Jaaaa dat heb ik in Berlijn gegeten en wil het echt graag zelf ook eens maken Dat is zoooo lekkerquote:Op vrijdag 2 mei 2014 08:05 schreef Myraela het volgende:
Friet van zoete aardappel. Zo vind ik zoete aardappel wel erg lekker.
[ link | afbeelding ]
Drie keer genieten! Moet echt weer even ottolenghi uit de kast halen, wat te weinig tijd gehad en deel van de week een zeer beperkte keuken tot m'n beschikking. T is zo heerlijk allemaal!quote:Op vrijdag 2 mei 2014 08:43 schreef mjan het volgende:
Drie keer Ottolenghi (uit Plenty): Groene couscous, asperges met mimosa en gekarameliseerde venkel met geitenkaas.
[ afbeelding ]
Eens kijken of ik straks nog een foto kan maken van de kaaskoekjes die ik uit een van z'n andere kookboeken heb gemaakt.
Toevallig had ik gisteren ook zoete aardappel, maar dat vond ik wat melig van smaak. Dit lijkt me toch lekkerder!quote:Op vrijdag 2 mei 2014 08:05 schreef Myraela het volgende:
Friet van zoete aardappel. Zo vind ik zoete aardappel wel erg lekker.
[ link | afbeelding ]
Morgen weer lekker shoppen bij de Sligro. Neem zeker zoete aardappelen mee, lijkt me zo erg lekker! Wat eten jullie hierbij?quote:Op vrijdag 2 mei 2014 08:05 schreef Myraela het volgende:
Friet van zoete aardappel. Zo vind ik zoete aardappel wel erg lekker.
[ link | afbeelding ]
Ik heb het nu stiekem als lunch op, zonder iets erbij. Normaal denk ik dat ik het zou combineren met een lekker stuk kip en een salade denk ik.quote:Op vrijdag 2 mei 2014 17:16 schreef Smallish het volgende:
[..]
Morgen weer lekker shoppen bij de Sligro. Neem zeker zoete aardappelen mee, lijkt me zo erg lekker! Wat eten jullie hierbij?
Dit was mijn tweede keer zoete aardappel, de eerste keer was gepoft op de barbecue. Dat vond ik toch minder lekker. Ik vond het zoete en melige een beetje apart bij elkaar, uit de oven heb je dat niet zo.quote:Op vrijdag 2 mei 2014 16:34 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Toevallig had ik gisteren ook zoete aardappel, maar dat vond ik wat melig van smaak. Dit lijkt me toch lekkerder!
Hm, ze zien er een beetje aaaaarig uit, zouden we in Brabant zeggen. :-)quote:Op vrijdag 2 mei 2014 20:43 schreef Myraela het volgende:
Ohja, mijn dumplings van gisteren. Niet de mooiste, maar ach, voor een eerste keer.
[ afbeelding ]
Recept van het deeg komt van aziatische-ingredienten.nl Bedankt Robin, deeg was prima gelukt.
Weleens die aubergine kroketten gemaakt uit Plenty?quote:Op vrijdag 2 mei 2014 08:43 schreef mjan het volgende:
Drie keer Ottolenghi (uit Plenty): Groene couscous, asperges met mimosa en gekarameliseerde venkel met geitenkaas.
[ afbeelding ]
Eens kijken of ik straks nog een foto kan maken van de kaaskoekjes die ik uit een van z'n andere kookboeken heb gemaakt.
Ikke wel en die zijn godallemachtig fantastischquote:Op woensdag 7 mei 2014 11:08 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Weleens die aubergine kroketten gemaakt uit Plenty?
Ha! Wat zat erin, en hoe heb je ze precies gaar gekregen? Ze zien er namelijk meer gekookt dan gestoomd uit..quote:Op vrijdag 2 mei 2014 20:43 schreef Myraela het volgende:
Ohja, mijn dumplings van gisteren. Niet de mooiste, maar ach, voor een eerste keer.
[ afbeelding ]
Recept van het deeg komt van aziatische-ingredienten.nl Bedankt Robin, deeg was prima gelukt.
Ha, deze loopt goed! Smaakte -ie veel beter dan de eerste versie die je maakte?quote:Op woensdag 7 mei 2014 10:40 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]
Chocolade fondant. Dit was mijn 2de poging met recept van Jeroen Meus. Eerste poging was met een recept van Heel Holland Bakt. Die was niet zo lekker en ook heel raar geschreven.
Ja, die andere was heel ei-ig en niet zoet genoeg. Deze zou misschien iets minder zoet kunnen.quote:Op woensdag 7 mei 2014 11:33 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, deze loopt goed! Smaakte -ie veel beter dan de eerste versie die je maakte?
Ik zal het eens in een restaurant eten om te vergelijken. Het is zo lastig om zelf in te schatten wat "normaal" is als je ze nog nooit op hebt. Maar ze waren lekker.quote:Op woensdag 7 mei 2014 10:50 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hm, ze zien er een beetje aaaaarig uit, zouden we in Brabant zeggen. :-)
Ik wilde eigenlijk al vragen wat het voor moest stellen. Ik dacht even dat je van die doorzichtige harkau dumplings had willen maken. Maar ahum, gewone jiaozi dus. Grappig.
En als ze lekker waren, dan waren ze lekker!
(zag ze nu pas, vrijdag blijkbaar overheen gekeken)
Er zit het vlees van een braadworst in, wortel en ui. Gewoon dingen die ik in huis had, wilde vooral het deeg eens proberen. En ze zijn gewoon gekookt, dat stond in het recept. Eerst kwam ik een recept tegen met "gooi er wanneer het kookt een glas water bij, en herhaal dat drie keer telkens als het weer kookt, dan zijn ze gaar." Ik was allang blij dat er bij Robin gewoon een tijdsindicatie stond.quote:Op woensdag 7 mei 2014 11:31 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha! Wat zat erin, en hoe heb je ze precies gaar gekregen? Ze zien er namelijk meer gekookt dan gestoomd uit..
Ja, zijn lekker! Maar ik houd vooral van Ottolenghi vanwege de uitgesproken smaken, en die moet je natuurlijk niet verwachten bij dat gerechtje.quote:Op woensdag 7 mei 2014 11:08 schreef regnavetto het volgende:
[..]
Weleens die aubergine kroketten gemaakt uit Plenty?
Je kunt ze bij de meeste toko's ook kant-en-klaar uit de diepvries kopen:quote:Op woensdag 7 mei 2014 11:41 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik zal het eens in een restaurant eten om te vergelijken. Het is zo lastig om zelf in te schatten wat "normaal" is als je ze nog nooit op hebt. Maar ze waren lekker.
[..]
Nou, ik vind 'burned eggplant' anders een knap uitgesproken smaak! Kampvuur in je mond. Tevens zit er feta in, en da's flink zilt.quote:Op woensdag 7 mei 2014 12:01 schreef mjan het volgende:
[..]
Ja, zijn lekker! Maar ik houd vooral van Ottolenghi vanwege de uitgesproken smaken, en die moet je natuurlijk niet verwachten bij dat gerechtje.
Ok, wellicht persoonlijk dan. Ik was er niet erg van onder de indruk. Nog steeds wel erg lekker en voor herhaling vatbaar, maar verder niet.quote:Op woensdag 7 mei 2014 12:06 schreef minilot het volgende:
[..]
Nou, ik vind 'burned eggplant' anders een knap uitgesproken smaak! Kampvuur in je mond. Tevens zit er feta in, en da's flink zilt.
Zou het kunnen liggen aan het grillen/roosteren van de aubergine? Als die goed "gebrand" is is het zo extreem lekker, maar zo niet, smaakt het veel minder uitgesproken.quote:Op woensdag 7 mei 2014 12:20 schreef mjan het volgende:
[..]
Ok, wellicht persoonlijk dan. Ik was er niet erg van onder de indruk. Nog steeds wel erg lekker en voor herhaling vatbaar, maar verder niet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |