abonnement Unibet Coolblue
  maandag 20 februari 2017 @ 10:14:32 #276
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_169019914
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2017 13:59 schreef Miezziej het volgende:
Nou, M vindt eten tot nu toe niet lekker of leuk :{w Het is vooral leuk om mee te slaan en op de grond te gooien.
Verder stopt ze echt álles (speelgoed, tenen, vingers, haren.. ;( :+ ) in haar mond, dus ik denk dat ze denkt dat we haar willen vergiftigingen ofzo wanneer we eten neerleggen :+
Hier precies hetzelfde! Ze is bijna acht maanden en voor mijn gevoel ging het in de mond stoppen bij Lucas toch iets voortvarender ook al duurde het bij hem nog tot een jaar voor hij echt ging eten. Zij stopt qua eten praktisch niks in haar mond, laat staan dat ze iets binnen krijgt. En zo ja dan wordt het vaak weer uitgespuugd. Brood en soepstengel stopt ze wel in haar mond en boontjes. Al het andere is om mee te spelen. Ik probeer het los te laten maar dat wordt steeds lastiger. En voeren wil ze niet. Wat eten aangaat is ze net haar broer.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_169020216
Hier stopt ze nu wel vaker wat in haar mond, maar verder dan likken/zuigen gaat het niet echt. Ze heeft in ieder geval niet meer overgegeven en het kokhalzen wordt ook steeds minder. Wanneer ik de andere kant op kijk gaat het trouwens opeens een stuk beter :?

Als ik haar probeer te voeren met een lepel, wil ze alleen maar de lepel zelf vasthouden en zo ver mogelijk in haar mond doen :') Dat vond ik niet zo'n goed idee :7

Ik probeer het ook los te laten maar vind het soms best lastig.
pi_169020343
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2017 10:32 schreef Miezziej het volgende:
Hier stopt ze nu wel vaker wat in haar mond, maar verder dan likken/zuigen gaat het niet echt. Ze heeft in ieder geval niet meer overgegeven en het kokhalzen wordt ook steeds minder. Wanneer ik de andere kant op kijk gaat het trouwens opeens een stuk beter :?

Als ik haar probeer te voeren met een lepel, wil ze alleen maar de lepel zelf vasthouden en zo ver mogelijk in haar mond doen :') Dat vond ik niet zo'n goed idee :7

Ik probeer het ook los te laten maar vind het soms best lastig.
Misschien voelt ze onbewust de druk die jij ervaart tijdens die speel/eetmomenten?

Het kokhalsreflex zit bij jonge kindjes ver voorin de mond, eigenlijk om te voorkomen dat ze stikken. Door oefenen met dingen in hun mond steken gaat het steeds verder naar achteren. Dat gaat dus al supergoed O+
pi_169021468
quote:
1s.gif Op maandag 20 februari 2017 10:41 schreef Bloesem. het volgende:

[..]

Misschien voelt ze onbewust de druk die jij ervaart tijdens die speel/eetmomenten?

Het kokhalsreflex zit bij jonge kindjes ver voorin de mond, eigenlijk om te voorkomen dat ze stikken. Door oefenen met dingen in hun mond steken gaat het steeds verder naar achteren. Dat gaat dus al supergoed O+
Ja ik denk het, ik kijk nu maar gewoon naar mijn eigen eten en stiekem vanuit mijn ooghoeken naar haar om te kijken of het wel allemaal goed gaat.

Gister heb ik een filmpje gemaakt terwijl ze bezig was met peer. Volgens mij vond ze het wel lekker, maar wel lastig zo'n glibberig ding :9
Printscreen:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 27 februari 2017 @ 14:38:45 #280
327807 Mariposas
יה&#14
pi_169177511
Zo waar dit. :D




https://instagram.com/p/BQ3erc8lG16/

(Hoe embed je dit? :( )

[ Bericht 30% gewijzigd door Mariposas op 27-02-2017 20:25:08 ]
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_169180729
Haha, Klopt helemaal.

Wij waren toen I zeven maanden was op vakantie. Een wat oudere mevrouw zag ons een week lang rapley-en met I en ze zei toen heel subtiel: mijn kleinzoon is van ongeveer dezelfde leeftijd. Die eet uit een potje of mijn zoon stopt het eten even in de blender. Is echt heel handig hoor! _O- .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  maandag 6 maart 2017 @ 13:23:39 #282
171422 LadyBlack
paint it black
pi_169328469
Crosspost uit het dreumes-topic:

Zijn hier meer kindjes die nog niet zelf eten, of dat pas laat leerden?

Mijn dochter was een volleerd rapleykind, kon vanaf 6 mnd prima iets uit de hand eten. Broertje (inmiddels 1 jaar oud) daarentegen bakt er niks van :') Hij is dol op eten, dat is het probleem niet, maar je moet hem alles voeren. Eten dat ik op tafel leg is speelgoed en belandt vrijwel direct op de grond; hij verzint niet dat hij dat in zn mond kan stoppen. Als ik het oppak, gaat zn snaveltje accuut wagenwijd open :')

Eerst kon hij ook echt geen stukjes hebben, maar dat lukt inmiddels wel aardig. Brood krijgt hij in kleine plukjes, of hij hapt van een dubbelgevouwen boterham.

Het enige dat soms goed gaat trouwens is een soepstengel, als ik die in zn hand prop.
pi_169340076
Ja hoi. Mijnes eet ook nog niks (bijna 7 maanden). Hij is nog klein, maar het contrast met zijn grote broer is nogal groot :D kokhalsreflex is erg sterk, hij stopt weinig dingen in zijn mond om te spelen en gebruikt geen spenen. Omdat hij ook makkelijk overgeeft laat ik hem nu voornamelijk rapleyen, maar hij brengt nog weinig dingen naar zijn mond. Totale kokhals paniek ook als hij ineens wel iets in zijn mond heeft :'). Begon S ook zo? Ik weet niet wat te verwachten, en of ik er goed aan doe dat ik hem laat oefenen of dat ik het beter even kan laten rusten.
  maandag 6 maart 2017 @ 22:31:22 #284
171422 LadyBlack
paint it black
pi_169341410
Ja S heeft echt totdat ie 9 maanden was echt gerild en gekokt van stukjes in zn eten :') Brood sopte ik vaak in wat melk en dan ging t wel ok.

Ik vind t zo gek, hoe dat zo anders kan zijn. E kokte bijna nooit :?

Overigens stopt S ook nu pas af en toe wat speelgoed in zn mond. Eerder hapte hij alleen aan bij grote ronde dingen.... :')

En of je er goed aan doet.... ik liep er een beetje tegenaan dat mijn kolfrecht afliep en dat ik hem dus op wat minder melk wilde laten groeien (niet omdat ik anders zn kdv-voorraad niet mee kon geven, dat redde ik toch al nowhere near, maar omdat ik anders met teveel stuwing op mn werk zit). Echter, het kind groeit niet zo goed, dus ruimte om maar wat aan te klooien heb ik niet echt; dus ik bied kleine caloriebommetjes aan nu: fruit met avocado, en een boterham erdoorheen geblenderd. En soms ook nog een scheut olijfolie, of de boterham is besmeerd met roomboter.
pi_169347552
Ah ja, nouja, T krijgt fv, dus daar zit geen restrictie aan, op zich. We hebben tijd. Grote broer is, vanaf dag 1, een grote stofzuiger :o nagenoeg alles ging er altijd met smaak in. Ook een fanatiek speengebruiker en mondspeler, dus ja... ander kind, andere regels! Ik zet hem gewoon bij ons aan tafel en geef hem iets om te bekijken/voelen, en dat doet hij dus ook. Voeren gaat beter, maar soms spuugt hij daarna- en dan komt ook de melk mee terug }:| dus ik ben daar een beetje voorzichtig mee. Voeren gaat ook alleen goed als hef extreem glad is, en niksig. Gepureerde peer *O* gepureerde wortel :r -O-
pi_170270325
*Kick*

Daar zit ik dan met mn goeie gedrag,Ik ben zelf geen rapleyfan of beter gezegd, Ik vind het doodeng maar mijn kleine meneer vind die potjes echt 3x niks.. en vandaag een stuk komkommer gegeven en daar had ie wel sabbel plezier van. follow your child enz dus het lijkt erop dat we dan een combi gaan doen...
maar wat geef je wel en wat niet, hoe groot en hoe gaar? warm/koud? Hoe zit het met de fles/vaste voeding verhouding?
kortom #noob :@
S. 2014
J. 2016
  zondag 16 april 2017 @ 21:50:17 #287
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_170271457
volgens rapley mag je alles geven minus honing, pinda's, junkfood en dingen met toegevoegde suikers en zout.

al het eten ongeveer ter grootte van het vuistje van het kind.
beetgaar
druiven, tomaatjes en knakworsten en soortgelijke dingen in plakjes of 4en.

kunstvoeding blijft de hoofdvoeding tot de 1 jaar.
  zondag 16 april 2017 @ 21:51:15 #288
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_170271488
Ik hou zelf het schema van Kleintjes aan qua wat ik aanbied: https://www.borstvoeding.com/bijvoeding/schema/nederlands.html

Formaat is meestal gewoon het formaat dat goed vast te pakken is, dus bv heel boontje, een derde banaan, een minikomkommer, stukje pasta, 1/8e appel, roosje broccoli.
Dingen als cherrytomaatjes en druiven wel in kwartjes snijden.

Qua temperatuur gewoon zo warm dat je het goed kan vasthouden, wordt vanzelf koud :P

Qua verhouding vv en melk... Geeeen idee dat is gewoon echt zoeken en proberen. Ik probeer eerst vv aan te bieden en dan de borst maar weet niet wat handig is met kv en als je meer vaste tijden hebt. Volg je kindje :*
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_170273790
druiven en andere kleine dingen voelen nog heel erg als horror dus daar wacht ik nog wel even mee :P maar verder gaan we maar gewoon proberen.
S. 2014
J. 2016
  dinsdag 18 april 2017 @ 13:08:02 #290
171422 LadyBlack
paint it black
pi_170304923
Haha, ik zie dit topic voorbijkomen, en mijn eigen post van hierboven. S kán inmiddels wel dingen in zn mond stoppen, maar doet dat eigenlijk vooral met soepstengels of stukjes papier als hij die op de grond vindt.... heb vandeweek een briefje speelgoedgeld uit zn mond gevist :')

Ik sta er nog steeds van te kijken hoe anders die kinderen kunnen zijn. En verder geniet ik dan maar van nog iets langer een 'baby' :D O+
pi_170305528
+1. Hier gaat het inmiddels ook wat beter en kan hij best wat in zn mond stoppen. Ik denk dat het wel even zal duren voor hij met de pot mee-eet :').
pi_170306324
Geeft de burger weer moed, M eet ook bijna niets :')
Gepureerd is bah. De rest is vooral leuk om mee te kleien of kleine stukjes van te trekken. Ze likt dan soms wel haar handen af, vooruitgang! :P Ze stopt vaak ook dingen wel gewoon in haar mond, maar daar blijft het ook wel bij. Mijn kolfrecht loopt ook af, heb nog wel vriezervoorraad dus ik hoop dat het allemaal wel gaat loslopen.
Misschien moet ik maar kleine dingen gaan geven, zoals doperwten en rijst ofzo, want ze vindt het oefenen met de pincetgreep nu helemaal het einde.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 25 april 2017 @ 10:49:00 #293
269689 crew  Viv
pi_170472435
Hoi! w/ Mijn baby is de 6 maanden gepasseerd, maar we zijn nog niet begonnen met vast voedsel omdat ze ziek is en soms al moet kokhalzen van haar fopspeen. :X Ervan uitgaande dat ze over een week weer opgeknapt is, is de vraag wat handig is qua eerste hapjes. Ze kan namelijk nog niet goed zitten in de kinderstoel (ze heeft nogal een groot hoofd en is dus topzwaar O+ ), met een opgerolde handdoek in het zitje heeft ze wel genoeg steun. Is dat voldoende om met Rapley te beginnen?
pi_170474518
Ja, veel plezier! *O*
pi_170474690
Ja, ik denk het ook wel. M zat bijvoorbeeld niet zo netjes in een Ikea kinderstoel met 6 maanden, maar wel in de Stokke steps, daar is de afstand tussen de beugel/tafelblad.

Wij zijn begonnen met reepjes komkommer.

Al eet ze nog steeds bijna niets :') ;(
pi_170475015
De eerste paar keer zat J bij een van ons op schoot. Wij begonnen met wortel en broccoli, geloof ik.
  dinsdag 25 april 2017 @ 13:55:16 #297
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_170476159
Ja, dat is voldoende als er wel goede romp balans is bij ondersteuning.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 25 april 2017 @ 15:37:17 #298
269689 crew  Viv
pi_170478235
quote:
17s.gif Op dinsdag 25 april 2017 13:55 schreef Budabuddumbam het volgende:
Ja, dat is voldoende als er wel goede romp balans is bij ondersteuning.
Mooi! Gisteren hadden we haar voor de gezelligheid aan tafel bij het ontbijt, en toen pakte ze een lege broodzak en bracht die naar haar mond, dus ze snapt het idee wel alvast. :P

Miezz hier ook de Stokke Steps, onder andere op aanraden van mevrouw Buda hier. ;)
  donderdag 25 mei 2017 @ 15:00:16 #299
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_171197402
Met welke leeftijd mogen ze gras eten?
KuikenGuppy
  donderdag 25 mei 2017 @ 15:04:26 #300
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_171197509
6 maanden :D
pi_171197514
quote:
12s.gif Op donderdag 25 mei 2017 15:00 schreef Burdie het volgende:
Met welke leeftijd mogen ze gras eten?
Zodra ze het zelf kunnen plukken!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')