Gefeliciteerdquote:Op vrijdag 1 januari 2016 19:54 schreef cafca het volgende:
Mijn oliebollen zijn gisteren vergeleken met die van Robèrt van Beckhoven, en als winnaar uit de bus gekomen
Zo, die zien er ook lekker uit zegquote:Op donderdag 31 december 2015 18:51 schreef Myraela het volgende:
Mijn bollen komen ook uit de olie, dus oliebollen. Alleen dan jam donuts. Mijn vriend heeft het meeste werk gedaan. Ze zijn goddelijk.
[ afbeelding ]
Kirschwasser is ook lekkerquote:Op vrijdag 1 januari 2016 20:37 schreef isax het volgende:
ik had mijn krenten en rozijnen laten weken in jagertee.
aanrader.
Om het beslag beter van structuur te maken?quote:Op vrijdag 1 januari 2016 20:09 schreef djkoelkast het volgende:
Waarom zou je margarine in oliebollen doen eigenlijk?
Waarom margarine? Zou gewoon alleen boter doen, lekkerder en gezonder.quote:Op vrijdag 1 januari 2016 20:00 schreef cafca het volgende:
Het waren heel eenvoudige bollen, bloem, melk, gist, suiker, zout en een mix van margarine en roomboter, deels gevuld met rozijnen en krenten
Ik had toevallig niet anders in huis gisterenquote:Op vrijdag 1 januari 2016 20:50 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Waarom margarine? Zou gewoon alleen boter doen, lekkerder en gezonder.
Ik heb 10 pakjes gekocht aan het begin van de vakantiequote:Op vrijdag 1 januari 2016 21:16 schreef cafca het volgende:
[..]
Ik had toevallig niet anders in huis gisteren
Ik gebruik ook 20g, maar mijn ervaringen met brood zijn dat je best kunt minderen. Gewoon proberen met 15.quote:Op vrijdag 1 januari 2016 21:27 schreef derLudolf het volgende:
Hoeveel zout gebruiken jullie trouwens op 1kg bloem? Ik gebruik 20g en dat vind ik best veel.
Zout is erg belangrijk voor de eigenschappen van het beslag. Zou ik zonder grote gevolgen terug kunnen naar 10-13g?
Ik gebruik 1 tot 1,1% en dat is precies goed, dan is de bol niet flauw maar smaakt 'ie ook niet zout.quote:Op vrijdag 1 januari 2016 21:27 schreef derLudolf het volgende:
Hoeveel zout gebruiken jullie trouwens op 1kg bloem? Ik gebruik 20g en dat vind ik best veel.
Zout is erg belangrijk voor de eigenschappen van het beslag. Zou ik zonder grote gevolgen terug kunnen naar 10-13g?
Ze waren vanochtend bij het ontbijt ook nog lekker.quote:
Dan ga ik inderdaad eerst es naar de 13g ofzoquote:Op vrijdag 1 januari 2016 22:06 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik gebruik 1 tot 1,1% en dat is precies goed, dan is de bol niet flauw maar smaakt 'ie ook niet zout.
Dus 1kg 10-11g
500g 5-5,5g
Staat hij op je blog? Ik heb gezocht, maar verkeerd gekeken misschien?quote:Op vrijdag 1 januari 2016 22:10 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ze waren vanochtend bij het ontbijt ook nog lekker.
Nee sorry, mijn vriend moet het recept nog uitschrijven. Ik zal hem dit weekend eens schoppen.quote:Op vrijdag 1 januari 2016 22:37 schreef miss_dynastie het volgende:
Staat hij op je blog? Ik heb gezocht, maar verkeerd gekeken misschien?
Oh geen sorry zeggen hoor, je bent niets verplicht Ik zag alleen wel het watermerkje staan dus ik dacht dat ik er misschien overheen keek. Ik hou het in de gaten, lijkt me leuk om te makenquote:Op zaterdag 2 januari 2016 10:52 schreef Myraela het volgende:
[..]
Nee sorry, mijn vriend moet het recept nog uitschrijven. Ik zal hem dit weekend eens schoppen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |