Zal eens nadenken.quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 18:26 schreef regnavetto het volgende:
Hi piet
Nog iets aparts met andijvie misschien?
Als ik zo vrij mag zijn: blancheren en lauwwarm eten met olijfolie, zout peper en citroensap.quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 18:26 schreef regnavetto het volgende:
Hi piet
Nog iets aparts met andijvie misschien?
Of van plastic.quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, das alleen zo als ze bedorven zijn
Plastic schimmels?quote:
Bedankt!quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 15:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind het niet in mijn banketbakkersboek, en ben er inmiddels achter dat het Belgisch is van oorsprong, Fransen bedoelen met een bresilienne iets geheel anders.
Goed, hazelnootkrokant, ik heb er alleen online wat recepten voor gevonden.
Je maakt met 100 suiker een caramel, waar je de geschilde hazelnoten in carameliseerd, waarna je ze af laat koelen. Daarna in de keukenmachine even kort malen.
Anderen spreken van grof gemalen hazelnoten die ze zo behandelen. Heb dit niet zelf uitgeprobeerd.
Ga er eens mee experimenteren. Hazelnoten worden snel ranzig trouwens, dus niet te lang bewaren.
Je moet ze dan wel ff koken om de bruine schilletje te verwijderenquote:Op woensdag 2 oktober 2013 18:34 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Bedankt!
Ik heb hazelnoten geraapt, volgens mij moet je ze gewoon pas doppen als je ze gebruikt.
Of roosteren. Of gewoon peuteren. Ik zie wel.quote:Op woensdag 2 oktober 2013 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moet ze dan wel ff koken om de bruine schilletje te verwijderen
Was super! Bedankt. Hagelkaas, ik heb nog wat over, ga morgen jouw versie eens proberen.quote:Op woensdag 2 oktober 2013 01:58 schreef SiGNe het volgende:
Gebakken andijvie?
Ingrediënten voor 4 personen:
6 ansjovisfilets
3 eetlepels olijfolie
4 teentjes knoflook, fijngesneden
1 kg andijvie, in reepjes van 2 cm
20 basilicumblaadjes
zout, versgemalen peper
6 gedroogde pomodoritomaten, in blokjes
Bereiding:
De ansjovisfilets in een kom met een houten lepel fijnwrijven.
De olie verhitten en de knoflooksnippers en de ansjovis hierin ± 3 minuten bakken. De andijviereepjes en de basilicum toevoegen en ± 4 minuten roerbakken tot de groente geslonken is. Met zout en peper op smaak brengen en voor serveren de tomaat erdoor roeren.
Heb je een geniaal recept voor paddestoelenrisotto?quote:Op donderdag 3 oktober 2013 11:13 schreef minilot het volgende:
Net terug van de Sligro:
[ afbeelding ]
Voor het eerst eens wilde rijst gekocht. Nooit gegeten, nooit klaargemaakt. Wel een beetje duur, maar ben er erg benieuwd naar. Wat een prachtige korrel, zo lang en slank en heel erg zwart..
Ik ben al wat aan het voorkoken voor vanavond door de paddestoelenrisotto, maar heeft Piet of iemand anders wellicht nog een geniaal recept?
Haha die wikipedia. Het is geen rijst en het is ook niet wildquote:Op donderdag 3 oktober 2013 11:13 schreef minilot het volgende:
Net terug van de Sligro:
[ afbeelding ]
Voor het eerst eens wilde rijst gekocht. Nooit gegeten, nooit klaargemaakt. Wel een beetje duur, maar ben er erg benieuwd naar. Wat een prachtige korrel, zo lang en slank en heel erg zwart..
Ik ben al wat aan het voorkoken voor vanavond door de paddestoelenrisotto, maar heeft Piet of iemand anders wellicht nog een geniaal recept?
Eh, nee, de groente zitten al in de pan en terwijl je deze garen bewerk je de paddestoelen.quote:Op donderdag 3 oktober 2013 12:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Het toevoegen bij de groente en het hakken van de paddenstoelen moet andersom neem ik aan?
*bookmarked
Dat klopt, maar Wikipedia kan er natuurlijk ook niks aan doen dat dat spul gewoon verkocht wordt en bekend staat als 'wilde rijst' / 'wild rice'.quote:Op donderdag 3 oktober 2013 13:01 schreef habitue het volgende:
[..]
Haha die wikipedia. Het is geen rijst en het is ook niet wild
Dan zal het wel aan mij en mijn verkouden hoofd liggenquote:Op donderdag 3 oktober 2013 13:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eh, nee, de groente zitten al in de pan en terwijl je deze garen bewerk je de paddestoelen.
quote:Voeg de gewelde paddestoelen erbij, knijp ze goed uit en zorg ervoor dat er geen zand inzit (spoelen onder de kraan eventueel)
Hak de paddestoelen klein, en doe het bij de groente met de rest van de melk.
Boter maakt alles lekkerder natuurlijkquote:Op donderdag 3 oktober 2013 13:13 schreef minilot het volgende:
Ik maak het ook wel ongeveer zoals hierboven omschreven, al heb ik nog nooit melk in risotto gestopt en gooi ik in de herfst naast gedroogde paddestoelen vaak ook een handje verse, gebakken paddestoelen in de risotto.
En, heel belangrijk: als de risotto (welk recept dan ook) helemaal klaar is roer ik er nog een flinke kluit roomboter door, dan deksel op de pan, vuur uit en een minuut of tien laten rusten. Dog één keer doorroeren en serveren.
Vergeet de melk en de sherry nietquote:Op donderdag 3 oktober 2013 13:18 schreef minilot het volgende:
O, en bij mij duurt het wat langer dan vijftien minuten voordat alle bouillion is opgenomen, ook omdat ik op 300 gram rijst wel meer dan 1,1 liter bouillon gebruik.
Maar ik wil ook echt geen risotto waar je dit mee kan doen:
[ afbeelding ]
Ik blief mijn risotto zo:
[ afbeelding ]
Da's maar 100 ml melk, wat me er sowieso niet zo lekker in lijkt, en ja: sherry of witte wijn gaat er altijd wel in (afhankelijk van de rest van de ingrediënten).quote:Op donderdag 3 oktober 2013 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vergeet de melk en de sherry niet
Afgezien van lekker (en inderdaad ): dat met het deksel op de pan van het vuur af laten rusten met wat boter erbij is ook een laatste stap die ik wel ken van traditionele Italiaanse risottobereidingen. Het wordt er heel fijn smeuïg van.quote:Op donderdag 3 oktober 2013 13:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Boter maakt alles lekkerder natuurlijk
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |