abonnement Unibet Coolblue
pi_139073813
En als je dan toch bezig bent.... Illuminati in de hedendaagse cultuur
pi_139074815
En dan nu een gedurfde zet. Wat zeggen we hiervan? Geloofwaardig? Fantasie?
Veel leesplezier :P

quote:
Illuminati
De Illuminatie is tegenwoordig een gezocht begrip via de zoekmachine, dus vandaar dat er hierbij een over wordt geplaatst. Ik moet hierbij vermelden dat deze organisatie volgens velen een mythe is, een verzinsel, en toch prikkelt het al jaren de gedachten van velen. Hoe dan ook, vooral na het Bernini Mysterie van Dan Brown, is de belangstelling naar deze organisatie weer actueel.

Orde der Illuminatie
Op 1 Mei 1776 werd de orde der Illuminaten opgericht door Adam Weishaupt, professor in het kanonieke recht aan de Universiteit van Ingolstadt te Beieren. Adam Weishaubt werd op 6 Februari 1748 geboren, en genoot zijn eerste scholing bij de Jezuïten waar hij wegens gebrek aan discipline en jeugdige opstandigheid uit werd gezet. Hij keerde zich tot de filosofie van de Manicheanen, een geheime oosterse sekte actief in Egypte, Syrië en Perzië. Weishaupt was er in de begin jaren van het bestaan van de Illuminaten orde, in geslaagd zijn orde als geheim genootschap in een ander geheim genootschap te loodsen. Dit geheime genootschap was de Beierse vrijmetselaarsloge "Theodor zum guten rat". Weishaupt had zichzelf de naam "Spartacus" aangemeten binnen het samenzweringswereldje, en had al heel wat leden tot zijn beschikking. In 1782 waren de Beierse Illuminaten al flink actief binnen de vrijmetselaarskringen. Zo heeft bijvoorbeeld Baron von Knigge ( Weishaupt's tweede man ) op het congres te Wilhelmsbad vele vrijmetselaars en Tempelieren onder de Illuminaten Orde weten te krijgen. In het jaar 1786 deed de politie in Beieren na het vinden van een aantal documenten bij een verongelukte koerier, huiszoeking bij de vooraanstaande advocaat von Zwack. De politie legde in die tijd beslag op een groot aantal papieren en documenten welke aan het licht brachten dat von Zwack een hoog geplaatst lid was van een enorme samenzwering genaamd; De Orde der Illuminaten. De samenzwering welke ontdekt werd, was van een bijzonder soort; hierin werd een zodanig economisch systeem ontwikkelt welke voor die tijd geheel nieuw was, ondenkbaar, en zo niet onbestaanbaar was. Een economisch systeem welke we nu op dit moment volledig ontwikkelt zien worden.

Eén van de brieven van Weishaupt aan von Zwack luidt;
"Met dit plan zullen we de gehele mensheid kunnen leiden. Op deze manier, en met de eenvoudigste middelen, zullen we alles in beweging en in vlammen zetten. Onze satellieten moeten zo worden geplaatst en geïnstrueerd, dat we in het geheim alle politieke onderhandelingen kunnen beïnvloeden."

Echter, het was al te laat. Vele ondermijnende ideeën van Weishaubt hadden al op grote schaal ingang doen vinden bij de Vrijmetselaars van vele Europese landen. Duizenden vooraanstaande Europeanen bleken reeds in deze tijd al betrokken te zijn bij de werkzaamheden van Weishaupt, en werkten georganiseerd aan een doel wat alleen bekend was aan de hun onbekende leidinggevenden. Het einddoel van de Orde der Illuminaten was het omverwerpen van de huidige politieke doctrines (dit gaat echter nog dieper en verder) en het bewerkstelligen van een wereld dictatuur, door middel van spionage, infiltratie, afpersing, indoctrinatie, omkoperij, en bedreiging (en zelfs moord).

Vanaf het moment der grote coalitie in 1782 begon het Illuminisme haar activiteiten over heel Duitsland uit te breiden. Deze macht bestond toen dus uit afdelingen welke gecontroleerd werden door een leidinggevende top van 12 man, onder aanvoering van Weishaupt zelf. Weishaupt had ook alle touwtjes persoonlijk in handen van de Loge in München, en later werd het hoofdkantoor overgebracht naar Frankfurt, welke een zeer belangrijk financieel centrum was, en het "toneel" van vele Internationale intriges in die tijd. Enige jaren later verhuisde de invloed van macht onder andere naar Amerika waar het machtscentrum Piramidaal geconstrueerd werd. Zo staat op het 1 Dollar biljet het symbool der Illuminaten, de Piramide met het Alziend oog.

Om de Piramide staan de woorden; "Annuit Coeptis Novus Ordo Seclorum". Dit betekent letterlijk;
"Aankondiging van de geboorte van de Nieuwe Wereld Orde" met onder aan de Piramide het stichtingsjaar 1776 (het jaar dat Weishaupt de orde der Illuminaten oprichtte). Dit symbool kreeg internationale maçonnieke betekenis na het Vrijmetselaars congres te Wilhelmsbad in 1782. Door zorgvuldige inmenging in andere geheime genootschappen en loges in heel Europa bereikten Weishaupt's Illuminaten dat zij de belangrijkste revolutionaire krachten domineerden. Slechts een klein aantal vertrouwelingen mochten weten dat Weishaupt de grondlegger en leider van de Orde was. Zijn bevelen en instructies werden naar beneden doorgegeven door een klein aantal vooraanstaande medewerkers.

De invloed van de Illuminaten breidde zich sterk uit, zo ook de macht. Dit in die tijd ook door een formeel verbond met de vrijmetselarij op het Europese vasteland, een verbond welke op het congres te Wilhelmsbad werd verzegeld. Graaf de Virieu, een vrijmetselaar uit de Martinische Loge van Lyons zei na zijn wederkeren uit Wilhelmsbad; "Ik kan u slechts vertellen dat dit alles veel en veel ernstiger is dan u denkt. De samenzwering welke in elkaar is gezet, is zo goed doorwrocht dat het hoegenaamd onmogelijk zal zijn voor de Monarchie om eraan te ontsnappen."

De geheime werkwijze van de Illuminaten werd echter vrij spoedig verstoord, omdat Baron von Knigge na een ruzie met Weishaupt de Orde verliet, en in April 1785 verlieten nog vier Illuminaten de Orde. Adam Weishaupt was "ontmaskerd" als de leider en grondlegger van de Orde, en moest zijn werk als professor in Ingolstadt opgeven. Vervolgens werd hij uit Beieren verbannen. Echter, door het "vervolgen" van de Illuminati in Beieren, verspreidden de leiders van de organisatie zichzelf over heel Europa. Vervolgens groeide de organisatie enorm, en bleef Weishaupt zijn operaties met straffe hand leiden. Het grootste succes van de Illuminati in die tijd was dan wel, de invloed en de controle op de Franse revolutie welke in 1789 begon en eindigde met het schrikbewind in 1794. Het grote plan van Weishaupt was overal aan te herkennen. Lord Acton zegt het in zijn boek "Essay on the French Revolution" als volgt;

"Het verbijsterende is niet het tumult, maar het plan. Door al het vuur en de rook zien we de bewijzen van een berekenende organisatie. De organisatoren blijven vastbesloten geheim en vermomd, maar er bestaat geen twijfel over hun aanwezigheid vanaf dat eerste moment."

In het boek "proof of conspiracy" welke voor het eerst in 1798 verscheen en geschreven was door John Robinson, als "waarschuwing voor de Orde der Illuminaten" staat te lezen dat de loge Theodore zum guten rat (en verschillende andere loges), als een voorbereidende school ging dienen voor een andere Vrijmetselaars Orde, genaamd de Illuminati (wat verlichting of verlichten betekent). Het nadrukkelijke doel van deze orde was de overname van alle burgerlijk gezag. John Robinson schrijft verder;

"Ik heb dit verbond (de Orde der Illuminati) waargenomen terwijl het zich fanatiek en systematisch inspande tot het bijna onweerstaanbaar werd; en ik heb waargenomen dat de meeste actieve leiders in de Franse revolutie lid waren van dit verbond en hun eerste schreden daarin maakten overeenkomstig de in het verbond geldende principes door middel van de daaruit afkomstige instructies en hulp".

De Illuminati gebruikten frontorganisaties om het doel in Frankrijk als overal elders te bereiken. Ook de samenzwering achter het moderne Communisme is met zekerheid terug te leiden naar de Orde der Illuminaten. Weishaupt werd door de Franse socialist Louis Blanc genoemd als de stichter van het staatssocialisme en werd tevens door hem afgeschilderd als "de meest grondige samenzweerder ooit bestaan".

Na Weishaupt's dood opereerden de zichtbare leiders van de Europese Illuminati aanvankelijk vanuit Italië. Deze groep, de Carbonari werd door de "onzichtbare veertig" vanaf de barricaden gecommandeerd. De moederloge was de Alta Vendetta en tussen 1830 en 1848 zorgden de invloedrijke agenten ervan, voor voortdurende onrust in Italië en het grootste deel van Europa. Tijdens deze perioden verbeterde de Italiaanse Illuminati de strategie om op hetzelfde moment met twee partijen te werken; De "Actiepartij" en de "Intellectuele partij". De ene groep droeg de "hoge hoeden" terwijl de andere groep de "gebalde vuist" toonden. (Deze werkwijze vinden we in onze huidige tijden ook terug, zoals de Rote Armee Fraction zichzelf als een duidelijke Actiepartij profileert. Meerdere van gelijkgerichte groepen vinden we o.a. in Italië, Griekenland, Japan en Zuid Amerika. De intellectuele partij bestaat in de vorm van allerlei Internationale commité's voor verschillende politieke richtingen). Het bijzondere feit dat deze opstanden in die tijd (en zo ook nu) door heel Europa op gelijke voet plaats vonden, wijst zeer sterk naar een "centraal geleide actievoering". Onder diegenen die namens de Illuminati en haar vele sub-organisaties bezig waren om deze opstanden te organiseren, bevond zich ook de in 1818 in Trier geboren Karl Marx. Marx bezocht de universiteiten van Bonn en Berlijn, en nam in 1842 het redacteurschap op zich van de Rheinische Zeitung, welke in 1843 verboden werd wegens het militante karakter. In datzelfde jaar verhuisde hij naar Parijs, waar hij in aanraking kwam met verschillende groepen. Zo ook met de dichter Heine, de Anarchist Bakoenin en de Franse Socialisten Blanc, Cabet en Fourier. Al deze groepen waren verbonden met de grote samenzwering. Eén van deze groepen heette de "Bund der Gerechten". Uit Parijs verbannen reisde Marx naar Brussel, waar hij samen met Friedrich Engels (een vriend van hem) hielp bij de opbouw van een nieuw Illuminati-Actiefront voor de "Bund der Gerechten", namelijk; De Communistische Liga. Twee jaar later werden Marx en Engels door de bovenlaag van de Bond belast met het schrijven van een programma voor hun geheim genootschap. Dit programma zou door de Bund der Gerechten gebruikt worden voor de door de Illuminati opgezette Revoluties. In dit manifest werden in feite de leerstellingen weergegeven welke Adam Weishaupt reeds had opgesteld: Afschaffing van het erfrecht, huwelijk en gezin, vaderlandsliefde, alle vormen van Godsdienst, privé eigendom, en het bevorderen van een gemeenschappelijke opvoeding voor kinderen door de staat. De plannen van Weishaupt, De Bund der Gerechten en de Communisten en vele anderen, stammen in feite af van hetgeen Plato vele eeuwen eerder uiteen had gezet. Plato was voorstander van drie soorten Revoluties; de economische, de politieke en de Godsdienstige. Na het verschijnen van dit manifest keerde Marx terug naar Duitsland en nam actief deel aan de aldaar gevoerde revolutie van 1848. Toen hij ter dood werd veroordeeld ontsnapte hij naar Londen waar hij "Das Kapital" schreef.

De Illuminati begon op het "huidige" niveau te komen in 1870, toen de Britse Socialist John Ruskin benoemd werd tot professor in de kunstgeschiedenis aan de Oxford University in Londen. Dit bleek echter al spoedig een dekmantel te zijn voor een leer, welke de productiemiddelen in handen moest brengen van een machtsgroep, en het bestuur in handen van één man welke op zijn beurt weer gesteund en geleid zou moeten worden. Zo luidt een citaat van hem;

"Ik heb er altijd naar gestreefd de eeuwige superioriteit van sommige mensen boven anderen aan te tonen, en soms van één man boven ons allen."

Eén van zijn toehoorders was Cecil Rhodes welke Ruskin's rede overschreef, en 30 jaar lang bewaarde. Cecil Rhodes verwierf één van s'werelds grootste fortuinen en vestigde het monopolie over alle diamanten die uit Zuid-Afrika kwamen, evenals bijna al het goud uit dat land. Cecil Rhodes was een Zuid Afrikaanse staatsman. Hij was geboren in 1853 in Hertfordshire, en overleed in 1902. Hij reisde af naar Zuid Afrika waar hij bij de Kimberley diamantmijnen ging werken. In 1881 liet hij een flink aantal Kimberley diamantmijnen samensmelten met de De Beers company, en ging nog datzelfde jaar de politiek in.

Cecil Rhodes
Hij voerde een staatsbeleid welke zorgde voor Britse uitbreiding in Zuid Afrika, en in 1884 zorgde hij hiermee voor de aanwinst van Bechuanaland. In 1887 heeft hij heel veel Zulu grond (nu Zimbabwe) toegevoegd, welke onder de volledige controle kwam van de Rhodes company. Cecil Rhodes heeft zijn hele leven het grootste deel van zijn vermogen besteed aan het verspreiden van John Ruskin's ideeen over de heersende klasse. Weinig mensen weten echter, dat Cecil Rhodes in 1891 een geheim genootschap stichtte om de rest van deze droom te verwezenlijken. Het geheime genootschap welke door Cecil Rhodes in het leven werd geroepen, bestond uit een binnenste cirkel van ingewijden, welke op hun beurt de "Ronde Tafel" groepen in het Britse Imperium en de V.S. oprichtten.
De Round Table group in de V.S. creëerde los van deze organisatie een aparte organisatie welke we op dit moment kennen als de C.F.R. The Council on Foreign Relations. Na de dood van Cecil Rhodes kwam de leiding van de binnenste kring in handen van Lord Alfred Milner. Deze wierf indertijd voor zijn geheime genootschap een groep jonge mensen, voornamelijk uit Oxford en Toynbee Hall. In 1909-1913 organiseerden zij in de voornaamste Britse gebieden en in de V.S. geheime groepen welke bekend stonden als Round-Table groups, welke in de V.S. al spoedig een eigen leven gingen leiden waarbij de krachten gebundeld werden en men immense kapitalen aan zich trok. Degene welke alle macht rondom hem concentreerde was David Rockefeller. Colonel Mandell House (Council on Foreign Relations) heeft in zijn boek "Intimate papers" de methode uiteen gezet welke we ten aller tijde kunnen terug voeren op alles wat maar van grote invloed op ons is, van Oorlogs conflicten tot economische weg zakkingen, van de huidige chaos tot het creëren van orde. Hij schreef het volgende neer;

"Schep opzettelijk problemen, en bied dan de oplossing welke je doelstelling dient." (Probleem - Reactie - Oplossing)

"Schep toestanden welke zo verschrikkelijk worden, zowel in eigen land als in het buitenland, dat het afstand doen van persoonlijke vrijheden en Nationale soevereiniteit een redelijke prijs zal lijken voor een terugkeer van rust in het land, en vrede in de wereld. Des te meer verwarring, klassenstrijd, rassenstrijd, internationale spanningen, des te gemakkelijker en des te eerder de bevolking rijp gemaakt wordt en zal roepen voor de oplossing; "Geef ons een wereldregering die boven de partijen staat en welke aan al deze onrust en ellende met krachtige hand een einde maakt."

Wie besturen de wereld?
Heden ten dage kunnen we drie machtige groepen onderscheiden en onder elkaar uiteen zetten;

1- De Orde der Illuminaten (zoals we de top zullen noemen)

2- The Council on Foreign Relations (CFR)

3- De Ronde Tafel Conferenties (met onder meer de Trilaterale Commissie en de Bilderberggroep)

We kunnen dit vergelijken met een Piramide

De top vormt de "ingewijden" in de samenzwering met de Illuminati. De laag onder de top vertegenwoordigt in onze tijd de Ronde tafelgroepen in Amerika, Europa en andere landen als instrument van de raad voor Buitenlandse betrekkingen, The Council of Foreign Relations (CFR). De laag daaronder bevat de massa-organisaties, welke gefinancierd en gesteund worden door de "ingewijden". Deze organisaties werken aan projecten welke zijn voorbereid ten behoeve van de samenzwering. De Amerikaanse raad voor Buitenlandse betrekkingen (CFR) komt evenals de anderen in het geheim bijeen, en geeft zelfs een blad uit genaamd; "Foreign Affairs". Dit zeer intellectuele blad wordt geredigeerd door een aantal zeer ontwikkelde en meest invloedrijke mensen van deze tijd. Deze mensen werken mee aan het omverwerpen van de traditionele instellingen en "vestigen" een Nieuwe Wereld Orde, oftewel één wereldregering. De "ingewijden" binnen de raad voor Buitenlandse betrekkingen in Amerika hebben eveneens aangezet tot wetteloosheid om de gehele controle op de politiek en het wettelijk gezag te krijgen (voor zover dat al niet voldaan is). In Europa en zo ook in Nederland hebben ze al verschillende pogingen ondernomen. Zo werd de verklaring van Robespierre (verklaring rechten van de mens en burger) door de ingewijden indertijd gebruikt om steun te vinden voor een zogeheten "Universele Republiek". Dezelfde verklaring door de Verenigde Naties wordt gebruikt om steun te vinden voor een universele Broederschap, oftewel een nieuwe internationale orde. Een Wereldregering dus. De CFR breidde haar macht steeds verder uit. Het CFR werd de "onzichtbare regering" van Amerika. Met behulp van deze organisatie en enige belastingvrije stichtingen, Universiteiten en regeringsdepartementen heeft de Internationale samenzwering ruim 50 jaar lang de binnenlandse en buitenlandse politiek van de V.S. beheerst. Daarbij hadden zij door een consortium van 12 banken (allen onder invloed van het CFR) het beheer van de Federal Reserve Trust in handen gekregen zodat zij bijvoorbeeld de koers van de Dollar konden bepalen, en bovendien miljarden aan leningen konden verstrekken. Uiteraard heeft de Chase Manhattan Bank hierin de leiding.

Het blad 'Foreign Affairs' uitgegeven door de CFR

De CFR is een gesloten groep welke bestaat uit zeer intellectuele figuren die de wereldpolitiek in het groot menen te moeten bedrijven. De CFR bestaat uit ruim 1000 leden waaronder Politici, filosofen,
ex-presidenten, toekomstige presidenten van Amerika, Bankiers, Senatoren, groot-industriëlen, Ministers, leiders van grote kranten, weekbladen, Radio en TV omroepen, economen etc. Ook de Verenigde Naties (V.N.) is een geesteskind van de CFR en dient de CFR in het realiseren van "1 wereldregering" oftewel De Nieuwe Wereld Orde. Zo heeft de CFR bereikt dat men voor alle belangrijke posten in Amerika de "leden" kunnen leveren welke op dat moment al reeds zijn "ingewerkt".
Elke president heeft een man achter zich staan als voornaamste "adviseur van het Witte Huis". Enkele namen van "mannen achter Presidenten" zijn Colonel Mandell House, Alger Hiss, McGeorge Bundy, Arthus Schlesinger, Whitman Rostow, Henry Kissinger, Brzezinski etc. De CFR gaat echter in het geheim te werk en alle leden moeten zweren dat zij niets aan het publiek prijs geeft van hetgeen op de conferenties behandeld wordt. Eén van de voornaamste oprichters was Colonel Mandell House. De CFR is een denktank welke de grootste genieen als leden onder haar vleugels heeft. De CFR heeft een enorme rol gespeeld bij het samenstellen van de Verenide Naties. Alger Hiss welke 8 jaar na de oorlog werd aangeklaagd alszijnde een actief Communistisch spion, verwierf via het CFR belangrijke functies bij het departement van Justitie. Eénmaal in het State Department werd hij directeur voor Sociale zaken en had hij de leiding over alle na-oorlogse planning, waarvan de belangrijkste was; de oprichting van de Verenigde Naties. Samen met de Amerikaanse minister Stettinius (CFR) stelde Alger Hiss in samenwerking met Andrei Gromyko het ontwerp van het Handvest der Verenigde Naties samen. Dit werd op 21 Juni 1945 door het oprichtingscommité te San Fransisco aangeboden. Het is echter een feit dat de Verenigde Naties door de CFR leden en Communisten werd opgericht. Achter de schermen beheerst de CFR de hele Verenigde Staten.

De Trilaterale Commissie
De Trilaterale Commissie is een instelling welke als werktuig dient van de CFR voorzitter David Rockefeller. De commissie werd in 1973 gevormd door particuliere personages in West Europa, Japan en Noord Amerika om de samenwerking te bevorderen inzake problemen die deze drie gebieden gemeen zouden hebben. De Commissie wil de publieke opinie bekend maken met deze problemen en stelt voor deze "gezamenlijk op te lossen". Vrij vertaald wil dit zeggen dat het doel van de CFR is Japan, Canada, de V.S. en de EEG te verenigen tot een (Socialistisch) Wereldsysteem welke de gehele wereld moet gaan beheersen. De Trilaterale Commissie werd opgericht door manouvrering van David Rockefeller en Zbigniew Brzezinski. In 1970 schreef Brzezinsky zijn boek getiteld "Between two Ages" waarin hij oproept tot het vormen van gemeenschappelijke betrekkingen tussen de USA, West Europa en Japan, met zijdelingse banden welke moeten uitstrekken naar de meer ontwikkelde Communistische landen. Samen met Brzezinski richtte Rockefeller de Trilaterale Commissie op om deze uiteenzetting te realiseren. In zijn boek toont Brzezinski dat zijn gedachten geheel parallel lopen aan de gedachten van de oorspronkelijke oprichter van de CFR, Colonel Edward Mandell House. Bovendien laat hij duidelijk uitkomen waar hij naar streeft; 1 wereldregering oftewel De Nieuwe Wereld Orde. Toen Carter president werd van de Verenigde Staten benoemde hij op de 3 belangrijkste posten in zijn kabinet Cyrus Vance, W. Michael Blumenthal en Harold Brown, welke naast hun lidmaatschap van de Trilaterale Commissie ook nog eens lid zijn van de CFR. Onder de leden die door Carter werden benoemd bevinden zich onder meer;

Zbigniew Brzezinski - Nationale veiligheids adviseur.

Andrew Young - Ambassadeur bij de VN.

Richard N. Gartner - Als Ambassadeur in Italië, en Henry Kissinger.

De Trilaterale Commissie vergadert als regel tweemaal per jaar om "problemen te bespreken" zoals de monetaire situatie in de wereld, en economische - Militaire vraagstukken. Echter, mensen die achter de schermen hebben gekeken beweren dat het werkelijke doel is; Alle Politieke sleutelposities in handel en regeringen te bezetten en de vrije wereld te verenigen tot een soepel werkende Socialistische wereldregering. Carter schreven naar de vergadering welke in Tokyo gehouden werd, en welke ze zelf niet konden bijwonen door bezigheden in het "reorganiseren" van het Witte Huis, een brief waarin de strekking van beide was; Het streven naar een "rechtvaardige" Nieuwe Wereld Orde. Dit is de filosofie waar de Trilaterale Commissie vanuit gaat. Zij organiseert in de geïndustrialiseerde landen de komende Computermaatschappij, de geldloze maatschappij waarmee het leven en welzijn van de mensen wordt bestuurd.

De Bilderberg groep
In Nederland kunnen we ook kennismaken met de macht der Round Table groups. Zo kennen we hier de Bilderberg groep. De eerste geheime conferentie van de Bilderbergers vond plaats van 29 t/m 31 Mei 1954 in het Bilderberg hotel te Oosterbeek, waaraan de groep haar naam heeft te danken. Tot de leden behoort de elite uit de zakenwereld, het bankwezen, de regeringen en de intellectuelen. Invloedrijke wereldleiders zijn in veel gevallen ook lid van de Trilaterale commissie en de Council on Foreign Relations. Prins Bernhard is een lange tijd voorzitter geweest van de Bilderberggroep, totdat de groep gereconstrueerd werd. De 28e conferentie werd gehouden in 1980 in Duitsland. De leiding berustte zoals altijd bij de Internationale commissie, maar nu maakte de oudere garde plaats voor de jongere garde. Het is een hele tijd erg moeilijk geweest om iets te weten te komen over de Bilderbergers, zo dicht was echter hun geheimhouding. Eén ieder wie men ernaar vroeg, verklaarde onbekend te zijn met een groep welke zich "Bilderbergers" zou noemen. Heden ten dage is de groep een stuk minder onbekend geworden. De Bilderberggroep is nauw verwant aan de Council on Foreign Relations en de hieruit voortgekomen Trilaterale Commissies. De Bilderbergers beperken hun binnenste cirkel tot zo'n 100 man. Deze 100 man zijn met veel zorgvuldigheid gekozen, en worden ieder jaar uitgenodigd voor een ontmoeting op een onbekende plaats waar geconfereerd wordt over de te volgen strategie. De vergaderingen zijn zoals gebruikelijk niet toegankelijk voor het brede publiek, en de pers. Naast de indrukwekkende namen binnen het ledental, zijn ook hier weer de leiders van de wereldpers als leden aanwezig.

Twee van de meerdere sleutelfamilies; Rockefeller en Rothchild.
pi_139078103
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 april 2014 22:06 schreef theguyver het volgende:

[..]


mijn vriendin heeft zich er veel meer in verdiept zal er morgen even naar vragen als die weer bij kennis is :)
Die laatste is wel interessant, die compilatie. :Y
pi_139091827
Wat is er interessant dan aan dat laatste filmpje? Omdat een of andere clown zegt dat als je je vingers op een bepaalde manier omhoog steekt dat het iets duivels is (even het feit dat de duivel niet bestaat negerend)?

Het voornaamste dat dat filmpje bevestigt is de paranoia en angst van de mensen die in dat soort dingen geloven.
Conscience do cost.
pi_139093122
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 22:07 schreef ems. het volgende:
Wat is er interessant dan aan dat laatste filmpje? Omdat een of andere clown zegt dat als je je vingers op een bepaalde manier omhoog steekt dat het iets duivels is (even het feit dat de duivel niet bestaat negerend)?

Het voornaamste dat dat filmpje bevestigt is de paranoia en angst van de mensen die in dat soort dingen geloven.
Heb zo'n idee dat het vooral in het religieus hoekje aandacht trekt. Kon naar 5 min al niet meer verder kijken, na die ogen van N Minaj :')
Heb verder niets tegen het religieus hoekje hoor.
  zondag 20 april 2014 @ 23:21:12 #156
390594 Gedachtenstroom
Space Sloth on Uranus
pi_139095600
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 22:32 schreef anonymoussie het volgende:

[..]

Heb zo'n idee dat het vooral in het religieus hoekje aandacht trekt. Kon naar 5 min al niet meer verder kijken, na die ogen van N Minaj :')
Heb verder niets tegen het religieus hoekje hoor.
Illuminati is overal!!!



Nogmaals; Komt alleen omdat Weishaupt zich destijds met zijn club tegen religie keerde en zag dat een wereld zonder religie beter af was. Zonder religie beter af zijn= weg met de kerk. Weg met de kerk=ANTICHRIST! :')
pi_139096737
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 22:07 schreef ems. het volgende:
Wat is er interessant dan aan dat laatste filmpje? Omdat een of andere clown zegt dat als je je vingers op een bepaalde manier omhoog steekt dat het iets duivels is (even het feit dat de duivel niet bestaat negerend)?

Het voornaamste dat dat filmpje bevestigt is de paranoia en angst van de mensen die in dat soort dingen geloven.
de subgroep christenen die de eindtijd binnenkort verwacht zien dan ook niets liever dan dat ze onderdrukt worden, ze willen dat ze onderdrukt worden want dat is een teken dat de messias eindelijk en keer terugkomt.
pi_139104778
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 23:21 schreef Gedachtenstroom het volgende:

[..]

Illuminati is overal!!!

[ afbeelding ]

Nogmaals; Komt alleen omdat Weishaupt zich destijds met zijn club tegen religie keerde en zag dat een wereld zonder religie beter af was. Zonder religie beter af zijn= weg met de kerk. Weg met de kerk=ANTICHRIST! :')
:D

Hoe dan ook, dat clubje heeft het wel ver geschopt. :P
  Moderator vrijdag 13 juni 2014 @ 12:22:51 #159
249559 crew  Lavenderr
pi_141026353
Kickje
pi_141089017
Wat wil je horen?
  Moderator zaterdag 14 juni 2014 @ 23:25:42 #161
249559 crew  Lavenderr
pi_141089985
quote:
10s.gif Op zaterdag 14 juni 2014 23:06 schreef Biekuh het volgende:
Wat wil je horen?
Omdat het in dit topic BNW / Actor factory over de Illuminati ging dacht ik mensen op dit topic attent te maken.
pi_141094049
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juni 2014 23:25 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Omdat het in dit topic BNW / Actor factory over de Illuminati ging dacht ik mensen op dit topic attent te maken.
Ik heb de eerste en de laatste pagina van dat topic gelezen, en ik zie het verband niet echt? Maar goed, in dit topic staat ook veel onzin. Maar ach, het is al laat, wellicht ligt het daar aan.
pi_141101700
quote:
0s.gif Op zondag 15 juni 2014 00:43 schreef Biekuh het volgende:

[..]

Ik heb de eerste en de laatste pagina van dat topic gelezen, en ik zie het verband niet echt? Maar goed, in dit topic staat ook veel onzin. Maar ach, het is al laat, wellicht ligt het daar aan.
Artiesten worden in verband gebracht met de Illuminati. Vandaar.
  Moderator zondag 15 juni 2014 @ 10:39:21 #164
249559 crew  Lavenderr
pi_141102588
quote:
0s.gif Op zondag 15 juni 2014 00:43 schreef Biekuh het volgende:

[..]

Ik heb de eerste en de laatste pagina van dat topic gelezen, en ik zie het verband niet echt? Maar goed, in dit topic staat ook veel onzin. Maar ach, het is al laat, wellicht ligt het daar aan.
Met alleen de eerste en laatste pagina lezen wordt idd het verband met dit topic niet duidelijk :P
pi_141106586
Ik kwam vandaag dit verkeersbord tegen:


Wat denken jullie dat de achterliggende symboliek is? Die driehoek zie je ook op het dollarbiljet! Zou heb betekenen dat de Illuminati onze kinderen willen indoctrineren?
  Moderator zondag 15 juni 2014 @ 13:30:35 #166
249559 crew  Lavenderr
pi_141106914
quote:
2s.gif Op zondag 15 juni 2014 13:21 schreef Biekuh het volgende:
Ik kwam vandaag dit verkeersbord tegen:
[ afbeelding ]

Wat denken jullie dat de achterliggende symboliek is? Die driehoek zie je ook op het dollarbiljet! Zou heb betekenen dat de Illuminati onze kinderen willen indoctrineren?
Gevarendriehoek
  Moderator zondag 15 juni 2014 @ 15:53:38 #167
249559 crew  Lavenderr
pi_141111716
Artikel uit 2002 dus oud, maar geeft een aardig inkijkje in de doelstellingen van de vrijmetselarij. Volgens de anonieme freemason althans.

http://partyflock.nl/topi(...)jmetselaar-freemason
pi_141114363
quote:
0s.gif Op zondag 15 juni 2014 15:53 schreef Lavenderr het volgende:
Artikel uit 2002 dus oud, maar geeft een aardig inkijkje in de doelstellingen van de vrijmetselarij. Volgens de anonieme freemason althans.

http://partyflock.nl/topi(...)jmetselaar-freemason
Dat is alweer een paar jaar geleden dat ik dat gelezen heb. :)

Het is ten zeerste te betwijfelen of de auteur een hoge positie bij de "Illuminati" heeft, anders zou hij niet schrijven wat hij schrijft, maar een lagere positie, zoals 28e graad bij de Schotse Ritus, sure. Het lijkt er niet op dat hij het grote plaatje heeft
pi_141118443
quote:
0s.gif Op zondag 15 juni 2014 15:53 schreef Lavenderr het volgende:
Artikel uit 2002 dus oud, maar geeft een aardig inkijkje in de doelstellingen van de vrijmetselarij. Volgens de anonieme freemason althans.

http://partyflock.nl/topi(...)jmetselaar-freemason
Wat vind je er zelf van? Ik vind het nogal eigenaardig.. Ik heb nog nooit gehoord dat de Rotary en de Lions onderdeel zijn van de Vrijmetselerij? Rotary is een netwerkclub met een liberale achtergrond. Heeft verder niet veel met geestelijke verhefffing te maken.
Dat Vrijmetselaren hun leden selecteren op talent en maatschappelijke status is niet waar. Ik denk dat deze brief nonsens is..
  Moderator zondag 15 juni 2014 @ 19:20:22 #170
249559 crew  Lavenderr
pi_141118509
quote:
0s.gif Op zondag 15 juni 2014 19:18 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Wat vind je er zelf van? Ik vind het nogal eigenaardig.. Ik heb nog nooit gehoord dat de Rotary en de Lions onderdeel zijn van de Vrijmetselerij? Rotary is een netwerkclub met een liberale achtergrond. Heeft verder niet veel met geestelijke verhefffing te maken.
Dat Vrijmetselaren hun leden selecteren op talent en maatschappelijke status is niet waar. Ik denk dat deze brief nonsens is..
Ik ken van zeer nabij iemand die bij de Rotary zit en ook bij de Vrijmetselarij. Maar dat zegt natuurlijk niets over het eventueel onderdeel van elkaar zijn.
pi_141118549
quote:
0s.gif Op zondag 15 juni 2014 19:20 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Ik ken van zeer nabij iemand die bij de Rotary zit en ook bij de Vrijmetselarij. Maar dat zegt natuurlijk niets over het eventueel onderdeel van elkaar zijn.
Ik ken er ook die van verschillende clubs lid zijn.. Maar dat zegt idd. niet zo veel.
pi_141124626
quote:
0s.gif Op zondag 15 juni 2014 19:18 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:

[..]

Wat vind je er zelf van? Ik vind het nogal eigenaardig.. Ik heb nog nooit gehoord dat de Rotary en de Lions onderdeel zijn van de Vrijmetselerij? Rotary is een netwerkclub met een liberale achtergrond. Heeft verder niet veel met geestelijke verhefffing te maken.
Dat Vrijmetselaren hun leden selecteren op talent en maatschappelijke status is niet waar. Ik denk dat deze brief nonsens is..
Oja, vrijmetselarij die leden selecteert. Leg eens uit, hoe gaat dat. Waarom kan niet iedereen lid worden. Hoe selecteren ze mensen? Waarom moeten ze zelfs bij je thuis een gesprek met je voeren. Waarom betrekken ze je partner (als je deze hebt) ook erbij? Op basis waarvan worden sommigen afgewezen? Klinkt als een discriminerend clubje. Je zou denken als ze niks te verbergen hebben dat iedereen lid zou moeten kunnen worden. Ze selecteren duidelijk wel op je status. Want als je werkloos bent en hooguit MBO hebt gedaan dan weet ik nu al zeker dat ze je niet als lid aannemen.
pi_141124969
Ik betwijfel of er veel mbo'ers zijn die zich aangetrokken voelen tot de vrijmetselarij, no offense.

Een kennismakingsgesprek, of een ietwat ouderwetse selectieprocedure is niet per se negatief. Lidmaatschap wordt veronderstelt voor het leven te zijn; mensen trekken zich zelden terug, juist omdat die selectieprocedure is zoals ie is.

Je kunt wel overal dingen achter gaan zoeken (gek om dit in BNW te zeggen :P ), maar de meeste vrijmetselaars zijn gewoon betamelijke mensen. Het wordt pas sinister (als het dat al is) wanneer je de hogere graden bereikt, voorbij die van het Grootoosten dus. De overgrote meerderheid geraakt niet verder dan de derde graad.
  Moderator zondag 15 juni 2014 @ 21:11:07 #174
249559 crew  Lavenderr
pi_141125368
Ik weet dat onderwerpen vaak een beetje in elkaar overvloeien maar zullen we de discussie over de Vrijmetselarij verder hier BNW / Vrijmetselaars dl 2 houden?
pi_141125811
Tsja. Van mij mag je de voorgaande posts verplaatsen naar dat topic, ik vind dat geen probleem.
  Moderator zondag 15 juni 2014 @ 21:19:57 #176
249559 crew  Lavenderr
pi_141125973
quote:
7s.gif Op zondag 15 juni 2014 21:17 schreef Biekuh het volgende:
Tsja. Van mij mag je de voorgaande posts verplaatsen naar dat topic, ik vind dat geen probleem.
Hoeft niet hoor. Is meer voor als we door zouden gaan over de Vrijmetselarij :) .
pi_141127933
Back on topic:

Ik kwam laatst het volgende tegen:

The Revelations of an Elite Family Insider

Het betreft een vermeend lid van de Illuminati, die er voor gekozen zou hebben vragen van de leden van godlikeproductions.com te beantwoorden, op het forum. De namen die wij kennen (Rothschild, Kennedy, Bonaparte, Hitler, etc.) hebben niet de echte macht. Hij zou behoren tot de verborgen hand die daar boven staat. Hij kiest voor een dialectische aanpak, om mensen na laten denken over hoe het nu eigenlijk zit, d.w.z. de spirituele kant van het verhaal. De "wereldgebeurtenissen" (war on terror, beurskrach, e.d.) dienen slechts als afleidingsmanoeuvre.

Een soort van audio-vertaling ervan is hier te vinden:



[ Bericht 0% gewijzigd door Biekuh op 15-06-2014 23:31:10 ]
pi_141138140
De tempeliers zijn toch ook illuminati?
  Moderator maandag 16 juni 2014 @ 00:38:00 #179
249559 crew  Lavenderr
pi_141138306
quote:
1s.gif Op maandag 16 juni 2014 00:33 schreef Doublepain het volgende:
De tempeliers zijn toch ook illuminati?
Met de tempeliers is de vrijmetselarij begonnen. Die zijn de voorlopers.
pi_141138459
quote:
1s.gif Op maandag 16 juni 2014 00:38 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Met de tempeliers is de vrijmetselarij begonnen. Die zijn de voorlopers.
aha ik dacht al, het is wel interessant, ze hadden veel bezittingen in oa Cyprus, Israel en Frankrijk. Paar jaar geleden een mooie docu van gezien maar ben bijna alles vergeten.
  Moderator maandag 16 juni 2014 @ 01:14:18 #181
249559 crew  Lavenderr
pi_141139675
quote:
1s.gif Op maandag 16 juni 2014 00:41 schreef Doublepain het volgende:

[..]

aha ik dacht al, het is wel interessant, ze hadden veel bezittingen in oa Cyprus, Israel en Frankrijk. Paar jaar geleden een mooie docu van gezien maar ben bijna alles vergeten.
Zal morgen even voor je zoeken naar het Tempelierstopic, moet nu hoognodig gaan slapen , morgen vroeg op. :Z
  Moderator maandag 16 juni 2014 @ 10:16:24 #182
249559 crew  Lavenderr
pi_141144886
quote:
0s.gif Op zondag 15 juni 2014 21:11 schreef Lavenderr het volgende:
Ik weet dat onderwerpen vaak een beetje in elkaar overvloeien maar zullen we de discussie over de Vrijmetselarij verder hier BNW / Vrijmetselaars dl 2 houden?
Ja maar.. Ja maar.. Ja maar... Je begint zelf met die brief over de Vrijm:.
Maar zonder dollen. We gaan wel veder in dat topic :P
pi_141145276
quote:
Top bedankt
pi_141145906
quote:
3s.gif Op zondag 15 juni 2014 21:45 schreef Biekuh het volgende:
Hij kiest voor een dialectische aanpak, om mensen na laten denken over hoe het nu eigenlijk zit, d.w.z. de spirituele kant van het verhaal.
Spiritueel ja? Dan is illuminati dus al helemaal niets om je druk om te maken 8-)

Verder geloof ik vanzelfsprekend geen woord van wat deze man uitkraamt.
Conscience do cost.
pi_141150062
quote:
0s.gif Op maandag 16 juni 2014 11:44 schreef ems. het volgende:

[..]

Spiritueel ja? Dan is illuminati dus al helemaal niets om je druk om te maken 8-)

Verder geloof ik vanzelfsprekend geen woord van wat deze man uitkraamt.
Ik had niet anders verwacht.
  maandag 16 juni 2014 @ 14:26:49 #187
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_141151571

vanochtend even shoppen, maar paar winkel geweest maar dit viel ons gelijk op!!

ow de zwarte kreeg ik niet echt duidelijk op de foto!
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_141640026
quote:
0s.gif Op maandag 16 juni 2014 14:26 schreef theguyver het volgende:
[ afbeelding ]
vanochtend even shoppen, maar paar winkel geweest maar dit viel ons gelijk op!!

ow de zwarte kreeg ik niet echt duidelijk op de foto!
waar koop ik dit
Gino ♥
  zaterdag 28 juni 2014 @ 12:53:29 #189
235357 TitusPullo
Sehr feierlich, aber schlicht
pi_141642024
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 16:08 schreef anonymoussie het volgende:
En dan nu een gedurfde zet. Wat zeggen we hiervan? Geloofwaardig? Fantasie?
Veel leesplezier :P

[..]

De Carbonari zijn al vrij spoedig in facties verdeeld geraakt: van samenwerking was geen sprake meer.
Verder moet de auteur van dit stuk eens leren hoe het woord 'welke' gebruikt dient te worden.
The crowning attainment of historical study is a historical sense - an intuitive understanding of how things do not happen. - Lewis Namier
pi_141642483
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 12:53 schreef TitusPullo het volgende:

[..]

De Carbonari zijn al vrij spoedig in facties verdeeld geraakt: van samenwerking was geen sprake meer.
Bron?
quote:
Verder moet de auteur van dit stuk eens leren hoe het woord 'welke' gebruikt dient te worden.
Yep.
  zaterdag 28 juni 2014 @ 13:31:40 #191
235357 TitusPullo
Sehr feierlich, aber schlicht
pi_141643107
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 13:09 schreef anonymoussie het volgende:

[..]

Bron?
O.a. The force of destiny door Christopher Duggan (het paginanummer moet ik je even schuldig blijven). Ze konden het niet eens worden over het staatsmodel.
The crowning attainment of historical study is a historical sense - an intuitive understanding of how things do not happen. - Lewis Namier
pi_141643424
quote:
7s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 13:31 schreef TitusPullo het volgende:

[..]

O.a. The force of destiny door Christopher Duggan (het paginanummer moet ik je even schuldig blijven). Ze konden het niet eens worden over het staatsmodel.
Ik zal het eens opzoeken.
  zaterdag 28 juni 2014 @ 16:17:22 #193
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_141647521
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 11:14 schreef Tjacka het volgende:

[..]

waar koop ik dit
New yorker en H&M ;)
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_141714930
quote:
7s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 13:31 schreef TitusPullo het volgende:

[..]

O.a. The force of destiny door Christopher Duggan (het paginanummer moet ik je even schuldig blijven). Ze konden het niet eens worden over het staatsmodel.
You owe me. Met 688 pag is dat wel handig ja. :P
  maandag 30 juni 2014 @ 21:55:52 #195
235357 TitusPullo
Sehr feierlich, aber schlicht
pi_141741605
quote:
1s.gif Op maandag 30 juni 2014 09:26 schreef anonymoussie het volgende:

[..]

You owe me. Met 688 pag is dat wel handig ja. :P
Ik kan er morgen pas weer bij. Als je zoekt op 'carbonari new monthly magazine' zul je een paar goede gruwelverhalen vinden.
The crowning attainment of historical study is a historical sense - an intuitive understanding of how things do not happen. - Lewis Namier
pi_141743289
quote:
10s.gif Op maandag 30 juni 2014 21:55 schreef TitusPullo het volgende:

[..]

Ik kan er morgen pas weer bij. Als je zoekt op 'carbonari new monthly magazine' zul je een paar goede gruwelverhalen vinden.
Oei! Zal eens kijken. Maar vandaag niet meer.
  woensdag 2 juli 2014 @ 19:07:05 #197
235357 TitusPullo
Sehr feierlich, aber schlicht
pi_141824487
quote:
14s.gif Op maandag 30 juni 2014 22:20 schreef anonymoussie het volgende:

[..]

Oei! Zal eens kijken. Maar vandaag niet meer.
Bladzijde 54 tot en met 68.
The crowning attainment of historical study is a historical sense - an intuitive understanding of how things do not happen. - Lewis Namier
pi_141839530
quote:
6s.gif Op woensdag 2 juli 2014 19:07 schreef TitusPullo het volgende:

[..]

Bladzijde 54 tot en met 68.
tnx!
  donderdag 3 juli 2014 @ 19:36:36 #199
235357 TitusPullo
Sehr feierlich, aber schlicht
pi_141862006
Het boek van Rupert Cornwell, God's Banker, gaat gedeeltelijk over de Vrijmetselaarsloge P-2.
The crowning attainment of historical study is a historical sense - an intuitive understanding of how things do not happen. - Lewis Namier
  donderdag 3 juli 2014 @ 21:48:39 #200
235357 TitusPullo
Sehr feierlich, aber schlicht
pi_141867652
Dat zijn allemaal tamelijk bekende zaken en veel interessanter dan een handgebaar of een pseudoniem van Beyonce.
The crowning attainment of historical study is a historical sense - an intuitive understanding of how things do not happen. - Lewis Namier
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')