abonnement Unibet Coolblue
pi_131732214
Piet, zou je in dat boek eens kunnen kijken naar een recept voor borstplaat? Het is er weer bijna de tijd voor!
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 09:11:00 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131733370
Ja, gaat in één moeite door
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131740790
Ik ben op zoek naar de naam van een gerecht. Er zit in:

Ricotta gemengd met parmezaanse kaas, ei, verse gehakte spinazie en een eidooier. Dit wordt gespoten in een rondje op een plakje deeg met in het midden van het rondje nog een eidooier. En een beetje geschaafde zwarte truffel. En dit alles word dan afgedekt met nog een plakje deeg en dan gebakken in een pan met roomboter.

Het komt volgens mij uit Italie.

Iemand een idee?
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 14:15:17 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131741170
Ricotta Ravioli met truffel, zou zo niet weten of het een klassiek gerecht is met een eigen naam
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 1 oktober 2013 @ 14:18:55 #55
91830 MaximusTG
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 14:21:24 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131741343
quote:
Die lijkt me erg lekker, maar Kamper heeft het erover dat de vulling gemengd wordt het ei
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131741785
quote:
Jaa, dat is hem. Lijkt me heerlijk. En makkelijk te maken.
pi_131741814
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 14:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die lijkt me erg lekker, maar Kamper heeft het erover dat de vulling gemengd wordt het ei
Klopt, maar ik zei ook dat er nog een dooier in het midden van het rondje kwam.
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 15:01:21 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131742384
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2013 21:08 schreef krakkemieke het volgende:
Piet, ik wilde krokant kopen, dat spul met hazelnoot en caramel wat je vroegah op de rand van een taart deed. Ik kan het nergens meer vinden. Kan ik dat zelf maken?
Ik vind het niet in mijn banketbakkersboek, en ben er inmiddels achter dat het Belgisch is van oorsprong, Fransen bedoelen met een bresilienne iets geheel anders.
Goed, hazelnootkrokant, ik heb er alleen online wat recepten voor gevonden.
Je maakt met 100 suiker een caramel, waar je de geschilde hazelnoten in carameliseerd, waarna je ze af laat koelen. Daarna in de keukenmachine even kort malen.
Anderen spreken van grof gemalen hazelnoten die ze zo behandelen. Heb dit niet zelf uitgeprobeerd.
Ga er eens mee experimenteren. Hazelnoten worden snel ranzig trouwens, dus niet te lang bewaren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 15:09:33 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131742575
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 07:05 schreef Soulagement het volgende:
Piet, zou je in dat boek eens kunnen kijken naar een recept voor borstplaat? Het is er weer bijna de tijd voor!
Borstplaat
Meng 4 delen suiker op 1 deel room of water
breng aan de kook, en laat het een paar minuten koken. Als een druppel ervan in koud water hard wordt is het goed.
Haal het van het vuur
Men je smaakstof er door en stort het in ingevette vormpjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131742709
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 15:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Borstplaat
Meng 4 delen suiker op 1 deel room of water
breng aan de kook, en laat het een paar minuten koken. Als een druppel ervan in koud water hard wordt is het goed.
Haal het van het vuur
Men je smaakstof er door en stort het in ingevette vormpjes.
Ah, simpel! Had ooit eens een filmpje gezien van Cees Holtkamp en dat was niet zo simpel, maar de borstplaat van de banketbakker is wel het lekkerst. Even experimenteren dus. Dank iig!
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 15:16:35 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131742761
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 15:14 schreef Soulagement het volgende:

[..]

Ah, simpel! Had ooit eens een filmpje gezien van Cees Holtkamp en dat was niet zo simpel, maar de borstplaat van de banketbakker is wel het lekkerst. Even experimenteren dus. Dank iig!
Zal ik je een geheimpje verklappen, de meeste bakkers kopen het gewoon in bij de groothandel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131742934
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 15:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zal ik je een geheimpje verklappen, de meeste bakkers kopen het gewoon in bij de groothandel.
Dat ik daar zelf niet aan heb gedacht, dat doen ze natuurlijk ook met chocolade. Ik ga daar eens kijken :)
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 15:24:03 #65
314372 Goddelijker
Zonder grootheidswaanzin!
pi_131743012
Leuk topic!
Lurk hier wel eens mee.
Maar weet je een receot voor spekkoek? Want er zijn er zoveel te vinden!
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 15:26:29 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131743080
Holtkamp zijn recept voor borstplaat is als volgt
Roomborstplaat
200 gram suiker
80 gram slagroom
40 gram water
merg van een vanillestokje
40 gram fondant
Alles behalve de fondant koken in een hoge pan want dit schuimt op tot precies 115 graden,
Doe de fondant in een schaal en voeg de suikerstroop toe en roer dit een paar minuten goed door. giet in vormpjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131743093
En dit recept ga ik eens proberen: http://www.easterwoodbbq.nl/2011/11/borstplaat.html?m=1

Ha, tegelijk :) Dank voor het meedenken iig!
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 15:28:03 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131743134
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 15:24 schreef Goddelijker het volgende:
Leuk topic!
Lurk hier wel eens mee.
Maar weet je een receot voor spekkoek? Want er zijn er zoveel te vinden!
Nee, geen idee, ik hou niet van spekkoek, dus weet ook niet wat een goed recept is.
In het CUL / Het grote Baktopic (koekjes,cakes, muffins en meer) #12 zit meer bakexpertise
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 16:12:49 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131744498
Zo, heb net even wat flan caramel in de oven gezet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 16:31:45 #70
314372 Goddelijker
Zonder grootheidswaanzin!
pi_131745061
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 15:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, geen idee, ik hou niet van spekkoek, dus weet ook niet wat een goed recept is.
In het CUL / Het grote Baktopic (koekjes,cakes, muffins en meer) #12 zit meer bakexpertise
Toch bedankt!
pi_131747589
Hallo Piet, weet jij of er een simpele manier is waarop ik kan weten of je van (Franse) kaas de korst wel of niet kunt eten?
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 17:52:56 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131747638
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 17:51 schreef Gwywen het volgende:
Hallo Piet, weet jij of er een simpele manier is waarop ik kan weten of je van (Franse) kaas de korst wel of niet kunt eten?
Proeven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131747749
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 17:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Proeven
Haha, echt!
Ik dacht dat je van sommige kaasjes de schimmels van de korst beter niet binnen kon krijgen.
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 17:58:01 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131747796
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 17:56 schreef Gwywen het volgende:

[..]

Haha, echt!
Ik dacht dat je van sommige kaasjes de schimmels van de korst beter niet binnen kon krijgen.
Nee, das alleen zo als ze bedorven zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131747836
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2013 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, das alleen zo als ze bedorven zijn
zo ver komt het hier nooit. Voor die tijd zijn ze allang op ;)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')