Alleen mbo 2 kok. Toen in 2006 behaald en daarna ging het prive niet echt super. Daardoor allemaal kut baantjes gehad en na een tijd weer 4 jaar ergens als kok gewerkt. Ik vond het wel weer leuk, maar na die 4 jaar is toch die passie bij mij weggegaan. Het is ook niet alleen die passie, maar ook de werktijden en het salaris.quote:Op vrijdag 5 juli 2013 17:19 schreef Myraela het volgende:
[..]
Hoe ver ben je gegaan in de opleiding? Ik vind het wel een enge stap, omdat ik na 3 jaar hbo een mbo opleiding ga doen. Wat zou je nu in de horeca willen doen?
Ik kon mijn hbo niet halen, ook mijn passie een beetje verloren. Daarbij zie ik de meerwaarde van de opleiding niet in, we kregen nooit les. Moesten alles zelf maar uitzoeken en onszelf aanleren. Nouja, dan kan ik dat ook wel zonder 1600 euro te betalen en naar een les te komen waar ik vervolgens toch zelfstandig moet werken.quote:Op vrijdag 5 juli 2013 22:24 schreef Vault-Boy het volgende:
[..]
Alleen mbo 2 kok. Toen in 2006 behaald en daarna ging het prive niet echt super. Daardoor allemaal kut baantjes gehad en na een tijd weer 4 jaar ergens als kok gewerkt. Ik vond het wel weer leuk, maar na die 4 jaar is toch die passie bij mij weggegaan. Het is ook niet alleen die passie, maar ook de werktijden en het salaris.
Soms twijfel ik wel of ik niet alsnog gewoon door moet gaan, want omscholen is al super lastig nu. En om eerlijk te zijn weet ik toch niet 100% meer welke richting ik dan op wil. Misschien dat ik toch door ga en dan wellicht horeca ondernemer/manager wil doen, maar dat sluit eigenlijk weer beter aan als ik een bedieningsfunctie zou doen.
Waarom nu een mbo en niet doorgaan met hbo?.
Ik studeer nog en ben in December klaar. Dit staat ook duidelijk in mijn cv. Ik ben gewoon vroeg al aan het solliciteren, deels als oefening, deels omdat nooit geschoten altijd mis is.quote:Op vrijdag 5 juli 2013 21:49 schreef twi het volgende:
En je was zo lang zenuwachtig? Was de baan zoveel beter dan je huidige en zoja, heb je hier van tevoren geen rekening mee gehouden met het oog op opzegtermijn van je huidige baan en eventueel vroeger dan december kunnen beginnen? Als de baan zo'n mooie kans zou zijn zou ik me van tevoren flexibeler voorstellen, zoniet begrijp ik de zenuwen niet zo.
Ik ken ook iemand die om precies die reden mbo is gaan doen, omdat hogere hotelschool niets voor hem was en hij wilde koken. Heeft nu een eigen broodjeszaak en heeft daar veel plezier in Weinig koken, en volgens mij had hij achteraf meer gehad aan de hotelschool, maar dat weet je allemaal niet van te voren.quote:Op vrijdag 5 juli 2013 22:32 schreef Myraela het volgende:
En mbo omdat dat de enige mogelijkheid is om in de keuken te komen staan. Op het hbo zou je dan op de hoge hotelschool uitkomen en dat is echt niets voor mij.
Het zijn nog nét geen oorlogstermen.quote:Op zondag 7 juli 2013 11:22 schreef Copthorne het volgende:
-
Horecatijgers? Geen watjes? Gastvrijheidsstrijders?
Mijn god, ik zou al tijgerend wegrennenquote:Op zondag 7 juli 2013 11:22 schreef Copthorne het volgende:
[ afbeelding ]
Horecatijgers? Geen watjes? Gastvrijheidsstrijders?
Lol leuke tekstquote:Op zondag 7 juli 2013 11:22 schreef Copthorne het volgende:
[ afbeelding ]
Horecatijgers? Geen watjes? Gastvrijheidsstrijders?
Het dikgedrukte is volgens mij de voornaamste reden dat een hoop jongeren uitvallen in het onderwijs. De schuld wordt altijd maar bij de jongeren neergelegd, maar het is volgens mij eerder het systeem dat niet deugt. Want met zo'n benadering komen alleen de supertalenten bovendrijven, terwijl de anderen uitvallen of vaak onterecht slechtere resultaten halen. Een onzettende verspilling van arbeidspotentieel.quote:Op vrijdag 5 juli 2013 22:32 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik kon mijn hbo niet halen, ook mijn passie een beetje verloren. Daarbij zie ik de meerwaarde van de opleiding niet in, we kregen nooit les. Moesten alles zelf maar uitzoeken en onszelf aanleren. Nouja, dan kan ik dat ook wel zonder 1600 euro te betalen en naar een les te komen waar ik vervolgens toch zelfstandig moet werken.
En mbo omdat dat de enige mogelijkheid is om in de keuken te komen staan. Op het hbo zou je dan op de hoge hotelschool uitkomen en dat is echt niets voor mij.
En ik maar denken dat dat soort intens trieste teksten alleen bij callcenterbaantjes voorkwam. Dat kun je toch niet serieus nemen zeg. Vraag me af welk publiek ze hiermee denken aan te trekken.quote:Op zondag 7 juli 2013 11:22 schreef Copthorne het volgende:
[ afbeelding ]
Horecatijgers? Geen watjes? Gastvrijheidsstrijders?
Gefeliciteerd. Mooie baan en leuk begin van de carriere.quote:Op maandag 8 juli 2013 10:59 schreef Knevelt het volgende:
Aangenomen bij traineeship van de provincie = 2 jaar werk.
Succes verder allemaal.
Dankje! Ja, vooral een mooie overgang van studentenleven naar werkend leven. Toch met een jonger team en nog trainingen etc.quote:Op maandag 8 juli 2013 11:03 schreef Ryon het volgende:
[..]
Gefeliciteerd. Mooie baan en leuk begin van de carriere.
Ja, en je krijgt de gelegenheid om 'een vak' te leren in de twee jaar dat je trainee bent. Daarna je voor jezelf bepalen of daar nog toekomst in zit.quote:Op maandag 8 juli 2013 11:03 schreef Knevelt het volgende:
[..]
Dankje! Ja, vooral een mooie overgang van studentenleven naar werkend leven. Toch met een jonger team en nog trainingen etc.
Hoelang ben je uiteindelijk bezig geweest?quote:Op maandag 8 juli 2013 10:59 schreef Knevelt het volgende:
Aangenomen bij traineeship van de provincie = 2 jaar werk.
Succes verder allemaal.
1 jaar. Ik heb niet heel actief gesolliciteerd overigens.quote:Op maandag 8 juli 2013 13:03 schreef Vault-Boy het volgende:
[..]
Hoelang ben je uiteindelijk bezig geweest?
Toch gebeurt het veel en heb je je er als sollicitant maar naar te schikken. Werkgevers hebben een luxepositie op deze arbeidsmarkt.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |