abonnement Unibet Coolblue
  maandag 13 april 2015 @ 10:18:31 #201
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_151637984
Ik heb zelf de medele freestyle gekocht. Daar zit wel een ander slangetje bij. Maar die zit al bij aanschaf van de kolf.
De slangetjes van de andere gebruik ik nog als ik in het ziekenhuis kolf.
  maandag 13 april 2015 @ 10:19:51 #202
149959 SQ
snelle trees
pi_151638013
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2015 10:17 schreef MevrouwCactus het volgende:
Ik heb een Medela Swing, via MP gekocht. Prima ding, wel minder sterk dan de symphony die je nu waarschijnlijk hebt. En er staat overal dat je de Swing maar 9x per week mag gebruiken, waarom weet ik niet.
nee, mag vaker, maar als je heel vaak kolft kun je beter een wat zwaarder model kopen, die kolven krachtiger en hebben een langere levensduur.

Ardo en medela zijn qua flesjes ook uitwisselbaar trouwens!

Franny, succes met afbouwen! Lijkt mij ook moeilijk. :*
disclaimer
  maandag 13 april 2015 @ 10:43:22 #203
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_151638666
Succes Franny :* ... ik hoor graag je ervaringen/bevindingen...
KuikenGuppy
  maandag 13 april 2015 @ 11:10:19 #204
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_151639293
Hier bij Draak een Swing gehad. Inderdaad minder vacuüm en hij ging bij mij al na 6 maanden kapot. Laten maken, nog 6 maanden kunnen kolven en toen ik bij Piranha weer wilde kolven deed hij niks meer.
Het grootste nadeel aan de Swing vond ik dat die membraantjes die de melk uit de slang moest houden, regelmatig vastgekoekt zaten aan het plastic waardoor er alsnog melk in de slang kwam.


Nu heb ik een Freestyle, en dat is echt een verademing t.o.v. de Swing!
Beter vacuüm, veeulll degelijker, geen geklooi met batterijtjes maar een goede accu (als er geen netstroom is) en stiller naar mijn idee.
Ik ben geen frequente kolver want huismama, maar voor de keren dat ik kolf ben ik zo vreselijk blij met m'nm'n Freestyle!
pi_151641257
Hallo, ik kom even binnenvallen zonder nu echt meegelezen te hebben. Een paar jaar geleden heb ik hier lang meegelezen en ontzettend veel geleerd. Ik heb mijn oudste zoon 2,5 jaar probleemloos borstvoeding kunnen geven, mede dankzij de ervaringen en vele tips die ik hier las. En nu loop ik tegen een probleem aan waarvan ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Kort nadat ik gestopt ben met voeden werd ik weer zwanger en inmiddels voedt ik mijn dochter ook al weer 9 maanden. Tot nu toe ging dat allemaal prima, totdat ze sinds een paar weken overdag bijna niet meer wil drinken. Op dat moment was ze verkouden, dus ik dacht dat het daaraan lag. Maar inmiddels is dat voorbij en heeft ze overdag nog steeds geen interesse. ’s Avonds voor het slapen gaan wel, dan drinkt ze nog echt goed, en tijdens de nacht komt ze ook wel een paar keer maar hoe veel ze dan drinkt weet ik niet echt.

Aan de ene kant vind ik het prima. Het is een kwestie van vraag en aanbod, als zij niet meer dan dat wil, dan zal ze het wel niet nodig hebben. Maar aan de andere kant maak ik me toch wel een, want wat nou als ik op deze manier ‘droog’ kom te staan. Baby’s hebben het eerste jaar wel melk nodig, moedermelk of kunstvoeding, en ik heb helemaal geen zin me nu voor de komende maanden nog in kunstvoeding te moeten verdiepen…

Ik heb nu dus een paar vragen waarvan ik hoop hier antwoord te kunnen krijgen. Hoe veel voedingen heeft een baby van 3 maanden nog nodig? En, moet ik me zorgen maken over droog komen te staan, als ik inmiddels als meer dan 4 jaar gevoed heb, met een onderbreking van 10 maanden? Was het niet zo dat rond een maand of 9 de productie zich stabiliseert? Herkent iemand wat mijn meisje aan het doen is?
pi_151641950
Schaetzli herkenbaar! Dat begon hier een maand geleden denk ik ook ineens.
Overdag drinken als een dweil en in de avond bijtanken.
Ik weet het aan tandjes krijgen maar is een beetje gebleven.
Wat hier helpt is hem voeden voor het slapen gaan. Als hij net wakker is of tussendoor is het echt bal en lukt het niet.
Als hij moe is drinkt hij 'redelijk' overdag en in de avond wordt er nog wel bijgedronken.
Wat er precies ingaat weet ik niet, en op kdv hebben we de regel biedt maar aan en wat er in gaat is mooi meegenomen.
En als wij thuis zijn krijgt hij bij zijn brood tussen de middag een bekertje (difrax oefenbekertje) gekolfde melk, dikke hit en krijg ik er toch nog weer 30-50ml in.
pi_151642162
Ik heb een Medela Swing Maxi en dat kolft prima. Wel vond ik de Ardo iets fijner, het vacuum bleef makkelijker behouden en was volgens mij iets krachtiger. Eigenlijk heb ik achteraf spijt dat ik geen Freestyle heb gekocht toen mijn Ardo stukging. Maar ja, toen kolfde ik nog maar weinig en wist ik nog niet dat er een tweede zou komen.

Mevr.Cactus, hoe gaat het nu met voeden?

Room, succes op je werk!

Schaetzli, wat drinkt je dochter nu overdag? Zou ze afgekolfde melk wel uit een bekertje willen drinken? Ik zou het zelf niet prettig vinden om overdag helemaal geen voedingen meer te geven als ze nog onder het jaar is. Je productie zal toch minder worden als ze alleen nog 's avonds en 's nachts drinkt en zoals je zelf zegt, bv (of kv) is nog de belangrijkste voedingsbron op die leeftijd...
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_151642244
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2015 10:10 schreef faptist het volgende:
Pessie,
Wat Bijzonder dat je donormelk hebt kunnen gebruiken. wat gaaf dat dit bestaat! Ik hoo dat je eigen melk binnenkort ook goed op gang komt. Succes! En gefeliciteerd met je kleintje!

Vraagje voor de kolvers:
Welk kolfapparaat gebruiken jullie?
Ik heb in m'n kraamweek zo'n uber dure medela geleend maar ben me nu aan het oriënteren op een kolf voor mezelf. Via Mp. Dat dan weer wel.
Ik heb van medela wel de slangetjes//flesjes/etc, want die moest ik kopen toen ik de pomp ging huren. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar medela.
Ben erg benieuwd naar jullie keuze!

* m'n plan is om nu te beginnen met kolven en dit in te vriezen, zodat ik tegen 24 juni -wanneer ik weer moet werken- een goede voorraad heb.
Wanneer ik werk wil ik ook op m'n werk gaan kolven. Liefst elektrisch.
Ik heb bij mijn middelste een Medela Swing gehad en daar 8 maanden lang op werkdagen twee keer per dag mee gekolfd en daarna nog tot hij anderhalf was een keer per dag. Je merkte inderdaad wel dat naar verloop van tijd de kracht ook behoorlijk afnam.

Bij de jongste heb ik direct een Freestyle gekocht, had ik achteraf bij de middelste ook moeten doen, en hij bevalt prima. Is een stuk degelijker, krachtiger en je kan dubbelzijdig tegelijk kolven.

De vraag is hoeveel wil je gaan kolven. Als je van plan bent voor langere tijd met name op werkdagen wil gaan kolven zou ik voor de Freestyle gaan.
Overweeg ook te investeren in een pumpease kolfbh. Dat is een soort band waar je de kolf in klemt om handsfree te kolven en dus kun je tijdens het kolven makkelijk iets eten, drinken en natuurlijk fokken :)
  maandag 13 april 2015 @ 12:53:36 #209
149959 SQ
snelle trees
pi_151642271
Pumpease _O_
disclaimer
pi_151642337
quote:
1s.gif Op maandag 13 april 2015 12:53 schreef Stormqueen het volgende:
Pumpease _O_
*boks*

Ik wist dat iemand hier er ook één had want toen ik dat las heb ik er ook meteen één besteld.
Dus beter laat dan nooit, thanks voor de tip :)
pi_151642466
Goede tip van het bekertje BlueEyes, zo één heb ik hier inderdaag ook nog staan. En idd, 's avonds en 's nachts lijkt ze het wel in te halen. 's Ochtends heeft ze mega volle plasluiers. Wat me ook onzeker maakt is dat ik nooit echt stuwing heb, de hele 9 maanden ook vrijwel niet gehad. Maar ze ziet er goed uit, dus ze krijgt genoeg binnen.

Ik heb de luxe dat haar kinderdagverblijf bij mij op het werk is, dus ik ga live voeden. Tot vorige week nog 3 x per dag, maar omdat ze dan maar een paar slokjes dronk, nu terug gegaan naar 2x. Verder drinkt ze overdag water, maar ook niet mee dan 50ml
pi_151642628
Ik klem mijn kolf onder een (strak) hemdje, dat werkt -bij mij- ook voor handsfree. Fijn inderdaad om wat te kunnen eten/drinken/doen, dan is het meer een ontspanningsmomentje.

En succes, Franny! :*
pi_151642737
Dank voor jullie steunbetuigingen. :P . :* .

Een dag alleen met haar zijn, is wel de uitdaging.. maar gaat heel goed tot nu toe. Vanochtend was ze even heel hard aan het huilen om de borst, maar met wat afleiding en het aanbieden van een alternatief was het eigenlijk vrij snel over. En net is ze ook naar bed gegaan zonder om de borst te vragen.

Maar goed, het lastigste wordt het natuurlijk in de nacht of als ze pijn/verdriet heeft, want als troostmiddel vind ik het echt zo geniaal...
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_151642791
Schaetzli ik kan alleen maar herkenning uitspreken ;)

Franny ben benieuwd hoe het gaat, veel succes!
pi_151643264
Schaetzli, ik heb maar een half jaar gevoed en heb nu, vier jaar later, nog steeds melk (ik lek bij warmte af en toe nog). Ik hoop eigenlijk dat dit ooit nog stopt. :D
Professioneel gifmenger.
pi_151643435
Volgens mij is jouw jongetje ongeveer even oud als mijn meisje (3 juli), BlueEyes, dus laten we hopen dat het een faaaaase is...

Buurpoes, hoe vervelend dat voor jou dan ook is, voor mij zijn dat geruststellende woorden :-)
pi_151643466
Franny, heel veel succes met afbouwen! Je hebt een mooie bv-periode gehad, toch? Als het voor jou klaar is, is het goed ^O^ (en nu hopen dat I. daar ook gauw zo over gaat denken).
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_151643480
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2015 13:33 schreef Schaetzli het volgende:
Volgens mij is jouw jongetje ongeveer even oud als mijn meisje (3 juli), BlueEyes, dus laten we hopen dat het een faaaaase is...

Buurpoes, hoe vervelend dat voor jou dan ook is, voor mij zijn dat geruststellende woorden :-)
Ja, ik dacht wel dat je dat zou vinden. :+
Professioneel gifmenger.
pi_151644245
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2015 13:33 schreef Phaidra het volgende:
Franny, heel veel succes met afbouwen! Je hebt een mooie bv-periode gehad, toch? Als het voor jou klaar is, is het goed ^O^ (en nu hopen dat I. daar ook gauw zo over gaat denken).
Ja, het was zeker een mooie periode. Soms echt loeizwaar, vond ik, maar zo speciaal en ik ben zoveel langer doorgegaan dan ik voor mogelijk had gehouden. Dat ik dit kon, dat wij dit konden, ik vind het ongelooflijk. En ik ga het ook wel missen, die knusse momentjes zo lekker samen, de intimiteit en die lieve oogjes die naar je omhoog kijken. Hiermee stoppen, is ook weer een beetje loslaten. Dan is ze echt helemaal baby-af.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_151644288
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2015 12:50 schreef Phaidra het volgende:
Mevr.Cactus, hoe gaat het nu met voeden?
Na 3 dagen proberen en aanmodderen ben ik gestopt met borstvoeding. J. kon makkelijk 1,5 tot 2 uur drinken en bleef zoeken. Bood ik hem daarna een flesje aan (65cc) dan dronk hij die ook nog helemaal leeg. Het was dus net of hij niet genoeg dronk.
Daarna leverde het bij hem en bij mij ontzettend veel frustratie op. Ik kolf nu en dan krijgt J. toch nog wat borstvoeding binnen. De rest doen we met kunstvoeding en alles gaat met de fles. Jammer, maar helaas. Hadden we een betere start gehad, dan was het wellicht anders gegaan.
pi_151644466
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2015 13:59 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Na 3 dagen proberen en aanmodderen ben ik gestopt met borstvoeding. J. kon makkelijk 1,5 tot 2 uur drinken en bleef zoeken. Bood ik hem daarna een flesje aan (65cc) dan dronk hij die ook nog helemaal leeg. Het was dus net of hij niet genoeg dronk.
Daarna leverde het bij hem en bij mij ontzettend veel frustratie op. Ik kolf nu en dan krijgt J. toch nog wat borstvoeding binnen. De rest doen we met kunstvoeding en alles gaat met de fles. Jammer, maar helaas. Hadden we een betere start gehad, dan was het wellicht anders gegaan.
Ach wat jammer ;(. Maar zo te lezen is het een verstandige keuze. Gefrustreerde baby en mama is ook niet de bedoeling :*.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_151644760
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2015 14:05 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Ach wat jammer ;(. Maar zo te lezen is het een verstandige keuze. Gefrustreerde baby en mama is ook niet de bedoeling :*.
Het was echt niet tof nee. Hij maar schreeuwen omdat hij honger had en ik in tranen omdat het niet lukte...
pi_151652675
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2015 14:15 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Het was echt niet tof nee. Hij maar schreeuwen omdat hij honger had en ik in tranen omdat het niet lukte...
Klinkt als een verstandige, maar moeilijke beslissing. :*
  maandag 13 april 2015 @ 22:55:29 #224
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_151664597
quote:
0s.gif Op maandag 13 april 2015 14:05 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Ach wat jammer ;(. Maar zo te lezen is het een verstandige keuze. Gefrustreerde baby en mama is ook niet de bedoeling :*.
+1

:*
pi_151669333
Ik ben overdag zo goed als helemaal over op fv, maar zou zo graag nog een tijdje de late, nacht- en ochtendvoeding bv blijven geven. Omdat afbouwen ineens erg snel ging omdat het samenviel met weinig en rommelig drinken (want verkouden en later ziek) is mijn productie nu zodanig ingekakt dat we merken dat het niet goed lukt om een hele voeding te drinken 's avonds/'s nachts/'s ochtends.
We lossen dit nu op door een van de 3 een fv te geven, maar de enige manier om dit weer recht te breien zou denk ik zijn om een paar nachten 'op te offeren' en meerdere voedingen te geven he? Zodat vraag en aanbod weer afgestemd worden? Of zie ik nog andere opties over het hoofd?

Ik zie daar tegenop, omdat het slaap gaat kosten (we zijn verwend met 1 nachtvoeding, i know, maar de afgelopen weken met sippe/zieke uk plus meer werken hebben al veel extra energie gekost..) en omdat ik ook bang ben dat we dan op dat patroon blijven zitten, en na een tijdje doorslapen en nu weer een aantal weken 1 nachtvoeding zie ik dat ook niet zo zitten eigenlijk :@

Iemand nog slimme ideeën?
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')