abonnement Unibet Coolblue
  zondag 12 april 2015 @ 20:07:55 #301
278625 Murvgeslagen
Why are you so fuzzy?!
pi_151621992
quote:
0s.gif Op zondag 12 april 2015 19:42 schreef vaarsuvius het volgende:

Nou, da's wel erg makkelijk opzoeken:

Jesaja 45:7
Ik formeer het licht, en schep de duisternis; Ik maak den vrede en schep het kwaad, Ik, de HEERE, doe al deze dingen.
Het woordje ‘ra’ wat hier in de grondtekst staat kan twee dingen betekenen: moreel kwaad of ongeluk/onheil. (een straf bijvoorbeeld). De context doet hier sterk vermoeden dat het om het tweede gaat, aangezien het tegenover vrede wordt gezet en niet t.o.v. goedheid. Er zijn tekstueel daarnaast nog andere redenen om aan te nemen dat dit het geval is.

Concluderen dat God de bron is van het kwaad is wat mij betreft dus een brug te ver.

quote:
God is de bron van alle goedheid is je tussenpremisse en dat is nergens op gebaseerd het is gewoon een willekeurige uitspraak . Iemand kan er tegenin brengen dat er misschien wel 20 goede goden zijn. Als je een van die andere 19 aanhangt ben je dus niet goedheid aan het afwijzen....

Als je dan vervolgens komt met, 'ja maar er is maar 1 god' dan kom je weer met een uitspraak die nergens op gebaseerd is. Zo bouw je een heel kaartenhuis, maar het heeft geen basis.
Ik gaf je een bijbeltekst, en kan je nog veel meer geven, waaruit blijkt dat de bijbel in de verhaallijn wél de aanname doet dat God goed is/de bron van het goede is. Als we de verhaallijn van de bijbel willen begrijpen kunnen we er geen 19 andere goden bij halen die niet in het verhaal worden genoemd.

quote:
Je mag geloven wat je wilt, maar probeer het niet als een logische redenatie te presenteren, dat is een beetje sneu. Dan kun je beter eerlijk zijn en gewoon aangeven dat je door gevoel geleid wordt in geloofszaken.
Zaken die voor waar aan worden genomen hebben altijd met het gevoel te maken, anders blijft het argument maar een beetje in de lucht hangen.

Als we echter gedegen onderbouwing missen dan zal de intelligente mens er snel achter komen dat het geheel als kaartenhuis in elkaar stort. De rationele discussie is dus uiteindelijk net zo belangrijk als het persoonlijke aspect, en zorgt daarnaast ook voor begrip van andere standpunten.
"Not just in commerce but in the world of ideas too our age is putting on a veritable clearance sale. Everything can be had so dirt cheap that one begins to wonder whether in the end anyone will want to make a bid." - Soren Kierkegaard
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')