SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/Preferment WasdaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
Wat resultaten van uit het vorige topic
minilot:
Redcoon:
qItel:
Knutsenaar:
Oceanonix:
[ Bericht 50% gewijzigd door Isegrim op 02-01-2015 12:02:23 ]Het is niet zo dat je te lang kunt laten rijzen?
Als ik nu zin en tijd heb om aan een brood te beginnen, bijvoorbeeld, dan kan ik het ook morgen roeg pas in de oven leggen?And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltelTja, prijstechnisch gezien koop ik ze liever hier in DLDquote:Op vrijdag 2 januari 2015 10:46 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb mijn rijsmandjes van weekend bakery http://www.weekendbakery.com/webshop/nl/ ook top! Vind rijsmandjes en het brood eruit ook zo mooiMost people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!Isegrim
Rotterdam *O*Ja, te lang kan. Het kan doodrijzen. Daarom doe je bij brood dat lang moet rijzen veel minder gist dan brood dat maar een paar uurtjes rijst.quote:Op vrijdag 2 januari 2015 10:51 schreef miss_sly het volgende:
Het is niet zo dat je te lang kunt laten rijzen?
Als ik nu zin en tijd heb om aan een brood te beginnen, bijvoorbeeld, dan kan ik het ook morgen roeg pas in de oven leggen?
Je kunt heus vandaag al een brood maken. Ik zou idd een recept van de site van Levine van Arden pakken.Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltelJe maakt het deeg, dat laat je 12 uur rijzen, dan moet je het vouwen. Daarna nog 2 uur rijzen. Dan nog een dik uur voor bakken en afkoelen. Je moet dus wel rekening houden met deze tijden in je planning.quote:Op vrijdag 2 januari 2015 10:51 schreef miss_sly het volgende:
Het is niet zo dat je te lang kunt laten rijzen?
Als ik nu zin en tijd heb om aan een brood te beginnen, bijvoorbeeld, dan kan ik het ook morgen roeg pas in de oven leggen?Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltelMost people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!Zo-is-dat
of nie dan?Ze zijn inderdaad goedkoop zeg! als ik nog meer mandjes wil dan.. Die covers voor erover klinken ook goed. Ik gebruik nu wegwerp badmutsen werkt ook top (tip trwns!)quote:Op vrijdag 2 januari 2015 10:51 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Tja, prijstechnisch gezien koop ik ze liever hier in DLDIsegrim
Rotterdam *O*Die gebruikt Luc van Tilburg Sourdough ook. Protip dus.quote:Op vrijdag 2 januari 2015 10:58 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Ze zijn inderdaad goedkoop zeg! als ik nog meer mandjes wil dan.. Die covers voor erover klinken ook goed. Ik gebruik nu wegwerp badmutsen werkt ook top (tip trwns!)Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltelLeve eBay.de want daar vind je ze nòg goedkoperquote:Op vrijdag 2 januari 2015 10:58 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ze zijn inderdaad goedkoop zeg! als ik nog meer mandjes wil dan.. Die covers voor erover klinken ook goed. Ik gebruik nu wegwerp badmutsen werkt ook top (tip trwns!)Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!http://www.cookandco.nl/p(...)el-hadjiandreou.aspx
Dit boek trouwens voor kerst gekregen, binnenkort eens wat maken aan de hand van dit boekPietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.Duitse naam voor een rijsmandje is een Gärkörb(chen)In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltelquote:Op vrijdag 2 januari 2015 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Duitse naam voor een rijsmandje is een Gärkörb(chen)
Brotform werkt ook prima op eBay zag ikMost people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!quote:Op vrijdag 2 januari 2015 10:53 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja, te lang kan. Het kan doodrijzen. Daarom doe je bij brood dat lang moet rijzen veel minder gist dan brood dat maar een paar uurtjes rijst.
Je kunt heus vandaag al een brood maken. Ik zou idd een recept van de site van Levine van Arden pakken.Dit dus. Voor het ontbijt morgenvroeg gaat dus niet lukken, tenzij ik een paar uur vroeger opstaquote:Op vrijdag 2 januari 2015 10:54 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Je maakt het deeg, dat laat je 12 uur rijzen, dan moet je het vouwen. Daarna nog 2 uur rijzen. Dan nog een dik uur voor bakken en afkoelen. Je moet dus wel rekening houden met deze tijden in je planning.
Lunch dus wel. Dan terugtellen. Dan zou ik vanavond moeten maken, 12 uur laten rijzen, na opstaan vouwen en 2 uur rijzen en dan in de oven?
No knead bread meng je alleen de ingrediënten en hoef je niet lang te kneden, dat is het verschil, toch?And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
minilot
Nancy boyZo-is-dat
of nie dan?Coolquote:Op vrijdag 2 januari 2015 10:59 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Die gebruikt Luc van Tilburg Sourdough ook. Protip dus.Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltelHet ziet er bijna uit als cake Klinkt lekker!quote:Op vrijdag 2 januari 2015 11:24 schreef minilot het volgende:
Even geplukt uit het Foodgawkertopic: ontbijt vanmorgen was brood dat de hele nacht gerezen heeft, met zure room in plaats van water en drie kleine eidooers erdoor. Gebakken met sesamkorstje.
[ afbeelding ]Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!minilot
Nancy boyJa, was ook heel lekker zacht. Tevens gebakken in een cakeblik, dus ja. Nou ja, allereerst in een kartonnen wegwerp-cakevormpje van de Hema maar die bleek niet bestand tegen een oventemperatuur van 250 graden Daar begon na een paar minuten van alles aan te smeulen en toen heb ik het brood maar in een gewoon cake-blik gekieperd.
[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 02-01-2015 12:06:17 ]Let me see you stripped down to the boneEen gewoon gistbrood maak je meestal in 3-4 uur, maar langer rijzen maakt het lekkerder. Je kan deeg ook best een nacht in de koelkast zetten (dan wel minder gist gebruiken), en de volgende ochtend afbakken, maar voor vers brood bij je ontbijt moet je toch vroeg opstaan. Broodjes zijn sneller (korter in de oven, sneller afgekoeld).quote:Op vrijdag 2 januari 2015 11:07 schreef miss_sly het volgende:
[..]
[..]
Dit dus. Voor het ontbijt morgenvroeg gaat dus niet lukken, tenzij ik een paar uur vroeger opsta
Lunch dus wel. Dan terugtellen. Dan zou ik vanavond moeten maken, 12 uur laten rijzen, na opstaan vouwen en 2 uur rijzen en dan in de oven?
No knead bread meng je alleen de ingrediënten en hoef je niet lang te kneden, dat is het verschil, toch?
Ik heb ook het boek van Levine van Doorne gekregen voor kerst, en ben er erg blij mee. De meeste recepten zijn ook wel op haar blog te vinden, maar in het boek staat ook veel uitleg over ingrediënten, het hele proces van brood bakken, enz. Eerder deze week ham-kaasbroodjes uit gebakken, en nu staat er een bruin brood met zaadjes in de oven (al heb ik de zaadjes vervangen door zevengranenvlokken). Bijna klaar, dus nog net voor de lunch!Isegrim
Rotterdam *O*En dan toch nog zo'n mooi resultaat!quote:Op vrijdag 2 januari 2015 11:35 schreef minilot het volgende:
Ja, was ook heel lekker zacht. Tevens gebakken in een cakeblik, dus ja. Nou ja, allereerst in een kartonnen wegewerp-cakevormpje van de Hema maar die bleek niet bestand tegen een oventemperatuur van 250 graden Daar begon na een paar minuten van alles aan te smeulen en toen heb ik het brood maar in een gewoon cake-blik gekieperd.Dit inderdaad!quote:Op vrijdag 2 januari 2015 12:03 schreef Isegrim het volgende:
[..]
En dan toch nog zo'n mooi resultaat!minilot
Nancy boyBrood dat twaalf uur de tijd heft gehad om te rijzen kun je volgens mij niet eens verpesten, dus ik durf er geen credits voor te nemen.Let me see you stripped down to the boneminilot
Nancy boyNou ja, de oven spring aan het begin was al wel gelukt, dan kan er daarna niet zoveel meer mis.Let me see you stripped down to the bone
Forum Opties Forumhop: Hop naar: