abonnement Unibet Coolblue
pi_149926139
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 10:29 schreef minilot het volgende:
Oh, ik had er nog eentje uit het Wat eten we vandaag-topic. Geen mooie foto verder, maar wel lekker gegeten. :)

[ afbeelding ]

Recept:
http://iamafoodblog.com/lucky-chinese-new-year-dumplings-noodles/
..maar dan zonder de noedels. In de wontons zit ook nog shiitake en als vlees gebruikte ik een overgebleven quarterpounder *) Het groene is gestoomde paksoi.

Vooral het szechuanpeper-sausje dat erover zat was erg smakelijk. :9
ziet er lekker uit
pi_149948898
quote:
0s.gif Op zondag 22 februari 2015 16:28 schreef RolandArthur het volgende:

[..]

Hoi Minilot,

Heb je voor mij het recept en nuttige tips om dit te maken? Meestal verwerk ik dit gedeelte tot soep maar ik wel wel eens iets anders proberen.
Gewoon een standaard mengseltje voor 'quick pickle' maken, dat wil zeggen:

Je neemt:
- halve cup azijn
- twee eetlepels kristalsuiker
- een theelepel tafelzout
- halve cup water
(Of iets in vergelijkbare vehoudingen)

Dit stop je bij elkaar in een steelpannetje, breng je aan de kook en je goet het in een potje of bakje over de te picklen groenten heen, in dit geval een brocollistengel die ik in dunne plkajes had gesneden. Voor de pittigheid nog wat chilipepervollen erbij. De boel omroeren, afdekken en in de koelkast wegzetten. Je kunt het meteen al opeten wanneer het is afgekoeld, of tot een paar dagen in de koelkast bewaren. :9

Gaat ook puik met uienringen, radijsjes in plakjes, wortel in plakjes, etcetera. :Y En in plaats van chilipeper kun je als smaakmaker ook mosterdzaad, peperkorrels etc aan je pickle toevoegen.
Let me see you stripped down to the bone
pi_149948953
Ik had vanmorgen nog een paar stukjes over na Oscarnacht: mierzoete & zoute 'bacon pecan pralines', Southern style :9



Het is ongeveer dit recept:
http://www.ezrapoundcake.com/archives/3151

Erg lekker!
Let me see you stripped down to the bone
pi_149950625
Vanmorgen nog even culinair blijven hangen in de zuidelijke staten van de VS..



Karnemelkse beignets, vers uit de frituur, zoals men ze in New Orleans placht te eten.
En sterke koffie. :)

En ja, er hoort zoveel poedersuiker op. *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_149958702
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 11:07 schreef minilot het volgende:

[..]

Gewoon een standaard mengseltje voor 'quick pickle' maken, dat wil zeggen:

Je neemt:
- halve cup azijn
- twee eetlepels kristalsuiker
- een theelepel tafelzout
- halve cup water
(Of iets in vergelijkbare vehoudingen)

Dit stop je bij elkaar in een steelpannetje, breng je aan de kook en je goet het in een potje of bakje over de te picklen groenten heen, in dit geval een brocollistengel die ik in dunne plkajes had gesneden. Voor de pittigheid nog wat chilipepervollen erbij. De boel omroeren, afdekken en in de koelkast wegzetten. Je kunt het meteen al opeten wanneer het is afgekoeld, of tot een paar dagen in de koelkast bewaren. :9

Gaat ook puik met uienringen, radijsjes in plakjes, wortel in plakjes, etcetera. :Y En in plaats van chilipeper kun je als smaakmaker ook mosterdzaad, peperkorrels etc aan je pickle toevoegen.
Dank!

Ik heb nog wat potten staan dus ik zal het binnenkort proberen. Moet ik nog iets steriliseren of blijft het zo goed?
  maandag 23 februari 2015 @ 16:56:24 #81
425665 TravelRose
Keep on dreaming
pi_149958756
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 12:20 schreef minilot het volgende:
Vanmorgen nog even culinair blijven hangen in de zuidelijke staten van de VS..

[ afbeelding ]

Karnemelkse beignets, vers uit de frituur, zoals men ze in New Orleans placht te eten.
En sterke koffie. :)

En ja, er hoort zoveel poedersuiker op. *)
Wow, dit ziet er lekker uit zeg! Zo at ik ze ook in Amerika. Yummy!
pi_149960200
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 16:54 schreef RolandArthur het volgende:

[..]

Dank!

Ik heb nog wat potten staan dus ik zal het binnenkort proberen. Moet ik nog iets steriliseren of blijft het zo goed?
Nee, het idee van de 'quick pickle' is dat je 'm binnen een paar dagen opeet (vaak dezelfde dag al), dus dan is steriliseren nergens voor nodig. Potje kan, want handig dat er meteen een deksel op zit. Maar in een tupperwaredoosje of in een schaaltje met plasticfolie erover gaat ook prima :)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 28 februari 2015 @ 13:33:53 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150142807


Speklapjes (gewoon uitgebakken en op het laatst nog even sausje erbij van sojasaus, suiker, shaoxing, chilibeansauce) op een gestoomd lotusbroodje met zoetzuur van komkommer, sriracha, hoisinsaus, verse koriander en lente-ui.
pi_150142877
Oeee, speklapjes. Buikspekplakken op z'n Hollands. :9 En lekker veel saaaauuuuuus! :9

Ik denk bij lotusbroodjes trouwens altijd aan Muppets en sokpoppen. Ik kom daar maar niet vanaf. :')
Let me see you stripped down to the bone
pi_150144449
high fives and stagedives
  zaterdag 28 februari 2015 @ 16:25:34 #86
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150147148
Ja. *grin*
Of zoiets:

pi_150147426
Dat ja. :D
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 28 februari 2015 @ 16:42:55 #88
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_150147753
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 16:25 schreef RobinOok het volgende:
Ja. *grin*
Of zoiets:

[ link | afbeelding ]
Haha geweldig :D
pi_150148019
quote:
moest natuurlijk even gluren wat voor broodjes dat waren

merk: Chimei / 奇美
land van herkomst: Taiwan
etiket: Frozen Gwa Pao /小刈包
ingrediënten: water, suiker, gist, melkpoeder, palmolie, zout, emulgator (E332, E420, soja-olie)
prijsindicatie: ¤ 2,45 (10 buns x 30g = 300g)

-> volgens mij ontbreekt er iets in de ingredientenlijst
  zaterdag 28 februari 2015 @ 17:12:48 #90
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_150148665
:D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 28 februari 2015 @ 17:52:05 #91
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150150020
Hehe, in de engelse ingredientendeclaratie staat wel wheat flour. Sukkeltjes. :-)
pi_150359032


Geen kunstwerk maar wel een zeer smakelijke big-mac. :D home made! (met lekkere saus!!!)
pi_150359456
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 17:27 schreef ChilllayD het volgende:
[ afbeelding ]

Geen kunstwerk maar wel een zeer smakelijke big-mac. :D home made! (met lekkere saus!!!)
2 lagen kaas :9
Hoe heb je de saus gemaakt?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 6 maart 2015 @ 17:47:46 #94
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_150359545
Die big mac! Net echt xD
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  vrijdag 6 maart 2015 @ 19:15:32 #95
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_150361967
Cool cool cool 8-)
pi_150364326
Hij was ook zooooooo lekker :9~

Mayo, Franse dressing (zelfgemaakt), piccalilly, heeeel fijn gesneden uitjes, mini beetje azijn (maar zit ook al in de dressing dus was bij mij niet nodig), suiker en zout. Mini drupje ketchup en paprikapoeder voor de kleur en mini beetje smaak.

En blijven proeven en mengen tot hij smaakt :D
  zondag 8 maart 2015 @ 12:11:35 #97
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150414859
Chinese roerei met tomaat

Een echte klassieker uit de Chinese keuken, stelt geen ruk voor maar blijft lekker!
pi_150416105
Slagroomsoesjes :9~ Wat waren ze lekker.

pi_150416839
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 13:04 schreef dahippieunicorn het volgende:
Slagroomsoesjes :9~ Wat waren ze lekker.

[ afbeelding ]
Nou wil ik slagroomsoesjes -O-
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_150417028
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 13:29 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Nou wil ik slagroomsoesjes -O-
:@ Sorry
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')