abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_156557162
registreer om deze reclame te verbergen
Welkom in het Peutertopic!!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki: http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

253c17b64fe6eb34f34f467d178b3e5e.jpg

Laatste posts:

quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 20:45 schreef L-E het volgende:
Oh mensen! MIJN KIND WAS VANDAAG NAAR HET KDV OMG WTF!

We zijn er 1,5 uur geweest, met hem, en hij vond het echt de bom :D Ze waren zo lief, zo fijn meeverend en zachtaardig, 10 peuters in dezelfde ruimte en er was geen hysterie, ik vind het knap! O+ Hij heeft zo gezellig gekletst tijdens het eetmoment, heel goed gegeten, wilde niet weg enzo, enfin, ik denk dat het goed komt daar, jeej! O+
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 20:52 schreef Kussentje het volgende:
L-E, wat goed!

Ik maak me geen zorgen; of althans, ik heb er het volste vertrouwen in dat het goed komt. Maar ik ben gewoon zelf een ongeduldige kwebbelkous die met haar kind wil kletsen.
Link naar vorige deel: OUD / Het peutertopic (2-4 jaar) deel 172
pi_156557190
Oh oeps, ik wilde de rest er tussen in ook quoten, maar ik drukte al op verzenden...
pi_156557229
Geen probleem, mijn hysterische post staat er dus het is all good :7
pi_156557969
registreer om deze reclame te verbergen
L-E, wat fijn dat het zo tof was op het kdv! O+

Kussentje, ik had precies hetzelfde bij het CB met 25 maanden. Femke snapte alles, maar zei (bijna) niets. Totdat ik daar bij het CB mijn zorgen over uitte, de afspraak had gemaakt dat we het drie maanden later nog eens zouden bekijken, en thuis kwam. En ze begon te praten. Ok, niet in volzinnen, maar het leek wel alsof ze begrepen had wat we daar besproken hadden, en alsof ze wilde laten weten dat dat allemaal niet nodig was.
Inmiddels zijn we drie maanden verder (en heb ik nog niets van het CB gehoord ;) ) en hebben we een papegaaitje in huis waarvan we al denken 'doe maar eens even stil alsjeblieft' :')
  vrijdag 2 oktober 2015 @ 21:21:14 #5
378192 -mandy-
I am who I am
pi_156558307
Kussentje, D is ook een langzame prater. Hij wordt eind deze maand 2,5.
Met 25 maanden kon hij nog geen 20 woorden zeggen. Begrijpen doet hij wel alles perfect.

Hij heeft de laatste 2 weken nu per dag 2 of meer nieuwe woorden ongeveer, het gaat nu snel. Maar spreekt ze nog uit zonder of de eerste letter of zonder de laatste letter.
2 woord-zinnetjes gaan goed, in de 3 woord-zinnetjes zit nog weinig variatie. Brabbelen doet hij genoeg.
Ik begrijp wat je zegt, de meeste peuters lijken meer te praten.

M'n bonuszoon gaat ook naar logopedie en ik heb van haar al eens lexi-lijsten meegekregen en ingevuld. Grof gezegd 2 lijsten waarop je kunt aankruisen wat je kind al begrijpt en zegt. Aan de hand daarvan kunnen ze een score berekenen en kijken of er een achterstand is. Volgende keer krijg ik ze van haar weer mee en kan ik ze invullen en gaat zij kijken of ik met hem ook naar logopedie moet gaan.

Wat goed van Femke Shandaly!!!

Le, mooi dat het zo goed is gegaan bij het kdv!
Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
pi_156558858
Riley is met praten geloof ik heel gemiddeld. :Y

L-E, wat fijn dat net kdv zo goed ging *O*

Hier heb ik een bijna constant boze peuter en verdrietige mama. Het is een fase. Maar van mjj mag deze wel snel voorbij gaan :'(
En ik wil haar boosheid/verdriet wel benoemen. Maar ik zie echt de aanleiding niet altijd.
pi_156559016
registreer om deze reclame te verbergen
Kussentje, kaylee is ook 25 maanden en ongeveer hetzelfde hier qua spraak. Geen idee wanneer wij naar het cb moeten. Ze begrijpt prima wat wij van haar verwachten, pak je jas maar, die pakt zij dan en zegt dan aaaneee.. dan bedoelt ze dus duidelijm aandoen..

Mn nichtje was 2.5 voor ze uberhaupt een poging deed tot praten, dus ik denk dat het wel losloopt
  vrijdag 2 oktober 2015 @ 21:47:01 #8
378192 -mandy-
I am who I am
pi_156559467
Ik merk dat hier de vooruitgang op gang is gekomen met naar de psz te gaan.

Ik maakte me ook zorgen over het niet praten maar nu er langzaam wel vooruitgang te merken is denk ik/hoop ik dat het vanzelf wel losloopt
Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
pi_156560201
L-E, wat fijn!! Dat klinkt als een succes! *G*

Kussentje, Ellie is ook 25 maanden en kletst ons de oren van het hoofd. Maar motorisch is ze nu aan weer verder aan het ontwikkelen, het wisselt elkaar dus echt af hier.

De peuterspeelzaal vandaag ging goed! *O*
Ik ben er een half uur bijgeweest en heb toen afscheid genomen. Ze heeft maar een minuutje of wat gehuild en heeft verder alles meegedaan O+. Ze heeft gekleid, getekend (voor oma en voor mij O+) en lekker buiten in de zandbak gespeeld. Ook huilde ze niet toen ik haar kwam halen, ze was alleen maar blij.
Wat een opluchting!

Nu ikzelf nog... Ik heb er nog wel een beetje moeite mee :@.
Home is where the O+ is...
pi_156560305
Mijn kereltje gaat naar de kinderopvang van kinderen van 0-4 jaar, waarbij ze een psz-programma volgen. Dus dat heeft tot nu toe nog niet echt geholpen. Het is een trage kletser; maar goed, hij was ook best traag met kruipen (heeft hij 2 weken gedaan) en daarna kon hij ineens lopen. Ik denk niet dat er wat mis met hem is en dat het ook wel komt; ik weet alleen niet wanneer.

Hij zegt soms ook echt expres iets anders; maar dat wilde de vrouw van het CB niet geloven. Maar soms weet hij dat we zo graag de woordjes van hem willen horen dat hij wat anders zegt. Hij zegt: IN (spin) en BUP (bus) en KON (kom!), maar soms herhaalt hij woorden gewoon anders. In plaats van 'kom' zegt hij dan expres zoiets als 'UUP' en moet dan heel hard lachen. Wij lachen dan wel mee omdat we weten dat hij een grapje maakt. De vrouw van het CB zei dat dat niet kon en keek me aan alsof ik iets heel raars zei. Beetje jammer.

Maar goed; bus, kerk, klok, spin, vogel, auto, tractor, papa, mama, opa, oma, fiets, speen, ja, nee, uit, op, die, kom, HEEEEE etc. kan hij dus ook. Samen met alle dierengeluiden (leeuw, poes, hond, koe, kip, schaap, varken, paard, aap, etc.) Dus hij maakt op zich wel wat geluid. Het mag alleen wel wat meer.
  vrijdag 2 oktober 2015 @ 22:13:35 #11
378192 -mandy-
I am who I am
pi_156560539
Als je je zorgen maakt zou ik toch eens aankloppen bij een logopediste Kussentje. Niet geschoten is altijd mis.

Er bestaan ook bv speciale peuterspeelzalen voor kinderen met een tos (taalontwikkelingsstoornis), daar krijgen ze een echt taalbad zeg maar.
Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
  vrijdag 2 oktober 2015 @ 22:20:04 #12
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156560723
Hoe oud was hij nou Kussentje? 25 maanden dacht ik onthouden te hebben? Volgens mij sprak Anouk ook nog echt niet onwijs veel... nu staat die klep niet meer stil. Wat ik wil zeggen, geeft het nog ff ;)
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156560751
Wat fijn dat het vandaag al zoveel beter ging Cwen!

En voor jou, het went, heus waar :* denk ik
pi_156560789
Fijn cwen!

Hier een langzame prater en een snelle prater. Beide zonder begeleiding daarvoor ;) de langzame kwam ook wel op zijn pootjes terecht. Alleen na zijn 3e jaar wat hulp voor zijn klankontwikkeling, actief taalgebruik kwam vanzelf wel bij. Nu kletsen ze allebei actief genoeg :P
pi_156560810
Cwen wat fijn!!! jou komt ook vast goed.

Wat betreft laat praten kan ik niet meepraten. Mijn kinderen waren beide vlot. Kyan (2,5) verteld echt hele verhalen, inclusief fantasiespel en emoties.
Op de psz zijn ze er blij mee interactie :D
pi_156560951
Femke maakt trouwens wel grappige 'foutjes'... Zo noemt ze haar schoenen steevast 'schoenenuit', jas is 'jasaan' en sokken worden 'sokkuit' ...
Nou vertelt mijn moeder vaak dat ik dat zelf vroeger ook deed. Ik wist niet beter dan dat een ander woord voor sjaal was 'dassom' :@

Ligt dat aan ons, of zijn er meer van die maffe mensen?
pi_156560986
Ligt aan jullie :P

Ik vind het wel leuk O+ Maar geen herkenning hier.
pi_156561011
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 22:27 schreef Shandaly het volgende:
Femke maakt trouwens wel grappige 'foutjes'... Zo noemt ze haar schoenen steevast 'schoenenuit', jas is 'jasaan' en sokken worden 'sokkuit' ...
Nou vertelt mijn moeder vaak dat ik dat zelf vroeger ook deed. Ik wist niet beter dan dat een ander woord voor sjaal was 'dassom' :@

Ligt dat aan ons, of zijn er meer van die maffe mensen?
Kyan is dol op woord grapjes, maar meer in de zin dat hij bv alles gaat vervangen voor bv koekie. Gaat hij een liedje zingen en dan op de juiste toon maar elk woord ik koekie. En daarna moet ik iets anders verzinnen (fiets, trein, Kyan, Yaro, enz) en dan doet hij elk woord met dat woord vervangen.

En expres fouten maken vind hij hilarisch.
  vrijdag 2 oktober 2015 @ 22:42:29 #19
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156561301
Anouk heeft een soort slis, de s zegt ze door haar wangen ofzo? Lastig uitleggen :P CB hoorde het ook wel, maar gaf het nog ff, anders via school straks naar logopedie ofzo.

Nog 22 nachtjes slapen, dan is ze kleuter 8-) We hebben een kalender gemaakt samen en kan ze iedere avond de dag afkruizen O+ Ook erop gezet wanneer ze gaat wennen op school. Ze vindt het zelf nog lang duren....
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156561340
Shandaly, herkenbaar, Eline zegt hier altijd 'sone-luier-uit' nou die luier is dan echt niet meer schoon hoor als ie uit moet ;)

Hier beide snelle praters, voor het tweede jaar maakte ze echt al zinnen van 10 woorden. Maar het buurjongetje wat een dag jonger is zegt met 25 maanden nu nog steeds maar een paar woorden en vooral veel klanken. Hij vind het zelf vooral frustrerend soms dat ie niet kan vertellen wat hij wil en krijgt dan een driftbui. Maar volgens mij reageerden ze bij hem ongeveer het zelfde op het cb als bij jou, stimuleren en wat oefenen. Tja en een gemiddelde is niet voor niks een gemiddelde, dat betekend dat er kinderen boven zitten maar ook er onder.
Ik denk dus dat je goede acties aan het ondernemen bent om het te stimuleren en dan komt het op zijn tijd vanzelf goed! En waarschijnlijk heeft hij het dan ook ineens door en komen er dagelijks meerdere nieuwe woorden.
Ook goed dat je je geen zorgen maakt :)

Cwen war fijn dat her zo goed ging op de peuterspeelzaal vandaag! Goed dat je er even bij bent kunnen blijven om haar de tijd te geven om te kunnen wennen O+ Waarschijnlijk zal het nu elke keer wat beter gaan omdat ze de groep ook leert kennen.

LE wat fijn dat het zo goed ging op het kdv :) klinkt heerlijk om zo te kunnen wennen.
pi_156563192
Fijn dat het goed ging Cwen!! En sticker die heeft genoten tijdens het wennen ^O^ .

J.olie is verbaal erg sterk, ze begreep ook vrij jong al een heleboel, ze is ook erg geinteresseerd in letters en taal, ik was blijkbaar zelf ook zo verteld mn moeder altijd, kon ook met 5 al eenvoudige zinnen lezen.
Wat wij wel merken is dat het net lijkt of haar hoofd sneller wil spreken dan haar mond kan, en dan gaat ze een beetje stotteren. Dat doet ze de ene keer meer als de andere. We leggen er geen nadruk op,en corrigeren het ook niet.
  zaterdag 3 oktober 2015 @ 07:19:49 #22
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_156566238
Jeeej! Cwen en L-E allebei een fijne ervaring! *O*
Het gaat vast wel wennen voor jou ook Cwen :) Het helpt vast al een beetje als je weet dat ze het naar haar zin heeft?

Welkom Bubseltje! Wat een mooie peuter O+

Wbt praten, ik heb het idee dat de wat minder snelle praters in mijn omgeving de focus gewoon ergens anders leggen in eerste instantie. Nora's vriendinnetje was een stukje later, maar die was motorisch een stuk sterker. En een vriendje kon echt super goed puzzelen en een ander was weer heel goed in zelf spelen, iets dat Nora nog steeds niet zo goed in is :P
Iedereen doet het op zijn eigen tempo :Y
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  zaterdag 3 oktober 2015 @ 07:25:28 #23
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_156566244
Ohja Hillie, schone-luier-uit zegt Nora ook :D
We hebben luierbroekjes en gewone luiers, de gewone luiers noemt ze schone-luier. Als ze dan in bad gaat zegt ze vaak 'ikke zelf schone-luier uitdoen', die is dan idd al lang niet schoon meer :+

Oh, en ik heb Nora's (gebrek aan) verkoudheid gejinxt :{ Een kennisje ging voor het eerst naar de psz en kwam direct helemaal verkouden terug. Dus ik zei gerustellend dat het wel minder wordt, dat Nora in de eerste maanden kdv ook vaak verkouden was, maar het nu al weer mnden geleden was.
Ze heeft vanacht de hele nacht gehoest en het snot zit tot haar tenen -O-
Fok!wet werkt ook buiten Fok! jongens!

[ Bericht 21% gewijzigd door Sylver_ op 03-10-2015 07:33:09 ]
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_156566456
Balen, Sylver! Beterschap!

Bubs, welkom O+
Home is where the O+ is...
pi_156567928
Hier begint S. net weer op te knappen... Gisteren en eergisteren was het een nachtmerrie. Vooral bij het naar buiten gaan kreeg hij last van de koude lucht en hoestte zich suf. Tot kokhalzen en overgeven aan toe. Dus ik zit eigenlijk al sinds donderdag binnen (wel af en toe een uurtje een luchtje scheppen om te kijken of het al kon, maar het kon blijkbaar telkens niet). Hopelijk kunnen we straks wat gaan doen.
pi_156589255
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 21:33 schreef Omentielvo het volgende:
Hier heb ik een bijna constant boze peuter en verdrietige mama. Het is een fase. Maar van mjj mag deze wel snel voorbij gaan :'(
En ik wil haar boosheid/verdriet wel benoemen. Maar ik zie echt de aanleiding niet altijd.
Zo ontzettend niet tof he? S. heeft ook zo'n periode (gehad). Wordt vanzelf wel minder en gaat over, ja, maar tis niet leuk.

:*
  zondag 4 oktober 2015 @ 15:10:03 #27
171422 LadyBlack
paint it black
pi_156594028
Dat je een uur voorbereidend werk doet voor een appeltaart, en dat je peuter dan nog even gauw de oven op 250 zet ipv 160... :X :( ;( -O-
E & S
pi_156594214
Oeps...... leuk verhaal voor later. Dat dan weer wel.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:*
pi_156595829
quote:
0s.gif Op zondag 4 oktober 2015 15:10 schreef LadyBlack het volgende:
Dat je een uur voorbereidend werk doet voor een appeltaart, en dat je peuter dan nog even gauw de oven op 250 zet ipv 160... :X :( ;( -O-
Ik lolde, sorry
  zondag 4 oktober 2015 @ 16:29:09 #30
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156596669
quote:
0s.gif Op zondag 4 oktober 2015 15:10 schreef LadyBlack het volgende:
Dat je een uur voorbereidend werk doet voor een appeltaart, en dat je peuter dan nog even gauw de oven op 250 zet ipv 160... :X :( ;( -O-
Oh shit! Zou ik zo niet tof vinden....

Hier heeft madam weeeeeer op de muur getekend. :( Moet nog ff zien of de Actionspons hier ook werkt.
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
  zondag 4 oktober 2015 @ 17:26:10 #31
171422 LadyBlack
paint it black
pi_156598492
quote:
2s.gif Op zondag 4 oktober 2015 15:16 schreef Kyara het volgende:
Oeps...... leuk verhaal voor later. Dat dan weer wel.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:*
_O- :')
E & S
pi_156600426
Ik moest ook een beetje lachen :*
pi_156600546
Zo heeft onze knul dat op vakantie gedaan - we waren net een uurtje in het vakantiehuisje; bleek dat hij het fornuis had aangezet. Ik was aan de telefoon met mijn schoonmoeder aan het vertellen dat we er waren en we een goede reis hadden gehad. Ondertussen vulde de keuken zich met zwarte rook. Er lag zo'n afdekplaat op het fornuis dat in brand stond. Was wel even flink schrikken!

Maar goed; ik hoop dat je een rookmelder had? Wel zonde van de taart...
  zondag 4 oktober 2015 @ 19:52:00 #34
448986 Christmas_Stuffed_Burdie
Ho Ho Ho, Merry Christmas!
pi_156601976
Shit!
:'(
  zondag 4 oktober 2015 @ 19:53:07 #35
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_156602009
Ennnn kloon 1 ontmaskerd :o :D
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_156602048
Hehehe :D
pi_156602116
ai kloon verraden? Al ben ik hier zo slecht in dat ik het dus nog niet weet.
pi_156602164
Ach, Burdie had het toch wel binnen 20 minuten geraden
  zondag 4 oktober 2015 @ 19:58:50 #39
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_156602204
Burd leest hier niet/niet vaak dus er valt nog wat te redden als stuffed het snel door heeft.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  zondag 4 oktober 2015 @ 19:58:58 #40
327807 Mariposas
יה&#14
pi_156602209
Of het is een dwaalspoor :o

Trust no-one!
No hay mal que dure cien aos ni cuerpo que lo aguante
pi_156602223
Wees daar niet zo zeker van Always...
pi_156602249
Ik zie niks bijzonders hoor. Alleen dat de kloon in het verkeerde topic post. Dus als ik het niet zie dan de mensen na mij ook niet lijkt me.
pi_156602370
Ik gok op een ninja-edit Danic :P
Sarcasme. Herken het.
pi_156602549
Echt? ;)
pi_156602642
}:|
Sarcasme. Herken het.
pi_156603502
:D :*
pi_156606374
quote:
1s.gif Op zondag 4 oktober 2015 16:10 schreef danic het volgende:

[..]

Ik lolde, sorry
+1 :@
  zondag 4 oktober 2015 @ 23:19:41 #48
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_156609605
quote:
0s.gif Op zondag 4 oktober 2015 19:57 schreef Skittles het volgende:
Ach, Burdie had het toch wel binnen 20 minuten geraden
Check :').
KuikenGuppy
pi_156609679
Ah mag ik heel ff klagen. Mijn peuter besluit nu al vijf nachten niet door te slapen en we zijn ook terug bij af... +/- 3 uur bezig!
En dat kan ik niet hebben als ik ziek ben en m'n dreumes ook 2 tot 3 keer per nacht komt :'(
pi_156609704
Loj, :*
pi_156609766
Ah nee Loj, wat klote zeg. Is er een reden denk je? Snap dat je er door heen zit. :*
pi_156611212
Pffff Loj ;( :*
Life is what happens while you are busy making other plans...
  maandag 5 oktober 2015 @ 07:04:57 #53
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_156612836
Oh Loj wat vervelend en zwaar :* .

Zijn er ook spannende dingen voor Ow geweest? Of vond hij de verjaardag van Js misschien spannend?
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  maandag 5 oktober 2015 @ 07:54:50 #54
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_156613005
Loj :* .
pi_156613573
Da's idd wel klagenswaardig, Loj. Sterkte!
You don't want to be a penguin when you're walking away angry.
pi_156613587
Oh,ik dacht dat ik in het babytopic zat. :') Maar dan nog! :*
You don't want to be a penguin when you're walking away angry.
pi_156613777
Dat is naar Loj. En als je zelf geen energie hebt, is het moeilijk om zo'n probleem te tackelen.. Hopelijk vinden jullie allemaal de rust binnenkort!

Daan heeft er tegenwoordig een handje van om tussen 5&6 te roepen dat hij zijn Bumba kwijt is. Meestal ligt die dan 3 cm bij hem vandaan. Maarja, ik slaap er dwars doorheen en mijn man piepen dat hij er steeds uit moet :P

Vandaag weer bezig met plan zindelijkheid. Hij loopt nu in een luierbroekje met een onderbroek erin. Hij vindt het zelf niet vies om in zijn natte onderbroek door te lopen. Iemand gaf me de tip dat ze met een luierbroekje met onderbroek erin dat vieze meer voelen. We zullen eens zien. Al wel 2 keer op de wc gezeten op ons verzoek. Nu moet hij het nog zelf gaan voelen.
pi_156615487
Loj :* wat heftig en zwaar.. Sterkte!
E.
  maandag 5 oktober 2015 @ 12:03:51 #59
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156616030
Oh Loj, das naar zeg! Is er een reden aan te wijzen? Wij hadden het vorig jaar vanaf december tot eind februari zo'n beetje, maar dat kwam door snot, snot en snot. En dat kwam weer door verstopte oren, ja echt... buisjes erin en over. Maar goed, dat was hier en niet bij jou ;) :*

Mijn kleine baby gaat over iets meer dan een uur een middagje wennen op school :'( :X
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156616524
Oooh Susie, wat spannend!

En mijlpaal!
  maandag 5 oktober 2015 @ 13:22:09 #61
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156617323
quote:
2s.gif Op maandag 5 oktober 2015 12:32 schreef Kyara het volgende:
Oooh Susie, wat spannend!

En mijlpaal!
En dan loop ik weer terug, alleen, kind achtergelaten bij de juf in een klas met allemaal andere kindjes....
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156617366
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 13:22 schreef Susie het volgende:

[..]

En dan loop ik weer terug, alleen, kind achtergelaten bij de juf in een klas met allemaal andere kindjes....
Wat spannend! Hoe vond ze t?
Is het interessant Joost?
pi_156617418
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 13:22 schreef Susie het volgende:

[..]

En dan loop ik weer terug, alleen, kind achtergelaten bij de juf in een klas met allemaal andere kindjes....
Spannend! Och ik zie die geboortefoto's nog zo voor me zeg.. Wat ga je doen vanmiddag? :D. Met al die vrije tijd? :P
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
All that hurts me makes me stronger - MR
  maandag 5 oktober 2015 @ 13:29:21 #64
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156617441
Ze was zoals ik verwachtte; stil, afwachtend. Liep rustig met de juf mee en ging naast haar zitten. Nog ff gegluurd en ik zag dat de juf haar wat vroeg en zag haar ook antwoorden, dus dat komt wel goed.
Veel jongens in de klas viel mij op! Eentje heeft ook bij haar op kdv gezeten en als het goed is, is er ook een jongen die ze kent via mijn zus.
Ze had er in ieder geval zin in zei ze vooraf. O+
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
  maandag 5 oktober 2015 @ 13:29:58 #65
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156617449
quote:
14s.gif Op maandag 5 oktober 2015 13:27 schreef Kuukske het volgende:

[..]

Spannend! Och ik zie die geboortefoto's nog zo voor me zeg.. Wat ga je doen vanmiddag? :D. Met al die vrije tijd? :P
The usual; opruimen dus! :D
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156617593
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 13:29 schreef Susie het volgende:

[..]

The usual; opruimen dus! :D
:D! Niet even lekker met je voetjes omhoog, kopje cappuccino of thee met een koekje ofzo? Effe niks? :P
Wanneer gaat ze 'fulltime'?
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
All that hurts me makes me stronger - MR
pi_156617665
quote:
0s.gif Op maandag 5 oktober 2015 13:29 schreef Susie het volgende:
Ze was zoals ik verwachtte; stil, afwachtend. Liep rustig met de juf mee en ging naast haar zitten. Nog ff gegluurd en ik zag dat de juf haar wat vroeg en zag haar ook antwoorden, dus dat komt wel goed.
Veel jongens in de klas viel mij op! Eentje heeft ook bij haar op kdv gezeten en als het goed is, is er ook een jongen die ze kent via mijn zus.
Ze had er in ieder geval zin in zei ze vooraf. O+
Klinkt goed!
Hoeveel dagdelen gaat ze wennen?
Is het interessant Joost?
pi_156617674
He Loj wat rot. En juist als het dan een tijd goed gaat, hakt het er extra in als het weer slecht gaat. Isa heeft ook periodes, maar dan met name als ze ziek is of pijn heeft. Kan het zijn dat Ow last heeft van groeipijn ofzo? Als we het echt niet meer weten, geven we haar voor alle zekeheid een slokje paracetamol. Natuurlijk niet elke nacht, maar om te proberen of dat uitmaakt en vaak lost dat een hele hoop op.
Sarcasme. Herken het.
  maandag 5 oktober 2015 @ 13:56:16 #69
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156617949
Vanaf 26 oktober gaat ze voor het echie, volgende maandag middag en woensdagochtend gaat ze nog wennen, dan is het herfstvakantie een week en dan gelijk volop naar school.

Ik kan niet zo goed relaxen als het een puinhoop is in huis :@
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
  maandag 5 oktober 2015 @ 13:58:11 #70
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156617978
En als ik zo doorga, dan heb ik nog een half uurtje om te relaxen, maar dan heb ik alleen de woonkamer gedaan (en niet die 3 wasmanden vol opgevouwen, de badkamer en de hele eerste verdieping... straks meer dan genoeg tijd als ze fulltime naar school gaat ;) )
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156618303
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 13:22 schreef Susie het volgende:

[..]

En dan loop ik weer terug, alleen, kind achtergelaten bij de juf in een klas met allemaal andere kindjes....
O men hier duurt het nog minstens een jaar maar ik kijk er nu al tegenop :')
pi_156618549
Hier ook pas school in 2016 maar :X :X

Ik liet vandaag een huilende J achter bij de psz :'( Omdat ze het de afgelopen weken zo ontzettend naar haar zin had (ze wilde niet mee naar huis, hele verhalen, huppelend naar binnen) heb ik er toch voor gekozen om haar over te dragen aan de leidster en weg te gaan. Voelde zo naar! Na een half uurtje even gebeld en toen was het alweer over en was ze lekker aan het spelen. Maar pfffff, die zag ik even niet aankomen nu het de afgelopen weken zo goed ging.
pi_156618568
quote:
0s.gif Op maandag 5 oktober 2015 14:17 schreef Twinkle20 het volgende:

[..]

O men hier duurt het nog minstens een jaar maar ik kijk er nu al tegenop :')
Na :D
Ik ben ontaard, maar lijkt mij best lekker als ze volgend jaar allebei op school zitten :D :@
pi_156618634
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 14:32 schreef Sonnetje85 het volgende:

[..]

Na :D
Ik ben ontaard, maar lijkt mij best lekker als ze volgend jaar allebei op school zitten :D :@
Hier ook hoor. Ik heb nu soms al moeite Luuk mee te krijgen als ik hem mee heb Sofie wegbrengen. Maar hij moet nog ruim een jaar wachten.
Misschien is t wel omdat t de tweede is oid?
Is het interessant Joost?
pi_156618677
Weet ik eigenlijk niet. Ik moest best wel even slikken toen de meiden voor het eerst naar de psz gingen. Maar dat komt misschien ook omdat ze altijd thuis zijn geweest (op 1,5 maand kdv al baby na dan).

Kan me wel voorstellen dat ik dat ook zo voel als de meiden ook naar school gaan en M daar dan al zit. Dat is de plek zelf ook meer vertrouwd.
pi_156618752
quote:
2s.gif Op maandag 5 oktober 2015 14:38 schreef Kyara het volgende:
Weet ik eigenlijk niet. Ik moest best wel even slikken toen de meiden voor het eerst naar de psz gingen. Maar dat komt misschien ook omdat ze altijd thuis zijn geweest (op 1,5 maand kdv al baby na dan).

Kan me wel voorstellen dat ik dat ook zo voel als de meiden ook naar school gaan en M daar dan al zit. Dat is de plek zelf ook meer vertrouwd.
Ik denk dat laatste idd. School os nu vertrouwd voor me. Ik ken de juffen goed, zit in de oudercommissie. Ik weet nu dat ze in goede handen is. Toen ze net heen ging vond ik t maar wat spannend. Hoe zou de juf zijn? Is ze wel lief voor mn kind? Hoe werkt t allemaal zo in de klas?
Is het interessant Joost?
pi_156618777
Ik liet vandaag een hevig huilend kind achter bij mijn vader. Zelfs dat deed even zeer :')

En vandaag dreigde mijn baas met ontslag als ik volgende week niet kom opdagen. Dus misschien vanaf volgende week geen baan meer. Hele verhaal tik ik later wel :')
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_156618824
Ik denk dat jouw baas lekker in de stront kan zakken. Wat een klootmalloot zeg.

KJ, ja precies dat inderdaad :Y
  maandag 5 oktober 2015 @ 14:48:43 #79
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156618833
Dan ben ik ook een ontaarde moeder hoor. Ik kijk uit naar de vrije tijd die ik straks op maandag en woensdag heb (ook al moet ik straks die tijd besteden aan studeren, maar toch).
En ik moest heus zojuist wel heel hard slikken hoor, grote brok in mijn keel. Wat KJ zegt: de spanning hoe zal de juf zijn, hoe gaat Anouk het doen, zal ze het leuk hebben, vriendjes en vriendinnetjes maken en en en....
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
  maandag 5 oktober 2015 @ 14:49:28 #80
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156618848
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 14:45 schreef Tally het volgende:
Ik liet vandaag een hevig huilend kind achter bij mijn vader. Zelfs dat deed even zeer :')

En vandaag dreigde mijn baas met ontslag als ik volgende week niet kom opdagen. Dus misschien vanaf volgende week geen baan meer. Hele verhaal tik ik later wel :')
Wat een eikel is het. Blegh.
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
  maandag 5 oktober 2015 @ 14:50:57 #81
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156618884
Oh en pas zojuist klaar met opruimen en suks :') Ik mag dus nog ff 20 minuten niksen :P
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156619197
Twee kindjes op school duurt hier nog eh.. tot eind 2019 :'). Maar Billie gaat volgend jaar. Ik ben benieuwd, weer zon nieuwe fase, veel nieuwe fases :+. En toch ook nog al dat kleins met de baby straks.

Met een tweede gaat het allemaal nog harder heb ik nu het idee. Mij lijkt dat die zoveel oppikt van de oudste. Maar misschien heb ik dat helemaal mis :D.
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
All that hurts me makes me stronger - MR
  maandag 5 oktober 2015 @ 15:12:31 #83
318546 Mevr_Mus
Met Mini_Musjes
pi_156619265
Spannend Susie! Ik ben heel benieuwd wat ze er van vond! Ik vond het echt drie keer niks, m'n kleine kind naar school. Ik vond het zelf zo spannend dat papa de eerste keren gebracht heeft :') Maar het went idd! En ik geniet inmiddels enorm van de rust :Y
Oude (on)bekende.
pi_156619272
Over minder 16 maanden heb ik 3 kinderen op school :X
pi_156619285
Ik vind het heerlijk die tijd nu dat kyan ook op de psz. Lekker even puinruimen.

Straks op school nog meer tijd!!!! Misschien dan ook weer overdag werken.

En ja wb school is het wel veel meer vertrouwd zit ook in de or dus Kyan gaat nu ook al vaak mee. Maar toch het feit dat ik niet weet hoe hij het straks echt vind is wel spannend.

Met 3.5 jaar gaan ze hier naar de verkenners. Dat is een ochtend in de week alvast wennen aan school.
pi_156619582
Wat spannend, susie! Dat ze alweer zo groot is :o hoe vond ze het?

Niet Tally? :o wat een eikel!
E.
pi_156619689
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 14:49 schreef Susie het volgende:

[..]

Wat een eikel is het. Blegh.
Ja vrij krijgen kan niet maar wel mijn ontslag! Toch gek he :')
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
  maandag 5 oktober 2015 @ 15:54:30 #88
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156619994
Ze vond het erg leuk (heb er niet naar hoeven vragen ;) ) Ik kreeg van de juf te horen dat ze prima mee heeft gedaan. Ze werd op sleeptouw genomen door haar vriendje van het kdv O+ Juf vond het ook knap dat ze zelf haar jas dicht kon ritsen en haar schoenen aan kon doen en ook dicht ritsen.
Ik kreeg ook nog van Anouk te horen dat ze niet stout is geweest :D
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156620564
Leuk Susie!!

Nou Tally, dat klinkt allemaal wel heel bizar. Heb het niet helemaal meegekregen. Zou het moeilijk zijn om een andere baan te vinden op korte termijn? (Geen idee wat je doet :D).
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
All that hurts me makes me stronger - MR
pi_156623259
Leuk Susie dat ze het zo naar haar zin heeft gehad.

Jeetje Tally, wat een hork. Maar jij moet die dag echt vrij nemen? Want ontslag om die reden lijkt mij niet fijn.
pi_156624033
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 14:32 schreef Sonnetje85 het volgende:

[..]

Na :D
Ik ben ontaard, maar lijkt mij best lekker als ze volgend jaar allebei op school zitten :D :@
Ik denk dat ik vooral moeite heb met het feit dat ze dan al zo groot is/lijkt ineens.

Want nu zitten ze ook +/- 36 pw bij de gastouder en daar heb ik minder moeite mee. Mis ze uiteraard wel ontzettend maar goede doel enzo.
pi_156625611
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 19:28 schreef Twinkle20 het volgende:

[..]

Ik denk dat ik vooral moeite heb met het feit dat ze dan al zo groot is/lijkt ineens.

Want nu zitten ze ook +/- 36 pw bij de gastouder en daar heb ik minder moeite mee. Mis ze uiteraard wel ontzettend maar goede doel enzo.
Dat snap ik wel ja :D
Dat heb ik ook wel inderdaad haha.

Het is ook wel echt weer zo'n stap naar groot worden, school. En ze worden dan ook opeens megagroot!
pi_156627150
Tnx voor jullie lieve berichtjes. Uiteindelijk is hij dit keer weer snel gaan slapen. (Klagen helpt ;) )
Hij wou op m'n schoot liggen, want "mama mis jou" O+
Ik heb hem ook al een paar nachten niet in bed gelegd omdat ik zo ziek ben (longontsteking :'( )


Wennende kinderen, wat gaat het snel!
En ik moet echt scholen gaan bekijken :')
pi_156627432
quote:
14s.gif Op maandag 5 oktober 2015 16:24 schreef Kuukske het volgende:
Leuk Susie!!

Nou Tally, dat klinkt allemaal wel heel bizar. Heb het niet helemaal meegekregen. Zou het moeilijk zijn om een andere baan te vinden op korte termijn? (Geen idee wat je doet :D).
Ik ben IT-er. En makkelijk is het niet om een andere baan te vinden. Maar ik ga liever vakkenvuller dan daar blijven werken.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_156627509
quote:
0s.gif Op maandag 5 oktober 2015 19:03 schreef Omentielvo het volgende:
Leuk Susie dat ze het zo naar haar zin heeft gehad.

Jeetje Tally, wat een hork. Maar jij moet die dag echt vrij nemen? Want ontslag om die reden lijkt mij niet fijn.
Moeten nee. Ik ben uitgenodigd om mee te gaan met het eerste schoolreisje van de oudste. Dus moeten is het niet. Maar ik neem er graag ontslag voor. Zeker door de manier waarop hij vandaag te keer ging tegen me.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_156627887
Ik moest blij wezen dat meneer zo flexibel is geweest dat ik 2 dagen bij hem mocht werken ipv de 5 ochtenden waar hij me voor aan nam.

Hij vergeet alleen even dat ik ontslag had genomen omdat die 5 ochtenden niet meer gingen. Alles was getekend en klaar. Toen hij de laatste dag zei dat hij me toch wel graag wilde houden en hoeveel ik dan kon werken. 2 dagen dus. Of ik dan alsjeblieft 2 dagen wilde blijven. Prima. Top.

En dat gebruikte (of wilde hij) tegen me. Zijn papadag was volgens hem van bedrijfsbelang. En mijn vrij niet :') Dat hij geen oppas kon vinden op donderdagmiddag vertelde hij dan later.
Daarom heeft hij er nu een hele Papadag van gemaakt.

Toen ik zei dat dat dus geen bedrijfsbelangen waren en ik daar niet mee akkoord ging was het pech. En toen ik zei dat ik toch niet zou komen volgende week zei hij dat ik dan maar de consequenties moet accepteren. En toen ik vroeg wat die waren zei hij ontslag. Ik zei hem dat ik het vreemd vond dat ik wel ontslagen kon worden maar geen vrij kon krijgen. Daar had hij geen antwoord op en riep: hier gaan we toch niet uitkomen. Nee idd hier gaan we niet uitkomen. Ik gaf aan dat het kolder was dat wij op donderdag geen vrij meer konden nemen. Hij wil een bemiddelaar. Prima als jij het er anders door gaat zien prima maar mijn visie veranderd niet. En heeft dat ontslag tot gevolg dan is dat maar zo.

Ik ben hetnu gewoon zo zat. Is namelijk niet het eerste geintje wat hij me flikt dat ik nu gewoon mijn poot stijf houdt en ook koppig blijf.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
  maandag 5 oktober 2015 @ 21:39:16 #97
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156628067
Wat betreft ontslag heeft hij niet veel om op te staan (het is misschien wel werkweigering, maar zijn redenatie klopt van geen kant. Mijn bescheiden inschatting is dat een rechtbank jou gelijk geeft.

Weer ff ontopic over kindjes die groot worden... Mijnes na een middagje school O+

20151005_154131_zpsaoedclqb.jpg

Zo groot is ze dus inmiddels en lekker ff pepernootjes knabbelen O+
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156628094
Jeetje wat is ze groot joh!
Tijd geleden dat ik een foto zag. Mooie meid O+
Echt een bijna kleuter ja!
  maandag 5 oktober 2015 @ 21:40:13 #99
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156628106
En ja, ze moet nodig nieuwe shirtjes, mouwen worden te kort in ene :D _O-
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
  maandag 5 oktober 2015 @ 21:41:03 #100
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156628129
Dank je.
Ik post idd weinig foto's meer. Weet ook niet waarom eigenlijk :)
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156628162
quote:
0s.gif Op maandag 5 oktober 2015 21:40 schreef Susie het volgende:
En ja, ze moet nodig nieuwe shirtjes, mouwen worden te kort in ene :D _O-
Dat heeft die van mij ook!

Jammer alleen. Nu gaat het doorgeven van kleding van de oudste niet meer op :P
Die zat een jaar lang in 86. En ging in de lente over op 92 :') Dat word voor haar eerder dus moeten we kleding bij halen denk ik zo. Jammer hoor O-)
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_156628164
quote:
0s.gif Op maandag 5 oktober 2015 21:41 schreef Susie het volgende:
Dank je.
Ik post idd weinig foto's meer. Weet ook niet waarom eigenlijk :)
Ik doe dat ook steeds minder hoor, hoe ouder ze worden enzo.
pi_156628233
Nah kijk dan! Wat is ze groot al! Leuk.
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
All that hurts me makes me stronger - MR
  maandag 5 oktober 2015 @ 21:48:11 #104
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156628388
quote:
1s.gif Op maandag 5 oktober 2015 21:42 schreef Tally het volgende:

[..]

Dat heeft die van mij ook!

Jammer alleen. Nu gaat het doorgeven van kleding van de oudste niet meer op :P
Die zat een jaar lang in 86. En ging in de lente over op 92 :') Dat word voor haar eerder dus moeten we kleding bij halen denk ik zo. Jammer hoor O-)
Ik wacht nog even geduldig op de uitverkoop van Lamb ;) Mijn vaste shirten winkel :D
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
  maandag 5 oktober 2015 @ 22:08:01 #105
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_156629124
Ahhww mooie A. met d'r pepernoten O+.

Tally, ik zou dit ook tot op het bot uitvechten nu. Als hij je al zo lang het leven zuur maakt en je toch weet dat je vertrekt/ontslagen word, dan laat hem maar mooi door het stof gaan.

Pffff, Draak is niet te genieten. Overal een weerwoord op, niet luisteren, gillen als een speenvarken als ze d'r zin niet krijgt etc.. Daar kwamen ze vandaag ook op de psz achter :+. Blijkbaar heeft ze vandaag de hele ochtend gemoederd over de andere drie, tot ergernis van de leidster. En het was geen normaal gedrag volgens haar. Joh, gek h :'). Ik heb er verder maar geen praat over gemaakt, ik hoop ze straks gewoon om de oren te kunnen slaan met de rapportage van de orthopedagoog.
Ik verwachtte vandaag eigenlijk een telefoontje van hem n.a.v. vrijdagochtend, maar ik ga er morgen eens achteraan. Even kijken wanneer ze precies weer gaan observeren.
pi_156629310
Wat een leuke foto Susie! Knappe dame. En leuk om weer een foto van haar te zien O+
pi_156630585
Tally, succes. Ik snap jouw redenen wel :*

Susie, O+

NTS, :*
pi_156639359
NTS, bij jullie ook storm op zolder? Daan is ook nukkig de laatste tijd. zelf spelen kan hij niet meer. Maar als je samen speelt dan moppert hij ook nog. Vorige week de moeder aller driftbuien, gillen, slaan, schoppen. Net als ik toch echt naar school moet om een groot kind op te halen. Bij thuiskomst heeft hij nog een klein uur in de gang staan mopperen omdat hij het echt niet meer wist. Troosten, knuffelen etc maakte dat ook alleen maar erger. Het heeft de hele dag gesudderd. De dag erna was het wel weer beter :P

Susie, Fijn dat het goed ging op school. Het wordt ook al echt een grote meid!

Tally, succes. Geeft wel even onzekerheid, kost ook energie. Maar soms moet het maar zo..
pi_156641293
En energie is juist iets wat ik niet heb. Dagen opvreten kwam er vandaag uit in de vorm van migrene. Vanaf 5 uur vanmorgen boven de pot hangen en met een zonnebril op rondlopen. Alles doet zeer. Nu ben ik blij dat ik weer wat binnen houd en iets kan zien zonder zonnebril :')
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_156641339
Maar over mijn kindjes! Ze worden zo groot. En gaan tot nu toe zo goed om met de verhuizing. Slaapritme is een beetje zoek en doorslapen zit er (voor de jongste) even niet meer in maar ze slapen nu prinsesheerlijk in ons/hun nieuwe bed. O+
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_156641883
En het beeld als je koters dan zo vredig liggen te slapen is voor alle ouders vertederend. Toch?
pi_156641893
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 15:40 schreef rmrt2010 het volgende:
En het beeld als je koters dan zo vredig liggen te slapen is voor alle ouders vertederend. Toch?
Uiteraard. Dan ben je alle poep en kots gedoe, ruzies en tomatensaus aan de muur vergeten O+
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_156645854
Mijn 2 jarige is nu erg geinteresseerd in de wc! Mama ik moet een plasje. Luier uit op wc!
Zo heeft ze vandaag al 2 keer op de wc gezeten. Niks gedaan nog maar ze zit er wel!
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_156646099
Nou Tally, dat gaat de goeie kant op met je kleinste! De productie komt er vanzelf een keer uit :7.

Ik zit een beetje met een dilemma'tje. Billie mag binnenkort mee naar een verjaardagsuitje. Haske leuk natuurlijk! Maar ik voel in mij een soort loslatingsangst :@. Ze gaan met een paar kindjes (5 max) naar een paar dorpen verderop. Ze komen hem halen, brengen hem netjes thuis. En ik geloof echt dat ze heel zuinig op 'm zullen zijn. Het zit meer in mij, zegmaar. Zal ik hem een polsbandje omdoen met naam en telefoonnr (die je ook naar een pretpark omdoet)? Of inpakken, zodat ie niks breekt? :@ Ok, dat laatste is natuurlijk overdreven, maar zo'n gevoel heb ik.

Los van 'Let it go', ben ik dan raar als ik hem zo'n bandje om zou doen? :@ Is ie dan voor eeuwig getekend en een pestobject? :'). Ik vind het lastig. :@. Buiten kijf staat natuurlijk dat ik hem en de andere kindjes een hele plezierige paar uurtjes met vriendjes toewens h. Of moet ik er niet te veel over nadenken en het echt gewoon loslaten. :@
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
All that hurts me makes me stronger - MR
pi_156646533
quote:
14s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 18:54 schreef Kuukske het volgende:
Nou Tally, dat gaat de goeie kant op met je kleinste! De productie komt er vanzelf een keer uit :7.

Ik zit een beetje met een dilemma'tje. Billie mag binnenkort mee naar een verjaardagsuitje. Haske leuk natuurlijk! Maar ik voel in mij een soort loslatingsangst :@. Ze gaan met een paar kindjes (5 max) naar een paar dorpen verderop. Ze komen hem halen, brengen hem netjes thuis. En ik geloof echt dat ze heel zuinig op 'm zullen zijn. Het zit meer in mij, zegmaar. Zal ik hem een polsbandje omdoen met naam en telefoonnr (die je ook naar een pretpark omdoet)? Of inpakken, zodat ie niks breekt? :@ Ok, dat laatste is natuurlijk overdreven, maar zo'n gevoel heb ik.
Dat gevoel had ik ook bij het schoolreisje. Hartstikke leuk voor haar. Ze is al 4!!! :') Maar ik had een knoop in mijn maag. Daarom ben ik best een beetje blij dat ik mee mag :@
En die kinderen (3 inclusief de mijne) worden natuurlijk hartstikke verwend :@
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_156648506
Het zal ook wel loslopen. Maar ik vind het echt zon eerste keer ding :D
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
All that hurts me makes me stronger - MR
pi_156648678
quote:
14s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 20:17 schreef Kuukske het volgende:
Het zal ook wel loslopen. Maar ik vind het echt zon eerste keer ding :D
Ik ook. :D
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_156649007
Ik krijg net een app van mn baas dat ik die dag vrij hebt. Zonder conflict. We praten er maandag verder over kreeg ik via de app.

Wtf :')
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_156649090
Wahahah Tally wat een gast is dat zeg :D
Hij komt lekker geloofwaardig over zo :')

Ik hoop dat jou een o zo toffe vacature in de schoot geworpen wordt dat je hem mooi uit kan zwaaien op korte termijn :W
pi_156649282
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 15:41 schreef Tally het volgende:

[..]

Uiteraard. Dan ben je alle poep en kots gedoe, ruzies en tomatensaus aan de muur vergeten O+
Echt h. :') Je kan zo'n peuter de hele dag wel 54 keer achter het behang plakken (of metselen in de muur) maar zodra ze gaan slapen en je geeft ze een dikke kus, deur dicht en je mist ze eigenlijk al.
pi_156649776
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 20:38 schreef Twinkle20 het volgende:
Wahahah Tally wat een gast is dat zeg :D
Hij komt lekker geloofwaardig over zo :')

Ik hoop dat jou een o zo toffe vacature in de schoot geworpen wordt dat je hem mooi uit kan zwaaien op korte termijn :W
Ik snap echt niet waarom het zo moeilijk moet. En dat zal ik hem maandag zeggen. Ook zal ik zeggen dat ik nog steeds van mening ben dat mijn collega en ik vrij moeten kunnen nemen op donderdag.

Maar ik denk dat hij er achter is dat hij geen poot heeft om op te staan.

Betekend wel dat ik nu met een beter gevoel mee ga op schoolreisje O+
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_156649818
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 20:42 schreef vencodark het volgende:

[..]

Echt h. :') Je kan zo'n peuter de hele dag wel 54 keer achter het behang plakken (of metselen in de muur) maar zodra ze gaan slapen en je geeft ze een dikke kus, deur dicht en je mist ze eigenlijk al.
Ja O+ En dan bedenk ik me soms: ik had op sommige momenten anders moeten reageren. Of zij kon er op dat moment niets aan doen. Ze zijn zo lief O+ als ze slapen.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_156649886
Oh jongens echt compleet offtopic maar mijn man staat as we speak voor een zaal van 400 man te spreken inzake het vluchtelingendebat en ik ben plaatsvervangend nerveus :') Zit me echt op te vreten hier. En al mijn kinderen slapen, dus daar moet ik het ook al niet van hebben :')

(AL MIJN KINDEREN SLAPEN JA O+ )
pi_156650098
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 20:58 schreef Tally het volgende:

[..]

Ja O+ En dan bedenk ik me soms: ik had op sommige momenten anders moeten reageren. Of zij kon er op dat moment niets aan doen. Ze zijn zo lief O+ als ze slapen.
Precies!
Dan denk ik: getver, toen was ik onnodig of teveel boos. ;(
Misschien overdag meer nadenken over die slaapmomenten. :P
pi_156650582
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 21:00 schreef L-E het volgende:
Oh jongens echt compleet offtopic maar mijn man staat as we speak voor een zaal van 400 man te spreken inzake het vluchtelingendebat en ik ben plaatsvervangend nerveus :') Zit me echt op te vreten hier. En al mijn kinderen slapen, dus daar moet ik het ook al niet van hebben :')

(AL MIJN KINDEREN SLAPEN JA O+ )
spannend!

(en *O* voor slapende kinderen)
  dinsdag 6 oktober 2015 @ 21:28:13 #126
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156650766
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 20:58 schreef Tally het volgende:

[..]

Ja O+ En dan bedenk ik me soms: ik had op sommige momenten anders moeten reageren. Of zij kon er op dat moment niets aan doen. Ze zijn zo lief O+ als ze slapen.
+1
Maar ook dat ze 10 minuten nadat ze op de muur heeft getekend tegen je zegt dat ze spijt heeft dat ze je boos heeft gemaakt en sorry mama zegt O+
Of dat ze nu te pas en te onpas roept dat je de allerliefste bent van de hele wereld O+
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156650783
Maar ze zijn zo leuk O+ Vooral als ze lief samen spelen O+
Als de oudste het niet op haar heupen krijgt. En de jongste niet opeens even nergens geen zin meer in heeft O+
Ze zijn zo leuk O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
  dinsdag 6 oktober 2015 @ 21:29:21 #128
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156650820
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 21:00 schreef L-E het volgende:
Oh jongens echt compleet offtopic maar mijn man staat as we speak voor een zaal van 400 man te spreken inzake het vluchtelingendebat en ik ben plaatsvervangend nerveus :') Zit me echt op te vreten hier. En al mijn kinderen slapen, dus daar moet ik het ook al niet van hebben :')

(AL MIJN KINDEREN SLAPEN JA O+ )
Daar zou ik ook plaatsvervangend nerveus van worden! Spannend!
En *O* voor de slapende kinders!
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156650833
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 21:28 schreef Susie het volgende:

[..]

+1
Maar ook dat ze 10 minuten nadat ze op de muur heeft getekend tegen je zegt dat ze spijt heeft dat ze je boos heeft gemaakt en sorry mama zegt O+
Of dat ze nu te pas en te onpas roept dat je de allerliefste bent van de hele wereld O+
De mijne roept: Mamie, ik houd heel veel van jou!
Jij bent mijn moeder! Mijn lieve Mamie.
Dan klap ik uit elkaar hoor O+
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
  dinsdag 6 oktober 2015 @ 21:30:16 #130
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156650860
Wat een moppies Tally O+
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156650923
In het nieuwe huis! In de nieuwe tuin. En het nieuwe bed!
2 bij 2 waar we nu dus normaal met zn 4-en kunnen liggen O+
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_156651462
Herkenbaar van de slapende kindjes en dan weer extra beseffen hoe tof ze zijn O+

L-E, wat spannend zeg. Ik snap dat je nerveus bent.
En twee slapende kinderen *O*

Tally, mooie meisjes en mooi bed O+
  dinsdag 6 oktober 2015 @ 21:49:02 #133
171422 LadyBlack
paint it black
pi_156651768
Tally die slaapfoto! *; O+!
E & S
pi_156652631
Tally, zo lief die slapende meisjes O+.
Spannend LE!!
pi_156653254
*dubbel*
  dinsdag 6 oktober 2015 @ 22:44:08 #136
448968 Shanda-klaasje
Zijn hier nog stoute moeders?
pi_156654447
O+ Zijn hier nog stoute moeders? O+
Shandaly mijn schatje, Sinterklaas heeft wat lekkers voor je...
pi_156656367
quote:
6s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 22:44 schreef Shanda-klaasje het volgende:
O+ Zijn hier nog stoute moeders? O+
Zoek je nu al andere?
Heb je aan mij nog niet genoeg?
Ben ik te braaf?
:'( :'(
pi_156656649
Tally, wat een ontzettend lieve foto's O+ (matching pyjamaatjes O+)

L-E, spannend! Wat doet hij voor iets dat hij in zo'n situatie staat? Politicus?
En yay voor allemaal slapende kinderen! *O*

Vanavond mijn allereerste vergadering gehad voor de oudercommissie van de nieuwe opvang. Toch wel lekker om al ervaring te hebben als OC-lid van een opvang die al wat ouder was. Nuttige dingen kunnen bijdragen, voelt goed O+
En als ik het dan toch over opvang heb: vanochtend leek de ik-wil-niet-naar-de-opvang!-fase van Femke over te zijn. Geen traan gelaten, en eigenlijk heel lief gaan spelen meteen. Ik kreeg al geen afscheidsknuffel meer (maar heb ook niet aangedrongen omdat ik allang blij was dat er geen drama was ;) ) Zo ga je toch een stuk lekkerder naar je werk zeg...
pi_156660233
Leuke foto Tally! Keilief zo samen.
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
All that hurts me makes me stronger - MR
pi_156660500
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 20:42 schreef vencodark het volgende:

[..]

Echt h. :') Je kan zo'n peuter de hele dag wel 54 keer achter het behang plakken (of metselen in de muur) maar zodra ze gaan slapen en je geeft ze een dikke kus, deur dicht en je mist ze eigenlijk al.
:Y mijn peuter was gieteren boos op mij omdat zijn Vreselijk Moeder hem vroeg niet met volle kracht te springen in onze gare douchebak (echt hoor, het lieve kind springt VOORTDUREND en nu hij groter er zwaarder wordt merk ik dat ons oude huis dat niet zo tof vindt. Maar springen is zijn lust en zijn leven dus het is nogal een lastige gewoEonte om af te leren). Anyways, hij was dus Boos en schreeuwde me toe "ik wil je doodschoppen mama! :( " mijn bloedeigen zoon, me allusie :'( ik was not amused. maar dan staat hij een half uur met zijn pluishaar te sippen op de gang en mijn lief uit te leggen dat hij niet kan slapen omdat hij mij zooooohoooo lief vindt en aaaaaaaaltijhijd met me wil spelen en dan is het allang weer vergeten O+

Hoe is het gegaan L-E? Lieve foto's Tally! En fijn dat het afscheid goed nging Shandaly, dat scheelt zo'n stuk!
pi_156660545
Oh jemig dat is ook wel echt een hele vervelende opmerking Clubsoda. Daar zou ik echt heel veel moeite mee hebben :{

Kun je niet iets doen met dat springen? Trampolinespringen bijvoorbeeld. Volgens mij kun je dat ook echt als sport doen. En dan kun je met hem afspraken dat hij alleen daar springt. En in zo'n hysterische speelhal bijvoorbeeld.
pi_156660560
quote:
1s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 07:44 schreef Clubsoda het volgende:

[..]

:Y mijn peuter was gieteren boos op mij omdat zijn Vreselijk Moeder hem vroeg niet met volle kracht te springen in onze gare douchebak (echt hoor, het lieve kind springt VOORTDUREND en nu hij groter er zwaarder wordt merk ik dat ons oude huis dat niet zo tof vindt. Maar springen is zijn lust en zijn leven dus het is nogal een lastige gewoEonte om af te leren). Anyways, hij was dus Boos en schreeuwde me toe "ik wil je doodschoppen mama! :( " mijn bloedeigen zoon, me allusie :'( ik was not amused. maar dan staat hij een half uur met zijn pluishaar te sippen op de gang en mijn lief uit te leggen dat hij niet kan slapen omdat hij mij zooooohoooo lief vindt en aaaaaaaaltijhijd met me wil spelen en dan is het allang weer vergeten O+

Hoe is het gegaan L-E? Lieve foto's Tally! En fijn dat het afscheid goed nging Shandaly, dat scheelt zo'n stuk!
Ik weet dat ik een watje ben, maar die uitdrukking vind ik echt vreselijk! :'(

Maar dat ga ik ook nog wel horen zeker, ook van mijn lieve, zachtaardige meisje h?
Home is where the O+ is...
pi_156660593
Ik vond het ook echt heel naar. Dood is hier best een thema, en het wisselt tussen enorme angst dat wij en hij doodgaan of gekke liedjes over beesten en bomen doodmaken. Ik zie het zelf als een verkenning van het concept en ook wat jongetjesgedrag met doodschieten en vechten. Ik vind dat ook vreselijk, maar wil het ook niet teveel verbieden. Van deze opmerking schrok hij zelf ook fors en heeft ook meteen zijn excuses aangeboden. Mijn verhaal dat we elkaar ook als we boos zijn niet doodwensen kwam ook wel aan. En daarna kon hij dus niet slapen van het rotgevoel.

Danic, wel een goed idee. Tot nu toe vond hij trampolines best spannnend, maar misschien dat een eigen in de tuin wel aantrekkelijk is. Even bedenken of ik zo'n gevaarte op mn gazonnetje wil :+
pi_156660684
CS, je hebt ook kleinere varianten. Wij hebben er eentje in de tuin. Maar zo'n groot gevaarte is wel toffer en gaat ook langer mee natuurlijk. Die opmerking lijkt me ook naar, wel lief van het stuk daarna O+

En die liefdeverklaringen O+

Slaapfoto O+

Hier kreeg ik gister een "mmmm, wat heb je lekker gekookt mama!" van J (en een echo van D). O+

En nu zo met M naar het CB. Ben benieuwd of hij nu wel met vlag en wimpel voor de ogentest slaagt of dat we toch een doorverwijzing naar de kinderarts krijgen. En vaccinatie. Die ook nog.
  woensdag 7 oktober 2015 @ 08:33:27 #145
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_156660792
Oh, fijn is dat he Shandaly. Hopelijk is dat de nieuwe trend, maar dan met afscheidsknuffel ;)
Bij ons ging het ook een stuk fijner. Ik kreeg 12 kusjes, een handkus en een zwaai en ze deed zelf de voordeur (druk kwebbelend) dicht. Dat is toch een stuk leuker dan dat je aan het einde van de straat haar nog huilend 'mahaamaaa!' hoort roepen :X

Hoe ging de presentatie van je man L-E?

Tally wat een heerlijkheid O+
En fijn dat je uiteindelijk wel die dag vrij kreeg. Is dat voor morgen?

Irritant wel dat het zo moeilijk moet, he.
Bij mij wordt nu ook wat lastig gedaan. Ik werk 20 uur en daarnaast elke maand een zaterdag, nu heb ik aangegeven dat het vanaf januari niet meer lukt om elke maand een zaterdag te draaien (man is vanaf dan op zaterdag weg en al onze familie woont 200km verderop, dus weinig opvangmogelijkheden) en dat ik graag naar 6-7x per jaar een zaterdag wil (dat is het gewone roulatie-rooster).
Deze week kreeg ik te horen dat dat (wrsch) niet gaat lukken, want ze vinden 20u werken in de week te weinig, tenzij daar iets tegenover staat als 12 zaterdagen per jaar werken.
Nu hebben we sowieso al een meningsverschil over waarom ik die 12x ben gestart 2 jaar geleden, maar dat is nergens vastgelegd dus is een beetje hun woord tegen het mijne.
Daarnaast dragen ze aan dat iedereen die 20u werkt een compensatie heeft zoals meer zaterdagen werken of een avonddienst draaien. Het klopt al niet dat iedereen dat heeft en verder draai ik graag een avond, want die dag heb ik toch al opvang voor Nora. Maar er zijn geen avonddiensten op de dagen dat ik werk -O-
Nu weet ik dus niet zo goed wat ik moet doen. Mijn werk verdient erg weinig, ik doe het vooral omdat ik het erg leuk vind. Ik heb gekeken naar flexibele opvangmogelijkheden voor de zaterdag, maar dat kost me bijna meer dan dat ik verdien op een zaterdag :{
Mijn andere optie zou zijn om te stoppen met werken, financieel opzich wel mogelijk, maar dat zou ik echt heel erg jammer vinden ;(
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  woensdag 7 oktober 2015 @ 08:40:19 #146
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_156660854
Oh wilde nog op Kuukse reageren; ik zou het ook moeilijk vinden, maar ik denk dat het vooral zo'n 'eerste keren' ding is, dat het uiteindelijk wel went. Maar zo'n polsbandje kan geen kwaad toch? Je hebt vast wel hele hippe :)

Oei Club, dat is zeker een nare opmerking. Wel sneu dat hij er zelf ook zo'n slecht gevoel erover had dat hij er niet van kon slapen.

Succes op het cb zo, Kyara! Was hij de vorige keer niet geslaagd?
En fijn he als je kookkunsten worden gewaardeerd :D O+
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_156661676
Nee Sylver_ is voor volgende week. Volgende week heeft de oudste feestweek op school en ik help nu dus (op maandag na) de hele week mee.

Vervelend ook van je werk. Hier is de mogelijkheid om te stoppen er ook. Alleen moeten we dan dingen laten. Dingen die ik erg leuk vind en soms best nodig heb om te ontspannen. Daarnaast vind ik het werk ook erg leuk alleen mijn baas niet. Maar 2 dagen werken in de IT kan bijna nergens :') Dus zo makkelijk oversteken lukt niet. Maar zoals ik al eerder zei werk ik liever in een supermarkt (niks mis mee!) dan dat ik daar nog een jaar zit. Ik heb dus ook geen tips voor je :')
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_156661692
Shandaly, fijn dat het wegbrengen weer goed ging.
Hier was het weer snikken. Maar wel een hele begripvolle leidster die dan even wacht tot Riley er klaar voor is

CS, die opmerking vind ik echt vreselijk. Je hebt het goed opgelost :*
De liefdesverklaring daarna is wel heel lief O+

Kyara, wat lief van J O+
Succes bij het CB

Sylver, lastige afweging. Ik vind dat je het netjes op tijd hebt aangegeven. :*

L-E, hoe is de presentatie van je man gegaan?
pi_156662235
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 20:35 schreef Tally het volgende:
Ik krijg net een app van mn baas dat ik die dag vrij hebt. Zonder conflict. We praten er maandag verder over kreeg ik via de app.

Wtf :')
Hij heeft een jurist gesproken? :P
Venus in pocketformaat
loveli
pi_156662258
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 21:00 schreef L-E het volgende:
Oh jongens echt compleet offtopic maar mijn man staat as we speak voor een zaal van 400 man te spreken inzake het vluchtelingendebat en ik ben plaatsvervangend nerveus :') Zit me echt op te vreten hier. En al mijn kinderen slapen, dus daar moet ik het ook al niet van hebben :')

(AL MIJN KINDEREN SLAPEN JA O+ )
Wat onwijs stoer!!! ^O^
Venus in pocketformaat
loveli
pi_156662334
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 10:18 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Hij heeft een jurist gesproken? :P
Dat idee heb ik ook ;)
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_156662406
Och CS wat kunnen die opmerkingen je raken he? ;( Fijn dat jullie het wel snel konden bespreken.

Ik viel gister bijna van mijn stoel (ok, het was een bank :P). Peuter was not amused omdat ik A. aandacht gaf nadat hij net wakker was geworden. Wij hadden daarvoor een half uur samen gespeeld (gestempeld), heel gezellig. Dat heb ik ook benoemd: net had ik even tijd voor jou alleen, nu wil ik even rustig zitten met A. omdat hij net wakker geworden is. Zometeen kunnen we weer samen iets doen. Hij begon een paar keer te gillen en opeens zag ik zijn gezicht betrekken en zei hij direct: Sorry mama dat ik schreeuwde. Ik kreeg een knuffel en hij ging weer vrolijk spelen.

Echt, ik vond het zo knap!! O+
Venus in pocketformaat
loveli
  woensdag 7 oktober 2015 @ 10:35:47 #153
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_156662484
Pfff. Soms ben ik echt blij dat Mn kind alles zo goed begrijpt en zelf goed kan verwoorden.


Man Man Man..... wat een bak ellende hier.
pi_156662900
Phaidra, echt knap zeg O+

Pure, bedoel je ellende in het peutertopic? Of bij jouw thuis :*
  woensdag 7 oktober 2015 @ 11:05:17 #155
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_156662984
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 10:59 schreef Omentielvo het volgende:


Pure, bedoel je ellende in het peutertopic? Of bij jouw thuis :*
Hier thuis helaas 😢
pi_156664650
Wat een gedoe met werk dames.. Hier nu de luxe dat we allebei thuis zijn. Maar n van ons moet binnenkort wel aan de slag. Misschien allebei. Dan kijken hoe we alles rond krijgen met opvangdagen/ziektes/spontane opvang etc.

CS, ze proberen echt dingen uit die ze ergens hebben gehoord. Ze hebben vaak zelf het besef niet wat de impact van zo'n opmerking is. Echt straffen kun je ze er niet voor als ze zo klein zijn, maar duidelijk maken dat het niet wenselijk is zeker.

Phaidra, dan worden ze echt groot!

PureEvil, wat het ook is, klinkt niet fijn.. Succes!
pi_156665468
PureEvil, klinkt niet fijn. :*
  woensdag 7 oktober 2015 @ 13:23:25 #158
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_156665609
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 13:15 schreef Omentielvo het volgende:
PureEvil, klinkt niet fijn. :*
Is t ook niet. 😢

Ik zit er soms ff helemaal doorheen.
pi_156665777
quote:
1s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 13:23 schreef PureEvil het volgende:

[..]

Is t ook niet. 😢

Ik zit er soms ff helemaal doorheen.
Kan je erover praten of het gewoon van je afschrijven?
Bij mij werkt dat namelijk altijd een beetje om dingen weer in perspectief te zien. :*
  woensdag 7 oktober 2015 @ 13:42:03 #160
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_156665989
Ja, praten via de whatsapp of telefoon.of mail. Ik schrijf sinds maandag ook dingen op die ik moet vragen of gewoon waar ik dan ff aan denk, en met wie ik contact heb gehad etc.

Pffff.eigenlijk hoort dit niet in dit topic bedenk ik me nu maar ja.
pi_156666325
Maakt niet uit :*
pi_156666377
Maakt helemaal niet uit PE! :*
En sterkte!
pi_156666864
quote:
1s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 11:05 schreef PureEvil het volgende:

[..]

Hier thuis helaas 😢
Sterkte, hopelijk komt alles weer snel in rustiger vaarwater :*.
Venus in pocketformaat
loveli
pi_156667581
Wij hebben een verwijzing voor de oogarts op zak. Het was altijd al kantje boord maar dit keer was er geen enkele twijfel meer :')

Verder prima afspraak. Aardige arts die ik nog niet eerder gezien had en die ook de jeugdarts op school blijkt te zijn. Geen kick bij de prik. Hij was voorbereid en vond het verder prima. Ja, het deed even pijn maar dat wist hij (vertelde hij zelf achteraf).
pi_156667652
Dappere M. O+
Jeugdarts op school? Hebben die een eigen dokter in dienst? Ik heb eigenlijk nog geen idee hoe dit soort dingen gaan lopen na die laatste CB afspraak :{

PE :*
pi_156667756
Ik ontdek net dat mijn getypte bericht niet bewaard blijft als ik doorklik naar de volgende pagina van het topic, zeg maar. *zucht* Daar gaan we nog een keer dan maar :+ :D
pi_156667864
Coco :D

Stoere M! Betekent dat dat hij een bril gaat krijgen Kyara?

Ik doe weer eens een aanhaakpoging. :@ Wij deden vorige week een midweekje bungalowpark. Een week lang alleen maar zwembad, buiten of speeltuin zo fijn. O+ En vanmorgen naar het prentenboekenfestival, met Dikkie Dik zijn verjaardag, ze heeft genoten O+ (met haar konijn strak op schoot, want verlegen blijft ze wel). Verder is Otje gewoon tof, ze wil een baby (ze weet echt niet dat we daar mee bezig zijn) en een hond en is helemaal bezig met letters. Ze stuitert de hele dag overal heel enthousiast van de E, naar de S en de P, van de week een putdeksel waar ze allemaal op stonden O+ O+ . En vooral, ze slaapt door!! *O* *O* (meestal dan, zeker vier van de zeven dagen)
pi_156667904
Ik kreeg hier een brief dat het consultatiebureau gaat verhuizen. Van loopafstand naar een kwartier fietsen. Ben blij dat de niet meer zo vaak hoeven, ik vraag me af hoe ik dat zonder auto met pasgeboren baby op zou moeten lossen.
pi_156668043
quote:
0s.gif Op maandag 5 oktober 2015 15:54 schreef Susie het volgende:
Ze vond het erg leuk (heb er niet naar hoeven vragen ;) ) Ik kreeg van de juf te horen dat ze prima mee heeft gedaan. Ze werd op sleeptouw genomen door haar vriendje van het kdv O+ Juf vond het ook knap dat ze zelf haar jas dicht kon ritsen en haar schoenen aan kon doen en ook dicht ritsen.
Ik kreeg ook nog van Anouk te horen dat ze niet stout is geweest :D
Fijn dat het zo goed is gegaan en dat ze het naar haar zin heeft gehad :)
Oh, en ik kom nu haar foto tegen. Wat een knapperd! Mijn dochter riep al heel enthousiast de naam van een van haar beste vriendinnetjes, en de jouwe lijkt daar idd wel wat op :Y

quote:
1s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 20:57 schreef Tally het volgende:
Betekend wel dat ik nu met een beter gevoel mee ga op schoolreisje O+
Los van alle zeik en die dude en alles: fijn dat je nu 'gewoon' en met een beter gevoel mee kunt!

Oh! En die foto van de twee slapende meiden O+ O+
jaloers op jullie 2x2 bed overigens, wilikook!

quote:
0s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 21:00 schreef L-E het volgende:
Oh jongens echt compleet offtopic maar mijn man staat as we speak voor een zaal van 400 man te spreken inzake het vluchtelingendebat en ik ben plaatsvervangend nerveus :') Zit me echt op te vreten hier. En al mijn kinderen slapen, dus daar moet ik het ook al niet van hebben :')
Oh, spannend! Hoe is het gegaan? en in welke hoedanigheid heeft hij voor 400 man moeten spreken?
quote:
1s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 07:44 schreef Clubsoda het volgende:
Anyways, hij was dus Boos en schreeuwde me toe "ik wil je doodschoppen mama! :( " mijn bloedeigen zoon, me allusie :'( ik was not amused. maar dan staat hij een half uur met zijn pluishaar te sippen op de gang en mijn lief uit te leggen dat hij niet kan slapen omdat hij mij zooooohoooo lief vindt en aaaaaaaaltijhijd met me wil spelen en dan is het allang weer vergeten O+
Oh jasses, dat is ook echt geen toffe opmerking ;( Ik vind het al niet tof dat S. continu om papa roept. Ik mag haar niet aankleden/uitkleden/naar bed doen/haar tanden poetsen/helpen met watdanook/aanraken :') Ben soms echt jaloers op M. }:| :')

En gelukkig maken ze het daarna idd altijd wel weer goed en dat is om bij weg te smelten dan O+

Oh, ik lees nu dat hij ook schrok van zijn eigen opmerking. Dat vind ik dan wel weer heel slim ook, dat besef! :Y

Kyara, ik wilde net vragen hoe het gegaan is met de ogentest, maar ik lees t al. Merk je zo -in de dagelijkse praktijk zeg maar- ook dat hij niet zo heel goed kan zien?

Phaidra, dat is ook heel knap! Saar is meestal alleen boos. Misschien snapt ze wel dat ze niet lief doet, maar ze is echt zoooooo koppig. Toegeven is bijna niet te doen voor haar (je kunt de interne strijd gewoon aflezen van haar hele lijfje dan).

PE, wat er ook aan de hand is: als hier ventileren even helpt, gewoon doen. En hopelijk is er wel een lichtpuntje zichtbaar in de verte (want het klinkt niet goed). :*

Kyara, wat super stoer trouwens, dat van die prik! :7
pi_156668154
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 15:18 schreef _Ophelia_ het volgende:
Ik kreeg hier een brief dat het consultatiebureau gaat verhuizen. Van loopafstand naar een kwartier fietsen. Ben blij dat de niet meer zo vaak hoeven, ik vraag me af hoe ik dat zonder auto met pasgeboren baby op zou moeten lossen.
De onze ligt gewoon echt op een minuutje lopen. Ideaal! Maar goed, T. is bijna anderhalf, S. wordt binnenkort 3. Dus wij komen er tegenwoordig ook niet meer zo vaak.

Vandaag ben ik in de ochtend heel even naar mijn werk gemoeten (woensdag ouderschapsverlof eigenlijk), daarna kindjes opgehaald bij mn moeder. Toen is er een vriendin op bezoek geweest met haar kindjes (ongeveer dezelfde leeftijd als de mijne). Volgens mij was het een lachwekkend tafereel: allevier de kindjes waren huilerig, schreeuwerig, en wilden niet luisteren.

Stel je een huiskamer voor met twee van die 'oppe' moeders: haren in de war, geen-wanhopige-maar-een-'ik-heb-het-opgegeven' blik op hun gezicht, te midden van een berg teringzooi, twee boze peuters en twee jengelige dreumessen. Om met mijn vriendin te spreken: "Waarom wilden we ook alweer kinderen" :') _O- _O-

Anyhoo, ik heb ook nog koekjes gebakken met de kinderschare, en daarna pannenkoeken gebakken. Dus overall was het toch wel tof O+ zij het gruwelijk vermoeiend :+

T. ligt sinds een half uur in bed, S. zit even zoet tv te kijken, en ik heb heel even een beetje tijd voor mezelf (en voor jullie, heb me voorgenomen om -zeker tijdens SS- wat actiever mee te gaan doen weer).
pi_156668206
Verder, even heel kort, aangezien ik toch best een tijdje weg ben geweest:
SPOILER: korte update
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dus, yay! *O*
pi_156668229
Yay Coco! *O*
pi_156668341
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 15:35 schreef Cocotrimonium het volgende:
Verder, even heel kort, aangezien ik toch best een tijdje weg ben geweest:
SPOILER: korte update
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dus, yay! *O*
O+ O+ O+

Goed om te horen!!
Venus in pocketformaat
loveli
pi_156668575
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 15:25 schreef Cocotrimonium het volgende:
Phaidra, dat is ook heel knap! Saar is meestal alleen boos. Misschien snapt ze wel dat ze niet lief doet, maar ze is echt zoooooo koppig. Toegeven is bijna niet te doen voor haar (je kunt de interne strijd gewoon aflezen van haar hele lijfje dan).
Dat is ook heel herkenbaar. Ik heb een week of 2 terug nog een soort van wanhoopspost getypt hier dat I. zo ontzettend boos /ongeremd kan zijn en dat ik ook niet zo goed weet hoe we daar mee om moeten gaan (lees: we proberen van alles maar bijna niets werkt).

Dus ik vind het echt een openbaring dat hij heeeeeeeel soms wel zelf uit de emotie kan komen (al lukte dat eerder uiteindelijk ook wel, maar dit is prettiger dan pakweg 40 minuten schreeuwen/slaan/huilen). Er is hoop ):O .

Tally ik wilde ook nog even reageren op jouw ultiem schattige slaapfoto O+. Echt onwijs lief!!

Stoere M! Ik had alweer verdrongen dat er met de volgende afspraak weer geprikt moet worden. Succes bij de oogarts! :*
Venus in pocketformaat
loveli
pi_156668593
Klinkt goed Coco! O+
En de geschetste situatie is ook herkenbaar. Vooral de "al opgegeven blik" _O-

Hier is het CB ook verhuisd. Qua afstand gelijk gebleven maar nu naast de superdrukke poli van het ziekenhuis met groot parkeertekort en in een ruimte wat een kwart van de oude ruimte is. Ik ben blij dat ik niet meer met de meiden in een duowagen hoef want dat was echt krap geweest. :X
En de nostalgische emo muts in mij vond het ook wel jammer, in de ruimte van het oude cb heb ik ook mijn zwangerschapsklasje gehad, had het leuk gevonden om daar ook af te sluiten. Cirketje rond en zo.

Scholen hebben geen schoolartsen in dienst denk ik. Die komen ook gewoon vanuit het euh, hoe heet dat tegenwoordig? Het oude centrum voor jeugd en gezin. (veiligheidsregio heet dat hier, dat klinkt zo.... politie/brandweerachtig :D ). Hier zijn de jeugdartsen in elk geval verdeeld over de scholen en zij heeft dus onze school (en nog meer scholen waarschijnlijk).

Ophelia, kans bestaat dat hij inderdaad een bril moet. Misschien oog afplakken? Hij lijkt ook wel te loensen. Met brilletje wordt hij waarschijnlijk wel een soort Harry Potter vrees ik :') Maar goed, we wachten af. We krijgen een oproep vanuit het ziekenhuis.

We hebben trouwens vroeger wel eea gemerkt. En dat ook steeds aangegeven. Maar toen was het steeds kantje boord. Nu merken we een stuk minder maar goed, hij is natuurlijk ook gewend aan zijn eigen zicht. Aan de andere kant zou het natuurlijk ook wel logisch zijn dat je wat angstiger bent als je minder goed ziet en ook lopen, springen en klimmen enger is als je minder goed (diepte) kunt zien. Dus het kan ook best zijn dat het een met het ander te maken heeft?
pi_156668732
Een meisje op de groep van peuter op het kdv heeft ook een bril met afgeplakt oog. Hij is wel een beetje jaloers want pleisters zijn begerenswaardig (als hij een keer een pleister heeft moet iedereen dat ook weten :') O+) en hij wil ook wel een bril. Die bril moet dan wel zwart met oranje zijn... (thank god dat hij voorlopig goede ogen lijkt te hebben. Je zou maar een zwart-met-oranje-bril moeten zoeken _O-).
Venus in pocketformaat
loveli
pi_156668799
Phaidra, heel soms lukt het S. idd ook wel. En ik herken mezelf erin, dus ik weet hoe gruwelijk moeilijk het is :X Vind het, zoals jij ook al aangeeft, wel erg frustrerend en heel lastig ermee om te gaan (als in: wat is de beste manier?!).

Kyara, dat klinkt wel heel logisch! Mijn ogen zijn ook niet heel goed, en zonder bril beweeg ik mezelf altijd een stuk voorzichtiger voort idd :Y Dus ben benieuwd of je straks verschil gaat merken wat dat betreft!
pi_156668860
quote:
2s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 15:53 schreef Kyara het volgende:
We hebben trouwens vroeger wel eea gemerkt. En dat ook steeds aangegeven. Maar toen was het steeds kantje boord. Nu merken we een stuk minder maar goed, hij is natuurlijk ook gewend aan zijn eigen zicht. Aan de andere kant zou het natuurlijk ook wel logisch zijn dat je wat angstiger bent als je minder goed ziet en ook lopen, springen en klimmen enger is als je minder goed (diepte) kunt zien. Dus het kan ook best zijn dat het een met het ander te maken heeft?
Mijn nichtje had dat! Ze was motorisch erg onhandig (ook laat met lopen e.d.) en durfde bijvoorbeeld niet goed trap te lopen (of weigerde te lopen door de sneeuw, dan ging ze gewoon op de grond zitten want te eng). Uiteindelijk bleek rond haar 4e jaar dat ze geen diepte kon zien en sowieso maar 60% zicht had.

Met bril gaat het een stuk beter, maar het is onduidelijk waarom ze die afwijking heeft. Afplakken had geen resultaat, maar bij de laatste check (ze is nu 7) was haar zicht opeens verbeterd naar 80%. De oogarts dacht dat haar oogontwikkeling misschien 'gewoon' wat trager gaat dan gewoonlijk (zeg maar van baby-wazig-zicht naar normaal zicht), dus er is nog een kleine hoop dat het helemaal goed komt. Maar 80% is al superfijn als het eerst veel minder was natuurlijk *O*.
Venus in pocketformaat
loveli
pi_156669184
Ja, ben benieuwd wat er bij de oogarts uit komt.
  woensdag 7 oktober 2015 @ 16:50:25 #180
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_156669736
Kyara je weet wel dat wij ook een oog afplakken voor een lui oog en Ollie een bril heeft tegenwoordig. Dat laatste helpt enorm tegen het loensen.
Wij waren eerst ook een beetje ijdel en vroegen ons af wat het met zijn snoetje zou doen :@ maar na 5 maanden is het raar als de bril af is dus dat went gelukkig gauw genoeg.
Je weet me wel te vinden als je vragen hebt ;)

Edit: hij ziet ook geen 3D bijvoorbeeld.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_156670007
quote:
1s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 16:50 schreef laziness het volgende:
Kyara je weet wel dat wij ook een oog afplakken voor een lui oog en Ollie een bril heeft tegenwoordig. Dat laatste helpt enorm tegen het loensen.
Wij waren eerst ook een beetje ijdel en vroegen ons af wat het met zijn snoetje zou doen :@ maar na 5 maanden is het raar als de bril af is dus dat went gelukkig gauw genoeg.
Je weet me wel te vinden als je vragen hebt ;)

Edit: hij ziet ook geen 3D bijvoorbeeld.
Ja thanx.
Ik denk dat ik tzt wel wat vragen voor je heb :Y
pi_156670241
Even crossposten.

Ik zag de foto in de OP van het dreumestopic, en daarom moest ik deze even delen gewoon O+
Ze waren heel stil en lief aan het spelen laatst :+
SPOILER: twee lief spelende, heus geen kattenkwaad uithalende, brandschone kinderen
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En zo ziet S. er 'normaal' uit O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_156670448
_O- _O-

Heerlijk! O+

En wat een knap meisje! O+
pi_156670592
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 17:17 schreef Cocotrimonium het volgende:
Even crossposten.

Ik zag de foto in de OP van het dreumestopic, en daarom moest ik deze even delen gewoon O+
Ze waren heel stil en lief aan het spelen laatst :+
SPOILER: twee lief spelende, heus geen kattenkwaad uithalende, brandschone kinderen
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En zo ziet S. er 'normaal' uit O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Die bovenste foto!!! :o O+ O+ O+
Zie T. guitig kijken zeg! Knapperds!
pi_156673482
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 17:17 schreef Cocotrimonium het volgende:
Even crossposten.

Ik zag de foto in de OP van het dreumestopic, en daarom moest ik deze even delen gewoon O+
Ze waren heel stil en lief aan het spelen laatst :+
SPOILER: twee lief spelende, heus geen kattenkwaad uithalende, brandschone kinderen
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En zo ziet S. er 'normaal' uit O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ooooh die foto's O+ :D Ik kan me zo verheugen op zo'n stel bengels over een paar jaar!
pi_156673995
Dappere M O+

Ophelia, leuk een weekje bungalow. Klinkt als een geweldig weekje.
En spannend dat jullie voor een baby bezig zijn O+

Coco, leuk om weer van je te horen. Ik moest zo lachen om jouw beschreven situatie. Helemaal herkenbaar.
Fijn dat het gezondheidstechnisch lekker gaat.
Die foto's O+
pi_156674030
Coco, die foto's O+
En wat fijn dat het goed met jullie gaat!

Kyara, wellicht maakt de oogarts inderdaad het verschil! Ik zie ook geen 3d en dat helpt echt niet bij fysieke activiteiten onder de knie krijgen.

Phaidra, wat goed!!

Grrrr.... Ellie twee ontstoken ogen en ziekig, ik een ontstoken oog en keel - het gaat weer lekker hier :(.
Home is where the O+ is...
pi_156674433
Ahhh Cwen. Beterschap :*
  woensdag 7 oktober 2015 @ 20:15:50 #189
171422 LadyBlack
paint it black
pi_156674708
Zo, dat heeft Ellie snel opgepikt zeg op de peuterspeelzaal :') -O-
Hopelijk is ze er gauw doorheen! Jij ook beterschap Cwen.

Coco, wat een heerlijke update O+

Kyara, jemig, dat zou misschien wel wat dingen verklaren he. Ik ben heel benieuwd wat er uit komt. Hoe was de vaccinatie? Dat lijkt me namelijk ook steeds vervelender worden, omdat ze t aan zien komen :X

Phaidra, denk je dat die buien van I even een hoogtepunt hadden bereikt voor ie dit nieuwe kon? Het zich realiseren en dan excuses maken bedoel ik?

CS, het tafereeltje op de gang klinkt wel superaandoenlijk O+ :'(

Ophelia! :W Goed om van je te horen! Zo'n weekje bungalow klinkt heerlijk.... Had t ook een open haard waar je lekker met je voetjes bij kon zitten? O+

Oh en Shandaly, Femke is dus ook in rustiger vaarwater, fijn zeg!!

Loj, heb je alweer een beetje bij kunnen slapen?
E & S
  woensdag 7 oktober 2015 @ 20:18:00 #190
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156674780
Coco! :D _O- Zonder dat spul is ze wel cute zeg! O+

Balen van de oogarts Kyara, maar wie weet valt het allemaal wel mee.

Beterschap Cwen!
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
  woensdag 7 oktober 2015 @ 20:19:43 #191
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156674839
Vaccinatie vond ik juist meevallen, juist omdat je het nu goed kan uitleggen. Vooral niet zeggen dat het geen pijn doet ;)
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
  woensdag 7 oktober 2015 @ 20:19:59 #192
171422 LadyBlack
paint it black
pi_156674845
Dat was dus uit mn hoofd he mensen! :o *phew* Dus don't take it personal als ik wat vergeet.

Mijn meisje is tegenwoordig een mix van flink pittig en supergezeglijk :D O+ Ik kan haar uitleggen dat ze even op de commode moet liggen omdat ik anders een zere rug krijg bij het luierverschonen, of dat ik haar even niet kan tillen, en dat gaat allemaal prima! Ze speelt heerlijk met de duplo / treinbaan, en kletst daarbij honderduit, dat vind ik zoooooo gezellig kneuterig O+!
Oh en we zijn op peuterdans gegaan (wij en nog 3 vriendinnen van mij + grut), manmanman wat is dat ontzettend leuk! Ik heb E nog nooit zo uitgelaten gezien :D

En net lag ze in bed nog even 'twinkle twinkle little star' te zingen :') Fonetisch uiteraard, maar wel echt spatzuiver! :o
E & S
pi_156676921
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 20:19 schreef LadyBlack het volgende:
Dat was dus uit mn hoofd he mensen! :o *phew* Dus don't take it personal als ik wat vergeet.

Mijn meisje is tegenwoordig een mix van flink pittig en supergezeglijk :D O+ Ik kan haar uitleggen dat ze even op de commode moet liggen omdat ik anders een zere rug krijg bij het luierverschonen, of dat ik haar even niet kan tillen, en dat gaat allemaal prima! Ze speelt heerlijk met de duplo / treinbaan, en kletst daarbij honderduit, dat vind ik zoooooo gezellig kneuterig O+!
Oh en we zijn op peuterdans gegaan (wij en nog 3 vriendinnen van mij + grut), manmanman wat is dat ontzettend leuk! Ik heb E nog nooit zo uitgelaten gezien :D

En net lag ze in bed nog even 'twinkle twinkle little star' te zingen :') Fonetisch uiteraard, maar wel echt spatzuiver! :o
Klinkt heerlijk!
En je weet van wie ze 't zingen heeft O+
Home is where the O+ is...
  woensdag 7 oktober 2015 @ 21:52:44 #194
448968 Shanda-klaasje
Zijn hier nog stoute moeders?
pi_156677873
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 oktober 2015 23:25 schreef Shandaly het volgende:

[..]

Zoek je nu al andere?
Heb je aan mij nog niet genoeg?
Ben ik te braaf?
:'( :'(
Nee hoor schat, ik zocht naar jou
van alle andere dames word ik hoogstens een beetje lauw.
De hotste moeder van iedereen
Daar kan niemand omheen.

*;
Shandaly mijn schatje, Sinterklaas heeft wat lekkers voor je...
pi_156680198
LB, wat leuk peuterdans! Ik hoop dat wij in januari ook weer op kunnen pakken.

Vaccinatie viel heel erg mee. Eigenlijk precies wat Susie zegt. Ik heb het M uitgelegd, geen onzin verkocht (ja, het kan wel een beetje pijn doen). Arts heeft het ook ook nog een keertje uitgelegd en hij gaf geen krimp.
  woensdag 7 oktober 2015 @ 23:35:03 #196
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_156680649
Vaccinatie laat ik hier niet doen. Nergens voor nodig.

En dank voor de sterkte wensen.ik heb ze hard nodig

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 47% gewijzigd door PureEvil op 08-10-2015 14:55:56 ]
pi_156682900
Jemig PE wat een heftig verhaal.
Hebben de kinderen dit bewust meegemaakt? Lijkt me voor hen ook heel heftig om mee te maken.

Ik snap dat je niet wilt dat je spoiler wordt gequoot, maar ik denk niet dat het nodig is hier te dreigen met melden als mensen dt toch doen. Je kunt toch ook gewoon vragen of men niet wil quoten?

Sorry, ik snap dat je in een moeilijke situatie zit nu, maar die opmerking schoot bij mij erg verkeerd.

Sterkte met alles en ik hoop dat jullie er samen uitkomen :*
  donderdag 8 oktober 2015 @ 07:03:05 #198
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_156682920
Coco, die foto's! :D O+

Welkom terug Ophelia! Klinkt als een heerlijk weekje weg :)

Beterschap Cwen en Ellie! Wat balen zeg, jullie waren net weer opgeknapt.

LB, dat klinkt heerlijk. Peuterdans lijkt me ook tof. En kan E. zuiver zingen? :o

Kyara wat stoer van M. met de prik, zeg!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  donderdag 8 oktober 2015 @ 08:02:56 #199
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_156683203
quote:
1s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 06:57 schreef danic het volgende:
Jemig PE wat een heftig verhaal.
Hebben de kinderen dit bewust meegemaakt? Lijkt me voor hen ook heel heftig om mee te maken.

Ik snap dat je niet wilt dat je spoiler wordt gequoot, maar ik denk niet dat het nodig is hier te dreigen met melden als mensen dt toch doen. Je kunt toch ook gewoon vragen of men niet wil quoten?

Sorry, ik snap dat je in een moeilijke situatie zit nu, maar die opmerking schoot bij mij erg verkeerd.

Sterkte met alles en ik hoop dat jullie er samen uitkomen :*
Dat wbt die spoiler. Het is me wel eens eerder gebeurd. Ondanks dat ik t vroeg. Daarom heb ik het er zo ingezet

Ja kinderen hebben t gezien
pi_156683305
PE, hou je wel zelf je edittijd en het topic in de gaten dan? Als je het nog wil verwijderen? Want moderators editen geen posts.

:* voor je spoiler. Hele nare akelige situatie.
pi_156683776
Even inhakend op de oogtest.

Mijn dochter had na onderzoek bij de oogarts zomaar +6!
Dat was me totaal ontgaan! Ik heb me daar best even schuldig over gevoeld. Wat moet het voor haar een opluchting geweest zijn toen ze haar bril kreeg. Plus dat we 1,5 jaar hebben geplakt. Ik ben blij dat we er toch snel bij waren, want op school had ze er toch problemen mee gekregen anders.

PE wat naar. Sterkte voor jullie.
Met een meidenkwartet
pi_156684286
Kyara, Was dat de laatste afspraak voor M? Ik heb nog niks gehoord. Die prikken gaan vast een strijd worden. Ik heb het hem al eens verteld, maar hij wordt echt laaiend als ik zeg dat hij nog 2 prikken moet. Chris was daar altijd heel gelaten om, maar deze niet vrees ik ;)
Chris heeft prima ogen trouwens. Daar lag het niet aan qua zwakke motoriek, al hebben we het wel gedacht. :P

PE,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 8 oktober 2015 @ 10:32:10 #203
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156684995
PE :*

Anouk kreeg maar 1 prik bij de laatste afspraak. Scheelt er weer 1 DF ;)
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156689492
Misschien bedoelt DF deze en de inenting met 9 jaar?

Dit was inderdaad de 3 jaar, 9 maanden afspraak. Ze waren hier ook erg vlot vond ik. Hoewel dat ook niet helemaal eerlijk is want de jaarlijkse afspraken vallen hier in januari en dat sturen ze pas na de feestdagen dus dan wordt het sws al wat later.
pi_156690237
Is het maar 1 met (bijna) 4. Dat scheelt wel weer. Dacht dat Chris 2 gehad had, maar toch maar 1. Dat scheelt in ieder geval een kind dwingen nadat hij weet hoeveel het pijn doet :P
pi_156691690
Pe sterkte hopelijk komt er snel rust bij jullie.
pi_156696332
Thanks all. Mijn man was bij een inspraakavond met de gemeente, waar iedereen die zich geroepen voelde zijn mening kon ventileren. En als ik zeg iedereen bedoel ik ook iedereen, jongens, wat een bijzondere mensen kwamen er voorbij :') Maar hij deed het fantastisch O+ hij had een prachtig stuk geschreven en dus voorgedragen, ik was (ben!) heel trots! Ik heb hem wel gevraagd om het nooit meer te doen, de sfeer was zo grimmig en mensen deden zo lelijk, ik was zooo blij toen hij veilig thuis was :@

Verder gaat hier alles heel goed, Stickertje is vandaag een paar keer op zijn verzoek naar het toilet geweest, een goed teken :) en morgen mag hij weer naar het kdv, wat echt de bom is en hij is altijd zo dolgelukkig met zijn leven, hij is zo dol op ons en Oudste en zichzelf :D O+ Ik wil ook Sticker zijn eigenlijk, het leven wordt niet veel leuker dan dat O+ En ik heb al twee opdrachten binnen gehaald terwijl ik over een maand pas start als freelancer, dus ik ben in mijn nopjes! O+

Oh jee PE, wat heftig! Ik schrik ervan, wat een nare verdrietige situatie. Ik hoop heel erg dat er snel hulp komt en dat de rust terug zal keren. Heel veel sterkte :*

Kyara, geen moment aan gedacht maar slecht zicht kan natuurlijk veel invloed hebben op de motorische ontwikkeling, ik ben benieuwd naar hoe het verder zal gaan!

Verder heb ik niets onthouden, I kid you not: niets ;(
pi_156697410
Wat goed van je man L-E! Ik zou daar niet kunnen zijn denk ik. Grimmige sfeer en ik word nu al verdrietig van wat ik op tv zie over dat onderwerp.

Sticker O+ en wat fijn dat hij het zo leuk vindt op het kdv O+ En *O* voor je opdrachten! Echt supergoed!

En ook even een :* voor je geheugen. Is dat wel iets beter aan het worden eigenlijk?
pi_156697505
quote:
0s.gif Op woensdag 7 oktober 2015 20:15 schreef LadyBlack het volgende:
Phaidra, denk je dat die buien van I even een hoogtepunt hadden bereikt voor ie dit nieuwe kon? Het zich realiseren en dan excuses maken bedoel ik?
Ik denk dat het een combi is. Hij heeft nog steeds wel wat last van 'sprongen' (of hoe je het wil noemen). Dat hij iets wil/ in zijn hoofd ergens mee bezig is dat nog niet goed lukt of hij niet helemaal snapt. Dus het zou heel goed kunnen dat het nu dit was. Maar daarnaast let ik ook beter op hoe ik reageer op zijn boze buien. Nog meer benoemen dat hij boos mag zijn, en dat ik er ook dan voor hem ben.

[ Bericht 0% gewijzigd door Phaidra op 08-10-2015 21:50:33 ]
Venus in pocketformaat
loveli
pi_156698464
quote:
2s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 21:11 schreef Kyara het volgende:
Wat goed van je man L-E! Ik zou daar niet kunnen zijn denk ik. Grimmige sfeer en ik word nu al verdrietig van wat ik op tv zie over dat onderwerp.

Sticker O+ en wat fijn dat hij het zo leuk vindt op het kdv O+ En *O* voor je opdrachten! Echt supergoed!

En ook even een :* voor je geheugen. Is dat wel iets beter aan het worden eigenlijk?
Ik kan er ook niet tegen inderdaad.

Mijn geheugen gaat eigenlijk heel goed! Dat geloof je nu natuurlijk niet meer :+
pi_156698602
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 21:43 schreef L-E het volgende:

[..]

Ik kan er ook niet tegen inderdaad.

Mijn geheugen gaat eigenlijk heel goed! Dat geloof je nu natuurlijk niet meer :+
:D

gelukkig dat je geheugen weer goed gaat.
Hier ook een zeef trouwens. Is nooit meer goed gekomen :') Maar goed, wel ander level dan hoe het bij jou was natuurlijk. Of ben je dat ook vergeten? :+
pi_156698811
Ik heb wel een paar dingetjes overgehouden aan hellp hoor. Twee keer hellp inmiddels. Ik ben nog steeds echt prikkelgevoelig, een paniekaanval ligt op de loer als ik niet goed mijn grenzen in de gaten hou. Zoals het kiind-festival: hartstikke leuk en daar gaat het goed, maar erna plannen wij echt een dag niets in. Geen mensen, geen drukte. En dat zullen meer mensen hebben, maar ik had het nooit, bij mij was het elke dag feest, ik was heel stressbestendig op het werk ook, dat is echt wel weg nu. Gaan freelancen komt daar ook wel uit voort: ik denk echt dat de kans groot is dat ik nooit meer kan functioneren op een werkplek waar veel stress is.

Ik zie nu dat je dat helemaal niet vroeg :') maar nee dat geheugen is een van de dingen die wel weer compleet naar pre-conceptie-level is terug gegaan. Liefde voor mijn geheugen! O+
pi_156699154
Dat is wel heel heftig inderdaad. Het heeft echt enorm veel impact, beide keren. Je lijf heeft ook heel veel moeten doorstaan (nog even los van de emotionele kant, want dat is natuurlijk helemaal een ander verhaal). En het moet ook best moeilijk zijn, dat besef.

Ik vroeg er niet naar maar ik vind het wel fijn om te lezen. Nou ja, niet fijn. Maar ik was mij er zelf niet zo van bewust dat het nog zo'n nasleep heeft. Dat je nog volop in de rouw bent, dan kan ik nog wel bedenken maar dat die kanten er ook nog aan zitten dat wist ik niet.

Heb jij nu eigenlijk nog/weer hulp in het verwerkingsproces? Want in hoeverre heeft de situatie met Elva gezorgd voor een terugval* in jouw PTSS?

*terugval.....wat een naar woord in combinatie met het overlijden van je kind. Alsof dat je enige zorg is. Ik kom weer hopeloos in de knoei met mijn woorden maar ik hoop dat je tussen de regels kunt lezen.

(en sorry als het te persoonlijk is).

Maar wel even een *O* voor je geheugen
pi_156699788
Nee hoor, niet te persoonlijk, ik vertel graag over mezelf :7

Geen terugval in ptss nu, ik was toen Elva overleed net een week beter gemeld bij het uwv omdat de emdr klaar was - timing I haz it! - maar dat is denk ik wel waarom het nu relatief goed gaat. Ik was wel weer goed opgekrabbeld om een volgende klap op te kunnen vangen. Maar goed, omdat de dood van een kind toch best een aardig trauma is, aldus de deskundigen :+ kom ik nu wel weer bij mijn therapeute die toen ook de emdr deed. En dat is fijn, ik vind het moeilijk om actief te rouwen om Elva omdat het zo veel pijn doet en het logische gevolg is dat ik het heel ver weg stop, maar zij helpt me heel erg om het wel aan te gaan, omdat het je ergens along the way anders toch wel inhaalt.

Mijn lijf heeft inderdaad in twee jaar tijd twee enorme klappen gehad en dat gegeven vind ik wel heel eng. De nasleep bij hellp is niet bij iedereen heel lang of heftig, schijnt, maar bij mij wel. OOk wel logisch gezien de verhalen. Het heeft niet mee gezeten zeg maar. Bij de nacontrole met de gyn in het Erasmus zei ik dat ik het niet zo fijn vond dat ze allemaal deden alsof ik meer dood dan levend was terwijl ik me redelijk goed voelde. Hij kon het goed uitleggen: 'Bij een gezonde volwassene zijn er 450 miljard bloedplaatjes in het lichaam. Dat aantal mag best iets omlaag, maar als we naar de 50 miljard gaan, dan vinden wij als artsen het niet meer tof, dat is wel het minimum'. Ik durfde te vragen hoe veel bloedplaatjes ik had toen ik op de IC lag: 15 miljard :')
Dat vond ik wel tekenend voor hoe slecht het eigenlijk ging zonder dat ik dat door had, want dat was dus bovenop nieren die het nauwelijks deden en slechte leverwaarden en blabla. Maar goed, de overlevingsmodus is heel sterk blijkbaar, ergens is dat wel mooi vind ik, de menselijke geest kan zo veel hebben :) En een lichaam ook, want ik zat binnen no-time weer op gezonde waardes en ik ben nu, zes maanden na mijn tweede hellp, in betere conditie dan zes maanden na mijn eerste (complicatieloze) bevalling :)

Al met al gaat het dus wel goed. Ik denk vaak dat mensen aannemen dat wij voortdurend sippend aan de keukentafel zitten hier, maar wij vinden het leven echt nog Heel Leuk O+ We missen haar wel verschrikkelijk, maar dat kan naast alle mooie dingen bestaan.
  donderdag 8 oktober 2015 @ 22:28:29 #215
171422 LadyBlack
paint it black
pi_156699907
Wat ben je toch een mooi mens L-E.

En kudo's voor Kyara want ik had dezelfde vragen maar durfde ze niet te stellen 8)7
E & S
pi_156699974
Het is denk ik ook heel moeilijk voor te stellen hoe dat voor jullie moet zijn. Of je jezelf uit bed moet slepen om de dag aan te gaan of juist de situatie wil ontvluchten. Dat zal ook wel voor iedereen anders zijn denk ik. Ik vind het mooi dat voor jullie het rouwen naast de mooie dingen kunnen bestaan. Dat blijkt ook wel hoe je over sticker schrijft en hoeveel je van hem geniet. En inderdaad, dan betekent niet dat er geen afschuwelijke pijn is van het gemis van Elva.

Het zegt veel over jou. Zowel qua lichaam als geest hoe je hier mee omgaat. Sterk mens.
pi_156700289
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 22:28 schreef LadyBlack het volgende:
Wat ben je toch een mooi mens L-E.

En kudo's voor Kyara want ik had dezelfde vragen maar durfde ze niet te stellen 8)7
Serieus: waarom niet? Ik ben daar echt benieuwd naar, want ik merk dat er echt maar weinig mensen zijn die nog praten over Elva en alles daaromheen (met als toppunt mijn schoonouders die serieus nog nul keer aan mij hebben gevraagd hoe het gaat, hoe ik me voel nu mijn baby dood is, gewoon echt helemaal niets, nul keer is weinig mensen!) en ik maak er in mijn hoofd van dat mensen het dan 'gewoon niet willen weten' maar wellicht is dat onjuist, dat sluit ik niet uit :+
pi_156700571
Ik denk dat mensen het moeilijk vinden om het onderwerp aan te snijden. Ik vond het zelf al heel moeilijk om mijn woorden te kiezen. Het is een heel precair onderwerp, je wil iemand niet (nog) meer verdriet doen of extra confronteren. Maar dat is waarschijnlijk ook onzin want jij weet heel goed dat Elva dood is en dat wordt niet erger omdat ik nu wel het woord dood opschrijf. Even heel wrang gezegd.


Fijn dat jij er zo over open wil en kan praten/schrijven. Dat zet mi ook wel de deur open om er over te praten.

Moet steeds denken aan dat artikel wat ik ook aan jou heb doorgestuurd. Dat was zo treffend. Heb je dat al aan je schoonouders laten lezen?
pi_156700635
Pe, heftig zeg :*

L-E, fijn dat jullie nog zo kunnen genieten van het leven. Laat zien hoe sterk jullie als gezin zijn.
Wat super dat Sticker zo van zijn leven geniet. O+
pi_156700745
Iedereen gaat anders met rouw om. Mijn oom en tante zijn hun 21 jarige zoon verloren na een ongeluk. (Finn heeft zijn naam als tweede naam, mijn tante was nadat ik het eerst netjes had gevraagd super ontroerd...)

Maar waar mijn tante er juist heel graag en veel over mijn neef praat en de impact van alles op hun leven. Is mijn oom juist helemaal anders. Die praat er liever niet over, hij loopt geregeld nog de kamer uit als mijn tante en ik over mijn neef praten. Hun relatie heeft hier ook flink onder te leiden gehad.

Volgens mij rouwt iedereen op zijn/haar eigen manier. En zijn mensen heel snel bang het "verkeerd" te doen en zeggen daarom helaas maar niks ;(
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_156700772
quote:
2s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 22:50 schreef Kyara het volgende:
Ik denk dat mensen het moeilijk vinden om het onderwerp aan te snijden. Ik vond het zelf al heel moeilijk om mijn woorden te kiezen. Het is een heel precair onderwerp, je wil iemand niet (nog) meer verdriet doen of extra confronteren. Maar dat is waarschijnlijk ook onzin want jij weet heel goed dat Elva dood is en dat wordt niet erger omdat ik nu wel het woord dood opschrijf. Even heel wrang gezegd.

Fijn dat jij er zo over open wil en kan praten/schrijven. Dat zet mi ook wel de deur open om er over te praten.

Moet steeds denken aan dat artikel wat ik ook aan jou heb doorgestuurd. Dat was zo treffend. Heb je dat al aan je schoonouders laten lezen?
Bij mijn schoonouders heb ik het opgegeven, hoe naar dat ook klinkt. Toen mijn man 1,5 jaar geleden vertelde dat er bij mij ptss was vastgesteld en ik emdr volgde zei mijn schoonmoeder: 'Oke. Iemand nog koffie?' :') :D ;( Dat was het. Ze zijn superlieve grootouders en dat is ook wat waard ;)

Ik denk dat je goed moet beseffen dat je iemand juist meer pijn doet door het dood te zwijgen. En dat is geen verwijt he, want wij ontvangen serieus heel veel steun uit de hoek van fok O+ maar irl is het niet leuk als men je dode dochter dood zwijgt. Alsof er nooit iets is gebeurd, alsof ze nooit is geboren. Ik wil zo graag over haar praten, haar aan de wereld laten zien.. ook bij een dood kindje spat je uit elkaar van trots namelijk :)
pi_156700888
Lieve LE, ik vroeg het me ook af maar ik durfde het ook niet zo goed te vragen. Stom, want ik weet hoeveel pijn het doet als mensen lijken te vergeten wat voor jou zo belangrijk is. Ik ben bang om woorden verkeerd te kiezen, dat ik in plaats van je een schouder te bieden, je juist extra verdrietig maak.. Ondanks ik 1 van de vele ben die niet vaak genoeg naar jou/je gezin vraag, zitten jullie nog steeds heel vaak in mijn hoofd.
Ik vind het fijn om te lezen dat jullie nog zo ontzettend veel momenten van geluk vinden overal. O+

PE, wat heftig. Ik schrik er van. Ik wens jullie allemaal het beste toe :*
E.
pi_156700943
Jouw schoonouders :X
Maar wel goed dat je dat opzij kunt zetten en ze gewoon lieve grootouders laat zijn. Geen verwachtingen meer hebben. Aan de andere kant is Elva ook hun kleindochter.

Dat doodzwijgen was precies de reden waarom ik toch mijn vragen stelde. En dan maar moeilijk verwoord of bang om het verkeerde te zeggen inderdaad. Dat zijn dingen die ik ook irl zal onthouden. Maar wel een beetje aftastend, juist om wat Skoap ook zegt.
pi_156700957
LE pffff je schoonouders & ik snap heel goed dat je dat hebt opgegeven. Ongelooflijk. ;( :*

Ik heb naar Klumsy ook kaartjes gestuurd met daarop letterlijk de tekst dat ik niet wist wat ik moest zeggen omdat alles wat ik opschreef "leeg" voelde. Maar dan stuurde ik wel dat kaartje want het doodzwijgen of negeren vind ik echt afschuwelijk...

[ Bericht 11% gewijzigd door Skoap op 08-10-2015 23:09:42 ]
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_156701225
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Angst om woorden verkeerd te kiezen is onnodig. Ik snap de angst wel, want ik zou ook niet weten wat te zeggen, maar een simpel 'Hoe is het?' valt bij niemand verkeerd. En terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat mijn man ooit tegen iemand wilde schreeuwen 'HOE DENK JIJ DAT HET GAAT?! :(' :D Het is voor de buitenwereld ook lastig, rouwende mensen :P

Maar jullie zijn lief, en dat is tof :*
pi_156701821
Thanks. Wij zijn inderdaad lief O+

Maar ik vind het mooi hoe Elva nog in jullie leven is. Hoe je over haar praat/schrijft. Hoe trots je bent op haar. O+
  donderdag 8 oktober 2015 @ 23:29:26 #227
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_156701863
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 23:10 schreef L-E het volgende:
maar een simpel 'Hoe is het?' valt bij niemand verkeerd. En terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat mijn man ooit tegen iemand wilde schreeuwen 'HOE DENK JIJ DAT HET GAAT?! :(' :D
Juist ja. En volgens mij had ie.dat dan gewoon moeten zeggen.

Van de week vroeg zo'n hulpverlener muts aan mij hoe gaat het? Ik zei KUT.
(Oh, hetzelfde kut als maandag of anders kut? Grrrrr)

Hoppa. Recht voor zn raap.echt hoor moet je doen, lucht enorm op. Athans, dat vind ik 😉
  donderdag 8 oktober 2015 @ 23:30:47 #228
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_156701894
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 23:28 schreef Omentielvo het volgende:
Thanks. Wij zijn inderdaad lief O+

Maar ik vind het mooi hoe Elva nog in jullie leven is. Hoe je over haar praat/schrijft. Hoe trots je bent op haar. O+
+1

Wat je schrijft op je blog. Heel mooi en liefdevol.
  vrijdag 9 oktober 2015 @ 07:37:20 #229
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156704875
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 23:10 schreef L-E het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Angst om woorden verkeerd te kiezen is onnodig. Ik snap de angst wel, want ik zou ook niet weten wat te zeggen, maar een simpel 'Hoe is het?' valt bij niemand verkeerd. En terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat mijn man ooit tegen iemand wilde schreeuwen 'HOE DENK JIJ DAT HET GAAT?! :(' :D Het is voor de buitenwereld ook lastig, rouwende mensen :P

Maar jullie zijn lief, en dat is tof :*
Ik vind 'hoe is het' eigenlijk ook gewoon een kutvraag. Hoe vaak je gewoon antwoord met goed, terwijl je eigenlijk zou willen zeggen 'klote, en met jou?'
Wat je zegt, het is moeilijk voor de buitenwereld en mede omdat de een er juist om zit te springen om erover te praten en de ander het liefst wegduikt onder een bank of iets waar ze zich prettig voelen.

:* Voor jou en je mooie gezin.
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156705027
'Hoe is het' is ook een rotvraag. Ik ben gestopt met het standaard 'goed' antwoord en vertel echt hoe het met me gaat. Alleen merk ik vaak genoeg dat mensen daar niet op zitten te wachten :')
Vraag dan niks!

Maar lieve L-E, net als de meiden hiervoor ben je nog geen dag uit mijn gedachten geweest. Op facebook lees ik regelmatig over/van jullie en wat me altijd opvalt is dat T. en jij zo op dezelfde manier denken en schrijven. En ik hou van die manier. Het is cht.
Maar ik reageer niet altijd en vraag ook niet hoe het gaat
:@ omdat ik niet altijd weet wat te zeggen en bang ben het precies op het verkeerde moment te vragen.

Maar je reacties erover zijn duidelijk. Ik zal de volgende keer het gewoon vragen :*
pi_156705034
Verdriet en vreugde liggen wat dat betreft ook zo dicht bij elkaar vind ik. Aan de ene kant ben je verdrietig omdat je je dochter bent verloren, en aan de andere kant ben je blij en trots op wie zij is ( denk ik, kan het niet zo goed verwoorden)...

En dat het leven oneerlijk is is ook hier weer gebleken. Gister is een van mn beste vriendinnen zo dood neergevallen op vakantie. Ze was met haar gezin in sri lanka. Ze zouden zaterdag weer thuis komen maar dat gaat nu gewoon nog super lang duren omdat er van alles uitgezocht moet worden...
Vraag me nu hoe ik me voel en het antwoord zal leeg zijn. ( sorry oest het even ergens kwijt)
pi_156705095
Jeetje, dat is ook heftig zeg aapieannie. En de locatie maakt het allemaal ook alleen maar complexer. Heel veel sterkte!
pi_156705164
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 22:40 schreef L-E het volgende:

[..]

Serieus: waarom niet? Ik ben daar echt benieuwd naar, want ik merk dat er echt maar weinig mensen zijn die nog praten over Elva en alles daaromheen (met als toppunt mijn schoonouders die serieus nog nul keer aan mij hebben gevraagd hoe het gaat, hoe ik me voel nu mijn baby dood is, gewoon echt helemaal niets, nul keer is weinig mensen!) en ik maak er in mijn hoofd van dat mensen het dan 'gewoon niet willen weten' maar wellicht is dat onjuist, dat sluit ik niet uit :+
Mensen willen het wel weten maar juist door niet te vragen weten ze niet hoe de persoon/familie in kwestie er mee om gaan. Men wil geen oude wonden opentrekken of mensen opnieuw pijn doen. Vaak vragen die mensen via via: weet jij eigenlijk hoe het met LE en dr familie is? Vreselijk wat er gebeurd is he.

Doordat ze niets vragen en zelf aannemen lijkt het soms net alsof ze word dood gezwegen. Ze willen jullie geen pijn doen.
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_156705200
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 oktober 2015 07:37 schreef Susie het volgende:

[..]

Ik vind 'hoe is het' eigenlijk ook gewoon een kutvraag. Hoe vaak je gewoon antwoord met goed, terwijl je eigenlijk zou willen zeggen 'klote, en met jou?'
Wat je zegt, het is moeilijk voor de buitenwereld en mede omdat de een er juist om zit te springen om erover te praten en de ander het liefst wegduikt onder een bank of iets waar ze zich prettig voelen.

:* Voor jou en je mooie gezin.
Maar voor jezelf is het ook kut. Want je weet niets anders te zeggen dan goed. Want bij kut gaan ze of vragen wat er is en ben je zo een uur verder of ze zeggen o vervelend en dan heb je een naar gevoel want je kan je verhaal niet kwijt.

En als je dan je verhaal kwijt bent hoop je maar te horen dat je geen zeikerd bent (via via via). :')
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_156705321
Jeetje aapieannie ;( Heel veel sterkte :*
Life is what happens while you are busy making other plans...
pi_156705356
Oh Aa, wat intens verdrietig! ;( Hoe kan dat nou? Wat is het leven toch wreed, veel sterkte voor jou en haar gezin :*
pi_156705374
Wow aapieannie dat is heel erg bizar.. Heel veel sterkte en licht, ook voor jou :*

L-E, soms weet ik ook niets te zeggen, maar dan luister ik in m'n hoofd:
Somewhere over the rainbow
Way up high
There's a land that I heard of
Once in a lullaby

Somewhere over the rainbow
Skies are blue
And the dreams that you dare to dream
Really do come true

Someday I'll wish upon a star
And wake up where the clouds are far behind me
Where troubles melt like lemon drops
Away above the chimney tops
That's where you'll find me

Somewhere over the rainbow
Bluebirds fly
Birds fly over the rainbow
Why then oh why can't I?

If happy little bluebirds fly
Beyond the rainbow
Why oh why can't I?
  vrijdag 9 oktober 2015 @ 08:47:33 #238
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_156705388
Aapie, wat heftig! Zo onverwacht? Heel veel sterkte! :*

Ik wilde nog meer reageren, maar ik moet weg
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_156705462
Mooi om dat in je hoofd te hebben ela!

Dit had niemand zien aankomen, zijzelf ook niet denk ik. Ze ging naar het toilet liep de badkamer uit en is zo in elkaar gezakt.

Het is zon bizarre situatie, normaal kan je elkaar knuffelen en ekkaar helpen. Maarja sri lanka vlieg je ook niet even zo naar toe. Hoe het heeft kunnen gebeuren moet blijken uit de autopsie. En vanaf dan duurt het nog minimaal 7 werkdagen voor alle papieren vrij worden gegeven en haar lichaam terug naar nederland mag. En dan nog alle rompslomp met de politie daar brrr..
pi_156705511
Och wat een ellende. En haar arme man en kinderen en dat allemaal daar moeten regelen.
pi_156706087
Het is rustig in huis.. Chris op school en Daan op de PSZ. Toch wel lekker dat hij nu ook naar een ochtendgroep gaat. Kan ik even rustig fokken ;)


Aappie, wat ben je dan ver weg van elkaar.
Heel veel sterkte.

LE, wat verdrietig voor jou (en zeker ook je man) dat je er met je schoonouders niet over kunt praten. Je kunt toch niet je kop in het zand steken en alleen de jippie dingen bespreken, dit hoort ook bij jullie leven. Hoe verdrietig ook..
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_156706506
Wat een heftige verhalen hier...

Aapie, wat naar! Gecondoleerd :* (Wat een vreselijk naar idee dat je dat zomaar kan overkomen... op vakantie, lekker relaxed, en dan zomaar ineen zakken... brr)

L-E :* Ik vind het zo bijzonder hoe jullie met al die tegenslagen omgaan. Ik denk dat ik het niet zou kunnen, maar aan de andere kant, als het je overkomt moet je wel...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
On a happier note: Femke's lastige afscheidsfase op het kdv lijkt echt voorbij te zijn! *O* Gister zeiden ze zelfs dat Femke echt heel vrolijk was de hele dag, en ook verbaal wat meer loskomt, ook naar de andere kindjes toe O+
pi_156707179
Aapie gecondoleerd.
Shandaly dat is ook moeilijk te beseffen.

Ik kom uit een zeer verstoorde familie en hoop het voor mijn kinderen en wellicht ooit kleinkinderen beter te doen.
  vrijdag 9 oktober 2015 @ 11:14:41 #244
171422 LadyBlack
paint it black
pi_156707497
quote:
0s.gif Op donderdag 8 oktober 2015 23:10 schreef L-E het volgende:
[spoiler]

Angst om woorden verkeerd te kiezen is onnodig. Ik snap de angst wel, want ik zou ook niet weten wat te zeggen, maar een simpel 'Hoe is het?' valt bij niemand verkeerd. En terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat mijn man ooit tegen iemand wilde schreeuwen 'HOE DENK JIJ DAT HET GAAT?! :(' :D Het is voor de buitenwereld ook lastig, rouwende mensen :P

Maar jullie zijn lief, en dat is tof :*
Dat antwoord is precies wat ik altijd vrees inderdaad.

Maar je hebt uiteraard gelijk; het is beter dan niks zeggen.
E & S
pi_156707803
Jezus aapie, wat vreselijk. Heel veel sterkte :*

Shandaly :*
E.
pi_156708163
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2015 10:11 schreef Shandaly het volgende:
Wat een heftige verhalen hier...

L-E :* Ik vind het zo bijzonder hoe jullie met al die tegenslagen omgaan. Ik denk dat ik het niet zou kunnen, maar aan de andere kant, als het je overkomt moet je wel...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_156708519
LE, volgens mij doelt ze op het overlijden van schoonvader en totaal niet op jouw situatie. Voel je niet aangesproken :*

Aapie.. sodeju zeg, ben er stil van. Wat vreselijk voor haar gezin en wat een onmacht moeten jullie voelen. Veel sterkte.

Belle, als ik vanavond moet huilen, is het jouw schuld. Het muziekolifantje van Isa heeft dat melodietje en heeft het lang geduurd voor ik het droog hield als ik dat ding aanzette :') :@ Het is echt een mooi lied he.

En hoe gaat het, tja. Ik denk dat het meestal toch wel een oprechte vraag is. Als mensen "goed" zeggen, is dat vaak ook een verdedigingsmechanisme om de emoties niet op te rakelen, omdat je het even zat bent of ze niet bij die person kwijt wilt. Je kunt je dus afvragen wie "fout" zit: degene die de vraag stelt, of degene die het antwoord ontwijkt.
Sarcasme. Herken het.
pi_156708849
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2015 11:55 schreef L-E het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ben niet zo goed met woorden geloof ik... :@
pi_156713237
Wij kunnen over 2 maanden bij de oogarts terecht. Duurt dus nog even.
  vrijdag 9 oktober 2015 @ 17:56:34 #250
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156713611
Jeetje Aapie, wat ontzettend triest en tragisch. Wordt er helemaal akelig van. Sterkte :*

Ik lees net op de site van het kdv dat Anouk niet helemaal fit was, dat ze niet goed gegeten heeft en om half 3 heeft de leidster even met haar binnen gezeten. Anouk had toen 2 plakjes ontbijtkoek en een cracker kipfilet en een soepstengel en een glas sap op.
Dat laatste vind ik nog best wel wat eigenlijk, zo achter elkaar... of ligt dat aan mij.
Hoop dat manlief geluisterd heeft toen hij haar ophaalde (is niet zo zijn ding ;) beide ;) ) Ben toch wel benieuwd.
Ze 'klaagt' de laatste tijd ook over buikpijn. Maar niet de hele dag door, meestal zo aan het eind van de middag. Maar om vervolgens wel gewoon te spelen/klieren/snoepje vragen, dus weet ook niet goed wat ik daarmee aan moet. Misschien nu al spanningen van naar school gaan en suks? Kinderen....waar is die gebruiksaanwijzing!
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156725640
Aapie, wat heftig zeg. Sterkte :*

Ela, wat mooi O+

Susie, beterschap voor je meisje :*
pi_156725866
Jemig Aapie :'( wat heftig en verdrietig zeg!
pi_156730592
Tip voor dierentuinliefhebbers wellicht? :)
Kaartjes voor Blijdorp voor 7,50 ex reserveringskosten

http://www.kekmama.nl/bli(...)tm_campaign=blijdorp
:)
  zaterdag 10 oktober 2015 @ 17:06:39 #254
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_156734853
Jeetje Aapie, wat heftig zeg! En dan ook nog helemaal daar 😱

Gecondoleerd en sterkte iig!
pi_156748083
Susie, wat lastig. Beterschap! Ik hoop dat ze zich snel beter voelt.

Kyara, dat is nog best een hele tijd wachten. Ik ben wel benieuwd wat er uit komt.

Eva heeft weer oorontsteking -O- tussendoor flinke koorts maar knapt van een zetpil wel heel goed op. Alleen liggen vindt ze niet fijn, dan is het huilen.. Vanmiddag is ze zittend in ons bed in slaap gevallen O+
E.
pi_156753983
Susie, het zou zomaar de spanning/onrust kunnen zijn. of toch een klein virusje onder de leden. Hoe gaat het nu?

Sparkling, wat naar voor Eva, Beterschap!!

Kyara, dan zou hij nog net voor hij op school begint een brilletje kunnen hebben, als het nodig is? Dan zou hij daar in ieder geval een goede start hebben..
  maandag 12 oktober 2015 @ 08:02:54 #257
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156775747
Ze had thuis alweer nergens laat van hoor. Ze moet wellicht eens leren ontbijten 's morgens ;) Naar kdv gaan we half 8 al weg en voor die tijd wil ze vaak niet eten. Op mijn vrije dagen, dan vraagt ze na 10 minuten al om een broodje. Raar kind :P We zijn dan rond dezelfde tijd wakker eigenlijk.

Vanmiddag mag ze weer even wennen op school!
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
  maandag 12 oktober 2015 @ 08:39:28 #258
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_156775917
Maar dan eet ze daar op de kdv denk?
Cristel wil vrijdagochtend ook meestal niet eten, dan neemt ze dr brood mee naar de psz.....
Toch leuker ofzo....Jordy deed dat ook bij de kiga
pi_156776023
Wij krijgen op ons kop als we ons kind met iets te eten afleveren bij het kdv. Met als reden: dan willen andere kinderen ook. Beetje met 2 maten meten vind ik het, want de leidsters zitten vaak sochtends ook nog te eten als we Isa wegbrengen.

Spark, beterschap voor je meisje.

Man en ik hebben gisteren een heelijk avondje voor onszelf gehad. Lekker uit eten geweest bij restaurant waar we onze eerste date hadden en daarna naar een concert. We gaan straks Isa ophalen bij opa en oma en rijden dan door naar drente voor een midweekje centerparks O+
Sarcasme. Herken het.
pi_156776703
Hier is het ook niet de bedoeling dat je je kind met boterham aflevert op de psz. Daar moeten ze gewoon lekker kunnen spelen met de anderen. Je mag wel even een boterham eten in het halletje bij de jassen, maar niet gezellig op de groep. Daar is de psz niet voor..

Daan had gisteren een rare bui.. Hij eet opeens weer rauwe paprika. ook snaaide hij van mijn appel en at hij courgette op zijn pizza. allemaal dingen waar hij al maanden over miepte en gewoon niet wilde. En als topper mocht ik hem naar bed brengen. Als hij mag kiezen tussen mij en papa is het al maanden/jaren PAPA!!. Al doe ik het natuurlijk wel als we hem geen keus geven. Maar gisteren mocht ik van hem zelf ook. Maf kind..
Hopen dat hij dat volhoudt ;)
pi_156776713
Spirit, gezellig. Veel plezier :*

Hier smolt ik gisteren van mijn peuter. We keken naar een filmpje waarin een meisje bang is voor een puppy. Later tijdens het omkleden kwam Riley erop terug. Ze vertelde toen dat als zij bang is dat mama haar gaat tillen O+

Vanmorgen stond ik in de keuken en was Riley in woonkamer toen ze haar teen stootte. Dus ik gaf haar een kusje. Riley: "Dankjewel mama" O+
pi_156776736
Deep, peuters zijn veranderlijker dan het weer :D
En ik duim voor je dat hij vaker gaat aangeven dat jij hem naar bed mag brengen. Omstebeurt is wel mooi O+
pi_156776954
Omen, wat kletst ze lief!

Mijn oudste was ook een papa's kindje. Dat ging in fase van omdebeurt naar papa-bui, maar niet richting mama-alleen. Maar vanaf een jaar of 3,5/4 is de oudste echt een mama's kindje. Ik snap hem gewoon beter, ook omdat hij erg op de lijkt. Hij hoeft minder uit te leggen en ik snap hem al.
Daan is nu net zo oud, maar lijkt op zijn papa. dus we zullen zien :P
  maandag 12 oktober 2015 @ 11:15:26 #264
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156777564
quote:
0s.gif Op maandag 12 oktober 2015 08:39 schreef PureEvil het volgende:
Maar dan eet ze daar op de kdv denk?
Cristel wil vrijdagochtend ook meestal niet eten, dan neemt ze dr brood mee naar de psz.....
Toch leuker ofzo....Jordy deed dat ook bij de kiga
Uiteraard! Maar 'pas' om half 10 fruit en dan half 12 warm eten... en dat moet maar net in de smaak vallen natuurlijk ;) Deze vrijdag heeft ze daar dus echt niks van gegeten, zodoende later met de juf alleen ff wat gegeten.

Mijn lief was zo blij met een dochter, want dat zouden papa's kindjes zijn....zat hij ff verkeerd :D
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156777685
Hier twee papa's kindjes. Ooit heel lastig voor zowel hem als voor mij. Als ik alleen ben is het goed hoor. Maar als we er beiden zijn hangen ze meer aan papa. (Die legt ze sowieso vaker in bed omdat ik regelmatig avonddienst werk en nog een keer in de week sport waarbij ik ze niet mee in bed kan leggen vaak, hij heeft dat dan ook veel sneller voor elkaar als wanneer ik het een keer alleen doe ;) zijn we beide thuis, doen we het samen)

Hier mogen ze op het kdv eten als ze voor half 8 gebracht worden, daarna komen er veel kindjes en is het voor de leidsters te druk om dat mee in de gaten te houden. Als Eline s ochtends gaat breng ik haar altijd om 7 uur dus kan ze mooi daar eten (ook toen ze nog de fles kreeg kreeg ze die altijd daar als ik ochtenddienst had. Scheelde een heel stuk in nog vroeger op staan)

Zal ook weer eens een update doen; hier gaat ie erg goed. Al zou Eline heel graag naar school willen net als haar grote broer. En blijft nog steeds een paar keer per dag vragen waar hij is en wanneer we hem gaan ophalen.
Ze geniet erg van dansen (en kan ook heel goed dora kijken :{ ) en kan af en toe ook echt al lekker alleen spelen O+
Alleen af en toe heeft ze van die pittige (drift)buien

Gisteren een dagje naar een speelboerderij geweest. Heeft ze heerlijk gespeeld en genoten (ik wat minder :P iets teveel decibel op te weinig m2 in het binnengedeelte, nog erger als een willekeurige binnenspeeltuin :') )
En ook de dieren vond ze super om te zien, ze is een echte dierenvriend.
En s avonds heerlijk uit eten geweest :9
pi_156777920
:O sac was al om 04:30 wakker en wilde echt niet meer slapen. Na een week een zieke kleuter ben ik nu helemaal gaar. Probeer wat aan mijn studie te doen maar snap er al niet zo heel veel van en mijn concentratie is weer weg.

Ean is echt een mama's kindje Sac speelt ons gewoon uit. Is ze het met mij niet eens is het papa. Zegt haar vader nee dan is het mama.

Is de herrie weer uit je oren Hillie?
pi_156778003
Poeh dat snap ik ferrari dat je na een week een zieke kleuter helemaal op bent :* zeker als het dan om half vijf alweer ochtend lijkt te zijn.

De herrie is weer uit m'n oren gelukkig. Dacht dat ik veel gewend was met m'n werk in zwemparadijs :P
pi_156778136
Sac zegt nu heel vaak:
Zo beter? Als we haar iets vragen anders vast te pakken oid
En dankoe ergens zit er wel iets beleefdst in.
En als de kat muwt hoor ik ja ja poes.
En als hij ergens zit waar hij niet mag zitten van haar is het poes hup hup weg.

Al mept ze weer even hard als het haar niet zint.
  maandag 12 oktober 2015 @ 12:40:23 #269
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_156778798
4.30 is wel errrrug vroeg zeg! Anouk was zaterdag 5.30 al wakker, toen heb ik haar gezegd dat het nog midden in de nacht is en dat ze nog maar even moest gaan slapen...en dat werkte ook nog! 7.30 was het ineens! O+

Ze loopt nu al 2 uur lang iedere 5 minuten te vragen of ze nu al naar school mag :D "Gaan we nu?" Ze heeft er in ieder geval zin in ;)
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_156785703
Kaylee is ook vaak zo extreem vroeg wakker. Zaterdag was het 4 uur toen ze in bed stond te springen. 5 minuten later in ons bed sliep ze gelukkig weer en werd pas half 10! Weer wakker...
pi_156804204
Ik moest hier zoveel bijlezen, dat dat gewoon ff niet ging lukken :@

Maar hoe gaat het met alle toffe peuters?

Ik was met Ow vandaag naar het cb voor meten en wegen. Omdat hij op het lijntje ondergewicht/ernstig ondergewicht zat. Gelukkig had ik vandaag de arts en die zag een zeer stabiel lijntje! Dus geen ditiste of dat soort gezeur meer! Gewoon een mager mannetje (van nu 12.1 kg en 95cm) :D

Oh en ik vroeg me af, heeft iemand hier ervaring met de combinatie kdv en psz tegelijk?
  dinsdag 13 oktober 2015 @ 16:09:42 #272
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_156804621
Mijn peuter heeft vanochyend uitgeslapen! Om kwart over acht werd ik huilend geroepen, en moest ik even bij m in bed komen liggen. Om 9 uur werden we samen weer wakker O+ :@


quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 15:46 schreef Loj het volgende:
Oh en ik vroeg me af, heeft iemand hier ervaring met de combinatie kdv en psz tegelijk?
Ja, twee weken lang :+ Ik vond t vooral heel erg druk voor J. en ik zag 'm zelf zo weinig. Hij gaat nu alleen naar PSZ (was ook zo gepland, we hadden alleen een overlap) en vindt dat enorm leuk ('ik wil naar school mama') terwijl KDV af en toe strijd was.

PSZ en KDV zijn hier beide van dezelfde organisatie. Dat vond ik wel een voordeel, want dezelfde VVE methode, dezelfde thema's, leidsters zijn herkenbaar, want dezelfde truien/ shirts. Dat lijkt me wel iets om rekening mee te houden, want twee verschillende thema's, methoden etc. is misschien wat verwarrend voor een peuter.
pi_156805310
mm lekker zo uitslapen.

Geen ervaring loj.

Sac ging even eigenhandig een vlieg omzeep helpen. Ze loopt naar de bestekbak pakt een mes en probeert hem dood te slaan. Ondertussen luid mier mier roepend, alles wat vliegt of loopt en klein is is een mier bij haar.
  dinsdag 13 oktober 2015 @ 19:48:30 #274
171422 LadyBlack
paint it black
pi_156809463
OMG :D pittig ding is het ook he FR!

Omen, wat klinkt dat intens lief hoe Riley kletst O+ Dat jij haar optilt als ze bang is..... ik zou echt in huilen uitbarsten als ze dat zei O+

Loj, hoe is het met Ow en slapen eigenlijk?
E & S
  dinsdag 13 oktober 2015 @ 19:51:48 #275
171422 LadyBlack
paint it black
pi_156809526
Mijn peutertje heeft een nieuwe hobby: 'klippen' :D

Geef dr een schaar en een stuk papier, en t ligt binnen de korste keren bezaaid met de allerkleinste snippertjes _O- Ze pakt elke keer t stukje dat ze net heeft afgeknipt, en gaat dat dan weer in kleinere stukjes knippen. En supervoorzichtig met dr vingertjes he :o

Morgen is ze alweer 2,5...... allemachtig zo'n gek idee dat ze dus alweer halverwege dr derde verjaardag is :o
E & S
pi_156809849
Hou op schei uit LB, dat bedacht ik me ook gisteren. We zijn nu dichter bij de basisschool dan de geboorte he! :')
  dinsdag 13 oktober 2015 @ 20:08:28 #277
171422 LadyBlack
paint it black
pi_156809963
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 20:04 schreef L-E het volgende:
Hou op schei uit LB, dat bedacht ik me ook gisteren. We zijn nu dichter bij de basisschool dan de geboorte he! :')
Must you make it worse ;(
E & S
pi_156810047
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 20:04 schreef L-E het volgende:
Hou op schei uit LB, dat bedacht ik me ook gisteren. We zijn nu dichter bij de basisschool dan de geboorte he! :')
Shut up! :'(
  dinsdag 13 oktober 2015 @ 20:15:32 #279
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_156810153
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 15:46 schreef Loj het volgende:
Ik moest hier zoveel bijlezen, dat dat gewoon ff niet ging lukken :@

Maar hoe gaat het met alle toffe peuters?

Ik was met Ow vandaag naar het cb voor meten en wegen. Omdat hij op het lijntje ondergewicht/ernstig ondergewicht zat. Gelukkig had ik vandaag de arts en die zag een zeer stabiel lijntje! Dus geen ditiste of dat soort gezeur meer! Gewoon een mager mannetje (van nu 12.1 kg en 95cm) :D

Oh en ik vroeg me af, heeft iemand hier ervaring met de combinatie kdv en psz tegelijk?
Gewicht en lengte boks! Alleen eet hij nu 4 boterhammen op een dag, dus zal wel weer een groeispurt aankomen (en zal hij inmiddels wel meer dan 12.1 wegen ;) )

Goeie vraag van kdv en psz.. Ik loop er ook een beetje tegen aan te hikken. Enerzijds vind ik 3 dagen opvang echt meer dan genoeg en aan de andere kant denk ik dat samenspel en peuteruitdagingen goe voor hem zouden zijn. Combineren is hier niet mogelijk. Bij jullie wel?

Ik heb nl wel het idee dat het echt inhoudelijk verschil maakt.

En nee, peuters worden niet groot :( . Blijven voor altijd baby en daarmee basta!
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_156810174
Hier het bijna herfstvakantie, na de volgende vakantie mag Daan al beginnen. Dan gaat het pas snel :P

Vandaag weer PSZ gehad. De juf die hij nu heeft is net terug van zwangerschapsverlof (sinds mei). Ze had zich verbaasd over Daan zijn getalsbesef. Dat hij 4 stipjes zag en dat direct benoemde ipv te tellen. Tsja. Dat wisten we al wel. Als we monopoly spelen en we moeten 4 betalen, dan mag het ook 2&2 of 1&3 zijn. Maar als je 5 geeft krijgt je eentje terug. Hij is niet gek O+
pi_156810183
Away, die 3 dagen opvang zijn 3 kdv-dagen? Heb je het idee dat daar geen samenspel is dan?
  dinsdag 13 oktober 2015 @ 20:58:59 #282
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_156811843
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 20:16 schreef L-E het volgende:
Away, die 3 dagen opvang zijn 3 kdv-dagen? Heb je het idee dat daar geen samenspel is dan?
Ze gaan naar een gastouder. Onze oorspronkelijke gastouder had zelf twee kinderen van ongeveer V zijn leeftijd en toen zij ander werk had gingen we naar een andere die ook elke dag een opvangkindje van zijn leeftijd had. Nu is die echter weg, vanwege problemen en zijn er alleen nog maar baby's. De go zelf doet best veel met V, maar het samenspel dat is er niet.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_156811880
Doet dat kdv dan geen psz-achtige activiteiten? Hier hebben ze de 3+ groep bijvoorbeeld. En de psz heeft juist weer contacten met peuteropvang die de peutertjes ophaalt en waar ze daarna als opvang kunnen blijven.

Klippen O+
Hier beginnen de meiden dat nu een beetje door te krijgen. Dat wil zeggen, J knipt al heel aardig, D zit nog te klooien met haar greep. Maar weer ook niet of dat nu komt omdat ze het in haar "verkeerde" hand houdt omdat ze J nadoet en die zit tegenover haar aan tafel. :?

En het verschil tussen 2 en 2,5 vond ik ook best groot.
  dinsdag 13 oktober 2015 @ 21:00:34 #284
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_156811915
Ik merk idd een groot verschil tussen KDV en PSZ. J gaat nu 6 weken naar PSZ, en zingt opeens veel liedjes, zijn taal gaat met sprongen vooruit (opeens grammaticaal correcte volzinnen :o ) en wil met andere kindjes spelen. Op de PSZ ligt de nadruk hier echt ook op leren (naast spelen). Op het KDV gebeurde er heel af en toe iets op dat gebied. Hij ging op woensdag, 1 leidster op de babygroep, 1 op de peutergroep, en op die dag geen extra 3+ activiteiten oid. PSZ doet hier juist veel samen met de kleuters van de school waar ze bij zitten. Samen buiten spelen, liedjes zingen, plakken en knippen (J. was gematcht aan een heel lief meisje O+), samen fruit eten.

J. ging 1 dag naar KDV, nu 2 dagdelen PSZ. Bij 3 dagen KDV zou ik niet nog eens PSZ bij doen, dat lijkt me wat veel voor zo'n uk. Ik merk aan J. dat ie het erg intensief vindt, is echt moe na een PSZ ochtend.
pi_156812373
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 20:58 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Ze gaan naar een gastouder. Onze oorspronkelijke gastouder had zelf twee kinderen van ongeveer V zijn leeftijd en toen zij ander werk had gingen we naar een andere die ook elke dag een opvangkindje van zijn leeftijd had. Nu is die echter weg, vanwege problemen en zijn er alleen nog maar baby's. De go zelf doet best veel met V, maar het samenspel dat is er niet.
Oh zo, ja.

Ik vind 3 dagen opvang en dan een psz ook wel veel (als in: dan zou er voor mijn gevoel weinig tijd overblijven om zelf iets met de kindjes te doen) maar kun je op een andere manier dat samenspel stimuleren? Zijn er bij jullie geen georganiseerde inloopochtenden bij de bieb, kinderboerderij, speelotheek, noemmaarop? Of dat je via fb een oproepje doet en mama's met peuters verenigt? :)
pi_156812565
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 19:48 schreef LadyBlack het volgende:

Omen, wat klinkt dat intens lief hoe Riley kletst O+ Dat jij haar optilt als ze bang is..... ik zou echt in huilen uitbarsten als ze dat zei O+


Ik was ook echt ontroerd erdoor en voelde me gewoon gloeien van trots O+

Knippen vindt Riley leuk om te doen. Maar ze kan het nog niet super. Ze wisselt ook echt constant van hand.
Hebben jullie peuters al een duidelijke voorkeurhand?

De peuters van LB en l-E zijn 2,5 *O*
Ik vind het verschil tussen 2 en 2,5 ook heel groot :Y
pi_156812708
M was al heel snel heel duidelijk rechtshandig (heel onhandig met linkshandige ouders) De meiden wisselen dus wel meer qua hand.
pi_156812752
Ik heb echt geen idee of Sticker een voorkeurshand heeft, zegt dat iets over mijn moederschap? :D
  dinsdag 13 oktober 2015 @ 21:15:30 #289
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_156812808
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 21:14 schreef L-E het volgende:
Ik heb echt geen idee of Sticker een voorkeurshand heeft, zegt dat iets over mijn moederschap? :D
Noor heeft geen schaar. Wat zou erger zijn? ;(
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
pi_156812828
Eerst was je op een schaal van 1 op 10.000 een 10.000 qua moeder. Door deze bekentenis is dat nog maar 9.999 :Y
pi_156812896
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 21:15 schreef XcUZ_Me het volgende:

[..]

Noor heeft geen schaar. Wat zou erger zijn? ;(
Die schaar als hand hebben. Aan een stompje dus.

Dat zou erger zijn. O+
pi_156812947
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 21:16 schreef Omentielvo het volgende:
Eerst was je op een schaal van 1 op 10.000 een 10.000 qua moeder. Door deze bekentenis is dat nog maar 9.999 :Y
Het verval is begonnen ;(
  dinsdag 13 oktober 2015 @ 21:18:32 #293
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_156812969
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 21:17 schreef L-E het volgende:

[..]

Die schaar als hand hebben. Aan een stompje dus.

Dat zou erger zijn. O+
Johnny Depp heeft er anders goed geld mee verdiend!!
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
pi_156813179
Hier kunnen de kinderen die op het kdv zitten ook (een) dagde(e)l(en) naar de psz, vanaf het kdv zeg maar.
Ik zou idd 3 dagen opvang en dan ook nog psz wel veel vinden.

Ik heb mijn kind laatst over laten plaatsen bij de psz. Ze zat in een groep waar ze het enige autochtone kindje was. Alle kinderen die erbij kwamen waren ook allemaal met een taalachterstand en je ging merken dat ze toch niet op haar plek was. Ze raakte toch wat gefrustreerd denk ik, omdat ze niet echt op haar niveau kon communiceren met de meeste kinderen. Vorige week dus een mail gestuurd en vanaf vorige week donderdag gaat ze naar een andere groep. Echt zonder problemen zit ze nu in de andere groep :D En ze heeft meer aansluiting bij de kinderen daar. Dus ben blij dat ik de mail gestuurd heb, ook superfijn hoe de juffen reageerden.

Oh en voorkeurshand, ik heb duidelijk een linkshandige dame. Dat was bij net 2 al heel duidelijk.
Oudste is rechtshandig, hij heeft geloof ik ook nooit heel erg gewisseld qua hand, maar het was niet zo duidelijk als bij de jongste.
  dinsdag 13 oktober 2015 @ 21:23:42 #295
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_156813338
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 21:09 schreef L-E het volgende:

[..]

Oh zo, ja.

Ik vind 3 dagen opvang en dan een psz ook wel veel (als in: dan zou er voor mijn gevoel weinig tijd overblijven om zelf iets met de kindjes te doen) maar kun je op een andere manier dat samenspel stimuleren? Zijn er bij jullie geen georganiseerde inloopochtenden bij de bieb, kinderboerderij, speelotheek, noemmaarop? Of dat je via fb een oproepje doet en mama's met peuters verenigt? :)
Ik zag laatst muziek op schoot met peuters wat mij wel leuk leek! Verder is hier weinig in de buurt (nadeel van de achterhoek).

En via fb moeders met peuters verenigen, dat lijkt mij persoonlijk echt de hel, maar alles voor mijn kint.

In mijn zoektocht kwam ik wel er op uit dat de bso in de straat van de go gaat beginnen met peutergroepen. Dat bied wel kansen! Als zij V op kan/wil halen, dan kan hij gewoon een peuterochtend op een go dag hebben.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  dinsdag 13 oktober 2015 @ 21:23:54 #296
171422 LadyBlack
paint it black
pi_156813359
E doet het meeste met rechts.

Maar eten kan ze ook als de beste met links :D

Oh en XM ik heb geen speciale schaar voor E hoor; gewoon de kleinste van zo'n setje van 3 IKEA scharen.
E & S
pi_156813461
Wij hebben drie kinderscharen, maar Sticker voelt zich daar te goed voor. Hij heeft liever de hakbijl uit de schuur :')
  dinsdag 13 oktober 2015 @ 21:25:53 #298
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_156813503
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 oktober 2015 21:23 schreef LadyBlack het volgende:
E doet het meeste met rechts.

Maar eten kan ze ook als de beste met links :D

Oh en XM ik heb geen speciale schaar voor E hoor; gewoon de kleinste van zo'n setje van 3 IKEA scharen.
+1 op de schaar. Met die kinderschaar kon hij echt niks. Zat een beetje het papier dubbel te vouwen.

Wel fijn dat jullie hetzelfde denken over dat 3+ dagen wat veel is, maar ook mijn idee van frustratie omtrent zijn plek nu bevestigen. Omdat ik helemaal 0 ervaring heb met peuters (ook niet in omgeving) vind ik het fijn dat ik niet gek ben. Vriend ziet het verband namelijk niet zo.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  dinsdag 13 oktober 2015 @ 21:27:50 #299
171422 LadyBlack
paint it black
pi_156813624
Wij doen sindskort peuterdans, dat vindt E echt helemaal de bom :Y maar of dat nou een oplossing biedt..... misschien wel om meer mensen met peuters te leren kennen, maar daarvoor kun je ook naar een koffieochtend in het cb gaan ofzo.
E & S
pi_156813853
Hoe gaat het eigenlijk verder met V. en jou en dus tussen jullie, Away?
pi_156813866
Hier heeft elk kind ongeveer 3 kinderscharen :')

EN peuterdans O+
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')