Oef die treacle tart! Heb je de clotted cream zelf gemaakt?quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 15:43 schreef minilot het volgende:
Oja, nog twee van mij uit het Baktopic..
Pretzelbroodjes met grof zout:
[ afbeelding ]
Treacle tart met zeer dike clotted cream:
[ afbeelding ]
Nope, eergisteren meegesleurd uit Dover (Marks & Spencer ingehold tijdens het wachten op de veerpont)quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 16:28 schreef n0a het volgende:
[..]
Oef die treacle tart! Heb je de clotted cream zelf gemaakt?
Ik heb het ook eens geprobeerd, maar uiteindelijk was de oven toch te heet. Ik koop heel soms een kuipje van Rodda's maar liefst heb ik zo'n grotere bak zoals in de UK .quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 16:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Nope, eergisteren meegesleurd uit Dover (Marks & Spencer ingehold tijdens het wachten op de veerpont)
Wel eerder gedaan hoor: slagroom en volle boerenmelk in de oven heel lang en heel zachtjes verwarmen en weer terugkoelen en dan het bovenste laagje eraf schrapen. Is lekker.
Ik weet wel dat mensen zeggen dat je met het mengen van crème fraiche en mascarpone in uiteenlopende verhoudingen clotted cream kunt maken, maar dat lijkt wat mij betreft voor geen meter op het daadwerkelijke product.
Zeker! Alleen de volgende keer laat ik de pecannoten eruit. En las ook al ergens een variant met twix ipv mars of snickers. Krijg je meer crunch. Nog wat lekkerder dan denk ikquote:Op zaterdag 4 oktober 2014 15:41 schreef minilot het volgende:
[..]
Woah, met Snickers en Mars erin?! Was het te eten?
Rode peper jam? Klinkt goed! Waar heb je dat vandaan? Of zelf gemaakt?quote:Op zondag 5 oktober 2014 10:30 schreef regnavetto het volgende:
Ontbijt 😋 stokbroodje roerei en tijm champignons. En je ziet et denk ik niet, broodje eerst besmeerd met rode peper jam.
[ afbeelding ]
Zelfgemaakt! Hijs nog niet hoe ik hem wil hebben, alsie getweaked is post ik een recept.quote:Op zondag 5 oktober 2014 11:25 schreef dutchdevil het volgende:
[..]
Rode peper jam? Klinkt goed! Waar heb je dat vandaan? Of zelf gemaakt?
http://kokrobin.wordpress.com/2010/04/17/tomato-chilli-jam/. :-Pquote:Op zondag 5 oktober 2014 12:00 schreef DancingPhoebe het volgende:
Misschien kunnen mensen je juist tweaktips geven als je het nu post
Wat enorm veel suiker t.o.v. Groente!!!quote:Op maandag 6 oktober 2014 07:50 schreef minilot het volgende:
En eentje zonder tomaten, recept van Nigella. Ik vind het zelf enorm lekker!
Nodig voor anderhalve liter:
150 gram chilipepers, desgewenst zaden en zaadlijsten eruit (doe ik wel) en in stukken gesneden
150 gram rode paprika, zaden en zaadlisjten eruit en in stukken gesneden
1 kilo geleisuiker
600 ml ciderazijn
Gesteriliseerde potten om het in te doen
- Chilipepers en paprika's fijnhakken in keukenmachine
- Geleisuiker in een grote pan doen, ciderazijn erover gieten. Vuur lag zetten en suiker in azijn laten oplossen (roeren hoeft niet)
- Zodra de suiker is opgelost: gehakte pepers en paprika toevoegen in de pan en alles aan de kook brengen.
- Paar minuutjes laten doorkoken tot het mengsel 110 graden is.
- Pan van het vuur halen, zo'n veertig minuten laten afkoelen (zonder roeren), waarbij het spul vanzelf indikt.
- In potten gieten en tot een jaar bewaren in je voorraadkast.
Minder maken kan natuurlijk ook.
Ik lees hem nog eens, is het niet de bedoeling warm spul in warme potten te gieten? Dat is vgm de hele bedoeling van conserveren.quote:Op maandag 6 oktober 2014 07:50 schreef minilot het volgende:
En eentje zonder tomaten, recept van Nigella. Ik vind het zelf enorm lekker!
Nodig voor anderhalve liter:
150 gram chilipepers, desgewenst zaden en zaadlijsten eruit (doe ik wel) en in stukken gesneden
150 gram rode paprika, zaden en zaadlisjten eruit en in stukken gesneden
1 kilo geleisuiker
600 ml ciderazijn
Gesteriliseerde potten om het in te doen
- Chilipepers en paprika's fijnhakken in keukenmachine
- Geleisuiker in een grote pan doen, ciderazijn erover gieten. Vuur lag zetten en suiker in azijn laten oplossen (roeren hoeft niet)
- Zodra de suiker is opgelost: gehakte pepers en paprika toevoegen in de pan en alles aan de kook brengen.
- Paar minuutjes laten doorkoken tot het mengsel 110 graden is.
- Pan van het vuur halen, zo'n veertig minuten laten afkoelen (zonder roeren), waarbij het spul vanzelf indikt.
- In potten gieten en tot een jaar bewaren in je voorraadkast.
Minder maken kan natuurlijk ook.
Het is wat Nigella zegt! En ik heb het nu een paar keer gemaakt, en ik vind het ontzettend lekker.quote:Op maandag 6 oktober 2014 10:48 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Ik lees hem nog eens, is het niet de bedoeling warm spul in warme potten te gieten? Dat is vgm de hele bedoeling van conserveren.
Tsja,het is wat Nigella zegt! En ik heb het nu een paar keer gemaakt, en ik vind het ontzettend lekker. Vergeet niet dat er ook erg veel ciderazijn in gaat, en dat moet gecompenseerd worden.quote:Op maandag 6 oktober 2014 10:47 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Wat enorm veel suiker t.o.v. Groente!!!
Het is nog steeds flink heet na veertig minuten.quote:Op maandag 6 oktober 2014 10:48 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Ik lees hem nog eens, is het niet de bedoeling warm spul in warme potten te gieten? Dat is vgm de hele bedoeling van conserveren.
Als je de schil lat zitten trek je het na het koken zo wegquote:Op zondag 12 oktober 2014 19:17 schreef vinnypassy het volgende:
Ah, na jaren heb ik dit hoekje eindelijk gevonden. Steeds over het hoofd gezien.
Vandaag pompoensoep gemaakt. Erg lekker! Behalve het schillen van de pompoen (kutwerk) is het behoorlijk simpel. Foto is niet super omdat het al donker werd en ik geen goede verlichting voor een goede foto heb.
[ afbeelding ]
Schil de pompoen en snijdt in blokjes. Leg in een ovenschaal. Kruid peper en zout en fijngehakte rozemarijn, tijm en salie (bij elkaar ongeveer twee eetlepels, niet teveel). Meng met een scheut olijfolie, zodat elk stukje bedekt is. Doe er een grote (of twee kleinere) hele ui bij, samen met twee grote knoflooktenen en zet een minuut of 35 op 200 graden in de oven. Zet ondertussen een liter water op het vuur met twee bouillonblokjes (groenten of kip).
Haal de ui en knoflook uit de schil, doe samen met de pompoen in een pan en giet er zo'n 6dl bouillon bij. Laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen en pureer dan tot een soep. Naar smaak kun je de soep dunner maken met meer bouillon of juist lekker dik laten en natuurlijk extra kruiden indien nodig. Omdat ik een fetisj heb voor honing, heb ik er ook nog een beetje honing door gedaan.
Ik heb er 'croutons' bij geserveerd van mediterraans brood met geitenkaas en uitgebakken spek (en natuurlijk een ietsiepietsie honing). Ook lekker om een beetje geitenkaas en spek door de soep te doen, samen met wat gebakken salie (als je over hebt). Zonder is het ook prima te doen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |