abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 12 maart 2014 @ 21:12:42 #26
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_137672412
quote:
1s.gif Op woensdag 12 maart 2014 21:07 schreef DagenNachtdromer het volgende:

[..]

is dat niet een gevalletje vuile was hang je niet buiten? Zien vrouwen het niet vaker als een soort falen als hun zwangerschap niet helemaal geweldig is?
Denk dat je daarmee deels spijker op zijn kop slaat.

SQ omdat iets vaker voorkomt , maakt het niet meteen normaal he ;)
Engaging Infinite Improbability Drive..
pi_137672483
Lieve skjoe, Ik vind het vooral heel erg rot voor jou dat je je zo naar voelt. Ik had je zo iets anders gegund... Hoop ook niet dat ik je het gevoel heb gegeven dat ik vind dat je zeurt want dat vind ik niet.

Ik denk dat het niet "normaal" is om je zo te voelen, in de zin dat je nu door de reacties ziet dat het niet zeldzaam is, maar dat dat nog niet betekent dat je je aanstelt en het er maar bij moet laten zitten.

Misschien doen juist teveel vrouwen dat. Ik herken dat gevoel niet op dit moment maar wel van een hele zwarte periode eerder in mijn leven.

Jouw gevoelens beperken jouw geluk en het is je goed recht om dat aan te kaarten om te zien of er iets aan te doen valt met hulp. :*

Weet niet of ik duidelijk overkom, maar ik herken zo veel in die gedachten dat je mensen zou lastig vallen of geen hulp verdient omdat het niet erg genoeg is, of dat je je aanstelt. :*

En roze wolk is niet verplicht maar t is wel fijn om met iemand over je zwarte te praten denk ik. :*
Kwak
  woensdag 12 maart 2014 @ 21:19:08 #28
318546 Mevr_Mus
Met Mini_Musjes
pi_137672810
En in dit topic gewoon even een :*

Of het nu normaal is of niet, het is naar dat je je zo voelt :* En pas goed op jezelf! Als je stemming een zwak punt is, ben je onder invloed van hormonen extra kwetsbaar...
Oude (on)bekende.
  woensdag 12 maart 2014 @ 21:21:16 #29
149959 SQ
snelle trees
pi_137672948
Van jouw angsten heb ik inderdaad ook veel meegelezen Nikki, omdat ik toen net begon met meelezen hier. En voor jou heb ik ook ontzettend veel bewondering, omdat jij ook iemand bent die erg eerlijk is over haar gevoelens en dat ook durft te zeggen _O_

Miss_Sly, je bent voor mij ook vanaf mijn eerste miskraam een grote steun geweest, al speelde jouw verhaal ver voor mijn tijd en heb ik daar toen niks van meegekregen. Maar ook het feit dat het met jou ook in orde is gekomen sterkt enorm.

Evenstar, dat is ook weer zo natuurlijk. Ik hoop dat ik een begripvolle vk aan de lijn tref morgen :)
disclaimer
pi_137673423
Stormqueen. Ik duim voor je :*
  Moderator woensdag 12 maart 2014 @ 21:36:16 #31
5428 crew  miss_sly
pi_137673900
Ach SQ, ik zou je zo graag blij en gelukkig en bovenop een roze wolk zien, zoals 'men' denkt dat een zwangerschap is, maar een roze wolk is niet vanzelfsprekend en zeker niet de volle negen maanden aanwezig. Ik hoop van harte dat je gaandeweg je zwangerschap meer roze momenten zult krijgen.
Spreek je uit, hier, maar vooral ook tegen je verloskundige, je partner, je naasten. Het is zo fijn als zij je in ieder geval kunnen begrijpen, begeleiden en accepteren dat je het zo voelt een ervaart.
Dikke :*
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_137674144
SQ het is niet te vergelijken. Maar ik vond het verschrikkelijk om zwanger te zijn. :@ Alles ging goed, ik had geen klachten, maar ik vond zwanger zijn echt verschrikkelijk (maar wilde wel graag een kindje)

Ik geneerde me natuurlijk verschrikkelijk hierover, zoveel vrouwen vinden het fantastisch om zwanger te zijn..

