abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 13 november 2014 @ 17:54:15 #55
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_146618671

WLtoys L959 1:12 2WD High Speed Radio Remote Control Off-Road Buggy Racing Car

Na een aantal RC vliegtuigjes in verschillende formaten gehad te hebben en een kleine rc auto was ik op zoek naar een wat grotere RC auto die je evt. ook buiten op straat/gras zou kunnen gebruiken. Omdat er enorm veel ‘meuk’ in china beschikbaar is maar ik wel iets kwaliteit wou ben ik op zoek gegaan naar een shop met veel WLtoys. Want WLtoys is een merk waar ik ervaring mee heb en over het algemeen een goede fundatie qua kwaliteit heeft. Shiznuts heeft de L939 gereviewed, maar ik wou toch wel een slagje groter dan dat gaan, wat meer power en toch wel outdoor-waardig.
Mijn oog is uiteindelijk gevallen op de WLtoys L959 aka RTR super sport wave runner (zoals deze in Amerika/canada OEM wordt deze verkocht). Bij Focalprice gekocht en met FedEx laten bezorgen.
De doos die bij mij aan kwam was een van de grootste dozen die ik toe nu toe uit China heb mogen ontvangen, namelijk 55*51*72CM. Risico met FedEx en grote dozen is natuurlijk taks.. en die kreeg ik ongeveer 2 weken nadat ik het pakketje in ontvangst had genomen, ¤15,38 aftikken over $50 die er op de doos stond. Ach is nog wel te doen. Had meer belasting verwacht.




De WL959 is een achtwiel-aangedreven RC auto. Aandrijving gebeurt via een elektromotor en gearbox die achteraan de auto bevestigd zitten, hiermee zou de auto 40 Km/u moeten kunnen halen. Of hij dit ook precies haalt weet ik niet, maar voor mij gaat hij hard genoeg. De stuurinrichting word ook geregeld door een elektromotor die voorin de auto zit.
Voor en achterwielen hebben alle vier afhankelijke vering welke in stijfheid en hoek te verstellen zijn. Qua veerprestaties ben ik echt wel tevreden, alles loopt heel soepel en de wegligging is prima.
De rubber wielen met kunststof velgen zijn redelijk, ze zouden voor in het (nat) gras nog wel iets meer grip mogen hebben maar op asfalt of stenen functioneren ze prima.
Alle bodydelen zijn met schroefjes of pinnetjes vastgezet op de body en gemakkelijk te verwijderen om schoon te maken/vervangen (zie plaatje). Onder de body zit de control box waar de aan/uitschakelaar van de auto zelf zich bevind.
Aan de onderkant zit een batterijklepje die met een plastic pin van links naar rechts door de body gesloten wordt, en met een mooie borginspin ‘geborgd wordt’.
Deze feature, het hebben van deze borgingspinnen vind ik wel een dikke +1 voor deze auto. Alles is gemakkelijk te onderhouden maar zit wel echt goed vast.

De remote is een redelijk standaard van WLtoys met een draaiwiel voor het sturen en tiggerfinger voor gas/reverse. Trimmen kan op de remote met een paar knopjes om te zorgen dat je auto recht gaat maar bij mij was dit out of the box niet nodig, hij ging prima recht.
Overige Specs:
Function: Go forward/ backward, Turn right/left, Turbo boost
Battery for car: 7.4V 1500mAh Li-Po battery (included)
Charging time:About 2 hour via AC adaptor
Playing time: 10 minutes
Controlling distance: 80-150 meters
Battery for controller: 4*AA batteries (not included)
Product size: 34.8*23*11.5cm
Color box size: 49*25.5*16.5cm
Qty/ctn: 8pcs
MEAS.(CM) 55*51*72CM
G.W./N.W. 20.8/17.3KGS





De L959 kan ongeveer 10-15 minuten per charge, opnieuw opladen van een volledig lege batterij duurt ongeveer 120 minuten. De batterij die hiervoor gebruikt word is een twee cel Lithium-Ion 7.4V 1500mAh batterij.
De batterij kan je opladen doormiddel van een speciale “balance chager” voor Lithium batterijen die je bij de auto geleverd krijgt (Model PHQ-CPU7v4). Dit betekend dus dat je Li-PO batterij niet over-charged kan worden en zou kunnen exploderen wat wel een (redelijk kleine) kans is bij un-balanced chargers die je bij dek leinere RC-auto’s/vliegtuigen krijgt.
Wanneer je de batterij inplugd in de charger gaat de indicatie led (rood) aan en indien deze vol zit gaat de groene led aan, makkelijk bijhouden tot hij gecharged is dus. Aansluiten op de lader gaat met de 3 kabel plug en in de auto zelf kan dit met de 2 kabel plug.



Op de L959 staat duidelijk dat hij water resitant is (plassen ed. Geen probleem, dit heb ik zelf een beetj getest. Maar hier gaan ze nog een slagje verder, ze laten hem lekker door het water racen

.
Door modder en plassen rijden betekend uiteraard wel dat hij vies wordt, maar omdat je makkelijk alle panelen kan verwijderen kan je de auto simpel met een spons/doekje schoonmaken na gebruik.

Mocht er iets kapot gaan dan zijn alle onderdelen zijn los na te bestellen met de partnummers uit de manual:
[img=400] http://9imod.com/images/pic/RC%20toy/RC%20CAR/WLTOYS/L959/959-25-48.JPG[/img]
Zo kan je zelf andere banden er op zetten door simpel schroefje los te draaien met de bijgeleverde tool.
Maar ook de motor vervangen is geen probleem, misschien even wat knutselwerk en een motortje van 8 dollar.. maar dan gaat hij weer tijden mee (zelf heb ik nog niets hoeven te vervangen. Maar WLtoys bied de optie wel. Dus het is het vernoemen waard!
En als je een tweaker bent kan je ook zo ongeveer alles wel modden, zelf of zoals het gebouwd is. Zo kun je de voor en achterveringen in verschillende hoeken zetten (voorgeboorde gaatjes). Wil je een stap verder? Dan is er zelfs een “Pro” upgrade set te koop met andere motoren, veringen en aansturing. Maar ik zou ‘m opzich gewoon zo laten. Hij is al fun genoeg!



Het is even wennen z’n auto die 40 Km/u kan, maar oh wat een speeltje! Deze Rc auto voldoet aan al mijn verwachtingen, sturen gaat prima, en de snelheid zit er snel in. De remote is even wennen maar dat is eigenlijk bij alle Rc toys zo.

Ik heb voor jullie een leuke video gemaakt van de L959 icm mijn SJ4000! Dit heb ik gedaan door eerst een van de panelen van de rc auto te vervangen door eentje die ik zelf gemakt heb en een mount voor de SJ4000 heeft (zoals zichtbaar op de foto’s). En daarmee onderstaande video te maken.



De conlusie over de WLtoys L959 kan kort zijn want er is gewoon niets mis met de L959. Deze RC auto is echt een hoop fun voor je geld! En dus een must have gadget voor jongens/mannen die zo nu en dan even lekker willen spelen!

Dus, ben je op zoek naar een leuke RC auto voor jezelf of een vriend/vriendin (ik zou zeggen 14+, het is echt een beest, en toch ook wel beetje te moeilijk voor kleine kinderen)? Dan kan je deze WLtoys L959 bij Focalprice halen voor $57,29, dat is nog geen ¤46 euro! Lijkt misschien redelijk wat geld, maar de fun die je er voor krijgt is ook wel echt awsome.

Ben je op zoek naar een Rc auto die je echt heel veel wilt gaan gebruiken? Dan is er van de WLtoys bij focalprice ook een “brushless’ variant beschikbaar. Dit betekend dat de motoren die gebruikt worden om de wielen aan te drijven en te sturen geen koolstofborstels hebben (wat het meest slijtende onderdeel is). Deze kost wel weer $103,59 bij Focalprice.
Voor meer info over Wltoys RC auto’s en of vliegtuigen kan je op hun site kijken www.wlmodel.com.
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
  vrijdag 14 november 2014 @ 13:46:06 #56
314372 Goddelijker
Zonder grootheidswaanzin!
pi_146644292
Goedkope Lightning-kabel Test

Oplader:
Apple USB-lichtnetadapter van 12 W

Tester:
Kcx-017 LCD USB Voltage Current Detector Power Tester

De kabels:
Kabel 1 - Officiële Apple USB -> Lightning - 1 meter - ¤ 19,-

Kabel 2 - Goldplated USB - > Lightning - 1 meter - ¤ 1,91

Kabel 3 - Gevlochten USB -> Lightning - 1 meter - ¤ 3,83

Kabel 4 - TOPCEL USB -> Lightning - 1 meter - ¤ 1,91

Kabel 5 - Gevlochten USB -> Lightning - 2 meter - ¤ 1,75

Testresultaten:


Conclusie:
Het beste uit deze test blijft de officiële kabel, maar deze heeft ook een hoge prijs.
Op de tweede plaats komt kabel 4, ondanks dat het een goedkope kabel is, haalt hij nog de meeste A.
Op de derde plaats zou ik kabel 5 zetten, deze haalt 'maar' 0,9A, maar dan wel over een lengte van 2 meter. In tegenstelling tot de kabels van één meter die 0,1-0,15A hoger zitten, maar wel de helft zijn qua lengte.
  woensdag 19 november 2014 @ 20:03:53 #57
132806 tokko1
Wat Shiz zegt ..
pi_146819300

De Brainwavz S0(ZERO) is het nieuwste telg in de “S” series van het inmiddels welbekende chinese koptelefoon/audio merk Brainwavz. De S0 kan gezien worden in hetzelfde straatje als de Brainwavz M2 qua prijsklasse, of deze in geluisd en bouwkwaliteit er nog beter af komt dat kan je lezen in deze review.


Zoals altijd zit er weer een mooi pakketje accessoire bij. Zoals te zien is op de foto hieronder bestaat dat onder andere uit acht verschillende setjes oortjes. En dan reken ik de speciale Comply Foam tips die je er bij krijgt niet eens mee. Voor de rest zit er een super stevige carry-case bij en twee voor mij nieuwe Brainwavz accessoires. Een shirt clipje, voor mij iets wat ik eigenlijk nooit gebruik.. maar leuk dat het erbij zit, en een fancy klittenband achtig bandje. Met dit bandje kan je de oortjes samenbinden om ze ook buiten het doosje mee te kunnen nemen zonder dat ze in de knoop raken, of om ze makkelijk in het doosje te stoppen.

Qua bouwkwaliteit en aansluitingen is het met de S0 prima gesteld. De all-metal behuizing van de oortjes zelf hebben mooie kabelaansluitingen met een verstevigd stukje om kabelbreuk te voorkomen. De rechte plug heeft dit ook en de kabelsplitter is klein maar voelt sterk aan en overall is het dus prima.
Leuk visueel effect van de oortjes is dat de binnenkant waarmee de silicone tips aan je metalen behuizing vast zitten van fel rood gekleurd silicone is gemaakt, de buitenkant is van een luchtdoorlatende grijze silicone gemaakt en de combinatie van die twee geeft de S0 een interessante unieke uitstraling.



De geluidskwaliteit van de S0 was bij mijn eerste impressie niet enorm overtuigend, ja hij klonk goed maar een beetje suf ofzo? Maar naar het volume een paar tikjes omhoog gezet te hebben kwam de S0 pas los en werd de hele ervaring anders. Alsof engeltjes in je oren staan te pissen wat een hemels geluid ;). Of nouja, hij klinkt gewoon echt wel lekker als je het volume op een hoger niveau zet dan ik normaal gewend ben. Waarom dit is weet ik niet, maar hij klinkt uiteindelijk niet veel harder op het hogere volume, hij kan misschien uiteindelijk iets minder hard. Maar ik heb ‘m toch nooit op vol volume staan.
Qua sound signature doet Brainwavz zijn naam weer eer aan, de drivers in deze koptelefoon zijn zeker uitstekend te noemen aangezien ze een mooi vol en gebalanceerd geluid produceren. Dit terwijl tegelijkertijd de bas nog goed hoorbaar aanwezig is maar niet overheersend of zo. Zoek je dus een ‘bas’ monster, dan zou ik even verder kijken dan deze S0. Maar voor de allrounder is dit qua sound signature zeker een winner.




De S0(ZERO) is een topper, of je nou geluidsexpert ben of niet van geluid uit deze oortje kan je echt genieten. Ik zie ze als een waardige opvolger van de al wat verouderde Brainwavz M2 die in zijn tijd een super geluid had, maar deze S0 geef toch weer dat je voor de 50/60 dollar prijsklasse nu nog iets beter geluid kan genereren. Qua sound signature gebalanceerd maar niet zo ver dat de bas ondergesneeuwd zou raken, deze is nog voldoende aanwezig.

Wil je de Brainwavz S0(ZERO) ook kopen?
Bij MP4Nation hebben ze hem voor $49,50 dat is z’n ¤39, hier krijg je gratis FedEx shipping bij.
Voor meer informatie kan je nog kijken op de officiële site van Brainwavz.
Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')