Eens dat als de katten het niet eten dat het bedorven is, maar als ze het wel eten is net niet per se meer goedquote:Op zondag 8 juni 2014 12:45 schreef Ole het volgende:
Ik doe de kattentest. Als zij het niet eten is het bedorven
quote:Op zondag 8 juni 2014 10:43 schreef Alan_Bastard het volgende:
[..]
Als je nou gewoon zijn posts leest, dan kom je er achter dat je echt zelf niet goed leest. En in plaats van het topic te verpesten kun je beter eerst lezen en dan reageren.
Mijn advies is hetzelfde als Piet. Kun je het niet inschatten met je zintuigen: dan weggooien.
quote:Op zondag 8 juni 2014 11:25 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Piet zegt bij voorbaat al weggooien, niet eens je zintuigen gebruiken, zalm die een week over tht is, is in Piet zijn ogen al bedorven.
Quote nu eens waar ik dat zeg, trollmodquote:
quote:Op zondag 8 juni 2014 11:25 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Piet zegt bij voorbaat al weggooien, niet eens je zintuigen gebruiken, zalm die een week over tht is, is in Piet zijn ogen al bedorven.
Ofwel, aangezien TS het zelf niet kan inschatten, dat het dán verstandig is de datum aan te houden. En daar ben ik het mee eens. Als ik zelf niet weet hoe ik kan beoordelen of iets nog goed is, dan gooi ik het ook weg. Lijkt me de veilige wegquote:ik raad TS, die het niet zelf kan inschatten, het risico op kotsen en diaree niet te nemen voor een lullig pakje zalm.
Heb je weleens voedselvergiftiging gehad? Dat is echt niet 'hooguit wat buikpijn'.quote:Op vrijdag 6 juni 2014 18:15 schreef __Saviour__ het volgende:
Gewoon proberen. Als je verkeerd hebt gegokt, krijg je hooguit wat buikpijn. Aan voedselvergiftiging is nog nooit iemand overleden.
En als ze het wel eten heb jij minder ....quote:Op zondag 8 juni 2014 12:45 schreef Ole het volgende:
Ik doe de kattentest. Als zij het niet eten is het bedorven
Er zijn natuurlijk verschillende gradaties ;-) Ik heb toen ik een jaar of 12 was vitamientje fruitsap gedronken dat 3 maand overdatum was. Ik heb toen een paar keer overgegeven maar daarna was ik weer de oude. Echter kan bedorven vlees of vis je natuurlijk verder van huis brengen.quote:Op zondag 8 juni 2014 19:17 schreef Miracle_Drug het volgende:
[..]
Heb je weleens voedselvergiftiging gehad? Dat is echt niet 'hooguit wat buikpijn'.
Gekookte Rijst en pasta kunnen zelfs dodelijk zijn.quote:Op maandag 9 juni 2014 17:06 schreef mytec het volgende:
[..]
Er zijn natuurlijk verschillende gradaties ;-) Ik heb toen ik een jaar of 12 was vitamientje fruitsap gedronken dat 3 maand overdatum was. Ik heb toen een paar keer overgegeven maar daarna was ik weer de oude. Echter kan bedorven vlees of vis je natuurlijk verder van huis brengen.
overdatum van vers gekookte rijst en pasta neem ik aan? niet van de gedroogde in pak?quote:Op maandag 9 juni 2014 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gekookte Rijst en pasta kunnen zelfs dodelijk zijn.
Gekookt kan een dag na koken met wat pech al fataal zijn. Gedroogd is volgens mij niet zo'n probleem als het goed afgesloten is.quote:Op maandag 9 juni 2014 17:12 schreef mytec het volgende:
[..]
overdatum van vers gekookte rijst en pasta neem ik aan? niet van de gedroogde in pak?
ja?quote:Op maandag 9 juni 2014 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gekookte Rijst en pasta kunnen zelfs dodelijk zijn.
O .... Dat bewaar ik zovaak ....quote:Op maandag 9 juni 2014 17:14 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Gekookt kan een dag na koken met wat pech al fataal zijn.
Gekookt en dan niet geforceerd gekoeld en te warm bewaard, kan zoals klaploper al zegt de volgende dag al fataal zijn.quote:Op maandag 9 juni 2014 17:12 schreef mytec het volgende:
[..]
overdatum van vers gekookte rijst en pasta neem ik aan? niet van de gedroogde in pak?
Ja, keertje per ongeluk zout dat al over datum was over de frieten gedaan. Kwam ik pas later achter, toen de buikpijn al begonnen was. Maar dat ging dus ook weer zo over, geen blijvende schade.quote:Op zondag 8 juni 2014 19:17 schreef Miracle_Drug het volgende:
[..]
Heb je weleens voedselvergiftiging gehad? Dat is echt niet 'hooguit wat buikpijn'.
Als je het snel koelt en koud bewaard valt het mee, maar beter is het ff vers te koken.quote:Op maandag 9 juni 2014 17:17 schreef BrandX het volgende:
[..]
ja?
Ik maak altijd pasta voor twee dagen voor mezelf, dus het gaat na afkoelen de ijskast in voor de volgende avond. Wat is er gevaarlijk aan ?
Ik bedoel alleen de rijst, en alleen de pasta he .... Niet het vlees en de groenten en de saus erbij ....quote:Op maandag 9 juni 2014 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gekookt en dan niet geforceerd gekoeld en te warm bewaard, kan zoals klaploper al zegt de volgende dag al fataal zijn.
Eigenlijk moet je met gekookte rijst en pasta het meest oppassen.
Paar jaar geleden in limburg een heel gezin aan overleden toen men een pastasalade maakte met de macaroni van de vorige dag.
Rijst en pasta zijn juist gevaarlijk omdat ze een groot oppervlak hebben en voor veel bacteriën en schimmels een hele goede voedingsbodem zijn. Maar ik bewaar het zelf ook wel eens hoor, maar eigenlijk niet langer dan een dag en dan ook direct afkoelen en de koelkast in.quote:Op maandag 9 juni 2014 17:22 schreef maily het volgende:
[..]
Ik bedoel alleen de rijst, en alleen de pasta he .... Niet het vlees en de groenten en de saus erbij ....
Ik ook.quote:Op maandag 9 juni 2014 17:22 schreef maily het volgende:
[..]
Ik bedoel alleen de rijst, en alleen de pasta he .... Niet het vlees en de groenten en de saus erbij ....
Bovendien zijn er een aantal zeer gevaarlijke die het op lauwe rijst en pasta zeer goed doen.quote:Op maandag 9 juni 2014 17:24 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Rijst en pasta zijn juist gevaarlijk omdat ze een groot oppervlak hebben en voor veel bacteriën en schimmels een hele goede voedingsbodem zijn. Maar ik bewaar het zelf ook wel eens hoor, maar eigenlijk niet langer dan een dag en dan ook direct afkoelen en de koelkast in.
Als ik er de volgende dag weer iets mee kan maken? Waarom niet? Ik kook ook weleens een heel pak rijst om het vervolgens in porties in te vriezen. Altijd makkelijk als voorraadje.quote:Op maandag 9 juni 2014 17:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ook.
Gewoon gekookte rijst/pasta
Waarom zou je het bovendien willen bewaren, kost geen drol
Ontdooien en warm maken is meer werk dan het vers koken. Ik bedoel 1 kopje rijst op 2 kopjes water, aan de kook brengen en laag zetten. Wat is daar veel werk of lastig aan? Het smaakt beter, is weinig werk en verstandiger.quote:Op maandag 9 juni 2014 17:26 schreef maily het volgende:
[..]
Als ik er de volgende dag weer iets mee kan maken? Waarom niet? Ik kook ook weleens een heel pak rijst om het vervolgens in porties in te vriezen. Altijd makkelijk als voorraadje.
Nou ja, als je de rijst of pasta los invriest betekent dat waarschijnlijk ook dat je er dan nog wat anders bij gaat maken. Dan kan je eigenlijk net zo goed een pannetje rijst/pasta opzetten terwijl je bezig bent.quote:Op maandag 9 juni 2014 17:26 schreef maily het volgende:
[..]
Als ik er de volgende dag weer iets mee kan maken? Waarom niet? Ik kook ook weleens een heel pak rijst om het vervolgens in porties in te vriezen. Altijd makkelijk als voorraadje.
Ik kook beter in één keer een heel pak rijst om in te vriezen dan tien keer één portie ....quote:Op maandag 9 juni 2014 17:28 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Nou ja, als je de rijst of pasta los invriest betekent dat waarschijnlijk ook dat je er dan nog wat anders bij gaat maken. Dan kan je eigenlijk net zo goed een pannetje rijst/pasta opzetten terwijl je bezig bent.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |