Olie (ik vind olijfolie smerig en gebruik zonnebloem) met knoflook, zeezout en Provençaalse kruiden (oregano, rozemarijn, dragon, lavendel, tijm, peterselie, peterselie, basilicum etc) is heerlijk met procureur op de bbqquote:Op zondag 4 oktober 2015 21:32 schreef kuifje_fok het volgende:
[..]
Ok, heb je dan nog tips voor kruiden/marinade?
Klinkt goed. Laatste vraag dan, dat barbecueën. Ik heb zo'n klein bol bbq-tje voor op de (tuin) tafel. Is de beste tactiek om die lekker heet op te stoken om een krokant korstje te verkrijgen? Of juist urenlang "slow-cooken"?quote:Op zondag 4 oktober 2015 21:43 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Olie (ik vind olijfolie smerig en gebruik zonnebloem) met knoflook, zeezout en Provençaalse kruiden (oregano, rozemarijn, dragon, lavendel, tijm, peterselie, peterselie, basilicum etc) is heerlijk met procureur op de bbq
Ik grill ze altijd kort en heet. Beetje rose kan best (hoewel ik dat met biovlees niet zou aandurven)quote:Op zondag 4 oktober 2015 21:49 schreef kuifje_fok het volgende:
[..]
Klinkt goed. Laatste vraag dan, dat barbecueën. Ik heb zo'n klein bol bbq-tje voor op de (tuin) tafel. Is de beste tactiek om die lekker heet op te stoken om een krokant korstje te verkrijgen? Of juist urenlang "slow-cooken"?
Even met de zaklamp de tuin in voor dat kruidenmengselquote:Op zondag 4 oktober 2015 21:53 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik grill ze altijd kort en heet. Beetje rose kan best (hoewel ik dat met biovlees niet zou aandurven)
Je hebt alles in de tuin groeien? Ik weet niet of je de lavendel die die hier groeit geschikt is voor consumptie. Daar was 'iets' mee, geen idee wat exact, maar trek heer even naquote:Op zondag 4 oktober 2015 21:59 schreef kuifje_fok het volgende:
[..]
Even met de zaklamp de tuin in voor dat kruidenmengsel
Dank je wel voor de tip!
Ik heb een tijd geleden een bijzonder lekkere paddenstoelenragout gemaakt naar recept uit de Allerhande. Ik kan er nu even niet naar zoeken alleen. Hij werd geserveerd in een pompoen, dat moet je vast op de site kunnen vinden als het je wat lijkt.quote:Op zondag 4 oktober 2015 19:00 schreef N.icka het volgende:
Piet, hoe maak ik een echt lekkere paddenstoelragout ? En ik wil dat niet in van die bakjes serveren, vind ik wat goedkoop aandoen. Heb jij een suggestie ?
Nou de lavendel sla ik even over, die heb ik al gesnoeid en het leken me al genoeg smaken. Dragon heb ik ook niet staan, maar een beetje bieslook leek me geen kwaad kunnen in plaats daarvan. Het gaat ook een beetje om het idee nietwaar?quote:Op zondag 4 oktober 2015 22:03 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Je hebt alles in de tuin groeien? Ik weet niet of je de lavendel die die hier groeit geschikt is voor consumptie. Daar was 'iets' mee, geen idee wat exact, maar trek heer even na
Bieslook kan ook wel ja. Er is geen vaste samenstelling voor die kruiden, dragon zit er vaak niet eens inquote:Op zondag 4 oktober 2015 22:24 schreef kuifje_fok het volgende:
[..]
Nou de lavendel sla ik even over, die heb ik al gesnoeid en het leken me al genoeg smaken. Dragon heb ik ook niet staan, maar een beetje bieslook leek me geen kwaad kunnen in plaats daarvan. Het gaat ook een beetje om het idee nietwaar?
En wel goed doorbakken.
eet jij je procureur echt rosé? Als in biefstuk rauw?quote:Op zondag 4 oktober 2015 22:33 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Bieslook kan ook wel ja. Er is geen vaste samenstelling voor die kruiden, dragon zit er vaak niet eens in
Sorry Piet voor het kapen van je topic
Whut?quote:Op zondag 4 oktober 2015 21:53 schreef derLudolf het volgende:
(hoewel ik dat met biovlees niet zou aandurven)
Dank je , ga ik zo doenquote:Op zondag 4 oktober 2015 22:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb een tijd geleden een bijzonder lekkere paddenstoelenragout gemaakt naar recept uit de Allerhande. Ik kan er nu even niet naar zoeken alleen. Hij werd geserveerd in een pompoen, dat moet je vast op de site kunnen vinden als het je wat lijkt.
Ik begin nu te twijfelen jongens. Misschien ook net niet rauw. Te lang geleden dat ik bbqde.quote:Op zondag 4 oktober 2015 22:35 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
eet jij je procureur echt rosé? Als in biefstuk rauw?
quote:
Nee, bio-industrie is een kut naam. Maar goed, reden hiervan is dat de varkens lopen te wroeten in grond waar uitwerpselen van andere varkens liggen. Bij gangbare productie komen ze niet buiten en hebben ze een vaste mestplaats in hun hok (varkens zijn zindelijk)quote:Op maandag 5 oktober 2015 07:43 schreef RobinOok het volgende:
Bio-industrieeee.
Bio is gewoon een kutnaam.
Dat hok is niet te klein. Maar goed, in een stal heeft elk hok een stuk roostervloer waarop ze hun behoefte doen en als ze buiten lopen is die behoefte er niet/minder. Bovendien maakt beton een stuk makkelijker schoon dan een weilandquote:Op maandag 5 oktober 2015 09:58 schreef Isegrim het volgende:
En ze zijn alleen zindelijk als ze in een veel te klein hok gedouwd worden?
Er zijn meer bacteriën dan enkel e-coli. Ook in de bodem zelf kunnen organismen leven eventueel gevoed door de uitwerpselen. Of dat ze afkomstig zijn van andere dieren.quote:Maar goed, wat heeft dat met het vlees te maken? Bepalend is of er netjes geslacht wordt. En bij lopendebandslachthuizen is e-coli op het vlees eerder regel dan uitzondering.
PATA NEGRA! dat is dan ook de biefstuk onder de varkens inderdaad. Ach het zal wel wat meevallen, eigenlijk alleen bang voor rauwe kip anders vlees niet echt. In rundvlees en file americain kunnen ook wormen etc inzitten.quote:Op maandag 5 oktober 2015 11:57 schreef RobinOok het volgende:
Nou ja, het kan wel, rose varkensvlees. Wij aten het afgelopen vakantie in Frankrijk, een " pluma de pata negra". Dat zit daar wel ergens in de buurt van wat wij procureur noemen:
[ afbeelding ]
Was gegrilld en hartstikke rose, als ze hadden gezegd dat het steak was had ik het ook geloofd:
[ afbeelding ]
Maar ja, ik kan me gewoon niet voorstellen dat dat kan met een Hollands procureurlapje aka schouderkarbonade. Ik heb een trauma opgelopen van de keren dat ik dat in NL voorgeschoteld kreeg. Voornamelijk in mijn studententijd. Echt niet te vreten als dat vet niet als gelatine zo zacht is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |