abonnement Unibet Coolblue
  Moderator woensdag 10 juni 2015 @ 13:52:51 #51
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_153409101
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2015 12:29 schreef elamanilo het volgende:
Jeetje, dat er zoveel mijn stuk wilden lezen! Dankjulliewel voor de reacties erop :) Stap voor stap (ver)volg ik mijn weggetje en we zullen zien waar het allemaal naartoe en langs zal leiden, maar ik denk wel dat de reis nog mooier wordt :)

[..]

Majo, ik zat eens te denken en ik denk dat ik al om en nabij de 15 jaar op fok kom :@ In de periode dat ik veel thuis was, in m'n tienerjaren, bracht ik heel wat uurtjes door op internet. Chatten op IRC en op een gegeven moment ook op het fokforum.
Ik herken je gevoel van moeite met de hardheid van sommige mensen, in het echte leven, maar ook zeker hier op fok (of andere plekken op internet). Praten met een computer ertussen is sowieso veel afstandelijker, je wordt niet direct geconfronteerd met de aanblik van iemand en zijn of haar emoties, en ook is er niemand die dat meteen van jou ziet. Aan de ene kant geeft het een veiligheid of bescherming, zo'n 'muurtje' ertussen, maar aan de andere kant ga je, al dan niet per ongeluk, makkelijker over grenzen heen. Ik ben zelf vaak tegen die lamp gelopen, ik heb soms mijn hart gelucht op verkeerde plekken en verkeerde momenten. En ik vond en vind het soms ook nog steeds niet makkelijk om iets dat ik via internet tegenkom los te laten.
Eens in de zoveel tijd, dan merk ik dat het me echt dwars gaat zitten. Het gaat me energie kosten in plaats van opleveren (ik wil enkel dingen doen en relaties onderhouden die mij (voornamelijk) energie opleveren, daar heb ik een tijd geleden bewust voor gekozen) en dan is het tijd voor een soort van retraite. Ik gooi mijn computer uit, of in ieder geval die websites waar ik me druk om maak. Dat is vaak ook het forum ja ;) En Facebook is er ook zo eentje waar ik niet met en ook niet altijd zonder wil. Dan laat ik ze een paar dagen uit, zolang als het duurt om het helemaal uit mijn systeem te krijgen, om het helemaal los te laten. En zodra het uit mijn systeem is, dan heb ik er eigenlijk ook niet altijd per se behoefte aan om er weer terug te keren, dus staat het soms langer uit :D En dan op een dag is er soms toch weer iets dat ik op die website wil opzoeken, hoe is het met die-en-die, is er nog nieuws daar-en-daar. Dan open ik de website weer, ga ik er weer rondstruinen en na een poosje bemerk ik dan soms weer dat het me energie gaat kosten en doe ik het riedeltje opnieuw ;)
En de plekken waarvan ik merk dat het vlug gaat, dat het me bij wijze van spreken al energie kost als ik er alleen maar aan denk, dan laat ik dat echt weg uit m'n systeem. Of soms gebeurd het dat ik merk dat ik er aan voorbij ben gewandeld op mijn weggetje, dat de behoefte om er terug te keren er niet meer is, dan sluit ik het af. Dan zijn er weer openingen voor iets nieuws.

Ik denk ook dat directheid in combinatie met hardheid meestal voortkomt uit onwetendheid.
Laatst las ik eens ergens: Bedenk je voordat je iets zegt, hoe jij het zou vinden als iemand het tegen jou zou zeggen. Dat vond ik wel een mooie om mee te nemen :)
De dingen waar je je energie insteekt, die zullen groeien, dus kies ook zelf waar je je aandacht aan wilt besteden en laat de dingen die niet bij jou horen of passen achter.

De neiging om er tegen in te gaan, die voel ik soms wel hoor, maar ik ben er dus inmiddels wel redelijk bedreven in om het mezelf te besparen ;)
Wat herkenbaar en wat kun je het goed omschrijven _O_ Vooral dat anonieme is heel erg herkenbaar, je kunt veel makkelijker dingen zeggen die je in het normale leven nooit zult zeggen. Ik ben heel gevoelig en wil nooit iemand pijn doen maar op fok vind ik het makkelijker om mijn grenzen te bewaken wat als gevolg heeft dat ik opeens veel harder uit de hoek kom dan ik ooit normaal zou doen en willen. Een soort overcompensatie omdat ik in het echt nog wel de neiging heb om over mezelf te laten lopen, iets waar ik nog steeds aan moet werken. Anderzijds kan ik gewoon niet erbij dat sommige mensen echt zo hard kunnen zijn. Dat zijn de momenten dat ik ga clashen want dan laat ik dus wel van me horen maar dan gelijk 10x harder dan de bedoeling was :@

Dat je af en toe afstand neemt daar herken ik me ook in, dat heb ik soms ook echt nodig. Ik word daar ook beter in, ik zeg gewoon dat ik even afstand neem en lees dan later wel weer mee. Maar ik kan nog steeds niet makkelijk loslaten als er gemene dingen worden gezegd, ik betrek dat altijd op mezelf. Ik vind het dan ook erg makkelijk als mensen zeggen "ach het zijn maar woorden, ze bedoelen het vast niet zo." Woorden kunnen ook pijn doen en ik vind het echt te makkelijk om je te verschuilen achter een forum om dan maar alles eruit te flappen. De mensen die me kennen uit WOHTS snappen wel wat ik bedoel denk ik :@

Bedankt voor je wijze woorden, hier kan ik ook weer wat mee. Weet eigenlijk ook niet echt wat ik nou wil bereiken met deze rant :D

Ik ben benieuwd aan wie je het stokje gaat overdragen!

Edit: ik kom ook al 15 jaar op fok (Big Brother he ;)) maar kan er nog maar moeilijk aan wennen soms :@
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_153410490
Oja, dat betrekken op mezelf herken ik ook heel erg, mede door de onzekerheid over mezelf. Ik kan me heel naar voelen als iemand iets zegt dat voor mij aanvoelt als een aanval. Maar ik ben inmiddels ook wel zover dat ik, zowel in het echte leven als op internet, me besef dat het mijn eigen keuze is om me zo (aangevallen) te voelen. Ik kan er ook voor kiezen om me anders te voelen, over de 'aanval', maar ook in het algemeen, of me bezig te gaan houden met andere dingen waar ik me fijner over voel.

Zodra ik merk dat ik me ergens niet relaxed over voel, dan ga ik bij mezelf na waarom ik me er zo over voel. Vaak is dat de grootste stap in het omturnen van mijn eigen gevoel over iets, of juist het loslaten van datgene wat niet fijn met mij resoneert.

Andersom geldt het ook, een ander kiest net zo goed hoe hij of zij zich voelt over iets. Ook als diegene zich rot voelt door iets wat ik heb gedaan of gezegd, is dat z'n eigen keus en ook aan hemzelf om daar uit te komen en dat op te lossen. Dat is trouwens geen vrijbrief om maar gewoon random gemene dingen te gaan roepen, maar meer het besef dat het rot voelen om dingen die er gezegd worden iets is dat je zelf op kunt lossen voor jezelf en niet voor een ander.

Dat geldt trouwens volgens mij voor veel dingen, dat hetgeen er gezegd/gedaan wordt (veel) meer (alles?) vertelt over de persoon die het zegt/doet dan over de persoon tegen wie hij of zij het zegt/doet ;)
  Moderator woensdag 10 juni 2015 @ 15:10:05 #53
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_153411234
Daar heb je wel gelijk in, dat het meer zegt over de ander dan over mezelf. Nu dat nog zo voelen ;) en ik blijf erbij dat anderen ook een steentje bij kunnen dragen door soms beter na te denken voordat ze iets eruit flappen :Y
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_153411266
Ja, mee eens, en dat zegt dan dus ook veel over diegene ;) :D
pi_153411576
Ook vond ik de persoon aan wie ik graag mijn estafette-stokje wil overdragen:

Lieve L-E, ik ben ontzettend nieuwsgierig naar jouw leven, wat jij meemaakte, jouw reis tot nu toe. Er zijn ook heel veel dingen die ik aan je zou willen vragen, waaronder de volgende:

• Je vertelde wel eens dat je zelf niet bent opgegroeid in een warm nest. Hoe is het je gelukt om je eigen ervaringen en voorbeelden van vroeger, het gezin waar je opgroeide, om te zetten in de veilige en warme plek die je hebt gecreëerd voor je eigen gezin?

• Is er een plek waar je je gezin heel graag eens mee naar toe zou willen nemen? Iets dat je ze heel graag wilt laten zien of samen met ze wil meemaken?

• Hoe voel je je vandaag? :*

Neem vooral je tijd om op te schrijven en te vertellen wat je wilt. Ik merkte zelf dat ik het fijn, maar niet altijd makkelijk vond om mijn leven zo eens helemaal langs te gaan, in vogelvlucht door mijn herinneringen en belevenissen. Ik weet dat je van schrijven houdt, dus ik hoop dat het jou ook gaat bevallen om dit op te schrijven. Ik kijk uit naar je stuk <3
pi_153413012
Wauw, ela, wat een verhaal. Bijzonder om je zo een beetje te leren kennen O+ Ik hoop dat wij net zo'n warm nest voor S. mogen zijn als jouw familie voor jou :)
pi_153417221
Ik voel me vereerd, en neem met liefde het stokje over! O+
pi_153417443
Ela, ook ik heb je bijzondere verhaal in een keer uitgelezen O+

L-E ben heel benieuwd naar jouw verhaal, vind jou zo'n lieve en sterke vrouw O+

En dit topic blijft mijn favoriet denk ik
pi_153419189
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2015 18:44 schreef L-E het volgende:
Ik voel me vereerd, en neem met liefde het stokje over! O+
O+ mooi stokje, ik ben benieuwd
♥ J & S
  woensdag 10 juni 2015 @ 19:44:08 #60
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_153419221
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2015 18:51 schreef Cassandra87 het volgende:
Ela, ook ik heb je bijzondere verhaal in een keer uitgelezen O+

L-E ben heel benieuwd naar jouw verhaal, vind jou zo'n lieve en sterke vrouw O+

En dit topic blijft mijn favoriet denk ik
+1 op alles
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_153420810
Ela, ook ik heb je woorden met een brok in m'n keel gelezen. Wat bijzonder om een kijkje te mogen nemen in jouw bewogen leven op deze manier. Wat heb je al een hoop overwonnen en wat een hobbels ook nu nog in je weg, maar wat een liefde ook! Mooi mens :*
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_153420843
LE, naar jouw levensverhaal ben ik ook heel benieuwd. Ik vraag me af hoe jouw jeugd geweest en je wat jou tot zo'n fantastisch mens gemaakt heeft.
E.
pi_153421527
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2015 20:35 schreef .Sparkling. het volgende:
LE, naar jouw levensverhaal ben ik ook heel benieuwd. Ik vraag me af hoe jouw jeugd geweest en je wat jou tot zo'n fantastisch mens gemaakt heeft.
Dit!

En Ela, wat zeg jij rake dingen, daar kan ik ook wel wat mee, denk ik.
pi_153425809
Huuh, eng. Ik wil graag niet in de OP trouwens. En ik ga even nadenken over de volgende in de rij! :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door L-E op 11-06-2015 19:35:25 ]
  woensdag 10 juni 2015 @ 22:52:22 #65
286844 Kimpossible
Van lurker tot poster.
pi_153426161
Och wat een verhalen lees ik hier zo op rij.

Ela O+

L-E O+
Één keer in de zoveel tijd komen dromen uit!
pi_153426210
Lieve L-E, ik zit te snikken en snotteren alsof ik niet anders kan. Niet van verdriet, maar van bewondering. O+ Ik vind het zo bijzonder dat iemand zulke stenen naar z'n harses krijgt en dan nog een paleis weet te bouwen. Zo indrukwekkend dat je staat. Dat het leven bij jou binnenkomt en zijn ruimte vind, zoals jij bij het leven binnenkomt en daar jouw ruimte vind. Goed, voordat ik verzand in zweverig gelul in space: :*
  woensdag 10 juni 2015 @ 22:54:31 #67
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_153426260
Toch nog even oud geopend voor het slapen gaan. Wat een verhaal en sjezus wat een prachtmens ben je. Je bent een van de, zo niet de krachtigste vrouw die ik 'ken' .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  woensdag 10 juni 2015 @ 22:56:42 #68
171422 LadyBlack
paint it black
pi_153426365
Ela en L-E, ik heb beide verhalen ademloos zitten lezen. Veel wist ik al, maar wat een heftig beeld vormt zich als je alles in chronologische volgorde leest zeg...

En het is jullie beide volgens mij heeeeeel goed gelukt om van een slecht voorbeeld een goede situatie te creëren O+ Jullie zijn allebei echt voorbeelden voor mij, geven me regelmatig eyeopeners.

L-E, die uitgevers zijn gek als ze niks met je stukken doen :*
  woensdag 10 juni 2015 @ 22:58:35 #69
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_153426472
L-E ik ben even sprakeloos, wat een liefde straalt er van jou af O+
Be happy with the little things in life
pi_153426861
L-e, net als Away keek ik voor het slapen gaan (ik lig al in bed) nog even op Fok. Jouw verhaal en jouw talent voor schrijven. O+
Dank je voor het delen van jouw verhaal. :*
pi_153426863
Wederom tranen in mijn ogen.
Hoe je vanaf het prille begin onvoorwaardelijk kiest voor je kinderen.
Hoe jullie ze boven alles een warm en stabiel nest geven.
Hoe je meerdere keren uit het donker bent gestapt en zelf licht hebt gevonden.
O+

Lieve L-E, net zoals bij Ela, hoop ik jullie manier van opvoeden te laten doorklinken in het opvoeden van Frits.
pi_153426977
Wauw lieve L-E, wat een prachtvrouw ben jij!! Je verhaal komt aardig binnen hier. Gedeeltelijk ivm herkenning in bepaalde zaken.

En ik vind het fijn om te lezen dat je je vandaag goed voelt :*
pi_153427036
L-E, wat schrijf je toch mooi, ook over niet-mooie dingen... O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_153427140
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2015 23:11 schreef Shandaly het volgende:
L-E, wat schrijf je toch mooi, ook over niet-mooie dingen... O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_153427173
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2015 22:53 schreef Bloesem. het volgende:
Lieve L-E, ik zit te snikken en snotteren alsof ik niet anders kan. Niet van verdriet, maar van bewondering. O+ Ik vind het zo bijzonder dat iemand zulke stenen naar z'n harses krijgt en dan nog een paleis weet te bouwen. Zo indrukwekkend dat je staat. Dat het leven bij jou binnenkomt en zijn ruimte vind, zoals jij bij het leven binnenkomt en daar jouw ruimte vind. Goed, voordat ik verzand in zweverig gelul in space: :*
Wat zeg je dat mooi O+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')