Oe, daar ga ik eens naar op zoek! Alles met melkzuurbacterieën trekt onmiddelijk mijn aandacht.quote:Op donderdag 5 juni 2014 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat slecht te krijgen is, is Berliner Weisse, het een zuurbier, een bier gemaakt met een melkzuurbacterie. Het smaakt karnemelk achtig zuur en fris. Wordt gedronken met siroop van lievevrouwebedstro of met frambozensiroop. Erg lekker zomerdrankje.
http://en.wikipedia.org/wiki/Berliner_Weisse
Thanks Piet. Kardemom ga ik eens proberen van het weekend.quote:Op donderdag 5 juni 2014 16:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klinkt goed, of neem kaneel, of kardemomzaad, of citroenrasp
Bij een grotere drankenwinkel in D hebben ze het wel regelmatig.quote:Op donderdag 5 juni 2014 18:40 schreef minilot het volgende:
[..]
Oe, daar ga ik eens naar op zoek! Alles met melkzuurbacterieën trekt onmiddelijk mijn aandacht.
Aangezien ik je Berliner Weisse zojuist binnen vijf minute al bij talloze Nederlandse bier-webshops kon vinden (voor tussen de EUR 1,30 en EUR 1,60 per flesje) komt het vast wel goed.quote:Op donderdag 5 juni 2014 18:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bij een grotere drankenwinkel in D hebben ze het wel regelmatig.
Trinkgut Emmerich heeft het regelmatig
kom je een dagje hier op bezoek.quote:Op donderdag 5 juni 2014 18:52 schreef minilot het volgende:
[..]
Aangezien ik je Berliner Weisse zojuist binnen vijf minute al bij talloze Nederlandse bier-webshops kon vinden (voor tussen de EUR 1,30 en EUR 1,60 per flesje) komt het vast wel goed.
Ik woon trouwens op ruim anderhalf uur rijden van de dichtstbijzijnde Duitse grens af, dus dat schiet sowieso niet op.
En dan jij alle Berliner Weisse opzuupen zeker?quote:Op donderdag 5 juni 2014 21:43 schreef z80 het volgende:
[..]
kom je een dagje hier op bezoek.
eerst even Kleve leeg kopen en de auto af tanken en dan bij mij wat drinken.
Auto vol drank en andere boodschappen heb je dat er wel uit, bovendien is het een uitjequote:Op donderdag 5 juni 2014 18:52 schreef minilot het volgende:
[..]
Aangezien ik je Berliner Weisse zojuist binnen vijf minute al bij talloze Nederlandse bier-webshops kon vinden (voor tussen de EUR 1,30 en EUR 1,60 per flesje) komt het vast wel goed.
Ik woon trouwens op ruim anderhalf uur rijden van de dichtstbijzijnde Duitse grens af, dus dat schiet sowieso niet op.
Door sla met allerlei andere dingen heen pleuren? Of door pasta etc.quote:Op donderdag 5 juni 2014 22:21 schreef TimeJumper het volgende:
Wat kan ik met gerookte zalmsnippers doen van de Aldi?
Ik had in het Aldi topic gelezen dat ze heel lekker waren dus ik heb ze maar gekocht, maar eigenlijk als kooknoob geen idee wat ik ermee moet
Plakje stokbrood, zalmsnippers erop, lepeltje crème fraiche erop, daarop klein lepeltje visseeitjes (of vega nep spul van de ikea, smaakt ook goed).quote:Op donderdag 5 juni 2014 22:21 schreef TimeJumper het volgende:
Wat kan ik met gerookte zalmsnippers doen van de Aldi?
Ik had in het Aldi topic gelezen dat ze heel lekker waren dus ik heb ze maar gekocht, maar eigenlijk als kooknoob geen idee wat ik ermee moet
Ik snij met een mandoline hele dunne plakjes van een kommer, daar gaat dan een TL zout en een EL suiker overheen en wordt gehusseld.quote:Op donderdag 5 juni 2014 23:02 schreef LPFAN het volgende:
Ik wil morgen een lekkere komkommersalade maken voor bij mijn gerecht, Heb jij misschien nog een lekker recept?
Daar hou ik je aan!quote:Op donderdag 5 juni 2014 21:43 schreef z80 het volgende:
[..]
kom je een dagje hier op bezoek.
eerst even Kleve leeg kopen en de auto af tanken en dan bij mij wat drinken.
Heb je ook de lievevrouwebedstrosiroop? (Waldmeistersirop)quote:Op vrijdag 6 juni 2014 19:18 schreef minilot het volgende:
Zo, heb inmiddels het melkzuurbier van Piet online besteld, maar niettemin..
Oh ja, goeie!quote:Op zaterdag 7 juni 2014 20:48 schreef Dragonberry het volgende:
Zou tahini kunnen? Heb een keer op 24 kitchen gezien dat het werd gebruikt als light pindasaus.
Tenzij je een relatie krijgt met een Indonesische manquote:Op zaterdag 7 juni 2014 21:05 schreef RobinOok het volgende:
Allergisch voor pinda's en alle soorten noten of wat daarop lijkt?
Jeetje.
Nou lijkt me een leven zonder pindasaus best te doen, maar dat zal ook wel niet het lastigste zijn.
Ik ga er voor de zekerheid vanuit dat ze helemaal geen noten mag.. beter het zekere voor het onzekere.quote:Op zaterdag 7 juni 2014 20:17 schreef Molo het volgende:
Qua structuur komt tofu/ tempeh heel klein gesneden/geraspt wellicht in de buurt. Als je dit beetje grilt voor je het maalt ofzo.
Mag diegene helemaal niets van noten? Ook geen cashew, kemini ofzo?
Qua smaak zou ik het trouwens echt niet weten
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |