abonnement Unibet Coolblue
  Trouwste user 2022 zondag 27 december 2015 @ 20:33:27 #201
7889 tong80
Spleenheup
pi_158579401
Heel de dag aan het uitkijken als ik ga pissen. Gang is geschilderd. Wim ging weg met de woorden: 'Herm, echt ge mot uitkijken. Het zit er dik op, dus het droogt langzaam.'
Hield m'n droge humor een keer voor me. Dat zou ik direct uitbetaald hebben gekregen. En het is de goden verzoeken met de Kerst. Godzijdank kon ik op m'n lippen bijten. Snel naar de kamer gerend. Anders bloedvlekken op de muur.

Om 10 uur gaat m'n helden-broer weer verder met het plafond in de kamer. Dan is de schilder klaar met z'n kunststukje. Hij heeft bijna net zoveel rare kwasten voor z'n neus als Jasper Cillisen van Ajax. Dan ziet ie alleen mijn rug nog maar. Gaat ie twee dagen werken ( zulke mensen nooit kunnen begrijpen) voor geld en woensdag beginnen met het laminaat. Ik laminaat het maar over me heen komen. Zolang ik geen domme vragen stel en niet te hard type als ik bijna in de weg zit is ie al tevreden.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 zondag 27 december 2015 @ 20:34:11 #202
7889 tong80
Spleenheup
pi_158579427
Wim is twee uur geleden gestopt, samengewerkt met een andere held, Kirstie. Plafond in de saus. Was zwaar werken. Krukje op krukje af. Dekte moeilijk dus veel kracht. Kirst kwam iets later. Kastjes en kasten schoongemaakt en opnieuw ingedeeld. Ouwe zooi weggepleurd. Had veel mooie glazen en kopjes etc meegenomen.

Ik heb het uit bed moeten aanhoren. Was weer eens ziek. Precies vandaag. Kom er net uit vanaf gisterenavond. Wim was kapot moe. Is al dagen bezig. Ik lag in bed toen Kirst binnenkwam......'OOOOOHHHH wat is het mooi geworden, die grijze muren, niet meer te herkennen. En de kleur past precies bij de keukenkastjes.'

Toen ze klaar waren hoorde ik dat ze onmiddellijk doorreden naar Den Bosch, laminaat kopen. Komt ie woensdag even leggen. Na m'n zoveelste onkundige, stupide vraag stamelde ik: 'Jongens, geweldig wat jullie doen. Nogmaals bedankt.' 'Ja, ut is goed, tot woensdag.'

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 zondag 27 december 2015 @ 20:55:06 #203
7889 tong80
Spleenheup
pi_158580520
Koning Bier heeft in zijn kersttoespraak zijn bezoek aan Dordrecht op koningsdag in herinnering gebracht. Hij memoreerde het immense belang van Yvonne, FOK! en Leffe bier.



,,Op Koningsdag dit jaar waren wij in het Hof van Nederland in Dordrecht, waar in 1572 de eerste Leffe werd gebrouwen. Daar ondertekenden we, samen met Yvonne, deze tekst: 'Hier werd de basis gelegd voor een onafhankelijk FOK!. Waar je vrij bent om te posten wat je denkt, te geloven wat je gelooft en te zijn wie je irl niet bent'"

Knalfuif%20FEW%202008%20024.jpg

Koning Bier erkende dat FOK!kers zich nooit in de steek gelaten of niet gehoord voelen door Yvonne: ,, Maar ons FOK! - onze plek in de internetwereld - is ons dierbaar. FOK! is een site om je thuis te voelen. Met Yvonne, de schijnende Kerstster."

FB / Koning Bier eert terecht Yvonne, de ongekroonde koningin van FOK!

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 maandag 28 december 2015 @ 12:04:53 #204
7889 tong80
Spleenheup
pi_158596958
Toch jammer dat de Dienstplicht is afgeschaft.....

Ik moest in m'n diensttijd met een z.g.n Punt.50 leren schieten, omdat ik plots wapenmeester was geworden. Ik werd pas later wapenmeester, omdat ze geen raad met me wisten. Het schrobben van de wasbakken en snoeien van de heggen was al mislukt. Na het stappen alsnog in de wasbak gepist. De overdaad aan takken en bladeren in het padje op weg naar de officiers-kantine iets te rigoureus gesnoeid. 'Soldaat van Tongerlo, kunt u een beetje met een heggenschaar overweg ?' 'Is de paus Katholiek ?' 'Deze weg ga ik weer mooi begaanbaar maken.' Geen idee verder wat een heggenschaar was. Kon mij het rotte. De rest lag drie weken op oefening in Duitsland in een tentje te verkleumen.

Soldaat van Tongerlo aan het snoeien, alsof het een lieve lust was. Bij bosjes vielen de takken om, als bladeren aan de boom sneuvelden ze. Dit schoot op. Ben een perfectionist, maakte het mooi strak. Kwam er een officier langs: 'Hoort dit zo lineaal recht te zijn?' 'Zeker officier, hoe strakker hoe beter, dan hebben ze de ruimte om te ademen.' Hoeveel struiken en bomen ik in de kiem heb uitgemoord zullen we nooit weten.

Kwam in de wapenkamer. Drie weken voor het afzwaaien. Na drie keer een weekend te hebben vastgezeten, wegens tegendraads gedrag en ondermijning van het gezag, heette ik plots wapenmeester van Tongerlo i.p.v. 'De te vernederen onderdanige soldaat van Tongerlo.' In dienst gebruiken ze, net als stoere jongens op de middelbare school, alleen maar achternamen. Sommige van die boeren-sergeanten hadden daar wel moeite mee, die namen een koe altijd van achteren, met de voornaam. Niet bij de horens.

Om op die punt.50 terug te komen. Dat was een algemene-cursus voor wapenmeesters uit Nederland. Duurde een week, en was in Den Helder. Duidelijk dat het me geen ene reet interesseerde. Dacht wel, even het uitgaansleven checken. De eerste kroeg, een bruin café. Zei de kastelein dat we moesten uitkijken met wat we deden. Er waren veel mariniers in Den Helder, die deden niet moeilijk als ze last van je dachten te hebben. Even een bijzinnende-bij-zin. Qua mariniers klopt het. In de Spin(kroeg in Bommel), heeft met carnaval een marinier uit Groningen, die de regels van carnaval niet kende, mijn neus gebroken. Ik zei alleen maar 'Kuthoer' toen ie Marion lastig viel. Zat naast me op de kruk. Dan zie je niet dat iemand twee meter is.

Later op de avond hoor ik plots achter me: 'Hé van Tongerlo.' Dick van Heusden. Werkte daar in zijn diensttijd als koksmuts. Toeristische rondrit door Den Helder volgde. De andere dag de theoretische cursus. Was half dronken, kater van Dickie Dik meegekregen. Geen Dikkertje Dap die ladderzat. Ze waren gewend dat er een 100% score was bij het theoretische gedeelte. Kwam er een instructeur achter me staan. 'Ik zou nu A invullen als ik jou was.' Ik netjes A ingevuld. Hij zag dat m'n aandacht verslapte, en zei : 'Nu B.' Werd me te veel en heb 'Geen idee' ingevuld.

Dag later het praktijk-gedeelte. Op het brede strand van Den Helder. Moesten we in de lucht met de Punt.50 op de achter een vliegtuigje hangende vlag schieten. Was niet aan dovenmans-oren gezegd. Headset opgedaan, Jefferson Airoplaine. Zelf fan van de Jetsons en Jetsers begon ik als een wilde op het vliegtuigje te schieten.

Bij de uitreiking van de diploma's en het verkondigen van de resultaten, haalden ze dat jaar 98%. Er werd nog bij vermeld, dat diegene zei last te hebben van z'n geheugen. Echt tegen 'm gezegd. Zo sneu anders voor mensen die in de normale maatschappij niet kunnen functioneren. Soms heb ik een feilloos geheugen. Net als van Heusden. Met vlag en wimpel gezakt. En Dick ? Die zocht me later samen met John Tims nog op in Lloret de Mar.

Wat daar allemaal gebeurd is zien jullie later lieve kijkbuiskindertjes.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 woensdag 6 januari 2016 @ 10:07:15 #205
7889 tong80
Spleenheup
pi_158866656
M'n bijdrage aan de tot Mispelkourier (Carnavalskrant) en niet verder 2016.....

Half verlegen als ik ben. Ga ik op het verzoek in van ene Jegen. Zat al een tijdje op het vinkentouw om me te strikken. Eerst schrikken, nadat ik begreep wie het was, nam ik de kans waar. Dacht eerst, Joost mag weten waar we de mosterd halen. Deed me vreugd dat het een echte Mispelkraker was. Niet in de rats gezeten. Vol er tegenaan op m’n toetsenbord. Vol gas. Er geen gras over laten groeien. Dat is voor de koeien. An liet de bellen loeien. Mexico is nooit meer geworden zoals het was.

Het wordt niet zo koud gegeten agge soms denkt. Met de vorst, de prins genaamd, wordt het aangenaam vertoeven.
Niet over het hoofd te zien, bovendien iemand die deugt. Sprakeloos zal ie nooit zijn. In het bijzijn van Kleintje Pils iets minder verstaanbaar. Toeters en bellen, de schellen van je oren. Oogappels die hem er in peren. Dat het oe heugt.

Heb zelf aan de eerste optocht meegedaan. In de jeugdraad van elf.
Als dansmeester geloof ik. Dans nog steeds vierkant. In de rondte. De drankmeester dronk ranja met een rietje. Hennie van Gemert werd later de huismixer. De draaitafel is nog duizelig. Duidelijk dat Hennie extra vernoemd mag worden. Theo, zijn broer, verdiende zijn sporen als beste zaalvoetballer ooit in Bommel. Mooi twee broers, eenzaam aan de top in de raad van elf.

Beiden met de sporthal op z’n kop.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 woensdag 13 januari 2016 @ 17:56:32 #206
7889 tong80
Spleenheup
pi_159073732
Koning Willem de tweede

Willem mocht met de Kromme meerijden
Beiden bescheiden buiten het veld
Helden er binnen, Utrechtse helden
Bemind door supporters, bewonderd door velen
Klaas en Kees de koning te rijk
Willem de eerste in hun bezit, Wim mocht elders schitteren

Van A tot Z, middenveld bezet
Geen standjes nodig
Ook niet negenenzestig
Uit het middenveld van Nederland, enkels in de klei
Sexy-voetbal zou Gullit hebben gezegd
Grootheden, lieten de taal onverlet

Uit Bommel, voetbalvrienden onderling
Vlaggen half stok op de stang, fietsend naar de Vliert
Onderweg stoppen, schuin gestreept, zwart wit nog destijds
Frietje mét in Hedel, opstomend met de vrienden
Ons clubje, eerste-divisie
Inmiddels mooi blauw, uitgaan zou later komen

Tijden van Dickie Salm en Gerard Aichorn op de flanken
De sintelbaan over, om ons te bedanken
Pluim op de hoed van de keepers
Lange Jan maakte de op één na mooiste
Slungelend kreeg de sliert uit de Vliert het te moeilijk
Nooit geleerd om te juichen na een doelpunt

De mooiste bij FC Den Bosch moet ik vermelden
Wim van der Horst houdt er niet van
Gewone vent gebleven, nooit zichzelf overstegen
Maakte er drie tegen Ajax, held ondanks zichzelf
Grote man in Brabant, wie heeft dat ooit gedaan
Koester zijn bestaan, over mindere voetballers wordt gezwegen

:P

[ Bericht 3% gewijzigd door tong80 op 14-01-2016 13:09:48 ]
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 vrijdag 15 januari 2016 @ 12:19:42 #207
7889 tong80
Spleenheup
pi_159120955
Dit heeft geen zin.

Dat is te onregelmatig.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 maandag 18 januari 2016 @ 14:21:39 #208
7889 tong80
Spleenheup
pi_159201357
quote:
6s.gif Op maandag 17 augustus 2015 22:07 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:
Ik nomineer Tong's schrijfsel voor het aankomende boekenweekgeschenk.
Nog steeds geen bericht :{

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Moderator maandag 18 januari 2016 @ 14:22:41 #209
249559 crew  Lavenderr
pi_159201374
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 14:21 schreef tong80 het volgende:

[..]

Nog steeds geen bericht :{

:T
Het kan nog :Y
  Trouwste user 2022 maandag 18 januari 2016 @ 14:28:18 #210
7889 tong80
Spleenheup
pi_159201468
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 14:22 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Het kan nog :Y
Positive vibes :)

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Moderator maandag 18 januari 2016 @ 14:36:27 #211
249559 crew  Lavenderr
pi_159201617
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 14:28 schreef tong80 het volgende:

[..]

Positive vibes :)

:T
Juist! Dat hebben we nodig op FOK!
  Trouwste user 2022 maandag 18 januari 2016 @ 16:01:03 #212
7889 tong80
Spleenheup
pi_159203553
quote:
14s.gif Op maandag 18 januari 2016 14:36 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Juist! Dat hebben we nodig op FOK!
_O_

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 zondag 24 januari 2016 @ 14:47:05 #213
7889 tong80
Spleenheup
pi_159356681
Net op verzoek een gedicht herschreven voor een anonieme internetter....

Oorspronkelijk....


Je weet dat mijn gevoelens voor je nog steeds bestaan
Normaal hou ik ze in, maar vandaag laat ik ze gaan
Om onze eerste ontmoeting liggen mijn vrienden nog in een deuk
Maar ik bleef volhouden: "Ze is écht heel leuk"

Niemand kan zo verleidelijk kijken, als jij met je zwoele blik
Maar dat ik echt verliefd werd, kwam door onze klik
Totale tegenpolen en zoveel verschillen
Een vriend zei me dat ik je niet moest willen
Aan wat anderen denken had jij gelukkig schijt
Toch was ik je helaas na een maand al weer kwijt
Het werkte niet voor je, dat deed even pijn
Maar eigenlijk is het beter, dat we nu vrienden zijn

Appen onder werktijd als we ons vervelen
En op een brakke zondagochtend selfies delen
Tinderavonturen met man of vrouw
Het is sowieso nooit saai met jou
Over zware onderwerpen kan ik altijd met je praten
Ons contact is me dan ook te waardevol om achterwege te laten

Ik zie je als een goede vriendin, en verlang stiekem nog naar meer
Wetende dat het niet zal werken, wat ik ook probeer
Dat er gedachtes door mijn hoofd gaan, zal nog wel even blijven
Het was eigenlijk best leuk om die als gedicht op te schrijven

Dit is het nu.....

Je weet dat mijn gevoelens nog steeds bestaan
Normaal hou ik ze in, nu laat ik ze gaan
Onze eerste ontmoeting, vrienden in een deuk
Ik bleef volhouden: "Ze is écht heel leuk"

Niemand kan zo verleidelijk kijken, jij met zwoele blik
Dat ik verliefd werd, kwam door onze klik
Tegenpolen, zoveel verschillen
Een vriend zei dat ik je niet moest willen

Aan wat anderen denken had jij gelukkig schijt
Ik was je na een maand weer kwijt
Het werkte niet voor je, deed even pijn
Het is beter, dat we nu vrienden zijn

Appen onder werktijd als we ons vervelen
Een brakke zondagochtend, selfies delen
Tinderavonturen, man of vrouw
Nooit saai met jou

Over zware onderwerpen kan ik altijd met je praten
Ons contact is te waardevol om ze achterwege te laten
Zie je als een goede vriendin, verlang stiekem naar meer
Wetende dat het niet zal werken, wat ik ook probeer

Dat er gedachtes door mijn hoofd gaan, zal wel even blijven
Hoop dat dit niet te klef was, dat het ons niet schaadt
Dat de vriendschap mag beklijven
Tot aan de virtuele dageraad

Je maatje en vriend voor het leven......

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_159357615
Prachtig :)
  Moderator zondag 24 januari 2016 @ 15:19:55 #215
249559 crew  Lavenderr
pi_159357631
De romantiek spat er af *;
  Trouwste user 2022 maandag 25 januari 2016 @ 08:25:19 #216
7889 tong80
Spleenheup
pi_159373993
:)

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 maandag 25 januari 2016 @ 11:23:49 #217
7889 tong80
Spleenheup
pi_159376841
De aanvrager.....

Hmm ik snap dat "maar" in een gedicht een beetje stom staat, aan de andere kant als ik het weglaat en hardop lees vind ik het raar klinken zonder. Simpeler leest makkelijker maar aan de andere kant hou ik wel van precies opschrijven wat ik bedoel. Met kleine extra woordjes kan je soms meer boodschap in een zin mee geven, het is de kunst om dat te doen zonder dat de zin niet meer lekker loopt.

Ik heb hem nu wat ingekort zoals jullie aanraadden in een wel mooi symmetrisch formaat 4 regels, 8 regels, 8 regels, 4 regels. Dat gaat precies op een a4tje passen.

Houdt het liever bij de schoolkrant dus. Stank voor dank. Hij heeft wel 8 keer 'maar' weggehaald.

Heb deze nu voor hem gemaakt:

Je weet dat ik toen ik je bevoelde, jouw clit liet staan
Normaal hou ik me in, toen laat ik het gaan
Op onze eerste ontmoeting neukte ik de schedel uit je kouwekak
Was eens wat anders dan een kromme banaan

Niemand kan zo geil kijken, als jij met je hoerige blik
Dat ik écht verliefd werd, kwam door je geslik
Totale tegenpolen en zoveel verschillen
Een vriend vertelde mij dat ik je niet moest nemen tussen je billen

Aan wat anderen denken had jij gelukkig schijt
Als een paardenlul je maar achterlangs berijdt
Het werkte niet voor jou, dat deed wel even pijn
Maar eigenlijk is het beter, dat wij nu vrienden zijn

Masturberen onder werktijd als we ons vervelen
op een brakke zondagochtend samen naaktfoto's delen
Tinder avonturen om het even man of vrouw
Voor geen gat te vangen, gaatjes nooit te nauw voor jou

Over zware onderwerpen kan ik altijd met je praten
Ons contact is dan ook te waardevol om achterwege te laten

Ik zie je als een goede vriendin, keer op keer
Wetende dat het niet zal werken, slikte je het toch weer
Dat er gedachtes door mijn hoofd gaan, zal nog wel even blijven
Het was eigenlijk best leuk om dat als eikel eens op te schrijven

Je mislukking in bed. Ik ga me laten helpen aan de strakke voorhuid. Kusjes. Lieve Domina.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  maandag 25 januari 2016 @ 15:14:10 #218
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_159382807
Is een dagelijks stukje op de fp niet iets voor je, tong?
  Trouwste user 2022 maandag 25 januari 2016 @ 15:32:12 #219
7889 tong80
Spleenheup
pi_159383396
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 15:14 schreef Nibb-it het volgende:
Is een dagelijks stukje op de fp niet iets voor je, tong?
Ik lever zoveel columns in dat ik er mee ben gestopt. Er werd aan me gevraagd of ik ze wilde insturen. Ben er mee gestopt. Ben gekke henkie niet.

Dit net geschreven voor de plaatselijke FB-pagina met 4000 vrienden.

Plaatselijk. Dus de details zullen je ontgaan....

Ik liep naar jeugdsoos de HEMA, toen ik twee minse arm in arm in de lege etalageruit van de vroegere CD-winkel zag kijken. 'Ze zijn gesloten vandaag.' 'Ha ha ha, we hadden al zo'n vermoeden.' Het ijs is op de grachten alweer aan het afbreken, dus dit kon niet meer misgaan. Dit gesprek verliep soepel. Soepeler dan ik zelf vaak loop. Hijgend de trappen op de fotowinkel in, zonder af te van dalen.

Of ze uit Bommel komen ? Nee, Kerkwijk ditmaal. Ze waren al redelijk op leeftijd. Dat is altijd meegenomen ache een proatje wil maken. Dan blijven ze staan. En hebben de tijd. 'Ik heb zat tegen Kerkwijk gevoetbald.' 'Nuchter speelde ik een paar klassen hoger.'
Gijs kon de grap wel waarderen. Zo hiete ie, Gijs van der Weert. Met een 't' zei z'n lieve vrouw. Ik liet de Wim T. Schippers-grap over Wilhelmina Kudtje met dt maar achterwege.

Natuurlijk ging het al snel over voetballen. Echte kerels onder elkaar dacht ik. Maar z'n vrouw onderbrak ons. 'Wah wor da mooi da nieuwe nieuwe sportcomplex.' Dit was een gesprek naar m'n hart, in hartje Bommel met buitenstaanders, zeg maar vreemdelingen. Soms elkaar niet begrijpend, hier was geen misverstand mogelijk. Vertelde over mijn roots, en dat ie Sijmen van Eck, m'n oom, wel zou kennen. 'Helde vent, heeft bij ons de B-en A getraind. Dan kende gij Sjakie Jansen wel, heb ik mee in de klas gezeten.Wah kon die voetballen. Beter dan ik. Maar wel 10 jaar in het eerste van Kerkwijk gespeeld.'

Gijs was verdediger geweest in de generatie Bob van Kooten, Wout Blanken, Aart Blanken, Wim van Hees, Theo van Gemert. Hij kende ze allemaal. Plots voelde ik een windvlaag. Sprintte Frans van den Heuvel langszij. Hier moet ik niet stilstaan, zag ik Frans denken. Straks schrijft ie er nog een stukje over. Ik zal je beloven je naam niet te noemen Frans.
Althans niet in het Duits. Daar hebben we een visbauer uit Spakenburg veur op de mert.

Dit was een prettig gesprek, zou Theo van Gogh hebben gezegd. Geen cactus die prikkelde, geen zaadje in de kiem gesmoord. Ik zou bijna zeggen hier werd een zaadje gelegd, al dan niet in de kiem voor een verdere samenwerking tussen Herman van Tongerlo, en Zaltbommel in het algemeen met de ons omringende gemeenten.
Verder wil ik aan Gijs vragen om de groetjes aan Abe van Rijnsbergen te doen. M'n oud-klasgenoot en stapper. Met zo'n voetballer als naamgenoot ga je je toch schamen om Lenstra te heten. Heeft Faas het beter getroffen, met Jantje Willekes.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 maandag 25 januari 2016 @ 15:35:27 #220
7889 tong80
Spleenheup
pi_159383490
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 15:14 schreef Nibb-it het volgende:
Is een dagelijks stukje op de fp niet iets voor je, tong?
Ik zou wel een klein dagelijks stukje willen schrijven. Beschouwend, niet te groot, klein en subtiel. Ben alleen bang dat ze groter denken.

Je wordt al snel klein gehouden. Ik ken mezelf en ging vandaag weer in de verdediging toen ik postte dat een BNer me aanraade een uitgever te zoeken. Ik trap er steeds weer in. Alter_Ego trapte me laatst al op de vingers dat ik niet meer moet happen. :D

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_159383984
Het is "Wilhelmina Kuttje junior", met twee t. :P
L2B's Mixcloud
  Trouwste user 2022 maandag 25 januari 2016 @ 16:04:06 #222
7889 tong80
Spleenheup
pi_159384210
quote:
8s.gif Op maandag 25 januari 2016 15:55 schreef Lucky2Bastard het volgende:
Het is "Wilhelmina Kuttje junior", met twee t. :P
Oh ja. Ha ha ha Ik hield het netjes. :D

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_159384326
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 16:04 schreef tong80 het volgende:

[..]

Oh ja. Ha ha ha Ik hield het netjes. :D

:P
Misschien maar beter ook. ;)
L2B's Mixcloud
  Trouwste user 2022 maandag 25 januari 2016 @ 16:11:43 #224
7889 tong80
Spleenheup
pi_159384387
FF pissen trouwens. Of trouw trouwens nooit. Lijkt me beter voor sommige partners.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 donderdag 4 februari 2016 @ 13:06:12 #225
7889 tong80
Spleenheup
pi_159648624
FC Den Bosch bleft ok een bietje Bommels....

Mijn allereerste wedstrijd in een groot stadion was in de Vliert. FC Den Bosch - Ajax in 1971. Beschut door m'n vader, die een Ajax-sjaaltje voor me had gekocht. Ik had al een hondje die Cruijffie heette. Moeilijk om die mee het stadion in te krijgen. Stoer de handen in de zakken van m'n vaders leren jas. Op weg naar Den Bosch op de Zundapp. Alles zou goed komen. Nulletje of 6 voor Ajax. Had toen nog niks met FC Den Bosch.

Kroketje voor de wedstrijd bij Schulte. Wist toen nog niet dat het traditie zou worden. Vooral in de rust. Als we van tribune wisselden. Ik vroeg me bij de eerste aanblik af of het veld ook groter was dan bij Nivo. Helemaal geïmponeerd als klein menneke door het enorme stadion met sintelbaan. Zelfs een dak boven ons hoofd, mocht het gaan regenen. Witte shirt met diagonale zwarte balk, tegen witte shirts tegen rode verticale streep. Weet nog dat ik het contrast zo mooi vond.

Zag eindelijk de echte Cruijffie spelen. Mijn Cruijffie blafte eigenlijk meer van zich af. Zo heette m'n hondje namelijk. Johan heb ik destijds amper aan de bal gezien. M'n sjaaltje had ik vlak voor het einde van de wedstrijd al weggemoffeld. Denk niet dat Cruijff ooit een slechtere wedstrijd heeft gespeeld. Pa plaagde me er nog mee. Ajax won met een schamele 0-1 van de uiteindelijke degradant. Later kwam het nog goed tussen mij en FC Den Bosch. Heb sinds die wedstrijd 3 clubs in m'n hart. NIVO-Sparta, Ajax en FC Den Bosch.

We reden met een man of tien iedere twee weken met Bommelse voetbalvrienden naar Den Bosch. Eerst met een zwart-witte vlag op de stang gebonden, later met een blauw-witte. Verzamelen bij de Mavo. Daar woonden Rene en Boudewijn Rensen. Vooral René de ultieme FC Den Bosch supporter. Ex-eerste elftal speler van Nivo en al jarenlang wonend in Utrecht. Zou me niks verbazen als ie nog steeds een plakboek van FC Den Bosch bijhoudt.

Heb van Basten twee keer live gezien in het stadion. De omhaal tegen FC Den Bosch in de Meer, en z'n last minute goal tegen de Duitsers op het EK-88. Cruijff dus één keer. Ik was in de Arena toen Arsenal er speelde en ik er Bergkamp zag schitteren, met Maradona op de bank van Boca Juniors. Waar ik eigenlijk het meest trots op ben is de hattrick van Willem van der Horst tegen Ajax. Toen dacht ik. We staan gelijk. Het voetballeven kan zo mooi zijn. Ache de romantiek maar wil zien nust het grote geld van tegenwoordig.

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')