abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 30 april 2014 @ 18:04:11 #276
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139419624
Ik heb gewoon een oerdegelijke, oerouderwetse porkert. Kleinste model, want ik maak nooit veel tegelijk. Dat gaat prima. Nadeel is dat porkerts al roesten als je ernaar kijkt. En dat vind ik vies. Dus na gebruik was ik 'm meteen af en doe 'm 10 minuten in de oven. Ik denk dat het voor veel mensen teveel werk is, dus echt aanbevelen kan ik het niet. Ik vind het gewoon fijn om te hebben, maar gebruik 'm maar een paar keer per jaar.

Meer zinnigs kan ik er niet over zeggen.

My Porkert #5 Meat Grinder
pi_139419680
Eh ja, die is dus voor mij niet zo geschikt. Toch bedankt! Ook leerzaam. :)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 1 mei 2014 @ 20:22:35 #278
217702 Lonaa
Honger!
pi_139463131
Buikspek gisteren ingewreven met 5-spice, peper, zout en suiker.
Vandaag in de oven gedaan, plakje van gesneden en op een gestoomd broodje met hoisinsaus, lente-ui en komkommer.

Sterkheidsbaas van alles.
pi_139478727
Friet van zoete aardappel. O+ Zo vind ik zoete aardappel wel erg lekker. O+

pi_139479057
Drie keer Ottolenghi (uit Plenty): Groene couscous, asperges met mimosa en gekarameliseerde venkel met geitenkaas.



Eens kijken of ik straks nog een foto kan maken van de kaaskoekjes die ik uit een van z'n andere kookboeken heb gemaakt.
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
  vrijdag 2 mei 2014 @ 16:10:00 #281
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_139491589
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 08:05 schreef Myraela het volgende:
Friet van zoete aardappel. O+ Zo vind ik zoete aardappel wel erg lekker. O+

[ link | afbeelding ]
Jaaaa dat heb ik in Berlijn gegeten en wil het echt graag zelf ook eens maken :9 Dat is zoooo lekker :D
吴 曼 迪
  vrijdag 2 mei 2014 @ 16:11:53 #282
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_139491651
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 08:43 schreef mjan het volgende:
Drie keer Ottolenghi (uit Plenty): Groene couscous, asperges met mimosa en gekarameliseerde venkel met geitenkaas.

[ afbeelding ]

Eens kijken of ik straks nog een foto kan maken van de kaaskoekjes die ik uit een van z'n andere kookboeken heb gemaakt.
Drie keer genieten! Moet echt weer even ottolenghi uit de kast halen, wat te weinig tijd gehad en deel van de week een zeer beperkte keuken tot m'n beschikking. T is zo heerlijk allemaal!
pi_139492358
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 08:05 schreef Myraela het volgende:
Friet van zoete aardappel. O+ Zo vind ik zoete aardappel wel erg lekker. O+

[ link | afbeelding ]
Toevallig had ik gisteren ook zoete aardappel, maar dat vond ik wat melig van smaak. Dit lijkt me toch lekkerder!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 2 mei 2014 @ 17:16:45 #284
207727 Smallish
Kleintje!
pi_139493730
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 08:05 schreef Myraela het volgende:
Friet van zoete aardappel. O+ Zo vind ik zoete aardappel wel erg lekker. O+

[ link | afbeelding ]
Morgen weer lekker shoppen bij de Sligro. Neem zeker zoete aardappelen mee, lijkt me zo erg lekker! Wat eten jullie hierbij?
Is dat zo?
pi_139499417
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 17:16 schreef Smallish het volgende:

[..]

Morgen weer lekker shoppen bij de Sligro. Neem zeker zoete aardappelen mee, lijkt me zo erg lekker! Wat eten jullie hierbij?
Ik heb het nu stiekem als lunch op, zonder iets erbij. Normaal denk ik dat ik het zou combineren met een lekker stuk kip en een salade denk ik. :9
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 16:34 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Toevallig had ik gisteren ook zoete aardappel, maar dat vond ik wat melig van smaak. Dit lijkt me toch lekkerder!
Dit was mijn tweede keer zoete aardappel, de eerste keer was gepoft op de barbecue. Dat vond ik toch minder lekker. Ik vond het zoete en melige een beetje apart bij elkaar, uit de oven heb je dat niet zo.
pi_139500785
Ohja, mijn dumplings van gisteren. Niet de mooiste, maar ach, voor een eerste keer. O+



Recept van het deeg komt van aziatische-ingredienten.nl Bedankt Robin, deeg was prima gelukt. O+
pi_139654232


Chocolade fondant. Dit was mijn 2de poging met recept van Jeroen Meus. Eerste poging was met een recept van Heel Holland Bakt. Die was niet zo lekker en ook heel raar geschreven.
  woensdag 7 mei 2014 @ 10:50:05 #288
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139654426
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 20:43 schreef Myraela het volgende:
Ohja, mijn dumplings van gisteren. Niet de mooiste, maar ach, voor een eerste keer. O+

[ afbeelding ]

Recept van het deeg komt van aziatische-ingredienten.nl Bedankt Robin, deeg was prima gelukt. O+
Hm, ze zien er een beetje aaaaarig uit, zouden we in Brabant zeggen. :-)
Ik wilde eigenlijk al vragen wat het voor moest stellen. Ik dacht even dat je van die doorzichtige harkau dumplings had willen maken. Maar ahum, gewone jiaozi dus. Grappig.

En als ze lekker waren, dan waren ze lekker!

(zag ze nu pas, vrijdag blijkbaar overheen gekeken)
pi_139654818
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 08:43 schreef mjan het volgende:
Drie keer Ottolenghi (uit Plenty): Groene couscous, asperges met mimosa en gekarameliseerde venkel met geitenkaas.

[ afbeelding ]

Eens kijken of ik straks nog een foto kan maken van de kaaskoekjes die ik uit een van z'n andere kookboeken heb gemaakt.
Weleens die aubergine kroketten gemaakt uit Plenty?
  woensdag 7 mei 2014 @ 11:30:43 #290
221912 minilot
Nancy boy
pi_139655401
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 11:08 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Weleens die aubergine kroketten gemaakt uit Plenty?
Ikke wel en die zijn godallemachtig fantastisch :)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 7 mei 2014 @ 11:31:48 #291
221912 minilot
Nancy boy
pi_139655441
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 20:43 schreef Myraela het volgende:
Ohja, mijn dumplings van gisteren. Niet de mooiste, maar ach, voor een eerste keer. O+

[ afbeelding ]

Recept van het deeg komt van aziatische-ingredienten.nl Bedankt Robin, deeg was prima gelukt. O+
Ha! ^O^ Wat zat erin, en hoe heb je ze precies gaar gekregen? Ze zien er namelijk meer gekookt dan gestoomd uit..
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 7 mei 2014 @ 11:33:15 #292
221912 minilot
Nancy boy
pi_139655479
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 10:40 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]

Chocolade fondant. Dit was mijn 2de poging met recept van Jeroen Meus. Eerste poging was met een recept van Heel Holland Bakt. Die was niet zo lekker en ook heel raar geschreven.
Ha, deze loopt goed! :Y Smaakte -ie veel beter dan de eerste versie die je maakte?
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 7 mei 2014 @ 11:36:05 #293
221912 minilot
Nancy boy
pi_139655581
O, en ik bakte laatst broodjes met rozemarijnpoeder en mascarpone en eidooiers in het deeg:



Kruimfoto:



:9 :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_139655669
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 11:33 schreef minilot het volgende:

[..]

Ha, deze loopt goed! :Y Smaakte -ie veel beter dan de eerste versie die je maakte?
Ja, die andere was heel ei-ig en niet zoet genoeg. Deze zou misschien iets minder zoet kunnen.
pi_139655745
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 10:50 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Hm, ze zien er een beetje aaaaarig uit, zouden we in Brabant zeggen. :-)
Ik wilde eigenlijk al vragen wat het voor moest stellen. Ik dacht even dat je van die doorzichtige harkau dumplings had willen maken. Maar ahum, gewone jiaozi dus. Grappig.

En als ze lekker waren, dan waren ze lekker!

(zag ze nu pas, vrijdag blijkbaar overheen gekeken)
Ik zal het eens in een restaurant eten om te vergelijken. Het is zo lastig om zelf in te schatten wat "normaal" is als je ze nog nooit op hebt. :@ Maar ze waren lekker. :D

quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 11:31 schreef minilot het volgende:

[..]

Ha! ^O^ Wat zat erin, en hoe heb je ze precies gaar gekregen? Ze zien er namelijk meer gekookt dan gestoomd uit..
Er zit het vlees van een braadworst in, wortel en ui. Gewoon dingen die ik in huis had, wilde vooral het deeg eens proberen. :@ En ze zijn gewoon gekookt, dat stond in het recept. Eerst kwam ik een recept tegen met "gooi er wanneer het kookt een glas water bij, en herhaal dat drie keer telkens als het weer kookt, dan zijn ze gaar." Ik was allang blij dat er bij Robin gewoon een tijdsindicatie stond.
pi_139656186
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 11:08 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Weleens die aubergine kroketten gemaakt uit Plenty?
Ja, zijn lekker! Maar ik houd vooral van Ottolenghi vanwege de uitgesproken smaken, en die moet je natuurlijk niet verwachten bij dat gerechtje.
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
  woensdag 7 mei 2014 @ 12:01:46 #297
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139656210
quote:
14s.gif Op woensdag 7 mei 2014 11:41 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik zal het eens in een restaurant eten om te vergelijken. Het is zo lastig om zelf in te schatten wat "normaal" is als je ze nog nooit op hebt. :@ Maar ze waren lekker. :D

[..]
Je kunt ze bij de meeste toko's ook kant-en-klaar uit de diepvries kopen:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/jiaozi-chinese-dumplings/

Die smaken eigenlijk wel zo'n beetje hetzelfde als die in restaurants. Vermoed dat restaurants 9 van de 10 ook gewoon kant-en-klare kopen.

En er zijn 3 manieren om jiaozi klaar te maken:
* Koken in ruim water (shuǐjiǎo, 水餃)
* Stomen (zhēngjiǎo, 蒸餃)
* In een koekenpan bakken (guōtiē, 鍋貼)

Alle drie okay. Al heb ik het idee dat koken het "normaalst" is.
En dat verhaal van die kouwe kopjes die je erbij gooit vind ik ook irritant. Denk dat dat was in de tijd dat er nog geen kookwekkers waren. ;-)
  woensdag 7 mei 2014 @ 12:06:26 #298
221912 minilot
Nancy boy
pi_139656322
quote:
1s.gif Op woensdag 7 mei 2014 12:01 schreef mjan het volgende:

[..]

Ja, zijn lekker! Maar ik houd vooral van Ottolenghi vanwege de uitgesproken smaken, en die moet je natuurlijk niet verwachten bij dat gerechtje.
Nou, ik vind 'burned eggplant' anders een knap uitgesproken smaak! Kampvuur in je mond. :) Tevens zit er feta in, en da's flink zilt.
Let me see you stripped down to the bone
pi_139656650
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 12:06 schreef minilot het volgende:

[..]

Nou, ik vind 'burned eggplant' anders een knap uitgesproken smaak! Kampvuur in je mond. :) Tevens zit er feta in, en da's flink zilt.
Ok, wellicht persoonlijk dan. Ik was er niet erg van onder de indruk. Nog steeds wel erg lekker en voor herhaling vatbaar, maar verder niet.
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
  woensdag 7 mei 2014 @ 17:43:32 #300
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139666369
Wat een mooie en lekker inspirerende foto's :9

Minilot, je broodjes lijken wel een beetje op Lussebollar uit Zweden :)



quote:
1s.gif Op woensdag 7 mei 2014 12:20 schreef mjan het volgende:

[..]

Ok, wellicht persoonlijk dan. Ik was er niet erg van onder de indruk. Nog steeds wel erg lekker en voor herhaling vatbaar, maar verder niet.
Zou het kunnen liggen aan het grillen/roosteren van de aubergine? Als die goed "gebrand" is is het zo extreem lekker, maar zo niet, smaakt het veel minder uitgesproken.

Ik ken het recept nog niet maar heb nu het boek voor me liggen op de pagina, dit weekend eens maken :9
Klinkt heerlijk en de aubergines zijn weer goedkoop, dus tijd om alle Ottolenghi aubergine recepten te maken :9

[ Bericht 10% gewijzigd door Molo op 07-05-2014 18:05:47 ]
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')