abonnement Unibet Coolblue
pi_151570505
Ik vind marineren in yoghurt altijd geweldig. :9
pi_151570522
editedit :foufoutje
Whatever...
  zaterdag 11 april 2015 @ 08:56:21 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151570540
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2015 08:29 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Dat werkt, maar niet te lang Marineren... Ik heb ooit eens kip te lang vooraf gemarineerd met ananas... Die was veranderd in een soort van Tsja... Het viel uit elkaar.

Kiwi, papaya en ananas bevatten enzymen die eiwitten afbreken.

Ik vind gepekeld of lang gemarineerd vlees lekkerder
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2015 08:54 schreef Spanky78 het volgende:
Dat werkt, maar niet te lang Marineren... Ik heb ooit eens kip te lang vooraf gemarineerd met ananas... Die was veranderd in een soort van Tsja... Het viel uit elkaar.

Kiwi, papaya en ananas bevatten enzymen die eiwitten afbreken.

Ik vind gepekeld of lang gemarineerd vlees lekkerder

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 11 april 2015 @ 08:56:59 #129
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_151570544
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2015 08:51 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ugh, nu moet ik voortaan bij gemarineerde kip denken aan van die lijkensoep. :')
Graag gedaan *)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 11 april 2015 @ 08:58:12 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151570553
quote:
14s.gif Op zaterdag 11 april 2015 08:52 schreef Myraela het volgende:
Ik vind marineren in yoghurt altijd geweldig. :9
Werkt ook, is ook zuur
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151570577
quote:
14s.gif Op zaterdag 11 april 2015 08:52 schreef Myraela het volgende:
Ik vind marineren in yoghurt altijd geweldig. :9
Dat vind ik ook lekker. Ben sowieso fan van de Indiase keuken, die doen dat vaker.

Melkzuur wordt trouwens ook gebruikt mom te marineren.
Whatever...
pi_151570578
Ik heb een eiwit over. Wat voor lekkers kan je daarmee als je een oven hebt die een minimale temperatuur heeft van 160 graden?
Somebody that I used to know
  zaterdag 11 april 2015 @ 09:04:17 #133
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_151570614
quote:
Ik snap de connectie met je quote niet, maar RHPS O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 11 april 2015 @ 09:04:45 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151570617
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 april 2015 09:00 schreef Postbus100 het volgende:
Ik heb een eiwit over. Wat voor lekkers kan je daarmee als je een oven hebt die een minimale temperatuur heeft van 160 graden?
Een East Side Press ??
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151570618
Haagse bluf :), Kaiserschmarren. Niet in de oven dus....
Whatever...
  zaterdag 11 april 2015 @ 09:05:32 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151570626
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2015 09:04 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik snap de connectie met je quote niet, maar RHPS O+
Hij leek in een time warp te zitten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151570632
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 april 2015 09:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hij leek in een time warp te zitten
Ja, dat ging even mis....

Trouwens piet, dat langzame intrekken is waarom ze tumblen, dan gaat het sneller.

Bovendien is vlees duur, dus extra massa in vorm van vocht is makkelijk verdienen.

Zie je vooral bij die massa diepvriesproducten, waarbij de biefstukken vaak geplakt zijn van puntjes overgebleven vlees enzo. Verder niet zo veel mis mee, behalve dat ze een enzym gebruiken dat Ipv afbreken de boel weer plakt.
Whatever...
  zaterdag 11 april 2015 @ 09:08:19 #138
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_151570655
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 april 2015 09:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hij leek in een time warp te zitten
Time warp gemist ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 11 april 2015 @ 09:08:51 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151570660
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2015 09:06 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ja, dat ging even mis....
So you got caught with a flat, well, how about that?
Well babies, don't you panic.
By the light of the night when it all seems alright
I'll get you a satanic mechanic.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151570663
quote:
Voldoet aan de eisen, maar lijkt me niet lekker :@ iets anders?
Somebody that I used to know
  zaterdag 11 april 2015 @ 09:10:18 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151570683
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2015 09:09 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Voldoet aan de eisen, maar lijkt me niet lekker :@ iets anders?
Zijn er een heleboel
http://www.barnonedrinks.(...)e/egg-white-439.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151570695
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 april 2015 09:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

So you got caught with a flat, well, how about that?
Well babies, don't you panic.
By the light of the night when it all seems alright
I'll get you a satanic mechanic.
Pas ook wel bij industriële vleesverwerking, dat satanic mechanic. Wordt veel gesjoemeld en legaal gesjoemeld (minder vlees verkopen, meer water met zout, fosfaat en verdikkingsmiddelen).
Whatever...
pi_151570719
Nougat, maar das niet zo makkelijk, maar wel met eiwit...
Whatever...
  zaterdag 11 april 2015 @ 09:16:52 #144
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_151570761
Chocolade mousse
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 11 april 2015 @ 09:18:18 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151570776
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2015 09:11 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Pas ook wel bij industriële vleesverwerking, dat satanic mechanic. Wordt veel gesjoemeld en legaal gesjoemeld (minder vlees verkopen, meer water met zout, fosfaat en verdikkingsmiddelen).
Analoogham, ik weet het, hier in D hebben we na de analoogkaas daar ook een schandaal over gehad, werden hammen gevonden met minder dan 50% vleesaandeel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151570822
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 april 2015 09:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Analoogham, ik weet het, hier in D hebben we na de analoogkaas daar ook een schandaal over gehad, werden hammen gevonden met minder dan 50% vleesaandeel.
Ja en dat is alleen nog het legale gedeelte....

Jammer, want je kunt dezelfde technologie gebruiken om dingen heel lekker te maken. Amerikaanse bbq-ers doen dat met hun bbq trucs. Die voegen ook vocht en smaak toe met als enige reden een lekker product.
Whatever...
  zaterdag 11 april 2015 @ 10:04:25 #147
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_151571423
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 april 2015 03:43 schreef fespo het volgende:
mijn vraag is hoe komt dit en kan ik dit ook bereiken met gewone kipfilet? ik bedoel dan voornamelijk hoe ik zo'n dressing krijg dat de kip niet droog wordt, niet technieken om een gewone kipfilet sappig te houden.
Volgens mij komt het door de combinatie van dun plakje & marinade.
Ik doe het ook wel eens zo, inderdaad van gewone kipfilet. Je neemt een kipfilet, snijd 'm door de midden. Bij een kleine kipfilet is de voorste helft (met puntje) al dun genoeg, maar je kunt die ook nog eens horizontaal doorsnijden. (hand er plat op en dan mes er horizontaal/plat onderdoorhalen). De dikke helft (met rondere achterkant) kun je nu ook horizontaal in 2-en of 3-en snijden.

Je heb dan dus dunne plakjes. Die marineer ik kort (uurtje of zo, in een plastic zakje en dan elk kwartier even masseren of op slaan, al naar gelang je bui) in een mengsel van olie, scheutje witte wijn, scheutje citroen of limoensap, thijm of verse basilicum of een ander kruid en als/omdat je maar een uurtje marineert ook wat peper en zout. (als je een nacht zou marineren zou ik er geen zout in doen)

Dan zouten en kort en hard grillen in een grillpan. Zo gauw die van binnen niet meer rauw zijn opeten.
  zaterdag 11 april 2015 @ 10:09:14 #148
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_151571467
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 april 2015 10:04 schreef RobinOok het volgende:
(uurtje of zo, in een plastic zakje en dan elk kwartier even masseren of op slaan, al naar gelang je bui) .
Ik zie nu een woeste RobinOok haar kipfilet aanvallen. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 11 april 2015 @ 10:12:24 #149
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_151571507
Ja, soms vraagt die er gewoon om, de filetbitch! ~O>
pi_151576601
De allerallerlekkerste marinade voor kip vind ik deze:
http://www.choosy-beggars(...)led-chicken-skewers/
Is die voor shish taouk, Libanese kipspiezen. Inderdaad met yoghurt en citroensap erin (evenals timatenpuree en piment en komijn en tomatenpuree), dus daar de kip niet een halve dag in laten liggen, want dan verandert je kip in drab. :)
Heel, heel erg lekker :9 Vooral met kippendij. :9
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')