abonnement Unibet Coolblue
pi_156496282
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2015 15:16 schreef Sjaam het volgende:

[..]

Tja, bedrag ligt ook een beetje aan wat het is.. Maar max rond de 80 denk ik? Heb je tips voor goede messen? Een broodmes wordt niet veel gebruikt dus dat is niks denk ik (ze is geen bakker, ook geen broodbakker. Wel graag bezig met mooie grote stukken vlees. Een thermometer heeft ze inderdaad al en wordt veel gebruikt.
Kookboeken ga ik even opzoeken. Bedankt!
De meeste dingen zijn wel genoemd.

Zelf ben ik gek op mijn microplane raspen. Waar ik raspen vroeger een beetje ontweek is dat nu een plezier geworden.

Verder ben ik heel blij met mijn molenmesjes, gebruik ze voor vanalles.vlijmschrrp.wat ik ook heel leuk vind is mijn egg-perfect eiertimer. Echt ideaal. Een mooie pastapan is ook iets dat ik vaker gebruik dan ik dacht toen ik hem kreeg, fijn ding.

Wat ook leuk kan zijn is een set goede peper en zoutmolens. Van Peugeot ofzo, echt van die luxe die je als calvinist niet zomaar voor jezelf koopt.

Een koksmes is te persoonlijk om niet zelf uit te kiezen vind ik.
Whatever...
  woensdag 30 september 2015 @ 20:04:29 #202
185545 maartenducrot
koning van biafra
pi_156504896
Van een vriend heb ik een wilde ganzenborst gekregen. Helaas nog niet echt een goed idee wat ik ermee ga doen. Ik zit te denken aan iets herfstachtigs: paddestoelen, kastanjes, rode wijn?
Maar hoe en wat precies, geen idee. Iemand hier suggesties?
Live vanuit Frankrijk!
Jongens jongens toch, nou ik geef het je te doen, hoor.
  woensdag 30 september 2015 @ 21:09:27 #203
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_156506982

Eindelijk gevonden ^O^
Gewoon tóch bij de AH, alleen dan niet die in Utrecht (Voorstraat en HC) maar gewoon hier in het centrum...
  donderdag 1 oktober 2015 @ 08:16:22 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156516751
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 20:04 schreef maartenducrot het volgende:
Van een vriend heb ik een wilde ganzenborst gekregen. Helaas nog niet echt een goed idee wat ik ermee ga doen. Ik zit te denken aan iets herfstachtigs: paddestoelen, kastanjes, rode wijn?
Maar hoe en wat precies, geen idee. Iemand hier suggesties?
Filets er uit snijden en later bereiden als biefstuk
Saus, karkas klein maken en met peen, ui, knof, kruiden tot een bouillon trekken en deze daarna inkoken tot je een kopje geconcentreerde fond hebt. Rode wijn inkoken tot 1/3
De rode wijn en de fond samenvoegen en verhitten, uit zetten en een klont boter erbij (Boter, geen margarine) en afsmaken met peper en zout


Je bijlages (aardappelen, rode kool bv) bereiden.


De filets zouten en peperen braden en even parkeren in een oven die op 75 graden staat, paddestoelen bakken in het braadvet van de filets

Enjoy
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 oktober 2015 @ 09:05:26 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156517186
Die reacties op de copy paste recepten van mvr Tranendal
http://www.nrc.nl/koken/2(...)as-roodlof-en-appel/
Heerlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156520422
Natascha Adama

Hij staat er hoor Marjo. Precies de receptuur gevolgd. En neen het is niet te vreten.

:)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_156545735
Het gaat denk ik toch een gehaktmolen worden. Ik heb al zitten zoeken naar een boek voor erbij, maar er is weinig keus op gehakt en worst maak gebied.. Het boek moet Nederlands zijn, dan vind ik eigenlijk alleen 'over worst', en daar zijn de reacties wisselend over. Iemand nog een tip?
Verder nog tips voor het vlees wat gebruikt kan worden voor gehakt? Tuurlijk is dit persoonlijk, maar een richtlijn is wel fijn. Welk vlees? Hoeveel vet? Enzovoort. En darmen voor de worst verkoopt een slager gewoon denk ik? Moet ik daarbij nog ergens op letten? En iemand een tip voor worstrecepten?
pi_156547650
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 12:03 schreef Sjaam het volgende:
Het gaat denk ik toch een gehaktmolen worden. Ik heb al zitten zoeken naar een boek voor erbij, maar er is weinig keus op gehakt en worst maak gebied.. Het boek moet Nederlands zijn, dan vind ik eigenlijk alleen 'over worst', en daar zijn de reacties wisselend over. Iemand nog een tip?
Verder nog tips voor het vlees wat gebruikt kan worden voor gehakt? Tuurlijk is dit persoonlijk, maar een richtlijn is wel fijn. Welk vlees? Hoeveel vet? Enzovoort. En darmen voor de worst verkoopt een slager gewoon denk ik? Moet ik daarbij nog ergens op letten? En iemand een tip voor worstrecepten?
Ik heb laatst zelf worst gemaakt van hoh gehakt (gekocht) en speklappen (zelf gehakt van gemaakt) geloof 75/25%. Dat gekruid (iedere keer weer een beetje bakken om te proeven) en daarvan worst gedraaid. Ik had darmen besteld bij een biologische slager op de markt in Arnhem maar dat zal wel bij iedere slager kunnen. De worst was trouwens heerlijk.
Ca 2 jaar geleden heb ik hier in de buurt een workshop worstmaken gevolgd dus kende ik een beetje de basis principes. Een van de workshopgevers (Edwin Flores) geeft deze workshops nog steeds (www.casaforesta.nl). Was een leuke leerzame workshop en als ik het op zijn site leest komt hij ook bij je thuis (moet je wel genoeg mensen verzamelen).
We have far more in common than that which devides us..
pi_156549939
Maar waarom gehakt kopen als je een gehaktmolen hebt? :@
pi_156549999
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 15:45 schreef Myraela het volgende:
Maar waarom gehakt kopen als je een gehaktmolen hebt? :@
Ik wist nog niet of ik het zelf maken van worst leuk/lekker zou vinden en of 't me in mijn eentje zou lukken dus heb ik 't even makkelijk en goedkoop gehouden. De volgende keer komt er (veel) beter vlees en vet in de worst.
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 2 oktober 2015 @ 17:18:13 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156551786
Geheim van een goede braadworst is veel vet er in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 2 oktober 2015 @ 17:58:07 #212
414785 sirdanilot
pi_156552499
En genoeg zout/kruiden/peper.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_156552570
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 17:58 schreef sirdanilot het volgende:
En genoeg zout/kruiden/peper.
r
Maar ook weer niet te veel, ik vind mijn creatie lekker pittig, maar er zijn ook mensen die even moeten blussen _O-
We have far more in common than that which devides us..
pi_156555896
Ik ga morgen een hele vis bereiden in een zoutkorst. Nu zie ik dat op internet de bereidingstijd in de oven verschilt. De ene vis is natuurlijk groter dan de ander. Is er nog een richtlijn voor van zoveel minuten per gram vis? Of is er een manier om te testen wanneer je vis klaar is?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_156555982
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 20:21 schreef habitue het volgende:
Ik ga morgen een hele vis bereiden in een zoutkorst. Nu zie ik dat op internet de bereidingstijd in de oven verschilt. De ene vis is natuurlijk groter dan de ander. Is er nog een richtlijn voor van zoveel minuten per gram vis? Of is er een manier om te testen wanneer je vis klaar is?
Als de zoutkorst hard is en je hem met een hamer stuk moet slaan dacht ik.
Ik zie de lol trouwens niet in van dit soort bereidingen.
Wat ik ervan weet is dat ze dit vroeger deden omdat er toen nog geen aluminiumfolie bestond.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_156556088
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 20:24 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Als de zoutkorst hard is en je hem met een hamer stuk moet slaan dacht ik.
Ik zie de lol trouwens niet in van dit soort bereidingen.
Ik heb van de zomer heerlijke vis gehad die was gegaard in een zoutkort . :9 Vis blijft malser.
En het heeft natuurlijk ook een beetje een wow-factor.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_156556153
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 20:28 schreef habitue het volgende:
Vis blijft malser.
Malser dan wat?
Alufolie is dan minstens zo goed. Maar wel minder leuk natuurlijk.
Je zou zeggen dat de vis juist droog zou kunnen worden omdat zout veel vocht opzuigt.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_156556448
quote:
0s.gif Op woensdag 30 september 2015 21:09 schreef SiGNe het volgende:
[ afbeelding ]
Eindelijk gevonden ^O^
Gewoon tóch bij de AH, alleen dan niet die in Utrecht (Voorstraat en HC) maar gewoon hier in het centrum...
Top, heb zelf vandaag nog een half blik gebruikt om Gramigna (pasta soort lijkt op macaroni maar toch heel anders) Salsiccia (worst) te maken. tomaat (deze keer dus san marzano), goede worst en room. Worst maakt echt verschil, vorige keer 1 van de slager die was een stuk smaakvoller dan deze. Tomaat proefde je wel, maar zodra de room er bij was al een stuk minder, ik zou de volgende keer gewoon weer normale tomaten saus nemen als ik het met andere sterke smaken meng. San Marzano met tonijn was wel sterk merkbaar.

Worst vel eraf halen ( 1 worst is 2 personen) en in stukjes/plukjes in de pan doen en bakken. Zodra het gaar is de tomaat erbij en laten sudderen. Na 30/40 minuten vuur uit room erbij en dan de pasta er doorheen roeren. Maak niet de fout om zonder te proeven zout er bij te doen, want mijn eerste poging zat er al flink veel zout in de worst.

oeps nu werkt het wel
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 8% gewijzigd door mytec op 03-10-2015 01:43:47 ]
  vrijdag 2 oktober 2015 @ 21:31:10 #219
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_156558732
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 oktober 2015 20:38 schreef mytec het volgende:

[..]

Top, heb zelf vandaag nog een half blik gebruikt om Gramigna (pasta soort lijkt op macaroni maar toch heel anders) Salsiccia (worst) te maken. tomaat (deze keer dus san marzano), goede worst en room. Worst maakt echt verschil, vorige keer 1 van de slager die was een stuk smaakvoller dan deze. Tomaat proefde je wel, maar zodra de room er bij was al een stuk minder, ik zou de volgende keer gewoon weer normale tomaten saus nemen als ik het met andere sterke smaken meng. San Marzano met tonijn was wel sterk merkbaar.

Worst vel eraf halen ( 1 worst is 2 personen) en in stukjes/plukjes in de pan doen en bakken. Zodra het gaar is de tomaat erbij en laten sudderen. Na 30/40 minuten vuur uit room erbij en dan de pasta er doorheen roeren. Maak niet de fout om zonder te proeven zout er bij te doen, want mijn eerste poging zat er al flink veel zout in de worst.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Foto werkt helaas niet maar 't klinkt lekker.
Heb zelf vandaag een roomsausje met champignons gemaakt voor bij m'n macaroni (Barilla No.44), lijkt wel iets op die Gramigna, langer dan de elleboogjes die hier vooral bekend zijn in elk geval.
Gamigna is geloof ik net iets dunner dan die macaroni van Barilla.

Geweldig overigens, dat echt élke pasta weer z'n eigen saus heeft en dat het in het recept ook vaak te merken is in de smaakbalans als de pasta niet klopt.
Die paddo-roomsaus van mij had bijv beter Farfale (vlindertjes, plakt de plakjes champignon mooi aan) bij gepast en bij een gehaktsaus past fusili weer beter (gehakt vlees en de saus gaat tussen de ribbeltjes zitten)
En bij de spaghetti Bolognese hoort eigenlijk weer tagliatelle of evt in de oven samen met canneloni...
  vrijdag 2 oktober 2015 @ 22:32:31 #220
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156561076
Vis in een zoutkorst, leuk, maar ik doe het liever vullen met prei, peen, knoflook en kruiden, in alufolie, met witte wijn erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 4 oktober 2015 @ 19:00:44 #221
92279 N.icka
Windforce 11
pi_156600605
Piet, hoe maak ik een echt lekkere paddenstoelragout ? En ik wil dat niet in van die bakjes serveren, vind ik wat goedkoop aandoen. Heb jij een suggestie ?
  zondag 4 oktober 2015 @ 19:02:28 #222
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_156600657
Uitgeholde harde broodjes. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_156600667
quote:
0s.gif Op zondag 4 oktober 2015 19:00 schreef N.icka het volgende:
Piet, hoe maak ik een echt lekkere paddenstoelragout ? En ik wil dat niet in van die bakjes serveren, vind ik wat goedkoop aandoen. Heb jij een suggestie ?
Je kunt de gasten dan allemaal gezellig uit de pan laten eten. Succes verzekerd!
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 4 oktober 2015 @ 20:46:38 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156603884
quote:
0s.gif Op zondag 4 oktober 2015 19:02 schreef Isegrim het volgende:
Uitgeholde harde broodjes. :)
Dit
Of een uitgehold rond brood,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 4 oktober 2015 @ 20:49:16 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156604005
quote:
0s.gif Op zondag 4 oktober 2015 19:02 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Je kunt de gasten dan allemaal gezellig uit de pan laten eten. Succes verzekerd!
Ik moet aan die oude grap denken

Rechter: mevrouw, ik begrijp dat u twee echtgenoten hebt verloren aan een paddestoelvergiftiging, en ik vind dat erg voor u, maar waarom heeft u uw derde man vermoord door hem met een braadpan de schedel in te slaan?
Vrouw: Hij luste geen paddestoelen..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')