Amenquote:Op vrijdag 7 februari 2014 08:02 schreef Isegrim het volgende:
Volgens mij willen mensen helemaal geen bagger. Ze weten alleen niet beter meer.
eerder een zoldertongquote:Op donderdag 13 februari 2014 20:33 schreef opperkleurder het volgende:
Zou tong80 eigenlijk ook een tropische tong zijn?
Goedkoop visjequote:Op donderdag 13 februari 2014 20:34 schreef StephanL het volgende:
Een tropische vis
Haha
Duur visje.
Het is wel een Tong uit de zee, alleen uit een ander land en het is geen familie van de Nederlandse Tong.quote:Op donderdag 13 februari 2014 20:46 schreef Targaryen het volgende:
Is dat niet gewoon panga filet of iets dergelijks. Het is mij wel eens gebeurd dat ik een zeetong bestelde en gewoon een zoetwatervis kreeg. Die meuk heb ik dan ook teruggestuurd.
Nee, dit is een platvis uit de zee. De pangasius is een veel grotere vis (tot 3 meter) en komt voor in rivieren.quote:Op donderdag 13 februari 2014 20:46 schreef Targaryen het volgende:
Is dat niet gewoon panga filet of iets dergelijks. Het is mij wel eens gebeurd dat ik een zeetong bestelde en gewoon een zoetwatervis kreeg. Die meuk heb ik dan ook teruggestuurd.
of een kweekvijver uit Thailandquote:Op donderdag 13 februari 2014 20:50 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Nee, dit is een platvis uit de zee. De pangasius is een veel grotere vis (tot 3 meter) en komt voor in rivieren.
Voor een verse Noordzeetong in een restaurant betaal je meestal een dagprijs en dat kan oplopen tot wel 40 euro voor een groot exemplaar.quote:Op donderdag 13 februari 2014 20:52 schreef arjan1112 het volgende:
Dat zag er toch erg lekker uit in dat restaurant.
16,- euro he.
wat zou een noordzee tong dan kosten 30,- ?
Tong Picasso. Je hebt wel lef jij...quote:Op donderdag 13 februari 2014 20:52 schreef arjan1112 het volgende:
Dat zag er toch erg lekker uit in dat restaurant.
wie ik of die kok ?quote:Op donderdag 13 februari 2014 22:33 schreef k_man het volgende:
[..]
Tong Picasso. Je hebt wel lef jij...
Verse vis bestaat vrijwel niet. Dat is diepvriesvis die de visboer al voor je ontdooid heeft. Zo bleek uit een eerde aflevering.quote:Op donderdag 13 februari 2014 20:42 schreef opperkleurder het volgende:
Diepvriesvis vergelijken met verse vis
Hier openlijk neerzetten dat Tong Picasso er lekker uitzag. Dat is een algemeen verguisd jaren zeventig gerecht. Het toppunt van burgerlijkheid. Iets wat je oma dertig jaar geleden bestelde, maar nu geen zichzelf respecterend restaurant op de kaart zet - of hooguit als retrogerecht met een vette knipoog.quote:
Ah. Je bent zo iemand die graag iets nieuws uitprobeert. Iets wat je thuis nooit zelf op tafel zult zetten. Een beetje avontuurlijk. Leuk!quote:Op donderdag 13 februari 2014 22:37 schreef arjan1112 het volgende:
Mja het zag er gewoon lekker uit. Als ik uit eten ga neem ik vrijwel nooit vis, hoor. Meestal een biefstuk of een snietsel...
Gelukkig is er wel degelijk volop verse vis in onze buurt (IJmuiden is vlakbij) te krijgen.quote:
Valt ook wel mee. Het meeste wordt op zee al ingevroren.quote:Op donderdag 13 februari 2014 22:51 schreef golfer het volgende:
[..]
Gelukkig is er wel degelijk volop verse vis in onze buurt (IJmuiden is vlakbij) te krijgen.
Gekoeld op ijs aangeleverd wordt er voldoende nog.quote:Op donderdag 13 februari 2014 23:06 schreef k_man het volgende:
Valt ook wel mee. Het meeste wordt op zee al ingevroren.
Ik neem een swelselquote:Op donderdag 13 februari 2014 22:37 schreef arjan1112 het volgende:
Mja het zag er gewoon lekker uit. Als ik uit eten ga neem ik vrijwel nooit vis, hoor. Meestal een biefstuk of een snietsel...
quote:Op donderdag 13 februari 2014 22:37 schreef arjan1112 het volgende:
Mja het zag er gewoon lekker uit. Als ik uit eten ga neem ik vrijwel nooit vis, hoor. Meestal een biefstuk of een snietsel...
Dan heb je zeker nog nooit een in roomboter gebakken hele Noordzeetong op je bord geserveerd gekregen?quote:Op vrijdag 14 februari 2014 23:13 schreef SunChaser het volgende:
Tong neem ik ook nooit, dunne schraapvis
Gewoon bij een goede visboer.quote:Op donderdag 20 februari 2014 20:55 schreef arjan1112 het volgende:
Dus je moet echt naar Frankrijk als je echte wilt eten?
Of misschien bij een heel duur hotel o.i.d
Ja, leuke aflevering als je niet al wist wat echte coquilles st Jacques zijn.quote:Op donderdag 20 februari 2014 23:42 schreef Klaploper het volgende:
Leuke aflevering? Ben het een beetje zat dat hun 'ontdekkingen'vaak al lang en breed op Wikipedia e.d. besproken zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |