij steevast bullshit vonden). En om 10 uur moest ik me al weer bezig houden met aangetekenden en laden omdat je eigenlijk om 10:30 de poort uit moet rijden. En dan zagen ze me meestal niet meer tot tegen half één. Om me vervolgens vrijwel meteen weer te zien vertrekken.

Als het een slappe dag was maakte ik ook graag een uitgebreid praatje met de bezorgers trouwens hoor. Beetje feel krijgen met wat er leeft en gewoon normaal sociaal babbelen ipv stressen en kijken wie je het meeste werk in handen kan duwen om het allemaal maar weg te krijgen :+

En de TC, tja, daar was het nooit snel genoeg voor. Elk tijdsverschil tussen de ene en de andere dag was bij voorbaat verdacht. Elk jaar na de bouwvak was een heel mooi voorbeeld: ik had dus dagelijks een paar brengritklanten 's ochtends (postbusadressen die je op het fysieke adres waar het bedrijf zit in alle vroegte af gaat leveren). Dat was altijd midden in de spits en je stond dus veel in de rij voor het stoplicht. Behalve in de bouwvak, dan was iedereen vrij of met vakantie. Tot eind augustus/september. Dan was niemand vrij en stond iedereen in alle vroegte in zijn automobiel er ineens weer :D . Dat kon tot een half uur schelen in de meest extreme gevallen. TC was er dan echter al lang aan gewend om mij iets over achten terug te zien komen op kantoor en ineens werd dat half negen?!? Dat kan natuurlijk geen zuivere koffie zijn hè! :( :+
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2015 23:17 schreef Duufje het volgende:
Lololo! Wat schrijf je leuk _O- _O-
Hier meerdere depothoofden en je kan echt het verschil zien. De een kwakt alleen de tassen in de schappen verder niks, weet niet eens wie welke wijk heeft (10 wijken) en andere die met iedereen een praatje maakt, met je meedenkt en ook daadwerkelijk checkt of alle tassen er zijn (dat houd voor mij in ook weten dat wijk K op dinsdag altijd 4 tassen heeft en nu maar 2 dus dat er iets niet klopt).
Ik weet bij god niet wat officieel de taken van een PET zijn maar de 2e soort werkt natuurlijk wel zo prettig :P .

Wat aantal tassen betreft, dat kan natuurlijk nogal eens variëren. Maar ik heb zelf ook vaak zat bij het lossen eventjes gecontroleerd of alle straten er wel in zaten als het me te weinig leek. Daar heb je dan wel weer wijkenkennis voor nodig. Iemand die nooit meer dan 2 verschillende wijken heeft gelopen heeft die kennis logischerwijs niet.

Ook wel eens verhalen gehoord van een depot waar het hele team onervaren was door hoog verloop. Dat icm slechte opleiding (opleiden van PB's ging bij ons altijd een beetje uit de losse pols, je had geen checklist of niks) leidde dus tot een gigantische puinhoop met bergen klachten, wat weer leidde tot hoog verloop. TC bezorging moest er uiteindelijk een poos lang dagelijks langs om aan te sturen en brandjes te blussen :P
  donderdag 3 december 2015 @ 05:42:02 #86
430640 Pietertje71
Koala to the max!
pi_157980939
Denk aan je hart hé, lololo ;)

Mogguh :)
Mijn collega's en ik hebben niets vernomen over een kortingsbon van 50% van de LIDL, en/of een chocoladeletter.
Wellicht om dezelfde reden als vorig jaar, dat er 'te weinig' chocoladeletters waren om uit te delen.
Stelletje schrapers!

[ Bericht 23% gewijzigd door Pietertje71 op 03-12-2015 06:13:23 ]
Sarcasm...isn't it ironic!?
Een goede grap mag vrienden kosten!
pi_157981165
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2015 18:55 schreef bikkie het volgende:

[..]

Dat maken ze er zelf van. Je hebt van die figuren die menen inderdaad dat ze boven je staan, omdat ze toevallig de tassen inruimen.
Vervolgens moet je ze ook nog helpen met het verdelen van de losse post, omdat ze geen enkel idee hebben welke straat in welke loop zit ;(
ze gooien er met hun "pet" naar
pi_157981198
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2015 15:41 schreef Airenu het volgende:
2e dag.
De tassen en het hesje lagen op het depot toen ik aankwam *O*
Net nog de meer/minder tijden doorgegeven.
Hoop nou toch wel dat ik snel hier in mijn eigen dorp aan de gang mag, hier zijn tenminste geen heuvels :@

Edit:
Werd net gebeld, kan volgende week dinsdag in mijn eigen dorp beginnen :D
Kans dat ik het voor vast kan doen ook, gezien er momenteel geen vast persoon is die de post rondbrengt.
dat vast zal niet gauw gebeuren,volgens hun prognoses loopt de post 10%gem terug,dan moeten andere "vasten" uren gaan oplossen
  donderdag 3 december 2015 @ 08:29:18 #89
430640 Pietertje71
Koala to the max!
pi_157981508
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 07:36 schreef ophaling10 het volgende:

[..]

dat vast zal niet gauw gebeuren,volgens hun prognoses loopt de post 10%gem terug,dan moeten andere "vasten" uren gaan oplossen
Altijd weer die Katholieken die de banen krijgen....
Sarcasm...isn't it ironic!?
Een goede grap mag vrienden kosten!
pi_157981583
Hele avond en nacht met buikgriep in de weer geweest. -O-
Wordt zeker druk vandaag? ;(
  donderdag 3 december 2015 @ 09:02:29 #91
430640 Pietertje71
Koala to the max!
pi_157981782
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 08:39 schreef Rafierafie het volgende:
Hele avond en nacht met buikgriep in de weer geweest. -O-
Wordt zeker druk vandaag? ;(
:')
Sterkte!
Ik vernam gisteren dat wij vorige week 3 zieken (onder de scooterrijders) hadden en 1 met vakantie.
De chauffeurs bezorgen waren dan ook erg blij dat deze week iedereen weer aan de gang kon gaan ;)
Sarcasm...isn't it ironic!?
Een goede grap mag vrienden kosten!
pi_157981976
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 09:02 schreef Pietertje71 het volgende:

[..]

:')
Sterkte!
Ik vernam gisteren dat wij vorige week 3 zieken (onder de scooterrijders) hadden en 1 met vakantie.
De chauffeurs bezorgen waren dan ook erg blij dat deze week iedereen weer aan de gang kon gaan ;)
Wat ben je toch een klein kind! :P
Het is wel duidelijk dat het weer heerst op dit moment. Ik ben zelf besmet door familie, onder de collega's zijn er nog weinig zieken volgens mij.
pi_157982335
quote:
10s.gif Op woensdag 2 december 2015 18:25 schreef lololo het volgende:
Bij ons hoorde ik allerlei verhalen dat de PET vaak een halve leidinggevende/planner werd op zijn/haar depot. Waar collega's dan weer vaak niet blij mee zijn. :+
Onze PET werd dan 's ochtends door de admi gebeld dat er zieken waren, dat vond hij niet erg. Wat hij wel erg, en hondsbrutaal, vond, was dat hij volgens de admi vervanging voor de zieken moest regelen.
Nu hebben we geen PET meer.
pi_157982509
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 08:39 schreef Rafierafie het volgende:
Hele avond en nacht met buikgriep in de weer geweest. -O-
Wordt zeker druk vandaag? ;(
Sterkte ermee!

Hier wel zeggen ze.
Gister 3 keer smsje gehad dat er vandaag overheidsverspreiding bijzat. Konden ze niet eerder laten weten omdat ze het niet eerder wisten. Wel stond maandag al op het rooster dat ik donderdag 2 tassen hah heb, dan weet je dus genoeg.
Vandaag tot nu toe alweer 2 smsje met de melding dat het vandaag en zaterdag druk wordt en of we er alsjeblieft aan willen denken dat er overheidsverspreiding is vandaag.
Ik geloof dat als ik de tassen heb, ik even ga bellen welke soort hah het is.

Volgende week dinsdag AH kerstspecial, en een collega met 2 zware wijken die vrij heeft. Zal wel weer de zak zijn dan. 1 wijk ga ik niet lopen, die is echt te zwaar met die hoeveelheid. Andere wijk wil ik best doen. Maar het fijnste zou eigenlijk zijn als ze even vantevoren zouden vragen of ik iets extra's kan/wil doen.
  donderdag 3 december 2015 @ 10:29:08 #95
430640 Pietertje71
Koala to the max!
pi_157982806
Vorige week ziek geweest en mijn uren die voor die week staan, 16.35, uitbetaald gekregen.
Voor deze week stond ik ook ziek gemeld en ik zag dat mijn contracturen(12) tot op de minuten waren herberekend(op een piekdag 1 uur ipv 4uur en op andere dagen uren en minuten er van af gesnoept om aan die 12 te komen)
M.a.w. Krijg ik nu bij ziekte mijn uren die er voro staan betaald of mijn contracturen?

Ik zie zojuist dat mijn gisteren opgegeven minder tijd gewerkt (19 minuten) opgeschroefd is met 15 minuten dus 34 minder gewerkte tijd!!??
Zonder bericht voor af. Ik kan ook niet meer zien wat ik heb ingevoerd.
Die tijd is wel naar de nieuwe tijd, die vanaf januari geldt, teruggeschroefd. WTF krijgen we nu weer.

En mijn TC blijft! volhouden dat het laatste adres ook einde werktijd is(de reden waarom er wellicht die 15 minuten extra is toegevoegd aan mijn minuren).
Volgens het boekje toch echt niet.
Sarcasm...isn't it ironic!?
Een goede grap mag vrienden kosten!
pi_157983817
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 09:53 schreef swimmie86 het volgende:

[..]

Onze PET werd dan 's ochtends door de admi gebeld dat er zieken waren, dat vond hij niet erg. Wat hij wel erg, en hondsbrutaal, vond, was dat hij volgens de admi vervanging voor de zieken moest regelen.
Nu hebben we geen PET meer.
Precies dat soort zaken bedoel ik dus. In 'mijn' postcodegebied lag ook een agenda waar de PET verzocht dat iedereen zijn goedgekeurde verlof in schreef, dat controleerde zij dan met de planningen en paste deze aan en communiceerde dat weer met de ADMI. Heb je als bedrijf toch weer een gedeelte van wat eerst alleen een leidinggevende deed doorgeschoven naar je laagste loonschaal...
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 10:29 schreef Pietertje71 het volgende:
Vorige week ziek geweest en mijn uren die voor die week staan, 16.35, uitbetaald gekregen.
Voor deze week stond ik ook ziek gemeld en ik zag dat mijn contracturen(12) tot op de minuten waren herberekend(op een piekdag 1 uur ipv 4uur en op andere dagen uren en minuten er van af gesnoept om aan die 12 te komen)
M.a.w. Krijg ik nu bij ziekte mijn uren die er voro staan betaald of mijn contracturen?

Ik zie zojuist dat mijn gisteren opgegeven minder tijd gewerkt (19 minuten) opgeschroefd is met 15 minuten dus 34 minder gewerkte tijd!!??
Zonder bericht voor af. Ik kan ook niet meer zien wat ik heb ingevoerd.
Die tijd is wel naar de nieuwe tijd, die vanaf januari geldt, teruggeschroefd. WTF krijgen we nu weer.

En mijn TC blijft! volhouden dat het laatste adres ook einde werktijd is(de reden waarom er wellicht die 15 minuten extra is toegevoegd aan mijn minuren).
Volgens het boekje toch echt niet.
*Knabbelknabbelknabbel* :D

Volgens mij hoor je bij ziekte het gemiddelde van je daadwerkelijk gedraaide uren over de laatste zoveel maanden te krijgen.
pi_157987075
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2015 10:29 schreef Pietertje71 het volgende:
Vorige week ziek geweest en mijn uren die voor die week staan, 16.35, uitbetaald gekregen.
Voor deze week stond ik ook ziek gemeld en ik zag dat mijn contracturen(12) tot op de minuten waren herberekend(op een piekdag 1 uur ipv 4uur en op andere dagen uren en minuten er van af gesnoept om aan die 12 te komen)
M.a.w. Krijg ik nu bij ziekte mijn uren die er voro staan betaald of mijn contracturen?

Ik zie zojuist dat mijn gisteren opgegeven minder tijd gewerkt (19 minuten) opgeschroefd is met 15 minuten dus 34 minder gewerkte tijd!!??
Zonder bericht voor af. Ik kan ook niet meer zien wat ik heb ingevoerd.
Die tijd is wel naar de nieuwe tijd, die vanaf januari geldt, teruggeschroefd. WTF krijgen we nu weer.

En mijn TC blijft! volhouden dat het laatste adres ook einde werktijd is(de reden waarom er wellicht die 15 minuten extra is toegevoegd aan mijn minuren).
Volgens het boekje toch echt niet.
Volgens mij horen ze je het aantal uren uit te betalen dat je normaal gewerkt zou hebben als je niet ziek was geweest.
pi_157987445
Hier krijg ik betaald voor de ingeplande uren, als ik ziek ben. Als ik langer ziek ben dan word ik voor alleen mijn contracturen nog ingepland natuurlijk (een stuk minder dan normaal dus).
Nobody ever seems to remember life is a game we play
  donderdag 3 december 2015 @ 15:25:52 #99
430640 Pietertje71
Koala to the max!
pi_157988263
Middag.
Wat een rommelige wijk weer. Dit komt vaker voor met deze wijk(1 van de 3 die ik heb), maar nu ook met rouwkaarten erbij!
Maar weer een melding van gedaan.

Ook mijn TC om uitleg gevraagd waarom ik niet meer/minder tijd kan opgeven.

Qua ziektemelding: De eerste week kreeg ik gewoon mijn uren die voor die week staan. 2deweek is rommelig ingevuld en kan ook geen meer/mindertijd invullen omdat de tijd er al voor staat.
Ik kan geen oranje kaart invullen omdat er, ondanks ik weet dat er gesnoept is, ik zelf niets kan wijzigen.
Lang leve de eigen administratie ;)

Wordt vervolgd...
Sarcasm...isn't it ironic!?
Een goede grap mag vrienden kosten!
  donderdag 3 december 2015 @ 16:04:36 #100
430640 Pietertje71
Koala to the max!
pi_157989128
Ik krijg net bericht dat er een storing is in MijnWerk mbt meer/minder tijd doorgeven.
Sarcasm...isn't it ironic!?
Een goede grap mag vrienden kosten!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')