abonnement Unibet Coolblue
pi_131748703
Hi piet

Nog iets aparts met andijvie misschien?
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 18:53:14 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131749518
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 18:26 schreef regnavetto het volgende:
Hi piet

Nog iets aparts met andijvie misschien?
Zal eens nadenken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131763790
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 18:26 schreef regnavetto het volgende:
Hi piet

Nog iets aparts met andijvie misschien?
Als ik zo vrij mag zijn: blancheren en lauwwarm eten met olijfolie, zout peper en citroensap.
  woensdag 2 oktober 2013 @ 01:58:02 #79
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_131768018
Gebakken andijvie?

Ingrediënten voor 4 personen:

6 ansjovisfilets
3 eetlepels olijfolie
4 teentjes knoflook, fijngesneden
1 kg andijvie, in reepjes van 2 cm
20 basilicumblaadjes
zout, versgemalen peper
6 gedroogde pomodoritomaten, in blokjes



Bereiding:

De ansjovisfilets in een kom met een houten lepel fijnwrijven.
De olie verhitten en de knoflooksnippers en de ansjovis hierin ± 3 minuten bakken. De andijviereepjes en de basilicum toevoegen en ± 4 minuten roerbakken tot de groente geslonken is. Met zout en peper op smaak brengen en voor serveren de tomaat erdoor roeren.
  woensdag 2 oktober 2013 @ 08:37:16 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131769268
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, das alleen zo als ze bedorven zijn
Of van plastic.
  woensdag 2 oktober 2013 @ 08:39:13 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131769296
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 08:37 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Of van plastic.
Plastic schimmels?
Kunststof verpakking van levensmiddelen als kaas gaan gewoon onverteerd door je heen trouwens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131784587
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 15:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vind het niet in mijn banketbakkersboek, en ben er inmiddels achter dat het Belgisch is van oorsprong, Fransen bedoelen met een bresilienne iets geheel anders.
Goed, hazelnootkrokant, ik heb er alleen online wat recepten voor gevonden.
Je maakt met 100 suiker een caramel, waar je de geschilde hazelnoten in carameliseerd, waarna je ze af laat koelen. Daarna in de keukenmachine even kort malen.
Anderen spreken van grof gemalen hazelnoten die ze zo behandelen. Heb dit niet zelf uitgeprobeerd.
Ga er eens mee experimenteren. Hazelnoten worden snel ranzig trouwens, dus niet te lang bewaren.
Bedankt!
Ik heb hazelnoten geraapt, volgens mij moet je ze gewoon pas doppen als je ze gebruikt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 2 oktober 2013 @ 19:05:48 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131785664
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 18:34 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Bedankt!
Ik heb hazelnoten geraapt, volgens mij moet je ze gewoon pas doppen als je ze gebruikt.
Je moet ze dan wel ff koken om de bruine schilletje te verwijderen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131785747
quote:
1s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je moet ze dan wel ff koken om de bruine schilletje te verwijderen
Of roosteren. Of gewoon peuteren. Ik zie wel. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_131787465
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2013 01:58 schreef SiGNe het volgende:
Gebakken andijvie?

Ingrediënten voor 4 personen:

6 ansjovisfilets
3 eetlepels olijfolie
4 teentjes knoflook, fijngesneden
1 kg andijvie, in reepjes van 2 cm
20 basilicumblaadjes
zout, versgemalen peper
6 gedroogde pomodoritomaten, in blokjes



Bereiding:

De ansjovisfilets in een kom met een houten lepel fijnwrijven.
De olie verhitten en de knoflooksnippers en de ansjovis hierin ± 3 minuten bakken. De andijviereepjes en de basilicum toevoegen en ± 4 minuten roerbakken tot de groente geslonken is. Met zout en peper op smaak brengen en voor serveren de tomaat erdoor roeren.
Was super! Bedankt. Hagelkaas, ik heb nog wat over, ga morgen jouw versie eens proberen.
pi_131804262
Net terug van de Sligro:


Voor het eerst eens wilde rijst gekocht. Nooit gegeten, nooit klaargemaakt. Wel een beetje duur, maar ben er erg benieuwd naar. Wat een prachtige korrel, zo lang en slank en heel erg zwart.. O+

Ik ben al wat aan het voorkoken voor vanavond door de paddestoelenrisotto, maar heeft Piet of iemand anders wellicht nog een geniaal recept?
Let me see you stripped down to the bone
pi_131804457
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2013 11:13 schreef minilot het volgende:
Net terug van de Sligro:
[ afbeelding ]

Voor het eerst eens wilde rijst gekocht. Nooit gegeten, nooit klaargemaakt. Wel een beetje duur, maar ben er erg benieuwd naar. Wat een prachtige korrel, zo lang en slank en heel erg zwart.. O+

Ik ben al wat aan het voorkoken voor vanavond door de paddestoelenrisotto, maar heeft Piet of iemand anders wellicht nog een geniaal recept?
Heb je een geniaal recept voor paddestoelenrisotto?
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 3 oktober 2013 @ 12:46:11 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131806743
Paddestoelen Risotto
30 Gram gedroogd eekhoorntjesbrood
30 Gram gedroogde morieljes
2 eetlepels olijfolie
bleekselderijsteeltje fijngehakt
peentje fijngehakt
geperst teentje knoflook
bosje peterselie, gehakt
1 eetlepel tomatenpuree
100 Ml Melk (vol)
zout en peper (versgemalen)
1,1 liter kippeboulion (Zelfgemaakte is natuurlijk echt lekkerder, en gezien de rest van de ingredienten zou het écht zonde zijn een blokje te gebruiken)
60 gram boter
300 gram Carnaroli (Echte risotto rijst)
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)
Vers gemalen parmasan

Leg de gedroogde paddestoelen in een schaal en giet er water (kamertemp) op. laat ca 1 uur wellen.

Doe de olie in een koekepan en verhit deze met de uien (laat ze niet aanbranden, dan wordt het bitter) 2-3 minuten. Doe er de bleekselderij, wortel, knoflook en peterselie bij. Laat dit op een zacht vuur garen. Blijven roeren.
Doe de tomatenpuree erbij omroeren, en doe de helft van de melk erbij. 5 minuutjes laten koken.
Voeg de gewelde paddestoelen erbij, knijp ze goed uit en zorg ervoor dat er geen zand inzit (spoelen onder de kraan eventueel)
Hak de paddestoelen klein, en doe het bij de groente met de rest van de melk.
Op smaak brengen met zout en peper en 10 minuten zachtjes laten koken.
Zet de pan met de boullion op het vuur en breng deze aan de kook, en hou deze warm zonder dat ie echt kookt, dat is niet nodig.
Neem een pan, en verhit hier de boter in, op middenhoog vuur. Doe de rijst in de boter en toast de rijst in de hete boter, zet het vuur laag en voeg boulion bij, een soeplepel per keer, en laat iedere keer de boulion opnemen door de rijst (regelmatig roeren). Na een minuut of 15 dit doen heb geen boulion over. Voeg de groenten/paddestoelen toe, samen met de sherry.
Laat het op een laag vuur verder garen tot de rijst gaar is (proeven) afhankelijk van de rijst duurt dit een minuut of 10-20
Serveren in een lage schaal, met vers gemalen parmasan erover..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131806887
Het toevoegen bij de groente en het hakken van de paddenstoelen moet andersom neem ik aan?

*bookmarked
Spoilers!
pi_131807167
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2013 11:13 schreef minilot het volgende:
Net terug van de Sligro:
[ afbeelding ]

Voor het eerst eens wilde rijst gekocht. Nooit gegeten, nooit klaargemaakt. Wel een beetje duur, maar ben er erg benieuwd naar. Wat een prachtige korrel, zo lang en slank en heel erg zwart.. O+

Ik ben al wat aan het voorkoken voor vanavond door de paddestoelenrisotto, maar heeft Piet of iemand anders wellicht nog een geniaal recept?
Haha die wikipedia. Het is geen rijst en het is ook niet wild _O-
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  donderdag 3 oktober 2013 @ 13:02:56 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131807194
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2013 12:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Het toevoegen bij de groente en het hakken van de paddenstoelen moet andersom neem ik aan?

*bookmarked
Eh, nee, de groente zitten al in de pan en terwijl je deze garen bewerk je de paddestoelen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131807397
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2013 13:01 schreef habitue het volgende:

[..]

Haha die wikipedia. Het is geen rijst en het is ook niet wild _O-
Dat klopt, maar Wikipedia kan er natuurlijk ook niks aan doen dat dat spul gewoon verkocht wordt en bekend staat als 'wilde rijst' / 'wild rice'. :P
Let me see you stripped down to the bone
pi_131807429
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2013 13:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eh, nee, de groente zitten al in de pan en terwijl je deze garen bewerk je de paddestoelen.
Dan zal het wel aan mij en mijn verkouden hoofd liggen :)

quote:
Voeg de gewelde paddestoelen erbij, knijp ze goed uit en zorg ervoor dat er geen zand inzit (spoelen onder de kraan eventueel)
Hak de paddestoelen klein, en doe het bij de groente met de rest van de melk.
Spoilers!
  donderdag 3 oktober 2013 @ 13:11:10 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131807488
Ach, het is allemaal gras, rijst, wilde rijst, tarwe, rogge, spelt, haver.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131807561
Ik maak het ook wel ongeveer zoals hierboven omschreven, al heb ik nog nooit melk in risotto gestopt en gooi ik in de herfst naast gedroogde paddestoelen vaak ook een handje verse, gebakken paddestoelen in de risotto.
En, heel belangrijk: als de risotto (welk recept dan ook) helemaal klaar is roer ik er nog een flinke kluit roomboter door, dan deksel op de pan, vuur uit en een minuut of tien laten rusten. Dog één keer doorroeren en serveren. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_131807756
O, en bij mij duurt het wat langer dan vijftien minuten voordat alle bouillion is opgenomen, ook omdat ik op 300 gram rijst wel meer dan 1,1 liter bouillon gebruik.

Maar ik wil ook echt geen risotto waar je dit mee kan doen:


Ik blief mijn risotto zo:
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 3 oktober 2013 @ 13:19:50 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131807805
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2013 13:13 schreef minilot het volgende:
Ik maak het ook wel ongeveer zoals hierboven omschreven, al heb ik nog nooit melk in risotto gestopt en gooi ik in de herfst naast gedroogde paddestoelen vaak ook een handje verse, gebakken paddestoelen in de risotto.
En, heel belangrijk: als de risotto (welk recept dan ook) helemaal klaar is roer ik er nog een flinke kluit roomboter door, dan deksel op de pan, vuur uit en een minuut of tien laten rusten. Dog één keer doorroeren en serveren. :9
Boter maakt alles lekkerder natuurlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 3 oktober 2013 @ 13:21:00 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131807849
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2013 13:18 schreef minilot het volgende:
O, en bij mij duurt het wat langer dan vijftien minuten voordat alle bouillion is opgenomen, ook omdat ik op 300 gram rijst wel meer dan 1,1 liter bouillon gebruik.

Maar ik wil ook echt geen risotto waar je dit mee kan doen:
[ afbeelding ]

Ik blief mijn risotto zo:
[ afbeelding ]
Vergeet de melk en de sherry niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131807972
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2013 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vergeet de melk en de sherry niet
Da's maar 100 ml melk, wat me er sowieso niet zo lekker in lijkt, en ja: sherry of witte wijn gaat er altijd wel in (afhankelijk van de rest van de ingrediënten). :Y :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_131808037
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2013 13:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Boter maakt alles lekkerder natuurlijk
Afgezien van lekker (en inderdaad :)): dat met het deksel op de pan van het vuur af laten rusten met wat boter erbij is ook een laatste stap die ik wel ken van traditionele Italiaanse risottobereidingen. Het wordt er heel fijn smeuïg van. ^O^

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 03-10-2013 13:53:00 ]
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')