FOK!forum / Fotografie en Digital Art / Videografie met DSLR #27 Film jij in HD? Hahahaha , 4K is tha bomb
SunChaserdinsdag 1 juli 2014 @ 18:43
MJ6yx.jpg

WAT IESCH DEESCHE TOPIQ?
In deel 1 maakte KaMo een topic aan om videografie met digitale spiegelreflexcamera's centraal ergens onder te brengen. Met als doel 'om bevindingen met elkaar te delen om te kijken of we van elkaar kunnen leren'. ;) Zijn openingspost eindigde als volgt:
quote:
Watvoor set-up hebben jullie? En wat filmen jullie ermee?
Bespreek hier dus hoe jij filmt met je DSLR óf hoe ben je van plan te gaan filmen, mocht je op het moment geïnteresseerd, maar nog niet bezig ermee zijn.

MENSEN KIEZEN SERIEUS EEN DSLR OM TE FILMEN?
SPOILER
We mogen gerust zeggen dat de Canon 5D mkII zo'n beetje deze wereld in een stroomversnelling heeft laten raken. Men kwam er al snel achter dat deze camera zich naast foto's ook uitermate leende voor videografische doeleinden en is inmiddels erg geliefd bij indy filmmakers en televisieland. Ook zette Canon met de EOS 550D, de 7D en later de 60D en 600D camera's neer waarmee erg hoge kwaliteit video's konden worden gemaakt. Dit zijn de camera's waar bijvoorbeeld het YouTube-collectief Maker Studios haar succes aan te danken heeft. Inmiddels zijn de laatste spelers in het veld van Canon de 5D mkIII en de 650D die speciale features hebben om videografie nog interessanter te maken. Ook ontdekte men jaren geleden de coole videofuncties van de mirrorless Panasonic GH2. Inmiddels is de GH3 uit en erg toegespitst op video en de GH4 die op het moment van typen nog uit moet komen, borduurt daar weer verder op voort en brengt nog meer videofeatures waaronder ook 4K. Ook biedt Panasonic zelfs een speciale optionele video interface. Voor RAW opnamen is er ook de vrij populaire Black Magic Pocket Cinema Camera. Overigens ook met MFT-mount, echter wel met een grotere cropfactor (een Metabones Speedbooster is een uitkomst!).
DSLR'S ZIJN TOCH VOOR FOTO'S? NEEM TOCH EEN VIDEOCAMERA JOH!
SPOILER
Een digitale spiegelreflexcamera kan boven een videocamera/camcorder worden verkozen vanwege aardig wat verschillende redenen.

1. De meest prominente is de grootte van de sensor. De sensor in de Canon 5D mkII en mkIII is fullframe 35mm formaat! De EOS-series van Canon en voor video veelgebruikte Nikon-modellen zijn gebaseerd op het APS-C formaat. Er zijn ook op de wat kleinere Micro Four Thirds sensor gebaseerde camera's, waarvan de meest verrassende en noemenswaardige de Panasonic Lumix DMC-GH2 is geweest. Inmiddels is daar een verbeterde opvolger van verschenen: de GH3 en binnenkort ook de GH4 Al deze formaten sensors zijn groter dan de consumer videocamera's (camcorders) en zijn dus beter in staat licht vast te leggen. Ook kunnen ze een fantastische shallow depth-of-field creëren, het scherptediepte effect om je onderwerp van de achtergrond uit te lichten. Sensors die kleiner dan full frame zijn, hebben verder te maken met een cropfactor. Een 18mm lens voor een full frame is 18mm, een 18mm lens op een APS-C sensor camera resulteert in het 35mm-equivalent van 28mm.

2. Een tweede aspect is de mogelijkheid andere lenzen te monteren en te gebruiken, hierdoor is het mogelijk bijvoorbeeld lichtsterke lenzen te gebruiken in condities met weinig licht, iets waar consumer videocamera's meestal maar wat moeite mee hebben. Optisch heb je dus erg veel mogelijkheden, die in feite alleen beperkt wordt door je portemonnee, niet door het systeem dat je hebt gekocht. Met een camcorder zit je met je systeem aan je optiek vast (Sony NEX-VG daargelaten).

3. Handmatige mogelijkheden en instellingen. Je kunt onnoemelijk veel handmatig instellen op je digitale spiegelreflexcamera, hierdoor heb je veel controle over je uiteindelijke beeldmateriaal (controls op de camera voor zaken als ISO, aperture, shutterspeed en menu-opties voor white balance, picture styles etc). Ook heb je een aangename handmatige controle over de focus met de focusring op de lens, iets wat veel camcorders ontbreekt.

4. Body en keuze. Met een pro-/consumer videocamera heb je een vast platform: je camera. Met een DSLR kun je schieten zoals je wilt. Je kunt uit de hand schieten, je kunt 'em op een rig monteren en zowaar uitrusten met follow focus, filter box, french flag/sideburns, externe HD-monitor, externe high-quality audiomic, videolight, etc. De basics en filosofie voor het schieten met een DSLR zijn min of meer hetzelfde als voor het schieten van video met professionelere systemen, zoals de RED Epic, Arri Alexa, Blackmagic Cinema Camera, Canon C500 en EOS-1D C, Panasonic AG-AF100 en de Sony FS100, FS700 en F3.

0. De enige trade-off die ik zo kan bedenken is dat een Canon autofocus mist (uitzondering is de 650D), wat een pro-/consumer videocamera wel heeft en je misschien zou willen hebben. De Panasonic GH2 en de opvolger ervan, de GH3, doen dat wel, en goed ook. De spiegelreflexcamera's van Sony willen dat ook wel kunnen in iets mindere mate, maar zijn vrij onpopulair voor video (al zijn de A37, A58, A65, de A77 en A99 best aardige modellen). Nikon maakt voor aantrekkelijke prijzen veel consumenten blij met voornamelijk de D3200 en D5200, de nieuwere D3300 en D5300, maar de autofocus is niet echt fijn (mocht je die willen gebruiken; veel gezoek) en controle over video- en audio-aspecten is eigenlijk gering als je die vergelijkt met Canon. Misschien is een andere trade-off als je camcorder VS DSLR bekijkt verder het gebrek aan veel optische zoom. Met een videocamera heb je misschien al gauw een 20x zoom te pakken, bij een spiegelreflex is zo'n reikwijdte kostbaar en beroep je je eerder op een prime (met vaste focallength) lens dan een zoomlens om het lichtverlies door glaselementen te beperken.

FIRMWARE HACKS
Populariteit lijkt verbonden aan hackbaarheid van een systeem. Zo zijn de Canon camera's uit te rusten met de Magic Lantern hack waarmee je veel mogelijkheden, zoals diverse overlays, op je camera loslaat en zelfs scripts kunt uitvoeren. Ook de settings van de Panasonic GH2 zijn hackbaar. Vooral de bitratehack waarmee je de sensor meer details laat vastleggen maakt veel verschil en veel vrienden. Het is het zeker waard naar deze mogelijkheden te kijken!

Magic Lantern vind je hier. De GH2 Patch Vault is hier te vinden (hier voor EOS HD).
Kijk ook voor de ontwikkeling rondom de GH3 en GH4 op http://personal-view.com .
WAT HEBBEN WIJ VOOR GEAR
Om jullie een indicatie te geven wat wijzelf allemaal gebruiken hebben we een klein inventaris van de users hier en hun materialen. Het is niet zo dat wanneer je dit niet hebt je kansloos bent en je hóeft niet dezelfde gear te hebben! Het is een indicatie en geen boodschappenlijst. :P

Peter_Aragorn
SPOILER
Camera: Canon 5D Mark III
Lenzen: Tamron 24-70 f/2.8 VC, Samyang 35mm f/1.4, Canon 80-200 f/2.8L en Hanimar 135mm f/2.8
Gear: Glidecam HD-2000, Manfrotto statief, paar CF kaartjes en een Zoom H2N
Susteren
SPOILER
Camera: Canon 5d mark iii
Objectieven: Canon 24-105 f4 en Canon 70-200 f2.8
Gear: Rig Systeem, Camera Jib, Slider, Rode Videomic Pro, 1000x CF cards en diverse statieven
Drommelsch85
SPOILER
Camera: Panasonic Lumix DMC-GH3
Lenzen: Panasonic 12-35 mm 2.8, Panasonic 20 mm 1.7, Canon EF 75-300 mm zoom, 25 mm F 1.4 CCTV lens
Gear: Senheiser EW100 wireless microphone, motorized slider, FlyCam dSLR, hotshoe LED lichtset, Manfrotto zwaargewicht & Velbon fluid statief.
Boy_Snakeye
SPOILER
Camera: Canon 650D
Lenzen: Canon18-135mm STM - Canon 50m 1,8 - Canon 18-55mm kitlens
Gear: Zoom H1 - Glidecam HD-2000 - Hama Star 63 statief - 9.6W 160-LED 660LM 5400K Video Light - Lowepro Flipside 400
shiznuts
SPOILER
Primaire camera's
Panasonic Lumix DMC-GH2 / Olympus OM-D E-M1

Lenzen
Modern | Olympus M.Zuiko 12-40mm f/2.8 Pro / Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8 / Panasonic Lumix G VARIO 14-140mm f/4-5.8 / Panasonic Lumix 14mm f/2.5 / Panasonic Lumix 20mm f/1.7 / SLR Magic HyperPrime CINE 25mm T0.95 / Tokina SD 11-16mm f/2.8 (IF) DX / Sigma 30mm f/2.8 EX DN / Sigma 19mm f/2.8 EX DN
Vintage/Legacy | Pentax-M Asahi 50mm f/1.4 / Minolta MD Rokkor 50mm f/1.7 / Minolta MD 28mm f/2.8 / Zenit Helios-44M-4 58mm f/2 / Zenit Industar-50-2 50mm f/3.5 / Beck 135mm f/2.8
C-mount (Toy lenses) | Fujian 35mm f/1.7 / TV Lens 50mm f/1.4 / TV Lens 25mm f/1.4
Anamorphic | Kalart Victorscope 16mm Super Anomorphic-2x + Vid-Atlantic clamp mount
Mount adapters voor non-native lenzen -> M43 | Fotga

Overige camera's
GoPro Hero3 Black (2x) / Panasonic Lumix DMC-LX7 / Canon Powershot SX1 IS / Canon Powershot A1300 / Cisco Flip MinoHD 8GB Gen3 / Kodak Playsport ZX-3 / 808 #16 V2 B-lens (i.c.m. WLToys V929 quadcopter & Turnigy 9XR transmitter) / Innovv C1

Audio
Recorder/mic | Zoom H1
Accessoires | DSLR Film Noob shockmount / Takstar pop filter / Dagee lavalier mic

Tripods/heads/stabilizer
Tripod | Sirui N-2004 / Velbon Rexi-L / Cullmann Magnesit Copter CB2.7
Heads | WeiFeng WF-717AH / Velbon FHD-52Q
Stabilizer | LinkDelight DSLR stabilizer (S-60 glidecam)

Overige meuk
Filters | Cokin P: ND(2/4/8), gradual ND. Fotga & Kenko: variable ND(2-400), CPL, UV
Memorycards | SanDisk (o.a. Extreme Pro 64GB 95MB/s Class 10 UHS-I)
Accu's en laders | DSTE (voor Panasonic Lumix DMC-GH2 & GoPro Hero3 Black)
Aanschaftips
Europa: Geizhals / Google shopping / Tweakers Pricewatch
China/worldwide: eBay / AliExpress / China webshops zoekmachine / Topicreeks: Chinese Webshops

CONCLUSIE
Voor videoproductie is een DSLR dus de beste keuze qua prijs/kwaliteit/mogelijkheden en flexibiliteit zonder tientallen duizenden euro's uit te geven aan een professioneler systeem. Hiermee is het schieten van HD-video dus ook voor iedereen met een klein budget binnen handbereik gekomen.
Let wel! Behalve geld in gear, moet je ook tijd investeren in kennis/skills!

quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2012 14:01 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Hier wat aanraders...

› Film Riot - http://revision3.com/filmriot - YT
› AdoramaTV's HDSLR Five Part Series - www.adorama.com/alc/ - YT
› Neumann Films Tutorials - www.neumannfilms.net - YT
› Dave Dugdale's Learning DSLR Video - http://www.learningdslrvideo.com - YT - YT2
› Alan Besedin's Budget Filmmaker - www.budgetfilmmaker.co.uk - YT
› Alan Besedin's Vintage Lenses - www.vintagelensesforvideo.com
› DSLR Film NOOB - www.dslrfilmnoob.com - YT
› Knoptop - http://knoptop.com - YT
› The Frugal Filmmaker - www.thefrugalfilmmaker.com - YT
› DREWnetwork - YT

› The DSLR Cinematography Guide - http://nofilmschool.com/dslr/
› gh1-hack's pagina met budgettips - http://www.gh1-hack.info/(...)ackOnVeryTightBudget
› Filmtips van Planet5D - http://blog.planet5d.com/training/
› Inspiratie en nieuwtjes op EOSHD - www.eoshd.com
› Al het nieuws op M43-vlak (camera's, lenzen) - http://www.43rumors.com
› Nog meer nieuws en inspiratie, dit maal met Philip Bloom - http://philipbloom.net
› Netwerken doe je hier: http://stage32.com
› Als je van plan bent met After Effects te gaan werken is dit een must: www.videocopilot.net/basic/
› Meer uit je EOS halen met hacks - www.magiclantern.fm - http://magiclantern.wikia.com
› Meer uit je GH2 halen met hacks - EOSHD - Personal-View

Meer schiet me zo ff niet te binnen/krijg ik niet teruggevonden.
Op die sites kun je een boel interessante dingen vinden.
Vergeet ook niet dit bazige topic: FOT / Micro Four Thirds Fanzone #1 - Panalympus magic!

JEDKq.jpg

Inspiratieplaatje door TS:
Widescreen door Pierro

Piero_della_Francesca_Ideal_City.jpg
SunChaserdinsdag 1 juli 2014 @ 18:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 18:42 schreef Blindboy het volgende:
Punt is dat je 4k-content moet hebben voordat je wat gaat hebben aan 4k-schermen. Wat jij nu loopt te roepen houdt dat alleen maar tegen. Jij roept "ga geen 4k-camera kopen, want daar heb je nog niks aan, niemand heeft een 4k-tv!". Als iedereen dat roept gaat niemand ooit 4k schieten en ga je inderdaad ook geen vraag creëren naar 4k-tv's.
Ik heb bakken vol SD content, alleen nog bruikbaar voor archiefbeelden in docus ofzo, niet meer als leidende content

Jammer maar helaas
shizdinsdag 1 juli 2014 @ 18:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 18:32 schreef SunChaser het volgende:
Sony promoot op het WK 4K langs de velden
Ik ding mee naar een KD55X9005B (55" 4K Sony TV, officiële WK televisie, wat dat ook moge betekenen). Ze willen weten hoe men het WK kijkt en belonen de meest miezerige/armzalige foto waarop een tv te zien is, die dringend aan een upgrade toe is, met die televisie. :P En ik had nog een 7 inch DVB-T tv'tje liggen. Dus hoop dat ze dat sneu genoeg vinden. :Y) Niet dat m'n echte tv veel beter is... da's een 20" computer monitor/tv. Ik kijk eigenlijk alles op m'n laptop. :@

Wilde wel een mooie tv, maar ik wilde eerst verhuizen later dit jaar en dan in de nieuwe woning een mooi tv neerknallen. Maar winnen is natuurlijk ook leuk.

Verder kan ik alleen maar beamen wat Blindboy zegt: 4K is de toekomst én nú. Alleen downscalen al levert je gedetailleerde beelden op. En de 1080p slowmo en peaking, en, en, en... :9
Susterendinsdag 1 juli 2014 @ 18:47
Ik heb echt niks tegen 4k, jullie doen alsof ik HD beter vind. :D

Maar het is gewoon onnodig voor Unites om 4k te schieten, goed glas, geluid en licht heeft die jongen veel meer aan.
SunChaserdinsdag 1 juli 2014 @ 18:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 18:45 schreef shiznuts het volgende:


Verder kan ik alleen maar beamen wat Blindboy zegt: 4K is de toekomst én nú. Alleen downscalen al levert je gedetailleerde beelden op. En de 1080p slowmo en peaking, en, en, en... :9
Canon zal echt een concurrerende 5D4 moeten uitbrengen
shizdinsdag 1 juli 2014 @ 18:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 18:48 schreef SunChaser het volgende:

[..]

Canon zal echt een concurrerende 5D4 moeten uitbrengen
Wat ik ze niet zie doen. Je ziet dan ook mensen als Dave Dugdale & Caleb Pike gewoon al z'n Canon-spul verpatsen en glas gaan halen voor de Sony A7S en Panasonics GH4. :Y Die hebben de hoop al opgegeven.
Susterendinsdag 1 juli 2014 @ 18:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 18:48 schreef SunChaser het volgende:

[..]

Canon zal echt een concurrerende 5D4 moeten uitbrengen
5d4 gaat een flinke video upgrade krijgen, dat weet ik gewoon zeker. Dat is ook de reden dat ik liever nog even wacht met het upgraden van de 5d3, tot die tijd is de 5d3 nog prima.
SunChaserdinsdag 1 juli 2014 @ 18:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 18:49 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Wat ik ze niet zie doen. Je ziet dan ook mensen als Dave Dugdale gewoon al z'n Canon-spul verpatsen en glas gaan halen voor de Sony A7S en Panasonics GH4. :Y Die hebben de hoop al opgegeven.
Zal ik niet doen omdat fotografie voor mij bijna net zo belangrijk is geworden, maar als ik lenzen kan zetten op andere apparaten overweeg ik die wel erbij te kopen.
SunChaserdinsdag 1 juli 2014 @ 18:53
quote:
99s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 18:51 schreef Susteren het volgende:

[..]

5d4 gaat een flinke video upgrade krijgen, dat weet ik gewoon zeker. Dat is ook de reden dat ik liever nog even wacht met het upgraden van de 5d3, tot die tijd is de 5d3 nog prima.
Ik zie een GH4 niet als een upgrade of downgrade, het is gewoon een andere manier van filmen. Met andere features. Maar zelfs de gopro krijgt volledige 4K geloof ik
shizdinsdag 1 juli 2014 @ 18:56
Ben benieuwd naar die EF -> MFT. Als ik het goed begrepen heb is 'ie elektronisch ook nog. :D
SunChaserdinsdag 1 juli 2014 @ 19:17
Ik wil een 4k 3D Googleglass met röntgenoptie
shizdinsdag 1 juli 2014 @ 19:27
Had je je moeten inschrijven voor de early bird. Ik heb 'em al een week binnen.
Susterendinsdag 1 juli 2014 @ 19:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 19:27 schreef shiznuts het volgende:
Had je je moeten inschrijven voor de early bird. Ik heb 'em al een week binnen.
Heb jij Google Glasses? Baas _O_

Al in het openbaar mee gelopen? :D
Blindboydinsdag 1 juli 2014 @ 19:40
quote:
99s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 19:38 schreef Susteren het volgende:

[..]

Heb jij Google Glasses? Baas _O_

Al in het openbaar mee gelopen? :D
Ben je nou serieus..?
shizdinsdag 1 juli 2014 @ 19:42
Tuurlijk heb ik de '4k 3D Googleglass met röntgenoptie'. Heb ik vorige week met m'n teletijdmasjiene opgehaald. :Y

De gewone Glass (nou ja, Explorer-Edition) kun je nu best aan komen overigens. Maar ik weet niet of je min of meer Beta-tester van iets wil zijn en daar een smak geld tegenaan wilt gooien. Beter is wachten op volwassen wearable gear. Ik kijk wel al uit naar de MOTO 360, maar vrij offtopic...
Susterendinsdag 1 juli 2014 @ 19:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 19:42 schreef shiznuts het volgende:
Tuurlijk heb ik de '4k 3D Googleglass met röntgenoptie'. Heb ik vorige week met m'n teletijdmasjiene opgehaald. :Y

De gewone Glass (nou ja, Explorer-Edition) kun je nu best aan komen overigens. Maar ik weet niet of je min of meer Beta-tester van iets wil zijn en daar een smak geld tegenaan wilt gooien. Beter is wachten op volwassen wearable gear. Ik kijk wel al uit naar de MOTO 360, maar vrij offtopic...
Ik had het uiteraard over de normale versie. ;)
Blindboydinsdag 1 juli 2014 @ 19:56
Ik vind het knap dat jij ervan maakt dat 'ie waarschijnlijk wel de normale versie echt zal hebben, als 'ie zegt dat 'ie een 4k 3D Google Glass heeft.
shizdinsdag 1 juli 2014 @ 19:56
Neuh, had me wel ingeschreven om eventueel via Borderlinx er eentje te bestellen.
Maar daar heb ik uiteindelijk niks meer mee gedaan omdat 't toch een beetje prijzig is voor ff wat geinen met zo'n ding. Zo nieuwsgierig ben ik nu eigenlijk ook niet. Wacht wel ff tot er meer van die dingen zijn en het mainstream is. Zijn alle kinderziektes eruit, heb je betere specs en designs. Makes sense.
U4sGquc.jpg
Susterendinsdag 1 juli 2014 @ 20:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 19:56 schreef Blindboy het volgende:
Ik vind het knap dat jij ervan maakt dat 'ie waarschijnlijk wel de normale versie echt zal hebben, als 'ie zegt dat 'ie een 4k 3D Google Glass heeft.
Ik vroeg of hij Google Glass heeft, meer niet.
Blindboydinsdag 1 juli 2014 @ 20:09
quote:
99s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 20:04 schreef Susteren het volgende:

[..]

Ik vroeg of hij Google Glass heeft, meer niet.
Nee, je geloofde dat 'ie Google Glass had, terwijl het overduidelijk was dat ze een grapje maakten. Maakt verder niet uit, maar ga het niet proberen recht te lullen :P
Susterendinsdag 1 juli 2014 @ 20:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 20:09 schreef Blindboy het volgende:

[..]

Nee, je geloofde dat 'ie Google Glass had, terwijl het overduidelijk was dat ze een grapje maakten. Maakt verder niet uit, maar ga het niet proberen recht te lullen :P
Ik dacht dat hij Google Glass had, is niet ondenkbaar.
nietzmandinsdag 1 juli 2014 @ 20:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 20:09 schreef Blindboy het volgende:
Maakt verder niet uit, maar ga het niet proberen recht te lullen :P
KaModinsdag 1 juli 2014 @ 22:30
Niet zo recht lullen.
SunChaserdinsdag 1 juli 2014 @ 22:32
Oranje kijken in de bioscoop

Helaas is het geen HD wat je ziet op het scherm, of hebben ze HD gewoon geupscaled naar een groot doek waardoor het SD lijkt

#ANONIEMdinsdag 1 juli 2014 @ 22:33
Sunchaser. Vriend. Hoi.

Met alle respect. Je loopt hier te roeptoeteren alsof je al dertig jaar films produceert in de internationale top.

Ik lach me echt kapot.
SunChaserdinsdag 1 juli 2014 @ 22:48
Fijn, ben blij dat je je vermaakt :Y daar doen we het voor.
#ANONIEMdinsdag 1 juli 2014 @ 23:24
Wist je niet dat SunChaser voor Disney werkt?
SunChaserdinsdag 1 juli 2014 @ 23:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 23:24 schreef Unites het volgende:
Wist je niet dat SunChaser voor Disney werkt?
Weet ie wel maar hij is jaloers
nietzmandinsdag 1 juli 2014 @ 23:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 23:24 schreef Unites het volgende:
Wist je niet dat SunChaser voor Disney werkt?
En hij kan zich nog herinneren hoe YouTube in 360p streamde!
SunChaserwoensdag 2 juli 2014 @ 01:04
quote:
11s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 23:53 schreef nietzman het volgende:

[..]

En hij kan zich nog herinneren hoe YouTube in 360p streamde!
Ja, 1865, weet t nog goed
shizwoensdag 2 juli 2014 @ 01:16
Vroegâh. Toen de kratjes bier nog van hout waren en we moesten doorzuipen om het vuur aan te houden.
shizwoensdag 2 juli 2014 @ 23:54

Video review of the Panasonic GH4 door Philip Bloom Reviews & Tutorials
Ben wel benieuwd naar zijn conclusie ook. :D Alleen met het WK en veel werk zijn er tig andere dingen die ik eerst nog wil doen en niet aan toegekomen ben. Dus ik kijk 'em zelf later wel ff. :P

- Zo gekeken. Hits the nail on the head. :Y En dat met prachtige bijgaande footage. Philip weet. _O_

[ Bericht 18% gewijzigd door shiz op 03-07-2014 04:40:07 ]
SunChaserdonderdag 3 juli 2014 @ 00:40
Heb ik gewoon nog nooit de 720p tiltshiftfunctie op mijn powershot gebruikt, ideaal voor camjors. Stom.
shizdonderdag 3 juli 2014 @ 00:53
Ah, ik dacht eerst dat je het had over verticale lijnen loodrecht in plaats van taps maken, d.m.v. in camera processing. Huh. :D Toen bedacht ik me pas... oh, wacht, hij zal het over het selective focus miniature effect hebben. _O-
SunChaserdonderdag 3 juli 2014 @ 01:07
Ja. Wel grappig, 6 frames ps maar voor repos eel leuk. Morgen gelijk toepassen
SunChaserdonderdag 3 juli 2014 @ 01:08
De 16-35 mm f4 is is uit, heb net de 2,8. Is had ik graag willen hebben
SunChaserdonderdag 3 juli 2014 @ 01:09
Is als in stabilisatie dus
shizdonderdag 3 juli 2014 @ 01:18
Nou ja, dan weet je wat je te doen staat. ~O>

Overigens bij miniature effect wel zorgen dat je ergens een soort bird eyes view hebt, dat werkt het beste.
SunChaserdonderdag 3 juli 2014 @ 01:24
Ik wil de PS g16 kopen, snellere af en burst en 1080 60fps, maar er komt er vast ook weer een uit denk ik najaar. Mic ingang zou de bomb zijn.
shizdonderdag 3 juli 2014 @ 01:28
Deze is trouwens wel geinig:

Small Worlds - Preview. door Keith Loutit
:P Zie je ook hoe juist de framerate je helpt het effect te verkopen eigenlijk. Soort Lego stopmotion. :Y

En als de camera het zelf in-camera kan. Kun je het dan niet gewoon in post met normale footage?
Weet wel dat je in photoshop tilt-shift e.d. kunt doen.

En moet je ff nagaan wat de cyclus is voor de G-series, misschien zit er een patroon in...
SunChaserdonderdag 3 juli 2014 @ 01:43
Ik mis de aanpasbare f en iso
Dat zou mooi zijn
SunChaserdonderdag 3 juli 2014 @ 01:43
In filmmodus dus
SunChaserdonderdag 3 juli 2014 @ 01:45
De g16 heeft timelapse film maar 1 frame pm daar heb je geen fuck aan dus, max 120 frames, 15 fps dus na 2 uur achtsec film
shizdonderdag 3 juli 2014 @ 01:49
Dat kan niet? :P Mijn LX7 heeft wel gewoon manual exposure (en 1920 x 1080 pixels, 50p (PSH: 28Mbps / AVCHD)). *)

Ben echt benieuwd naar de LX8. _O_ De LX7 heb ik altijd bij me als ik werk, je weet nooit wat je tegenkomt. En een upgrade is altijd leuk. Zeker als je opeens een stuk grotere sensor hebt, 4K video en een EVF.
M2theCdonderdag 3 juli 2014 @ 15:37
Ik ben, voor een opdrachtgever, op zoek naar mensen die niet beroepsmatig (of wellicht net begonnen en/of zwart) bezig zijn met video. Dit kunnen mensen zijn die werken met Go-pro camera's, DSLR camera's, gewone camera's of wat anders. In principe maakt niet niet zoveel uit wat voor soort apparatuur je gebruikt. Het gaat meer om je passie en je gebruikerswensen.

Het doel is om een aantal representatieve gebruikers uit te nodigen voor een brainstorm en interview. Geluid speelt hierbij een sleutelrol.

Lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen en ben je bereid om een keer een dagje langs te komen (locatie in Nederland). Laat het dan even weten via een PM!
SunChaserdonderdag 3 juli 2014 @ 15:41
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 15:37 schreef M2theC het volgende:
Ik ben, voor een opdrachtgever, op zoek naar mensen die niet beroepsmatig (of wellicht net begonnen en/of zwart) bezig zijn met video. Dit kunnen mensen zijn die werken met Go-pro camera's, DSLR camera's, gewone camera's of wat anders. In principe maakt niet niet zoveel uit wat voor soort apparatuur je gebruikt. Het gaat meer om je passie en je gebruikerswensen.

Het doel is om een aantal representatieve gebruikers uit te nodigen voor een brainstorm en interview. Geluid speelt hierbij een sleutelrol.

Lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen en ben je bereid om een keer een dagje langs te komen (locatie in Nederland). Laat het dan even weten via een PM!
brainstorm, en wie wordt eigenaar van de ideeen?
FritsFlitsdonderdag 3 juli 2014 @ 15:49
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 15:37 schreef M2theC het volgende:
Ik ben, voor een opdrachtgever, op zoek naar mensen die niet beroepsmatig (of wellicht net begonnen en/of zwart) bezig zijn met video. Dit kunnen mensen zijn die werken met Go-pro camera's, DSLR camera's, gewone camera's of wat anders. In principe maakt niet niet zoveel uit wat voor soort apparatuur je gebruikt. Het gaat meer om je passie en je gebruikerswensen.

Het doel is om een aantal representatieve gebruikers uit te nodigen voor een brainstorm en interview. Geluid speelt hierbij een sleutelrol.

Lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen en ben je bereid om een keer een dagje langs te komen (locatie in Nederland). Laat het dan even weten via een PM!
Wat wordt de invulling van geluid?
M2theCdonderdag 3 juli 2014 @ 15:56
Het is een heel kleinschalig kwalitatief onderzoek van een bestaande leverancier. Je moet het niet zien als brainpicking, meer als een wisselwerking. Uiteraard krijg je er ook wat voor terug.

Je moet het zien als een interview waarvan je input eventueel bij kan dragen aan de ontwikkeling van toekomstige producten. Echter, het lijkt me dat als je écht zo'n goed idee hebt dat je dit gewoon voor kunt leggen en kunt bespreken, wellicht staan ze open voor een samenwerking. Verder is er een bestaand team dat toekomstige producten beschrijft en prototypes ontwikkeld, het doel van dit team is om ongeveer 10 jaar vooruit in de tijd te kijken.

Het onderzoek is overigens wereldwijd, dus het beperkt zich niet tot alleen jouw input ;)
shizdonderdag 3 juli 2014 @ 16:14
Je gaat toch niet 'op zoek naar mensen die niet beroepsmatig (of wellicht net begonnen en/of zwart) bezig zijn met video' als ze klasse producten willen gaan maken die toekomstklaar zijn? Dat klinkt eigenlijk wel als graties brainpicking en juist de mensen die er vrij weinig benul van hebben zijn makkelijke slachtoffertjes die gebruikt worden voor plukkerij van hun misschien nog vrij frisse ideeën. En als je input geeft, dan is je return dat je het besef hebt dat je ergens aan 'meegewerkt' heb en dan mag je het product dat op de markt komt met jouw features lekker gaan kopen. Wat een kans; je miste altijd al iets en nu kun je het bij hen halen. Tja, had je zelf maar een Kickstarter moeten beginnen...

Kun je beter mensen die al jaren in het vak zitten gewoon om input vragen. Genoeg audio engineers, artiesten en videomakers die echt verstand van zaken hebben en wéten wat er mist op de markt omdat ze alles al hebben geprobeerd en weten waar de gaten in de kaas zitten. Nieuwe mensen weten hoe kaas eruitziet, maar hebben geen idee hoe het proeft. Die profi's moet je dan wel vergoeden voor hun consult... maar ja, dat gebeurt overal als je er een expert bij betrekt en hem of haar om input vraagt om je productlijn naar een nieuw niveau te tillen.

Maar goed, misschien vinden mensen het wel leuk om mee te werken, I dunno. :P Maar is het commerciële werven voor enquêtes/onderzoeken en zulk soort dingen op FOK! eigenlijk niet tegen de regels?
- MED / Enquetes op FOK!
Hunkdonderdag 3 juli 2014 @ 16:49
Hoi ik zoek mensen die willen meedenken over welke klanten ik ga benaderen, heb je nog awesome footage, neem het mee, ik zet je in de aftiteling van mijn showreal die ik daarvan ga maken
shizdonderdag 3 juli 2014 @ 17:02
quote:
6s.gif Op donderdag 3 juli 2014 16:49 schreef Hunk het volgende:
Hoi ik zoek mensen die willen meedenken over welke klanten ik ga benaderen, heb je nog awesome footage, neem het mee, ik zet je in de aftiteling van mijn showreal die ik daarvan ga maken
Alleen als ik met nieuwe projectjes van je gratis mee mag werken. Ik kan de ervaring goed gebruiken.

:D
Susterendonderdag 3 juli 2014 @ 18:19
quote:
6s.gif Op donderdag 3 juli 2014 16:49 schreef Hunk het volgende:
Hoi ik zoek mensen die willen meedenken over welke klanten ik ga benaderen, heb je nog awesome footage, neem het mee, ik zet je in de aftiteling van mijn showreal die ik daarvan ga maken
Dus je wilt andermans footage in jouw showreel gebruiken? Goed plan. :D
#ANONIEMdonderdag 3 juli 2014 @ 18:50
quote:
99s.gif Op donderdag 3 juli 2014 18:19 schreef Susteren het volgende:

[..]

Dus je wilt andermans footage in jouw showreel gebruiken? Goed plan. :D
Het was een grap.
SunChaserdonderdag 3 juli 2014 @ 18:53
quote:
99s.gif Op donderdag 3 juli 2014 18:19 schreef Susteren het volgende:

[..]

Dus je wilt andermans footage in jouw showreel gebruiken? Goed plan. :D
_O-
KaModonderdag 3 juli 2014 @ 19:00
quote:
1s.gif Op donderdag 3 juli 2014 18:50 schreef hoink581 het volgende:

[..]

Het was een grap.
_O-
Hunkdonderdag 3 juli 2014 @ 19:22
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 17:02 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Alleen als ik met nieuwe projectjes van je gratis mee mag werken. Ik kan de ervaring goed gebruiken.

:D
Kunnen we dan wel de benzinekosten delen?
shizdonderdag 3 juli 2014 @ 19:23
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 19:22 schreef Hunk het volgende:

[..]

Kunnen we dan wel de benzinekosten delen?
No worries, there's no sugar. Ik rij Tesla model S.
Hunkdonderdag 3 juli 2014 @ 19:25
quote:
99s.gif Op donderdag 3 juli 2014 18:19 schreef Susteren het volgende:

[..]

Dus je wilt andermans footage in jouw showreel gebruiken? Goed plan. :D
Wat is daar zo raar aan? Als ik het monteer wordt het MIJN eigen iets

Roy Liechtenstein en Andy Warhall gebruikten andermans bestaande ontwerpen en maakten er iets nieuws van. Micky Mouse is namelijk van Disney. Rob Scholte maakt schilderijen van bestaande fotos

Dus als ik met andermans footage een film maak is het mijn film. En als ik in de aftiteling je naam zet mag dat

Heb jij leuke footage voor me dan? :9
SunChaserdonderdag 3 juli 2014 @ 19:40
Goed punt, ik heb een echte Mona Lisa thuis

megamonalisa_color-by-number.jpg
Susterendonderdag 3 juli 2014 @ 20:57
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 19:25 schreef Hunk het volgende:

[..]

Wat is daar zo raar aan? Als ik het monteer wordt het MIJN eigen iets

Roy Liechtenstein en Andy Warhall gebruikten andermans bestaande ontwerpen en maakten er iets nieuws van. Micky Mouse is namelijk van Disney. Rob Scholte maakt schilderijen van bestaande fotos

Dus als ik met andermans footage een film maak is het mijn film. En als ik in de aftiteling je naam zet mag dat

Heb jij leuke footage voor me dan? :9
Zie nu pas dat het een soort parodie was. :P

Maar een showreel is iets wat jouw resultaten laat zien, beetje raar als je daar andermans footage in zet.
SunChaserdonderdag 3 juli 2014 @ 21:04
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 15:56 schreef M2theC het volgende:
Het is een heel kleinschalig kwalitatief onderzoek van een bestaande leverancier. Je moet het niet zien als brainpicking, meer als een wisselwerking. Uiteraard krijg je er ook wat voor terug.

Je moet het zien als een interview waarvan je input eventueel bij kan dragen aan de ontwikkeling van toekomstige producten. Echter, het lijkt me dat als je écht zo'n goed idee hebt dat je dit gewoon voor kunt leggen en kunt bespreken, wellicht staan ze open voor een samenwerking. Verder is er een bestaand team dat toekomstige producten beschrijft en prototypes ontwikkeld, het doel van dit team is om ongeveer 10 jaar vooruit in de tijd te kijken.

Het onderzoek is overigens wereldwijd, dus het beperkt zich niet tot alleen jouw input ;)
Wat Shinuts zegt
Niek.donderdag 3 juli 2014 @ 22:15
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juli 2014 15:56 schreef M2theC het volgende:
Het is een heel kleinschalig kwalitatief onderzoek van een bestaande leverancier. Je moet het niet zien als brainpicking, meer als een wisselwerking. Uiteraard krijg je er ook wat voor terug.

Je moet het zien als een interview waarvan je input eventueel bij kan dragen aan de ontwikkeling van toekomstige producten. Echter, het lijkt me dat als je écht zo'n goed idee hebt dat je dit gewoon voor kunt leggen en kunt bespreken, wellicht staan ze open voor een samenwerking. Verder is er een bestaand team dat toekomstige producten beschrijft en prototypes ontwikkeld, het doel van dit team is om ongeveer 10 jaar vooruit in de tijd te kijken.

Het onderzoek is overigens wereldwijd, dus het beperkt zich niet tot alleen jouw input ;)
"Locatie in Nederland" is nogal vaag, en wat krijgen deelnemers er voor terug?
Susterendonderdag 3 juli 2014 @ 23:45
https://vimeo.com/99872845

Project af! :D

quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 23:24 bleek Unites het volgende te denken:

ik heb nog steeds geen camera gekocht. ;(
Dit is eigenlijk 95% 600D, er zijn in totaal maar een handjevol shots van m'n 5d3 omdat ik die op de jib had gemonteerd. ;)
shizvrijdag 4 juli 2014 @ 00:03
Lekker drukke intro en de avond/indoorshots waren wel erg nice.
De lichte outdoorshots overdag deden het niet zo voor me... i.i.g. niet op de 'harde' muziek.
De lucht ziet er op die shots ook raar grijs (met een licht roze tint) uit.
Verder wel lekkere shots, cuts en cutovers hoor. :Y ^O^

En ligt dat nou aan mijn laptop of was de aftiteling nou echt alles behalve vloeiend? :P
Susterenvrijdag 4 juli 2014 @ 00:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 00:03 schreef shiznuts het volgende:
Lekker drukke intro en de avond/indoorshots waren wel erg nice.
De lichte outdoorshots overdag deden het niet zo voor me... i.i.g. niet op de 'harde' muziek.
De lucht ziet er op die shots ook raar grijs (met een licht roze tint) uit.
Verder wel lekkere shots, cuts en cutovers hoor. :Y ^O^

En ligt dat nou aan mijn laptop of was de aftiteling nou echt alles behalve vloeiend? :P
Bij mij is het wel vloeiend, maar is gewoon in premiere een scroll van boven naar onder, niet echt ideaal verder natuurlijk maar wel te doen. :)

Thx voor de complimenten, heb me vrij veel met de montage bemoeid: wilde er niet de 100e B-aftermovie van maken die voor idere drop 100 flitsen had en 300 effecten op elke clip.

De lucht was grijs, konden we natuurlijk vrij weinig aan doen, mijn colorgrade zorgde ervoor dat de lucht ook iets werd beinvloedt, naar mijn mening positief maar dat is natuurlijk persoonlijk. ;)
shizvrijdag 4 juli 2014 @ 01:16
Da's waar. :Y Op zich waren die overdagbeelden wel okay. Die filmgrain erover gaf het ook een aardige look mee. En dan komt inderdaad smaak om de hoek kijken hoe je dat dan grade. 't Ziet ernaar uit dat je fors het contrast en de highlights omlaaggegooid hebt. Komt ook een beetje donker over. Beetje alsof de kijker een zonnebril op heeft. Maar daardoor komt het nogal 'muted' op me over. Maar ok, daar kies je dan voor, maar zelfs dan had ik misschien na de kick-in van de wat hardere muziek alleen nog met de donkere beelden gewerkt. Dat heeft een veel intenser partysfeertje die goed met de muziek samenging. Desnoods de video korter houden ook nog. Maar: smaak. :P

Zaten ook wel een paar leuke momentjes bij die je capturede die je video een stuk meer karakter meegaven. ^O^ Dat is inderdaad toffer dan alleen dansend volk en een springende dj laten zien en dat dan epileptisch samengeëdit wordt.
M2theCvrijdag 4 juli 2014 @ 08:38
Ok, die quote buttons werken voor geen meter.

Er is niks commercieels aan, ik heb ook niet gezegd dat jouw input gebruikt gaat worden om een nieuw product te ontwikkelen, het gaat ook over de input van gebruikers wereldwijd. Ik zal me niet direct vereerd voelen en er vanuit gaat dat men, aan de hand van jouw briljante input, direct aan de slag gaat om een geweldig product in de markt te zetten.

Het punt is juist dat veel hobbyisten juist hele professionele apparatuur kopen of bijvoorbeeld alleen willen filmen met bijvoorbeeld Gopro camera's. Men wil eens weten wat deze doelgroep bezig houdt.
videonaticvrijdag 4 juli 2014 @ 09:54
Meerendeel van de users in dit topic vallen denk ik niet in die categorie :* ( kappen met ronselen )
M2theCvrijdag 4 juli 2014 @ 10:38
haha, geen zorgen. Niemand komt erachter dat jullie amateurs zijn ;)
mitchelll0181vrijdag 4 juli 2014 @ 10:53
Nice edit, op sommige momenten de muziek wat te zacht naar mijn smaak voor de beelden.

Veel steadycam shots ? Wat heb je gebruikt daarvoor ?
SunChaservrijdag 4 juli 2014 @ 12:12
Gisteren op een feest naast fotografie ook gefilmd, met de 35mm 2.0 gaat dat perfect uit de hand dankzij de IS
Susterenvrijdag 4 juli 2014 @ 18:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 10:53 schreef mitchelll0181 het volgende:
Nice edit, op sommige momenten de muziek wat te zacht naar mijn smaak voor de beelden.

Veel steadycam shots ? Wat heb je gebruikt daarvoor ?
Goedkope compacte steadicam van een vriend, een uit china. :P

Juiste drop time en balans is het belangrijkste.
Unclevrijdag 4 juli 2014 @ 18:53
Ziet er goed uit Susteren! *O*

Zulk werk moet je zeker vaker posten :Y
Susterenvrijdag 4 juli 2014 @ 20:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 18:53 schreef Uncle het volgende:
Ziet er goed uit Susteren! *O*

Zulk werk moet je zeker vaker posten :Y
Thx! Is nog niet de final version though, klant wilde nog paar aanpassingen. :)
mitchelll0181vrijdag 4 juli 2014 @ 20:44
Weinig aerial shots ook ..

Phantom had je wel mee.. 1 shot gezien
Susterenvrijdag 4 juli 2014 @ 20:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 20:44 schreef mitchelll0181 het volgende:
Weinig aerial shots ook ..

Phantom had je wel mee.. 1 shot gezien
2 shots, moet je zuinig mee zijn. Het is gaaf als je heel soms een aerial ziet, maar het wordt juist kut als je het gaat gebruiken "om maar wat aerials erin te hebben". Eigenlijk had deze video het niet nodig, nu hebben we het toch maar in de intro gedaan (flits) en bij de tekst "float" op het laatste waarbij je de mainstage voorbij ziet gaan. ;)
mitchelll0181vrijdag 4 juli 2014 @ 21:00
Die flits was me zelfs ontgaan..

Zit wat in, maar je hoeft niet perse hoge aerial shot te maken.. Kan ook op jib shots lijken..

Maar boven mensen is dan weer niet zo'n strak plan
Susterenvrijdag 4 juli 2014 @ 21:26
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 21:00 schreef mitchelll0181 het volgende:
Die flits was me zelfs ontgaan..

Zit wat in, maar je hoeft niet perse hoge aerial shot te maken.. Kan ook op jib shots lijken..

Maar boven mensen is dan weer niet zo'n strak plan
Ik ga niet vlak boven mensen vliegen op een festval met talloze mobiele telefoons, portofoons en andere draadloze apparatuur die het signaal kunnen verslechten.
KaMozaterdag 5 juli 2014 @ 02:09
quote:
99s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 21:26 schreef Susteren het volgende:

[..]

Ik ga niet vlak boven mensen vliegen op een festval met talloze mobiele telefoons, portofoons en andere draadloze apparatuur die het signaal kunnen verslechten.
Verstandig! ^O^ er zijn er genoeg die daar geen fuck om zouden geven ;)

Onderweg naar huis van een dagje filmen op een studentenfeest in Eindhoven. Grotendeels in 30fps gefilmd om straks naar 24 te brengen. Eens kijken of dat nog iets uit gaat maken of niet :)
Susterenzaterdag 5 juli 2014 @ 09:33
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 02:09 schreef KaMo het volgende:

[..]

Verstandig! ^O^ er zijn er genoeg die daar geen fuck om zouden geven ;)

Onderweg naar huis van een dagje filmen op een studentenfeest in Eindhoven. Grotendeels in 30fps gefilmd om straks naar 24 te brengen. Eens kijken of dat nog iets uit gaat maken of niet :)
30 naar 24 is (na vele malen proberen van mij want 1080p) niet echt slow motion te noemen, je kunt proberen het naar 20 of 17 terug te brengen. :P
shizzaterdag 5 juli 2014 @ 09:45
Denk dat 'ie gewoon bedoelt voor de filmlook, hè, niet voor slowmo. :P
Susterenzaterdag 5 juli 2014 @ 09:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 09:45 schreef shiznuts het volgende:
Denk dat 'ie gewoon bedoelt voor de filmlook, hè, niet voor slowmo. :P
Ahh de "24p filmlook". Alsof iemand het verschil ziet tussen bijv PAL 25p, NTSC 30p en 24p op dezelfde shutter speed. Verbaas me er altijd over dat mensen op youtube zeggen dat 24p de filmlook heeft.

Tuurlijk is het een verschil met 60p of 50p, maar 30p, 25p en 24p zijn qua beelden echt vrijwel identiek imho.
KaMozaterdag 5 juli 2014 @ 10:11
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 09:33 schreef Susteren het volgende:

[..]

30 naar 24 is (na vele malen proberen van mij want 1080p) niet echt slow motion te noemen, je kunt proberen het naar 20 of 17 terug te brengen. :P
Echte slowmo gaat het niet worden, maar en 80% speed is net even een beetje smoother heb ik al gezien :)
videonaticzaterdag 5 juli 2014 @ 12:29
Gewoon in after effects manually slow motion maken ( en nee niet dat graflelijke twixtor )
Peter_Aragornzaterdag 5 juli 2014 @ 12:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 12:29 schreef videonatic het volgende:
Gewoon in after effects manually slow motion maken ( en nee niet dat graflelijke twixtor )
En hoe doe je dat dan :)?
Susterenzaterdag 5 juli 2014 @ 12:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 12:29 schreef videonatic het volgende:
Gewoon in after effects manually slow motion maken ( en nee niet dat graflelijke twixtor )
Waarom in After Effects? _O-
SunChaserzaterdag 5 juli 2014 @ 13:16
Kunnen jullie met voorbeelden komen, als je iets op een bepaalde manier doet, misschien sowieso leuker, we roepen allemaal dingen maar kleine moeite een sample online te zetten
Susterenzaterdag 5 juli 2014 @ 15:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 13:16 schreef SunChaser het volgende:
Kunnen jullie met voorbeelden komen, als je iets op een bepaalde manier doet, misschien sowieso leuker, we roepen allemaal dingen maar kleine moeite een sample online te zetten
:?
Susterenzaterdag 5 juli 2014 @ 15:56
Videonatic bedoelt gewoon een speed change van x procent in AE, maar waarom zou je dat doen als dat ook gewoon in PR kan. :P
videonaticzaterdag 5 juli 2014 @ 16:05
quote:
99s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 12:53 schreef Susteren het volgende:

[..]

Waarom in After Effects? _O-
omdat je daar op een juiste manier nieuwe frames kunt aanmaken tussen bestaande?
videonaticzaterdag 5 juli 2014 @ 16:06
quote:
99s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 15:56 schreef Susteren het volgende:
Videonatic bedoelt gewoon een speed change van x procent in AE, maar waarom zou je dat doen als dat ook gewoon in PR kan. :P
dit bedoel ik dus juist niet, 25fps beelden zomaar trager laten spelen als een dia show, dat doen we niet meer
Susterenzaterdag 5 juli 2014 @ 16:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 16:06 schreef videonatic het volgende:

[..]

dit bedoel ik dus juist niet, 25fps beelden zomaar trager laten spelen als een dia show, dat doen we niet meer
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 16:05 schreef videonatic het volgende:

[..]

omdat je daar op een juiste manier nieuwe frames kunt aanmaken tussen bestaande?
Frames ertussen maken blijft gewoon een gok, is nooit 100%. Twixtor is hier het beste in, maar zoals je weet heeft het flaws die videografen als jij en ik meteen in footage herkennen.
videonaticzaterdag 5 juli 2014 @ 16:10
waarom vind je twixtor de beste van alle? die plugin is echt koning in footage verzieken namelijk, een zwaaiende hand raakt gegarandeerd vingers kwijt en dergelijke
SunChaserzaterdag 5 juli 2014 @ 16:12
Videonatic heb je voorbeelden van 24/30 fps vertraagd in AE?
Susterenzaterdag 5 juli 2014 @ 16:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 16:10 schreef videonatic het volgende:
waarom vind je twixtor de beste van alle? die plugin is echt koning in footage verzieken namelijk, een zwaaiende hand raakt gegarandeerd vingers kwijt en dergelijke
_O-

Je kunt niet van 25fps correcte 90fps maken, het is gewoon een gok van de plugin waar de pixels zich in de tussengelegen frames bevinden.

Twixtor is inderdaad de beste, je moet natuurlijk wel de settings goed zetten voor je clip. Ik heb genoeg vergelijkingen gedaan om te kunnen concluderen dat Twixtor met goede settings het beste werkt. Echter doe ik gewoon 60p naar 25p vertragen, dat is de enige manier om vreemde vervormingen te voorkomen.
SunChaserzaterdag 5 juli 2014 @ 16:22
quote:
99s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 16:15 schreef Susteren het volgende:

[..]

_O-

Misschien kun je dit soort smileys een keer weglaten uit je discussies. Kom met argumenten, luister naar andermans argumenten, maar dit soort smileys getuigen niet van respect voor andermans workflow.
nietzmanzaterdag 5 juli 2014 @ 16:29
quote:
99s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 12:53 schreef Susteren het volgende:
Waarom in After Effects? _O-
Erm, rotoscoping, om maar iets te noemen.
videonaticzaterdag 5 juli 2014 @ 16:31
quote:
99s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 16:15 schreef Susteren het volgende:

[..]

_O-

Je kunt niet van 25fps correcte 90fps maken, het is gewoon een gok van de plugin waar de pixels zich in de tussengelegen frames bevinden.
Kill, je weet niks. ^O^
Susterenzaterdag 5 juli 2014 @ 16:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 16:31 schreef videonatic het volgende:

[..]

Kill, je weet niks. ^O^
Oke kill, dan weet ik niks.
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 16:22 schreef SunChaser het volgende:

[..]

Misschien kun je dit soort smileys een keer weglaten uit je discussies. Kom met argumenten, luister naar andermans argumenten, maar dit soort smileys getuigen niet van respect voor andermans workflow.
Oeh, Stefan gaat mij lessen in discussieren geven. :')

Misschien kun jij beter eens ontopic blijven in discussies in plaats van ze in de kiem te smoren door met een matig woordgrapje te komen.
Susterenzaterdag 5 juli 2014 @ 16:52
En even tussendoor: de A7s is naar mijn mening echt een stuk aantrekkelijker dan de GH4. Fullframe, doordat hij maar 12mp heeft kan hij 4k opnemen ZONDER line skipping. _O_
shizzaterdag 5 juli 2014 @ 17:23
Ja, wil ook zo lekker run n gunnen daarmee. :')
Iets met FF glas en een Atomos mompelt...

Niet dat 't geen mooi ding is hoor, vooral ook de lowlight performance, maar je moet er dan wel specifiek een doel mee voor ogen hebben. Maar als aanvulling op misschien geen slecht idee. Zeker als je met speedboosters ook hetzelfde glas op je GH4 mikken kunt, wat imho nog altijd de beste en compactste all-in-one flexible package is
Susterenzaterdag 5 juli 2014 @ 17:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 17:23 schreef shiznuts het volgende:
Ja, wil ook zo lekker run n gunnen daarmee. :')
Iets met FF glas en een Atomos mompelt...

Niet dat 't geen mooi ding is hoor, vooral ook de lowlight performance, maar je moet er dan wel specifiek een doel mee voor ogen hebben. Maar als aanvulling op misschien geen slecht idee. Zeker als je met speedboosters ook hetzelfde glas op je GH4 mikken kunt.
De body zelf is echt enorm compact, tuurlijk moet je er wel FF glas op gooien maar ik vind een A7s met bijv. een 24-105 nogsteeds erg compact te noemen hoor, vooral als je het met "echte" videocamera's vergelijkt. Mocht je 4k willen is een Atomos natuurlijk vereist, maar zelf zou ik er eerder gewoon 1080p 60fps mee willen schieten, scherp zat die footage. :)

Run en gunnen kun je er prima mee, het is eerder een body op een objectief dan andersom. :P
#ANONIEMzaterdag 5 juli 2014 @ 17:26
quote:
99s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 16:52 schreef Susteren het volgende:
En even tussendoor: de A7s is naar mijn mening echt een stuk aantrekkelijker dan de GH4. Fullframe, doordat hij maar 12mp heeft kan hij 4k opnemen ZONDER line skipping. _O_
Helaas moet je er dan wel een externe recorder bijkopen, want zonder kun je geen 4K opnemen.
Susterenzaterdag 5 juli 2014 @ 17:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 17:26 schreef Unites het volgende:

[..]

Helaas moet je er dan wel een externe recorder bijkopen, want zonder kun je geen 4K opnemen.
Maar once again: waarom zou jij 4k willen schieten? :P

Tevens al een camera gekocht? Vorige quote gezien?
Susterenzaterdag 5 juli 2014 @ 17:29
Tevens hoor ik op internet enorm veel mensen zeuren daarover, maar ik zou het eigenlijk (los van extra gewicht en bulk) nieteens als een echt nadeel zien. Een externe monitor is sowieso altijd een pre, en nu zijn Atomos recorders niet echt veel meer bulky dan bijv. een Marshall. :P

Tevens is rechtstreeks op een schijf opnemen naar mijn mening al helemaal ideaal.
#ANONIEMzaterdag 5 juli 2014 @ 17:29
quote:
99s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 17:27 schreef Susteren het volgende:

[..]

Maar once again: waarom zou jij 4k willen schieten? :P

Tevens al een camera gekocht? Vorige quote gezien?
Nog niet :P
En, waarom ik eventuele 4K zou willen schieten: betere kwaliteit.
Susterenzaterdag 5 juli 2014 @ 17:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 17:29 schreef Unites het volgende:

[..]

Nog niet :P
En, waarom ik eventuele 4K zou willen schieten: betere kwaliteit.
Je bedoelt hogere resolutie. Kwalteit gaat veel verder dan het aantal pixels. En begin gewoon eens te schieten met een 600d, beter een goede film in 1080 dan een slechte film op 4k, of zelfs 6k.
#ANONIEMzaterdag 5 juli 2014 @ 17:31
quote:
99s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 17:27 schreef Susteren het volgende:

[..]

Maar once again: waarom zou jij 4k willen schieten? :P

Tevens al een camera gekocht? Vorige quote gezien?
Echt godverdomme man. Jouw houding tov anderen moet je echt aan gaan werken. :')
Susterenzaterdag 5 juli 2014 @ 17:32
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 17:31 schreef hoink581 het volgende:

[..]

Echt godverdomme man. Jouw houding tov anderen moet je echt aan gaan werken. :')
Hoink, je weet zelf ook dat het gewoon onzinnig is voor Unites om 4k te willen.

Nog zero filmervaring, en maar blindstaren op 4k. Vind je dat we dat zouden moeten aanmoedigen? Dan kunnen we beter meteen alle mensen die een dslr willen aanschaffen aanraden de body met de meeste megapixels te kiezen. :')
nietzmanzaterdag 5 juli 2014 @ 17:38
quote:
99s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 16:49 schreef Susteren het volgende:
Oke kill, dan weet ik niks.
Ocherm betweterig misplaats arrogant kwalletje. :').
#ANONIEMzaterdag 5 juli 2014 @ 17:39
Susteren heeft ergens wel een punt :p
Misschien komt het altijd niet zo goed over, maar ik weet dat hij het goed bedoelt.
Susterenzaterdag 5 juli 2014 @ 17:42
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 17:38 schreef nietzman het volgende:

[..]

Ocherm betweterig misplaats arrogant kwalletje. :').
Ik snap niet dat velen hier zo'n probleem met mijn manier van dingen zeggen heeft en dan maar met termen als "betweterig" en "arrogant" komen (je bent niet de eerste). Jullie kennen me totaal niet, en denken aan de hand van posts op een forum iets over mijn persoonlijkheid te kunnen zeggen. _O-

Het lijkt me gaaf eens een VID meet te hebben, gewoon eens de gezichten achter de avatars zien. Zullen jullie ook merken dat het allemaal wel meevalt met mij. ;)
Boy_Snakeyezaterdag 5 juli 2014 @ 17:46
quote:
99s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 17:27 schreef Susteren het volgende:

[..]

Maar once again: waarom zou jij 4k willen schieten? :P

Tevens al een camera gekocht? Vorige quote gezien?
Review gezien van Philip Bloom of Dave Dugdale? Die geven toch wel wat redenen waarom je kan/wil filmen in 4K, dacht ik zo.. ;)
Susterenzaterdag 5 juli 2014 @ 17:52
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 17:46 schreef Boy_Snakeye het volgende:

[..]

Review gezien van Philip Bloom of Dave Dugdale? Die geven toch wel wat redenen waarom je kan/wil filmen in 4K, dacht ik zo.. ;)
Jep, allemaal bekeken maar niet overtuigd.

4k is (naar mijn mening) echt de marketing grap van de 21e eeuw. Vrijwel iedere videograaf wil het, zonder het echt nodig te hebben. Well done Sony en partners!

Maarja dat was ook het geval met de opkomst van digitale fototoestellen, er komt een moment dat de "pixel bubble" klapt. :)

Waar ik dan wél met grote belangstelling naar kijk is h265. Sowieso denk ik dat het beter is de hd codecs van dit moment aan te pakken, want god wat zijn de meeste soft. Ik heb echt eerlijk liever "true hd" zonder verschrikkelijke compressie, line skipping, maar ook zonder gigantische file sizes dan dat ik 4k schiet om het uiteindelijk te exporten als HD.

Het is ook enorm misleidend voor leken als Unites om (statische) footage van een object te vergelijken in 4k en 1080p. Tuurlijk is 4k dan scherper, maar als je naar bewegende beelden gaat kijken zul je ineens een stuk minder verschil tussen 4k en proper HD zien, vooral als de colorgrading door een ervaren editor is gedaan.

Ik heb vaak genoeg DSLR footage gezien waarvan ik dacht dat het geschoten was met een Arri of FS700, en (misschien nog wel vaker) RED footage die er echt verschrikkelijk uitzag.

Wat dat betreft ben ik misschien ook wel een beetje veranderd in mijn "gear-oriented" mentaliteit. :)

Ben steeds meer gaan inzien dat het toch echt om de videograaf en edit-team gaat, niet om de camera.
nietzmanzaterdag 5 juli 2014 @ 18:09
quote:
99s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 17:42 schreef Susteren het volgende:
Jullie kennen me totaal niet,
Wat ben je? Een veertien-jarig pubermeisje? Je bent hier vaak een behoorlijk harde zuiger, klaar. Who gives dan verder a flying fuck hoe je in het echt bent.
SunChaserzaterdag 5 juli 2014 @ 18:12
quote:
99s.gif [b]Op zaterdag 5 juli 2014 16:49 schreef Susteren het volgende:[/

Oeh, Stefan gaat mij lessen in discussieren geven. :')

Misschien kun jij beter eens ontopic blijven in discussies in plaats van ze in de kiem te smoren door met een matig woordgrapje te komen.
Als je je gedraagt als een verwend kind wordt je behandeld als een verwend kind. Zo werkt dat in de grote mensenwereld
Susterenzaterdag 5 juli 2014 @ 18:53
quote:
5s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 18:09 schreef nietzman het volgende:

[..]

Who gives dan verder a flying fuck hoe je in het echt bent.
In principe beweer je dus dat je een internetpersonage belangrijker vind dan de ware aard van het persoon erachter. _O-

Merkwaardig.
Susterenzaterdag 5 juli 2014 @ 18:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 18:12 schreef SunChaser het volgende:

[..]

Zo werkt dat in de grote mensenwereld
Grappig hoe je me steeds probeert te kleineren met zulke termen zonder dat het ook maar enig effect op me heeft. :)
nietzmanzaterdag 5 juli 2014 @ 18:59
quote:
99s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 18:53 schreef Susteren het volgende:
In principe beweer je dus dat je een internetpersonage belangrijker vind dan de ware aard van het persoon erachter. _O-
Uh, duh? Ik geef inderdaad meer om hetgeen ik mee te maken heb. Ik ben geen psycholoog en zit hier niet om je te ontcijferen. Heel raar. Probeer nog eens?
SunChaserzaterdag 5 juli 2014 @ 20:10
Ik heb de PowerShot G15 al anderhalf jaar maar stom nu pas de miniature optie ontdekt

Ongetwijfeld niet zo mooi als een echte tiltshiftlens maar voor camjo een enige toevoeging.

[ Bericht 47% gewijzigd door SunChaser op 07-07-2014 10:11:36 ]
Ouwesokzaterdag 5 juli 2014 @ 20:16
quote:
99s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 18:54 schreef Susteren het volgende:

[..]

Grappig hoe je me steeds probeert te kleineren met zulke termen zonder dat het ook maar enig effect op me heeft. :)
Misschien moest je hier eens een tijdje verwijderd worden, misschien dat het dan effect op dat ranzige zuiggedrag van je heeft, en als je het dan nog niet geleerd hebt dat je dan nog een tijdje vertrekt, net zo lang tot je normaal kunt doen.
Voor FOT lijkt het me daarbij beter dat ze jou een tijdje verwijderen dan dat jij er straks trots op kunt zijn iedereen weggetreiterd te hebben :r
Unclezaterdag 5 juli 2014 @ 20:35
Kunnen we niet gewoon liev doen hier??Inclusief Susteren!

Zo moeilijk is dat echt niet hoor mensen! En laten we allemaal toejuichen dat sus er eindelijk achter is dat het niet (alleen) om de gear gaat. Dat roepen we hier al jaren tegen hem. Nu luistert hij eindelijk en is het weer niet goed. Al kan ik me voorstellen dat hij wat bot overkomt sinds zijn bekering :P daar mag onze limbo zelf ook wel even aan werken!
Susterenzaterdag 5 juli 2014 @ 20:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 20:16 schreef Ouwesok het volgende:

[..]

ranzige zuiggedrag
Kan iemand me vertellen wat dit precies betekend?

Verder vertelt de zin die eindigde met "weggetreiterd te hebben" meer over de slachtoffer-mentaliteit die jij bezit dan over mijn postgedrag. :)
Ouwesokzaterdag 5 juli 2014 @ 20:53
quote:
99s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 20:49 schreef Susteren het volgende:

[..]

Kan iemand me vertellen wat dit precies betekend?

Verder vertelt de zin die eindigde met "weggetreiterd te hebben" meer over de slachtoffer-mentaliteit die jij bezit dan over mijn postgedrag. :)
Ik ga verder op jou niet meer in lamlul (en dan bedoel ik ook degene die achter het account zit)
Susterenzaterdag 5 juli 2014 @ 20:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 20:53 schreef Ouwesok het volgende:

[..]

lamlul
Zonde dat je deze redekaveling termineert door dit soort taalgebruik, dat terwijl het juist wel een interessante discussie is.

Linksom of rechtsom, ik vraag me af wat je in dit topic doet. Ik heb immers nog nooit een video van je gezien, ik verdenk je er dan ook van dat je op zoek bent naar heibel. Waarom zou je me anders (om het maar zo te zeggen) "komen opzoeken" in dit topic?

Beetje jammer. :)
Ouwesokzaterdag 5 juli 2014 @ 20:58
quote:
99s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 20:57 schreef Susteren het volgende:

[..]

<stukje projectie>
Doei lamlul :W
Susterenzaterdag 5 juli 2014 @ 21:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 20:58 schreef Ouwesok het volgende:

[..]

Doei lamlul :W
Dit is een typisch voorbeeld voor het Latijnse "argumentum ad hominem", bravo! ;)
#ANONIEMzaterdag 5 juli 2014 @ 21:03
Susteren is gewoon straight to the point en uit gewoon zijn visie. Dat kan misschien soms in het verkeerde keelgat vallen bij sommige, maar het valt me altijd wel op dat er dan gelijk persoonlijk op Susteren wordt aangevallen, terwijl men zelf dan niet met een beter tegenargument komt. Met elkaar een beetje belachelijk maken, bereik je echt niets hoor. Daar wordt niemand beter van.

Misschien is het handig om allemaal weer eens even stil te staan waarvoor dit forum nou precies bedoeld is, misschien wordt het hier dan ook nog eens een keer gezellig. Het kan zijn dat je sommige niet mag, maar behandel elkaar dan met respect. Daarbij zeggen smiley-posts, wat hier schijnbaar ook een probleempunt is, echt niet zo veel hoor; het gaat om de onderbouwing van de reactie.

En nog even... er zijn hier maar echt een paar mensen die mij serieus advies hebben gegeven en ondanks al mijn onzinnige, overdreven, fantasierijke berichten toch nog helpen met goed onderbouwde reacties. Waaronder Susteren dus. Ik vind het een beetje 'triest' om te zien dat daar gelijk op los gegaan wordt, terwijl men zelf dan niet eens met een beter alternatief komt. Kom op zeg, hoe oud ben je, 3,5? Iedereen kan normaal met elkaar omgaan; dus doe dat dan ook.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-07-2014 21:04:51 ]
mitchelll0181zaterdag 5 juli 2014 @ 21:09
Als we t nou gwn over video hebben in een videografie topic...

En gewoon normaal kritiek geven op footage dan komen we een stuk verder ipv elkaar persoonlijk aanvallen.
shizzondag 6 juli 2014 @ 00:48
* shiznuts geeft het goeie voorbeeld...
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 20:10 schreef SunChaser het volgende:
Ik heb de PowerShot G15 al anderhalf jaar maar stom nu pas de miniature optie ontdekt

Ongetwijfeld niet zo mooi als een echte tiltshiftlens maar voor camjo een enige toevoeging.

In de shots gelijk op 0:01 en 0:07 had je dat niet moeten gebruiken. Op 0:14 is het enigszins een idee om het te doen, maar mij verkoop je het miniature-effect daarin eerlijk gezegd niet. Moet je echt meer afstand en liefste hoogte winnen 'to pull off such shots' zoals ik eerder al zei. Oh en het shot op 0:28/0:29 was nogal overbelicht. :P

Maar goed, ik zeg het vaker, bij jouw camjo filmpjes doet het technische aspect er ook niet megaveel toe en je kunt op zich lekker veel proberen. Voornaamste is dat het verhaal overkomt en dat doet het altijd prima. :Y Ondertussen kun je wel lekker de mogelijkheden van je gear verkennen en toepassingen voor de toekomst ontdekken. :7

Oh... en: "Hey Marloes, wil met je onder de douche. Heya hey ja ho!" :9
_

Wat betreft de hele discussie 4K en slowmo e.d. . Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. :s)
Ik weet niet hoe je 4K video met een megapixelrace wil vergelijken. Zelf heb ik echt wel liever de 24MP sensor uit de laatste consumer Nikon reeks, dan de 18MP sensor uit de laatste consumer Canon reeks. En ik weet niet of je de supersampling van de Nokia camera's met 41MP-sensors hebt gezien, maar dat is niet onaardig hoor (check bv. user rosstek z'n foto's in het telefoonfoto's-topic)! Anyways. Heeft een megapixelrace heel veel zin als je ziet hoe dat eraan toegaat bij compactcamera's die ienieminisensors hebben? Dat betwijfel ik ook inderdaad. Net als de hele zoomrace. 60x zoom. Come on, guys! :') Maar verder is de sensor in de GH4 gewoon nog 16MP, dat was z'n voorganger ook, dus er is helemaaaaal geen race gaande rondom het ophogen van sensorgrote/-pixels, het gaat puur om de videoresolutie. En je behaalt meerdere voordelen door in 4K te schieten. Sterker nog, tenzij je in een hogere framerate wilt schieten, waarom zou je überhaupt nog 1080p nemen? :? Massieve bestandsgroten zijn het ook niet trouwens.

Dat 'meh, weh, 4K is een marketinggimmick' en ''t gaat niet om pixels, het gaat om kwaliteit' is gewoon onzin. :P Dé kwaliteit gáát omhoog als je in 4K schiet (dat niet iedereen 4K televisies heeft en dat de standaard niet is, maakt het nog niet minder attractief om in 4K te schieten, leuk als archiefmateriaal dat toekomstklaar is, maar je wilt het waarschijnlijk voornamelijk gaan gebruiken om de 4K naar 1080p om te zetten en dan superscherp en gedetailleerd is, of je haalt er crops uit, of je doet een zoom/pan, je kunt met 1 camera uit 1 video verschillend gekaderde beelden halen om bijvoorbeeld een interview minder statisch te maken). Je moet niet gaan stellen dat je beter een 600D kunt halen dan een GH4 vanwege de kwaliteit. :D Of dat de GH4 per definitie al onzin is omdat 'ie lokt met 'hogere getalletjes'. Nogmaals, de sensor heeft 'maar' 16MP. Dus als we je argument pakken dat lager beter is, moeten men vooral een 2MP hogere 600D laten liggen. :+ Videoresolutie is hoger dan andere camera's, true that. Maar ik weet niet of je in een MediaMarkt/Saturn al eens een 55" 4K tv hebt gezien? :9~ Nou, ik wil er wel eentje in m'n leven hebben hoor. O+ Het is gewoon that much crisper.

Ja... het is inderdaad een idee om de 600D te halen. Aan het einde van de dag geldt inderdaad hetzelfde als in bed... 't gaat om wat je ermee doet! :D _O- Tja, Unites' telefoon doet ook filmen, kan 'ie ook mee beginnen. Maar als je eigenlijk ook best de GH4 zou kunnen halen, zou ik dat gewoon lekker zou doen, omdat 'ies mooi'. _O_ Allemachtig prachtig. Baas boven baas. En dat alles. Als je 4K een grap vindt, dan heb je gewoon poep in je ogen. Of inderdaad alleen footage gezien van mensen die er helemaal niks van bakken.

En dan slowmo's. Als iemand suggereert dat er andere opties bestaan die zelfs beter zouden werken, dan ben ik daar benieuwd naar, dan ga ik het niet afdoen als bullshit en er lekker tegenin gaan. :P Respecteer hoe anderen iets doen en misschien steek je er nog wat van op ook. ;)

Oh... en natuurlijk.... OLEEEEE OLE OLE OLE! w/ _O_ *O* 19.gif
En nu met zo'n sfeertje hier in het topic verder. c_/

Ja, ik ben dol op smileys :P
videonaticzondag 6 juli 2014 @ 02:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juli 2014 21:03 schreef Unites het volgende:
Susteren is gewoon straight to the point en uit gewoon zijn visie. Dat kan misschien soms in het verkeerde keelgat vallen bij sommige, maar het valt me altijd wel op dat er dan gelijk persoonlijk op Susteren wordt aangevallen, terwijl men zelf dan niet met een beter tegenargument komt. Met elkaar een beetje belachelijk maken, bereik je echt niets hoor. Daar wordt niemand beter van.

Misschien is het handig om allemaal weer eens even stil te staan waarvoor dit forum nou precies bedoeld is, misschien wordt het hier dan ook nog eens een keer gezellig. Het kan zijn dat je sommige niet mag, maar behandel elkaar dan met respect. Daarbij zeggen smiley-posts, wat hier schijnbaar ook een probleempunt is, echt niet zo veel hoor; het gaat om de onderbouwing van de reactie.

En nog even... er zijn hier maar echt een paar mensen die mij serieus advies hebben gegeven en ondanks al mijn onzinnige, overdreven, fantasierijke berichten toch nog helpen met goed onderbouwde reacties. Waaronder Susteren dus. Ik vind het een beetje 'triest' om te zien dat daar gelijk op los gegaan wordt, terwijl men zelf dan niet eens met een beter alternatief komt. Kom op zeg, hoe oud ben je, 3,5? Iedereen kan normaal met elkaar omgaan; dus doe dat dan ook.
jij moet ook gewoon je eigen topic krijgen
#ANONIEMzondag 6 juli 2014 @ 10:20
quote:
0s.gif Op zondag 6 juli 2014 02:38 schreef videonatic het volgende:

[..]

jij moet ook gewoon je eigen topic krijgen
Oke, want?
SunChaserzondag 6 juli 2014 @ 10:24
quote:
6s.gif Op zondag 6 juli 2014 00:48 schreef shiznuts het volgende:
* shiznuts geeft het goeie voorbeeld...


Maar goed, ik zeg het vaker, bij jouw camjo filmpjes doet het technische aspect er ook niet megaveel toe en je kunt op zich lekker veel proberen. Voornaamste is dat het verhaal overkomt en dat doet het altijd prima. :Y Ondertussen kun je wel lekker de mogelijkheden van je gear verkennen en toepassingen voor de toekomst ontdekken. :7



[ Bericht 20% gewijzigd door SunChaser op 07-07-2014 10:11:23 ]
shizzondag 6 juli 2014 @ 12:02
Leuk lensje, ja. :D Dus toch wel blij met de switch?

Mijn SLR Magic HyperPrime CINE 25mm T0.95 heeft natuurlijk geen stabilisatie, is full manual en toen dacht ik, yay, de OM-D E-M1 heeft ingebouwde 5-axis IBIS, maar toen kon ik 'em niet mounten. Bij de gerinste weerstand liet ik het maar, wilde geen schade. :o En dat hoewel 'ie wel op de GH2 en GH4 past. Blijkt 'ie nogal een snug fit te hebben en meer mensen er last van te hebben. Kon je 'em wel terug opsturen met alle kosten en risico's van dien en zetten ze er een ander mountdeel op, maar dan zou 'ie mogelijk ook te losjes zijn voor de Panasonics. Andere mensen hadden gewoon de ballen om de lens keihard in de Olympus te draaien en hielden er metaal schrapsel e.d. aan over. :'( Toch voorzichtjes geprobeerd en het gaat toch! Maar dus wel heel snug. :P Maar nu wel stabi ervoor. Nu alleen hopen op betere video-opties met FW-upgrade. Zal wel niet.
SunChaserzondag 6 juli 2014 @ 12:19


[ Bericht 59% gewijzigd door SunChaser op 07-07-2014 10:11:03 ]
Susterenzondag 6 juli 2014 @ 13:42
quote:
0s.gif Op zondag 6 juli 2014 12:19 schreef SunChaser het volgende:
De 35 IS is geniaal, ik doe veel portrettenalbums voor de krant, de 35 is perfecte lens voor groepjes, en omdat ik tussendoor film kan dat bibbervrij op 2.0

Hier n voorbeeld van foto die ik tussendoor maakte

[ afbeelding ]
Slechte compositie en niet mooi belicht imho.
Unclezondag 6 juli 2014 @ 18:43
Zo, en nu gaan we hier ook wat strenger optreden omdat het blijkbaar nodig is.

Susteren aub niet telkens zeiken over het al dan niet voortreffelijke taalgebruik van mensen. Daar lees je maar overheen.

En de rest van de users aub niet steeds op de teentjes getrapt voelen door susteren. Als je het even niet kunt handelen dan is even uitloggen en over een uurtje terug komen ook altijd een optie.


Liefde! O+

Danku :7
Susterenzondag 6 juli 2014 @ 21:23
quote:
0s.gif Op zondag 6 juli 2014 18:43 schreef Uncle het volgende:
Susteren aub niet telkens zeiken over het al dan niet voortreffelijke taalgebruik van mensen.
Het gaat niet alleen om de schrijfstijl, maar het woordgebruik alleen al: "lamlul", "val dood", het is allemaal al eens voorbij gekomen.
#ANONIEMzondag 6 juli 2014 @ 21:28
quote:
0s.gif Op zondag 6 juli 2014 18:43 schreef Uncle het volgende:
En de rest van de users aub niet steeds op de teentjes getrapt voelen door susteren. Als je het even niet kunt handelen dan is even uitloggen en over een uurtje terug komen ook altijd een optie.[/i]

Liefde! O+

Danku :7
Dat is helemaal mooi. :')
SunChaserzondag 6 juli 2014 @ 23:42
Inderdaad zeg, je laat 1 user discussies stukmaken met zijn crap en wij moeten dat maar slikken? Omgekeerde wereld.
Susterenmaandag 7 juli 2014 @ 02:16
quote:
0s.gif Op zondag 6 juli 2014 23:42 schreef SunChaser het volgende:
Inderdaad zeg, je laat 1 user discussies stukmaken met zijn crap en wij moeten dat maar slikken? Omgekeerde wereld.
Stefan die mij "crap" noemt, volgens mij verwart hij dingen. _O-
shizmaandag 7 juli 2014 @ 03:05
Over verward gesproken... volgens mij was het toch vrij duidelijk gemaakt dat persoonlijke aanvallen hier niet horen en men een beetje moet dimmen en elkaar in hun waarde dienen te laten... :{ Of is het trollen zo amusant?

Laten we het liever hebben over wie de A7s al besteld heeft of iets leuks heeft geschoten, denk ik dan. :P
Unclemaandag 7 juli 2014 @ 08:23
quote:
0s.gif Op zondag 6 juli 2014 23:42 schreef SunChaser het volgende:
Inderdaad zeg, je laat 1 user discussies stukmaken met zijn crap en wij moeten dat maar slikken? Omgekeerde wereld.
Als 1 user de discussie stuk kan maken dan moet je ook achter je oren gaan krabben waar het bij de rest mis gaat ipv met een 'Maar juf hij begon' reactie komen. Daarnaast heb ik aangegeven dat we hier tegen IEDEREEN strenger gaan optreden, dus ook tegen Susteren. Er heeft inmiddels al een user aangegeven er zo klaar mee te zijn dat we hem hier niet meer terug zien. Dat lijkt me er meer dan 1 teveel! Tevens is het zo ook niet echt een topic dat nieuwe users trekt, terwijl dat het wel kan, en misschien wel moet zijn. Er komt een hoop mooi werk en goede info langs.

Daarom in de algemene zin een: genoeg is genoeg. Allemaal, en iedereen. Maar nogmaals, als je denkt dat we dan iedereen bedoelen behalve Susteren, dan heb je het in elk geval ernstig mis!

Wie de schoen past trekke hem aan. Joe :7
Susterenmaandag 7 juli 2014 @ 10:42
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 08:23 schreef Uncle het volgende:

[..]

Als 1 user de discussie stuk kan maken dan moet je ook achter je oren gaan krabben waar het bij de rest mis gaat ipv met een 'Maar juf hij begon' reactie komen. Daarnaast heb ik aangegeven dat we hier tegen IEDEREEN strenger gaan optreden, dus ook tegen Susteren. Er heeft inmiddels al een user aangegeven er zo klaar mee te zijn dat we hem hier niet meer terug zien. Dat lijkt me er meer dan 1 teveel! Tevens is het zo ook niet echt een topic dat nieuwe users trekt, terwijl dat het wel kan, en misschien wel moet zijn. Er komt een hoop mooi werk en goede info langs.

Daarom in de algemene zin een: genoeg is genoeg. Allemaal, en iedereen. Maar nogmaals, als je denkt dat we dan iedereen bedoelen behalve Susteren, dan heb je het in elk geval ernstig mis!

Wie de schoen past trekke hem aan. Joe :7
Vooral het stuk waarin je zegt dat we hier nieuwe users kunnen gebruiken klopt helemaal.

Maarja wederom: degene die discussies stuk maakt is eerder Stefan dan ik. Zodra het richting de kern van de discussie komt volgt er een flauw (woord)grapje waarna er een ander onderwerp wordt gekozen: zonde.

Verder is het een beetje raar om te zeggen dat ouwesok hier "niet meer komt": hij is hier eigenlijk nooit echt geweest en kwam alleen maar even neuzen om mij persoonlijk aan te vallen. :P

Je weet immers zelf ook dat hij geen videograaf is.

Wat we eigenlijk nodig hebben is een user in dit topic als DA in fotografie is: een soort rolmodel die zijn geld volledig met videografie verdient en gave projecten kan tonen, met eventueel nog tips. Dat is iets wat ik hier eigenlijk wel mis.
bart13maandag 7 juli 2014 @ 13:08
Zou niet weten waarom iemand dat zou doen. Als je hier wat post krijg je 'feedback' die totaal zijn doel voorbij gaat. Mijn werk is veel run en gun en daarom zitten er veel dingen in die niet mooi zijn en dus zie ik de comments over de highlights al weer hangen.
Susterenmaandag 7 juli 2014 @ 14:56
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 13:08 schreef bart13 het volgende:
Zou niet weten waarom iemand dat zou doen. Als je hier wat post krijg je 'feedback' die totaal zijn doel voorbij gaat. Mijn werk is veel run en gun en daarom zitten er veel dingen in die niet mooi zijn en dus zie ik de comments over de highlights al weer hangen.
Maar al te vaak hoor ik run en gunners soortgelijke dingen zeggen, maar dat je snel moet werken is geen excuus om niet je histogram in de gaten te houden tijdens het schieten. :P

Net als een geluidsman bij documentaires ook gewoon (als het op manual gain staat) de levels moet checken. Tuurlijk kun je dan als geluidsman geen "stuk sterkte vragen", zoals ze dat zo mooi noemen, maar dat is geen excuus voor clippende audio.

Idem voor video, maarja je kunt je natuurlijk afvragen wat de prioriteiten zijn. Kader/compositie is altijd nog het belangrijkste, maar goede exposure idem. Overbelichte lucht heeft iedereen wel eens, maar het gaat erom dat het geen gewoonte wordt. ;)
angel008maandag 7 juli 2014 @ 15:29
maar om toch even op het a7s vs gh4 verhaal terug te komen..

4k footage is ideal om de volgende reden, terugconverteren naar 1080p = ongeloofelijk scherp
beeld

Daarnaast kan je met 4k pannen zonder de camera zelf te bewegen
Hell je kan zelfs 2 mensen interviewen, en in post gewoon simpelweg de 2 mensen eruit knippen.

dit alles zonder ook maar een keer je camera aan te hebben geraakt.

Daarnaast heft de A7s een groot nadeel wat is dat de native iso 3200 is...
Ik weet niet wie heeft gekeken wat er voor nd filters voor moeten maar Philip lukt het in iedergeval niet om met 10 stops op F1.4 te filmen (want dof)
De a7s dat overbelicht.

En tuurlijk je hebt een atomos nodig om 4k op te nemen met de A7s

Maar wil ik een shogun voor mijn gh4 ? jazeker

heb ik het nodig ? nee

Ik wil de shogun meer vanwege het scherm dan de extra toegevoegde waarde van de 10bit 4:2:2 opname.
Maar gezien een smallhd oled ook rond de 1k kost en je voor 7/800 euro er een 4k recorder bijkrijgt met de shogun geef ik liever dat extra geld uit, en kan ik in de toekomst misschien meer ermee.

Had ik dan beter een a7s kunnen kopen ? Misschien maar de gh4 is met zijn compactheid gewoon handiger en op dit moment kwa prijs gewoon geweldig

Susteren je vroeg mij in het andere topic waarom ik niets in het video topic poste die reden kan je hierboven dus zien.
FritsFlitsmaandag 7 juli 2014 @ 19:44
Een documentaire geluidsman doet wel meer dan alleen levels checken. Sterker nog, iedereen die een beetje nadenkt kan audio opnemen zonder clipping of te zacht geluid. Waar een goede geluidsman zich in onderscheidt is het inhoudelijke geluid dat past bij het shot. Keuzes maken wat wel en wat niet.
Susterenmaandag 7 juli 2014 @ 19:47
quote:
1s.gif Op maandag 7 juli 2014 19:44 schreef FritsFlits het volgende:
Een documentaire geluidsman doet wel meer dan alleen levels checken. Sterker nog, iedereen die een beetje nadenkt kan audio opnemen zonder clipping of te zacht geluid. Waar een goede geluidsman zich in onderscheidt is het inhoudelijke geluid dat past bij het shot. Keuzes maken wat wel en wat niet.
Je gaat hier langs mijn punt: wat ik bedoelde is dat tijdsdruk geen excuus voor slechte belichting hoeft te zijn, en hiervoor gaf ik een voorbeeldje van geluidsmannen. Verder heb ik veel minder verstand van geluid dan van video, dus daar kun jij mij vast een stuk meer over vertellen. ;)
over_hedgemaandag 7 juli 2014 @ 19:48
Er zijn hier wel eens mensen die op builoften filmen toch? Ik ben eigenlijk meer een fotograaf dan videograaf maar doe op mijn werk wel eens wat met filmen, maar dit is vrij wel altijd in een studio en daar heb ik alles kwa geluid enzo. Maar nu gaat mijn zus dus trouwen en ze wilt dat ik een paar dingen film, dat lukt me prima alleen hoe kan ik dit het beste met geluid doen? Ik moet van een afstandje filmen en kan niet gaan hengelen oid. wat is dan de beste oplossing?
Susterenmaandag 7 juli 2014 @ 19:52
Yes, weer wat leven in de tent hiero. ^O^



Zieke aftermovie, vooral vanaf 2:00. Gewoon echt hulde voor die shots en edit. _O_
bart13maandag 7 juli 2014 @ 20:10
En daarom heeft het geen nut om wat te posten want je zit er gewoon naast. Geluid draaien is compleet anders. Je roept nu dus gewoon weer wat terwijl je er niet eens wat vanaf weet.

Ik kom vaak gewoon niet weg met het dynamisch bereik en ik gok liever op overbelichte highlights dan onderbelichte midtones.
Susterenmaandag 7 juli 2014 @ 20:19
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 20:10 schreef bart13 het volgende:
En daarom heeft het geen nut om wat te posten want je zit er gewoon naast. Geluid draaien is compleet anders. Je roept nu dus gewoon weer wat terwijl je er niet eens wat vanaf weet.

Ik kom vaak gewoon niet weg met het dynamisch bereik en ik gok liever op overbelichte highlights dan onderbelichte midtones.
Tuurlijk, ik ben onbenullig en weet nergens wat vanaf. :)

Het is een voorbeeld, erg kortzichtig om dan letterlijk video en geluidopname te vergelijken. Feit blijft dat je clipped highlights bij digitale opnames gewoon beter kunt voorkomen, net als clipped audio met digitale opnames.

Je kunt digitaal beter onderbelichten dan overbelichten. Zo moeilijk is het niet om gewoon te zorgen dat niets in het histogram clipt, belichting van de mids een beetje aanpassen kun je altijd nog in post, bij overbelichte highlights is het gewoon weg=weg.
over_hedgemaandag 7 juli 2014 @ 20:22
Iemand antwoord op mijn vraag? :P Is weer eens wat anders dan elkaar afzeiken. ;)
#ANONIEMmaandag 7 juli 2014 @ 20:23
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 19:48 schreef over_hedge het volgende:
Er zijn hier wel eens mensen die op builoften filmen toch? Ik ben eigenlijk meer een fotograaf dan videograaf maar doe op mijn werk wel eens wat met filmen, maar dit is vrij wel altijd in een studio en daar heb ik alles kwa geluid enzo. Maar nu gaat mijn zus dus trouwen en ze wilt dat ik een paar dingen film, dat lukt me prima alleen hoe kan ik dit het beste met geluid doen? Ik moet van een afstandje filmen en kan niet gaan hengelen oid. wat is dan de beste oplossing?
Lavalier op de bruidegom plaatsen. Kan met een pocket recordertje maar een draadloze zender is handiger.

Je moet voor jezelf duidelijk hebben wat je per se op band wil hebben qua geluid en wat niet, dan kun je beter kijken wat de opties zijn.
over_hedgemaandag 7 juli 2014 @ 20:25
quote:
1s.gif Op maandag 7 juli 2014 20:23 schreef hoink581 het volgende:

[..]

Lavalier op de bruidegom plaatsen. Kan met een pocket recordertje maar een draadloze zender is handiger.

Je moet voor jezelf duidelijk hebben wat je per se op band wil hebben qua geluid en wat niet, dan kun je beter kijken wat de opties zijn.
Mm ja, denk niet dat ze dat ziet zitten. Het gaat er meer de officelen gedeeltes, en als iemand een speech wilt houden o.i.d dus moet eigenlijk juist iets zijn wat veel omgevingsgeluid opneemt.
#ANONIEMmaandag 7 juli 2014 @ 20:32
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 20:25 schreef over_hedge het volgende:

[..]

Mm ja, denk niet dat ze dat ziet zitten. Het gaat er meer de officelen gedeeltes, en als iemand een speech wilt houden o.i.d dus moet eigenlijk juist iets zijn wat veel omgevingsgeluid opneemt.
Hoezo niet? Van een lavalier heeft de bruidegom geen last, dat zit gewoon op z'n jasje gespeld.

Tijdens de speeches zal vast wel een microfoon gebruikt worden, dus je kan evt vragen of het mogelijk is om een externe recorder op hun geluidssysteem aan te sluiten.
mitchelll0181dinsdag 8 juli 2014 @ 09:27
Filmen jullie wel is met een cp filter ?

Morgen een gele boei op het water filmen, als het droog is..

zat te denken om een cp filter te halen..
shizdinsdag 8 juli 2014 @ 10:28
Sowieso een goed idee om te hebben. :Y
Glas, water, lak... of gewoon voor wat meer definitie in de lucht ofzo. Hoewel het meer een trucje is waardoor je plaatje in-camera beter wordt. Als je van plan was plat te schieten en na te bewerken, mweh.
mitchelll0181dinsdag 8 juli 2014 @ 11:45
Ja daar dacht ik dus ook aan... In post kan dat ook..

Maar met dat water enzo..

Bij kamera express hebben ze een polaroid filterje voor 22 euro..

Of moet ik echt een hoya hebben oid ?

Is voor op de 50mm
shizdinsdag 8 juli 2014 @ 12:01
Mweh. Je kunt best iets halen van Hoya, B+W, Schneider, Polaroid, Tiffen, Marumi, Wyndham, Hitech, Cokin, Lee, etc, maar ik red me prima met een cheapo Fotga filtertje van eBay ( Fotocola is wel een goede eBaystore ). Sowieso heb ik veel van Fotga. Mount adapters, variable ND filter, etc. :Y Kenko is ook wel prima voor filters.
shizdinsdag 8 juli 2014 @ 12:09
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2012 22:19 schreef shiznuts het volgende:
Een circular polarizer filter werkt erg goed ja. :Y
Je kunt daarmee bijvoorbeeld door het wateroppervlak heen kijken.
Je kunt bijvoorbeeld ook de weerspiegeling in de lak van de auto laten verdwijnen.
Ook de kleurintensiteit/tone en reflecties veranderen.
Gebruik 'em echter alleen als je er een doel mee wilt bereiken, niet standaard omdat je foto's er zo punchy mee worden of iets.
Op YouTube vind je wel goede video's die het effect laten zien.
De beste video/uitleg die ik gezien heb kwam van Karl Taylor, was een bonusvideo van z'n gratis cursus dSLR fotografie.

Sidenote: na wat extra details, foto's en korting een deal bereikt voor de Minolta MD Rokkor 28mm f/2.8 en Pentax-M PX 50mm f/1.4. Excited! :D Dan heb ik voorlopig wel weer genoeg om mee te spelen... O-)

-edit- hier iets wat wel aardig het nut weergeeft (vanaf 1:44 zo'n beetje met video examples) en wat ik vergeten ben te zeggen dat het ook aardig werkt wanneer de atmosfeer wat heiig is om dat fletse grijze uit je landschap bijvoorbeeld te halen.
Die video is wel aardig voor het overtuigen van het nut van zo'n filter denk ik.

Als je trouwens meteen met step-up ringen werkt en een 77 filter neemt, zijn al je lenzen meteen compatible.
Check ook eens Caleb's laatste video, die had ook nog een manier met magneten ofzo.
Drommelsch85dinsdag 8 juli 2014 @ 13:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 12:09 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Die video is wel aardig voor het overtuigen van het nut van zo'n filter denk ik.
Heb je nog een bepaald type filter nodig of zijn ze redelijk universeel? Ik zou niet weten welk filter past op mijn Panasonic 12-35 mm of 20mm F 1.7.
shizdinsdag 8 juli 2014 @ 13:45
Moet je ff op je lens kijken. Dat tekentje ' ø ' geeft de filterthreadsize aan.
De 20mm f/1.7 heeft een 46mm thread bijvoorbeeld. 12-35mm heeft 58mm als ik dat zo snel zie.
Je kan wel voor elke lens een eigen filter kopen, maar je kunt ook de grootste maat lens nemen, daar een filter voor halen en dan met step ringen werken. :Y Of meteen voor zo'n Cokin-achtig systeem gaan:
stacks_image_102.png
angel008dinsdag 8 juli 2014 @ 18:54
spot gh4 vs 5d II ;)


en dan ook gelijk de reden waarom er na dit weekend gelijk een 2e gh4 bijkwam :+
Susterendinsdag 8 juli 2014 @ 20:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 18:54 schreef angel008 het volgende:
spot gh4 vs 5d II ;)


en dan ook gelijk de reden waarom er na dit weekend gelijk een 2e gh4 bijkwam :+
Op 0:40, is dat niet die gast van Epic Cinema met die MoVi? :D

Vind het overigens wel grappig hoeveel ze "RED" als reclamemiddel gebruiken, tot in de naam aan toe. _O-
#ANONIEMdinsdag 8 juli 2014 @ 21:00
quote:
99s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 20:59 schreef Susteren het volgende:

[..]

Op 0:40, is dat niet die gast van Epic Cinema met die MoVi? :D

Vind het overigens wel grappig hoeveel ze "RED" als reclamemiddel gebruiken, tot in de naam aan toe. _O-
Dat is om van die geilerds als jij onder de indruk te laten zijn. :P
Susterendinsdag 8 juli 2014 @ 21:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 21:00 schreef hoink581 het volgende:

[..]

Dat is om van die geilerds als jij onder de indruk te laten zijn. :P
Ik raak met de dag minder onder de indruk van RED's eerlijk gezegd. :P

Paar jaar terug keek ik er inderdaad echt tegen op, maar nu vind ik het eigenlijk maar sneu hoe RED schieters soms willen branden met hun camera. Was laatst op een website van een productiebedrijf waarbij op elke pagina minstens 5x nadrukkelijk stond dat ze met een RED Epic schoten. ;(
angel008dinsdag 8 juli 2014 @ 21:14
quote:
99s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 20:59 schreef Susteren het volgende:

[..]

Op 0:40, is dat niet die gast van Epic Cinema met die MoVi? :D

Vind het overigens wel grappig hoeveel ze "RED" als reclamemiddel gebruiken, tot in de naam aan toe. _O-
das een movi met een carbon red dragon ja ;) epic's zijn zo outdated...

tegenwoordig schiet epic cinema met 2 dragons waarvan er 1 een carbon housing heeft voor het gewicht, vergeet daarnaast niet hun drone + movi die ze hebben ;)
FritsFlitsdinsdag 8 juli 2014 @ 22:06
quote:
0s.gif Op maandag 7 juli 2014 19:48 schreef over_hedge het volgende:
Er zijn hier wel eens mensen die op builoften filmen toch? Ik ben eigenlijk meer een fotograaf dan videograaf maar doe op mijn werk wel eens wat met filmen, maar dit is vrij wel altijd in een studio en daar heb ik alles kwa geluid enzo. Maar nu gaat mijn zus dus trouwen en ze wilt dat ik een paar dingen film, dat lukt me prima alleen hoe kan ik dit het beste met geluid doen? Ik moet van een afstandje filmen en kan niet gaan hengelen oid. wat is dan de beste oplossing?
Als je niet kan/wil hengelen dan moet je met microfoons op vaste plekken en/of zenders aan de gang. Heb je zenders of überhaupt iets van geluidapparatuur?
over_hedgedinsdag 8 juli 2014 @ 22:19
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 22:06 schreef FritsFlits het volgende:

[..]

Als je niet kan/wil hengelen dan moet je met microfoons op vaste plekken en/of zenders aan de gang. Heb je zenders of überhaupt iets van geluidapparatuur?
Op dit moment heb ik niks kwa geluid. Maar kunnen alles huren dat is geen probleem.
FritsFlitswoensdag 9 juli 2014 @ 19:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 22:19 schreef over_hedge het volgende:

[..]

Op dit moment heb ik niks kwa geluid. Maar kunnen alles huren dat is geen probleem.
Even kort een aantal mogelijkheden samengevat:

1. Geluid opnemen met de microfoon van je camera. Op 1 meter afstand zal het nog misschien nog acceptabel klinken, maar verderaf hoor je vooral de ruimte/galm. Je zal nooit dichtbij de mensen komen en als het publiek een beetje rommelt dan zit dat kei hard door het echtpaar heen. Zulke dingen vallen ook niet te filteren achteraf. Zo klinkt de gemiddelde home video.

2a. Zenders op het echtpaar en de trouwambtenaar. Als je de zenders goed bevestigd (goede hoogte, zonder kraken en plopjes van de P's/S's) dan ben je vrij mobiel. Een zender alleen is niet de meest ideale kwaliteit, maar zodra je je gaat bezig houden met hengelen word je waarschijnlijk zo afgeleid van hoe 't moet dat het nog slechter wordt. Hengelen is nog een kunst apart.

2b. Eventueel het bovenstaande aangevuld met een extra microfoon op een statief of meer meerdere microfoons. Eentje kan je bijvoorbeeld naar het echtpaar/trouwambtenaar mikken en een ander op het publiek.

3a. Je hengelt met een microfoon die op de kaderrand hangt. Het geluid past bij je type shot. Close is close en ruim is ruim.

3b. Bovenstaand aangevuld met zenders op het echtpaar en de trouwambtenaar. De hengel is de basis van je geluid. Geluid moet ademen en dat kan met de hengel. Het dialoog kan je verder aanzetten met de zenders. Hengelen op deze manieren bij 3a en 3b is wel voor de (geavanceerde) geluidsman en cameraman (communicatie tussen hen beiden).

Ik zou het zelf simpel houden als je weinig ervaring hebt. Met professionele mensen kan je uitpakken waardoor het kwaliteit zeker beter wordt, maar als je alleen bent: keep it simple and stupid. Als je niet kan/wil hengelen, zijn zenders en/of statieven de enige oplossing. Een microfoon die het omgevingsgeluid opvangt werkt niet.

Bij een zender is er een aantal dingen waar je op moet letten:
Niet te dicht bij de kin bevestigen, maar ook niet te veraf. Het gekraak van kleding, het uitademen van mensen direct in de microfoon, batterijduur, niet te grootte afstand tussen zender en ontvanger, frequentie van de zender en ontvanger (bij 2 of meer moeten ze flink uit elkaar zitten qua banden).

Bij een statief heb je daar geen last van, mits je de microfoon via een kabel laat lopen. Wat je wel hebt is een statief in het beeld en een statief wijst maar één kant op. Die moet je goed neerzetten. Gaat het echtpaar ergens anders staan of draaien ze zicht om dan ben je 'off-mic' en heb vang je gewoon omgevingsgeluid op. Dan heb je er nog weinig aan. Bedenk ook dat als je kiest voor een richtpijp je deze echt goed moet richten, anders klinkt hij vies en lelijk. Een nier/cardioid microfoon (richtingsgevoeligheid, vangt een groot deel v.d. voorkant van de microfoon) kan beter werken dan. Ook werkt een richtpijp slecht/niet in een grote galmende ruimte (een kerk of zwembad bijvoorbeeld).

Maar goed, dat is allemaal technisch en even waar ik aan denk. Er zullen uiteraard meer mogelijkheden zijn. Heb je een idee wat het gaat worden en hoe je het inhoudelijke op beeld wil hebben?
angel008vrijdag 11 juli 2014 @ 09:24
iemand een goedkoper fs-700 kopen ?

http://tweakers.net/aanbo(...)-en-accessoires.html

(ik heb net 2 gh4's gekocht dus helaas voor mij niet weggelegd)
over_hedgevrijdag 11 juli 2014 @ 09:36
quote:
99s.gif Op woensdag 9 juli 2014 19:05 schreef FritsFlits het volgende:

[..]

Even kort een aantal mogelijkheden samengevat:

1. Geluid opnemen met de microfoon van je camera. Op 1 meter afstand zal het nog misschien nog acceptabel klinken, maar verderaf hoor je vooral de ruimte/galm. Je zal nooit dichtbij de mensen komen en als het publiek een beetje rommelt dan zit dat kei hard door het echtpaar heen. Zulke dingen vallen ook niet te filteren achteraf. Zo klinkt de gemiddelde home video.

2a. Zenders op het echtpaar en de trouwambtenaar. Als je de zenders goed bevestigd (goede hoogte, zonder kraken en plopjes van de P's/S's) dan ben je vrij mobiel. Een zender alleen is niet de meest ideale kwaliteit, maar zodra je je gaat bezig houden met hengelen word je waarschijnlijk zo afgeleid van hoe 't moet dat het nog slechter wordt. Hengelen is nog een kunst apart.

2b. Eventueel het bovenstaande aangevuld met een extra microfoon op een statief of meer meerdere microfoons. Eentje kan je bijvoorbeeld naar het echtpaar/trouwambtenaar mikken en een ander op het publiek.

3a. Je hengelt met een microfoon die op de kaderrand hangt. Het geluid past bij je type shot. Close is close en ruim is ruim.

3b. Bovenstaand aangevuld met zenders op het echtpaar en de trouwambtenaar. De hengel is de basis van je geluid. Geluid moet ademen en dat kan met de hengel. Het dialoog kan je verder aanzetten met de zenders. Hengelen op deze manieren bij 3a en 3b is wel voor de (geavanceerde) geluidsman en cameraman (communicatie tussen hen beiden).

Ik zou het zelf simpel houden als je weinig ervaring hebt. Met professionele mensen kan je uitpakken waardoor het kwaliteit zeker beter wordt, maar als je alleen bent: keep it simple and stupid. Als je niet kan/wil hengelen, zijn zenders en/of statieven de enige oplossing. Een microfoon die het omgevingsgeluid opvangt werkt niet.

Bij een zender is er een aantal dingen waar je op moet letten:
Niet te dicht bij de kin bevestigen, maar ook niet te veraf. Het gekraak van kleding, het uitademen van mensen direct in de microfoon, batterijduur, niet te grootte afstand tussen zender en ontvanger, frequentie van de zender en ontvanger (bij 2 of meer moeten ze flink uit elkaar zitten qua banden).

Bij een statief heb je daar geen last van, mits je de microfoon via een kabel laat lopen. Wat je wel hebt is een statief in het beeld en een statief wijst maar één kant op. Die moet je goed neerzetten. Gaat het echtpaar ergens anders staan of draaien ze zicht om dan ben je 'off-mic' en heb vang je gewoon omgevingsgeluid op. Dan heb je er nog weinig aan. Bedenk ook dat als je kiest voor een richtpijp je deze echt goed moet richten, anders klinkt hij vies en lelijk. Een nier/cardioid microfoon (richtingsgevoeligheid, vangt een groot deel v.d. voorkant van de microfoon) kan beter werken dan. Ook werkt een richtpijp slecht/niet in een grote galmende ruimte (een kerk of zwembad bijvoorbeeld).

Maar goed, dat is allemaal technisch en even waar ik aan denk. Er zullen uiteraard meer mogelijkheden zijn. Heb je een idee wat het gaat worden en hoe je het inhoudelijke op beeld wil hebben?
:D Dankje voor deze post! :) hier heb ik wel wat aan.
Susterenvrijdag 11 juli 2014 @ 10:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 09:24 schreef angel008 het volgende:
iemand een goedkoper fs-700 kopen ?

http://tweakers.net/aanbo(...)-en-accessoires.html

(ik heb net 2 gh4's gekocht dus helaas voor mij niet weggelegd)
Interesse! Is dat de uiterste prijs? 24-105 heb ik al. :P
angel008vrijdag 11 juli 2014 @ 10:55
Susteren.. is niet mijn fs700 ;) zag hem voorbij komen op tweakers :)
Susterenvrijdag 11 juli 2014 @ 11:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 10:55 schreef angel008 het volgende:
Susteren.. is niet mijn fs700 ;) zag hem voorbij komen op tweakers :)
Aah zo! Ja inderdaad mooie prijs aangezien er ook een metabones en 24-105 bij zit!
angel008vrijdag 11 juli 2014 @ 12:26
vergeet niet dat het geen 4k camera is zonder externe recorder van 2000 euro he ;)
Susterenvrijdag 11 juli 2014 @ 12:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 12:26 schreef angel008 het volgende:
vergeet niet dat het geen 4k camera is zonder externe recorder van 2000 euro he ;)
Ik hoef ook geen 4k. :)
Susterenvrijdag 11 juli 2014 @ 12:42
En m'n 5d mark iii op marktplaats gezet. Mocht er hier interesse in zijn hoor ik het wel. Nieuwstaat, clicks moet ik nog even checken maar valt ook reuze mee.
angel008vrijdag 11 juli 2014 @ 13:21
ik heb geen idee of je ooit een fs-700 in je handen hebt gehad :+ maar filmen ermee is verschrikkelijk anders dan met een en verkijk je al helemaal niet op 960fps (check de resolutie eerst waarmee dat gaat)

ik zou voor je in een keer die overstap maakt even een half dagje die fs-700 gaan huren en kijken hoe dat bevalt het kan je zomaar vies tegenvallen...
shizvrijdag 11 juli 2014 @ 13:33
Hij gaat toch de URSA halen. :P
Susterenvrijdag 11 juli 2014 @ 13:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 13:21 schreef angel008 het volgende:
ik heb geen idee of je ooit een fs-700 in je handen hebt gehad :+ maar filmen ermee is verschrikkelijk anders dan met een en verkijk je al helemaal niet op 960fps (check de resolutie eerst waarmee dat gaat)

ik zou voor je in een keer die overstap maakt even een half dagje die fs-700 gaan huren en kijken hoe dat bevalt het kan je zomaar vies tegenvallen...
60fps HD is meer dan genoeg voor me. Ik ga echter waarschijnlijk voor een a7s, maar voor ¤4k excl. is de fs700 ook te overwegen snapje. ;)
Susterenvrijdag 11 juli 2014 @ 13:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 13:33 schreef shiznuts het volgende:
Hij gaat toch de URSA halen. :P
Nja zeker overwogen, maar nu ik meer festivals ga schieten speelt gewicht een grotere rol. ;)
shizvrijdag 11 juli 2014 @ 14:41
Wel de laatste trend. Lui die fullframe glas kopen en mikken op de A7s en de GH4 (met speedbooster). :Y
Had je dat topic op EOSHD nog gezien? Die halen de body 'cheap' uit het buitenland (taxfree).
Drommelsch85vrijdag 11 juli 2014 @ 17:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 14:41 schreef shiznuts het volgende:
Wel de laatste trend. Lui die fullframe glas kopen en mikken op de A7s en de GH4 (met speedbooster). :Y
Had je dat topic op EOSHD nog gezien? Die halen de body 'cheap' uit het buitenland (taxfree).
Maar nog geen EF speedbooster voor GH3/GH4? :{ Genoeg mooi glas te krijgen waar bijvoorbeeld de autofocus niet meer van werkt (ik heb een 300mm EF lens die het niet meer doet op een canon body)
#ANONIEMvrijdag 11 juli 2014 @ 17:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 09:36 schreef over_hedge het volgende:

[..]

:D Dankje voor deze post! :) hier heb ik wel wat aan.
Ik probeer je op dezelfde manier te helpen, noem twee precies dezelfde punten en dat wordt gewoon genegeerd. :')
shizvrijdag 11 juli 2014 @ 18:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 17:10 schreef Drommelsch85 het volgende:

[..]

Maar nog geen EF speedbooster voor GH3/GH4? :{ Genoeg mooi glas te krijgen waar bijvoorbeeld de autofocus niet meer van werkt (ik heb een 300mm EF lens die het niet meer doet op een canon body)
Soon young grasshopper. You just have to show patience. :P
Susterenvrijdag 11 juli 2014 @ 18:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 14:41 schreef shiznuts het volgende:
Had je dat topic op EOSHD nog gezien? Die halen de body 'cheap' uit het buitenland (taxfree).
Nee EOSHD al een tijdje niet meer gechecked! Wat stond er dan in?

Ja als ik in Duitsland shop op internet krijg ik natuurlijk al meteen een tax free order, in Nederland moet ik dan wachten tot ik het terug krijg, maarja geen big deal voor me eigenlijk. :P
shizvrijdag 11 juli 2014 @ 18:42
Nou ja, bedoelde eigenlijk dit: http://www.eoshd.com/comm(...)%A3133950-brand-new/
Susterenvrijdag 11 juli 2014 @ 18:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 18:42 schreef shiznuts het volgende:
Nou ja, bedoelde eigenlijk dit: http://www.eoshd.com/comm(...)%A3133950-brand-new/
Booh thx man! Scheelt echt flink, wel nog even kijken of er geen haken en ogen aan zitten. Lijkt te goed om waar te zijn. :P
Susterenvrijdag 11 juli 2014 @ 18:56
Heb het eens allemaal bekeken, je bent m'n held. _O_

Echt bedankt, die prijzen zijn ronduit geweldig en lijkt allemaal betrouwbaar te zijn.
SunChaservrijdag 11 juli 2014 @ 22:46


[ Bericht 100% gewijzigd door SunChaser op 12-07-2014 00:37:49 ]
shizzaterdag 12 juli 2014 @ 12:40
quote:
99s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 18:56 schreef Susteren het volgende:
Heb het eens allemaal bekeken, je bent m'n held. _O_

Echt bedankt, die prijzen zijn ronduit geweldig en lijkt allemaal betrouwbaar te zijn.
You're welcome. Was alleen naar UK en Spanje bijvoorbeeld leveren geloof ik. Maar misschien ken je daar ook wel iemand of kun je iets zoals Borderlinx, Shipito gebruiken of iets dergelijks. Al iets op 't oog? :P

Zelf net m'n eerste rig besteld.
c6SmBTd.jpg
Eigenlijk dikke overkill, want ik heb eigenlijk alleen interesse in een cage met handle, maar ja, in de aanbiedinges voor net iets meer dan bijvoorbeeld een Honu Cage, dus waarom ook niet? Klaar om mee te groeien. :P Zoals hier besproken: FOT / Micro Four Thirds Fanzone #1 - Panalympus magic! .
Susterenzaterdag 12 juli 2014 @ 14:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 12:40 schreef shiznuts het volgende:

[..]

You're welcome. Was alleen naar UK en Spanje bijvoorbeeld leveren geloof ik. Maar misschien ken je daar ook wel iemand of kun je iets zoals Borderlinx, Shipito gebruiken of iets dergelijks. Al iets op 't oog? :P

Zelf net m'n eerste rig besteld.
[ afbeelding ]
Eigenlijk dikke overkill, want ik heb eigenlijk alleen interesse in een cage met handle, maar ja, in de aanbiedinges voor net iets meer dan bijvoorbeeld een Honu Cage, dus waarom ook niet? Klaar om mee te groeien. :P Zoals hier besproken: FOT / Micro Four Thirds Fanzone #1 - Panalympus magic! .
K haal denk ik toch een gh4 in nederland, heb ik hem ook meteen. :P
shizzaterdag 12 juli 2014 @ 15:24
Wat? Jij en een GH4? :P
nietzmanzaterdag 12 juli 2014 @ 18:27
Gister en vandaag clip geschoten op gh4, zover mogelijk ben ik nog verliefder op die camera geworden. O+.
Susterenzaterdag 12 juli 2014 @ 22:27
quote:
10s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 15:24 schreef shiznuts het volgende:
Wat? Jij en een GH4? :P
Jep was zelf ook verbaasd. :')
KaMozaterdag 12 juli 2014 @ 22:49
Ik voel me buitengesloten.
shizzaterdag 12 juli 2014 @ 22:51
Schiet toch ook MFT? :P
KaMozondag 13 juli 2014 @ 11:25
Ja, dat is waar.
Niek.woensdag 16 juli 2014 @ 19:38
Wat zijn de belangrijkste nadelen/voordelen/verschillen tussen een Rode (Videomic Go) microfoon die je inplugt in je DSLR en een Zoom H1 die je niet in plugt?

Ik begrijp dat je bij de Zoom H1 een losse geluidsopname krijgt die je daarna moet syncen maar geeft het nog een verschil in bijv. kwaliteit van het geluid?
ebeaydojraeswoensdag 16 juli 2014 @ 19:40
Als iemand nog een BM Pocket wil dan moet je hem nu in New York gaan kopen ...

http://www.bhphotovideo.c(...)kmagic-Cinema-Camera
Niek.woensdag 16 juli 2014 @ 19:44
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 19:40 schreef ebeaydojraes het volgende:
Als iemand nog een BM Pocket wil dan moet je hem nu in New York gaan kopen ...

http://www.bhphotovideo.c(...)kmagic-Cinema-Camera
quote:
The Blackmagic Pocket Cinema Camera is available now for $US495 until 31 August 2014 subject to availability from Blackmagic Design resellers worldwide.
De tijdelijke korting zou overal moeten gelden.
ebeaydojraeswoensdag 16 juli 2014 @ 19:47
je krijgt nog gratis coldshoe van Wooden Camera er bij :)
ebeaydojraeswoensdag 16 juli 2014 @ 19:53
Uhmzz.. tis inderdaad overal dus.

http://www.blackmagicdesi(...)icpocketcinemacamera

¤375 euro verkoop (ex btw). Leuke camera voor naast me GH4 :)

[ Bericht 1% gewijzigd door ebeaydojraes op 16-07-2014 20:59:52 ]
Niek.woensdag 16 juli 2014 @ 19:54
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 19:53 schreef ebeaydojraes het volgende:
Uhmzz.. tis inderdaad overal dus.

http://www.blackmagicdesi(...)icpocketcinemacamera

¤375 euro verkoop. Leuke camera voor naast me GH4 :)
Wow! dat is een mooie wisselkoers, meestal zie je toch wel dat er alleen een euro teken voor wordt gezet.
ebeaydojraeswoensdag 16 juli 2014 @ 19:56
Ik ga morgen effe de leverancier bellen :)
Niek.woensdag 16 juli 2014 @ 19:59
http://www.videobewerken.(...)ema-Camera-body.html

Hier is hij nu ¤453,75 Zou de prijs op de blackmagic website ex btw zijn?
ebeaydojraeswoensdag 16 juli 2014 @ 20:01
altijd.
FritsFlitswoensdag 16 juli 2014 @ 20:03
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 19:38 schreef Niek. het volgende:
Wat zijn de belangrijkste nadelen/voordelen/verschillen tussen een Rode (Videomic Go) microfoon die je inplugt in je DSLR en een Zoom H1 die je niet in plugt?

Ik begrijp dat je bij de Zoom H1 een losse geluidsopname krijgt die je daarna moet syncen maar geeft het nog een verschil in bijv. kwaliteit van het geluid?
De Rode is een richtmicrofoon (mono), de H1 heeft een XY-opstelling (stereo) dat zijn echt twee totaal verschillende manieren van geluid opnemen.

Wat is je wens bij een externe microfoon?
Niek.woensdag 16 juli 2014 @ 20:06
quote:
1s.gif Op woensdag 16 juli 2014 20:03 schreef FritsFlits het volgende:

[..]

De Rode is een richtmicrofoon (mono), de H1 heeft een XY-opstelling (stereo) dat zijn echt twee totaal verschillende manieren van geluid opnemen.

Wat is je wens bij een externe microfoon?
Interviews filmen/opnemen waarbij de Zoom voor mij het voordeel heeft dat hij ook los te gebruiken is aangezien niet elk interview gefilmd hoeft te worden.

Daarnaast mogelijk wat amateur film/youtube materiaal.
shizwoensdag 16 juli 2014 @ 20:17
Shiittt.. 375? Dat betaal je normaal voor een lens, niet een RAW-recording camera body. :P
Morgen maar ff wat gaan rondbellen.
#ANONIEMwoensdag 16 juli 2014 @ 20:40
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 19:53 schreef ebeaydojraes het volgende:
Uhmzz.. tis inderdaad overal dus.

http://www.blackmagicdesi(...)icpocketcinemacamera

¤375 euro verkoop. Leuke camera voor naast me GH4 :)
Misschien toch tijd voor een nieuwe body.
FritsFlitswoensdag 16 juli 2014 @ 20:49
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 20:06 schreef Niek. het volgende:

[..]

Interviews filmen/opnemen waarbij de Zoom voor mij het voordeel heeft dat hij ook los te gebruiken is aangezien niet elk interview gefilmd hoeft te worden.

Daarnaast mogelijk wat amateur film/youtube materiaal.
XY is bedoeld om stereo-opnames te maken. Dan wil je niet bij een interview, want je persoon gaat dan alle kanten op in je stereobeeld en als die persoon in het midden staat, vang je juist "niets" op bij XY. Wat je wel kan doen is één microfoon naar diegene richten en dan het andere kanaal weggooien. Mono maken van beide kanalen, dus samenvoegen, moet je niet doen. Die Zoom-recorders zijn trouwens erg gevoelig voor contactgeluiden. Als je daarmee een interview gaat opnemen zou ik de Rycote Portable Audio Recorder Kit gebruiken. Is alleen net zo duur als de recorder zelf trouwens.

De Rode richtmicrofoon op je camera kan werken als je bron direct in het midden is. Het is wel zo dat, minder dan bij de Zoom trouwens, je de microfoon redelijk dicht in de buurt van je geinterviewde moet houden. Hoeveel acceptabel is bij de Rode kan ik niet zeggen want ik heb geen ervaring daar mee. Maar anderhalf meter wordt toch al wat bij de kleinere richtpijpen vermoed ik. Daarbij heb je de microfoon dichtbij het contactgeluid van de camera. Dat kan erg storend zijn. Dan zou je de microfoon al aan een boom of statief moeten hangen, dan heb je er echt wat aan en kan je de persoon vrij goed 'isoleren'.

Ik zelf denk dat je met een Zoom en die Rycote veelzijdiger bent dan met een Rode op je camera, mits je één microfoon naar je geinterviewde richt. Als je er zelf anders over denkt, hoor ik het graag :)
shizwoensdag 16 juli 2014 @ 20:50
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 20:17 schreef shiznuts het volgende:
Shiittt.. 375? Dat betaal je normaal voor een lens, niet een RAW-recording camera body. :P
Morgen maar ff wat gaan rondbellen.
Wel zonder umsatzsteuer idd. Die is hier 20%. But still...
Blindboywoensdag 16 juli 2014 @ 20:55
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 20:50 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Wel zonder umsatzsteuer idd. Die is hier 20%. But still...
Hier als in... België? Want in Nederland is dat 21%.
shizwoensdag 16 juli 2014 @ 20:57
Vienna, Austria. ;)
Drie retailers hier in de stad, misschien morgen gelijk eentje ophalen? O-)
KaMowoensdag 16 juli 2014 @ 21:04
Haha, nogsteeds erg blij met die van mij. Houd er wel rekening mee dat je nog wel wat kwijt bent voor de batterijen en SDkaarten. Maar retegoede deal!

Zou er een tweede generatie aankomen?
shizwoensdag 16 juli 2014 @ 21:05
Je zou het haast denken, hè... :P
En ja, dat met accu's bedacht ik me ook al, schijnt erdoorheen te gaan als een malle.
Susterenwoensdag 16 juli 2014 @ 21:08
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 19:40 schreef ebeaydojraes het volgende:
Als iemand nog een BM Pocket wil dan moet je hem nu in New York gaan kopen ...

http://www.bhphotovideo.c(...)kmagic-Cinema-Camera
50% korting, serieus? Je zou toch zeggen dat er dan een nieuwe versie zou moeten komen ofzo. :P
ebeaydojraeswoensdag 16 juli 2014 @ 21:09
quote:
10s.gif Op woensdag 16 juli 2014 21:04 schreef KaMo het volgende:
Haha, nogsteeds erg blij met die van mij. Houd er wel rekening mee dat je nog wel wat kwijt bent voor de batterijen en SDkaarten. Maar retegoede deal!

Zou er een tweede generatie aankomen?
Daar zijn oplossingen voor en ik ga me 96gb kaartje toch vervangen met een U3 voor me GH4 dus die kan er ook in. Sterker nog: Ninja Star lijkt me helemaal perfect ;).
Vassewoensdag 16 juli 2014 @ 21:15
Wow, Blackmagic is altijd wel van de extreme prijsdalingen...

Iets voor jouw, Susteren ?
Spotgoedkoop, scheelt veel met de A7s en de GH4, van dat geld kun je er een paar goede MFT objectieven erbij kopen
Mocht dan over een paar jaar de GH5 uitkomen, heb jij je MFT objectieven al.
Niek.woensdag 16 juli 2014 @ 21:29
quote:
1s.gif Op woensdag 16 juli 2014 20:49 schreef FritsFlits het volgende:

[..]

XY is bedoeld om stereo-opnames te maken. Dan wil je niet bij een interview, want je persoon gaat dan alle kanten op in je stereobeeld en als die persoon in het midden staat, vang je juist "niets" op bij XY. Wat je wel kan doen is één microfoon naar diegene richten en dan het andere kanaal weggooien. Mono maken van beide kanalen, dus samenvoegen, moet je niet doen. Die Zoom-recorders zijn trouwens erg gevoelig voor contactgeluiden. Als je daarmee een interview gaat opnemen zou ik de Rycote Portable Audio Recorder Kit gebruiken. Is alleen net zo duur als de recorder zelf trouwens.

De Rode richtmicrofoon op je camera kan werken als je bron direct in het midden is. Het is wel zo dat, minder dan bij de Zoom trouwens, je de microfoon redelijk dicht in de buurt van je geinterviewde moet houden. Hoeveel acceptabel is bij de Rode kan ik niet zeggen want ik heb geen ervaring daar mee. Maar anderhalf meter wordt toch al wat bij de kleinere richtpijpen vermoed ik. Daarbij heb je de microfoon dichtbij het contactgeluid van de camera. Dat kan erg storend zijn. Dan zou je de microfoon al aan een boom of statief moeten hangen, dan heb je er echt wat aan en kan je de persoon vrij goed 'isoleren'.

Ik zelf denk dat je met een Zoom en die Rycote veelzijdiger bent dan met een Rode op je camera, mits je één microfoon naar je geinterviewde richt. Als je er zelf anders over denkt, hoor ik het graag :)
Bedankt voor je uitgebreide reactie! Had voor de Zoom al een aantal oplossingen gezien die veel op die Rycote lijken zodat hij min of meer vrij hangt, is dat hetzelfde qua werking/effect als de Rycote?

Bijvoorbeeld: http://www.dslrfilmnoob.com/noob-store/ of http://www.amazon.com/Mov(...)meter/dp/B00HX40PPG/

Een Zoom in je hand houden en dan een gesprek opnemen is dus echt af te raden?

Als ik in een rijdende auto de bestuurder wil interviewen, is de Zoom dan bruikbaar?
KaMowoensdag 16 juli 2014 @ 21:30
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 21:05 schreef shiznuts het volgende:
Je zou het haast denken, hè... :P
En ja, dat met accu's bedacht ik me ook al, schijnt erdoorheen te gaan als een malle.
Ja, ik heb er altijd 6 bij. En voor de zekerheid heb ik dan ook mijn opladers bij.
Susterenwoensdag 16 juli 2014 @ 21:30
quote:
14s.gif Op woensdag 16 juli 2014 21:15 schreef Vasse het volgende:
Iets voor jouw, Susteren ?
Spotgoedkoop, scheelt veel met de A7s en de GH4, van dat geld kun je er een paar goede MFT objectieven erbij kopen
Mocht dan over een paar jaar de GH5 uitkomen, heb jij je MFT objectieven al.
Lekker licht idd, maar naar mijn mening net niet goed genoeg in low light voor festivals. Is echt een productiecamera wat dat betreft qua iso range.
KaMowoensdag 16 juli 2014 @ 21:31
quote:
99s.gif Op woensdag 16 juli 2014 21:30 schreef Susteren het volgende:

[..]

Lekker licht idd, maar naar mijn mening net niet goed genoeg in low light voor festivals. Is echt een productiecamera wat dat betreft qua iso range.
Lowlight is echt zo slecht nog niet hoor. Zeker niet met mijn speedbooster/18-35 f1.8 combi
Susterenwoensdag 16 juli 2014 @ 21:32
quote:
10s.gif Op woensdag 16 juli 2014 21:31 schreef KaMo het volgende:

[..]

Lowlight is echt zo slecht nog niet hoor. Zeker niet met mijn speedbooster/18-35 f1.8 combi
Serieus? Overtuig mij eens. ;)

Is er een EF speedbooster voor de pocket camera?
#ANONIEMwoensdag 16 juli 2014 @ 21:34
quote:
10s.gif Op woensdag 16 juli 2014 21:30 schreef KaMo het volgende:

[..]

Ja, ik heb er altijd 6 bij. En voor de zekerheid heb ik dan ook mijn opladers bij.
Kun je beter zo'n V-lock accu systeem aanschaffen.
KaMowoensdag 16 juli 2014 @ 21:34
quote:
99s.gif Op woensdag 16 juli 2014 21:32 schreef Susteren het volgende:

[..]

Serieus? Overtuig mij eens. ;)

Is er een EF speedbooster voor de pocket camera?
"Your video will begin converting in approximately 00:40:12. If you have other things to do besides stare at this screen, you can leave this page and we’ll email you when your video is ready to watch." - Aldus Vimeo over een after movie met wat laag licht shots.
KaMowoensdag 16 juli 2014 @ 21:35
quote:
1s.gif Op woensdag 16 juli 2014 21:34 schreef hoink581 het volgende:

[..]

Kun je beter zo'n V-lock accu systeem aanschaffen.
Neehoor, lomp zwaar. En een broekzak met 5 batterijen is niet zo erg op een event ;)
Vassewoensdag 16 juli 2014 @ 21:36
@KaMO
Kun je tegenwoordig je opnames al terugkijken/afspelen op de pocket camera ?
KaMowoensdag 16 juli 2014 @ 21:37
quote:
7s.gif Op woensdag 16 juli 2014 21:36 schreef Vasse het volgende:
@KaMO
Kun je tegenwoordig je opnames al terugkijken/afspelen op de pocket camera ?
Dat kon altijd al. Clips deleten helaas niet.
Susterenwoensdag 16 juli 2014 @ 21:39
Aah nee, besef nu pas waarom ik de pocket niet als optie zag: geen 60p.
KaMowoensdag 16 juli 2014 @ 21:42
quote:
99s.gif Op woensdag 16 juli 2014 21:39 schreef Susteren het volgende:
Aah nee, besef nu pas waarom ik de pocket niet als optie zag: geen 60p.
ja, dat vind ik eigenlijk het enige grote gemis.
Vassewoensdag 16 juli 2014 @ 21:45
Oja deleten en in camera kaartjes formatteren dat was het...
De beeldkwaliteit van de pocket is wel geniaal.

Hoop om eerlijk te zijn dat de prijsdaling is omdat er wat nieuws aan zit te komen.
Ze gebruiken in de andere camera's nu ook grotere sensoren...een pocket met een grotere sensor zou mooi zijn. Altijd goed om Sony en Panasonic scherp te houden.
ebeaydojraeswoensdag 16 juli 2014 @ 21:50
Ik ga zaterdag stukje filmen op festival om 12 uur sanchts dus we gaan zien wat die Gh4 kan :)
KaMowoensdag 16 juli 2014 @ 21:51
quote:
7s.gif Op woensdag 16 juli 2014 21:45 schreef Vasse het volgende:
Oja deleten en in camera kaartjes formatteren dat was het...
De beeldkwaliteit van de pocket is wel geniaal.

Hoop om eerlijk te zijn dat de prijsdaling is omdat er wat nieuws aan zit te komen.
Ze gebruiken in de andere camera's nu ook grotere sensoren...een pocket met een grotere sensor zou mooi zijn. Altijd goed om Sony en Panasonic scherp te houden.
Sensor is prima zo in mijn set-up. Wat ik zelf graag zou zien in 2e generatie:
- hogere FPS
- Tweede SDslot for continuous recording
- Goede EVF
- Draaibaar/beter scherm
- Overlays als Histogram/cropmarks en audiometers
- Tochwel: een screenshot/fotofunctie
- Grotere HDMI poort die plaatje met LUT kan doorgeven

En dit dan eventueel zonder moiré en hogere resolutie ^O^
Vassewoensdag 16 juli 2014 @ 21:52
je vergeet een accuduur van minimaal 120 minuten
KaMowoensdag 16 juli 2014 @ 21:59
quote:
12s.gif Op woensdag 16 juli 2014 21:52 schreef Vasse het volgende:
je vergeet een accuduur van minimaal 120 minuten
Nee fuck dat. Is goed voor je bloeddruk, beetje spanning ;)
Vassewoensdag 16 juli 2014 @ 22:04
Born to be wild! Living on the edge!
KaMowoensdag 16 juli 2014 @ 22:07
https://vimeo.com/100928689

Laatste paar shots waren low light, maar dan ook écht low low licht ;)
FritsFlitswoensdag 16 juli 2014 @ 22:07
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 21:29 schreef Niek. het volgende:

[..]

Bedankt voor je uitgebreide reactie! Had voor de Zoom al een aantal oplossingen gezien die veel op die Rycote lijken zodat hij min of meer vrij hangt, is dat hetzelfde qua werking/effect als de Rycote?

Bijvoorbeeld: http://www.dslrfilmnoob.com/noob-store/ of http://www.amazon.com/Mov(...)meter/dp/B00HX40PPG/

Een Zoom in je hand houden en dan een gesprek opnemen is dus echt af te raden?

Als ik in een rijdende auto de bestuurder wil interviewen, is de Zoom dan bruikbaar?
Haha, die elastiekjes. Volgens mij ga je dat ook horen als die over elkaar schuiven. Het plastic van die Zoom is gewoon erg contactgevoelig. Ik heb geen ervaring met de H1, maar alle Zoom recorders die ik heb vastgehouden zijn gewoon niet bedoeld om in de hand te hebben bij het opnemen. Dat systeem van Rycote zorgt er juist voor dat er geen contactgeluid richting het plateau gaat waarop de Zoom is vastgeschroefd. Op internet staan er volgens mij wel voorbeelden van.

Een microfoon in een rijdende auto is sowieso al lastig. Dat laag van een auto hoor je door het hele voertuig. Sowieso kan je in de post alles onder de 80Hz/100hz 'weggooien' (-24dB/oct bijvoorbeeld). Dat zorgt er voor dat de wollige frequenties/het laag eruit wordt gefilterd, effect is dat de stem iets verstaanbaarder wordt. Tussen de 6kHz/8kHz (man/vrouw) kan je misschien nog een (klein) bultje maken om de stem wat helderder te maken. Uiteraard zal de ene auto/persoon/microfoon een net wat andere EQ nodig hebben dan de andere, maar dit is wel een juiste richtlijn daarvoor. Soms heb je ook frequenties die erg actief zijn en tegen werken. Als een motor erg hoorbaar is op 110Hz kan je kijken of je die frequentie minder kan maken om het geheel verstaanbaarder te krijgen. Dat is een van de trucjes.

Om antwoord te geven of de Zoom bruikbaar is: Met een richtpijp komt de stem meer naar voren dan met een Zoom. Met een Zoom wordt het moeilijker, dan moet je niet ver van de bron gaan. Wat betekent dat je een meer close shot moet maken met je camera. Zodra je met de Zoom verder gaat dan de afstand stuur/ chauffeur wordt het al snel minder vermoed ik omdat de stem dan te veel gaat mengen met de ruimte van de auto (te veel diffuse geluid en te weinig directe bron, in combinatie met veel laag, dan wordt het snel moeilijk verstaanbaar). In dat geval zou ik toch eerder kijken naar een richtpijp die je met hand richt.
Peter_Aragornwoensdag 16 juli 2014 @ 22:17
Wow, dat is wel heel goedkoop! Leuk om met RAW te spelen :D

Very tempting!!!
Vassewoensdag 16 juli 2014 @ 22:20
@Kamo - Die kleurbewerking heeft wel wat, wat heb je gedaan, het groene kanaal naar beneden gehaald en met rood en blauw aangevuld ?
KaMowoensdag 16 juli 2014 @ 22:24
quote:
14s.gif Op woensdag 16 juli 2014 22:20 schreef Vasse het volgende:
@Kamo - Die kleurbewerking heeft wel wat, wat heb je gedaan, het groene kanaal naar beneden gehaald en met rood en blauw aangevuld ?
Eerlijk gezegd is dit eerst gewoon kleine adjustments in brightness om alles beetje gelijk te trekken en daarna een film LUT van visioncolor. Dit was nogal low budget dus had niet heel veel zin om uren te gaan color graden :P
Peter_Aragornwoensdag 16 juli 2014 @ 22:31
Het ziet er prima uit hoor.

Is zo'n BMPCC fijn om mee te werken? Veel SD kaartjes nodig en batterijen ;)?
Vassewoensdag 16 juli 2014 @ 22:32
Ah zo een LUT.
De film oogt alsof de groenkleuren ontbreken/gedempt zijn, oranje knalt er echt uit.
Neem aan dat je daVinci gebruikt, als je daar in de kanalenmixer het groenkanaal op nul zet en in het groenkanaal het blauw en rood op een half zet, krijg je ongeveer ook zo'n effect.

De low light aan het einde zag er overigens ook prima uit.
Maar die sensor in de BMPCC wordt ook actief gekoeld toch (zou in ieder geval verklaren waarom die zoveel batterijen vreet) ?
KaMowoensdag 16 juli 2014 @ 22:40
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 22:31 schreef Peter_Aragorn het volgende:
Het ziet er prima uit hoor.

Is zo'n BMPCC fijn om mee te werken? Veel SD kaartjes nodig en batterijen ;)?
Not the best. GH2 was vele malen fijner. Maar het resultaat is het waard voor mij.
quote:
12s.gif Op woensdag 16 juli 2014 22:32 schreef Vasse het volgende:
Ah zo een LUT.
De film oogt alsof de groenkleuren ontbreken/gedempt zijn, oranje knalt er echt uit.
Neem aan dat je daVinci gebruikt, als je daar in de kanalenmixer het groenkanaal op nul zet en in het groenkanaal het blauw en rood op een half zet, krijg je ongeveer ook zo'n effect.

De low light aan het einde zag er overigens ook prima uit.
Maar die sensor in de BMPCC wordt ook actief gekoeld toch (zou in ieder geval verklaren waarom die zoveel batterijen vreet) ?
Dit is in premiere, LUT op een adjustment layer overal overheen en dan de losse clips correcten wanneer te donker/te licht

Die koeling zou best kunnen, not sure though.
Peter_Aragornwoensdag 16 juli 2014 @ 22:41
quote:
10s.gif Op woensdag 16 juli 2014 22:40 schreef KaMo het volgende:

[..]

Not the best. GH2 was vele malen fijner. Maar het resultaat is het waard voor mij.

[..]

Dit is in premiere, LUT op een adjustment layer overal overheen en dan de losse clips correcten wanneer te donker/te licht

Die koeling zou best kunnen, not sure though.
Deze prijs is uiteraard wel heel erg mooi! Hoeveel minuten ProRES haal je uit een kaartje van 64gb? En op een batterij :)?
Susterenwoensdag 16 juli 2014 @ 22:48
quote:
10s.gif Op woensdag 16 juli 2014 22:07 schreef KaMo het volgende:
https://vimeo.com/100928689

Laatste paar shots waren low light, maar dan ook écht low low licht ;)
Eindhoven, waar je met 20 mannen om een vrouw moet strijden. _O_
KaMowoensdag 16 juli 2014 @ 23:03
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 22:41 schreef Peter_Aragorn het volgende:

[..]

Deze prijs is uiteraard wel heel erg mooi! Hoeveel minuten ProRES haal je uit een kaartje van 64gb? En op een batterij :)?
Pfoe. Batterij is variabel. Op events zet ik vaak de camera aan/uit. Maar rond een half uur moet je denken als het tegenvalt. Qua footage op een 64 gb kaartje... rond de 3 kwartier, hangt af van de inhoud van de shots natuurlijk :)
Peter_Aragornwoensdag 16 juli 2014 @ 23:11
Oh dat valt mee, qua footage dan! Batterijduur is wel een drama natuurlijk.

Het is tempting zo'n BMPCC :+
Vassewoensdag 16 juli 2014 @ 23:13
Pancake erop en je komt overal!! binnen, want het ziet eruit als een sneu compactcameraatje...
Peter_Aragornwoensdag 16 juli 2014 @ 23:14
Ook dat ja...
KaMowoensdag 16 juli 2014 @ 23:18
quote:
6s.gif Op woensdag 16 juli 2014 23:13 schreef Vasse het volgende:
Pancake erop en je komt overal!! binnen, want het ziet eruit als een sneu compactcameraatje...
Compactcamera sneu noemen :')

Handig op vakantie ^O^

Maar die batterij... :')
Vassewoensdag 16 juli 2014 @ 23:26
Sneu is het juiste woord, alhoewel sommigen minimalistisch beter zouden vinden
KaMowoensdag 16 juli 2014 @ 23:32
Ach, je wilt ook niet altijd overal gezien worden met een 5d en 70-200

Ik moet wel vaak genoeg uitleggen dat het ding toch écht wel goed filmt, al nemen mensen het wel steeds sneller aan. (of ik ben beter gaan uitleggen)
Peter_Aragornwoensdag 16 juli 2014 @ 23:36
Haha, tof is dat Kamo!

Net zoiets met mijn x100s. Sta je op een feest te fotograferen, komt er iemand vragen wanneer ik nou mijn rolletje moet vervangen xD
Vassewoensdag 16 juli 2014 @ 23:40
Net als susteren, een mattebox zonder filters op je camera hangen.
Kan iedere leek zien dat het een videocamera is.

Heb zelf een 6d, vind hem zelf al behoorlijk lomp, maar toch krijg ik van medefotografen vaak uitgelegd dat hun, met de 5d, geen last hebben van de cropfactor....
Peter_Aragornwoensdag 16 juli 2014 @ 23:43
Net alsof het perse een last is. Het heeft voor- en nadelen. Niet alleen nadelen.
Vassewoensdag 16 juli 2014 @ 23:45
Je bedoeld cropfactor neem ik aan ?
Die speedboosters bieden wel goede mogelijkheden voor low light.
Waarom komen ze niet met een booster voor middenformaat naar MFT, das pas lowlight winst!
KaMowoensdag 16 juli 2014 @ 23:50
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 23:36 schreef Peter_Aragorn het volgende:
Haha, tof is dat Kamo!

Net zoiets met mijn x100s. Sta je op een feest te fotograferen, komt er iemand vragen wanneer ik nou mijn rolletje moet vervangen xD
Tof dingetje is dat!
quote:
12s.gif Op woensdag 16 juli 2014 23:40 schreef Vasse het volgende:
Net als susteren, een mattebox zonder filters op je camera hangen.
Kan iedere leek zien dat het een videocamera is.

Heb zelf een 6d, vind hem zelf al behoorlijk lomp, maar toch krijg ik van medefotografen vaak uitgelegd dat hun, met de 5d, geen last hebben van de cropfactor....
Ja, maar die 6D heeft toch ook geen crop?
quote:
7s.gif Op woensdag 16 juli 2014 23:45 schreef Vasse het volgende:
Je bedoeld cropfactor neem ik aan ?
Die speedboosters bieden wel goede mogelijkheden voor low light.
Waarom komen ze niet met een booster voor middenformaat naar MFT, das pas lowlight winst!
Er was wel een man die aan de hand van een BMPCC een 70mm camera had gebouwd.

Ander principe dan de speedbooster, dus geen lichtwinst. Wel kekke techniek:

http://www.eoshd.com/cont(...)ure-camera-prototype
Vassedonderdag 17 juli 2014 @ 00:00
Inderdaad de 6d is ook full-frame, schijnbaar oogt de 6d, voor een DSLR, al zo compact dat anderen denken dat het een crop camera is...
KaModonderdag 17 juli 2014 @ 00:02
quote:
14s.gif Op donderdag 17 juli 2014 00:00 schreef Vasse het volgende:
Inderdaad de 6d is ook full-frame, schijnbaar oogt de 6d, voor een DSLR, al zo compact dat anderen denken dat het een crop camera is...
Dat zal het wel zijn dan. Veel DSLR videografen vergeten nog wel eens dat de 1.5x crop de cinemastandaard is. En dat hun 5D eigenlijk gewoon veel te grote sensor heeft :D
Vassedonderdag 17 juli 2014 @ 00:10
Gebruik hem vooral hobbymatig, zowel foto als video (homevideo's in Magic Lantern raw!!!).
De beeldkwaliteit van ML raw verbaasd me nog steeds.
Door de lineskipping is de debayering in DaVinci en Lightroom niet al te best.
Maar als je de DNG's in RAW-Therapee gooit, en je de juiste debayer methode kiest...hallo detail, dag dag moire en valse kleuren.
Peter_Aragorndonderdag 17 juli 2014 @ 00:14
RAW-therapee... Even onthouden ;) Thanks Vasse
KaModonderdag 17 juli 2014 @ 00:15
ML raw is ook zeker heel mooi!
Vassedonderdag 17 juli 2014 @ 00:36
Voorbeeldje van een ML raw video dng:
Links is wat ik met Lightroom kan maken en rechts is wat ik met raw-Therapee kan maken.
De valse kleuren vallen in dit voorbeeld nog mee bij Lightroom, maar ze zijn zichtbaar linksboven in het blad bij de bomen. Microcontrast in raw-therapee laat het beeld lekker gedetailleerd ogen,

14669303471_caa7be9be5_o.png
shizdonderdag 17 juli 2014 @ 07:12
Aiaiai. Lastig lastig. Nu wat tijd gehad om over te denken... maar ik ben eigenlijk veel te verwend met vooral de GH4 ook die gewoon lekker lang met een accu doet. Dan heb ik ook de GH2 en OM-D E-M1 nog; eigenlijk al bodies genoeg. En daarmee kan ik als video- en fotografie hobbyist nog een beetje stills mee maken ook, dat zit er met de BMPCC natuurlijk niet bij.

Dan heb je de vrij immense crop factor nog. Moet je er native mount een Olympus 12mm f/2 ($¤$¤$) opgooien ofzo. Een speedbooster of ander mount glas (behalve Tokina 11-16mm f/2.8) heb ik niet. Audio en scherm zijn een beetje teleurstellend. Standaard framerates. Dus het gaat min of meer echt puur om het RAW schieten. Da's wel tof, maar dan moet je ook een beetje gedaan denken aan opslagmogelijkheden en tijd nemen om uitgebreid te gaan zitten bewerken (en daar tijd en zin in hebben dus). En al met al ben je met accu's, opslagshizzle en de hele rambam, plus de omzetbelasting toch wel weer redelijk wat kwijt. Voor 375,- klonk het natuurlijk heel erg leuk, maar ja, voor de gein om er eens mee te kooien, kweenie. Kan ik ook een GM1 met 12-35mm gaan halen, da's ook een pocket camera. :P

Maar goed, nog liever vervang ik m'n LX7 met een LX8 en haal ik er ook nog een FZ1000 bij straks. :9 En voor m'n MFT bodies de 18-35mm f/1.8 van Sigma met een Speedbooster. Da's natuurlijk ook leuk om je geld aan uit te geven...

Maar aan de andere kant... RAW ervaring... die look... moeilijk, moeilijk.
shizdonderdag 17 juli 2014 @ 07:36
Hey. Er wordt opeens een prijs van 475,- genoemd. :o Stond gister nog 375. ;(
iupNVcO.png
Twee shops hebben 'em wel voor 375,- gelist. Eens zien...

Op /nl wordt trouwens 395,- genoemd: http://www.blackmagicdesign.com/nl/.

[ Bericht 10% gewijzigd door shiz op 17-07-2014 08:08:01 ]
Peter_Aragorndonderdag 17 juli 2014 @ 08:54
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 07:36 schreef shiznuts het volgende:
Hey. Er wordt opeens een prijs van 475,- genoemd. :o Stond gister nog 375. ;(
[ afbeelding ]
Twee shops hebben 'em wel voor 375,- gelist. Eens zien...

Op /nl wordt trouwens 395,- genoemd: http://www.blackmagicdesign.com/nl/.
Waar heb je 375 gezien?
whY...donderdag 17 juli 2014 @ 09:02
Wat is een goede export voor dvdspelers?
Susterendonderdag 17 juli 2014 @ 10:34
quote:
12s.gif Op woensdag 16 juli 2014 23:40 schreef Vasse het volgende:
Heb zelf een 6d, vind hem zelf al behoorlijk lomp, maar toch krijg ik van medefotografen vaak uitgelegd dat hun, met de 5d, geen last hebben van de cropfactor....
Schiet hun, alsjeblieft. _O-
KaModonderdag 17 juli 2014 @ 10:52
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 07:12 schreef shiznuts het volgende:
Aiaiai. Lastig lastig. Nu wat tijd gehad om over te denken... maar ik ben eigenlijk veel te verwend met vooral de GH4 ook die gewoon lekker lang met een accu doet. Dan heb ik ook de GH2 en OM-D E-M1 nog; eigenlijk al bodies genoeg. En daarmee kan ik als video- en fotografie hobbyist nog een beetje stills mee maken ook, dat zit er met de BMPCC natuurlijk niet bij.

Dan heb je de vrij immense crop factor nog. Moet je er native mount een Olympus 12mm f/2 ($¤$¤$) opgooien ofzo. Een speedbooster of ander mount glas (behalve Tokina 11-16mm f/2.8) heb ik niet. Audio en scherm zijn een beetje teleurstellend. Standaard framerates. Dus het gaat min of meer echt puur om het RAW schieten. Da's wel tof, maar dan moet je ook een beetje gedaan denken aan opslagmogelijkheden en tijd nemen om uitgebreid te gaan zitten bewerken (en daar tijd en zin in hebben dus). En al met al ben je met accu's, opslagshizzle en de hele rambam, plus de omzetbelasting toch wel weer redelijk wat kwijt. Voor 375,- klonk het natuurlijk heel erg leuk, maar ja, voor de gein om er eens mee te kooien, kweenie. Kan ik ook een GM1 met 12-35mm gaan halen, da's ook een pocket camera. :P

Maar goed, nog liever vervang ik m'n LX7 met een LX8 en haal ik er ook nog een FZ1000 bij straks. :9 En voor m'n MFT bodies de 18-35mm f/1.8 van Sigma met een Speedbooster. Da's natuurlijk ook leuk om je geld aan uit te geven...

Maar aan de andere kant... RAW ervaring... die look... moeilijk, moeilijk.
Gewoon doorgaan met jouw bodies en voor het glas gaan gast ^O^

Het is verre van een wonder camera joh!
shizdonderdag 17 juli 2014 @ 11:09
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 08:54 schreef Peter_Aragorn het volgende:

[..]

Waar heb je 375 gezien?
Hier in Oostenrijk, hè, zoals ik eerder aangaf en dat Duits op slaat.
http://www.one4av.com/blackmagic-design-pocket-cinema-camera.html bijvoorbeeld.
Uiteraard geldt 450,- inkl. Ust, zoals dus ook eerder besproken.

Info v/d webshop:
quote:
Den Lagerbestand haben wir heute bereits abverkauft.
Lieferzeit: ca. 1 Woche
Maar kan 'em wel bestellen voor de 'oude' (zoals gister genoemd, 375+20%) prijs in principe.
Maar ja...
quote:
10s.gif Op donderdag 17 juli 2014 10:52 schreef KaMo het volgende:

[..]

Gewoon doorgaan met jouw bodies en voor het glas gaan gast ^O^

Het is verre van een wonder camera joh!
Denk dat dat inderdaad het wijste is. :P

- Ach so... hmm. Mijn bausparvertrag liep twee dagen geleden af en is uitgekeerd. Wel behoorlijk leuk sommetje geld dat bij elkaar gespaard was, zou het wel makkelijk kunnen missen in principe. Een teken? :P

[ Bericht 2% gewijzigd door shiz op 17-07-2014 11:16:10 ]
Peter_Aragorndonderdag 17 juli 2014 @ 11:46
Haha, dat heb ik dus ook. Laatst met vrienden op een roadtrip geweest en winst op de gekochte auto kunnen maken...

Maar ik ga nog even door met enkel m'n 5dIII denk ik. Ben over dat beeld nog uiterst tevreden. Enkel dat ProRES HQ interesseert mij heel erg. RAWDNG stukken minder.
#ANONIEMdonderdag 17 juli 2014 @ 12:00
Wat is slimmer, doortuffen met de 600D of inruilen voor een BMCPP?
KaModonderdag 17 juli 2014 @ 12:11
quote:
1s.gif Op donderdag 17 juli 2014 12:00 schreef hoink581 het volgende:
Wat is slimmer, doortuffen met de 600D of inruilen voor een BMCPP?
Filmskills ontwikkelen met 600D en wanneer de tijd rijp is overstappen naar een ander systeem. Je wilt niet dat je video's kwaliteit omlaag gaat door de moeilijkere workflow, want dat is wel een ding. BMPCC is geen makkelijke/handige camera.
shizdonderdag 17 juli 2014 @ 13:23
Heb je er weleens een native lens op eigenlijk?
Heb het idee dat de meeste mensen 'em zo'n beetje exclusief gebruiken i.c.m. speedbooster.

Met een lensinventaris bestaande uit de SLR Magic HyperPrime CINE 25mm T0.95, Olympus M.Zuiko 12-40mm f/2.8, 45mm f/1.8, Panasonic Lumix 14-140mm (1x f/3.5-f/5.6, 1x f/4-f/5.8), 100-300mm, 20mm f/1.7, 14mm f/2.5, Sigma EX DN 30mm & 19mm f/2.8 als native mount lenzen voor MFT en de Tokina 11-16mm f/2.8 met normale Fotga adapter Nikon (G) -> M43... kom je daarmee tot z'n recht met de BMPCC of ga je dan wat missen?

En als je er nu vier haalt, dan kun je in 4K RAW schieten? c_/

- Hmm, net telefoon... 475,00 Preis inkl. 20% MwSt. In stock, afhaalbereid...

[ Bericht 3% gewijzigd door shiz op 17-07-2014 13:33:12 ]
Vassedonderdag 17 juli 2014 @ 13:39
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 13:23 schreef shiznuts het volgende:

Met een lensinventaris bestaande uit de SLR Magic HyperPrime CINE 25mm T0.95, Olympus M.Zuiko 12-40mm f/2.8, 45mm f/1.8, Panasonic Lumix 14-140mm (1x f/3.5-f/5.6, 1x f/4-f/5.8), 100-300mm, 20mm f/1.7, 14mm f/2.5, Sigma EX DN 30mm & 19mm f/2.8 als native mount lenzen voor MFT en de Tokina 11-16mm f/2.8 met normale Fotga adapter Nikon (G) -> M43... kom je daarmee tot z'n recht met de BMPCC of ga je dan wat missen?

Een grote rugzak...
shizdonderdag 17 juli 2014 @ 13:49
quote:
12s.gif Op donderdag 17 juli 2014 13:39 schreef Vasse het volgende:

[..]

Een grote rugzak...
Die heb ik net. :D _O-
qnYhc8W.jpg

Overigens vandaag nieuwe firmware uitgekomen ook meteen... http://www.blackmagicdesign.com/support
Misschien toch eens voorbij langs die store. Voor deze prijs kun je er altijd nog lichtgeschonden vanaf komen. Alleen nog accu's zien te scoren. Als ik het goed begrijp gaat er een EL20 Nikon accu in? Van Ansmann of Hähnel halen ofzo: http://geizhals.eu/?cat=dcamakkomp&asd=on&asuch=EL20 .
Vassedonderdag 17 juli 2014 @ 13:53
In dat geval...mis je alleen nog een mooie fish-eye
shizdonderdag 17 juli 2014 @ 13:58
Daar heb je Samyang/Walimex/Rokinon toch gewoon voor? :9
* shiznuts zich aan de 'Vandaag is het mijn visdag'-jingle herinnert

Kan 'ie trouwens tegen een hittegolf van 30°C+?
shizdonderdag 17 juli 2014 @ 15:48
Uh oh. o|O
9D9IPrf.jpg
mitchelll0181donderdag 17 juli 2014 @ 16:13
Is dat nou echt zo veel beter als een 600D ?
KaModonderdag 17 juli 2014 @ 16:25
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 13:23 schreef shiznuts het volgende:
Heb je er weleens een native lens op eigenlijk?
Heb het idee dat de meeste mensen 'em zo'n beetje exclusief gebruiken i.c.m. speedbooster.

Met een lensinventaris bestaande uit de SLR Magic HyperPrime CINE 25mm T0.95, Olympus M.Zuiko 12-40mm f/2.8, 45mm f/1.8, Panasonic Lumix 14-140mm (1x f/3.5-f/5.6, 1x f/4-f/5.8), 100-300mm, 20mm f/1.7, 14mm f/2.5, Sigma EX DN 30mm & 19mm f/2.8 als native mount lenzen voor MFT en de Tokina 11-16mm f/2.8 met normale Fotga adapter Nikon (G) -> M43... kom je daarmee tot z'n recht met de BMPCC of ga je dan wat missen?

En als je er nu vier haalt, dan kun je in 4K RAW schieten? c_/

- Hmm, net telefoon... 475,00 Preis inkl. 20% MwSt. In stock, afhaalbereid...
Nee, heb hem in het begin met mijn kitlens gebruikt. Maar toen verkocht ik de GH2 ;)
KaModonderdag 17 juli 2014 @ 16:26
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 13:58 schreef shiznuts het volgende:
Daar heb je Samyang/Walimex/Rokinon toch gewoon voor? :9
* shiznuts zich aan de 'Vandaag is het mijn visdag'-jingle herinnert

Kan 'ie trouwens tegen een hittegolf van 30°C+?
Ja, net :')

Warmte is wel een dingetje, hij wil nog wel eens erg warm worden. Nooit problemen gehad echter.
shizdonderdag 17 juli 2014 @ 16:32
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 16:13 schreef mitchelll0181 het volgende:
Is dat nou echt zo veel beter als een 600D ?
Neuh, niet per se. Het is voornamelijk 'anders'. :)
quote:
10s.gif Op donderdag 17 juli 2014 16:25 schreef KaMo het volgende:

[..]

Nee, heb hem in het begin met mijn kitlens gebruikt. Maar toen verkocht ik de GH2 ;)
Ach so, je hebt überhaupt geen MFT-glas... mja, ach, hij wordt afgebeeld met een 14mm f/2.5 en die heb ik er nu ook opzitten. Zal wel goed komen. We zien wel of we ergens tegenaan gaan lopen waar het tekortschiet.
quote:
10s.gif Op donderdag 17 juli 2014 16:26 schreef KaMo het volgende:

[..]

Ja, net :')

Warmte is wel een dingetje, hij wil nog wel eens erg warm worden. Nooit problemen gehad echter.
Oh. :P Het meet hier in Wenen nu 30°C+ namelijk en dat wordt richting het weekend nog een tikkeltje erger ook.
Ouwesokdonderdag 17 juli 2014 @ 17:09
quote:
10s.gif Op donderdag 17 juli 2014 15:48 schreef shiznuts het volgende:
Uh oh. o|O
[ afbeelding ]
En dan zeggen ze dat ik nogal wat camera's heb :')
KaModonderdag 17 juli 2014 @ 17:23
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 16:32 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Neuh, niet per se. Het is voornamelijk 'anders'. :)

[..]

Ach so, je hebt überhaupt geen MFT-glas... mja, ach, hij wordt afgebeeld met een 14mm f/2.5 en die heb ik er nu ook opzitten. Zal wel goed komen. We zien wel of we ergens tegenaan gaan lopen waar het tekortschiet.

[..]

Oh. :P Het meet hier in Wenen nu 30°C+ namelijk en dat wordt richting het weekend nog een tikkeltje erger ook.
Icepack meenemen on the road.

Ik moet zeggen dat ik hem probleemloos in Thailand gebruikt heb hoor. Zal me er geen zorgen om maken!
KaModonderdag 17 juli 2014 @ 17:24
Brilliante nieuwe update voor BM cameras btw! ^O^

Keuze voor oa ProRess LT. Dat is wel fijn voor de shoots waar je toch niet dik wilt gaan graden :)
Peter_Aragorndonderdag 17 juli 2014 @ 18:12
Oeh, dat is wel Nice! Een groot minpunt voor Philip Bloom was dat Prosres HQ vaak overkill was voor een camera als de BMPCC...

Ik twijfel nog steeds een beetje :)
#ANONIEMdonderdag 17 juli 2014 @ 19:57
quote:
10s.gif Op donderdag 17 juli 2014 12:11 schreef KaMo het volgende:

[..]

Filmskills ontwikkelen met 600D en wanneer de tijd rijp is overstappen naar een ander systeem. Je wilt niet dat je video's kwaliteit omlaag gaat door de moeilijkere workflow, want dat is wel een ding. BMPCC is geen makkelijke/handige camera.
Ja, haha. :P

Punt is dat ik nu 2 jaar met mijn 600D opdrachten doe en ik.heb gewoon het idee dat het beeld veel zachter en minder gedetailleerd is dan die van de bmpcc.
Ik ga komend jaar weer beginnen met een nieuwe opleiding en zal dus geen geld hebben om de gh4 of a7s aan te schaffen.
Ik wil graag mijn body updaten nu het nog kan. Wat is dan wel wijsheid?
KaModonderdag 17 juli 2014 @ 20:24
quote:
1s.gif Op donderdag 17 juli 2014 19:57 schreef hoink581 het volgende:

[..]

Ja, haha. :P

Punt is dat ik nu 2 jaar met mijn 600D opdrachten doe en ik.heb gewoon het idee dat het beeld veel zachter en minder gedetailleerd is dan die van de bmpcc.
Ik ga komend jaar weer beginnen met een nieuwe opleiding en zal dus geen geld hebben om de gh4 of a7s aan te schaffen.
Ik wil graag mijn body updaten nu het nog kan. Wat is dan wel wijsheid?
Als je voldoende glas enzo hebt en het geld om zowel de camera als de benodigde accessoires te kopen, wat houd je dan tegen? Het is een geweldig mooie camera.
shizdonderdag 17 juli 2014 @ 20:30
Ook de laatste FW erop gezet.
Zag wel wat 'hot pixels' als je de ISO opschroeft.

Verder is het wel ff wennen. Ik kan van het scherm ook niet echt lekker beoordelen of de belichting en white balance nu spot on zijn.

Heb wel wat prul testjes geschoten, is wel veelbelovend verder qua look. :D En de crop valt me nog best mee. :Y
Morgen misschien ff naar het Belvedère, de botanische tuinen en 't Donaukanaal, wat sfeershots schieten.
Maar eerst nog eens tig tutorials en reviews bekijken, want ik moet 'em eerst ff doorhebben.
#ANONIEMdonderdag 17 juli 2014 @ 20:33
quote:
10s.gif Op donderdag 17 juli 2014 20:24 schreef KaMo het volgende:

[..]

Als je voldoende glas enzo hebt en het geld om zowel de camera als de benodigde accessoires te kopen, wat houd je dan tegen? Het is een geweldig mooie camera.
Maar is het ook daadwerkelijk een upgrade of kan ik beter naar een Sony mirrorless switchen?
KaModonderdag 17 juli 2014 @ 20:36
quote:
1s.gif Op donderdag 17 juli 2014 20:33 schreef hoink581 het volgende:

[..]

Maar is het ook daadwerkelijk een upgrade of kan ik beter naar een Sony mirrorless switchen?
Het is zeker een upgrade. Ja.

Maar dat is een sony ook.

Kan je geen advies geven voor wat beter is. BM wint gewoon zwaar qua kleur en vrijheid in post. Alle andere cameras winnen op usability, bokeh en low light ;)
shizvrijdag 18 juli 2014 @ 02:12
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juli 2014 20:30 schreef shiznuts het volgende:
Ook de laatste FW erop gezet.
Zag wel wat 'hot pixels' als je de ISO opschroeft.

[..]
Begin me nu toch wel te storen aan die hot pixels, dat kan toch echt niet acceptabel zijn. ;( 200ASA en 400ASA gaat nog, maar op 800ASA en 1600ASA kun je het eigenlijk wel vergeten. Viel niet zo erg op op de kittenshots, maar tegen een donkere achtergrond enorm. Zijn dan een stuk of 30+ pixels te zien (zoals ook deze gast had). Had ik ook eens met een Kodak Playsport ZX-3 (hoewel die pixels ook nog danste). Moest 'ie gewisseld worden tegen een nieuwe.

Lees elder ook horrorverhalen met mensen die tot 4x ofzo moesten wisselen voor ze een exemplaar hadden die er geen last van had. Beetje jammer dit weer dan. Krijg je als je er als een haas bij wilt zijn, zeker? Ruis is een ding, maar dit. :'( Maar eens contact zoeken met de shop...

Ondertussen bij DigitalVersus:
quote:
If we had a sixth star in our rating system, the GH4 would get it. More than a simple technological showpiece, it's a formidable, relentless tool that could serve any photographer or videographer with a sort of savage efficacy that appears to know no bounds. If the GH3 ever left any room for doubt, the GH4 does not: there's no serious competition in the SLR and hybrid worlds, especially when it comes to video. To find any better, you're looking at a five-digit budget.
Haha, nice. :P

[ Bericht 6% gewijzigd door shiz op 18-07-2014 03:02:04 ]
Susterenvrijdag 18 juli 2014 @ 08:51
Bijna
Susterenvrijdag 18 juli 2014 @ 08:51
Dicht!