abonnement Unibet Coolblue
  maandag 9 november 2015 @ 21:31:14 #1
378192 -mandy-
I am who I am
pi_157435068
Welkom in het Peutertopic!!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki: http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
pi_157435356
KJ is het om de spraak te doen bij Luuk?

Omen, gelukkig haalde ik vanmiddag een HEUL BLIJ kind op vanmiddag bij de noodgastouder *O*
Ze was helemaal in de haleluja. Geknutseld, gekleurd, gedanst .. Kreeg der bijna niet meer mee naar huis :o

Dus dan is dat schuldgevoel ook wat minder aanwezig :Y)
pi_157436061
Luuk is al bekend met logopedie vanaf dat hij 18 maanden is. Hij kon zich toen niet duidelijk maken wat hem zeer veel frustratie opleverde. Uit frustratie ging hij bonken met z'n hoofd. Tegen de muur, kast of grond. Erg naar om te zien. De logopediste heeft vooral ons geleerd hoe we Luuk konden helpen. Zo leerde hij steeds meer woordjes. Hij spreekt nu best goed (vinden wij ). Anderen verstaan hem amper.
Onze oudste is heel erg talig. Zong met 20 maanden al vloeiend ik zag 2 beren broodjes smeren.
We vinden het nu heel lastig om te zien waar Luuk nu staat. Vergeleken bij zn zus loopt ie enorm achter. Maar loopt hij nou achter, liep zij voor? Wij vinden dar ie het heel goed doet, maar is dat ook wel zo? Misschien heeft ie wel meer nodig. Daarom de test. Eerste test is om te kijken wat hij snapt, ze had wat dieren poppetjes en wat blokjes. Hij moest opdrachtjes uitvoeren die steeds wat lastiger werden. "De aap ligt eerst op het huis;, en springt daarna in het gras"
Ze gaat straks ook zn uitspraak testen en ook zn woordenschat. Maar alles op een spelletjes manier.

Ik ben helemaal niet zo voor t testen in het algemeen maar t zou fijn zijn als Luuk zich bij iedereen beter verstaanbaar kan maken. Wij zijn zn ondertiteling, maar we zijn niet altijd bij m.

[ Bericht 3% gewijzigd door kaatjejannie op 09-11-2015 22:27:58 ]
*poef* nu is het weg
pi_157437243
Succes alvast Mandy!

KJ, dat is ook best lastig om te bepalen, je referentiekader wordt dan toch bepaald door je oudste. Hopelijk kunnen jullie verder met de uitslag vn de test.

Hier is het Sinterklaasvirus toegeslagen. Ik heb vandaag wel 12 keer "Toto met de stoomboot" gezien (aflevering van Het Zandkasteel over Sinterklaas), ze zingen de hele dag Sinterklaas Kapoentje en ze hebben met open mond naar het Sinterklaasjournaal gekeken. M heeft op het kdv een stoombootmuts geknutseld en die heeft hij ook de hele avond opgehouden O+

De meiden willen geen cadeautje van Sinterklaas (toch een beetje spannend) maar hij mag wel komen en dan mag hij in de keuken staan. Bij doorvragen wilden ze toch wel een cadeautje, D wil een blauw cadeautje en J een rode. M wil gewoon een trein. Oh, en Sinterklaas is al heel oud. Volgens D wel 5 jaar!

Verder weer wat beddrama's. J wil heel graag bij D in bed slapen maar D wil graag "rustig slapen". Uiteindelijk de bedden tegen elkaar aan geschoven als compromis. Boel gekeet natuurlijk. Horen we op een gegeven moment D roepen "mama, ik heb pijn!" en dan J heel droog "ja, want ik heb je gebeten" :') De bedden staan (op verzoek van D) nu dus weer uit elkaar.
pi_157437963
Kyara! _O- Wat een geweldig stel heb je toch ook O+

Twinkle, lastig he, om ze dan mee naar huis te krijgen ;) Ik heb wel eens gezegd dat ik een klacht in ga dienen dat het *te* leuk is op het kdv. Kost me veel te veel tijd bij het ophalen ;)

Lastig KJ.. vergelijken is bijna onvermijdelijk he?
pi_157438450
KJ, lastig. Goed van die test :*
Hoofd bonken op de grond doet Riley tegenwoordig wel weer als ze echt heel erg boos/verdrietig is. Heel naar om te zien.

Twinkle, fijn dat het goed ging bij de go.

Kyara :D

Hier luisteren we Sinterklaasliedjes. En Riley werd heel emotioneel van 'zachtjes gaan de paardenvoetjes'. Echt trillend bovenlipje en traantjes in haar ogen. Was zo zielig om te zien dat ik ook tranen in mijn ogen kreeg. Dus maar heel veel kusjes gegeven O+
  maandag 9 november 2015 @ 23:13:05 #7
171422 LadyBlack
paint it black
pi_157438830
Hahaha Kyara wij liggen hier nu allebei dubbel want ik heb t voorgelezen aan mn vriend _O-

Riley O+ wat schattig!
pi_157441144
KJ spannend ook weer maar goed dat je aan de bel trekt

Qua wegbrengen ik zie nu al op tegen morgen, meneer heeft er zo'n beetje een half jaar over gedaan (als het niet langer is) dat ik weg kon zonder dat hij ging huilen
nu is hij 3 wk niet geweest....

Wel fijn dat ze vrolijk zijn als je ze ophaalt
maar een herkenbaar gevoel dus

Kyara ik vind je meiden zo tof hihi
pi_157442712
Kj ik ben benieuwd wat eruit komt. Succes Luuk ^O^

Hier lijkt het kwartje wb sinterklaas ook te vallen. Zo leuk!
Djen is fan van het zandkasteel. Even kijken of ik die aflevering op kan snorren. Nu ik nauwelijks meer werk heb ik veeeeel meer tijd voor de kinders en ik geniet er zo van O+
pi_157442726
Kyara :D
Heerlijk die kinderlogica O+
pi_157443209
Kyara :D

Wij slaan sinds dit jaar het Sinterklaasjournaal over. De spanning die de feestdagen (en aansluitend zijn verjaardag) met zich mee brengt is voor Oudste echt too much. Resulteerde de laatste twee jaar in twee maanden lang een oververmoeid en overprikkeld kind, echt voor niemand leuk.
pi_157446287
Kyara, lekker stel heb je. Het zal af en toe ook wel pittig zijn, maar wij vermaken ons wel met de tweeling verhalen!

Kaatje, bij ons is het andersom. De jongste doet alles sneller dan de oudste (behalve de zindelijkheid). De oudste sprak met 2 jaar net een 2 woord zin en heeft tot die tijd ook wel met zijn hoofd gekopt van frustratie. Hij was ook slecht verstaanbaar tot we in het logopedie traject zaten ivm klankwisselingen. Ik verstond 90%, anderen 10%.
De jongste deed de woorden combineren met anderhalf al en was direct goed verstaanbaar. Ook motorisch was hij sneller, sociaal heel erg beter, cognitief meer nieuwsgierig en actief ermee etc. Of eigenlijk was de oudste angstig en niet zo actief. Ik zeg ook wel: als ik de kinderen andersom had gehad was de oudste wel in een onderzoek-traject terecht gekomen. Maar nu hebben we dat zelf allemaal opgevangen en gaat het ook prima. Die luxe hadden we ook omdat Daan pas kwam toen Chris 4,5 was. Dus we hadden alle tijd voor hem.

Daan heeft niet zoveel met sinterklaas. Hij wilde alleen gisteren "zwarte pieten style" luisteren. Tijdens het Sinterklaasjournaal was hij nogal afgeleid. En dan grote broer die steeds komt verluisteren dat hij weet dat het nep is, of dat die naam wel erg grappig is :P
pi_157447793
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 november 2015 09:52 schreef L-E het volgende:
Kyara :D

Wij slaan sinds dit jaar het Sinterklaasjournaal over. De spanning die de feestdagen (en aansluitend zijn verjaardag) met zich mee brengt is voor Oudste echt too much. Resulteerde de laatste twee jaar in twee maanden lang een oververmoeid en overprikkeld kind, echt voor niemand leuk.
Heel verstandig. Ik schreef het in het dreumestopic ook al maar mijn vroegste herinneringen hebben voor een groot deel met Sinterklaas te maken en hoe eng ik het allemaal vond. Als kind van 3 - 5 jaar vond ik het helemaal niks, veel te spannend. Denk dat het goed is als ouder om in de gaten te houden of het wel echt leuk is allemaal voor je kind.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_157457084
Hier hebben ze vanavond weer met open mond naar het Sinterklaasjournaal zitten kijken. Nu volgen ze de verhaallijn nog niet echt en is het ze vooral te doen om Sinterklaas en de pieten te zien maar ik geloof best dat dat hele verhaal er om heen ook wel voor extra spanning e.d. kan zorgen. Zeker als er op school ook nog op door wordt gegaan en zo.

Tot nu toe wordt om elke afbeelding vn Sinterklaas gegild en krijgen plaatjes kusjes en zo. Het internetfilmpje met je eigen huis vond M heel fascinerend maar de meiden vonden dat wel eng. Ze hebben nu samen besloten dat ze geen cadeautje van Sinterklaas willen. Maar hij mag ze wel neerzetten (en daarna mag hij weer in de keuken gaan staan) en mama moet dan de cadeautjes geven.

Vandaag ook even met mijn drietal een ritje naar de huisarts gemaakt. J heeft klei in haar neus gestopt :') Zelf niet gezien hoeveel maar ik zag wel iets en bij mijn pogingen om haar te laten snuiten haalde ze nog even extra haar neus op. Onderweg moest ze wel niesen en de huisarts kon daarna niets meer in haar neus terug vinden. Ze deed het wel heel goed, netjes stil zitten en geen krimp gegeven terwijl toch met lamp, klem en tang in de neus werd gekeken.
  dinsdag 10 november 2015 @ 21:24:00 #15
171422 LadyBlack
paint it black
pi_157457324
Agos arme J!! :o Wat een eng idee joh :X

En superknap dat ze dan met alle toeters en bellen laat onderzoeken _O_
Hoe reageerden de andere twee daarop?
pi_157457456
M zei tegen D dat zij de volgende keer naar de dokter mocht. Wat hij was al een keer geweest en nu J dus volgende keer mag D. :')

En D kreeg ik amper mee want ze wilde nog even spelen (bij de huisarts in de spreekkamer dus....).

Oh en M ging meteen tegen de assistente het hele verhaal uit de doeken doen.
  dinsdag 10 november 2015 @ 21:50:22 #17
171422 LadyBlack
paint it black
pi_157458031
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 november 2015 21:27 schreef Kyara het volgende:
M zei tegen D dat zij de volgende keer naar de dokter mocht. Wat hij was al een keer geweest en nu J dus volgende keer mag D. :')
O+! Wat een schat
pi_157458224
O Kyara jouw drietal O+ _O- , never a dull moment!
Sinterklaas vind J wel reuze interessant, we gaan zaterdag(als het weer meedoet)maar even naar de intocht een dorp verderop, vanochtend even een pietenmuts(uiteraard een roze)voor haar gekocht.
Ik was vanmiddag mn net opgevouwen stapel wasgoed kwijt, ze had het vast naar boven gebracht voor me zei ze, bovenaan de trap lag een keurige hoop was :D ze had alles stuk voor stuk naar boven gesjouwd(en dan te bedenken dat we al eens een nachtje in het zh hebben geslapen omdat ze van de trap gedonderd was, maar nu kan ze dat ook veeeeel beter als anderhalf jaar geleden ;( ).
  woensdag 11 november 2015 @ 10:10:39 #19
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_157465299
Kyara O+!

Draak is hier helemaal into Sinterklaas. Het Sinterklaasjournaal word gevolgt en ze heeft het halve Intertoys-boek al uitgescheurd met wat ze wil hebben :').

Mijn ouders hebben inmiddels 2 muurkasten vol cadeau's gepropt :@, want ja, de Sint, Draak's verjaardag en Piranha's verjaardag zitten toch wel heel dicht op elkaar.

Wij hebben zometeen het gesprek met de orthopedagoog. Ik vind het toch wel een klein beetje spannend :@.
pi_157466077
NTS, logisch dat het spannend is. Wie weet wat eruit komt. Maar als dat je handvaten geeft is dat ook wel heel fijn!

Goed M, eerlijk spelen eerlijk delen, zelf de huisarts! Dapper dat J goed meewerkte!

Misschien gaan we wel naar er intocht in de stad. Eerst die op tv kijken. En dan kijken wat voor weer het is. Ik ben een mooi-weer Sint intocht kijker :P

Chris heeft vandaag studiedag. Net met Chris zijn lampion geknutseld, nu zijn ze samen op de wii Kirby aan het spelen. Leuk stel O+
pi_157466361
Isa kijkt ook echt nonstop het sinterklaasjournaal. De eerste aflevering vond ze niet zoveel aan, maar ik geloof dat ze de hype nu een beetje van ons mee krijgt omdat wij het zo leuk vinden :@ Zaterdag gaan we uiteraard ook naar de intocht hier in de stad :)

Maar vanavond eerst Sint Maarten! Ze kent al een paar liedjes die ze dan heeeel zachtjes zingt dus ik ben bang dat manlief en ik vanavond de liedjes staan te zingen en Isa snoep ophaalt. We hebben vanochtend besproken dat ze wel TWINTIG snoepjes krijgt vanavond.

Oh en deze foto vind ik toch wel zo stoer, die wil ik nog even met jullie delen. Vorige week zijn we voor het eerst naar de tandarts gegaan. En mevrouw klom hop in de stoel, mond wagenwijd open (doet ze nou nooit als ik haar tanden wil poetsen). Daarna moest Olaf in de stoel. Ik ben zo blij met onze leuke tandarts O+
*weg*

[ Bericht 17% gewijzigd door Spirit82 op 12-11-2015 08:46:18 ]
Sarcasme. Herken het.
pi_157466668
Spirit, wat een stoere dame O+
  woensdag 11 november 2015 @ 13:55:55 #23
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_157469017
Spirit wat stoer zeg!

DF fijn dat je mannen zo lekker samen kunnen spelen!

Het gesprek was echt een verademing. We zijn dus echt niet dom, we overschatten haar niet oid, Draak is gewoon écht slim.
Van wat ze nu hebben kunnen observeren functioneert ze cognitief op het niveau van een 5 à 6-jarige, sociaal is ze wel gelijk met haar leeftijdsgenoten maar met wat kleine typische dingen, niks alarmerends en het zou waarschijnlijk te maken hebben met het gebrek aan uitdaging, zowel cognitief als sociaal.
Dus gaan we maar weer met de basisschool in conclaaf, kijken of ze nu toch eerder mag beginnen en welke begeleiding ze eventueel kan krijgen, en anders kunnen we als de wiedeweerga op zoek naar een andere school.
pi_157469904
NTS, fijn dat er duidelijkheid is. Al zal dit wel weer zorgen voor nieuwe uitdagingen :*
pi_157469953
Spirit, fijn dat ze zo makkelijk naar de tandarts gaat!

NTS, ze spelen samen zoals broertjes dat doen.. Mopperend op elkaar, maar toch samen willen blijven spelen..

Heeft het nog veel zin om haar eerder te laten beginnen? Deze periode op school is best druk met Sint en kerst. Dan heeft ze wel de cognitieve uitdaging, maar sociaal is dat wel zwaar. Hier laten ze kindjes ook niet wennen in december als ze pas na de kerstvakantie starten. Dan liever in januari gelijk vol aan de slag, dat lijkt beter te werken dan in zo'n hectische klas kennis maken..
Het is een overweging, maar ik weet niet of ik voor deze paar weken nog moeite zou doen. Maar het is wel belangrijk om te weten of ze iets met het profiel van draakje kunnen qua ondersteuning. Want dat is wel belangrijk als het verschil tussen haar sociale leeftijd en cognitief verschilt.

Ik heb net de uitnodiging voor Daan in de bus, 4 januari aan de slag. Eerst nog even kennismaken, maar dat is makkelijk, ik kan zo eens langs de klas lopen na schooltijd.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')