FOK!forum / Lifestyle / Klassiek scheren #XVIII
Diqiu-Longmaandag 26 mei 2014 @ 22:17
ZjvMHvl.jpg

Steeds meer mannen gooien hun hypermoderne scheermesjes weg en bekeren zich tot het klassieke scheermes, ook wel het krabbertje genoemd. Een klassiek scheermes beschikt over een mesje, dat tussen twee metalen plaatjes zit geklemd. Een klassiek scheermes maakt het dagelijkse scheerritueel tot een waar genot, mits goed gedaan natuurlijk. Scheren met een klassiek scheermes vergt enige oefening en duurt iets langer dan het scheren met een modern scheermesje, maar de resultaten zijn het zeker waard.
Voordelen van een klassiek scheermes

Als er van die mooie, strak vormgegeven, moderne scheermessen van Gillette verkrijgbaar zijn, waarom zou je dan overstappen op een krabbertje? Het zal je nog verbazen hoeveel voordelen er zitten aan een klassiek scheermes!


• Een modern scheermesje bestaat uit 3, 4 of soms zelfs 5 kleine mesjes. Daardoor worden de baardharen eerst opgetild en vervolgens afgeschoren. De kans op ingegroeide baardharen is groter, dan wanneer je een scheermesje met een enkel mes gebruikt, zoals een krabbertje.

• Doordat het klassieke scheermesje maar één mesje heeft, is de kans op huidirritaties veel minder dan bij een modern scheermes waar er vijf mesjes tegelijk over de huid worden geschraapt.

• Losse scheermesjes voor een klassiek scheermes zijn een stuk goedkoper dan mesjes voor een modern scheermes. Je kunt dus heel wat kosten besparen!


Verschillende types klassiek scheermes

Er zijn twee types klassieke scheermessen.

Bij de meest traditionele versie moet je om het mesje te vervangen, eerst het handvat van de houder af draaien. Vervolgens plaats je een nieuw mesje tussen de metalen plaatjes, alvorens het handvat weer vast te draaien. Doe dit wel voorzichtig!

De andere is een vlindermesje, ook wel Twist To Open (TTO) genoemd. Door de vlindersluiting wordt het een stuk makkelijker om je mesje te vervangen. Je draait simpelweg aan de handgreep en de houder klapt vanzelf open, zodat je het mesje kunt vervangen.
Onderhoud klassiek scheermes

Ook bij een klassiek scheermesje is het van belang dat je regelmatig het mesje vervangt. Hoe vaak je dit moet doen, is afhankelijk van:


• hoe dik je baardgroei is

• hoe vaak je je scheert

• welk scheerproduct je gebruikt

Je kunt ervan uitgaan dat je gemiddeld vijf scheerbeurten met hetzelfde mesje kunt doen. Toch is het vanwege de hygiëne het beste om na elke scheerbeurt je mesje te vervangen. Gebruik hiervoor de Double Edge Scheermesjes van Derby of Merkur. Deze gangbare mesjes passen in ieder klassiek scheermes. Gelukkig zijn deze mesjes niet al te duur: je bent sowieso goedkoper uit dan wanneer je met een modern scheermesje scheert!

Gwt1cJ8h.jpg

5FJemFq.jpg

Alles over het open scheermes.

platinumrazor1.jpg

SPOILER
Alles over het open scheermes

Staalsoort

Een hedendaags open scheermes kan van diverse materialen worden gemaakt. Zachte staalsoorten hebben het voordeel dat ze makkelijk scherp te houden zijn en zich makkelijker plooien. Harde staalsoorten (zoals RVS) blijven langer scherp maar zijn moeilijker scherp te houden. Roest op het scheermes betekent, als het te diep is ingevreten, het einde van het scheermes als gebruiksvoorwerp.

Koolstofstaal: Het meest gebruikte staal voor open scheermessen.
Zilverstaal: Een gereedschapsstaallegering die tot 64 gr Rockwell kan worden gehard en tot een hoge glans kan worden gepolijst. Het bevat geen zilver: UK specification BS-1407, koolstof 0.95–1.25, mangaan 0.25–0.45, chroom 0.35–0.45, silicium 0.40 max.
Roestvast staal: Een zeer hard staal dat nauwelijks roest. Blijft langer scherp maar is moeilijker scherp te krijgen.
Damaststaal: Een uit laagjes met verschillende eigenschappen opgebouwd, zeer kostbaar staal met typisch patroon dat de eigenschappen van een heel hard en heel zacht tracht te combineren.
Maten

De breedte van een scheermes wordt weergegeven in achtsten van een inch. De gangbaarste messen zijn 5/8" breed wat overeenkomt met 1,8 centimeter. Hoe langer of zwaarder de baard hoe breder het scheermes mag zijn. Zachtere of lichtere baarden kunnen met een smaller mes geschoren worden. Welk mes men gebruikt is echter grotendeels een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Slijping

Messen worden op de fabriek tussen 2 ronddraaiende slijpstenen geslepen, waardoor het holle flanken krijgt. Dit noemt men een full hollow ground. De snede wordt dan op een zeer fijne steen, bv. een Japanse watersteen of een Belgische coticulesteen, met een korrelgrootte van 6000 à 12000 geslepen, en vervolgens op een spanriem met slijppasta gepolijst. Ten slotte wordt het mes voor iedere scheerbeurt op een strijkriem met aan een zijde canvas en aan de andere kant juchtleer gericht en gepolijst, waarna het zo scherp is dat men er een haar zonder druk mee kan doorsnijden. Het goed scherpen van een scheermes is een kunst die men pas na oefening kan leren en waarbij ervaring tot voordeel strekt. Eenmaal scherp hoeft een scheermes bijna nooit meer op een steen te worden geslepen; de strijkriem en bij iets ernstiger botheid de spanriem met pasta zijn afdoende.

Punttypes

Punttypes- en dus de scheermessen kan men onderverdelen in 4 types:
Recht: Rechthoekig mes met een scherpe punt.
Franse punt (of oblique): Rechthoekig mes met een licht afgeronde punt.
Barbersnotch: Met een kleine inkeping op de punt.
Ronde punt: Rechthoekig mes met ronde punt.

shop2027500.images.openscheermes%20functies.jpg

Het onderhouden van het open scheermes

Dagelijks onderhoud

Na een rustpauze van 24 tot 48 uur heeft het metaal van de snede zich weer grotendeels hersteld van de vervormingen opgelopen bij het doorsnijden van de baardharen. Voor het scheren richt u uw mes op de canvas zijde van een scheerriem om alle metaaldeeltjes weer in de goede richting te zetten. Dit gaat als volgt: Hang uw scheerriem aan een stevige haak, haal de onderzijde van de riem naar u toe en houd zoveel spanning op de riem dat hij nog iets doorbuigt, verwijder met uw hand de losse stofdeeltjes aan de canvaszijde en plaats het mes vlak op de onderzijde van de scheerriem met de rug van het mes naar boven. Nu gaat u rustig zonder druk op het mes uit te oefen naar boven waarna u het mes boven aangekomen rustig over de rug omdraait en weer naar beneden beweegt.

Laat aan de uiteinden van de riem altijd wat canvas en leder ongebruikt zodat u het mes zeker niet beschadigd aan de uiteinden van de riem, herhaal dit ongeveer 15 keer. Vervolgens draait u de scheerriem met de lederzijde naar u toe en herhalen we dezelfde handelingen, maar dan op het leder om het mes een beetje bij te slijpen en te polijsten, herhaal dit tussen de 20 á 25 keer.

shop2027500.images.scheerriem%20onderhoud.jpg

Scherpen

Wanneer het mes bot aanvoelt, is het nodig een spanriem te gebruiken. Deze spanriem kent twee zijden: een gekleurde rode of groene zijde en een bruine zijde. De gekleurde zijde wrijft u in met een slijppasta, dit hoeft niet iedere keer, zolang het mes een slijpend geluid op de riem maakt zit er voldoende pasta op. Laat de pasta even indrogen wanneer u hem opgezet heeft, en vervolgens beweegt u het mes op dezelfde wijze als op de scheerriem ongeveer 10 keer over de spanriem. Daarna 10 keer op het canvas en 20 keer op het leder van de scheerriem.

Is de snede van uw mes werkelijk beschadigd, dan gebruikt u een slijpsteen om de snijvlakken te herstellen. Hiervoor gebruikt u de Belgische Blauwe Wetsteen (korrelgrootte 4000) of liever nog de Coticule, deze Coticule is een natuurlijke slijpsteen met een gele kleur en een zeer fijne korrelgrootte (8000). U kunt meer over deze bijzondere slijpsteen lezen onder de rubriek “onze merken”, Ardennes Coticule. Voordat u de steen gebruikt besprenkeld u hem met water vermengt met een druppel afwasmiddel, daarna neemt u een klein stukje coticule en wrijft hiermee over de gele zijde van de steen tot er een melkwit papje op de steen ontstaat. Dit papje bevat vele miljoenen slijpdeeltjes.

Nu legt u uw scheermes volledig vlak op de slijpsteen met de smalle kant van de schouder van het mes tussen duim en wijsvinger en een vinger van de andere hand legt u op de bovenzijde van het lemmet enkel voor de begeleiding van het mes. Oefen zeker geen druk uit! Nu beweegt u het mes heen en weer over de steen en beschrijft u als het ware een letter “X” waardoor u de gehele snede van het mes raakt, maar anders dan bij de scheerriem volgt de rug van het mes nu de snede.

Draai het mes altijd over de rug, wanneer u het mes per abuis over de snede draait is het weer bot. Een scheermes wat terug scherp gemaakt moet worden heeft genoeg aan zo’n 10 bewegingen over de slijpsteen. Een mes wat beschadigd is vergt meer bewegingen. Vergeet dan niet uw slijpsteen en snede tussendoor braamvrij te maken, anders zou u uw scheermes enkel maar beschadigen. Na het slijpen op de steen maakt u lemmet droog met een doekje zonder de snede te raken, vervolgens maakt u met uw mes weer een slijpbeweging over de natte slijpsteen. Wanneer het water nu op het lemmet komt en er niet onderdoor gaat weet u dat uw mes volledig vlak is, maak u mes nu weer droog en herhaal dit ook aan de andere zijde van het mes. Nu de snede weer hersteld is en u met uw mes een keer voorzichtig door een dun nat papiertje gesneden hebt om de eventuele braam te verwijderen, kunt u de scherpte van uw mes testen. Dit gaat als volgt: maak uw duimnagel vochtig in uw mond, beweeg de snede langzaam naar uw natte duimnagel. Op een gegeven moment lijkt het alsof het mes door de nagel aangetrokken wordt, het mes bijt als het ware in je nagel.

Nu nemen we de spanriem en maken we zo’n 15 bewegingen, vervolgens het canvas van de scheerriem zo’n 10 bewegingen, waarna we de snede polijsten op de lederen kant ongeveer 20 keer. Uw mes zou nu weer in een optimale staat moeten zijn, maar ook hier geldt: oefening baart kunst. Voor meer informatie willen wij u graag wijzen op onze workshop “open scheermes”.
5FJemFq.jpg




Voor goede scheertips verwijzen wij je naar het Youtube kanaal van mantic59 of geofatboy.



5FJemFq.jpg

DYs1HLx.png

5FJemFq.jpg
Welke mesjes kan ik gebruiken in mijn DE scheermes?

Er zijn veel soorten mesjes. een aantal veel voorkomende mesjes zijn:
shop2027500.images.astraextrainfo.jpg
SPOILER
Scheerkarakter:

Scherp, Agressief

Omschrijving:

Zeer scherpe mesjes met een zeer lange levensduur, geïmporteerd uit Rusland. Afzonderlijk in paraffinepapier verpakt in een doosje van 5 stuks. Nadat Gillette het Tsjechische Astra kocht werd de productie van deze mesjes verplaatst naar Rusland. Astra Superior Platinums zijn agressiever dan de meeste blades, maar als je geen gevoelige huid hebt zou de scherpte je wel eens kunnen bevallen.
shop2027500.images.derbyextrainfo.jpg
SPOILER
Scheerkarakter:

Comfortabel, vergevingsgezind

Omschrijving:

Deze mesjes zijn erg vergevingsgezind en daardoor ook erg geschikt voor de beginnende Safety Razor gebruiker. Derby Extra blades zijn afzonderlijk in paraffinepapier verpakt in een doosje van 5 stuks en worden geïmporteerd uit Turkije. Derby Extra Double Edge Razor Blades worden vervaardigd in Turkije. De mesjes zijn gemaakt van Zweeds roestvrij staal. Ze hebben een hoog koolstofgehalte en worden langdurig met platina gecoat onder strikte kwaliteitsnormen.
shop2027500.images.featherextrainfo.jpg
SPOILER
Scheerkarakter:

Extreem scherp, Agressief

Omschrijving:

Feather mesjes zijn gemaakt met dezelfde apparatuur en voldoen aan dezelfde hoge kwaliteitsnormen als een chirurgisch mesje en worden geïmporteerd uit Japan. Afzonderlijk in paraffinepapier verpakt in een doosje van 10 stuks. Bij de Feather Safetyrazor Co. telt alleen de beste state-of-the-art technologie bij elke stap van het productieproces. De scherpte is ongeëvenaard. Zeer geschikt voor een grove baardgroei. Het mes kan voor de beginnende scheerder of mensen met een gevoelige huid agressief overkomen. Het gebruik van deze blades vereist dan ook dat je weet hoe je de huid moet voorbereiden en hoe je met scheerzeep of -crème een beschermende laag schuim kunt creëren. Gemiddeld goed voor zon 8 tot 12 comfortabele scheerbehandelingen.
5FJemFq.jpg

Scheerzeep, scheercrème, olie?
Er zijn enorm veel soorten zeep.
Een aantal merken die veel terugkomen op diverse fora's zijn:

shop2027500.images.taylorofoldbondstreetheaderlabel.jpg
SPOILER
Taylor of Old Bond Street is opgericht 1 september 1854 door Jeremia Taylor, de overgrootvader van de huidige directeur. Jeremia Taylor opende zijn Hair Treatment Salon in het hart van Londen's West End in Bond Street. Hij had al snel een reputatie in de Britse samenleving voor zijn plantenextract voor haar en hoofdhuid behandeling.

De traditie wordt voortgezet van generatie op generatie en sinds 1930 gevestigd in de Jermyn Street. Vandaag de dag, met meer dan 150 jaar ervaring in het ontwikkelen van hoge kwaliteit haar, huid en scheerproducten.

Taylor heeft een groot aanbod van scheerzepen, scheerkwasten, scheerapparaten en scheeraccessoires, manicure sets, deodorants, talk, zepen, oliën, sponzen, haarborstels, kammen, scheerspiegels, het eigen merk Eau de Toilette, eau de Cologne en exclusieve geschenkboxen.

De geuren:
GiM7e1A.png
Hv4unHK.png
qTQBUkU.png
Proraso-mens-shaving-products.jpg

Vergulde%20hand.JPG

Zo zijn er nog legio's soorten zeep.
Leuk om te lezen, is het blog van Greg.
http://shavesoaps.wordpress.com/

5FJemFq.jpg

Lather tip van Snowballed
SPOILER
Het verschilt hoe stug je kwast is, hoeveel zeep hij meeneemt uit het bakje... op den duur weet je precies welke slag je moet maken om precies genoeg te nemen.. (soms kun je best wat meer water toevoegen dan dat er in je kwast zit...)

Met een stick doe ik vaak ook heel even in een heel klein laagje heet water deppen, en dan met de stick over de kwast bewegen... (niet andersom)
En dan klop ik die ook verder op in de kom...

Je kunt hem ook direct op je wang wrijven en de schuim op je gezicht maken, maar dat is niets voor mij...
5FJemFq.jpg

En voor honderdduizend tips en trucs:
http://badgerandblade.com/vb/forum.php

5FJemFq.jpg

8156316712_49307ed0e2_z.jpg

Voor het aanschaffen van materiaal online, verwijzen wij je naar de volgende webshops:

http://www.scheersalon.nl/

http://www.manandshaving.nl/

http://www.barbieredifigaro.nl/
(5% korting met kortingscode: FOK!)
Bij het afrekenen.

http://webshop.total-shave.nl/

Topicmascotte:

zzz%20demon.jpg

5FJemFq.jpg

Deel van de op tekst/info komt van:
www.scheeradviezen.nl
www.scheersalon.nl
OP door Sosuacafe

5FJemFq.jpg
JeffreyH93maandag 26 mei 2014 @ 22:26
Ik heb onlangs ook een safety razor aangeschaft (met de Derby Extra blades) en die hypermoderne Gilettetroep met weet ik veel hoeveel mesjes weggegooid. Wat een verademing zeg!

Superglad en niet de wondjes of dergelijke waar ik van te voren bang voor was. Scheren wordt weer iets om naar uit te kijken elke dag! :D
Diqiu-Longmaandag 26 mei 2014 @ 22:41
Welke krabber heb je uitgekozen? Edwin Jagger? En welke scheercreme of scheerzeep gebruik je nu? Ik zelf vind klassiek scheren als ontspannende werken, vooral na een lange werkdag.
Belsezarmaandag 26 mei 2014 @ 22:48
Ik denk dat ik mezelf compleet kapot snij als ik dit zou doen.

Niettemin, wel mooi dat dit nog bestaat. Doet me denken aan mijn vader zich zien scheren en ik als kind maar zeuren dat hij mij ook moest scheren. Wat hij dan ook deed, zonder mesje erin :P
THEFXRmaandag 26 mei 2014 @ 23:08
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 22:48 schreef Belsezar het volgende:
Ik denk dat ik mezelf compleet kapot snij als ik dit zou doen.

Niettemin, wel mooi dat dit nog bestaat. Doet me denken aan mijn vader zich zien scheren en ik als kind maar zeuren dat hij mij ook moest scheren. Wat hij dan ook deed, zonder mesje erin :P
nee hoor dat valt reuze mee, gewoon voorzichtig zijn en eerst wat clips bekijken. ;)
ScubaDushimaandag 26 mei 2014 @ 23:17
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 22:48 schreef Belsezar het volgende:
Ik denk dat ik mezelf compleet kapot snij als ik dit zou doen.

Niettemin, wel mooi dat dit nog bestaat. Doet me denken aan mijn vader zich zien scheren en ik als kind maar zeuren dat hij mij ook moest scheren. Wat hij dan ook deed, zonder mesje erin :P
Dacht ik ook in het begin. Eenmaal begonnen wil ik niet meer anders. Klassiek scheren is ontspannend en (mijn mening) een belevenis en verademing.
Belsezarmaandag 26 mei 2014 @ 23:20
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 23:08 schreef THEFXR het volgende:

[..]

nee hoor dat valt reuze mee, gewoon voorzichtig zijn en eerst wat clips bekijken. ;)
Misschien eens proberen, aangezien ik een nogal dikke baard heb als halve latino en ik soms last heb van ingegroeide baardharen heb.
MarcelRmaandag 26 mei 2014 @ 23:39
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 19:57 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Is dit er ook een?
Nee! Dat is de Roedter 1909 in vergulde uitvoering. Deze lijkt sprekend op de Fatip (komt ook van dezelfde fabrikant) maar is ontzettend agressief. Hoewel ik de Fatip Grande niet echt een schoonheid vind vanwege de matige afwerking, is hij wel gebouwd voor de "eeuwigheid". En het belangrijkste, ik vind hem heerlijk scheren!
#ANONIEMmaandag 26 mei 2014 @ 23:51
Dat is absoluut geen Fatip nee.

Roedter 1909 inderdaad en ik heb m in de Titan afwerking, soort gunmetal.
Aan de basis van dit ding ligt inderdaad de Fatip echter, er zijn wat aanpassingen aan de bottom plate en top plate waardoor het mesje ontzettend ver uitsteekt, amper gebogen erin ligt en daardoor enorme blade gap heeft. Dit verklaart wel enigzins de agressiviteit. En het is absoluut geen krabber voor beginners, laat ik dat voorop stellen.
Ding is idd bloed en bloedagressief. Betere benadering dan een straight in DE vorm is er niet in mijn optiek.
Muhle R41 2011 model, die toch al berucht was om zn agressiviteit is er niets bij. En ja, ik heb die hier in huis.

Scheert inderdaad heerlijk, dat is, als je weet hoe je m behandelen moet ;)
Diqiu-Longdinsdag 27 mei 2014 @ 06:58
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 23:39 schreef MarcelR het volgende:

[..]

Nee! Dat is de Roedter 1909 in vergulde uitvoering. Deze lijkt sprekend op de Fatip (komt ook van dezelfde fabrikant) maar is ontzettend agressief. Hoewel ik de Fatip Grande niet echt een schoonheid vind vanwege de matige afwerking, is hij wel gebouwd voor de "eeuwigheid". En het belangrijkste, ik vind hem heerlijk scheren!
Ik had ook al zo'n vaag vermoeden, mede omdat er zeer agressief bij stond. Bedank voor het bevestigen daarvan :)
IPA35dinsdag 27 mei 2014 @ 17:43
Shiiit die Bay Rum ruikt naar ontbijtkoek.

En best wel intens ook. Hmmm.
Diqiu-Longdinsdag 27 mei 2014 @ 17:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 17:43 schreef IPA35 het volgende:
Shiiit die Bay Rum ruikt naar ontbijtkoek.

En best wel intens ook. Hmmm.
Positief of negatief? En over welke Bay Rum heb je het?
IrishBastarddinsdag 27 mei 2014 @ 17:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 17:44 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Positief of negatief? En over welke Bay Rum heb je het?
Peijnenburg Bay Rum natuurlijk :D
IPA35dinsdag 27 mei 2014 @ 17:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 17:44 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Positief of negatief? En over welke Bay Rum heb je het?
Pinaud Clubman

In wilde eigenlijk de classic maar die was uitverkocht, maar ik was altijd al benieuwd hoe Bay Rum rook.

In de fles ruikt het naar Jägermeister maar als je het op je huid smeert naar peperkoek.

[ Bericht 0% gewijzigd door IPA35 op 27-05-2014 18:03:56 ]
Diqiu-Longdinsdag 27 mei 2014 @ 18:26
Ik was trouwens even in de Kruidvat geweest om eens naar De Vergulde Hand te kijken, en ze verkopen alleen de scheerstaaf en tablet, maar geen aftershave balsem.
#ANONIEMdinsdag 27 mei 2014 @ 18:41
hahaha :D Nou, ben blij te horen dat ie wel bevalt. Zou m niet (in eigen optiek) linken aan peperkoek, maar goed... ieder zn ding :D

Oeh, das wel een goeie trouwens....eens kijken waar mijn Captains Choice zich bevind!
MarcelRdinsdag 27 mei 2014 @ 19:11
Zal door de kruidnagel komen oid. Bij mij roept hij ook geen associatie op met ontbijtkoek.
#ANONIEMdinsdag 27 mei 2014 @ 19:20
Zal m morgen ook wel eens op doen, mooi combineren met de TFS Cannella Arancio Amaro :D
Diqiu-Longdinsdag 27 mei 2014 @ 19:41
De menthol scheerproducten mogen deze dagen weer terug in de kast ;) Want wat een honden weer was het vandaag.

Ik moet trouwens ook een nieuwe scheercreme of scheerzeep aanbreken want ja mijn Wilkinson Sword Scheerstaaf begint toch echt zodanig te krimpen dat ie dadelijk niet meer gebruik is met de houder.

full.jpg

Maar goed de Williams Scheercreme voor de gevoelige huid ligt al tijd op voorraad, en de Kappus Men Active Scheercrème ook, maar daarnaast heb ik nog wat scheercrèmes en scheerzepen uit Tsjechië en Spanje op voorraad liggen.

full.jpg

Kortom teveel keuze, al probeer ik altijd eerst de producten op te maken die er al wat langer liggen.
THEFXRdinsdag 27 mei 2014 @ 20:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 19:41 schreef Diqiu-Long het volgende:
De menthol scheerproducten mogen deze dagen weer terug in de kast ;) Want wat een honden weer was het vandaag.

Ik moet trouwens ook een nieuwe scheercreme of scheerzeep aanbreken want ja mijn Wilkinson Sword Scheerstaaf begint toch echt zodanig te krimpen dat ie dadelijk niet meer gebruik is met de houder.

[ afbeelding ]

Maar goed de Williams Scheercreme voor de gevoelige huid ligt al tijd op voorraad, en de Kappus Men Active Scheercrème ook, maar daarnaast heb ik nog wat scheercrèmes en scheerzepen uit Tsjechië en Spanje op voorraad liggen.

[ afbeelding ]

Kortom teveel keuze, al probeer ik altijd eerst de producten op te maken die er al wat langer liggen.
Waar zijn je mesjes?
Diqiu-Longdinsdag 27 mei 2014 @ 20:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 20:01 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Waar zijn je mesjes?
full.jpg
De meeste in dit oude scheer kistje ;) En ik heb wat doosjes er boven op liggen welke ik in gebruik heb ;) Ik ben waarschijnlijk trouwens van plan om een Whippeddog Silvertip Scheerkwast te kopen, niet dat ik ontevreden ben met mijn huidige maar ik wil de Whippeddog gewoon eens uitproberen.

Het goede nieuws is dat Whippeddog gewoon $ 10 als waarde op geeft en als gift, dus dan pikt de douane het hoogstwaarschijnlijk niet er tussen uit.

Nu nog even een 24MM handvat uitkiezen, want ja ik wil op zijn minst wel de 24MM Silvertip.

1e7j7l0sd39eqycdbaqhB0405F(1).JPG
Zwart?

79qzh2nvba1604k8a9vkB1014C(1)_SAM_2260.JPG
Zwart met zilver?

s1zctn8rewyfssdvmkorB0829F(1)_SAM_2098.JPG
Imitatie ivoor? ( Ik heb nu al twee scheerkwasten in deze kleur 8)7 )

Ik persoonlijk vind dat zwart met zilver wel iets hebben. Maar aan de andere kant vind ik imitatie ivoor altijd wel sjiek uit zien :@

Voor $ 5 zet Whippeddog de knot overigens 20mm dieper dat resulteert dan in een lengte van 45, dadelijk snel nog eventjes verder lezen.

[ Bericht 15% gewijzigd door Diqiu-Long op 27-05-2014 20:24:07 ]
#ANONIEMdinsdag 27 mei 2014 @ 20:34
Neem maar gewoon die zwarte :P zonder dat zilver en idd 20mm dieper :P
Diqiu-Longdinsdag 27 mei 2014 @ 20:55
Ik denk dat ik gewoon voor de imitatie ivoor ga ;) Kijkend naar de enige zwarte scheerkwast die ik hier thuis heb staan ( Frank Shaving Silvertip waar de knot los van zit ) moet ik toch zeggen dat ik ivoor / beige / witachtig mooier vind.

Wat betreft die 20mm extra dieper, Whippeddog heeft daar het volgende zelf over uitgelegd per e-mail.

quote:
Silvertip knots attract lather much like paper absorbs water. This can lead to "lather hogging" where the brush holds too tightly to the lather. As lather is absorbed deeply into the brush hair, the brush expands - blooms like a flower. When this happens, it becomes harder to apply lather to the face. To restrict lather hogging, sometimes the hole in resin handles are drilled deeper and the knot glued more deeply in the handle. This restricts the outward blooming of the knot. Typically, when this is done, knots are sunk 20mm instead of 10mm, resulting in a loft of 45mm. If you want your knot sunk deeper into the handle, add $5 to your total.
Die $ 5 extra heb ik daar in principe wel voor over als het inderdaad beter is.
MarcelRdinsdag 27 mei 2014 @ 21:01
Voor facelatheren is die 45mm ook beter geschikt dan een lofthoogte van 55mm.
Diqiu-Longdinsdag 27 mei 2014 @ 21:11
Dat klikt inderdaad beter ja, ik lees ook positieve berichten op internet over de knot op 20mm diep zitten zodat de lengte 45mm.

Ik heb als echt Nederlander overigens nog wat extra korting bij Whippeddog weten te krijgen nadat ik wat dingen na vroeg :) Ik weet niet of hij het bij iedereen zal doen, maar vragen kan altijd.
znarchdinsdag 27 mei 2014 @ 21:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 21:11 schreef Diqiu-Long het volgende:
Dat klikt inderdaad beter ja, ik lees ook positieve berichten op internet over de knot op 20mm diep zitten zodat de lengte 45mm.

Ik heb als echt Nederlander overigens nog wat extra korting bij Whippeddog weten te krijgen nadat ik wat dingen na vroeg :) Ik weet niet of hij het bij iedereen zal doen, maar vragen kan altijd.
Larry staat bekend als erg schappelijk. Weet alleen niet hoe goed zin silvertips bekend staan.
Diqiu-Longdinsdag 27 mei 2014 @ 21:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 21:38 schreef znarch het volgende:

[..]

Larry staat bekend als erg schappelijk. Weet alleen niet hoe goed zin silvertips bekend staan.
Erg goed zover ik weet, ik heb ze al heel vaak langs zien komen op onder andere B&B en in tegenstelling tot bijvoorbeeld Frank Shaving hoor je eigenlijk alleen maar goede berichten over Whippeddog.

Men zegt in principe dat deze Whippeddog Silvertip Scheerkwasten net zo goed zijn als veel duurdere silvertip scheerkwasten. Ik heb eigenlijk al meer dan een jaar interesse in Whippeddog, maar heb nooit de stap genomen.
Shaggy8675dinsdag 27 mei 2014 @ 22:21
Laatste klusje.

Van een CJB kamisori
IMG726.jpg

naar dit:

14098892940_40767a933d_z.jpg2014-05-27 22.01.48 by Remco van de Sanden, on Flickr

14097570880_6e1f090075_z.jpg2014-05-27 18.42.10 by Remco van de Sanden, on Flickr

Zwart G10 met handgemaakte zilveren inlays
#ANONIEMdinsdag 27 mei 2014 @ 22:26
oeh :D dat is nice! :D
MarcelRdinsdag 27 mei 2014 @ 23:04
Mooi gedaan!
hafez1234woensdag 28 mei 2014 @ 06:57
Zojuist weer eens geschoren. Dingen die ik gebruikt heb:

Rimei krabber
Astra mesje
Balea scheercrème
Nivea Aftershave

Met deze combinatie scheer ik heel erg comfortabel. Daarnaast krijg ik een babyface scheerresultaat zonder wondjes. Echt een magische combinatie. Misschien zelfs de beste combinatie die er is.
Bramitowoensdag 28 mei 2014 @ 10:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 22:21 schreef Shaggy8675 het volgende:
Laatste klusje.

Van een CJB kamisori
[ afbeelding ]

naar dit:

[ link | afbeelding ]2014-05-27 22.01.48 by Remco van de Sanden, on Flickr

[ link | afbeelding ]2014-05-27 18.42.10 by Remco van de Sanden, on Flickr

Zwart G10 met handgemaakte zilveren inlays
Mooi hoor! Hoe maak je die inlays?
Thoricalwoensdag 28 mei 2014 @ 10:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 22:21 schreef Shaggy8675 het volgende:
Laatste klusje.

Van een CJB kamisori
[ afbeelding ]

naar dit:

[ link | afbeelding ]2014-05-27 22.01.48 by Remco van de Sanden, on Flickr

[ link | afbeelding ]2014-05-27 18.42.10 by Remco van de Sanden, on Flickr

Zwart G10 met handgemaakte zilveren inlays
Mooi ding geworden en hoe is de balans?
IrishBastardwoensdag 28 mei 2014 @ 11:05
quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 06:57 schreef hafez1234 het volgende:
Zojuist weer eens geschoren. Dingen die ik gebruikt heb:

Rimei krabber
Astra mesje
Balea scheercrème
Nivea Aftershave

Met deze combinatie scheer ik heel erg comfortabel. Daarnaast krijg ik een babyface scheerresultaat zonder wondjes. Echt een magische combinatie. Misschien zelfs de beste combinatie die er is.
OK, nu begin ik die posts over trollen wel te snappen _O-
Snowballedwoensdag 28 mei 2014 @ 11:19
Eehmm een elektrische krabber... :?

http://www.ebay.de/itm/El(...)&hash=item35d6de0a32
f9BI0hc.jpg
Hoe gevaarlijk kan je het maken..... _O-
znarchwoensdag 28 mei 2014 @ 13:17
quote:
10s.gif Op woensdag 28 mei 2014 11:05 schreef IrishBastard het volgende:

[..]

OK, nu begin ik die posts over trollen wel te snappen _O-
Beter laat dan nooit ;)
#ANONIEMwoensdag 28 mei 2014 @ 14:42
kIa3MeIl.jpg

Zo, daar zijn we dan weer....op de woensdag aangeland!
Kort maar krachtig vandaag:

Setup:
Pearl OC TTO SBF12 met Polsilver Super Iridium (2)
Simpsons Berkeley Best Badger
BAUME.BE Pre-shave
TFS Cannella Arancio Amaro scheerzeep
Pinaud Clubman Bay Rum aftershave
In het haar vandaag: Suavecito Firme Hold

Tis alweer even geleden dat ik deze TFS zeep van vandaag gebruikt heb. Is wel 1 van mn favorieten, met de heerlijke vleug van kaneel die er doorheen zit. Lekker kruidig geurtje wat heel goed past bij de Pinaud Bay Rum, die qua geur ook enorm kruidig is. Mooie combinatie dus!

Vandaag ook weer de pre-shave van BAUME.BE ingezet. Ik heb deze nu al een paar shaves achter elkaar kunnen testen en kan gelukkig zeggen dat het een hele fijne pre-shave is. 1 van de weinigen waarvan ik echt kan zeggen dat ie goed zijn werk doet, de volledige scheerbeurt lang. De meeste pre-shaves heb je alleen het voordeel mee bij de allereerste pass. Deze is zelfs goed merkbaar bij de 3e pass. Best impressive al zeg ik t zelf.

Lekkere 3 pass shave met een mooi BBS resultaat.
Ging erg lekker weer!

De Suavecito heeft vandaag goed meegewerkt. De geur bevalt me nog steeds niet, maar ik wil door de pot heen zien te komen. 2/3 van de pot, dus nog een paar weken te gaan en dan is ie wel leeg hoop ik zo. Word voor mij geen pot om weer te halen in ieder geval.

Ben blij dat ik binnenkort de Reuzel en Daimon Barber kan gaan proberen!

Fijne dag allemaal!
Shaggy8675woensdag 28 mei 2014 @ 15:26
quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 10:07 schreef Bramito het volgende:

[..]

Mooi hoor! Hoe maak je die inlays?
Ik graveer/snij het ontwerp uit het handvatmateriaal, vervolgens modelleer ik in was het logo erin en giet dit in zilver/goud. Wat men wenst.
Ik had mooie foto's daarvan, maar geheugenkaart waar dat op stond is helaas defect geraakt. Zoek ander maar eens op "Verloren wasmethode of kijk dit maar eens om een indruk te krijgen: )

quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 10:24 schreef Thorical het volgende:

[..]

Mooi ding geworden en hoe is de balans?
Eigenlijk best goed. De CJB is redelijk van gewicht dus hij is eigenlijk best in balans.
Bramitowoensdag 28 mei 2014 @ 15:55
Ik ben toevallig bekend met de verloren was methode. Ik snap hem helemaal!
ToTwoensdag 28 mei 2014 @ 16:43
:') Eindelijk de scheerkwast binnengekregen die ik via e-bay uit China heb besteld.
Op de afbeelding was het een hele dikke, maar die ik binnen heb gekregen stelt vrij weinig voor.
Ook het handvat ziet er heel anders uit.
Cliffywoensdag 28 mei 2014 @ 16:52
quote:
2s.gif Op woensdag 28 mei 2014 16:43 schreef ToT het volgende:
:') Eindelijk de scheerkwast binnengekregen die ik via e-bay uit China heb besteld.
Op de afbeelding was het een hele dikke, maar die ik binnen heb gekregen stelt vrij weinig voor.
Ook het handvat ziet er heel anders uit.
Welke had je besteld dan?
ToTwoensdag 28 mei 2014 @ 16:53
quote:
1s.gif Op woensdag 28 mei 2014 16:52 schreef Cliffy het volgende:

[..]

Welke had je besteld dan?
Het linkje heb ik inmiddels niet meer. Was eentje die iemand hier geplaatst had en het zag er ook echt heel aantrekkelijk uit. Ik kan eventueel wel terugzoeken in oudere topics.
Cliffywoensdag 28 mei 2014 @ 16:54
quote:
2s.gif Op woensdag 28 mei 2014 16:53 schreef ToT het volgende:

[..]

Het linkje heb ik inmiddels niet meer. Was eentje die iemand hier geplaatst had en het zag er ook echt heel aantrekkelijk uit. Ik kan eventueel wel terugzoeken in oudere topics.
Of kijk even in je mail inbox ;)
Snowballedwoensdag 28 mei 2014 @ 16:56
quote:
2s.gif Op woensdag 28 mei 2014 16:43 schreef ToT het volgende:
:') Eindelijk de scheerkwast binnengekregen die ik via e-bay uit China heb besteld.
Op de afbeelding was het een hele dikke, maar die ik binnen heb gekregen stelt vrij weinig voor.
Ook het handvat ziet er heel anders uit.
Maak je even een claim aan.. kun je een ander bestellen.. ;)
ToTwoensdag 28 mei 2014 @ 16:56
quote:
1s.gif Op woensdag 28 mei 2014 16:54 schreef Cliffy het volgende:

[..]

Of kijk even in je mail inbox ;)
Gevonden. :P
http://www.ebay.com/itm/F(...)&hash=item2338bb85e7

Hmm hij lijkt er toch wel aardig op, en misschien als hij wat langer staat, dat de haren ook zo losser staan.
De kwast kwam me op de foto alleen wel een stuk "voller" over.
Diqiu-Longwoensdag 28 mei 2014 @ 16:56
quote:
2s.gif Op woensdag 28 mei 2014 16:43 schreef ToT het volgende:
:') Eindelijk de scheerkwast binnengekregen die ik via e-bay uit China heb besteld.
Op de afbeelding was het een hele dikke, maar die ik binnen heb gekregen stelt vrij weinig voor.
Ook het handvat ziet er heel anders uit.
Ik vermoed dat je het hebt over de Virginiasheng Finest Dashaar Scheerkwast?

quote:
Het is dus niet de knot die kleinere is, maar het handvat is ongeveer 1cm kleinere in vergelijking met het handvat van de Edwin Jagger Best Black Badger. Ook vind ik de scheerkwast best mooi uit zien en ik vind juist het imitatie ivoren handvat erg mooi uit zien en daardoor oogt de scheerkwast ook niet goedkoop
Van mijn eigen blog ;) alleen dat handvat is wat kleinere, de knot is gewoon van normaal formaat. Maar op de foto lijkt het wel inderdaad groter, maja dat is wel vaker met foto's.

quote:
14s.gif Op woensdag 28 mei 2014 16:56 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Maak je even een claim aan.. kun je een ander bestellen.. ;)
Nou dan kun je ook claims beginnen aan te maken voor de gemiddeld scheer webwinkel in Nederland, want er zijn maar weinig die de lengte van het handvat vermelde, zie deze Edwin Jagger bijvoorbeeld.

Je moet alleen een claim maken als zo'n verkoper willens en wetens de boel misleid en bijvoorbeeld grijze dashaar als silvertip ofzo verkoopt. Dus als verder niks met die scheerkwast aan de hand is zou ik geen claim aanmaken want het is gewoon misbruik maken van de PayPal bescherming.
Cliffywoensdag 28 mei 2014 @ 17:01
quote:
2s.gif Op woensdag 28 mei 2014 16:56 schreef ToT het volgende:

[..]

Gevonden. :P
http://www.ebay.com/itm/F(...)&hash=item2338bb85e7

Hmm hij lijkt er toch wel aardig op, en misschien als hij wat langer staat, dat de haren ook zo losser staan.
De kwast kwam me op de foto alleen wel een stuk "voller" over.
Ik heb er ook eentje uit die shop, inc houdertje. Die kwast heeft natuurlijk ook een tijd in dat plasticje gezeten dus is het wat samengedrukt, komt wel goed hoor ;)
ToTwoensdag 28 mei 2014 @ 17:03
quote:
1s.gif Op woensdag 28 mei 2014 17:01 schreef Cliffy het volgende:

[..]

Ik heb er ook eentje uit die shop, inc houdertje. Die kwast heeft natuurlijk ook een tijd in dat plasticje gezeten dus is het wat samengedrukt, komt wel goed hoor ;)
^O^

Alleen moet ik nu wel een houdertje er voor hebben; da's veel beter voor de levensduur ervan he?
Op die site hebben ze voor onder de 7 dollar een simpele, maar de levertijd vind ik zo lang. -O-
Diqiu-Longwoensdag 28 mei 2014 @ 17:04
quote:
1s.gif Op woensdag 28 mei 2014 17:01 schreef Cliffy het volgende:

[..]

Ik heb er ook eentje uit die shop, inc houdertje. Die kwast heeft natuurlijk ook een tijd in dat plasticje gezeten dus is het wat samengedrukt, komt wel goed hoor ;)
Dat is mijn ervaring ook inderdaad, dus niks om je zorgen om te maken. Maar die scheerkwasten zien op de foto's inderdaad iets groter uit.

Ik heb er trouwens wel eentje met net een iets andere handvat, ik vond de gelinkte handvat maar niks want het lijkt wel op een butplug op die foto's.

quote:
2s.gif Op woensdag 28 mei 2014 17:03 schreef ToT het volgende:

[..]

^O^

Alleen moet ik nu wel een houdertje er voor hebben; da's veel beter voor de levensduur ervan he?
Op die site hebben ze voor onder de 7 dollar een simpele, maar de levertijd vind ik zo lang. -O-
Nee dat valt onder de noemer verkoop praatjes ;)
Cliffywoensdag 28 mei 2014 @ 17:05
quote:
2s.gif Op woensdag 28 mei 2014 17:03 schreef ToT het volgende:

[..]

^O^

Alleen moet ik nu wel een houdertje er voor hebben; da's veel beter voor de levensduur ervan he?
Op die site hebben ze voor onder de 7 dollar een simpele, maar de levertijd vind ik zo lang. -O-
Ze verkopen ook sets, dus kwast + houder, dan ben je echt maar 3 euro kwijt aan dat ding, had je eigenlijk meteen moeten doen ;)
Diqiu-Longwoensdag 28 mei 2014 @ 17:06
quote:
1s.gif Op woensdag 28 mei 2014 17:05 schreef Cliffy het volgende:

[..]

Ze verkopen ook sets, dus kwast + houder, dan ben je echt maar 3 euro kwijt aan dat ding, had je eigenlijk meteen moeten doen ;)
Naar de Kruidvat ofzo en zo'n goedkoop varkentje kopen. Maar waarschijnlijk past die scheerkwast niet in die plastic houdertjes, want mijn Virginiasheng past er in iedere geval niet in.
ToTwoensdag 28 mei 2014 @ 17:08
quote:
1s.gif Op woensdag 28 mei 2014 17:05 schreef Cliffy het volgende:

[..]

Ze verkopen ook sets, dus kwast + houder, dan ben je echt maar 3 euro kwijt aan dat ding, had je eigenlijk meteen moeten doen ;)
Ja maar die link had ik potverdorie niet gekregen! :P

Maar is het nou wel of niet aan te raden om een kwast in zo'n houder op te hangen? :)
Cliffywoensdag 28 mei 2014 @ 17:09
quote:
2s.gif Op woensdag 28 mei 2014 17:08 schreef ToT het volgende:

[..]

Ja maar die link had ik potverdorie niet gekregen! :P

Maar is het nou wel of niet aan te raden om een kwast in zo'n houder op te hangen? :)
Is vrij duidelijk te zien dat ze nog meer spul aanbieden, beetje beter je best doen :D

Durf niet met zekerheid te zeggen of dat nou echt beter is, al wil ik best aannemen dat het beter is voor de levensduur het water eruit te laten druppen dan terug in de knot te laten sijpelen..
ToTwoensdag 28 mei 2014 @ 17:11
Ah, voor 8 euro heb ik deze thuis: http://www.schuym.com/winkel/RH6.html
Cliffywoensdag 28 mei 2014 @ 17:12
Beetje zonde dat de verzendkosten 3x zo veel zijn als het product zelf _O-
Snowballedwoensdag 28 mei 2014 @ 17:12
quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 16:56 schreef Diqiu-Long het volgende:
Nou dan kun je ook claims beginnen aan te maken voor de gemiddeld scheer webwinkel in Nederland, want er zijn maar weinig die de lengte van het handvat vermelde, zie deze Edwin Jagger bijvoorbeeld.

Je moet alleen een claim maken als zo'n verkoper willens en wetens de boel misleid en bijvoorbeeld grijze dashaar als silvertip ofzo verkoopt. Dus als verder niks met die scheerkwast aan de hand is zou ik geen claim aanmaken want het is gewoon misbruik maken van de PayPal bescherming.
Hoezo misbruik.. hij zegt dat er duidelijk een ander handvat opzat (waar ie later op terug kwam)
Er staat heel duidelijk in de regels van ebay, dat als het gekochte afwijkt van het plaatje/foto zonder dat het erbij staat, dat je recht op teruggave hebt...
Hij zou dus gewoon in zn recht staan als het handvat anders was..
Diqiu-Longwoensdag 28 mei 2014 @ 17:12
quote:
2s.gif Op woensdag 28 mei 2014 17:11 schreef ToT het volgende:
Ah, voor 8 euro heb ik deze thuis: http://www.schuym.com/winkel/RH6.html
Dat is nou precies de houder welke je voor ¤ 3 a ¤ 4 bij een goedkope varkenshaar scheerkwast krijgt ;) Dus ik zou zeggen ga eens naar de Trekpleister of Kruidvat.

quote:
14s.gif Op woensdag 28 mei 2014 17:12 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Hoezo misbruik.. hij zegt dat er duidelijk een ander handvat opzat (waar ie later op terug kwam)
Er staat heel duidelijk in de regels van ebay, dat als het gekochte afwijkt van het plaatje/foto zonder dat het erbij staat, dat je recht op teruggave hebt...
Hij zou dus gewoon in zn recht staan als het handvat anders was..
Als er echt een andere handvat op zou zitten dan kan hij inderdaad een claim indienen, maar ik bedoelde meer dat je geen claim moet gaan indienen omdat de scheerkwast kleiner is dan hij op de foto lijkt.
Snowballedwoensdag 28 mei 2014 @ 17:17
quote:
2s.gif Op woensdag 28 mei 2014 17:08 schreef ToT het volgende:
Maar is het nou wel of niet aan te raden om een kwast in zo'n houder op te hangen? :)
Het is aan te raden om hem op te hangen.. als je hem op de kop op zn handvat zet, laten de haren na verloop van tijd sneller los.. ;)

Zelfgebrouwd van een stukje pvc buis omdat ik ook geen zin had om te wachten:
OFF7rSd.jpg


quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 17:12 schreef Diqiu-Long het volgende:
Als er echt een andere handvat op zou zitten dan kan hij inderdaad een claim indienen, maar ik bedoelde meer dat je geen claim moet gaan indienen omdat de scheerkwast kleiner is dan hij op de foto lijkt.
Klopt.. als je daar zeker van wilt zijn moet je ff naar de afmetingen vragen voor je hem aanschaft..

[ Bericht 3% gewijzigd door Snowballed op 28-05-2014 17:22:43 ]
znarchwoensdag 28 mei 2014 @ 17:28
Ophangen of niet maakt geen drol uit. Is marketing om houders te verkopen.

Als je hem goed droogmaakt voor je hem wegzet verdampt de rest en loopt dat niet in je kwast zeg maar.
Snowballedwoensdag 28 mei 2014 @ 17:30
quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 17:28 schreef znarch het volgende:
Ophangen of niet maakt geen drol uit. Is marketing om houders te verkopen.

Als je hem goed droogmaakt voor je hem wegzet verdampt de rest en loopt dat niet in je kwast zeg maar.
Droogmaken moet altijd.. voor je het weet heb je meeldauw (schimmel) in je kwast..
(de kwast op de foto is idd nat, die is er ff snel ingehangen)
Maar de wet van de zwaartekracht bestrijden gaat je niet lukken.. ;)
Diqiu-Longwoensdag 28 mei 2014 @ 18:06
Even terugkomend op die houders, de kwasten van De Vergulde Hand komen met de houder, maar de kwast van het Kruidvat merk niet.
znarchwoensdag 28 mei 2014 @ 18:06
quote:
14s.gif Op woensdag 28 mei 2014 17:30 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Droogmaken moet altijd.. voor je het weet heb je meeldauw (schimmel) in je kwast..
(de kwast op de foto is idd nat, die is er ff snel ingehangen)
Maar de wet van de zwaartekracht bestrijden gaat je niet lukken.. ;)
Welke zwaartekracht heb je het over?

Het vocht? De haren? Volgens mij is algemeen bekend dat het niet veel uitmaakt of je een kwast ophangt of neerzet.
Snowballedwoensdag 28 mei 2014 @ 18:08
quote:
1s.gif Op woensdag 28 mei 2014 18:06 schreef znarch het volgende:

[..]

Welke zwaartekracht heb je het over?

Het vocht? De haren? Volgens mij is algemeen bekend dat het niet veel uitmaakt of je een kwast ophangt of neerzet.
De zwaartekracht die de haren ombuigt als je hem op de kop zet...
znarchwoensdag 28 mei 2014 @ 18:11
quote:
14s.gif Op woensdag 28 mei 2014 18:08 schreef Snowballed het volgende:

[..]

De zwaartekracht die de haren ombuigt als je hem op de kop zet...
Daar gebeurt niets mee? Ik zet ze altijd gewoon weg.
Snowballedwoensdag 28 mei 2014 @ 18:15
quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 18:11 schreef znarch het volgende:

[..]

Daar gebeurt niets mee? Ik zet ze altijd gewoon weg.
Ligt een beetje aan de soort kwast, maar bij die van mij staan alle haren langs de zijkant, als ik hem op de kop laat staan. En ben ik met de knot aan het inzepen.. (waardoor de haren sneller loslaten)

Maar ik heb ook best een klein handvat ten opzichte van de hoeveelheid haren (je ziet het beter in het spiegelbeeld van de foto)

[ Bericht 1% gewijzigd door Snowballed op 28-05-2014 18:20:50 ]
Diqiu-Longwoensdag 28 mei 2014 @ 19:05
Ik was toen straks in de Jumbo geweest en die verkopen blijkbaar wel De Vergulde Hand Extra Fris, maar wat ik dan niet snap dat die variant dan ¤ 0,86 duurdere is 8)7

Na goed nu weet ik op zijn minst waar deze variant te vinden is, maar de scheercreme is ook gewoon duurdere ook ¤ 2,55.
IPA35woensdag 28 mei 2014 @ 19:07
Je doet nu wel heel giering om goedkope scheerspullen maar je hebt wel hele dozen vol met tubes en scheerstaven. Ik heb altijd maar 2 of 3 soorten in huis en die maak ik eerst op.
Diqiu-Longwoensdag 28 mei 2014 @ 19:14
quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 19:07 schreef IPA35 het volgende:
Je doet nu wel heel giering om goedkope scheerspullen maar je hebt wel hele dozen vol met tubes en scheerstaven. Ik heb altijd maar 2 of 3 soorten in huis en die maak ik eerst op.
Zou jij 30% meer betalen voor een vergelijkbaar product van hetzelfde merk? Ik ben gewoon spaarzaam en dat is iets heel anders dan gierig zijn.

Maar ik heb inderdaad hele dozen vol met scheercrèmes, scheerstaven, en aftershaves maar 80% ofzo is afkomstig uit het buitenland, Tsjechië, Groot Brittannië, Frankrijk, Spanje. Nee dus eigenlijk is het bedoeld als verkapte voorraad.

Want over drie jaar zijn al die scheercrèmes, scheerstaven, aftershaves ook nog steeds goed. Alleen met de aftershave balsems moet ik oppassen want die zijn zo'n drie jaar houdbaar
#ANONIEMwoensdag 28 mei 2014 @ 20:13
Ik zou me dr eens niet zo druk om maken dat alles slecht gaat Als je je spullen een beetje uit het zonlicht houd, dan zal je er nog van staan te kijken hoelang dat het allemaal goed blijft.
THEFXRwoensdag 28 mei 2014 @ 20:55
quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 19:07 schreef IPA35 het volgende:
Je doet nu wel heel giering om goedkope scheerspullen maar je hebt wel hele dozen vol met tubes en scheerstaven. Ik heb altijd maar 2 of 3 soorten in huis en die maak ik eerst op.
dat heet marketing en hij valt daar voor.
Diqiu-Longwoensdag 28 mei 2014 @ 21:22
Ik heb zojuist weer eens De Vergulde Hand Scheerzeep gebruikt, om er dan uiteindelijk een review over te schrijven.

full.jpg

De scheerkwast zit vol met scheerschuim, dat ziet in principe goed uit zou je zeggen ;) Maar ik weet uit eigen ervaring dat dit soort foto's totaal niets over de kwaliteit van de scheerzeep zegt. De scheerschuim droogde in iedere geval niet uit tijdens het scheren, en de krabber glijdt ook gewoon soepel over de huid.

Tot zover heb ik eigenlijk ook geen kritiek op De Vergulde Hand Scheerzeep, maar wat ik wel merkte tijdens het scheren is dat scheerschuim de huid minder goed beschermd en persoonlijk vind ik dit laatste wel erg belangrijk.

Ik vermoed dat vanwege het laatste ik juist ook De Vergulde Hand verbannen heb in een hoekje in mijn voorraad la.
THEFXRwoensdag 28 mei 2014 @ 21:37
hier een aanbieding van Souplex mesjes

http://www.ebay.nl/itm/10(...)tem35d176eac1&_uhb=1
#ANONIEMwoensdag 28 mei 2014 @ 22:14
Heb ik wat gemist rondom Souplex?
ToTwoensdag 28 mei 2014 @ 22:25
quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 21:22 schreef Diqiu-Long het volgende:
Ik heb zojuist weer eens De Vergulde Hand Scheerzeep gebruikt, om er dan uiteindelijk een review over te schrijven.

[ afbeelding ]

De scheerkwast zit vol met scheerschuim, dat ziet in principe goed uit zou je zeggen ;) Maar ik weet uit eigen ervaring dat dit soort foto's totaal niets over de kwaliteit van de scheerzeep zegt. De scheerschuim droogde in iedere geval niet uit tijdens het scheren, en de krabber glijdt ook gewoon soepel over de huid.

Tot zover heb ik eigenlijk ook geen kritiek op De Vergulde Hand Scheerzeep, maar wat ik wel merkte tijdens het scheren is dat scheerschuim de huid minder goed beschermd en persoonlijk vind ik dit laatste wel erg belangrijk.

Ik vermoed dat vanwege het laatste ik juist ook De Vergulde Hand verbannen heb in een hoekje in mijn voorraad la.
Welke soort beschermt wel goed en zou je aanraden? :)
Diqiu-Longwoensdag 28 mei 2014 @ 22:29
quote:
2s.gif Op woensdag 28 mei 2014 22:25 schreef ToT het volgende:

[..]

Welke soort beschermt wel goed en zou je aanraden? :)
Zowel de Palmolive Scheerstaaf en Scheercrème beschermd veel beter de huid dan De Vergulde Hand, maar dat is wanneer we kijken naar scheerproducten welke je lokaal in Nederland krijgt.

Want een van mijn favorieten scheerzepen is de Wilkinson Sword Scheerstaaf, die beschermd de huid goed, laat krabber soepel glijden en laat de huid niet droog achter.
ToTwoensdag 28 mei 2014 @ 22:30
quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 22:29 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Zowel de Palmolive Scheerstaaf en Scheercrème beschermd veel beter de huid dan De Vergulde Hand, maar dat is wanneer we kijken naar scheerproducten welke je lokaal in Nederland krijgt.

Want een van mijn favorieten scheerzepen is de Wilkinson Sword Scheerstaaf, die beschermd de huid goed, laat krabber soepel glijden en laat de huid niet droog achter.
^O^
MarcelRwoensdag 28 mei 2014 @ 22:35
Met voldoende water is vergulde hand zeep voor mij gelijk aan de Palmolive stick. Vroeger werd het voor mij te droog, maar blijkbaar heb ik geleerd deze zeep beter te gebruiken.
Diqiu-Longwoensdag 28 mei 2014 @ 22:41
quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 22:35 schreef MarcelR het volgende:
Met voldoende water is vergulde hand zeep voor mij gelijk aan de Palmolive stick. Vroeger werd het voor mij te droog, maar blijkbaar heb ik geleerd deze zeep beter te gebruiken.
Uitdrogen deed het in iedere geval niet bij mij :) Maar de Palmolive Scheercrème vind ik wel zeker weten beter.

De Palmolive Scheerstaaf daar in tegen heb ik eerlijk gezegd allang niet meer gebruikt, maar die vind ik minder goed dan de Wilkinson Sword Scheerstaaf, maar geloof ik wel net wat beter dan De Vergulde Hand.

Maar het is allemaal nogal subjectief natuurlijk, en ik ga ook nog geen definitief oordeel geven over De Vergulde Hand. Want ik wil het eigenlijk nog een kans geven om te kijken of mijn oordeel nu anders zal zijn dan vroeger.
MarcelRwoensdag 28 mei 2014 @ 23:32
Uiteraard is dat subjectief.
Ik had al ruim 2 1/2 jaar geen Vergulde Hand meer gebruikt, totdat ik afgelopen pasen bij m'n ouders was en ik de zeep van m'n pa leende. Daar wist ik een veel betere lather van te brouwen dat wat ik daarvoor wist te knutselen. Geen topzeep, maar zeker beter dan wat andere, duurdere zepen die ik in de loop der jaren heb gebruikt. Zoals ik al schreef, voor mij vergelijkbaar met de Palmolive stick.
Qua sticks vind ik La Toja en Speick duidelijk beter, verzorgender. De Wilkinson Sword stick heb ik trouwens nog nooit gebruikt.
THEFXRdonderdag 29 mei 2014 @ 00:00
quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 22:14 schreef Ubershave het volgende:
Heb ik wat gemist rondom Souplex?
normaal 3 euro per 10
IPA35donderdag 29 mei 2014 @ 00:56
Goede prijs! Goede mesjes ook volgens mij.
Snowballeddonderdag 29 mei 2014 @ 01:09
Hmmmm.. kweenie:

ACHTUNG: Es handelt sich um B-WARE mit optischen Mängeln in der Beschichtung - keine Beeinträchtigung der Schnittqualität! (die Klingen haben optische Verfärbungen, dabei handelt es sich um Fleckenbildung der "Anti-Haft-Beschichtung - ähnlich TEFLON" während des Produktionsprozesses).

Dan heb ik liever deze: (voldoen erg goed...)
http://www.ebay.com/itm/2(...)&hash=item2a3d2ff32c

[ Bericht 17% gewijzigd door Snowballed op 29-05-2014 01:16:28 ]
THEFXRdonderdag 29 mei 2014 @ 01:40
quote:
14s.gif Op donderdag 29 mei 2014 01:09 schreef Snowballed het volgende:
Hmmmm.. kweenie:

ACHTUNG: Es handelt sich um B-WARE mit optischen Mängeln in der Beschichtung - keine Beeinträchtigung der Schnittqualität! (die Klingen haben optische Verfärbungen, dabei handelt es sich um Fleckenbildung der "Anti-Haft-Beschichtung - ähnlich TEFLON" während des Produktionsprozesses).

Dan heb ik liever deze: (voldoen erg goed...)
http://www.ebay.com/itm/2(...)&hash=item2a3d2ff32c
mesjes zijn gewoon 100% technisch in orde, alleen de stempel is mislukt!
Diqiu-Longdonderdag 29 mei 2014 @ 09:17
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 00:56 schreef IPA35 het volgende:
Goede prijs! Goede mesjes ook volgens mij.
Ik heb er gister ook even op gezocht op Google, en deze mesjes staan inderdaad wel goed bekend. Maar net als Snowballed twijfel ik ook wanneer er groot aangeven staat dat het B waren zijn.

Oh die Gillette-Wilkinson-Sword mesjes zijn echt spotgoedkoop :) Hoe scheren ze?
Twiitchdonderdag 29 mei 2014 @ 10:28
Baume.be sample gisteren in de brievenbus gekregen.
Ruikt goed, doet z'n werk prima, maar 30e voor een flesje? Nee, echt niet.
Diqiu-Longdonderdag 29 mei 2014 @ 10:33
En als je het gaat vergelijken met Nivea? Dat was wel zo'n beetje de (trol)discussie de afgelopen week. Ik moet mijn sample in iedere geval nog ontvangen.
Snowballeddonderdag 29 mei 2014 @ 10:38
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 09:17 schreef Diqiu-Long het volgende:
Oh die Gillette-Wilkinson-Sword mesjes zijn echt spotgoedkoop :) Hoe scheren ze?
Voor mij perfect.. scherp maar erg comfortabel mild en de levensduur is ook prima
Standje 9 in mn Slim en ik hoef me nergens zorgen over te maken..
en niet te vergeten dat ze spotgoedkoop zijn voor wat ze kunnen
Diqiu-Longdonderdag 29 mei 2014 @ 10:40
quote:
14s.gif Op donderdag 29 mei 2014 10:38 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Voor mij perfect.. scherp maar erg comfortabel mild en de levensduur is ook prima
Standje 9 in mn Slim en ik hoef me nergens zorgen over te maken..
en niet te vergeten dat ze spotgoedkoop zijn voor wat ze kunnen
Ik ga denk ik eens op die koop nu knop drukken, 200 mesjes voor ¤ 12,49 is echt spotgoedkoop en voor dat geld wil ik wel wat risico nemen. Lol voor ¤ 23,90 heb je er zelfs 500 stuks.
Snowballeddonderdag 29 mei 2014 @ 10:42
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 10:40 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Ik ga denk ik eens op die koop nu knop drukken, 200 mesjes voor ¤ 12,49 is echt spotgoedkoop en voor dat geld wil ik wel wat risico nemen.
Ik had er toen 50 voor 4.50.. maar ik zou er zo 200 kopen..
Diqiu-Longdonderdag 29 mei 2014 @ 10:47
Dit zijn eigenlijk juist mesjes die zelfs een Barbiere di Figaro voordelig zou kunnen verkopen zolang hij ze maar per 1000 stuks zou in kopen, dat is 4 cent per mesje dan.

Maar ik weet niet of Barbiere di Figaro nog wel mee leest :P Ik heb het idee dat Fok! niet zo kapot is van webwinkels die zich gebruikersaccounts hier gaan registreren, want ik heb Barbiere di Figaro twee keer onder twee verschillende accounts hier zien reageren en daarna hoor je niks meer.
Snowballeddonderdag 29 mei 2014 @ 11:01
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 10:47 schreef Diqiu-Long het volgende:
Dit zijn eigenlijk juist mesjes die zelfs een Barbiere di Figaro voordelig zou kunnen verkopen zolang hij ze maar per 1000 stuks zou in kopen, dat is 4 cent per mesje dan.

Maar ik weet niet of Barbiere di Figaro nog wel mee leest :P Ik heb het idee dat Fok! niet zo kapot is van webwinkels die zich gebruikersaccounts hier gaan registreren, want ik heb Barbiere di Figaro twee keer onder twee verschillende accounts hier zien reageren en daarna hoor je niks meer.
En waarom zou hij ze moeten gaan verkopen als wij ze gewoon van ebay halen..?
Kan me niet voorstellen dat daar dan handel in zit...
Diqiu-Longdonderdag 29 mei 2014 @ 11:11
quote:
14s.gif Op donderdag 29 mei 2014 11:01 schreef Snowballed het volgende:

[..]

En waarom zou hij ze moeten gaan verkopen als wij ze gewoon van ebay halen..?
Kan me niet voorstellen dat daar dan handel in zit...
Aan zijn vaste klanten? Er zijn meer dan genoeg mensen die kopen niet via eBay, daar zijn er hier ook een paar van actief ;) Natuurlijk blijft eBay altijd goedkoper, maar er zijn genoeg mensen bereid iets meer te betalen als ze het de volgende dag maar in huis hebben.

Overigens heb je wel gelijk dat internet naast het voordeel van zo'n webwinkel ook direct een nadeel is, want een slimme consument zoekt op Google even op die mesjes en komt vervolgens uit bij Fok! en ziet dat ze per 200 stuks ¤ 12,50 kosten.

Ik heb Barbiere di Figaro ook wel eens gevraagd waarom hij geen Chinese Gillette Tech ging verkopen, en het antwoord was destijds dat hij er geen brood in zag, mede omdat ik andere even stap voor stap uit ging leggen hoe ze zo'n Chinese Gillette Tech zelf rechtstreeks uit China kunnen kopen >:) .

En dat was nog voordat ik wist dat Tinydeal ze verkoopt, want als mensen via Mistertao moeten kopen dan haken de meeste toch af. En volgens mij is het ook nog een kwestie van een beetje vast houden aan vaste leveranciers, want wat is er mis mee als een webwinkel wholesale koopt bij zeg maar Tinydeal?

Ik heb zojuist mijn 200 mesjes in iedere geval via eBay gekocht voor ¤ 12,50 niet dat ik ze nodig had, maar ik vond het gewoon een koopje.
Twiitchdonderdag 29 mei 2014 @ 11:44
Vanwaar komt toch de obsessieve nadere focus op bdf van jou?
Er zijn nog tig andere (Nederlandse) webshops.
Bramitodonderdag 29 mei 2014 @ 11:48
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 10:47 schreef Diqiu-Long het volgende:
Dit zijn eigenlijk juist mesjes die zelfs een Barbiere di Figaro voordelig zou kunnen verkopen zolang hij ze maar per 1000 stuks zou in kopen, dat is 4 cent per mesje dan.

Maar ik weet niet of Barbiere di Figaro nog wel mee leest :P Ik heb het idee dat Fok! niet zo kapot is van webwinkels die zich gebruikersaccounts hier gaan registreren, want ik heb Barbiere di Figaro twee keer onder twee verschillende accounts hier zien reageren en daarna hoor je niks meer.
Ik denk dat de meneer van Barbiere de Figaro wel wat beters te doen heeft dan betweterige semi pubers die toch niks kopen te woord te staan.
Diqiu-Longdonderdag 29 mei 2014 @ 11:50
quote:
7s.gif Op donderdag 29 mei 2014 11:44 schreef Twiitch het volgende:
Vanwaar komt toch de obsessieve nadere focus op bdf van jou?
Er zijn nog tig andere (Nederlandse) webshops.
In mijn ogen gewoon de grootste webwinkel die handelt in klassieke scheerproducten ;) Want je ziet mensen ook het meeste deze webwinkel noemen ;) Ondanks dat je inderdaad nog Manandshaving hebt en Shaveandmore.

Manandshaving is trouwens wel redelijk groot heb ik het idee, maar die hebben duidelijk een andere niet perse beter of slechtere stratagie dan Barbiere di Figaro. Maar ik persoonlijk vind het aanbod van Barbiere di Figaro aantrekkelijkere, en dan ben ik zo'n persoon die kan de verleiding tot kopen wel weerstaan.

quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 11:48 schreef Bramito het volgende:

[..]

Ik denk dat de meneer van Barbiere de Figaro wel wat beters te doen heeft dan betweterige semi pubers die toch niks kopen te woord te staan.
Dat zijn anders wel de klanten van de toekomst lijkt me? En anno 2014 is sociale media erg belangrijk.
Bramitodonderdag 29 mei 2014 @ 12:08
Ik denk niet dat bijvoorbeeld jij in de toekomst een klant wordt. Jij bent in ieder geval niet de doelgroep waaraan hij energie zou moeten verspillen voor acquisitie. In een bedrijf moet je nou eenmaal keuzes maken. Deze meneer heeft dus ook heel wijs besloten om niet puur op prijs te concurreren. Hij biedt producten aan die je niet overal zomaar kan kopen en biedt een bepaalde service.

Sociale media zijn inderdaad erg belangrijk, vandaar dat het slim is om loze discussies over prijsniveau en chinese zooi in het openbaar te vermijden. Hij kan deze mensen toch niet overtuigen, en er is dus geen voordeel voor hem te behalen.
THEFXRdonderdag 29 mei 2014 @ 12:16
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 10:47 schreef Diqiu-Long het volgende:
Dit zijn eigenlijk juist mesjes die zelfs een Barbiere di Figaro voordelig zou kunnen verkopen zolang hij ze maar per 1000 stuks zou in kopen, dat is 4 cent per mesje dan.

Maar ik weet niet of Barbiere di Figaro nog wel mee leest :P Ik heb het idee dat Fok! niet zo kapot is van webwinkels die zich gebruikersaccounts hier gaan registreren, want ik heb Barbiere di Figaro twee keer onder twee verschillende accounts hier zien reageren en daarna hoor je niks meer.
dat is niet de definitieve prijs, omdat er ook beste voorstel bijstaat :D
Snowballeddonderdag 29 mei 2014 @ 12:25
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 11:11 schreef Diqiu-Long het volgende:
een slimme consument zoekt op Google even op die mesjes en komt vervolgens uit bij Fok!
Ik kom werkelijk nooit via het zoeken naar mesjes op FOK! Ik kom meestal ergens bij B&B uit, als ik info zoek..

quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 12:16 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dat is niet de definitieve prijs, omdat er ook beste voorstel bijstaat :D
Even babbelen op ebay is vaak wel gunstig.. :Y
THEFXRdonderdag 29 mei 2014 @ 12:26
quote:
14s.gif Op donderdag 29 mei 2014 12:25 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Ik kom werkelijk nooit via het zoeken naar mesjes op FOK! Ik kom meestal ergens bij B&B uit, als ik info zoek..

[..]

Even babbelen op ebay is vaak wel gunstig.. :Y
had laatst free samples gekregen van supermax, moet ik nog testen. ;)
THEFXRdonderdag 29 mei 2014 @ 12:27
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 11:50 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

In mijn ogen gewoon de grootste webwinkel die handelt in klassieke scheerproducten ;) Want je ziet mensen ook het meeste deze webwinkel noemen ;) Ondanks dat je inderdaad nog Manandshaving hebt en Shaveandmore.

Manandshaving is trouwens wel redelijk groot heb ik het idee, maar die hebben duidelijk een andere niet perse beter of slechtere stratagie dan Barbiere di Figaro. Maar ik persoonlijk vind het aanbod van Barbiere di Figaro aantrekkelijkere, en dan ben ik zo'n persoon die kan de verleiding tot kopen wel weerstaan.

[..]

Dat zijn anders wel de klanten van de toekomst lijkt me? En anno 2014 is sociale media erg belangrijk.
Is BDF, gewoon niet een barbershop, die een webshop erbij doet?
Snowballeddonderdag 29 mei 2014 @ 12:30
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 12:26 schreef THEFXR het volgende:

[..]

had laatst free samples gekregen van supermax, moet ik nog testen. ;)
De Supermax super platinum versie vind ik erg goed, ik moet nog altijd een keer die nieuwe blue diamond proberen..
Kosten ook geen drol..
100:
http://www.ebay.com/itm/1(...)&hash=item2ed1a55f36

600:
http://www.ebay.com/itm/6(...)&hash=item3ce1e19579
#ANONIEMdonderdag 29 mei 2014 @ 12:32
Nope, dat zijn ze niet :)
Diqiu-Longdonderdag 29 mei 2014 @ 12:34
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 12:27 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Is BDF, gewoon niet een barbershop, die een webshop erbij doet?
Volgens mij niet :P En volgens mij is het ook geen Italiaan zover ik weet :+ Maar de barbier welke naast een barbierszaak ook nog een webwinkel heeft is Scheerwinkel.nl.
THEFXRdonderdag 29 mei 2014 @ 12:35
quote:
14s.gif Op donderdag 29 mei 2014 12:30 schreef Snowballed het volgende:

[..]

De Supermax super platinum versie vind ik erg goed, ik moet nog altijd een keer die nieuwe blue diamond proberen..
Kosten ook geen drol..
100:
http://www.ebay.com/itm/1(...)&hash=item2ed1a55f36

600:
http://www.ebay.com/itm/6(...)&hash=item3ce1e19579
van die 600 winkel heb ik samples gekregen, ga niet zomaar 600 bestellen
Snowballeddonderdag 29 mei 2014 @ 12:38
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 12:35 schreef THEFXR het volgende:

[..]

van die 600 winkel heb ik samples gekregen, ga niet zomaar 600 bestellen
Zie net dat die laatste ook een beetje hoge verzendkosten heeft..
En dat ik deze ook nog moet proberen.... :P

http://www.ebay.de/itm/10(...)&hash=item4ad332e166

Schijnt ook wel een goed mesje te zijn..
Deugniettdonderdag 29 mei 2014 @ 13:38
Ik volg die topic nou een tijdje maar ik heb er nog niks gepost. Ik was het scheren met elektrisch en die "normale" scheer apparaten een beetje zat en ik wou wat nieuws proberen. Tijdje geleden wat besteld uit China, op aanraden van een paar van hier ;-), Ik had die Gilette tech besteld en dat ding van BIC. Dat ding van BIC heb ik nooit kunnen gebruiken omdat toen ik een mesje er in wou doen de kop afbrak zeg maar :P Ik had de trekpleister badger gekocht van Omega en en scheercreme van Palmolive. Moet zeggen dat het scheren op deze manier mij echt meevalt! Nog nooit gesneden (ff afkloppen) en het resultaat is fijner. Ik heb een gevoelige en droge huid maar mij huid reageert echt super op deze manier.

Nou ben ik laatste in Turkije geweest op vakantie en heb daar een hele zooi dingen meegenomen dus ik dacht ik deel het even aangezien ik wel meelees maar nooit reageer :P .

- Arko scheerstaaf
- Derby scheerstaaf
- Arko scheer creme
- Derby scheer creme
- "YUMA" krabbertje (daar gekocht omdat dat ding uit China was gebroken op vakantie)
- Derby scheerzeep (zit in een soort pot)
- en allemaal verschillende mesjes om te proberen en 100x derby mesjes (werkt voor mij prima plus ik kon geen grote verpakking van andere mesjes vinden)
- Lokale Badger maar die was ruk en heb hem daar achter gelaten dat ding begon te stinken :P
Diqiu-Longdonderdag 29 mei 2014 @ 13:44
Waar heb je al die spullen gekocht? Ik ga namelijk ook op vakantie naar Turkije, wel pas in December ;) Maar het is handig om te weten waar ik moet zijn.

Het is trouwens normaal dat een scheerkwast stinkt als ie nieuw is ;) Heb je overigens geen interessante varkens / paarden haar scheerkwasten gezien? Die no6 van Bestshave is namelijk best populair.
Deugniettdonderdag 29 mei 2014 @ 14:01
Ja het probleem is het zoeken naar die spullen. Ik wist dat het er in overvloed was maar ik wist niet zo goed waar ik moest zoeken tot de laatste dagen van de vakantie :P. In de supermarkt en apotheken vind je "meestal" alleen de cartridge scheerapparaten maar wel veel scheerstaven en crèmes! Voor mesjes en krabbers moet je eigenlijk zijn bij, zoals ik het noem, de Turkse "Action". Van de buitenaf lijkt het een beetje een rommel omdat er enorm veel op elkaar gezet is en de gangen zijn heel smal. Zijn meestal winkeliers met veel souvenirs aan de buitenkant van de winkel. Het is lastig om uit te leggen aangezien het geen winkel ketens zijn.

Kwasten waren er in overvloed. Of je varkenshaar kwasten daar zal vinden weet ik niet omdat ze t liefst zover mogelijk van die beesten wegblijven :P Ze hadden veel verschillende types en afmetingen ook echt van die joekels van een dingen :P Mijn Omega kwast stonk ook wel maar de geur dat uit dit ding kwam was echt niet normaal en werd alleen maar erger dus vandaar ;) Qua merken ben ik niet op de hoogte maar zaten volgens mij wel wat merken tussen. Kost trouwens allemaal geen drol. 6 tl. dat is omgerekend zo'n 2euro.
Diqiu-Longdonderdag 29 mei 2014 @ 14:05
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 14:01 schreef Deugniett het volgende:
Ja het probleem is het zoeken naar die spullen. Ik wist dat het er in overvloed was maar ik wist niet zo goed waar ik moest zoeken tot de laatste dagen van de vakantie :P. In de supermarkt en apotheken vind je "meestal" alleen de cartridge scheerapparaten maar wel veel scheerstaven en crèmes! Voor mesjes en krabbers moet je eigenlijk zijn bij, zoals ik het noem, de Turkse "Action". Van de buitenaf lijkt het een beetje een rommel omdat er enorm veel op elkaar gezet is en de gangen zijn heel smal. Zijn meestal winkeliers met veel souvenirs aan de buitenkant van de winkel. Het is lastig om uit te leggen aangezien het geen winkel ketens zijn.

Kwasten waren er in overvloed. Of je varkenshaar kwasten daar zal vinden weet ik niet omdat ze t liefst zover mogelijk van die beesten wegblijven :P Ze hadden veel verschillende types en afmetingen ook echt van die joekels van een dingen :P Mijn Omega kwast stonk ook wel maar de geur dat uit dit ding kwam was echt niet normaal en werd alleen maar erger dus vandaar ;) Qua merken ben ik niet op de hoogte maar zaten volgens mij wel wat merken tussen. Kost trouwens allemaal geen drol. 6 tl. dat is omgerekend zo'n 2euro.
Nou dan weet ik waar ik moet zijn :) De supermarkten dus gewoon :) Want mesjes kun je net zo online in bulk bestellen, dat is wellicht nog goedkoper dan lokaal.

Je krijgt momenteel inderdaad veel Turkse Lira voor je euro inderdaad, wellicht dat daarom mijn retour vlucht naar Istanboel maar ¤ 90 was.
Deugniettdonderdag 29 mei 2014 @ 14:29
Ja ik had 6euro betaald voor 100 derby mesjes. En dan had ik geen zin om af te dingen dus het kon wellicht goedkoper ;) De Lira staat inderdaad zeer gunstig tov de eur! Beetje jammer dat ze de prijs van het Visum hebben verhoogd :P Maar dat inderdaad een hele goed prijs voor een retourtje ;)
Twiitchdonderdag 29 mei 2014 @ 15:30
Nee, die Voskhods worden het niet meer. Prima scheerbeurten mee, maar ze beginnen al na een kleine week te roesten, en een erg vochtige badkamer heb ik niet. Daar heb ik met de Sharks, Astras e.d. geen last van
Diqiu-Longdonderdag 29 mei 2014 @ 15:35
quote:
7s.gif Op donderdag 29 mei 2014 15:30 schreef Twiitch het volgende:
Nee, die Voskhods worden het niet meer. Prima scheerbeurten mee, maar ze beginnen al na een kleine week te roesten, en een erg vochtige badkamer heb ik niet. Daar heb ik met de Sharks, Astras e.d. geen last van
Bij mij begonnen ze ook te roesten, en dat lijkt me echt niet aan de krabber liggen of wat dan ook. En ik heb wel wat beters te doen dan na iedere scheerbeurt een mesje afdrogen.
Twiitchdonderdag 29 mei 2014 @ 15:37
Misschien ligt het aan de teflon coating? Geen idee.
Diqiu-Longdonderdag 29 mei 2014 @ 15:58
Wie herinnert zich mijn grap nog over abonnementen voor iedere maand de nieuwste scheerproducten toegestuurd te krijgen?

In Amerika hebben ze zoiets gewoon, ik zag op mijn Twitter account namelijk dat ik gevolgd word door Wetshaveclub. Zoiets zou persoonlijk trouwens niks voor mij zijn, want ik ben een kieskeurige consument en wil natuurlijk wel weten wat ik koop.
znarchdonderdag 29 mei 2014 @ 16:06
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 15:58 schreef Diqiu-Long het volgende:
Wie herinnert zich mijn grap nog over abonnementen voor iedere maand de nieuwste scheerproducten toegestuurd te krijgen?

In Amerika hebben ze zoiets gewoon, ik zag op mijn Twitter account namelijk dat ik gevolgd word door Wetshaveclub. Zoiets zou persoonlijk trouwens niks voor mij zijn, want ik ben een kieskeurige consument en wil natuurlijk wel weten wat ik koop.
Is gewoon handig voor beginners. Kun je per maand samples proberen tot je weet wat je fijn vind. Lijkt me voor starters handig.
#ANONIEMdonderdag 29 mei 2014 @ 16:22
Ow, free shipping ook nog. Moet niet gekker worden :')

[ Bericht 42% gewijzigd door #ANONIEM op 29-05-2014 16:24:07 ]
Diqiu-Longdonderdag 29 mei 2014 @ 16:33
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 16:22 schreef Ubershave het volgende:
Ow, free shipping ook nog. Moet niet gekker worden :')
Verzendkosten zal in Amerika sowieso wel wat lagere zijn denk ik ;) Maar als ik het zo die website bekijk krijg je het volgende voor $ 20 per maand.

• 2 a 3 oz aan scheerzeep, dat is gelijk aan 56 gram en 85 gram.
• 10 DE Mesjes ( 2x 5 stuks van twee verschillende merken )

En wanneer je lid word krijg je een krabber en scheerkwast gratis cadeau, net zo gratis als smartphones bij abonnementen :+ Want volgens mij krijg je gewoon een goedkope Chinese krabber en dan een goedkope scheerkwast.

Die website is in iedere geval wel mooi ontworpen, daardoor komt het geheel er best aantrekkelijk door over.
znarchdonderdag 29 mei 2014 @ 16:47
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 16:33 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Verzendkosten zal in Amerika sowieso wel wat lagere zijn denk ik ;) Maar als ik het zo die website bekijk krijg je het volgende voor $ 20 per maand.

• 2 a 3 oz aan scheerzeep, dat is gelijk aan 56 gram en 85 gram.
• 10 DE Mesjes ( 2x 5 stuks van twee verschillende merken )

En wanneer je lid word krijg je een krabber en scheerkwast gratis cadeau, net zo gratis als smartphones bij abonnementen :+ Want volgens mij krijg je gewoon een goedkope Chinese krabber en dan een goedkope scheerkwast.

Die website is in iedere geval wel mooi ontworpen, daardoor komt het geheel er best aantrekkelijk door over.
1-4 samples zeep. Toch?
Bramitodonderdag 29 mei 2014 @ 16:47
Alleen in de US helaas.... Ik vind het wel een leuk concept, zeker als cadeautje. Mesjes zouden me eigenlijk niet interesseren, leuke zeepjes wel.
Diqiu-Longdonderdag 29 mei 2014 @ 16:51
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 16:47 schreef znarch het volgende:

[..]

1-4 samples zeep. Toch?
Vast wel inderdaad, maar dat zeggen ze niet precies.
Bramitodonderdag 29 mei 2014 @ 16:57
Each month Wet Shave Club sends you a package containing 1-4 samples from a featured brand up to 3oz of soap. In the package you will receive your soaps, information about the company that designed the soap, and information about the soaps themselves. Each month Wet Shave Club will post, the 2nd week of the month, what the featured brand will be on our social media pages. We will also send you a variety of double edge razor blades, 5 from two different brands, 10 total.

Vooral dat "up to" is lekker vaag.
Twiitchdonderdag 29 mei 2014 @ 17:14
Ja, en een featured brand kan ook van alles zijn. Iets zegt me dat je niet vaak een Castle Forbes oid zult zien, ook al staat dat logo wel op hun site.
znarchdonderdag 29 mei 2014 @ 17:17
quote:
7s.gif Op donderdag 29 mei 2014 17:14 schreef Twiitch het volgende:
Ja, en een featured brand kan ook van alles zijn. Iets zegt me dat je niet vaak een Castle Forbes oid zult zien, ook al staat dat logo wel op hun site.
Mwah, geen idee. Ze gaan gewoon posten wat er in die pakketten zit dus we zien het wel.

Leuk initiatief iig.
Twiitchdonderdag 29 mei 2014 @ 17:21
Je hebt wel dergelijke clubs voor cartridge scheren die wel overal naartoe verzenden, als ik me niet vergis.
Diqiu-Longdonderdag 29 mei 2014 @ 17:29
quote:
7s.gif Op donderdag 29 mei 2014 17:21 schreef Twiitch het volgende:
Je hebt wel dergelijke clubs voor cartridge scheren die wel overal naartoe verzenden, als ik me niet vergis.
Ja Razwar uit Belgie onder andere ;)
#ANONIEMdonderdag 29 mei 2014 @ 18:27
Ja Dollar Shave Club en dat soort geneuzel is ook allemaal kwaliteit spul waar je liever niet mee dood gevonden wil worden geloof ik zo.

Allemaal van dat scheert, maar daar houd het ook mee op. Achterlijk goedkoop spul wat kwalitatief t zelfde is als de wegwerpmesjes uit de super.

Word je niet vrolijk van zal maar zeggen....

[ Bericht 43% gewijzigd door #ANONIEM op 29-05-2014 18:28:42 ]
Twiitchdonderdag 29 mei 2014 @ 18:51
Ja zoiets had ik op het andere forum al gehoord.
EricBdFdonderdag 29 mei 2014 @ 19:33
Wat zou dan voor jullie, als ik vragen mag, het aantrekkelijke aan een abonnement zijn ten opzichte van het zelf kiezen wat en wanneer je iets wilt?

De refills van TFS en BdF zouden ook wel geschikt zijn voor het versturen in een envelop, maar op enig moment heb je dan alle soorten wel gehad. Daarnaast dan samples van Vitos, Cella en La Saponeria, misschien Le Pere?

Voor ons zou zekerheid van de maandelijkse (of tweemaandelijkse) levering wel makkelijker zijn, maar zulke grote voordelen biedt dat nu ook weer niet.

Misschien gevoegd met een abonnement voor DE-mesjes zou het wat langer aan kunnen houden, maar ook dan denk ik dat de meesten op enig moment wel hun keus hebben gemaakt voor wat betreft de producten die ze het liefst willen. In dat geval zou een abonnement een soort "last" worden. Dat is wel het laatste wat we zouden willen.
znarchdonderdag 29 mei 2014 @ 19:51
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 19:33 schreef EricBdF het volgende:

Het kunnen kiezen van kleine hoeveelheden die niet als sample te koop zijn. Hierbij bedoel ik dus ook de "gewone merken"

Cella, Proraso, Tobs, TFS, Dr Harris, Mitchels Wool fat. Voor zover ik weet zijn hier niet echt samplepacks van de koop.

