abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 21 november 2016 @ 10:48:47 #276
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_166796558
registreer om deze reclame te verbergen
Blackie heeft nu een ritme voor binnenslapen : begin van de avond gaat ze op mijn slaapkamer liggen, als ik naar bed ga wordt ze wakker van al die activiteit en wil naar buiten. Een paar uurtjes later komt ze dan weer binnen, en blijft slapen totdat ik mijn bed uitkom, of onder de douche vandaan kom.

Vorige week bleef ze een keertje slapen toen ik rond middernacht naar bed ging, maar toen ik een half uurtje later werd gebeld om een probleem op te lossen, wilde ze wel de deur uit. Toen ik rond 02:30 gezorgd had dat ook grote schepen de volgende dag weer de Nieuwe Waterweg opkonden, kon ik weer naar bed, en nog voordat ik in slaap was hoorde ik haar eerst op zolder gaan eten, en zich daarna weer in mijn slaapkamer nestelen.

Zondag was ze ook in de loop van de nacht weer binnengekomen, en wilde pas naar buiten toen ik rond 09:30 eruit kwam. Ze was weer binnen voor het rondje vleeswaar, ging daarna weer snel naar buiten en was nog sneller terug door de storm. Ze ging toen in de huiskamer op de vensterbank liggen, maar kwam niet echt tot rust door de geluiden van de storm. Uiteindelijk kwam ze heel timide toch maar naast me op de bank liggen.

De storm had op de heren minder effect, 3 lagen gewoon te pitten, Pepe zat enthousiast te kijken naar alles wat er voorbij woei.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_167026591
Ah die blackie zo bang voor de storm
  zaterdag 3 december 2016 @ 20:17:50 #278
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_167081012
Blackie begint meer te wennen aan thuis slapen, ze slaapt nu op mijn bed i.p.v. in de mand. Dat zou mogelijk veroorzaakt kunnen zijn door Cayok, die haar slaapplaats door had, en haar treiterde door op de stoel ernaast te springen en dan dreigend omlaag te staren. Hij is nog steeds niet echt blij met haar, en haalt dit soort geintjes vaker uit, favoriet is ook achter een deur gaan zitten waar zij langs zou kunnen komen. En toch kunnen ze wel min of meer vriendelijk tegen elkaar doen.

En soms ligt het echt aan haar. Ze liep onlangs door de huiskamer, op ruime afstand van een plek waar Chester sliep. Chester werd wakker, en draaide zich om om te kijken, en zij begon te blazen, geen idee waarom. En toen ging Chester toch even achter haar aan. Dat was jammer, want een paar dagen eerder was Blackie juist weer lief neusje-aan-neusje met hem aan het snuffelen, en wilde zelfs even wat verder aan hem ruiken, maar Chester vertrouwde haar toch niet en tilde een voorpoot op.

Maar gisteren heeft ze uren op bed geslapen, terwijl Pepe daar ook lag. Zij was na het ontbijt op mijn bed gaan liggen, op de opgevouwen deken bij het hoofdkussen, en toen ik me ging omkleden was Pepe me gevolgd (geen idee waarom, hij komt maar heel zelden de trap op), hij hoorde vogeltjes buiten, en schoot via het bed het kozijn in. Ik ging toen aan het werk, maar toen ik een tijdje later weer even ging kijken, was Pepe op de opgevouwen deken aan het voeteneinde gaan liggen, en een paar uur later lagen ze daar nog steeds. Die opgevouwen dekens zorgen er natuurlijk wel voor dat voor beide een duidelijk mini-territorium bestaat, en Pepe is degene waar Blackie zich het meest vertrouwd bij voelt.

Naar mij blijft ze toch erg volgzaam, als ik naar de AH ga loopt ze nog steeds mee tot de territorium-grens, en blijft daar wachten tot ik terugkom. En toen ik deze week naar het stembureau moet voor het plaatselijke referendum, een diikke 200 m lopen, bleef ze eerst op de terrorium-grens die kant op (ca. 50m) even aarzelen, maar liep toen met me op toen ze merkte dat ik op haar wachtte. Ze is toen meegelopen tot aan het stembureau, maar bleef daar toch buiten op een hekje wachten totdat ik klaar was, en trippelde toen weer vrolijk mee. Ze vertrouwt me wat dat betreft blindelings.

Dat het winter is valt niet alleen aan Blackie's slaapplaats te merken, maar ook aan de beide Limburgers uit de groep. Die zijn 's zomer heel actief, ze trekken aardig door de wijk, waar de beide Rotterdammers toch wat dichter bij huis blijven. Cayok, die er 's zomers bijloopt alsof bij een schildklier-probleem heeft, is nou toch wat voller, en Chester, die 's zomers ook aan de magere kant is, ik schat een kilo of 5, is nu een plofkat, naar schatting een kilootje of 7.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_167105108
registreer om deze reclame te verbergen
Pepe is toch die grote? Misschien maakt z'n omvang hem meer betrouwbaar.
  maandag 5 december 2016 @ 11:07:41 #280
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_167113498
quote:
0s.gif Op zondag 4 december 2016 21:36 schreef Teslynd het volgende:
Pepe is toch die grote? Misschien maakt z'n omvang hem meer betrouwbaar.
Hij is vooral de minst opdringerige. Hij heeft geaccepteerd dat zij geen contact wil, en is groot genoeg en relaxed genoeg om de sporadische tik die ze alsnog uitdeelt te incasseren zonder er iets tegen te doen.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  maandag 2 januari 2017 @ 12:09:23 #281
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_167826062
Zo, oud&nieuw is weer achter de rug.

Zoals gewoonlijk speelden er 2 dingen : het vuurwerk, en een "vreemde" (mijn broer) die langskwam, en andere mensen vinden ze toch al niet zo leuk. Dit jaar kwamen ze al helemaal niet tot enige toenadering, wat de vorige jaren nog wel gebeurde.

Wat vuurwerk betreft viel het eigenlijk iets mee. Zoals gewoonlijk had ik in de loop van de middag de kattenluiken gesloten (en er een plankje voor gehangen, ik heb al eens een keer zo'n plastic deurtje in stukken zien vliegen toen Chester in paniek raakte). Maar toen het een keer goed begon te knallen raakte Cayok in paniek, wist het plankje weg te krijgen, en zat bezeten aan het deurtje te krabbelen om eruit te kunnen. Dat is het maffe van de paniek bij mijn beesten (en al helemaal als ze gezamelijk een stampede opzetten) : als je binnen schrikt dan wil je naar buiten vluchten, als je buiten schrikt dan wil je naar binnen vluchten; ook al is de oorzaak van de schrik juist daar waar je naar toe wil vluchten.

Later op de avond heeft Cayok, net zoals vorig jaar, een periode gehad waarin hij klagelijk liep te mauwen, maar dit keer was het na een kwartiertje aandacht afgelopen en trok hij zich rustig onder de bank terug.

Ook een verschil met vorig jaar is dat de heren zich verdeelden tussen bank en bed als schuilplaats; dat laatste resulteerde in Chester en Pepe die zich geruime tijd samen met Blackie onder mijn bed verschuilden, gelukkig zonder conflicten.

Blackie gedroeg zich ook redelijk hetzelfde als vorig jaar : de hele avond bedelen om naar buiten te mogen, totdat ze om 3 uur uiteindelijk mocht. Toen liep ze even naar buiten, maar kwam weer direct naar binnen. Toen ik een half uurtje later naar bed ging hoorde ik haar nog de bak gebruiken, voordat ze zich tegen mijn enkels aannestelde. Rond 8 uur stond ze op, en ik dacht dat ze toen wel naar buiten wilde, maar bleek uiteindelijk toch alleen maar even de bak te willen gebruiken, daarna heeft ze nog op mijn bed liggen slapen tot ik er rond 11 uur uit kwam. En rond half elf was Diesel langsgekomen voor een kroel-beurt, zonder dat een van beide zich stoorde aan de andere.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 02-01-2017 12:58:32 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  dinsdag 3 januari 2017 @ 12:30:48 #282
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_167853035
registreer om deze reclame te verbergen
Fijn te lezen dat alles goed is gegaan ^O^
Weer vol goede moed het nieuwe jaar in.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  woensdag 4 januari 2017 @ 15:54:53 #283
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_167879449
Ik ben heel benieuwd wat Blackie gaat doen als het weer weer beter wordt.

Ik ben de laatste weken al een paar keer bij thuiskomst niet door haar begroet, wat bleek te komen doordat ze overdag naar binnen was gegaan en nog op mijn bed lag te slapen. Ook heeft ze me nu wel vergeven dat ik met mijn volle gewicht op haar stond, ik heb haar nu een paar keer, als ze het 's ochtends te onrustig vond om op mijn slaapkamer te blijven, opgepakt zonder dat ze echt tegenstribbelde, en op mijn bed neergepoot, waar ze gewoon bleef liggen. En, terwijl ze vroeger op mijn bed altijd helemaal op een puntje ging liggen, kruipt ze nu doelbewust tegen mijn enkels aan.

Ze lijkt nu mijn bed niet alleen prettig te vinden als bescherming tegen het weer, maar ook omdat ze daar rustig en veilig kan slapen. Want waar ze eerder pas bij temperaturen onder de 5o binnenkwam, komt ze nu ook boven de 10o binnen.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  woensdag 25 januari 2017 @ 16:53:33 #284
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_168420758
Deze week weer eens wat leuke stapjes vooruit in de relatie tussen de dame en de heren.

Blackie begon met de vorst steeds vaker binnen te slapen, aanvankelijk uitsluitend op mijn slaapkamer, zeker 's avonds ver van het kater-gewoel. Na een tijdje begon ze toch in te zien dat de 10-12o van mijn slaapkamer wel beter was dan de temperaturen onder nul buiten, maar dat de 20o van mijn huiskamer toch wel erg lekker was.

Dus kwam ze 's avonds toch daarheen, en lag aanvankelijk vooral op het kozijn : wat hard, marmer, maar wel direct boven een radiator, en wat verheven boven kater-massa, dus veiliger. Na een paar daagjes kwam ze op schoot liggen, of naast me. Het was wat jammer voor Cayok en Diesel, die zich toch wat minder prettig voelden in de nabijheid van de dame, hoewel zij juist liet zien de heren vooral te negeren als ze niet heel erg dichtbij kwamen. Ze is duidelijk nog wat meer ontspannen geworden. Ze gaat nu ook overdag rustig naar binnen om op de bank te slapen.

Blackie gaat nog steeds wel vroeg in de ochtend op pad, maar komt daarna toch weer binnen, en nestelt zich dan toch op mijn bed (gewoonlijk tegen mijn voeten/enkels). Ze lag een keer op heuphoogte, wat bleek te komen doordat Chester al in het rek aan mijn voeteinde lag, en daar wilde ze wat afstand tot bewaren.

Aangezien ik nu vakantie heb en uit kan slapen, ontstond er toch een probleempje, omdat dan Diesel bij me wil kroelen en daarna wegdoezelen, en dan is hij toch weer wat onzeker met Blackie. Het gaat echter best goed, als hij op mijn bed springt reageert Blackie niet, zelfs niet als Diesel nog wat gefrustreerde mekker-geluidjes maakt. En terwijl ze eerder deze week nog op een paar dm afstand lagen, Diesel in mijn knie-holte en Blackie tegen mijn scheen, lag ik vanochtend op mijn rug, met Blackie tussen mijn benen tegen mijn schenen. Diesel kwam erbij en ging tussen mijn dijen liggen, maar zakte toch wat onderuit toen hij klaar was met kroelen, wat uiteindelijk ertoe leidde dat ze met hun kontjes tegen elkaar lagen; zonder gezeur.

Natuurlijk hoeft er maar een keer een probleempje uit de hand te lopen, en dan zijn we weer terug bij af, maar ik heb hoop. Deze week zat Cayok op een wat hoger kastje bij de bank, schrok en sprong omlaag, daarbij zowat op Blackie landend. Geen ruzie, en Blackie leek niet echt aangedaan. Er is hoop.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 26-01-2017 11:16:49 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  woensdag 25 januari 2017 @ 19:37:50 #285
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_168424469
Klinkt helemaal niet verkeerd. Het wordt nog wat met Blackie :Y)
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  zaterdag 28 januari 2017 @ 12:44:03 #286
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_168489089
't Wordt weer een stuk warmer, en het spul gaat wer vaker naar buiten, en natuurlijk zeker Blackie. Ik was dus gisterenavond blij verrast dat ze, terwijl het buiten toch een "behaaaglijke" 7o was, anderhalf uur op mijn schoot heeft liggen dommelen.

Ook vannacht is ze tegen 4 uur weer op mijn bed komen liggen, maar toen ik vanochtend gewekt werd doordat 6 kg Diesel ietwat onbehouwen bij me kwam liggen, was zij er niet meer.

Toen ik naar beneden ging voor ontbijt deed ik de voordeur open, en verwachtte dat zij vrij snel binnen zou komen. Ik stond echt verstomd toen zij vervolgens naar buiten liep, blijkbaar lag ze ergens in de huiskamer. En bij het ontbijt kwam ze weer gezellig naast me liggen.

Ze lijkt wat huislijker te zijn geworden door het gedwongen binnenzijn door de vorst. Benieuwd of het standhoudt.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  woensdag 8 maart 2017 @ 19:48:47 #287
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_169377343
Blackie slaapt nog steeds vaak binnen. Zelfs als het lekker weer is, blijkt ze regelmatig nog in de huiskamer te verblijven als ik van werk thuiskom, ondanks de 4 katers.

Ze is momenteel ook goed in vogeltjes vangen, en deze week verbaasde ze me door, toen ik 's ochtends de voordeur voor haar opende, met een vogel in haar bekje naar binnen te stuiven. De bescherming die het huis biedt was blijkbaar belangrijker dan het risico dat de heren ook mee wilden spelen.

Ze heeft nog wel eens een situatie waar ze het nodig vindt om naar een van de heren te blazen of te grommen, maar dat is voor haar dan ook geen aanleiding meer om direct naar buiten te stuiven. Op dit moment is mijn huis voor haar weer echt een plaats waar ze zich veilig voelt en tot rust kan komen. Ik hoop dat het nu zo blijft.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_169388446
We hopen met je mee.
Hoe staat het met haar broer?
  donderdag 9 maart 2017 @ 10:33:03 #289
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_169388490
quote:
0s.gif Op donderdag 9 maart 2017 10:29 schreef Teslynd het volgende:
We hopen met je mee.
Hoe staat het met haar broer?
Ik ben momenteel niet zoveel buiten, dus ik heb weinig kans om die zwerver te zien. Dat zal mogelijk weer komen als ik weer naar de singel ga met de club.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  vrijdag 10 maart 2017 @ 17:45:15 #290
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_169415724
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2017 19:48 schreef mvdejong het volgende:
Ze is momenteel ook goed in vogeltjes vangen, en deze week verbaasde ze me door, toen ik 's ochtends de voordeur voor haar opende, met een vogel in haar bekje naar binnen te stuiven. De bescherming die het huis biedt was blijkbaar belangrijker dan het risico dat de heren ook mee wilden spelen.
Dat was geen vogeltje, het bleek uiteindelijk "iets" harigs te zijn, gezien de resten die ik terugvond. Maar die resten waren zo schamel dat het niet herkenbaar was. Geen idee of alles is opgegeten, of dat ik over een paar dagen mijn neus kan volgen naar de laatste stukjes.

En vanochtend werd duidelijk wat het eigenlijk was, want ze kwam met iets gelijkvormigs binnen : een jong konijntje. Blijkbaar heeft ze haar jachtgebied uitgebreid tot bij de metro-sporen, waar inderdaad veel konijnen zitten, en is daar succesvol.

Ze schoot weer naar boven met haar prooi, omdat ze op de deurmat last had van overmatige interesse van de beide broertjes. Ze had er op een gegeven moment genoeg van, toen heeft Pepe de restanten gejat en mee naar de huiskamer genomen. Hij wilde toen gaan eten, maar leek iets te missen, ging weer naar boven en kwam met de kop terug, die hij met smaak verorberde. De rest werd uiteindelijk door iedereen genegeerd en die heb ik toen maar in de kliko gegooid.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 12-03-2017 11:52:10 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  zondag 12 maart 2017 @ 11:51:59 #291
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_169456526
't Is lekker voorjaarsweer, dus hebben Diesel en Chester gisteren en vandaag heel wat uurtjes op de tuinbank buiten doorgebracht. En Blackie heeft gisteren en vandaag overdag heel wat uurtjes binnen liggen te slapen.

Omdat Cayok ook veel om mij heenhangt, heb ik de laatste tijd al aardig wat zwart-witte confrontaties mogen beleven, en als ze elkaar onverwacht tegenkomen wordt er wel wat geblazen, maar daarna gaat ieder zijns/haars weegs, alsof er niets is gebeurd.

Er lijkt toch echt een verandering in haar instelling te zijn gekomen, ze is wat meer bereid om de katers te trotseren zonder het te escaleren, om op een rustig plekje te kunnen slapen.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  zondag 26 maart 2017 @ 20:59:15 #292
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_169799276
Blackie lijkt nog steeds liever binnen dan buiten te slapen, ondanks het voorjaars-weer is ze vandaag regelmatig binnen geweest. Wie weet of ze dat volhoudt, in ieder geval zijn de aanvarinkjes met de heren steeds minder fel, en geen reden meer om direct naarbuiten te stormen.

Er zijn ook wat ontwikkelingen in haar oorspronkelijke groep, dus ik zal toch maar eens de hele familie-geschiedenis oplepelen, maar om die 4 generaties te volgen toch maar even dit :

StamboomBlackie.jpg

Legenda :
• naam in blauw : kater
• naam in rood : poes
• + rechtsboven : niet meer in leven
• grijze achtergrond : bloedverwantschap (overigens is het natuurlijk heel goed mogelijk dat de nestjes geheel of gedeeltelijk ook door katers uit de groep verwekt zijn)

De voormalige eigenaar had een jaar of 8 geleden 1 poes, toen plotseling een buurvrouw voor zijn deur stond met 2 kittens, die in een plastic zak voor haar deur waren gedropped. De buurvrouw is absoluut geen kattenmens (ze had toendertijd een papagaai), en dus werden ze als Snip (poesje) en Snap (katertje) door hem geadopteerd.

Door niet tijdig te steriliseren was Snip natuurlijk bij haar eerste krolsheid zwanger, wat resulteerde in 3 levende, en 1 dood kitten. Tenminste, dat was het eerste idee, maar hij liet haar zoveel mogelijk met rust, en na 2 dagen ontdekte hij dat er nog iets uitstak. Dat betekende dus een spoed-hysterectomie om de hele rottende toestand te verwijderen, waarna Snip voor de 3 levende kittens een toegewijd moedertje was. Maar, de periode zorgde er wel voor dat zij altijd een heel klein poesje bleef, terwijl haar broer Snap juist behoorlijk groot werd. En zij gedroeg zich daarna heel agressief naar alle andere katten, waardoor de oorspronkelijke poes uiteindelijk als eerste gevlucht is.

Van de 3 kittens zijn de 2 katers Smurf en Muppet overreden, de ene door een scooter, de andere door een metro. De poes Melanie heeft een nestje gekregen met 2 katers, Frodo en Gabriel, en een poes, toendertijd Threska genoemd, jullie beter bekend als Blackie. Elk van deze kittens was de eigen kat van een van de (stief-)dochters, maar alleen Frodo is met een stief-dochter meegegaan toen die het huis verliet.

Melanie is op een gegeven moment gevlucht, en waarschijnlijk aan nies-ziekte overleden (hij heeft haar nog een keertje gezien), Gabriel is ook gevlucht maar die heb ik vorig jaar nog gezien.

Threska heeft een eerste nestje van 5 of 6 kittens gekregen, waarvan Hummeltje in de groep is gebleven, en voor de rest een plekje is gevonden. Maar toen ze van een tweede nestje zwanger was, is ook zij gevlucht en heeft haar toevlucht onder een dekzeil van een tuinbank gezocht. De betreffende buurman heeft haar opgenomen, wat buurkinderen hebben haar Blackie genoemd, en ze is via het asiel bevallen bij een pleegezin, waarna ze weer terugkeerde en van een heerlijk rustig leventje als enige kat bij een echtpaar genoot. Helaas ging het echtpaar bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd verhuizen naar een 55+-flat op een 9e verdieping, wat ze met dit straatmeisje niet aandurfden, waarna ze in mijn groep belandde. Hoe dat verder verliep heb ik ruimschoots beschreven.

Ondertussen verloor de oorspronkelijke eigenaar eerst zijn tweede vrouw bij scheiding, en later zijn baan, zodat hij met de restanten van de groep, stam-moeder Snip en haar broer Snap, en achterkleinzoon Hummeltje, moest verhuizen naar iets goedkopers. Dat was een bovenwoning, maar het trio heeft dat zonder al te veel problemen aanvaard. Helaas hebben eind vorig jaar Snap moeten laten inslapen vanwege erfelijk cysten aan nieren en lever; dat is dus ook geen leuk idee voor ons beide als baasjes van familie-leden.

De met een stief-dochter meeverhuisde Frodo, de broer van Blackie, verging het ook niet geweldig. Hij is een keer ontsnapt, en werd prompt door een scooter gegrepen, waarna hij met een achterpoot minder door het leven moest. Ook was het een erg vol huis met de stief-dochter en haar partner, haar moeder en haar 4 kinderen. Ze had het idee dat Frodo zich daar niet prettig voelde, en ik kan dat begrijpen. Uiteindelijk heeft ze haar stiefvader gevraagd of hij bereid Frodo over te nemen, en hij wilde het wel proberen.

Hij probeerde hem eerst direct rond te laten lopen, maar Frodo reageerde bang&boos naar zijn oma en neefje, dus ik heb hem opgedragen de nieuweling eerst maar even in een eigen kamertje te zetten totdat hij over de schok van de verhuizing heen was. Frodo liet zich wel oppakken, als het niet te lang was, en baas is regelmatig bij hem in het kamertje gaan zitten. Opvallend was dat de familie gematigd geinteresseerd, en wat timide reageerde, wat echt een verrassing was gezien het gedrag dat we van Snippie gewend waren.

Na een kleine week heeft Frodo weer de vrijheid in huis gekregen, en hij zoekt alweer toenadering naar de baas (en naar mij toen ik langskwam), en is vandaag al bij hem op de bank gaan liggen. En de katten ontlopen elkaar vooralsnog zoveel mogelijk, met hoogstens wat geblaas.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 27-03-2017 16:26:22 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  zaterdag 15 april 2017 @ 18:49:59 #293
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_170243122
Het loopt momenteel lekker met Blackie. Ondanks de toenemende temperaturen ligt ze toch regelmatig binnen te slapen, en de enkele jengel-grom-blaas confrontatie met Cayok is voor haar geen reden meer om direct weer naar buiten te gaan.

Vanochtend liet ze zien hoe veel zelfvertrouwen ze begint te krijgen. Eerder gedurende de nacht had ze een paar uurtjes tegen mijn schenen aan liggen te slapen, en tegen 7 kwam Diesel bij me liggen. Rond 9 uur werd ik weer wakker, en voelde de grote massa van Diesel nog steeds in mijn knie-holte. Even later hoorde ik de geluiden van een kat die zich zat te wassen, en aangezien Diesel duidelijk doodstil lag, had ik dus tenminste nog een tweede kat op mijn bed. Ik verwachte dus Pepe of Chester, die ook wel eens Diesel komen opzoeken als die bij mij ligt. Tot mijn verbazing bleek het Blackie te zijn, die op mijn bed gesprongen was, en de aanwezigheid van Diesel geen reden meer vond om weer te verdwijnen. En in dit geval had Diesel blijkbaar ook geen zin om moeilijk te doen over haar aanwezigheid (ondanks dat ze hem buiten nog steeds soms opjaagt).

[ Bericht 7% gewijzigd door mvdejong op 15-04-2017 18:58:31 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_170244051
Gaat goed met die twee ^O^
pi_170249495
Als de verloren zoon er alsnog bij komt, dan begint het waarschijnlijk weer van voren af aan. Was wel even duizelingwekkend, die complexe Blackie-historie.
  woensdag 19 april 2017 @ 21:48:27 #296
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_170341295
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 19:35 schreef Prego het volgende:
Gaat goed met die twee ^O^
Ja, zelfs als je Blackie door het huis ziet lopen straalt ze gewoon meer zelfvertrouwen uit.

quote:
0s.gif Op zaterdag 15 april 2017 22:49 schreef Teslynd het volgende:
Als de verloren zoon er alsnog bij komt, dan begint het waarschijnlijk weer van voren af aan. Was wel even duizelingwekkend, die complexe Blackie-historie.
Broer Frodo zal in ieder geval niet bij ons intrekken, zijn verhuizing naar zijn oma en zijn neefje is een uitkomst gebleken. Hij is nu helemaal gesettled, en vliegt voortdurend door het huis met Hummeltje, die twee hebben elkaar helemaal gevonden als speel-kameraadjes. Frodo is een stuk groter dan Hummeltje, maar heeft maar 3 poten, dat lijkt een goede balans. Daardoor valt Hummeltje zijn overgrootmoeder weer wat minder lastig, al krijgt die nu af en toe ook haar kleinzoon wel eens over zich heen. En het is ook qua aanhankelijkheid naar de baas een goede vervanger van de eerder ingeslapen Snap. Onlangs kwam een deel van het vorige huishouden van Frodo even op bezoek, en hij is toen op zolder blijven zitten totdat ze weer wegwaren. De nieuwe baas had het idee dat hij bang was weer terug te moeten. En ja : meer rust, meer van het goede soort aandacht (niet de hele dag kleine koters achter je aan), en een kat als speelmaatje; hij is er wel op vooruitgegaan.

Ik heb nog een kleine hoop dat ik Blackie's andere broer, de zwervende Gabriel, te pakken krijg. Maar dat zal lastig worden.

Ik heb nog wat foto's van Blackie's familie :

Stammoeder Snip :
Snip-1.jpg

Wijlen haar broer Snap :
Snap-1.jpg
Snap-3.png

Kleinzoon Frodo (Blackie's broer) :
Frodo-1.jpg
Frodo-2.jpg
Frodo-5.jpg
Frodo-10.jpg

Achterkleinzoon Hummeltje (Blackie's zoon uit haar eerste nestje) :
Hummeltje.jpg

[ Bericht 1% gewijzigd door mvdejong op 19-04-2017 23:06:14 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_170342980
quote:
0s.gif Op woensdag 19 april 2017 21:48 schreef mvdejong het volgende:

[..]

de zwervende Gabriel
:'(
Dit heb ik niet mee gekregen, waarom zwerft Gabriel?
  woensdag 19 april 2017 @ 22:59:15 #298
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_170343883
quote:
1s.gif Op woensdag 19 april 2017 22:31 schreef Prego het volgende:6

[..]

:'(
Dit heb ik niet mee gekregen, waarom zwerft Gabriel?
De hele groep daar functioneerde niet, met name doordat de leidster, Snip, met alles en iedereen ruzie had, i.p.v. een stabiliserende invloed te hebben (zoals Diesel in mijn groep). Melanie, Gabriel en Blackie zijn daarom gevlucht, Blackie vermoedelijk ook nog omdat ze voortdurend belaagd werd door haar mannelijke familie-leden.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 21-04-2017 20:53:25 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_170344677
Dat is ook sneu eigenlijk -O-
Fijn dat Blackie bij jou goed op haar pootjes terecht komt/ is gekomen :)
  dinsdag 16 mei 2017 @ 21:19:56 #300
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_170990861
Blackie begint zich echt op haar gemak te voelen, en er is weer een belangrijke horde genomen : de spanning tussen haar en Diesel lijkt weg. Diesel voelde zich als groepsleider niet echt gerespecteerd door haar, onder andere omdat zij hem tot voor kort opjoeg als ze beide buiten waren (natuurlijk, met zijn 6 kg, en zijn vecht-ervaring met grote katers, tegen haar 4 kg was het ook wel zijn tolerantie dat het kon). Maar zij is daar mee gestopt, en het ging de afgelopen dagen plotseling snel vooruit met de onderlinge relatie.

Zaterdag stond ik in de keuken, met Blackie bij me, en Diesel kwam ook langs. Tot viermaal toe heeft ze geprobeerd neusje aan neusje met hem te gaan staan, maar hij durfde het niet aan, stapte terug, en bij de 4e keer ging hij maar weg.

Toch schijnt hij door te hebben gekregen dat ze niet meer het feeksje is van voorheen. Zondag was een lekkere zonnige dag, dus de hele meute, inclusief Blackie, lag vanaf een uur of 10 binnen te slapen (ze hadden de hele nacht buiten rondgehangen). Blackie ging rond een uur of 4 naar buiten, en kort daarna ging ik tegen het tuinhek wat aan verschillende fietsen sleutelen. Tegen 5 uur was ook Diesel wakker, en kwam ook naar buiten, en zocht een plekje op warme tegels, maar in de schaduw. Hij heeft daar een meter of 10 heg voor, maar waar ging hij liggen :

DieselBlackie.jpg
Blijkbaar vertrouwt hij haar nu.

En de beloning voor dat vertrouwen kreeg hij vandaag. Ik kwam tegen 7 uur van mijn werk thuis, zette de fiets tegen het hek en plofte op de grond. 2 minuten later zat ik in de gebruikelijke kring van katten, waar af en toe wat verschuivingen in plaatsvonden. Op een gegeven moment zaten Diesel en Chester rechtop, op een 25 cm afstand van elkaar. Na een tijdje stond Blackie op, liep naar het duo toe, en stapte met een krom ruggetje en haar staartje strak omhoog op minder dan 1 cm langs Diesel's neus. Toen de haar hele lijfje zo gepresenteerd had bleef ze even staan, zodat hij aan haar achterkantje kon snuffelen, en draaide zich toen om. Zo konden ze even aan elkaars neusje snuffelen, en ze probeerde hem ook nog een kopje te geven, al was dat toch nog iets teveel voor hem.

Ik was echt verstomd, de kater die zich niet gerespecteerd voelde kreeg van de schuldige de uitgebreide formele begroeting van leider door groeps-lid, perfect uitgevoerd volgens de katten-etiquette.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 16-05-2017 21:52:23 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')