abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 11 april 2015 @ 15:22:27 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151578997
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 april 2015 10:12 schreef RobinOok het volgende:
Ja, soms vraagt die er gewoon om, de filetbitch! ~O>
Zelfs post mortum hebben die plofkippen het slecht
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151579788
Ik was eigelijk benieuwd als jullie ook nog een goed recept voor schnitzel hebben en dan bijv eerst een nachtje marineren.. Tenminste dat deed mijn oude slager altijd en die is er mee gestopt.
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
  zaterdag 11 april 2015 @ 15:56:41 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151579856
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 april 2015 15:53 schreef Bzzzzt het volgende:
Ik was eigelijk benieuwd als jullie ook nog een goed recept voor schnitzel hebben en dan bijv eerst een nachtje marineren.. Tenminste dat deed mijn oude slager altijd en die is er mee gestopt.
Een gemarineerde schnitzel? Hoe moet ik me dat voorstellen, vlees marineren en er daarna schnitzels van maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151580374
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2015 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een gemarineerde schnitzel? Hoe moet ik me dat voorstellen, vlees marineren en er daarna schnitzels van maken?
dat ja, mijn oude slager was al in de 70 en vertelde dat hij eerst het vlees een nacht in marinade liet liggen en daarna pas ging paneren.
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
  zaterdag 11 april 2015 @ 16:26:01 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151580542
Okay, nu, een echte wiener schnitzel is met kalfsvlees. Fricandeau.
Zou dat zelf niet zo sterk marineren, proef je namelijk niets meer van het vlees.
Je kan ook varkensvlees nemen (vind ik niet lekker in schnitzel) of bv kalkoenborst.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 11 april 2015 @ 16:32:21 #156
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_151580678
Is dat nou juist niet bij uitstek zo'n zuur/zout behandeling?
Kiwi/papaya en zout ofzo?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 11 april 2015 @ 16:34:37 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151580719
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2015 16:32 schreef Molo het volgende:
Is dat nou juist niet bij uitstek zo'n zuur/zout behandeling?
Kiwi/papaya en zout ofzo?
Schnitzel sla je zo plat dat hij nauwelijk nog een andere malsing nodig heeft.
Voor de smaak kan ik me wat voorstellen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 11 april 2015 @ 16:36:00 #158
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_151580747
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2015 16:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Schnitzel sla je zo plat dat hij nauwelijk nog een andere malsing nodig heeft.
Voor de smaak kan ik me wat voorstellen.
Weet ik, maar misschien dat die ouwe slager dat zo deed?

Ik ken ook alleen de hamer erop als behandeling
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 11 april 2015 @ 16:40:56 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151580852
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2015 16:36 schreef Molo het volgende:

[..]

Weet ik, maar misschien dat die ouwe slager dat zo deed?

Ik ken ook alleen de hamer erop als behandeling
Je zal hem toch plat en dun moeten krijgen.
Maar voor de smaak kan ik mij het voorstellen, zit alleen ff te denken waar je een schnitzel mee zou marineren voor de smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 11 april 2015 @ 16:44:05 #160
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_151580926
Witte wijn?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 11 april 2015 @ 16:49:29 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151581065
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2015 16:44 schreef Molo het volgende:
Witte wijn?
Zat zelf te denken aan asperge extract of komkommersap
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 11 april 2015 @ 17:18:25 #162
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_151581830
Komkommer lijkt me bitter worden?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_151581947
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2015 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je zal hem toch plat en dun moeten krijgen.
Maar voor de smaak kan ik mij het voorstellen, zit alleen ff te denken waar je een schnitzel mee zou marineren voor de smaak.
Ik denk eerder gewone pekel?

En Tsja, definieer een Nederlandse schnitzel, zijn slager kan er natuurlijk eigen ideeën op nahouden en de schnitzel niet platrammen..
Whatever...
  zaterdag 11 april 2015 @ 17:24:54 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151582013
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2015 17:18 schreef Molo het volgende:
Komkommer lijkt me bitter worden?
Ja, asperge ook.
Ik vind mooie bittersmaken erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 11 april 2015 @ 17:30:04 #165
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_151582187
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2015 17:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, asperge ook.
Ik vind mooie bittersmaken erg lekker.
Ja ik ook, heerlijk zelfs. Maar dacht dat het je om het frisse ervan te doen was.
Ik zou eerder een bittere groente er los bij serveren, breekt mooi het vettige van de schnitzel
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_151582335
Ik heb liever wat zuur bij een schnitzel. De klassieke schijf citroen vind ik prima.
Whatever...
  zaterdag 11 april 2015 @ 17:34:44 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151582343
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2015 17:30 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja ik ook, heerlijk zelfs. Maar dacht dat het je om het frisse ervan te doen was.
Ik zou eerder een bittere groente er los bij serveren, breekt mooi het vettige van de schnitzel
Zat te denken aan de combi van het licht bittere met wat zout en de citroen erover, icm het umami van het vlees in krokant korstje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151587792
Piet, je kunt ze paneren met emping als experiment... heb je een licht bittere krokante laag....Ik vind emping de ultime lekkere bittere smaak hebben...
Whatever...
  zaterdag 11 april 2015 @ 20:54:16 #169
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_151588121
Heb jij al eens iets gepaneerd met emping, Spanky?
Want ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat dat gaat werken. Ik krijg een visioen van keiharde korreltjes ipv een krokant laagje.
  Moderator zaterdag 11 april 2015 @ 21:00:04 #170
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_151588359
Hoe maak je een man gelukkig?



Op internet lees ik vooral medium-rare. Dat houd ik niet zo van, hen hem liever medium. Kan dat ook?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zaterdag 11 april 2015 @ 21:23:57 #171
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_151589599
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 april 2015 21:00 schreef derLudolf het volgende:
Hoe maak je een man gelukkig?

[ afbeelding ]

Op internet lees ik vooral medium-rare. Dat houd ik niet zo van, hen hem liever medium. Kan dat ook?
Tuurlijk kan dat
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_151594221
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2015 20:54 schreef RobinOok het volgende:
Heb jij al eens iets gepaneerd met emping, Spanky?
Want ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat dat gaat werken. Ik krijg een visioen van keiharde korreltjes ipv een krokant laagje.
Nee, nooit geprobeerd, maar ga het wel doen. Met cornflakes lukt het ook,voldoende fijnmalen en dan zien we het wel.

De smaak van emping is iig wel geweldig.
Whatever...
  User die het meest klaagt 2022 zondag 12 april 2015 @ 00:37:41 #173
414785 sirdanilot
pi_151597983
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 april 2015 21:00 schreef derLudolf het volgende:
Hoe maak je een man gelukkig?

[ afbeelding ]

Op internet lees ik vooral medium-rare. Dat houd ik niet zo van, hen hem liever medium. Kan dat ook?
Kan wel, maar is zonde van zulk mooi vlees. Waarom koop je zoiets moois als je niet van lekker rare vlees houdt?

Vind ik dan.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator zondag 12 april 2015 @ 00:47:45 #174
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_151598209
quote:
0s.gif Op zondag 12 april 2015 00:37 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Kan wel, maar is zonde van zulk mooi vlees. Waarom koop je zoiets moois als je niet van lekker rare vlees houdt?

Vind ik dan.
Ik ze gekregen :Y Ik heb er 3, anders probeer ik er eerst één rose van binnen en ééntje rood en dan kijk ik wel wat het lekkerste is.

Wordt het erg droog dan als ik ga voor rose?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_151599554
Piet, jij bent wel fan van foelie toch? Ik heb het, ik vind het goddelijk ruiken maar ik weet niet zo goed waar het nou lekker door is. Heb het wel eens door de stoof gedaan, ook wel eens in een curry-achtig gerecht, maar veel verder kom ik niet. Kortom, heb je recepten waar foelie in gaat voor me?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')