abonnement Unibet Coolblue
  maandag 27 juli 2015 @ 20:28:36 #1
345631 Scjvb
Te goeder trouw
pi_154683922
Australische Jehovas hielden misbruik stil


Foto: ANP

quote:
SYDNEY - Jehova's getuigen in Australië hebben sinds de jaren vijftig meer dan duizend keer gevallen van seksueel misbruik van kinderen stilgehouden. Dat is maandag naar voren gekomen tijdens een hoorzitting van een speciale commissie die het misbruik onderzoekt.

De zaken werden niet gemeld bij de politie en bewijs werd vernietigd. In plaats daarvan werd de voorkeur gegeven aan interne onderzoeken. Jehova's getuige Max Horley, betrokken bij de interne afhandeling van het misbruik, vertelde de commissie over de gang van zaken. Naar eigen zeggen had hij er niet bij stilgestaan dat het misbruik een misdrijf was.

Na intern onderzoek werden in de loop der jaren 401 leden uit de kerk gezet. Van hen mochten er 230 later terugkeren. Voor zo'n onderzoek naar een beschuldiging waren twee of meer getuigen nodig. Daardoor ontsprongen 125 beschuldigde personen de dans. Australië telt momenteel 68.000 Jehova's getuigen.

De commissie, speciaal belast met onderzoek naar kindermisbruik, hoort onder anderen nog twee mensen die door oudere kerkleden werden ontmoedigd hun misbruik aan te geven. In het verleden hield de commissie ook hoorzittingen over beschuldiging van kindermisbruik in kringen van orthodoxe Joden en rooms-katholieken. Ook in die gevallen ging het om zaken die soms al tientallen jaren oud waren.
Gegroet,

Beste lezer, eerder vandaag op de zaak vernam ik het verontrustende bericht dat Jehova's getuigen in Australië helaas in een verkeerd daglicht stelt. Het land mag ietwat ver van ons bed liggen, maar dat maakt het niet minder ernstig.

De soep wordt in de regel nooit zo heet gegeten als zij wordt opgediend, maar wij als rooms-katholiek burgers nemen dit natuurlijk heel serieus. Uiteindelijk dient deze kwestie dus ook tot op de bodem te worden uitgezocht.

Wel. Gedurende een tijdspanne van ten minste vijftig jaren zouden zich daar dus ook onverkwikkelijke misstanden hebben afgespeeld volgens berichtgeving. Oók dit leed valt helaas voornamelijk toe te schrijven aan enkele rotte appels, welke zich destijds op allerhande manieren zonder enige moeite tussen het merendeel aan goede Jehova's konden voortbewegen. :s)

Berichten over in opspraak geraakte Jehova's getuigen in Australië klonken ons al langere tijd niet geheel onbekend in de oren. Dat er wel degelijk sprake is van onopgeloste misstanden binnen het Australische Jehova-gebeuren van toen lijkt mij tamelijk plausibel.
Ondanks het feit dat waarschijnlijk een overgrote meerderheid binnen de Jehova's getuigen zich voorbeeldig gedraagt, en evenals wij rooms-katholieken gezamenlijk het geloof in passende vrede belijden, stemt dit mediafeit ons enigszins somber omdat we best veel sympathie koesteren jegens Jehova's getuigen en hun belijdenis. O-)

Wat zal ik zeggen? Hoewel men gaarne een aantal verdachten ziet vertrekken - zowel uit religieuze sferen als elders waar kinderen onder toezicht van meerderjarigen staan - maakt de situatie het ook in Australië vrij lastig om tot bewijsvoering en passende veroordeling over te gaan, dunkt me.

Seksueel misbruik van kinderen is natuurlijk verschrikkelijk, en wordt uiteraard niet getolereerd binnen een beschaafde samenleving. Let wel: aangezien het ook voorkomt op diverse andere plaatsen waar zoals gezegd kinderen onder leiding van volwassenen staan. Waaronder scholen, sportverenigingen, kinderdagverblijven en noem maar op, heeft het onaangename verschijnsel in kwestie verder niets met religie te maken. ;)

Het is de lezer al geruime tijd bekend dat men binnen rooms-katholieke bewegingen druk aan de weg timmert om gerechtigheid te laten zegevieren m.b.t. misbruik- of geweldsincidenten die ooit hebben plaatsgevonden. Hiernaar is de RKK zelf, en was door commissies als de Commissie Deetman, al langere tijd een onderzoek aan de gang.

Thans beginnen er - na een moeilijke zoektocht waarbij menig zweetdruppel gevloeid zal hebben - langzaam maar zeker heuse veroordelingen van misbruikpriesters plaats te vinden. Niet voor niets is men binnen de RKK, met hulp van het onderzoek door de bekende commissie Deetman in 2010 en 2011, reeds jarenlang druk bezig de onderste steen boven te krijgen over misbruik in het stoffige verleden. Nu gebeurt het veelal onder leiding van niemand minder dan paus Franciscus, die tijdens zijn ambt gekozen heeft voor volledige transparantie en diverse hervormingen. O-)

Terug naar Australië: We hopen dat de commissies en Jehova's getuigen in Australië zich voldoende realiseren dat het om zeer ernstige feiten gaat. Het is best schokkend dat ene Max Horley, zelf Jehova's getuige en nota bene bij het onderzoek betrokken, te horen zeggen: ''Ik heb niet bij stilgestaan dat misbruik een misdrijf is.'' Dat is best ernstig, temeer omdat mijnheer destijds al behoorde in te zien dat dit zeer wel een misdrijf is. :o

Het blijft vooralsnog een nuchtere conclusie dat bij dergelijke kwesties tóch een aantal verdachten de dans ontspringt alleen al door gebrek aan getuigen. Dit valt helaas niet te voorkomen. Oudere geestelijken die een ontmoedigende rol hebben gespeeld dienen ook plaats te nemen in het beklaagdenbankje. Het is ook iets waar wij in Haarlem als rooms-katholiek burgers zijnde gaarne op toezien.

We hebben inmiddels stevig gegeten, erover gepraat :Y) :9 en momenteel genieten we van een Jopen Koyt.
Voorts zult u begrijpen dat wij van ganser harte hopen dat het misbruik bij Jehova's niet elders ter wereld heeft plaatsgevonden, maar dat kan ik helaas niemand beloven.

Goed, als vanzelfsprekend houden wij verdere berichtgeving hierover in de gaten, en hopen we net als u dat men daar de schuldigen serieus uit hun ambt zal verwijderen en straffen.

Fijne avond.
-Het leven is goed in het beschaafde milieu op Haarlemse bodem waar wij met volle teugen van het leven genieten. :Y) Vol trots nam Jopen vijf awards in ontvangst tijdens de Brussels Beer Challenge 2017
-Goud voor Jopen Johannieter! Proost!
pi_154684507
Verrassende uitkomst. Had verwacht dat deze godsdienstwaanzinnigen het elders wel aan de grote klok zouden hangen.
pi_154684627
quote:
Voor zo'n onderzoek naar een beschuldiging waren twee of meer getuigen nodig. Daardoor ontsprongen 125 beschuldigde personen de dans. Australië telt momenteel 68.000 Jehova's getuigen.
Ik moest lachen :')
Google is your friend, abuse your friends
pi_154684728
JAAAAAAAA eindelijk, opheffen die zooi.
  maandag 27 juli 2015 @ 20:49:22 #6
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_154684739
Mja, Australië. Ik wil niet weten wat ze daar in de outback uitspoken op afgelegen farms.
Het is toch al niet een land met een fantastisch record qua mensenrechten.
Sowieso die hele uithoek van de wereld daar, Nieuw Zeeland bijvoorbeeld, om maar niet te spreken van Pitcairn.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  maandag 27 juli 2015 @ 20:49:31 #7
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_154684748
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_154686956
ja, het is nauwelijks verrassend. Het is algemeen bekend dat streng-gelovige gemeenschappen dit soort kwesties liever onder de pet houden.

[ Bericht 69% gewijzigd door paddy op 31-07-2015 16:30:28 ]
  maandag 27 juli 2015 @ 22:16:57 #9
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_154687593
Ze zijn er idg tegen op getreden. Dat vind ik al prijzenswaardig. :Y
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_154688440
Het zal weer eens niet.
Ура для россии
pi_154705395
quote:
1s.gif Op maandag 27 juli 2015 22:16 schreef deedeetee het volgende:
Ze zijn er idd tegen op getreden. Dat vind ik al prijzenswaardig. :Y
Dit dus.

Binnen elke organisatie zijn er figuren die zich misdragen. Gelovig, niet gelovig, en binnen alle soorten van groeperingen zijn er mensen die compleet gestoord zijn en zich schuldig maken aan dit soort dingen.

Wat echter het verschil maakt tussen Jehovah's Getuigen en o.a. de RKK is dat Jehovah's Getuigen dit soort zaken juist wel aanpakt en die mensen uitsluit. Het gaat hierbij ook niet om ouderlingen of mensen met een bepaalde machtspositie (niet dat JG dat zo zien) die dat kunnen misbruiken om zo kinderen te misbruiken.
Bij de RKK gebeurde dit veelal dat dit soort viespeuken veelal op machtsposities zaten en zo heel gemakkelijke de ruimte hadden en dan ook nog eens de hand boven de hoofd gehouden werd zodat ze gewoon door konden gaan.
Dat maakt de situatie in de RKK gewoon walgelijk. Dat het ook binnen Jehovah's Getuigen voor is gekomen en nog zal voorkomen is gewoon iets wat nooit tegen te houden is, dat zijn geen mensen die de Bijbel echt navolgen maar om de 1 of andere reden wel graag christelijke kindertjes willen pakken.

Het enige wat ik persoonlijk niet helemaal begrijp maar dat zal ongetwijfeld nog in dat onderzoek onderzocht worden is dat al het bewijs vernietigd zou zijn. Ik geloof dat in de 1e plaats al niet, want ik weet dat dat soort zaken echt wel bewaard worden. Iemand die pedoseksueel is en ooit al zoveel berouw toont om terug te komen zou binnen JG ook nooit meer een publieke functie mogen bekleden. Als je niet weet dat dat zo is dan schiet het al niet op.
Maar waarom er dan niets bij de politie gekomen is of dat de politie om de 1 of andere reden niets mee kon?
pi_154705692
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 16:00 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Dit dus.

Binnen elke organisatie zijn er figuren die zich misdragen. Gelovig, niet gelovig, en binnen alle soorten van groeperingen zijn er mensen die compleet gestoord zijn en zich schuldig maken aan dit soort dingen.

Wat echter het verschil maakt tussen Jehovah's Getuigen en o.a. de RKK is dat Jehovah's Getuigen dit soort zaken juist wel aanpakt en die mensen uitsluit. Het gaat hierbij ook niet om ouderlingen of mensen met een bepaalde machtspositie (niet dat JG dat zo zien) die dat kunnen misbruiken om zo kinderen te misbruiken.
Bij de RKK gebeurde dit veelal dat dit soort viespeuken veelal op machtsposities zaten en zo heel gemakkelijke de ruimte hadden en dan ook nog eens de hand boven de hoofd gehouden werd zodat ze gewoon door konden gaan.
Dat maakt de situatie in de RKK gewoon walgelijk. Dat het ook binnen Jehovah's Getuigen voor is gekomen en nog zal voorkomen is gewoon iets wat nooit tegen te houden is, dat zijn geen mensen die de Bijbel echt navolgen maar om de 1 of andere reden wel graag christelijke kindertjes willen pakken.
Beetje vreemde post. Het verwijt aan de katholieke kerk dat deze priesters vaak de hand boven het hoofd hield is terecht, maar dat verwijt treft ook de Jehova's. Bewijsmiddelen vernietigen en geen aangifte doen is ook de hand boven het hoofd houden, en dat gebeurde bij de Jehova's dus altijd. Bovendien lijken de aantallen mij ook nogal schrikbarend in vergelijking met die van de kerk. Terwijl de Jehova's dan ook nog eens niet enorme aantallen kinderen in scholen en weeshuizen onder zich hadden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154705707
Las net ergens dat er wel bij het artikel gezegd is dat de slachtoffers van het misbruik altijd sterk is aangeraden aangifte te gaan doen bij de politie.

Daar is dan al het antwoord op de vraag die ik zelf stelde. Lijkt mij ook wel de goede gang van zaken.
Als organisatie van Jehovah's Getuigen sta je er eigenlijk ook buiten, het slachtoffer moet zelf aangifte doen en als jij dan als organisatie bewijsstukken hebt kun je dat aanleveren als bewijslast bij de politie.

Schijnbaar hebben de meeste slachtoffers geen aangifte gedaan (mss omdat de dader uitgesloten is?) of heeft de politie nooit de organisatie gevraagd om bewijs dat dit op zo'n negatieve manier in beeld moet komen terwijl in mijn ogen Jehovah's Getuigen weinig tot niets te verwijten valt. Voor zo ver er nu iets bekend is.
pi_154705902
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 16:15 schreef bianconeri het volgende:
Las net ergens dat er wel bij het artikel gezegd is dat de slachtoffers van het misbruik altijd sterk is aangeraden aangifte te gaan doen bij de politie.
Door iemand die zegt zich niet te hebben gerealiseerd dat het een misdrijf was?

quote:
Daar is dan al het antwoord op de vraag die ik zelf stelde. Lijkt mij ook wel de goede gang van zaken.
Als organisatie van Jehovah's Getuigen sta je er eigenlijk ook buiten, het slachtoffer moet zelf aangifte doen en als jij dan als organisatie bewijsstukken hebt kun je dat aanleveren als bewijslast bij de politie.
Geldt dat dan niet voor de katholieke kerk?

quote:
Schijnbaar hebben de meeste slachtoffers geen aangifte gedaan (mss omdat de dader uitgesloten is?) of heeft de politie nooit de organisatie gevraagd om bewijs dat dit op zo'n negatieve manier in beeld moet komen terwijl in mijn ogen Jehovah's Getuigen weinig tot niets te verwijten valt. Voor zo ver er nu iets bekend is.
Je bent ontzettend hypocriet aan het zwammen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154705927
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 16:14 schreef Weltschmerz het volgende:

Beetje vreemde post. Het verwijt aan de katholieke kerk dat deze priesters vaak de hand boven het hoofd hield is terecht, maar dat verwijt treft ook de Jehova's. Bewijsmiddelen vernietigen en geen aangifte doen is ook de hand boven het hoofd houden, en dat gebeurde bij de Jehova's dus altijd. Bovendien lijken de aantallen mij ook nogal schrikbarend in vergelijking met die van de kerk. Terwijl de Jehova's dan ook nog eens niet enorme aantallen kinderen in scholen en weeshuizen onder zich hadden.
Als je mijn post had gelezen dan had je gezien dat ik wat zei over dat ''bewijsmiddelen vernietigen''.

-Dit soort zaken worden bewaard, dat wordt helemaal vernietigd. Zoals ik al zei mag een pedoseksueel mocht die ooit weer terugkomen nooit meer een voorrecht behartigen. Dit kan alleen nog bekend zijn als de bewijsmiddelen nog bekend zijn. Dus het lijkt mij heel erg sterk dat dit waar is.

-Ik heb net nog weer een post geplaatst tav geen aangifte doen.
Het schijnt dus in artikel te hebben gestaan dat er altijd aangemoedigd is tegen de slachtoffer om bij de politie aangifte te doen en dat daar dan de bewijslast heen kon. Prima zaak, want het is veel beter dit bij de slachtoffer te houden dan bij de organisatie die er eigenlijk buiten staat.

-Er wordt alleen gezegd dat er 401 personen betrokken bij waren.
En ik weet ook wel zeker dat het niet zoals bij de RKK gaat zijn dat elke misbruiker wel tientallen kinderen misbruikte omdat ze daar heel gemakkelijk de kans toe hadden. Bij de RKK waren het eigenlijk altijd mensen die bepaalde macht hadden die misbruikten. Die hadden daardoor heel veel mogelijkheden tot misbruik.
Bij de getuigen ging het niet om mensen die dat hebben en bestaan er ook geen momenten waar ze bv alleen zouden zijn met kindertjes. Hierdoor zouden ze niet zo even allemaal kinderen kunnen misbruiken en gaat het sowieso niet om gigantische aantallen. Al is elk kind er 1 teveel.
pi_154705996
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 16:23 schreef Weltschmerz het volgende:

Door iemand die zegt zich niet te hebben gerealiseerd dat het een misdrijf was?
Daar geloof ik dus echt helemaal niets van.
Denk je echt dat die vent gaat zeggen dat hij dacht dat het geen misdrijf was?

quote:
Geldt dat dan niet voor de katholieke kerk?
Raar dat dat nooit naar buiten gekomen is dat ze dat gezegd hebben.
Zou ook wel raar zijn dat degenen die iedereen misbruiken dan gaan zeggen: Ja je moet dit gaan aangeven hoor.
Er zit een duidelijk verschil tussen, Jehovah's getuigen trapten deze figuren er direct uit.
Terwijl de RKK alle bewijzen hadden over bepaalde pastoren/priesters en noem maar op die al tientallen misbruikt hadden en ze gewoon in hun functie lieten en daardoor gewoon door konden gaan met misbruiken.

quote:
Je bent ontzettend hypocriet aan het zwammen.
Zegt iemand die de RKK verdedigt en zonder goede punten komt.
pi_154706367
Ah zoals gebruikelijk komt Bianconeri hier weer puin ruimen.. redden wat er te redden valt.
De JG's komen keer op keer negatief in het nieuws over hoe ze proberen misbruik stil te houden om geen slechte naam te krijgen.. Ze werken ook nooit mee bij gerechtelijke onderzoeken. Dit is echt niet alleen in Australie maar wereldwijd. Een beerput wordt daar nu even open getrokken maar dat is het topje van de ijsberg.

De afgelopen jaren hebben ze tientallen miljoenen Euro's aan schadevergoeding moeten betalen aan slachtoffers, zo veel zelfs dat er financiele problemen zijn ontstaan en ze vele gebouwen in New York moeten verkopen om het hoofd boven water te houden.

Veel hebben ze echter niet geleerd..

Het komt ook gedeeltelijk door het sprookjesboek waar iemand 2000 jaar geleden heeft gezegd dat er altijd 2 getuigen moeten zijn voordat iemand berecht kan worden (let op het gaat hier om het berechten binnen de JG gemeente).. nogal moeilijk in kindermisbruikszaken.

Daarbij, als de kindermisbruiker toe zou geven en berouw zou tonen zou hij zelfs niet uitgesloten worden!! Zit je dan als kind in de JG gemeente in dezelfde zaal naar lezingen te luisteren als de smeerlap die je misbruikt heeft.. :r

[ Bericht 3% gewijzigd door falling_away op 28-07-2015 16:50:25 ]
Alpha kenny one
pi_154706395
Ik las autistische jehovas!
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_154709148
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 16:28 schreef bianconeri het volgende:

[..]

Daar geloof ik dus echt helemaal niets van.
Denk je echt dat die vent gaat zeggen dat hij dacht dat het geen misdrijf was?

[..]

Raar dat dat nooit naar buiten gekomen is dat ze dat gezegd hebben.
Zou ook wel raar zijn dat degenen die iedereen misbruiken dan gaan zeggen: Ja je moet dit gaan aangeven hoor.
Er zit een duidelijk verschil tussen, Jehovah's getuigen trapten deze figuren er direct uit.
Terwijl de RKK alle bewijzen hadden over bepaalde pastoren/priesters en noem maar op die al tientallen misbruikt hadden en ze gewoon in hun functie lieten en daardoor gewoon door konden gaan met misbruiken.

[..]

Zegt iemand die de RKK verdedigt en zonder goede punten komt.
Weet je,iemand zijn rechten ontnemen binnen een organisatie is niet hetzelfde als een wettelijke straf. Jehovahs getuigen ondermijnen met die shit het hele recht systeem. Weet nog dat het misbruik binnen de RKK breed werd uitgemeten in de zaal en jehovahs getuigen het als een bewijs zagen dat JG inderdaad het 'ware' geloof was. En het is niet alleen sexueel misbruik bij kinderen. Alle soorten van misbruik word er binnen de gemeente opgelost met maatregelen waar de dader zich helemaal kapot om lacht,menig verrot geslagen vrouw die onder druk van de ouderlingen bij hun man bleven'omdat god scheiden niet toelaat onder de door de bijbelse gestelde voorwaarde' en dat ze zich misschien meer onderdanig moest gedragen.

En die shit zuig ik niet uit mijn duim,dat is 24 jaar in die zieke omgeving leven (en vraag me niet waarom maar ik wist meestal alles wat er in de gemeente gebeurde en dat werkte vooral op het eind zeer mindfucking depressief).
www.fmylife.com,your life isnt that bad now is it?
pi_154709395
O wauw. Dus sektes zijn nogal gesloten? Ook als het om misdaden gaat? Echt nooit verwacht...
pi_154709732
quote:
2s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 18:54 schreef DirtyDaniel het volgende:

[..]
,menig verrot geslagen vrouw die onder druk van de ouderlingen bij hun man bleven'omdat god scheiden niet toelaat onder de door de bijbelse gestelde voorwaarde' en dat ze zich misschien meer onderdanig moest gedragen.
Yep.. van heel dichtbij meegemaakt dit.. zeer zeer triest. De rechter had zelfs een gebiedsverbod tegen de man opgesteld omdat de vrouw in eerste instantie wel naar de politie was gegaan. Maar na veel aandringen van de ouderlingen is de vrouw toch maar terug gegaan naar die smeerlap.

Jaren (en vele klappen) later is de vrouw uiteindelijk toch maar gescheiden, maar daar komt nu enorm veel schuldgevoel bij kijken. En ze mag ook niet meer hertrouwen op straffe van uitsluiting!!

Je zou denken dat ik dit verzin maar helaas.
Alpha kenny one
pi_154709792
Tsja. Als je al besluit uit vrije wil jezelf jehovah te noemen is de sky de limit wat betreft voor idioterie je nog meer in petto hebt. Ook hier blijkt weer dat alle geloven gewoon één pot nat zijn.
Conscience do cost.
pi_154709873
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 19:03 schreef Jigzoz het volgende:
O wauw. Dus sektes zijn nogal gesloten? Ook als het om misdaden gaat? Echt nooit verwacht...
Oh jee, je hebt de JG's een sekte genoemd.. dan kan Bianconeri weer even los gaan zometeen.
Alpha kenny one
pi_154709924
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 19:19 schreef falling_away het volgende:

[..]

Oh jee, je hebt de JG's een sekte genoemd.. dan kan Bianconeri weer even los gaan zometeen.
Moet ie doen. Ik lees die onzin niet meer.
  dinsdag 28 juli 2015 @ 20:03:03 #25
167383 Molurus
ex-FOK!ker
pi_154710927
Ze staan ook op zo'n beetje elk lijstje van sektes. Dus kennelijk wordt het algemeen gezien als een sekte. :)

https://nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Sekte
Niet meer aanwezig in dit forum.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')