Ik heb het uiteindelijk ook bespreekbaar gemaakt en dit heeft mij echt heel erg geholpen.

Gevoel en rationeel / logisch denken liggen zo ver uit elkaar :*

Een dikke knuffel voor jou :*
En knap dat je het hier i.i.g al zo goed bespreekbaar weet te maken
Life is what happens while you are busy making other plans...
  woensdag 12 maart 2014 @ 21:51:24 #33
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_137674756
Zo niet zijn er ook andere wegen die naar Rome leiden.
Engaging Infinite Improbability Drive..
pi_137674764
In Z&G had ik het al wel geschreven, maar voor mij ook veel herkenning SQ. Die enorme onzekerheid of in mijn geval meer nog ontkennen dat er een zwangerschap was zodat ik die ook niet kon verliezen heeft tot na de nekplooimeting geduurd. Een klein beetje vertrouwen is pas na de SEO gekomen. Maar die roze wolk...die is er nu nog steeds niet...angst voor de bevalling op basis van hoe het bij m'n eerste ging en wetend dat ik daarna depressief ben geworden, maken dat het nu met schopjes nog niet 'goed' is in m'n hoofd. Er zijn zat dagen dat ik me op m'n werk staande houdt, maar thuis werkelijk niets meer waard ben.

Je hoort/ziet weinig over dit onderwerp en ik heb er bij m'n tweede miskraam ook voor gekozen om het bijna niemand te vertellen ivm de manier waarop mensen reageerden na m'n mola. Het is zo ontzettend niet voor te stellen wat voor impact een miskraam kan hebben op iemand. Reacties zijn daardoor zoals jij aangeeft al heel snel ontzettend pijnlijk en komen juist niet begripvol over ook al zijn ze waarschijnlijk wel zo bedoeld.

Ben de draad van m'n verhaal kwijt, maar ik hoop dat je voelt dat er aan je gedacht wordt. Je bent goed bezig met het plan om voor hulp te kijken. Sterkte daarbij. Ratio en gevoel liggen soms mijlenver uit elkaar.

Ik zou nog veel meer willen delen, maar kan de juiste woorden niet vinden. Ik vind het knap dat jij dat wel kunt.
pi_137675782
Wat een fijn topic is dit, niet voor de herkennende mensen maar omdat je elkaar hier doorheen kan helpen. Er zijn voor elkaar, alleen al door het herkennen van dingen. Wetende dat je niet alleen bent.
E.
pi_137675842
SQ: in het depressief door de hormonen topic staan wat verhalen hierover. En wat miss_sly ook zegt: praat erover, zo snel mogelijk. Misschien is het snel over, dat zou fijn zijn, maar als het lang duurt, is elk beetje steun en erkenning ontzettend, gigantisch, verschrikkelijk waardevol. Zoek bij wie je open en eerlijk kunt zijn. Sterkte. :*
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_137675930
Lieve SQ,

Ik lees hier zijdelings verschillende topics mee, en zo ook jouw verhaal. Ik heb zelf nog geen enkele ervaring met zwanger zijn en alles wat daarbij komt kijken, dus in dat opzicht kan ik weinig zinnigs bijdragen.

Ik heb echter wel een achtergrond in de psychologie en ik denk dat het inderdaad goed is om iemand te zoeken waarmee je hierover kunt praten. Juist iemand die wat verder bij je vandaan staat; die persoon staat er neutraler in en zal minder snel de neiging hebben om te vervallen in "Komt-wel-goed-schatje"-uitspraken. Want zulke uitspraken doen mensen vooral omdat ze niet weten wat ze anders moeten zeggen (met de beste bedoelingen uiteraard).

Heel kort door de bocht advies (maar zoek vooral iemand die je uitgebreid kan helpen!):

• Stop je gedachten niet weg, dat werkt uiteindelijk alleen maar averechts. Je angst/negatieve gedachten zijn er nu eenmaal, en die zijn niet zomaar te negeren.

• Als het lukt, probeer dan wel kritisch te kijken naar je negatieve gedachten. Hoe groot is de kans werkelijk dat er iets mis gaat in een bepaald stadium? Dat wil niet zeggen dat je er dan niet meer aan 'mag' denken, maar probeer je gedachten af en toe te 'toetsen' aan de realiteit.

• Gun jezelf af en toe bewust de tijd om te formuleren waar je bang voor bent. Praat er bijvoorbeeld regelmatig over met je man tijdens de afwas (ik noem maar wat), en ga daarna bewust iets anders doen. Met zo'n regelmatig uitlaatklep-momentje is het op andere momenten soms iets makkelijker van je af te zetten.

Ik hoop dat je er iets aan hebt, maar vooral dat je een manier vindt om er mee om te gaan die voor jou werkt! :*
♥ Minion ♥ mei 2015
♥ Pitbull ♥ dec 2017
  woensdag 12 maart 2014 @ 22:14:40 #38
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_137676068
SQ :*
Die onzekerheid en gedachten zijn - ook voor mij - herkenbaar. Bij de oudste ben ik pas begonnen met voorbereiden na de 30 weken. 'Want dan hoef je niet zoveel op te ruimen als het mis gaat'.
Bij de tweede kon ik het wat meer loslaten omdat het al eens goed was gegaan. Maar dit keer...
Na een MA met de 14 weken en een miskraam met 6 weken plus een drama bevalling van onze tweede waarbij we hem bijna kwijt waren vind ik het moeilijk om voluit te kunnen genieten. Met vlagen grijpt echt dat gevoel van 'het kan allemaal fout gaan, geniet er maar niet teveel van' me echt aan. Maar dat bespreekbaar maken met de vk of de gyn is weer een ander verhaal (of met mijn man, ben daar niet zo goed in weet ik ondertussen).
Van de week nog weer toen ik de gyn van de MA tegenkwam. Daar kan ik echt weer slecht van slapen...
Hoop dat de echo goed is en je wat meer vertrouwen kan krijgen, maar dat gevoel loslaten is zooo moeilijk!

Hoe ermee om te gaan... daar heb ik dus niet echt tips voor helaas. :*
pi_137676411
SQ, wat naar dat je je zo voelt, dat herken ik gelukkig niet zo.
Maar ik heb wel wat te zeggen over "wat is normaal"... normaal is een heel ruim begrip natuurlijk.
Maar op het moment dat jij er last van hebt, lijkt het me prima om aan te kaarten hoe je je voelt.
Het is jammer dat je over het algemeen vaak, alleen de "roze wolk" verhalen hoort, terwijl er echt meer mensen zijn met zulke gevoelens als die van jou. En gelukkig vind je er hier dan wel wat, soms scheelt het een beetje om te weten dat je niet de enige bent.
Maakt je gevoel misschien niet anders, maar herkenning kan ook helpen.

:* sterkte!
Mama van 2 lieve meiden :)
  woensdag 12 maart 2014 @ 22:22:25 #40
190221 Kersjes
zoet & zuur
pi_137676515
Roze wolk... Blijde verwachting... Hoera ende gloria.

Helaas niet bij iedereen :{
Los van de lichamelijke ellende (voor zover dat mogelijk is), heb ik me tijdens mijn zwangerschappen ook geestelijk rot gevoeld.
Depressief, alles donker. Schuldgevoelens omdat ik niet kon "genieten", maar ook woede om zoveel onrecht. Walgen van je eigen zelfmedelijden, maar te beroerd om daar iets aan te kunnen doen.
Blij zijn met elke minuut die verstreken is, weer een minuut dichter bij de finish. Snakkend naar adem, maar tevergeefs. Want hoe kun je ademhalen met die zware verstikkende deken van lood die bovenop op je ligt? die constante onzichtbare handen die zich om je strot klauwen? Adem, lucht, licht! Maandenlang nergens te bekennen. Meerdere malen heb ik gedacht echt gek te zijn geworden. Volkomen doorgedraaid. De dwanggedachten die steeds boven kwamen, de moeilijk weg te duwen angsten dat mijn kind mismaakt zou zijn, vergiftigd door mijn zieke gedachten in combinatie met de medicijnen die ik moest gebruiken, het tekort aan voedingsstoffen en vitaminen die ik binnen kreeg....
Hoe kon ik in vredesnaam een gezond kind krijgen?

De zwangerschap ontkennen en weg proberen te denken.
Herkenbaar.
Stikjaloers zijn op vrolijke bolle babymama's die voor hun ongeboren kinderen aan het winkelen waren, buikfotoshoots, pretecho's, buik beschilderen, dagboeken bijhouden. Keuvelend genieten en bewust met de zwangerschap bezig zijn.
Ik wil ook!!!
Oh darn, maar ik BEN zwanger.
Maar ik was een hoopje ellende, kon me totaal niet identificeren met die blijheid, hoe graag ik ook wilde -O-
Een eindeloze hel vond ik het.

Het goede nieuws....
Na de geboorte van alledrie mijn zoons was het vrijwel meteen klaar. De duistere mist trok weg.
Ik kon weer ademen, denken, liefhebben *; En eten :9~

Voel je alsjeblieft niet schuldig. Niet tegenover je vent, je (ongeboren) kind of jezelf. Het is allemaal al moeilijk zat. Hormonen kunnen nou eenmaal evil zijn }:|

Veel sterkte :*
.... met gevoel voor drama....
  woensdag 12 maart 2014 @ 22:39:44 #41
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_137677488
Ik denk dat ze niet bij je in de buurt zit, maar las geweldige recensies over http://www.dianakoster.nl/

En misschien hebben andere zwangeren met soortgelijke gedachten die wel in die contreien wonen er iets aan anders.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Moderator woensdag 12 maart 2014 @ 22:47:19 #42
5428 crew  miss_sly
pi_137677835
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 22:39 schreef Whiskers2009 het volgende:
Ik denk dat ze niet bij je in de buurt zit, maar las geweldige recensies over http://www.dianakoster.nl/

En misschien hebben andere zwangeren met soortgelijke gedachten die wel in die contreien wonen er iets aan anders.
Eerlijk gezegd denk ik niet dat SQ daar iets aan heeft.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 12 maart 2014 @ 22:56:13 #43
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_137678270
quote:
1s.gif Op woensdag 12 maart 2014 22:47 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Eerlijk gezegd denk ik niet dat SQ daar iets aan heeft.
Ok, dat kan. Maar ik begreep dat ze hulp wou zoeken, en deze dame combineert het verloskundige zijn met het psychologische van nare ervaringen bij zwangerschappen en geboortes en alles wat ermee samenhangt.

Op een website die iemand eerder in Z&G postte ivm het zoeken naar een verloskundige in je eigen dorp/stad (ben de site kwijt helaas) stonden er echt allemaal jubelende verhalen over haar, en met name door vrouwen die een (zeer) onprettige ervaring hadden gehad bij zwangerschappen en geboortes..

Vandaar dat ik het toch maar even meld. SQ (en anderen) kunnen uiteraard zelf beslissen wat ze er mee doen. Ik ben betreffende dame overigens niet, en ik ken haar ook niet.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  woensdag 12 maart 2014 @ 22:59:11 #44
149959 SQ
snelle trees
pi_137678422
Bedankt voor alle reacties, ik ga morgen uitgebreid reageren O+
disclaimer
  woensdag 12 maart 2014 @ 23:55:52 #45
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_137680829
Sorry, dat ik ff door je "stop" heen post: maar ik heb ff bij mignonne geïnformeerd, en Diana Koster heeft een voortreffelijke reputatie. Ff gecheckt voor het geval ik iets over een oplichtster gepost zou hebben..
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_137682789
Ik denk dat iemand als Diane Koster inderdaad best een grote toegevoegde waarde zou kunnen hebben. Niet iedere 'coach' (geen beschermde titel...) is even goed in wat ze doet, maar mevrouw Koster heeft haar sporen wel verdiend binnen die wereld.

Ik weet dat psychologe mw Frima van babyblues Domstad in Utrecht zich ook specialiseert in zwangerschapsgerelateerde psychische problematiek. Dat ging van vrouwen met onzekerheden over hun zwangerschap, tot vrouwen die moeite hadden met de verschuiving van hun 'rol' in het leven (van kind naar moeder bijv.), en ook tot vrouwen die last hebben van angsten, paniekaanvallen, dwangmatige handelingen of depressies in diverse gradaties.

In jouw stad zitten ook coaches en psychologen die ervaring hebben met het begeleiden van zwangere vrouwen met zulke problemen. Laat je door je verloskundige of huisarts adviseren over welke psychs of coaches 'goed' zijn naar hun idee.

Weet ajb, niet alleen jij maar wie dan ook, dat dit niet raar is. Onzekerheden, angsten en zwarte gedachten komen echt heel veel voor. En ik denk dat het inderdaad een beetje is wat Franny in Z&G al aanhaalde. We zijn een beetje calvinistisch met zn allen, dit soort dingen, daar moet je maar vooral een ander niet mee lastig vallen.

quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 22:12 schreef twist02 het volgende:
Lieve SQ,

Ik lees hier zijdelings verschillende topics mee, en zo ook jouw verhaal. Ik heb zelf nog geen enkele ervaring met zwanger zijn en alles wat daarbij komt kijken, dus in dat opzicht kan ik weinig zinnigs bijdragen.

Ik heb echter wel een achtergrond in de psychologie en ik denk dat het inderdaad goed is om iemand te zoeken waarmee je hierover kunt praten. Juist iemand die wat verder bij je vandaan staat; die persoon staat er neutraler in en zal minder snel de neiging hebben om te vervallen in "Komt-wel-goed-schatje"-uitspraken. Want zulke uitspraken doen mensen vooral omdat ze niet weten wat ze anders moeten zeggen (met de beste bedoelingen uiteraard).

Heel kort door de bocht advies (maar zoek vooral iemand die je uitgebreid kan helpen!):

• Stop je gedachten niet weg, dat werkt uiteindelijk alleen maar averechts. Je angst/negatieve gedachten zijn er nu eenmaal, en die zijn niet zomaar te negeren.

• Als het lukt, probeer dan wel kritisch te kijken naar je negatieve gedachten. Hoe groot is de kans werkelijk dat er iets mis gaat in een bepaald stadium? Dat wil niet zeggen dat je er dan niet meer aan 'mag' denken, maar probeer je gedachten af en toe te 'toetsen' aan de realiteit.

• Gun jezelf af en toe bewust de tijd om te formuleren waar je bang voor bent. Praat er bijvoorbeeld regelmatig over met je man tijdens de afwas (ik noem maar wat), en ga daarna bewust iets anders doen. Met zo'n regelmatig uitlaatklep-momentje is het op andere momenten soms iets makkelijker van je af te zetten.

Ik hoop dat je er iets aan hebt, maar vooral dat je een manier vindt om er mee om te gaan die voor jou werkt! :*
Deze tips, hele goede, absoluut doen!
En daarbij, naast jezelf de tijd gunnen om bewust te formuleren waar je bang voor bent, gun jezelf ook de tijd om per dag te bedenken wat er allemaal wél leuk was of goed ging of normaal verliep. Dat kan zijn van "de zon scheen vandaag" tot "ik heb lekker gegeten" tot "ik heb een tarantula geaaid/doodgeslagen" (afhankelijk van je voorkeur :') ) weet ik het. Noem het maar op.

Soms duurt het een korte periode, soms duurt het langer, soms gaat het vanzelf weer over soms heb je wat steun van iemand nodig die echt buiten jezelf staat, er is niet zoveel over te zeggen. Maar het is zeker niet iets wat je verloskundige maar zelden hoort en het is ook niet iets waar ze niets mee kunnen. En mocht je iemand treffen met het empathisch vermogen van een lantaarnpaal, denk dan ook eens aan je huisarts, die kan in dit soort dingen zeker ook wat voor je betekenen.
:)
  donderdag 13 maart 2014 @ 04:14:46 #47
95408 Incantrix
0118 999 88199 9119 725....
pi_137683009
Skjoe :* :*

Een reactie van mij kon niet uitblijven he? Ik had het al wel gezegd, maar ik vind het zo ontzettend verdrietig dat jij je zo moet voelen ;( ook hier veel herkenning, mijn gehele zwangerschap van Isabel heb ik wel tegen een prenatale depressie aangeschurkt (bij mij had wel of niet goed slapen een extreme invloed) en de angststoornis die zich toen ontwikkelde heb ik ook pas onlangs een soort van overwonnen. Mijn hele zwangerschap van Isabel was angstig, tot en met de bevalling aan toe. Ik kan me één gelukkig moment herinneren: met 34 weken lieten we nog een pretecho doen omdat het ziekenhuis maar vaag bleef doen over het geslacht van de baby (dat wilde ik zó graag weten, ik denk dat ik zocht naar houvast om het 'echter' te maken ofzo). De echo-dame zette, ookal hadden we daar niet voor betaald, de 3D-dinges aan en liet het gezichtje zien. Dat was zo mooi, ik kan er nog steeds om huilen. That's it, dat was mijn geniet-moment. Echte tips, ik heb ze niet. Je sleept je erdoorheen en ookal duurt een zwangerschap heel lang, ook als 'ie goed gaat is het een eindige staat van zijn. Hulp zoeken is een goed idee (en ja, dat durf jij!), weet dat het niet raar is. Een vriendin van ons verloor een kindje met 22 weken en bij haar nieuwe zwangerschap moest ze verplicht naar de psych. Dat doen ze niet voor niks he? En ja, dan is een vroege miskraam wel anders misschien, maar het verlies is hetzelfde, alleen heb je minder lang van dat kind kunnen houden.

Anyway, je weet me te vinden he? Don't be shy. Ik denk aan je :* ennehm, die van mij begint nu te lopen. Het kan verkeren, ookal geloof je het niet meer :*
3!
  donderdag 13 maart 2014 @ 07:18:21 #48
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_137683320
SQ :*
Yppy haalde hem al aan, dit topic (en de vervolgdelen) OUD / Depressief door de hormonen staat vol met ervaringsverhalen. Niet allemaal vanuit jouw perspectief, maar wellicht kan je er wel dingen uit halen.
***
  donderdag 13 maart 2014 @ 08:33:04 #49
149959 SQ
snelle trees
pi_137683948
Pfff, als ik verhalen als die van Incantrix en kersjes enzo lees, dan valt het nog best mee hier. Dat klinkt pas echt als een hel. Zo erg is het echt niet. Ik kan nog best wel vrolijk worden van dingen, zolang het niet zwangerschapsgerelateerd is.

BE, ja, ik had 'm gezien, maar door de discussie op pagina 1 heb ik deze aangemaakt omdat ik voelde dat het daar niet thuis hoorde. Maar ik herken daar zeker wel dingen in.

Ik heb voor mezelf moeite om er het label "depressie" aan te hangen, vandaar dat ik het ook niet in de TT me heb genomen, omdat het naar mijn idee geen depressie is. Daar zitten veel meer kenmerken aan die ik dan weer niet herken. (ik eet nog gewoon bijvoorbeeld)

Verder zeker bedankt voor de tips, ik hoop echt dat ze me willen / kunnen helpen :@
disclaimer
  donderdag 13 maart 2014 @ 08:39:20 #50
318546 Mevr_Mus
Met Mini_Musjes
pi_137684013
Het doet er niet zo veel toe of het bij anderen erger was en of je er wel of geen label aan kan hangen hè... Het zijn echte gevoelens en je hebt er last van, dus hebben ze bestaansrecht!
Oude (on)bekende.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')