abonnement Unibet Coolblue
pi_139010287
Oh ja, is het te veel gevraagd om een recept link te herhalen bij het plaatsen van een foto resultaat.
Het scheelt het een en ander aan terugscrollen, zeker bij een nieuw topic.

En dank je voor de portugese link http://www.saborintenso.com/f23/pasteis-nata-5349/
Goed idee voor herhalen op 1e P.dag bij de thee. oO<
pi_139010584
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 20:29 schreef Puckzzz het volgende:
Die bovenste ziet er lekker uit! Wat is het voor taart?
Ik moet volgende week trakteren op mijn werk want dan ben ik jarig. Ik wilde eigenlijk Bossche Bollen gaan maken. Als ik die zondag maak zijn ze maandag toch nog wel lekker?
Niet dat ze slap worden ofzo.
Dit was het recept: http://allrecipes.com/recipe/flourless-chocolate-cake-i/

En natuurlijk is het niet teveel gevraagd als het gewoon gevraagd wordt.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_139010740
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 april 2014 00:49 schreef Puckzzz het volgende:
Mja daar was ik al bang voor. En om nou om 5 uur op te gaan staan ga ik echt niet doen :+

Hebben jullie andere suggesties voor een lekkere taart of gebakjes die ik de dag ervoor al kan maken?
kleine quiche'jes ofzo?

Ligt n beetje aan het moment van trakteren ;)
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_139011054
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 april 2014 00:49 schreef Puckzzz het volgende:
Mja daar was ik al bang voor. En om nou om 5 uur op te gaan staan ga ik echt niet doen :+

Hebben jullie andere suggesties voor een lekkere taart of gebakjes die ik de dag ervoor al kan maken?
Je kunt zo'n beetje alles wel een dag van te voren maken hoor. Als het maar koel staat komt dat wel goed.
pi_139039745
Nog even over de portugese link http://www.saborintenso.com/f23/pasteis-nata-5349/
Vanmorgen heb ik wel zes recepten vergeleken hier en daar.

Is 500 gram suiker niet een beetje veel :D
In éen recept kom ik max 115 tegen en in andere nog minder ( ja, ook vergeleken naar aantal taartjes) .

Graag opheldering w/
pi_139040313
ik heb gisteren pistachekoekjes gemaakt en ze smaken helaas niet echt naar pistache. Heel licht maar, hoe kan dat? Kun je ergens pistacheextract ofzoiets kopen? Mijn chocolade-browniekoekjes en macadamia-witte chocolade koekjes waren daaentegen echt lekker. Millionaire shortbread was redelijk, maar in een leuke pot gedaan met lintje erom en vanavond ga ik die cadeau doen.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_139042166
Gisteren met dochter paaskoekjes gebakken. Zij mocht stempelen, dus dat ging niet altijd even goed ;) En ik had ze toch rondom de stempel weg moeten snijden of zo. Zijn nu echt gigantisch.

pi_139042231
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 13:56 schreef Bleie het volgende:
Gisteren met dochter paaskoekjes gebakken. Zij mocht stempelen, dus dat ging niet altijd even goed ;) En ik had ze toch rondom de stempel weg moeten snijden of zo. Zijn nu echt gigantisch.

[ afbeelding ]
Ze zien er in ieder geval erg leuk uit!!
pi_139042329
Dank! Ik vind dat stempelen ook wel leuk, ik ben niet zo van het versieren met glazuur en zo, maar zo heb je heel eenvoudig toch net wat feestelijkere koekjes.

Wat ik alleen vaag vond, bij de stempels (van de AH) zat ook een uitsteekrondje, maar dat is dus veeeeel groter dan de stempels zelf, waardoor je dit krijgt. Nou ja, uiteindelijk gaat het om de smaak, en die is altijd prima bij deze (recept van Nigella).
pi_139048290
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 april 2014 11:53 schreef AnneX het volgende:
Nog even over de portugese link http://www.saborintenso.com/f23/pasteis-nata-5349/
Vanmorgen heb ik wel zes recepten vergeleken hier en daar.

Is 500 gram suiker niet een beetje veel :D
In éen recept kom ik max 115 tegen en in andere nog minder ( ja, ook vergeleken naar aantal taartjes) .

Graag opheldering w/
Mijn vraag in de herhaling, op het filmpje zie ik het niet goed.

En daaruit volgend: heeft iemand a foolproof recept voor meringues als ik morgen 5-6 eidooiers gebruik. w/
pi_139048455
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 april 2014 18:43 schreef AnneX het volgende:

[..]

Mijn vraag in de herhaling, op het filmpje zie ik het niet goed.

En daaruit volgend: heeft iemand a foolproof recept voor meringues als ik morgen 5-6 eidooiers gebruik. w/
Ik gebruik deze altijd..
http://www.onzefransekeuk(...)-stap-voor-stap.html

Van de week gemaakt voor het afscheid van een van de juffen bij mijn dochter

♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_139049276
Merci Vicky w/
  zaterdag 19 april 2014 @ 21:19:39 #38
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_139053384
Ik heb vandaag een dadelkoek en worteltjescupcakes gebakken en er staat nu deeg voor kanelbullar voor een eerste rijs. Hierna ben ik wel weer een weekje klaar met bakken :P
Morgen foto`s, het is nu te donker :)
I`m not weird. I`m limited edition.
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:04:18 #39
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139057882
Ik heb ook wel 2 eiwitten op 125 gram witte basterdsuiker gebruikt, dat werden heerlijk knapperige schuimpjes. Wel 2 uur op zo'n 100 graden ofzo laten bakken.

Nu heb ik een Lemon Merengue in de oven staan, ik zit die merengue zo'n beetje gaar te kijken. Vind het een beetje apart, hij zou 20 minuten op 180 graden moeten. Dat is toch veel te hoog en veel te kort?
Ik ben nu eigenwijs aan het doen door hem op 140 te bakken en dan kijk ik wel even hoe lang, nu zo'n 20 minuten heen.
Ik maak me vooral zorgen over de bodem. Ik moest 250 gram (bastogne) koekjes fijn malen en mengen met 200 gram gesmolten boter. Het vet dreef er gewoon op. Ik heb er amandelmeel bij gedaan, voor mijn gevoel was dat beter dan bloem want het wordt allemaal op vrij lage temperatuur gebakken.
Bij de eerste bak met de vulling erin was er veel vet door de bodem van de vorm gelopen. Op zich is dit denk ik wel beter want dan zit het iig niet meer in de koek :')
We gaan het morgen meemaken want ik ga nu echt mijn geduld bewaren en 'm morgenvroeg pas uit de vorm halen.
*zei ze vastberaden* :+
oh de eiwit/suiker verhouding in deze was 6 eiwit/200 gr. suiker
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:06:34 #40
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139057977
quote:
2s.gif Op zaterdag 19 april 2014 21:19 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik heb vandaag een dadelkoek en worteltjescupcakes gebakken en er staat nu deeg voor kanelbullar voor een eerste rijs. Hierna ben ik wel weer een weekje klaar met bakken :P
Morgen foto`s, het is nu te donker :)
Dadelkoek klinkt heerlijk :9
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:27:41 #41
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139058746
Le Pie:


Ik ben tevreden met hoe hij eruit ziet, maar heb erge twijfels over de bodem en de merengue zelf. Hoort die nog wat zacht te zijn? Ik blijf twijfels hebben over die baktijd namelijk.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:40:19 #42
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139059180
Waarom heb je geen Italiaans schuim gemaakt (gloedhete suikerstroop erdoor tijdens het laatste stukje van het eiwit opschuim proces waardoor het gaart en stevig wordt) en daarna nog even met een brander het schuim wat kleuren.
Dat lijkt mij veel makkelijker, dan kun je de bodem gewoon ongebakken laten met de koekjes, of alleen met vulling bakken zonder de merengue er nog op?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:41:19 #43
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139059215
Merengue hoort wel zacht te zijn ja, al lijkt deze baktijd me wel kort.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:47:07 #44
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139059409
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 april 2014 23:40 schreef Molo het volgende:
Waarom heb je geen Italiaans schuim gemaakt (gloedhete suikerstroop erdoor tijdens het laatste stukje van het eiwit opschuim proces waardoor het gaart en stevig wordt) en daarna nog even met een brander het schuim wat kleuren.
Dat lijkt mij veel makkelijker, dan kun je de bodem gewoon ongebakken laten met de koekjes, of alleen met vulling bakken zonder de merengue er nog op?
Omdat ik een relatieve beginner ben en dit soort dingen niet weet. Daarom wilde ik vandaag ook deze taart maken voordat ik volgende week volledig in de vlekken schiet omdat ie mislukt is.
Ik heb een paar keer getrakteerd op Cupcakes gevuld met banketbakkersroom en Red Velvet cupcakes en nog wat andere dingetjes en ze denken meteen dat je een Bakgodin bent. NOT!
Dus ik voel enige druk om met een lekkere taart aan te komen.
Dat Italiaanse schuim klinkt goed tho...dat houdt ook wat beter denk ik? Ik moet het zondag maken en maandag uitdelen.
Dit is het recept trouwens:
http://yummyinmytummy.nl/(...)page-2/#comment-6723
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  † In Memoriam † zaterdag 19 april 2014 @ 23:55:21 #45
43556 miss_dynastie
pi_139059682
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 13:56 schreef Bleie het volgende:
Gisteren met dochter paaskoekjes gebakken. Zij mocht stempelen, dus dat ging niet altijd even goed ;) En ik had ze toch rondom de stempel weg moeten snijden of zo. Zijn nu echt gigantisch.

[ afbeelding ]
Die heb ik ook gemaakt! En volgend jaar snij ik ook weg rondom de stempel, want het was echt teveel van het goede zo ja :P
pi_139067300
quote:
17s.gif Op zaterdag 19 april 2014 23:27 schreef Puckzzz het volgende:
Le Pie:
[ afbeelding ]

Ik ben tevreden met hoe hij eruit ziet, maar heb erge twijfels over de bodem en de merengue zelf. Hoort die nog wat zacht te zijn? Ik blijf twijfels hebben over die baktijd namelijk.
Bij zo'n taart hoort de meringue zacht te zijn ja. Ik zou inderdaad voor Italiaanse meringue gaan.

Taart zonder schuim bakken en pas later het schuim eroverheen doen en afbranden. Als je geen brander hebt kun je het ook even kort onder de hete grill zetten, maar dat is vaak wel minder mooi.

Als je voor Italiaans meringue gaat, de meringue na het toevoegen van de suikersiroop trouwens lang door laten kloppen. Ik laat de mijne zeker een kwartier doordraaien.
  zondag 20 april 2014 @ 12:05:42 #47
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139068510
quote:
14s.gif Op zondag 20 april 2014 11:16 schreef Myraela het volgende:

[..]

Bij zo'n taart hoort de meringue zacht te zijn ja. Ik zou inderdaad voor Italiaanse meringue gaan.

Taart zonder schuim bakken en pas later het schuim eroverheen doen en afbranden. Als je geen brander hebt kun je het ook even kort onder de hete grill zetten, maar dat is vaak wel minder mooi.

Als je voor Italiaans meringue gaat, de meringue na het toevoegen van de suikersiroop trouwens lang door laten kloppen. Ik laat de mijne zeker een kwartier doordraaien.
Deze gaat linea recta de vuilnisbak in. Gatverdamme wat is die vies. :r
Veel te sterke citroen smaak, de bodem is ontzettend vet en het schuim niet zoet genoeg.
Ik had alle commentaren gelezen bij het recept maar ik denk dat madam de slechte delete ofzo.
Van dat lang kloppen had ik inderdaad gezien op een filmpje. Je moet kloppen tot het koud is toch?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139069237
quote:
1s.gif Op zondag 20 april 2014 12:05 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Deze gaat linea recta de vuilnisbak in. Gatverdamme wat is die vies. :r
Veel te sterke citroen smaak, de bodem is ontzettend vet en het schuim niet zoet genoeg.
Ik had alle commentaren gelezen bij het recept maar ik denk dat madam de slechte delete ofzo.
Van dat lang kloppen had ik inderdaad gezien op een filmpje. Je moet kloppen tot het koud is toch?
Klopt inderdaad.

Ik heb een poosje terug mini citroen meringue taartjes gemaakt: http://www.mimes.nl/mini-citroen-meringue-taartjes/

Daarvoor heb ik als basis dit recept gebruikt: http://uitpaulineskeuken.nl/2013/07/citroen-meringue-taart.html

Alleen dan dus met Italiaans schuim afgemaakt, omdat ik een beetje angstig ben voor rauw ei.

Die bodem en lemoncurd zijn echt heerlijk. Iets meer werk, maar het resultaat is het echt waard. Van de restjes bodem heb ik gewoon koekjes gebakken, echt erg lekker. :9
  Moderator zondag 20 april 2014 @ 12:38:06 #49
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139069293
Als je ei vers is dan kan er niet veel gebeuren hoor. Als het ei stinkt dan kun je het beter niet eten :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_139069362
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 12:38 schreef djkoelkast het volgende:
Als je ei vers is dan kan er niet veel gebeuren hoor. Als het ei stinkt dan kun je het beter niet eten :P
Ik weet het, maar ik blijf er bang voor. :') Ik eet dan ook geen rauw deeg etc. Misschien komt het omdat ik als 6 jarige een keer een boterham ei heb gemaakt. Gewoon een rauw ei op een boterham. :') Was niet lekker, just sayin. Ik heb ook een keer een boterham filet american in de magnetron gedaan, toen ik hoorde dat het rauw gehakt was. Van de bruine drap die daar uit kwam heb ik nog steeds nachtmerries. :')
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')