Opperdoezer Rondequote:Op vrijdag 31 januari 2014 11:28 schreef sirdanilot het volgende:
Aardappels in D zijn inderdaad kut. Nederlandse aardappels blijven het beste
Volgens mij verschilt dat regionaal sommige recepten voor Apfelkuchen zijn met, andere zonder.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 13:35 schreef Gwywen het volgende:
[..]
Opperdoezer Ronde
Zeg Piet, doen ze in Duitsland geen kaneel in de appeltaart?
Ik had laatst de buren op bezoek, appeltaartje gebakken, de buurman: "Wat proef ik nu in die taart? Zimt?"
Blijkbaar voor 't eerst in z'n leven
Ik vind 't zonder kaneel nergens naar smaken eigenlijk.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 13:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij verschilt dat regionaal sommige recepten voor Apfelkuchen zijn met, andere zonder.
Zo wordt foelie alleen in Beieren gebruikt (niet voor appeltaart)
Vind Kardemom ook erg lekker ipv kaneel.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 13:47 schreef Gwywen het volgende:
[..]
Ik vind 't zonder kaneel nergens naar smaken eigenlijk.
M'n buren moeten er dus maar aan wennen
Waarom een bord in de pan?quote:Op vrijdag 7 februari 2014 19:06 schreef sirdanilot het volgende:
Ik ben nu aan het proberen om iets te stomen, op de studentenwijze zonder stoommandje of wat dan ook dus. Bord op de bodem van een pan gelegd, daarbovenop een vergiet, daar het eten (worst) ingedaan, laagje water in de pan, deksel erop en stomen maar. Kijken of het lukt.
Prefereer je een frisse of een zoals die van de Turk?quote:Op zaterdag 8 februari 2014 07:20 schreef NutKees het volgende:
Piet, hoe maak ik lekkere knoflooksaus (voor op pita / shoarma)? Ik kom honderden recepten tegen op internet en heb een goede basis nodig.
Klein vergietje?quote:Op zaterdag 8 februari 2014 00:01 schreef sirdanilot het volgende:
Het is een vergiet zonder pootjes, dus anders ben je gewoon aan het koken. Een kommetje was te hoog, een bord op z'n kop was precies goed.
Werkte prima trouwens
Kleinere pan gebruiken?quote:Op zaterdag 8 februari 2014 09:55 schreef sirdanilot het volgende:
Ja het is een kleintje, die kan niet op de rand van de pan blijven hangen. De steel is ook in een grijs verleden afgebroken
Uiteraard bedoel ik geen braadworst, maar van die worst die je moet koken of stomen of in de magnetron, en niet kunt bakken.
Je kan je groenten boven je aardappels stomen bijvoorbeeld.quote:Op zaterdag 8 februari 2014 11:10 schreef sirdanilot het volgende:
Ja kan misschien ook wel, mijn kleine pan was toen in gebruik.
Ga misschien wel meer dingen stomen nu ik weet hoe het moet
Geen idee, ben al jaren niet meer bij de shoarmaboer geweest. Maar die potjes smaken me in ieder geval niet meer. Wat kan je aanbevelen?quote:Op zaterdag 8 februari 2014 09:04 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Prefereer je een frisse of een zoals die van de Turk?
Dank!quote:Op zaterdag 8 februari 2014 09:10 schreef Pietverdriet het volgende:
@ Nutcase (de kwootknop doet het niet meer)
Ik zelf prefereer eentje op basis van Joghurt, met knoflook, zout, peterselie.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |