abonnement Unibet Coolblue
pi_151733267
Woow wat een lekkere beloning voor de 3rd seed Clippers.......
Hebben de Grizzlies het toch beter getroffen met homecourt tegen de 'banged up' Blazers.
pi_151733677
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 23:55 schreef Salina het volgende:

[..]

Je hebt gelijk.

Ik ben niet zo goed in rekenen, schijnbaar. ;)
Jawel ze hadden de tiebreaker :P
-
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 16 april 2015 @ 10:44:27 #53
426493 crew  PippenScottie
pi_151735603
Een kleine opsomming van alle dingen die het regular season zo leuk maakten dit jaar:

1) Anthony Davis

Op opening night had hij 26 punten, 17 rebounds en 9 blocks en hij eindigde het regular season met een zege op de Spurs in de belangrijkste wedstrijd van zijn NBA carriere.
Wat er tussenin gebeurde was goed genoeg voor een PER van ruim boven de 30, territorium exclusief voor LeBron James, Michael Jordan en Wilt Chamberlain.

2) De Kobe show

Love him or hate him, Kobe put on a show tot hij geblesseerd raakte. Hij was hard op weg zijn eigen records in usage rate en gemiste field goals te verbeteren. Hij passeerde en passant Michael Jordan op de all time topscorerslijst en pakte het all time NBA record van gemiste field goals af van John Havlicek.
De eerste wedstrijd in december dat hij niet meespeelde, wonnen de Lakers van de Warriors. Waarschijnlijk de biggest upset van het jaar. Swaggy P verzuchte na afloop "we were playing free, we were like Django Unchained out there".
Dat was ook het laatste wapenfeit van de Lakers.

3) De ontwikkeling van de tweedejaars.

De rookie class van 2013 werd omschreven als een van de zwaksten aller tijden, maar sommigen van deze rookies zijn zich erg goed aan het ontwikkelen tot potentiėle franchise players (Gobert, Oladipo, Ante... Greek Freak) of role players bij sterke playoff teams (McCollum, Adams, Schroder, Tony Snell, Otto Porter).

4) Damn injuries...

Paul George, Kevin Durant, Serge Ibaka, Kawhi Leonard, Tony Parker, Kobe Bryant, Joel Embiid, Julius Randle, Jabari Parker, Chris Bosh, Dwight Howard, Carmelo Anthony, Derrick Rose, Brandon Jennings... I hate injuries..

5) De Russell Westbrook show...

Zie de Kobe Bryant show, alleen met meer assists en met meer on the line. Westbrook speelde als een madman, maar kwam een zege tekort om de laatste playoff plaats in het westen veilig te stellen.
Sidenote.. Westbrook gaat volgend jaar nooit de alpha male status opgeven aan Kevin Durant. Dit heeft Shaq/Kobe potential.

6) Hassan Whiteside.

You just got to love the NBA. Uit de d-league en de Libanese competitie komt opeens de beste center van de eastern conference. Zoals ik op Grantland las "it's like finding a diamond in a trash can, after the gm's of at least a dozen teams have already searched the trash can, looking for diamonds".
Na the good (een paar wedstrijden met belachelijke rebound en block stats "just trying to get my 2K rating up) zagen we ook snel the bad. Vechtpartijen, technicals en een veelbesproken incident waarbij Udonis Haslem hem kwaad de kleedkamer in volgde na weer een onnodige technical.
Whiteside heeft nog steeds de potentie om een all star center te worden, maar zijn attitude kan hem zijn carriere en vele miljoenen kosten.

7) De Bucks turnaround

Vorig jaar de slechtste ploeg in de NBA met een 15-67 record. Dat aantal wins hadden ze voor 2015 al geėvenaard. Het team miste ook geen beat toen Larry Sanders een tijd uit de running was wegens een waarschijnlijke marihuana verslaving. Ook de blessure van rookie Jabari Parker wist de Bucks niet van het stuk te krijgen. Het vertrek van fringe all star point guard Brandon Knight? No problem.
Een keurige zesde plaats in het oosten is het resultaat, met een jonge selectie die nog heel veel groeipotentie heeft.
Bovendien zijn er elke week nieuwe vines te vinden van Giannis met een onmogelijke chase down block, of een coast to coast dunk waar hij maar vier dribbels voor nodig heeft. Be afraid NBA, be afraid.

8) De Hawks turnaround

Vorig jaar, mede door blessures, een matig seizoen met weer net aan een trip naar de play offs. De Hawks waren het synoniem geworden voor de plek waar je als NBA team niet wil zijn. Je wilt of heel goed zijn en kans hebben op een diepe playoff run, of dusdanig slecht dat je een goede draft pick kan kiezen. De Hawks zaten al een paar jaar in het no-mans land daartussen in.
Dit jaar dus niet meer. Relatief blessurevrij, en onder leiding van de ex-Spurs assistent Mike Budenholzer zijn de Hawks omgetoverd naar de Spurs-east, met het beste record in het oosten. Geen speler steekt er boven uit, maar 4 spelers in de all-star game zegt genoeg.
Kyle Korver leek lang op weg naar het beste seizoen ooit voor een schutter te realiseren, maar hij werd ingehaald door..

9) Het historische seizoen van de Warriors

67-15 is een record dat maar door 10 ploegen is behaald. 39-2 thuis record zelfs maar 7 keer.
Stephen Curry verbeterde zijn eigen record voor driepunters in een seizoen naar 286 (was 272) en de Splash Brothers samen verpulverden hun eigen record voor meeste driepunters bij een duo.
En passant verbeterde Klay Thompson het record voor meeste punten in een kwart (37). Dit stond al een eeuwigheid op naam van George 'The Iceman' Gervin.

10) Moreyball

Hoe is het mogelijk dat de Warriors toch niet de lijst aanvoeren van driepunters per team? Doordat de Houston Rockets de lessen van advanced statistics in het extreme hebben doorgevoerd.
De ploeg schiet bijna uitsluitend driepunters, vrije worpen of schoten close to the basket. De simpelere principes van Daryl Morey zijn dat het
-makkelijker is te scoren zonder verdediger in je mug
-je tegen een hoger percentage schiet als je dichtbij de basket bent
-drie een hoger nummer is dan twee
De principes zijn op het lijf geschreven van James Harden, die excelleert in Houston en in de spannendste MVP race in lange tijd verzeild is met Stephen Curry.

11) De Josh Smith waiver

De antidote van Moreyball is Josh Smith, een historisch slechte schutter en bovendien een speler die een heel slecht effect heeft op zijn ploeggenoten.
De Pistons wilden zo graag van hem af, dat ze hem miljoenen blijven betalen om gewoon weg te zijn (en twee keer per jaar tegen ze te spelen).
Dat Smith juist bij het uberefficiente Houston terecht kwam is al verbazend (hoewel hij goede vrienden is met Dwight Howard), maar dat zijn schotpercentages acceptabel zijn geworden helemaal.
Detroit leefde helemaal op na het ontslaan van Josh Smith. De ploeg won zeven wedstrijden op rij, leek op weg naar de playoffs en toen... raakte Brandon Jennings geblesseerd. Over damn injuries gesproken.

12) LeBron als GM

LeBron James na begin van het seizoen een vakantie van twee weken en toen hij terug kwam was Celeveland J.R. Smith, Iman Shumpert en Timofey Mozgov rijker. En Dion Waiters kwijt.
Sindsdien is Cleveland het beste team in het oosten.. James for gm of the year?

13) Die trade deadline

Zelfs Woj verzuchtte 'OMG' tijdens een twitter frenzy op de trade deadline waarin de helft van alle NBA teams betrokken was. Dragic naar Miami, Kanter naar OKC, Thomas naar Boston, Knight naar Phoenix to name a few...

14) Score no more for Okafor

Elk jaar tanken er wel teams, maar dit is waarschijnlijk het eerste seizoen dat drie van de roemruchte teams uit het verleden (Sixers, Knicks, Lakers) er collectief de brui aangeven. Van de Sixers is bekend dat ze met een meerjarenplan bezig zijn die volgend jaar resultaten moeten opleveren.
De Knicks en de Lakers kunnen niet beter. New York tankt zelfs zo slecht dat ze het seizoen eindigen met een winning streak.

Dan hebben we het nog niet eens gehad over het contract year van DeAndre Jordan, bemoeizuchtige eigenaren (looking at you, Ranadive), Zach LaVine at the dunk contest en de comeback van de Spurs..

Maar nu eerst.. Playoff Time! ^O^
  Redactie Frontpage / Sport donderdag 16 april 2015 @ 15:05:17 #54
426493 crew  PippenScottie
pi_151743320
Voorspellinkjes:

East:
(1) Atlanta - (8) Brooklyn 4-2
(2) Cleveland - (7) Boston 4-0
(3) Chicago - (6) Milwaukee 4-2
(4) Toronto - (5) Washington 3-4

West:
(1) Golden State - (8) New Orleans 4-1
(2) Houston - (7) Dallas 4-1
(3) LA Clippers - (6) San Antonio 2-4
(4) Portland - (5) Memphis 2-4

I am giddy!
Zaterdag binge kijken:

18.30: Toronto - Washington
21.30: Golden State - New Orleans

en misschien...

02.00: Portland - Memphis

of even slapen en

04.30: LA Clippers - San Antonio
pi_151744633
Boston 16-0.
pi_151748871
Mijn bracket:

Golden State over New Orleans in 5
Dallas over Houston in 6
San Antonio over LA Clippers in 5
Memphis over Portland in 6

Atlanta over Brooklyn in 5
Cleveland over Boston in 4
Chicago over Milwaukee in 6
Toronto over Washington in 6

Golden State over Memphis in 6
San Antonio over Dallas in 5

Atlanta over Toronto in 6
Cleveland over Chicago in 6

San Antonio over Golden State in 6

Cleveland over Atlanta in 6

San Antonio over Cleveland in 6
pi_151754654
East:
(1) Atlanta - (8) Brooklyn 4-1
(2) Cleveland - (7) Boston 4-1
(3) Chicago - (6) Milwaukee 4-1
(4) Toronto - (5) Washington 4-3

West:
(1) Golden State - (8) New Orleans 4-1
(2) Houston - (7) Dallas 4-3
(3) LA Clippers - (6) San Antonio 4-3
(4) Portland - (5) Memphis 2-4
pi_151757306
Damn wat een nacht om het regular season te beindigen _O_ Weinig tijd nu, enige wat ik wil zeggen is;

Anthony Davis _O_ Ik riep het al maanden, maar dat 3'tje in OKC is idd zo belangrijk geworden. Man o man.

En; alle seeds zijn exact zoals ik ze wilde.

Belangrijkste is dat we een Warriors - Spurs match-up pas in de WCF kunnen krijgen. Warriors spelen de Pelicans zoek en de Grizzlies ook, die hebben geen schijn van kans. Spurs zijn altijd goed tegen Clippers, en tegen Houston, tsja, kijk maar afgelopen 2 games terug...

Maargoed, wie weet.

In het oosten Boston en Brooklyn die de laatste plekken gepakt hebben. Ik verheug me op de Nets - Hawks match-up, benieuwd wat de Nets kunnen. Pierce heeft ze flink geript trouwens van de week in een interview.

Maar de Pelicans, wat een winst vannacht zeg, wat een goede, goede game van ze. Begin dat team steeds meer te liken.

Zaterdag begint het, let's get it on!

Oh, en Warriors 67 wins, Curry = MVP. 16 meer wins dan vorig jaar. Laatste teams die 67 wins pakten? Mavs, in 06. Upset door.... juist, de Warriors.

67 wins is bizar goed, vergeet dat niet.

_O_ Pumped!
Only the strong survive
  donderdag 16 april 2015 @ 22:19:22 #59
26597 peasant
Vanneuh...Oh ja
pi_151757741
East:
(1) Atlanta - (8) Brooklyn 4-1
(2) Cleveland - (7) Boston 4-1
(3) Chicago - (6) Milwaukee 4-1
(4) Toronto - (5) Washington 4-3

West:
(1) Golden State - (8) New Orleans 4-1
(2) Houston - (7) Dallas 2-4
(3) LA Clippers - (6) San Antonio 1-4
(4) Portland - (5) Memphis 2-4

Atlanta-Toronto 4-1
Cleveland-Chicago 4-3

Golden State - Memphis 4-2
San Antonio- Dallas 4-3

Atlanta-Cleveland 4-3
Golden State-San Antonio 2-4

Altanta-San Antonio 2-4

Tweede keer dat een 6 seed kampioen wordt en ook nog eens repeat
Alles is toxisch, het hangt af van de dosis.
pi_151766645
SA wint in 6 van Cleveland in de finals.

En maandag vrij ^O^ spurs @ clips moet een goede worden, Als spurs de 1e winnen sweepen ze de clippers ;)
hhhhh
  vrijdag 17 april 2015 @ 12:11:53 #61
300815 Sasman
Kijk en leer...
pi_151769415
]
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2015 10:44 schreef PippenScottie het volgende:
Een kleine opsomming van alle dingen die het regular season zo leuk maakten dit jaar:

[......]

Maar nu eerst.. Playoff Time! ^O^
Je bent het ontslag van Mike Malone vergeten.
Die man had eindelijk de Kings fans terug wat moed gegeven met een goeie defence en een goed record totdat die gekke Indiėr ineens beslist om hem te ontslaan en daarna zijn de Kings weer als een pudding ineengezakt.

Ik ben er nog steeds niet over :(
Trotse Belg.
  vrijdag 17 april 2015 @ 17:26:11 #62
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_151778186
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 april 2015 12:11 schreef Sasman het volgende:
]

[..]

Je bent het ontslag van Mike Malone vergeten.
Die man had eindelijk de Kings fans terug wat moed gegeven met een goeie defence en een goed record totdat die gekke Indiėr ineens beslist om hem te ontslaan en daarna zijn de Kings weer als een pudding ineengezakt.

Ik ben er nog steeds niet over :(
Helemaal klaar om volgend jaar de Wolves te coachen. :)
  Redactie Frontpage / Sport vrijdag 17 april 2015 @ 20:04:37 #63
426493 crew  PippenScottie
pi_151782733
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 april 2015 12:11 schreef Sasman het volgende:
]

[..]

Je bent het ontslag van Mike Malone vergeten.
Die man had eindelijk de Kings fans terug wat moed gegeven met een goeie defence en een goed record totdat die gekke Indiėr ineens beslist om hem te ontslaan en daarna zijn de Kings weer als een pudding ineengezakt.

Ik ben er nog steeds niet over :(
De laatste alinea? Bemoeizuchtige eigenaren?

Rockets - Mavs wordt ook wel een leuke serie. Mark Cuban haat de Rockets en Chandler Parsons is er ook niet lekker weg gegaan.
pi_151783542
http://bleacherreport.com(...)paul-at-a-crossroads

Chris Paul, tsja tsja. Er is weer zoveel at stake deze playoffs. Can't wait!!!

_O_


EDIT: http://stats.nba.com/feat(...)ason_2015_04_16.html Top stat lines. Die honorable mentions ook, man oh man.

Top 10 plays staan ook overal op nba.

En deze mix dan


Wat een genot is de NBA toch O+

[ Bericht 29% gewijzigd door TheGOAT op 17-04-2015 20:35:23 ]
Only the strong survive
pi_151793478
Ik dacht na al die voorspellingen waarom maak ik geen groep aan voor de NBA Playoffs, waar iedereen zijn voorspellingen kan invullen. Maak een account aan en join Fok Rulezz!. Stuur een PM voor het wachtwoord. Hoe meer zielen hoe meer vreugde. Let's the playoffs begin baby!

www.nbabracketology.com/group/view/3884

[ Bericht 4% gewijzigd door danusz1986 op 18-04-2015 01:53:45 ]
  zaterdag 18 april 2015 @ 03:06:31 #66
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_151794195
Is het al oktober? ;)

Ga zeker kijken,maar volgend jaar doen we weer mee. Zonder Monroe, dat wel.

[ Bericht 12% gewijzigd door popolon op 18-04-2015 03:21:31 ]
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_151795679
Vandaag is het zover. Vanaf half 7 tot een uurtje of 6 aan de buis gekluisterd. _O_
pi_151795948
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 april 2015 01:04 schreef danusz1986 het volgende:
Ik dacht na al die voorspellingen waarom maak ik geen groep aan voor de NBA Playoffs, waar iedereen zijn voorspellingen kan invullen. Maak een account aan en join Fok Rulezz!. Stuur een PM voor het wachtwoord. Hoe meer zielen hoe meer vreugde. Let's the playoffs begin baby!

www.nbabracketology.com/group/view/3884
Geef pass hier gewoon :P

Beter doet iedereen snel mee :D!
hhhhh
pi_151799045
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2015 10:21 schreef DaveDave09 het volgende:

[..]

Geef pass hier gewoon :P

Beter doet iedereen snel mee :D!
Password is hellyeah
  Redactie Frontpage / Sport zaterdag 18 april 2015 @ 13:25:36 #70
426493 crew  PippenScottie
pi_151799284
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 april 2015 13:14 schreef danusz1986 het volgende:

[..]

Password is hellyeah
Joined!
pi_151799405
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 april 2015 13:14 schreef danusz1986 het volgende:

[..]

Password is hellyeah
In.
  Redactie Sport zaterdag 18 april 2015 @ 15:15:46 #72
218273 crew  JayJay8
LA Lakers 8 / 24
pi_151802614
Joined!

Raps-Wiz heeft ook potentie voor een epische serie. Denk sowieso game 7.
Beide teams ontlopen elkaar weinig, Raps D sucks en Wiz offense brickcity......benieuwd of Wall en Beal de chemistry van vorig jaar kunnen hervinden. Hun matchups tegen Lowry en DeRozan zijn cruciaal.
pi_151802690


Stevens O+

Tevens joined.
  zaterdag 18 april 2015 @ 17:55:34 #75
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_151804126
Ik doe ook even mee.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')