Qua mesjes zie je eigenlijk altijd dezelfde merken in zon pack zitten.

Enige reden voor mij toen ik begon om zo iets te doen zou zijn als er nou juist die mesjes in zitten die niet in de samplepacks zitten die je overal al zit. Of inderdaad maar een paar mesjes ipv meteen 5 van 1 merk.

Miss iets van custom samples, dat je als klant een vast bedrag betaald voor een x aantal samples waarvan je de zepen dan zelf kan kiezen ofzo.

[ Bericht 7% gewijzigd door znarch op 29-05-2014 20:33:28 ]
Diqiu-Longdonderdag 29 mei 2014 @ 20:01
Voor mij zou zo'n abonnement totaal niet aantrekkelijk zijn, ik vind het leuk bedoeld, maar je mist dan gewoon de keuze mogelijkheid die een gewone (web)winkel wel heeft.

Maar ik denk dat echte fans van bijvoorbeeld de TFS lijn het wel op prijs zouden stellen, als ze voor ¤ 15 de nieuwste TFS scheerzeep opgestuurd krijgen.

Maar verder? Ja mesjes kan ook leuk zijn, maja dat vind ik persoonlijk een stuk minder interessant dan scheer software. Want ja het is nou niet zo dat mesjes allemaal verschillende geuren hebben.

Maar zo'n abonnement zou natuurlijk ook verwarring bij klanten op kunnen leveren, dus mij lijkt het iets om voorzichtig mee om te gaan. Wat betreft samples zou het sowieso geen slecht idee zijn dat je eerst een sample zou kunnen krijgen voordat je direct een hele tube aanschaft.

Maja dat laatste hoort normaal vanuit de fabrikant te gebeuren, want bij ons op het werk ( Verzend apotheek ) gaan we ook niet tubes wondcreme als samples verkopen, wanneer de fabrikant het niet levert.

[ Bericht 9% gewijzigd door Diqiu-Long op 29-05-2014 20:07:47 ]
Cliffydonderdag 29 mei 2014 @ 20:44
Zo'n abo lijkt me ook niks, is leuk voor diegenen die alle zeepjes willen proberen maar volgens mij zit je na een paar maanden dus met een doos vol spul waar je niks aan vind..

Samplepacks van zepen en ASBs zoals Maggardrazors ze aanbied zou wel gaaf zijn als dat hier in NL te krijgen zou zijn, al kan bestellen bij Maggard natuurlijk ook gewoon ;)
Thoricaldonderdag 29 mei 2014 @ 21:14
Zo'n scheerabonnement lijkt mij alleen in het begin van een natscheercarrière nuttig maar juist dan zou je je moeten beperken tot Klar kabinet en Astra mesjes een r89 en een Muhle /FS zilvertip synthetische kwast.
Later heb je al zoveel troep in de scheerkist dat soms een sample bij een aankoop je wel eens kan verleiden tot een vervolg aankoop.
Ik heb nu al zoveel zeep en ook zepen die ik zou willen hebben dat ik een Gorrilla van 150jaar moet worden om die op te krijgen

[ Bericht 38% gewijzigd door Thorical op 29-05-2014 21:20:15 ]
THEFXRdonderdag 29 mei 2014 @ 21:28
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 21:14 schreef Thorical het volgende:
Zo'n scheerabonnement lijkt mij alleen in het begin van een natscheercarrière nuttig maar juist dan zou je je moeten beperken tot Klar kabinet en Astra mesjes een r89 en een Muhle /FS zilvertip synthetische kwast.
Later heb je al zoveel troep in de scheerkist dat soms een sample bij een aankoop je wel eens kan verleiden tot een vervolg aankoop.
Ik heb nu al zoveel zeep en ook zepen die ik zou willen hebben dat ik een Gorrilla van 150jaar moet worden om die op te krijgen
_O-
EricBdFdonderdag 29 mei 2014 @ 21:32
Dus er moet in ieder geval Bokito zeep in het abonnement zitten?
Thoricaldonderdag 29 mei 2014 @ 21:47
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 21:32 schreef EricBdF het volgende:
Dus er moet in ieder geval Bokito zeep in het abonnement zitten?
Nou met 2 pakjes Klar kabinet ben ik al een eind op weg. En geloof me dat is goedkoper dan een Bokito haarmaskertje om de week.
#ANONIEMdonderdag 29 mei 2014 @ 23:08
:D Als die Gorilla dood is he :P dan groeit t haar ook niet terug. Dan kom je nog niet door je spul heen :D
SosuaCafedonderdag 29 mei 2014 @ 23:16
Voor mij geen abonnement, samples daarintegen zijn wel enorm welkom. Wil ik ook best voor betalen. Gewoon een klein potje. Of stukje zeep. En dan per 5 of 10. Dropdown menutje met keuzes en klaar. Mag gerust 2 euro ps kosten. Wil niet gelijk een zeep van 30 euro kopen, zonder eerst geroken/getest te hebben. Voor 10 samples wil ik best 20 euro neertellen. Net zoals die lui in amerika dat doen.

Maar probleem in Nederland is gewoon verzendkosten. }:| ;( Ach ja. Met een tobs, dr harris, tfs samplepack neem ik die op de koop toe.
znarchdonderdag 29 mei 2014 @ 23:22
quote:
1s.gif Op donderdag 29 mei 2014 23:16 schreef SosuaCafe het volgende:
Voor mij geen abonnement, samples daarintegen zijn wel enorm welkom. Wil ik ook best voor betalen. Gewoon een klein potje. Of stukje zeep. En dan per 5 of 10. Dropdown menutje met keuzes en klaar. Mag gerust 2 euro ps kosten. Wil niet gelijk een zeep van 30 euro kopen, zonder eerst geroken/getest te hebben. Voor 10 samples wil ik best 20 euro neertellen. Net zoals die lui in amerika dat doen.

Maar probleem in Nederland is gewoon verzendkosten. }:| ;( Ach ja. Met een tobs, dr harris, tfs samplepack neem ik die op de koop toe.
Dit eigenlijk ja :)
Xa1ptdonderdag 29 mei 2014 @ 23:23
quote:
1s.gif Op donderdag 29 mei 2014 23:16 schreef SosuaCafe het volgende:
Voor mij geen abonnement, samples daarintegen zijn wel enorm welkom. Wil ik ook best voor betalen. Gewoon een klein potje. Of stukje zeep. En dan per 5 of 10. Dropdown menutje met keuzes en klaar. Mag gerust 2 euro ps kosten. Wil niet gelijk een zeep van 30 euro kopen, zonder eerst geroken/getest te hebben. Voor 10 samples wil ik best 20 euro neertellen. Net zoals die lui in amerika dat doen.
+1
IPA35donderdag 29 mei 2014 @ 23:57
quote:
7s.gif Op donderdag 29 mei 2014 17:21 schreef Twiitch het volgende:
Je hebt wel dergelijke clubs voor cartridge scheren die wel overal naartoe verzenden, als ik me niet vergis.
Boldking en zo.

Mensen laten zich hoe dan ook keihard afzetten voor scheermesjes. DE is the way to go.
#ANONIEMvrijdag 30 mei 2014 @ 00:17
DE en straight zijn idd way to go. (Al is straight qua onderhoud nie helemaal aan mij weggelegd, verder scheert het heerlijk!)
znarchvrijdag 30 mei 2014 @ 00:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 00:17 schreef Ubershave het volgende:
DE en straight zijn idd way to go. (Al is straight qua onderhoud nie helemaal aan mij weggelegd, verder scheert het heerlijk!)
Het slijpen bedoel je nu? Of vind je heel het stoppen drogen etc niets?
#ANONIEMvrijdag 30 mei 2014 @ 00:38
Slijpen besteed ik uit hoor, daar wil ik me absoluut niet aan wagen. Stroppen enzo gaat wel, maar ik moet er wel zin in hebben :P

Ben soms best wel een luie shaver :P
znarchvrijdag 30 mei 2014 @ 01:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 00:38 schreef Ubershave het volgende:
Slijpen besteed ik uit hoor, daar wil ik me absoluut niet aan wagen. Stroppen enzo gaat wel, maar ik moet er wel zin in hebben :P

Ben soms best wel een luie shaver :P
Heb ik stiekem ook wel eens :P

Dan pak ik ook een shavette of een DE. :)
Diqiu-Longvrijdag 30 mei 2014 @ 06:53
quote:
1s.gif Op donderdag 29 mei 2014 23:16 schreef SosuaCafe het volgende:
Maar probleem in Nederland is gewoon verzendkosten. }:| ;( Ach ja. Met een tobs, dr harris, tfs samplepack neem ik die op de koop toe.
Juist vanwege de verzendkosten koop ik niet online, die zijn vaak gewoon erg hoog in verhouding met de producten waar ik geïnteresseerd in ben. Maar voor samples wil ik juist weer niet betalen, want dat is ja het idee van een sample meestal.

Maar in dit wereldje zijn sommige producten zo duur dat je inderdaad komt te betalen voor een sample, maar als ik naar de L'Occitane ga dan hoef ik ook niet voor die ene sample te betalen.
#ANONIEMvrijdag 30 mei 2014 @ 09:21
Als je nieteens wil betalen voor een sample van zeg 2 euro dan ben je wel echt krenterig bezig. Samples zijn ook gewoon product. Moeten ze ook apart verpakkingen voor kopen en zijn ze nog flink wat tijd voor kwijt om ze te maken ook. Zeker als je aftershaves ofzo moet samplen, daar ben je gewoon een hoop tijd aan kwijt. Die 2 euro voor zo'n sample is je geld dubbel en dwars waard. Maar als je dat al te veel vind............
Diqiu-Longvrijdag 30 mei 2014 @ 10:17
Samples zijn veelal niet bedoeld voor de verkoop;) En 50gram scheerzeep noem ik geen sample meer hoor.

En in een parfumerie is of een crabtree & evelyn heeft ook allemaal testers en samples.

Mochten er geen samples zijn, dan kun je altijd vragen of ze er eentje voor je kunnen maken. Althans dat deden ze bij de Lush, dat is zo'n winkeltje met handgemaakt cosmetica.
SosuaCafevrijdag 30 mei 2014 @ 11:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 10:17 schreef Diqiu-Long het volgende:
Samples zijn veelal niet bedoeld voor de verkoop;) En 50gram scheerzeep noem ik geen sample meer hoor.

En in een parfumerie is of een crabtree & evelyn heeft ook allemaal testers en samples.

Mochten er geen samples zijn, dan kun je altijd vragen of ze er eentje voor je kunnen maken. Althans dat deden ze bij de Lush, dat is zo'n winkeltje met handgemaakt cosmetica.
wij hebben het over zelf samples maken. Net zoals die lui bij maggard.

http://www.maggardrazors.com/product-category/samples/
Snowballedvrijdag 30 mei 2014 @ 11:27
Samples... tja altijd al een probleem geweest...
Ik wil ook wel een doos heren geurproefjes kopen.. mag best wat kosten, als er ook maar wat in zit.. om per merk/soort een mailtje te gaan sturen is me teveel werk..
En na 2 geurtjes testen in een parfumerie ruik je de rest niet meer goed.. dus dat is ook niet echt een optie..

Maar de scheerzepen die ik koop, zijn meestal niet de duurste, dus ik denk niet dat ik een sample zou kopen.. ik bedoel als mijn scheerzeep bijv ¤5,- incl verzenden kost, en een sample ¤2,- dan koop ik gewoon die van ¤5.. Bij parfum ligt dat iets anders..
Diqiu-Longvrijdag 30 mei 2014 @ 11:54
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 11:03 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

wij hebben het over zelf samples maken. Net zoals die lui bij maggard.

http://www.maggardrazors.com/product-category/samples/
Ja goed als mensen daarvoor willen betalen is toch prima?
THEFXRvrijdag 30 mei 2014 @ 12:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 09:21 schreef Ubershave het volgende:
Als je nieteens wil betalen voor een sample van zeg 2 euro dan ben je wel echt krenterig bezig. Samples zijn ook gewoon product. Moeten ze ook apart verpakkingen voor kopen en zijn ze nog flink wat tijd voor kwijt om ze te maken ook. Zeker als je aftershaves ofzo moet samplen, daar ben je gewoon een hoop tijd aan kwijt. Die 2 euro voor zo'n sample is je geld dubbel en dwars waard. Maar als je dat al te veel vind............
Het ligt eraan, meestal zijn samples van de fabrikant als ze met een nieuw produkt uitkomen, maar ik wel best betalen voor samples van bestaande hogere segment zeepen/cremes ipv een hele pot te bestellen.
#ANONIEMvrijdag 30 mei 2014 @ 14:42
yLDEnc5l.jpg

Het is weer vrijdag! Vrijdag Scheerdag :P
Vandaag vanwege het zonnige ochtendje maar weer de Proraso voor de dag getoverd.

Setup:
Roedter 1909 met Gilette Bleue Extra
Muhle Silvertip Fiber
Proraso "Groen" Pre-Shave
Proraso "Groen" Scheerzeep
Proraso "Groen" Aftershave Balm
En vandaag in het haar: JS Sloane Heavyweight Brilliantine

Was weer een lekker fris beurtje. Proraso werkte weer goed mee. Netjes 3 passes BBS. Dit keer geen schade ;)
Had de volgorde van de passes beetje aangepast, om zo de nicks een beetje te voorkomen met de Roedter, dus WTG, XTG, ATG in plaats van WTG, ATG, XTG.
Heeft goed geholpen :D

Vandaag ook weer de nieuwe Proraso Balm gepakt, lekker verfrissend spul. Lekker verkoelend en ruikt gewoon net als de zeep. Matcht echt perfect. Smeert lekker weg, trekt lekker snel in!

Was weer nice!

Fijn weekend allemaal!
marzmanvrijdag 30 mei 2014 @ 15:48
quote:
14s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 11:27 schreef Snowballed het volgende:
Samples... tja altijd al een probleem geweest...
Ik wil ook wel een doos heren geurproefjes kopen.. mag best wat kosten, als er ook maar wat in zit.. om per merk/soort een mailtje te gaan sturen is me teveel werk..
En na 2 geurtjes testen in een parfumerie ruik je de rest niet meer goed.. dus dat is ook niet echt een optie..

Maar de scheerzepen die ik koop, zijn meestal niet de duurste, dus ik denk niet dat ik een sample zou kopen.. ik bedoel als mijn scheerzeep bijv ¤5,- incl verzenden kost, en een sample ¤2,- dan koop ik gewoon die van ¤5.. Bij parfum ligt dat iets anders..
Voor aftershave kun je samples (hij noemt het testers) kopen bij Paul Cox. Ik heb er ook een aantal dankzij Dr Paranoid van Shavingsociety(.nl). Je kunt ze nog een behoorlijk aantal keren gebruiken eigenlijk. 1tje kopen heeft niet zo veel nut natuurlijk, maar zo kun je er heel wat proberen.

http://www.winkelplein.nu(...)=categorie&id=129281
#ANONIEMvrijdag 30 mei 2014 @ 16:00
Jep, daar hadden we een mooie stapel Pinaud Clubman testers van (o.a)
Erg fijne dingen :D
znarchvrijdag 30 mei 2014 @ 16:01
Omdat SOTDs zonder foto niet meer mogen. Hierbij:

xTzce7g.jpg?1
#ANONIEMvrijdag 30 mei 2014 @ 16:02
Hahaha :D Ja zonder foto kom je er niet mee weg nee ;)

De Floid is idd een lekkere! Is dat een Plisson Synthetic? En hoe scheert het mes? :D
znarchvrijdag 30 mei 2014 @ 16:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 16:02 schreef Ubershave het volgende:
Hahaha :D Ja zonder foto kom je er niet mee weg nee ;)

De Floid is idd een lekkere! Is dat een Plisson Synthetic? En hoe scheert het mes? :D
Scherp oog! De borstel is inderdaad synthetisch. Het is een bluebeards revenge :)

Het is is door onze gedeelde vriend E geslepen dus dat scheert meer dan prima 8-) Wel een beetje uitkijken met de punt natuurlijk. :P
#ANONIEMvrijdag 30 mei 2014 @ 16:10
De knot lijkt een beetje op de Plisson vanuit deze hoek :P

Ja met zon punt kan je je lelijk openhalen ja :D
Diqiu-Longvrijdag 30 mei 2014 @ 17:32
full.jpg

Zo mijn SOTD, let aub niet op de rommel op de achtergrond :+

• Edwin Jagger DE87RC14bl
• Astra SP
• Virginiasheng Finest Dashaar Scheerkwast
• Ingram Scheercreme
• Alpa 378 Aftershave Lotion

De keuze voor de menthol producten is omdat het hier in zuiden des land toch redelijk warm blijkt te zijn :P Dus dan gebruik ik mooi menthol scheer software.
hafez1234vrijdag 30 mei 2014 @ 17:55
Mijn SOTD:

-Rimei krabber
-Astra SP
-Virginiasheng Finest Dashaar Scheerkwast
-Balea scheercrème
-Nivea aftershave balm

OzZvHsF.jpg?1?4953

Vandaag een flesje Cien aftershave van de Lidl gekocht. Ben benieuwd hoe goed die is vergeleken met Nivea.
SosuaCafevrijdag 30 mei 2014 @ 17:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 17:32 schreef Diqiu-Long het volgende:
[ afbeelding ]

Zo mijn SOTD, let aub niet op de rommel op de achtergrond :+

• Edwin Jagger DE87RC14bl
• Astra SP
• Virginiasheng Finest Dashaar Scheerkwast
• Ingram Scheercreme
• Alpa 378 Aftershave Lotion

De keuze voor de menthol producten is omdat het hier in zuiden des land toch redelijk warm blijkt te zijn :P Dus dan gebruik ik mooi menthol scheer software.
Waarom zoveel DVH
Diqiu-Longvrijdag 30 mei 2014 @ 18:07
quote:
99s.gif Op vrijdag 30 mei 2014 17:56 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

Waarom zoveel DVH
Oh ik heb op The Shaving Room een ''Groupbuy'' opgezet voor De Vergulde Hand Scheerzeep, en tegelijk ook op een Duits scheerforum. Dat op achtergrond was slecht het deel dat naar Groot Brittannië gaat, want het meeste gaat naar Duitsland.

BovETBfCcAAtJdF.jpg

Dus vandaar ;) Want buitenlanders houden van De Vergulde Hand :P En ik vind het leuk om af en toe zulke ''Groupbuys'' te houden, ik heb dat toen ja ook gedaan met Spaanse scheerproducten.

[ Bericht 10% gewijzigd door Diqiu-Long op 30-05-2014 18:12:43 ]
#ANONIEMzaterdag 31 mei 2014 @ 00:19
Nou, de Captains Choice Cat O' Nine Tails is in Nederland aangekomen! :D Nu even wachten tot het de douane door is en het hier thuis bezorgd is ! :D

Kijk er serieus hard naar uit!
Cliffyzaterdag 31 mei 2014 @ 00:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 00:19 schreef Ubershave het volgende:
Nou, de Captains Choice Cat O' Nine Tails is in Nederland aangekomen! :D Nu even wachten tot het de douane door is en het hier thuis bezorgd is ! :D

Kijk er serieus hard naar uit!
waar had je besteld?
Diqiu-Longzaterdag 31 mei 2014 @ 07:33
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 00:33 schreef Cliffy het volgende:

[..]

waar had je besteld?
Kijk eens in de vorige delen ;) Daar heeft Ubershave al een paar verteld waar hij het koopt. Ik dacht Maggardrazors ;)
#ANONIEMzaterdag 31 mei 2014 @ 08:33
Idd bij Maggard Razors gekocht ja.
Diqiu-Longzaterdag 31 mei 2014 @ 09:15
Wie gebruikt hier trouwens zijn aftershave balsem als zeg maar dagcrème om de huid te hydrateren? Ik gebruik momenteel de Nivea Men Cool Kick daarvoor, maar doe dat in pricipe met elke aftershave balsem die ik in gebruik heb.

Maar bij zo'n menthol aftershave balsem geeft dat ook nog een licht koelend effect vroeg in de ochtend :) Geen ( dag ) crème die me dat biedt, behalve de peperdure Kiehls waar menthol in zit.
SosuaCafezaterdag 31 mei 2014 @ 09:19
Menthol nee,verder wel te spreken over Vichy.
Twiitchzaterdag 31 mei 2014 @ 09:38
Ik gebruikte dat Niveau Q10 spul, wat voor 11e verkocht wordt. Totdat ik erachter kwam dat Kruidvat precies hetzelfde spul verkoop voor 2e/3e, alleen de geur is wat anders.

Ik neem aan dat je nog wat winst maakt op die DVH verkoop?
MarcelRzaterdag 31 mei 2014 @ 09:56
In de winter wil ik nog wel eens een balsem "misbruiken", vooral als het vriest.
Diqiu-Longzaterdag 31 mei 2014 @ 10:46
quote:
7s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 09:38 schreef Twiitch het volgende:
Ik gebruikte dat Niveau Q10 spul, wat voor 11e verkocht wordt. Totdat ik erachter kwam dat Kruidvat precies hetzelfde spul verkoop voor 2e/3e, alleen de geur is wat anders.

Ik neem aan dat je nog wat winst maakt op die DVH verkoop?
In Duitsland heeft de DM Drogisterij ook zo'n Q10 aftershave balsem, en dan nog zo'n hele lijn dagcremes met Q10 etc.

Nou echt winst maken zou ik het niet willen noemen, het kost namelijk veel tijd en moeite om zo'n "Groupbuy" te organiseren.

Maar ik hou er wel een paar euro aan over inderdaad ;) Maar daar houdt het ook wel bij op. Ik had in iedere geval ¤ 2 per tablet of scheerstaaf gevraagd.

Dus veel hou ik niet over, en het is meer voor de moeite bedoeld ( Voor een biertje zoals sommige het zouden zeggen ) en onverwachte kosten opvangen.

Soms vergis je namelijk in de prijs of blijken de verzendkosten hoger uit te vallen dan berekend.

[ Bericht 1% gewijzigd door Diqiu-Long op 31-05-2014 10:53:34 ]
#ANONIEMzaterdag 31 mei 2014 @ 15:35
zPENDrSl.jpg

Maggard Razors heeft me weer goed geholpen met bemachtigen van de Captain's Choice Cat O'Nine Tails aftershave! De zeep sample is een Maggards eigen Orange Menthol en die ruikt echt heerlijk! Ook de Kai mesjes ga ik weer veel plezier van hebben!
Diqiu-Longzaterdag 31 mei 2014 @ 15:41
full.jpg

Ik was toen straks even een paar foto's het maken om te gebruiker als header, banner ofzo en ik ben best tevreden over het resultaat alleen ik was zo stom en een pakje mesjes ligt op zijn kop.

Oh mijn Baume.be staal is ook binnen ;) Dus binnenkort over een tijdje komt het moment van de waarheid. De verpakking heeft overigens opvallend veel weg van Edwin Jagger aftershave balsems stalen :+
IPA35zaterdag 31 mei 2014 @ 15:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 15:35 schreef Ubershave het volgende:
[ afbeelding ]

Maggard Razors heeft me weer goed geholpen met bemachtigen van de Captain's Choice Cat O'Nine Tails aftershave! De zeep sample is een Maggards eigen Orange Menthol en die ruikt echt heerlijk! Ook de Kai mesjes ga ik weer veel plezier van hebben!
Hoe heb je hun "shipping restrictions" omzeild?

http://www.maggardrazors.(...)ails-aftershave-4oz/
#ANONIEMzaterdag 31 mei 2014 @ 15:51
Nou, niet. Ik ben voor het verzenden van de Captains Choice zepen bij meerdere shops wezen vragen, niemand die durfde. Toen ben ik uiteindelijk beland bij Maggards. Ik heb ze op Facebook gewoon gevraagd of ze het wilde shippen. Dat wilden ze wel, risico's waren voor mezelf. Zoals je misschien gelezen hebt heb ik al eerder een fles weten te bemachtigen via hun, de normale Bay Rum (die een nieuwe eigenaar heeft) en nu dus de Cat O' Nine Tails in huis.

Morgen gelijk maar proberen :P Zit nog te dubben tussen mn Woolfat of mn HGTAM Cavendish....

[ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 31-05-2014 16:36:23 ]
Diqiu-Longzaterdag 31 mei 2014 @ 16:51
Ik heb weer eens geluk, De Vergulde Hand geeft van die starterssets weg en ik was natuurlijk ook geinteresseerd :+ En dan krijg ik gewoon een berichtje ze konden wel een uitzondering maken :)

Dus ik krijg wat producten gratis thuis gestuurd van De Vergulde Hand :) En hopelijk ook de aftershave balsem, want juist die wil ik uitproberen.

full.jpg

En de Baume.be aftershave balsem, dat zouden meer merken moeten doen gewoon kosteloos een staal opsturen. Made in the EU staat op die Baume.be staal :+ Meestal betekend dat het niet in eigen land geproduceerd word.

Want als het in Belgie geproduceerd zou zijn dan had dat er vast op gestaan lijkt me. Maar wat een waslijst aan ingrediënten bevat die Baume.be aftershave balsem.

[ Bericht 4% gewijzigd door Diqiu-Long op 31-05-2014 17:12:43 ]
THEFXRzaterdag 31 mei 2014 @ 17:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 15:48 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Hoe heb je hun "shipping restrictions" omzeild?

http://www.maggardrazors.(...)ails-aftershave-4oz/
Je kan ook USA huifkar gebruiken voor dat soort dingen.
THEFXRzaterdag 31 mei 2014 @ 17:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 15:35 schreef Ubershave het volgende:
[ afbeelding ]

Maggard Razors heeft me weer goed geholpen met bemachtigen van de Captain's Choice Cat O'Nine Tails aftershave! De zeep sample is een Maggards eigen Orange Menthol en die ruikt echt heerlijk! Ook de Kai mesjes ga ik weer veel plezier van hebben!
Die Kai mesjes zijn mij onbekend, waar zijn die mee te vergelijken?
THEFXRzaterdag 31 mei 2014 @ 17:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 16:51 schreef Diqiu-Long het volgende:
Ik heb weer eens geluk, De Vergulde Hand geeft van die starterssets weg en ik was natuurlijk ook geinteresseerd :+ En dan krijg ik gewoon een berichtje ze konden wel een uitzondering maken :)

Dus ik krijg wat producten gratis thuis gestuurd van De Vergulde Hand :) En hopelijk ook de aftershave balsem, want juist die wil ik uitproberen.

[ afbeelding ]

En de Baume.be aftershave balsem, dat zouden meer merken moeten doen gewoon kosteloos een staal opsturen. Made in the EU staat op die Baume.be staal :+ Meestal betekend dat het niet in eigen land geproduceerd word.

Want als het in Belgie geproduceerd zou zijn dan had dat er vast op gestaan lijkt me. Maar wat een waslijst aan ingrediënten bevat die Baume.be aftershave balsem.
Heb jij deze ook weleens gebruikt?

1
Diqiu-Longzaterdag 31 mei 2014 @ 17:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 17:46 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Heb jij deze ook weleens gebruikt?

[ afbeelding ]
Ja ;) En dat is goed spul hoor :) Alleen ik was niet zo kapot van de geur, maar die is precies hetzelfde als de Balea Men Sensitive Scheercrème.

Ik zal je trouwens even een DM sturen met een oude review van mij over deze aftershave balsem ;)
#ANONIEMzaterdag 31 mei 2014 @ 17:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 17:41 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Die Kai mesjes zijn mij onbekend, waar zijn die mee te vergelijken?
Feathers. Minstens zo scherp, zo niet scherper.
THEFXRzaterdag 31 mei 2014 @ 18:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 17:55 schreef Ubershave het volgende:

[..]

Feathers. Minstens zo scherp, zo niet scherper.
maar more smooth?
#ANONIEMzaterdag 31 mei 2014 @ 18:42
Kan aan mij liggen, maar ik denk wel iets.....(daarvoor zou ik ze allebei eens naast elkaar moeten testen eigenlijk)

Zijn dure mesjes en bovendien moeilijk verkrijgbaar. Maar ze scheren wel superfijn! :D
#ANONIEMzaterdag 31 mei 2014 @ 18:49
Ik zou graag classic gaan scheren. Maar heb me baardgroei niet mee. Een keer in de 3 weken een keer een weg werpmessje gebruiken en dan ben ik zo glad als babybilletjes :@ :'( :'(
#ANONIEMzaterdag 31 mei 2014 @ 18:50
hahaha xD ja dat schiet ook niet echt op nee :P
Diqiu-Longzaterdag 31 mei 2014 @ 18:50
Ik snap dat nooit echt bij mesjes dat mensen bereid zijn zoveel geld uit te geven voor moeilijk verkrijgbare mesjes, maar afhaken bij moeilijk verkrijgbare mesjes wanneer het via een tussen persoon zoals Mistertao dient te gebeuren.

Want deze Zwaardvis mesjes uit China zijn ook heel goed, en een stuk goedkoper dan een of andere Kai karate scheermesje :+
#ANONIEMzaterdag 31 mei 2014 @ 18:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 18:50 schreef Ubershave het volgende:
hahaha xD ja dat schiet ook niet echt op nee :P
het erge is nog dat ik zelf me "snor" zeer hatelijk vind.
Diqiu-Longzaterdag 31 mei 2014 @ 18:53
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 18:52 schreef tailfox het volgende:

[..]

het erge is nog dat ik zelf me "snor" zeer hatelijk vind.
Oh gewoon een Roedter 1909 kopen, daar gaat het beslist mee lukken >:)
#ANONIEMzaterdag 31 mei 2014 @ 18:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 18:53 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Oh gewoon een Roedter 1909 kopen, daar gaat het beslist mee lukken >:)
wel mooi mes. En een mooie waarschuwing.maar zou Di betekenen dat ik dan 4 weken niet hoef te scheren *)
Diqiu-Longzaterdag 31 mei 2014 @ 18:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 18:56 schreef tailfox het volgende:

[..]

wel mooi mes. En een mooie waarschuwing.maar zou Di betekenen dat ik dan 4 weken niet hoef te scheren *)
En je hebt 3 Wochen Urlaub zouden mijn Duitse collega's zeggen. Nee het was niet serieus bedoelde ;) Ik denk dat een Chinese Gillette Tech, Rimei, Edwin Jagger, Muhle etc ook gewoon voor je zal werken.

Want het is niet zo dat die krabbers niet geschikt zijn voor zware baard groei, en het is ook een beetje een kwestie van bij houden.
THEFXRzaterdag 31 mei 2014 @ 19:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 18:50 schreef Diqiu-Long het volgende:
Ik snap dat nooit echt bij mesjes dat mensen bereid zijn zoveel geld uit te geven voor moeilijk verkrijgbare mesjes, maar afhaken bij moeilijk verkrijgbare mesjes wanneer het via een tussen persoon zoals Mistertao dient te gebeuren.

Want deze Zwaardvis mesjes uit China zijn ook heel goed, en een stuk goedkoper dan een of andere Kai karate scheermesje :+
met de kosten voor die tussenpersoon en verzending, wordt het nog een duur mesje
Diqiu-Longzaterdag 31 mei 2014 @ 19:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 19:05 schreef THEFXR het volgende:

[..]

met de kosten voor die tussenpersoon en verzending, wordt het nog een duur mesje
Wel nee ;) Ik heb op deze manier een keer 120 Chinese Gillette Super Thin mesjes gekocht, en ik was totaal nog minder kwijt dan 100 Astra SP mesjes. Grappig ik heb blijkbaar nog refferal inkomsten gekregen bij Mistertao 8)7
THEFXRzaterdag 31 mei 2014 @ 19:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 19:07 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Wel nee ;) Ik heb op deze manier een keer 120 Chinese Gillette Super Thin mesjes gekocht, en ik was totaal nog minder kwijt dan 100 Astra SP mesjes. Grappig ik heb blijkbaar nog refferal inkomsten gekregen bij Mistertao 8)7
en toen waren ze nep :P
Diqiu-Longzaterdag 31 mei 2014 @ 19:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 19:15 schreef THEFXR het volgende:

[..]

en toen waren ze nep :P
Nee het zijn echte hoor ;) Ik gebruik die regelmatig maar en bevallen mij erg goed. Maar goed het gewicht van 100 mesjes kun je schatten op 200 gram. Dus 100 Jianyu mesjes kosten je dan ongeveer ¤ 14 met verzendkosten en commissie.

[ Bericht 2% gewijzigd door Diqiu-Long op 31-05-2014 19:24:13 ]
THEFXRzaterdag 31 mei 2014 @ 19:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 19:16 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Nee het zijn echte hoor ;) Ik gebruik die regelmatig maar en bevallen mij erg goed. Maar goed het gewicht van 100 mesjes kun je schatten op 200 gram. Dus 100 Jianyu mesjes kosten je dan ongeveer ¤ 14 met verzendkosten en commissie.
Die wilkies uit India kosten 5 cent per stuk incl verzending, dus 500 voor 25 euro en die zijn goed, geen rotzooi ofzo.
Diqiu-Longzaterdag 31 mei 2014 @ 19:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 19:30 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Die wilkies uit India kosten 5 cent per stuk incl verzending, dus 500 voor 25 euro en die zijn goed, geen rotzooi ofzo.
Je snap dat deze vergelijking niet helemaal eerlijk is he? Want als je in China zelf op Taobao de Jianyu mesjes koopt dan betaal je ¥3.50 per pakje en totaal dus ¥ 70 ( ¤ 8,21 ) en dan komt er nog ¥ 10 ( ¤ 1,17 ) verzendkosten bij.

Maar de Gillette Wilkinson Sword mesjes zijn dan ook echt spotgoedkoop, de goedkoopste mesjes wel ik tot nu toe tegen ben gekomen.
hafez1234zaterdag 31 mei 2014 @ 19:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 19:30 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Die wilkies uit India kosten 5 cent per stuk incl verzending, dus 500 voor 25 euro en die zijn goed, geen rotzooi ofzo.
Hoe goed vergeleken met astra mesjes?
THEFXRzaterdag 31 mei 2014 @ 19:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 19:46 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Hoe goed vergeleken met astra mesjes?
voor mij beter, van die Astra krijg ik razorburn
Cliffyzaterdag 31 mei 2014 @ 19:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 19:46 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Hoe goed vergeleken met astra mesjes?
magisch
SosuaCafezaterdag 31 mei 2014 @ 23:09
Ik wil nog wel eens die voshkod proberen. Schijnen in ieder mes wel goed te werken.
Diqiu-Longzaterdag 31 mei 2014 @ 23:11
Ja die werken inderdaad ook erg goed, en zijn ook niet zo duur.

[ Bericht 38% gewijzigd door Diqiu-Long op 01-06-2014 10:40:50 ]
#ANONIEMzondag 1 juni 2014 @ 10:40
hjw3gUBl.jpg

Goed! Zondag.....de laatste shave van de week!

Dit keer weer een nieuw product om te testen: Captain's Choice Cat O' Nine Tails Bay Rum aftershave

Setup:
Roedter 1909 met Gilette Bleue Extra (1)
Muhle Silvertip Fibre
Mitchell's Woolfat
Captain's Choice Cat O' Nine Tails Bay Rum aftershave
TFS Tabacco Verde aftershave balm
En in het haar vandaag: Layrite Super Hold met American Crew Forming Cream als topper.

Vandaag maar weer eens de Woolfat aan het werk gezet. Toch alweer een tijdje niet gebruikt. Vandaag met de Silvertip Fibre geklopt en dat ging gewoon belachelijk makkelijk. Klein beetje zeep op de kwast is al voldoende voor 4 a 5 passes aan zeep. Luxe superdik, superslick schuim, een hele bak vol.

Gezicht maar met een dikke laag ingesmeerd en gaan met die banaan!
Vandaag ook de Roedter weer gepakt met de Gilette erin. Moet toch wel zeggen dat dit mildere mesje in de Roedter wat fijner werkt dan bijv zon loeischerpe Kai of Feather. Heb me vandaag wederom zonder schade kunnen scheren in 3 passes
Net BBS resultaat :D

Nu de Captain's Choice maar eens aanbreken, eindelijk! :D Hier heb ik lang op gewacht!
Geur is net als bij de reguliere Bay Rum lekker stevig aanwezig en flink kruidig. Heerlijk, flink mannelijk geurtje :D
Ik had eigenlijk de verwachting dat het best wel even zou prikken en branden bij het opdoen, maar dat viel alles mee. Er blijft wel een soort flink warm, gloeiend gevoel over het gezicht voor een paar minuten. Daarna trekt dat snel weg en blijft die heerlijke geur hangen.

Wat de burn betreft doet Ogallala het toch beter :P

Daarna een klein drupje TFS Tabacco Verde opgesmeerd voor de verzorging.
Huidje voelt zich nu weer prima :D

Daarna maar weer bezig gegaan met de Layrite. Ging vandaag op zich ook wel weer prima. Vandaag dit keer als topper weer de American Crew Forming Cream gepakt. Zorgt ervoor dat het haar iig niet uithard (wat het met alleen Layrite wel zou doen en het geeft een mooi beetje shine aan het haar :) Best een goede combo!

Nou, dat was het weer voor deze zondag!

Fijne dag allemaal!
Diqiu-Longzondag 1 juni 2014 @ 10:40
full.jpg

Dezelfde SOTD als vrijdag, maar dan met het Astra SP mesje voor de vijfde keer gebruikt.

• Edwin Jagger DE87RC14bl
• Astra SP
• Virginiasheng Finest Dashaar Scheerkwast
• Ingram Scheercreme
• Alpa 378 Aftershave Lotion
hafez1234zondag 1 juni 2014 @ 10:48
Mijn SOTD:

- Rimei krabber
- Astra SP
- Virginiasheng Finest Dashaar Scheerkwast
- Balea scheercrème
- Cien aftershave

9SGBNKA.jpg?1?1782

Cien aftershave werkt heel erg goed en kost maar 3 euro. Het is wat dunner dan Nivea aftershave en heeft een sterke geur.
IPA35zondag 1 juni 2014 @ 12:33
Nou vooruit dan:

10407503_569003433216326_9135208603119836198_n.jpg
#ANONIEMzondag 1 juni 2014 @ 12:34
Ah, nice :D Layrite en een lekkere Pinaud Bay Rum :D Nice!
IPA35zondag 1 juni 2014 @ 12:40
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 12:34 schreef Ubershave het volgende:
Ah, nice :D Layrite en een lekkere Pinaud Bay Rum :D Nice!
Heb achteraf besloten m'n haar (nog) niet te doen. Maar dat gaat er morgen in dan maar.
#ANONIEMzondag 1 juni 2014 @ 12:46
Morgen de Suavecito er weer in, die MOET op :P
Diqiu-Longzondag 1 juni 2014 @ 12:55
Grappig dat bij jou iets op moet :P Ik had juist het idee dat je niks op probeert te maken omdat je iedere dag andere scheerproducten gebruikt, en zo duurt het een eeuwigheid natuurlijk dat je eens wat opgemaakt hebt.
#ANONIEMzondag 1 juni 2014 @ 13:19
voor de zoveelste keer, je moet niet denken en vanalles maar aannemen.

En ja de Suavecito moet op. Ruikt naar ranzige goedkope Badedas rommel en dat bevalt me totaal niet. Dus ik probeer zo snel mogelijk door het potje heen te komen, die ga ik iig niet nog een keer bestellen
Diqiu-Longzondag 1 juni 2014 @ 13:26
Nou dan vertel mij eens hoeveel scheerzepen, aftershaves, scheercrèmes, etc jij al opgemaakt hebt? Want ik krijg het idee dat het er wel eens 0 zouden kunnen zijn aangezien je heel veel scheerproducten heb en aan je SOTD's is duidelijk te zien dat je meestal iets anders gebruikt.

En haargel hoort natuurlijk thuis in Het haargel topic - deel 1 :+ dus dat telt niet mee in dit topic.
#ANONIEMzondag 1 juni 2014 @ 13:38
Dan zou je eens beter je ogen open moeten doen en opletten met wat voor regelmaat welk product gebruikt worden en dan zie je vanzelf wat er opkomt en wat niet. Genoeg flessen aftershave, zeepjes en samplers van allerlei producten gaan er hier doorheen. Ik heb het voordeel dat ook mijn vrouw gewoon dat soort spul lekker vind, dus die pakt gewoon wat ze pakken wil.

Ik kom wel door mijn spullen heen, dont worry
Cliffyzondag 1 juni 2014 @ 13:40
Ik ga dadelijk jullie moeders bellen hoor
Diqiu-Longzondag 1 juni 2014 @ 13:49
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 13:38 schreef Ubershave het volgende:
Dan zou je eens beter je ogen open moeten doen en opletten met wat voor regelmaat welk product gebruikt worden en dan zie je vanzelf wat er opkomt en wat niet. Genoeg flessen aftershave, zeepjes en samplers van allerlei producten gaan er hier doorheen. Ik heb het voordeel dat ook mijn vrouw gewoon dat soort spul lekker vind, dus die pakt gewoon wat ze pakken wil.

Ik kom wel door mijn spullen heen, dont worry
Je gaf geen antwoord op mijn vraag ;) Maar laat ook maar zitten :P Het interesseert mij eigenlijk niet zoveel of jij iets op maakt of niet.

Ik vond het alleen grappig dat je plots zei dat die ene Pomade scheerzeep op moet ;) Meer bedoelde ik er niet mee :P
THEFXRzondag 1 juni 2014 @ 14:40
waar halen jullie nu arko scheercreme en afterschave?
Diqiu-Longzondag 1 juni 2014 @ 14:46
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 14:40 schreef THEFXR het volgende:
waar halen jullie nu arko scheercreme en afterschave?
Kun je online kopen bij Shaveandmore of gewoon rechtstreeks uit Turkije via eBay of Bestshave.

Sommige schijnen blijkbaar Turkse supermarkten te hebben die dat spul verkopen, maar ik denk dat de gemiddeld Griek of andere licht getinte buitenlander ook niet blij is dat ik ze steeds vraag of ze toevallig Turkse scheerproducten verkopen :+

Ik ben zelf dus ook nog geen een winkel tegen gekomen waar het verkocht word, en dat terwijl ik in vele winkeltjes binnen geweest ben welke gerund werd door een getinte buitenlander die eruit zag als een Turk :+
THEFXRzondag 1 juni 2014 @ 15:08
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 14:46 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Kun je online kopen bij Shaveandmore of gewoon rechtstreeks uit Turkije via eBay of Bestshave.

Sommige schijnen blijkbaar Turkse supermarkten te hebben die dat spul verkopen, maar ik denk dat de gemiddeld Griek of andere licht getinte buitenlander ook niet blij is dat ik ze steeds vraag of ze toevallig Turkse scheerproducten verkopen :+

Ik ben zelf dus ook nog geen een winkel tegen gekomen waar het verkocht word, en dat terwijl ik in vele winkeltjes binnen geweest ben welke gerund werd door een getinte buitenlander die eruit zag als een Turk :+
ik wil het dus wel in een winkel of markt halen, online is de prijs te duur.
Cliffyzondag 1 juni 2014 @ 15:23
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 15:08 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik wil het dus wel in een winkel of markt halen, online is de prijs te duur.
geen Turkse super in de buurt?
IPA35zondag 1 juni 2014 @ 15:27
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 14:40 schreef THEFXR het volgende:
waar halen jullie nu arko scheercreme en afterschave?
http://www.barbieredifiga(...)o&manufacturer_id=52

Een buurtwinkel zal vast goedkoper zijn en ook aftershaves hebben.
Thoricalzondag 1 juni 2014 @ 16:00
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 14:40 schreef THEFXR het volgende:
waar halen jullie nu arko scheercreme en afterschave?
Bij een Turkse buurtsuper in Amsterdam Noord aan het Waterlandplein.
Arko C ¤ 1,-- Scheercreme ¤ 1,50 en aftershave ? ¤ 3,-- voor 250 ml.
En het werkt nog ook. Ze hebben er ook nog Yuma krabbertjes liggen voor ¤1,50. Maar die zal ik iemand die net met De scheren begint niet aanraden.
Diqiu-Longzondag 1 juni 2014 @ 16:06
In Amsterdam Noord kan ik me ook wel voorstellen dat je dat vind, want ja volgens mij wonen daar veel Turken?

Hier in zuid Limburg valt dat wel mee, ondanks dat de PVV gewoon de grootste is in de gemeente waar ik woon :P
znarchzondag 1 juni 2014 @ 16:57
WKpIZRc.jpg?1

Böker King Cutter 5/8
Cella
Floid Black

Was prima :)
THEFXRzondag 1 juni 2014 @ 17:14
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 16:06 schreef Diqiu-Long het volgende:
In Amsterdam Noord kan ik me ook wel voorstellen dat je dat vind, want ja volgens mij wonen daar veel Turken?

Hier in zuid Limburg valt dat wel mee, ondanks dat de PVV gewoon de grootste is in de gemeente waar ik woon :P
Dat is het dus juist, daarom moet ik meer zoeken in Belgisch limburg, heb daar alleen de Arko stick gevonden in de turkse super.
IPA35zondag 1 juni 2014 @ 17:15
Ik zou dus nog wel eens de Arko After Shave Creme's willen proberen.

Eens aan Turkse collega's vragen waar die winkeltjes verstopt zijn.
Diqiu-Longzondag 1 juni 2014 @ 17:28
Ik neem wel wat mee terug uit Turkije :P Ik vlieg er toch heen in december en in de tussen tijd kan ik nog wat producten op maken :+ .

Maja het zou echt handig zijn als ergens online een overzicht zou zijn van dit soort winkeltjes :P Ik ben wel een keer een verdwaalde scheerwinkeltje in Dusseldorf tegen gekomen, maar dat waren ook direct hoge prijzen en geen Arko maar wel Proraso.
THEFXRzondag 1 juni 2014 @ 21:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 mei 2014 19:35 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Je snap dat deze vergelijking niet helemaal eerlijk is he? Want als je in China zelf op Taobao de Jianyu mesjes koopt dan betaal je ¥3.50 per pakje en totaal dus ¥ 70 ( ¤ 8,21 ) en dan komt er nog ¥ 10 ( ¤ 1,17 ) verzendkosten bij.

Maar de Gillette Wilkinson Sword mesjes zijn dan ook echt spotgoedkoop, de goedkoopste mesjes wel ik tot nu toe tegen ben gekomen.
zelf betalen hun 1,37 euro per 50 stuks
Diqiu-Longzondag 1 juni 2014 @ 21:07
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 21:03 schreef THEFXR het volgende:

[..]

zelf betalen hun 1,37 euro per 50 stuks
Wie? In India? Of in China?
THEFXRzondag 1 juni 2014 @ 21:09
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 21:07 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Wie? In India? Of in China?
In India, 110 rupia per 50
Diqiu-Longzondag 1 juni 2014 @ 21:11
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 21:09 schreef THEFXR het volgende:

[..]

In India, 110 rupia per 50
Oh dat zou best kunnen, maar daar hebben buitenlanders niks aan :P
THEFXRzondag 1 juni 2014 @ 21:13
quote:
0s.gif Op zondag 1 juni 2014 21:11 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Oh dat zou best kunnen, maar daar hebben buitenlanders niks aan :P
idd, geen eerlijke vergelijking met die China mesjes
Diqiu-Longmaandag 2 juni 2014 @ 10:25
SOTD voor vandaag :)

full.jpg

Wilkinson Sword Classic krabber
Astra SP
Virginiasheng Finest Dashaar Scheerkwast
Ingram Scheercreme
Alpa 378 Aftershave Lotion

De reden om de Wilkinson Sword Classic krabber te gebruiken is vanwege een review die ik er op mijn blog ga over schrijven.

Oh het is trouwens niet de eerste plastic krabber :P je hebt ook meerdere vintage plastic krabbers en de Merkur 45 is van plastic.
Firenzomaandag 2 juni 2014 @ 11:40
Iemand naast the Golden Nib nog suggesties voor locaties waar ik een mooie knot kan kopen? Ik heb een Gillette Rocket (flare tip) met kwast en houder gekocht maar de kwast was echt niet meer te redden. Ik heb de oude knot verwijderd en zoek nu een nieuwe.

Grote nadeel aan TGN is dat het in de US is: krijg je naast [hoge] shipping ook nog btw/inklaren eroverheen :{
Diqiu-Longmaandag 2 juni 2014 @ 12:23
Whippeddog, Virginiasheng, Ace Shaving etc.

Er zijn redelijk wat verkopers vanuit China die knots verkopen en Virginiasheng is wel goed vind ik.
#ANONIEMmaandag 2 juni 2014 @ 14:33
Merkur 45 is bakeliet. Das niet hetzelfde als plastic.

Wel een achterlijk lichte krabber trouwens.

De TGN knots zijn makkelijk voor onder de 22 euro voor een goed formaat te krijgen en dan heb je gewoon een mooie 2band knot. Dan zit je nog onder de inklaringskosten.

[ Bericht 45% gewijzigd door #ANONIEM op 02-06-2014 14:35:43 ]
Firenzomaandag 2 juni 2014 @ 15:32
Het handvat is 22mm dus het zal een 20mm knot worden. Dat moet wel lukken sub $30 inderdaad (zelfs bij Whipped en TGN). Virginia heeft ook aardige prijzen en best goede reviews zo ver ik kan zien.

Dan rest alleen nog de keuze welke graad dassenhaar het wordt ;)
#ANONIEMmaandag 2 juni 2014 @ 15:36
Voor mijn custom kwastje (alu handle in the making) komt er zonder twijfel een TGN 2 Band XH knot in. Ik heb hier een andere kwast met diezelfde knot hier staan en het is _O_

Het zachte van silvertip bovenin met flinke backbone onderin. En uiteraard die mooie blonde rand in het haar bovenin en onderin dat mooie donkere :D _O_
Firenzomaandag 2 juni 2014 @ 15:56
Hm, ff checken dan. Ik zoek ook een zachte das met aardige backbone. Lastig is wel dat ik de knot niet in het handvat kan verzinken..
#ANONIEMmaandag 2 juni 2014 @ 16:04
Silvertip is (naar mijn mening) best wel snel TE zacht. Aantal silvertips gehad, heb er nu nog 1 over. Mn custom Henk's Scheerkraam Silvertip. Fijne kwast voor cremes, maar voor harde zepen veel minder geschikt.

Nee, doe mij maar Best Badger van Simpsons of de 2 Band van Semogue of de 2 Band van TGN :D
Bramitomaandag 2 juni 2014 @ 16:14
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 16:04 schreef Ubershave het volgende:
Silvertip is (naar mijn mening) best wel snel TE zacht. Aantal silvertips gehad, heb er nu nog 1 over. Mn custom Henk's Scheerkraam Silvertip. Fijne kwast voor cremes, maar voor harde zepen veel minder geschikt.

Nee, doe mij maar Best Badger van Simpsons of de 2 Band van Semogue of de 2 Band van TGN :D
Is wat duurder maar dan heb je wel wat moois.
#ANONIEMmaandag 2 juni 2014 @ 16:19
Absoluut :D Simpsons is mooi spul :D
znarchmaandag 2 juni 2014 @ 16:22
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 15:36 schreef Ubershave het volgende:
2 Band XH knot
Dewelke is dat precies? Zoek er ook nog een voor mijn handvat :)
Diqiu-Longmaandag 2 juni 2014 @ 16:23
Die Simpsons handvatten zijn toch ook gewoon van imitatie ivoor of niet? Het zijn trouwens wel mooie scheerkwasten, maja die prijzen.... zijn wel behoorlijk hoog.

quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 14:33 schreef Ubershave het volgende:
Merkur 45 is bakeliet. Das niet hetzelfde als plastic.

Wel een achterlijk lichte krabber trouwens.
Sorry maar bakeliet is gewoon kunststof en word tegenwoordig maar nog maar weinig gebruikt ;) Want bakeliet is zeg maar de voorloper van het plastic wat tegenwoordig gebruikt word.

Natuurlijk klinkt bakeliet leuker, maar het blijft gewoon een plastic soort. De Wilkinson Sword Classic krabber is trouwens ongeveer twee keer zo licht als een Edwin Jagger, maar weer twee keer zo zwaar als een Chinese Gillette Tech.

[ Bericht 76% gewijzigd door Diqiu-Long op 02-06-2014 16:29:39 ]
#ANONIEMmaandag 2 juni 2014 @ 16:31
http://thegoldennib.com/i(...)9_43&products_id=802
Firenzomaandag 2 juni 2014 @ 16:38
Ik denk dat de F2 wat te soepel is, ik neig naar de 'normale' finest
Diqiu-Longmaandag 2 juni 2014 @ 16:41
En waar denk jij dat de The Golden Nib zijn Finest Dashaar knots vandaan haalt :P Juist vanuit China ;) Dus je kunt beter rechtstreeks uit China bestellen.

Hier een 22MM Finest Dashaar knot voor ¤ 12,37 inclusief verzending, dat is gewoon meer dan de helft goedkoper dan bij TGN.
#ANONIEMmaandag 2 juni 2014 @ 16:43
Feit is wel dat dit hoge kwaliteits knots zijn, waarvan ik dat van random China provider dat niet weet.

Mijn keus blijft bij TGN.
MarcelRmaandag 2 juni 2014 @ 16:44
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 16:41 schreef Diqiu-Long het volgende:
En waar denk jij dat de The Golden Nib zijn Finest Dashaar knots vandaan haalt :P Juist vanuit China ;) Dus je kunt beter rechtstreeks uit China bestellen.

Hier een 22MM Finest Dashaar knot voor ¤ 12,37 inclusief verzending, dat is gewoon meer dan de helft goedkoper dan bij TGN.
Dat maakt het nog niet tot een knot van dezelfde kwaliteit. Zoals je zelf al hebt ervaren wordt er daar naast kwaliteit ook enorme bagger op de markt gebracht.
Diqiu-Longmaandag 2 juni 2014 @ 16:45
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 16:43 schreef Ubershave het volgende:
Feit is wel dat dit hoge kwaliteits knots zijn, waarvan ik dat van random China provider dat niet weet.

Mijn keus blijft bij TGN.
Google eens op Virginiasheng ;) Er zijn al heel wat mensen die er knots mee maken, waaronder zeer gerespecteerde personen uit dit wereldje.

quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 16:44 schreef MarcelR het volgende:

[..]

Dat maakt het nog niet tot een knot van dezelfde kwaliteit. Zoals je zelf al hebt ervaren wordt er daar naast kwaliteit ook enorme bagger op de markt gebracht.
Daar doe ik dan ook geen uitspraken over, maar wel het feit dat het dezelfde haarsoort is en afmetingen. Maar het blijft nogal makkelijk om te zeggen dat knots uit china niet goed zouden zijn, want ja die Amerikanen kopen ze ook gewoon uit China :+
Firenzomaandag 2 juni 2014 @ 16:46
Ik had exact die kwast in mijn ebay volglijst gezet inderdaad. Enige punt met Virginia Sheng is de 'China' factor, maar de recente reviews zijn erg goed zo te zien. Ik ga er nog ff over tobben :+

Wel goed dat ik via wat zoekwerk te weten ben gekomen dat de vermelde maat de pucksize is en dat hij daarna wel wat uitloopt. Gezien mijn 22mm handle denk ik dat ik met een 20mm knot beter af ben. Het schijnt anders lastig te zijn hem passend te krijgen.

edit: op deze blog zijn vergelijkingen/reviews te vinden van TGN knots, voor mensen die net zoals ik de beschrijving op TGN te summier ervaren.

[ Bericht 3% gewijzigd door Firenzo op 02-06-2014 16:52:24 ]
Diqiu-Longmaandag 2 juni 2014 @ 16:54
Ik heb van deze gebruiker geloof ik al een paar custom scheerkwasten tegen gekomen met Virginiasheng knots, en ik lees eerlijk gezegd niks anders dan positieve berichten en ik ben zelf ook tevreden over mijn Virginiasheng Finest Dashaar Scheerkwast.

Je ziet overigens hartstikke veel mensen die knots rechtstreeks uit China kopen, dus die vooroordelen zitten volgens mij nogal diep bij sommige. Maar goed er zitten natuurlijk ook minder tussen, maar dat is ook bij westerse merken het geval.
#ANONIEMmaandag 2 juni 2014 @ 17:01
die vooroordelen zijn er niet voor niets gekomen natuurlijk. Daar zit, hoe je het went of keert, gewoon een keiharde kern van waarheid in. Er is een gegronde reden waarom mensen het vermijden.
Bramitomaandag 2 juni 2014 @ 17:18
Tsja, productie in China van wat dan ook is over het algemeen op z'n minst wisselvallig te noemen. Het ligt aan de kwaliteitscontrole hoe consistent een bedrijf is. Soms kan je gewoon pech hebben, ook al is er een berg aan positieve feedback.
Diqiu-Longmaandag 2 juni 2014 @ 17:26
Het verschilt gewoon per merk en soms moet je gewoon bereid zijn een risico te nemen, want niet iedereen zal zin hebben om een review over een product te schrijven en je kunt ook niet verwachten dat je altijd bij het handje vast gehouden word.

En de kwaliteit verschilt natuurlijk ook onder westerse merken. Maar als je zoals mij gewoon door zo'n eBay verkoper belazerd word over de haarsoort dan adviseer ik om gewoon een claim bij PayPal in te dienen.
#ANONIEMmaandag 2 juni 2014 @ 17:42
En quality control is nu net ding wat je nodig hebt om een beetje goede reputatie te houden. Als je dingen koopt, wil je niet het risico lopen dat je troep koopt. Je wilt een beetje kwaliteitsproduct, niet 1 of ander hit and miss ding.

Als de quality control gewoon goed is, hoef je geen claims in te dienen . Scheelt zo veel ellende en gedoe.

Snap je nu waarom mensen het vermijden?
THEFXRmaandag 2 juni 2014 @ 17:50
vandaag mijn baume binnengekregen, eens kijken hoe dat deze week aanvoelt.
#ANONIEMmaandag 2 juni 2014 @ 17:51
Ik verwacht dat ie je wel zal bevallen :D
Drinkymaandag 2 juni 2014 @ 17:54
Laatst weer herontdekt, aftershave balm van Soliteint - La Bohème. Heerlijke balsam met lekkere geur en erg goedkoop (2~3 euro voor mijn flesje betaald?) Volgens mij bij een DM of Rossmann gehaald, weet niet meer zeker.
Diqiu-Longmaandag 2 juni 2014 @ 17:57
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 17:42 schreef Ubershave het volgende:
En quality control is nu net ding wat je nodig hebt om een beetje goede reputatie te houden. Als je dingen koopt, wil je niet het risico lopen dat je troep koopt. Je wilt een beetje kwaliteitsproduct, niet 1 of ander hit and miss ding.

Als de quality control gewoon goed is, hoef je geen claims in te dienen . Scheelt zo veel ellende en gedoe.

Snap je nu waarom mensen het vermijden?
Je mag ook de prijs niet vergeten he ;) Ik heb dit jaar twee scheerkwasten uit China gereviewed, de Ganvillage Green Dashaar Scheerkwast en de Virginiasheng Finest Dashaar Scheerkwast.

Beide zijn erg goedkoop, maar de Ganvillage Green Dashaar Scheerkwast kost de helft van de Virginiasheng Finest Dashaar Scheerkwast, dus zo vreemd is het dan niet dat die scheerkwast minder goed is.

Of zou je ook plots alle westerse scheerkwasten over een kam scheren nadat je scheerkwast van De Vergulde Hand hebt uitgeprobeerd? In zekere zin is het gewoon het op zoeken van een grens, en daar zit een zekere gok in.

Maar goed ik denk dat ik heel wat mensen geholpen heb bij het vermijden van de Ganvillage Green Dashaar Scheerkwast en andersom heb ik natuurlijk mensen geholpen met de review van de Virginiasheng Finest Dashaar Scheerkwast.
Thoricalmaandag 2 juni 2014 @ 20:17
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 17:57 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]
de Ganvillage Green Dashaar Scheerkwast kost de helft van de Virginiasheng Finest Dashaar Scheerkwast, dus zo vreemd is het dan niet dat die scheerkwast minder goed is.
Maar als ik het goed begrepen heb is Virginiasheng een bruikbare scheerkwast en de Ganvilage zonde van het geld om dat je er niet blij van word als je die gebruikt.
Voor mij is de Ganville duurder dan de Virginia want ik ben te arm om troep te kopen.
Bramitomaandag 2 juni 2014 @ 20:33
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 17:26 schreef Diqiu-Long het volgende:
Het verschilt gewoon per merk en soms moet je gewoon bereid zijn een risico te nemen, want niet iedereen zal zin hebben om een review over een product te schrijven en je kunt ook niet verwachten dat je altijd bij het handje vast gehouden word.

En de kwaliteit verschilt natuurlijk ook onder westerse merken. Maar als je zoals mij gewoon door zo'n eBay verkoper belazerd word over de haarsoort dan adviseer ik om gewoon een claim bij PayPal in te dienen.
De kwaliteit van westerse merken is over het algemeen constant.
Diqiu-Longmaandag 2 juni 2014 @ 20:39
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 20:17 schreef Thorical het volgende:

[..]

Maar als ik het goed begrepen heb is Virginiasheng een bruikbare scheerkwast en de Ganvilage zonde van het geld om dat je er niet blij van word als je die gebruikt.
Voor mij is de Ganville duurder dan de Virginia want ik ben te arm om troep te kopen.
Ja dat begrijp je goed ;) Maar goed de Ganvillage heb ik toen gerefund gekregen, omdat het vals geadverteerd was, die word als Silvertip verkocht, maar het is gewoon een grey badger en op de foto's zie het verschil niet zo 1,2,3.
THEFXRmaandag 2 juni 2014 @ 20:41
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 20:39 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Ja dat begrijp je goed ;) Maar goed de Ganvillage heb ik toen gerefund gekregen, omdat het vals geadverteerd was, die word als Silvertip verkocht, maar het is gewoon een grey badger en op de foto's zie het verschil niet zo 1,2,3.
heb je hem moeten terugsturen?
Diqiu-Longmaandag 2 juni 2014 @ 20:41
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 20:41 schreef THEFXR het volgende:

[..]

heb je hem moeten terugsturen?
Nee ;)
THEFXRmaandag 2 juni 2014 @ 20:44
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 20:41 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Nee ;)
dat is uniek
Diqiu-Longmaandag 2 juni 2014 @ 20:48
quote:
1s.gif Op maandag 2 juni 2014 20:33 schreef Bramito het volgende:

[..]

De kwaliteit van westerse merken is over het algemeen constant.
Dat zou best kunnen inderdaad ;) Bij Chinese merken moet je gewoon net weten welke merken goede scheerkwasten leveren.

De scheerbeurt met de Wilkinson Sword Classic krabber was me goed bevallen zojuist, want ik vind hem persoonlijk goed werken, al is het wel een milde krabber maar in dit geval vond ik dat juist fijn.

Het handvat heeft trouwens wel een voordeel en nadeel, het bied een goede grip en handbaarheid, maar wat mij dan ook tegelijk op viel is dat het handvat in de vingers kan snijden, en dat vind ik dan wel een nadeel.

Het gaat er niet van bloeden ofzo, maar je houdt wel een rood plekje over op je vinger. Ik moet nog zien of dat iedere scheerbeurt zal zijn of alleen soms.

quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 20:44 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dat is uniek
Niks uniek aan wanneer je een item op eBay voor minder dan zeg maar ¤ 10, en wanneer zo'n verkoper de boel misleid krijg je sowieso je geld terug. Je kunt eerlijk gezegd wel stellen dat je bij een aankoop op eBay met PayPal beter beschermd bent dan wanneer je met iDeal bij een gewone webwinkel iets koopt.
znarchmaandag 2 juni 2014 @ 20:59
quote:
Cool. Ik las deze review:

http://dood.ca/2013/05/22(...)-badger-knot-review/

Zijn dat deze "finest" dan?

http://thegoldennib.com/index.php?main_page=index&cPath=9_43

Bij mijn handvat is de diameter 23 btw. Moet ik dan een 22mm knot kopen of wat is best?
#ANONIEMmaandag 2 juni 2014 @ 21:09
Ja idd die finest knots ja :)

Ik denk dat Marcel daar o.a iets meer ervaring mee heeft dan ik, maar je moet altijd wat ruimte over houden idd. Niet een 23mm gat met 23 mm knot, dat gaat m niet worden :P Een milimeter (of misschien 2 a 3 kleiner is mogelijk wel aan te raden.

Nogmaals, voor dat soort info verwijs ik liever naar MarcelIR, die weet daar wel meer van :)
THEFXRmaandag 2 juni 2014 @ 23:41
mmm, open gehaald met een Nanjie
#ANONIEMmaandag 2 juni 2014 @ 23:43
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 23:41 schreef THEFXR het volgende:
mmm, open gehaald met een Nanjie
That sucks :(
SosuaCafemaandag 2 juni 2014 @ 23:46
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 23:41 schreef THEFXR het volgende:
mmm, open gehaald met een Nanjie
pics
})
THEFXRdinsdag 3 juni 2014 @ 00:00
quote:
1s.gif Op maandag 2 juni 2014 23:46 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

pics
})
aaah, jij sadist, was de eerste keer met deze agressieve krabber, en de aluin stick heeft overuren gedraaid,maar het ziet er nu beter uit :P
Diqiu-Longdinsdag 3 juni 2014 @ 06:50
Die Nanjie is gewoon van slechte bouwkwaliteit zover ik begrepen heb en dat is juist de reden waarom ik er geen koop, ook niet als review project.
MarcelRdinsdag 3 juni 2014 @ 07:27
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 20:39 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Ja dat begrijp je goed ;) Maar goed de Ganvillage heb ik toen gerefund gekregen, omdat het vals geadverteerd was, die word als Silvertip verkocht, maar het is gewoon een grey badger en op de foto's zie het verschil niet zo 1,2,3.
Eh, kuch! Behalve als je daar vantevoren op gewezen wordt en dat advies in de wind slaat :p
THEFXRdinsdag 3 juni 2014 @ 08:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 06:50 schreef Diqiu-Long het volgende:
Die Nanjie is gewoon van slechte bouwkwaliteit zover ik begrepen heb en dat is juist de reden waarom ik er geen koop, ook niet als review project.
nee hoor, er is niks slechts aan dat ding behalve dat ie aggressief is, hij gaat natuurlijk voor die 2 euro niet zo lang mee als een EJ of Muhle.
Snowballeddinsdag 3 juni 2014 @ 08:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 08:05 schreef THEFXR het volgende:

[..]

nee hoor, er is niks slechts aan dat ding behalve dat ie aggressief is, hij gaat natuurlijk voor die 2 euro niet zo lang mee als een EJ of Muhle.
Ik vermaak me er ook prima mee... volgens mij heb ik hem nu een jaartje.. and still going strong.. dus voor dat geld is het idd een prima ding.. :Y
Maar hij is wel erg licht gebouwd... van flinterdun aluminium

Oh enne Baume sample lag ook in de bus...
THEFXRdinsdag 3 juni 2014 @ 08:31
Hier een review van de Nanjie, voor mensen die interesse hebben:

http://aarazors.blog.com/(...)cheap-one-from-ebay/




[ Bericht 48% gewijzigd door THEFXR op 03-06-2014 08:43:53 ]
THEFXRdinsdag 3 juni 2014 @ 08:33
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 07:27 schreef MarcelR het volgende:

[..]

Eh, kuch! Behalve als je daar vantevoren op gewezen wordt en dat advies in de wind slaat :p
Dat lijkt op eigenwijsheid van iemand, het is de bedoeling dat je met paypal veiligheid je verliezen tot een minium beperkt worden en niet dat je er voorddeel van krijgt, zoals het produkt en geld geld terug.
Snowballeddinsdag 3 juni 2014 @ 08:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 08:33 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Dat lijkt op eigenwijsheid van iemand, het is de bedoeling dat je met paypal veiligheid je verliezen tot een minium beperkt worden en niet dat je er voorddeel van krijgt, zoals het produkt en geld geld terug.
Bij misbruik komt paypal daar wel achter... en dan word je account vanzelf bevroren.. en dat doen ze natuurlijk alleen als je net je saldo weer aangevuld hebt.. ;)

Ik heb er wel vaker gebruik van gemaakt.. een "professional heavy duty" rvs knoflookpers die na de eerste teen krom was.. dan voldoet ie dus niet aan de beschrijving, maar dan roep ik rustig dat ik het bestelde product niet gehad heb.. (en dat is ook zo, want ik had toch een "heavy duty professional" gekocht, en niet dat prul wat ze me hadden gestuurd..)

Maar over het algemeen heb ik nooit problemen gehad.. en bestel wel een hoop zooi van Ebay/China
Ebay verkopers hebben liever een 5 star rating dan een probleempje met een klant, dus sturen ze er zonder mokken nog eentje achteraan.. das goedkoper..
Bij minder dan 5 sterren worden ze namelijk behoorlijk gekort door ebay.. vandaar dat er vaak bijstaat dat je ze rechtstreeks moet aanspreken "if youre not satisfied" ipv een lage rating te geven..

Het word je (als verkoper) snel behoorlijk onmogelijk gemaakt, en daarom zie je ook dat er veel verloop in verkopers is.. (ik zou er zelf nooit aan beginnen)
Diqiu-Longdinsdag 3 juni 2014 @ 09:51
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 07:27 schreef MarcelR het volgende:

[..]

Eh, kuch! Behalve als je daar vantevoren op gewezen wordt en dat advies in de wind slaat :p
Zoals ik al zei ik hoef niet bij het handje vast gehouden te worden, en neem het risico graag.

Ook wanneer bepaalde mensen aan hand van foto's al een oordeel klaar hebben zonder de scheerkwast in de handen gehad te hebben.

En daarnaast ben ik naast scheer enthousiast ook gewoon consument, en soms dien je een risico te nemen als consument en sommige eBay verkopers misleiden de boel gewoon bewust.

Die scheerkwast zou overigens wel prima voldoen hebben als beginners scheerkwast, eigenlijk zou je het kunnen vergelijken met die De Vergulde Hand Scheerkwasten, die zijn ja ook minder goed.

[ Bericht 11% gewijzigd door Diqiu-Long op 03-06-2014 10:17:39 ]
MarcelRdinsdag 3 juni 2014 @ 10:41
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 09:51 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Zoals ik al zei ik hoef niet bij het handje vast gehouden te worden, en neem het risico graag.

Ook wanneer bepaalde mensen aan hand van foto's al een oordeel klaar hebben zonder de scheerkwast in de handen gehad te hebben.
Dat heeft niks met een oordeel te maken. Deze "bepaalde" persoon, ondergetekende dus, wist dat dat niet de gradatie haar was waaronder het verkocht was en dat heb je naderhand ook toegegeven. Ga hier niet stoer lopen doen terwijl je verduveld goed weet hoe de vork in de steel zit.
Maar goed, deze discussie heeft zijn oorsprong op een ander forum (GoT) voor wie daar toegang heeft is daar alles terug te lezen. Dit speelt begin dit jaar.
THEFXRdinsdag 3 juni 2014 @ 11:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 10:41 schreef MarcelR het volgende:

[..]

Dat heeft niks met een oordeel te maken. Deze "bepaalde" persoon, ondergetekende dus, wist dat dat niet de gradatie haar was waaronder het verkocht was en dat heb je naderhand ook toegegeven. Ga hier niet stoer lopen doen terwijl je verduveld goed weet hoe de vork in de steel zit.
Maar goed, deze discussie heeft zijn oorsprong op een ander forum (GoT) voor wie daar toegang heeft is daar alles terug te lezen. Dit speelt begin dit jaar.
ooh, dat verandert de zaak wel even, schijnbaar dacht iemand een gratis kwast te scoren, door het paypal systeem te misbruiken.
Diqiu-Longdinsdag 3 juni 2014 @ 11:49
Ja jij zegt zoiets te kunnen zien inderdaad, maar ik kan niet van zo'n foto zien of het een grijze dashaar is of silvertip.

Daarom wou ik het gewoon zelf ontdekken, en een risico nemen. Dat bedoel ik overigens met al oordeel geven terwijl je hem zelf nog niet in handen gehad hebt.

Want wat als het wel gewoon silvertip geweest was? Dan zie ik jou in iedere geval niet posten dat je het verkeerd had, en ik heb ja toen gewoon toegeven dat je gelijk had achteraf.

Lijkt me verder ook niet nuttig om hier verder over te discussiëren ;)

@THFXR ik dacht dat het echt silvertip kon zijn, dus dat veranderd eens helemaal niks en die verkoper heeft de boel gewoon belazerd.
#ANONIEMdinsdag 3 juni 2014 @ 11:57
Als er iemand wel bereid is fouten toe te geven, dan is het Marcel wel.
Dat weet je zelf ook dondersgoed.

Je verwacht echt dat je voor 3,50 ofzo silvertip haar voorgeschoteld krijgt?

hmmmmm......
THEFXRdinsdag 3 juni 2014 @ 11:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 11:49 schreef Diqiu-Long het volgende:
Ja jij zegt zoiets te kunnen zien inderdaad, maar ik kan niet van zo'n foto zien of het een grijze dashaar is of silvertip.

Daarom wou ik het gewoon zelf ontdekken, en een risico nemen. Dat bedoel ik overigens met al oordeel geven terwijl je hem zelf nog niet in handen gehad hebt.

Want wat als het wel gewoon silvertip geweest was? Dan zie ik jou in iedere geval niet posten dat je het verkeerd had, en ik heb ja toen gewoon toegeven dat je gelijk had achteraf.

Lijkt me verder ook niet nuttig om hier verder over te discussiëren ;)

@THFXR ik dacht dat het echt silvertip kon zijn, dus dat veranderd eens helemaal niks en die verkoper heeft de boel gewoon belazerd.
nee, die verkoper heeft een fout gemaakt niet moedwillig belazert, want schijnbaar konden anderen van een foto zijn wat het werkelijk was en jij niet, verder heb je geen risico genomen, want je bent er beter van geworden, de kwast en het geld terug.

je zou zelfs gaan denken dat jij de boel hebt belazert, je was vantevoren ingelicht dat het een foutieve advertentie was, toch bestellen met de paypal claim al in het achterhoofd?

en er zijn inderdaad mensen die ebay afstruinen op foute advertenties en zo aan gratis spullen komen door die paypal veiligheid te misbruiken.
Diqiu-Longdinsdag 3 juni 2014 @ 12:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 11:57 schreef Ubershave het volgende:
Als er iemand wel bereid is fouten toe te geven, dan is het Marcel wel.
Dat weet je zelf ook dondersgoed.

Je verwacht echt dat je voor 3,50 ofzo silvertip haar voorgeschoteld krijgt?

hmmmmm......
Nee Marcel laat dan gewoon niks van zich horen ;) Want bij de Virhiniasheng had ie zijn vooroordeel toen der tijd ook al klaar.

En ik heb hem nooit zien posten dat hij het verkeerd had, wel heb ik eens zien verwijzen naar mijn review, maar niet toegegeven dat zijn vooroordelen verkeerd waren.

Maja dat boeit ook niks, meeste mensen zijn ja zo, dus dat kan ik dan ook niet kwalijk nemen.

Uit China zal het je in iedere geval verbazen hoe veel je voor weinig geld krijgt, dus ja het had misschien best gekund dat het echt silvertip was.
THEFXRdinsdag 3 juni 2014 @ 12:51
Mocht ik ooit een goedkope dashaar overwegen uit China, dan vroeg ik het toch op verschillende forums na en ook de verkoper mailen of hij 100% zeker van zijn advertentie is.

[ Bericht 0% gewijzigd door THEFXR op 03-06-2014 13:03:12 ]
#ANONIEMdinsdag 3 juni 2014 @ 12:55
Dat moet je sowieso altijd wel doen :)

Of gewoon shoppen bij een wat bekendere verkoper waarvan je 100% zeker weet wat je krijgt voor je geld ;)
Diqiu-Longdinsdag 3 juni 2014 @ 12:56
Na vragen op verschillende forums heeft weinig zin, want de meeste hebben totaal geen interesse in goedkope scheerproducten uit China.

Dus je zal hoogstwaarschijnlijk overspoelt worden door vele vooroordelen, kortom je moet gewoon bereid zijn een risico te nemen als je een onbekend merk wil kopen.

Het is ja hetzelfde bij onbekende Chinese smartphones, daar zitten ook goede en slechte tussen, maar niemand weet het tot iemand hem echt in bezit heeft en er over schrijft.
MarcelRdinsdag 3 juni 2014 @ 12:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 12:37 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Nee Marcel laat dan gewoon niks van zich horen ;) Want bij de Virhiniasheng had ie zijn vooroordeel toen der tijd ook al klaar.
Dat hoefde ook niet, want ik had daar geen (voor)oordeel over. Ik heb er alleen wat vragen over gesteld.
Hou je nou op je eigen werkelijkheid aan anderen op te dringen?
Snowballeddinsdag 3 juni 2014 @ 13:14
Net ff de Baume geprobeerd.. Hij is niet slecht, qua dikte is het een beetje zalfachtig (wel mijn ding) qua geur vind ik het nou niet echt lekker.. beetje sinaasappel geurtje ofzo.. kweenie..
Ik vind het dus prima spul, maar dat is Arko ook.. en aangezien ik daar ongeveer een levensvoorraad van kan aanschaffen voor de prijs van 1 fles Baume, blijf ik dus bij Arko..
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 12:56 schreef Diqiu-Long het volgende:
Na vragen op verschillende forums heeft geen zin, want de meeste hebben totaal geen interesse in goedkope scheerproducten uit China.

Dus je zal hoogstwaarschijnlijk overspoelt worden door vele vooroordelen, kortom je moet gewoon bereid zijn een risico te nemen als je een onbekend merk wil kopen.

Het is ja hetzelfde bij onbekende Chinese smartphones, daar zitten ook goede en slechte tussen, maar niemand weet het tot iemand hem echt in bezit heeft en er over schrijft.
Een beetje pionieren is altijd leuk...
Ik was degene ook die bedacht dat een Chinese tel. best eens iets kon zijn.. en na 2 jaar doet mn Jiayu g2 het nog steeds prima..

Het is met auto's niet anders.. er zijn bijv maar 2 fabrikanten van ruitenwissersbladen.. die worden gemaakt naar de eisen van het automerk.. Die bepalen de kwaliteit die ze willen hebben.. de fabrikant maakt het zoals de klant wil.. dat kan met levenslange garantie, of dat ze na een maand versleten zijn..
China maakt letterlijk alles.
Het is alleen de kunst voor ons om erachter te komen welke kwaliteit iets heeft..
SosuaCafedinsdag 3 juni 2014 @ 14:35
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 13:14 schreef Snowballed het volgende:
Net ff de Baume geprobeerd.. Hij is niet slecht, qua dikte is het een beetje zalfachtig (wel mijn ding) qua geur vind ik het nou niet echt lekker.. beetje sinaasappel geurtje ofzo.. kweenie..
Ik vind het dus prima spul, maar dat is Arko ook.. en aangezien ik daar ongeveer een levensvoorraad van kan aanschaffen voor de prijs van 1 fles Baume, blijf ik dus bij Arko..

[..]

Een beetje pionieren is altijd leuk...
Ik was degene ook die bedacht dat een Chinese tel. best eens iets kon zijn.. en na 2 jaar doet mn Jiayu g2 het nog steeds prima..

Het is met auto's niet anders.. er zijn bijv maar 2 fabrikanten van ruitenwissersbladen.. die worden gemaakt naar de eisen van het automerk.. Die bepalen de kwaliteit die ze willen hebben.. de fabrikant maakt het zoals de klant wil.. dat kan met levenslange garantie, of dat ze na een maand versleten zijn..
China maakt letterlijk alles.
Het is alleen de kunst voor ons om erachter te komen welke kwaliteit iets heeft..
zo doe ik het met oordopjes. Awei etc. Hdmi kabel superkwaliteit. ¤1.50. :)
En er ligt een rimei op mij te wachten.
znarchdinsdag 3 juni 2014 @ 15:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 12:59 schreef MarcelR het volgende:

[..]

Dat hoefde ook niet, want ik had daar geen (voor)oordeel over. Ik heb er alleen wat vragen over gesteld.
Hou je nou op je eigen werkelijkheid aan anderen op te dringen?
Ubershave zij dat jij er verstand van hebt :)

Bij mijn handvat is de diameter 23 btw. Moet ik dan een 22mm knot kopen of wat is het beste?
Diqiu-Longdinsdag 3 juni 2014 @ 16:36
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 13:14 schreef Snowballed het volgende:
Een beetje pionieren is altijd leuk...
Ik was degene ook die bedacht dat een Chinese tel. best eens iets kon zijn.. en na 2 jaar doet mn Jiayu g2 het nog steeds prima..

Het is met auto's niet anders.. er zijn bijv maar 2 fabrikanten van ruitenwissersbladen.. die worden gemaakt naar de eisen van het automerk.. Die bepalen de kwaliteit die ze willen hebben.. de fabrikant maakt het zoals de klant wil.. dat kan met levenslange garantie, of dat ze na een maand versleten zijn..
China maakt letterlijk alles.
Het is alleen de kunst voor ons om erachter te komen welke kwaliteit iets heeft..
Precies zo is het inderdaad, en zo zie ik het ook eerlijk gezegd. Iemand moet namelijk de eerste zijn, dat is in principe gewoon met alles. En inderdaad zo'n beetje alles word tegenwoordig in China gemaakt, alleen mensen staan daar nooit bij stil en weten niet eens dat Huawei bijvoorbeeld een Chinees merk is.

Ik heb er in iedere geval veel plezier in om nieuwe producten te ontdekken die veel waar voor geld bieden, en vind het leuk om dat met andere te delen.

quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 14:35 schreef SosuaCafe het volgende:

[..]

zo doe ik het met oordopjes. Awei etc. Hdmi kabel superkwaliteit. ¤1.50. :)
En er ligt een rimei op mij te wachten.
Daar is het bij mij juist mee begonnen, toen was ik helemaal nog niet into klassiek scheren en kocht toen producten voor een paar euro die net zo goed deden als die producten waar meerdere tientjes voor gevraagd worden.

Vandaar zoek ik ook af en toe de grens op bij scheerproducten uit China, je kunt er zelfs goedkope mesjes krijgen die on par zijn met Astra SP mesjes zeg maar. Na de Wilkinson Sword krabber ga ik in iedere geval de Rimei krabber reviewen, want die is weer de helft goedkoper dan zo'n Wilkinson Sword en voor iedereen makkelijk verkrijgbaar.
MarcelRdinsdag 3 juni 2014 @ 16:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 15:14 schreef znarch het volgende:

[..]

Ubershave zij dat jij er verstand van hebt :)

Bij mijn handvat is de diameter 23 btw. Moet ik dan een 22mm knot kopen of wat is het beste?
Mijn ervaring is tot nu toe ook beperkt op dit gebied.
Het is belangrijk om te weten of de fabrikant de maat van de onderzijde van de plug geeft (dat is meestal het geval) of dat ze de maat van de gelijmde knot opgeven, daar wij hij het handvat zou verlaten.
Als je de knot niet te diep zet, heb je ongeveer 2mm minder nodig dan die diameter van het gat in het handvat. Of dat ook opgaat bij hele grote of kleine kwasten durf ik niet te zeggen.
hafez1234dinsdag 3 juni 2014 @ 16:58
Wat heb je allemaal nodig om een straight razor scherp te houden? Ik wil niet meer met mesjes scheren vind ik te modern.
#ANONIEMdinsdag 3 juni 2014 @ 17:01
Een fatsoenlijke strop, stenen om m op te slijpen en mogelijk wat pasta en de skill om m goed te slijpen. Als je het verkeerd doet ben je een mes armer.
Diqiu-Longdinsdag 3 juni 2014 @ 17:05
Met een straight razor scheren zal op de korte termijn in iedere geval niet goedkoop zijn, en een straight razor heeft ook onderhoud nodig en het uitbesteden van dat onderhoud is natuurlijk ook niet gratis.

Maar misschien kun jij dan eens testen of die goedkope slijpriemen uit China wat zijn als je echt over zou stappen :+ . En wat is te modern aan een krabber? Ik zal in iedere geval nooit aan dat avontuur beginnen.
THEFXRdinsdag 3 juni 2014 @ 17:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 16:58 schreef hafez1234 het volgende:
Wat heb je allemaal nodig om een straight razor scherp te houden? Ik wil niet meer met mesjes scheren vind ik te modern.
gewoon een straigh waat je halve DE mesjes in kan doen, zit je tenminste niet met oude voorraad opgescheept.
Diqiu-Longdinsdag 3 juni 2014 @ 17:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 17:16 schreef THEFXR het volgende:

[..]

gewoon een straigh waat je halve DE mesjes in kan doen, zit je tenminste niet met oude voorraad opgescheept.
Dat is een shavette en dat is heel anders dan een straight razor ;) Maar met beide durf ik toch niet te scheren, wat dat betref houd ik het liever bij ''safety''.
hafez1234dinsdag 3 juni 2014 @ 17:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 17:05 schreef Diqiu-Long het volgende:
Met een straight razor scheren zal op de korte termijn in iedere geval niet goedkoop zijn, en een straight razor heeft ook onderhoud nodig en het uitbesteden van dat onderhoud is natuurlijk ook niet gratis.

Maar misschien kun jij dan eens testen of die goedkope slijpriemen uit China wat zijn als je echt over zou stappen :+ . En wat is te modern aan een krabber? Ik zal in iedere geval nooit aan dat avontuur beginnen.
Ik wil uiteindelijk met een straight razor scheren. Naar mijn mening is dat pas klassiek scheren. Ik heb al een shavette besteld om te oefenen.
Diqiu-Longdinsdag 3 juni 2014 @ 17:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 17:17 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Ik wil uiteindelijk met een straight razor scheren. Naar mijn mening is dat pas klassiek scheren. Ik heb al een shavette besteld om te oefenen.
Ik denk dat andere je hier beter kunnen helpen dan.