Zelfs post mortum hebben die plofkippen het slechtquote:Op zaterdag 11 april 2015 10:12 schreef RobinOok het volgende:
Ja, soms vraagt die er gewoon om, de filetbitch!
Een gemarineerde schnitzel? Hoe moet ik me dat voorstellen, vlees marineren en er daarna schnitzels van maken?quote:Op zaterdag 11 april 2015 15:53 schreef Bzzzzt het volgende:
Ik was eigelijk benieuwd als jullie ook nog een goed recept voor schnitzel hebben en dan bijv eerst een nachtje marineren.. Tenminste dat deed mijn oude slager altijd en die is er mee gestopt.
dat ja, mijn oude slager was al in de 70 en vertelde dat hij eerst het vlees een nacht in marinade liet liggen en daarna pas ging paneren.quote:Op zaterdag 11 april 2015 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een gemarineerde schnitzel? Hoe moet ik me dat voorstellen, vlees marineren en er daarna schnitzels van maken?
Schnitzel sla je zo plat dat hij nauwelijk nog een andere malsing nodig heeft.quote:Op zaterdag 11 april 2015 16:32 schreef Molo het volgende:
Is dat nou juist niet bij uitstek zo'n zuur/zout behandeling?
Kiwi/papaya en zout ofzo?
Weet ik, maar misschien dat die ouwe slager dat zo deed?quote:Op zaterdag 11 april 2015 16:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Schnitzel sla je zo plat dat hij nauwelijk nog een andere malsing nodig heeft.
Voor de smaak kan ik me wat voorstellen.
Je zal hem toch plat en dun moeten krijgen.quote:Op zaterdag 11 april 2015 16:36 schreef Molo het volgende:
[..]
Weet ik, maar misschien dat die ouwe slager dat zo deed?
Ik ken ook alleen de hamer erop als behandeling
Zat zelf te denken aan asperge extract of komkommersapquote:
Ik denk eerder gewone pekel?quote:Op zaterdag 11 april 2015 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je zal hem toch plat en dun moeten krijgen.
Maar voor de smaak kan ik mij het voorstellen, zit alleen ff te denken waar je een schnitzel mee zou marineren voor de smaak.
Ja, asperge ook.quote:
Ja ik ook, heerlijk zelfs. Maar dacht dat het je om het frisse ervan te doen was.quote:Op zaterdag 11 april 2015 17:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, asperge ook.
Ik vind mooie bittersmaken erg lekker.
Zat te denken aan de combi van het licht bittere met wat zout en de citroen erover, icm het umami van het vlees in krokant korstje.quote:Op zaterdag 11 april 2015 17:30 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja ik ook, heerlijk zelfs. Maar dacht dat het je om het frisse ervan te doen was.
Ik zou eerder een bittere groente er los bij serveren, breekt mooi het vettige van de schnitzel
Tuurlijk kan datquote:Op zaterdag 11 april 2015 21:00 schreef derLudolf het volgende:
Hoe maak je een man gelukkig?
[ afbeelding ]
Op internet lees ik vooral medium-rare. Dat houd ik niet zo van, hen hem liever medium. Kan dat ook?
Nee, nooit geprobeerd, maar ga het wel doen. Met cornflakes lukt het ook,voldoende fijnmalen en dan zien we het wel.quote:Op zaterdag 11 april 2015 20:54 schreef RobinOok het volgende:
Heb jij al eens iets gepaneerd met emping, Spanky?
Want ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat dat gaat werken. Ik krijg een visioen van keiharde korreltjes ipv een krokant laagje.
Kan wel, maar is zonde van zulk mooi vlees. Waarom koop je zoiets moois als je niet van lekker rare vlees houdt?quote:Op zaterdag 11 april 2015 21:00 schreef derLudolf het volgende:
Hoe maak je een man gelukkig?
[ afbeelding ]
Op internet lees ik vooral medium-rare. Dat houd ik niet zo van, hen hem liever medium. Kan dat ook?
Ik ze gekregen Ik heb er 3, anders probeer ik er eerst één rose van binnen en ééntje rood en dan kijk ik wel wat het lekkerste is.quote:Op zondag 12 april 2015 00:37 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Kan wel, maar is zonde van zulk mooi vlees. Waarom koop je zoiets moois als je niet van lekker rare vlees houdt?
Vind ik dan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |