FOK!forum / Ouder(s) / Als zwanger worden/blijven niet zo makkelijk gaat #148
MaJowoensdag 29 juli 2015 @ 11:00
Welkom in het Als zwanger worden/blijven niet zo makkelijk gaat- topic.
Wanneer je net begint met proberen zwanger te worden zonder medische poespas ben je van harte welkom in het "wachten op het 2e streepje" - topic.

Handige Linkjes
Freya
IVF
PCOS

Vitamine info (van Isla)
SPOILER
Er zijn weer onderzoeken geweest en wat ik tegenwoordig lees (vooral op Amerikaanse forums) dat aspirine toch niet de innesteling bevordert. Het zou, vooral als je het niet nodig hebt, juist voor problemen kunnen zorgen. (dat het vruchtje wordt afgestoten) Het wordt nog wel eens geprobeerd met dames die herhaalde miskramen hebben gehad, maar voor het innestelen raad ik je het toch echt af. Ben echt niet bang om iets te proberen hoor, maar je wilt ook niet, dat als het net lukt, het door aspirine mis zou gaan. Ik heb het in ieder geval nooit geprobeerd en anders even aan je arts vragen als je het toch wilt proberen.

Agnus castus is een kruid die je eisprong eerder kan laten komen, maar dan zou je daar wel op de eerste dag van je menstruatie mee moeten beginnen. Begin je halverwege, kun je je cyclus behoorlijk in de war schoppen. Ik was het wachten op een nieuwe ronde de laatste keer zo zat dat ik met dat kruid begon, en ipv een eisprong op dag 16 (wat normaal is voor mij) kreeg ik hem op dag 12 (nog nooit zo vroeg gehad) Dat is wel de cyclus dat ik ben zwanger geraakt trouwens...Het zit wel in de Etos zwanger worden-pilen, maar de dosering is te laag. Als je het wil gaan gebruiken laat ff weten, dan zoek ik de juiste dosering nog even op. Je kunt het kopen bij de Tuinen, het is wel prijzig en je moet behoorlijk wat van die pillen gebruiken. Maar nogmaals, niet later dan de eerste dag van je menstruatie-als je je hier niet aan houdt heb je kans dat je eisprong uitblijft! Of veel later komt. Denk dus goed na of je hier mee wilt beginnen. En stoppen op de dag van de eisprong!! (kan het vruchtje uitdrijven)

Verder schijnt ananas heel goed te helpen bij de innesteling. Ze lagen net weer in de winkel toen ik de cryo deed. Heerlijk! Dus na de dag van de TP, en dag één en twee erna, een hele ananas eten als je dat op kan. Dus drie in totaal. Vind je ananas niet lekker, kun je ook pillen halen, de stof waar het om gaat heet Bromelain. Kun je denk ik bestellen op internet.

Als je het nog aan kunt al die pillen: Tarwekiemolie pillen bevordert ook de doorbloeding voor de baarmoeder. Je kunt een supergoedkoop potje bij Kruidvat halen, (7 euro geloof ik voor 100 pillen) zit genoeg in voor een aantal cyclussen. Je begint hiermee op de dag van je TP. Je moet er drie verdeeld over de dag nemen, en omdat ik drie keer per dag progesteron gebruikte legde ik ze er gewoon naast, dan wist ik dat ik die ook meteen moest nemen. Alleen niet verwisselen haha! Vitamine E werkt ongeveer hetzelfde, voor de doorbloeding, dat nam ik er (ééntje per dag) gewoon bij, zie onder.

Verder geven ze de dames in Amerika valium vlak voor de TP, zodat de baarmoeder relaxt en het vruchtje niet afstoot. Nou krijgen wij dat niet hier in NL, maar ik nam twee grote Valeriaan pillen een halfuur voor de TP om mijn lijf en dus baarmoeder te relaxen. Ik heb dit zelf bedacht hoor, weet niet of het werkt, maar leek me logisch.

Vanaf de TP je voeten blijven warm houden (kruikjes, uggs, sokken) sowieso tot aan NOD. Warme voeten=warme baarmoeder, dus beter om in te nestelen. Veel water drinken en de dag van TP en de dag erna rust houden. Lachfilmpjes kijken, lekker op bed. 2e dag na TP weer rustig huishoudelijk werk doen, of wandelen-ook goed voor de doorbloeding.

Ik heb natuurlijk ook nog dat acupunctuur schema gedaan (op de dag van tp en drie dagen erna) als je daar nog info over wilt stuur ik je de link. Sorry voor de vele info, misschien maak ik je helemaal gek, maar zo heb ik het gedaan...en het is toch een keer gelukt. Natuurlijk ook een kwestie van geluk én een goed embryo, maar maak het maar zo fijn mogelijk voor je embryootje als dat kan!

Verder slikte ik ook die Etos (zwanger worden) pillen, en dan nog wat extra dingen als C, E, D en B. Meer voor algehele gezondheid. Al is D belangrijk voor de hormonenhuishouding en Bcomplex voor het baarmoederslijm (en dat houdt weer verband met het baarmoederbedje wat goed moet zijn voor de innesteling)

Maar laat je niet gek maken, ga iig voor de ananas, tarwekiemolie, warme voeten en rust na de tp....dan ben je al een heel eind!
------------------------------------------------------------------

Wie posten er mee en hoe zit het ook al weer?

Droomvrouwtje
SPOILER
Eind 2008 pil de prullenbak in, tot eind 2009 pilloos geweest, daarna aan pil ivm bruiloft. Januari 2010 en Juni 2011 opgenomen geweest vanwege ernstige buikklachten, men dacht aan een blinde darmontsteking, helaas bleek dit endometriose te zijn. MRI in juni 2010 bleek schoon, dus half jaar geprobeerd, Augustus 2011 weer MRI ernstige vorm van endometriose, beide kanten cysten. Ondertussen lopen we in azM. Sinds oktober 2011 gestart met Lucrin om de endometriose rustig te laten worden, operatie volgde in februari 2012: eileiders verwijderd, alles is nu ivf klaar, nu herstellen. 11 oktober start met decapeptyl en start van 1e ivf poging. 1e poging, 1 embryo goed genoeg voor terugplaatsing, helaas niet zwanger. Vertraging door cyste. 2e ivf poging start begin aug 2013. 1 terugplaatsing en 2 cryos. Sept 2013 terugplaatsing mislukt, nu pauze en volgende ronde cryo tp
dobbey
SPOILER
Dobbey, 33 jaar en sinds september 2011 bezig met de kinderwens. 26-6-2013 na een mega rollercoaster van 1,5 jaar eindelijk te horen gekregen dat ik in de vervroegde overgang zit en dus onvruchtbaar ben zodat we voor ons een onzekere periode konden afsluiten. Vanaf 5 september starten met eiceldonor traject. Goed keuring in december. In januari 2014 word er gestart met eiceldonatie. Update 2015: voorlopig is het over en is de stap naar pleegzorg gemaakt.
Gaddle
SPOILER
Sinds 2008 gestopt met de pil. Al heel gauw zwanger maar naar 8-10 weken helaas een miskraam gehad. Het heeft wel meer dan een half jaar geduurd voordat ik mijn eerste menstruatie kreeg. Sinds daarna nog 2 miskramen gehad over 1 1/2 tijd ongeveer.
Door de miskramen was ik via de huisarts doorverwezen naar Radboud ziekenhuis in Nijmegen omdat ze gespecialiseerd zijn in vruchtbaarheid. Na lang onderzoek is gebleken dat mijn man onvruchtbaar is (geworden). Hij heeft ook een tese gehad, waar ze slecht ontwikkeld zaad vonden. (waar helaas niet mee gewerkt kan worden.) Mijn man heeft verschillende hormoonkuren gehad, maar het mocht helaas niet baten. Hij moet nu de rest van zn leven testosteron spuiten. (waarde was onder 3)
Na 1 1/2 jaar op de wachtlijst (voor KID behandeling) gestaan te hebben. Zijn we eind januari 2015 begonnen met de eerste KID behandeling.
In mei pcos geconstateerd. En met de behandeling provera en clomid combinatie begonnen.
Hopelijk mag ik gauw mijn volgende poging ondergaan.
Arja
SPOILER
Ik heb uit mezelf geen cyclus, dus ook geen eisprong. In 2013 zijn we gestart met ovulatie-inductie dmv hormonen. Mijn man en ik moesten het dan rond de eisprong samen gezellig maken. Ik geloof dat we 9 maanden dit traject hebben gevolgd zonder resultaat.
Daarna hebben we naast de hormoonbehandeling 6 keer IUI gedaan zonder resultaat.
Sinds 2015 zijn we gestart met IVF. Na de punctie waren er 9 follikels bevrucht waarvan er later 1 afviel. Ik heb 1 terugplaatsing van een verse embryo gehad. Dit leidde helaas tot een vroege miskraam. Daarna een tp van een cryo zonder resultaat.
GVman
SPOILER
Door een aangeboren afwijking nooit op natuurlijke wijze in puberteit gekomen. Met het toedienen van geslachtshormonen werkt alles prima, behalve de vruchtbaarheid. Sinds twee jaar bezig met een cocktail van andere hormonen om aanmaak van zaadcellen op gang te krijgen. Na een aantal teleurstellingen is bij een TESE-operatie uiteindelijk zaad gevonden. Nu zitten we in een ICSI-traject.
Ereshkigal
SPOILER
2011 gestopt met de pil, augustus 2011 plotseling een miskraam zonder dat ik door had dat ik zwanger was menstruatie kwam namelijk niet op gang. Vanaf augustus cyclus bijgehouden en start gynaecoloog waar ik pcos bleek te hebben. Na clomid met menopure pregnyl en utrogestan zwanger in augustus 2012. Na een heftige zwangerschap en net zo heftige bevalling werd onze zoon Flint 5 weken te vroeg geboren

Toen flint 1 werd weer gestopt met de pil half jaar later weer naar de gynaecoloog en vanaf september 2014 aan het spuiten met gonal f daarbij utrogestan en voor de eisprong ovitrelle. Helaas tot nu toe nog geen resultaat... Wachten is op onze 2e wonder!
Nanuke
SPOILER
Lief en ik hebben altijd al een grote kinderwens gehad, maar in verband met een dominant erfelijke ziekte is gewoon zwanger worden voor ons geen optie. In september 2012 hebben we daarom een intake gehad voor PGD (embryoselectie), waarna er met ups en downs een heleboel tijd verstreek. Uiteindelijk eind 2014 te horen gekregen dat er een test ontwikkelt was, en we ingepland konden worden in Groningen voor de IVF.
Afgelopen april hebben we de eerste poging gehad: veel last, weinig opbrengst en geen plakkertje. In September begint onze nieuwe poging, met een hogere dosis hormonen om toch te proberen een grotere opbrengst te krijgen.
Mrs.Peel
SPOILER
Januari 2013 condooms de deur uit, juni 2015 nog niet zwanger bij een onregelmatige cyclus. Diagnoses: PCOS bij mij en mijn man heeft zeer slecht zaad. Minimale kans op spontane zwangerschap. Nog in beraad of wij IVF/ICSI willen. In september nog 1x zaadonderzoek herhalen of het echt zo slecht blijft.
VintageGirl
SPOILER
Sinds juni /juli 2013 weer bezig voor een tweede kindje. Eerste kindje is van begin 2013, snel begonnen. Eerste kindje was er binnen enkele maanden. Nu al 2 jaar bezig voor 2e kindje. Zaad van man is verminderd vruchtbaar dus enige optie bood icsi. Sinds vorige jaar eind 2014 in de mmm. Eerste mislukte icsi achter de rug, nu afwachten op menstruatie voor vervolg behandeling.
Stroopwafelmeisje
SPOILER
In juli 2014 de pil de deur uit, daarna onregelmatige cycli. In mei de diagnose PCOS, in juni bleek dat dat O+ verminderd zaad heeft. We zijn doorverwezen naar het Medisch Centrum Kinderwens in Leiderdorp. Daar volgt in augustus een tweede zaadonderzoek om het vervolgtraject te bepalen. Bij geen verbetering wordt dit ICSI. Dan nog kort iets over ons: Ik ben 27, D. (28) is mijn highschool sweetheart. Eind vorig jaar getrouwd en een huis gekocht, waar we nu wonen met ons konijn en kat.
MaJo
SPOILER
Vanwege erg lange cycli ben ik in mei 2015 naar het ziekenhuis gegaan voor een echo en bloedonderzoek. Daaruit bleek dat ik PCOS heb. Ik heb progesteron gekregen om een menstruatie op te wekken en Clomid om een eisprong op te wekken. Dit gaan we een half jaar proberen en als ik dan niet zwanger ben gaan we weer verder kijken.
Silversjoiis
SPOILER
Juli 2014 gestopt met de pil en vervolgens 2 cyclussen gehad. De 3e cyclus liep van begin oktober tot in het oneindige als ik niet naar de huisarts was gegaan. In april de stap gezet en na onderzoeken bleek het PCOS te zijn, wat we al hadden verwacht. Een doorverwijzing naar de gyn gekregen en daar bleek na onderzoek dat vriendlief zijn zaad van dusdanig slechte kwaliteit is dat een zwangerschap op de natuurlijke weg zeer klein zou zijn. Zijn zaad werd nogmaals gecontroleerd en vandaag bleek ook dat het voor IUI niet geschikt is en zijn we doorverwezen naar het VU voor IVF/ICSI.
Uitgezwaaid vorig topic:

Helaas niemand.

[ Bericht 1% gewijzigd door MaJo op 30-07-2015 21:01:06 ]
MaJowoensdag 29 juli 2015 @ 11:02
Als er nog mensen in de OP willen stuur me dan even een berichtje of quote me hier. Nanuke staat er nu in :*
Gaddlewoensdag 29 juli 2015 @ 22:13
@MaJo Op welk moment van de dag neem jij de clomid pillen?
MaJowoensdag 29 juli 2015 @ 22:47
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juli 2015 22:13 schreef Gaddle het volgende:
@MaJo Op welk moment van de dag neem jij de clomid pillen?
ik neem ze altijd voordat ik ga slapen. Maakt dat uit eigenlijk?
Gaddledonderdag 30 juli 2015 @ 11:05
Ik had dat met provera uitgeprobeerd. Eerst nam ik de s' ochtends en had ik bijna de hele dag hoofdpijn. Deze keer had ik bijna geen hoofdpijn en dan voornamelijk s' nachts.

Van clomid krijg ik ook hoofdpijn en voel ik me enorm vermoeid. Ook opvlieger, maar dat moet geen verschil maken met de tijd dat ik clomid neem. Ik dacht dat als ik s' avonds de pil misschien meer s 'nachts opgenomen word door mijn lichaam. Ik dacht dat is de moeite waard om uit te proberen. Ik was even benieuwd naar jouw ervaring.
dobbeydonderdag 30 juli 2015 @ 11:12
Hi lotties,

Na een afwezigheid van 3 weken alles weer ff bijgelezen.

Allereerst een dikke knuff voor Cygne :*

Voor de spuiters succes mijn duimen draaien voor een mooi einde ^O^

Voor de wachters euhhhh (ik kan geen goede smiley vinden :@ ) iig een :* en een knuff en veel succes tijdens de wachtdagen.


Hier is de mail voor Jarabee geschreven, ik durf hem alleen nog niet te versturen :X :') Ik blijf op de achtergrond hier aanwezig en zal jullie allemaal blijven supporten en waar nodig reageren maar het donor verhaal is voor ons nu (voorlopig) ten einde :)

(Stiekem, als de mods ff de andere kant op kijken :+ , zal ik jullie af en toe op de hoogte houden want ik heb jullie de afgelopen jaren toch een beetje in mijn echte hart gesloten vanuit de digitale wereld. Bedankt voor alles, de uitlaat klep hier heeft er grotendeels aan meegeholpen om de relatie met mijn man te behouden en de realiteit niet uit oog te verliezen)

Jullie zijn toppers O+

(Pfoeh drama weer, sorry :@, Zeg ik terwijl ik een traantje weg pink 8)7 :D

Ps: ik mag uit de hoofdpost of een aanpassing erin dat het voorlopig over is en we de stap naar pleegzorg hebben gemaakt. Mss wel handig voor toekomstige posters zodat ze weten hoe of wat als ik ergens op reageer :@
Cygnedonderdag 30 juli 2015 @ 14:45
Jeetje dobbey. -O-
Je hebt pm. :*
VintageGirldonderdag 30 juli 2015 @ 15:03
Wat heftig Dobbey.. Ik wens je heel veel sterkte.

Even een ego post

SPOILER
ik voel me enorm kl.te, kan elk moment ongesteld worden... Terwijl er in de familie veel babys worden geboren...die kraamvisites trek ik gewoon niet op dit moment..
De angst bekruipt me dat het nooit meer gaat lukken om zwanger te worden... Mijn partner denkt overal veel luchtiger over, en ik voel me weer een geëmotioneerd wrak vandaag....
Aan de ene kant kan ik niet wachten om weer te beginnen met het icsi traject en aan de andere kant zit ik er als een blok tegenop
_Ophelia_donderdag 30 juli 2015 @ 15:20
Dobs :* Ik ben heel benieuwd hoe het pleegzorgtraject gaat verlopen! Dus laat zeker horen hoe het gaat O-)

VG :*
Gaddledonderdag 30 juli 2015 @ 17:00
Dobbey :* Ik wens je heel veel succes met het vervolgtraject. Zo te horen komt er een spannende tijd aan. Ik wens je ook heel geluk toe.
snoenkdonderdag 30 juli 2015 @ 17:11
Dobbey weet niet zo goed wat te zeggen maar een dikke welgemeende :* veel succes met het pleegzorgtraject
MaJodonderdag 30 juli 2015 @ 20:59
Dobbey wat een rollercoaster maak jij door, ik kan helaas niet meer doen dan je heel veel sterkte wensen en een virtuele knuffel geven :* En ik hoor graag hoe het verder met jullie gaat, ben daar erg benieuwd naar! Fijn om te horen dat je veel steun hebt gehad aan dit topic!

Ik zal je verhaaltje in de OP aanpassen.

En verder nog een knuf voor VG :*
VintageGirldonderdag 30 juli 2015 @ 21:26
Dankje Ophelia en MaJo:)
MaJodonderdag 30 juli 2015 @ 22:52
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juli 2015 21:26 schreef VintageGirl het volgende:
Dankje Ophelia en MaJo:)
Lijkt me lastig als je er zo mee geconfronteerd wordt in je omgeving, het scheelt wel dat wij dat eigenlijk nauwelijks hebben. Heb je er een beetje met je man over kunnen praten? :*
VintageGirlvrijdag 31 juli 2015 @ 00:04
*Ivm herkenbaarheid weg*

[ Bericht 14% gewijzigd door VintageGirl op 31-07-2015 11:55:40 ]
VintageGirlvrijdag 31 juli 2015 @ 08:32
SPOILER
mijn moeder wil het niet begrijpen, mijn vriend wil het ook niet begrijpen, ik moet me niet druk maken, zegt mijn moeder dan.... Want dan duurt het nog langer... Oftewel adviezen waar ik niet om zit te springen. Ik kan overigens wel goed over andere dingen praten met moeders, maar niet of het onderwerp mmm.


[ Bericht 25% gewijzigd door VintageGirl op 31-07-2015 11:39:09 ]
VintageGirlzondag 2 augustus 2015 @ 10:56
SPOILER
Hoe gaan jullie om met opmerkingen van bekenden of familie, zoals: door stress kan je niet zwanger raken en nog meer van die pijnlijke opmerkingen? Alsof ze zelf arts zijn. Als dat zo zou zijn, dan had mijn arts dat zelf ook wel gezegd... vriend ging er bijna in geloven, maar gelukkig heeft hij net van een andere gehoord dat dit natuurlijk onzin is...


[ Bericht 16% gewijzigd door VintageGirl op 02-08-2015 11:29:27 ]
Mrs.Peelzondag 2 augustus 2015 @ 11:12
SPOILER
[quote]0s.gif Op zondag 2 augustus 2015 10:56 schreef VintageGirl het volgende:
Hoe gaan jullie om met opmerkingen van bekenden of familie, zoals: door stress kan je niet zwanger raken en nog meer van die pijnlijke opmerkingen? Alsof ze zelf arts zijn. Als dat zo zou zijn, dan had mijn arts dat zelf ook wel gezegd. Mijn vriend gaat dus geloven in dat soort onzin...
[/quote]
Niet, want die krijg ik gelukkig niet. Wat onwetend en kwetsend VG! Ik vind het vooral hele domme opmerkingen, eigenlijk de moeite van het reageren niet waard. Wel heel vervelend dat je vriend het een soort van gelooft. Misschien de volgende keer bespreekbaar maken bij de arts? Dan kan zij/hij het ontkrachten. En zou het helpen om, alleen tegen de mensen die het waard zijn, uit te leggen dat deze opmerkingen je heel erg verdrietig maken en kwetsen?

[ Bericht 4% gewijzigd door Mrs.Peel op 02-08-2015 11:37:19 (spoiler ingevoerd) ]
VintageGirlzondag 2 augustus 2015 @ 11:25
@Mrs Peel.

SPOILER
ondertussen heeft hij gehoord van een kraamhulp dat zij ook jaren over de tweede heeft gedaan en de derde kwam zo... oftewel, mijn vriend is wakker... Maar toch kan ik zo ontzettend slecht tegen dit soort opmerkingen. MIjn arts heeft een tijd geleden nog kenbaar gemaakt waar mijn vriend bij zat, dat stress absoluut niks met niet zwanger kunnen raken te maken heeft. Althans mijn lichaam doet het volgens het boekje qua eisprong en menstruatie...
Zou je mijn quote kunnen spoileren? Ik ben bang voor herkenbaarheid haha

[ Bericht 6% gewijzigd door VintageGirl op 02-08-2015 11:34:42 ]
Mrs.Peelzondag 2 augustus 2015 @ 11:40
@VG

Jullie verminderde vruchtbaarheid is niet onbegrepen, maar komt door slechte zaadkwaliteit!!! Hoezo helpt ontspannen dan om zwanger te worden :? 8)7
VintageGirlzondag 2 augustus 2015 @ 12:01
@Mrs.

SPOILER
Nou precies!! Is dat typisch iets voor mannen, om overal een oplossing voor te zoeken? Hij verwacht dat het nu wel beter moet zijn, omdat meer fruit en vitaminepillen....Ik wou dat ik zo makkelijk kon relativeren... Ik krijg overigens constant van die stomme opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd, van mijn eigen moeder tot aan kennissen of vrienden... zucht.. En dat begin ik er niet eens zelf over (dat heb ik onderhand wel afgeleerd wegens stompzinnige opmerkingen) en toch beginnen anderen erover... Alleen een aangetrouwde oom had respect ervoor, omdat zijn eigen zussen en broers hetzelfde mee hebben gemaakt.
VintageGirlzondag 2 augustus 2015 @ 12:07
Waarom kunnen veel mensen gewoon niet zeggen, sterkte met de mmm, ipv het ALTIJD beter te weten? Opmerkingen zoals: ga op vakantie, of je bent er teveel mee bezig, of het komt vanzelf wel, al duurt het nog jaren.... Of Jantje die heeft het pas echt slecht en zwaar...Of je hebt er toch al 1? snappen ze niet hoeveel pijn ze je ermee doen ipv te steunen?

SPOILER
mijn oma en opa bijv hebben zelf jaren over kinderen gedaan, dus die maken niet dat soort stomme opmerkingen...


[ Bericht 11% gewijzigd door VintageGirl op 02-08-2015 12:14:56 ]
Cathmarzondag 2 augustus 2015 @ 12:27
[quote]0s.gif Op zondag 2 augustus 2015 12:07 schreef VintageGirl het volgende:
[\quote]

Ach VG, echt niet leuk!! Kan me nog wel herinneren dat ik dat aan het begin van het proces ook heel gevoelig voor was. En ook iedereen kreeg toen babies en ik zag alleen nog maar kinderwagens. Hormonen volledig op hol. Zelfs nog soort van ruzie met een heel goede vriendin omdat ze pas na 12 weken vertelde dat ze zwanger was. Dat vond ik toen ook stommmm. Maar ik heb toen snel een soort 'modus' gevonden om alle opmerkingen en tips van me af te laten glijden.
Nu vind ik het zelf moeilijk omdat wij nu 4 dochters hebben en een lieve vriendin na jaren medische molen, nooit moeder zal worden. Het is zo verdrietig.

Ik hoop dat jullie samen sterk blijven staan. En praat vooral over alles.
VintageGirlzondag 2 augustus 2015 @ 12:36
@Cathmar, bedankt voor je reactie. Ja ik moet die modus ook nog zien te vinden, die opmerkingen kwetsen me heel erg.

Wat leuk dat je nu 4 dochters hebt, heb je die via de mmm of op de natuurlijke weg gekregen?

Ja overal over blijven praten dat is zeker belangrijk in dit proces. Al vind mijn vriend dat niet altijd even leuk haha
Cathmarzondag 2 augustus 2015 @ 13:19
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2015 12:36 schreef VintageGirl het volgende:
@Cathmar, bedankt voor je reactie. Ja ik moet die modus ook nog zien te vinden, die opmerkingen kwetsen me heel erg.

Wat leuk dat je nu 4 dochters hebt, heb je die via de mmm of op de natuurlijke weg gekregen?

Ja overal over blijven praten dat is zeker belangrijk in dit proces. Al vind mijn vriend dat niet altijd even leuk haha
Het gaat gewoon met veel ups en downs VG. En dat is helemaal niet erg.
Ik ben 2x zwanger geworden na iui, waarvan de laatste keer van mijn mini tweetal. En een verrassingskindje O+
VintageGirlzondag 2 augustus 2015 @ 13:21
Ja klopt, de ene dag voel ik me geweldig, de dag erna kan ik me helemaal rot voelen.

SPOILER
Wat leuk zeg, ik zou ook wel graag een groot gezin willen O+ Hoe oud zijn ze nu?


[ Bericht 23% gewijzigd door VintageGirl op 02-08-2015 19:36:52 ]
Arjazondag 2 augustus 2015 @ 16:18
Vandaag al getest omdat mijn man en ik maandag en dinsdag niet samen zijn.
Negatief ;(

Ik ben er zo klaar mee
VintageGirlzondag 2 augustus 2015 @ 16:29
Aah shit Arja! Wanneer is je nod? Misschien heb je te vroeg getest?
Gaddlezondag 2 augustus 2015 @ 16:47
quote:
0s.gif Op zondag 2 augustus 2015 16:18 schreef Arja het volgende:
Vandaag al getest omdat mijn man en ik maandag en dinsdag niet samen zijn.
Negatief ;(

Ik ben er zo klaar mee
Oh wat vervelend :*
Nanukezondag 2 augustus 2015 @ 17:08
Nee, arja toch. Ik had nog wel zo'n goede hoop voor je. Maar geen bloed nog? Want dan is er nog hoop. :*
Mrs.Peelzondag 2 augustus 2015 @ 19:34
Arja, wat de rest ook zegt, ben je niet te vroeg?
Arjazondag 2 augustus 2015 @ 19:49
Dinsdag as is het twee weken geleden dat de terugplaatsing was. De cryo was al een dag of 5 toen hij werd terug geplaatst. Dus denk wel dat het nu positief had moeten zijn.

Vorige keer in ieder geval wel, toen ik even zwanger ben geweest. Toen had ik al een knalstreep bij deze termijn
Mrs.Peelzondag 2 augustus 2015 @ 20:40
quote:
1s.gif Op zondag 2 augustus 2015 19:49 schreef Arja het volgende:
Dinsdag as is het twee weken geleden dat de terugplaatsing was. De cryo was al een dag of 5 toen hij werd terug geplaatst. Dus denk wel dat het nu positief had moeten zijn.

Vorige keer in ieder geval wel, toen ik even zwanger ben geweest. Toen had ik al een knalstreep bij deze termijn
Ik snap dan wel dat je er een hard hoofd in hebt... Maar je bent ook nog niet ongesteld dus, is dat niet toch een goed teken? Of krijg je medicijnen om de menstruatie tegen te houden?
_Ophelia_zondag 2 augustus 2015 @ 20:53
Arja -O- ik duim nog even stug door hoor :*
VintageGirlzondag 2 augustus 2015 @ 22:17
Ik blijf ook duimen voor je Arja :*
VintageGirlmaandag 3 augustus 2015 @ 09:39
Vanochtend wakker geworden met verschrikkelijke buikpijn en menstruatie bah }:| ;( heb maar meteen weer een afspraak gemaakt om te starten met icsi
GVmanmaandag 3 augustus 2015 @ 10:23
Goedemorgen dames,

Potverdrie zeg... Ik lees een paar dagen wat minder mee en ik zie ineens allemaal vervelende smileys...

@Cygene: ik maak uit de context op dat jij en je man slecht nieuws hebben gehad, maar ik kan niet opmaken welk slecht nieuws...

@Arja en VG: *knuffel* (geldt ook voor anderen die ik vergeten ben).

En nu een kleine update van ons. We hebben een paar weken geprikt en de nodige echo's gehad. Hoewel de eerste twee echo's bemoedigend waren (maarliefst 6+5=11 kanshebbers), wilden er maar drie follikels groeien tot acceptabele waarden (die zaten allemaal links). De rest bleef qua grootte rond de 9 mm.

Een punctie zou waarschijnlijk twee eicellen hebben opgeleverd. Dat vond het ziekenhuis niet voldoende, mede ook vanwege het TESE zaad waarmee gewerkt moet worden. Ofwel: er is geen punctie geweest en de poging is afgebroken. We waren er wel even een beetje teleurgesteld over, maar we snappen ook wel dat dit het juiste besluit is. En er is niet zoveel aan de hand: deze eerste poging zien we maar als proefpoging.

Mijn vrouw had best wel last van buikpijn en/of hoofdpijn, van zowel de Decapeptyl als de Menopur. De Pregnyl gaf ongeveer dezelfde bijwerkingen als die ik had (maar logischerwijs wat heftiger door de 10.000 IU's). Volgende maand gaan we een nieuwe poging doen met andere medicijnen (waarschijnlijk Puregon) en een wat hogere dosis. De bijwerkingen hebben er wel toe geleid dat we een paar dagen eerder terug zijn gekomen van het kamperen. :|
Ticootjemaandag 3 augustus 2015 @ 11:11
quote:
0s.gif Op maandag 3 augustus 2015 10:23 schreef GVman het volgende:
Goedemorgen dames,

Potverdrie zeg... Ik lees een paar dagen wat minder mee en ik zie ineens allemaal vervelende smileys...

@Cygene: ik maak uit de context op dat jij en je man slecht nieuws hebben gehad, maar ik kan niet opmaken welk slecht nieuws...

@Arja en VG: *knuffel* (geldt ook voor anderen die ik vergeten ben).

En nu een kleine update van ons. We hebben een paar weken geprikt en de nodige echo's gehad. Hoewel de eerste twee echo's bemoedigend waren (maarliefst 6+5=11 kanshebbers), wilden er maar drie follikels groeien tot acceptabele waarden (die zaten allemaal links). De rest bleef qua grootte rond de 9 mm.

Een punctie zou waarschijnlijk twee eicellen hebben opgeleverd. Dat vond het ziekenhuis niet voldoende, mede ook vanwege het TESE zaad waarmee gewerkt moet worden. Ofwel: er is geen punctie geweest en de poging is afgebroken. We waren er wel even een beetje teleurgesteld over, maar we snappen ook wel dat dit het juiste besluit is. En er is niet zoveel aan de hand: deze eerste poging zien we maar als proefpoging.

Mijn vrouw had best wel last van buikpijn en/of hoofdpijn, van zowel de Decapeptyl als de Menopur. De Pregnyl gaf ongeveer dezelfde bijwerkingen als die ik had (maar logischerwijs wat heftiger door de 10.000 IU's). Volgende maand gaan we een nieuwe poging doen met andere medicijnen (waarschijnlijk Puregon) en een wat hogere dosis. De bijwerkingen hebben er wel toe geleid dat we een paar dagen eerder terug zijn gekomen van het kamperen. :|
Waarom moest ze pregnyl spuiten als de poging werd afgeblazen?
Nanukemaandag 3 augustus 2015 @ 11:31
quote:
1s.gif Op zondag 2 augustus 2015 19:49 schreef Arja het volgende:
Dinsdag as is het twee weken geleden dat de terugplaatsing was. De cryo was al een dag of 5 toen hij werd terug geplaatst. Dus denk wel dat het nu positief had moeten zijn.

Vorige keer in ieder geval wel, toen ik even zwanger ben geweest. Toen had ik al een knalstreep bij deze termijn
Maar een embryo gaat toch pas HCG aanmaken vanaf het moment van innesteling? Kan zijn dat dat een paar dagen later pas gebeurd is. Ik kan me voorstellen dat je er geen hoop meer in ziet (toen ik bloed verloor wist ik ook al dat het niet gelukt was, al had het ook nog best goed kunnen gaan), maar je weet het maar nooit. Eigenwijs als ik ben ga ik toch voor een laat plakkertje en alsnog een positieve test. :*
Nanukemaandag 3 augustus 2015 @ 11:32
Ook nog even een knuffel voor VintageGirl en GVman. :*
VintageGirlmaandag 3 augustus 2015 @ 13:24
GVMan, wat balen zeg! Hier precies hetzelfde gehad 2 maanden terug.
SPOILER
Ook poging afgeblazen wegens te weinig goed groeiende follikels... nu 2 maanden later mijn eerste goede menstruatie, dus morgen weer starten. Hou er dus rekening mee dat je volgende maand waarschijnlijk nog niet kan starten omdat het lichaam zich weer moet herstellen na alle hormonen. Hoofd pijn deca is herkenbaar, ik had er zelfs zo last van dat ik soms dagenlang extreme migraine had met aura´s
Dankje Nanuke en GVman.
MaJomaandag 3 augustus 2015 @ 18:14
Arja wat ontzettend balen -O- maar inderdaad nog niet ongesteld dus wie weet zit het toch goed?

GV wat jammer dat de terugplaatsing niet door kon gaan. Hopelijk volgende ronde wel!

En :* voor VG.

Ik zit nu in Berlijn en heb zo'n vermoeden dat mijn eisprong eraan zit te komen (veel vruchtbaar slijm) dus vriend mag vanavond aan de bak :9
VintageGirlmaandag 3 augustus 2015 @ 19:11
@MaJo, wat gaaf zeg Berlijn!! Daar willen wij ook nog heen:)
MaJomaandag 3 augustus 2015 @ 19:52
quote:
0s.gif Op maandag 3 augustus 2015 19:11 schreef VintageGirl het volgende:
@MaJo, wat gaaf zeg Berlijn!! Daar willen wij ook nog heen:)
Berlijn is fantastisch O+ Ik ben er voor de achtste keer :D wel voor het eerst in de zomer. Als je een keer gaat heb ik zat tips *O*
VintageGirlmaandag 3 augustus 2015 @ 20:47
O+ Tips zijn zeer welkom, heb van veel mensen gehoord dat Berlijn echt te gek is :)
_Ophelia_maandag 3 augustus 2015 @ 20:49
Dat het maar een mooie berliner bol mag opleveren MaJo ;)
MaJomaandag 3 augustus 2015 @ 23:42
quote:
0s.gif Op maandag 3 augustus 2015 20:49 schreef _Ophelia_ het volgende:
Dat het maar een mooie berliner bol mag opleveren MaJo ;)
dat zou wel gaaf zijn O+ Vriend en ik maken wel eens de grap dat we een zoon Beer zouden noemen en een dochter Lynn vanwege onze liefde voor de stad :D maar die eerste is vooral om mensen te testen :')
Arjadinsdag 4 augustus 2015 @ 18:04
quote:
0s.gif Op maandag 3 augustus 2015 11:31 schreef Nanuke het volgende:

[..]

Maar een embryo gaat toch pas HCG aanmaken vanaf het moment van innesteling? Kan zijn dat dat een paar dagen later pas gebeurd is. Ik kan me voorstellen dat je er geen hoop meer in ziet (toen ik bloed verloor wist ik ook al dat het niet gelukt was, al had het ook nog best goed kunnen gaan), maar je weet het maar nooit. Eigenwijs als ik ben ga ik toch voor een laat plakkertje en alsnog een positieve test. :*
Nee helaas, de test is nu 2 weken na tp nog steeds negatief.
Wij gaan weer pauze inlassen om bij te komen, op vakantie te gaan en daarna hopelijk weer met frisse moed verder.

Ik ga ook nadenken of ik iets extra's wil doen de volgende ronde, zoals acupunctuur. Ook wil ik overleggen met het ziekenhuis of we dan 2 emmy's mogen terugplaatsen, mits er 2 goed ontdooien. Daar ben ik nu ook onzeker van geworden

Gv wat rot dat er zo weinig follikels waren
Mrs.Peeldinsdag 4 augustus 2015 @ 18:13
GV, wat rot dat de eerste poging niet goed is gegaan. Is dat eigenlijk iets wat veel voorkomt? Dat het bij iedereen in het begin zoeken is naar de juiste cocktail van hormonen?

Arja :*
VintageGirldinsdag 4 augustus 2015 @ 18:42
Het blijft idd puzzelen voor de doctoren qua hormonen, vooral als je geen voorgeschiedenis hebt van andere hormoonbehandelingen en meteen in het diepe wordt gegooid met icsi.
VintageGirldinsdag 4 augustus 2015 @ 18:43
En een *knuffel* voor Arja
VintageGirldinsdag 4 augustus 2015 @ 19:56
vandaag weer begonnen met spuiten, nu afwachten hoe het deze keer verloopt

[ Bericht 53% gewijzigd door VintageGirl op 05-08-2015 23:17:46 ]
Gaddlewoensdag 5 augustus 2015 @ 08:00
Duim voor me, hopelijk heeft clomid al wat gedaan. O+
Arjawoensdag 5 augustus 2015 @ 08:23
Heb je nu echo gaddle? Duimduim

Vg: ook veel succes weer!
Mrs.Peelwoensdag 5 augustus 2015 @ 10:02
Ik duim mee voor gaddle en VG veel succes ^O^
VintageGirlwoensdag 5 augustus 2015 @ 10:40
Dankje allen! En Gaddle ik zal ook voor je duimen :)
VintageGirlwoensdag 5 augustus 2015 @ 10:40
@ Arja, hoe gaat het nu verder met je?
Gaddlewoensdag 5 augustus 2015 @ 11:08
Mijn baarmoederslijmvlies was goed aan het groeien. Mijn eitjes daarentegen nog niet.
Zaterdag nog een echo kijken of het veranderd is.
Oh en ja ik had net een echo
dobbeywoensdag 5 augustus 2015 @ 14:22
Arja :*

Vintage is er een reden dat je zoveel spoilert? Ik vind het best irritant lezen eigenlijk, sorry :@

Gaddle mijn duimen draaien voor een groeispurt ^O^
Arjawoensdag 5 augustus 2015 @ 15:00
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 10:40 schreef VintageGirl het volgende:
@ Arja, hoe gaat het nu verder met je?
Gaat wel. Ik kijk uit naar de vakantie en een rustperiode van alles. Tot die tijd ben ik nog belachelijk druk en erg moe en chagrijnig en de tranen zitten hoog.

Dobs ik ben blij je weer te lezen. Ben ook benieuwd naar je pleegzorgervaringen, al dan niet per pm

Gaddle alvast goed nieuws van je bms. Nu de eitjes nog
VintageGirlwoensdag 5 augustus 2015 @ 16:11
@ Arja, jeetje, ik leef echt met je mee, je hebt nog geen bloeding toch? Is er toch nog hoop? :*

[ Bericht 17% gewijzigd door VintageGirl op 05-08-2015 23:18:00 ]
MaJowoensdag 5 augustus 2015 @ 22:21
Ik snap nooit waarom je minder herkenbaar bent onder een spoiler aangezien je dat ook gewoon kunt lezen :?

Gaddle ik ga voor je duimen!

Arja knuffel voor jou :* kan ik hieruit opmaken dat je ongesteld bent geworden?

Het ziet er naar uit dat ik een eisprong ga krijgen want de ovulatietest had een duidelijke streep vanavond *O*
VintageGirlwoensdag 5 augustus 2015 @ 23:14
@MaJo Succes met klussen :+

Ik zal niet meer spoileren ;)
dobbeydonderdag 6 augustus 2015 @ 15:09
quote:
1s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 15:00 schreef Arja het volgende:

[..]

Gaat wel. Ik kijk uit naar de vakantie en een rustperiode van alles. Tot die tijd ben ik nog belachelijk druk en erg moe en chagrijnig en de tranen zitten hoog.

Dobs ik ben blij je weer te lezen. Ben ook benieuwd naar je pleegzorgervaringen, al dan niet per pm

Gaddle alvast goed nieuws van je bms. Nu de eitjes nog
Laat je tranen de vrije loop en geef jezelf de kans om alles te verwerken :* De afgelopen periode is heel heftig geweest maar blijf vooral met elkaar praten, lachen en huilen. Mocht je van je af willen mekkeren of onzinnig willen ouwehoeren via Facebook dan zal ik je zo ff de gegevens geven via DM/PM net als de gegevens van ons blog over eiceldonatie en dan nu de overgang naar pleegzorg.

Mochten meer mensen de link willen dan graag verzoekje in Pm/DM en anders als het mag van de mods dan gooi ik de link wel hier neer :)
dobbeydonderdag 6 augustus 2015 @ 15:15
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 23:14 schreef VintageGirl het volgende:

@MaJo Succes met klussen :+

Ik zal niet meer spoileren ;)
:@ sorry het was niet negatief bedoeld voor het geval dat zo overkwam :D Als jij je fijner voelt ivm herkenbaarheid dan gewoon lekker blijven doen ;) :*
VintageGirldonderdag 6 augustus 2015 @ 15:52
@Dobbey, ach vind het niet zo erg hoor :+ scheelt weer werk copy / paste etc :D
Ereshkigaldonderdag 6 augustus 2015 @ 16:37
Wat een ellende weer Arja... Had het je zo gegund... Net als de rest die hier mee post...daarom voor iedereen een digitale knuffel!!!

Wij zijn nu lekker een week in zeeland heerlijk hier! Net belde het ziekenhuis of ik mn medicijnen nog nodig had...back to earth....Oh ja daar waren we voor bezig... Volgende week bel ik weer om een afspraak te maken kuurtje provera waarschijnlijk en gaan met die banaan... *O* ben er weer aan toe
VintageGirldonderdag 6 augustus 2015 @ 17:01
Net als Eresh, voor iedereen een digitale knuffel van hier :* En voor Arja in het bijzonder :*
Ticootjedonderdag 6 augustus 2015 @ 17:52
Dobbey, waarom is het eiceldonor gedeelte afgesloten?
Vanwege jouw medicatie?
Arjadonderdag 6 augustus 2015 @ 17:58
Majo wat goed, veel plezier met je vent >:)

Eresh wat spannend, weer beginnen. Ik duim voor je.

Het gaat wel oke met me hoor. Ik moet alleen alles weer even een plekje geven en daarna herpak ik mezelf weer en zie de kansen weer. Pauzes zijn waardevol voor ons en die is nu in gegaan, met een lekker zonnetje en vakantie in het vooruitzicht.
Thnks dobs, je bent een schat
MaJodonderdag 6 augustus 2015 @ 23:06
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 23:14 schreef VintageGirl het volgende:

@MaJo Succes met klussen :+

Ik zal niet meer spoileren ;)
Het is ook absoluut geen aanval hoor, maar snap niet waarom het onder een spoiler minder herkenbaar zou zijn zeg maar ;)

Hier nu dus op het wachtbankje. Aan mijn tepels te voelen is vandaag de eisprong (mooi nog even gebruik van gemaakt :9) dus het lange wachten kan weer beginnen.

Vandaag ons huis gekocht dus afleiding genoeg de laatste tijd :D

Dobbey ik ben wel geïnteresseerd in je site :Y
Mamiemoedonderdag 6 augustus 2015 @ 23:22
Wat fijn van jullie huis MaJo, gefeliciteerd!

Ik lurk weer rustig verder. Ik leef enorm met jullie allemaal mee maar wij zijn nog niet aan het proberen dus ik heb zelf niets te melden.
MaJovrijdag 7 augustus 2015 @ 00:29
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2015 23:22 schreef Mamiemoe het volgende:
Wat fijn van jullie huis MaJo, gefeliciteerd!

Ik lurk weer rustig verder. Ik leef enorm met jullie allemaal mee maar wij zijn nog niet aan het proberen dus ik heb zelf niets te melden.
ik denk dat je in het verkeerde topic zit ;)
Cygnevrijdag 7 augustus 2015 @ 01:21
Ik zag het op fb ja, je huis MaJo, gefeliciteerd! :*

Van de week was wel bijzonder. We hadden een verjaardag van een nichtje en daar was ook een vriendin van schoonzus met haar kinderen. Jongste van 1.5 leek precies op mijn man toen hij een kind was. Vond dat kind kennelijk ook want toen mijn man langs haar liep strekte ze haar armpjes naar hem uit en zei 'papa! O+'. Daar moest ik wel even van slikken. :'(
Tot dat meisje naar mij toe kwam, armpjes omhoog. Ik tilde haar op en ik kreeg zomaar een hele dikke knuffel. O+ Daarna even met haar gespeeld en ze moest de hele tijd zo schateren. O+ Bijzonder, want we zagen dat meiske voor t eerst.

Dinsdag is het alweer een jaar nadat we de slechte termijnecho hadden. En eigenlijk sindsdien niks opgeschoten. -O- Gelukkig wel afleiding want op mijn werk gaan ze een nieuw team opzetten en ik mag daar als eerste mee gaan starten.:) Er is nu weinig werk in mijn huidige functie dus kan ik alleen parttime werken. In mijn nieuwe functie mag ik weer fulltime. ^O^

Verder een :* voor iedereen hier. O+
kwakz0rvrijdag 7 augustus 2015 @ 06:07
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 22:21 schreef MaJo het volgende:
Ik snap nooit waarom je minder herkenbaar bent onder een spoiler aangezien je dat ook gewoon kunt lezen :?

Gaddle ik ga voor je duimen!

Arja knuffel voor jou :* kan ik hieruit opmaken dat je ongesteld bent geworden?

Het ziet er naar uit dat ik een eisprong ga krijgen want de ovulatietest had een duidelijke streep vanavond *O*
Omdat alleen ingelogde mensen spoilers kunnen lezen. Een random googelaar dus niet.
Mamiemoevrijdag 7 augustus 2015 @ 09:17
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 augustus 2015 00:29 schreef MaJo het volgende:

[..]

ik denk dat je in het verkeerde topic zit ;)
Wel wat meeposten betreft, maar ik ben druk aan het lezen wat er zoals te vinden is in OUD en neem in haast alle topics even een kijkje. En toen zag ik de post over je huis ^O^
VintageGirlvrijdag 7 augustus 2015 @ 10:05
@kwakzOr, dat dacht ik dus ook, vandaar die spoilers haha
Elleskavrijdag 7 augustus 2015 @ 11:15
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 augustus 2015 06:07 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Omdat alleen ingelogde mensen spoilers kunnen lezen. Een random googelaar dus niet.
als ik uitlog en naar dit topic ga kan ik de spoilers gewoon lezen.

Edit: huh, op de laptop krijg ik idd de melding dat ik moet inloggen terwijl ik ze op mijn mobiel gewoon kan lezen.
ff account aanmaken omdat je specifiek iets van iemand wil lezen is ook zo gebeurd. zolang je geen dingen typt die rechtstreeks via google te vinden zijn (zoals een onbekende naam) zal het wel meevallen.

[ Bericht 22% gewijzigd door Elleska op 07-08-2015 12:06:27 ]
VintageGirlvrijdag 7 augustus 2015 @ 11:39
@Cygne, dat lijkt mij confronterend idd :* digitale knuffel van mij. afleiding zoeken is idd de beste optie, dat probeer ik ook zoveel mogelijk, alleen soms wordt je er weer mee geconfronteerd en dat doet pijn... :{
MaJovrijdag 7 augustus 2015 @ 11:59
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 augustus 2015 01:21 schreef Cygne het volgende:
Ik zag het op fb ja, je huis MaJo, gefeliciteerd! :*

Van de week was wel bijzonder. We hadden een verjaardag van een nichtje en daar was ook een vriendin van schoonzus met haar kinderen. Jongste van 1.5 leek precies op mijn man toen hij een kind was. Vond dat kind kennelijk ook want toen mijn man langs haar liep strekte ze haar armpjes naar hem uit en zei 'papa! O+'. Daar moest ik wel even van slikken. :'(
Tot dat meisje naar mij toe kwam, armpjes omhoog. Ik tilde haar op en ik kreeg zomaar een hele dikke knuffel. O+ Daarna even met haar gespeeld en ze moest de hele tijd zo schateren. O+ Bijzonder, want we zagen dat meiske voor t eerst.

Dinsdag is het alweer een jaar nadat we de slechte termijnecho hadden. En eigenlijk sindsdien niks opgeschoten. -O- Gelukkig wel afleiding want op mijn werk gaan ze een nieuw team opzetten en ik mag daar als eerste mee gaan starten.:) Er is nu weinig werk in mijn huidige functie dus kan ik alleen parttime werken. In mijn nieuwe functie mag ik weer fulltime. ^O^

Verder een :* voor iedereen hier. O+
Dat is echt heel bijzonder O+ Ik heb ook een paar keer gehad dat een kindje mama tegen me zei, dan smelt je hart gewoon O+

Wel confronterend dat je een jaar verder nog steeds met lege handen staat. Ik blijf keihard duimen voor een plakker :*

quote:
1s.gif Op vrijdag 7 augustus 2015 06:07 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Omdat alleen ingelogde mensen spoilers kunnen lezen. Een random googelaar dus niet.
Ah dat wist ik niet :)

quote:
0s.gif Op vrijdag 7 augustus 2015 09:17 schreef Mamiemoe het volgende:

[..]

Wel wat meeposten betreft, maar ik ben druk aan het lezen wat er zoals te vinden is in OUD en neem in haast alle topics even een kijkje. En toen zag ik de post over je huis ^O^
Ah op die fiets, dacht even dat je het verkeerde topic had geopend ;) En bedankt voor je felicitatie, ben er ook erg blij mee O+ In september gaan we wat dingen verbouwen dus dat geeft ook weer genoeg afleiding *O*
Gaddlezaterdag 8 augustus 2015 @ 14:47
Vandaag weer een echo gehad. bms wel weer gegroeid. Maar mijn follikels niet helaas.
Woensdag gaan we nog een keer kijken.
Als er dan niets veranderd is, moet ik misschien over naar andere medicatie.
Voor me gevoel kan het nog alle kanten op aangezien ik nog maar op dag 13 van mijn cyclus zit.
Maar weer afwachten dus.
VintageGirlzaterdag 8 augustus 2015 @ 17:24
@Gaddle, ik heb maandag mijn eerste echo voor mijn follikelmeting. Vind het best spannend altijd die echo´s. Welk traject volg jij nu?
MaJozaterdag 8 augustus 2015 @ 17:52
Spannend meiden!

Gaddle dag 13 is nog best vroeg inderdaad. Jij zit toch ook aan de clomid? Ik heb steeds rond de 18e pas mijn eisprong, inderdaad maar afwachten dus!

Sterkte maandag VG! Ook vrij vroeg in je cyclus een echo of niet?
VintageGirlzaterdag 8 augustus 2015 @ 18:53
@MaJo,
Ja klopt, dag 7 een echo, komt omdat ik in het verkorte traject zit van icsi. Dan kan het heel snel gaan met de groei van de follikels. Ik spuit nu ook met een hogere dosis dan eerder. Zeker spannend! Succes allemaal!
Gaddlezaterdag 8 augustus 2015 @ 19:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2015 17:24 schreef VintageGirl het volgende:
@Gaddle, ik heb maandag mijn eerste echo voor mijn follikelmeting. Vind het best spannend altijd die echo´s. Welk traject volg jij nu?
De combinatie van KID en clomid. Deze rond met 100mg geprobeerd.
Ik duim voor je, VG
Gaddlezaterdag 8 augustus 2015 @ 19:17
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 augustus 2015 17:52 schreef MaJo het volgende:
Spannend meiden!

Gaddle dag 13 is nog best vroeg inderdaad. Jij zit toch ook aan de clomid? Ik heb steeds rond de 18e pas mijn eisprong, inderdaad maar afwachten dus!

Sterkte maandag VG! Ook vrij vroeg in je cyclus een echo of niet?
Rond welke dag beginnen je eitjes met groeien? Weet je dat toevallig.
VintageGirlzaterdag 8 augustus 2015 @ 19:31
Dankje Gaddle, ik zal ook duimen voor jou :* Hoe werkt clomid precies? Zijn dat ook spuiten?
MaJozaterdag 8 augustus 2015 @ 21:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2015 18:53 schreef VintageGirl het volgende:
@MaJo,
Ja klopt, dag 7 een echo, komt omdat ik in het verkorte traject zit van icsi. Dan kan het heel snel gaan met de groei van de follikels. Ik spuit nu ook met een hogere dosis dan eerder. Zeker spannend! Succes allemaal!
Ah ok dat wist ik niet :)

quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2015 19:17 schreef Gaddle het volgende:

[..]

Rond welke dag beginnen je eitjes met groeien? Weet je dat toevallig.
Nee geen idee eigenlijk :@

quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2015 19:31 schreef VintageGirl het volgende:
Dankje Gaddle, ik zal ook duimen voor jou :* Hoe werkt clomid precies? Zijn dat ook spuiten?
Clomid is een medicijn dat de eisprong opwekt :)
VintageGirlzaterdag 8 augustus 2015 @ 21:46
@Majo, ah okay, hoe moet je deze innemen dan? Via oraal of via spuiten?
MaJozaterdag 8 augustus 2015 @ 21:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2015 21:46 schreef VintageGirl het volgende:
@Majo, ah okay, hoe moet je deze innemen dan? Via oraal of via spuiten?
Oraal :Y Meestal 5 dagen aan het begin van je cyclus.
VintageGirlzaterdag 8 augustus 2015 @ 22:35
:9 ah okay, heb je nog veel last van bijwerkingen dan?
MaJozaterdag 8 augustus 2015 @ 22:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2015 22:35 schreef VintageGirl het volgende:
:9 ah okay, heb je nog veel last van bijwerkingen dan?
Best wel :') Ik heb last van extreme vermoeidheid, stemmingswisselingen en misselijkheid. Oftewel zwangerschapskwaaltjes terwijl je dat nou juist niet bent :')
VintageGirlzaterdag 8 augustus 2015 @ 23:22
Aiiii nee die klachten wil je niet als je weet dat het nog niet raak kan zijn... Ik heb die klachten ook vaak gehad voor mijn menstruatie:(... Ook zo misleidend.
Gaddlezondag 9 augustus 2015 @ 07:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2015 21:52 schreef MaJo het volgende:

[..]

Oraal :Y Meestal 5 dagen aan het begin van je cyclus.
Ik neem deze clomid pillen van dag 3 t/m dag 7.
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2015 21:43 schreef MaJo het volgende:

[..]

Nee geen idee eigenlijk :@
Heb jij sinds je clomid gebruikt weinig tot geen echo's vrij vroeg in je cyclus gehad?
MaJozondag 9 augustus 2015 @ 14:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 augustus 2015 23:22 schreef VintageGirl het volgende:
Aiiii nee die klachten wil je niet als je weet dat het nog niet raak kan zijn... Ik heb die klachten ook vaak gehad voor mijn menstruatie:(... Ook zo misleidend.
Nee dat is wel vervelend ja :X Het scheelt wel dat je zeker weet dat het niet daarvan kan komen :D

quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2015 07:49 schreef Gaddle het volgende:

[..]

Ik neem deze clomid pillen van dag 3 t/m dag 7.

[..]

Heb jij sinds je clomid gebruikt weinig tot geen echo's vrij vroeg in je cyclus gehad?
Dat is het gekke, ik krijg geen echo's. Ik moest alleen vorige ronde bloedprikken op de 25ste dag om te kijken of de clomid was aangeslagen. Dat was het geval en was het advies om gewoon zo door te gaan. Wel vreemd want jij zit ook in het UMC toch?

Ik ga morgen in ieder geval bellen of ik deze ronde ook bloed moet prikken, want dat heb ik eigenlijk niet zo meegekregen :@
Gaddlezondag 9 augustus 2015 @ 14:31
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2015 14:02 schreef MaJo het volgende:

Dat is het gekke, ik krijg geen echo's. Ik moest alleen vorige ronde bloedprikken op de 25ste dag om te kijken of de clomid was aangeslagen. Dat was het geval en was het advies om gewoon zo door te gaan. Wel vreemd want jij zit ook in het UMC toch?

Ik ga morgen in ieder geval bellen of ik deze ronde ook bloed moet prikken, want dat heb ik eigenlijk niet zo meegekregen :@
Ik loop inderdaad ook in het UMC.
Misschien is dat omdat jij toch nog op een semi natuurlijke manier zwanger kan raken (probeert) en ik het echt met behulp van Kunstmatige Inseminatie Donorzaad doe.
Ze willen natuurlijk geen zaad ontdooien om het later niet te kunnen gebruiken.

Hoe weet je dat je eitjes groeien en er daadwerkelijk een eisprong is? Allemaal uit het bloed?
Bij mij komt er ook nog bij dat ik van mezelf hoge hormoonspiegel heb en daardoor vals positieve uitslagen kan krijgen.
MaJozondag 9 augustus 2015 @ 14:37
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2015 14:31 schreef Gaddle het volgende:

[..]

Ik loop inderdaad ook in het UMC.
Misschien is dat omdat jij toch nog op een semi natuurlijke manier zwanger kan raken (probeert) en ik het echt met behulp van Kunstmatige Inseminatie Donorzaad doe.
Ze willen natuurlijk geen zaad ontdooien om het later niet te kunnen gebruiken.

Hoe weet je dat je eitjes groeien en er daadwerkelijk een eisprong is? Allemaal uit het bloed?
Bij mij komt er ook nog bij dat ik van mezelf hoge hormoonspiegel heb en daardoor vals positieve uitslagen kan krijgen.
Ik denk dat daar inderdaad dan het verschil in zit :Y Het zaad van mijn vriend moeten we volgende week inleveren om te kijken of dat allemaal op orde is :)

Ze prikken bij mij het progesteronniveau en daaraan kun je dus zien of ik een eisprong heb gehad. Daarnaast moet ik ook ovulatietesten gebruiken en mijn temperatuur opmeten dus het is meer een bevestiging van wat ik al zie aan die testen en temp :)
VintageGirlmaandag 10 augustus 2015 @ 09:46
Gisteren nieuw medicijn gespoten tegen de eisprong, werd alleen vanochtend wakker met hartkloppingen -O- :X
Stroopwafelmeisjemaandag 10 augustus 2015 @ 09:48
quote:
0s.gif Op maandag 10 augustus 2015 09:46 schreef VintageGirl het volgende:
Gisteren nieuw medicijn gespoten tegen de eisprong, werd alleen vanochtend wakker met hartkloppingen -O- :X
:o dat lijkt me toch niet de bedoeling?!
(Moet het een eisprong tegenhouden? Waarom is dat?)
Nanukemaandag 10 augustus 2015 @ 12:32
Heftig VintageGirl! Lijkt mij ook niet de bedoeling! :o

En ik lees verder allemaal dingen over echo's en spuiten, dus ik duim mee voor goede pogingen voor Majo, VintageGirl en Gaddle! *O*

Nog maar 2 weken, dan gaan wij ook weer starten. Ben er niet zo mee bezig als de vorige keer, maar wel blij dat we weer bijna mogen starten. :)
BekerTheemaandag 10 augustus 2015 @ 13:14


[ Bericht 100% gewijzigd door BekerThee op 10-08-2015 13:31:27 (spuit 11) ]
MaJomaandag 10 augustus 2015 @ 13:50
Dat klinkt niet goed VG! Wel even contact opgenomen met het ziekenhuis?

Ik word zo gebeld of ik deze ronde weer bloed moet prikken, was me niet geheel duidelijk :@
VintageGirlmaandag 10 augustus 2015 @ 15:04
Echo was goed, follikels groeien goed aan de ene kant, de andere kant heeft iets minder follikels, maar zag er allemaal goed uit. Woensdag weer echo.

Nou het is bijwerking van dat spul, het legt je lichaam even in de overgang om de eisprong tegen te houden... Was inderdaad heftig vanochtend die hartkloppingen, had er ook last van in de wachtkamer vanochtend bah..maar kan verder geen kwaad volgens de dokter
VintageGirlmaandag 10 augustus 2015 @ 15:06
En ook succes aan iedereen! Hopelijk plassen we gauw 2 streepjes hier in dit topic:)
Tante_Soesamaandag 10 augustus 2015 @ 15:26
quote:
1s.gif Op maandag 10 augustus 2015 15:04 schreef VintageGirl het volgende:
Echo was goed, follikels groeien goed aan de ene kant, de andere kant heeft iets minder follikels, maar zag er allemaal goed uit. Woensdag weer echo.

Nou het is bijwerking van dat spul, het legt je lichaam even in de overgang om de eisprong tegen te houden... Was inderdaad heftig vanochtend die hartkloppingen, had er ook last van in de wachtkamer vanochtend bah..maar kan verder geen kwaad volgens de dokter
/ontlurkt

Wat heb je gekregen, Lucrin?
VintageGirlmaandag 10 augustus 2015 @ 16:03
Tante Soesa, heb je gemaild
droomvrouwtjemaandag 10 augustus 2015 @ 21:01
quote:
0s.gif Op maandag 10 augustus 2015 15:26 schreef Tante_Soesa het volgende:

[..]

/ontlurkt

Wat heb je gekregen, Lucrin?
Dat was ook het eerste wat ik hier dacht..

Meisjes en heer ik kom er maar niet aan toe om hier te antwoorden. Ik lees wel mee en duim voor goede echo's
Voor degene die het nodig hebben en/of op dit moment in niemandsland zitten een hele dikke virtuele knuffel 😘😘
_Ophelia_maandag 10 augustus 2015 @ 21:06
Thnx Dv :*

(ik leef nog en we zijn nog bezig, maar ik trek het even niet zo goed dus ik lurk vooral)
VintageGirlmaandag 10 augustus 2015 @ 21:12
@droomvrouwtje, ik heb jou ook gemaild.

En jij natuurlijk ook een virtuele knuffel terug :*
Ereshkigaldinsdag 11 augustus 2015 @ 11:00
And we are back again! Na anderhalve maand geen hormonen en geen ziekenhuis bezoeken heb ik morgen weer een afspraak bij de gynaecoloog... Ronde 6... Iemand nog een idee wat ik kan vragen morgen?
VintageGirldinsdag 11 augustus 2015 @ 11:15
Succes Eresh! :*
Stroopwafelmeisjedinsdag 11 augustus 2015 @ 11:49
Succes eresh!
Arjadinsdag 11 augustus 2015 @ 14:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 11:00 schreef Ereshkigal het volgende:
And we are back again! Na anderhalve maand geen hormonen en geen ziekenhuis bezoeken heb ik morgen weer een afspraak bij de gynaecoloog... Ronde 6... Iemand nog een idee wat ik kan vragen morgen?
Je doet hormoonstimulatie en dan gewoon zelf op het juiste moment het met je partner gezellig maken?
Is het zaad van jouw man onderzocht?
Hoeveel rondes gaan ze doen en willen jullie doen voor er een extra stap wordt gezet zoals iui?

Ophelia wat naar dat het niet zo goed met je gaat. Zorg goed voor jezelf. En een pauze kan altijd he?

Succes alle anderen met alle echo's etc
Ereshkigaldinsdag 11 augustus 2015 @ 18:25
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 14:35 schreef Arja het volgende:

[..]

Je doet hormoonstimulatie en dan gewoon zelf op het juiste moment het met je partner gezellig maken?
Is het zaad van jouw man onderzocht?
Hoeveel rondes gaan ze doen en willen jullie doen voor er een extra stap wordt gezet zoals iui?

Ophelia wat naar dat het niet zo goed met je gaat. Zorg goed voor jezelf. En een pauze kan altijd he?

Succes alle anderen met alle echo's etc
Zaadkwaliteit hebben ze met flint wel onderzocht deze keer niet. Ze keek in de computer naar de waardes van de vorige keer en zei nou daar hoeven we ons geen zorgen over te maken.

We hebben inderdaad de hormoonspuiten en dan de echo's op moment dat follikel rijp is mag ik de ovitrelle zetten en dan dus samen aan de slag...Verder niks Ja 2 dagen later utrogestan beginnen...

Goede inderdaad wat er nog verder gaat gebeuren... Neem het mee voor morgen!
VintageGirlwoensdag 12 augustus 2015 @ 13:22
Vandaag echo gehad, er waren nu 13 follikels te zien, meer dan 2 dagen terug. Vrijdag weer echo, afwachten, het zag er goed uit volgens de arts.
Ereshkigalwoensdag 12 augustus 2015 @ 15:15
Zo ben ook weer geweest
Baarmoederslijmvlies was 7.3 met heel veel kleine follikels
Dus eerst 10 dagen provera en dan weer spuiten 75 ie
Volgende stap zal iui zijn als het nu weer niks is...Dus hoop op een plakker!
Arjawoensdag 12 augustus 2015 @ 15:29
Vg: 13 follikels dat klinkt goed. Nu hopen dat ze verder groeien. Hoe groot waren ze?

Eresh: je bms klinkt goed. Nu nog een mooi follikel de volgende keer en wie weet is er geen iui nodig.

Ik was al 2 dagen niet meer ongesteld en net toen ik dacht ik kan weer zonder inlegkruisje (na 3,5 week want eerst 2 weken ivm ustrogestan en daarna 1,5 week ongesteld) verloor ik vandaag toch weer bloed. Hmppf. Zo gaat het wel vaker met progynova en utro. Ik ben zo vreselijk lang ongesteld en wil wel weer een keer zonder inlegkruisjes en seks zou ook wel weer een keer fijn zijn.

Overigens ga ik geen acupunctuur doen. Ik kreeg alleen maar meer stress van het idee van nog meer afspraken. Wel krijg ik nu homeopathische ondersteuning gedurende enkele maanden en dat zou helpen om mijn lichaam klaar te maken voor tp en innesteling. Het is allemaal niet bewezen dat het werkt, maar wil gewoon het gevoel hebben iets extra's te doen voor als we weer starten half september
VintageGirlwoensdag 12 augustus 2015 @ 15:35
@Arja, dag 8 nu en grootste zit tegen de 16mm aan, de rest variërend rond de 12 a 15 mm.

Kan me goed voorstellen dat je iets wil doen Arja, baat het niet dat schaadt het niet.

@Eresh, jij ook succes he!
VintageGirlvrijdag 14 augustus 2015 @ 09:56
Echo gehad, grootste waren over de 20mm een aantal rond de 16mm, veel follikels te zien( 13 of meer) . Punctie waarschijnlijk zondag of maandag, dat hoor ik vanmiddag... Spannend dus
Gaddlevrijdag 14 augustus 2015 @ 10:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 09:56 schreef VintageGirl het volgende:
Echo gehad, grootste waren over de 20mm een aantal rond de 16mm, veel follikels te zien( 13 of meer) . Punctie waarschijnlijk zondag of maandag, dat hoor ik vanmiddag... Spannend dus
oh spannend en het klinkt goed
Nanukevrijdag 14 augustus 2015 @ 10:30
Spannend! Klinkt in elk geval als een mooie opbrengst. :)
VintageGirlvrijdag 14 augustus 2015 @ 11:46
Dankje Gaddle en Nanuke, vind het ook allemaal heel spannend.

13 moest zijn 15mm in mijn post van vanochtend :)
MaJovrijdag 14 augustus 2015 @ 12:11
Ik ben nog niet zo heel bekend met follikels maar volgens mij klinkt dit goed ;) Spannend hoor!
Nanukevrijdag 14 augustus 2015 @ 12:48
Heeft iemand van jullie ervaring met t laten bezorgen van de hormonen? Maandag over een week moeten wij starten, en ik heb er nog niets over gehoord. Ik probeerde vanochtend al te bellen, maar kreeg een ingesprektoon steeds. Heel vaag. En ze zijn s middags niet te bereiken. Ben dus benieuwd of ik me al druk moet gaan maken of niet. :@
VintageGirlvrijdag 14 augustus 2015 @ 12:58
@Nanuke, geen ervaring met bezorgen van hormonen. Wie bezorgt dit dan, ziekenhuis of apotheek?

@MaJo, ik wist voor dat ik in dit traject zat ook niks van follikels O-) ;)
Gaddlevrijdag 14 augustus 2015 @ 13:22
Bij mijn is mijn poging helaas gecanceld. Bij mijn laatste echo had ik op dag 17 een bms van 6.6 maar mijn grootste follikel was slechts 11.1
Gemiddeld was 9,8.
De clomid doet dus nog niet genoeg.

De volgende poging mag ik weer verhogen en dan naar 150mg. Dit wordt de laatste keer dat we clomid proberen.
En anders word het toch spuiten.
VintageGirlvrijdag 14 augustus 2015 @ 13:46
Wat balen Gaddle, sterkte :* Wat voor behandeling volgde je ook alweer?
Ereshkigalvrijdag 14 augustus 2015 @ 14:01
Balen gaddle, al moet ik zeggen dat de overstap van clomid naar het spuiten mij heel erg mee viel. Nu ben ik dat door m'n werk wel gewend om bij een ander te doen ( verpleegkundige)...
Bovendien vond ik het fijn dat je beter gemonitord werd door het ziekenhuis. Kost je meer tijd maar gaf mij veel meer hoop!
Hopelijk is dat bij jullie niet nodig!!
Nou hier aan de provera bah wat een troep meteen weer koppijn...maja moeten er iets voor over hebben he...
dobbeyvrijdag 14 augustus 2015 @ 14:07
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 12:48 schreef Nanuke het volgende:
Heeft iemand van jullie ervaring met t laten bezorgen van de hormonen? Maandag over een week moeten wij starten, en ik heb er nog niets over gehoord. Ik probeerde vanochtend al te bellen, maar kreeg een ingesprektoon steeds. Heel vaag. En ze zijn s middags niet te bereiken. Ben dus benieuwd of ik me al druk moet gaan maken of niet. :@
Probeer er wel achteraan te gaan.... Wij hebben zonder gezeten en het is een ramp om ze last minute te fiksen..... Krijg je ze via het ziekenhuis? Het is namelijk een ramp om ze via onze plaatselijke apotheek te krijgen. (Ik word nog boos als ik er aan denk. :( )
Nanukevrijdag 14 augustus 2015 @ 14:29
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 14:07 schreef dobbey het volgende:

[..]

Probeer er wel achteraan te gaan.... Wij hebben zonder gezeten en het is een ramp om ze last minute te fiksen..... Krijg je ze via het ziekenhuis? Het is namelijk een ramp om ze via onze plaatselijke apotheek te krijgen. (Ik word nog boos als ik er aan denk. :( )
Dat is dus precies waar ik mee zit. Volgens mij moet ik ze via t ziekenhuis krijgen, want via de apotheek (pplaatselijk) mag niet meer ivm veranderde regels.. t is ook gewoon stom dat ik t me pas nu bedenk, had er al veel eerder achteraan kunnen gaan. Baal nu ook dat t secretariaat s middags dicht is daar, want dan kan ik maandag pas weer bellen. Argggh. En ik had nog wel bedacht dat ik deze poging zen in zou gaan.
VintageGirlvrijdag 14 augustus 2015 @ 14:42
Ik vind het spuiten ook meevallen, ik met angst voor spuiten dacht juist dat ik daar moeite mee zou hebben. Het is juist het wachten en de onzekerheid die het vervelendst zijn in de mmm.

Wat zijn sommige medewerkers in de mmm toch akelig, je hebt het al niet makkelijk, doen ze nog onredelijk ook nog... Gelukkig zijn er ook aardige artsen, verplegers etc.

[ Bericht 32% gewijzigd door VintageGirl op 14-08-2015 15:32:02 ]
dobbeyvrijdag 14 augustus 2015 @ 15:32
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 14:29 schreef Nanuke het volgende:

[..]

Dat is dus precies waar ik mee zit. Volgens mij moet ik ze via t ziekenhuis krijgen, want via de apotheek (pplaatselijk) mag niet meer ivm veranderde regels.. t is ook gewoon stom dat ik t me pas nu bedenk, had er al veel eerder achteraan kunnen gaan. Baal nu ook dat t secretariaat s middags dicht is daar, want dan kan ik maandag pas weer bellen. Argggh. En ik had nog wel bedacht dat ik deze poging zen in zou gaan.
In noodgeval mag het mits er een duidelijk recept van het ziekenhuis is. Zo heb ik ze vorig jaar in Hengelo bij een apotheek kunnen halen ipv helemaal naar Zwolle te rijden. De apotheek hier, je weet denk ik wel welke, heeft me zo dwars gezeten.... Ik moest 300 eenheden Menopur per dag spuiten en dat zijn 4 capsules a¤75. In een doosje zitten er 5 dus vanwege de kosten hadden ze maar 3 doosjes besteld. Op mijn opmerking dat ze de recepten dus niet opvolgden en ik maar voor 2 dagen nu had kreeg ik de opmerking of ik wel wist wat het spul koste :o Ik ben helemaal uit mijn plaat gegaan en heb haar gevraagd of ze dacht dat ik die rotzooi soms voor de gein moest gebruiken en dat niet iedereen hoefde te gaan liggen om een kind te krijgen, echt het innerlijke viswijf kwam ineens tevoorschijn :X alle klanten stonden met open mond te kijken :@ De baas werd er bij gehaald en de volgende ochtend kon ik de rest op halen ~O>
Ticootjevrijdag 14 augustus 2015 @ 15:35
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 15:32 schreef dobbey het volgende:

[..]

In noodgeval mag het mits er een duidelijk recept van het ziekenhuis is. Zo heb ik ze vorig jaar in Hengelo bij een apotheek kunnen halen ipv helemaal naar Zwolle te rijden. De apotheek hier, je weet denk ik wel welke, heeft me zo dwars gezeten.... Ik moest 300 eenheden Menopur per dag spuiten en dat zijn 4 capsules a¤75. In een doosje zitten er 5 dus vanwege de kosten hadden ze maar 3 doosjes besteld. Op mijn opmerking dat ze de recepten dus niet opvolgden en ik maar voor 2 dagen nu had kreeg ik de opmerking of ik wel wist wat het spul koste :o Ik ben helemaal uit mijn plaat gegaan en heb haar gevraagd of ze dacht dat ik die rotzooi soms voor de gein moest gebruiken en dat niet iedereen hoefde te gaan liggen om een kind te krijgen, echt het innerlijke viswijf kwam ineens tevoorschijn :X alle klanten stonden met open mond te kijken :@ De baas werd er bij gehaald en de volgende ochtend kon ik de rest op halen ~O>
Maar je weet nu wel wat het kost...
dobbeyvrijdag 14 augustus 2015 @ 15:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 15:35 schreef Ticootje het volgende:

[..]

Maar je weet nu wel wat het kost...
:D en heel eerlijk... Het was ook best ff fijn om even finaal uit mijn plaat te gaan na al het nieuws wat we toen hadden gekregen te verwerken O~) *)
Ereshkigalvrijdag 14 augustus 2015 @ 15:57
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 15:32 schreef dobbey het volgende:

[..]

In noodgeval mag het mits er een duidelijk recept van het ziekenhuis is. Zo heb ik ze vorig jaar in Hengelo bij een apotheek kunnen halen ipv helemaal naar Zwolle te rijden. De apotheek hier, je weet denk ik wel welke, heeft me zo dwars gezeten.... Ik moest 300 eenheden Menopur per dag spuiten en dat zijn 4 capsules a¤75. In een doosje zitten er 5 dus vanwege de kosten hadden ze maar 3 doosjes besteld. Op mijn opmerking dat ze de recepten dus niet opvolgden en ik maar voor 2 dagen nu had kreeg ik de opmerking of ik wel wist wat het spul koste :o Ik ben helemaal uit mijn plaat gegaan en heb haar gevraagd of ze dacht dat ik die rotzooi soms voor de gein moest gebruiken en dat niet iedereen hoefde te gaan liggen om een kind te krijgen, echt het innerlijke viswijf kwam ineens tevoorschijn :X alle klanten stonden met open mond te kijken :@ De baas werd er bij gehaald en de volgende ochtend kon ik de rest op halen ~O>
Blij te horen dat ik dus niet de enigste ben die uit zn plaat gaat omdat ze medicijnen niet goed bestellen...
Ik had dat toen we de eerste keer bezig waren regelmatig met de pregnyl.
Was ik al tijd aan het spuiten en steeds bleef de pregnyl in nabestelling staan. Tot ze opbellen dat het pas 2 maanden later te leveren was.
Ik werd zo kwaad toen! Ben heel duidelijk geweest dat dit nu hun probleem was en niet die van mij... En of ze wel wisten waar ik dat voor gebruik nadat ze vroegen of het dan niet kon stoppen...
Binnen halfuur belde ze me terug dat ze het in een ander filiaal nog wel hadden en ik het de dag erop kon komen halen..
Sinds dat ik de medicijnen in ziekenhuis Apotheek haal geen enkel probleem meer mee gehad!! Super blij mee
dobbeyvrijdag 14 augustus 2015 @ 16:16
Ja je maakt wat mee in de medische molen.... Helaas negatief maar gelukkig ook positief.
VintageGirlvrijdag 14 augustus 2015 @ 16:30
Maandagochtend punctie, nou hopelijk springen er geen eitjes voortijdig, ze zijn nu al groot, maar zondag kon helaas niet in Ziekenhuis.... dus nu zit ik in de zenuwen..
VintageGirlvrijdag 14 augustus 2015 @ 17:09
ff spuien

SPOILER
Nu ik een hormonaal tijdbom ben, trek ik die opmerkingen zoals'´je hebt er toch al een´ (3x herhaalt) zo slecht, en dat zegt mijn eigen moeder gewoon tegen mij, nu in deze cruciale dagen voor de punctie :( }:| en daarna, ja natuurlijk hoop ik voor je dat het lukt... en bedankt voor de opbeurende woorden..denk ik dan :X
Ereshkigalvrijdag 14 augustus 2015 @ 17:49
:* vintage Girl...
Niet tof..een wens voor een 2e kan net zo heftig zijn als voor een eerste!! Tenminste dat merk ik nu wel ondertussen...
Tuurlijk heb je er al een rondlopen waar je elke seconde van moet genieten maar nog zo'n wonderkind erbij maakt het compleet
Dikke knuffel voor jou
VintageGirlvrijdag 14 augustus 2015 @ 17:51
Dankje Eresh, ja de wens voor een tweede of derde kan net zo sterk zijn als een eerste.... En natuurlijk geniet ik volop van mijn kind. En steun krijgen bij familie zit er hier niet in, van vrienden en kennissen dan weer juist wel, raar genoeg.

Hoe gaat het met jou verder?
MaJovrijdag 14 augustus 2015 @ 18:32
Eresh brrr provera, kreeg daardoor echt de menstruatie from hell :X Hopelijk ben je er snel weer vanaf :*

Ik lolde Dobbey :@ Niet omdat het grappig is maar omdat ik je tekeer zie gaan met allemaal verbaasde gezichten om je heen. En terecht dat je even door het lint ging :*

VG waarom konden ze de punctie eigenlijk vandaag niet doen, of waren ze nu nog niet groot genoeg? Wel balen dat het niet eerder kon, ik ga duimen dat ze niet eerder springen :*

SPOILER
Eerlijk gezegd snap ik de opmerking over een tweede kind wel een beetje, maar dan vanuit het perspectief van een kinderloze. Ik denk ook wel eens "ja makkelijk praten, jij hebt tenminste al een kind, ik sta helemaal met lege handen" En dan bedoel ik niet letterlijk jij maar mensen die al een kind hebben. Gelukkig weet ik die jaloezie wel snel weer weg te krijgen want ik gun iedereen een kindje als die wens er is, ook een tweede, derde enz. En ik vind het sowieso not done om zoiets op dit moment tegen je te zeggen en al helemaal niet door je moeder! Ik hoop daarom dat je mij dit niet kwalijk neemt, het is absoluut niet zo dat ik dit nu ook over je denk :*
Arjavrijdag 14 augustus 2015 @ 18:33
Vg: dat klinkt als een goede score. Succes met de punctie en ik duim voor veel bevruchtingen.
Ik heb geen ervaring met onaardig personeel in de mmm gelukkig.
Je eisprong kan toch niet te vroeg zijn, want je spuit een hormoon om het tegen te houden? Pas na de ovitrelle/pregnyl wordt er gesprongen.

Gaddle frustrerend. Maar het spuiten viel mij alles mee en idd meer controles en toezicht is ook wel fijn.

Apotheekfrustraties houd op, schei uit. Ik heb laatst nog een klacht ingediend. Gaat zo vaak iets mis.. En het is al zo stressvol allemaal. Ik probeer het zelf zo veel mogelijk in de hand te houden door alles te dubbel checken bij het recept al en dan bij de apotheek weer. En ik probeer stiekem een reserve voorraad aan te leggen steeds. Heb toch vaak een andere gyn steeds en die vraagt dan hoeveel menopur ik nog heb liggen..
VintageGirlvrijdag 14 augustus 2015 @ 18:57
@Majo, natuurlijk snap ik je, mensen die helemaal nog geen kinderen hebben " mogen" zo denken, alleen van mijn moeder die makkelijk 3x zwanger raakte, ( 2x ongepland) vind ik het wel hypocriet.
De punctie kan altijd pas na enkele dagen gedaan worden, omdat je eerst een hormoon moet spuiten die de follikels omzet tot eisprong.

@Arja, dankje. Ik laat het gewoon over mijn heen komen, weet totaal niet wat ik moet verwachten bij een punctie.

[ Bericht 1% gewijzigd door VintageGirl op 15-08-2015 11:37:32 ]
Ereshkigalvrijdag 14 augustus 2015 @ 20:17
Ja provera is echt rommel bah...Maar heb het helaas echt nodig anders wordt ik ook gewoon niet ongesteld. Dag van de eerste menstruatie ben ik ook echt een wrak...Veel pijn en veel bloed.
Hoewel de laatste kuur gelukkig mee viel. Op wat hoofdpijn na gaat het nog goed..Maar vandaag pas de tweede tablet dus nog 8 dagen te gaan!

Ik gun iedereen het geluk van een kind hoor en ik zeg ook vaak genoeg wij hebben flintje al dus maakt het minder moeilijk dan de eerste keer. Ben er ook veel minder mee bezig voor zover dat dat gaat natuurlijk!
Maar met 1 ( of het moet een tweeling worden waar vriendlief van overtuigd is) is ons gezin compleet en hoef ik deze ellende nooit meer mee te maken!!!
VintageGirlvrijdag 14 augustus 2015 @ 20:31
@eresh, die laatste zin van je, daar sluit ik mij bij aan:)
VintageGirlzaterdag 15 augustus 2015 @ 11:38
Ik word gewoon misselijk en licht draaierig en heb buikpijn als ik te lang zit... Door al die grote follikels in mijn buik. Is dit herkenbaar voor anderen?
Gaddlezaterdag 15 augustus 2015 @ 13:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 13:46 schreef VintageGirl het volgende:
Wat balen Gaddle, sterkte :* Wat voor behandeling volgde je ook alweer?
Lees aub de OP, daar kan je alles lezen.
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 20:17 schreef Ereshkigal het volgende:
Ja provera is echt rommel bah...Maar heb het helaas echt nodig anders wordt ik ook gewoon niet ongesteld. Dag van de eerste menstruatie ben ik ook echt een wrak...Veel pijn en veel bloed.
Hoewel de laatste kuur gelukkig mee viel. Op wat hoofdpijn na gaat het nog goed..Maar vandaag pas de tweede tablet dus nog 8 dagen te gaan!

Ik gun iedereen het geluk van een kind hoor en ik zeg ook vaak genoeg wij hebben flintje al dus maakt het minder moeilijk dan de eerste keer. Ben er ook veel minder mee bezig voor zover dat dat gaat natuurlijk!
Maar met 1 ( of het moet een tweeling worden waar vriendlief van overtuigd is) is ons gezin compleet en hoef ik deze ellende nooit meer mee te maken!!!
Op welk moment van de dag neem jij je provera?
Sinds ik het voor het slapen gaan neem heb ik overdag minder tot geen hoofdpijn. Provera still sucks.
leoniekezaterdag 15 augustus 2015 @ 13:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 18:32 schreef MaJo het volgende:

SPOILER
Eerlijk gezegd snap ik de opmerking over een tweede kind wel een beetje, maar dan vanuit het perspectief van een kinderloze. Ik denk ook wel eens "ja makkelijk praten, jij hebt tenminste al een kind, ik sta helemaal met lege handen" En dan bedoel ik niet letterlijk jij maar mensen die al een kind hebben. Gelukkig weet ik die jaloezie wel snel weer weg te krijgen want ik gun iedereen een kindje als die wens er is, ook een tweede, derde enz. En ik vind het sowieso not done om zoiets op dit moment tegen je te zeggen en al helemaal niet door je moeder! Ik hoop daarom dat je mij dit niet kwalijk neemt, het is absoluut niet zo dat ik dit nu ook over je denk :*
Het is zo dubbel. Toen we in de MMM zaten voor Thomas had ik ook telkens dat gevoel als ik iemand bezig hoorde over een 2e. Maar dan is opeens die wens er voor een 2e en valt die bijna niet meer weg te redeneren.

Ik hoop dat jullie wens vlug in vervulling kan gaan :*
VintageGirlzaterdag 15 augustus 2015 @ 14:00
@Gaddle, sorry ik zag het idd al
VintageGirlzaterdag 15 augustus 2015 @ 14:01
@leonieke, jullie zijn momenteel ook bezig voor een tweede in de mmm?
leoniekezaterdag 15 augustus 2015 @ 14:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 14:01 schreef VintageGirl het volgende:
@leonieke, jullie zijn momenteel ook bezig voor een tweede in de mmm?
Nee, niet meer. Net even mijn agenda erbij genomen en ik heb mijn laatste TP gehad op 30 januari 2013. De 2e ICSI-poging die niet gelukt was en eind maart hebben we de laatste afspraak gehad in het UZ Brussel, met de beslissing dat we even gingen wachten en alles laten bezinken vooraleer we definitief gingen beslissen wat we zouden doen. De definitieve beslissing is nooit hardop vermeld geweest omdat het dan echt over en uit is, maar als ik eerlijk ben, dan zijn we inderdaad gestopt.

Onze behandelende arts had ook wel laten doorschemeren dat we het misschien beter zo zouden laten gezien de situatie.

Maar ik blijf jullie steeds volgen :Y
Arjazaterdag 15 augustus 2015 @ 14:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 11:38 schreef VintageGirl het volgende:
Ik word gewoon misselijk en licht draaierig en heb buikpijn als ik te lang zit... Door al die grote follikels in mijn buik. Is dit herkenbaar voor anderen?
Let even op dat het geen overstimulatie is of wordt. Veel water en sap drinken en bijhouden of je wel genoeg plast. Bij twijfel het ziekenhuis bellen
Gaddlezaterdag 15 augustus 2015 @ 14:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 14:00 schreef VintageGirl het volgende:
@Gaddle, sorry ik zag het idd al
Geeft niet. Ik had even niet het geduld om het te herhalen sorry.
VintageGirlzaterdag 15 augustus 2015 @ 15:36
Is goed Gaddle, ik snap het wel:-)
Cygnezaterdag 15 augustus 2015 @ 15:55
VG, ik vind de opmerking van je moeder wel wat lomp. Misschien weet ze niet wat ze moet zeggen en zegt ze daarom de verkeerde dingen?

De wens voor een tweede (of derde) is niet te rationaliseren. En dat is de wens voor een eerste eigenlijk ook niet. Dat is gewoon een gevoel.

Waar ik dan wel wat moeite mee heb is als iemand die heel makkelijk kinderen heeft gekregen zegt: 'kinderen krijg je', Zo vanzelfsprekend is dat niet.
MaJozaterdag 15 augustus 2015 @ 16:03
Sowieso mensen die heel makkelijk zwanger worden die dat soort uitspraken doen :X
Ereshkigalzaterdag 15 augustus 2015 @ 16:16
Gaddle ik neem tegenwoordig de provera ook zo laat mogelijk in eerder deed ik dit bij het avondeten en het scheelt inderdaad heel erg veel!
Cygnezaterdag 15 augustus 2015 @ 16:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 16:03 schreef MaJo het volgende:
Sowieso mensen die heel makkelijk zwanger worden die dat soort uitspraken doen :X
'Ze zijn nou eenmaal niet slimmer', zegt mijn vader dan altijd. :P
JufMariskazaterdag 15 augustus 2015 @ 16:38
Even ontlurken: sterkte voor jullie allemaal!!
En apotheekfrustraties: een paar dagen nadat ik mijn 2e pakket cetrotide/gonal/pregnyl/spuiten ophaalde kwam ik een receptje ab halen bij hetzelfde meisje. Vraagt ze 'ik moet even checken: kunt u zwanger zijn?' Ik schreeuwde het nog net niet, maar vroeg wel of ze nog wist wát ik kort daarvoor opgehaald had :X :( Doos.
VintageGirlzaterdag 15 augustus 2015 @ 16:52
@cygne, laat ik het zo zeggen, mijn moeder is nooit tactisch in opmerkingen plaatsen.

@MaJo. En die opmerkingen over kinderen krijg je, die trek ik ook niet...

[ Bericht 28% gewijzigd door VintageGirl op 15-08-2015 18:20:17 ]
VintageGirlzaterdag 15 augustus 2015 @ 16:57
@leonieke, okay wat heftig allemaal.

@ Arja, ja idd ik drink ook meer dan normaal, en gelukkig plas ik nog wel voldoende. Maar ik hou het in de gaten
Arjazaterdag 15 augustus 2015 @ 17:03
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 15:55 schreef Cygne het volgende:


De wens voor een tweede (of derde) is niet te rationaliseren. En dat is de wens voor een eerste eigenlijk ook niet. Dat is gewoon een gevoel
Dat denk ik ook en ik kan me voorstellen dat juist als je dat allemaal al eens hebt mee gemaakt dat je dat graag nog een keer wilt ervaren. En een broertje of zusje voor de eerste wilt

Maar ik denk wel dat het een ander gevoel is dan de wens voor een eerste. Ik vraag me wel eens af of ik ooit zal weten hoe het is om leven in mijn buik te voelen, te pronken met mijn buik. Of er ooit iemand mama tegen me gaat zeggen O+ ;(
VintageGirlzaterdag 15 augustus 2015 @ 17:16
@Arja, ik hoop echt voor je dit ooit te mogen meemaken, het is je zo gegund, dikke knuffel van hier
VintageGirlzaterdag 15 augustus 2015 @ 17:20
En natuurlijk gun ik het iedereen hier, *digitale knuffel * van hier
Moppertzaterdag 15 augustus 2015 @ 17:44
Een ander gevoel is het natuurlijk omdat je wel weet wat het is om het allemaal mee te maken, maar de wens kan echt net zo enorm pijnlijk zijn..
Dat alles in je roept om een baby dat je aan niets anders kan denken etc etc.
VintageGirlzaterdag 15 augustus 2015 @ 17:56
@Moppert, dat klopt helemaal, zoveel pijn als de tweede of derde niet lukt, dat kan je niet in woorden uitdrukken. Je weet hoe het is, hoe confronterend is het dan als het de tweede keer niet lukt..
VintageGirlzaterdag 15 augustus 2015 @ 18:01
En dat constant die zin in mijn hoofd ; waarom lukte het toen wel zo makkelijk en nu totaal niet? En dat je uiteindelijk meteen bij icsi terecht komt, is zo heftig eigenlijk....BAM... De laatste mogelijkheid voor ons in de mmm...
Cygnezaterdag 15 augustus 2015 @ 18:59
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 17:03 schreef Arja het volgende:

[..]

Dat denk ik ook en ik kan me voorstellen dat juist als je dat allemaal al eens hebt mee gemaakt dat je dat graag nog een keer wilt ervaren. En een broertje of zusje voor de eerste wilt

Maar ik denk wel dat het een ander gevoel is dan de wens voor een eerste. Ik vraag me wel eens af of ik ooit zal weten hoe het is om leven in mijn buik te voelen, te pronken met mijn buik. Of er ooit iemand mama tegen me gaat zeggen O+ ;(
Dat laatste vraag ik me ook wel eens af inderdaad. ;(

VG, Mijn moeder heeft ook een obsessie met mijn gewicht (en dat van mijn zus en haar dochters). Dat is dan haar eigen probleem niet t mijne.
VintageGirlzaterdag 15 augustus 2015 @ 19:09
@cygne, ah gelukkig ben ik dan niet de enige dochter met zo'n moeder..en idd ik moet mij er niks van aan trekken ( heb tekst in vorige post verwijderd wegens herkenbaarheid )
_NIKKI_zaterdag 15 augustus 2015 @ 19:19
Leo :W :*

Over de wens voor een tweede. Als die wens er eenmaal is, dan is die wens ook niet meer weg te denken. Tenminste zo heb ik het ervaren. Misschien was bij mij de wens voor een tweede nog wel groter dan de wens voor de eerste. Ik had toen al zo'n leuk exemplaar en wilde er dolgraag nog één bij. Toen ik eenmaal 2 behandelingen had gehad waarvan een zonder resultaat en één miskraam bekroop mij langzaam de angst dat het nooit zou gaan lukken. Dat L altijd alleen zou blijven en nooit een broertje of zusje zou hebben om samen mee op te groeien. Gelukkig lukte de derde poging wel en kregen we zelfs twee baby's, maar oh wat had ik het moeilijk gevonden om die wens voor een tweede te laten varen.

:* voor alle dames hier.
Stroopwafelmeisjezaterdag 15 augustus 2015 @ 19:35
Hoe is het met je zusje, Nikki?
En GVman? Jullie zijn al een tijdje aan het spuiten toch?
VG: spannend zeg! Nog geen ervaring (en niet ingelezen), maar het klinkt heel veelbelovend!

Ik heb vaak genoeg gelezen dat de wens voor een volgend kindje net zo sterk kan zijn als de wens voor een eerste, dat ik dat wel weet. Toch heb ik nu het gevoel dat al mijn problemen (onzeker over baan, gewicht, dat soort dingen) verdwijnen als er maar eenmaal een kindje is. Ik betrap mezelf er tijdens een slechte bui ook wel op als iemand ergens over klaagt, dat ik denk: maar zij heeft tenminste een kind. (wat natuurlijk ook nergens op slaat :')). Het zal wel vooral die angst zijn die Arja en Cygne hierboven uiten. Zal ik ooit mee mogen maken dat ik vol trots mijn buik kan showen? Dat ik kan reageren als er "mama" geroepen wordt? Dat ik dé oplossing ben tegen slechte dromen? ;(
Maar wellicht maakt dat het verdriet alleen maar groter als het bij een volgend kindje niet lukt. Dat je gevoel onderschat wordt, zelfs in een groep met anderen bij wie zwanger worden niet lukt.

Knuffels alom voor iedereen :*
VintageGirlzaterdag 15 augustus 2015 @ 19:38
Mooi gesproken Stroopwafelmeisje, en de angst voor het niet meer zwanger kunnen worden/ of het ooit zal lukken, is bij ons allemaal in dit topic.
leoniekezaterdag 15 augustus 2015 @ 20:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 16:57 schreef VintageGirl het volgende:
@leonieke, okay wat heftig allemaal.
Dat is het voor iedereen in de MMM :*

:W Nikki. Lang geleden.
leoniekezaterdag 15 augustus 2015 @ 20:52
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 19:09 schreef VintageGirl het volgende:
@cygne, ah gelukkig ben ik dan niet de enige dochter met zo'n moeder..en idd ik moet mij er niks van aan trekken ( heb tekst in vorige post verwijderd wegens herkenbaarheid )
Er loopt hier nog zo'n moeder rond. Ik word er gek van. En is ook een reden waarom ik niet zo vaak bij haar langs ga.
VintageGirlzaterdag 15 augustus 2015 @ 20:52
Dat is absoluut waar Leonieke
VintageGirlzaterdag 15 augustus 2015 @ 20:55
Haha, ben jij mij Leonieke;)? Ik denk er zo precies hetzelfde over (niet te vaak langs bij moeders)
leoniekezaterdag 15 augustus 2015 @ 21:00
Wat het laten varen van de wens betreft: ik denk dat het wel anders was om te stoppen met de behandelingen omdat we Thomas al hadden. Ik wist zeker waarom ik het nog eens allemaal wou meemaken, maar anderzijds hadden we ons wonder al rondwandelen. Moest het niet steeds mislopen in het labo waren we verder gegaan met behandelingen, maar als de artsen het niet meer kunnen verklaren, dan houdt het op een bepaald op of moet je ergens een keuze maken. We hebben toen voor "ons" gekozen, maar eerlijk? Moest Thomas er niet geweest zijn, dan had ik de behandelingen niet stopgezet. Dus daarom noem ik het soms "makkelijker" om te stoppen (al heb ik er heel veel tranen om gelaten).

Al is het nog vaak moeilijk, zeker als andere mensen een 2e of een 3e hebben of vragen wanneer het broertje/zus van Thomas komt of vooral wanneer Thomas om een broertje of zus vraagt want "iedereen in zijn klas" heeft een broer of zus.
leoniekezaterdag 15 augustus 2015 @ 21:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 20:55 schreef VintageGirl het volgende:
Haha, ben jij mij Leonieke;)? Ik denk er zo precies hetzelfde over (niet te vaak langs bij moeders)
Damn, mijn kloon komt nu al uit -O-
Moppertzaterdag 15 augustus 2015 @ 21:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 19:35 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Maar wellicht maakt dat het verdriet alleen maar groter als het bij een volgend kindje niet lukt. Dat je gevoel onderschat wordt, zelfs in een groep met anderen bij wie zwanger worden niet lukt.
Bij mij als ik alleen al de wens uit dan begint iedereen te lachen want ik heb er al genoeg.
Ja misschien heb ik dat ook inderdaad wel.. maar dat maakt de pijn en de wens en het verlangen echt niet minder hoor. En dat afsluiten en onbeantwoord laten doet voor mij iig heel veel pijn en de reacties erop ook..
VintageGirlzaterdag 15 augustus 2015 @ 21:07
Ja kan me goed voorstellen, het is toch bijzonder om het nog een keer te mogen meemaken, en als dat niet zo het geval is, voelt dat toch als een soort rouw/verlies. Al heb je al een kindje rondlopen.
Mijn kindje roept ook vaak babyzusje broertje....dat raakt me wel.. Ik wil haar zo graag een broertje of zusje gunnen...

Haha, leuke kloon heb je;)
Arjazaterdag 15 augustus 2015 @ 21:11
Stroopwafel: wie onderschat de gevoelens van wie?
VintageGirlzaterdag 15 augustus 2015 @ 21:12
@ moppert, heb jij ook in de mmm gezeten?
Moppertzaterdag 15 augustus 2015 @ 21:19
Nee, er speelt hier wel vanalles op medisch gebied maar goed dat wil ik niet zo "openbaar" delen.
Eventueel voor de mensen met interesse wel in pm. :) ik lees hier al jaren stilletjes mee, in de hoop dat er streepjes vallen.
VintageGirlzaterdag 15 augustus 2015 @ 21:21
@moppert, ik snap het, als je wilt mag je mij wel pm'en
leoniekezaterdag 15 augustus 2015 @ 21:25
Ik ben de 2e keer zelfs op een bepaald moment zó kwaad geworden op mezelf. Ik had voor Thomas altijd gezegd dat ik de gelukkigste vrouw ter wereld ging zijn als ik een kind zou hebben en opeens zat ik (met Thomas erbij) te wenen omdat er geen TP kon plaatsvinden omdat de celdeling bij alle eicellen gestopt was. Daar zat die zogenaamde gelukkigste vrouw dan, ontroostbaar in de zetel met langs de ene kant haar man en langs de andere kant haar zoon van 2.5 jaar.

Zo'n wens valt gewoon niet weg te rationaliseren. Niet voor een 1e, niet voor een 2e of 3e of ... En écht, ik heb het heel vaak geprobeerd, maar zelfs nu zit ik nog heel vaak te denken van hoe het zou zijn moest het misschien toch...
Stroopwafelmeisjezaterdag 15 augustus 2015 @ 21:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 21:11 schreef Arja het volgende:
Stroopwafel: wie onderschat de gevoelens van wie?
Hmm.. Onderschatten is misschien niet het juiste woord. Maar als het gaat over het stoppen met behandelingen (ongeacht of dit een bewuste keuze is of noodgedwongen), gaat het voor mijn gevoel bijna altijd over mensen die dan kinderloos achter blijven. Ik kan me voorstellen dat mensen die al een of meerdere kinderen hebben, het gevoel krijgen dat er voor hun verdriet geen/minder plek is. En dan helpt het denk ik niet dat er mensen zijn als ik, die af en toe zwakke momenten hebben en dan ook denken: ach, je hebt er tenminste een/je bent tenminste al moeder (waar ik uiteraard ook niet trots op ben...).

Voor wie het betreft: vandaag viel de nieuwste editie van het Freya magazine op mijn mat. Daar staat volgens mij een stuk in over mensen bij wie het niet gelukt is om van een volgend kindje zwanger te worden.
Stroopwafelmeisjezaterdag 15 augustus 2015 @ 21:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 21:25 schreef leonieke het volgende:
Ik ben de 2e keer zelfs op een bepaald moment zó kwaad geworden op mezelf. Ik had voor Thomas altijd gezegd dat ik de gelukkigste vrouw ter wereld ging zijn als ik een kind zou hebben en opeens zat ik (met Thomas erbij) te wenen omdat er geen TP kon plaatsvinden omdat de celdeling bij alle eicellen gestopt was. Daar zat die zogenaamde gelukkigste vrouw dan, ontroostbaar in de zetel met langs de ene kant haar man en langs de andere kant haar zoon van 2.5 jaar.

Zo'n wens valt gewoon niet weg te rationaliseren. Niet voor een 1e, niet voor een 2e of 3e of ... En écht, ik heb het heel vaak geprobeerd, maar zelfs nu zit ik nog heel vaak te denken van hoe het zou zijn moest het misschien toch...
:*
En als ik dit dan lees, dan snap ik dus echt heel goed hoe dat verlangen naar een tweede kind net zo groot kan zijn als voor een eerste. Want ook ik heb nog altijd de droom van een gezinnetje met twee kindjes. En dan eigenlijk niet te groot leeftijdsverschil. En als zwanger worden dan niet lukt, is het hoe dan ook afscheid nemen van die droom..
Cygnezaterdag 15 augustus 2015 @ 21:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 19:09 schreef VintageGirl het volgende:
@cygne, ah gelukkig ben ik dan niet de enige dochter met zo'n moeder..en idd ik moet mij er niks van aan trekken ( heb tekst in vorige post verwijderd wegens herkenbaarheid )
Mijn moeder is verder lief hoor.

SPOILER
Denk dat het komt omdat mijn oma door zwaar overgewicht op jonge leeftijd ernstige diabetes had en zwaar hartpatiënt was. Verder is ze er wel altijd voor ons. Is er voor ons mbt onze kinderwens, etc etc. Vandaar dat ik haar issue met mn gewicht makkelijker opzij kan zetten. Verder heb ik niet zoveel te klagen.
Overigens ben ik ook gewoon dik heur. Maar wordt aan gewerkt.

Ik snap (als kinderloze) ook prima dat de wens voor een volgend kind als je er al 1 (of 2 of 3) hebt prima. Als je je altijd een groot gezin hebt voorgesteld en dat wil niet is dat behoorlijk zuur.

Al denk ik bij mezelf wel eens dat ik al zó gelukkig zou zijn als ik maar een keer één kindje mocht houden. Maar dat zegt niks over de dames die graag een tweede willen, die gun ik het net zo hard.

Achja, het is gewoon allemaal kút. Zo.
VintageGirlzaterdag 15 augustus 2015 @ 21:54
Jeetje wat een herkenbaarheid allemaal, Leonieke! Dat je eerst de gelukkigste bent van de hele wereld met 1 prachtig kind, maar toch langzaam sluimert die wens voor een tweede er ook in. En als dit niet lukt, voel je je opeens helemaal niet meer de gelukkigste. Ik denk dat dit heel menselijk is.

@stroopwafelmeisje, die ga ik dan maar eens lezen. Ik ken trouwens best veel mensen waarbij de tweede pas lukte via de mmm of dat er helemaal geen tweede meer kwam. Of dat de tweede pas na 6 jaar kwam op natuurlijk wijze.

[ Bericht 0% gewijzigd door VintageGirl op 15-08-2015 22:23:49 ]
VintageGirlzaterdag 15 augustus 2015 @ 21:59
@cygne, ja mijn moeder is ook een lief mens hoor, alleen die opmerkingen he...

Ja het leven is idd k.u.t en ontzettend oneerlijk soms.... Waarom krijgt de ene 3 kinderen terwijl ze er niet voor kan zorgen, en de andere blijft met lege handen achter terwijl ze een perfecte moeder zou zijn
GVmanzondag 16 augustus 2015 @ 20:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 19:35 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Hoe is het met je zusje, Nikki?
En GVman? Jullie zijn al een tijdje aan het spuiten toch?
VG: spannend zeg! Nog geen ervaring (en niet ingelezen), maar het klinkt heel veelbelovend!

Ik heb vaak genoeg gelezen dat de wens voor een volgend kindje net zo sterk kan zijn als de wens voor een eerste, dat ik dat wel weet. Toch heb ik nu het gevoel dat al mijn problemen (onzeker over baan, gewicht, dat soort dingen) verdwijnen als er maar eenmaal een kindje is. Ik betrap mezelf er tijdens een slechte bui ook wel op als iemand ergens over klaagt, dat ik denk: maar zij heeft tenminste een kind. (wat natuurlijk ook nergens op slaat :')). Het zal wel vooral die angst zijn die Arja en Cygne hierboven uiten. Zal ik ooit mee mogen maken dat ik vol trots mijn buik kan showen? Dat ik kan reageren als er "mama" geroepen wordt? Dat ik dé oplossing ben tegen slechte dromen? ;(
Maar wellicht maakt dat het verdriet alleen maar groter als het bij een volgend kindje niet lukt. Dat je gevoel onderschat wordt, zelfs in een groep met anderen bij wie zwanger worden niet lukt.

Knuffels alom voor iedereen :*
Ha Stroopwafelmeisje (en anderen),

De eerste poging is vlak voor de punctie afgebroken. Er waren twee of drie follikels groot genoeg voor punctie en een stuk of twaalf (net) niet groot genoeg. Dat vond het ziekenhuis niet voldoende om een rietje ingevroren zaadcellen voor in te zetten (logisch, want we hebben er maar drie en een vierde die voor een beetje gevuld is).

Waarschijnlijk is er niet genoeg gestimuleerd, dus gaan we over een week of wat weer van start. Het was een teleurstelling, vooral ook omdat we tijdens het kamperen steeds die shots e.d. deden en mijn vrouw daar toch wel zoveel last van had dat we een paar dagen eerder terug naar huis zijn gegaan.

De eerste injectiereeks was met Menopur, we gaan nu (als in: wanneer het juiste moment in de cyclus daar is) over op Gonal. Kortom: wordt vervolgd...

En ikzelf? Ik zit nog steeds onder de pregnyl en de gonal (helaas). Hopelijk snel duidelijkheid, dan kan ik daar afscheid van nemen.

En knuffel voor iedereen!
Gaddlezondag 16 augustus 2015 @ 20:59
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 20:11 schreef GVman het volgende:

[..]

Ha Stroopwafelmeisje (en anderen),

De eerste poging is vlak voor de punctie afgebroken. Er waren twee of drie follikels groot genoeg voor punctie en een stuk of twaalf (net) niet groot genoeg. Dat vond het ziekenhuis niet voldoende om een rietje ingevroren zaadcellen voor in te zetten (logisch, want we hebben er maar drie en een vierde die voor een beetje gevuld is).

Waarschijnlijk is er niet genoeg gestimuleerd, dus gaan we over een week of wat weer van start. Het was een teleurstelling, vooral ook omdat we tijdens het kamperen steeds die shots e.d. deden en mijn vrouw daar toch wel zoveel last van had dat we een paar dagen eerder terug naar huis zijn gegaan.

De eerste injectiereeks was met Menopur, we gaan nu (als in: wanneer het juiste moment in de cyclus daar is) over op Gonal. Kortom: wordt vervolgd...

En ikzelf? Ik zit nog steeds onder de pregnyl en de gonal (helaas). Hopelijk snel duidelijkheid, dan kan ik daar afscheid van nemen.

En knuffel voor iedereen!
Oh wat jammer GVman. Moet ze de volgende keer een hogere dosis nemen/krijgen? En waarom moet je nog steeds spuiten?
Hopelijk mag je gauw stoppen inderdaad
Stroopwafelmeisjezondag 16 augustus 2015 @ 22:15
Fijn om weer eens van je te horen, GVman! Alleen wat jammer dat het niet zulk positief nieuws is.. Begrijpelijk dat ze de poging hebben afgebroken, maar dat maakt het niet minder zuur.
Zijn de mogelijke bijwerkingen van Gonal ook zo heftig? Hopelijk heeft ze er minder last van. En ik ben ook benieuwd waarom jij nog steeds aan de spuiten zit, als er nu dus rietjes klaar staan? (Al moet jij permanent aan de hormonen, toch?)
Ereshkigalmaandag 17 augustus 2015 @ 00:33
Tjonge ik ben er gewoon even stil van al jullie reacties hier wat een herkenning....
Toevallig toenstraks nog met vriendlief over gehad hoe oneerlijk het soms is... Schoonzus is zwanger van haar 4e kind ( helaas eerste overleden) en klaagt steen en been over haar zwangerschap... Soms zou ik wel willen schreeuwen mens geniet er toch eens een moment van...Het is zo bijzonder dat je dit mee mag maken...
Ik neem alle kwalen voor lief als het zo ver is...Ik kijk er heel erg naar uit tegelijkertijd ben ik ook doodsbang voor een nieuwe zwangerschap door wat we bij flint hebben meegemaakt.. En toch...laat maar komen!

Gvman ik spoot bij de eerste ook menopure met veel heel veel klachten nu gonal en echt stukken minder! Hopelijk voor jou vrouw ook!

Verder voor iedereen een dikke knuffel!!!
Burdiemaandag 17 augustus 2015 @ 09:32
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 15:55 schreef Cygne het volgende:
Waar ik dan wel wat moeite mee heb is als iemand die heel makkelijk kinderen heeft gekregen zegt: 'kinderen krijg je', Zo vanzelfsprekend is dat niet.
Dat is toch juist wat die uitdrukking betekent :? Dat het niet zo vanzelfsprekend is.
(Er hoort namelijk nog achter: 'die neem je niet').
Moppertmaandag 17 augustus 2015 @ 11:21
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 00:33 schreef Ereshkigal het volgende:
Schoonzus is zwanger van haar 4e kind ( helaas eerste overleden) en klaagt steen en been over haar zwangerschap... Soms zou ik wel willen schreeuwen mens geniet er toch eens een moment van...Het is zo bijzonder dat je dit mee mag maken...
Ik neem alle kwalen voor lief als het zo ver is...Ik kijk er heel erg naar uit tegelijkertijd ben ik ook doodsbang voor een nieuwe zwangerschap door wat we bij flint hebben meegemaakt.. En toch...laat maar komen!

Dat is ook makkelijk oordelen, want een zwangerschap kan hoe graag je ook zwanger wil zijn en een kindje wil gewoon heel erg veel pijn doen.. Ookal heb je er al 1 meegemaakt een volgende kan zo anders zijn..

40 keer overgeven per dag is niet iets waardoor je denkt ik ga even genieten..
miss_slymaandag 17 augustus 2015 @ 11:25
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 00:33 schreef Ereshkigal het volgende:
Tjonge ik ben er gewoon even stil van al jullie reacties hier wat een herkenning....
Toevallig toenstraks nog met vriendlief over gehad hoe oneerlijk het soms is... Schoonzus is zwanger van haar 4e kind ( helaas eerste overleden) en klaagt steen en been over haar zwangerschap... Soms zou ik wel willen schreeuwen mens geniet er toch eens een moment van...Het is zo bijzonder dat je dit mee mag maken...
Ik neem alle kwalen voor lief als het zo ver is...Ik kijk er heel erg naar uit tegelijkertijd ben ik ook doodsbang voor een nieuwe zwangerschap door wat we bij flint hebben meegemaakt.. En toch...laat maar komen!

Gvman ik spoot bij de eerste ook menopure met veel heel veel klachten nu gonal en echt stukken minder! Hopelijk voor jou vrouw ook!

Verder voor iedereen een dikke knuffel!!!
Dat dacht ik ook. Mijn kwaal was een depressie, die nam ik echt niet voor lief en genieten van de zwangerschap was er echt geen moment bij. Terwijl ik al 15 jaar heel graag een kind wilde en daar ook heel veel moeite voor heb gedaan.
Ticootjemaandag 17 augustus 2015 @ 12:54
Ik had ook al een heel ding getypt, maar postte toch niet....

Maar idd, 2x ben ik met veel moeite zwanger geworden, en omdat het zoveel moeite heeft gekost had ik dan niet mogen klagen? Want je moet immers blij zijn dat je zwanger bent?
Om het maar even lekker te dramatiseren, ik haat zwanger zijn. Ik denk dat alleen de laatste dat ik kan zeggen dat ik het wel dragelijk vond..

Dat niet mogen klagen vind ik eigenlijk net zo'n dooddoener als dat je niet teveel moet bezig zijn..
VintageGirlmaandag 17 augustus 2015 @ 13:09
Vanochtend punctie gehad. Flink pijnlijk een kwartier lang. 15 eicellen gevonden en paar miljoen zaad bij man. Als alles goed gaat donderdag terugplaatsing. Moet veel drinken en Utrogestran bollen inbrengen.
Arjamaandag 17 augustus 2015 @ 13:19
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 13:09 schreef VintageGirl het volgende:
Vanochtend punctie gehad. Flink pijnlijk een kwartier lang. 15 eicellen gevonden en paar miljoen zaad bij man. Als alles goed gaat donderdag terugplaatsing. Moet veel drinken en Utrogestran bollen inbrengen.
Goed nieuws vg! En nu lekker bijkomen en je laten verwennen.

Verder eens met de posters hierboven over dat klagen tijdens een zwangerschap moet kunnen en ik denk ook zeker dat ik niet altijd fluitend zal kotsen, als dat al mogelijk was :')

Maar ik snap Eresh wel een beetje denk ik. Als je iets al zo lang zo graag wilt dan lijkt het net of alle zwangere vrouwen van een andere planeet komen en het jezelf nooit zal lukken, zeker als je al veel tegenslagen hebt gehad.
Je moet echt uitkijken dan niet hopeloos te gaan romantiseren over hoe het zou zijn. Het kan ook best zwaar zijn en tegenvallen en als je dan van jezelf niet eens mag klagen, omdat je nu eindelijk zwanger bent, ben je wel erg streng voor jezelf en dat is niet vol te houden lijkt me
Gaddlemaandag 17 augustus 2015 @ 13:53
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 13:09 schreef VintageGirl het volgende:
Vanochtend punctie gehad. Flink pijnlijk een kwartier lang. 15 eicellen gevonden en paar miljoen zaad bij man. Als alles goed gaat donderdag terugplaatsing. Moet veel drinken en Utrogestran bollen inbrengen.
Dat klinkt best goed! Ik duim voor je.

Verder ik wil ook wel een beetje meedoen met klagen ;) Ik heb dit keer veel last van mijn provera. Veel hoofdpijn en intense vermoeidheid. Ik word er helaas zo prikkelbaar van. Hopelijk reageer ik het niet teveel op mijn man af. Hij is zo lief voor me. O+
Ereshkigalmaandag 17 augustus 2015 @ 14:04
Vintagegirl fijn dat het achter de rug is! Nu hopen op een mooie plakkerd!
Gaddle ik kan je de hand schudden blehg wat een rommel is het toch
Hoelang moet je het nog gebruiken!?
Gaddlemaandag 17 augustus 2015 @ 14:10
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 14:04 schreef Ereshkigal het volgende:
Vintagegirl fijn dat het achter de rug is! Nu hopen op een mooie plakkerd!
Gaddle ik kan je de hand schudden blehg wat een rommel is het toch
Hoelang moet je het nog gebruiken!?
Vandaag en morgen. *) En jij?
VintageGirlmaandag 17 augustus 2015 @ 14:11
Dankje dames! Morgen worden we gebeld of het gelukt is met de bevruchtingen van de eicellen en zaadcellen. Nu rustig aan doen en thuis bijkomen:).
miss_slymaandag 17 augustus 2015 @ 14:16
quote:
1s.gif Op maandag 17 augustus 2015 13:19 schreef Arja het volgende:

[..]

Goed nieuws vg! En nu lekker bijkomen en je laten verwennen.

Verder eens met de posters hierboven over dat klagen tijdens een zwangerschap moet kunnen en ik denk ook zeker dat ik niet altijd fluitend zal kotsen, als dat al mogelijk was :')

Maar ik snap Eresh wel een beetje denk ik. Als je iets al zo lang zo graag wilt dan lijkt het net of alle zwangere vrouwen van een andere planeet komen en het jezelf nooit zal lukken, zeker als je al veel tegenslagen hebt gehad.
Je moet echt uitkijken dan niet hopeloos te gaan romantiseren over hoe het zou zijn. Het kan ook best zwaar zijn en tegenvallen en als je dan van jezelf niet eens mag klagen, omdat je nu eindelijk zwanger bent, ben je wel erg streng voor jezelf en dat is niet vol te houden lijkt me
Anderen vinden ook dat je niet mag klagen en vooral heel gelukkig moet zijn omdat het eindelijk gelukt is. Je wilde het toch zo graag, dan moet je vooral maar de hele tijd blij en gelukkig zijn.

Zo werkt het natuurlijk niet, ook al zegt onze eigen ratio misschien wel precies hetzelfde :)
VintageGirlmaandag 17 augustus 2015 @ 14:48
Er waren meer dan 20 follikels aangeprikt, dus ik moet heel veel drinken en rustig aan doen, tegen kans op overstimulatie. Woensdag extra echo en bloedprikken, voor de terugplaatsing
_NIKKI_maandag 17 augustus 2015 @ 14:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2015 19:35 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Hoe is het met je zusje, Nikki?
Ze heeft afgelopen woensdag een tp gehad van een cryo en doet acupunctuur ter ondersteuning. Nu weer even fingers crossed. Als deze poging niet lukt dan is er in januari 2016 pas weer plaats voor een volgende behandeling. Dat is eigenlijk wel ontzettend balen voor haar, maar het is helaas niet anders. Ik hoop dat het niet nodig gaat zijn voor haar.

GV man wat ontzettend balen dat de poging gestaakt is. Aan de andere kant is het als je het rationeel bekijkt natuurlijk wel goed dat ze spaarzaam omgaan met de kostbare rietjes in de vriezer. Hopelijk gaan er deze keer met de nieuwe hormonen meer follikels groeien bij je vrouw.

Spannend Vintagegirl. Succes met afwachten. Hopelijk hebben jullie deze week gewoon een tp. :*
VintageGirlmaandag 17 augustus 2015 @ 15:02
Dankje Nikki. Ik hoop voor je zus ook op een goede afloop. Het is niet niks wat wij allemaal moeten doorstaan in de mmm
Saffiermaandag 17 augustus 2015 @ 15:50
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 14:56 schreef _NIKKI_ het volgende:

[..]

Ze heeft afgelopen woensdag een tp gehad van een cryo en doet acupunctuur ter ondersteuning. Nu weer even fingers crossed. Als deze poging niet lukt dan is er in januari 2016 pas weer plaats voor een volgende behandeling. Dat is eigenlijk wel ontzettend balen voor haar, maar het is helaas niet anders. Ik hoop dat het niet nodig gaat zijn voor haar.

GV man wat ontzettend balen dat de poging gestaakt is. Aan de andere kant is het als je het rationeel bekijkt natuurlijk wel goed dat ze spaarzaam omgaan met de kostbare rietjes in de vriezer. Hopelijk gaan er deze keer met de nieuwe hormonen meer follikels groeien bij je vrouw.

Spannend Vintagegirl. Succes met afwachten. Hopelijk hebben jullie deze week gewoon een tp. :*
Wat spannend toch. Ik blijf duimen. (Acupunctuur ter ondersteuning had hier het gewenste effect!)
Nanukemaandag 17 augustus 2015 @ 17:20
Wat een herkenbare verhalen hier toch allemaal. Over de wens die zo groot is, en zo onbereikbaar lijkt. Ik moet ook altijd weer door zo'n dip heen als er in de omgeving een zwangerschap wordt aangekondigd, of net een nieuwe baby is geboren. In het begin voelde ik me daar zo rot over dat ik nauwelijks accepteerde dat dat ook gewoon iets was wat bij dit traject nou eenmaal gevoelig ligt. Tegenwoordig (zeker bij mensen dichtbij) kan ik het goed bespreekbaar maken. Ik heb al eens een keer kraamschudden gedaan zonder de baby vast te houden omdat ik 'grieperig' was. Op die manier gun ik mezelf iets meer ruimte om er aan te wennen en tegen de tijd dat ik er klaar voor ben, kan ik ook zo'n klein hummeltje vasthouden zonder jaloezie, en zonder verdriet.
De medische molen is gewoon een verschrikking, en wordt er niet beter op door mensen die maar hun losse opmerkingen spuien. Ik gun iedereen die graag een kindje wil dat zijn/haar wens uitkomt. Maar soms zou het fijn zijn als mensen waarbij het allemaal makkelijk loopt ook eens hun mond zouden leren houden, als ze niet iets aardigs te zeggen hebben.
En nog even een :* voor iedereen hier.

Ik duim voor een mooi percentage bevruchtingen en een tp voor VintageGirl.
En een extra :* voor degenen aan de provera.
Stroopwafelmeisjemaandag 17 augustus 2015 @ 18:11
Wat goed, VG! *O*
SPOILER
Zit jij ook in de Freyafacebook? Daar is ook iemand die vandaag een punctie heeft gehad met 15 eicellen!
Spannend Nikki! Dan maar extra hopen dat het blijft plakken!!

quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 17:20 schreef Nanuke het volgende:
kraamschudden
Whut? :D
VintageGirlmaandag 17 augustus 2015 @ 18:47
@nanuke en stroopwafelmeisje, dankje dames!

Nee haha ik zit niet op freyafacebook, maar wel toevallig dat diegene ook 15 eicellen had;).

Die vervelende opmerkingen krijg ik voornamelijk van mijn moeder te horen, die altijd makkelijk zwanger werd en het nu altijd beter weet.... Het is dat het mijn moeder is, anders was ik er allang klaar mee geweest....
Ereshkigalmaandag 17 augustus 2015 @ 21:09
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 14:10 schreef Gaddle het volgende:

[..]

Vandaag en morgen. *) En jij?
Ik nog 5 dagen ben jij dan snel ongesteld?

Vintagegirl spannend hoor duimen draaien!!!
VintageGirlmaandag 17 augustus 2015 @ 21:13
Eresh, ja vind het ook spannend allemaal. Voel me nu enorm opgeblazen en drink me helemaal suf aan water.. Plassen doet trouwens wel pijn hier, hopelijk geen blaasontsteking, het zullen wel de overgevoelige eierstokken zijn..
Nanukemaandag 17 augustus 2015 @ 21:13
quote:
1s.gif Op maandag 17 augustus 2015 18:11 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Whut? :D
Wordt ik nou echt betrapt op een uitdrukking uit de streek? Wow. :D

Eh juist. Op kraamvisite gaan dus.
VintageGirlmaandag 17 augustus 2015 @ 21:17
@nanuke, jij komt uit het oosten of zuiden van NL? Daar wordt deze term idd vaak gebruikt
MaJomaandag 17 augustus 2015 @ 22:10
VG kun je niet aan je moeder uitleggen dat dit soort opmerkingen erg pijnlijk zijn? Ik kan me voorstellen dat je er verdrietig van wordt.

Ik ga morgen testen (1 dag voor NOD). Ik ben al 2 dagen erg misselijk maar verwacht eigenlijk dat ik een beetje ziekig ben.
Gaddlemaandag 17 augustus 2015 @ 22:17
quote:
1s.gif Op maandag 17 augustus 2015 21:09 schreef Ereshkigal het volgende:

[..]

Ik nog 5 dagen ben jij dan snel ongesteld?

Vintagegirl spannend hoor duimen draaien!!!
quote:
1s.gif Op maandag 17 augustus 2015 21:09 schreef Ereshkigal het volgende:

[..]

Ik nog 5 dagen ben jij dan snel ongesteld?

Vintagegirl spannend hoor duimen draaien!!!
De eerste keer werd ik helemaal niet ongesteld. En de tweede keer was ik 3 dagen nadat ik gestopt was ongesteld geworden. Hopelijk deze keer weer zo snel.
Stroopwafelmeisjemaandag 17 augustus 2015 @ 22:24
quote:
1s.gif Op maandag 17 augustus 2015 21:13 schreef Nanuke het volgende:

[..]

Wordt ik nou echt betrapt op een uitdrukking uit de streek? Wow. :D

Eh juist. Op kraamvisite gaan dus.
Haha, nog nooit gehoord! :D het idee is dan dat je de baby schudt? :D Ik heb nu heel leuke beelden voor ogen :D
VintageGirlmaandag 17 augustus 2015 @ 22:39
@Majo, ik heb het haar meerdere malen gezegd, maar het dringt niet tot haar door... :(

Spannend zeg, heb je ook last van andere kwaaltjes dan?
MaJomaandag 17 augustus 2015 @ 23:01
quote:
1s.gif Op maandag 17 augustus 2015 22:39 schreef VintageGirl het volgende:
@Majo, ik heb het haar meerdere malen gezegd, maar het dringt niet tot haar door... :(

Spannend zeg, heb je ook last van andere kwaaltjes dan?
balen is dat -O-

Vooral misselijk en maagzuur, en veel plassen. Maar dat zijn dingen waar ik wel vaker last van heb dus wil mezelf niet al te gek maken.

Morgen ook afspraak om zaad van vriend in te leveren dus het zou wel heel bizar zijn als ik morgen dan positief test :D
MaJodinsdag 18 augustus 2015 @ 08:13
Nou spierwitte test -O- ik ben er echt even helemaal klaar mee ;(
VintageGirldinsdag 18 augustus 2015 @ 08:35
@ MaJo, wat balen zeg, hoeveelste ronde is dit? Die bijwerkingen kun je die ook krijgen van je medicatie?

Hier heel veel gedronken gisteren en vanacht, de wc was ook mijn beste vriend. Elke paar uur plassen vannacht.
Stroopwafelmeisjedinsdag 18 augustus 2015 @ 08:59
Maar MaJo, je zit nog een paar dagen voor NOD toch?

Voel je je verder wel goed, VG?
GVmandinsdag 18 augustus 2015 @ 09:02
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 20:59 schreef Gaddle het volgende:

[..]

Oh wat jammer GVman. Moet ze de volgende keer een hogere dosis nemen/krijgen? En waarom moet je nog steeds spuiten?
Hopelijk mag je gauw stoppen inderdaad
Ach ja, het is inderdaad jammer, maar het zij zo. Mijn vrouw zei bij de tweede echo nog dat we nog nooit drie keer achter elkaar goed nieuws hadden gekregen. Nu dus ook niet. Hopelijk is dat de volgende poging anders!

Afijn, mijn vrouw moet nu aan de Gonal, ik dacht 225 IU per keer. De afgelopen poging was dat 150 IU Menopur per keer. Decapeptyl zit er hoe dan ook bij. We hopen dan ook op zo'n 15 aangeprikte follikels, net als VG.

Ikzelf zit nog altijd aan een cocktail van Pregnyl en Gonal om de 'natuurlijke' processen op gang te houden. De gedachte erachter is dat als het ontdooien van de ingevroren rietjes niet goed gaat er alsnog (weer) een TESE uitgevoerd kan worden. Daar heb ik uiteraard weinig behoefte aan, maar goed, als het zo is, dan is het zo.

Ik hoop i.i.g. dat het niet al te lang meer duurt. Ik merk dat ik minder lekker in mijn vel zit, conditioneel minder ben enzo. Dat had ik veel minder toen ik aan de Sustanon (een testosteron suppletie zat). De uitslagen van bloedonderzoeken geven dit trouwens ook aan allemaal... En de sfeer in huis is niet altijd gezellig, helemaal niet wanneer ook mijn vrouw aan hormoonspul zit.

@VG: wat goed, die 15 aangeprikte follikels! Hopelijk zijn er veel bevruchtingen en cryo's bij. Dan kun je de hele stimulatie achter je laten (of je moet een wel heel groot gezin willen hebben, haha)

@Majo: -O- :'(
VintageGirldinsdag 18 augustus 2015 @ 09:25
@Stroop, beetje buikpijn, en opgeblazen gevoel in buik, verder redelijk geslapen vannacht. Hoort er allemaal bij, bij zoveel follikels aangeprikt te hebben.(op een rare droom na :Z ) Ik drink mij helemaal suf (liters), dat moet tegen overstimulatie. En rustig aan doen, dus geen huishoudelijk werk :P wat wel vervelend is met een peuter in huis. Gelukkig heb ik een lieve man die veel doet in huis, hij werkt nu wel vandaag.

@GVman, ja hopelijk idd veel bevruchtingen, mijn man wil niet meer dan 2 kinderen, tenzij tweeling (ik stiekem wel meer O-) maar eerst een tweede, dan zou ik (en mijn man) zo verschrikkelijk blij zijn als alles achter de rug is.
MaJodinsdag 18 augustus 2015 @ 12:00
VG dit is de 2e ronde met clomid, de 7e ronde in totaal (had nogal extreme cycli). Op zich moet ik ook niet zeuren, denk dat ik gewoon opnieuw moet tellen sinds ik de clomid slik. Denk niet dat het bijwerkingen nog zijn want clomid slik je van dag 3 tot 7, zit nu op dag 32. Hoe gaat het nu met jou?

Stroopwafel mijn NOD is morgen dus ik geef het nog weinig kans. Ook weer menstruatie-achtige krampen sinds vanochtend dus verwacht dat het een dezer dagen doorzet.

Thanks GV, ook een :* voor jou!
VintageGirldinsdag 18 augustus 2015 @ 12:27
Gebeld door ziekenhuis, 12 vd 15 eicellen konden ze gebruiken. Waarvan 5 nu bevrucht zijn. Dus donderdagmiddag terugplaatsing. Wat ben ik opgelucht zeg:), zat de hele ochtend in de zenuwen.

@Majo, okay, wat zijn de stappen hierna voor jou? Moet je nog zelf blijven proberen of ga je een traject in?
Hobbesjedinsdag 18 augustus 2015 @ 12:30
Supernieuws VG!

En voor iedereen hier een dikke :*
VintageGirldinsdag 18 augustus 2015 @ 12:50
Dankje Hobbesje. En voor iedereen hier ook een digitale knuffel
MaJodinsdag 18 augustus 2015 @ 13:51
Dat klinkt goed VG! *O* Veel succes alvast voor aanstaande donderdag :*

In principe gaan we het 6 rondes met clomid proberen, daarna gaan ze verder kijken. Zaad van vriend vandaag ingeleverd, daarvan krijgen we over 2 weken de uitslag. Zou natuurlijk ook nog iets mee aan de hand kunnen zijn, hoop van niet!
VintageGirldinsdag 18 augustus 2015 @ 14:01
Dankje MaJo. Wat spannend voor jullie, hopelijk is het zaad van je man goed.
MaJodonderdag 20 augustus 2015 @ 07:39
Succes vandaag VG! :*
VintageGirldonderdag 20 augustus 2015 @ 09:01
Dankje MaJo!

Hoop voor je dat het nu raak is:). X
Frummeltje86donderdag 20 augustus 2015 @ 10:16
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 14:56 schreef _NIKKI_ het volgende:

[..]

Ze heeft afgelopen woensdag een tp gehad van een cryo en doet acupunctuur ter ondersteuning. Nu weer even fingers crossed. Als deze poging niet lukt dan is er in januari 2016 pas weer plaats voor een volgende behandeling. Dat is eigenlijk wel ontzettend balen voor haar, maar het is helaas niet anders. Ik hoop dat het niet nodig gaat zijn voor haar.

GV man wat ontzettend balen dat de poging gestaakt is. Aan de andere kant is het als je het rationeel bekijkt natuurlijk wel goed dat ze spaarzaam omgaan met de kostbare rietjes in de vriezer. Hopelijk gaan er deze keer met de nieuwe hormonen meer follikels groeien bij je vrouw.

Spannend Vintagegirl. Succes met afwachten. Hopelijk hebben jullie deze week gewoon een tp. :*
Hopelijk is de acupunctuur voor haar een goede ondersteuning, Nikki! Ik duim!

GV-man, wat ontzettend balen... Maar inderdaad: die rietjes zijn zeer kostbaar. Succes :*

VG, 20 follikels aangeprikt! Dan is rustig aan doen inderdaad wel belangrijk ja. En inderdaad heel veel drinken. Fijn dat er vijf mooie bevruchtingen zijn! Ik ga duimen voor een prettige terugplaatsing en succesvol resultaat.

MaJo, ik lees dat je inmiddels aan de clomid zit. Bij mij bleef mijn cyclus daarmee nagenoeg gelijk (ongeveer 33-34 dagen), al bleek toen dat mijn luteale fase vrij lang was (17-18 dagen). Checken ze elke maand je progesteronniveau? Hopelijk heeft het snel effect en blijft het bloed weg :)

Voor een ieder die ik nu onverhoopt en zeker niet bewust 'oversla', mijn welgemeende succeswensen en dikke knuffels. Ik lees nog steeds mee en duim non-stop voor dikke, vette strepen in dit topic. :* :*
VintageGirldonderdag 20 augustus 2015 @ 10:27
Dankje Frummel, ik ben wel een beetje bang voor overstimulatie na de terugplaatsing.
Frummeltje86donderdag 20 augustus 2015 @ 10:29
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 10:27 schreef VintageGirl het volgende:
Dankje Frummel, ik ben wel een beetje bang voor overstimulatie na de terugplaatsing.
Snap ik :* Ik was ook bang daarvoor. Ik heb dan ook echt liters water gedronken elke dag en enorm rustig aan gedaan. Maar dat kon ook omdat ik niet werkte op dat moment... En dan nog weet ik niet of ik het daarmee echt voorkomen heb. Je kunt er niks aan doen in ieder geval als het wel gebeurt :*
VintageGirldonderdag 20 augustus 2015 @ 10:30
Ja, ik drink me ook helemaal suf aan water e.d. Bij mijn eerste zwangerschap hield ik namelijk ook heel veel vocht vast, dus vandaar mijn angst. Ik werk momenteel ook niet, maar heb een peuter rondlopen, gelukkig doet mijn man veel in huis naast zijn werk.

Hoe gaat het nu met je Frummel?
Frummeltje86donderdag 20 augustus 2015 @ 11:39
Fijn dat je man je goed ondersteunt, al lijkt het me inderdaad pittig als je er al ééntje hebt rondlopen... Geen ervaring mee nog ;)

Met mij goed, dank je :) Inmiddels bijna 15 weken onderweg en het verloopt prima. Het is het allemaal waard geweest! Verdere updates doe ik in ZG ;)
Arjadonderdag 20 augustus 2015 @ 11:45
Vg bijna pupo! Spannend en veel succes met de wachtweken.

Majo klinkt toch wel weer spannend, maar het is wel vaker spannend bij jou met jouw lichaam dat je steeds op het verkeerde been zet. Lukt het een beetje om rustig te blijven? Ik ga voor je duimen.

Met mij gaat het goed. Nog een dagje werken en dan eindelijk vakantie
Frummeltje86donderdag 20 augustus 2015 @ 11:46
Fijn, Arja. Even bijkomen dus :* Al zicht op nieuwe terugplaatsing of houden jullie het even rustig voorlopig?
VintageGirldonderdag 20 augustus 2015 @ 11:47
@frummel, zo alweer 15 weken! Gaat dat snel zeg! Al meerdere echo's gehad ook?

@Arja, ja bijna pupo:) vind het wel ontzettend spannend allemaal.
Frummeltje86donderdag 20 augustus 2015 @ 11:50
5 echo's gehad... :@ beetje luxe... met 6,5 week, 8,5 week, 10 weken, 12,5 en 13,5 week. Onze fertiliteitsarts was heuul lief ;)
VintageGirldonderdag 20 augustus 2015 @ 11:54
Zo! Dat zijn aardig wat echo's. Waarom zoveel echo's als ik vragen mag. Allemaal inwendig of ook uitwendig?
Frummeltje86donderdag 20 augustus 2015 @ 11:56
Met 6,5 en 8,5 week was bij fertiliteitsarts, daarna mochten we door naar vk. Met 10 weken was termijnecho, met 12,5 hadden we afrondend gesprek bij fertiliteitsarts (wilden haar bedanken en kregen weer een echo) en die met 13,5 was trouwens met 13 weken voor de combinatietest.
VintageGirldonderdag 20 augustus 2015 @ 11:59
Ah! Okay. Krijgt iedereen die in de mmm zit zoveel echo's bij zwangerschap?
Frummeltje86donderdag 20 augustus 2015 @ 12:02
Geen idee... Die echo met 12,5 week was wel een verrassinkje en voor echo van de combinatietest hebben we wel gewoon betaald, want geen verhoogd risico. Ik denk dat dit wel enigszins uitzonderlijk was ;) Maar ik vond het niet heel erg.
VintageGirldonderdag 20 augustus 2015 @ 12:05
Ah okay, ik vond echo's heel spannend bij mij eerste zwangerschap. Super zenuwachtig zat ik dan in de wachtruimte.
_NIKKI_donderdag 20 augustus 2015 @ 12:36
VG succes! ^O^
VintageGirldonderdag 20 augustus 2015 @ 12:42
Dankje NIKKI!
Nanukedonderdag 20 augustus 2015 @ 15:07
Succes met de terugplaatsing, VG. :*
VintageGirldonderdag 20 augustus 2015 @ 15:11
Dankje Nanuke! Het is gelukt! 1 heel goed embryo teruggeplaatst en nog 3 (misschien 4) in de vriezer:) ik ben officieel pupo!
Frummeltje86donderdag 20 augustus 2015 @ 16:02
VG PUPO! *O*
VintageGirldonderdag 20 augustus 2015 @ 16:16
Dankje Frummeltje! Heel bijzonder gevoel, nu die wachtweken in
_NIKKI_donderdag 20 augustus 2015 @ 17:09
VG succes met afwachten. :*
Arjadonderdag 20 augustus 2015 @ 18:04
Frummel ik heb 14 september weer een uitgangsecho en verwacht dan weer te kunnen starten met de vierde ivf ronde
VintageGirldonderdag 20 augustus 2015 @ 18:21
Dankje NIKKI!
Stroopwafelmeisjedonderdag 20 augustus 2015 @ 20:11
VG PUPO! *O*
En nu plakken blijven, baby!! ~O> anders krijg je met ons te maken... >:)
Mrs.Peeldonderdag 20 augustus 2015 @ 20:29
VG is PUPO *O* *O* *O*
VintageGirldonderdag 20 augustus 2015 @ 20:31
@ :D Stroopwafel en Mrs. Peel Dankje dames!!! :) ja dat ie lekker mag blijven plakken.

[ Bericht 38% gewijzigd door VintageGirl op 20-08-2015 20:37:50 ]
Gaddledonderdag 20 augustus 2015 @ 20:38
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 15:11 schreef VintageGirl het volgende:
Dankje Nanuke! Het is gelukt! 1 heel goed embryo teruggeplaatst en nog 3 (misschien 4) in de vriezer:) ik ben officieel pupo!
Yay! Succes *O*
VintageGirldonderdag 20 augustus 2015 @ 21:08
Dankje dankje Gaddle!! :D :*
Nanukevrijdag 21 augustus 2015 @ 12:08
quote:
1s.gif Op maandag 17 augustus 2015 22:24 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:

[..]

Haha, nog nooit gehoord! :D het idee is dan dat je de baby schudt? :D Ik heb nu heel leuke beelden voor ogen :D
Nee, het idee is dat er kennis gemaakt wordt met de baby. Het is dan ook gewoon dat de baby dan van hand tot hand gaat. Ik moet ook zeggen dat ik oorsprong van de uitdrukking niet zo goed kan plaatsen. :P
Nanukevrijdag 21 augustus 2015 @ 12:09
Met de medicatie is het uiteindelijk goedgekomen. Maandag worden ze bezorgd. De kriebels beginnen toch wel weer te komen, nu. :@
VintageGirlvrijdag 21 augustus 2015 @ 12:20
@Nanuke, ik wens je alvast heel veel succes
Nanukevrijdag 21 augustus 2015 @ 12:28
Thanks. :) Ik hoop zo dat deze poging beter verloopt als de vorige. Niet alleen qua gevoel (want ik was echt heel labiel en vond mezelf heul niet leuk meer), maar ook qua opbrengst. Dan hoeft het niet eens meteen te lukken (daar ga ik ook helemaal niet van uit), als ik maar weet dat mijn lijf het wel doet op de medicatie. Vanavond gaan we boodschappen doen, ik geloof dat ik maar vast chocola ga inslaan. ;)
VintageGirlvrijdag 21 augustus 2015 @ 13:07
Ja, je moet echt vertrouwen op je lichaam, en daar heb ik ook wel eens moeite mee.
Stroopwafelmeisjezaterdag 22 augustus 2015 @ 08:54
Spannend Nanuke. Ga je dan maandag ook meteen beginnen? (ik ben nog een n00b op hormoongebied. Kent iemand een goede site/boek waarin ik me een beetje in kan lezen? Nu de uitslag van het tweede zaadonderzoek langzaam dichterbij kruipt, wordt het misschien toch wel relevant om iets minder n00b te zijn...)
Nanukezaterdag 22 augustus 2015 @ 13:02
Wij hebben na de intake een aantal boekjes meegekregen waar informatie in stond. In mijn geval was dat niet heel nodig, maar wel fijn alles in een boekje bij elkaar te hebben. En voor mijn lief is het ook prettig om het nog een keer te kunnen nalezen allemaal.

Vanaf maandag krijg ik eerst een hormoon (decapeptyl) wat ervoor zorgt dat de normale cyclus platgelegd wordt. Dit is nodig, omdat er natuurlijk pas eitjes moeten gaan groeien wanneer het ziekenhuis dat wil. Dan moet ik na een aantal dagen stoppen met de pil, en komt een gewone menstruatie op gang. Vervolgens krijg ik tijdens die menstruatieweek een echo om te kijken of mijn baarmoeder goed schoon geworden is.
Is dit het geval, wordt naast de decapeptyl gestart met een volgend hormoon (in mijn geval menopur) wat ervoor zorgt dat er eitjes gaan groeien. De decapeptyl heeft als langere termijn effect dat het de rijping van eicellen stimuleert, dus deze moet ik dan nog altijd blijven spuiten. Vanaf het moment dat er gestart is met de menopur, krijg ik regelmatig echo's om te kijken hoe het zit met de groei en hoeveelheid van de eitjes.
Wanneer deze op een gegeven moment groot genoeg zijn om aan te prikken, wordt er een punctie gepland. 36 uur voor de punctie moet ik dan een spuit pregnyl zetten om de eisprong op te wekken en de eitjes een laatste boost te geven. Vanaf dit moment mag ik stoppen met de decapeptyl en de menopur. Tegelijk met de punctie wordt dan ook door de man geproduceerd, waarna de eitjes worden bevrucht. Als er dan embryo's ontstaan die qua kwaliteit goed genoeg zijn, wordt er een embryo teruggeplaatst na (in ons geval) 4 dagen. De ene dag extra is nodig omdat lief en ik PGD doen (embryoselectie) en eerst moet worden vastgesteld of de embryo niet mijn erfelijke ziekte meedraagt. Tijdens deze dagen wachten moet ik dan utrogestanbollen gebruiken om het baarmoederslijmvlies mooi dik te laten worden, tot het moment van de zwangerschapstest.

Zo gaat het in het kort dus. Maar ik neem aan dat jullie voor jullie starten nog wel een informatief gesprek krijgen, en dus deze informatie dan ook wel krijgen.
VintageGirlzaterdag 22 augustus 2015 @ 13:24
@Nanuke, jij gaat ook (weer) IVF?/ICSI? doen. Heel veel succes alvast gewenst! Vind het een heftig traject, maar als alles goed gaat worden we beloond met iets heel moois O+ :*
Nanukezaterdag 22 augustus 2015 @ 17:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 augustus 2015 13:24 schreef VintageGirl het volgende:
@Nanuke, jij gaat ook (weer) IVF?/ICSI? doen. Heel veel succes alvast gewenst! Vind het een heftig traject, maar als alles goed gaat worden we beloond met iets heel moois O+ :*
Ja, ISCI inderdaad met embryoselectie dus. Ik vind het ook echt heel heftig. Vorige keer viel ook behoorlijk tegen, voornamelijk omdat ik heel veel last had van pijn in mijn eierstokken. Plus het feit dat ik bijna geen normaal leven meer overhield met het heen en weer treinen naar het ziekenhuis (ong 5uur onderweg per keer). Daarnaast ook nog de domper dat mijn lijf slechter op de medicatie had gereageerd dan ze verwacht hadden. Uiteindelijk hielden we van 2 embryo's 1 gezonde over. Dus toen ik ongesteld werd, was ook gelijk poging 1 klaar. Was een flinke domper. Nu dus met hernieuwde moed op naar poging 2 met een hogere dosis menopur. :) Als alleen al de opbrengst verdubbeld ben ik al tevreden, dat verhoogd de kans op positief resultaat al enorm.
VintageGirlzaterdag 22 augustus 2015 @ 17:59
@Nanuke, zo 5 uur reizen?! Bij welk ziekenhuis loop je? Ja dat kan mij goed voorstellen dat het een flinke domper was.. Mijn punctie werd de vorige keer op het laatste moment afgebroken, achteraf wel blij mee, omdat de opbrengst deze keer echt veel beter is, en nog steeds poging 1 is.
Stroopwafelmeisjezaterdag 22 augustus 2015 @ 21:08
Wow, dat zijn nogal wat hormonen, Nanuke.. Bedankt voor je verhaal, ik zal Google eens aanzwengelen.. En we zullen (neem ik aan) ook nog wel informatie krijgen als we eenmaal écht beginnen.
MaJozaterdag 22 augustus 2015 @ 22:23
Succes Nanuke! Bedankt voor de uitleg, had geen idee dat er zo ontzettend veel bij zo'n ICSI behandeling kwam kijken.

Stroopwafel, ik las ergens dat het boek "Spuiten en Snikken" precies hierover gaat. Check http://claudiavanloon.nl/spuiten-en-snikken/

VG hoe gaat het nu? Kun je een beetje het hoofd koel houden?

Ik ben inmiddels weer ongesteld geworden. Sinds ik clomid slik zijn de menstruaties weer net zo heftig als vroeger ;(
VintageGirlzaterdag 22 augustus 2015 @ 22:53
@MaJo, balen dat je weer ongesteld bent geworden -O- , en die menstruatiepijn is herkenbaar, ik had daar ook vaak heel erg last van. Met mij gaat het goed, wel veel rust genomen afgelopen dagen en niet het huis uit geweest. De laatste dagen zullen heel moeilijk zijn, voor alsnog valt het nu mee met de spanning. Eind volgende week gaan we paar daagjes weg, daar heb ik wel zin in en is een mooie afleiding :) .
Gaddlemaandag 24 augustus 2015 @ 07:50
Bij mij had mn menstruatie ondertussen moeten doorbreken, maar ik zit nog steeds te wachten.
Ik had al wat licht bloedverlies gehad, dus ik dacht nu komt het. Hopelijk komt het snel anders kom in de knoop met mijn vakantie.
Ereshkigalmaandag 24 augustus 2015 @ 21:49
Gaddle wat vaag :{
Zitten jullie ook rtl 4 te kijken?
Pfhoe herkenbaar.....
Mrs.Peelmaandag 24 augustus 2015 @ 22:14
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 21:49 schreef Ereshkigal het volgende:
Gaddle wat vaag :{
Zitten jullie ook rtl 4 te kijken?
Pfhoe herkenbaar.....
Nee, Yolanthe?
Ereshkigalmaandag 24 augustus 2015 @ 22:22
quote:
1s.gif Op maandag 24 augustus 2015 22:14 schreef Mrs.Peel het volgende:

[..]

Nee, Yolanthe?
Klopt, fijn dat ze er open over praat dat kinderen niet zo gewoon zijn en wat dat met je doet...
Stroopwafelmeisjemaandag 24 augustus 2015 @ 22:29
Ik heb het gemist.. Ben niet zo van Yolanthe, maar ik vind het erg goed dat ze er zo open over is. Toch nog een taboe, waar dit goed tegen zal helpen. Begreep ook dat ze een soort gastblog zou schrijven binnenkort..

En voor de liefhebbers: morgen komt op België (een) een documentaire over een fertiliteitskliniek in Groot Brittannië. Het hele traject, maar dan vanuit de ogen van de artsen.

Nanuke: nu officieel weer begonnen?
Gaddlemaandag 24 augustus 2015 @ 23:21
quote:
0s.gif Op maandag 24 augustus 2015 22:29 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Ik heb het gemist.. Ben niet zo van Yolanthe, maar ik vind het erg goed dat ze er zo open over is. Toch nog een taboe, waar dit goed tegen zal helpen. Begreep ook dat ze een soort gastblog zou schrijven binnenkort..

En voor de liefhebbers: morgen komt op België (een) een documentaire over een fertiliteitskliniek in Groot Brittannië. Het hele traject, maar dan vanuit de ogen van de artsen.

Nanuke: nu officieel weer begonnen?
Klinkt boeiend. Hoe laat?
VintageGirlmaandag 24 augustus 2015 @ 23:57
Heb het opgezocht: Belgie 1, 22.20
Nanukedinsdag 25 augustus 2015 @ 12:27
@vintagegirl;
Ik loop in het hoge noorden, en ik woon in twente. Ik ga vaak met de trein, want met dagkaarten van de AH bijvoorbeeld is het goedkoper dan heen en weer rijden (als je alleen gaat, gaat er iemand mee dan is de auto weer goedkoper). Wat dus inhoud dat ik 2 uur en 13 minuten onderweg ben, enkele reis. En dan nog van station naar ziekenhuis en weer terug. Das zelfs meer dan 5u bedenk ik me. :o

@stroopwafelmeisje
Het is inderdaad nogal wat. Ik denk ook dat het echt heel belangrijk is als je vantevoren goed op de hoogte bent, dat scheelt al een boel onzekerheid in het traject. En vooral niet onderschatten wat het emotioneel en fysiek van je vraagt, het viel mij echt tegen. Ik ben benieuwd hoe het deze keer zal gaan.
VintageGirldinsdag 25 augustus 2015 @ 13:34
@Nanuke. heb je een pm gestuurd
Ereshkigaldinsdag 25 augustus 2015 @ 18:15
Werken hormonen besmettelijk!?
Heb knallende koppijn dus verwacht eerdaags menstruatie
Peuter is loei chagrijnig en vriendlief al net zo...
Wordt gezellig! :(
Gaddledinsdag 25 augustus 2015 @ 21:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2015 18:15 schreef Ereshkigal het volgende:
Werken hormonen besmettelijk!?
Heb knallende koppijn dus verwacht eerdaags menstruatie
Peuter is loei chagrijnig en vriendlief al net zo...
Wordt gezellig! :(
Dat klinkt lekker gezellig inderdaad :'(
Hopelijk komt je menstruatie gauw doorzetten.
Bij mij is helaas nog steeds niet. Ik voel me af en toe soort ongesteld, maar er komt niets. -O-
MaJodinsdag 25 augustus 2015 @ 22:04
Hier ook weer heerlijk emo door de clomid :') Krijg er echt ontzettende stemmingswisselingen van :X Daarnaast word ik er ontzettend moe van (letterlijk) dus vandaag maar op tijd naar bed :O
VintageGirldinsdag 25 augustus 2015 @ 22:07
Digitale knuffel van mij dames.
SilverSjoiisdonderdag 27 augustus 2015 @ 19:16
Vandaag de intake gehad, en wat een fijne fertiliteitsarts O+ Ze had zich echt goed voorbereid en stelde verdiepende vragen in plaats van dat we weer dezelfde antwoorden op de zelfde vragen moesten geven :)

Vervolgstappen zijn gezet! Vriendlief moet twee maal zijn zaad laten controleren, want misschien is het toch beter dan verwacht en hoeven we ons niet meteen op IVF-ICSI te richten zoals nu 'voorspeld' is. En hij krijgt ook een "APK-keuring", zodat ze kunnen achterhalen/uitsluiten wat de oorzaak is van de verminderde kwaliteit van zijn zaad.

Ik heb vandaag een inwendige echo weer gehad en mn ei stong op springen. Toch fijn om te weten dat mijn lichaam inderdaad weer helemaal op de rails is O+ Wel nog duidelijk sporen van PCOS, want meer follikels dan gebruikelijk. :7 Op 22 oktober terug voor alle uitslagen van onderzoeken en dan een vervolgplan bespreken.
VintageGirldonderdag 27 augustus 2015 @ 19:29
@SilverSjors, spannend allemaal! En fijn dat je een fijne arts hebt.
Ereshkigaldonderdag 27 augustus 2015 @ 21:19
Fijn silversjors dat je er een goed vertrouwen in de arts hebt
Ik heb ook zo kanjer van een arts en echscopiste gelukkig maar want je ligt daar toch vrij kwetsbaar elke keer....

Vintagegirl hoe voel jij je!?
Majo ellende he die clomid hopelijk voel je je snel beter!!
Gaddle al ongesteld geworden inmiddels?

Hier komt het er volgens mij echt aan. Gisteren kreeg ik zo buikkrampen dat mn avond eten er gewoon uit kwam :r
Vandaag verder geen klachten beetje gammel alleen
Maar tot nu toe nog geen drupje bloed
Hoop alleen dat het niet meteen morgen vroeg is dan is mijn wekelijks zwemhalfuurtje met ons menneke.... Ach als dat wel zo is gaan we wel iets anders doen samen...
VintageGirldonderdag 27 augustus 2015 @ 21:36
@Eresh, ja wisselend, vanochtend op het randje van kotsmisselijk, smiddags last van onderrug (nu nog steeds). En zo af en toe hoofdpijn. Verder vaak plassen, ook wegens veel drinken. En steekjes in buik af en toe. En hele zere (grotere) boobs. Afkeer bij voedsel waar ik normaal gek op ben...En constant hongergevoel. Afwachten dus, geen idee of dit al wat kan betekenen of dat het aan de Utrogestan ligt.
Ereshkigaldonderdag 27 augustus 2015 @ 21:51
Ik ga gewoon gigantisch hard duimen voor je dat dit hele andere tekenen zijn dan utrogestan...
Nog even volhouden :*
VintageGirldonderdag 27 augustus 2015 @ 21:52
Dankje Eresh, ik hoop het ook stiekem
Mrs.Peeldonderdag 27 augustus 2015 @ 22:04
Ik duim mee voor VG!

Balen eresh, dat je zo veel last kunt hebben van een menstruatie :( Ik vind het stom!

Super fijn Silver! Had je vriend trouwens nog maar 1 keer zaad laten onderzoeken?

Volgende week tweede zaadonderzoek, na 1 week telefonisch de uitslag en dan vermoedelijk meteen de verwijzing naar de fertiliteitsarts. Hopelijk kunnen we dan gauw beginnen! Hoewel ik er ook wel weer tegenop zie :') Vrouwen en hun gevoelens 8)7
SilverSjoiisdonderdag 27 augustus 2015 @ 22:05
quote:
1s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 22:04 schreef Mrs.Peel het volgende:
Ik duim mee voor VG!

Balen eresh, dat je zo veel last kunt hebben van een menstruatie :( Ik vind het stom!

Super fijn Silver! Had je vriend trouwens nog maar 1 keer zaad laten onderzoeken?

Volgende week tweede zaadonderzoek, na 1 week telefonisch de uitslag en dan vermoedelijk meteen de verwijzing naar de fertiliteitsarts. Hopelijk kunnen we dan gauw beginnen! Hoewel ik er ook wel weer tegenop zie :') Vrouwen en hun gevoelens 8)7
Nee, twee keer :) Een keer gewoon via het lab/bloedprikken en een keer via gynaecologie zelf :Y
Ereshkigaldonderdag 27 augustus 2015 @ 22:08
Ja mrs peel zeker stom...
En dan ben ik dus nog niet ongesteld hou mn hart vast wat er dit keer gaat komen...vooral door de provera is het altijd dubbel ellende! Maar goed we kunnen gelukkig dan wel weer gaan beginnen! Hoop dat het nu snel gaat komen
Hoop dat jullie goede hoopvolle uitslagen krijgen en snel mogen gaan beginnen
VintageGirldonderdag 27 augustus 2015 @ 22:12
Dankje Mrs. Peel. Ik wens je alvast succes bij de fertiliteitsarts :* .
Mrs.Peeldonderdag 27 augustus 2015 @ 22:23
quote:
17s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 22:05 schreef SilverSjoiis het volgende:

[..]

Nee, twee keer :) Een keer gewoon via het lab/bloedprikken en een keer via gynaecologie zelf :Y
Waarom verwachten ze eigenlijk dat zijn zaad nog wel eens beter kan zijn dan eerst gedacht werd? Hebben ze dat uitgelegd? Want 2x zaadonderzoek 'kost' je 2 maanden, toch?
Stroopwafelmeisjedonderdag 27 augustus 2015 @ 22:36
Spannend, VG! Dat klinkt veelbelovend en ik hoop mee dat het niet door de (kunstmatige) hormonen komt!

Silver, hebben ze ook uitgelegd wat zo'n "apk" inhoudt (en wat de kansen zijn dat ze iets vinden dat verholpen kan worden)? Wij krijgen volgende week de uitslag van het tweede onderzoek en ik begin steeds meer te twijfelen in hoeverre verder onderzoek zin heeft. Toegegeven: omdat ik dat op internet gelezen heb O-)
Wel heel fijn dat je zo'n fijne arts hebt gevonden! Vasthouden die!
Gaddledonderdag 27 augustus 2015 @ 22:43
quote:
0s.gif Op donderdag 27 augustus 2015 21:19 schreef Ereshkigal het volgende:
Fijn silversjors dat je er een goed vertrouwen in de arts hebt
Ik heb ook zo kanjer van een arts en echscopiste gelukkig maar want je ligt daar toch vrij kwetsbaar elke keer....

Vintagegirl hoe voel jij je!?
Majo ellende he die clomid hopelijk voel je je snel beter!!
Gaddle al ongesteld geworden inmiddels?

Hier komt het er volgens mij echt aan. Gisteren kreeg ik zo buikkrampen dat mn avond eten er gewoon uit kwam :r
Vandaag verder geen klachten beetje gammel alleen
Maar tot nu toe nog geen drupje bloed
Hoop alleen dat het niet meteen morgen vroeg is dan is mijn wekelijks zwemhalfuurtje met ons menneke.... Ach als dat wel zo is gaan we wel iets anders doen samen...
Wat vervelend
Nee, ik ben nog niet ongesteld. Ik heb al het gevoel van een menstruatie behalve het bloedverlies.