FOK!forum / Sport Algemeen / Doping #90 Waar Ben Johnson een tweede kans krijgt
THEFXRwoensdag 4 september 2013 @ 15:58
epo.1.jpg

laatste update 15/08/2013

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
under construction
urine controle
Bij deze controle dien je een urinestaal af te staan. Er moet minimum 90 ml urine geproduceerd worden. Ben je aanvankelijk niet in staat om 90 ml te produceren, dan zul je moeten wachten tot je dit toch zal lukken. Dit is nodig omdat het A-staal 60 ml moet zijn en het B staal minstens 30 ml. Deze urine zal gecontroleerd worden op de afbraakstoffen die dopingmiddelen achterlaten in het lichaam. Er zijn 2 stalen nodig om een foutief uitgevoerde test uit te sluiten. Als een A staal positief wordt bevonden, dan dient het B-staal in aanwezigheid van de atleet geopend te worden en gecontroleerd om zo het A-staal te bevestigen of te weerleggen.

bloedanalyse
Bij bloedanalyse wordt onder meer gekeken naar volgende stoffen:

-hematocriet: het volume aan bloedcellen (voornamelijk rode bloedlichaampjes) dat door middel van centrifuge gescheiden kan worden van het bloedplasma;
-hemoglobine: de concentratie van het ijzerhoudende eiwit in de rode bloedcel dat zuurstof transporteert van de longen naar de spieren voor de energielevering;
-erytrocyten: het aantal rode bloedlichaampjes;
-reticulocyten: het aantal en percentage nieuwe, nog niet geheel 'volgroeide' rode bloedlichaampjes

De waardes van de hier opgesomde stoffen worden meestal gecontroleerd ivm het gebruik van EPO of bloedtransfusies. Er wordt naar nog veel meer gekeken natuurlijk, maar deze 4 waren de laatste jaren erg belangrijk.

T/E-ratio
Testosteron/epitestosteron ratio: bij een normale mens is deze ratio 1:1, maar er bestaan uitschieters. Er is een grens vastgelegd van 4:1, kom je daarboven dan zal er een aanvullend onderzoek gedaan worden om het gebruik van testosteron of prohormonen aan te tonen of uit te sluiten. Een aanvullend onderzoek kan bestaan uit IRMS, isotopenratio massaspectrometrie, om vast te stellen of het lichaamseigen of lichaamsvreemd testosteron is.

biomedisch paspoort
een elektronisch document waarin de resultaten van bloed- en urinecontroles over een langere periode worden bijgehouden. Hierdoor wordt een beeld geschetst van de 'normale' waarden van de atleet. Worden er bij een controle pieken vastgesteld in vergelijking met het bloedpaspoort, dan is dit een eerste alarmsignaal dat er mogelijk doping wordt gebruikt. Om een atleet op basis van het biomedisch paspoort te straffen, moet dit wel uitvoerig gemotiveerd en gestaafd worden.

haaranalyse
Wordt soms als aanvullende test toegepast aangezien het WADA niet echt zeker is van de nauwkeurigheid van deze test. Het voordeel is dat afbraakstoffen over een langere periode in het haar op te sporen zijn. Het nadeel is dat door kleursopoelingen e.d. de nauwkeurigheid nog sneller verminderd en hierdoor zeker niet als een volwaardige test kan doorgaan. De politie gebruikt deze test wel om druggebruik vast te stellen.

Niet echt een test maar ook een onderdeel van het anti-dopingbeleid:

Whereabouts
Sporters die whereabouts moeten indienen, zullen per kwartaal in elk geval de volgende informatie moeten aanleveren:

Een correct en actueel postadres, waar de sporter ook bij verblijf in het buitenland post kan (laten) ophalen en (laten) lezen;
Voor elke dag het volledige adres van de locatie waar de sporter verblijft. Dit kan een thuislocatie zijn, maar ook de locatie van een hotel op een trainingslocatie, of het adres van ouders of partner;
Voor elke dag het 1-hour time slot (het Uur): voor een aaneengesloten periode van zestig minuten een specifieke locatie waarop de sporter zeker beschikbaar is voor een dopingcontrole;
Het wedstrijdschema van de sporter inclusief de adressen van de wedstrijdlocaties;
De namen en adressen van locaties waar de sporter reguliere activiteiten uitvoert, zoals trainen, werken en/of studeren;
De tijdstippen waarop deze reguliere activiteiten plaatsvinden.

Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Tom Simpson, de bekendste dopingdode
15i2q8w.jpg

Jarmila Kratochvílová liep op 26 juli 1983 in München de 800 m in 1.53,28. Dit is het oudste officiële wereldrecord in de vrouwenatletiek (outdoor). Is het geen schatje O+ 2qkntqw.jpg

Marita Koch, een van de superatletes gevormd door Staatsplan 14.25 van de DDR (haar WR uit 1985 op de 400 m. is nog steeds een onbereikbare droom voor de huidige topatletes)
hx4wie.jpg

Ben Johnson, een kantelpunt in de anti-dopingwedloop
3537gx0.jpg

Bjarne Riis, mr. 60%
drcohv.jpg

Marion Jones, het gezicht van de Balco affaire
34rhirb.jpg

Lance Armstrong, de man die de professionaliteit in dopinggebruik een trapje hoger schakelde
maexhu.jpg

Dr. Michele Ferrari, begeleidde onder meer Lance Armstrong, Alexander Vinokourov, Thomas Dekker, Axel Merckx, Mario Cippolini, ....
2zziz6a.jpg

Fuentes, Spaans gynaecoloog die sporters van vers bloed voorzag.
eufemiano-fuentes_2465130b.jpg

Tyson Gay, de Amerikaanse topsprinter die in 2013 werd betrapt. De substantie waarop is niet vrijgegeven.
2n8t347.jpg
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Doping in de DDR video van yt gehaald :'(

Die Goldmacher: Sport in der DDR (2008) Duitstalige docu
(je vindt deel 2 tem 7 bij dit filmpje in youtoube)

Reputations: The Ben Johnson Story
(Je vindt deel 2 tem 5 bij dit filmpje in youtube.)

Catche me if you can: de Balco-affaire (Je vindt deel 2 tem 5 bij dit filmpje in youtube)

Australische journalist neemt peptides en geeft zijn ervaring

ForaTV lezing over doping (voornamelijk effectiviteit van Epo, en de opsoring van Epo) door 2 profs van de universiteit van Zurich:

Doping in de Harm Kuipers realiteit:
Harm Kuipers over doping in de sport

Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Riis op Hautacam

Landis 2006

Lance Armstrong 2003 Luz Ardiden (vanaf 8:30 wordt het interessant!)

Seoul '88
Ben Johnson ex-WR 100 m. 9.79s Florence Griffith Joyner WR 200 m. 21.34s (staat nog steeds Koch-style)

Opgelet!
OP is tot aan de nok gevuld, dus er kan niet echt meer iets bijgevoegd worden.


[ Bericht 1% gewijzigd door rubbereend op 11-09-2013 20:50:51 ]
knnthwoensdag 4 september 2013 @ 16:26
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 15:43 schreef THEFXR het volgende:

ja hoor, iets in je drinken en dan positief testen op een injectable :') _O-
Wat gebeurt er eigenlijk met de substantie als je het echt ( :D ) oraal zou innemen? Wordt dat ook niet renaal uitgescheiden en dus detecteerbaar in de urine? En bij normaal gebruik alleen in het bloed?
THEFXRwoensdag 4 september 2013 @ 16:28
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 16:26 schreef knnth het volgende:

[..]

Wat gebeurt er eigenlijk met de substantie als je het echt ( :D ) oraal zou innemen? Wordt dat ook niet renaal uitgescheiden en dus detecteerbaar in de urine? En bij normaal gebruik alleen in het bloed?
het wordt afgebroken in je maag en dan is het geen match.
wimderonwoensdag 4 september 2013 @ 16:31
quote:
Speerwerper Roman Avramenko heeft positief getest op het gebruik van verboden middelen. De 25-jarige Oekraïner werd op het afgelopen wereldkampioenschap in Moskou nog vijfde, en heeft een persoonlijk beste van 84m48 op zijn naam staan. Dit heeft hij tevens dit jaar geworpen. De Internationale Atletiekfederatie IAAF heeft gemeld dat hij voorlopig geschorst wordt tot het B-staal uitsluitsel brengt.
Falcowoensdag 4 september 2013 @ 19:18
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 16:31 schreef wimderon het volgende:

[..]

media_xl_1063851.jpg

Gelukkig is dit maar een incident
THEFXRdonderdag 5 september 2013 @ 21:17
quote:
Operatie mogelijk aan basis doping

Jimmy Laureys, de Sterkste Man van België, onderzoekt of zijn positieve dopingtest iets te maken heeft met een operatie van een jaar geleden. De man werd toen behandeld voor zijn schouder.

‘Er blijkt nandrolon (een spierversterkend product, nvdr.) in mijn urine gezeten te hebben’, zegt Lau­reys. ‘Mogelijk is dat tijdens de operatie in mijn lichaam terechtgekomen en laat het tot op vandaag sporen na. Ik ga de zaak tot op het bot uitspitten. Als dit product effectief werd toegediend, hadden de dokters mij daarvan op de hoogte moeten brengen. Iedereen wist dat ik deelnam aan internationale wedstrijden.’ Er hangt Laureys een schorsing van twee jaar boven het hoofd
TargaFloriodonderdag 5 september 2013 @ 21:52
Na een jaar nog in het lichaam...goed spul man. _O_
THEFXRdonderdag 5 september 2013 @ 22:09
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 21:52 schreef TargaFlorio het volgende:
Na een jaar nog in het lichaam...goed spul man. _O_
maar hoe kwam het dan in zijn lichaam? lol
Vind het weer een originele smoes, categorie Hamilton
No-Pdonderdag 5 september 2013 @ 23:22
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2013 16:26 schreef knnth het volgende:

[..]

Wat gebeurt er eigenlijk met de substantie als je het echt ( :D ) oraal zou innemen? Wordt dat ook niet renaal uitgescheiden en dus detecteerbaar in de urine? En bij normaal gebruik alleen in het bloed?
Even gezocht, maar er bestaan ook orale testosteronanalogen. Van nonandrolon
bestaat ook een orale vorm. Echter echter wordt daarvan het meeste(95+) gelijk afgebroken door de lever door firstpass effect. Door alkalisatie van een deel van een ring van het molecuul wat bij sommige andere analogen wel gedaan is is dat effect op te heffen.
Dubnobasswithmyheadmanvrijdag 6 september 2013 @ 08:26
Alsof je dat geeft aan een patient met een elleboog probleem :').
OProgvrijdag 6 september 2013 @ 09:22
quote:
0s.gif Op donderdag 5 september 2013 22:09 schreef THEFXR het volgende:

[..]

maar hoe kwam het dan in zijn lichaam? lol
Vind het weer een originele smoes, categorie Hamilton
8.1/10 voor deze creatieve verklaring. :')
_-_ratjetoe_-_vrijdag 6 september 2013 @ 09:38
Oooh het gaat om nandrolon, dat hebben De Boer, Stam en Davids ook niet gebruikt :).
THEFXRzaterdag 7 september 2013 @ 12:36
Kazakhstan hockey player Solaryov gets 2-year ban for doping in world champs qualifying match

http://www.neurope.eu/new(...)mps-qualifying-match
THEFXRdinsdag 10 september 2013 @ 00:14
Dit is een docu over de dopingkant van dit schandaal, de cover up met betrekking tot Lewis.
Ben Johnson nam geen stanozolol, want de dokter gaf flesjes mee met een andere naam.
Waarom men dacht dat hij geflest was, waarom dat het niet mogelijk is om iemand te flessen voor een positieve test.
Over het DDR programma hoe dit tot stand kwam, de DDR doktoren die rapporten over medicijnen vervalste.



[ Bericht 14% gewijzigd door THEFXR op 10-09-2013 00:22:07 ]
OProgdinsdag 10 september 2013 @ 08:03
Even de verklaring van Nadal aangepast :')

quote:
'Dit was het meest emotionele seizoen uit mijn loopbaan. Er zijn veel dokters geweest die me in die zware tijden hebben geholpen', zei de nummer 2 van de wereld. 'Dankzij hen heb ik kunnen blijven werken. Als je dagelijks naar de dopingarts gaat en geen resultaten ziet, verlies je een beetje energie. Het was beslissend dat zij bij me waren.'

Voor Nadal is het nu belangrijk om gezond te blijven. 'Maar dat is meteen ook het lastigste', gaf hij toe. 'Ik heb er altijd op vertrouwd dat als ik geprepareerd ben, ik de kans blijf hebben om mee te doen om de prijzen. Ik had alleen nooit gedacht dat ik twee grandslams in één seizoen zou winnen', aldus Nadal, die eerder dit jaar in Parijs ook Roland Garros won.
kl1172dinsdag 10 september 2013 @ 12:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 00:14 schreef THEFXR het volgende:
Dit is een docu over de dopingkant van dit schandaal, de cover up met betrekking tot Lewis.
Ben Johnson nam geen stanozolol, want de dokter gaf flesjes mee met een andere naam.
Waarom men dacht dat hij geflest was, waarom dat het niet mogelijk is om iemand te flessen voor een positieve test.
Over het DDR programma hoe dit tot stand kwam, de DDR doktoren die rapporten over medicijnen vervalste.


Interessant dat het LA'84 bestuur achter de diefstal en vernietiging van de identificatiecodes van de dopingstalen zat. Ik wist van de diefstal maar niet wie.
Zou in de OP mogen gezet worden, ik denk dat dat er nog wel net bij past.
THEFXRdinsdag 10 september 2013 @ 13:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 12:56 schreef kl1172 het volgende:

[..]

Interessant dat het LA'84 bestuur achter de diefstal en vernietiging van de identificatiecodes van de dopingstalen zat. Ik wist van de diefstal maar niet wie.
Zou in de OP mogen gezet worden, ik denk dat dat er nog wel net bij past.
ik krijg geen edit button meer, zeker te lang geleden of teveel post in dit topic.
_-_ratjetoe_-_dinsdag 10 september 2013 @ 15:39
quote:
World Anti-Doping Agency (WADA) president John Fahey has announced the introduction of a "steroid passport" by the end of the year as the latest weapon aimed at drug cheats.

The new passport for all athletes will be similar to the biological passport which monitors an athlete's blood and identifies changes indicating they are doping.

The Australian president made the announcement at the 125th session of the International Olympic Committee (IOC) in Buenos Aires, Argentina.

Fahey, whose six-year term as WADA chief is drawing to a close, said "the biological passport is a key component against doping and has been recognised by the courts as evidence".

Advertisement
He said during that time, WADA had developed better detection methods and was working very closely with the pharmaceutical industry in the fight against doping in sport.

"The industry is now supplying WADA with the make-up of new drugs before they go on the market so they can easily be detected," he said.

WADA is certain to double the ban for drug cheats from two to four years for first offenders at its congress in Johannesburg, South Africa, in November.

Fahey told the IOC members "the athletes have demanded a tougher approach to cheats and, instead of the current two-year ban, the penalty will be doubled for first offenders".

The November meeting will also look at tougher rules for the "athlete's entourage", namely coaches, trainers and sports scientists.

"The code has experienced a sea change," he said. But Fahey wants more education. "Soon we will have a module in universities across the world educating students on the dangers of doping."
rubbereendwoensdag 11 september 2013 @ 20:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 13:15 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik krijg geen edit button meer, zeker te lang geleden of teveel post in dit topic.
staat erbij
THEFXRwoensdag 11 september 2013 @ 20:51
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 20:51 schreef rubbereend het volgende:

[..]

staat erbij
thanks ^O^
THEFXRdonderdag 12 september 2013 @ 00:03
quote:
Nuria Llagostera tested positive for methamphetamine in Stanford
OProgdonderdag 12 september 2013 @ 00:16
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 00:03 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Van Chrystal Meth ga je nou niet echt beter tennissen. Gelet op het verloop van de carrière zou ik dan eerder zeggen dat er nog grotere problemen zijn.

Bij Agassi was het ook omdat hij naar de fuck ging.
THEFXRdonderdag 12 september 2013 @ 00:18
quote:
15s.gif Op donderdag 12 september 2013 00:16 schreef OProg het volgende:

[..]

Van Chrystal Meth ga je nou niet echt beter tennissen. Gelet op het verloop van de carrière zou ik dan eerder zeggen dat er nog grotere problemen zijn.

Bij Agassi was het ook omdat hij naar de fuck ging.
Alleen hij kwam er mee weg, gewoon "hup" de doofpot in.
OProgdonderdag 12 september 2013 @ 00:39
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 00:18 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Alleen hij kwam er mee weg, gewoon "hup" de doofpot in.
Met zijn brief aan de ATP. :')
Pino112donderdag 12 september 2013 @ 22:06
Spaanse atleten geschorst voor dopinggebruik
Wombcatdonderdag 12 september 2013 @ 22:17
Armstrong heeft zijn olympische medaille toch teruggegeven:
http://www.nu.nl/sport/35(...)-medaille-terug.html
THEFXRdonderdag 12 september 2013 @ 22:22
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 22:17 schreef Wombcat het volgende:
Armstrong heeft zijn olympische medaille toch teruggegeven:
http://www.nu.nl/sport/35(...)-medaille-terug.html
Krijgt nu NR 4 die plak of gaat het weer in de doofpot van het IOC?
wimderonzaterdag 14 september 2013 @ 15:49
quote:
De Duitse paralympische atleet Norbert Mosandl is door zijn federatie voor twee jaar geschorst. De handbiker gaf het gebruik van epo toe, zo is zaterdag bekendgemaakt.

Mosandl veroverde op de Paralympische Spelen van 2012 in Londen zilver in de tijdrit (cat. H4). Hij moest toen na een wedstrijd over 16 km alleen voormalig F1-piloot Alex Zanardi voor zich dulden.

In een mededeling slaat de 52-jarige Norbert Mosandl mea culpa. ‘Ik heb een grote fout gemaakt. Eén keer heb ik bloeddoping gebruikt. Daar heb ik veel spijt van.’

Mosandl is geschorst tot 4 juli 2015.
heywooduzaterdag 14 september 2013 @ 15:50
1 keer en gelijk gepakt. Wat een pech.
0ne_of_the_fewzaterdag 14 september 2013 @ 15:51
Epo is toch geen bloeddoping?
Wombcatzaterdag 14 september 2013 @ 15:52
quote:
10s.gif Op zaterdag 14 september 2013 15:50 schreef heywoodu het volgende:
1 keer en gelijk gepakt. Wat een pech.
Sowieso gebeurt dat wel heel vaak. Dat zou de pakkers toch aan het denken moeten zetten.
THEFXRzaterdag 14 september 2013 @ 17:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 15:49 schreef wimderon het volgende:

[..]

ik dacht dat die gasten gewoon overal voor een TUE hebben. :D
kl1172maandag 16 september 2013 @ 10:58
Horner heeft blijkbaar al direct zijn eerste dopingcontrole gemist.

quote:
Het laatste Nieuws

De hetze tegen Chris Horner is begonnen. De Spaanse pers, met name AS, meldt dat de 41-jarige Amerikaan, gisteren eindwinnaar van de Vuelta, een dopingcontrole heeft gemist. Het Spaanse antidopingagentschap AEA stond vanochtend aan de hotelkamer van Horner, maar trof daar een andere renner aan. Ook in een ander hotel, waar hij zou kunnen verblijven, was er geen spoor van Horner.


© photo news. Het was het Amerikaanse antidopingagentschap USADA dat de AEA had belast met de controle. Zij voeren immers al een tijdje een onderzoek naar de renner uit Oregon. Beide dopinginstanties moesten echter tot na de Vuelta wachten met hun controles omdat alle testen de voorbije drie weken werden toegewezen aan Amaury Sports Organisation (ASO), organisator van de Vuelta (en de Tour).

Volgens de Spaanse pers had Horner in zijn 'whereabouts' aangegeven dat hij resideerde in Hotel Princesa in de buurt van Madrid. Daar bleek hij vanochtend echter niet meer te logeren. Bij RadioShack was niemand bereikbaar voor commentaar, aldus AS.

Spiesmaandag 16 september 2013 @ 12:29
quote:
10s.gif Op maandag 16 september 2013 10:58 schreef kl1172 het volgende:
Horner heeft blijkbaar al direct zijn eerste dopingcontrole gemist.

[..]

TourDeJose twitterde op maandag 16-09-2013 om 11:38:42 Radioshack-Leopard declared USADA testers were at wrong hotel. Horner did update his whereabouts (via @dnlbenson) reageer retweet
TLCmaandag 16 september 2013 @ 13:24
Horner heeft gewoon de dopingcontrole ontlopen hoor, als je niks te verbergen heb vind ik dat erg raar

Dus bij deze moet Horner maar genieten van zijn titel voor zolang het duurt.
OProgmaandag 16 september 2013 @ 13:26
Ik zie niet echt in waarom hij uitgerekend deze zou ontlopen om eerlijk te zijn.
kl1172maandag 16 september 2013 @ 13:41
Ik vind het raar dat ASO zelf voor de testen zorgt als organisator, dat is in principe toch belangenvermenging?

[ Bericht 0% gewijzigd door kl1172 op 16-09-2013 13:47:15 ]
heywoodumaandag 16 september 2013 @ 13:48
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 13:24 schreef TLC het volgende:
Horner heeft gewoon de dopingcontrole ontlopen hoor

Nee hoor, USADA heeft de wijziging in zijn where-abouts zelfs ontvangen en doorgevoerd. Tja, dat ze hem dan niet komen controleren (of op een ander adres gaan kijken) is natuurlijk niet zijn fout.
Steven184maandag 16 september 2013 @ 13:58
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 13:24 schreef TLC het volgende:
Horner heeft gewoon de dopingcontrole ontlopen hoor, als je niks te verbergen heb vind ik dat erg raar

Dus bij deze moet Horner maar genieten van zijn titel voor zolang het duurt.
Leg nog eens even haarfijn uit waarom en hoe Horner de dopingcontrole heeft ontlopen?
Zelvamaandag 16 september 2013 @ 14:11
quote:
Zij voeren immers al een tijdje een onderzoek naar de renner uit Oregon.
Wat is dit nou weer? :')

Kunnen ze dat bij HLN ook nog even onderbouwen?
OProgmaandag 16 september 2013 @ 15:31
quote:
5s.gif Op maandag 16 september 2013 13:41 schreef kl1172 het volgende:
Ik vind het raar dat ASO zelf voor de testen zorgt als organisator, dat is in principe toch belangenvermenging?
Tsjah. Dat is sowiezo nogal vreemd natuurlijk. Als je het door nationale bonden laat doen krijgen sommige landen amper controle. Laat je het door de UCI doen hebben die ook belang. Laat je iedereen toe dan kan het ook een ongehoorde klerezooi worden.

Wat dat betreft zou het WADA daar een veel duidelijkere rol in moeten krijgen. Zal wel weer een relletje met onder andere de ASO worden maar dat zien we dan wel weer. En ook zorgen dat die schorsingen eens bekeken worden, want nu krijg je met regelmaat van die situaties dat de bonden en de betrapten een aardige afspraak maken waardoor de straf allemaal wel meevalt.

http://www.nu.nl/sport/35(...)-zaak-armstrong.html

Ik moet ook dit allemaal nog maar zien gebeuren. :')
THEFXRmaandag 16 september 2013 @ 15:57
quote:
10s.gif Op maandag 16 september 2013 10:58 schreef kl1172 het volgende:
Horner heeft blijkbaar al direct zijn eerste dopingcontrole gemist.

[..]

USADA is voor de USA, die heeft niks te zoeken op Spaanse grond.
OProgmaandag 16 september 2013 @ 16:28
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 15:57 schreef THEFXR het volgende:

[..]

USADA is voor de USA, die heeft niks te zoeken op Spaanse grond.
Dus besteden ze de controle zelf uit aan de AEA, zoals ook in dat stukje staat. Echter zonder te kijken naar wat de meest actuele informatie was. Dus kans is groot dat ze dat bijvoorbeeld al een dag of wat eerder af hadden gesproken.
THEFXRmaandag 16 september 2013 @ 16:33
quote:
15s.gif Op maandag 16 september 2013 16:28 schreef OProg het volgende:

[..]

Dus besteden ze de controle zelf uit aan de AEA, zoals ook in dat stukje staat. Echter zonder te kijken naar wat de meest actuele informatie was. Dus kans is groot dat ze dat bijvoorbeeld al een dag of wat eerder af hadden gesproken.
quote:
Beide dopinginstanties moesten echter tot na de Vuelta wachten met hun controles omdat alle testen de voorbije drie weken werden toegewezen aan Amaury Sports Organisation (ASO), organisator van de Vuelta (en de Tour).
Beide instanties moesten toen wachten? dus als de renners weer in de USA waren konden ze beginnen en niet eerder?. De USADA heeft niks te zoeken voor controles tijdens de Vuelta, dus het is gewoon weer eens crap opgeschreven door een journalist, die nergens vanaf weet.
LuccaCecchinimaandag 16 september 2013 @ 18:53
Cilic geschorst voor 9 maanden. Nikethamide.

http://nos.nl/artikel/551865-cilic-geschorst-wegens-doping.html
THEFXRmaandag 16 september 2013 @ 19:24
Gewoon zeggen dat het per ongeluk was en het scheelt al de helft in straf.

quote:
"The International Tennis Federation announced today that Marin Cilic has been found to have committed an Anti-Doping Rule Violation under Article 2.1 of the Tennis Anti-Doping Programme (presence of a Prohibited Substance in a Player’s Sample).

"Mr Cilic, a 24-year-old player from Croatia, provided a urine sample in association with his participation in the BMW Open event in Munich, Germany. That sample was sent to the WADA-accredited laboratory in Montreal, Canada for analysis, and was found to contain nikethamide, which is a Prohibited Substance under section S6 (Stimulants) of the 2013 WADA List of Prohibited Substances and Prohibited Methods, and is therefore also prohibited under the Tennis Anti-Doping Programme (the “Programme”). Mr Cilic was therefore charged with an Anti-Doping Rule Violation under Article 2.1 of the Programme.

"Mr Cilic asserted that the nikethamide, for which he did not hold a valid TUE, had entered his system through his ingestion of Coramine glucose tablets that had been purchased on his behalf from a pharmacy.

"The Independent Tribunal found that Mr Cilic ingested the nikethamide inadvertently as a result of taking the Coramine glucose tablets, and did not intend to enhance his performance in doing so, and that he therefore met the preconditions of Article 10.4 of the Programme, which entitles him to a reduction of the Period of Ineligibility for Specified Substance based on an assessment of his fault.

"Mr Cilic’s commission of an Anti-Doping Rule Violation under Article 2.1 of the Programme was confirmed, and it was determined that he is suspended from participation for a period of nine months, back-dated to commence from 1 May 2013, the date on which he provided the sample concerned, and so ending at midnight on 31 January 2014. It was also determined that Mr Cilic’s results at the 2013 BMW Open event should be disqualified, with resulting forfeiture of the ranking points and prize money that he won at those events. Mr Cilic’s results subsequent to the BMW Open, up to the time that he accepted a voluntary provisional suspension are also disqualified, and the ranking points and prize money forfeited. A fully-reasoned decision will follow in due course."

When the full decision is released, it will be interesting to plot out the timeline of events. What is interesting at this point is that his suspension is backdated to the date the sample was provided rather than the date when "he accepted a voluntary provisional suspension."
THEFXRdinsdag 17 september 2013 @ 00:42
quote:
Chris Horner: exponent van het oude wielrennen

De prestatie van RadioShack renner Chris Horner in de Vuelta dit jaar roept veel vragen op bij wielervolgers. De 41-jarige renner heeft een lange staat van dienst in het peloton en is daarmee (automatisch) veel in aanraking gekomen met dopinggebruikers, dopingartsen en andere medeplichtigen. Hieronder een beknopt overzicht van enkele zeer discutabele personen waarmee Horner heeft samengewerkt.

Horner begon zijn carrière in 1995 bij het Amerikaanse NutraFig. NutraFig was van teammanager John Wordin. Horner stapte twee jaar later over naar Francaise des Jeux (FDJ). Bij FDJ was toen al Marc Madiot de baas. Madiot heeft een zeer twijfelachtige reputatie op het gebied van doping. In de dopingtour van 1998 (waar Horner overigens niet in de selectie zat) werd FDJ verzorger Jef D’Hont door de Franse politie opgepakt en later door de rechtbank veroordeeld. Collega renners van Horner waren toen bijvoorbeeld allerminst als schoon bekendstaande renners als Berzin, Sciandri, Magnien, Rebellin en Gianetti. Het laatste jaar van Horner bij FDJ was ook de periode waarin Christophe Bassons bij FDJ reed en vanwege doping zijn carrière opgaf. Horner had blijkbaar minder moeite hiermee.

Na drie jaar FDJ stapt Horner over naar Mercury. Dit was het nieuwe initiatief van zijn oude baas John Wordin bij NutraFig. FDJ ploegleider Alain Gallopin (nu Radioshack) stapte ook over naar Mercury. Andere renners van de Mercury ploeg waren onder andere Floyd Landis, Wim Vansevenant, Peter van Petegem, Fabrizo Guidi, Tonkov maar ook Jans Koerts en Leon van Bon.

Mede na financiële problemen van Mercury stapt Horner over naar het relatief kleinere Amerikaanse teams Prime Alliance (2001-2002), Saturn (2003) en Webcor (2004). Een van de doctoren bij Mercury en Prime Alliance is de huidige doktor van Garmin: Prentice Steffen. Steffen kreeg bij zijn vorige werkgever US Postal ruzie met Armstrong mede over doping.

In 2004 stapte hij over naar Saunier Duval met ploegleider Mauro Gianetti waar hij bij FDJ nog samen mee reed. Gianetti is als renner in 1998 in coma geraakt door het experimenteren met doping. Horner was toen ook zijn ploegmaat. Dokter bij Saunier Duval was onder andere Iñigo San Millan. In 2005 deed de Italiaanse politie een dopingonderzoek naar een zuurstofapparaat bij Lotto en Saunier Duval. Collage-dokter Maria Sagasti zou haastig ‘vijf of zes infuuspreparaten trachtte weg te gooien’.

Horner was in 2006 al vertrokken naar Lotto toen Ricardo Ricco Saunier Duval versterkte. Bij Lotto werd hij weer herenigd met o.a. Van Petegem, Van Bon en Vansevenant. In 2007 werd ook ploegmaat Leukemans betrapt op doping (in 2012 weer vrijgesproken).

In 2008 gaat hij voor Astana rijden, de ploeg van de inmiddels aangeklaagde ploegleider Johan Bruyneel. Daar rijdt hij samen met onder andere Contador, Leipheimer, Klöden en in 2009 ook Amstrong. Na het USADA-rapport bleef Horner de gevallen Armstrong en Bruyneel steunen. Horner geloofde niet dat Armstrong vals speelde en nooit maar iets gezien te hebben.Hij volgt in 2010 Bruyneel en Armstrong naar de nieuwe ploeg RadioShack. Hier wordt hij ook herenigd met Alain Gallopin waarmee hij nog bij FDJ mee werkte. Voor de verschillende doctoren waarmee hij werkte wordt verwezen naar de betreffende teampagina’s.

Horner wordt gelinkt aan ‘rider-15′ uit het USADA-rapport uit 2012. Daarin staat dat Leipheimer zegt: “In 2008 Rider-15 told mehe’d used EPO during recovery from an injury in 2005 prior to Tour de Suisse”. Al direct na de publicatie van het rapport wordt Horner gekoppeld aan rider-15 , aangezien hij in die periode geblesseerd was en de Ronde van Zwitserland reed alsmede ploeggenoot van Leipheimer in 2008 bij Astana was.
bron:dopingzaak.nl
wimderondinsdag 17 september 2013 @ 00:50
Wat een non-nieuws :')

Noem een willekeurige renner en er valt zo'n overzicht te fabriceren.
Ericrdinsdag 17 september 2013 @ 06:54
Dopingzaak.nl is dan ook geen nieuwssite. Gewoon een site die verbanden legt en in de meeste gevallen verbanden die hout snijden.

Horner hoort gewoon bij het rijtje renners dat zeer besmet zijn maar nog nooit gepakt zijn. Maar goed hij is niet veel smeriger dan een Evans, Rodriguez, Wiggins of andere renners met een historie van discutabele ploegen, ploegleiders en dokteren.
OProgdinsdag 17 september 2013 @ 10:00
quote:
0s.gif Op maandag 16 september 2013 16:33 schreef THEFXR het volgende:

[..]

[..]

Beide instanties moesten toen wachten? dus als de renners weer in de USA waren konden ze beginnen en niet eerder?. De USADA heeft niks te zoeken voor controles tijdens de Vuelta, dus het is gewoon weer eens crap opgeschreven door een journalist, die nergens vanaf weet.
Je zegt het zelf al. De USADA mag niks doen in de Vuelta, zelfs niks omdat ze niet op Amerikaans grondgebied zitten. Dus vragen ze aan de AEA om een test uit te voeren omdat die dat wel mogen. Echter niet tijdens de Vuelta, want dan mag alleen de UCI de testen afnemen.

Dus als de USADA zelf een testresultaat wil zien moeten ze of wachten tot hij weer terug op eigen grond is of schakelen met de AEA als hij in Spanje zit zodat ze de testresultaten kunnen delen. En zolang de Vuelta nog bezig is moeten ze dan wachten tot hij afgelopen is.

Dus leg jij me dan eens uit wat hier fout aan is?
THEFXRdinsdag 17 september 2013 @ 10:02
quote:
9s.gif Op dinsdag 17 september 2013 10:00 schreef OProg het volgende:

[..]

Je zegt het zelf al. De USADA mag niks doen in de Vuelta, zelfs niks omdat ze niet op Amerikaans grondgebied zitten. Dus vragen ze aan de AEA om een test uit te voeren omdat die dat wel mogen. Echter niet tijdens de Vuelta, want dan mag alleen de UCI de testen afnemen.

Dus als de USADA zelf een testresultaat wil zien moeten ze of wachten tot hij weer terug op eigen grond is of schakelen met de AEA als hij in Spanje zit zodat ze de testresultaten kunnen delen. En zolang de Vuelta nog bezig is moeten ze dan wachten tot hij afgelopen is.

Dus leg jij me dan eens uit wat hier fout aan is?
ik las het als: de USADA moet wachten tot nu de vualta en kunnen dan op spaans grondgebied testen.
OProgdinsdag 17 september 2013 @ 10:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 september 2013 10:02 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik las het als: de USADA moet wachten tot nu de vualta en kunnen dan op spaans grondgebied testen.
Ah, ok. :)

Overigens geeft dit ook weer aan wat een ongehoord stug baggersysteem het is. Ik kan me haast niet voorstellen dat iets als dit een incident is.

Dan kan je er zowat op gokken dat als je in het buitenland zit en je een dag van te voren je data doorgeeft het toch niet aankomt bij de instantie die de controle in dat land doet. :')
THEFXRwoensdag 18 september 2013 @ 03:25
quote:
Bulgaria’s Naimova Stripped of European Gold Medal over Doping.

Bulgaria: Bulgaria’s Naimova Stripped of European Gold Medal over Doping Naimova, 26, won the 60m title at the European Indoor Championships in Gothenburg in March this year. File photo

Bulgarian sprint champion Tezdzhan Naimova will be forced to return her gold medal from the European Indoor Athletics Championships in Gothenburg, Sweden, after her second doping offence was confirmed.

Naimova won the women's 60 race at the European Indoor Athletics Championships in March this year in 7.10 seconds, nosing out Mariya Ryemyen of Ukraine.

France's Myriam Soumare was third, while Bulgaria’s Ivet Lalova ranked fourth.

At the beginning of June the country’s athletics federation announced that Naimova has been temporarily suspended after testing positive for taking anabolic steroid Drostanolone at the European indoor championship in Gothenburg in March.

After reviewing the case, the Bulgarian athletics federation confirmed on Tuesday the charges, imposing a life ban.

At the beginning of 2009 Tezdzhan Naimova was banned for two years for manipulating a doping sample.

Naimova has been widely regarded as one of Bulgaria’s most promising athletes.
DeeBeewoensdag 18 september 2013 @ 07:14
Gelukkig maar dat de titel dan naar Ryemyen gaat en ook Lalova een medaille krijgt!
OProgwoensdag 18 september 2013 @ 09:27
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 03:25 schreef THEFXR het volgende:
At the beginning of 2009 Tezdzhan Naimova was banned for two years for manipulating a doping sample.
Wat heeft deze de vorige keer eigenlijk gedaan? Maskeermiddel of is het iets smeuiger? c_/
Wombcatwoensdag 18 september 2013 @ 09:30
quote:
11s.gif Op woensdag 18 september 2013 09:27 schreef OProg het volgende:
Tezdzhan Naimova
http://www.timesofmalta.c(...)for-two-years.239326
OProgwoensdag 18 september 2013 @ 09:33
quote:
Ja, maar nu weet ik nog steeds niet wat ze er nou precies mee gedaan hebben.

* OProg had gehoopt een verhaal als het peertje van Pollentier. :+
Stansfieldwoensdag 18 september 2013 @ 10:22
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 03:25 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Ja die Ellen van Langen heeft er verstand van over doping in de Atletiek.
Wombcatwoensdag 18 september 2013 @ 10:30
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 10:22 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Ja die Ellen van Langen heeft er verstand van over doping in de Atletiek.
Allicht, ze heeft natuurlijk niet zomaar een gouden medaille gewonnen.
Stansfieldwoensdag 18 september 2013 @ 10:53
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 10:30 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Allicht, ze heeft natuurlijk niet zomaar een gouden medaille gewonnen.
Daar had ik nog geeneens aan gedacht. Ik had het meer over haar rol als bobo met de kop in het zand. Maar goud winnen in de beginjaren van de epo....
THEFXRdonderdag 19 september 2013 @ 03:03
quote:
Former Beijing Marathon winner given 2-year ban for doping

Former Beijing Marathon winner Wang Jiali was banned for two years after becoming the first Chinese athlete caught via the biological passport program.

Wang and her coach Lu Qiang were banned for two years from Feb. 26, 2013 to Feb. 25, 2015 and were each fined for 20,000 yuan (US$3,275) by the Chinese Athletics Association on Tuesday.

The 27-year-old Wang, who has never been found positive in anti-doping tests before, has been suspended since February after anomalies were discovered in her biological passport, which recorded data from her blood samples collected between May 2012 and January 2013.

Wang has claimed titles in a series of marathon events in China including the 2010 Beijing Marathon, 2011 Dalian Marathon and 2012 Chongqing Marathon. She also finished 8th at the 2011 IAAF World Championships in Daegu, South Korea and 58th at the 2012 London Olympic Games.

The biological passport program monitors an athlete's blood profile over time to detect signs of doping. China introduced the new anti-doping scheme in April 2012.
bron:http://www.wantchinatimes(...)id=1103&MainCatID=11
THEFXRdonderdag 19 september 2013 @ 03:06
quote:
Russian athletes banned for doping

The Russian athletics federation handed down two year bans to long jumper Tatiana Kotova and hammer thrower Kirill Ikonnikov on Wednesday after the pair returned positive doping results.

The 36-year-old Kotova, who won Olympic bronze at Sydney 2000 and four years later at Athens was initially suspended in February after her samples from the 2005 Helsinki world championships detected the presence of a banned substance.

The 2002 European champion has seen all her results from August 10, 2005 to August 9, 2007 declared void.

Ikonnikov, who has won three national titles, was also suspended from all competition after his A sample given on October 8, 2012, showed the presence of banned substances.
http://www.sbs.com.au/new(...)hletes-banned-doping
Drebbelmanvrijdag 20 september 2013 @ 10:43
quote:
Cannondale-renner Stefano Agostini is voorlopig geschorst door de UCI, nadat er sporen van het verboden middel clostebol in zijn urine zijn gevonden. Het middel werd gevonden tijdens een out-of-competition test.

De test werd afgenomen op 21 augustus en was dus positief. De schorsing blijft van kracht, totdat de Italiaanse wielerbond een oordeel heeft geveld over de kwestie.

Agostini mag, zoals altijd, een analyse van de B-staal aanvragen.
http://www.wielerupdate.n(...)voorlopig-geschorst/
THEFXRdinsdag 24 september 2013 @ 18:58
quote:
7 atleten betrapt op doping tijdens WK in Moskou
Tijdens het WK atletiek van afgelopen zomer in de Russische hoofdstad Moskou zijn er in totaal zeven atleten betrapt op het gebruik van steroïden en/of EPO. De betrapte atleten werden allemaal reeds geschorst of beboet door hun nationale federatie. Dat bevestigde de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) vrijdag.

De bekendste dopingzondaar is de 25-jarige Oekraïner Roman Avramenko (foto), die op de vijfde plaats eindigde in het speerwerpen. Hij testte positief op dehydrochloromethyltestosterone, een steroïde die beter bekend is onder de naam oral-turinabol. Jaren geleden was het al een van de meest gebruikte producten in het Oost-Duitse dopingprogramma. Ook de Turkmeense hardloopster Yelena Ryabova (200m) werd betrapt op het gebruik van oral-turinabol.
EPO en testosteron

In de urine van de Afghaanse 100m-loper Massoud Azizi werden dan weer sporen van nandrolone teruggevonden. De Kazachse snelwandelaarster Ayman Kozhakhmetova werd betrapt op het gebruik van EPO en testosteron. Bij de Guatemalaanse snelwandelaar Jeremias Saloj en zijn Iraanse concurrent Ebrahim Rahimian werd er enkel EPO teruggevonden. De Oekraïense 200m-specialiste Elyzaveta Bryzgina nam tot slot haar toevlucht tot drostanolone.

In totaal werden er 538 atleten getest tijdens het WK, 132 controles vonden voor de start van het evenement plaats. De IAAF verzamelde ook 1.919 bloedstalen van de atleten om hun biologisch paspoort aan te vullen.
quote:
Factbox: Sprint doping scandals over the past 25 years
http://in.reuters.com/art(...)dINDEE98M0BQ20130923
quote:
Italian Runner Uses 'Fake Penis' to Cheat Doping Test After Road Race
http://bleacherreport.com(...)test-after-road-race
heywoodudinsdag 24 september 2013 @ 19:00
Ik had van jou toch wel iets beters verwacht dan oud nieuws :+
Drebbelmandinsdag 24 september 2013 @ 19:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 september 2013 18:58 schreef THEFXR het volgende:

[..]

[..]

[..]

Die Italiaan _O-
heeft ie die neppiemel de hele race met zich meegedragen? Zoveel moeite doen en toch nog laatste worden :')
TargaFloriodinsdag 24 september 2013 @ 19:04
Deze 7 betrapten hebben weinig aandacht gekregen.
Komt de atletiek weer erg makkelijk mee weg.
THEFXRdinsdag 24 september 2013 @ 19:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 september 2013 19:02 schreef Drebbelman het volgende:

[..]

Die Italiaan _O-
heeft ie die neppiemel de hele race met zich meegedragen? Zoveel moeite doen en toch nog laatste worden :')
http://www.thewhizzinator.com/ :')
THEFXRdinsdag 24 september 2013 @ 20:33
Marin Cilic withdrawal from Wimbledon was part of doping cover up, says ITF anti-doping tribunal

http://www.telegraph.co.u(...)doping-tribunal.html
_-_ratjetoe_-_dinsdag 24 september 2013 @ 21:24
Sowieso een vreemde gang van zaken. Op 11 juni is bekend dat zijn A-staal positief is. Bij mijn weten wordt in het wielrennen dat dan meteen bekend gemaakt (behalve bij Contador, maar dat was omdat ome Pat er wat euro's mee kon verdienen). Op 24 juni is bekend dat ook de B-staal positief is. Nog steeds geen bericht.

Vervolgens wordt op 16 september, ruim drie maanden na de positieve A-staal, openbaar gemaakt dat hij gepakt is op dopinggebruik. Sowieso al een vreemde gang van zaken, maar blijkbaar gebruikelijk in het tennis. Drie maanden de tijd nemen* om het hele geval achter gesloten deuren op te lossen, dat de UCI daar nooit aan gedacht heeft!

* Disclaimer: de doelstelling van de ITF is binnen 60 dagen.
_-_ratjetoe_-_dinsdag 24 september 2013 @ 21:30
Ik zit de zaak van Troicki nog even terug te lezen, bij wie het ook ruim drie maanden duurde voordat het bekend gemaakt werd. Hilarisch dat hij strafvermindering kreeg omdat hij bij het weigeren van de controle onder stress stond _O-. Nogal wiedes als je stijf staat van de doping dat je enigszins gestresst bent bij een test :').
THEFXRdinsdag 24 september 2013 @ 21:32
quote:
9s.gif Op dinsdag 24 september 2013 21:24 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Sowieso een vreemde gang van zaken. Op 11 juni is bekend dat zijn A-staal positief is. Bij mijn weten wordt in het wielrennen dat dan meteen bekend gemaakt (behalve bij Contador, maar dat was omdat ome Pat er wat euro's mee kon verdienen). Op 24 juni is bekend dat ook de B-staal positief is. Nog steeds geen bericht.

Vervolgens wordt op 16 september, ruim drie maanden na de positieve A-staal, openbaar gemaakt dat hij gepakt is op dopinggebruik. Sowieso al een vreemde gang van zaken, maar blijkbaar gebruikelijk in het tennis. Drie maanden de tijd nemen* om het hele geval achter gesloten deuren op te lossen, dat de UCI daar nooit aan gedacht heeft!

* Disclaimer: de doelstelling van de ITF is binnen 60 dagen.
dan ook nog de schorsing vanaf 11 juni rekenen :')
_-_ratjetoe_-_dinsdag 24 september 2013 @ 21:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 september 2013 21:32 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dan ook nog de schorsing vanaf 11 juni rekenen :')
Vanaf 1 mei zelfs. Bij tennis vind ik dat overigens logischer dan bij wielrennen, aangezien hij wel zijn punten na 1 mei is kwijtgeraakt. Bij tennis gaat het toch vooral om punten, en bij wielrennen om aandacht die je voor je sponsor genereert.

Maar goed, ik neem aan dat hij zijn prijzen- en startgeld niet heeft hoeven inleveren, dus krom is het wel. Hoe langer je de beslissing weet te rekken, hoe voordeliger. 8)7
Pino112woensdag 25 september 2013 @ 18:50
Hornertje heeft zijn bloedpaspoort online gezet: http://www.chrishornerracing.com/13-uci-passport/
kl1172donderdag 26 september 2013 @ 09:55
Dat deed ome Lance destijds ook op zijn website, althans toch zeker zijn hematocriet dacht ik.
franklopdonderdag 26 september 2013 @ 12:39
FIFA schorst Bulgaarse international voor doping

30 dagen voorlopige schorsing, uiteraard geen naam bekendgemaakt :')
THEFXRdonderdag 26 september 2013 @ 13:52
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 12:39 schreef franklop het volgende:
FIFA schorst Bulgaarse international voor doping

30 dagen voorlopige schorsing, uiteraard geen naam bekendgemaakt :')
30 dagen is niks en dan als bond nog niet eens het middel noemen, wat een FAAL
nostradonderdag 26 september 2013 @ 15:52
Pechstein :')

quote:
Claudia Pechstein eist in een civiele rechtszaak tegen de Duitse schaatsbond DESG en de internationale schaatsunie ISU een schadevergoeding van bijna vier miljoen euro. Dat werd duidelijk bij de rechtbank van München, waar de zaak dient.

Pechstein (41) claimt dat ze 3,5 miljoen euro is misgelopen aan gederfde inkomsten. Daarnaast eist ze nog eens vierhonderdduizend euro vanwege aantasting van haar goede naam.

De Duitse werd in 2009 voor twee jaar geschorst op basis van abnormale waarden in haar bloedpaspoort. Zelf heeft ze altijd volgehouden dat deze waarden niets met doping te maken hebben, maar te wijten zouden zijn aan een natuurlijke afwijking in haar bloed.

De ISU meent dat de rechtszaak die Pechstein heeft aangespannen op onterechte gronden voor een Duitse rechter wordt gevoerd. "Als deze al gevoerd zou moeten worden, dan zou dat voor het CAS moeten gebeuren", zo stelt de ISU op haar website. "Een Duitse rechtbank zou geen jurisdictie over de ISU moeten hebben."

De ISU blijft vasthouden aan de schorsing en benadrukt dat het in geen enkel geval zal overwegen een schadevergoeding uit te keren.

De rechter, die beide partijen heeft gevraagd tot een financiële schikking te komen, heeft de zaak opgeschort tot 29 januari volgend jaar, iets meer dan een week voordat Pechstein hoogstwaarschijnlijk aan haar zesde Winterspelen begint.
OProgdonderdag 26 september 2013 @ 18:53
quote:
10s.gif Op donderdag 26 september 2013 15:52 schreef nostra het volgende:
Pechstein :')

[..]

Het zou gieren zijn als dit aan het rollen brengt dat de beerput in het schaatsen eens open gaat.
TargaFloriodonderdag 26 september 2013 @ 20:05
Pechstein verdient bijna 2 miljoen per jaar? :D
opgebaardedonderdag 26 september 2013 @ 20:18
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 20:05 schreef TargaFlorio het volgende:
Pechstein verdient bijna 2 miljoen per jaar? :D
Waarschijnlijk niet, die 4 is niet 2x2mil
Pino112donderdag 26 september 2013 @ 22:21
Klikkende Rasmussen krijgt strafverlaging
THEFXRdonderdag 26 september 2013 @ 22:43
quote:
heeft hij niks aan, hij is toch al met pensioen
wimderondonderdag 26 september 2013 @ 22:57
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 20:05 schreef TargaFlorio het volgende:
Pechstein verdient bijna 2 miljoen per jaar? :D
Kan zo snel bron voor 2009 vinden, maar in 2006 $3,5 miljoen zie ik al voorbijkomen.
THEFXRvrijdag 27 september 2013 @ 03:00
quote:
'Arts BMC-ploeg leverde doping aan Hincapie'

De huidige arts van de BMC-ploeg is in opspraak gekomen in de dopingzaak rond Lance Armstrong. De Belg Freddy Viaene, momenteel hoofdverzorger bij de ploeg van wereldkampioen Philippe Gilbert, zou volgens Emma O'Reilly als verzorger van US Postal via haar het dopingproduct testosteron aan George Hincapie geleverd hebben. Dat blijkt uit een beëdigde verklaring van O'Reilly, masseuse bij de ploeg van Armstrong.

Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. Ook de Amerikaanse oud-teambaas Thomas Weisel en general manager Mark Gorski komen van US Postal worden daarin genoemd.

In de officiële versie van het Usada-rapport werd voor Viaene het pseudoniem 'Other 11' gebruikt, maar op het internet is nu een versie opgedoken waarin de naam van Viane niet is geanonimiseerd. 'In mei of juni van 1998 kwam Hincapie te weten dat ik naar België zou reizen en hij vroeg me een pakje op te pikken van Freddy Viaene', zegt Emma O'Reilly. 'Ik heb een ontmoeting met Freddy geregeld in Hotel Nazareth in Gent om het pakje op te pikken.'

Niet transporteren
'Ik zei dat ik het in Girona aan George zou proberen geven. Als dat niet zou lukken, dan zou ik het in de VS overhandigen. Over de reis naar de VS zei Freddy iets als: 'Doe dat niet. Geef het aan George. Het is testosteron en dat wil je niet zelf transporteren.' Ik kan me niet herinneren dat Freddy zelf doping toediende aan renners, maar hij legde me wel uit hoe sommige producten werkten.'

Vervalst voorschrift
Volgens Velonews noemde O'Reilly in haar beëdigde verklaring ook voormalig teambaas Thomas Weisel en general manager Mark Gorski. Toen er corticoïde was opgedoken in Armstrongs urinestaal, zocht de ploeg naar een verklaring. Emma O'Reilly: 'Ik herinner me dat ik samen op een kamer zat met Lance, Thom Weisel en Mark Gorski, toen het drietal een verklaring vond voor de positieve staal. Thom en Mark kwamen op de proppen met het zadelpijnexcuus en vogelden uit hoe ver ze het voorschirft moesten postdateren.'

Reactie BMC
Freddy Viaene was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. BMC hield het bij een korte mededeling. 'Dit heeft niets te maken met BMC, noch met Freddy Viaene sinds hij voor BMC werkt', is de verklaring van het team in Het Nieuwsblad.
THEFXRvrijdag 27 september 2013 @ 03:07
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 12:39 schreef franklop het volgende:
FIFA schorst Bulgaarse international voor doping

30 dagen voorlopige schorsing, uiteraard geen naam bekendgemaakt :')
quote:
Hoewel de wereldvoetbalbond de naam van de speler niet wil onthullen, gaat het volgens Bulgaarse media om Yordan Minev. De 32-jarige verdediger van kampioen Ludogorets kwam tegen Malta niet in actie. Ook vorige week tijdens de met 2-0 gewonnen Europa Leaguewedstrijd tegen PSV bleef hij aan de kant.

De schorsing geldt voorlopig voor een periode van dertig dagen. De speler krijgt nog de gelegenheid om een contra-expertise aan te vragen. Hij mist in ieder geval volgende maand de interlands tegen Armenië en Tsjechië.

Bulgarije won de wedstrijd op Malta met 2-1. Het land staat achter het al geplaatste Italië tweede in de kwalificatiegroep en heeft nog volop kans op het bereiken van de play-offs.

De Bulgaarse speler is al de vierde in korte tijd die in een kwalificatieduel tegen de lamp loopt. Eerder opende de FIFA dopingzaken tegen spelers uit Jamaica, Marokko en Zimbabwe.
quote:
Update 26 september 15.35 uur - FIFA trekt schorsing PSV-tegenstander in: Ik ben Shrek niet
De FIFA heeft de voorlopige schorsing voor Yordan Minev ingetrokken. De verdediger van Ludogorets Razgrad, de tegenstander van PSV in de Europa League, werd aanvankelijk positief bevonden op doping. Er is geen tastbaar bewijs dat er regels zijn geschonden, meldt de wereldvoetbalbond. Minev legt uit: De dokter gaf mij een injectie, maar dat middel staat niet op de dopinglijst. Als ik doping gebruik, dan ga ik er volgens mij net zo opgepompt uitzien als Shrek. Ik heb geen doping gebruikt, zegt de back tegen TV7.


THEFXRvrijdag 27 september 2013 @ 03:13
quote:
Soccer-Jamaica's Hue gets nine-month doping ban, doctor four years

BERNE, Sept 26 (Reuters) - Jamaica midfielder Jermaine Hue has been banned for nine months for failing a doping test and the team doctor suspended for four years, FIFA said on Thursday.

Hue, 35, tested positive for the banned substance dexamethasone at the World Cup qualifier away to Honduras on June 11, FIFA said. The doctor, Carlton Fraser, was banned for administering the substance.

Jamaica, whose only World Cup finals appearance was in 1998, are bottom of the six-team group in the final stage of the CONCACAF qualifying competition with four points from eight games.

Hue, who plays for local side Harbour View, has been a Jamaican international since 1999, scoring two goals in 42 appearances.
OProgvrijdag 27 september 2013 @ 11:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 03:07 schreef THEFXR het volgende:
Als ik doping gebruik, dan ga ik er volgens mij net zo opgepompt uitzien als Shrek. Ik heb geen doping gebruikt, zegt de back tegen TV7.
Wat een geweldige verklaring. Hij heeft gelijk, als je er niet uitziet als Shrek ben je gewoon schoon. _O_
Rellende_Rotscholiervrijdag 27 september 2013 @ 12:18
quote:
15s.gif Op vrijdag 27 september 2013 11:59 schreef OProg het volgende:

[..]

Wat een geweldige verklaring. Hij heeft gelijk, als je er niet uitziet als Shrek ben je gewoon schoon. _O_
Daarmee weten we dan wel weer dat Rooney aan de doping zit. :)
DeeBeevrijdag 27 september 2013 @ 12:49
Wanneer gaat dit topic 'THEFXR's Doping Dump' heten trouwens?
THEFXRvrijdag 27 september 2013 @ 13:11
quote:
10s.gif Op vrijdag 27 september 2013 12:49 schreef DeeBee het volgende:
Wanneer gaat dit topic 'THEFXR's Doping Dump' heten trouwens?
ja, jullie moeten ook eens zoeken naar nieuws ipv van alleen maar op de NOS vertrouwen :D :+
OProgvrijdag 27 september 2013 @ 14:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 september 2013 13:11 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ja, jullie moeten ook eens zoeken naar nieuws ipv van alleen maar op de NOS vertrouwen :D :+
Wachten op wat jij hier neerzet is wel zo makkelijk. ;) :P
TargaFloriovrijdag 27 september 2013 @ 18:07
FIFA :') :') :')
APKzondag 29 september 2013 @ 00:57
quote:
"Doping en manipulatie in tennis"

Voormalig tennisprof Daniel Köllerer klapt uit de school over het mondiale tennis. De Oostenrijker zet grote vraagtekens bij de prestaties van Rafael Nadal en vertelt over de aanwezigheid van matchfixing.

"In tennis wordt gemanipuleerd en doping gebruikt. En wat doet men er aan? Niets", vertelt Köllerer in gesprek met het Oostenrijkse magazine Sportwoche. De oud-prof, zelf voor het leven geschorst voor het initiëren van matchfixing, heeft het vooral gemunt op Nadal.
"Comeback Nadal onmogelijk"

"Niemand gelooft dat hij niets gebruikt. Hij is zeven maanden afwezig, komt in februari terug en wint vervolgens tien van de twaalf toernooien. Dat is onmogelijk! Onmogelijk!", is Köllerer overtuigd. Hij vindt dat Nadal in bescherming wordt genomen. "Beeld je in als hij positief test, wat dit voor het tennis zal betekenen..."

Köllerer neemt ook Nadals landgenoot David Ferrer onder vuur. "Hij is of was een zware roker. Toen ik ooit tegen hem speelde, rookte hij tien minuten voor onze partij nog een sigaret. In de derde set bleef hij maar rennen, terwijl mijn tong al op de grond lag."

"Het feit dat Marin Cilic op Wimbledon een positieve test probeerde te verbloemen, zegt alles", somt de oud-nummer 55 van de wereld verder op.
Matchfixing

Daarnaast komt volgens Köllerer veelvuldig matchfixing voor in het tennis. "Zeker één op de tien spelers verliest met opzet vroeg in het toernooi", legt hij uit. Köllerer doelt voornamelijk op het challenger-circuit (het op één na hoogste niveau).

"Ze spelen dan in het weekend competitietennis zodat ze op deze manier twee keer geld kunnen verdienen. Met deze voorkennis verdienen spelers duizenden euro's. Of dit matchfixing of fraude wordt genoemd, laat ik aan anderen over."
Rochus

Het interview van Köllerer is de volgende verdachtmaking aan het adres van Nadal. Eerder uitte oud-tennisser Christophe Rochus zijn twijfels over de dertienvoudig grand slam-kampioen.

NOS.nl
Okay, het komt uit de mond van Crazy Dani, maar hij zat wel dichter bij het vuur dan wij.
Panthera.zondag 29 september 2013 @ 01:28
Tiernan-Locke had, niemand zal het zien aankomen, in 2012 verdachte bloedwaarden. Bron oa Sunday Times.
OProgzondag 29 september 2013 @ 01:41
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 00:57 schreef APK het volgende:

[..]

Okay, het komt uit de mond van Crazy Dani, maar hij zat wel dichter bij het vuur dan wij.
Landis had toch ook wel bijzonder gelijk. :') Net zoiets.
OProgzondag 29 september 2013 @ 01:44
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 01:28 schreef Panthera. het volgende:
Tiernan-Locke had, niemand zal het zien aankomen, in 2012 verdachte bloedwaarden. Bron oa Sunday Times.
quote:
Sky cyclist under suspicion
David Walsh Published: 29 September 2013

A TEAM SKY cyclist has received a letter from the sport’s governing body, Union Cycliste Internationale (UCI), asking him to explain suspect blood values dating back to September 2012, three months before he joined the world’s No 1 team. Jonathan Tiernan-Locke was selected to ride for Great Britain in today’s world championship road race in Florence but pulled out of the team on Thursday, citing lack of form.

Contacted in Florence, Sir Dave Brailsford, Team Sky’s principal, declined to comment yesterday. “I’m not in a position to say anything at this point.” Tiernan-Locke, 28, could not be contacted and did not respond to a message left on his voicemail. This is the first time any Team Sky rider has been the subject of a doping investigation.
THEFXRzondag 29 september 2013 @ 01:46
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 01:44 schreef OProg het volgende:

[..]

[..]

IT HAS BEGUN :D
OProgzondag 29 september 2013 @ 01:47
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 01:46 schreef THEFXR het volgende:

[..]

IT HAS BEGUN :D
Mjah. Deze zullen ze wel wegschuiven dat het niet in de SKY tijd was.

En dat vind ik deze nog niet eens zo boeiend. Ik hoop meer dat Nadal een keer begint te rollen. :{
Mani89zondag 29 september 2013 @ 01:48
Wow wat een verassing :D

Hij had vorig jaar natuurlijk ook nog geen bloedpaspoort.
Ereinionzondag 29 september 2013 @ 10:07
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 01:48 schreef Mani89 het volgende:
Wow wat een verassing :D

Hij had vorig jaar natuurlijk ook nog geen bloedpaspoort.
Waarom was het dan zo voorspelbaar, een Angelsaksische renner die na zijn 25 ineens uit het niets gigantische sprongen vooruit maakt is toch volkomen gebruikelijk?
DeeBeezondag 29 september 2013 @ 10:12
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 10:07 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Waarom was het dan zo voorspelbaar, een Angelsaksische renner die na zijn 25 ineens uit het niets gigantische sprongen vooruit maakt is toch volkomen gebruikelijk?
Precies, niks aan de hand. Niet alsof het een apart verhaal is of zo, Sky heeft al 5 van dit soort wonderrenners met zo'n progressiecurve. :)
PirEzondag 29 september 2013 @ 11:37
quote:
9s.gif Op zondag 29 september 2013 01:47 schreef OProg het volgende:

[..]

Mjah. Deze zullen ze wel wegschuiven dat het niet in de SKY tijd was.

En dat vind ik deze nog niet eens zo boeiend. Ik hoop meer dat Nadal een keer begint te rollen. :{
Die heeft zijn schorsing al uitgezeten met die "knieblessure" :')
OProgzondag 29 september 2013 @ 12:14
quote:
1s.gif Op zondag 29 september 2013 10:12 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Precies, niks aan de hand. Niet alsof het een apart verhaal is of zo, Sky heeft al 5 van dit soort wonderrenners met zo'n progressiecurve. :)
Verschil is wel dat hij een prachtige hard opgaande curve had bij Endura en het vervolgens bij Sky niet al te best was. Die anderen gingen bij Sky ineens de stenen uit de weg rijden.
DeeBeezondag 29 september 2013 @ 12:31
quote:
11s.gif Op zondag 29 september 2013 12:14 schreef OProg het volgende:

[..]

Verschil is wel dat hij een prachtige hard opgaande curve had bij Endura en het vervolgens bij Sky niet al te best was. Die anderen gingen bij Sky ineens de stenen uit de weg rijden.
Ja, dat is wel waar. Wat dat betreft wel net anders, klassieke verhaal van even het risico nemen om een contract bij elkaar te rijden lijkt dit... Want JTL lijkt dit jaar niet echt 'on the program' nee, magere resultaten. Maar ze hebben hem wel gehaald, ondanks dat ze wisten dat hij verdacht was natuurlijk...
Dubnobasswithmyheadmanzondag 29 september 2013 @ 12:45
Weer goed gescreend door Sky iig ^O^.
THEFXRmaandag 30 september 2013 @ 22:14
quote:
Indian Swimmer’s Doping Ban Reduced From Two Years to One

Back in January, three swimmers in Inida who were appealing doping suspensions were given two-year bans from FINA. The bans of Richa Mishra, Amar Muralidharan, and Jyotsana Pansare became effective on November 5th, 2012 and will run until 2014.

The athletes tested positive for methylhexaneamine, with Muralidharan’s test coming at the 64th National Aquatic Championships on August 26th, 2010.

They claimed irregularities in the handling and chain-of-custody of the samples, the testing procedures, and the likelihood of so many athletes simultaneously testing positive for the same substance. Eight other athletes Indian athletes tested positive for the same substance. Muralidharan and Pansare were the most vocal of these appeals, and it was ruled that these discrepancies did not affect the final results fo the testing.

Mishra is the most high-profile of these swimmers. Since the initial test, he won 16 medals (11 golds) at the National Games in February of 2011, a new record, and 5 gold medals at the National Swimming Championships in 2012. All of those titles will be lost. Mishra is the National Record holder in several events, including long course bests of 4:25 in the 400 free and 2:23 in the 200 IM (in long course)

The cruel irony is that if the athletes had accepted the positive tests initially, they would likely be returned to competition by this point.

Methylhexaneamine is a vasoconstrictor often used in nasal decongestants.

It was released this week by NDTV.com that Jyotsna Pansare‘s sentence is being reduced to only 1 year, and that she will be able to keep all of the wins and records she set. The National Anti-Doping Appeal Panel announced that they accepted Pansare’s argument that she had used cosmetic products containing geranium oil and root extract which led to her positive test. She will be eligible to compete again in November of this year.

The ten other athletes who received bans have also filed appeals with the NADAP, are still waiting for the panels findings. Pansare’s decision was the first to be released from the group.
gewoon 1 jaar minder en al je wins/records houden :')
Leatherfacemaandag 30 september 2013 @ 23:31
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2013 10:07 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Waarom was het dan zo voorspelbaar, een Angelsaksische renner die na zijn 25 ineens uit het niets gigantische sprongen vooruit maakt is toch volkomen gebruikelijk?
Mooi samengevat. :)
baggerbaasdonderdag 3 oktober 2013 @ 08:04
quote:
Campbell-Brown ontsnapt aan schorsing wegens doping
Gepubliceerd: 3 oktober 2013 07:55 | Laatst gewijzigd: 3 oktober 2013 07:57

Veronica Campbell-Brown heeft slechts een waarschuwing gekregen wegens doping. De Jamaicaanse sprintster liep in juni tegen de lamp en werd voorlopig geschorst.

De Jamaicaanse atletiekfederatie is van mening dat een reprimande volstaat als definitieve straf.

Tijdens wedstrijden op 4 mei in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston werd Campbell-Brown betrapt op het gebruik van het vochtafdrijvende middel diureticum.

Ze zou het gebruik daarvan hebben aangegeven bij de dopingautoriteit. Volgens de Jamaicaanse atletiekfederatie gebruikte de sprintster het middel niet om haar prestaties te verbeteren.

De 31-jarige Campbell-Brown is drievoudig olympisch kampioene. In totaal won ze zestien medailles op de Spelen en WK's.

Campbell-Brown was niet de enige Jamaicaanse sprinter die dit jaar positief testte. Ook onder anderen Asafa Powell en Sherone Simpson werden betrapt. Het is nog onbekend welke straf zij krijgen.
:')

http://www.nusport.nl/ove(...)g-wegens-doping.html
franklopdonderdag 3 oktober 2013 @ 08:42
:') x 10.000
Pino112donderdag 3 oktober 2013 @ 08:43
Godverdomme :').
DeeBeedonderdag 3 oktober 2013 @ 08:45
Weer een heerlijk geval dit. Slager die z'n eigen vlees mag keuren, dus zegt die nationale atletiekbond: 'ach, reprimande is genoeg!'

Echt, ze moeten zo snel mogelijk het WADA uniforme straffen gaan laten uitdelen voor sporters, niks die nationale bonden erbij betrekken...
heywoodudonderdag 3 oktober 2013 @ 08:59
:D
knnthdonderdag 3 oktober 2013 @ 09:27
:')

En dan de journalist met "het vochtafdrijvende middel diureticum" ... eh nee, diureticum is synoniem voor "vochtafdrijvend middel" en geen specifiek product 8)7
OProgdonderdag 3 oktober 2013 @ 09:48
Zelfs geen poging om net te doen alsof ze de zaak serieus nemen. :') :')
kl1172donderdag 3 oktober 2013 @ 10:01
:'(
'Ze nam het niet om de prestatie te verbeteren', ik zou wel eens de sporter willen tegenkomen die een diureticum gebruikt om de prestaties te verbeteren (zonder enig ander middel dan hé).

Gaat het hier nu eigenlijk om een TUE? Het lijkt van niet en toch komt ze er mee weg...
Zelvadonderdag 3 oktober 2013 @ 10:12
quote:
Volgens de Jamaicaanse atletiekfederatie gebruikte de sprintster het middel niet om haar prestaties te verbeteren.
No shit :')
TargaFloriodonderdag 3 oktober 2013 @ 10:33
:') :') :')
Leatherfacedonderdag 3 oktober 2013 @ 11:03
Driewerf :')
TargaFloriodonderdag 3 oktober 2013 @ 11:30
En de internationale atletiekbond onthoudt zich van commentaar?
TheArtdonderdag 3 oktober 2013 @ 11:31
Jamaica :')x1000
IAAF :')x1000
Sautordonderdag 3 oktober 2013 @ 12:59
Christus, dit is zo ongeloofwaardig slecht, dat het bijna grappig is :')
Mani89donderdag 3 oktober 2013 @ 13:33
:')
DeeBeedonderdag 3 oktober 2013 @ 13:47
Er wordt dus gewoon niemand meer geschorst, want het excuus 'het middel werd niet genomen om de prestatie te verbeteren!' is blijkbaar afdoende tegenwoordig bij positieve tests. ^O^
THEFXRdonderdag 3 oktober 2013 @ 14:17
en wij maar denken dat de UCI en Heintje zo corrupt waren :D
_-_ratjetoe_-_donderdag 3 oktober 2013 @ 14:28
quote:
0s.gif Op donderdag 3 oktober 2013 11:31 schreef TheArt het volgende:
Jamaica :')x1000
IAAF :')x1000
Gaat de IAAF niet in beroep dan?
rubbereenddonderdag 3 oktober 2013 @ 21:51
WTF, dit bestaat toch niet echt hè :')
Pino112zaterdag 5 oktober 2013 @ 15:07
Europees kampioene Golovkina betrapt op doping
OProgdinsdag 8 oktober 2013 @ 12:51
Uit-het-leven-van-een-dopindealer-196x300.jpg

Dit boek verschijnt vandaag in het Nederlands.

Dat stickertje ook, 'Dopingleverancier Boogerd en Dekker'. :')
Mani89dinsdag 8 oktober 2013 @ 12:55
Haha dat stickertje ja :')
Leatherfacedinsdag 8 oktober 2013 @ 13:01
Goed man, die sticker. :')
rubbereenddinsdag 8 oktober 2013 @ 19:53
welke Dekker?
TheArtdinsdag 8 oktober 2013 @ 19:54
Die sticker :')
Sautordinsdag 8 oktober 2013 @ 19:58
quote:
6s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 19:53 schreef rubbereend het volgende:
welke Dekker?
Misschien dat Matschiner wel een boekje ( :') ) open doet over E.
heywoodudinsdag 8 oktober 2013 @ 20:00
quote:
11s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 12:51 schreef OProg het volgende:
[ afbeelding ]

Dit boek verschijnt vandaag in het Nederlands.

Dat stickertje ook, 'Dopingleverancier Boogerd en Dekker'. :')
Vanaf overmorgen te koop op Bol.com (en op Cosmox gewoon niet leverbaar nu), die ga ik wel even bestellen toch maar :')
Mani89vrijdag 11 oktober 2013 @ 21:13
TheRaceRadio twitterde op vrijdag 11-10-2013 om 19:19:26 Ferrari training riders http://t.co/RCqekGIk9u Wearing a vintage U.S.P.S jersey,Livestrong helmet and pink Lampre shorts should be a crime reageer retweet
Maar welke rijders?
THEFXRvrijdag 11 oktober 2013 @ 21:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 21:13 schreef Mani89 het volgende:
TheRaceRadio twitterde op vrijdag 11-10-2013 om 19:19:26 Ferrari training riders http://t.co/RCqekGIk9u Wearing a vintage U.S.P.S jersey,Livestrong helmet and pink Lampre shorts should be a crime reageer retweet
Maar welke rijders?
die raceradio is een klootzak, vooral op het forum, die denkt dat heintje de enigste corrupte voorzitter was.
Mani89vrijdag 11 oktober 2013 @ 21:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 21:43 schreef THEFXR het volgende:

[..]

die raceradio is een klootzak, vooral op het forum, die denkt dat heintje de enigste corrupte voorzitter was.
Vind ik verder niet zo rullevant voor dit topic.
THEFXRvrijdag 11 oktober 2013 @ 21:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 21:44 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Vind ik verder niet zo rullevant voor dit topic.
jawel, want hij linkt eigenlijk onzinnig nieuws, who cares, in welke kleding deze dokter rondrijdt
Mani89vrijdag 11 oktober 2013 @ 21:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 21:47 schreef THEFXR het volgende:

[..]

jawel, want hij linkt eigenlijk onzinnig nieuws, who cares, in welke kleding deze dokter rondrijdt
Als het een boulevard bericht was over welke kleding Ferrari draagt tijdens het trainen vond ik het ook onzinning nieuws inderdaad ja.
Joost-mag-het-wetenmaandag 14 oktober 2013 @ 13:04
quote:
Charline Van Snick is betrapt op gebruik van cocaïne

Bij een controle tijdens het WK judo in augustus is Charline Van Snick tegen de dopinglamp gelopen. Ze is betrapt op het gebruik van cocaïne. Van Snick staat naar eigen zeggen aan de grond genageld. "Hier begrijp ik niets van."

Van Snick veroverde in Rio de Janeiro een bronzen medaille en was ook op de Olympische Spelen van 2012 in Londen goed voor brons.

Door een positieve dopingcontrole in Brazilië dreigt onze 23-jarige landgenote twee jaar geschorst te worden en enkele trofeeën te moeten inleveren.

Van Snick, opgebeld door de RTBF, reageert van de hand Gods geslagen. "Ik heb van de internationale bond het bericht gekregen dat ik positief getest heb. Ik snap er echt niks van", huilt ze.

"Er zijn sporen van cocaïne gevonden. Dat nieuws heeft mij van mijn sokken geblazen, want ik ben altijd heel voorzichtig in zulke zaken. Ik heb nooit een controle gemist, respecteer al mijn verplichtingen en heb geen enkel verboden product genomen om mijn prestaties te verbeteren."

Van Snick laat het er niet bij. "Met mijn advocaat ben ik een dossier aan het voorbereiden om mijn onschuld aan te tonen. We wachten nu op een bevestiging en meer informatie over de controle, want veel meer weet ik voorlopig niet."
Eigenlijk een hilarische reactie. Met "Dat nieuws heeft mij van mijn sokken geblazen, want ik ben altijd heel voorzichtig in zulke zaken." bedoelt ze dat ze dacht dat de coke al uit haar urine zou zijn als ze gecontroleerd zou worden , en met "en heb geen enkel verboden product genomen om mijn prestaties te verbeteren" dat ze't enkel gebruikte om te feesten natuurlijk ... :D
ThePlaneteermaandag 14 oktober 2013 @ 13:18
Ten minste een eerlijke reactie :D
THEFXRmaandag 14 oktober 2013 @ 13:52
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 13:04 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Eigenlijk een hilarische reactie. Met "Dat nieuws heeft mij van mijn sokken geblazen, want ik ben altijd heel voorzichtig in zulke zaken." bedoelt ze dat ze dacht dat de coke al uit haar urine zou zijn als ze gecontroleerd zou worden , en met "en heb geen enkel verboden product genomen om mijn prestaties te verbeteren" dat ze't enkel gebruikte om te feesten natuurlijk ... :D
Van maanzaad test je ook positief op cocaïne, dus 6 maanzaadbroodjes en je bent fucked!

http://www.dopingautorite(...)ategorieen/narcotica

je kan ook maanzaad bij de bakker kopen en daar thee van trekken, dan ga je koekie wauss, man. :D *)
Leatherfacemaandag 14 oktober 2013 @ 14:21
Grappig verweer.

Bij een sport als judo heb ik daar echter altijd een wrange nasmaak bij. Dat komt omdat het in knockout vorm wordt afgewerkt. Die Van Snick heeft misschien wel van iemand gewonnen die anders een medaille heeft gepakt.

Bij een race waar die volgorde van over de streep komen de uitslag bepaalt, schuift de rest gewoon een plekke door als er iemand uit geschrapt wordt.

Maar bij worstelen, judo of boksen is de hele competitie eigenlijk direct doorgestoken kaart geworden. Iemand die in de halve finale is gesneuveld tegen Van Snick en de herkansingen verloor, krijgt die medaille niet terwijl ze er wel recht op had.
heywoodumaandag 14 oktober 2013 @ 14:25
Maar van cocaïne ga je toch niet beter presteren? Of begrijp ik het verkeerd? :P
Leatherfacemaandag 14 oktober 2013 @ 14:31
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 14:25 schreef heywoodu het volgende:
Maar van cocaïne ga je toch niet beter presteren? Of begrijp ik het verkeerd? :P
Bij judo misschien wel. Alerter reageren enzovoorts. En een gevoel van euforie waardoor je meer trainingsarbeid verricht dan normaal.
Taradomaandag 14 oktober 2013 @ 14:47
owenslot twitterde op maandag 14-10-2013 om 14:40:23 Jamaican drugs-testers took 6 months off in lead-up to 2012 Olympics. Astonishing, humiliating and late discovery http://t.co/0D405i7JAe reageer retweet
THEFXRmaandag 14 oktober 2013 @ 16:21
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 14:47 schreef Tarado het volgende:
owenslot twitterde op maandag 14-10-2013 om 14:40:23 Jamaican drugs-testers took 6 months off in lead-up to 2012 Olympics. Astonishing, humiliating and late discovery http://t.co/0D405i7JAe reageer retweet
Het wordt eens tijd dat dat Land een jaartje wordt uitgesloten van deelname.
rubbereendmaandag 14 oktober 2013 @ 19:17
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 14:47 schreef Tarado het volgende:
owenslot twitterde op maandag 14-10-2013 om 14:40:23 Jamaican drugs-testers took 6 months off in lead-up to 2012 Olympics. Astonishing, humiliating and late discovery http://t.co/0D405i7JAe reageer retweet
ach, je moet toch je vrije dagen opmaken.....
OProgmaandag 14 oktober 2013 @ 20:35
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 14:47 schreef Tarado het volgende:
owenslot twitterde op maandag 14-10-2013 om 14:40:23 Jamaican drugs-testers took 6 months off in lead-up to 2012 Olympics. Astonishing, humiliating and late discovery http://t.co/0D405i7JAe reageer retweet
Het is zo treurig dat ik er nog om moet glimlachen ook. :')
OProgmaandag 14 oktober 2013 @ 20:36
quote:
Di Luca facing life ban after EPO positive
Italian anti-doping investigators have requested that Danilo Di Luca is given a life ban for his positive test for EPO that emerged during this year's Giro d'Italia.

The Italian Procura Anti-doping has judged that Di Luca violated article 2.1 of the WADA code, testing positive for EPO in an out of competition test ordered by the UCI.

The former Vini Fantini-Selle Italia rider has already been banned for using the blood boosting drug CERA in 2009 and for his involvement in the Oil for Drugs investigation and his links with Dr. Carlo Santuccione.

The 37 year-old Italian tested positive for EPO on April 29, just days after he joined the Vini Fantini-Selle Italia team and a few days before the start of the Giro d'Italia. The Tuscan team signed Di Luca after pressure from Vini Fantini, which is based near Di Luca home in the Abruzzo region. The team also signed Mauro Santambrogio after he left the BMC team. He tested positive during the Giro d'Italia after winning a stage.

The Italian Procura Anti-doping also called for Di Luca's results after his anti-doping test be declared invalid. He finished in the top ten four times during the Giro d'Italia before quitting the race in shame on the morning of stage 20.

Di Luca's 2009 ban was reduced from two years to nine months after he helped investigators with information about doping. The Procura offered little leniency this time.
Als ze hem nou gewoon 12 jaar geven kan hij met 49 terugkeren en het record van Horner uit de boeken rijden. :')
THEFXRmaandag 14 oktober 2013 @ 21:12
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 20:36 schreef OProg het volgende:

[..]

Als ze hem nou gewoon 12 jaar geven kan hij met 49 terugkeren en het record van Horner uit de boeken rijden. :')
het is toch, 2, 4 jaar en dan pas levenslange ban?
OProgmaandag 14 oktober 2013 @ 21:15
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 21:12 schreef THEFXR het volgende:

[..]

het is toch, 2, 4 jaar en dan pas levenslange ban?
Bij Di Luca 4 maanden, 15 maanden en nu levenslang. :')
Joost-mag-het-wetenmaandag 14 oktober 2013 @ 22:58
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2013 20:36 schreef OProg het volgende:

[..]

Als ze hem nou gewoon 12 jaar geven kan hij met 49 terugkeren en het record van Horner uit de boeken rijden. :')
Als ie nou gewoon even op z'n katholieke communiezieltje belooft het nooit meer te zullen doen en z'n leverancier aan de galg praat kan ie toch gewoon de komende Giro terug meerijden ? Niet ?
DeeBeemaandag 14 oktober 2013 @ 23:10
Die Jamaicanen, mooi man. :')

Welke Jamaicanen waren in die maanden voor de Spelen ineens 'geblesseerd' voor meetings? Lekker de Oost-Duitse praktijken van vol kuren voor wedstrijden en na interne controles beslissen of iemand ergens start. Volgens mij kwam Bolt ook met een belachelijk laag aantal wedstrijden de Spelen in, wel lekker, want door IAAF-wedstrijden te mijden en geen out-of-competition controles te hebben kan je wel lekker geprepareerd een toernooitje in. ^O^

Volgens mij heeft Bolt pas op 25 mei voor het eerst buiten Jamaica gelopen dat seizoen in Ostrava en week erna in Rome. Nou dan, heeft hij dus sowieso heel maart en april zonder een enkele controle kunnen trainen. _O_

[ Bericht 19% gewijzigd door DeeBee op 14-10-2013 23:19:26 ]
heywoodumaandag 14 oktober 2013 @ 23:48
quote:
10s.gif Op maandag 14 oktober 2013 23:10 schreef DeeBee het volgende:
Die Jamaicanen, mooi man. :')

Welke Jamaicanen waren in die maanden voor de Spelen ineens 'geblesseerd' voor meetings? Lekker de Oost-Duitse praktijken van vol kuren voor wedstrijden en na interne controles beslissen of iemand ergens start. Volgens mij kwam Bolt ook met een belachelijk laag aantal wedstrijden de Spelen in, wel lekker, want door IAAF-wedstrijden te mijden en geen out-of-competition controles te hebben kan je wel lekker geprepareerd een toernooitje in. ^O^

Volgens mij heeft Bolt pas op 25 mei voor het eerst buiten Jamaica gelopen dat seizoen in Ostrava en week erna in Rome. Nou dan, heeft hij dus sowieso heel maart en april zonder een enkele controle kunnen trainen. _O_
4QeDP.png

Dus voor de gein even 3 keer Europa en daarna lekker ruim op tijd voorbereiden in Jamaica :)
DeeBeemaandag 14 oktober 2013 @ 23:51
Trouwens wel echt bizar weinig wedstrijden. :o

Andere atleten zie je dan toch wel vaker, alhoewel het tegenwoordig wel een trend is om elkaar een beetje te mijden en het ergens wel jammer is dat voor Bolt de Diamond League overall-titels niet eens meer echt interessant zijn of zo...
nostradinsdag 15 oktober 2013 @ 10:57
quote:
10s.gif Op maandag 14 oktober 2013 23:10 schreef DeeBee het volgende:
Die Jamaicanen, mooi man. :')
Die nieuwe voorzitter over zijn voorgangster ook :')

quote:
JADCO-voorzitter Herbert Elliott beschuldigde Shirley van het verspreiden van leugens. "Ze is een Judas en een beetje dement."
wimderonvrijdag 18 oktober 2013 @ 16:37
quote:
New DNA test can catch elite cheats

Researchers develop easier, faster test to spot blood doping
Researchers at UBC have developed a new way to detect blood doping using DNA.

James Rupert, an associate professor in the School of Kinesiology, and Irina Manokhina, a postdoctoral fellow, say their study, which was recently published in Analytical and Bioanalytical Chemistry, provides proof that genetic technology can be used in doping control.

The US Anti-Doping Agency currently tests for signs of homologous blood doping, in which blood is transferred from one donor to another, by examining proteins in blood.

“The technology that makes DNA based tests possible is polymerase chain reaction (PCR) – the ability to amplify DNA to a high resolution, which cannot be done with proteins,” says Rupert. “This method would be faster, easier and more cost-effective than current strategies.”

More cost-effective

Using PCR, white blood cells are inspected for different populations of genes (red blood cells do not carry DNA). The test, which looks at roughly 10 variants, will show if the subject has tampered with his or her blood by revealing genetic variance indicating the presence of a second person’s cells.

According to Rupert, even if an athlete were to remove as much as 99.9 per cent of the white blood cells from the blood that they transfuse into their body, the technique would detect the doping.

Blood doping works by increasing the number of person’s red blood cells, which carry oxygen, helping to improve aerobic capacity and performance in endurance sports such as cycling, cross-country skiing, marathon running, or soccer.

It can be a dangerous practice, says Rupert, with the possibility of transferring a blood borne disease, like HIV or hepatitis, or the extra red blood cells increasing the workload on the heart.

Blood doping was legal up until 1986, two years after the Summer Olympics in Los Angeles where the U.S. Olympic cycling team, including four medalists, were found to have used blood transfusions to boost their performance. Following this controversy, the International Olympic Committee banned the practice.

An athlete can perform blood doping in two ways, explains Rupert: either a transfusion of 500 milliliters of someone else’s blood (using a matching blood type) or, by extracting blood from your own arm, storing it and then re-injecting it back into your veins after your body has replaced the blood that’s been withdrawn.

The researchers had hoped to eliminate the use of needles altogether to collect blood samples, opting to use lancets to prick the finger to collect a drop of blood for testing, but initial attempts at using such a small volume of blood were unsuccessful.

Critics say collecting DNA is not ethical

Genetic technology is not without its critics. Some have raised the question of whether collecting people’s genetic data for non-medical purposes is ethical.

“The genetic variants we are testing for the purpose of blood doping detection has no clinical application,” says Rupert. “But the DNA could be tested for anything. Many people will have concerns over privacy rights if anti-doping authorities start collecting and storing DNA samples.”

Rupert believes the DNA-based method has the potential to act as a pre-screen test allowing the more expensive protein test to be used for confirmation of positive findings.

“Genetic technology could be used as a disincentive for blood doping,” says Rupert. “It’s not a substitute for the existing test, but in the future, it could be.”
THEFXRvrijdag 18 oktober 2013 @ 16:51
Tsjechische gewichtheffer betrapt op doping

http://www.nieuws.nl/spor(...)er-betrapt-op-doping

Jamaica 'has never carried out a blood test'

http://www.espn.co.uk/athletics/sport/story/248407.html

Chinese distance runner banned for doping

http://www.china.org.cn/w(...)content_30328275.htm

Zimbabwe player banned for six months after doping

http://www.euronews.com/s(...)months-after-doping/
THEFXRzondag 20 oktober 2013 @ 18:02

vanaf 49.15 uur
gaat het over EPO-TDF en doping
OProgmaandag 21 oktober 2013 @ 22:57
quote:
ISU haalt hard uit naar Pechstein
De internationale schaatsfederatie heeft hard teruggeslagen in de al jaren slepende controverse met Claudia Pechstein.

De ISU zette maandag een tegenoffensief in door te stellen dat de abnormale bloedwaarden die destijds zijn gevonden bij de Duitse schaatsster, niet te verklaren zijn door een erfelijke afwijking.
De 41-jarige Pechstein, die in de periode 2009-2011 geschorst was wegens doping, heeft zich door een aantal specialisten laten onderzoeken.
Ze kreeg te horen dat de grote hoeveelheden reticulocyten - jonge, net aangemaakte rode bloedlichaampjes - die werden geteld, een gevolg kunnen zijn van een milde anomalie waaraan ook haar vader lijdt.
De ISU noemt de slachtofferrol van Pechstein, die via de rechter sportieve rehabilitatie en financiële genoegdoening probeert te krijgen, misleiding van de media en beïnvloeding van de publieke opinie.

Bewijs
De bond houdt staande dat er geen enkel bewijs is geleverd voor die diagnose en blijft het vreemd vinden dat de grootste uitschieters in de bloedwaarden van Pechstein steevast werden gevonden tijdens de grote toernooien.
Sinds april 2011 stabiliseerden die juist en bleven ze binnen de normen. "Alsof die bewuste afwijking plotseling op miraculeuze wijze was verdwenen.''
Pechsteins advocaat Thomas Summerer reageerde laconiek op de nieuwe verdachtmakingen. Volgens hem loopt het bestuur van de schaatsunie hardop te fluiten in het donkere bos om moed te verzamelen.

"De ISU staat met de rug tegen de muur. Dat is duidelijk te merken. De tegenwind die ze nu ook uit eigen kring krijgen, zorgt voor koortsachtig gedrag.''
Volgens Summerer vergeet de ISU het meest wezenlijke in de hele affaire. "Tot op de dag van vandaag ontbreekt het bewijs dat Pechstein het dopingreglement heeft overtreden. Er is geen enkele deskundige die kan verklaren hoe dat bloedbeeld van Pechstein is ontstaan door gebruik te maken van doping.''
Tijdens de behandeling van de zaak-Pechstein door het hof van arbitrage (CAS) hield de ISU vol dat er sprake moest zijn van een verboden middel zoals bijvoorbeeld epo.
Door: ANP
THEFXRdinsdag 22 oktober 2013 @ 01:29
quote:
11s.gif Op maandag 21 oktober 2013 22:57 schreef OProg het volgende:

[..]

geen EPO, maar GAS6
ThePlaneteerdinsdag 22 oktober 2013 @ 09:26
quote:
11s.gif Op maandag 21 oktober 2013 22:57 schreef OProg het volgende:

[..]

Alhoewel ISU in een zeker opzicht gelijk heeft vind ik het wel gevaarlijk zulke uitspraken te doen voordat de rechtzaak uberhaupt is begonnen. Want de advocaten van Pechstein weten ook dat er niet heel veel te bewijzen valt.
_-_ratjetoe_-_dinsdag 22 oktober 2013 @ 10:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 09:26 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Alhoewel ISU in een zeker opzicht gelijk heeft vind ik het wel gevaarlijk zulke uitspraken te doen voordat de rechtzaak uberhaupt is begonnen. Want de advocaten van Pechstein weten ook dat er niet heel veel te bewijzen valt.
Nouja, er is een uitspraak van het CAS geweest he. En het principe is toch dat een sporter moet bewijzen hoe bizarre bloedwaarden te verklaren zijn, en niet andersom.

Bij die rechtzaak van Contador destijds was het ook overduidelijk dat het om een bloedtransfusie ging. De rechtzaak ging er echter over of het aannemelijk was dat de clen van biefstuk afkomstig was; over de bloedtransfusie is geen oordeel geveld.
Joost-mag-het-wetendinsdag 22 oktober 2013 @ 10:58
Lemond _O_

quote:
Lemond: "Armstrong hoort in de gevangenis"

di 22/10/2013 - 10:30 In een gesprek met CNN heeft Greg Lemond hard uitgehaald naar Lance Armstrong. De drievoudige Amerikaanse Tour-winnaar noemde zijn landgenoot een "bullebak" en een "crimineel" die in de gevangenis thuishoort.

Lemond is geen fan van Armstrong, nooit geweest. In 2001 zei hij al dat de successen van de voormalige kankerpatiënt ofwel "de grootste comeback in de sportgeschiedenis of het grootste bedrog" was. Het werd het laatste.

"Ik ken de fysieke capaciteiten van Lance Armstrong", vertelt Lemond aan CNN. "Als iedereen clean had gereden, had Armstrong hoogstens de top 30 gehaald. Hij was niet in staat de Tour te winnen, hij kon niet eens de top vijf halen."

Lemond vertelt over zijn eerste ontmoeting met Armstrong, begin de jaren 90, nog voor Armstrong getroffen werd door teelbalkanker dus. "Ik vond dat hij er meer als een voetballer uitzag dan een wielrenner", zegt LeMond. "Via via hoorde ik dat hij dat heel slecht had opgenomen."

Voor Lemond is er maar één conclusie mogelijk: Armstrong is een crimineel die in de gevangenis thuishoort. "Hij hoort in de gevangenis, ja. Wat hij gedaan heeft, is niet zomaar sportieve fraude. Dat waren maffioze praktijken. Hij was een bullebak en een crimineel die geprobeerd heeft om mensen kapot te maken."

Lemond blijkbaar ook. "Hij heeft een ploegmaat ooit 300.000 dollar aangeboden om te zeggen dat ik doping had gebruikt. Die renner heeft dat niet aangenomen, ook al kon hij het geld goed gebruiken."


Lance Armstrong overwon in de jaren 90 kanker en won vanaf 1999 zeven keer de Ronde van Frankrijk. Jarenlang werd hij achtervolgd door verdachtmakingen van dopinggebruik, die hij staalhard weerlegde en agressief bestreed. Tot hij na een dopingrapport van het Amerikaanse antidopingagentschap Usada geebn kant meer op kon. In een interview met Oprah Whinfrey gaf hij dopinggebruik toe. Zijn zeven Tour-zeges werden hem afgenomen.
Zelvadinsdag 22 oktober 2013 @ 11:05
quote:
WADA furieus op Jamaica
dinsdag 22 okt 2013, 06:31 (Update: 22-10-13, 08:28)

De wereldantidopingorganisatie WADA heeft furieus gereageerd op de Jamaicaanse autoriteiten. Volgens voorzitter John Fahey is de WADA pas in 2014 welkom op het eiland om inspecties uit te voeren. Jamaica liet weten dan pas over voldoende accommodatie te beschikken.

"Dit is voor de WADA onacceptabel en we laten het er niet bij zitten", zegt Fahey tegen de Daily Telegraph. "Ze stellen voor om volgend jaar te praten, terwijl het hun probleem is. We gaan hier binnen gepaste tijd op reageren."

Het mondiale antidopingbureau stelt een onderzoek in naar het functioneren van JADCO, de organisatie die op Jamaica belast is met dopingcontroles. Uit publicaties blijkt dat er nauwelijks dopingcontroles buiten competitie worden uitgevoerd.

Jamaica won tijdens de Spelen van 2012 acht van de twaalf sprintonderdelen.

De zaak 'WADA vs Jamaica' speelt sinds juli, toen bekend werd dat onder anderen de Jamaicaanse sprinters Asafa Powell, Nesta Carter en Sherone Simpson waren betrapt op het gebruik van doping.
Sluit dat land gewoon twee jaar uit van alle sportevenementen. Opgelost.
Zelvadinsdag 22 oktober 2013 @ 11:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 10:58 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Lemond _O_

[..]

Maar wel Indurain gaan eren in de komende Tour :')
_-_ratjetoe_-_dinsdag 22 oktober 2013 @ 11:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 10:58 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Lemond _O_

[..]

Feitelijk heeft hij een punt, maar in de sport gelden nu eenmaal andere wetten. Als je iemand een doodschop geeft op een voetbalveld, krijg je een gele kaart.
Joost-mag-het-wetendinsdag 22 oktober 2013 @ 13:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 11:06 schreef Zelva het volgende:

[..]

Maar wel Indurain gaan eren in de komende Tour :')
Indurain zal wel net als iedereen in z'n tijd het nodige spul gebruikt hebben , maar hij was tenminste geen arrogante psychopaat die dacht dat ie iedereen met een andere mening dan hemzelf kapot moest maken ...
_-_ratjetoe_-_dinsdag 22 oktober 2013 @ 15:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 13:13 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Indurain zal wel net als iedereen in z'n tijd het nodige spul gebruikt hebben , maar hij was tenminste geen arrogante psychopaat die dacht dat ie iedereen met een andere mening dan hemzelf kapot moest maken ...
Inderdaad, sommige mensen lijken nog steeds niet te begrijpen dat Armstrong wel even op een ander level zat dan de doorsnee dopinggebruiker.
Joost-mag-het-wetendonderdag 24 oktober 2013 @ 18:21
quote:
Klöden stopt ermee en heeft niets op te biechten

Andreas Klöden houdt het wielrennen op zijn 38e voor bekeken. De Duitser krijgt geen contract bij Trek, de opvolger van RadioShack, en trekt zijn conclusies.

Andreas Klöden vertrouwde zijn beslissing toe aan de Duitse krant Weser Kurier. "Ik neem eerst een half jaar rust en dan zie ik wel weer wat er komt", zegt hij.

Rond Klöden hing de laatste jaren een zweem van dopingverdachtmakingen, vooral door zijn Telekom-verleden, maar hij heeft geen zin om een boekje open te doen. "Ik heb niets op te biechten."

De eigenzinnige Klöden begon zijn carrière als knecht van Jan Ullrich en bleef ondanks goeie prestaties in de Tour (2 keer een 2e plaats) altijd in de schaduw van zijn twee jaar oudere landgenoot staan.

Toch boekte hij ook enkele mooie overwinningen, vooral in rittenkoersen van één week, zoals Parijs-Nice, de Ronde van het Baskenland, Tirreno-Adriatico en de Ronde van Romandië.
rubbereenddonderdag 24 oktober 2013 @ 19:22
Wat koopt Klöden er ook voor nog iets op te biechten.
Wombcatdonderdag 24 oktober 2013 @ 19:25
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 19:22 schreef rubbereend het volgende:
Wat koopt Klöden er ook voor nog iets op te biechten.
Als 'ie er een boek over schrijft, heel wat :)
planethugovrijdag 25 oktober 2013 @ 12:24
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 19:22 schreef rubbereend het volgende:
Wat koopt Klöden er ook voor nog iets op te biechten.
inderdaad, waarom zou je vrienden en collega's er nu wel opeens bij gaan lappen. Misschien als over een paar jaar iedereen die je kent niks meer doet in die wereld en de premies gerechtelijk niet terug te vorderen zijn, maar anders kan je beter je mond houden lijkt me.
JohnDDDvrijdag 25 oktober 2013 @ 13:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2013 10:58 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
"Ik ken de fysieke capaciteiten van Lance Armstrong", vertelt Lemond aan CNN. "Als iedereen clean had gereden, had Armstrong hoogstens de top 30 gehaald. Hij was niet in staat de Tour te winnen, hij kon niet eens de top vijf halen."
Tsja, dat is natuurlijk onzin. Je wint heus niet zomaar zeven keer de Tour.
wimderonvrijdag 25 oktober 2013 @ 16:09
quote:
Van 16 tot 20 december verschijnt gewezen ploegleider Johan Bruyneel voor de arbitragecommissie van het Amerikaans antidopingagentschap (Usada). De zitting vindt plaats in Londen, waar Bruyneel woont, aldus roadcycling.com.

In de aanklacht van Usada vorig jaar luidde het dat ‘heel wat renners zullen getuigen dat Bruyneel renners voorzag en aanmoedigde tot het gebruik van epo, bloedtransfusies, groeihormoon, testosteron, cortisone van 1999 tot 2007’. Armstrong wilde geen arbitrage en werd voor het leven geschorst. Bruyneel wil wel zijn versie van de feiten geven.
Zelvazondag 27 oktober 2013 @ 16:16
http://nos.nl/artikel/567636-emotionele-oenema-ben-nu-schoon.html

Ik dacht even :')
THEFXRmaandag 28 oktober 2013 @ 22:27
quote:
Belgische topduiven zijn betrapt op doping. Bij een dopingcontrole in Belgie werd in de poep van verschillende wedstrijdduiven de verboden stof cortison aangetroffen en zelfs de harddrug cocaïne.

Duivenmelker Driekus Vermaas uit Numansdorp is niet verbaasd: "Bij alle sporten gebeurt er wel iets. Om te winnen ga je iets zoeken om toch voorop komen. In West-Europa gebeurt het overal. Maar de een is beter in het verbergen dan de ander." Zelf zou hij het nooit doen: "Ik zou niet weten waar ik het moet vinden."

Duivensport is een sport die bestaat uit het racen met speciaal gefokte duiven. Een belangrijk onderdeel is het kweken en trainen van postduiven. Er gaat veel geld in om. En ook de duivenverkoop is big business. "Ik ken iemand in België die alles heeft verkocht voor miljoenen euro's", aldus Vermaas. "Maar met doping stort de handel wel in elkaar."
quote:
he Russian anti-doping agency says runners Yelizaveta Grechishnikova and Yekaterina Ishova have been banned two years for doping.

Grechishnikova, who ran in the 10,000 meters at the 2012 London Olympics, has also had all of her results stripped since Aug. 18, 2009.

The anti-doping agency Rusada says the bans and disqualifications were ordered by the All-Russia Athletics Federation.

Details of the doping offenses were not specified.

Rusada says the 29-year-old Grechishnikova's ban expires Oct. 15, 2015.

Ishova had all her results disqualified from July 12, 2011. The 24-year-old runner is banned through Oct. 22, 2015.
quote:
Cilic doping ban cut from nine months to four

Croatia’s Marin Cilic has had his suspension for doping reduced from nine months to four by the Court of Arbitration for Sport (CAS), the International Tennis Federation (ITF) announced on Friday.

Cilic, 25, currently ranked 47th in the world, tested positive for the stimulant nikethamide at the Munich Open in May and was banned by an independent tribunal in September.AFP
rubbereenddinsdag 29 oktober 2013 @ 13:51
Betrapte Van Snick verdedigt zich met negatieve tegenexpertise
THEFXRdinsdag 29 oktober 2013 @ 14:10
quote:
Ik zie haar niet zeggen, ik heb nooit coke gebruikt, dus ja, bedoelt ze daar offseason recreatief gebruik mee?
zeg anders dat je maanzaadbollen hebt gegeten :D
poiuytrdinsdag 29 oktober 2013 @ 14:29
quote:
Zaalvoetballer Dick Hulshorst (30) is betrapt op het gebruik van verboden pepmiddelen.

De Oranje-international testte in juli na de gewonnen play-off tegen Bosnië om een EK-ticket positief. Hulshorst heeft inmiddels toegegeven een pepmiddel te hebben gebruikt. Hij stelde daarbij niet te hebben geweten dat het middel op de UEFA-lijst met verboden substanties staat.

In afwachting van de behandeling van de zaak heeft zijn club, CFE/VDL Groep uit Eindhoven, besloten Hulshorst voorlopig niet op te stellen. Het is nog onbekend wanneer de UEFA uitspraak zal doen.
wimderondinsdag 29 oktober 2013 @ 16:27
quote:
Boogerd zou dopinggebruik zoontje toestaan

Michael Boogerd zou dopinggebruik van zijn zoontje niet afkeuren. Dat stelt de voormalig wielrenner dinsdagavond in het televisieprogramma De Week van Filemon, waarin hem gevraagd werd wat hij zijn zoon zou adviseren mocht die ooit in de situatie geraken. "Ik heb mijn hart op de tong en zou niet zo snel zeggen: doe niet hetzelfde als papa. Dat zeg ik eerlijk", zegt Boogerd. Volgens de Hagenaar zou het in zijn geval hypocriet zijn om doping af te keuren.

Boogerd, die in 2007 stopte, gaf in maart toe gedurende bijna zijn hele carrière doping te hebben gebruikt. Hij had zich echter liever nog steeds in stilzwijgen gehuld. "Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik niet uit schuldgevoel bekend heb, had liever mijn leven blijven leiden zoals het ging."

Volgens Boogerd werd de druk van buitenaf echter te groot. De spreekwoordelijke druppel was dat hij tijdens een voetbalwedstrijd van zijn zoontje door een klein jongetje werd aangesproken over de dopingbeschuldigingen.

Boogerd droomt dat voor de jonge Maiky, die in 2004 werd geboren, een glansrijke wielercarrière is weggelegd. "Ik fantaseer wel eens dat die kleine man wielrenner wordt en dat die de koersen wint die papa nooit heeft gewonnen. Ik zou dat toch wel stoer vinden als hij opeens Luik-Bastenaken-Luik wint of de Ronde van Vlaanderen." Zelfs al mocht daar dus doping voor nodig zijn.
THEFXRdinsdag 29 oktober 2013 @ 16:50
Geeft toch weer aan dat die controles gewoon entourage zijn B-)
Pino112woensdag 30 oktober 2013 @ 09:12
Rasmussen doet een boekje open en noemt Nicki Sorensen.
kikoooooowoensdag 30 oktober 2013 @ 09:59
Rasmussen :')
Pino112woensdag 30 oktober 2013 @ 10:03
Rasmussen: "Sørensen begroef doping in tuin"
Pino112woensdag 30 oktober 2013 @ 11:51
"Rasmussen leerde Hesjedal doping gebruiken"
Ericrwoensdag 30 oktober 2013 @ 11:56
Rasmussen: "Sørensen begroef doping in tuin"

Dat deed Voigt al vele jaren eerder langs de kant van de weg.
Chiappucciwoensdag 30 oktober 2013 @ 12:10
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 oktober 2013 16:27 schreef wimderon het volgende:

[..]

Lekker stemmingmakend artikel weer. En Maiky? :')
Ereinionwoensdag 30 oktober 2013 @ 12:29
quote:
Wat een vuile leugenaar }:| Hesjedal rijdt voor de clean team, die heeft echt nooit gebruikt.
Joost-mag-het-wetenwoensdag 30 oktober 2013 @ 13:10
quote:
10s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 12:29 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Wat een vuile leugenaar }:| Hesjedal rijdt voor de clean team, die heeft echt nooit gebruikt.
Dit jaar in elk geval niet al te veel , mag ik gezien z'n resultaten hopen ...
Ereinionwoensdag 30 oktober 2013 @ 13:33
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 13:10 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Dit jaar in elk geval niet al te veel , mag ik gezien z'n resultaten hopen ...
Een fenomeen dat je vaker ziet. Renners die op een bepaald moment in hun carrière in één jaar bereid zijn om fors meer risico te nemen, om zeer goed te scoren, waar je dan een jaar of drie met een vet contract op kan teren (zonder nog dezelfde risico's te nemen). Zie naast Hesjedal ook Wiggins, Gilbert, Cobo.
tong80woensdag 30 oktober 2013 @ 14:14
Michael Rasmussen werd tijdens de Tour de France in 2005 op bloeddoping betrapt. Maar de internationale wielerbond UCI hield de Deense Raborenner in de ronde. Hij won dat jaar de bolletjestrui en een etappe en werd zevende in het eindklassement.

Dat staat in het boek 'Yellow Fever' over de ex-wielrenner. De Deense krant Politiken publiceert vandaag talloze passages uit het volgende week te verschijnen boek.

Rasmussen vertelt hoe hij in mei 2005 voor de Tour epo, groeihormonen en insuline nam. Hij omzeilde Deense dopingcontroleurs door op te geven dat hij in Mexico trainde, terwijl hij zich in eigen land op de Tour voorbereidde. Rasmussen ging tijdelijk in een ander huis wonen en trok anonieme wielerkleding aan om niet op te vallen. Ook in 2007, het jaar dat hij als geletruidrager uit de Tour gezet werd, gaf Rasmussen aan de antidopinginstanties door in Mexico te trainen, terwijl hij toen in werkelijkheid in Italië verbleef.

Tijdens de Tour van 2005 gebruikte Rasmussen bloeddoping. Uit angst voor de strenge controles in Frankrijk liet hij een bloedzak bezorgen in het Duitse Karlsruhe toen de ronde daar langskwam. 'Dokter Geert Leinders van de Raboploeg ontmoette op het station van Karlsruhe een vriend van mij die hem de bloedzak gaf. Leinders nam de zak mee naar het hotel.'

'Op maandag was er een rustdag. We kregen bezoek van dopingcontroleurs en moesten bloed afstaan. We gingen naar buiten om te trainen. Toen we terugkwamen, vertelde ploegleider Frans Maassen dat hij benaderd was door de UCI. Ze hadden laten weten dat er een probleem was met één van de renners.'

'Dat ben ik', bekende Rasmussen. 'Mijn hematocrietwaarde was in orde, 39 of 40 procent. Maar mijn reticulocyt (onvolgroeide rode bloedlichamen) was zeer laag. Bij een reticulocytwaarde van onder de 0,3 was het aan de ploeg om de renner terug te trekken uit de Tour. Als het lager was dan 0,25, dan kon de UCI dat doen. Bij mij was het 0,23. kortom, ik moest naar huis.'

Rasmussen bleef
Desondanks mocht de Deen in de Tour blijven en kon hij de bolletjestrui winnen. 'De UCI wilde geen onnodige problemen voor de sport. Rabobank was een grote sponsor die de sport veel gegeven had', aldus Rasmussen.

'Dokter Leinders en dokter Mario Zorzoli, hoofd van de medische afdeling van de UCI, kwamen bijeen om de zaak te bespreken. Na afloop gebruikte Leinders de Nederlandse uitdrukking: Ze hebben boter op hun hoofd. Rabobank had een goede relatie met de UCI. Ze schikten het in de minne.'

Armstrong
En dus mocht Rasmussen de volgende dag gewoon verder rijden. 'Ik weet nog dat ik naar de start reed in mijn bolletjestrui. Ik ging naast Lance Armstrong staan, die de gele trui droeg. Hij keek me met een plagende uitdrukking aan en zei: 'Wat heb jij gisteren gegeten?' Ik keek hem aan en antwoordde: 'Waarschijnlijk hetzelfde als jij.'

:P
Immerdebestebobwoensdag 30 oktober 2013 @ 14:40
quote:
10s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 12:29 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Wat een vuile leugenaar }:| Hesjedal rijdt voor de clean team, die heeft echt nooit gebruikt.
Net als Vande Velde, Zabriskie en Danielson :7
THEFXRwoensdag 30 oktober 2013 @ 15:46
quote:
asmussen bleef
Desondanks mocht de Deen in de Tour blijven en kon hij de bolletjestrui winnen. 'De UCI wilde geen onnodige problemen voor de sport. Rabobank was een grote sponsor die de sport veel gegeven had', aldus Rasmussen.

'Dokter Leinders en dokter Mario Zorzoli, hoofd van de medische afdeling van de UCI, kwamen bijeen om de zaak te bespreken. Na afloop gebruikte Leinders de Nederlandse uitdrukking: Ze hebben boter op hun hoofd. Rabobank had een goede relatie met de UCI. Ze schikten het in de minne.'
:D :D _O- corrupt tot op het bot!
wimderonwoensdag 30 oktober 2013 @ 16:25
mrconde twitterde op woensdag 30-10-2013 om 08:42:06 This one is funny. Rasmussen was close to sign with Riis again 2010 but Riis warns him: "If you join us, you can't be as fast as in 2007" reageer retweet
mrconde twitterde op woensdag 30-10-2013 om 11:32:50 Crazy... Rasmussen: "When you take too much cortisone the body may keep too much liquid. Eyes close a bit. Rabo called it 'to be Chinesed'". reageer retweet
Slobeendwoensdag 30 oktober 2013 @ 16:29
Ik ben toch benieuwd wat Leinders bij Sky allemaal gedaan heeft. :')
Pino112woensdag 30 oktober 2013 @ 16:34
Als het allemaal klopt wat er in dat boek staat.. :D

En:
mrconde twitterde op woensdag 30-10-2013 om 16:15:16 I wonder if Ryder Hesjedal has chicken for dinner tonight. reageer retweet
Immerdebestebobwoensdag 30 oktober 2013 @ 16:35
quote:
10s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 16:34 schreef Pino112 het volgende:
Als het allemaal klopt wat er in dat boek staat.. :D

En:
mrconde twitterde op woensdag 30-10-2013 om 16:15:16 I wonder if Ryder Hesjedal has chicken for dinner tonight. reageer retweet
Moutainbikers zijn doodlopers :p
0ne_of_the_fewwoensdag 30 oktober 2013 @ 16:38
quote:
10s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 16:34 schreef Pino112 het volgende:
Als het allemaal klopt wat er in dat boek staat.. :D

En:
mrconde twitterde op woensdag 30-10-2013 om 16:15:16 I wonder if Ryder Hesjedal has chicken for dinner tonight. reageer retweet
Tot nu toe zijn de beweringen van hem vaak waarheid gebleken toch?

Het past allemaal wel in de rij van schandalen.
Immerdebestebobwoensdag 30 oktober 2013 @ 16:41
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 16:25 schreef wimderon het volgende:
mrconde twitterde op woensdag 30-10-2013 om 08:42:06 This one is funny. Rasmussen was close to sign with Riis again 2010 but Riis warns him: "If you join us, you can't be as fast as in 2007" reageer retweet
mrconde twitterde op woensdag 30-10-2013 om 11:32:50 Crazy... Rasmussen: "When you take too much cortisone the body may keep too much liquid. Eyes close a bit. Rabo called it 'to be Chinesed'". reageer retweet
Ik wist trouwens niet dat je van cortisonen een dikke kop krijgt, maar als je Santam en Kohl ziet :D
Ereinionwoensdag 30 oktober 2013 @ 16:43
quote:
1s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 16:38 schreef 0ne_of_the_few het volgende:

[..]

Tot nu toe zijn de beweringen van hem vaak waarheid gebleken toch?

Het past allemaal wel in de rij van schandalen.
Tja, eigenlijk bij al die bekentenissen, ik kan me geen een herinneren waarvan achteraf bleek dat het gelogen was. In de meeste gevallen wordt het ook uit meerdere bronnen bevestigd. Er zijn zoveel bizarre dingen gebeurd in het verleden, dat als je een boek wil verkopen je niet eens een sappige anekdote hoeft te verzinnen, de waarheid is hilarisch genoeg.
OProgwoensdag 30 oktober 2013 @ 17:43
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 14:14 schreef tong80 het volgende:

Dat ik dat boek wil hebben is wel een zekerheidje.
IkeDubaku99woensdag 30 oktober 2013 @ 17:51
Dat boek van Rasmussen zou ik ook best willen hebben.
Mani89woensdag 30 oktober 2013 @ 18:16
Ja waar kan ik dat ding volgende week kopen? Bij Bol.com zie ik hem niet.
Dasjonnywoensdag 30 oktober 2013 @ 18:36
Lekker de dopingzondaar sponsoren :') , koop een e-reader en download m gratis.
Mani89woensdag 30 oktober 2013 @ 19:42
Nee. En ik vul graag de zakken van Rasmussen, eindbaas.
marcodejwoensdag 30 oktober 2013 @ 20:40
Ryder bekent:

dnlbenson twitterde op woensdag 30-10-2013 om 20:38:13 Ryder Hesjedal: I chose the wrong path. I sincerely apologize for my part in the dark past of the sport. I will always be sorry. reageer retweet
Rellende_Rotscholierwoensdag 30 oktober 2013 @ 20:44
En nu moeten we zeker geloven dat hij clean de Giro won. :')
TheArtwoensdag 30 oktober 2013 @ 20:50
Hij zou gebruikt hebben in 2003......in zijn tijd bij Rabobank Continental :') Yeah right _O-
marcodejwoensdag 30 oktober 2013 @ 20:51
Gebruikt in zijn Rabotijd. _O-

Zat in 04/05 overigens bij US Postal.
Rellende_Rotscholierwoensdag 30 oktober 2013 @ 20:55
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 20:50 schreef TheArt het volgende:
Hij zou gebruikt hebben in 2003......in zijn tijd bij Rabobank Continental :') Yeah right _O-
Ja, als mountainbiker toch? Werd in dat jaar 2e op het WK.
THEFXRwoensdag 30 oktober 2013 @ 20:59
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 18:36 schreef Dasjonny het volgende:
Lekker de dopingzondaar sponsoren :') , koop een e-reader en download m gratis.
Als dopingzondaar veel winnen, dus meer inkomen en als je gepakt wordt, gewoon een boek schrijven en nog een keer cashen of zoals Armstrong 2x cashen met 2 boeken. 8-)
buzz1291woensdag 30 oktober 2013 @ 21:00
Nee dan die Leinders....

Dan ga je toch anders aankijken tegen een uitspraak van Nys "Leinders is heel belangrijk geweest voor mijn carriere"
Rellende_Rotscholierwoensdag 30 oktober 2013 @ 21:01
quote:
1s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 21:00 schreef buzz1291 het volgende:
Nee dan die Leinders....

Dan ga je toch anders aankijken tegen een uitspraak van Nys "Leinders is heel belangrijk geweest voor mijn carriere"
Of Wiggins. Die heeft ongeveer hetzelfde gezegd.
marcodejwoensdag 30 oktober 2013 @ 21:05
Zou hij bij US Postal gestopt zijn, bij Discovery of bij Phonak?
Mexicanobakkerwoensdag 30 oktober 2013 @ 21:17
quote:
14s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 21:05 schreef marcodej het volgende:
Zou hij bij US Postal gestopt zijn, bij Discovery of bij Phonak?
Of na z'n Girowinst.
OProgwoensdag 30 oktober 2013 @ 21:18
quote:
14s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 21:05 schreef marcodej het volgende:
Zou hij bij US Postal gestopt zijn, bij Discovery of bij Phonak?
In 2003 heeft hij bekend bij verschillende instanties zegt hij.

quote:
Volgens zijn team Garmin-Sharp, een ploeg die zich hard maakt voor het bestrijden van doping, heeft de Canadees zijn verhaal al gedaan aan het USADA aan het begin van zijn wegcarrière in 2003. Ook zou hij het verhaal hebben gedaan tegen het Candese antidoping instituut.
Hierna ging hij bij die propere ploegen een zuivere carrière tegemoet. 14.gif
Wombcatwoensdag 30 oktober 2013 @ 21:20
quote:
9s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 21:18 schreef OProg het volgende:

[..]

In 2003 heeft hij bekend bij verschillende instanties zegt hij.

[..]

Hierna ging hij bij die propere ploegen een zuivere carrière tegemoet. [ afbeelding ]
1. Waarom is hij dan niet geschorst?

2. Ja, vast :')
OProgwoensdag 30 oktober 2013 @ 21:21
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 21:20 schreef Wombcat het volgende:

[..]

1. Waarom is hij dan niet geschorst?
Om dezelfde reden dat Rasmussen in 2005 niet de lul was? :')

quote:
2. Ja, vast :')
:Y

:') :')
Wombcatwoensdag 30 oktober 2013 @ 21:23
Nou ja, wel knap van 'm dat 'ie de enige was bij Phonak die niet gebruikte. Nou reed 'ie toen ook niet echt gigantische deuken in pakjes boter, dus zou nog best kunnen ook. :o
OProgwoensdag 30 oktober 2013 @ 21:25
Op de weg ging het ook pas echt een beetje lopen vanaf het moment dat hij bij Garmin kwam.
Rellende_Rotscholierwoensdag 30 oktober 2013 @ 21:30
Wiggins begon zijn transformatie ook bij Garmin. Die hele ploeg hoef je natuurlijk ook niet serieus te nemen. Vaughters kan zweren wat ie wil.
SaintOfKillerswoensdag 30 oktober 2013 @ 21:33
Daar worden weer een hoop open deuren ingetrapt.
Mexicanobakkerwoensdag 30 oktober 2013 @ 21:35
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 21:30 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Wiggins begon zijn transformatie ook bij Garmin. Die hele ploeg hoef je natuurlijk ook niet serieus te nemen. Vaughters kan zweren wat ie wil.
Als Garmin dopevrij is heeft NK geen kernwapens.
0ne_of_the_fewwoensdag 30 oktober 2013 @ 21:35
Binnenkort een boek met als titel 'Ryder the rider'.

:')
0ne_of_the_fewwoensdag 30 oktober 2013 @ 21:37
Wel benieuwd hoeveel Fransen in de Tour betrapt zijn geweest maar door mochten rijden van de ASO.
OProgwoensdag 30 oktober 2013 @ 21:40
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 21:37 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Wel benieuwd hoeveel Fransengrote renners in de Tour betrapt zijn geweest maar door mochten rijden van de ASO.
Het was gewoon de UCI en die heeft geen voorkeur voor landen. :')
0ne_of_the_fewwoensdag 30 oktober 2013 @ 21:49
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 21:40 schreef OProg het volgende:

[..]

Het was gewoon de UCI en die heeft geen voorkeur voor landen. :')
Ow ja tuurlijk. Ik faal.
OProgwoensdag 30 oktober 2013 @ 21:50
quote:
8s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 21:49 schreef 0ne_of_the_few het volgende:

[..]

Ow ja tuurlijk. Ik faal.
Maakt niet uit, maakt het gewoon alleen nog maar verrotter natuurlijk.

En het erge is nog dat het niet eens verbazing oproept.
IkeDubaku99woensdag 30 oktober 2013 @ 22:29
quote:
14s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 21:05 schreef marcodej het volgende:
Zou hij bij US Postal gestopt zijn, bij Discovery of bij Phonak?
Mag ik inzetten op niet.
buzz1291woensdag 30 oktober 2013 @ 22:30
quote:
10s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 21:01 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Of Wiggins. Die heeft ongeveer hetzelfde gezegd.
Mwah, bij Wiggins is het ook zonder Leinders toch wel overduidelijk als je z'n prestatie curve in grote rondes over de laaste paar jaar eens vergelijkt.

En zonder iets te suggeren, dit seizoen ook eens op Wellens letten wat die zoal nog presteert, want zo niet, dan heeft die waartschijnlijk eind februari een geweldig probleem met z'n doorlopende contract, bloedhond Van Kasteren kennende.
Wombcatwoensdag 30 oktober 2013 @ 22:31
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 22:30 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Mwah, bij Wiggins is het ook zonder Leinders toch wel overduidelijk als je z'n prestatie curve in grote rondes over de laaste paar jaar eens vergelijkt.

Nee joh, dat mag je niet zeggen. Dat is allemaal perfect verklaarbaar.
buzz1291woensdag 30 oktober 2013 @ 22:33
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 22:31 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Nee joh, dat mag je niet zeggen. Dat is allemaal perfect verklaarbaar.
Ja en dat op die leeftijd.... je verwacht het niet maar dan toch nog. Net zoals een vrouw van achter in de veertig die zwanger wordt. Natuurlijk proces, waaide er gewoon in.
marcodejwoensdag 30 oktober 2013 @ 22:34
dnelissen twitterde op woensdag 30-10-2013 om 21:54:41 Een overweging: waarom is Hesjedal nadat hij met USADA sprak niet voor 6 mnd geschorst? Geheel in lijn met alle andere renners van Garmin? reageer retweet
JohanBruyneel twitterde op woensdag 30-10-2013 om 21:58:32 @dnelissen - USADA heeft geen rechtsbevoegdheid over hem, Canadese AD autoriteit is rechtsbevoegd. En 2003 is verjaard, enfin in dit geval. reageer retweet
hendriksmj twitterde op woensdag 30-10-2013 om 22:28:28 @JohanBruyneel @dnelissen Dus heeft USADA ook geen rechtsbevoegdheid over u?! reageer retweet
JohanBruyneel twitterde op woensdag 30-10-2013 om 22:31:50 @hendriksmj @dnelissen - volgens mij niet neen reageer retweet
Wombcatwoensdag 30 oktober 2013 @ 22:35
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 22:33 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Ja en dat op die leeftijd.... je verwacht het niet maar dan toch nog. Net zoals een vrouw van achter in de veertig die zwanger wordt. Natuurlijk proces, waaide er gewoon in.
Het is gewoon een kwestie van goede voeding.,
En dat hij dit jaar minder presteert, komt omdat hij zijn prakje niet trouw opgegeten heeft :(
_-_ratjetoe_-_woensdag 30 oktober 2013 @ 23:13
Meteen bekennen, wat is dit voor een amateur :').
Pino112woensdag 30 oktober 2013 @ 23:18
Ah, de Denen hadden een embargo maar daar hebben ze zich niet aan gehouden.
nostradonderdag 31 oktober 2013 @ 08:14
Ricco _O-

quote:
Geschorste Ricco wil recordtijd op Mont Ventoux verbeteren

Riccardo Ricco wil in 2014 de recordtijd op enkele legendarische cols verbeteren. De dertigjarige Italiaan, die nog tot 18 januari 2024 is geschorst, zal onder meer een aanval doen op het record van Iban Mayo op de Mont Ventoux.

"Ik rijd sowieso de Ventoux op, ik moet nog beslissen over de andere beklimmingen", laat Ricco weten aan Cyclingnews. "Het worden in elk geval cols die bekend zijn uit de Giro en Tour. Of ik schoon zal rijden? Natuurlijk. Ik zal in topvorm zijn, maar clean."

Ricco is zolang geschorst omdat hij begin 2011 een bloedtransfusie bij zichzelf uitvoerde. Zijn toenmalige ploeg Vacansoleil-DCM besloot hem per direct te ontslaan.

De sanctie viel mede zo hoog uit omdat de klimmer tussen 2008 en 2010 al eens een dopingschorsing moest uitzitten.

Ricco hoopt dat de nieuwe UCI-voorzitter Brian Cookson ervoor open staat om zijn schorsing terug te brengen. Dan zal hij sowieso uitgebreid zijn dopingverleden moeten delen met de autoriteiten.

"Als ik ergens mijn medewerking aan moet verlenen om sneller weer te mogen koersen, dan zal ik dat doen."

Bron: nu.nl
Pino112donderdag 31 oktober 2013 @ 08:20
quote:
0s.gif Op donderdag 31 oktober 2013 08:14 schreef nostra het volgende:
Ricco _O-

[..]

Als het een artikel van De Speld was had ik het ook geloofd :').
TargaFloriodonderdag 31 oktober 2013 @ 08:35
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 22:30 schreef buzz1291 het volgende:

En zonder iets te suggeren, dit seizoen ook eens op Wellens letten wat die zoal nog presteert, want zo niet, dan heeft die waartschijnlijk eind februari een geweldig probleem met z'n doorlopende contract, bloedhond Van Kasteren kennende.
Gezien z'n prestaties en waarschijnlijk salaris had Van Kasteren hem dan toch al eerder buiten gezet?
TargaFloriodonderdag 31 oktober 2013 @ 08:37
quote:
10s.gif Op donderdag 31 oktober 2013 08:20 schreef Pino112 het volgende:

[..]

Als het een artikel van De Speld was had ik het ook geloofd :').
Idd _O-
buzz1291donderdag 31 oktober 2013 @ 11:15
quote:
0s.gif Op donderdag 31 oktober 2013 08:35 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Gezien z'n prestaties en waarschijnlijk salaris had Van Kasteren hem dan toch al eerder buiten gezet?
Had einde vorig seizoen een paar aardige uitslagen en is natuurlijk het nog enige uithangbord van Fidea. Ik dacht dat hij einde vorig seizoen voor 2 seizoenen bijgetekend had maar er zullen uiteraard wel lijstjes fethisten zijn die dit beter weten. En als je dan z'n uitspraak van "ik blijf crossen omdat dat beter betaalt dan iedere ander job (die in aan kan)" erbij in ogenschouw neemt, dan weet ik het nog niet. Geeft nu meer negatieve- dan positieve publiciteit. En of Van Kasteren daar op zit te wachten? Dus die resultaten zullen er zowie zo moeten komen om niet buiten gezet te worden denk ik.
OProgdonderdag 31 oktober 2013 @ 11:16
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2013 23:13 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Meteen bekennen, wat is dit voor een amateur :').
Gewoon het verjaarde stuk bekennen, dus eigenlijk brand je je handen dan nog nergens aan. En benadrukken dat alle grote prestaties daarna wel schoon waren. :')
TargaFloriodonderdag 31 oktober 2013 @ 11:27
quote:
0s.gif Op donderdag 31 oktober 2013 11:15 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Had einde vorig seizoen een paar aardige uitslagen en is natuurlijk het nog enige uithangbord van Fidea. Ik dacht dat hij einde vorig seizoen voor 2 seizoenen bijgetekend had maar er zullen uiteraard wel lijstjes fethisten zijn die dit beter weten. En als je dan z'n uitspraak van "ik blijf crossen omdat dat beter betaalt dan iedere ander job (die in aan kan)" erbij in ogenschouw neemt, dan weet ik het nog niet. Geeft nu meer negatieve- dan positieve publiciteit. En of Van Kasteren daar op zit te wachten? Dus die resultaten zullen er zowie zo moeten komen om niet buiten gezet te worden denk ik.
Wat betreft opvolging hebben ze alleen Meeusen maar die heeft het ook nog niet waargemaakt.
poiuytrdonderdag 31 oktober 2013 @ 11:34
Seizoen zit erop en de beerput gaat weer open _O_ :')
buzz1291donderdag 31 oktober 2013 @ 11:35
quote:
0s.gif Op donderdag 31 oktober 2013 11:27 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Wat betreft opvolging hebben ze alleen Meeusen maar die heeft het ook nog niet waargemaakt.
Op het moment dat Mathieu van der Poel, al dan niet met dispensatie, bij de profs gaat rijden, zal prinsje Albert wel in de markt zijn om te verkassen. En ik neem aan dat Klaas Vantornout ook nog wel een keer 'n klapper wil maken, maar dan moet eerst Pauwels beter gaan presteren voordat ze Klaas laten gaan.
Joost-mag-het-wetendonderdag 31 oktober 2013 @ 11:36
quote:
0s.gif Op donderdag 31 oktober 2013 08:14 schreef nostra het volgende:
Ricco _O-

[..]

Hij wil dus door de recordtijden van gekende dopeurs te breken op de bekende cols bewijzen dat hij terug clean in het wielrennen moet kunnen stappen ???

Er is ergens toch iets afgestorven bij die gast ...
rubbereenddonderdag 31 oktober 2013 @ 15:19
Ricco _O_ en nu schoon _O_ wat een held. En willen praten voor strafvermindering. Ik zeg 2 jaar strafvermindering voor zijn hele verhaal!
Joost-mag-het-wetendonderdag 31 oktober 2013 @ 15:25
Nu, in 2024 is Ricco natuurlijk nog maar 41 ... De Vuelta winnen moet er voor iemand met zijn talent dan toch nog wel inzitten ...
knepdonderdag 31 oktober 2013 @ 15:29
Ricco :') _O-
Zelvadonderdag 31 oktober 2013 @ 15:53
quote:
0s.gif Op donderdag 31 oktober 2013 11:16 schreef OProg het volgende:

[..]

Gewoon het verjaarde stuk bekennen, dus eigenlijk brand je je handen dan nog nergens aan. En benadrukken dat alle grote prestaties daarna wel schoon waren. :')
Wel uniek hoor, dat hadden we nog niet gezien.
Falcodonderdag 31 oktober 2013 @ 18:29
Wat een baas, die Ricco _O_
IkeDubaku99donderdag 31 oktober 2013 @ 18:48
quote:
2s.gif Op donderdag 31 oktober 2013 18:29 schreef Falco het volgende:
Wat een baas, die Ricco _O_
Dit dus. _O_
THEFXRvrijdag 1 november 2013 @ 02:42
quote:
Ben Rothenberg at the New York Times interviewed the ITF's anti-doping manager Stuart Miller. Here is the key text:

“If a player withdraws due to an antidoping rule violation charge, it’s up to them to say what they want to say about that,” Miller said. “And, of course, if it subsequently comes out that the reason for doing so may not have been the real reason, or the complete reason, then it’s up to the player to explain why he or she did what he or she did.”

Miller said the federation had drawn a “line in the sand” about disclosing an infraction only after the tribunal had ruled it to be a violation worthy of punishment.

“It says if and when there is a violation, then you must publicly disclose it,” Miller said. “That’s all it says. There’s nothing else that is mandatory in terms of public disclosure.”
j0rdiiiivrijdag 1 november 2013 @ 03:19
quote:
0s.gif Op donderdag 31 oktober 2013 15:19 schreef rubbereend het volgende:
Ricco _O_ en nu schoon _O_ wat een held. En willen praten voor strafvermindering. Ik zeg 2 jaar strafvermindering voor zijn hele verhaal!
2 jaar? Gewoon alles joh.

Ricco. _O- _O_
OProgvrijdag 1 november 2013 @ 10:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 02:42 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Uit het boek van Fernando Ricksen:

quote:
In zijn periode bij Zenit Sint-Petersburg, onder trainer Dick Advocaat, schorste de Russische bond hem voor een jaar wegens cocaïnegebruik. 'Maar naar de buitenwereld hingen we het verhaal op dat ik geblesseerd was'.
:')
Pino112vrijdag 1 november 2013 @ 11:10
hendriksmj twitterde op vrijdag 01-11-2013 om 11:04:05 Vaughters wist al vóór 2008 dat Ryder niet clean was. En ‘wij’ horen dat nu dankzij Rasmussen. The Clean Team. Toch weer ‘n beetje bijsmaak. reageer retweet
TargaFloriovrijdag 1 november 2013 @ 11:19
quote:
11s.gif Op vrijdag 1 november 2013 10:26 schreef OProg het volgende:

[..]

Uit het boek van Fernando Ricksen:

[..]

:')
Om het positief te zien: Hij werd tenminste geschorst. ;)

ALS bij hem geconstateerd :{ In Italie komt deze ziekte bij voetballers veel meer voor dan bij niet-voetballers.
Leatherfacevrijdag 1 november 2013 @ 12:23
Beetje laat, maar: Hesjedal :')
ThePlaneteervrijdag 1 november 2013 @ 13:01
Beetje laat, maar: Vaughters :')
Immerdebestebobvrijdag 1 november 2013 @ 13:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 11:19 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Om het positief te zien: Hij werd tenminste geschorst. ;)

ALS bij hem geconstateerd :{ In Italie komt deze ziekte bij voetballers veel meer voor dan bij niet-voetballers.
Voor Ricksen heb ik nog wel sympathie eigenlijk :D
Steven184vrijdag 1 november 2013 @ 17:13
Parisien gelooft er allemaal niet zoveel van.
Immerdebestebobvrijdag 1 november 2013 @ 17:29
quote:
Die zegt wat iedereen denkt :D
Fenomenovrijdag 1 november 2013 @ 18:27
Il Cobra _O_

Pakt in 2014 de Giro, Tour en Vuelta _O_ _O_
TargaFloriovrijdag 1 november 2013 @ 19:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 13:46 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Voor Ricksen heb ik nog wel sympathie eigenlijk :D
Smeuige verhalen in ieder geval. Samenwonen met 5 Russische stripdanseressen. :D _O_ _O-

Overigens, sympathiek of onsympathiek, ALS wens je niemand toe.
I.R.Baboonzaterdag 2 november 2013 @ 01:00
quote:
0s.gif Op donderdag 31 oktober 2013 15:25 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Nu, in 2024 is Ricco natuurlijk nog maar 41 ... De Vuelta winnen moet er voor iemand met zijn talent dan toch nog wel inzitten ...
Vlak Horner dan ook niet uit!
_-_ratjetoe_-_zaterdag 2 november 2013 @ 12:29
JV in het defensief;
quote:
His clean team dirtied, Vaughters wouldn’t change a thing

With Ryder Hesjedal admitting to having doped during his career, Jonathan Vaughters says his team's ethics trump public image.

The sky was going to fall on the Slipstream Sports franchise when the doping revelations brokesomeday; it was just a matter of time. The “clean team,” the one so often cited as a model of internal testing and irreproachable ethics, was certain to appear, at once, very dirty.

Those days inevitably came. Four of its riders have now confessed to doping, and aided in the U.S. Anti-Doping Agency’s investigation into the EPO era. Tom Danielson, Dave Zabriskie, and Christian Vande Velde each released a statement last year, admitting to taking performance-enhancing drugs, and earlier this week Canadian Ryder Hesjedal, the 2012 Giro d’Italia champion, also admitted to taking PEDs earlier in his career, after Michael Rasmussen claimed he taught the former mountain biker how to use EPO in 2003.

But knowing that, Garmin-Sharp CEO Jonathan Vaughters said he wouldn’t do anything differently. Or, more bluntly: “Fuck protecting our image. Let’s actually do the right thing,” he told VeloNews Thursday. “Did you ever think about what might be ethically right in the situation? Did that ever occur to you? I think it’s really unfortunate that that’s not the thought process.”

There’s no doubt the Argyle Armada has taken a thorough lashing for its pre-Garmin transgressions, and there’s no telling what’s been said inside the peloton. The team has been viewed by some as a safe haven for dopers, something Vaughters takes umbrage to.

“I don’t think it’s fair. We stuck with the same athletes who I hired in 2008. … I’m sorry, I’m not abandoning, I’m not casting them off to the side of the road to make myself look better, because that’s unethical. I know what that generation went through,” he said. “This goes back to the policy that we published … I know I’ve referred to this a million times, but I feel like people need to revisit this thing. But from a team policy standpoint, our policy has always been that people are open, honest, and truthful to anti-doping authorities. And Ryder accomplished that a long time ago to the satisfaction of us.”

Asked about Hesjedal’s time on the Garmin team specifically, Vaughters said he had a “wonderfully” stable blood profile, and that the Canadian was a rider who’d slowly improved over his time with the team.

“His blood levels have been, again, incredibly stable the entire time, and he’s been an athlete in his time with me who has had absolutely irreproachable ethics,” Vaughters said. “I am not going to just burn an individual at the stake for what was the fault of an entire ecosystem of journalists, of governing bodies of — no, I’m not going to just say Ryder Hesjedal gets to take the fall because it would protect the entire image of the team. No, I’m going to take the hit personally and go, ‘fine, make my image suck.’ but I’d rather do that. I can sleep at night better doing that, knowing that I took that route rather than to scuttle under the couch, kick the guy off the boat, and just pretend he never existed.”

It would have seemed the obvious public relations choice for Hesjedal to cop to doping at the same time his teammates did, lessening the blow, but for whatever reason, that’s not how it happened. Only after Rasmussen’s book excerpt ran earlier this week — more than 12 months after the “Garmin 3” admitted their parts in the U.S. Postal Service doping scheme on the day USADA published its reasoned decision — did the Canadian admit to “choosing the wrong path.”

“That’s not the route that USADA took; they didn’t ask for his testimony. So, later on … they did ask. And he went ahead and did that. No subpoena, nothing like that,” Vaughters said.

Vaughters noted he’s usually asked two things by fans, journalists, etc.: why don’t athletes come forward to the public sooner, and why doesn’t he fire them once they do?

The answer to the first, he said, is usually to avoid interfering with ongoing investigations; riders can talk to whomever they chose, so long as they’ve been forthcoming with authorities. “The policy of the team is that you’re talking to the authorities. You’re truthful to the authorities or you’re fired. If we find that you lied, you’re fired,” Vaughters said.

The answer to the second? He can’t fire them if they’ve gone to the authorities for past transgressions (before joining Garmin). It’s not part of the team’s initial doctrine.

There’s no arguing the fact that Garmin riders have taken a lashing for a compromised system. They’ve been criticized for light punishments, and in Hesjedal’s case, no punishment at all. To that, Vaughters says it’s part of the system, and the long-polished Omerta.

“First of all, I’ll say the punishment is up to the World Anti-Doping Agency. It’s not up to me,” he said. “Secondly, if you want to have a real [truth and reconciliation] process, which, basically our team has singlehandedly got the ball rolling on — if you’re going to say, ‘come in and tell us the truth,’ and, ‘wham, oh you just lost your job because you told us the truth,’ then who’s going to tell the truth? Nobody.”

It’s a dodgy time to have been a rider in the EPO era, and it’s a tougher time to be one of the initial riders on the “clean team.”

“It sucks. It absolutely sucks. I don’t like it at all. But that doesn’t mean that we would change the way we went about it,” Vaughters said. “No. I stick with that decision. As much heartache as it’s brought us.”
Hij maakt goede en minder goede punten. De hamvraag wordt echter niet gesteld; de progressie die renners weten te boeken nadat ze gestopt zijn met het wondermiddel EPO.
THEFXRzaterdag 2 november 2013 @ 12:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 november 2013 12:29 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
JV in het defensief;

[..]

Hij maakt goede en minder goede punten. De hamvraag wordt echter niet gesteld; de progressie die renners weten te boeken nadat ze gestopt zijn met het wondermiddel EPO.
staat in de OP ;)
DeeBeezaterdag 2 november 2013 @ 17:35
Zeer constante bloedwaarden, ook gedurende grote rondes zeker?
THEFXRzaterdag 2 november 2013 @ 18:48
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 november 2013 17:35 schreef DeeBee het volgende:
Zeer constante bloedwaarden, ook gedurende grote rondes zeker?
constant hoog is ook constant!
rubbereendzaterdag 2 november 2013 @ 19:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 november 2013 18:48 schreef THEFXR het volgende:

[..]

constant hoog is ook constant!
ja dat is de grap die hij maakt :P
0ne_of_the_fewzondag 3 november 2013 @ 03:08
Dat verweer :') _O-
Vaughters, hou toch op man. Het begint op Boogerd te lijken voor zijn bekentenis. Wat een kul aan argumentatie zeg. Die man is er volgens mij echt zelf in gaan geloven ook :')
Parafernaliazondag 3 november 2013 @ 04:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 november 2013 17:29 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Die zegt wat iedereen denkt :D
eindelijk iemand!
Joost-mag-het-wetenzondag 3 november 2013 @ 18:50
Het verhaal van Rasmussen wordt met de dag vreemder ...

quote:
Rasmussen liet bloed vader analyseren in België

De Deense ex-wielrenner Michael Rasmussen was van plan om bloed van zijn vader te gebruiken om zijn dopinggebruik destijds te verbergen. Het bleef echter bij een plan, want toen zijn vader in 2004 na de Waalse Pijl naar een hotel trok om zijn bloed te laten analyseren, bleek dat de bloedstalen van vader en zoon niet compatibel waren. ‘De bloeddoping vond dus nooit plaats’, vertelde Rasmussen in een interview met de Deense televisiezender DR.

‘Het voelde ook aan als een stap te ver’, zei Rasmussen over het betrekken van zijn vader bij zijn bloeddopingprogramma. ‘Het was niet gemakkelijk, maar mijn ouders waren zich er ook van bewust dat ik doping gebruikte om sneller te rijden. Ik moest dezelfde methodes als mijn concurrenten gebruiken om met hen te kunnen blijven wedijveren.’

Volgens Rasmussen besprak hij in 2003 met de ploegarts van Rabobank de verschillende vormen van bloeddoping, waaronder de vorm van bloeddoping waarbij het bloed van een andere persoon wordt gebruikt om dopinggebruik te maskeren.

Michael Rasmussen gaf in januari toe dat hij gedurende zijn twaalfjarige carrière doping gebruikte. Sindsdien werkt hij samen met het Deense antidopingagentschap en schreef hij de biografie ‘Gul feber’ (Gele koorts, red). Die ligt maandag in de rekken. Volgens DR weigerde Rasmussens voormalige ploeg Rabobank alle commentaar.
Pino112zondag 3 november 2013 @ 21:16
mrconde twitterde op zondag 03-11-2013 om 21:14:52 Michael Rasmussen: "I am completely sure that Nicki Sørensen has used doping" reageer retweet
Wisten we grotendeels al natuurlijk.
Ben benieuwd welke namen er nog meer in zijn boek staan.
marcodejzondag 3 november 2013 @ 22:00
Interview Rasmussen nu bezig:
"Ik ben op dit moment de betrouwbaarste persoon in de wielrennerij."
"Alle renners van de Rabo-tourselectie in 2007 waren gedoped." Dus ook Freire, Flecha en Weening.
Pino112zondag 3 november 2013 @ 22:03
488b6aa898.png
Marcosszondag 3 november 2013 @ 22:03
De Groot kan niet, onmogelijk!
Pino112zondag 3 november 2013 @ 22:07
florisprenger twitterde op zondag 03-11-2013 om 22:03:51 Volgens Rasmussen gebruikte ze niet dezelfde producten, maar namen allemaal verboden producten. #rabobank #doping reageer retweet
Chat: http://www.dr.dk/Nyheder/Artikler/2013/11/03/204402.htm
Slobeendzondag 3 november 2013 @ 22:08
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 22:00 schreef marcodej het volgende:
Interview Rasmussen nu bezig:
"Ik ben op dit moment de betrouwbaarste persoon in de wielrennerij."
"Alle renners van de Rabo-tourselectie in 2007 waren gedoped." Dus ook Freire, Flecha en Weening.
Ai, daar gaat Weening :'(
THEFXRzondag 3 november 2013 @ 23:26
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 22:00 schreef marcodej het volgende:
Interview Rasmussen nu bezig:
"Ik ben op dit moment de betrouwbaarste persoon in de wielrennerij."
"Alle renners van de Rabo-tourselectie in 2007 waren gedoped." Dus ook Freire, Flecha en Weening.
Waarom vaak anderen erbij lappen? gewoon over jezelf spreken.
Dubnobasswithmyheadmanmaandag 4 november 2013 @ 08:46
Wat heeftie te verliezen? Hij is de omerta duidelijk zat :P
ThePlaneteermaandag 4 november 2013 @ 13:08
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 23:26 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Waarom vaak anderen erbij lappen? gewoon over jezelf spreken.
Hij wil zelf ploegleider worden van een schone ploeg _O-
0ne_of_the_fewmaandag 4 november 2013 @ 13:40
Hij is niet minder geloofwaardig dan Vaughters.
Felagundmaandag 4 november 2013 @ 13:41
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 22:08 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Ai, daar gaat Weening :'(
Dadelijk vertelt hij nog dat Reinbert Wielinga ook doping gebruikte.
Immerdebestebobmaandag 4 november 2013 @ 13:46
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 13:41 schreef Felagund het volgende:

[..]

Dadelijk vertelt hij nog dat Reinbert Wielinga ook doping gebruikte.
Dat is al bekend :')

Als Thorwald er aan gaat dan stort mijn wereld wel degelijk in trouwens :(
Mani89maandag 4 november 2013 @ 14:10
Thorwald haalde zijn spulletjes toch bij Klazien uit Zalk?
rubbereendmaandag 4 november 2013 @ 14:13
Heb het boek van Rasmussen toch maar even besteld alvast
TheArtmaandag 4 november 2013 @ 14:37
mrconde twitterde op maandag 04-11-2013 om 14:34:26 Ha! MR on TDF 2006: "If my blood wasn't in the Danube, I would have won 3 Alps stages in a row & reached Paris 1 day before everybody else!" reageer retweet
:')
Pino112maandag 4 november 2013 @ 14:42
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 14:13 schreef rubbereend het volgende:
Heb het boek van Rasmussen toch maar even besteld alvast
In het Deens?
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 14:37 schreef TheArt het volgende:
mrconde twitterde op maandag 04-11-2013 om 14:34:26 Ha! MR on TDF 2006: "If my blood wasn't in the Danube, I would have won 3 Alps stages in a row & reached Paris 1 day before everybody else!" reageer retweet
:')
_O- :')
IkeDubaku99maandag 4 november 2013 @ 14:51
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2013 23:26 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Waarom vaak anderen erbij lappen? gewoon over jezelf spreken.
Altijd leuk om iedereen zien te bekennen. :)
rubbereendmaandag 4 november 2013 @ 14:53
quote:
10s.gif Op maandag 4 november 2013 14:42 schreef Pino112 het volgende:

[..]

In het Deens?

uiteraard
Mani89maandag 4 november 2013 @ 15:17
Je kan hem gewoon via Bol.com reserveren hoor.
rubbereendmaandag 4 november 2013 @ 15:18
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 15:17 schreef Mani89 het volgende:
Je kan hem gewoon via Bol.com reserveren hoor.
en dat heb ik dan ook gedaan
THEFXRmaandag 4 november 2013 @ 16:52
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 13:46 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Dat is al bekend :')

Als Thorwald er aan gaat dan stort mijn wereld wel degelijk in trouwens :(
joh, het is toch nu wel overduidelijk dat iedereen die de TDF reed, wel iets gebruikte.
Immerdebestebobmaandag 4 november 2013 @ 17:06
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 16:52 schreef THEFXR het volgende:

[..]

joh, het is toch nu wel overduidelijk dat iedereen die de TDF reed, wel iets gebruikte.
Hij heeft dan ook nooit een Tour gereden :D
Pino112maandag 4 november 2013 @ 18:22
BYPjzMEIQAEmd5n.jpg:large

Hij is al weer in training _O_
THEFXRmaandag 4 november 2013 @ 18:26
quote:
6s.gif Op maandag 4 november 2013 17:06 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Hij heeft dan ook nooit een Tour gereden :D
dat meen je niet, daar gaat mijn laatste stukje hoop :'( :X
IkeDubaku99maandag 4 november 2013 @ 18:46
quote:
10s.gif Op maandag 4 november 2013 18:22 schreef Pino112 het volgende:
[ afbeelding ]

Hij is al weer in training _O_
Toch maar eens een keertje een kijkje nemen op zijn twitteracount.