Wie dan leeft, wie dan zorgt. Yolo toch?quote:Op zondag 13 april 2014 13:30 schreef SLP_ het volgende:
Zien we dan wel Ik ga nu maar eerst 3x15 kijken
Hahaha, precies!quote:Op zondag 13 april 2014 15:13 schreef mujentas het volgende:
[..]
Wie dan leeft, wie dan zorgt. Yolo toch?
Hoezo eenzaam? Ze heeft haar kat toch?quote:Op zondag 13 april 2014 12:59 schreef d4v1d het volgende:
https://www.facebook.com/(...)8589743587919&type=1
Zou Susanne een beetje eenzaam zijn?
quote:Op zondag 13 april 2014 17:34 schreef Broccolitaartje het volgende:
[..]
Hoezo eenzaam? Ze heeft haar kat toch?
Lekker hoor! Wat hebben jullie anders gedaan?quote:Op zondag 13 april 2014 17:47 schreef Broccolitaartje het volgende:
Ik wil trouwens even met gepaste trots mededelen dat we het vanochtend op brood anders aangepakt hebben, en we daardoor tussen 10 en 11, het eerste uur na openingstijd, 97 euro met alleen de broodafdeling hebben verdiend.
Dat is toch meer dan het driedubbele vergeleken met de schamele 31 euro van vorige week!
Daar ben ik ook wel benieuwd naar!quote:Op zondag 13 april 2014 17:48 schreef SLP_ het volgende:
[..]
Lekker hoor! Wat hebben jullie anders gedaan?
Nou ik ben al heel lang bezig met de zondag, die ik een beetje zie als 'mijn dag' te verbeteren, het is work in progress, maar vandaag ging echt al heerlijk.quote:Op zondag 13 april 2014 17:48 schreef SLP_ het volgende:
[..]
Lekker hoor! Wat hebben jullie anders gedaan?
Fijn dat je wat rust had Hoe laat beginnen jullie met bakken op zondag? En hoeveel ovens? Condens in de zakken is echt not done bij ons, helemaal na de kick offquote:Op zondag 13 april 2014 18:02 schreef Broccolitaartje het volgende:
[..]
Nou ik ben al heel lang bezig met de zondag, die ik een beetje zie als 'mijn dag' te verbeteren, het is work in progress, maar vandaag ging echt al heerlijk.
Ik heb voor vandaag de grootbrood-opzet genegeerd. 9 broden van alle soorten opgezet als eerste charge, en dan de rest van de voorspelling als tweede charge klaargezet. Kleinbrood en croissants, hartig etc, ook beter verdeeld, en kleinere eerste charge zodat je bij openingstijd van alles wat neer kan leggen. En bij openingstijd hadden we dus ook gewoon écht alles liggen, frikandelbroodjes, croissants, kleinbrood, en alle soorten brood (helaas wel met condens in de zakken, maar dat moesten we maar voor lief nemen). Doordat we alles hadden liggen hadden we niet direct bij openingstijd allemaal vragen die op ons afkwamen, maar iedereen kon gewoon lekker pakken wat hij wou, waardoor ik rustig verder de broodwand kon vullen, en mijn collega de tweede charge rustig kon inpakken... WAT EEN RUST! Heerlijk!
Wij beginnen om 8 uur met bakken, dat betekent ong, 8:15 eerste broden uit de oven komen. Die gooien we direct uit de oven op het afkoelrek met (sinds de kick off) genoeg ruimte tussen de broden om netjes af te koelen. Tóch is het zo dat om 10 uur, 1 uur en driekwartier later, de broden nog steeds voor condens zorgen in de zakken... Echt super slecht! Bij de kick-off hebben ze er ook echt op staan hameren dat er gewoon écht geen condens meer in de zakken mag zitten, maar vervolgens werd de ASM vanochtend om 10 uur boos dat we geen brood hadden liggen... Súper tegenstrijdig en echt heel verwarrend, maar wat we vanochtend dus maar hebben gedaan is 3 broden per soort snijden, zodat je 2 helen en 2 halfjes neer kan leggen...quote:Op zondag 13 april 2014 18:13 schreef SLP_ het volgende:
[..]
Fijn dat je wat rust had Hoe laat beginnen jullie met bakken op zondag? En hoeveel ovens? Condens in de zakken is echt not done bij ons, helemaal na de kick off
Dat jullie niet eens tijd hebben om die broden normaal af te koelen.quote:
Ja, ik vind het ook belachelijk, laat ons dan eerder beginnen ofzo, want ze zeggen wel dat dat brood in anderhalfuur afgekoeld is en klaar is om te snijden, maar bij ons ligt het netjes op de rekken te koelen met ruimte tussen elk brood, en na een uur en driekwartier is er nog steeds condens! Wat is dezequote:Op zondag 13 april 2014 18:35 schreef exelletor het volgende:
[..]
Dat jullie niet eens tijd hebben om die broden normaal af te koelen.
Nou, je houdt je dus wel netjes aan de afkoeltijd. Wel apart zeg. Snap wel dat je asm liever heeft dat er al wat grootbrood ligt, maar hij moet ook begrijpen dat dat niet kan. Helemaal omdat ze er nou zo op zitten te hameren dat het brood een krokante korst moet hebben.quote:Op zondag 13 april 2014 18:26 schreef Broccolitaartje het volgende:
[..]
Wij beginnen om 8 uur met bakken, dat betekent ong, 8:15 eerste broden uit de oven komen. Die gooien we direct uit de oven op het afkoelrek met (sinds de kick off) genoeg ruimte tussen de broden om netjes af te koelen. Tóch is het zo dat om 10 uur, 1 uur en driekwartier later, de broden nog steeds voor condens zorgen in de zakken... Echt super slecht! Bij de kick-off hebben ze er ook echt op staan hameren dat er gewoon écht geen condens meer in de zakken mag zitten, maar vervolgens werd de ASM vanochtend om 10 uur boos dat we geen brood hadden liggen... Súper tegenstrijdig en echt heel verwarrend, maar wat we vanochtend dus maar hebben gedaan is 3 broden per soort snijden, zodat je 2 helen en 2 halfjes neer kan leggen...
Wij hebben 1 deckoven met 4 decks, daar kunnen dus 16 platen tegelijkertijd in, maar achterin de bovenste kan ik alleen maar bij als ik op een kratje ga staan en dat vind ik net iets te gevaarlijk met platen van 240 graden in je hand, dus er liggen er 15 tegelijkertijd in. (Die deckovens zijn wel echt ondingen, maar dat is een ander verhaal...) We hebben ook één heteluchtoven, waar 10 platen kleinbrood/croissants etc in kan, of 5 platen grootbrood.
Één deck gebruiken we het eerste uur voor vloerbrood, de andere 3 gaan op heelbrood, als grootbrood dan klaar is gaat er één oven op l&p, zodat daar stevig en l&p in kan, de andere 2 decks gebruiken we dan voor kleinbrood. De hetelucht oven gaat eerst croissants in, dan banket 3, american cookie, banket 2.
Ja, deze periode is ook echt heel verwarrend voor iedereen bij onze afdeling... Er moet bij openingstijd brood liggen maar er mag geen condens op de zakken zitten. Iedereen moet zich houden aan de snijcharges behalve als iets leeg dreigt te raken, maar het mag zeker niet te vol liggen. L&P en vloerbrood mag niet meer op platen in de koelcel klaargezet worden, maar vloerbrood mag ook niet in kratten want dan komt het met die broden sws niet goed...quote:Op zondag 13 april 2014 18:42 schreef SLP_ het volgende:
[..]
Nou, je houdt je dus wel netjes aan de afkoeltijd. Wel apart zeg. Snap wel dat je asm liever heeft dat er al wat grootbrood ligt, maar hij moet ook begrijpen dat dat niet kan. Helemaal omdat ze er nou zo op zitten te hameren dat het brood een krokante korst moet hebben.
Ja, er zijn best wel veel veranderingen. Wij deden voorheen alles op platen en rekken opzetten, nu moeten we 's ochtends echt ff een tandje bijzetten omdat we dat 's ochtends niet gewend zijnquote:Op zondag 13 april 2014 18:47 schreef Broccolitaartje het volgende:
[..]
Ja, deze periode is ook echt heel verwarrend voor iedereen bij onze afdeling... Er moet bij openingstijd brood liggen maar er mag geen condens op de zakken zitten. Iedereen moet zich houden aan de snijcharges behalve als iets leeg dreigt te raken, maar het mag zeker niet te vol liggen. L&P en vloerbrood mag niet meer op platen in de koelcel klaargezet worden, maar vloerbrood mag ook niet in kratten want dan komt het met die broden sws niet goed...
WHAT THE FUUUUUCK?
Edit: maar ASM heeft ook wel gelijk hoor, bij ons komt er om 10 uur een golf van mensen, dan tot 12 uur vrij rustig en daarna weer madness, dus je moet om 10 uur wel gewoon alles hebben liggen...
Ja, om een of andere reden hebben wij nooit alles op karren klaargezet behalve L&P en vloerbrood...quote:Op zondag 13 april 2014 18:53 schreef SLP_ het volgende:
[..]
Ja, er zijn best wel veel veranderingen. Wij deden voorheen alles op platen en rekken opzetten, nu moeten we 's ochtends echt ff een tandje bijzetten omdat we dat 's ochtends niet gewend zijn
Snap op zich wel dat als het bij opening meteen super druk is op brood dat je dan niet alleen op verzoek kan snijden omdat je dan wel ff bezig bent, maar snap ook dat het voor jullie heel verwarrend is
En dat moest jij natuurlijk weer opruimen?quote:Op zondag 13 april 2014 19:41 schreef d4v1d het volgende:
Gaat 't de hele dag goed, en dan het laatste uurtje laten er nog even 3 klanten iets vallen.. Meh.
Kwaliteitsmedewerker David, kassa 4 alsjeblieft.quote:Op zondag 13 april 2014 19:44 schreef Donald250 het volgende:
[..]
En dat moest jij natuurlijk weer opruimen?
Hij is "gepromoveerd".quote:Op zondag 13 april 2014 19:46 schreef mujentas het volgende:
[..]
Kwaliteitsmedewerker David, kassa 4 alsjeblieft.
Heeft die kerel nou al een keer z'n zamboni-rijbewijs gehaald?quote:Op zondag 13 april 2014 19:46 schreef mujentas het volgende:
[..]
Kwaliteitsmedewerker David, kassa 4 alsjeblieft.
Jup,quote:Op zondag 13 april 2014 19:44 schreef Donald250 het volgende:
[..]
En dat moest jij natuurlijk weer opruimen?
For the record: Ik ben maar tegen 4 dingen opgereden met de swingo zamboni:')quote:Op zondag 13 april 2014 19:48 schreef Broccolitaartje het volgende:
[..]
Heeft die kerel nou al een keer z'n zamboni-rijbewijs gehaald?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |