De meeste dingen zijn wel genoemd.quote:Op dinsdag 29 september 2015 15:16 schreef Sjaam het volgende:
[..]
Tja, bedrag ligt ook een beetje aan wat het is.. Maar max rond de 80 denk ik? Heb je tips voor goede messen? Een broodmes wordt niet veel gebruikt dus dat is niks denk ik (ze is geen bakker, ook geen broodbakker. Wel graag bezig met mooie grote stukken vlees. Een thermometer heeft ze inderdaad al en wordt veel gebruikt.
Kookboeken ga ik even opzoeken. Bedankt!
Filets er uit snijden en later bereiden als biefstukquote:Op woensdag 30 september 2015 20:04 schreef maartenducrot het volgende:
Van een vriend heb ik een wilde ganzenborst gekregen. Helaas nog niet echt een goed idee wat ik ermee ga doen. Ik zit te denken aan iets herfstachtigs: paddestoelen, kastanjes, rode wijn?
Maar hoe en wat precies, geen idee. Iemand hier suggesties?
Ik heb laatst zelf worst gemaakt van hoh gehakt (gekocht) en speklappen (zelf gehakt van gemaakt) geloof 75/25%. Dat gekruid (iedere keer weer een beetje bakken om te proeven) en daarvan worst gedraaid. Ik had darmen besteld bij een biologische slager op de markt in Arnhem maar dat zal wel bij iedere slager kunnen. De worst was trouwens heerlijk.quote:Op vrijdag 2 oktober 2015 12:03 schreef Sjaam het volgende:
Het gaat denk ik toch een gehaktmolen worden. Ik heb al zitten zoeken naar een boek voor erbij, maar er is weinig keus op gehakt en worst maak gebied.. Het boek moet Nederlands zijn, dan vind ik eigenlijk alleen 'over worst', en daar zijn de reacties wisselend over. Iemand nog een tip?
Verder nog tips voor het vlees wat gebruikt kan worden voor gehakt? Tuurlijk is dit persoonlijk, maar een richtlijn is wel fijn. Welk vlees? Hoeveel vet? Enzovoort. En darmen voor de worst verkoopt een slager gewoon denk ik? Moet ik daarbij nog ergens op letten? En iemand een tip voor worstrecepten?
Ik wist nog niet of ik het zelf maken van worst leuk/lekker zou vinden en of 't me in mijn eentje zou lukken dus heb ik 't even makkelijk en goedkoop gehouden. De volgende keer komt er (veel) beter vlees en vet in de worst.quote:Op vrijdag 2 oktober 2015 15:45 schreef Myraela het volgende:
Maar waarom gehakt kopen als je een gehaktmolen hebt?
rquote:
Als de zoutkorst hard is en je hem met een hamer stuk moet slaan dacht ik.quote:Op vrijdag 2 oktober 2015 20:21 schreef habitue het volgende:
Ik ga morgen een hele vis bereiden in een zoutkorst. Nu zie ik dat op internet de bereidingstijd in de oven verschilt. De ene vis is natuurlijk groter dan de ander. Is er nog een richtlijn voor van zoveel minuten per gram vis? Of is er een manier om te testen wanneer je vis klaar is?
Ik heb van de zomer heerlijke vis gehad die was gegaard in een zoutkort . Vis blijft malser.quote:Op vrijdag 2 oktober 2015 20:24 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Als de zoutkorst hard is en je hem met een hamer stuk moet slaan dacht ik.
Ik zie de lol trouwens niet in van dit soort bereidingen.
Malser dan wat?quote:
Top, heb zelf vandaag nog een half blik gebruikt om Gramigna (pasta soort lijkt op macaroni maar toch heel anders) Salsiccia (worst) te maken. tomaat (deze keer dus san marzano), goede worst en room. Worst maakt echt verschil, vorige keer 1 van de slager die was een stuk smaakvoller dan deze. Tomaat proefde je wel, maar zodra de room er bij was al een stuk minder, ik zou de volgende keer gewoon weer normale tomaten saus nemen als ik het met andere sterke smaken meng. San Marzano met tonijn was wel sterk merkbaar.quote:Op woensdag 30 september 2015 21:09 schreef SiGNe het volgende:
[ afbeelding ]
Eindelijk gevonden
Gewoon tóch bij de AH, alleen dan niet die in Utrecht (Voorstraat en HC) maar gewoon hier in het centrum...
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 8% gewijzigd door mytec op 03-10-2015 01:43:47 ]
quote:Op vrijdag 2 oktober 2015 20:38 schreef mytec het volgende:
[..]
Top, heb zelf vandaag nog een half blik gebruikt om Gramigna (pasta soort lijkt op macaroni maar toch heel anders) Salsiccia (worst) te maken. tomaat (deze keer dus san marzano), goede worst en room. Worst maakt echt verschil, vorige keer 1 van de slager die was een stuk smaakvoller dan deze. Tomaat proefde je wel, maar zodra de room er bij was al een stuk minder, ik zou de volgende keer gewoon weer normale tomaten saus nemen als ik het met andere sterke smaken meng. San Marzano met tonijn was wel sterk merkbaar.
Worst vel eraf halen ( 1 worst is 2 personen) en in stukjes/plukjes in de pan doen en bakken. Zodra het gaar is de tomaat erbij en laten sudderen. Na 30/40 minuten vuur uit room erbij en dan de pasta er doorheen roeren. Maak niet de fout om zonder te proeven zout er bij te doen, want mijn eerste poging zat er al flink veel zout in de worst.Foto werkt helaas niet maar 't klinkt lekker.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heb zelf vandaag een roomsausje met champignons gemaakt voor bij m'n macaroni (Barilla No.44), lijkt wel iets op die Gramigna, langer dan de elleboogjes die hier vooral bekend zijn in elk geval.
Gamigna is geloof ik net iets dunner dan die macaroni van Barilla.
Geweldig overigens, dat echt élke pasta weer z'n eigen saus heeft en dat het in het recept ook vaak te merken is in de smaakbalans als de pasta niet klopt.
Die paddo-roomsaus van mij had bijv beter Farfale (vlindertjes, plakt de plakjes champignon mooi aan) bij gepast en bij een gehaktsaus past fusili weer beter (gehakt vlees en de saus gaat tussen de ribbeltjes zitten)
En bij de spaghetti Bolognese hoort eigenlijk weer tagliatelle of evt in de oven samen met canneloni...
Je kunt de gasten dan allemaal gezellig uit de pan laten eten. Succes verzekerd!quote:Op zondag 4 oktober 2015 19:00 schreef N.icka het volgende:
Piet, hoe maak ik een echt lekkere paddenstoelragout ? En ik wil dat niet in van die bakjes serveren, vind ik wat goedkoop aandoen. Heb jij een suggestie ?
Ditquote:
Ik moet aan die oude grap denkenquote:Op zondag 4 oktober 2015 19:02 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Je kunt de gasten dan allemaal gezellig uit de pan laten eten. Succes verzekerd!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |